Legfontosabb > Bútor

Fürdőszobai vízszigetelés a csempe alatt - ami jobban használható anyagokból

Mind a fürdőszoba felépítése és javítása során nagyon fontos, hogy a padló alatti padlózatot előre lehessen mosni a padló alatti fürdőszobában, különösen akkor, ha vannak helyiségek, és esetleg kommunikációs baleset esetén kerülni kell őket. Nézzünk egy sor olyan anyagot, amelyet általánosan használnak erre a célra.

Képzelje el, hogy a vízkezelés során valami vizet a padlón kiöntötte a fürdőszobából, és ilyen helyzetben kérdezze meg magától, hogy a csempe alatt a fürdőszobában szükség van-e vízszigetelésre. A folyadék átfedéseknél nincsenek teljesen áthatolhatatlanok, gyakran vannak hiányosságok a lemezek közötti csatlakozásokban, a padló alatt áthaladó kommunikációs csövek közelében lévő apró rések. Ennek megfelelően a víz könnyen szivároghat, és ha ez egy lakásban történik, akkor a szomszédok helyiségeinek befejeződése súlyosan érintheti. Nos, egy magánházban kár keletkezik, ami szintén kellemetlen. A vízszigetelés megakadályozza a hasonló helyzet kialakulását, és magas küszöböknél elegendő idő áll rendelkezésedre ahhoz, hogy reagáljon, amíg a folyó a folyosóra folyik.

A vízszigetelés megakadályozza a víz behatolását a csempe alá

A helyiség padlójánál lévő árvizek miatt a víz áthaladhat az elektromos vezetékeken elhelyezett csatornákon, és rövidzárlatot, és ennek következtében tüzet okozhat.

De az áradás nem az egyetlen probléma, amely felmerülhet a padlólap gyakori nedvesítése miatt. A bélés varratai közötti szivárgás, ahol nincs elég minőségű fugázás, a víz kezd fokozatosan telítődni, majd elpusztítani a betont, függetlenül attól, hogy alapozóval kezelik-e vagy sem. Ezért kívánatos, hogy a betonfelületeket bevonó keverékekkel vagy speciális fóliákkal előzetesen bevonjuk, hogy elkülönítsük őket a nedvesség esetleges behatolásától. A víz a csempe alatt is, még egy jó habarccsal is, a kommunikáció helyén, vagy a bélés szélén a falak mentén helyezkedik el. Ebben az esetben a nedvesség ideális környezetet jelent a penész megjelenéséhez, ami káros az építőanyagokra és a lakók egészségére. A vízszigetelés megoldhatja ezt a problémát.

A nedvesség behatolás elleni védelemhez nemcsak a padlóra, hanem részben a falra is szükség van. Általában a legproblematikusabb területek azok a sarkok, ahol a padlólapok helyezkednek el, vagyis a perem mentén a falak mentén. Ezért a vízszigetelés során javasolt legalább 10 centiméteres és előnyösen 0,3 méteres függőleges felületek megragadása. Vannak azonban olyan területek, amelyek különleges figyelmet igényelnek. Különösen azokon a helyeken, ahol a csövek átmennek a mennyezeten, legyen az vízvezeték vagy szennyvíz. A kommunikáció körül különösen óvatosan kell vízszigetelést alkalmazni. Ha ez egy masszív vakolat vagy pépes gipszkeverék, akkor több rétegben.

A padló és a fal alja vízszigetelése

Szükség van a vízszigetelés a falak a fürdőszoba, ahol a vízvezeték telepítése úgy, hogy a víz nem esik alá a csempe. Gyakran a vízkezelések során előfordul, hogy a kéz véletlenül rögzíti a keverőcsapot és a sugár a falba ütközik. Ilyen helyzetekben a burkolólap alatti nedvesség a bélés alá kerülhet, ahol az ízületek fugázóanyaga nem tökéletes. Ezért ajánlott vízálló az egész területet, ahol véletlenül vagy elkerülhetetlenül, például a zuhany bekapcsolásakor, víz előkészítéséhez. 50 centiméter az oldalsó és felfelé a mosogatótól, 0,5 méter a fürdő oldaláig, és azonos a mennyezetig. Nem szabad megkerülni az oldalt és a szekrényt, mert a kondenzátum gyakran felhalmozódik a tartályra, és nem szabad kizárnia a szivárgás lehetőségét.

Ha meg kívánja védeni a fürdőszobát az átfedő nedvességtől, a választás meglehetősen nagy. A mai napig többféle vízszigetelő anyag létezik: bevonó masszív kompozíciók, paszta vakolat polimer cement keverékek és filmek tekercs formátum beillesztéséhez. Vannak külön penetráló vegyületek is, amelyek szárítás után a betonban lévő szemcsék közelebb zárják be a mikrotörzseket és üregeket, és elegendő nedvességállóságot biztosítanak. Külön anyagként megemlíthetjük a folyékony gumi alapú permetezett vízszigetelést.

Többek között speciális akvapanélt használnak kiegészítő szigetelő bevonatként, amely lefedi a padlót és részben a falakat. Ezeket az anyagokat már tetejére vagy ragasztották ezekre az anyagokra, ami többrétegű vízszigetelést biztosít a betonfelületekhez használt alapozókkal együtt. A bevonó készítmények masztix alapúak, beleértve a bitument is, és a latexet is fő komponensként használják, együtt vagy külön-külön is nagyon kis morzsa gumi van hozzá. Számos tekercsanyag is van bitumenes bázissal. A cementkompozíciók szükségszerűen kiegészülnek lágyítószerekkel, gyakran polimerekkel. Nézzük meg részletesebben a meglévő opciókat.

A felületek bevonására szolgáló vegyületeket hengerrel vagy ecsettel lehet felvinni, azaz konzisztenciájuk meglehetősen folyékony. Ezek az úgynevezett masztix vízszigetelő keverékek, amelyek bitumenes gyanták vagy polimerek alapján készülnek. Vannak olyan vegyületek, amelyek latexet tartalmaznak lágyítószerként. A padló és a falak könnyű kezelése, kitűnő tapadása van, és gyakran nincs szükség különlegesen őrölt felületekre, elegendő a port és a piszkot eltávolítani. Egyes keverékek csak szerves oldószerrel használhatók.

Hengerbevonó készítmények

A bevonatok tetején egy sávokba egy speciális hálókamrát helyeznek el, és célszerűbb a sarkok változatainak megválasztása, majd egy másik maszk réteget kell alkalmazni. Ez biztosítja a legmegbízhatóbb vízszigetelést.

Az ilyen bevonatok fő követelménye - a padlót és a falakat közepesen nedvesen és 20 fokos vagy magasabb hőmérsékleten kell lefedniük. Ez kétségtelen hátrány, mivel bizonyos feltételeket kell teremteni a munka számára. A hideg keményebbé és törékennyé teszi ezeket a keverékeket, különösen akkor, ha a szilárdulási folyamat alacsony hőmérsékleten történik. Másik hátránya az alkalmazott vízszigetelés nagyon hosszú szárítása, különösen azért, mert a rétegnek elég vastagnak kell lennie. Az ilyen kompozíciók előnyei meglehetősen alacsony árnak tulajdoníthatók, ami lehetővé teszi számukra a nagy volumenű munkák használatát. Ezen kívül könnyű megtalálni az értékesítést, és a választás nagyon kiterjedt.

A legegyszerűbb megoldás az, hogy egy konkrét esztricheket állítunk elő a folyékony üvegek hozzáadásával az épületkeverékhez, de ez a lehetőség még mindig nem oldja meg a problémát a falakon lévő ízületeknél, ahol az öntésnél bizonyos távolságot kell hagyni. Ezért a cementen alapuló különleges pasztaalapú készítmények polimerek vagy más lágyítók hozzáadásával sokkal hatékonyabbak. Ez egy száraz vízszigetelés a fürdőszobába papírzsákokban, amelyeket vízzel kell hígítani, majd vastag paszta keletkezik. Előnye, hogy a cement szárítás után szilárdságot biztosít, és a repedésekbe és mikrotömbökbe behatoló polimerek filmet hoznak létre a víz átfedésének elszigetelésére.

A polimer-cement szigetelés egyik előnye a felületkezelés egyszerűsége, ebből a célból hagyományos simítógépet használnak.

Mint a masztixvegyületek is, cementkeverékek állnak rendelkezésre, és nagyon olcsóak. Ez a fő előnyük. Ezenkívül egy újabb plusz a felületek keverékének egyszerű feldolgozásánál, ez egy hagyományos spatulát használ. A polimer cementkészítményt sűrű krémszínű sűrűségre hígítjuk, majd a padlón és a falakon adagoljuk, és simítunk. Azok a területek, ahol a csövek az átfedésben vannak, célszerűbb az ecsetelés, a keverék dörzsölése a résben. A kompozíció 5 perc elteltével megindul, de legalább egy napig tart a polimerizációs folyamat befejezése, mielőtt a további befejeződés megkezdődik. Az ilyen hosszú szárítás jelentős hátrány.

Talán a leggyorsabban meg lehet birkózni a padló és a falak kezelésével a fürdőszobában különleges filmek vagy egyéb tekercsek segítségével. Ezek közé tartoznak azok, amelyeket fűtéssel vagy öntapadó ragasztóval alkalmaznak. A második típus sokkal kényelmesebb, elegendő egy speciális védőbevonatot eltávolítani a ragasztóréteg megnyitásához. A legolcsóbb megoldás a bitumenes impregnált burkolóanyagok, mint például tetőfedő és tetőfedő anyagok, amelyeket nyitott lánggal, például benzin vagy gázégővel kell felmelegíteni, amíg a hátoldalon lévő súly megfelelően ragad. Ennek a fajtának a fő hátránya éles szag, amely hosszú ideig nem tűnik el a helyiségből. Emellett a hátrányokat is meg kell tulajdonítani és a törékenységet. A fő előny az alacsony költség.

A hengerelt vízszigetelő fólia típusát átfedés céljára ajánljuk, úgy, hogy a szegmensek legalább 5 cm-re átfedjék egymást. Lapos halmozott vég.

Az öntapadó anyagok bizonyos szempontból kényelmesebbek, mivel nem igényelnek nagy erőfeszítéseket. Mint már említettük, a védelem lebomlik, és mindent finoman alkalmazhatunk a felületre. Azonban nehézségek merülnek fel a kommunikáció helyének beillesztésekor. A membrán elvágása nem ajánlott, és ha úgy van megnyomva, mint ez - hajlékony lehet. Opcióként kombinálhatja a filmeket a masztix kompozíciókkal, ezáltal könnyedén elkülönítheti a nehéz helyeket. Elég, hogy a bitumeneseket felmelegítsék, hogy tisztán illeszkedjenek, ezért nehéz megítélni, hogy melyik fürdőszobai vízszigetelés a csempe alatt kényelmesebb és mi jobb használni. De az öntapadós tekercsanyagok kétségtelenül előnyösek - nagyon tartósak, és az ár nem tűnik túl magasnak a minőséget illetően.

Vízszigetelés a csempe alatt a fürdőszobában

A fürdőszoba magas nedvességtartalmú helyiség. Valójában a vízkezelés, a mosás, a tisztítás és így tovább történő befogadása során a falakon és a padlón a víz elfolyik. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a gomba kialakulását a helyiségben, és ne szivárogják meg az árvizet, a padló és a fürdőszoba falát megbízhatóan védeni kell. Ez a cikk leírja a padló alatti burkolat vízszigetelését a csempe alatt, árnyalatait és változatait.

Vízszigetelés - ez a legfontosabb lépés a fürdőszoba elrendezésében. Végtére is megbízható akadályt jelent a túlzott nedvességnek és kiterjeszti a padló és a falak élettartamát. Emellett a burkolólapok falburkolatainak vízszigetelése csökkenti a penész és a penész kockázatát, valamint védi a betonpadlót a megsemmisítéstől.

Hol kell vízálló?

A fürdőszobai vízszigetelés kötelező alapon az egész padlófelületen történik. Ezenkívül a falakon legalább 20-30 cm-es nyílás szükséges, legjobb esetben a falak védelme a burkolólap teljes felületén történik. Falra van szükség a zuhanyzó, mosdókagyló, fürdőkád, WC és egyéb vízvezeték szereléséhez. Ezenkívül kívánatos vízszigetelést végezni azon a helyen, ahol csatornák és vízvezetékek vannak, mert ezeken a helyeken szivárgások fordulnak elő. Akár vízszigetelésre van szükség a csempe alá tartozó fürdőszobában, minden tulajdonos saját maga dönt, de a bevonat előnyei nyilvánvalóak.

Alkalmazható anyagok

Többféle vízszigetelés létezik, mindegyiknek megvannak a maga előnyei, eltérő alkalmazási módja és árkategóriája. A legfontosabbak a következők:

 • festmény,
 • borítólapok
 • daubing
 • impregnálás,
 • bevonó tekercs anyag
 • injekciós készítmények.

Mindegyik bemutatott típusú védőbevonat a fürdőszobában saját előnyökkel és alkalmazási technikával rendelkezik.
Például az injekciós készítményeknek köszönhetően helyreállíthatja a falak, alagsorok, alagsori padlók vízszigetelését. A készítmény alkalmazásának módja hasonló az injekcióhoz. Vagyis a kompozíció a falakon belüli belső üregek mentén, mikrotömbök mentén mozog, kitölti az összes szabad területet. Miután az ilyen megoldás a falban mikrokristályok képződnek, amelyek kitöltik a repedéseket, ennek következtében a víz nem hatol be belsejébe.

Ha lapos szigetelést végeznek, akkor anyagokat használnak, amelyek gumi vagy polimerekből készülnek, és kész lapokból készülnek. A folyamat során az egyes darabokat forrasztással, ragasztással vagy hegesztéssel kötik össze. A hengerelt bitumen anyagok a legmegbízhatóbbak, mivel a leghatékonyabb védelmet nyújtanak a nedvesség ellen. Ez a módszer a vízszigetelés a leginkább problémás helyeken, a padló, a falak, a tető és az alapítvány. A bitumen képes megtartani a vizet, ami befolyásolja az épület néhány elemét. A fürdőszoba sem kivétel. Végül is, a hengerelt anyag behelyezése után a padlót nem csak ez az anyag védi, hanem kerámia burkolatokat is.

Kérdés feltevése - a padlóburkolat alatt lévő fürdőszoba vízszigetelése jobb, tudnia kell, hogy a bitumen impregnálás magas védelmi teljesítménye. Ami a polimereket illeti, kevésbé megbízhatóak és rövidebbek az élettartamuk. A polimerek pozitív nyögése a legnagyobb ellenállás a háztartási agresszív vegyi anyagokban, beleértve a lúgos oldatokat is.

A vízszigetelés alapjainak előkészítése

Mielőtt a csempe a vízszigetelés a fürdőszobában, elő kell készíteni a szoba felületét. Végül is, nem lehetnek eltérések a vízszintes szint és a látható hibák. Ha a fürdőszobát hosszabb ideig nem javították meg, akkor tanácsos átdolgozni. Ebben az esetben a régi bevonatot le kell bontani, és meg kell vizsgálni a meglévő esztrichet. Például, ha látható hibái vannak, akkor:

 1. Tisztítsa meg a felületet a törmeléktől és a portól.
 2. Az összes rést és az ízületeket el kell kezdeni.
 3. Minden lyukakat és rést találjon speciális keverékekkel.

A helyreállítási munkálatok kezdetén ellenőrizni kell azokat a helyeket, ahol a vízvezetékek és a szennyvíz átszivárog. Javasoljuk, hogy távolítsa el a régi gittet azon a helyen, ahol a csövek elhaladnak, és cserélje ki egy új, magas vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkező helyre. A fürdőszobai felület minden helyreállítási munkának tökéletesen laposnak kell lennie. Ha a padló minősége, a magasságkülönbség nem több, mint 2 mm. A szigetelőanyag behelyezése előtt a fürdő felületét speciális alapozószerkezettel kezelik, amely vízelváló tulajdonságokkal rendelkezik. Az ilyen impregnálás egy további vízszigetelő bevonat. Ezután folytathatja a vízszigetelő anyagok lefektetését. Ha ez egy lemezanyag, a szélei legalább 20 cm magasságú falakra kell mennek. A fürdőhely elkülönítésének számos lehetősége közül két fő típust kell megkülönböztetni: a bevonat és a tekercs vízszigetelése.

Opciók vízszigetelés vízszigetelés

Az eladási anyagok obmazochnoy vízszigetelés megtalálható több változatban is, granulált vagy száraz porok, folyékony készenléti obmazochnye anyagok vagy félszáraz paszta. A bevonó keverékek összetétele kétkomponensű vagy egykomponensű. Ha két komponens keveréke, akkor általában rugalmasabb és nagyon gyorsan szárad.

 1. Mastic. A bitumen-polimer masztixokat kész formában adják el. Adszorpentin bitumeneket és polimer töltőanyagokat tartalmaznak. Kitűnő szigetelő kompozíciót eredményez, amely magas visszanyerési és nyújtási arányokkal rendelkezik, szagtalan, nem mérgező, nagyon ellenálló az agresszív környezet és hőmérsékletváltozások hatására. A munkálatok elején a fürdőszoba padlóburkolatát bitumenes polimer bevonattal látják el, majd egy vékony réteg betonhabarcsot. Csak ezt követően elkezdheti a csempéket.
 2. Folyékony vízszigetelés. Ilyen anyagok közé tartoznak a bitumen-latex keverék, amelyet "folyékony gumi" -nak neveznek. Ez a legegyszerűbb és legkényelmesebb anyag annak érdekében, hogy kiváló védelmet nyújtson a nedvesség ellen a fürdőszobában. Ezt a keveréket fel kell használni az előkészített felületre. Ehhez tisztítandó por és szennyeződés, szint, fedjük le a láncindító összetételt. A folyékony gumit egyetlen rétegben spatulával vagy hengerrel kell felhordani a padlóra, vastagsága legfeljebb 4 mm. Működés közben a készítmény jól illeszkedik, és várakozik a teljes polimerizációra. Ezt követően vékony nyakkendőt kell végrehajtania, és elkezdheti lefektetni a lapkát.
 3. Cement-polimer anyagok. Ezek speciális keverékek cement alapon, amely nagyon gyorsan meg. A jó vízszigetelés mellett javítási munkákhoz és a betonfelületen lévő hornyok eltávolításához is használják. Bevonat cement-polimer vízszigetelés a padlók és a falak, majd a kerámia burkolatokkal. Ez a keverék spatulával vagy ecsettel kerül a felületre, de a felületet előzetesen meg kell tisztítani és előkezelni.
 4. Akril zománc. Ez a kompozíció a legköltségesebb és olcsóbb módja a vízszigetelésnek a fürdőszobában. Az akril zománc több rétegben, általában 3-4 rétegben kerül felszínre.

Hengerelt anyagok vízszigeteléshez

A hengerelt anyagok üvegszálas vagy poliészter alapúak. Az alsó oldalról a vízszigetelő anyag ragacsos anyaggal van kezelve, amely jó tapadást biztosít a felülethez. Felülről a rongyot speciális szerkezet borítja, ami javítja a csempézett ragasztóval való összekapcsolást.

A vízszigetelésre szolgáló anyag az előkészített felületre kerül. A legnagyobb magasságkülönbség legfeljebb 2 mm. Ennek az anyagnak az előnyei közé tartoznak a következők: a padlóhoz való tapadás erõssége, az alacsony költség, a szigeteléssel kapcsolatos munka sebessége, a burkolólapok lefektetése közvetlenül az anyag lefedését követõen kezdõdik. És még hengerelt anyagok használhatók a fapadlók vízszigetelésére. Végül is rugalmasak, ezért képesek ellenállni a fa mozgásának.

Előnyös a lezárás tömörítése nagy felületen, azaz szaunákban, fürdőkben, nyilvános zuhanyzószobákban. A szigetelőanyag vászonát átlapolják a lapok között, és a falakhoz vezetnek. Minden ízületek prokleivayut speciális összetételét. Az anyag felületre történő felhordása esetén az összes légbuborékot fel kell engedni, hogy ne legyen rés. Ez a munka jobban hozzáférhető lesz - a padlózat vízszigetelése a fürdőszobában a csempefilm alatt, amelyet itt mutatunk be.

Mivel a fürdőszoba felújítása szigorúbb követelményeknek megfelelő, mint más helyiségekhez, a vízszigetelés szükséges és nagyon fontos munkát igényel. Természetesen ez bizonyos alapok, valamint a munka és az idő befektetését igényli, de a jövőben minden erőfeszítés kifizetődik. Végül is a ház tulajdonosának nem kell néhány év alatt elvégeznie a fürdőszoba és a WC nagyjavítását. Ezenkívül a fürdőszoba üzemeltetése során nem lesz gond. Ha kívánja, akkor elvégezheti a vízszigetelést, vagy meghívhat egy mestert, aki a legmagasabb minőséget és az összes technológiai folyamatot betartva elvégzi a munkát.

Szükségem van a burkolat alatt a fürdőszobában vízszigetelésre

Minden esetben szükséges a vízszigetelés a csempe alatt a fürdőszobában. Ez nemcsak a szép javításokat védi hosszú ideig, hanem megőrzi pénzügyi jólétét is.

Miért kell a vízszigetelés a fürdőszobában?

A vízszigetelés fő célja - a nedvesség és következményeinek negatív hatásaitól való védelem.

Vízszigetelés a fürdőszobában a csempe alatt szükséges, ha akarod:

 1. Nyújtsd ki a felújítás vonzó megjelenését és frissességét a fürdőszobában, ameddig csak lehet.
 2. Védje az építőanyagokat és a bútorokat a nedvességtől, amely minden esetben felhalmozódik a fürdőszobában.
 3. A falak, a padló és a mennyezet felületén megakadályozzák penész és penészedést.
 4. Annak elkerülése érdekében, hogy a padló alatt a víz nedvességének vagy az elárasztásnak köszönhetően nedvességet szivárogjon a lakásban.

A nedvességtől való minőségi és helyes elkülönítés segít a családi költségvetés és az idegek megmentésében, ami végső soron ez az eljárás fő érvje. Lásd még: Csempe alatt a fürdőszoba vízszigetelése: Mi a jobb választani?

Mítosz: a vízszigetelés ésszerűtlen költség.

Tévedés áll fenn, hogy a fürdőszobában a csempe alatt lévő vízszigetelés extra szükségtelen anyagi hulladék. Mindazonáltal a modern javító mesterek egyhangúlag kijelentik, hogy a nedvesség elleni védelem a fürdőszobában kiemelt fontosságú. És annál jobb, ha előállítják, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a helyreállítása hosszú ideig szolgál majd. Ellenkező esetben néhány hónap után kellemetlen következmények lesznek.

A fürdőszobának vízszigetelése a csempe alatt. Miért van szükség?

A fürdőszoba javítását tervezők előtt gyakran felmerül a kérdés: szükséges-e a burkolat alatt vízszigetelést végezni, vagy anélkül, hogy megteheti? Ebben a cikkben a nedvességzáró réteg hatásának elveiről beszélünk, és azokról az esetekről, amelyekben lehetetlen nélkülözni. Megtanuljuk továbbá az anyagok alkalmazásának részletes technikáját is, és válaszokat találhat a következő kérdésekre:

 • Mi a fürdőszoba vízszigetelése?
 • Miért van szükség?
 • Hogyan működnek a vízszigetelő anyagok?
 • Hogyan válasszuk ki a fürdőszobában alkalmazott alkalmazási és anyagtechnikai megoldásokat?

Tartalom:

Miért van szüksége vízszigetelésre a csempe alatt?

A fürdőszoba egy egyedi mikroklímájú szoba. Ezt a helyiséget gyakori hőmérséklet-ingadozások, magas páratartalom és kondenzátum jellemzi. A legtöbb fürdőszoba falai tégla vagy betonból készülnek, amelyek porózus szerkezettel rendelkeznek, és mindig szükségük van a nedvesség és a későbbi megsemmisítés elleni védelemre.

Minden felületnek bizonyos százalékos nedvesség telítettsége és nedvességvisszatérése van. A fürdő működése közben forró gőz, víz és nedvesség áthatol a csempe között a csempecsuklókon.

Ez a folyamat nagyon lassú és évekig tart, de bizonyos idő elteltével a csempe, márvány vagy gránit teljesen nedvesen telítődik.

A márvány és a gránit gyorsabban telítődik, és a kerámiák egy kicsit hosszabbak, de miután a csempe teljesen nedvességgel telített, elkezdi abbahagyni a gipszkeverékét, amely fokozatosan megduzzad és elveszti a csempe tapadási tulajdonságait, és ennek következtében a gipszréteg megsemmisül, falak és helyek mutathatnak penészt.

A magas páratartalmú körülmények között a padló és falak vízszigetelése a csempe alatt szükséges ahhoz, hogy a padlókat, falakat és padlókat nedvességtől, öntőformától és a cserép élettartamától megtakaríthassák, és a későbbi javítások során csökkentsék a költségeket.

Milyen területekre van szüksége vízszigetelésre?

Mielőtt megkezdené a munkát a fürdőszoba vízszigetelésén, meghatározzuk a "nedves" területeket vagy zónákat - ez a falak és az egész padló része.

"Wet" zóna száma 1

Rendszerint a teljes padlófelület gyakori nedvesítésnek van alávetve, ezért az 1. nedves zóna. Ezért ideális esetben az egész padló vízsugárzóját legalább 20-30 cm falon kell elhelyezni.

"Nedves" zóna száma 2

A "nedves" 2. zóna a fürdőszoba vagy zuhanyzó szomszédságában lévő falak és a csövek helye.

A csempe végső befejezése előtt egy vízszigetelő kötényt kell felszerelni, körülbelül 50 cm magasságban, ahol a víz folyamatosan lecsapódik a bélésen, a szigetelőanyagot 50 cm-rel felfelé és a tárgy oldalára kell felhúzni.

"Nedves" zóna száma 3

A mosogató, a zuhanyzó és a vízvezeték és a tartozékok közelében lévő terület egy "nedves" 3-as zóna. A fali vízszigetelés ezen tárgyakhoz és körülöttük 50 cm felfelé és oldalra is alkalmazható.

A fürdőszobák vízszigetelésére szolgáló anyagok típusai. Mi a legjobb választani?

Korábban csak bitumen használt vízszigetelésként, de a modern iparág jelenleg szélesebb körű anyagok különböző költségű, jobb összetétel és a jobb műszaki jellemzők.

A legnépszerűbb vízszigetelő anyagok:

masztix

A Mastic egy multifunkcionális szintetikus anyag, amely ellenáll a repedésnek és az öregedésnek. A fürdőszoba vízszigeteléséhez használt bitumen és akril masztix (polimer).

A bitumenes paszták megfizethetők, nagy sűrűségűek, különleges illatúak és fekete színűek. A készítmény jól tapad a bevonandó felületre, de közvetlen napsugárzásnak vagy magas hőmérsékletnek kitett részeként a vízszigetelő tulajdonságok megmaradnak. Ennek megakadályozása érdekében a szigetelőt csak a csempe alatt alkalmazzák.

Az akril masztixok nem engedik a hőt, jól szigeteltek a vízből és forró gőzből, hőállóak.

A masztix előnyei az áruk, a fürdőszoba magas fokú védelme a nedvesség, a penész és a gomba előfordulásával szemben, a tárolási idő gyakorlatilag korlátlan. A masztixokkal végzett munka nem igényel különleges képességeket, ezért gyakran használják a fürdőszobát és a fürdőszobát a saját kezükben.

Polimer-cement vízszigetelés

A polimercement vízszigetelés a cementen alapuló univerzális vízszigetelő keverék, hidrofób anyagok hozzáadásával. Jó vízszigetelő tulajdonságokkal bírnak, magas tapadást mutatnak bármilyen típusú felületre.

Az ilyen cement-polimer keverékeket a mennyezet, a falak és a padló együttes használata esetén használják, mert Abszolút víztaszító tulajdonságúak és könnyen kezelhetőek. Alkalmazzon spatulát az alkalmazásnak.

Ez a bevonat tartós és tartós, mert Az ebben a kategóriába tartozó vízszigetelő keverékek fokozott mechanikai ellenállással és magas gőzáteresztő képességgel rendelkeznek. Alkalmazásuk igen széles, ezért ezeket az anyagokat fürdőszobák, WC-k, fürdők, alapozások és úszómedencék vízszigetelésére használják.

Hengerelt ragasztó vízszigetelés impregnált

Az impregnálással ellátott roll-on vízszigetelés az egyik olyan anyag, amelyet egy egyenletes, pormentes alapon alkalmaznak (a szabálytalanságok megengedett magassága 2 mm.) Minden éles kiálló részt el kell távolítani és a mély repedéseket meg kell javítani. A fürdőszobában jobb, ha nem beépített, hanem öntapadós anyagokat használnak. Ragasztóanyaggal impregnált vízszigetelés alsó rétege, amely erős csatlakozást biztosít az alaphoz, és a felső rész olyan összetevőket tartalmaz, amelyek javítják a csempe érintkezését. Vészhelyzet esetén a padló vízszigetelése az egyik legmegfizethetőbb és legmegbízhatóbb módszer a vízszivárgás elleni védelemre az alsó szinten.

Népszerű és jól ismert márkájú hengerelt vízszigetelő anyagok: TechnoNIKOL.

A fürdőszobának a saját kezébe történő vízszigetelése

Miután kiválasztotta a megfelelő anyagokat és a rajzot, önállóan is készíthet nedvességvédő gátat. Az alkalmazott anyag típusától és a kezelendő területek számától függően az alkalmazási technológia kissé eltérő, de a jövőbeli hidraulikus gát működésének elve és a munka kezdeti szakasza mindig ugyanaz.

Először meg kell tisztítani a szoba összes felületét az előző bevonatból, és távolítsa el a törmeléket. A falak felületeinek sérülései és károsodása gipszel megszűnik.

Ezután kéthetes időtartamot kell fenntartani, amikor a kiegyenlített felület kiszárad, és a vízszigetelő réteg azonnali elrendezéséhez kell folyamodnia.

Csempék burkolatú vízszigetelés

A klasszikus csempeburkolat olyan népszerű, mint valaha. A csempék sokféle típusa lehetővé teszi a belső tér kialakítását, de mivel a csempe képes fokozatosan felszívódni, felhalmozni és nedvességet adni a vakolatnak, a lefektetés előtt vízszigetelő bevonatot kell alkalmazni.

A falak vízszigetelése a fürdőszobában

A fürdő falai nem vízzáróak azért, hogy megóvják őket a szivárgásoktól, hanem annak érdekében, hogy a kondenzátum ne érjen a csempe alá, hozzájárulva a falak megsemmisítéséhez és a káros baktériumok sokszorozódásához.

A megtakarítás érdekében a falak részleges vízszigetelését teszi lehetővé, akár 50 cm-rel akár az egészségügyi berendezések és csövek oldalán, de a falak hatékonyabb védelmére ajánlott vízszigetelő bevonatot alkalmazni az egész felületen.

Szigetelőként használjon bevonóanyagokat (cement-polimer készítmények, masztixek). A vízszigetelő keveréket spatulával alkalmazzák, sík felületet képezve, és kiváló alapot nyújt a csempe számára.

Zuhanykabin vízszigetelés

Ha a fürdőszobát egy zuhanytálca telepítésére tervezik, a nedves zónák falak és a mellette lévő padló, valamint egyéb vízvezeték elemek lesznek. A vízszigetelés megkezdése előtt a padló szintetizálódik, és az esztrich elkészül.
Az esztrich szárítása után polisztirolhab lemezeket ragasztunk a padlón a padló telephelyén, szigeteljük a raklap alsó rétegét és megszüntessük a nedvességet. Ebben a szakaszban telepítünk egy lefolyót, és a tömítéseket és a tömítéseket tömítjük.

Ezután elkülönítjük a padlót bevonó keverék vagy tekercsszigeteléssel. A zuhanyzós fürdőszobában a padlót legalább 20 cm-es behatolással kell szigetelni, a falat, amely mellett a kabin található, teljesen szigetelt.

Ha van egy paletta zuhannyal, először az alatta lévő padló van szigetelve, akkor egy raklap és egy kabin van felszerelve, majd ezt követően vízzáró bevonatot kell alkalmazni a zuhany közelében. A fennmaradó fürdőszobai tárgyakat a fent leírt elv szerint dolgozzák fel.

Fürdőszobában lévő fürdőszoba vízszigetelése

A fa olyan szerves anyag, amely nedves környezetben való kitettség esetén duzzad és végül összeomlik.

A hőmérséklet és a páratartalom állandó változásai következtében a bárban lévő épületek falai gyakran "táncolnak", mivel különböző tényezők hatására a gerenda megduzzad és kúpos.

Az ilyen házban lévő fürdőszobának a többi helyiséghez képest annyira légmentesnek kell lennie. Mielőtt a fa padlóját a rönkökbe rendezi, a ház alapja vízzel vagy masztix vagy cement-polimer kompozícióval van szigetelve. A lerakódásokat antiszeptikus és alaposan megszáradtuk.

Mielőtt a padlót a vízszigetelő anyagokkal kezelt fa deszkákat megterhelné. Ehhez használjon bitumen vagy primer lakkot, amelyek nagyfokú rugalmassággal (kúposság és kiterjedés a deformáció során). A parketta lakkot a fa padlózat felhelyezése után használják, védi a fa külső felületét a nedvességtől. Ugyanazok az eszközök a falak és mennyezetek feldolgozását a fürdőszobában, különös figyelmet fordítva az ízületekre vagy a sarkokra. Ha a falak gipszkartonból készültek, vízszigetelő réteg alkalmazása előtt nedvességálló impregnálással kezelik.

A tekercs vízszigetelés használatának jellemzői

A hengerelt anyagok a bevonattal ellentétben hosszabb lerakást igényelnek. Előfeltétele egy lapos padlófelület és az esztrich jelenléte. Mielőtt a csempe a tekercs vízszigetelésére helyezni egy extra réteg vékony esztrich.

A bevonóanyagok nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek, így a faházakban való felhasználásuk nagyon megfelelő. A fa rendszeres "eltolódása" ellenére a szigetelés nem pusztul el, hanem megőrzi az integritást.

Az okleechny vízszigetelés gőzáteresztő képessége lehetővé teszi, hogy a fa "lélegezze", ezáltal meghosszabbítva működésének időtartamát. A fektetési anyag speciális készségeket igényel, és bizonyos esetekben különleges felszerelés használatát igényli.

megállapítások

Miután tanulmányozta a technológiát, önállóan készíthet egy fürdőszobai vízszigetelést a csempe alatt, vagy ezt a fontos dolgot bízhatja szakemberekkel. Mindenesetre az alkalmazott kompozíció fontos szerepet játszik a vízsugár rendezésében.

Építőüzletünk széles anyagválasztékkal rendelkezik, amelyek között megtalálja az optimálisan megfelelő vízszigetelést bármilyen típusú helyiséghez, és ha bármilyen kérdése van a vízszigetelő anyagokkal kapcsolatban, mindig ingyenes tanácsokat kaphat szakembereinktől.

Hogyan vízálló a falak a fürdőszobában?

A fürdőszoba olyan helyiség, ahol folyamatosan meleg vizet használnak. Ennek eredményeképpen a helyiség levegője jó szellőzés mellett szinte mindig magas páratartalmú. Megfelelően vízszigetelés fal a fürdőszobában segít megvédeni a tervezés, a ház a káros nedvességet, és ezáltal meghosszabbítja a szolgáltatási struktúra. Ezen kívül, vízszigetelés hiányában, a befejező anyagok gyorsabban meghibásodnak, vagyis ha túl lusta a falak vízállósága, akkor gyakrabban kell javítani a fürdőszobát.

Fürdőszoba - egy szoba speciális működési feltételekkel és egy speciális mikroklímával. A forró víz használata a fürdőszobában gőzképződéshez vezet, amely a falak hideg felületén kondenzátumcseppek formájában helyezkedik el.

Az ilyen állandó nedvesség, amely áthalad a fedél alatt, hozzájárul a falak anyagának megsemmisítéséhez. Ezért, javítások elvégzése a fürdőszobában, meg kell tenni a védőburkolatok védelmét. Fontos, hogy ne csak a fal falszigetelését végezzük, hanem a falak teljes vízszigetelését is.

Mi a vízszigetelés?

Tehát, miért vízzárják a fürdő falát? Tehát, ha egy padló vízszigetelő eszköz segít megelőzni a szivárgást az alatta lévő lakásba, amikor a víz a padlóra kerül, akkor a falak vízszigetelése nem képes ezt a funkciót elvégezni. Miért költ pénzt és időt ezzel a munkával?

 • Először is, még akkor is, ha a falak vízálló anyaggal (pl. Burkolólapok) vannak készítve, a felület felületén varrások vannak, amelyekbe a víz könnyen bejuthat. A falakon lévő nedvesség vízpermetként permetként esik és vízgőz lerakódása alatt kondenzátum formájában üle. A víz, amely behatol a varratokba, a célba esik, ennek következtében a fal anyaga nedves lesz, ami hozzájárul a pusztuláshoz. Különösen fontos a gipszkarton vízszigetelése a fürdőszobában, mivel ezt az anyagot gyakran használják a falak összehangolásához.
 • Másodszor, a befejező anyag alatt ragadt víz gyakorlatilag nem párolog, ami ideális feltételeket teremt a penészgombák növekedéséhez és fejlődéséhez. Tehát, ha nem vesztegetnél időt a vízszigetelő falakon, akkor ne lepődj meg, hogy egy idő után a csempék közötti varrások kellemetlen fekete színűvé válnak. És ez nem csak esztétikai hiba, a penészgombák légzésének spórái nagyon károsak! Ez egészségügyi problémákhoz vezethet.

Anyagok falak vízszigeteléséhez

A falak nedvességtől való védelme érdekében kétféle vízszigetelést alkalmaznak:

Tekintsük részletesebben ezen anyagok jellemzőit.

Vízszigetelés ragasztása

Ezek az anyagok az üvegszálas vagy poliészter alapú bitumen alapúak. A legjobb minőségű vízszigetelés érdekében a bitumen módosul a speciális polimer adalékokkal. A bevonó anyagokat tekercsekben állítják elő. Az alkalmazás módjával ez a típusú szigetelés felosztható:

 • Öntapadó anyagok. Ez a típusú vízszigetelés egyszerűen telepíthető, mivel elegendő egyszerűen bővíteni a helyére és simítani.
 • Fusing. Annak érdekében, hogy az anyag ragaszkodjon az alaphoz, szükség van a bitumen gázosítására gázégővel.

Az ilyen típusú vízszigetelő anyagok a következő előnyökkel rendelkeznek:

 • Gyors és könnyű telepítés, különösen az öntapadó anyagok használatával kapcsolatban.
 • Kiváló rögzítés a felületen, kiküszöbölve a panelek elmozdulását.
 • Gazdaság. Az anyagok olcsóak, és ragaszkodnak a falakhoz minden otthoni művész számára.

De van anyagi hátrány:

 • Az anyag bitumen alapú, ezért jellegzetes szaga van, amely hosszú időn keresztül nem romlik.
 • A tekercs-vízszigetelés használata a falak alapos felkészítését jelenti. Az alapnak síknak és teljesen száraznak kell lennie. Tehát ennek a módszernek a kiválasztásakor időre kell törekednie a falak összehangolására, amelyek ritkán ideálisak.
 • A ruhák címkéin végzett munkát a lehető legaktuálisabban kell elvégezni, mivel a legkisebb gondatlanság semmissé teszi a munka hatékonyságát.

Tipp A falak nedvesség elleni védelme a fürdőszobában - a vízszigetelést nem gyakran használják, a legtöbb mester inkább a bevonóanyagokat.

Vízszigetelés obmazochny

A bevonat típusának finom anyagai bitumen alapúak, melyet szerves oldószerrel hígítanak és különböző módosító adalékokkal vannak kiegészítve. Adalékanyagokként a következő anyagok használhatók:

 • Latex.
 • Apró gumi.
 • Különféle lágyítók.

Az adalékanyagok felhasználásának jelentése - a bitumenek a legjobb teljesítményt nyújtják, nevezetesen a rugalmasság növelését, a megbízhatóság növelését és a különböző káros hatásokkal szembeni ellenállást. Az adalékok típusától függően a bitumen-polimer és a bitumen-gumi masztixok megkülönböztethetők.

A maszkokat a fürdő falaira lehet felhordani - a vízszigetelés hatékonyabb, ha bevonóanyagokat használnak szálerősítő esztrich alkalmazásával. A betonalapra szerelt szál a bevonatot jobban ellenáll a kopásnak, és csökkenti a repedés kockázatát, amikor a masztixréteg megszárad.

Tipp A vízszigeteléshez nemcsak kész keverékeket, hanem polimer-cement masztixokat is használhatunk, amelyek cementtől, ásványi adalékanyagtól és víztől függetlenül készülnek. Ez a maszk az olvadt agyag konzisztenciája és kiváló tapadása a falak felületéhez.

Hogyan történik a vízszigetelés?

Vegye figyelembe, hogy a munkát hogyan kell megvédeni a falaktól a nedvességtől, valamint a vízszigetelést a fürdőszoba és a fal között.

Felkészítjük a falakat a vízszigetelés alkalmazására

Ahhoz, hogy az anyagok képesek teljes mértékben ellátni védőfunkcióikat, a falak felületét gondosan elő kell készíteni:

 • A falakat alaposan megtisztítják a portól és a törmeléktől.
 • Ha a falak felülete egyenetlen (a magasságkülönbség több, mint 2 mm), azt vakolat kompozícióval kell szintetizálni.
 • Függetlenül attól, hogy a falak anyaga van-e, alkalmazni kell egy primert. Ez a művelet elősegíti a vízszigetelő anyagok jobb tapadását az alapra.
 • A falak csomópontján a padlóra és a szoba sarkában helyezze be a megerősítő tömítő szalagot.

Roll anyagok használata

Öntapadó vízszigetelő anyagok alkalmazása egyszerűen elvégezheti az összes munkát.

Tipp A falak vízszigetelésére nem ajánlott a lerakódott anyagok használata, mivel nagyon nehéz a matricát függőleges felületeken elhelyezni.

A folyamat így megy:

 • A tekercsből kivágják a kívánt hosszúságú réteget.
 • A védőfóliát eltávolítjuk az anyag felületéről, és a réteget felvisszük az alapra.
 • Ahhoz, hogy az anyag jobban tapadjon, "nehéz" görgővel "halad", a szélek különleges gondossággal dolgoznak.
 • A következő anyagrétegek átfedik egymást.

Tipp A panelek közötti átfedés nagysága - 4-5 centiméter.

A behatoló vízszigetelés alkalmazása

Ez a vízszigetelési lehetőség nem igényel ilyen alaposan összehangolást a falaknál, de mivel a befejező anyagokat a vízszigetelés tetejére szerelik fel, az igazítási folyamat valószínűleg nem kerülendő:

 • Lehetőség van arra, hogy a falakat bármilyen kényelmesen alkalmazzuk - spatulával, ecsettel vagy hengerrel. Kívánt esetben használhatja a szóróberendezést.
 • Vízszigetelő vegyületek alkalmazása esetén fontos, hogy ne engedjék meg a réseket, különös gonddal anyagot kell alkalmazni a csatlakozási pontokon.

A fürdő csatlakozásának vízszigetelése a falhoz

Az a hely, ahol a kád a falhoz szomszédos, a leginkább sebezhető a falakon és a padlón belépő víz tekintetében. Ezért a fürdőszoba és a fal közötti szigetelést szükségszerűen kell elhelyezni. A feladat elvégzéséhez szüksége lesz:

 • Masztix egy csőben vagy maszkban, kiegészítve egy dugattyúval.
 • Öntapadós zsinór.
 • Olló.

A munka így megy:

 • A falat tisztán kell tisztítani a szennyeződéstől és szárítani.

Tipp Mielőtt munkát végezne, nem érdemes több napig használni a fürdőszobát

 • A kötést illékony folyadékokkal kell zsírtalanítani.
 • Ha csőben szilikonmasszát használ, akkor le kell vágnia a készülék kifolyását. Figyelembe kell venni, hogy a varrat szélessége a vágás szögétől függ. Tehát, ha a vágási szög éles, a varrás vékonyabb lesz. És egy tompa vágással széles nyakkendőt kapnak.
 • A csövet nyomva tartva sima és folyamatos szilikonszálat kell elhelyezni. Abban az esetben, ha a maszkot egy dugattyúpisztoly segítségével alkalmazzák, a szerszám orrát a varratképződés kezdeti pontjával kombinálják. Nyomja meg a ravaszt, tartsa a csukló körül, egy sík, folytonos vonalat.
 • A masztikát óvatosan simítsa egy vékony spatulával vagy csak egy ujjával, amelyet szappanos vízbe mártott. Ha az anyag a falra fröccsen, azonnal el kell távolítani egy ruhával.
 • Ha öntapadó zsinórt használnak a tömítéshez, akkor egyszerűen fel kell ráhelyezni a kötésre, és egyszerűen ujjal kell simítani. Azonban ebben az esetben a kötés kevésbé lesz tartós és tartós.

Tehát a fürdőszoba falainak vízszigetelése kötelező intézkedés a fürdőszoba javítása során. Ezeknek a munkáknak a megvalósítása hozzájárul a befejező anyagok megőrzéséhez és megelőzi a penész fejlődését és növekedését.

Szükségem van a vízszigetelésre a fürdőszobában?

Írta Soni, szeptember 15, 2016 kerámia csempe

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Fürdőszobai vízszigetelés

A fürdőszobák hatékony vízszigetelése nem csak a szomszédok "áradását", hanem a gombák megjelenését is okozza. A gomba észrevehetetlenül hosszú ideig tönkreteszi az építőanyagokat, a szerkezetek elveszítik eredeti tulajdonságait. A gomba nagyon nehéz és drága. Ezenkívül a legtöbb esetben javítani kell a falburkolat cseréjét. Az ilyen esetek biztosítása érdekében költséghatékonyabb azonnali vízszigetelést végezni. Így sok kellemetlen helyzetet elkerülhet.

A vízvezetékek, a szennyvízcsatornák, a keverők és a vízmelegítők szivárgásforrások, a csatlakozások bármilyen szivárgása problémákat okoz. Különböző intenzitásúak lehetnek, de mindig negatív következményekkel járhatnak.

A fürdőszobában lévő szivárgások tele vannak negatív következményekkel

Ne aggódj túlságosan a kerámia burkolólapok tömítettségéért. Idővel a varratok nem feltűnő mikrotömböket képeznek, amelyeken keresztül a víz behatol a padló alá. További vízszigetelés jelenléte - a baj megelőzésének előfeltétele. A szivárgások megjelenése után ezeket még javítani kell, de ez megköveteli a régi bevonatok teljes szétszerelését, a nedvesség által károsodott szerkezetek javítását vagy cseréjét. Megbecsülheti, hogy az ilyen munkák drágábbak, mint a modern vízszigetelés költségei.

A munka szakaszai

 1. A munka megkezdése előtt gondosan mérlegelje a fürdőszoba, mosdó, mosógép és egyéb, a vízellátáshoz csatlakoztatott háztartási készülék helyét.

Fürdőszoba tervezés - Professzionális tippek

Ha van egy zuhany, akkor körülbelül 1,5 ° -os lejtést kell tennie a vízcsomag irányába.

Zuhanyzár

A fűtött padlók a vízszigetelő réteg tetejére vannak szerelve.

Nedves területek vízszigetelése (fürdőszoba, fürdőszoba)

Speciális tulajdonságokkal rendelkező primerek típusai

Az előkészítő kérdések megoldása után folytathatja az anyagok kiválasztását és a munka közvetlen gyártását.

A fürdőszobák vízszigetelésének típusai

Jelenleg az iparág a fejlesztők számára többféle vízszigetelést kínál, mindez megbízhatóan megbirkózik feladataikkal. Mely konkrét típust választani, beszélünk egy kicsit alul és példákkal minden anyagot fogunk leírni a részletes utasításokat elvégzésére vízszigetelő munkák.

A vízszigetelés típusai és típusai

A fürdőszobák ilyen típusú vízszigetelése mellett behatoló, permetezett és befecskendezett szigetelést is használhat. De használatuk csak ritka esetekben indokolt, és gazdaságilag nem megfelelő a közönséges fürdőben.

Nézzük meg részletesen a művek gyártási technológiáját minden típusú vízszigeteléssel kapcsolatban. A kiindulási adatok feltételezik, hogy a felület már előkészített. A fürdőszoba előállításához szükséges anyag betonpadló, téglafal vagy vasbeton panel.

Fürdőszoba felújítás előtt

Festék vízszigetelés

Az egyik legkedvezőbb módszer a betonburkolatok vízszigetelésére, költség mellett a költségvetési lehetőségre utal. A hatékonyság elégedett a fürdőszobákkal. A szigetelés teljes vastagsága 2 mm-en belül, legalább két réteg alkalmazása ajánlott. Használt polimer lakkok és festékek vagy módosított bitumen, folyékony gumi alapú anyagok. A bitumenek forró vagy hideg technológiában használhatók, jobb a hideg bitumenek használata a fürdőszobákban.

1. lépés: Tisztítsa meg a felületet a portól és a piszoktól. Ha nedves területek vannak, azokat szárítani kell.

2. lépés: Ha a padló befejeződése sík felületet eredményez, akkor a nagy kiterjedéseket le kell vágni és a mélyedéseket lezárni.

Javítás padló esztrich

3. lépés. Készítsen elő az anyagot a gyártó ajánlásaival összhangban. Ne nagy mennyiséget főzzön egyszerre, értékelje képességeit.

4. lépés: Indítsa el a vízszigetelő munkát a legtávolabbi sarkából a szoba kijáratából, oszd meg az egész padlót szakaszokba és festse őket egymás után. A színezés hengerrel vagy ecsettel történhet.

5. lépés: Miután az első réteg teljesen száraz volt, alkalmazza a második réteget. Ennek köszönhetően nagy valószínűséggel lehetőség nyílik a rések vagy a rossz minőségű szakaszok blokkolására.

6. lépés: A padló vízszigetelése során ügyeljen arra, hogy a falakat kb. 10-20 cm magasságig dolgozza fel.

Festékszigetelő fürdőszoba csináld magad

Következő az esztrich félszáraz beton és feküdt a befejező padló.

Üvegezés vízszigetelés

Egy univerzális szigetelési módszer nem csak fürdőszobák, hanem más helyiségek elleni túlzott nedvesség ellen. Hideg vagy forró módszerrel alkalmazható, egy adott technológiát kell választani, figyelembe véve a fürdő sajátosságait. A szigetelő szigetelésnek sok típusa van, az osztályozás a gyártás anyagaitól függ.

Típusú vízszigetelés vízszigetelés

Bitumen alapú

Polimer bitumen

Padló vízszigetelés TECHNONICOL

Különféle masztixokat használnak a kötéshez. Hogyan kell alkalmazni?

1. lépés Helyezze el az előkészített felületet maszkkal. A kenésnek vízszigetelésnek kitett területeknek kell lennie. A művek a legtávolabbi helyről indulnak.

Fontos. Ügyeljen arra, hogy a padló közelében lévő falak vízállóak legyenek kb. Tíz centiméter magasságig.

2. lépés. Óvatosan forgassa a szigetelő réteget. Folyamatosan illessze be, ne engedje, hogy a hajtások vagy légzsebek megjelenjenek. Az anyag teljes felületén az alaphoz szorosan illeszkedjen. Ahhoz, hogy a levegőt egy görgővel lehessen eltávolítani, elegendő erővel nyomja a szigetelőanyagot a maszkra.

3. lépés: A fal közelében vágja le a túl hosszúságot egy asztalos késsel. A vágásnak simanak kell lennie, mechanikus törések nélkül.

4. lépés: A padló következő részének megkenése maszkkal. A vízszigetelés ≈ 15 cm-es rétegei átfedhetők, a rétegek átfedése szintén bevonva maszkkal.

5. lépés Ha szivárgásveszély áll fenn, akkor az elsőre merőleges irányban egy második vízszigetelési réteget kell alkalmazni. A munka technológiája ugyanaz.

Roll vagy ragasztó szigetelés

A vízszigetelés beillesztése nem képes ellenállni a nagy szakítóterhelésnek. Ebben a tekintetben védeni kell. Használhat félszáraz beton csatolóját. Ezt hogyan tesszük, amit később leírunk.

Obmazochnaya vízszigetelés

Az Obmazochnaya vízszigetelés egy mechanikusan tartós réteg alapját takarja, amely megbízhatóan védi a szerkezetet a víz behatolásától. A készítmény tartalmaz cementet, finom homokot, polimer töltőanyagokat és kémiai lágyítószereket. Az összetevők neve és aránya az adott márkától függ. A lágyítók miatt a mechanikai stabilitás megnövekszik, a polimer töltőanyagok rugalmasságot biztosítanak. A vízszigetelő anyagok bevonata lehet egykomponensű és kétkomponensű.

A fürdőszobák, zuhanyzók, toalettek vízszigetelésének típusai

Ez utóbbiak javított teljesítményt mutatnak, de nagyobb figyelmet igényelnek a működés során. Emlékeztetni kell arra, hogy a kétkomponensű vízszigetelés márkáit a gyártó által meghatározott időn belül ki kell dolgozni. A polimerizációs folyamat vége után további felhasználásra nem alkalmasak. Az egykomponensű felület alkalmazása előtt nedvesíteni kell. Ehhez használjon szórópisztolyokat vagy nedves görgőket. A vízszigetelés vastagsága körülbelül 2 mm, legalább két réteget kell alkalmazni. A kétkomponens további előnye - gátolja a különböző mikroorganizmusok fejlődését. De ne feledjük, hogy nem mindegyik kétkomponensű anyagot engedélyezték beltéri használatra, olvassa el figyelmesen az utasításokat a csomagoláson.

Ceresit CR 65. Vízszigetelő bevonat

Az univerzális felhasználás anyaga hideg vagy forró (az adott típustól függően) alkalmazható. Az építési kémia eredményei lehetővé teszik, hogy egyedi anyagokat hozzanak létre, amelyek teljes mértékben lefedik a cementrétegeket. A komponensek gondosan kiválasztott frakcionált összetétele a beton vastagságába viszonylag mélyre ható, és tartós vízálló fóliát hoz létre a cementmátrix felső részében.

Fontos. A fürdőszobában lévő betonpadlókat legalább három hónapig kell hagyni a szigetelés előtt, az egyik elegendő a sózáshoz. Ilyen időre van szükség annak érdekében, hogy a beton vagy habarcs legalább 15 MPa szilárdságot érjen el, különben a padlóburkolat kivágása és szivárgása lehetséges.

1. lépés: Ellenőrizze az alap minőségét, ha nagy hézagokat vagy szabálytalanságokat talál, megszüntesse a problémákat. A padlónak teljesen száraznak és tisztanak kell lennie, az olajos foltok jelenléte szigorúan tilos.

2. lépés: A feldolgozás minőségének javítása érdekében javasoljuk, hogy a padló sarkain 3-4 cm-es sugarú filét (kör alakúakat) készítsenek, a filetek jelenléte megkönnyíti a vízszigetelés folyamatát és kiküszöböli a csúszdákat. Hogyan készítsünk köröket?

 1. Készítsen elő a szükséges mennyiségű cement-homok habarcsot a cement egy részének három rész homok mennyiségére. A homok legyen tiszta, kövek és agyag nélkül.
 2. Nedvesítse a padló és a falak közötti sarkokat. Nedvesítse meg bőven, ellenkező esetben a meglévő felületek oldódási tényezője nem elegendő.
 3. Egy széles spatulával, körkörös mozdulatokkal a sarkokban próbálkozz, próbálj maximális erőfeszítést elérni. Távolítsa el a kiálló oldatot későbbi használatra.
 4. Hagyja 1-2 órát a cement beállításához. Amint megszilárdul, távolítsa el a spatulákat a nedves szivaccsal, és simítsa a felületet simára. A végleges beállítás legalább két napig tart.

3. lépés: Fedje le az alapot egy alapozóval. A konkrét forma nem számít, a legfontosabb az, hogy a tulajdonságok a padló anyagához igazodnak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy vannak alapozók belső vagy külső munkákhoz. A vízszigetelést nem alkalmazzák nedves felületeken, és hagyja, hogy az alapozó száraz legyen.

4. lépés: Készítse elő a vízszigetelő oldatot a gyártó ajánlásainak megfelelően. Ha az anyagot ecsettel vagy hengerrel kell felhordani, akkor a megoldásnak folyadéknak kell lennie, ha egy széles spatulával kíván dolgozni, a konzisztencia vastag krémmel hasonlít.

Gyakorlati tanácsok. A száraz csomók mennyiségének minimalizálása érdekében először öntsön vizet a tartályba, majd öntsön száraz keveréket. Manuálisan keverhetsz egy simítóval (hosszú, kemény és rossz minőségű) vagy keverővel.

Ügyeljen arra, hogy a keverék legalább öt percig álljon. Ez alatt az idő alatt minden cement szemcsés elnyeli a nedvességet, és az anyagpolimerizáció kémiai reakciói megkezdődnek. Szünet után alaposan keverje össze a keveréket.

Fontos. Nem szabad nagy mennyiségű keveréket főzni, legfeljebb három órán át kell használni. Ellenkező esetben a polimerizációs eljárás befejeződik, vízzel történő újrahígítás nem megengedett. A szobahőmérséklet nem lehet alacsonyabb, mint + 5 ° С. Vázlat és közvetlen napfény nem megengedett.

A vízszigetelés egy vagy több rétegben alkalmazható, a teljes vastagsága 1-5 mm lehet. A fürdőszobák számára elegendő 2 mm vastag réteg kialakítása. Minden további réteg egy nap alatt alkalmazható.

5. lépés: Ragassza be a sarkokat speciális vízszigetelő szalaggal. Ezek a helyek a legnehezebben kezelhetők, ajánlatos további hidrogénvédelmet alkalmazni.

Ceresit CL 152. Vízálló szalag az ízületek tömítésére

Lépés 6. Legyen egy vízszigetelő anyag réteget ecsettel vagy spatulával. Hézagok kizárása, amennyire csak lehetséges szintfelületek. Ha egy második réteget szeretne alkalmazni, akkor merőlegesnek kell lennie az elsőre. Ha a helyiség nagyon magas hőmérsékletű és a vízszigetelés gyorsan szárad, felülete egy permetezőpisztollyal nedvesíthető és filmmel borított. Az a tény, hogy a készítmény minőségi polimerizációjához szükségképpen vízre van szükség. Hiányában, a megoldás soha nem lesz gyárilag jellemző.

7. lépés: Két nap múlva ellenőrizze az elvégzett munka minőségét. Ha hiányosságokat találtak, növelni és újra vízzárónak kell lenniük.

Az alkalmazott vízszigetelés eredménye

Az egyik előnye ennek a módszernek a vízszigetelés - kerámia burkolólapok azonnal elhelyezhető, a cementkötés nem szükséges.

Vízszigetelés vakolás

Ritkán használják a magas munkaerő-intenzitás és a modern korszerű hatékonysági követelmények miatt.

1. lépés: Készíts egy cement-homok habarcsot, amely két rész homokból épül fel egy cement részből. Keverjük össze alaposan.

2. lépés: Szén cementtel megszórjuk az előkészített padlófelületeket, és vizet öntsünk rajta. A seprű használatával keverje össze a cementet vízzel, amíg tejszerű. Ily módon növeli az adhéziós együtthatót.

Gyakorlati tanácsok. A modern impregnálással, de az alap esztrich nagy vastagságával nem hatékonyak. Jobb, ha saját készítésű cement-tejet használsz.

3. lépés Állítsa be a jelzőfényeket. Ehhez nem kívánatos a gyár fémlemezek használata. Az a tény, hogy eltávolítás után nagyon nehéz hermetikusan lezárni a kialakult mélyedéseket. Készítsen jelzőt a cement-homok habarcsból a következő algoritmussal:

 • öntsük ki a hornyokat a megoldásból. A köztük lévő távolság 15-20 cm-rel rövidebb, mint a szabály hossza;
 • a víz vagy a lézer szintje megállja a nulla szintet, a szabály ezen a szinten helyezkedik el a hornyok felületén. Óvatosan dolgozzon, ne engedje meg üregek kialakulását;
 • húzzuk meg a kötelet több helyen a külső beaconok között, és helyezzük a többieket alá;
 • A jelzőfények keményedésének felgyorsításához száraz cementet kell feltakarni az oldalukon és a felső síkon. Felszívja a felesleges nedvességet, a keményedési idő jelentősen csökken. Miután a cement nedves lett, óvatosan simítsa fel simítóval. Ha a jelzőfények még nedvesek, akkor ismételje meg ezt a műveletet;
 • ellenőrizze a világítótornyok helyzetét. Minden rendben van - folytassák az esztrich gyártását.

Bejárók a megoldásból

A keverék eloszlása ​​a beaconok szabálya között

A szakosodott építőipari raktárakban különleges adalékok vannak a megoldás vízszigetelő tulajdonságainak javítása érdekében, vágyakozás - hozzáadásuk a főzés során. Az adalékok száma a szoba céljától függően változik, kövesse a gyártók ajánlásait.

Fürdőszobában lévő fürdőszoba vízszigetelése

Fürdőszoba egy faházban

Ezek a munkák meglehetősen bonyolultak és egyedi megközelítést igényelnek. Milyen tulajdonságai vannak a padló vízszigetelésének a faház fürdőszobájában?

 1. A fából készült elemek megjelenése. A fa nagyon félek a magas páratartalomtól, különösen a magas hőmérsékletekkel együtt.
 2. Nem mindig lehetséges a termékek a fürdőszobában, ami további problémákat okoz.
 3. Opcionális cement padló csak a fürdőszoba alatt nem mindig elfogadható, figyelembe véve a építészeti jellemzői a ház.
 4. A faházak folyamatosan mozognak. Ezek a tulajdonságok kizárják a vízszigetelés használatát cement bevonásával.

Fürdőszobában lévő fürdőszoba vízszigetelése

A faházakban lévő helyiségek vízszigetelésére csak műanyag (folyékony gumi) vagy tekercses anyagok használhatók. A padlóval együtt a falakat meg kell dolgozni, a nedvesség nem eshet a befejező felület alá. És még egy megjegyzés minden esetben - a fából készült tartóelemeket mindig fertőtlenítőszerekkel kell átitatni.

Antiszeptikus falkezelés

Lehetőség van arra, hogy polietilén fóliát vagy más ilyen típusú vízálló anyagot helyezzen a padlóra. Az ízületek átfedése legyen legalább 15 cm, nagyon óvatosan ragassza be az ízületeket. Ebből a célból jobb, ha bármilyen speciális szalagot használnak, kivéve a fémes szalagot. A fémes nem nyúlik el, és nem kompenzálja a lineáris dimenziók elkerülhetetlen ingadozását.

Izospan KL - tömítő összekötő szalag

Amikor csak lehetséges, próbáljon meg cementhabarcsot készíteni a fürdőszobában. Kívánatos, hogy a ház tervezési fázisában biztosítsa azt, a cementhabarcs jelentősen megnöveli a rönk terhelését, mert a gyártás nagyméretű fűrészárut igényel.

A szigetelés minőségének javítása érdekében a csempék közötti kötéseket speciális fugázással kell dörzsölni. Ezeknek csak műanyagnak kell lenniük, és kompenzálniuk kell a lineáris tágulást mikrotömbök kialakulása nélkül.

Grout CERESIT CE 40 rugalmas víztaszító, gombaellenes

És az utolsó - a padlónak a lehető legstabilabbnak kell lennie, használnia kell az összes építési technológiát, hogy növelje a csapágy jellemzőit. És mi a teendő, ha a fürdőszoba padlója fából készült?

1. lépés: Ellenőrizze az álló fadarabot, távolítsa el az összes olajos foltot és szennyeződést. Az olajos foltokat nehéz eltávolítani, azokat lekaparni, eltávolítani egy csiszolóruhával vagy körkörös köszörűgépekkel.

Lépés 2. Cserélje ki a hornyokat és a réseket külön fából készült maszkkal.