Legfontosabb > Bútor

A fa védelme a fürdőszobában.

Kérsz ​​segíteni a fertőtlenítő fa impregnálását a fürdőszobában. Bélés akar a mennyezeten. Nem tudom eldönteni, hogy mi kell a falburkolat kezeléséhez. A Leroy Merlin a DUFA fürdőkészítményét javasolta. Mivel vízen alapul, nem kémia!

Vitiauskas, Mindenesetre ez a vegyület a kémia. Ebben az esetben a kémiát vízben hígítjuk :-)

Vitiauskas írta:
Kérsz ​​segíteni a fertőtlenítő fa impregnálását a fürdőszobában. Bélés akar a mennyezeten. Nem tudom eldönteni, hogy mi kell a falburkolat kezeléséhez. A Leroy Merlin a DUFA fürdőkészítményét javasolta. Mivel vízen alapul, nem kémia!

Körülbelül 6 évvel ezelőtt a barátnőm a Sadolinból származó Celco szaunabőrrel borított fa mennyezetet borította a fürdőszobában, míg a vízben oldhatatlan vízben oldhatatlan, vízben oldhatatlan, vízben oldódó lakk, olyan, mint a tej, amely nagyon jól felszívódott a fa belsejébe.

iale írta:
. vízbázisú lakk, szárítás után, vízben nem oldódik, úgy néz ki, mint a tej, nagyon jól felszívódik a fába.

Ez a leírás minden víztaszító lakkra vonatkozik!
Ebben az esetben nem számít, milyen alapon készült az anyag. Fontos, hogy alkalmas-e nedves helyiségekre, és ellenáll-e a páralecsapódásnak.
A víztartalom jó a munka kényelme szempontjából (gyorsan szárad + szagtalanul), de a működési oldalon a vízlágyák nagyobbak a mikroporozitásnál, mint a szervesek - ezért a vízfoltok nem akadályozzák meg teljesen a fa nedvességtartalmát.
A filmképző anyag kémiai tulajdonságai nagyon hasonlítanak (poliuretán kopolimerek) csak egyetlen esetben, ha vízben oldódnak, és a másik esetben fehér szellemben oldódnak fel. A "kémia" bepárlásának folyamata addig folytatódik, amíg a bevonat teljesen megszárad. legfeljebb 24 óra. Miután a lakk megszáradt, nem lehet párolgás.
DE, a vízbázisú anyagok a fenyőbe szívódnak fel, mint egy szivacs, és ahhoz, hogy erős védőfóliát hozzanak létre a falburkolaton, akkor szükség lehet jelentősen több mint 3 rétegre!
Ajánlásaim:
Primer antiszeptikus mély penetráció - 1 réteg
Lakk vagy impregnálás (filmképződés) - 2 réteg
Így maximális védelmet érhet el, nem csak a felületen, hanem a mélységben is.

Fa a fürdőszobában: működési feltételek és a fa megfelelő feldolgozása

A nagyváros közepén, az N-es emeleten a természet felé vezető út nem hagy egy személyt, függetlenül attól, hogy az iskolázottsága vagy a civilizáció előnyei nélkül képes volt élni. A lakberendezésben a műanyag szintetikától való divat és a gyönyörűség, különösen a fürdőszobában és a WC-helyiségekben, eltűnt. Minél több ember teremtette meg a körülöttünk lévő világot, annál inkább vonzzák a meleg, élénk, a genetikai emlékezet szintjét, egy kellemes fát.

Annak ellenére, hogy a műanyag, az MDF és a mesterséges kövek lehetővé teszik a fürdőszobák számára a szükséges funkcionalitást, praktikusságot és esztétikai vonzerőt, a magánházak és a közönséges városi lakások tulajdonosai egyre inkább a faanyag felé fordulnak gazdag textúrájával és természeti szépségével, hogy ezzel komplex légkört adjanak és díszítsenek. és erőteljes energiát. A fafeldolgozás modern technológiáinak köszönhetően a fából készült bútorok a fürdőszobában bármilyen félelem nélkül telepíthetők, anélkül, hogy aggódnának attól, hogy a nedvességtől elválik, és néhány év alatt elveszíti megjelenését. Most beszélni fogunk a fáról, mint a bútorok elkészítésére és a fürdőszobába való befejezésre, nem pedig a különböző tárgyak tervezésére és céljára.

A fő ellenség a nedvesség

Mindenki saját tapasztalatából tudja, hogy a fürdőszobában különleges mikroklímájú szoba van, a többi helyiségtől eltérő hőmérséklet, a magas páratartalom és a levegő mobilitása. Mint ismeretes, a levegő csak 100% -os nedvességtartalomig képes elnyelni a párolgást. Ezután a fürdőben vagy a zuhany alatt felszabaduló párolgás minden felületen kondenzálódni kezd. Ezért a fürdőszobában mindent úgy tűnik, hogy ködösvé válik a vízkezelések során, még a nagyon jó szellőzés mellett is.

A csempe, a műanyag, a krómozott fém esetében ez nem jelent problémát - ez minden. De a kezeletlen fa a fürdőszobában még egy rövid ideig tartó nedvesedés esetén is aktívan reagál - nedvességet vesz fel, duzzad, kellemetlen érzést és szagot érez, a penész és a betegség okozó mikrobák forró ágyává válik. Ezért a fő feladata a fa nedvességtől való védelme volt, vagyis olyan külső felületet kellett találni, amely az anyag nedvességtartalmát, hőmérsékletét és még a zátony gondatlan kezelésekor az öblöt is roncsolná.

Hogyan kezeljük a fát a fürdőszobában?

A természetes lakkok nem alkalmasak erre a célra, mivel még mindig lehetővé teszik a nedvesség áthaladását a mikropórusokon, és a fa közvetlenül a lakk alatt elkezd feketedni és megduzzadni. A vízben oldódó antiszeptikumok használata is lehetetlen, mivel állandó érintkezésben vannak a nedvességgel, tulajdonságaik elvészek. De ilyen anyagokat találtak - ezek speciális víztaszító impregnálószerek, amelyek szerves lakkokon alapuló fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkeznek. A gyártók kombinált készítményeket is gyártanak. Kedvezőbbek a költségek szempontjából, de az eredmény rosszabb, mint váltakozva.

Az a tény, hogy egy fertőtlenítőszer esetében a feladat a lehető legmélyebben behatolni a fa mélységébe, és olyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, amelyek nem bomlanak a nedvességtől. A felületkezelő bevonat pedig védőfóliát képez a felületen. E két anyag összekeverése nem teszi lehetővé számukra, hogy teljes mértékben teljesítsék feladataikat. Ezért, ha fát használnak a fürdőszobában falak és mennyezetek burkolásához vagy bútorok készítéséhez, fontos, hogy gyakorlatilag minden felületen, beleértve az éleket, a rögzítőelemeket és a háttámlákat is, vegye figyelembe az egész fafeldolgozási eljárást.

Melyik fa hasznos a fürdőszobában?

Fa és fürdőszoba - nem feltétlenül a kombináció elemei. A fürdőszoba talán a lakás legmagasabb nedvességtartalmú helyszíne, és a fa nem minden esetben ellenáll ennek a körülménynek. Legalább nem minden fajta. Azonban néhány faj fák tolerálják a nedvesség jelenlétét a levegőben, és a modern iparág már megtalálta a kiutat, és felszabadítja a különböző eszközöket a fa védelmére. És végül a fa már régóta használják a fürdők és szaunák befejezéséhez, és mindig igazolta céljait. Most a fa használják a fürdőszobában, leggyakrabban, amikor létrehoznak egy fából készült keretet a fürdő körül, vagy hogy létrehozzák a fürdőt, nem számít, milyen furcsa hangzik.

A fa kiválasztási kritériumai

A faanyag különböző fajtáinak figyelembe vétele során figyelembe veendő két fontos jellemző a deformációs együttható és az öntőforma fejlődésével szembeni ellenállás. Mindkettő közvetlenül kapcsolódik a hosszantartó nedvességhez, mind a levegőben, mind közvetlenül cseppecskék formájában.

Például a fenyő és a tölgy deformálódási tényezője 12,5%, míg a bükkfa esetében 18%. A gombaalakítással szembeni ellenállóképesség szempontjából azonban csaknem mindenfajta egzotikus fák jó néhány kivételtől eltekintve. A szélességi körzetek közül a legjobbak ebben a mutatóban a tölgy, a szilfa és a gyertyán, valamint a vörösfenyő belső része.

Van egy fontos szabály, amikor fát választanak egy fürdőszobának - száraznak kell lennie, különben a jövőben az anyag megrepedni és elhajlik.

Érdemes megjegyezni, hogy a fürdőszoba nedvességtartalma egyenetlenül oszlik el. A legveszélyesebb helyek ott találhatók, ahol a fő vízforrás található - mosdó, zuhanyzó vagy kád. Ilyen helyeken a legjobb az egzotikus erdők - parafa tölgy, bambusz, teak, cédrus vagy ébenfa használata. Bükk, tölgy, vörösfenyő, szil, kőris és nyárfa a szélességi területek sziklái, amelyek a "legforróbb" pontok díszítésében is alkalmazhatók. Azok számára, amelyek kevésbé hajlamosak a hőmérséklet és a páratartalom változására, szinte bármilyen fa alkalmas, kivéve a körte, fenyő, cseresznye vagy lucfenyő és egzotikus zebrano vagy wenge fajta.

Array, oilcloth és mások

A fa általában nem a legjobb módja a magas páratartalomra való reagálásnak. Az egyetlen kivétel a drága egzotikus fafaj. De a legjobb, ha a táblákat kis résszel helyezzük el, vagy tömbként használjuk betétként.

A ragasztott fa általában magas páratartalmú és nem deformálódott. Ezenkívül minden oldalról sima és egyenletes felület áll rendelkezésre, és teljesen készen áll a felszerelésre. Az ilyen fa a kályhához szorosan illeszkedik a tűzhelyhez, hézag nélkül.

A furnérlemez a tömörfa táblahoz képest jobban megőrzi alakját, és ellenáll a nedvességnek.

Fa padló

A fürdőszoba padlóit általában parkettával vagy padlózattal készítik. Ezek az anyagok már régóta bebizonyították magukat, de annak érdekében, hogy hosszabb ideig szolgálhassanak, azokat feldolgozni kell. Kezdetben a tojást megelőzően gombaellenes szerekkel kell kezelni, és már a padló elkészítése után az anyagot bevonják lakkokkal, festékkel, viasszal vagy olajjal.

Van még egy anyag, amelyet meg kell említeni. Ez egy háromrétegű parketta. A közelmúltban egyre inkább a padlóburkolatként választják ki a fürdőszobát. Először is ez az anyag jó, mert már tökéletesen tökéletes az üzemben, és nem igényel további feldolgozást. És másodsorban, olyan könnyen felszerelhető, mint a laminált, hogy szinte bárki is dolgozhat vele, anélkül, hogy egy befejező személyzet segítségére lenne szüksége.

A háromrétegű parkettalap jó, mert tökéletesen védett a nedvességtől, és rendszerint vele együtt jó gondoskodási készleteket kínálnak a gyártótól.

A padlón lévő fa sikeresen kombinálható csempe és kővel. Ilyen esetekben a fadarabokat lehetőleg a nedvesség forrásától kell elhelyezni. Ha a kialakítás nem biztosít erre, vagy túl kevés hely van a fürdőszobában, használjon több nedvességálló fát. A kő vagy csempe fából készült fantáziák bármi lehetnek a fából készült szőnyegekből a fürdőkád vagy a zuhany előtt, ugyanazon zuhany vagy kád keretei között.

Fa falak

Falfalak, ragasztott laminált fűrészáru, tömörfa, furnérozott rétegelt lemezek használhatók a falak díszítésére. Ha szilárd fát vagy bélést használnak köztük és a falon, hagyjon kis szellőzést. Ellenkező esetben a gomba fertőzött lesz a gomba által. Ennek megakadályozása érdekében a falpaneleket ugyanúgy kell kezelni, mint a padlóburkolatot - a telepítés előtt és után kezelik.

A furnérozott nedvességálló rétegelt lemez a legalkalmasabb anyag a telepítés és a használat során. Ellenáll a nedvességnek, nem deformálódik, és mindkettő ragasztóval ragasztható a gipszre, és csavarokkal rögzíthető a gipszkarton falához (a gipszkartonnak nedvességállónak is kell lennie). Telepítéskor különböző méretű elemek használhatók, és kővel és cserépdel kombinálva is lehetséges.

Hogyan védheti meg a fát a nedvességtől (videó)

A fa megtakarításának legjobb módja a lakkozás. És a megjelenés megmenti és meghosszabbítja az élettartamot. A legfontosabb, hogy a lakk víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Ezután a lakkréteg nem fog elmozdulni a felszínről és repedés. Átlagosan a lakkozást 5-7 évente kell elvégezni.

Lehetőség van a fa egzotikus fajtáira és a helyiekre is.

A tónus inkább egy olyan művelet, amely az anyag díszítőképességének növelését szolgálja, így megjelenése hasonló az egzotikus sziklák felületéhez. Mindazonáltal egy bizonyos védelmi funkciót is végez. Ezt az eljárást két-három évente lehet leginkább elvégezni.

Az olajtalanítás a legjobb módja annak, hogy megmentsük a fát, mert az olaj képes betölteni mindent, akár minimális pórusokat is az anyagban. Azonban minden érmének két oldala van, az olajjal kezelt fa pedig szinte minden hónapban frissítést igényel. Egyébként a fa elkezd nőni. Ezenkívül a fa olajjal való feldolgozása során sokkal sötétebbnek tűnik, mint eredeti formájában.

Általában a fa padló gondozása nem nehéz. Most erre a célra mindig kapsz a szükséges pénzeket. A legfontosabb dolog a megfelelő fafajok kiválasztása és az anyag teljes védelme a nedvességtől. Ebben az esetben a fürdőszoba természetesnek és természetesnek fog tűnni, és a fa sokkal tovább tart.

Fa a fürdőszobában: igen vagy nem?

A fából készült homlokzatok a fürdőszobai bútorok és a polcok a törülközők és kiegészítők nagyon stílusos. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a skandinávok, mely korunkban népszerűek, ökoszisztémájúak és rusztikusak, hangsúlyt fektetnek a faanyag textúrájához, felmerül a kérdés: ez egy ésszerű döntés - a fa a fürdőszobában? Ez az anyag nem nagyon ellenáll a nedvességnek: hajlamos a duzzadásra, duzzadásra és repedésre. Azonban a fából készült hajók és a szauna befejezte a figyelmeztetést, hogy a nedvesség hatása a fa megoldható probléma. Milyen fát választani és hogyan védeni, vagy még mindig érdemes megfontolni az alternatívákat?

Fa fürdőszoba: mi megfelelő?

Még egy fürdőszobán belül a páratartalom is eltérő lehet. Az egyik dolog az úgynevezett nedves zónába helyezni, vagyis közvetlenül a fürdőkádban vagy a zuhany alatt, ahol a víz folyamatosan az anyagra kerül. A másik egy sarok a vízforrásoktól távol. Még mindig van lehetőség arra, hogy a fadobozokat a kád és a mosdó közelében helyezzük el, ha a vízcseppek esetenként a felszínre esnek, de a páratartalom még mindig magas.

Az első esetben a fa helyett ajánlott kerámiát vagy műanyagot használni. De vannak olyan fafajok, amelyek képesek megfelelni a magas páratartalomnak a megfelelő feldolgozással: tölgy, kőris, brazil dió, bükk és szil. Ezek közül a fürdő, a zuhanyzó vagy a mosogató is elkészíthető.

Fa, amely alacsonyabb védelmet nyújt a nedvességtől, de kényelmesen érzi magát vízzel és gőzzel való érintkezés esetén:

A fennmaradó fafajtákat a legszárazabb körülmények között kell elhelyezni.

A tömb alternatívái

A legmegbízhatóbb a fürdőszobában - tömörfa. De az ilyen anyag nagyon drága. Hogy legyenek?

Először is csak a bútorok homlokzatai készíthetők el egy tömbből, ez anyagi mennyiség miatt pénzt takarít meg. Másodszor, használhat speciális nedvességálló MDF-et. A forgácslap és a farostlemez is alkalmas és még olcsóbb, de kevésbé nedvességálló, ezért a nedves zóna közvetlen közelében nem használható. Gyakran az olcsó anyagokból készült bútorok fedettek furnérozással, de a szellőztetés hiánya miatt a furnér gyorsan reped, és elkezd eltávolodni a páratartalom és a hőmérséklet csökkenéséből.

Fafeldolgozás

Függetlenül attól, hogy melyik fa használják a fürdőszobában, az elsődleges a feldolgozása. A fürdőszobához tervezett bútorok, anyagok és kiegészítők tovább termelésre kerülnek, és a megfelelő gondozásra van szükség.

A legnépszerűbb módja - nedvességálló lakkozás. Ez a bevonat megbízható külső védelmet nyújt, de a felület bármilyen károsodása lehetővé teszi a nedvesség belélegzését. E tekintetben egy másik módszer - az impregnálás - extra elővigyázatosságként szolgál.

Kezelési szabályok

Ha a víz a nedves zónán kívülre eső fa esetén kerül, akkor a lehető leggyorsabban ki kell törölni egy száraz ruhával. A faanyag mosogatásának előfeltétele a kiváló szellőzés.

Ha hosszabb ideig tartja a bútorokat, akkor 3-5 évente megújítani kell az impregnáló vagy lakk bevonatot.

Ne helyezze a bútorokat a fürdőhöz. Még a függönyökön is, a fröccsenés folyamatosan a fára esik. A zónák között legalább egy üvegrészet kell készíteni.

Ha a fürdőszobában lévő fából készült bútorok között vannak záratlan lyukak (például a gyártó lehetővé tette a polc magasságának kiválasztását), be kell dugnia dugókat vagy a lyukakat tömítőanyaggal kezelni.

A fasz

Néhány megoldás lehetővé teszi a fürdőszoba kényelmét és természetességét, anélkül, hogy ezt az anyagot felhasználná. A padlót és a falakat burkolólapokkal csempézhetjük.

A műanyag a fa felületét is utánozhatja. A fürdőszoba szekrények texturált fából készült homlokzata PVC-fóliával díszített MDF.

Ha őrült a fából készült felületekről és a belsõség természetességérõl, akkor érdekel az olvasás:

Milyen festék alkalmas a fából készült fürdőszoba falainak festésére?

A fürdőszobának a befejezése, még egy standard lakásban is, mindig sok kérdést vet fel, mit mondjon az esetekről, amikor a fürdőszoba egy faházban található. Sokan azt gondolják, hogy a fa nem tartozik a fürdőszobába, mert a fa deformálódik a nedvesség hatására, penész és gomba borítja, és nem tart sokáig. Ma azonban, a modern technológiáknak köszönhetően, sok olyan eszköz áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a fa számára, hogy ellenálljon a káros hatásoknak. A különleges kialakítású díszítőelemekkel fűrészelt fát vagy rönköket félelmetesen használhatják a fürdőszobai tervezéshez. Még csak meg kell tudni, milyen festéket lehet használni a faházban lévő fürdőszobában.

Fürdőszoba Tulajdonságok

A fürdőszoba egy különleges szoba a házban, mindig magas páratartalmú, és a mikroklíma eltér a többi szobától. Az úszás során felszabaduló párolgás minden felületen felhalmozódik. De ha a cserép, a fém és a műanyag a száradás után változatlan marad, a nedvesség és a nedvesség káros a fa számára.

A fa megduzzad, széttörődik, mikroorganizmusok nőnek benne, penész és gomba ültetvényei vannak. Itt a legfontosabb feladat a fa védelme és a nedvességgel és nedvességgel szembeni immunitás. Ezért, amikor egy faházban lévő fürdőszobához színezőanyagot választunk, először figyelmet kell fordítanunk a víztaszító tulajdonságaira.

Hogyan védje a fa nedvességtől?

A log házban lévő fürdőszobához a legjobb védőanyagok:

 1. Antiszeptikus oldatok bevonása szerves alapon, amelyek a felületen védőfóliát képeznek, amely megakadályozza a nedvesség behatolását.
 2. Kombinált termékek, amelyek magukban foglalják a nagy szén- és olajkomponenst. Ezek a kompozíciók univerzálisnak tekinthetők, nem csak belső, hanem külső feldolgozásra is alkalmasak, ezért viszonylag magas költséggel rendelkeznek.
 3. A bio-nedvesség elleni védőanyagok nem csak víztaszító tulajdonságokat kölcsönöznek a fának, hanem hatékonyan ellenállnak a gomba és penész megjelenésének, valamint aktívan küzdenek a meglévő gócok ellen. Ezek a vegyületek azonban nagyon mérgezőek, ezért használatuk során be kell tartani a biztonsági intézkedéseket és védőeszközöket kell használniuk.

Tippek a fürdőszoba festésére

A kérdés megoldása: hogyan lehet festeni a fürdőszobát egy faházban, figyelmet kell fordítani a festék típusára. A legfontosabb kritérium, amellyel a barna vagy rönk házában lévő fürdőszobát választják, a nedvesség ellenállása. E kritérium szerint kétfajta festék létezik:

A falak, amelyek a fürdőszoba fölött vagy a mosdó közelében találhatók, amelyekből a víz rendszeresen kifolyik, leginkább mosható festékekkel festhetők. Ezek a festékek olyan felületet képeznek, amely nincs nedvesség hatással. A felület tökéletesen ellenáll a víz és vegyi anyagok hatásának. Háztartási szerszámokkal rendszeresen mosható, de nem lehet dörzsölni csiszoló kefével, mivel a durva sörték károsíthatják a bevonat első rétegét.

Fürdőszobai festék

A fürdőszobai falak festésére használható festékek:

 1. Vízalapú festék. Nagyon sok előnye van: nincs szaga, jól illeszkedik és gyorsan szárad, ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek, lehetővé teszi a kívánt színárnyalat kialakulását a színes pigmentek miatt. De a festék nem ellenáll a vízzel való közvetlen érintkezésnek, így csak olyan falakat festhet, amelyek távol állnak a vízforrástól.
 2. Az akril színezékek egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, a fürdőszobában a legjobbak. A festékek elviselik a hőmérsékleti ingadozásokat és a nedves mikroklímát a fürdőszobában, nem veszítik el a megjelenésüket, ha a víz rendszeresen megüti, és védi a fát is a nedvességtől. Elasztikus bevonatot képeznek, amely a faanyag zsugorodási folyamatával együtt repedések és az arcréteg deformációja nélkül fut. Ezen kívül az akril színezékek antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek, és megbízható védelmet nyújtanak penész és penész ellen.
 3. Latex festékek. A kikeményedés során a festék víztaszító réteget képez, amelyből a szennyeződés és a folt könnyen eltávolítható rendes nedves tisztítással, anélkül, hogy negatív következményekkel járna a megjelenésre. A tudósok nem lustaak, és úgy érezték, hogy a bevonat biztonságosan képes ellenállni akár ötezer mosási ciklusnak is. Eszközök kiváló tapadást, nem bocsát ki szagot, gyorsan szárad. A festék azonban nem ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, amelyből a bevonat megrepedhet és csak leesik. Ezzel a latex kompozícióval kapcsolatban nem ajánlott a fürdőszoba falainak festésére egy vidéki házban, amelyben csak nyáron élnek. A latex olyan anyag, amelyet a mikroorganizmusok és a formák nagyon kedvelnek, ezért mielőtt a fürdőszobai fadarabokat rönkfa vagy faházba festenék, antiszeptikus kezeléssel kell őket kezelni.
 4. A szilikon vegyületek kiválóan alkalmasak falak festésére a fürdőszobában. Festés után a falak vízállóvá válnak és tökéletesen ellenállnak a víz hatásainak. Ezek a festékek biztonságosan festhetnek olyan helyeken, amelyek közvetlenül a fürdő és a zuhany mellett helyezkednek el. A festék rugalmas és páraáteresztő bevonatot képez, amely nem reped, amikor az anyag összezsugorodik és lehetővé teszi a fa lélegzését.
 5. Alkid zománc. Erős hermetikus réteget képez, amely jó nedvességgel és vízzel szemben ellenáll. Azonban a festéknek erős szaga van, ami még néhány nappal az alkalmazás után is érezhető.

Egyéb dekorációs eszközök

Minden színező kompozíció teljesen lefedi a fa természetes mintázatát. És mi a teendő, ha a fürdőszoba kialakítása biztosítja a fa megőrzését eredeti formájában? Ezekben az esetekben vannak olyan eszközök is, amelyek a fürdőszobában falakat festhetnek.

 1. Természetes viaszfestékek. Vászon alapon készülnek, és jól felszívódnak a faanyagba, így vízzáróvá válnak. Az átlátszó vagy színezett folyékony viasz gyönyörű matt felületet biztosít, ami vízálló.
 2. Olaj a fa számára. Alapja a természetes olajok adalékokkal, amelyek páraáteresztő bevonatot képeznek, nedvességtől védve. A bevonat azonban évente legalább egyszer rendszeres frissítést igényel.
 3. Pác. A fa különböző fajtáinak színével festeti a fa természetes textúráját. A bevonat víztaszító tulajdonságaival kiegészítve lenolajjal kezelik. De figyelembe kell venni, hogy a magas toxicitás miatt a szárítóolaj egyes típusai nem alkalmasak beltéri használatra. A védő tulajdonságok és a biztonság szempontjából a legjobb az alkidgyanta alapú lenolaj.

A falak előkészítése és festése

Mielőtt a festményt falra helyezi, a fát készíteni kell a festéshez.

 1. A felületet a régi bevonattal spatulával tisztítják. A festék gyors eltávolítását megkönnyíti a tisztítandó területek előmelegítése épületszárítóval vagy vegyszer eltávolító eszközzel.
 2. A fát durva csiszolópapírral kell kezelni a szabálytalanságok kisimításához és a kis csomók eltávolításához.
 3. Ha a felület szintetikus, finom szemcsézett csiszolópapírral finoman finoman finomra kell csiszolni. A csiszolás nagyon fontos eljárás, annál jobb a felület felszíne, annál jobb a fa felszívja az antiszeptikus vegyületeket, amelyek védik a nedvességtől és a víztől.
 4. A táblák és a fa apró repedései közötti hézagokat gitttel kell lezárni. A fürdő falfalaiból származó lyukak potenciálisan veszélyes helyek, ahol a rothadás és a penész folyamat a víz behatolása miatt alakulhat ki.
 5. A gipszelés után újra át kell mennie a teljes felületen finom csiszolópapírral, hogy végül szintet érjen a felületen.
 6. Védőszer alkalmazható: fertőtlenítő, speciális impregnáló vagy nedvességálló alapozó. A felületet legalább kétszer kell feldolgozni.
 7. A fürdő falainak festése a láncindító kompozíció teljes szárítása után 20-25 Celsius fokos léghőmérsékleten kezdődik.

A festék optimális polimerizációs körülményeket biztosít. A fürdőszobát magas páratartalom jellemzi, és a festék hosszabb, mint más helyiségekben. Ez befolyásolhatja a bevonat minőségét. Ezért fontos, hogy a helyiség jó szellőzést biztosítson, és nincs vázlat.

Hibák a fürdőszoba festésénél

A független munkával a hibákat ritkán kerülik el. A falakon a falak festése nagyon fontos folyamat. Szükséges alaposan felkészíteni az alapot.

Ebben a szakaszban a hibák leggyakrabban a rossz minőségű polírozásból erednek, és a hibásan megválasztott eszközökkel védekeznek a fa védelmére. Ennek eredményeképpen a bevonat gyorsan elveszti megjelenését, és a fa védett marad, és összeomlik.

Professzionális festészet

A "Master Log házak" szakemberei széles körű tapasztalattal rendelkeznek a fafelületek festésében. Tudjuk, hogy mindenféle árnyalat van a fa munkával, rendelkezünk a szükséges felszereléssel és anyagokkal. Professzionális festék- és lakktermékeket használunk, amelyek ideálisak a nedves helyiségek festéséhez. A mesterek rövid idő alatt és magas színvonalon elvégzik a fürdőszoba festésének minden szakaszát. Megtalálhatja a koordinátáit a "Kapcsolatok" szakaszban, mindenféle módon megkeresheti velünk a kapcsolatot.

Fürdőszoba egy faházban - építünk és védjük magunkat a nedvességtől!

A faházban lévő fürdőszoba bizonyos szabályok szerint van felszerelve. Ha megfigyelné őket, a helyiségben a magas páratartalom miatt nem lesz negatív hatás.

1 A fürdőszoba házak berendezéseinek jellemzői a fa házakban

Sok szempontból a fa nem egyenlő az összes modern és hagyományos építőanyag között. Nagyon vonzó megjelenésű, kiváló mikroklímát biztosít bármely helyiségben, melyet egyedülálló környezetbarát környezet jellemez. A fából készült lakóépületek még ma is nagyon népszerűek, annak ellenére, hogy a mesterséges építőanyagok hatalmas termékei kiváló teljesítménymutatókról híresek.

Körülbelül 25-30 évvel ezelőtt gyakorlatilag lehetetlen volt egy tartós és kényelmes zuhany (fürdőszoba) felszerelése egy faházban. Most egy ilyen probléma egyszerűen nem létezik.

Nos, a fürdő legmagasabb minőségi bútorai és a leginkább nagykereskedelmi árak, itt megtekintheti a katalógus honlapunkat.

Az innovatív építési technológiák és a modern anyagok lehetővé teszik a kiváló zuhanyozást fából készült szerkezetben, problémamentesen. Csak egy ilyen projekt megvalósításának bizonyos sajátosságait kell figyelembe venni.

Kiváló fából készült zuhanyzó

Először is, helyesen kell elvégeznie az átfedés kiszámítását a fürdőszoba alatt. Itt kell gondolnunk, hogy a fürdõ súlya lényegesen nagyobb, mint a hagyományos bútorok. És amikor tele van vízzel, súlya megnő. Ne felejtsd el hozzáadni a fürdőszobában lévő terhelést és a fürdőző súlyát.

Tekintettel a fentiekre, az még messze az építésektől távol eső emberektől is világossá válik, hogy az egészségügyi helyiségekben átfedésben lévő területeket a lehető legaktuálisabban kell kiszámítani. A saját padlóburkolatok kialakításakor:

 • csökkenti a gerendák lépéseit és növeli keresztmetszete területét;
 • hogy növelje (mintegy 25% -kal szemben a szabványos projektek más helyiségek) a vastagsága a padló.

Ezenkívül a szakértők azt tanácsolják, hogy a fából készült lakások fürdőszobájában kötelező betonhabarcsot készíteni, amelyen a kiválasztott befejező burkolatot később le lehet helyezni. Ha nem veszi figyelembe ezeket az ajánlásokat, a padló a fürdőszobában jelentősen eltérő lesz a többi helyiségtől.

Ebben a tekintetben speciálisan nagy magasságú cseppet kell létrehozni - a centimétereket 20-30-as emeleti gerendákkal kell csökkenteni a helyiségekben a vízi eljárások fogadására. Megadja Önnek a lehetőséget, hogy minőségi felszerelést biztosítson a beton alapon, és szinte bármilyen befejező anyaggal finomítsa. A legfontosabb dolog az, hogy olyan különleges tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy magas páratartalom mellett működjenek.

2 Vízszigetelő fürdőszobák - anélkül, hogy bármilyen módon!

A fa, mint tudják, nagyon érzékeny a nedvességre. Ez annak köszönhető, hogy porózus szerkezete van. A fa természetesen természetes nedvességszabályozóként működik. A környező légkörből felesleges vizet vesz fel, majd száraz környezetbe enged. A fürdőszobák számára ez a fa egyedülálló tulajdonsága valóban pusztító. Negatív hatásainak kiegyenlítése lehetővé teszi falak, padló és mennyezet vízszigetelését. A fürdőszobában bevonó vagy bevonó módszerrel készül.

Az Obmazochnaya vízszigetelést figyelemre méltó tapadás jellemzi a keretház bármely bázisánál, ellenáll a magas hőmérsékletnek (és milyen zuhany nélkül van?) És agresszív vegyületek. Többek között könnyen kezelhető a mennyezet, a padló és a fal felületén. Obmazochnoy vízszigetelés a következő típusok:

 1. Bitumen-polimer. Speciális lágyítók, szerves oldószerek, töltőanyagok (általában latex) vegyületek. A felületeket előmelegítés nélküli felületekre alkalmazzák, így egy szigetelő réteget - a legtartósabb és műanyagot egyidejűleg - képeznek. Az ilyen szigetelésű zuhanyzó maximális kényelmet kelt.
 2. Bitumen. Meleg és hideg. Nehéz önmagát felvinni (önállóan kell használni a speciális berendezést a keverék melegítésére, mielőtt kb. 160 ° C-ra emelkedne). A hideg bitumen vízszigetelés azonban könnyen alkalmazható, és nem igényel speciális szerszámokat. De nem tudja kezelni a konkrét okokat.
 3. Akril. Ez a szigetelő teljesen környezetbarát, nem bocsát ki éles szagokat, kiváló erőt és duktilitást. Az akril vízszigetelés talán a legmodernebb és innovatívabb. Vizes emulziók formájában készül. Az ilyen kompozíció segítségével könnyen védheti a zuhanyzót a túlzott nedvességtől.

Emellett a padló és falak a fürdőszobában gyakran használt bitumen-polimer kompozíciók. A polimer komponensek a szigetelőréteg magas műanyag tulajdonságait garantálják, és a bitumenek összetevői megbízhatóan a kezelt felületen tartják.

Bitumen-polimer kompozíció a vízszigeteléshez

Okleechnye anyagok a zuhanyozáshoz saját kezűkkel való felszereléshez elég nehéz. Az ilyen eljárást nagyon nehézkesnek tartják (fel kell készíteni a felületet, szárazra kell hagyni, majd fel kell tölteni, és csak azt követően kell a fő művelethez). De miután ragasztott a vízszigetelés, folytathatja a tevékenységek építését a fürdőszobában egy nap alatt.

A felszíni víztisztítók alatt általában tetőfedő és tetőfedő anyagok - hosszan használt anyagok. De most egy kicsit használják. A faházban található fürdőszobát gyakrabban szigetelik az isoelast, a bridgetoplastic, az izoplast és más, különleges megoldásokkal impregnált filmanyagok.

A vízszigetelést a zuhanytípustól a telepítés típusától függővé és öntapadóvá lehet osztani. Az első esetben a filmet egy gázfáklyal kell előmelegíteni (néha elég magas hőmérsékletre), hogy egy ragasztóréteget leolvasson, majd azt a falakra, mennyezetre vagy padlóra fektesse. Az öntapadó anyagokat könnyebb előkészíteni. Eltávolítják a védőréteget és beillesztik.

A fából készült épületben (faházban, keretes házban, stb.) Használt vízszigetelés konkrét típusa. Fókuszban a pénzügyi költségvetésre, a szakértők ajánlására és a saját preferenciáira.

3 Útmutató a padló elrendezéséhez a fürdőszobában - minden egyszerű

A keretes házban, valamint a lekerekített rönkökből vagy más fafajtákból épült épületekben a zuhanyzók padlóburkolatai a következők szerint vannak kialakítva:

Először is, vízszigetelő területeken. Fontos pont! A padló vízszigetelésével párhuzamosan védelmet nyújt a szoba falaiból is. Ebben az esetben az úgynevezett vályú készül. A szigetelés a padló felületére kerül, és falfelületre van szerelve.

Vizes padló védelem a fürdőszobában

Ezután hajtsa végre az esztrich talapzatot. Itt nincs nehézség: hőszigetelő (hőszigetelő, expandált agyaggal rendelkező) hőszigetelés, erősítő ketrec vagy megerősítő háló elhelyezése rajta és tartós habarcs homokkal és cementtel (arány: 3 - 1 + vízmennyiség a cement-homok keverék mennyiségéhez hasonlóan).

Az esztrich szárítása után a falak durva felületét kell elvégeznie, majd a csempézéshez vagy más, a zuhany alatt kiválasztott anyaghoz kell vinni. Úgy gondoljuk, hogy nem lesz probléma a padló elrendezésével a faház fürdőszobájában.

4 A falak és mennyezetek vízszigetelése és befejeződése - és ez nem jelent problémát a hazai mester számára!

A fürdőszobák falfelületét leginkább csempével készítik. A gipszkarton (gipszkarton) szerkezetéhez van erősítve. Ha a csempe nem felel meg Önnek, akkor készítheti a falburkoló fadarabokat. Ebben az esetben nem szükséges telepíteni a gipszkarton alapját.

Egy másik tervezési lehetőség fal dekoráció is érdekes. Úgy hívják össze. Ezzel a módszerrel a fal felülete nagyrészt a fa alatt van bevonva, és a burkolólapokat olyan területekre vágják le, ahol nagy mennyiségű víz esik a fürdőzés során (a mosdókagyló előtt lévő felület, a zuhanyzó vagy a fürdő sarka).

A fal alatt a fal alatt

Válasszon olyan lehetőségeket, amelyek vonzóak neked, de ne felejtsd el a falak kötelező vízszigetelését. Ez egyszerűen végrehajtásra kerül. A fa gipszkarton vagy fa léc falfelületének vakolása előtt tegye a következők egyikét:

 • egy speciális polietilén fóliát a falra (lehetőleg két rétegben) egy szálkeresztmetszethez építsenek fel;
 • a falakat ferde, nedvességálló anyaggal kezeljük, vagy egy kiválasztott vízszigetelő anyaggal bevonjuk őket.

Ha úgy dönt, hogy műanyag csomagolást használ, különös figyelmet kell fordítani a hatékony szellőztető rendszer megszervezésére a fürdőszobában. Azonban a jó szellőzésre is szükség van a szobának a túlzott nedvességtől való védelme érdekében.

Hasonlóképpen, a hidegvédelmet a mennyezet a zuhany alatt. A mennyezet felületének első rétege speciális gipszrostból vagy a már említett nedvességálló gipszkartonból készül. Figyelj! Ennek a kialakításnak a megépítéséhez kívánatos olyan profilokat beszerezni, amelyeket általában otthon kívül használnak. Kezdetben speciális korróziógátló vegyületekkel dolgoznak. A mennyezet kerethez ideálisak.

A mennyezet felületének elkészítése az ízlésednek megfelel. Erre a célra magnezit vagy cementkötésű forgácslap használható. És ha a fürdőszobája elég nagy, próbáljon meg egy feszítő szerkezetet felszerelni. Az ilyen mennyezeti felület tetszőleges esthetetlenségnek örvend!

A fürdőszobát egy fával vágjuk az elmével

A fürdőszoba kialakítása, fa felhasználásával készült, hangulatos, stílusos. A fa díszletet különösen értékeli azok, akik megpróbálnak megfelelni az egészséges életmódnak, mivel ez az anyag környezetbarát. A fa segítségével átalakíthatja az ismerős belső térséget.

Az anyagválaszték finomságai

A fürdőszobai faanyagok felszerelésénél figyelembe kell venni az árnyalatok némelyikét. Szükség van bizonyos fajták kiválasztására. A fanak ellenállnia kell a túlzott nedvességnek, magas a mikroorganizmusok fejlődésének ellenállása. A fenti követelményeknek megfelelnek a fajták, mint például a ligatúra, a kőris, a tölgy. Olyan helyeken, ahol erős nedvességnek van kitéve, olyan egzotikus erdők, mint a bambusz, bükk, cédrus, teak, vörösfenyő és mások tökéletesek. Azonban fontos megjegyezni, hogy a fa befejezése előtt alaposan meg kell szárítani.

A modern belső térben fontos, hogy mindenféle fából összeálljon a fürdőszoba díszítése során. A fürdőszoba javítása tömörfa, laminált lapok, gerenda, furnérozott deszkák használatával lehetséges. A fa masszát főként dekoratív elemek készítésére használják. Minden anyagnak meg kell felelnie a nedvességvédő eszközök feldolgozásának.

A padlózat elrendezéséhez a fürdőszobában parketta vagy deszka használatával. A telepítés előtt az anyagot víztaszító és gombaellenes szerek alkalmazásával dolgozzák fel. A végső telepítés után a padló fafelületét festékkel, viasszal vagy lakkal bevonják. A padló tartóssága attól függ, hogy milyen jól van a fa kiválasztása. A fürdőszobában lévő teak padló nagy sűrűsége miatt híres, ezért vízálló tulajdonsággal rendelkezik. A vörösfenyő bevonat kevésbé drága. Tartós és vízálló. A legnépszerűbb fa bevonatok közül a parafa padló. A nedves helyiségekben fontos a termotree alkalmazása is. A hagyományos fától eltérően a termotree nem deformálódik a nedvességtől, és nem veszi fel a vizet. A fürdőszoba falainak díszítéséhez a legalkalmasabb anyagot loggerendának tekintik. De a magas költségek miatt ezt az anyagot ritkán használják. A falak és mennyezetek díszítésére a furnérozott, ragasztott tábla, fából készült bélés, tömör tömb is alkalmas.

Milyen módokon védi a fát a nedvességtől?

Számos olyan speciális termék van, amely védi a fát a magas páratartalomtól:

 • Amikor a fürdőszobát az euróövezettel végezzük, az anyag felületét lakkokkal kell kezelni. A felületet víztaszító lakkal lefedve megakadályozza a rothadást magas páratartalmú körülmények között. A lakkfilm növeli a fa élettartamát. A lakk bevonási eljárását 5-7 év alatt egyszer kell elvégezni.
 • Lehetőség van a faanyag védelmére a káros környezeti tényezőkről olaj segítségével. Az olaj, amely hatékonyan betölti az anyag legkisebb rést, megbízhatóan védi. Annak érdekében, hogy a fa ne zavarja az olajkezelési eljárást, ajánlatos minden hónapban elvégezni.
 • A tonizálás segítségével értékes fafajok utánzását hozhatja létre, megbízhatóan védve a szerkezetet a nedvességtől. A feldolgozást legalább 2-3 évente elvégzik.

Népszerű fa fürdőszoba stílusok

A környezetbarát anyagok divatja átterjedt a fürdőszobákra. A jelenlegi technológiával kezelt fa széles körben használatos falak, padlók, mennyezetek, belsőépítészeti elemek kezelésére. Stílusos fürdőszobai megoldás fa felhasználásával különböző lehet:

 1. Klasszikus stílus. Ebben a stílusban célszerű a világos színeket, a dekoratív paneleket és a szegélyeket használni.
 2. Etnikai stílus. Ez a stílus magában foglalja az olyan anyagok kombinációját, mint a fa és a kő.
 3. Román stílusban. A kikészítés kő és fadarabok segítségével történik.
 4. Victorian. Ez a stílus természetes anyagból készült drága bútorokat, a fa modulok mennyezetét tartalmazza.
 5. Modern. Ez a design alkalmas egy kis fürdőre. A fa, a lámpák és a stilizált tükrök kombinációja látványosnak tűnik.
 6. High tech Természetes kő fa biztosítja a légkörét a kényelem és a kényelem.
 7. Stílus "orosz izba". Az orosz fürdő alatt a fürdőszoba stilizációja harmonikusan beléphet egy lakás vagy ház tervezési projektjébe.

Ha kreatív fürdőszoba tervezést szeretne létrehozni természetes anyagok felhasználásával, akkor ebben az esetben a fa a legmegfelelőbb lehetőség. Természetes szépség és gazdag fa textúrák tökéletesen illeszkednek a fürdőszoba tervezésébe.

Egy fából készült fürdőszoba - lehetséges?

Amikor a fürdőszoba befejeződik, a legtöbb esetben a csempe eszébe jut. És ez teljesen normális, hiszen a praktikusság és a használhatóság ezen a helyiségben a csempe valóban esélyt ad más anyagokra. Természetesen ez nem az egyetlen lehetőség, és valójában a fürdőszobát még egy olyan szokatlan tárgyként is elvégezhetjük, mint a fa. A fából készült lépcsőfülkével díszített fürdőszobák egyre több embert vonzanak magukra, vajon ez valóságos-e?

Mi akadályozza meg a fa használatát a fürdőszobában, és miért is lehetséges

A fa legfőbb hátránya a víz pusztításának érzete. A fa megromlott, elveszíti formáját és megjelenését, borítja a penész, és néha még rots hosszú ideig tartó víz és gőz. Természetesen a fürdőszobában, ami a ház legvesztesebb helyisége, a fa használatát alig lehet megfelelő megoldásnak tekinteni. Valójában minden nem teljesen így van - a vegyipar legfrissebb eredményei lehetővé teszik a fa védelmét minden olyan pusztító hatással szemben, amelyet a fürdőszobában használnak.

A fürdőben használt fafajok

Minden fa különböző ellenállással rendelkezhet a nedvességben. És amikor befejezi a falak vagy a padló a fürdőszobában, az opciók, amelyek a leginkább ellenállnak ezeknek a hatásoknak. Tehát a legjobb fafajok: kőris, tölgy, szil, bükk, bambusz, cédrus, vörösfenyő és mások.

Mi teszi a fát a nedves helyiségben való használatra?

A vegyipar legmodernebb előrehaladása lehetővé tette a hatékony impregnálás megteremtését, amely védi a fát a nedvesség és a bomlás túlzott felszívódásától még a víz és a magas hőmérsékletű gőz folyamatos expozíciója alatt is. Az eredményt viasz és festék bevonattal rögzítik.

Ugyanakkor a megfelelő készítmények kereskedelmi forgalomban beszerezhetők, így a fent ismertetett faanyagok egyikének kiválasztásával önmagát is megteheti. De hol a legjobb megoldás a késztermékek készítése, szakszerűen és gyárilag feldolgozva.

A fa előnye a fürdőszobában

 • Ideális környezetbarát. Ez a paraméter különösen fontos a nedves helyiségekben, ahol a falak és egyéb felületek aktív külső hatásnak vannak kitéve - a páratartalom és a hőmérséklet változásai. Ilyen körülmények között a fa nem káros anyagokat bocsát ki, ellentétben néhány más otelochnykh anyaggal;
 • Szokatlan megjelenés. Miután elválasztott egy fürdőszoba egy fa, akkor a szoba hangulatos és meleg. Azok számára, akik a szokásos opciókat a csempékkel szeretnék elhagyni - a fa tökéletes megoldás.

Mit lehet mondani a párolt fáról?

Most a piac termikusan módosul, vagy, ahogy az is nevezik - párolt fa. Termelési tevékenységet folytat, beleértve hazánkban is. Ugyanakkor az interneten megtalálja az utasításokat egy fa öngőzölésére, amely képes egy megfelelő eszköz létrehozására rögtönzött eszközökkel.

A gőzölt fa nedves helyeken további feldolgozás nélkül használható, ami megkönnyíti és gyorsabban fejezheti be a fürdőszobát. Az ilyen védelem azért jelentkezik, mert a faanyagban lévő gyantát (különösen a tűlevelűek) a hőkezelés eredményeképpen polimerizálják.

Milyen formában használják a fürdőszobát

Általánosságban elmondható, hogy jelenleg a piacon lévő fából készült termékek felhasználhatók a fürdőszobában történő befejezéshez:

 • Öntött;
 • Ragasztott tábla;
 • Furnérozott felületek;
 • Falpanelek;
 • Array.

Bélés a legjobb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez, valamint bármely más helyiséghez. Ennek oka az egyszerű telepítés (tüskehornyos rendszer), amely csak falpanellel vagy lemezanyaggal, például rétegelt lemez vagy gipszkartonnal összehasonlítható. A hátrány az, hogy a telepítés a kereten történik, és ez azt jelenti, hogy csökkenteni kell a helyiség hasznosítható területét. A fürdőszobák esetében, amelyek a mi apartmanainkban és így nem elégedettek a mérettel, ez a megközelítés nem lehet racionális.

Ideális nedvességállósággal ragasztott tábla van. A gyárban több réteg fából készült össze. Ennek az anyagnak köszönhetően a legmagasabb szilárdsága a többi fa opcióhoz képest. Ezzel párhuzamosan az anyagot különböző készítményekkel impregnálják, amelyek növelik a nedvesség ellenállását, és növelik a tartósságot, amikor a fürdőszobában, sőt az utcán is működnek.

Fontos! A tömb a leginkább környezetbarát módja a fürdő befejezésének. Azonban az ilyen fa túl drága, és telepítése nagyon nehéz. Tehát ez az anyag a legjobban betétként használható.

padló bevonatok

Fafalak esetén ez az anyag gyakran a padlóra van fektetve. Ebben az esetben az ideális megoldás egy háromrétegű parketta, amelyet külsőleg viaszolnak. De ez a lehetőség meglehetősen drága, és alternatívaként gyakran használják a fenntartható fajták hagyományos padlólapjait, későbbi feldolgozással.

Fontos! Amikor a padlólapokat rendezett rönkök - a keret, amely szintén védeni kell a nedvességtől, miután kezelte a megfelelő összetételét a fórumon.

Mit kell impregnálni fa rudak a mennyezet pvc a fürdőszobában

tartalom

PVC panelek beszerelése a fürdőszobában

Fotó PVC panelek a fürdőszobában

Ha nem szeretné, hogy a fürdőszoba nagyszerűen felújítható legyen, de csak kozmetikai, akkor az ideális megoldás ebben az esetben a fürdőszoba falainak díszítése PVC panelekkel.

Mi újratelepítés (befejező) falak a fürdőszobában

Ez mindenekelőtt gazdaságos javítás, amelyet nagyon gyors időben gyártanak. Ha nincs szükség a falak összehangolására (vakolás) és a kerámia burkolólapok megmunkálására, akkor az ilyen munkák nem olcsóak. És a határidő - az építési szabályoknak megfelelően - 10-12 nap van a standard fürdőszobában. A PVC falak falra szerelése a fürdőszobában 2-3 napot vesz igénybe, és az ilyen munkák költsége jóval alacsonyabb, mint a vakolat és a burkolat. A PVC-panelek fő előnye a fürdőszobákban: a fürdőszobákban és a WC-helyiségekben hiányzik az előzetes munka szükségessége, például a régi csempe, festék vagy tapéta eltávolítása. A felújított fürdőszobában lévő PVC paneleket nem takarják el a gomba, a panelek telepítése előtt bizonyos munkaműveletek végrehajtása során könnyen karbantarthatók (könnyű mosni).

Először a színes PVC panelek kiválasztásáról dönt. Végtére is egyszerűen óriási - a kiskereskedelmi üzletekben több tucat, akár száz. Aranyos belső terek állnak rendelkezésre, ha különböző színű PVC paneleket használnak, vagy dekoratív rajzokkal ellátott Art-panelek, Moszkva fa redőnyök. Például egy hasonló színű, kétszemélyes panelekből álló fürdőszoba sarkait is be lehet vágni, a sarkokból pedig 2 darab, a falak pedig különböző színű panelekkel. Nos, itt az ideje, hogy elmegyünk a létesítménybe...

A PVC falak felületének fő követelménye, ahol a PVC-paneleket fel kell szerelni, a felületnek DRY-nak kell lennie. hogy ne kezdjen káros mikroorganizmusok (gomba, penész stb.)! A penész, a penész, a kék és a rothadás fő oka a magas páratartalom, kondenzáció és a természetes vagy kényszerű szellőzés hiánya a fürdőszobában. Ha a falak nedvesek, összeomlanak, különösen gyakran a vízvezeték-kabinok gipszfalakkal ellátott panelházakban található fürdőszobákban történik, akkor azokat egy fűtőberendezéssel kell szárítani - a levegő fűtésére szolgáló eszközzel. A falak alapos kiszáradását követően különleges megoldásokkal kell kezelni, mint például az "ANTI-MOUTH", az "Antiszept" alapozóval.

Ezek az oldatok (vegyületek) összetett hatással bírnak: algákkal szemben - védelmet nyújt az algák ellen; fungicid - véd a patogén gombák ellen (gomba); fertőtlenítő - védelmet nyújt a baktériumok ellen. Nem tartalmaznak mérgező szerves oldószereket, nem irritáló szaguk, nincs káros hatásuk az emberre és a környezetre. A készítmények már készen állnak az alkalmazásra és vízzel hígított koncentrátum formájában. Az alkalmazás előtt alaposan olvassa el a védőanyagok (készítmények) használatára vonatkozó utasításokat, a hígítási arányokra!

Ha a falak simaak, akkor a PVC panelek közvetlenül a falra szerelhetők fel, felszerelhető konzolokkal, önmetsző csavarokkal és "folyékony körmökkel" készre gyártott fa redőnyökkel. Ha a falak vertikális és vízszintes szabálytalanságokkal rendelkeznek (nincs sík sík), akkor először egy "burkoló" keretet kell felhelyeznie a falra (vízszintes és fő függőleges sík figyelembevételével) 20 mm x 40 mm-es rúdból vagy műanyag rudakból. A fal körvonalait körülvevő bárok. Ha a PVC paneleket függőlegesen szerelik fel (a padlóról a mennyezetre), akkor a keret vízszintesen lesz összeállítva, és ennek megfelelően, ha a paneleket vízszintesen szerelik fel, akkor a keret függőlegesen lesz összeállítva.

A vázrudak közötti távolság nem haladhatja meg a 400 mm-t, akkor a rögzített PVC-panelek nem lesznek kúszóak. Természetesen a fadarabokat a telepítés előtt kezelni kell favédelmi összetétellel, mint például a "Pinotex Faolaj"

Hogyan kell díszíteni a falak a fürdőszobában: ajánlások tapasztalt szakemberek

Hogyan kell díszíteni a falak a fürdőszobában: ajánlások tapasztalt szakemberek

A javítás megkezdésekor gyakran felmerül a kérdés - hogyan lehet díszíteni a falakat a fürdőszobában és a WC-ben? És valóban ez a kérdés nem olyan egyszerű, mint amilyennek először tűnhet - a befejeződés sok módja nem működik ezeken a helyiségeken.

És a fő oka természetesen a magas páratartalom, amely meghatározó tényező lesz a befejező anyagok kiválasztásakor.

A mai napig tucatnyi lehetőség van saját fürdőszobájának befejezésére. Itt és különleges vízálló festékek, öntapadós vinilfilmek és falpanelek...

Általában ez csak a tökéletes tervezéssel és a pénzügyi lehetőségekkel kapcsolatos ötleteitől függ - hogyan kell díszíteni a fürdőszobát.

Ebben az anyagban csak a fürdőszoba és toalett befejezésének alapvető lehetőségeit tekintjük át. Ők a leggyakoribbak, és ami a legfontosabb - képesek lesznek megbirkózni velük saját maga, a fából készült vakok spb. És néha ez a tényező válik döntővé a választás során.

Tehát folytassuk az elemzést a legegyszerűbb és megfizethető módon, hogy díszítsük a falakat a fürdőszobában.

Ezek a következők:

Kerámia és porcelán cserép

Mindegyik befejező opciót részletesebben tanulmányozza.

Kerámia és porcelán cserép

A fürdőszobai csempe díszítése az egyik legnépszerűbb módja. Ez elsősorban a csempe kiváló teljesítményének köszönhető: tökéletesen elviseli a hosszú helyet egy nedves helyiségben, normálisan reagál a jelentős hőmérsékleti cseppekre, könnyen tisztítható, és nem por és szennyeződést önmagában gyűjt.

A tisztán haszonelvűség mellett a csempe esztétikai előnyökkel is rendelkezik: a megfelelően kiválasztható és elhelyezett csempék egyedülálló tervrajzot hoznak létre a fürdőszobában.

A csempe tényleges mérete, színe és textúrája mellett a fürdőszoba kialakítása a falakon másfajta csempe elrendezéssel is beállítható. Számos lehetőség van a csempék behelyezésére - sorokba helyezés, "razbezhku" (a következő sor mindegyikének elmozdulása az előzőhöz képest), diagonális lefektetés.

Hogyan történik a burkolólap burkolása a fürdőszobában:

Először is - felkészítjük a falakat. Ha maguk a falak meglehetősen simaak - korlátozhatja őket a tisztításhoz és az alapozáshoz. Ha nem, szükség lehet a falak falra történő vakolására. Azonban az egyik legoptimálisabb megoldás sík felület létrehozására a falak falburkolása cementlemezekkel. Miután a cementlemezek biztonságosan rögzítettek az alaphoz, ragasztjuk össze a varratokat üvegszálas szalaggal.

Ezután jelöléseket alkalmazunk a csempék alapozására vagy a cementlemezek bélésére. Annak érdekében, hogy a jelölési vonalak tökéletesen simák legyenek, egy vonalat és egy meglehetősen hosszú szintet használunk.

A jelölés alkalmazása után közvetlenül a burkolólap ragasztásához. A tapasztalatlan mester számára könnyebb lesz fenntartani a lapok helyes helyzetét és a köztük lévő távolságot, ha ragasztja a csempeit kis területekké. A ragasztó ragasztásához jobb, ha egy speciális csempe ragasztót használnak, egyenként kb. 0,8-1 m 2 -es területen.

A ragasztott burkolólapokat a vízszintes és függőleges síkszintek segítségével ellenőrizzük. Minél hamarabb elvégezzük az ilyen ellenőrzést, annál könnyebb lesz a hiányosságok kijavítása.

A kerámia vagy kerámia gránit burkolólapon lévő falburkolat utolsó fázisai a speciális ízületek fugázása és a csempék mosása. A mosást meg kell tenni, mielőtt a habarcs és a simítógép teljesen polimerizálódna - különben a szárított habarcsot a cserép homlokfelületén tisztítják, ezért károsíthatjuk a mázakat.

Amint láthatja, a csempe a leggyakrabban használt lehetőség, amikor a "Hogyan lehet fürdőszobát díszíteni" kérdésre válaszoltam. A legáltalánosabb azonban - nem az egyetlen!

Fali műanyag panelek - ma nagyon népszerűek, a fürdőszoba és a WC kijavításához. És ez nem csak a kiváló teljesítményt és esztétikai tulajdonságokat, hanem olcsó műanyagot is magában foglalja. És valóban, ha olyan módot keres, hogy javítsa a fürdőszobáját "olcsó és dühösen" - akkor jobb, mint a műanyag padlóval ellátott fürdőszoba fedezése, akkor nem találja.

Milyen a PVC burkolat falburkolata?

Először is - előkészítjük a falakat a berendezéshez. Ehhez távolítsa el a falakról a régi burkolat maradványait, hogyan kell a fürdőszobát kijavítani. A régi vakolat eltávolításának legegyszerűbb módja mechanikus vagy perforátoros szétszerelés. Mivel a jövőben a falak a műanyag alatt lesznek elrejtve, nincs szükség ezek összehangolására.

Figyelj! Mivel a burkolatot követően a falhoz való hozzáférést teljesen lezárják, mielőtt a műanyag falba helyezi a falakat, az egész felületet gombaellenes szerrel kell kezelni. Így elkerülheti a gomba megjelenését a falak és a műanyag burkolat közötti meleg és párás helyiségben.

A műanyag fólia a kereten

Ezután folytassa a keret építését. A keret fából készült rudakból készült, speciális nedvességálló kompozícióval impregnálva. A keretet szigorúan a szintre kell állítani.

A keret tetején műanyag paneleket varrunk, és összeszereljük őket "zárba". Ha a falpanelek a fürdőszobai tábla mellett vannak, töltse fel a rést szilikonnal és fedje le a PVC panelek speciális formázásával. Így megvédjük magunkat a szivárgástól.

Ennek eredményeként olyan falakat kapunk, amelyek nedvességálló műanyag panelekkel vannak ellátva.

Ezenkívül a műanyag panelek kiváló megoldást jelentenek, ha nem tudja, hogyan kell a fürdőszoba mennyezetét lecsiszolni.

Ebben az esetben beágyazhatja a fisheye fixture-eket a műanyag panelek mennyezetébe, amelyek tökéletesen illeszkednek majdnem minden fürdőszobához.

Egy másik, meglehetősen gazdaságos megoldás a falak falba történő befejeződéséhez - speciális vízálló festékekkel festeni őket. Ez a fajta díszítőfal dekoráció saját kezével valamilyen kompromisszumra tekinthető - később a festett falakon csempe vagy mozaik helyezhető.

Amikor a fürdőszobában falakat festesz, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a festék nem alkalmas az ilyen típusú bevonatokra, hanem csak a magas páratartalmú helyiségekben történő alkalmazásra. Továbbá, ha fennáll a penészgomba veszélye a falakon, használjon festéket, amely tartalmaz gombaölő szereket és algákot - olyan anyagokat, amelyek megakadályozzák a gombák és az algák fejlődését.

A falak falon való festése során a latex festékek is nagyon népszerűek - jelentős zsírszilárdságuk van, és ellenállnak a szennyeződéseknek.

Annak érdekében, hogy a festék egyenletesen lehessen esni, a festett felületet minél alaposabban fel kell készíteni.

Vegye ki a régi felületek maradványainak falai felületéről. Alaposan tisztítsa meg a felületet a porból, valamint a szennyezésből, beleértve a szennyeződéseket is. olajfoltoktól.

Spatula felület "festéshez" - azaz Különleges gittet alkalmazunk és igazítjuk úgy, hogy a falfelület tökéletesen egyenletes legyen. Ha rendes (és nem szerkezeti) festéket használunk, akkor a gitt legkisebb hibája azonnal kiszárad.

A falakon lévő falak festése ugyanaz, mint bármelyik másik szobában. Természetesen a festés és a szárítás során bizonyos hőmérsékleti rendszert kell megfigyelni, és ha lehetséges, ne használja a fürdőszobát, hogy ne keletkezzen túlzott nedvesség a levegőben.

Mi lehet befejezni a fürdőt?

A fürdőszobában lévő mozaik az egyik legvonzóbb, de ugyanakkor a legdrágább megoldás.

A mozaik lehetővé teszi, hogy egy igazán egyedi fürdőszobai designt hozzon létre a falak széles skálájával és díszítésével. A mozaikok létrehozásához ma használt ólomüveget, színes kerámiát, természetes és mesterséges kőből, enyv (átlátszatlan ólomüveg) és sok más anyagot használtunk.

Számodra, mint a kezdő mester számára, könnyebb használni egy mozaikot, amely nem egyedi elemekből áll (az eljárás alkalmazása meglehetősen nehézkes), de mozaiklemezeket alkalmaznak egy polimer háló alapjára. Ön eléggé képes magának létrehozni egy ilyen mozaikot, anélkül, hogy mozaik szakértőket vonzana a javítási munkákhoz.

Mindezen - csak a leggyakoribb módja annak, hogy befejezze a fürdőszoba lépcsők fából Moszkva. A csempék, falpanelek és mozaikok mellett a fürdőszobák elkészülnek például öntapadós filmekkel vagy vízálló tapétával. Mindenesetre reméljük, hogy most már tudja, hogyan kell díszíteni a falakat a WC-ben vagy a házban lévő fürdőszobában.

http://saw-wood.com/articles/chem-propitat-derevjannye-bruski-pod-potolok-pvh-v/ Hogyan lehet telíteni a fából készült rudakat a PVC mennyezetről a fürdőszobába 2014-12-31T10: 38: 16 + 00: 00 admin Cikkek fürdőszoba, fürdőszoba, fürdőszoba, fürdőszoba falak

Kapcsolódó címkézett üzenetek

A fürdőszobába tükröt lefagyni
Tartalom Hogyan tükrözni kell a tükröt a fürdőszobában Hogyan kell tükörre szerelni a fürdőszobában Jó vonal (Z) Hogyan kell tükörre akasztani? Tükör telepítése a fürdőszobába Hogyan tegye egy tükör a fürdőszobában Hogyan kell lógni.

Olcsó javítás a fürdőszobában
Tartalom Moszkvai magánmester olcsó fürdőszobai javítása. Olcsó javítás Khrushevka Olcsó fürdőszoba javítás egy magán mester Moszkvában. Moszkvai olcsó fürdőszoba javítás. Olcsó fürdőszoba javítás.

Milyen festéket festeni a falon a fürdőszobában
Tartalom Milyen színeket festettek a falakon? Milyen színek festenek a falakon? Válaszolunk! Minden mulatság! Tanfolyamok falfestéssel! HOGYAN KÉSZÜLK A FALÁT

A mester értékes tanácsai Milyen színek festenek.

Milyen mosogató szükséges a fürdőszobákhoz a festéshez?
Tartalom A falak fonása a fürdőszobában Hogyan kell festeni a falakat a fürdőszobában Festeni a falakat a fürdőszobában: átalakítani a fürdőszobát egy kikapcsolódási helyre Gömböt gördülőkkel Megjegyzések: A falak megkenése.

Milyen magasságban kell fürdőbe helyezni
Tartalom Hogyan kell megfelelően elhelyezni a konnektorokat a fürdőszobában: a felszerelés magas páratartalmú körülmények között 10 hiba a fürdőszoba javításakor GOOD line (Z) Mosogató beépítése a fürdőszobába. Tervezés és ergonómia.