Legfontosabb > Fürdő

Fürdőfelújítás, fürdőkúra, fürdő zománcozás, önterülő kád, mosdófürdő restaurálás

A fürdő megújulását akril bélés, zománcozás és akril (ömlesztett fürdő) töltésével lehet elvégezni. Az akrilok helyreállítása a legköltséghatékonyabb, egyszerűbb, megbízhatóbb és leghatékonyabb módszer, mivel számos előnye van. Ez és a költségmegtakarítások (az új vízvezeték alatti szolgáltatások ára többször is), kisebb mennyiségű munka és vonzóbb eredmény a fogyasztók számára.
Az ömlesztett fürdő széles körben elterjedt a háztartási fürdők javításának hazai piacán 10 évvel ezelőtt. Azóta maga a technológia és az alkalmazott anyagok több sorozattal bővültek a végtermék minőségének javítása érdekében. Ma az anyagot minden irányban optimalizálják, különösen az áramlási tulajdonságai, szilárdsága, kopásállósága és számos egyéb tulajdonság javult.

A fogyasztó általában három aspektus iránt érdeklődik a technológia kiválasztásakor: a szépség, az erő és a hosszú élettartam. A fürdők töltési módszerrel történő frissítése 100% -kal elégíti ki ezeket a kéréseket.

Az ömlesztett akril fürdők felújítása szinte elfelejtette az új bevonat esztétikáját. A fehér és fényes zománcon nem látható és tapintható nyomok a helyreállításban, a régi zománc, gyári lemezek, csipeszek, hornyok stb. A folyékony akril rugalmassága felszívja a nehéz tárgyak elesését a felületen, a karcolásokkal és a háztartási vegyi anyagokkal szembeni kopás miatt a bevonat szinte sebezhetetlen.

A frissítő módszer "ömlesztett fürdő" egyéb jellemzői:

 • Az akril környezetbarát és teljesen biztonságos a felnőttek és a gyermekek számára;
 • Alkalmazásakor maga az anyag szagtalan, a legkisebb szag csak akkor jelenik meg, ha az aceton zsírtalanítja az adhéziót;
 • A fürdő felújítása lehetővé teszi, hogy kiválassza a zománc színeit, és így illessze be a meglévő formatervezésbe;
 • Az akril helyreállítása korlátlan számú alkalommal megismételhető;
 • Az alacsony hővezetés nem teszi lehetővé a vízhőmérséklet gyors csökkenését;
 • A feltüntetett életerő 20 év alatt a zománc valóban hosszabb ideig szolgál - ezt a gyártók kísérleti kutatása is bizonyítja;
 • A meleg textília az érintéses bevonat számára kellemes az emberi bőr számára, és további kényelmet biztosít a vízkezelések során.

Akrilkád felújítása

Az akrilfürdők frissítése jelenleg igazi rohanás, melynek köszönhetően az anyagkínálatot rendszeresen frissítik az importált és hazai márkákkal. A rengeteg választás lehetővé teszi a csúcstechnológiájú anyagok használatát, amelyeket a fejlett gyárakban szintetizált a kiváló minőségű nyersanyagok felhasználásával.
Az anyag minősége meghatározó tényező nemcsak a felület élettartamának növelésére, amely mindenféle terhelésnek megfelelően képes ellenállni. A jó minőségű akrilfürdők korszerűsítése lehetővé teszi, hogy teljes mértékben megfeleljen a technológiának, ami csökkenti a házasságkötés kockázatát. Az ilyen anyagot alapvetően összekeverik, buborékokat nem képeznek, könnyen alkalmazható sima, egyenletes és monoton, 6-8 mm vastag réteggel, és egy meghatározott idő alatt teljesen megszilárdul.
A fürdők akrillal történő frissítése minden nap praktikus. A polimernek nincs porózus szerkezete, ezért nem kell aktívan foglalkoznia a szennyeződéssel vagy a gombával. Az ömlesztett fürdőt könnyebb tisztítani, mint az ételeket. Az ápoláshoz nem szükséges speciális drága eszközök, elegendő forrás az akril fürdőkhöz vagy a folyékony szappanhoz.

Helyreállítási folyamat

Előkészítő munkák közé tartozik a régi zománc eltávolítása, repedések és forgácsok tisztítása és maszkolása, zsírtalanítás, gombaölő készítmény feldolgozása és (lehetőleg) eltávolítása a régi pántokból. Az akrilfürdők felújítása hasonló az üvegezéshez - az akrilát a termék felszínére öntjük és gravitációs hatásoktól felfelé. Ennek eredményeként egy akril réteg tapad a felülethez. 16 vagy 36 óra elteltével, amikor a termék polimerizációja befejeződött, a fürdőt üzembe helyezik.

Nem tudod, hogyan frissítsd a fürdődet? A helyreállítás módjai, a felszín romlása mértékétől függően

Idővel az öntöttvas vagy acél fürdők, amelyek még tartós zománccal is borítottak, elveszítik eredeti megjelenésüket, és szükség van arra, hogy megtanulják frissíteni a fürdőt a saját kezével, amelynek zománcát megrepedték, sárga színűek és rozsdásodott és üledékes réteggel borították.

Zománc frissítési módszerek

Nem kell sietni, hogy megszabaduljon a régi, de erős öntöttvas fürdőtől, amely hűségesen szolgál évek óta. Frissítheti a zománcburkolatot, a gittedet kicserélheti és még néhány évig használhatja a felújított fürdőszobát, és ha a fürdőkád a falba van ágyazva, akkor a bevonat helyreállítása az egyetlen módja a javításnak, költséges szétszerelés nélkül. A betűtípus frissítése - ahogy azt a vélemények mutatják - megfizethető és az anyagok előfordulása, nem pedig egy nagyon összetett technológiai folyamat lehetővé teszi Önnek a munkát.

Továbbfejlesztett bevonat jelentős károsodás nélkül

Ha a fürdő zománcának nincs mély károsodása, de csak homályos és üledékké válik, az eredeti megjelenést fehérítéssel és polírozással helyreállíthatja. A bevonat vastagsága lehetővé teszi, hogy fájdalmasan frissítse a fürdőszobai fedelet két, és néhány esetben háromszor.

Tájékoztatásul: A fürdő zománcát, amely hőmérsékletváltozásoknak és agresszív vegyi anyagoknak van kitéve, karcolásokkal és mikrotömbökkel van bevonva, amelyekben a szennyeződés, a rozsda és a mészlerakódások felhalmozódnak. A fürdő színe sárgás vagy szürke színű lesz, és a felület elveszti megjelenését.

 • A zománcfürdő tisztítása előtt ki kell választania a megfelelő szerszámot, amely elérhető a közeli elosztóhálózaton. A tisztításhoz gyakran alkalmaznak citromsavat vagy oxálsavat, ecetet, oxigént vagy klórvegyületet, ennél valamivel magasabb koncentrációnál, mint fehérítőszövet esetén. Jó eredményeket érhetünk el autótisztítók használatával, de nagyon óvatosan kell őket alkalmazni.
 • A fürdő sötét zománcozásának fehérítése előtt kesztyűt helyezünk és tisztítószert használunk, hogy minden lehetséges szennyeződést elmosódjunk, majd a kiválasztott anyagot hígítjuk, és zománcot felhígítunk a felületre, az utasításoknak megfelelően.
 • Miután elhúzta a szükséges időt, nagy mennyiségű vizet mossa el. Savtartalmú készítmények alkalmazása során fel kell hívni a figyelmet arra, hogy bármilyen sav semlegesítése végezhető a szódabikarbóna gyenge oldatával. Kisebb szennyeződés esetén egy kezelés elegendő ahhoz, hogy kielégítő eredményt érjen el. Ha a szennyeződés helyi gócai a zománc felületén maradnak, akkor a kezelés megismételhető ezen a helyen.
 • Ha eltávolítja a szennyeződéseket, a felületet csiszolni kell. A fürdő felújítása ebben az esetben forgó vagy vibráló csiszolót igényel.
A zománc rétegét egy hengerrel egyenletesen alkalmazzuk

Hivatkozás: A köszörülés 800-1000 szemcseméretű vízálló koptatóanyaggal kezdődik. Mivel a felület lapos, a szemcsézettség 1500-ig csökken, és csiszolódik, amíg sima matt felületet nem kap. A végső polírozást az autó festése során használt csiszolópasztákkal végezzük.

Mielőtt felújítaná a régi fürdőszobát polírozással, meg kell próbálnia dolgozni egy kicsi, leginkább szennyezett területen, és ha látható polírozóhálózat marad fenn a polírozás után, akkor a zománcburkolat elhasználódott, és helyreállításra vagy cserére szorul.

Ha a zománc elhasználódott...

Ha a régi zománc sérüléseket és repedéseket okoz, hogyan kell megújítani a zománcfürdőt annak érdekében, hogy hosszú élettartamát több évig meghosszabbítsa.

Tipp: Jelentős zsetonokat és károkat lehet elhelyezni folyékony üveg (irodai ragasztó) keverékével, a szükséges mennyiségű fehér nitro-zománcgal, ami a legalkalmasabb a fürdő fő bevonatának színéhez. Az autóipari nitrocellulóz-gitt vagy epoxi alapú vegyületek javító vegyületként is használhatók. A különbség a munkagöm és az alkalmazási technológia előkészítésében rejlik, amelyeket részletesen ismertetünk az utasításokban.

A repedések és forgácsok lezárása után számos módszert használhat a régi bevonat javítására:

 • A zománcfürdőt nem lehet otthoni gyári technikával megújítani, ezért a javítás speciális nitrocellulóz és epoxi zománcokat tartalmaz az elkészített felületen, mind a rendszeres, mind az aeroszol csomagolásban. Az alkalmazási technológia nem igényel speciális készségeket, és könnyen elvégezhető függetlenül. Mielőtt frissítené a régi fürdőt, gondosan tanulmányoznia kell a kiválasztott anyagokhoz mellékelt utasításokat, és próbáljon meg bevonni bármilyen kis függőleges felületre. Ha el tudja kerülni a foltokat, biztonságosan munkába állhat. De meg kell jegyezni, hogy az ilyen lefedettség legfeljebb öt-hét évig tart, a működés intenzitásától függően.
 • Hogyan frissíthetem régi fürdőnket hosszabb ideig? Itt jön az akrilgyanta alapú ömlesztett kompozíció. A speciális összetételt a fürdő tisztított, zsírtalanított és csiszolt papírfelületére helyezzük, egyenletesen öntve a készítményt a fürdő oldalára. A saját tömegének hatására a gyanta a falak mentén átfolyik, és meglehetősen vastag és tartós bevonatot képez, kiváló akril fényt és fémfürdő élettartamát. A régi fürdő frissítése ezáltal elfogadható eredményt nyújt az alappréteget érintő súlyos károsodás hiányában.
 • Mi frissítheti a fürdőt, ha a régi bevonat jelentős károkat okoz. Ha ez egy acélfürdő, akkor jobb, ha lecserélik, és ha egy régi öntöttvas kád nagy falvastagsággal rendelkezik, akkor azt egy speciális cégnél rendelheti akril betétből, amelyet egy régi fürdő alakjában készítettek és speciális ragasztóval ragasztottak az előkészített felületre. A fürdő saját kezű felújítását lehetetlen elvégezni, és többet költ, mint a zománcozás, de a bélés élettartama a megjelenés elvesztése nélkül körülbelül tizenöt év.

Hogyan frissítsünk egy akril fürdőt?

A korszerű akril fürdők frissítésére, amelyek szintén kopásnak vannak kitéve és nincsenek biztosítva a károk ellen, csak speciális készítményeket használnak. A régi fürdők felújítása, ahol az akril bevonat elvesztette fényét, csiszolópolírozó kompozíciókkal és függetlenül megtehető, de fennáll a helyi felmelegedés veszélye és a termék megjelenésének helyrehozhatatlan elvesztése, ezért ezt a munkát jobban kell bízni a szakemberekkel.

Számos módon lehet frissíteni a fürdőt, de használatuk lehetősége a kezdeti állapotától, a javítás gazdasági megvalósíthatóságától és a kívánt eredmény elérésének lehetőségétől függ.

Hogyan viselkedni hófehér kilátással a fürdőkádra

Mindig öröm a fehér tiszta fürdőben. De nagyon gyakran, hosszú működés után megjelenése frissítést igényel. Először meg kell határoznia, hogy mi a fürdő állapota. Ha a zománc megsérült, a fürdő piros színű, rozsda jelent meg, lehetőség van helyreállításra. Csak arra kell rájönnöd, hogyan frissítsd a fürdőt saját kezeddel.

Zománc és folyékony akril segítségével visszaállíthatja szinte minden fürdőszobát, hogy újszerűnek tűnjön.

Ha a kád teteje deformálódott, sok apró betű jelent meg, akkor a fürdőt meg kell változtatni.

Mielőtt elkezdené, gondosan fel kell készítenie a fürdőszoba felületét. Ebből és a végeredmény minőségétől függ.

Ha figyelembe vesszük a fürdő helyreállítását pénzügyi szempontból, természetesen a zomán bankok beszerzése, a szükséges anyagok és a mester munkája olcsóbb lesz, mint egy új vásárlás. A költő a varázsló telepíteni egy új fürdő és festeni a régi körülbelül ugyanaz. A fürdő cseréje többletköltséget jelent a csempe és csövek szállításához, beszereléséhez és cseréjéhez. Az ipari zománcozás különbözik az "otthoni" technológiától, az öntöttvas fürdőt vörösen melegítik, majd egyenletes porréteget alkalmaznak rá. A magas hőmérséklet miatt a por zománcgá alakul. A zománc élettartama sokkal kisebb, mint maga a fürdő, így frissítheti, így pénzt takaríthat meg.

Van egy másik módja a fürdőkád frissítésére, akril bélés telepítésére. Ezek a betétek szabványos méretűek vagy egyedi formában készülhetnek. Jellemzői szerint az akril sokoldalú anyag. Ez a polimer hőállóság, légzáróság, ütésállóság, környezetbarát, könnyen tisztítható szappanos vízzel, nem sárgul. Az akril bélés élettartama 20 év. Hátrányaik a magas költségek és az a tény, hogy a telepítést szakembereknek kell kezelniük.

A zománcozott fürdő helyreállítása önmagát teszi

Öntöttvas zománcozott fürdő mérete.

Ha még mindig úgy dönt, hogy helyreállítja a fürdőt, akkor a zománcfürdő frissítésének folyamata több szakaszból áll. Először is elő kell készíteni az előkészítő munkát, majd alkalmazzuk az alapozót, és az utolsó szakaszban alkalmazzuk a zománc utolsó rétegét.

A helyreállításhoz a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • tisztább a tűzhelyhez;
 • zsírsav;
 • két széles kefe legalább 7 cm széles;
 • szín a zománc számára;
 • kétkomponensű epoxi zománc;
 • csiszológép, kábel;
 • légzésvédő tokmánnyal;
 • porszívó.

Zománc kiválasztásakor jobb, ha nem mentesz és vesz minőségi zománcot. Ha egy bizonyos színtartományban szeretné tartani a fürdőszobát, akkor megvásárolhat egy színsémát. A színezőanyagokat készleten kell szállítani.

Felület előkészítése zománcozásra

Először is, a fürdőszoba felületét zsírozni kell az egyik háztartási vegyszerrel, amelyet a konyha és a WC-k tisztítására használnak, például "Pemolux" vagy "Komet". Egy merev ecsettel a belső felületet jól dörzsöljük egy szerszámmal, majd minden vízzel alaposan átmossuk. A következő lépés a rozsda eltávolítása. Ehhez elvál a válogatás a sűrű savanyú savas és a régi zománcra. Fél óra múlva a sört forró vízzel le lehet mosni.

A felületnek durvanak kell lennie annak érdekében, hogy a régi és az új bevonat jobban tapadjon. Ezt csiszolópapírral, csiszológép, csiszológép vagy csiszolópapírral lehet elvégezni. Minden repedést és zsetont ki kell terjeszteni. Összefoglalva, az egész felületet a köldökzsinór segítségével kell járni. Ezután a porszívó eltávolítja az összes hulladékot. A tisztítás befejezése után az összes port lemossák, a fürdőt ismét zsírtalanítják, és teljesen megszáradnak. Minden munka után a felület legyen száraz, tiszta és matt. Most minden tömítést eltávolítanak, a lefolyót és a túlfolyást lebontják, csak a helyzet marad, amelyet feldolgozni fognak.

Fürdő alapozás

Az előkészítő munka után a következő lépés az alapozó. Ez az a helyzet, amikor az első festékbevonatot előkészítik. Mielőtt frissítené a régi fürdőt, el kell döntenie a zománc és a láncindító típusát, függetlenül attól, hogy szóródnak-e vagy dobozban. A permetezés kényelmes és könnyen használható, de nehéz sima és sima felületet kapni. Ezért ajánlott kétkomponensű epoxi zománcokat használni a dobozokban és kefékben.

A zománc felhordásához egy széles kefét kell vásárolnia természetes sörtékkel. A festék mennyisége a dobozon feltüntetett áramlási sebességnek megfelelően vásárolható meg. Ezután a zománcot a mellékelt utasításoknak megfelelően hígítjuk. Most az ecsetet az előkészített kompozícióba mártjuk, és a fürdő szélei alulról felfelé kerülnek. A váltakozó zománcú vízszintes és függőleges mozgások a felülethez igazodnak, így nincsenek buborékok és elmosódások. A tartósság függ a zománcozás minőségétől. Ha szükséges, akkor az ecsetet újra kell futtatni a problémás területeken. Az első réteg fél órán belül száradjon meg, kivéve, ha az utasítás másként rendelkezik.

A zománcozás utolsó szakasza

A végső és legfontosabb szakaszban egy második zománcréteget alkalmaznak. A zománcot ugyanazzal a széles ecsettel kell felhordani. Egy új alkalmazással ugyanúgy biztosítani kell, hogy a zománc egyenletesen elszíneződjen és buborékok nélkül legyen. Amikor megjelennek, eltávolítják őket az alulról felfelé történő sima kefemozdulatokkal. 15 perc elteltével ellenőrizzük a felületet, ha az eredmény kielégítő, akkor a fürdőt szárazra hagyjuk. A fürdő száradása körülbelül négy napig tart. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy az új bevonat jól illeszkedjen az alaphoz. Teljes szárítás után, hogy a végső ragyogást a fürdőkádra lehessen csiszolni egy flanel vagy ruha segítségével.

A fürdőzés gondozása a frissítés után

Zománcozás után a fürdőt porokkal és olyan termékekkel kell mosni, amelyek nem tartalmaznak klórt és savakat. Szappanos termékek, például mosodai mosószerek és mosogatószerek, amelyek szivacsra kerülnek, alkalmasak lesznek a frissített fürdőszobák karbantartására. Ha a ruhanemű áztatásra kerül, javasoljuk, hogy ne használjon fehérítőt. A felújított fürdő még néhány évig is örülni fog, ha gondoskodik róla. Ugyanakkor pénzt takarít meg, mivel olcsóbb a régi fürdő frissítése, mint egy új vásárlás.

Régi fürdők restaurálása: zománc, akril, bélés

Idővel a fürdő elveszíti vonzó megjelenését. Vannak foltok és a rozsda jelei, a fény fénye eltűnik, és az érintetlen lesz. Minden ami arra utal, hogy itt az ideje megváltoztatni a régi fürdőt. És ezek nem kis kiadások. Ráadásul a fürdőkupak cseréjekor az egész fürdőszoba javítása nélkül lehetetlen, a kisebb költségek pedig közepesek, vagy akár nagyok is. De van egy alternatív - do-it-yourself fürdő helyreállítás. Számos olyan anyag van a piacon, amellyel önállóan frissítheti fürdőjét a megfelelő minőségben.

Fürdő restaurációs módszerek

Most van három módszer a régi fürdőhelyek helyreállítására:

1. A fürdő zománcozott felületének helyreállítása.

2. Helyreállítás folyékony akrilnal.

3. Helyreállítás a bélés telepítésével.

1. módszer: általános zománcozás

Öntöttvas és acél zománcozott fürdők - lakosztályaink leggyakoribb fajtái. Ezeket a GOST 18297-96 szerint gyártják, amely 1997 óta működik. A GOST szerint a fürdőre vonatkozó garancia 2 év. De ahogy azt a gyakorlat mutatja, a zománcot csak 10 évig tartják fenn.

A gyárban található fürdők zománc nagyon egyszerű. Először is, a külső felület vörösen forró, majd a zománc porát a belső felületre szitálják, és egy ideig állni hagyják a por fémmel történő szinterelését. A külső felületet ismét melegítse, amíg a por megolvad. Az eredmény egy sima, fényes zománcozott bevonat. Nyilvánvaló, hogy otthon az öntöttvas fürdő helyreállításának ez a módja nem megfelelő.

Miért általában elhasználódik a zománc?

A zománcozott felület kopása két tényező következménye:

 • A csiszolóporokat vagy klórtartalmú anyagokat tartalmazó tisztítószerek használata.
 • Kémiai reagensek használata vízhálózatok tisztítása során.

E tényezők sokéves expozíciója következtében a fürdő zománcozott felülete vékonyabb lesz, durva lesz, és rozsdásodni kezd.

A zománcozott felület helyreállítása

A do-it-yourself zománc restaurálás meglehetősen egyszerű folyamat. Két lépcsőből áll: felszín előkészítése és új zománcozási réteg alkalmazása.

Mi szükséges a munkához?

Szüksége lesz a következő eszközökre és anyagokra:

 • az elektromos fúró egy fúvókával csiszoló kerék formájában;
 • csiszolópor;
 • csiszolópapírral;
 • rozsda-átalakító (például "Tsinkar");
 • zsírtalanító (például Nefras);
 • szálmentes szalvéta;
 • Ecsetek természetes sörtékből vagy spray-ből;
 • légzőkészülék és kesztyűk;
 • zománc, előnyösen kétkomponensű (zománc és keményítő).

Előzetes szakasz: felületkészítés

Nagyon fontos szakasz. Minél alaposabban tisztítják a fürdő felületét, annál jobb az új zománcréteg.

 1. a régi zománcot csiszolóporral megszórjuk, és csiszolópapírral vagy elektromos fúrógépre szerelt csiszolókoronggal megtisztítjuk;
 2. a korrózióval, rozsdás átalakítóval megtámadott feldolgozási területeket fél óráig tartsa, majd tiszta csiszolópapírral;
 3. mossa le a zománcot és zsiradékot vízzel;
 4. alaposan kezelje a fürdőt zsíroldószerrel, szöszmentes ruhával;
 5. töltse fel a fürdőt forró vízzel és hagyja 10 percig felmelegedni;
 6. ürítse le és törölje szárazra szöszmentes ruhával; győződjön meg róla, hogy a felszínen nincsenek szálak vagy más idegen elemek.

A fő szakasz: a zománcozás

 1. a gyártó utasításai szerint a zománcot és a keményítőt bizonyos arányban összekeverik és alaposan összekeverik;
 2. tegye az első zománcréteget ecsettel vagy szórással;
 3. tartson fenn egy bizonyos időtartamot az utasításoknak megfelelően;
 4. tegyél fel egy második zománcréteget.

Ez a helyreállítási folyamat zománcozott fürdő kezével végződik. Ajánlatos legalább egy héttel a fürdő működése előtt ellenállni. Nagy időbe telik a zománc polimerizációjának befejezése.

Az új zománc élete 6-8 év lesz.

2. módszer: a fürdő folyadék akril helyreállítása

Ez a fürdőkúra helyreállításának módja viszonylag korábban jelent meg, köszönhetően egy különleges anyag üvegszerű megjelenésének.

Mit állítunk vissza?

A Stakril egy kétkomponensű akril anyag, amelyet kifejezetten a fürdő helyreállításához terveztek. Magában képviseli az akrilt és egy külön beszerezhető keményítőt. Az akril és a keményítő kombinációjakor kezdődik a polimerizációs folyamat, és ha felszínre kerül, akkor a készítmény 4-6 mm vastagságú, kiváló minőségű akrilfóliává változik.

A Stakril előnyei

A Stakril három figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítik gyorsan és hatékonyan a fürdő helyreállítását:

1. Viszkozitás

Az optimálisan kiválasztott üvegecskék viszkozitási együtthatója 4 mm vastag akril bevonatot hoz létre a fürdő falain és alul 6 mm mélyen.

2. folyadék

A fluiditás hatása lehetővé teszi az üveg számára, hogy egymástól függetlenül borítsa a fürdő felületét és egyenletesen feküdjön.

3. Késleltetett polimerizáció

Ennek a minőségnek köszönhetően biztonságosan és viszonylag kényelmesen végezheti munkáját a fürdő helyreállításán, anélkül, hogy félhet, hogy az akril túl gyorsan keményedik.

A polimerizáció után az akril felülete mechanikai és ütésálló, sokkal jobb, mint egy akril bélés vagy zománcozott réteg.

Teljesítménytechnológia

A folyékony akril fürdõk restaurációs technológiája még egyszerûbb a zománcozásnál, és a következõkbõl áll:

1: Felület előkészítés

Ez a szakasz nem különbözik a zománcozott felület helyreállításától. Ismételje meg ugyanazokat a lépéseket. Ezután húzza ki a szifont és tegyen egy tartályt a mosogató alá, ahol a felesleges akril áramlik.

2: folyékony akril alkalmazása

 • akrilsavas keveréket készítünk a gyártó utasításai szerint;
 • lassan öntsük a kész keveréket a fürdő felső szélére, mihelyt a sugár eléri a közepét, elkezdjük egyenletesen mozgatni az üvegréteg áramát a fürdő peremén;
 • amikor a kör bezáródik, az eljárást megismételjük, középen kezdve.

Az ömlesztett helyreállítás folyamatának folyamatosan kell zajlani, ezért a megfelelő méretű pohár kapacitását meg kell ragadnia. Nem szabad megmenteni - jobb, ha egy kicsit több akrilsal tölti ki, mint amennyire hiányzik, az extra a tartályba kerül a leeresztő lyuk alatt.

Az akril polimerizációja, típusától függően, 1-4 nap. Válasszon a stakril hosszú szárítási idővel, ebben az esetben az akril felülete jobb lesz.

A felújított fürdő élettartama kb. 20 év.

3. módszer: a fürdő helyreállítása a béléssel

A legegyszerűbb, de a legdrágább helyreállítási módszer a bélés telepítése. Ezenkívül a kád tökéletesen helyreállítható a saját kezével, mivel ez a módszer lehetetlen, mivel a bélésgyártást a gyárban gyártják.

Lehetőség van arra, hogy rendeljenek egy bélés gyártását a vállalkozás egy adott fürdőjéhez, és telepítsd magadnak.

Technológiai telepítés bélés:

 1. alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdő felületét;
 2. helyezze be a bélést a fürdőbe;
 3. ellenőrizze a dokkoló ürítések helyességét;
 4. a metsző bélés a falburkolat vonala mentén;
 5. helyezzen speciális ragasztót a fürdő belső felületére és a bélés külső oldalára, és rögzítse őket;
 6. az ízületeket szilikonnal zárják.

A bélés telepítése után hideg vizet öntünk a fürdőbe, és egy napig tartjuk. Ezután a felújított fürdő üzemkész.

A bélés 10 évig szolgál.

Mennyibe kerül a fürdő helyreállítása?

Összefoglalva, a fentiekben ismertetett módszerek alapján összehasonlító elemzést készítünk a fürdőkúra helyreállításának költségeiről.

Zománcfürdő

A "Tikkurila" finn társaság által gyártott "Reaflex 50" zománc ára 1 kg-ra 550 rubel. Orosz készlet helyreállítása "Svetlana" költségek 750 rubel. Ennek eredményeképpen 1300 rubelt kell fizetnie.

Tömeges helyreállítás

Ha készletet vásárol a folyadék akril helyreállításához, mint pl. A Plastall, ez körülbelül 2000 rubelt fog fizetni. Ebben az útban mindent megteszünk a független munkához, akár egy video leckével rendelkező CD-lemezt is.

Akril bélés

A bélés és a polimer ragasztó költsége 2800-3000 rubel.

A legjobb megoldás az ömlesztett helyreállítás módja, amelyben egy gyönyörű és tartós bevonat egy kis pénzt kap. Ráadásul bármelyik ilyen módszer sokszor olcsóbb, mint egy új fürdő vásárlása és telepítése.

Hogyan lehet visszaállítani egy régi öntöttvas fürdőt?

A fürdõcsere egy nagyon drága és problémás esemény, amely nagy nehézségekkel és igen kézzelfogható pénzügyi költségekkel jár. Ezért a javításokat kezdõk többsége (különösen nem a tõke, hanem a kozmetikai termékek) alternatív megoldásokat keres az egészségügyi termék újraszabályozására. Hogyan állítsuk helyre a régi öntöttvas fürdőt - természetesen tudják, ennek a gömbnek a mesterei. De önállóan végezni a legtöbb munka meglehetősen reális.

Hogyan lehet visszaállítani egy régi öntöttvas fürdőt?

Mikor van ideje a kád visszaállítására?

Az öntöttvas fürdő a minőségi, erősségi és megbízhatósági színvonal az egészségügyi világban. Nem arról van szó, hogy tanácsos az ilyen ötvözetből készült termékeket telepíteni. A Szovjetunióban épült számos házban ilyen fürdőt telepítettek. Ezenfelül az ilyen fürdőket eddig is használták. Az öntöttvas termék kényelmesen használható: nem okoz zajot, ellentétben például egy vékonyfalú vasfürdővel. Igen, és kellemesen mosható benne - a fürdõ sokkal hosszabb idõn át folyik a vízbe, mint mások.

Az öntöttvas fürdő hosszabb ideig tart

Sajnos még a látszólag örök dolgok is elhasználódnak az idő múlásával. És az öntöttvas fürdő sem kivétel. Ugyanakkor nem maga az, aki elrontja, de a bevonat zománc, amellyel a gyárban bevonták a szerkezetet. És ez a különleges technológia, amelyet egy speciális technológia alkalmaz, elkezdi elveszíteni megjelenését, és teljesítménybeli tulajdonságai romlanak.

Tipp Az öntöttvas fürdők zománcozottak az előállítás során az intenzív fűtés után. Ennek köszönhetően a bevonattal ellátott alap jó minőségű összekapcsolódása is lehetséges.

Az öntöttvas fürdő tartós és tartós

Jelzi, hogy ideje frissíteni a fürdőt az alábbiakban.

 1. A belső felület érdessége. Sokkal kellemesebb lépést tenni a lágy zománccal, mint a tapintású műanyag köveken.
 2. A fürdő tisztítása nehezebbé válik. Ennek az az oka, hogy nagyon durva felület, amely fölött egy hagyományos szivacs már nem tud könnyedén és kellemesen csúsztatni. A fürdő tisztításához sok erőfeszítést kell tennie.
 3. A szennyeződés és a rozsda gyorsan és erőteljesen elfogy a zománcba a sima veszteség miatt. Bizonyos esetekben a szennyezést nem lehet teljesen eltávolítani.
 4. Zománc és repedés megjelenése a zománc felületén.

Egy ilyen fürdő határozottan ideje visszaállítani

Figyelem! A teljes szerkezetre veszélyes zománcozott zománc. Az a tény, hogy a festék-zománc védi az öntöttvasat a víz és az agresszív vegyi anyagok hatásaitól a vízvezeték-tisztításhoz. A rozsdásodás helyén gyorsan kialakul a rozsda, és fokozatosan elkezd elterjedni az egész szerkezeten a zománc alatt.

Chip az öntöttvas fürdőben

Ezek a jelek és tájékoztatják a fürdő tulajdonosát, hogy itt az ideje, hogy "pihenjen". De ne rohanjon szétszedni és eldobni - a fürdőt újra meg lehet újítani! És ehhez három viszonylag egyszerű, sőt, viszonylag olcsó módszer van - ez egy akril bélés, az "öntözőfürdő" technika és a zománc felújítása.

Háromféleképpen frissítheted a fürdődet

Mindezek a módszerek különböznek egymástól az ár, a minőség, a munka gyorsasága és a végrehajtás összetettsége miatt. De érdemes megfontolni őket, hogy kiválasszák az Önnek leginkább megfelelőt. Mindegyik módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket fontos tudni a megfelelő választás érdekében.

Öntöttvasfürdő a helyreállítás előtt és után

Festse a fürdőt

Az önzáró vagy, egyszerűbben, a fürdõ belsejének festése speciális festékvegyületekkel a bevonat frissítéséhez az egyik legrégebbi helyreállítási módszer, amelyet már az idõ alatt teszteltek.

A munkákat ecsettel végezzük, és a helyreállításhoz speciális készleteket készítünk, amelyek zománcot és keményítőt tartalmaznak. A készletben különböző színű színek is lehetnek, amelyek megváltoztatják a fürdő színét, és a lehető legjobban harmonikusak lesznek a belső tér bizonyos színsémájában. By the way, az ilyen színező pigmentek megvásárolhatók egymástól függetlenül, majd egyszerűen hozzá kell adni a hígított összetétel hígított minden szabályt.

A festéket a fürdőkád felületére alkalmazzák, amelyet szennyezett és rozsdagáztak. A munka megkezdése előtt tanácsos a falakat csiszológép segítségével darálni, mossuk le, majd bármilyen módon (pl. Aceton) zsírtalanítani.

Fontos! A zománcozás előtt a fürdőt jól felmelegítik. Ez hajszárító segítségével vagy forró víz beírásával végezhető el. A második módszer alkalmazása után azonban a szerkezet felszínét jól száradni kell. Ellenkező esetben a festék nem fog leesni, ahogy kellene.

A legalkalmasabb ecsettel dolgozni, azonban vannak olyan kompozíciók, amelyek tökéletesen alkalmazhatók az öntöttvas felületére egy kis festőhenger segítségével. A zománcfürdőben és az aeroszolos dobozokban vannak helyreállító készítmények, de nem ajánlott nagy területeken használni, mivel ezekből a festék gyakran egyenetlenül helyezkedik el a felületen, ezért foltok lehetnek. By the way, egyes kompozíciók, különösen a professzionálisak, magas vagy alacsony forgalmúak lehetnek, ami bonyolítja a kezdő munkáját. Ezért érdemes megvenni a nem szakmai készleteket.

Kis görgővel

Figyelem! A zománcozáshoz használt összes készítmény nagyon mérgező, ezért fontos, hogy légzőkészülékben és gumírozott kesztyűben dolgozzanak. Biztosítania kell a jó szellőzést a lakásban, és távolítsa el a gyerekeket és az állatokat a házból.

A kád teljesen helyreállítása így körülbelül egy hétig tart. Az a tény, hogy a zománcot több rétegben alkalmazzák, és mindegyiküket jóval száradni kell, mielőtt a következőt alkalmaznák.

Táblázat. A módszer előnyei és hátrányai.

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  Hogyan frissítsünk egy öntöttvas fürdőt - 3 különböző módon egy otthoni varázslóhoz

  Az ókori bölcsesség azt mondja, hogy az örök változások ebben a világban csak. Az öntöttvas fürdő megbízható és tartós dolog, de előbb vagy utóbb elveszíti vonzerejét. Így történt a fürdőszobámmal egy időben, azt tapasztaltuk, hogy a sárgás patina és a foltok már nem moshatók, természetesen felmerül a kérdés, hogy vásárolnék-e egyet vagy régi helyreállítást. Ebben a cikkben fogok beszélni a nehézségekkel kapcsolatban vásárolni fürdő, és hogyan kell helyreállítani egy öntöttvas fürdő, és függetlenül és otthon.

  A fürdő helyreállítása előtt és után.

  Vegyek egy új fürdőt

  Első pillantásra a válasz nyilvánvaló, minden új dolog mindig jobb, mint a régi. De nem minden olyan egyszerű, egy öntöttvas fürdő esetén tömeges buktatók jelentkezhetnek. Amikor az első eufória a kísértésnek, hogy "pénzeket adjon és elfelejtse a problémát", eljutott logikusan:

  • Természetesen az első dolog, amire emlékszel, az ár a probléma. Van egy fővárosom is szovjet öntöttvas fürdő. Nem akarom megváltoztatni zománcozott vékony vasat, ami zajt okoz az egész háznak vagy a műanyagnak, ami kétes minőségű. És a minőségi behozott termék ekvivalense most drága;
  • De még akkor is, ha úgy döntenek, hogy magas minőségű öntöttvasvíz-burkolatot készítek, egy ilyen fürdõ súlya legalább 100 kg, ezért bérlõket kell bérelnie és gondos kézbesítést kell fizetnie. Nem lehet lehetőség arra, hogy barátait megkérdezzük, és "húzzunk" magunkat, megszakíthatjuk az utat. És az ilyen szállítás nem olcsó;

  A régi fürdőszoba tisztességtelen nézete.

  • A fürdőszobám normál csempe burkolattal van ellátva, minden szépen megtörtént, és ha feltöröled a régiet és új kádat helyezett a helyére, akkor mindezen javításokat újra kell elvégezni. Ez a munka nem csak kemény, de pénzügyi szempontból is költséges, és nem is érzi, hogy újra szennyeződne a lakásban;
  • És végül, az utolsó érv, amely arra késztetett, hogy hazavigyázzam az öntöttvas fürdőt, az építők hosszú ideje meglepődött. Az a tény, hogy a jó építők először telepítették a fürdőt, majd az ajtó hemjét szerelték fel, nyilvánvalóan a raktáron. Ennek eredményeképpen lehetetlen megszüntetni a régi vízvezetéket a zsákmány szétszerelése nélkül, egyszerűen nem megy a méret.

  Színváltozás a helyreállítás során.

  Ahogy érted, így vitatkozva, úgy döntöttem, hogy a saját kezűleg megjavítom az öntöttvas fürdőt.

  Az öntöttvas fürdő helyreállításának módszerei

  A vásárlással lezárult a probléma, most még el kell döntenie, miként lehet frissíteni a szovjet múlt örökségét. Szerencsére ismerőseim között volt egy szakember a szükséges képesítésekkel, aztán minden részletében elmondta, hogyan kell egy öntöttvas fürdőt három módon megoldani, és most elmondom neked ezeket a recepteket.

  Előkészítő szakasz

  Úgy döntöttem, hogy egy külön fejezetben kijelölik a fürdőhely előkészítését a helyreállításhoz, mivel ez az utasítás alkalmas a helyreállítás mindhárom módjára. És bármit is választhatsz, saját kezedet megjavítasz minden esetben gondos előkészítéssel kezdődik.

  Az előkészítés standard szakaszai.

  Egyes források azt mondják, hogy a restaurálás során nem mindig kell szétszerelni a túlfolyást és a túlcsordulást. Szóval, bizalmasan elmondhatom, szifont, el kell távolítani a munka előtt. Sőt, javaslom, hogy cserélje ki egy újat. Végtére is, a szifonok ára a fürdőszobában most teljesen elfogadható.

  • A régi zománc, bár elvesztette a vonzerejét, de még mindig meglehetősen sima marad, illetve bármilyen bevonat rosszul fog. Ezért meg kell tisztítani, hogy durva és megnövekedett tapadásgá váljon. Leggyakrabban használt ez a csipke és néhány csiszolópor. Személy szerint a koptató helyett száraz oxálsavat használtam. Néhány vizet adunk a porhoz, egy szuszpenziót készítünk és felvisszük az egész belső felületre. 15-20 perc elteltével a zománcot emésztéssel is feldolgozzák;

  Csiszoló felület tisztítás.

  Tipp: A gyári zománcdarab tartós és manuálisan dörzsölje csiszolópapírral. Ebbõl a célból jobb, ha megvásárol egy fúrót. Ezenkívül fúróval kell dolgozni, a daráló túl nagy fordulatszámán és tapasztalat nélkül teljesen tisztítható a zománc, és ez rendkívül kellemetlen.

  • Most mindent alaposan meg kell mosni. Az oxálsav teljes eltávolítása érdekében forró vizet kellett a fürdõbe tenni, majd az egész felületet nyomás alatt mostam;
  • Ha a felületen forgácsok és rozsda nyomait tartalmazó héjokat kell elhelyezni. De először meg kell szüntetni a rozsdát. Ehhez speciális modifikátorok vannak, az utasítások eltérőek lehetnek, ezért olvassa el a használat előtt.

  Ha a rozsdát eltávolítják, a módosító nyomai is lemosódtak. Putty használt test, meg lehet találni azt bármely autó piacon. A kompozíciót egy puha gumihevederrel kell felhordani, majd várni kell, amíg a gittek jól megragadnak és polírozzák a tökéletes állapotot;

  Egy elektromos fúró segítségével fúvókával.

  • Az elkészítést úgy végezzük, hogy a zománcot bármilyen alkoholos oldattal vagy acetonnal zsírozjuk.

  1. módszer. Zománcozás

  Most kapható kétkomponensű zománc a bankokban és szórófejekben. Tehát csak kétkomponensű kompozíciók érdekelnek. Hogy ne beszélj aeroszol dobozokról, az ilyen festék nem tart több mint egy évet, nem tudom miért, de ez így van.

  • Kohl úgy döntöttünk, hogy javítsuk a saját kezüket, jobb, ha azonnal vásárol egy javító készlet. A zománcon kívül ez a készlet tartalmazza a szükséges kísérőanyagokat is. Vagyis egy speciális alapozó, nap nélküli szalvéták és így tovább. Sokkal könnyebb lesz vele dolgozni. Ne feledje, hogy bizonyos típusú javító készletek zománcot nem tartalmaz, külön megvásárolható;

  Használja a szórópisztolyt a zománc számára.

  • Először a talaj felszínén alkalmazzák. A talaj felhordása és szárítása után az egész felületet újszálas törlőkendővel kell törölni. Ezután elkezdheti fedezni a fürdőt az első zománcozott réteggel. Természetesen, célszerűbb egy permetezőpisztolyt használni, de nem mindenki rendelkezik ilyen felszereléssel, ezért a házi kézművesek nagy része rendes kefét használ;
  • A zománcot legalább 2 és legfeljebb 4 rétegben alkalmazzák. De a rétegek közötti szünetnek legalább 1 órára kell lennie, az egész munka és az előkészítés egész napra kiterjed;
  • Ha befejeződik a festékkel, akkor az utolsó réteget fényre kell helyezni. Ez egyszerűen, egy órával az alkalmazás után, a zománcot oldószerrel töröljük és szárazra hagyjuk. A festék maga 24 órán keresztül szárad, de csak egy hét után használhatja a fürdőszobát.

  Vegyük úgy, hogy a zománc kétkomponensű, vagyis ha az összetevőket egyesíti, akkor a festék rövid ideig működik, majd egyszerűen megkeményedik. Ezért hígítani kell 1 réteg színezésre.

  Őszintén szólva ez a zománcozás nem túl népszerű. Az előnyök közül csak megfizethető ár van. Minden más dolog. Tehát a gyártók megígérik, hogy ez a zománc legalább 5 évig tart, de valójában a maximum körülbelül 3-4 év.

  Azok, akik legalább egy kicsit megértik a színeket, tudják, hogy a zománcok szinte a legaktívabb szagú kompozíciók. A védőmaszk itt nem elegendő, akkor légzőkészülékben vagy gázmaszkban kell dolgoznia. Ha ehhez hozzáadjuk a kötelező szárítási hétet, akkor e módszer következetlensége nyilvánvalóvá válik.

  Standard fürdő egy városi lakásban.

  Amikor egy tapasztalt mesternél beszéltem, azt mondta nekem, hogy a zománcburkolást leggyakrabban használták, amikor egy lakást eladásra készítettek, és ki kellett csiszolni. Vagy ha a lakást bérlik, és a személy hosszú ideig nem lesz benne.

  2. módszer. Folyékony akril bevonat

  A legjobb megoldás a fürdõfelújítás folyékony akril felhasználásával. A szakemberek között ezt a készítményt "stakrilnek" nevezik. Az alkalmazási technológia könnyebb lesz itt:

  • Az első lépés a szokásos módon az előkészítés, vagyis az eltávolítás, az öblítés, a zsírtalanítás és a szárítás. Továbbá a száraz felületen, az oldalaktól kiindulva, az akril lassan és egyenletesen önt. Itt nem használnak ecseteket, hengereket vagy tamponokat. Akril tömeges leeresztés önmagában;
  • A leeresztő lyuk alatt pótolni kell a felesleges festékkapacitást. Amikor a tábla elárasztódik, akkor a középső övre megy, és így, amíg a fürdő teljesen le van burkolva. Az akril tömege meglehetősen vastag, és a célra a bevonat vastagsága 5-7 mm;

  Óvatosan öntsük ki az akril kompozíciót.

  • Ez alapvetően az egész folyamat. Amikor a kád fedezi, teljesen megszárad. Átlagosan 3 - 4 napig szárítja a stakrilt. A szárítási idő ebben az esetben az anyag minőségétől és természetesen a gyártótól függ.

  Az ilyen bevonat előnyei sokkal nagyobbak, mint a zománc esetében. Különösen a gyártók ígérik, hogy a fürdő legalább 15 évig tart. A tapasztalt mesterek körülbelül tíz évet mondanak, hogy nagyon jól értenek egyet.

  Mire ez a megoldás 2 - 3 órát vesz igénybe, ez pedig az elkészítéssel együtt. És ami fontos, a kompozíció sokkal gyorsabb, mint a zománc. Plusz stakril nem fulladt szaga.

  Ez történik az első rétegnek az él mentén történő öntése után.

  Az ilyen bevonat hátránya csak egy, és ez meglehetősen ellentmondásos. A Stakril sokkal drágább, mint a jó zománc. De ha úgy gondolja, és számít, a végső költség kevesebb lesz. Valójában, 10 évig, míg a stakril tisztességes megjelenést mutat, a zománcot legalább háromszor meg kell változtatni.

  3. módszer. Fürdő a fürdőben

  Őszintén szólva a legjobban tetszett ez a módszer. A lényeg az, hogy egy vékony és tartós, azonos méretű műanyag bélést szerelsz a régi öntöttvas fürdőre.

  A fürdő helyreállításának elve a fürdőben.

  • Természetesen mindez a bélés megszerzésével kezdődik. Az a tény, hogy a fürdők csak úgy néznek ki a megjelenésükben, paramétereik eltérhetnek. Ezért mielőtt elindulna a boltba, minden méretnek a lehető legpontosabban és részletesen le kell írnia és rajzolnia kell. Szerencsére most már vannak fotók és videók a telefonon, így nem lesz felesleges a kép készítéséhez és a videofelvételhez;
  • Ha kiválasztja a betétet, természetesen az első dolog, amit meg kell próbálnia. A "vályú" maga szorosan, de szabadon kell belépnie. Semmilyen körülmények között nem szabad összetörni, hogy a fül nincs kitörve. Ne feledje, hogy ez nem öntöttvas, csak műanyag. Egyébként az első szerelésnél a fül nem maradhat a végéig, ezért a szélén átfedés akadályozza. Ebben az esetben a felesleges mennyiséget meg kell jegyezni és gondosan vágni kell egy darálóval;
  • Most, amikor a műanyag réteg egyértelműen fel van szerelve, szükségessé válik vízelvezető és túlfolyó lyukak kialakítása. Ha a lyuk leeresztését jelöli, mint általában, akkor alul feküdhet, akkor a túlcsordulás gyakran közeledik a falhoz, és meg kell jelölni azt, amelyet a szemnek hívnak. A fúrás előtt a kifolyó és a túlfolyó lyukak bőven elkenődnek bármilyen festékkel, személyesen megkenettem szokásos fogkrémmel. Ezután az űrlap be van helyezve és a lyukakat a nyomtatott festékkel jelölik;
  • Vágjon lyukat két módon. A legegyszerűbb módja a megfelelő átmérőjű kerek koronának használata. De jó, ha a jelölés világos, és teljesen biztos vagy a pontosságáról. Másképp tettem. A jelölések szélei elmosódtak, és a szemfúrás ebben az esetben rendkívül kockázatos. Ezért először kinyitottam egy kisebb átmérőjű lyukról. És ezt követően kézzel beállította a kívánt formát egy kerek file-ra. Ne aggódjon, a műanyag könnyen levágható, a legfontosabb az, hogy gondosan járjon el, és ne vegyen túl sokat;
  • Csak helyezze be a bélést nem elég. Ragasztásra szorul, és a vízálló tömítőanyaggal együtt minden problémás területet el kell hagynia. Ellenkező esetben a műanyag és a zománcforma közötti nedves fürdőszobában előbb vagy utóbb rendeznek;

  Hab alkalmazása a fürdő belső felületén.

  • A kötéshez speciális habot használnak, bár ez a különleges hab, amelyet a bélés mellett vásárolnak, nagyon hasonlít a szokásos habokhoz. Ezért gyanítom, hogy ez csak egy reklámmozgás. Amint azt már korábban említettem, a habon kívül szüksége lesz egy tömítőanyagra is, amely a habhoz hasonlóan csövekben kerül forgalomba, és szabványos építési pisztolyhoz illik;
  • A tömítőanyag vastagságban, 100-150 mm közötti folyamatos rétegben vastagon elkenődik a lefolyó és a túlfolyás körül. Mentés itt nem éri meg. A habot vastag rácson és nagyon gyorsan kell felhordani. Ezzel nem lehet több, mint 5 perc. Ezután a béléscsövet behelyezzük és szorosan nyomjuk az alap falaihoz;
  • Az extrudált tömítőanyag feleslegét azonnal eltávolítják, és a szerelt szifont túlfolyással. A fürdőszobát egy nap alatt lehet használni, de annak érdekében, hogy megakadályozza a habot a betét kinyitásával, meg kell tölteni vízzel. A következő napon meg kell vágnod a szárított felesleges habot, és ez az.

  Műanyag betétkeményedés.

  következtetés

  Melyik módon választani rajtad áll, természetesen. Személy szerint én inkább a bélés, akkor legalább kétszer drágább, mint zománc, de minden gyorsan, gyönyörű és szolgál majd mintegy 15 év. A cikken szereplő fotó és videó jól mutatja a telepítési folyamatot. Ha bármilyen kérdése van, írja meg őket a megjegyzésekben, megpróbálok segíteni.

  A végeredmény, a régi fürdő nem rosszabb, mint az új.