Legfontosabb > Tartozékok

Ellenőrizze a mosógép szelepet a leeresztésre

Amikor a mosógépet a szennyvízcsatornához csatlakoztatja, figyelembe kell venni számos fontos árnyalatot, amelyek nemcsak a lefolyórendszer hatékonyságát, hanem a mosás minőségét is érintik. A legegyszerűbb és legegyszerűbb csatlakozási lehetőség az, hogy a kifolyócsövet közvetlenül a csatorna kimenetéhez csatlakoztassa. De a lefolyó megfelelő működéséhez több feltétel teljesülése szükséges (például a lefolyótömlőt legalább 50 cm magasságban kell elhelyezni a padlószinttől). Ezek a követelmények azonban nem mindig lehetségesek, ezért a mestereknek más kapcsolódási lehetőségeket is meg kell keresniük.

A visszacsapó szelepen keresztül történő leeresztés nagyszerű megoldás. Amit ez a készülék, mi az, és hogyan kell helyesen telepíteni, olvassa el az alábbiakban.

Használnia kell

Ha a leeresztő cső csatlakozik egy szennyvízcsatorna aljzatához a vízvezeték szabályainak megsértésével, valószínű, hogy a szennyvízcsőből visszamosódik a piszkos víz a mosógép dobjához. Ennek eredményeképpen a mosás végén száraz, szagtalan ruhát kap. A visszacsapó szelep célja, hogy megakadályozza az események ilyen alakulását (amelyet egyébként "szifon hatásnak" neveznek).

A visszacsapó szelepet vagy szifonszivattyút akkor kell felszerelni, ha a lefolyótömlőnek a kívánt magasságban történő elhelyezése nem lehetséges. Egy másik eset, amikor ez a készülék elengedhetetlen, ha egy mosógépet egy mosogató szifonon keresztül csatlakoztatnak.

Az antis szifon felszerelését akkor is figyelembe kell venni, ha a mosás közben szifon hatás jeleit észleli. Ezek közé tartozik: a mosási idő növekedése, a rosszul elterjedt dolgok, a víz és a villamos energia fogyasztás növelése mosógéppel.

Hogyan működik?

A visszacsapó szelep meglehetősen egyszerű eszköz rozsdamentes fém vagy műanyagból. Megjelenésében kissé olyan, mint egy elzáró szelep, és működési elve hasonló. Annak ellenére, hogy szabályozni kell a csővezetékben a víz áramlását, az antis szifonra csak egy irányba mozoghat.

Kezdetben a visszacsapó szelep zárt állapotban van, de amikor a leeresztési mód be van kapcsolva, víznyomás alatt nyílik meg. Amikor a leeresztő program ki van kapcsolva, a szelep automatikusan bezáródik, és megakadályozza a víz visszatérését.

A szaniter felszerelések modern piacán számos típusú csavarkulcsot mutatnak be. Ezek eltérnek a tervezési jellemzők, a telepítés típusától és a hatókörétől.

Az antiszifonok fő típusai:

 • összecsukható - több részből álló fémeszköz; Ez a nézet azért kényelmes, mert szükség esetén szétszerelhető és tisztítható;
 • nem elválasztható - műanyagból készült monolitikus szerkezet; a legtöbb költségvetési lehetőséget tekintette;
 • hézag - egy szelep, amely közvetlenül a csőbe van felszerelve, a vágott darab helyére;
 • mosócsappantyú, amelyet a lefolyószifonok mosogatói és mosogatószerekben való használatra terveztek;
 • fal - gyönyörű krómozott fémszerkezet, amely a falra van szerelve; A fentiek közül a legdrágább lehetőség.

Ellenőrizze a mosógép szelepet a leeresztésre

A mosógép megvásárlása után fontos lépés a megfelelő csatlakozás a csatornához. Az ebben az esetben előforduló hibák a következő problémákhoz vezetnek:

 • rossz a szag a tartályból, és ennek megfelelően a mosodából;
 • a csatornából kilépő folyadék belép az SMA-ba;
 • az öntörő vagy szifon hatása, és a víz maga is a csatornába kerül.

Nagyon gyakoriak a csatlakozási hibák a mester fürdőszoba javításával. Ezek kijavításához, valamint a tervezési okokból, visszacsapó szelepet használnak.

Sifon a mosdó alatt

Sifon a mosogató alatt, a konyhában vagy a fürdőszobában - talán a legjobb megoldás a mosógép csatlakoztatásához. Először is, ebben az esetben a megfelelő magasságot érjük el, és az "önelcsöpögő" hatás nem fordul elő. Másodszor, a leeresztő tömlő vége a hidraulikus tömítés felett helyezkedik el, ezért nincs rossz szag az AGR-be. És ebben az esetben a szennyvízből származó víz nem folyik vissza.

Meg kell jegyeznünk, hogy ha a teljes lefolyócső eldugul, akkor a folyadék felemelkedhet a hidraulikus tömítés felett. De ez a helyzet extrém, és a csövek azonnali tisztítását a vízvezeték-szolgáltatással kell elvégezni.

A hidraulikus kapu olyan kötelező elem, amellyel minden olyan berendezést, amely csatlakozik a csatornahálózathoz, fel kell szerelni. Elve működésének egyszerű - ez egy ívelt cső töltött egy vízréteg. És ez a folyadékréteg, amely nem enged el szagokat.

A szifonok rendelkezésre állnak a kád, a zuhanyzó és a mosdó alatt. A WC-k és vizeldék beépített vízcsapda van. A mosogató alatt a legjobb megoldás az, hogy megfeleljen a CMA gyártói követelményeinek. A mosógépekre vonatkozó utasítások a következők:

 1. A kifolyócső végének a tartályban lévő vízszint felett kell lennie.
 2. A csomópontban légrés szükséges.

A mosógép vagy mosogatógép csatlakoztatásához csaptelepek találhatók. Abban az esetben, távollétében, megvásárolhatja az elemet, amely lehetővé teszi, hogy csatlakoztassa a csatorna tömlő. Tedd valóban a saját kezedet. Ilyen részlet például Moszkvában a Leroy Merlin áruházban 25 rubel (2017-re) kerül.

Ellenőrizze a szelepet

Ha a szifon messze van az SMA-tól, vagy esztétikai okok miatt nincs vágy, hogy a mosogató alatt csatlakozzanak, akkor a legjobb megoldás lenne egy szifonszelep alkalmazása. Ebben az esetben bármikor csatlakozhat a csatornához.

A visszacsapó szelep lehetővé teszi a víz áramlását az egyik irányba, és megakadályozza az ellenkező irányú mozgást. Megakadályozza a "szifonhatást" és elsősorban a szennyvíz szaga ellen véd. A mosogatáshoz és a mosogatógépekhez két típus használható:

Kényelmesen csatlakoztatható egy lefolyótömlő a falszelephez, de a falra történő szereléshez munkát kell végezni. Meg kell értened, hogy nem mindenhol lesz képes telepíteni. A tömlőre szerelhető. De vannak árnyalatok.

Fontos! Ne vágja le a kifolyócsövet, de vegyen egy kis kiterjesztést.

Bármelyik vasárnapi üzletben vásárolhat egészségügyi termékekkel. Nagyon nemkívánatos, hogy hosszabb, mint 4 méter. A szivattyút nem ilyen terheléshez tervezték, és ez forrásának csökkenéséhez vezet.

Az SMA és PMM szivárgásszelepeknél leginkább a gömbzáró mechanizmust használják. Vigye fel a rugót. A működési elv az alábbi képen látható.

Egy bizonyos formában egy labda van. A mozgás korlátozott, mivel a cső szűkült. Egyrészt a rugó ellen nyomódik. Hogy meghatározza a folyadékáramlás irányát. A víz csak a rugó irányába mozoghat, összenyomva és szabad térben. A másikban - a mozgás lehetetlen, mert a csavar zárva van.

A rugó merevségét úgy tervezték meg, hogy a leeresztő szivattyú tolóereje lenyomja. De ha a szivattyú ki van kapcsolva, a víz nem áramlik ki, azaz "nincs szifon hatás".

Számos változata van a visszacsapó szelepeknek. Mire kell összpontosítania a vásárláskor? Válasszon összeállítható! Néha idegen tárgyak vannak a lefolyóban, és megzavarják a szelepet. Azt is javasoljuk, hogy válasszon egy fém tokot - sokkal tartósabb.

A többi nem fontos. Jobb figyelmet fordítani a jól ismert gyártókra, akkor a költségek magasabbak lesznek.

Nem ajánljuk - nem választható műanyag dobozban!

faj

Nézzük meg részletesebben a kapu kialakításának összes meglévő lehetőségét:

 1. Sharovy - fent elemeztük.
 2. Lengéscsillapító szelep.

Lemez vagy dugattyú - megtalálható, de ha idegen tárgyak találják őket gyorsan. A mosógépekhez golyós mechanizmust használjon. További fajtákat főleg nagy csöveken használnak.

Ellenőrizze a mosógép szelepét - Áttekintés

Mosógép beszerelésekor ügyelni kell arra, hogy átfogó védelmet nyújtson a különböző kockázatokkal szemben, beleértve az úgynevezett "szifonhatást". A visszacsapó szelep a mosógép ilyen kellemetlen hatásának védelmére szolgál. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy mi a visszacsapó szelep, mi a funkciója és mi a működésének alapelve. Ezenkívül áttekintjük az ilyen eszközök és gyártók különböző típusát.

Az eszköz áttekintése és funkciói

A visszacsapó szelep vagy a szivárgás ellen védett a szennyvízelvezető rendszer, hogy a szennyvízből visszavezetett szennyvizet visszahelyezzék a mosógép tartályába. Ez történhet, és gyakran előfordul, ha a gép nem megfelelően csatlakozik a csatornához. Ugyanakkor a szennyvízzel szennyezett piszkos víz belép a tartályba, elrontja a ruhát a mosógép dobjában, és jelentősen megnöveli az energiafogyasztást.

Az ellenõrzõ szivattyú nem akadályozza meg, hogy a szennyvíz elhagyja az LG, a Samsung, a Siemens automata mosógép vagy bármely más tartályt. Továbbá, ha a víz a csatornából visszavezet a tartályba, egy speciális szelep azonnal megakadályozza az útját. Minőségi leeresztő szelep beszereléséhez meg kell határozni az ilyen készülékek típusát és a gyártókat. Ötféle típusú szivárgószelep van:

Ezeknek az eszközöknek nincs alapvető különbsége, mindegyikük ugyanazt a funkciót látja el - biztosítja a víz normális vízelvezetését. Azonban, ha egy meghatározott mosógépet (például LG) csatlakoztat a csatornahoz, vannak árnyalatok. Ha a csapvíz minősége sok kívánnivalót hagy maga után, egy szelepszelepet szerelnek fel, hogy időszakosan szétszerelhetők és tisztíthatók legyenek a vízkőből és törmelékből.

Ha a víz a vízellátásban normális, akkor egy darabos szivárgásgátló szelepet helyezhet el, de 2-3 évente még mindig meg kell változtatnia.

A falszelepek meglehetősen drágák, és abban az esetben használják őket, ha a lefolyócsatornáknak a fal és a mosógép hátsó falának szűk helyén kell elhelyezkedniük. Lehetővé teszik, hogy sok helyet takarítson meg, ha az eszközt a fal mentén helyezik el, ráadásul egy hasonló kivitelű szelep nagyon esztétikusnak tűnik.

A kúpos szelepek hasznosak lehetnek, ha egy csatornahálót közvetlenül a csatornacsatornába terveznek. Ezzel egyidejűleg a csatorna csővezetékébe beépítjük az injektort, és egy szifonszelepet szerelünk be ebbe az aljzatba. A mosogató szelep ideális kialakítása a mosogató szifonjának beágyazására, miközben az ilyen szelep szinte bármilyen kialakítású szifonba építhető.

A mosógép szerelői számos visszacsapó szelep modelleket ajánlanak. Tekintsük őket.

 1. A cseh Alcaplast cég polipropilén falvédő szifonszelepe. Egyszerű, megbízható és viszonylag olcsó eszköz, amely minden mosógép-modell csatorna tömlõjére alkalmas. Csővezetékhez való végcsatlakozásra tervezve. Rugós visszacsapó szelep, krómozott kivitelben van egy fényvisszaverő, amely a csomópontot díszíti. A tökéletes szennyvízkibocsátást biztosítja. Becsült ár 8 cu
 2. Az olasz Siroflex cég polipropilén habarcsszivattyúja. Ez a visszacsapó szelep felszerelhető úgy, hogy a csatornába vagy a leeresztőcső összekötő elemébe megérinti. A mechanizmus rugóból (rozsdamentes acélból) és gumimembránból áll. Kiváló minőségű vízkibocsátást biztosít. Hozzávetőleges ára 7 USD
 3. Az olasz Merloni cég polipropilén szegmense ellenszivattyúja. Ezt a szelepet a mosogató alatt lévő szifonba szerelik fel, és szükség esetén szétszedhető és tisztítható a törmelékből. Maga a szelep rugó és gumi membrán. Kiváló minőségű vízkibocsátást biztosít. Kb. 8,5 USD ár

Hogyan működik az eszköz?

A visszacsapó szelep meglehetősen egyszerűen van elrendezve, de a működési elv a következő. A különleges formájú csőben rugó vagy golyós szelep van, a cső a leeresztőcsőre, szifonra vagy csatornacsövekre van felszerelve. Amikor az LG mosógépe (vagy bármely más) elkezd lecsöpögni, a szelepen keresztül nyomást gyakorol, kinyitja és leenged. Ha egy "szifonhatás" jön létre, vagyis a szennyvízrendszerből származó víz megpróbálja visszatérni a gép tartályába, akkor a szelepet fogja fel, amely nem nyílik befelé.

Kiderül, hogy a tartályból a vizet a csatornába vezetik át, és viszonylag csendesen halad át a szelepen, de nem tér vissza a csatornából. A rugószelepeknél hasonló hatás érhető el a rugó és a gumimembrán miatt, amely a szennyvízcső nyílását tömíti. A gömbcsapoknál a lyuk egy speciális gumiból készült golyót zár le.

Az eszköz telepítése és cseréje?

A visszacsapó szelep felszerelését saját kezével kell elvégezni, figyelembe véve a kialakítás sajátosságait, azonban a telepítés általános elve minden esetben megegyezik.

Az anti-szifon eszköz összetett cső, amelynek kimenetei különböző átmérőjűek mindkét oldalon. Az egyik oldalt egy csatornacsatornába vágjuk, vagy egy szifonhoz csatlakoztatjuk, a másik pedig egy LG mosógép (vagy más) leeresztő tömlőjéhez van csatlakoztatva. Minden csatlakozást gondosan kell lezárni a saját kezével, és ez a munka véget ér.

Meg kell jegyezni, hogy az antiszifonos készülék felszerelése nem mindig indokolt. A szakértők szerint a visszacsapó szelepet akkor kell beállítani, ha:

 • közvetlenül csatlakoztatja a mosógépet a szennyvízcsatornához, és technikailag lehetetlen ilyen csövet felemelni. Ebben az esetben az összekötés túl alacsony a padló közelében;
 • a mosógép kifolyócsövet csatlakoztatja a mosogató alá a szifonhoz.

Ha a mosógép kifolyócsője megfelelően csatlakoztatva van a kívánt magasságra emelt szennyvízcsőhöz, akkor nem szükséges az antiszifon készülék csatlakoztatása. Olvassa el a mosógép megfelelő csatlakoztatását a csatornába, olvassa el a mosógép saját kezével történő felszereléséről és csatlakoztatásáról szóló cikket.

De ha kellemetlen szag érkezik az LG mosógépének dobából (vagy bármi másból), és a ruhanemű mosása után piszkos marad, akkor meg kell vásárolnia egy szifont a saját kezével. Ebben az esetben nincs helyettesítés ehhez a készülékhez!

Összefoglalva, megjegyezzük, hogy a mosógép tartályából származó szennyvíz elvezetését megfelelő módon kell megszervezni. Ha problémák merülnek fel a csatornából a tartályba való visszajuttatáshoz, akkor helyezze vissza a visszacsapó szelepet. Ez a készülék a legegyszerűbb működési elv, és nagy előnyökkel jár.

A mosógép szivattyújának leengedése: válassza ki a legjobb megoldást

A vízleeresztés biztosítása érdekében a lefolyócsövön lévő mosógép szelepet kell felszerelni.

Végül is a gép normális működéséhez megfelelően csatlakoztatva kell lennie.

Először válasszon ki egy telepítési helyet, hogy lehetővé tegye a méretekhez való csatlakozást, kapcsolódjon vízhez, villamos energiához, valamint biztosítsa a szennyvíz normál bevezetését a csatornába.

A mosógép csatlakoztatása a csatornába

A vízkibocsátás biztosításának számos módja van:

 1. Minden mosásnál rögzítse a kifolyócsövet a kád, a mosdó vagy a WC-tál szélére.
 2. Csatlakoztasson a szifonhoz a mosogató alá.
 3. Csatlakoztassa a leeresztő csövet a fürdőszobába.

Az első esetben nem szükséges a tömlőt állandóan csatlakoztatni. De minden mosás csak egy adott típusú vízvezeték felszerelés használatára korlátozódik, attól függően, hogy hol található a tömlő.

A második módszer sokkal praktikusabb. Előnye, hogy a mosdót állandóan telepítik, és a fürdőszobába, a WC-be vagy a mosogatóhoz való hozzáférés szabad marad. A csatlakozáshoz speciális szifont kell vásárolni a mosógép kivezetésével.

Hogyan tegyük egy csempe a fürdőszobába, itt találja meg.

Ezután egyszerűen csatlakoztassa a tömlőt a szifon kimenetéhez. Ez jó, ha az egység helye lehetővé teszi ezt a kapcsolatot. Ha ez nem lehetséges, akkor meg kell állnia a figyelmet a harmadik módszerrel - összekötve a csatorna alá a fürdőszobában.

Csatornavezeték csatlakoztatása a csatornahálózatba

Ez a kapcsolatmód jó, de sajátos árnyalatai is vannak. A fő probléma az, hogy a mosógép lefolyótömlőjének végét elhelyezett magasság nem haladhatja meg a 10 centimétert.

Ez nem megengedett kiegészítő berendezések telepítése nélkül. Az a tény, hogy a tömlő végét 40-100 cm magasságban kell elhelyezni, az utasításokban megadott ajánlásoktól függően. Ha lehetetlen telepíteni az ajánlott tartományt, és csak 40 cm alatt lehet csatlakoztatni, akkor a normál működés megszakad.

Ebben az esetben a víz egymástól függetlenül egyesül, és a mosás időtartama több órán át késik, ami a legkisebb probléma. A hatalmas kényelmetlenség a készülék élettartamát eredményezi, amely jelentősen csökken. Ez azért van, mert a mosógép vízszintje magasabb, mint a lefolyótömlő vége.

És hogyan kell kiválasztani a WC-ülést, olvashatsz itt.

Figyelembe véve a fizika törvényeit, világossá válik, hogy a víz önmagában egyesül.

Szifon megelőzése

A szivattyúhoz egy leeresztő cső van csatlakoztatva. Másrészt a szelep csatlakozik a csatornacsövekhez. Ez a készülék csak azt a vizet adja át, amely a mosószivattyú által a nyomás alatt lévő nyomás alatt áramlik.

A tervezés és az üzemeltetés elve

A mosógép tömlőjének oldalán a mechanizmus közepén egy gumilabda van, amely a rugóval szemben egy rugóval van benyomva. Amikor a gép lefolyik, a golyó nyomás alatt mozog, és a szennyvíz lefolyik lefelé.

A leengedés után a labdát vissza kell nyomni a lyukba. Ez megakadályozza az önálló vízcsomagot és a folyadék visszavezetését a csatorna-rendszerből a tömlőbe.

A következtetés az egyetlen. A visszacsapó szelep felszerelése során számos problémát megoldanak a csatlakoztatáskor. Válassza ki a telepítés helyét könnyebb, a költségek a víz és a villamos energia jelentősen csökken. Az eszköz megfelelően működik, és jóval tovább tart.

A mosógép leeresztése a visszacsapó szelepen keresztül, lásd a következő videót:

Ellenőrizze a mosógép szelepet a leeresztésre

Amikor a mosógépet a szennyvízcsatornához csatlakoztatja, figyelembe kell venni számos fontos árnyalatot, amelyek nemcsak a lefolyórendszer hatékonyságát, hanem a mosás minőségét is érintik. A legegyszerűbb és legegyszerűbb csatlakozási lehetőség az, hogy a kifolyócsövet közvetlenül a csatorna kimenetéhez csatlakoztassa. De a lefolyó megfelelő működéséhez több feltétel teljesülése szükséges (például a lefolyótömlőt legalább 50 cm magasságban kell elhelyezni a padlószinttől). Ezek a követelmények azonban nem mindig lehetségesek, ezért a mestereknek más kapcsolódási lehetőségeket is meg kell keresniük.

A visszacsapó szelepen keresztül történő leeresztés nagyszerű megoldás. Amit ez a készülék, mi az, és hogyan kell helyesen telepíteni, olvassa el az alábbiakban.

Használnia kell

Ha a leeresztő cső csatlakozik egy szennyvízcsatorna aljzatához a vízvezeték szabályainak megsértésével, valószínű, hogy a szennyvízcsőből visszamosódik a piszkos víz a mosógép dobjához. Ennek eredményeképpen a mosás végén száraz, szagtalan ruhát kap. A visszacsapó szelep célja, hogy megakadályozza az események ilyen alakulását (amelyet egyébként "szifon hatásnak" neveznek).

A visszacsapó szelepet vagy szifonszivattyút akkor kell felszerelni, ha a lefolyótömlőnek a kívánt magasságban történő elhelyezése nem lehetséges. Egy másik eset, amikor ez a készülék elengedhetetlen, ha egy mosógépet egy mosogató szifonon keresztül csatlakoztatnak.

Az antis szifon felszerelését akkor is figyelembe kell venni, ha a mosás közben szifon hatás jeleit észleli. Ezek közé tartozik: a mosási idő növekedése, a rosszul elterjedt dolgok, a víz és a villamos energia fogyasztás növelése mosógéppel.

Hogyan működik?

A visszacsapó szelep meglehetősen egyszerű eszköz rozsdamentes fém vagy műanyagból. Megjelenésében kissé olyan, mint egy elzáró szelep, és működési elve hasonló. Annak ellenére, hogy szabályozni kell a csővezetékben a víz áramlását, az antis szifonra csak egy irányba mozoghat.

Kezdetben a visszacsapó szelep zárt állapotban van, de amikor a leeresztési mód be van kapcsolva, víznyomás alatt nyílik meg. Amikor a leeresztő program ki van kapcsolva, a szelep automatikusan bezáródik, és megakadályozza a víz visszatérését.

A szaniter felszerelések modern piacán számos típusú csavarkulcsot mutatnak be. Ezek eltérnek a tervezési jellemzők, a telepítés típusától és a hatókörétől.

Az antiszifonok fő típusai:

 • összecsukható - több részből álló fémeszköz; Ez a nézet azért kényelmes, mert szükség esetén szétszerelhető és tisztítható;
 • nem elválasztható - műanyagból készült monolitikus szerkezet; a legtöbb költségvetési lehetőséget tekintette;
 • hézag - egy szelep, amely közvetlenül a csőbe van felszerelve, a vágott darab helyére;
 • mosócsappantyú, amelyet a lefolyószifonok mosogatói és mosogatószerekben való használatra terveztek;
 • fal - gyönyörű krómozott fémszerkezet, amely a falra van szerelve; A fentiek közül a legdrágább lehetőség.

A használat jellemzői

 • Néhány háztartási készülék gyártója visszacsapó szelepet ad a mosógép alapcsomagjához, de nem minden. Ezért valószínűleg Önnek kell vásárolnia ezt az eszközt egy szaküzletben.
 • Ha a leeresztőcsövet nem visszacsapó szeleppel köti össze, akkor ne aggódjon, hogy követi a kisülő cső magasságával kapcsolatos ajánlásokat. A legfontosabb dolog az, hogy a rendszer összes elemét úgy szereljük fel, hogy szabad megközelítést alkalmazzanak abban az esetben, ha tisztításra vagy javításra van szükség.
 • A visszacsapó szelep vásárlásakor készen kell állni arra, hogy ez az eszköz néhány év elteltével megváltozzon, mert kemény csapvíznek lesz kitéve. Minél jobb a termék, annál hosszabb ideig tart, de még mindig nem érdemes túlfizetni - bármennyire drága a készülék, előbb-utóbb cserélni kell.

telepítés

A visszacsapó szelep felszerelése egyáltalán nem nehéz feladat, könnyen kezelheted magad nélkül egy mester vízvezeték-szerelő segítségével. Az eszköz utasításaitól kapott teljes telepítési információk, amelyeket el kell olvasni, csak rövid ajánlásokat fogunk adni.

Az antiszifonok különbözőek, de legtöbbjüknek két lyukú cső alakja van. A készülék egyik végét csatlakoztatni kell a csatornahálózathoz (csavarozni a csőbe vagy csavarozni), és a másik végét csatlakoztatni a mosógép kifolyócsövéhez. A szivárgás megelőzése érdekében az összes vegyületet szilikon tömítőanyaggal kezeljük a vízvezetékhez.

Láthatja a szelep felszerelését a következő videóban.

Tippek a választáshoz

 • A szakértők azt mondják, hogy nem minden modell a leeresztő szelepek alkalmas a mosógép. Keresse meg a megfelelő szifonszivattyút, hogy segítsen a kiszolgálóközpontban. A mosógép javításával foglalkozó tapasztalt mester tanácsát is kérheti.
 • A legjobb ajánlások az európai gyártók ellenőrző szelepei. Számos pozitív értékelés gyűjti össze az olasz Siroflex és Merloni cégek, valamint a cseh Alcaplast cég berendezéseit.

Érdemes helyettesíteni valami mással?

A mosógép visszacsapó szelepe nem olyan ritka termék, de az üzletekben való megkeresése, különösen ha egy kis városban él, nem mindig lehetséges. Ezért sokan érdeklődnek a kérdéstől: lehetséges-e valami mást használni a szifon hatás megakadályozására?

Sajnos a kérdésre adott válasz negatív lesz. Az anti-szifon analógjai még nem léteznek. Ehhez nélkülözni kell a lefolyót oly módon, hogy a rendszer összes eleme a várt módon legyen elhelyezve, és nem lesz szifonhatás.

Szivattyú mosógéphez visszacsapó szeleppel: típusok, funkciók, szerelés

A mosógép üzemeltetése során fellépő kockázatok elkerülése érdekében minden felszerelést figyelembe kell venni. A mosogatógépnek a tartályba történő visszavezetésének hatása ellenére, amely gyakran történik, a mosógéphez egy visszacsapó szelep van felszerelve. Ebben a cikkben részletesen ismertetjük a visszacsapó szelep típusát (szivárgás ellen), a funkciót és annak telepítését.

A visszacsapó szelep típusai és funkciói

Piszkos víz bejuthat a tartályba, ha a mosógép nem megfelelően csatlakozik a szennyvízcsatornához. Ez negatív következményekkel jár: a ruhanemű romlik, nagy mennyiségű villamos energiát fogyasztanak. Az antiszifon megakadályozza, hogy szennyvíz lépjen be a mosógép tartályába, és ezáltal védi a lefolyórendszer szennyeződését.

A készülék akadálymentes vízelvezetést biztosít a mosógépből. Egy speciális csappantyúnak köszönhetően a csatornahálózatból származó víz nem forr vissza a tartályba. A szelepek típusairól és a gyártókról egy ötlet, hogy kiválaszthat egy nagyon jó minőségű szivárgást szivárgással. Ma a piacon megtalálhatók ezek a típusú ellenőrző szelepek:

Mindegyikük elvégzi a megfelelő vízkibocsátás biztosítását, és gyakorlatilag ugyanaz. Azonban egy adott márka mosógépének (pl. LG) beszerelésekor szükség lehet egy olyan szegmens szelep használatára, amely könnyen szétszerelhető és tisztítható különféle törmelékből. A készülék nem választható típusú, ha nincs kemény víz a vízellátó rendszerben. De még ebben az esetben is 2-3 éven belül pótlásra lesz szükség.

A falra szerelt szelep drága. Ezzel az opcióval a vízelvezető kommunikációt a mosógép hátsó része és a fal közötti keskeny résbe telepítheti. Ez a kompakt szifon esztétikus megjelenésű.

Ha közvetlen csatorna csatlakozik a csatorna csővezetékébe, akkor a legjobb felszerelés a rögzítőelem felszerelése. A visszacsapó szelepet egy speciálisan előkészített betétbe helyezzük. A mosószivattyú mosása bármilyen mosogató szifonba történő beépítésre szolgál.

Milyen ellenőrző szelepeket ajánlanak a szakértők?

 • Polipropilén fali típusú szelep, termelés - Csehország, a «Alcaplast» társaság. Megfizethető, minden elvezetőtömlőhöz megfelelő minőségű eszköz. A szennyvízcsőhöz való végső rögzítésként megbízható mosogatóvíz-kibocsátást biztosít. Krómozott antiszifon rugós mechanizmussal és fényvisszaverővel, díszítve a rögzítés helyét. Hozzávetőleges költség - 8 dollár.
 • A visszacsapó szelep polipropilén habarcs típusú, gyártás - Olaszország, a "Siroflex" cég. A mechanizmust a csatorna nyílásába szerelik fel, vagy a leeresztőcső tartóként szolgálnak. A készüléket rozsdamentes acélból készült rugó és gumi membrán képviseli. Hatékony védelmet biztosít a lefolyórendszer számára. Hozzávetőleges költség - $ 7.
 • Polipropilén szifonszegény szegmens, gyártás - Olaszország, a "Merloni" cég, ez a visszacsapó szelep a mosogató alá van szerelve. Szennyezés esetén könnyen szétszerelhető és tisztítható. A mechanizmus rugó, melynek gumimembránja van. Rendelkezik a tartály vízáramlásának normális kiürítésével. Hozzávetőleges költség - 8,5 dollár.

Az anti-szifon szelep működési elve

A visszacsapó szelep közös mechanizmus, és egy egyszerű módszer szerint működik. Bizonyos alakban a csövek, szifonok vagy lefolyótömlők csöves, rugós vagy gömbcsapos szeleppel vannak ellátva. Az ürítés során nyomás alatt lévő víz behatol az antiszifonba, és átáramlik a csatornába. Fordított nyomás esetén a víz nem szivárog, mivel a mechanizmus nem nyílik belül.

Rugóbetétes szelep használatakor a vízelvezető rendszer védve van a piszkos víz bejutása ellen egy rugóval és egy gumimembránnal, amely csillapítót hoz létre. A golyó visszacsapó szeleppel egy gumi labda szolgál kaput. Nyomást gyakorol a membránra nyomás hatására. A beépített élek segítségével a labdát megtisztítják.

Szivárgás elleni szerelés

A visszacsapó szelepet kézzel lehet felszerelni. De figyelembe kell venni minden tervezési funkcióját. A megkülönböztető részletek ellenére minden esetben a munka ugyanazon az elven történik.

Az anti-szifon egy csőből áll, amelynek két átmérője van (ellentétes végétől). Egyrészt a szelepcsövet össze kell kötni a szifonnal, vagy be kell illeszteni a kivezetésbe a csatornacsatornába, másrészt a mosógép lefolyótömlőjéhez kell csatlakoztatni. Akkor meg kell csinálnia magának egy kiváló minõségû pecsétet, amely az ízületeket tömítõanyaggal végzi, majd a munkát késznek lehet tekinteni.

A mosógép normál működéséhez az antisiphon nem mindig szükséges. A szakértők szerint a mechanizmus telepítése a következő esetekben releváns:

 1. a mosógép közvetlen összekapcsolása a lefolyócsővel, amely nagyon alacsony beágyazott, és nincs lehetőség felemelni;
 2. csatlakoztassa a kifolyócsövet a mosogató alá a szifonhoz.

A szivárgás ellen védő eszköz nem szükséges, ha a mosógép csatlakozása az összes szabálynak megfelelően történik, és a leeresztő cső a kívánt magasságra emelkedik.

Azonban a mosógép bűzlik a rossz szag, és ugyanabban az időben, hogy mossa a dolgokat mosás után piszkosak, meg kell vásárolnia anti-szifon, a telepítés, amely lehet saját kezűleg. Ebben a helyzetben nincs más megoldás a problémára!

Összefoglalva, meg kell jegyezni, hogy a mosógép tartályából származó szennyvíz elvezetését a szabályoknak megfelelően kell végrehajtani. Ha "szifon hatás" fordul elő, akkor szivárgó mechanizmusra van szükség. A legegyszerűbb kialakítás ellenére a készülék elengedhetetlen a piszkos víz visszazárásához a gépbe. Egyes mosógépeket visszacsapó szeleppel értékesítenek. De az eszköz külön is megvásárolható.

Nagyon fontos, hogy kiválassza a szivárgás típusát, amely megfelel a vízelvezető eszköznek. Ezenkívül komolyan kell megközelíteni a szerelési munkát - szükséges, hogy az összes alkatrészt megbízhatóan lezárja, hogy ne legyen szivárgás.

Ellenőrizze a mosogatógép szelepét a lefolyóban a fényképen

Amikor a mosógépet a szennyvízcsatornához csatlakoztatja, figyelembe kell venni számos fontos árnyalatot, amelyek nemcsak a lefolyórendszer hatékonyságát, hanem a mosás minőségét is érintik. A legegyszerűbb és legegyszerűbb csatlakozási lehetőség az, hogy a kifolyócsövet közvetlenül a csatorna kimenetéhez csatlakoztassa. De a lefolyó megfelelő működéséhez több feltétel teljesülése szükséges (például a lefolyótömlőt legalább 50 cm magasságban kell elhelyezni a padlószinttől). Ezek a követelmények azonban nem mindig lehetségesek, ezért a mestereknek más kapcsolódási lehetőségeket is meg kell keresniük.

A visszacsapó szelepen keresztül történő leeresztés nagyszerű megoldás. Amit ez a készülék, mi az, és hogyan kell helyesen telepíteni, olvassa el az alábbiakban.

Ha a leeresztő cső csatlakozik egy szennyvízcsatorna aljzatához a vízvezeték szabályainak megsértésével, valószínű, hogy a szennyvízcsőből visszamosódik a piszkos víz a mosógép dobjához. Ennek eredményeképpen a mosás végén száraz, szagtalan ruhát kap. A visszacsapó szelep célja, hogy megakadályozza az események ilyen alakulását (amelyet egyébként "szifon hatásnak" neveznek).

A visszacsapó szelepet vagy szifonszivattyút akkor kell felszerelni, ha a lefolyótömlőnek a kívánt magasságban történő elhelyezése nem lehetséges. Egy másik eset, amikor ez a készülék elengedhetetlen, ha egy mosógépet egy mosogató szifonon keresztül csatlakoztatnak.

Az antis szifon felszerelését akkor is figyelembe kell venni, ha a mosás közben szifon hatás jeleit észleli. Ezek közé tartozik: a mosási idő növekedése, a rosszul elterjedt dolgok, a víz és a villamos energia fogyasztás növelése mosógéppel.

Annak ellenére, hogy szabályozni kell a csővezetékben a víz áramlását, az antis szifonra csak egy irányba mozoghat.

Kezdetben a visszacsapó szelep zárt állapotban van, de amikor a leeresztési mód be van kapcsolva, víznyomás alatt nyílik meg. Amikor a leeresztő program ki van kapcsolva, a szelep automatikusan bezáródik, és megakadályozza a víz visszatérését.

A szaniter felszerelések modern piacán számos típusú csavarkulcsot mutatnak be. Ezek eltérnek a tervezési jellemzők, a telepítés típusától és a hatókörétől.

A visszacsapó szelep felszerelése egyáltalán nem nehéz feladat, könnyen kezelheted magad nélkül egy mester vízvezeték-szerelő segítségével. Az eszköz utasításaitól kapott teljes telepítési információk, amelyeket el kell olvasni, csak rövid ajánlásokat fogunk adni.

Az antiszifonok különbözőek, de legtöbbjüknek két lyukú cső alakja van. A készülék egyik végét csatlakoztatni kell a csatornahálózathoz (csavarozni a csőbe vagy csavarozni), és a másik végét csatlakoztatni a mosógép kifolyócsövéhez. A szivárgás megelőzése érdekében az összes vegyületet szilikon tömítőanyaggal kezeljük a vízvezetékhez.

Láthatja a szelep felszerelését a következő videóban.

Tippek a választáshoz

Érdemes helyettesíteni valami mással?

A mosógép visszacsapó szelepe nem olyan ritka termék, de az üzletekben való megkeresése, különösen ha egy kis városban él, nem mindig lehetséges. Ezért sokan érdeklődnek a kérdéstől: lehetséges-e valami mást használni a szifon hatás megakadályozására?

Sajnos a kérdésre adott válasz negatív lesz. Az anti-szifon analógjai még nem léteznek. Ehhez nélkülözni kell a lefolyót oly módon, hogy a rendszer összes eleme a várt módon legyen elhelyezve, és nem lesz szifonhatás.

Ellenőrizze a mosógép szelepét

A modern automata mosógépek önállóan pumpálják a vizet a dobba, és kifolyják a csatornába. A víz fordított áramlásának elkerülése érdekében használjon speciális szelepeket: a tiszta vízbefecskendezéshez és a szennyvízhez - fordított vagy szivárgás ellen. Ez utóbbi nem teszi lehetővé, hogy piszkos víz behatoljon a készülékbe.

A mosógép szivárgása egy csőelem, amely általában műanyagból készült, kis méretű, és a csúszka egy tömlőhöz és egy visszacsapó szelephez van csatlakoztatva. Rendszerint automatikus írógéppel érkezik, de néha külön kell megvásárolnia.

A visszacsapó szelep nélkül teljes mértékben megtehető. Elég, hogy szigorúan tartsák be a készülék szerelési szabályait - a leeresztő csőnek egy bizonyos magasságban kell lennie a szennyvíz rendszerhez képest (általában ez a magasság fél méter).

Mikor van szüksége egy visszacsapó szelepre?


Csak két esetben van szükség, ha egy szifonszivattyút kell felszerelni:

 1. Ha a csatlakozás a vízelvezetés megérintésével történik. Például, ha az alátét leeresztőjét csatlakoztatja a mosogató szifonhoz. Ebben az esetben előfordulhat "szifon hatás", és a szennyvíz visszafolyik a készülékbe. Ezután a mosógép leeresztő tömlõjéhez a visszacsapó szelep mentésre kerül. Hogyan ismerhető fel a "szifon hatása"? Elég egyszerű: a mosási folyamat hosszú időn belül késleltethető, a mosás alatt a mosás tisztaságának minősége drasztikusan csökken, és a villamosenergia- és vízfogyasztás növekedni fog.
 2. Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen a csatorna megfelelő magasságba illesztése vagy a magasság túl kicsi ahhoz, hogy a "szifon hatása" eltűnjön.

Hogyan működik az anti-szifon?


Az elem működési elve meglehetősen egyszerű. Amikor a gépben lévő vízelvezető program be van kapcsolva, a nyomás alatt lévő víz áthalad a szelepen, és megnyitja azt. A folyadékáram megszűnése után azonban a szelep automatikusan bezáródik, ezáltal lezárja a csatlakozást, és megakadályozza, hogy a szennyvízvíz belépjen a készülék kifolyócsövébe. Ennek az elemnek a megtervezése lehetővé teszi, hogy bárhol telepítse a csővezetéket.

Az antiszifonok típusai


A modern visszacsapó szelep többféle típusú lehet:

 • összecsukható - hasznos lesz azoknak, akik otthonról a vízvezetékből kemény víz jut, eltömődve a szelepet; mindig szétszerelhető és tisztítható;
 • nem elválasztható - olcsóbb opció műanyagból;
 • fúrókorong - a csőbe merítéssel rögzítve;
 • mosás - a mosogatók szifonjában használják;
 • fal - vonzó megjelenésű, de drágább.

Nincs egyértelmű szabály az anti-szifon kiválasztására. Szerezd meg az egyiket, ami jobban megfelel az Ön számára.

Anti-szifon felszerelése mosógépre

A telepítési folyamat rendkívül egyszerű. Szüksége van a csavarkötés egyik oldalára csavarozásra vagy beágyazásra a csatorna csővezetékébe, a másik pedig a mosógép kifolyócsövéhez. Nem lehet összetéveszteni az oldalakat, mivel a lyukak különböző átmérőjűek, de ha kétségei vannak, olvassa el a szelepekkel ellátott utasításokat.

Lehetséges-e helyettesíteni az anti-szifont valamivel?

Ez nem szükséges. A visszacsapó szelepet egyszerűen nem lehet használni, ha az alátétnek a csatorna összekapcsolására vonatkozó szabályait betartják. Nem túl drága, ezért jobb, ha nem mentesz és telepítesz egy elemet, különben elárthatod a fehérneműt és az idegeket "szifon hatással".

Zárószelep a mosógéphez: típusok, szerelés

A mosógép visszacsapó szelepe a csővezeték eleme, amely nem engedi, hogy piszkos víz jutjon vissza a gép dobjába.

Ennek az elemnek van egy hegye, amelyet úgy terveztek, hogy a tömlõhöz csatlakozzon, valamint egy, a belsejében található visszacsapó szelep.

Általában mosógép van. Bizonyos esetekben azonban külön megvásárolható.

A mosógép visszacsapó szelepének funkciói és típusa

A visszacsapó szelep (szifonszivárgás) a mosógép nagyon fontos eleme. Nem teszi lehetővé, hogy a szennyvíz szennyvize visszatérjen a mosógép tartályába. Ez gyakran előfordul, és a fő oka az alátét hibás összekötése a csatornába.

Ugyanakkor piszkos víz jut be a gép tartályába, ami megakadályozza a mosodát a dobban. Továbbá ez jelentősen megnöveli az energiafogyasztást.

A visszacsapó szelep szabadon továbbadja a szennyvizet a mosógép tartályából. Egy speciális csappantyú blokkolja a piszkos víz útját, és nem engedheti meg, hogy kilépjen a szennyvízcsőből a mosógép tartályába.

Mielőtt szilánkos szifont vásárolna, megfelelő módon foglalkoznia kell ezekkel a készülékekkel, valamint a gyártókkal.

Ma már 5 fajta antisziphon van:

Érdemes megjegyezni, hogy nincs különösebb különbség a fent felsorolt ​​anti-szifonok között. Végtére is, fő feladata az, hogy biztosítsa a normális vizet. De ugyanakkor vannak bizonyos finomságok, amikor egy adott gépet csatlakoztatunk a csatornához.

Ha piszkos víz érkezik a vízellátásból, akkor telepítsen egy szegmens elleni szifont. Időről-időre szét kell szerelni, és fel kell gyûjteni a felhalmozott törmeléket és a vízkõt.

A falszelepeket olyan esetekben használják, ahol a lefolyócsöveket elég keskeny helyre kell tenni a mosógép hátsó falához és a ház falához. Ez az anti-szifon esztétikus megjelenésű és helyet takarít meg. De a fali szelepek meglehetősen drágák.

Betonszelepeket használnak olyan esetekben, amikor közvetlenül a csatornarendszerbe kell lefolyni. Először is, a beágyazás a csatornába kerül. Aztán ebben a mezőben állítsd be az antiszifont.

A szakértők a következő szelepmodelleket ajánlják:

 1. A cseh Alcaplast cégek által termelt falazó szifon. Ez a polipropilén visszacsapó szelep egyszerű, olcsó és nagyon megbízható. Minden mosógép leeresztő tömlőjének alkalmas. Szükséges a szennyvízcsatornák végső csatlakozásához. Ez az antiszifon egy krómozott bevonattal és egy reflektorral rendelkezik a csomóponton.
 2. Szerelje le a Siroflex ellenszifont. Ez a polipropilén visszacsapó szelep beágyazható a csatornába, vagy a leeresztőcső összekötő elemeként használható. Az anti-szifon gumi membránt és rozsdamentes acélrugót tartalmaz. A kocsi szennyezett vizének kiváló minőségű kiürítését szervezi.
 3. Merloni szifonszivárgás szegmense. Az ilyen típusú szelep a szifon mosogatója alatt helyezkedik el. Tartalmaz egy gumimembránt és rugót.

A készülék működési elve

A szelep egyszerű eszközzel rendelkezik. A csőnek speciális alakja van a golyó vagy a rugó ellen védő szifonnak. Ez a cső a szifonhoz, a lefolyóhoz vagy a kifolyócsőhöz van erősítve.

A nyomás okozta leeresztett víz megnyitja a szelepet, és átmegy a csatornába. A csatornahálózatból származó víz azonban nem lesz képes visszatérni a mosógép tartályába, mivel olyan szivárgásgátlóba kerül, amely nem nyílik meg az ellenkező irányba.

A tavaszi szifon is hasonlóan működik. Tartalmaz egy gumimembránt és egy rugót. A membrán nem teszi lehetővé, hogy a szennyvíz visszamegy az alátétbe. A gömbcsapok pedig gumiból készült golyót tartalmaznak.

A visszacsapó szelep felszerelése és cseréje

Az anti-szifon eszköz egy összetett alakú cső, amely különböző átmérőjű két végből kilép.

Az egyik szélét a mosógép kifolyócsövéhez kell csatlakoztatni, a második pedig a szifonhoz kell csatlakoztatni, vagy a csatornába kell vágni. Minden vegyületet tömítőanyaggal kell kezelni.

Fontos megjegyezni, hogy nem mindig szükséges szifonszivárgás-berendezés telepítése. A szakértők javasolják a következő esetekben:

 • amikor a gépet közvetlenül a csatornacsatornához kell csatlakoztatni, ami technikailag lehetetlen felemelni. És az oldalsáv túl alacsony.
 • Ha a kifolyócsövet a mosogató alá kell helyezni.

Ha a leeresztő csövet felemelik a kívánt magasságra, és a leeresztő tömlő az összes szabálynak megfelelően csatlakozik, akkor nincs szükség szifonszivárgás-eszköz csatlakoztatására.

A visszacsapó szelep eszköze a mosógép kiömlésénél

A mosógépnek a csatornarendszerhez való csatlakoztatásának legjobb módja a visszacsapó szelep használata. Ez egy egyszerű készülék rozsdamentes acélból vagy műanyagból. Ennek feladata az áramlás irányának szabályozása a csőben. A megjelenése és működési elve miatt megáll egy szelep. A csatlakozáskor fontos a vízvezeték szabályainak betartása. Ellenkező esetben a szennyvíz a mosogatás során a gép tartályába kerül.

A leeresztő szelepet egy különleges formájú csőbe építik be. Ez egy rugó vagy golyó. A folyadék nyomása alatt a rugó tömörül, ami miatt a víz áthalad a szelepen. Ellenkező irányban a szelep nem nyílik meg, és megakadályozza, hogy a szennyvíz tartalma belépjen a tartályba. Az ilyen készülékekben használt golyó gumiból készült.

A tervezés egy cső, amelynek mindkét oldalán különböző átmérőjű nyílások vannak. Az egyik az elvezető tömlőhöz van csatlakoztatva, a másik pedig a csatornába. Minden csatlakozást le kell zárni, hogy megelőzze a víz áramlását. Könnyen használható a szelep, ha a cső közelebb van a padlóhoz, és akkor is, ha a mosogató alatt található szifonhoz van csatlakoztatva.

Egy ilyen eszköz beszerelése a mosógépre egyszerű. Ennek következtében kellemetlen szag nem fog behatolni a tartályba, és nem fogja elrontani a ruhát. Más módszerek használata esetén szennyvíz léphet be a gépbe. Olyan esetek, amelyeknél a visszacsapó szelep szükséges:

 • a ruhanemű nem mosható és rossz illatok;
 • a mosási idő növekedése;
 • nagy villamosenergia- és folyadékköltségek vannak.

Ha a víz a vízvezetékben kemény, jobb összecsukható szelepnézetet használni, hogy megtisztítsa. Ez a fajta hosszabb ideig tart, mint egy nem elválasztható, de költsége valamivel magasabb. A legdrágább szelepfal, a leg esztétikusabb megjelenésű.

Minden ilyen eszköz főként műanyagból készült, de vannak olyan modellek, amelyek rozsdamentes acélból készülnek. Ezek a legtartósabbak, hosszabb élettartamúak, de sokkal drágábbak. A fajok kiválasztása a felhasználás körülményeitől függ.

A mosógép lefolyójának visszacsapó szelepe egyszerű eszközzel, alacsony költséggel és egyszerűen telepíthető. Használatával biztos lehet abban, hogy a dolgok jól mosnak, a víz és az elektromos energia költsége optimális.

A hibás csatlakozás géphibákhoz és különböző üzemzavarokhoz vezethet. Ha problémák merülnek fel a telepítés során, akkor forduljon a szervizhez.