Legfontosabb > Bútor

A lábak szerelése az acélfürdőben. Telepítési szabályok

Az acélfürdő sokkal könnyebb öntöttvas, ezért a szállítás és a telepítés sokkal könnyebb lesz. Az ilyen berendezések súlya kicsi, mivel a fürdőszoba közepére nem lehet a falakra támaszkodni. Kezdetével acélfürdőt kell telepíteni a lábakra. Megbízható és stabil lábak az acélfürdőhöz - azok, amelyek követik a termék aljának körvonalát, ráadásul kívánatos, hogy öntapadósak legyenek.

A készletben lévő gyártók néhány gyártója magában foglalja az acél fürdőkámaszokat a csavarokon. De ez a kötőelem nem ártalmatlan a termékek felületén, mert károsíthatja a zománcozott réteget. Túlzott terhelés esetén a zománc feltörhet a rögzítési területen. Ráadásul egyes gyártók fürdőinek "szabályos" lábai, sajnos, nem különböznek minőségükben. Ezért előnyös az öntapadós alapon az acél fürdőkádak univerzális lábai megvásárlása.

Általánosságban elmondható, hogy a fém vízvezeték-berendezések telepítése gyakorlatilag nem különbözik az öntöttvas felszerelésétől (ráadásul persze, hogy könnyebb mozgatni őket). De léteznek bizonyos különbségek.

Az acélfürdő felszerelésének jellemzői

A nagy súly és masszív hatás miatt öntöttvas fürdőkádak helyezhetők el a fürdőszoba közepén, de az acéltermékek ugyanilyen módon történő felszerelése lehetetlen: a fürdőnek feltétlenül három falhoz kell csatlakoznia.

Ennek alapján először telepítenie kell a fürdőt, majd helyezze el a falazót. A fürdetés szabad áthaladása a falak között az egyik falról a másikra való távolságnak meg kell egyeznie a termék lineáris méreteivel, plusz 5-6 milliméterrel.

Rögzítse a lábakat

Hogyan szereljük fel az acélfürdő lábát? Tehát már eldöntöttük, mi a legjobb az öntapadó alapon. Az ilyen támaszok "P" betű alakúak, és a talapzat bizonyos eltérései vannak. Rájuk csavarok a műanyag csúszkákkal történő beállításhoz. A legmegbízhatóbb lábak az acélfürdőben kis méretű tartókkal és hosszabb csavarokkal állíthatók be.

Mivel a fémtermékek nem túl súlyosak, és a víz súlya vagy egy személy súlya alatt tudnak csúsztatni, számukra további támogatást nyújtanak falazat vagy tégla formájában. Természetesen ez a támogatás a készülék külsején található.

Miután elvégezte az egészségügyi berendezés telepítéséhez szükséges összes alapmunkát, a téglából csempézett, ezért kezdeti megjelenése nem játszik különleges szerepet. Ha szándékozik ilyen támogatást nyújtani, akkor győződjön meg róla, hogy a helyszín alatt hagyja a szabad hozzáférést a szifonhoz.

A lábak acélkádra történő felszereléséhez a következő műveleteket kell végrehajtania:

edzés

Helyre kell helyezni a berendezés felszerelését. Azonnal meg kell szerveznünk következtetéseket a szennyvíz és a jövőbeli keverők számára. A következő lépés a falak nedvességvédő szerekkel való kezelése. Ha a falak közötti szögek nem egyenesek, ki kell egyenlíteni őket. Ezt követően elkezdheti telepíteni egy egészségügyi berendezést.

Szerelési lábak

 • Először a fürdő alját kell felfelé fordítani. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a zománcréteget, jobb, ha aljzatként kartonpapírt vagy habgumit használnak. Amikor egy terméket vásárol egy dobozban, egyszerűen nem távolíthatja el.
 • A fémfürdő lábai először meg kell próbálni a jövő telepítésének helyén. Az egyik lábpárt körülbelül két centiméter távolságra kell elhelyezni a kifolyónyíláson a termék középpontja felé.
 • A második pár lábak a készülék második szélénél helyezkednek el.

Tipp: Ha a lábak nagyon közel vannak az aljához, manuálisan lecsökkentheti a csatorna eltérítés mélységét. Mindenesetre egy ilyen eljárás kívánatos, hogy ne a fürdő alatt, hanem valahol a szubsztrátumon.

 • A termék ízületében a felületét hígítatlan alkohollal vagy acetonnal kell zsírtalanítani. Ezután eltávolítania kell a védőréteget a betétekről, helyezze a lábakat a megfelelő helyre, és erősen nyomja le a berendezés aljára. Ajánlatos az alkohollal való felszerelés helyét zsírtalanítani, de semmiképpen sem használhat oldószert.
Univerzális készlet ragasztóval

Tipp: A bélésről könnyen leereszkedő védőréteghez fűthető épület vagy rendszeres háztartási hajszárító.

 • A menetes csapokat a beállítástól óvatosan és lassan óvatosan kell a műanyag csúcsokhoz vezetni, miközben biztosítani kell, hogy a szál ne sérüljön meg. Ha nincs gumi kalapáccsal, akkor jobb, ha a kalapácsok előtt meg kell húzni a teljes csavaranyákat. Ezt követően az anyákat be kell csavarni, amíg a csúcsok meg nem halnak, és a csapokat be kell csavarni a rájuk helyezett tartópontokba.
 • Annak elkerülése érdekében, események, azonnal ki kell értékelni a paramétereket a fürdőszoba ajtaját, mert lehet szűk. Ebben az esetben a helyiséggel ellátott lábakkal ellátott berendezés nem fog sikerülni anélkül, hogy károsítaná a tartószerkezetet. Ezután kívánatos, hogy a lábakat már a fürdőszobában is felhelyezzük.

Állítható vízszintes fürdő

 • Miután a terméket megfelelő helyen helyezte el, ne felejtse el, hogy a lábakkal ellátott acélfürdő magassága minden oldalról azonos szinten legyen. Ehhez használhatja a szintet és a magasság különbségét a berendezés egyik és másik oldalán, egyszerűen állítsa be azokat a csavarok segítségével, amelyek maguk a lábak beállítására szolgálnak.
 • Továbbá a fürdőkád oldalai és a falak közötti sarkokban négy keskeny ékanyagot kell kalapálni. Az acélszerkezet éle és a fal közötti hézagokat fel kell tölteni speciális habszivacs habarccsal. Teljes megszilárdulása után ki kell húzni a fa ékeket.
 • Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a vizet a fürdő alá öntve, a hab tetején, a termék oldalán lévő szinttel, akkor egy szilikonréteget helyezhetünk.

következtetés

Minden szakasz befejezésekor egy helyet a vízvezeték-felszerelés alatt téglával lehet elhelyezni, vagy egyszerűen csak egy dekoratív csúszdát telepíthet. Ezután a fémtermékek beszerelése teljesnek tekinthető.

Az acélkád lábai: állítsa be a saját kezét

Oroszországban a fürdőkben lakástulajdonosok hagyományosan népszerűbbek, mint a zuhanyzók, mert sokkal kényelmesebbek a mosáshoz, mosáshoz vagy más háztartási munkákhoz. Az acélmodellek a leginkább praktikusak és megfizethetőek, ezért gyakrabban vásárolhatók meg.

A mosógép kapacitásának a saját kezeire történő felszereléséhez a lábakra egy acélkádra van szükség, amely különös támaszként szolgál, amely elfogadja és terjeszti a terhelést. A gyártók termékeiket különféle típusú állványokkal töltik, különböző rögzítési módokkal. Megmondjuk mindenféle lábakról és technológiáról az acélból készült mosdó önszerelését ebben a cikkben.

Az acél fürdők jellemzői

Az acélból készült fürdők olyan nehéz öntöttvas termékeket cseréltek, amelyeket nehezen lehetett szállítani, behelyezni egy lakásba és telepíteni. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az acél hajlékonyabb fém, az anyag mosására szolgáló tartályok modellje és mérettartománya igen változatos.

 • Könnyű. Az acélmosás kapacitása 4-szer kevesebb, mint az ugyanolyan méretű mintából készült öntöttvas. A termék könnyedsége csökkenti a lábak és a padló terhelését, ennek következtében könnyebbé válik egy ilyen fürdő felszerelése saját kezűleg.
 • Nagy rezonáló képesség. Az acélnak nagy rezonancia-kapacitása van, ami sok vizet okoz a vízbe való belépéskor. A zaj csökkentése érdekében a tál alját műanyaghabgal vagy más szigetelőanyaggal kezeljük.
 • Hűtsük le gyorsan. Az acélnak nagyobb a hőátadási tényezője, ami miatt a víz sokkal gyorsabban hűl le, mint az öntöttvasban. A hiba kiküszöbölése érdekében a fürdő alját hőszigetelő anyaggal vagy habmal kezeljük.

Figyelj! Egyrészt az acélkád könnyű súlya előnyös, amely lehetővé teszi a tálca felszerelését univerzális tartókra. Másrészről, mivel a gyenge szerelés miatt alacsony tömeg következik be, a mosogatótartály tágulhat, csúsztathatja vagy más instabilitás jeleit mutathatja.

Láb típusok

A saját kezű acélkád használatához speciális lábakat kell használni. A beszereléshez használt támaszokat általában a gyártó biztosítja. A "natív" lábak optimálisan alkalmasak a tál aljának hajlítására, és a termék tömegének megfelelően készülnek. Az alábbi típusú fürdőtámaszok megkülönböztethetők:

 1. Reference. Az ilyen típusú fürdők felszerelésére szolgáló kések támogatási funkciót nyújtanak. Lehet, hogy szerény, kiszámíthatatlan megjelenésű, de a design lehetővé teszi számukra, hogy ellenálljon a súlya a tálat, a folyadék gyűjtött és a személy hosszú ideig. A támasztólábakat általában merev rögzítéssel szállítják a csavarokra vagy ékekre.

Fontos! Úgy gondolják, hogy az acél fürdők túl könnyűek ahhoz, hogy a keretet rögzítsék. De a tapasztalt kézművesek azzal érvelnek, hogy célszerűbb egy komplex alakú vagy nagy méretű modellek telepítése a keretszerkezetre, mint az univerzális lábak használatára.

A tartók típusai

Az acél fürdők gyártói azt állítják, hogy az ilyen modellek beszereléséhez felhasznált lábak merevsége nem túl magas követelmények, mivel az öntöttvasnál kisebb súlyúak. Azonban ezeknek az elemeknek a helyes megválasztása hatással van a telepítés minőségére és a használat kényelmére. Az acéltartály alátámasztása nemcsak megjelenésében, hanem az alkalmazott rögzítőelem típusában is különbözik:

 • A csavarokra. A fürdőkád lábak, amelyek csavarokkal alul vannak rögzítve, fém állványok, a termék felületén speciális, "fül" elnevezésű kiemelkedésekkel csavarták őket. Az ilyen rögzítési rendszert meglehetősen merevnek tekintik. Ha a tartószerkezeteknél túl nagy erőt alkalmaz, véletlenül károsíthatja a fürdő zománcát. A csavarokra szerelt lábak csak akkor használhatók, ha különleges "füle" van a fürdőszoba alján.

A tapasztalt kézművesek azzal érvelnek, hogy egy acéltartály felszerelése egy nem tervezett padlón történő mosáshoz a legmegfelelőbb a láncszemek segítségével, mivel lehetővé teszik, hogy pontosan beállítsák a tálat. Ha a felület, amelyen a tálat kívánja felszerelni, lapos, könnyebb az univerzális támasztékokat használni öntapadó lemezeken.

Az acélkád alátámasztásának kiválasztása

Ahhoz, hogy a saját kezével egy acéltartót telepítsen, előzetesen gondoskodnia kell a megbízható tartókról. Új fürdő vásárlásakor jobb, ha azonnal kérdezed az eladót a vele járó lábak rögzítésének típusától és módjától, és ha szükséges, válasszon több alkalmas és bemutatható elemet. Az acéltartályok felszerelésére szolgáló támaszok kiválasztása a következő kritériumok szerint:

 • A modell súlya. Minél nehezebb a fürdő, annál erősebbnek kell lennie a lába számára a beszereléshez. A támogatások általában a maximális terhelést jelzik, amelyre tervezték.
 • A modell mennyisége. Minél nagyobb a tálca mennyisége, annál több vizet helyeznek el. A nagy térfogatú fürdők esetében erősebb lábakat kell használni merev tartókkal.
 • A szilva helye. A szerelési ütközők nem akadályozhatják a szifoncsatlakozást.
 • Alsó alak. Támogatja az alakját a tál alján. Minél szűkebbek a lábak a fürdőfelülethez közelebb, annál jobb.

Érdekes, hogy az acéltartály mosáshoz való felszereléséhez és rögzítéséhez nem kell figyelembe venni a súlyt. Az a tény, hogy ez a mutató olyan kicsi, mint a víz súlya és maga a tál, ami elhanyagolható.

A fürdő lábszárai és egyéb tartozékok a beépítéshez

Melyek a vasöntvény fürdő lábai? És acélhoz? Hogyan szereljünk fel akril fürdőt, kivéve a deformációját és elmozdulását? Milyen magasnak kell lennie az oldalaknak és a fenéknek? Megpróbálom válaszolni ezekre és néhány más kérdésre a cikkemben.

Acélkád rendszeres lábakon.

Magasság és lejtés

A vas és acél fürdők szabványos beépítési magasságát a GOST 18297-96 és a GOST 23695-94 szabvány írja elő:

Ezenkívül a GOST 18297 azt javasolja, hogy a kifolyó és a padló közötti távolság legalább 145 mm legyen. Szükséges a kényelmes karbantartáshoz és (ha szükséges) a pántok cseréjéhez.

A kád fenekének meredekségének kell lennie a körülbelül 2 cm-es lineáris mérő felszabadulás irányában. A lejtő jelenlétét könnyű ellenőrizni, ha egy vödör vizet öntünk a vízvezeték-szerelvénybe: teljesen le kell üríteni a csatornába, és nem szabad tócsát hagyni. A lejtõt általában a készülék táljának alakja biztosítja, vízszintes felszereléssel az azonos magasságú lábakra.

A fürdő úgy van beállítva, hogy az oldalak vízszintesek.

Milyen legyen az akrilfürdő magassága?

Az ilyen típusú készülékekre vonatkozóan nincsenek egységes szabályozási dokumentumok: különböző előírásokat (műszaki feltételek) gyártanak. Ugyanakkor az akril, öntöttvas és acél fürdők használatát végző személyek anatómiája ugyanolyan volt, így logikus lenne ugyanazon 600 - 630 milliméteres magasság korlátozása.

Bizonyos esetekben a csatornarendszer kialakítása miatt néhány centiméterre fel kell emelni a készüléket, hogy biztosítsa a víz áramlását. Hogyan lehet ezt tenni?

 • Acél- és akrilfürdőkben, valamint modern öntöttvas készülékeknél az állítható fürdő lábak szolgálják ezt a célt. A csavaros lábat a kívánt hosszúságúra kell csavarni és anyával rögzíteni. Ebben az esetben természetesen a fürdõnek stabilnak kell lennie, és a felszabadulással kell rendelkeznie;

Állítható lábak modern öntöttvas fürdővel.

 • Retro öntöttvas fürdő lábakkal díszítő képernyő jelenlétében egyszerűen csak négy vörös tömör téglára van kitéve. Pontosan vörös és testes: a porózus téglának nincs elegendő ereje, és a szilikát fél a víztől. Nyitott fürdő az oroszlán lábán vagy más díszítő állványokon egy alacsony téglagyárra vagy más vízálló anyagokra szerelhető.

A dobozon álló, lánctűlyével stilizált lábakkal ellátott önálló kád található.

Ha a fürdőt 10 vagy több centiméterrel emeli fel, jó ötlet lenne hozzá egy csempézett lépcső közelébe. A gyermekek, az idősek és a mozgáskorlátozott családtagok kényelmetlenül lépnek fel a készülékbe, ha a táblák magassága meghaladja a 70 cm-t.

Súlyproblémák

Öntöttvas

A szovjet minta öntöttvas fürdőjének telepítése? Igen, nagyon egyszerű:

 1. A fedélzetre vagy függőlegesen helyezkedik el;
 2. A lábakat a tálca alján lévő öntöttvas fülekhez nyomják;
 3. Az egyes fülek és a lábszárak között egy acél ék van. Miután mind a négy ék eldugult, a fürdő vízszintes helyzetbe kerülhet. Egyenletesen stabil lesz: a készülék szilárd tömege kiküszöböli a spontán elmozdulást.

A soviet minta egészségügyi eszközén lévő sertésvas lábak.

A klasszikus lábak az öntöttvas fürdőhöz masszív öntöttvas tartók, amelyek magasság-beállítást nem tartalmaznak. Az új készülékek azonban állítható lábakkal vannak felszerelve. A beállítás nagyon hasznos lesz, ha a fürdőkád egyenetlen padlón mozog: ilyen szabályozatlan támaszok alatt ilyen esetekben szükség van a lenolajjal impregnált fából készült ékkel, vagy cementelni őket.

Akril, acél

A téglalap alakú fürdőkád klasszikus méretei, melyek kis lakások fürdőszobákba és fürdőszobákba történő beépítéséhez alkalmasak, a következők:

 • Hossz - 150 - 170 cm;
 • Magasság - 60 - 63 cm;
 • Szélesség - 70 - 75 cm.

Ezekkel a méretekkel az öntöttvas fürdő súlya 96-120 kg, az akril és acél pedig legfeljebb 35-et tesznek ki. Áruk akril és öntöttvas javára szól: ezek a fürdők 3-4-szer olcsóbbak, mint az öntöttvas analógok.

Acélkád 170 cm hosszú Súly 28 kg.

Az alacsony súly természetes következménye az a tény, hogy az acélkád vagy az akril vízvezeték szerelvények számára kialakított lábak nem teszik lehetővé az abszolút rögzítésüket. Az asztalra ültetve vagy ülve elkerülhetetlenül a fürdetés eltolódását vagy döntését okozza.

Gyakorlati következmény: az acél vagy akril fürdők felszerelése biztonságos rögzítést igényel a falhoz. Alternatív megoldásként a készülék merev vázra szerelhető - hegesztett, víztaszító impregnáló vagy horganyzott profilból álló rúdból.

Személyzeti felszerelés

A hagyományos lábak az acél fürdőkhöz kettővel vannak összekötve és a csuklóval rögzítve vannak a fülekhez az elején és a sima alsó rész végén. Rendszerint a szerelési készletek univerzálisak és alkalmasak ennek a gyártónak a teljes skálájára.

Az acélszerkezet lábai.

Az akrilfürdő beszerelési készlete általában:

 • Könnyű keret vagy két iker láb, amelyek az egészségügyi berendezés vastagított aljához vannak rögzítve horganyzott öncsavarral;
 • Műanyag vagy horganyzott sarkok - bélés, amelyek a fő falhoz vannak rögzítve és a fürdő oldalán vannak elhelyezve. A gyöngynek ezekkel a sarkokkal való rögzítésének megbízhatósága, őszintén szólva, komoly kétségek merülnek fel. Ezenkívül gyakran a fürdőt nem a fő falra telepítik, hanem egy könnyű válaszfalra, amelyre a szabványos kötőelemek elvileg nem telepíthetők.

A rendszeres rögzítés eleme.

Az értékesítés során megtalálhatja azt a keretet, amelyen a fürdőt nem csak az alsó, hanem az oldalak is támogatják. Az ilyen szerelési készletek a legjobb megoldás: elég, ha a kádat egy szilárd keretre fektetik a falhoz, és biztosítják az illesztés tömítettségét.

Az ilyen akrilfürdőkeret minden dicséretet érdemel.

Gyakorlati telepítési ajánlások

Hogyan rögzítsd a vasfürdőt a saját kezedben, kiküszöbölve a hajlamokat és elmozdulást?

Amikor először találkoztam ezzel a problémával a saját lakásomban, megoldtam ezt a problémát:

 1. A fürdőt a szabályos lábakon a fal közelében helyezték el;
 2. Egy csempézett kötényt a falon közvetlenül a fedélzet mentén helyeztek el, minimális résszel. A csempe matricánál kőből készült lisztet használtam, ami rendkívül erős varrást eredményezett. A kötény oldalára felakasztva kiküszöböli a kád dőlését, amikor a fedélzeten lévő terhelés távol van a falról;

A csempe alsó sora a fürdő polcán lóg.

 1. A fürdő csatlakozását a kötény alá a falhoz szilikon tömítőanyaggal lezártuk. Nem csak a varrás tömítettségét biztosította, hanem a ragasztó funkcióját is teljesítette, megbízhatóan összekötötte a falat a táblával.

És itt van néhány évvel később, hogy egy gipszkartonfalon lévő fürdőszobában egy akrilfürdőt telepítettek:

 1. A táblák alatt 15 mm-es vastag rétegelt lemez készült és szerelt fel.
 2. Az ugyanolyan magasságú rétegelt lemezcsíkokat a gipszkarton falának keretébe rögzítették;
 3. Ezután a rétegelt lemezeket közvetlenül a gipszkarton keresztül csavarokkal húzták meg. Így határozottan megnyomtam a fürdő oldalát a válaszfalhoz, és magasságba rögzítettem. A fürdõt csaknem három éven keresztül állították rétegelt lemez tartókon; deformációk, szivárgási csomópontok és egyéb problémák nem jelennek meg.

A fotó - az egyik a rétegelt állványok, általában rejtett dekoratív képernyőn.

Természetesen ez nem az egyetlen módja annak, hogy biztonságosan rögzítsük az akril fürdőt. Íme néhány ötlet:

 • Telepítés téglaállványra;
 • A keretet egy horganyzott profilból, amelyet már említettem.

Hogyan telepítsem a fürdőt egy téglára? Az utasítás több, mint egyszerű:

 1. Az alsó fenek alatti alacsony pódiumot vörös téglából szerelik fel cementhabarcsokkal;
 2. Fürdő a habszerelvényre ül, és több vödör vízzel vagy más rakománnyal van betöltve. A hab megbízható hordozót hoz létre, megszünteti a zaj megjelenését a víz beírásakor és a ragasztó szerepének betöltésében, kiküszöböli a készülék mozgását.

Akril fürdő telepítése tégla és poliuretán habra.

Hogyan készítsd el saját kezedet a profilból?

Szintén nagyon egyszerű:

 1. A keret egy CW rack profilból és egy 50 mm átmérőjű UW-vezetőből áll össze 9 mm hosszú, fém horganyzott öncsavarral. A felső vezetőprofil a gyöngy teljes peremén helyezkedik el. Az állványok közötti lépés nem több mint fél méter;
 2. Az elülső oldalról a keretet nedvességálló gipszkarton burkolja a csempe alatt. A burkolat további merevséget kölcsönöz a keretnek, így ellenáll a teljes fürdő tömegének.

A csempeburkolatú képernyő sokkal vonzóbbá teszi a fürdőszoba belsejét, és lehetővé teszi, hogy a mosdók, mosóporok és más háztartási cikkek tárolására szolgáló helyiséget a fürdőszobában használhassa.

A vázszerkezet profiljának helyett a lenszéllel impregnálható.

A kádkeret feloldása ellenére nem védi meg. Itt érdemes egy legalább 60 cm szélességű, illetve a padlóról a fürdő oldalán levő csúszó vagy csuklós ajtót felszerelni. A heveder és a szifon hamarabb vagy később kell hozzáférni; Higgye el, hogy a kis csatorna és a zseblámpa fényében való átváltás vagy tisztítás öröm az átlag alatt.

A falra támaszkodás

Hogy fürödjünk - kitaláltuk. Azonban csak véletlenül említettem, milyen módon pecsételjem a falhoz. Gyorsan fogom kijavítani ezt a hibát.

A varrás kicsi vastagsága egyszerűen szilikon töltött. Ez az egyszerű munka azonban számos finomsággal rendelkezik:

 • Nem univerzális, de az egészségügyi tömítőanyag előnyös. A gombaellenes adalékanyagok megkülönböztetik azokat, amelyek nem engedik meg, hogy a varrat nedves helyiségben sötétedjen;

Az egészségügyi tömítőanyag nagyon ellenáll a penésznek.

Az átlátszó tömítőanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti megjelenését, mint a fehér.

 • A varratot teljes mélységig kell betölteni. Ez biztosítja, hogy a falon ne legyen szivárgás, még akkor sem, ha a tömítések részben sérültek. Ezenkívül a szilikon szilárdan ragasztja a fürdő oldalát a falhoz, megint megakadályozza annak elmozdulását;
 • Mielőtt a tömítőanyagot lezárná, a polcot és a falat maszkoló szalaggal lezárják. Ez megvédi Önt attól, hogy tisztítsa meg a szorító szilikont. A maszkolószalag közvetlenül a varrás kitöltése és a felesleges tömítőanyag eltávolítása után jön ki.

Tömítse össze a csomópontot szilikon tömítőanyaggal. A fürdőfelületek és a falak maszkoló szalaggal vannak védve.

Mi lehet a falhoz csatolni, ha a varrás jelentős falvastagságú falvastagságokat okoz? A probléma megoldásához dekoratív műanyag sarkokat adnak el a befejező anyagok tárolóhelyeiben. A sarok ragasztva van a csomópont tetején ugyanazon szilikon tömítőanyagon.

Amikor a sarok matricát alkalmazzák, a szilikont nem rá, hanem a fürdő polcára és a falra helyezzük. Ebben az esetben kevésbé valószínű, hogy megfestik a fürdőt.

A csomópontot dekoratív sarok zárja le.

következtetés

Remélem, hogy ajánlásaim hasznosak lesznek a megkülönböztetett olvasó számára. Tudjon meg többet arról, hogy mi a lábak a fürdőhöz és hogyan vannak felszerelve, segít a videó ebben a cikkben. Várja a kiegészítéseit és megjegyzéseit. Sikerek, elvtársak!

Acél fürdő lábak

A fürdés normál működése csak akkor lehetséges, ha megfelelően és biztonságosan be van építve. Ehhez olyan minőségi lábakat kell használni, amelyek nem mindig szerepelnek a kád szállítása során.

Ezenkívül gyakran a rendszeres lábak nem felelnek meg a minőségi és funkcionalitási követelményeknek. Ebben az esetben használhat univerzális lábakat az acél fürdők számára, amelyeket kínálunk az internetes áruházunk nyereségében.

Egyszerű és megbízható telepítés gond nélkül

Az alacsony tömeg az acélfürdő jelentős előnye. Ez nemcsak egyszerűsíti a telepítési munkát, hanem szinte minden korlátozást eltávolít a telepítéshez. Beleértve azt sem, hogy falra kell helyezni egy fürdőszobai támaszt. Ennek köszönhetően könnyen felszerelhető bárhol a helyiségben. Fontos azonban, hogy kiváló minőségű acélkád-tartókat használjunk.

Ez a funkció tökéletesen kezelhető speciális lábakkal, amelyeket a vezető speciális vízvezetékgyártók kínálnak. Nagy szilárdságú acélból készülnek, és könnyen ellenállnak a töltött kád súlyának. Ebben az esetben a kialakítás a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb rögzítést biztosítja.

A modern fürdő lábak előnyei:

nagy megbízhatóság a működésben;

egyszerű és gyors telepítés;

egyszerű szintbeállítási lehetőség.

A lábak különböző méretben kerülnek forgalomba, amely lehetővé teszi szinte minden fürdéshez, beleértve a nem szabványos paraméterekkel rendelkező termékeket is.

Ajánlatunk

A "Santekhkomplekt" cég a lábak nagykereskedelmi értékesítését végzi Moszkvában. A legjobb márkák elérhető termékei:

A katalógusunkban kínált minden kád láb megfelel a magas minőségi és megbízhatósági követelményeknek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy maximális hatékonysággal használják őket.

A gyártók közvetlen szállításai révén ügyfeleinknek lehetősége nyílik arra, hogy a kiváló minőségű támogatást olcsóbban és gyakorlatilag a kötegeltség korlátozása nélkül vásárolhassák meg.

Acélkádak felszerelése a lábakon - lépésről lépésre mesterkurzus

Lépésről lépésre szétszereljük az acélfürdő beépítését. Megbízhatóan rögzítheti a lábakra, megtudhatja az üzembe helyezési trükköket, amelyek növelik a működtetés időtartamát és a vízvezeték jellemzőit, a nedvességálló gipszkarton és a Knauf fémprofil fürdőjéhez.

A kiválasztott acél téglalap alakú fürdőkád spanyol Roca sorozat, Contesa, 1700 × 700 × 400 mm méretű. A fürdő térfogata 185 liter, az acél vastagsága 2,4 mm. Az acélfürdő fő előnye a könnyűség. A bemutatott vízvezeték súlya 29 kg, így egy személy képes kezelni a telepítést. De öntöttvas fürdő telepítése önmagában nem lesz könnyű. Legalacsonyabb súlya 80 kg, legfeljebb 180 kg. Egy asszisztenst vagy akár egy brigádot kell csatlakoztatnunk.

A fürdő telepítése a szerelő lábakkal kezdődik. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a padlóburkolatot, valami lágyot helyezünk a fürdő alatt. A gyári kartondoboz még nem távolítható el, ez megbízható aljzat a karcolásoktól. Fordítsa át a fürdőt. Az öntapadó szerkezetek, ahogyan mi a mi esetünkben, amelyek az alsó kontúrját követik, jó lábaknak tekintik a rögzítéshez. A magasságállítás, a torzítások és az egyenetlen padló megakadályozása. Ahhoz, hogy a fürdőt a lábakra telepítse, előfeszítse az U alakú támasztékokat. Jelölés után zsírozza fel a felületet alkohollal, és megbízható fogást biztosít. Kétoldalas szalaggal rögzítjük a szerkezeteket. A tartókat pontosan a fürdő mindkét oldalán rögzítjük, elkerülve a ferdítést. Vannak csavaros lábak is, de nem ajánljuk őket. Nem tudnak ellenállni az egyenetlen terhelésnek a kádban és károsítják a zománcot.

A lábakkal ellátott készlet hosszú beállító csapokat tartalmaz. Mindig be kell őket illeszteni a műanyag hegyekre. Ezt simán végezzük el, ügyelve arra, hogy a menetes csatlakozás ne sérüljön meg. Testre szabhatja a csapot gumi kalapáccsal.

A csapok beszereléséhez. Húzza meg az anyákat a műanyag fülön, és csavarja be a csapot a tartóban lévő lyukba. Ez a részlet lehetővé teszi számunkra, hogy a fürdő magasságát és horizontját állítsa be.

A lábak felszerelése után fordítsa át a kádat. Szerelje fel a leeresztő rendszert. Csomagolja ki és tanulmányozza az utasításokat. Elindítjuk a szerelvényt az alsó csatornából.

A leeresztő cső a fürdő alja alatt lévő technológiai lyukba van szerelve. Ez az elem két részből áll - egy tölcsér alakú csőből és egy csésze alakú krómozott részből áll, amely megakadályozza a nagy törmelék belépését a lefolyórendszerbe. A beszerelés során a legfontosabb, hogy ne felejtsük el összeszerelni a tömítéseket, és ha nem biztos a minőségükben, használjon további szilikont a megbízható tömítéshez.

Menj a csatlakozás túlcsordulásához. Ezt az elemet egy cső képviseli, amelynek egyik vége a fürdő oldalán lévő felső nyílásba van szerelve, a második pedig az alsó csatorna számára, amely a csatornacsatornához vezet. A készlet megvásárlásakor válasszon egy hullámos túlfolyócsövet. Egyszerűen fel van szerelve, nagyobb külső átmérője van, mint egy merev cső, ami azt jelenti, hogy a víz túlcsordulásának valószínűsége minimális.

Ezután csatlakoztassa a túlfolyó csatlakozóaljzatot, szerelje fel azt a technológiai lyukba a fürdőszoba oldalán. Ez az elem elvégzi a vízelvezetés funkciót, amikor a víz eléri a kívánt jelet.

A modern piacon két fürdőkád-elvezető rendszer található. Számos kithez ismert, lánccal ellátott kupakkal és automata dugóval. A második változatnál a nyílás (zárás) olyan mechanizmus révén történik, amely túlfolyásra van szerelve, mint a miénk. Ebben az esetben nincs szükség arra, hogy hajlítsa le és húzza ki a parafát, elegendő a kar elforgatásához.

Itt van a lefolyórendszer végső telepítése.

Számolja ki a fürdő magasságát. A helyes mérés biztosítja, hogy nemcsak a megfelelő burkolattal illeszkedik a burkolólap burkolatához és a vízvezeték-ellátó rendszerhez, hanem lehetővé teszi, hogy mélyebb térdre telepítse a szifont. Ebben az esetben a külföldi szagok szivárgásának valószínűsége minimális. A csak 5 cm-es fürdő további emelése megakadályozza a haj és törmelék felhalmozódását a szifonban és a fém leeresztő rácsban.

A fürdőnek a falhoz való erősítése érdekében szerelje fel a tartót, amíg fenntartható. Knauf fém profilját használtuk.

Rögzítse a profilt dowel-shuropov segítségével, válassza ki a lépést. Javasoljuk, hogy a tartószerkezetet a lehető leggyakrabban szerelje fel.

Úgy néz ki, mint egy fém megáll, miután csatlakozik a dowel-shuropyhoz.

Visszaadjuk a fürdőt, és helyezzük. Mivel a falban levő vízleeresztő nyílás magas és a lábak hosszúsága nem elegendő, a vízszintes szintre kell felszerelni a fürdőt a téglákon. Ráadásul a fém lábak nem elég erősek és nehézek, könnyen megfordulhatnak a test vagy a víz súlya alatt. A szépség nem a legfontosabb itt, hiszen a jövőben bezárja a fülkét a fürdőszoba alatt gipszkartonnal, és csempézni fogja. A tégla jelölésekor ne felejtsd el, hogy elegendő helyet hagyj a szifonnál, így szabadon hozzáférhetsz. A téglagyártást cement-homokhabarcson végezzük.

Húzzon vonalat a falhoz, és távolítsa el a fürdőt. Rögzítse a szilikon tömítőanyagot a csavarozott profilra és a jelzett vonal alatt. Miután megsemmisítették a szilikont, tegye a fürdőt a helyére.

A kádat pontosan a szintre állítjuk be a csavarok beállításával.

Szilikon tömítőanyag zárja be a fürdőszoba és a fal közötti csomópontot.

A lábak stabil rögzítéséhez és a csúszás megakadályozásához megerősítjük őket téglákkal, az ízületeket cementhabarcsgal lezárjuk. A lábakat különösen erősen be kell ágyazni a nehéz öntöttvas fürdő telepítésekor.

Miután kihúztuk a fürdő hátsó sarkát és biztonságosan felerősítettük a falra, rögzítjük a merevséget a végekből, és tégla ragasztóra helyezzük.

Amikor a szilikon tömítőanyag és a ragasztó száraz, akkor folytassa a szifon csatlakozását a szennyvízelvezető csatornába.

A csatlakozás merev szerkezettel történik. A rendszer felbontásához a sarkokat 45 ° C-on használjuk. Ellentétben egy hullámos csővel, az ilyen rendszer könnyebben működtethető és tisztítható. Ha elakadt, elegendő az ütközőszelep kinyitása és a lefolyó tisztítása.

Így kell a rendszernek a kemény szifon csatlakoztatását a csatornába.

Az alsó leeresztődugót és az elforduló karot az oldalsó lefolyó kinyitásához és lezárásához telepítjük.

A lefolyórendszer telepítésének ellenőrzéséhez nyissa ki a csapot és töltse fel a fürdőt vízzel. Amikor a parafa zárva van, nem észlel szivárgást - a felső nyak helyesen van összeszerelve.

Amikor a fürdő félig tele van, nyissa ki a dugót, ellenőrizze az összes többi csatlakozást a szivárgás valószínűségét illetően.

Minden száraz, a fürdőszobát lehet használni. Ha szivárgást észlelünk, valószínűleg lazán meghúzzuk az anyákat, lánc keletkezik, vagy az adaptereket nem mereven rögzítik. Húzza meg az anyákat, és irányítsa a szerkezetet a kívánt irányba.

Az előnyök ellenére az acélfürdőnek két fő hátránya van: a benne lévő víz gyorsan lehűl, és fokozott zaj keletkezik a vízbevitel során. A költségvetési lehetőség, hogy megszüntesse ezeket a problémákat - habszivárgás. Az akril és öntöttvas fürdő felszerelése nem igényli ezt az eljárást. Ezek az anyagok jó hangszigeteléssel és alacsony hővezető képességgel rendelkeznek. Azonban, ha javítani szeretné minőségi jellemzőit, senki sem tiltja meg az ilyen fürdőket. Jobb, ha az összeszerelőhabot nedvesített felületen alkalmazza, mint száraz, kicsi területeken. Hagyjon egy kis rést a technológiai lyukak körül, kb. 2 cm-rel, a felesleges hab pedig könnyen eltávolítható egy éles pengével.

Folytassuk a mennyezet profiljának keretét. Itt ismét a Knauf-profilt használja. Kezdjük a rés mélységével és szélességével. Az útmutatókat a padlóra szereljük és rögzítjük tollszegekkel. A profilot oldalra szereljük, mélyedve a gipszkarton lapok vastagságára és a ragasztóval ellátott csempékre. Ez a távolság körülbelül 22-24 mm, figyelembe véve, hogy a gipszkarton lap vastagsága körülbelül 12-13 mm, a ragasztott lapok vastagsága pedig 10-11 mm. Jobb kikötni a távolságot. Ha a fülke kissé süllyesztett, nem ijesztő. De a hullámzó lemez csúnya lesz. Az oldallapokat egy széles álmennyezethez csatlakoztatjuk, rögzítjük őket a fürdőkád oldalához közel, eltakarítjuk a réseket. A függőleges profilokat középen rögzítjük csavarokkal.

A kárpitozáshoz nedvességálló gipszkartonhoz használjuk a Knauf-ot. A standard lap mérete 3000 × 1200 × 12 mm. Egy 170 cm-es fürdő legfeljebb egy ilyen lapot igényel. Hajlított résszel rendelkező felület esetén mérje meg a kívánt hossz és szélesség téglalapját, vágja és rögzítse. Varrjuk a többi rést. A lejtős és egyenes rész közötti alakzatot a gipszkartonból levágott méretű háromszögek borítják. Nem figyeljünk a kis hézagokra, ezek a hibák nem láthatók a csempe alatt. A burkolást követően elkészítjük az előírt méretű ablakot és felszerelünk egy egészségügyi betétet. Az utolsó lépés a ragasztó és csempék alkalmazása.

A hiányzó csempe a fürdőszoba és a fal között le van fektetve, a varratokat töröljük, most végezzük a befejezés végét - lezárjuk a varratokat. Tisztítjuk a burkolatot a fürdőszoba és a fal között, mindent kiszárítunk. A tömítéshez fehér szilikont használunk, amely nem engedi, hogy a víz áthaladjon a fürdő oldalán.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a szilikon megkenje a csempe és a fürdő, ragasztás kerítés formájában maszkoló szalag a kerület körül. Megakadályozza, hogy a tömítőanyag belépjen a bélésbe és a vízvezetékbe.

Tisztított és elkészített varrat fehér szilikon tömítőanyaggal.

A varrat simává teszünk, ujjal, műanyag spatulával vagy spatulával finoman terjedünk. A felesleges tömítést nedves ruhával törölje le.

Amikor a szilikon kissé kiszárad, óvatosan távolítsa el a maszkoló szalagot.

Miután a szilikon végül megrepedt, a fürdő készen áll a használatra.

Acélfürdő felszerelése a kezével befejeződött. Miután elvégezte az összes munkát, javasoljuk, hogy alaposan szellőzzön a fürdőszobában, hogy megszabaduljon a szilikon tömítőanyag illatától.

Kézben levő lábak a saját kezével - válaszd és rögzítsd

Új vízvezeték beszerelése vagy régi helyreállítása során hasznos lehet a fürdő lábak saját kezével erősítése, mivel a tál stabilitása a szerelés minőségétől függ, különösen vízzel történő feltöltés után.

Milyen fürdő lábak és mi a választás attól függ?

Először is derítsük ki, mi maguk a fürdők. Szinte mindenki ismeri a 3 alapfajtát: öntöttvas, acél és akril fürdők; míg a fa és az üveg az egzotikusnak tulajdonítható. Mindegyik típus esetében egyes támogatottságok sajátosak, és nem cserélhetők. Más szavakkal, az öntöttvas fürdőkádra szánt lábak nem alkalmasak acéltartályra a rögzítőszerkezet szempontjából, és terhelésük eltér. Maguk a tartók 3 osztályba sorolhatók - közvetlenül hordozhatók, segéd- és dekoratívak.

A fő támaszok kiválasztásánál van egy fontos tényező - az SNiP követelmények a teljes terhelés felosztására a plafon fölött, ami akkor történik, amikor a betűt vízzel tölti. Ráadásul egy személy súlya rövidtávú terhelésként nem játszik alapvető szerepet, mivel ez a folyadék mennyiségének egy részét helyettesíti. Ezért a lábak kiválasztásánál figyelembe kell venni az állandó terhelést (maga a tál tömege) és a hosszú távú kiegészítőt. Ha a termékleírás nem kapcsolódik a fürdőhöz, feltétlenül ellenőrizze az eladóval a megengedett terhelést a lábakon.

A fürdő lábak kiválasztása

További állványok állnak rendelkezésre elsősorban akril- és üvegfürdőkben, ritkábban fa esetén. Bár a nagy méretű acélmodellek, valamint a nagy kapacitású öntöttvas fürdők esetében további kiegészítők is lehetnek a segédlábak számára. Anélkül, hogy a tartó külső felületén ilyen résekkel rögzíthetnénk, ráadásul figyelmet kell fordítanunk a csatlakozás típusára és kiválasztjuk a lábakat a megfelelő szorítókkal. Azonban az öntöttvas és acél betűkészletek esetében a házi készítésű hegesztett vagy más módon rögzített állványok gerendái felszerelési lehetőségei lehetségesek.

A dekoratív tartók esztétikusabb szerepet játszanak, gyakran borotválkozó rekeszekkel. Más szóval, ez csak egy gyönyörű kíséret, amely nem rendelkezik kiegészítő tulajdonságokkal. Az ilyen lábak bélések formájában készülnek, amelyeket meglehetősen vékony falak és a merevítők hiányában lehet felismerni, ha fémből készültek. Ezen kívül a díszítőelemek gipszből, műanyagból és még poliuretánból készülnek. A hamis támaszokat, valamint a szokásos megoldásokat a rögzítés típusának, valamint a fő állványok alakjának megfelelően kell kiválasztani.

Az öntöttvas fürdőkád szerelő lábainak jellemzői

A mai napig az öntöttvas fürdők viszonylagos olcsóságának köszönhetően a leggyakoribbak. Igen, és a támogatások felszerelése számukra a legegyszerűbb, és mindenki képes kezelni (figyelembe véve a források vagy asszisztensek jelenlétét, hogy a tálat átfordítsa). Az ilyen betűk aljára általában olyan speciális vetületek találhatók, amelyek a tartókon lévő konzolokba kerülnek, majd az anyákat meghúzzák. Vannak csavaros lyukakkal ellátott modellek, de nagyrészt nem térnek el nagy mennyiségben az ilyen rögzítés alacsony megbízhatósága miatt.

Öntöttvas fürdőkámaszok szerelése

Az öntöttvas fürdők számára olyan tartók állnak rendelkezésre, amelyek kombinálják a nagy szilárdságot és a dekoratív tulajdonságokat; Általában stilizált oroszláncsapok vagy egyszerűbb ívelt szarvak formájában kerülnek végrehajtásra.

A lábak kiválasztásánál a fürdő súlyát és a hozzá tartozó vízmennyiséget kell figyelembe venni. A kis tálak, amelyek üresek, 90 kilóra húzódnak, és a leginkább tágasak - minden 180-nál. Ha egy ilyen fürdőkádot feltöltöttek, majd merülnek fel, akkor a rövidtávú terhelés a betű mennyiségétől függően akár 0,5 tonna is lehet. Így a körülbelül 90 kg-os kapacitással rendelkező rekeszek megszerzése olyan tálak számára, amelyek maximális súlya 180 kilogramm (180 kg) ilyen típusú fürdőként katasztrófává válhat. Más szavakkal, túl nagy tömegű (és utólagos töltésű) öntöttvas fürdő felhelyezése után az ilyen terheléshez nem tervezett lábak megszakadnak, és nagy áradás kezdődik.

Acél betűtípusok és különféle tartók

A rozsdamentes acélból készült fürdők esetében, amelyek lényegesen könnyebbek az öntöttvasnál, kétféle rögzítőelem található: csavar és ragasztó. Az első olyan esetekben alkalmazható, amikor az ilyen csatlakozáshoz menetes lyukak vannak a tál alján. És emlékezned kell a terhelésre a lábak kiválasztásakor, majd rögzítéskor. Először is, a hordozókat nem lehet a kád térfogatára tervezni. Másodszor, a csavarok meghúzásával túl nagy erőfeszítéssel és a fürdő falának deformációjával megkönnyítheti a zuhanás rétegének sértetlenségét.

Rozsdamentes acél csavaros rögzítő

Az acélfürdőnek nagyon sima oldalai és alja van, aminek köszönhetően könnyű felvenni a rackeket ragasztóval. Ez az opció univerzálisnak tekinthető, mivel olyan modellek számára is alkalmas, amelyeknél az alsó csavarok számára vaknyílás található. Az ilyen tartók keskeny padokként néznek ki, kissé hajlítva a fürdő alja alakja alatt. Erős lábak lehetővé teszik a menetes csapok csavarozását a bázisokba, amelyek viszont műanyag tárcsafúvókával vannak ellátva. Ez a megoldás lehetővé teszi az egyes támaszok magasságának beállítását, amely egyenetlen padlóra alkalmas. A ragasztási rajzokat először egy filmréteg borítja, amelyet közvetlenül a rackek rögzítése előtt el kell távolítani.

A lábak is nagyon kényelmesek a szemmel való összeköttetéshez, leggyakrabban 4 különálló konzol formájában készülnek, amelyek a tál alján lévő kis kiálló részekhez ragaszkodnak, majd azokat hosszú tüskékkel húzzák meg. Így a betűk szilárd rögzítése érhető el, amely nem mozdulhat el a támlákhoz képest, ugyanakkor nem áll fenn a fenék deformálódásának veszélye, mint a csavaros rögzítők esetében. Vannak modellek, amelyek egy pár U-alakú tartó, amelyek szintén a szemekre vannak szerelve és meghúzva beépített állítócsavarokkal.

Kerettartók akril és acél fürdőkhöz

Ezt a típusú rögzítőelemet főként akril modellekhez használják, mivel az ilyen edényeket alacsony deformációs ellenállás jellemzi, és könnyen megreped a túlzott terhelésnél. Ennek következtében a keretnek meg kell hatnia a víz és a test belsejében lévő összes gravitációra, és így a súlyt egyenletesen el kell osztani több, a fürdőkád alján lévő keresztcsíkokra. Ott vannak a közbenső támaszok, a legfontosabbak tartják azt a keretet, amelyen a tálca oldalai támaszkodnak, biztosítva alakjának biztonságát a legkisebb deformációból. Ami az acél fürdőket illeti, minden nem olyan kritikus, de az alapelv ugyanaz a maximális stabilitás érdekében.

A kötőelemek felszerelése akrilból

Az ilyen keretek rendes kerek vagy alakú (téglalap alakú keresztmetszetű) csövekből készülnek, az alsó részen mindig vannak műanyag fúvókákkal ellátott csapok a vízszintes sík beállításához. Bizonyos esetekben a konzolokat további falra szerelik fel, különösen sarokmodellek esetén. De egy ilyen megoldás csak akkor szükséges, ha a támaszték közvetlenül az akril tálhoz csatlakozik, a keret kerete nélkül. Érdemes megjegyezni, hogy a tartókeret lehetővé teszi, hogy akril fürdőt telepítsen bárhol, még a szoba közepén is, amelyhez külön képernyőket szerelnek fel.

Készülék készítése önmagáért

A legegyszerűbb megoldás egy tégla "párna", ami természetesen nem puha, de megbízhatóan megtartja a betűtípust a padló feletti kívánt magasságban. Ez az opció kényelmes, mert nem teszi lehetővé az acéltartály lengését, ha a súlyt oldalra helyezi. A szokásos lábaknál ez enyhe sarokhoz vezethet, ami biztosan ideges lesz, és a lejtés miatt a vízelvezetés is szivároghat. Két kereszttartó számára 28 tégla elég, amelyek közül néhányat le kell vágni, hogy szorosan átöleljék a görbe alját. A varratok vastagságát azonnal úgy állítjuk be, hogy a "párnákra" helyezett szabály szigorúan vízszintes helyzetben legyen, amely egy szinttel megállapítható.

Tégla "párna" a fürdőszoba alatt

A betűtípus telepítése előtt ki kell töltenie a cementhabarcsot a párnára az építőelemekből, és helyezze rá a tálat, majd pontosan rögzíteni fog. Ügyeljen arra, hogy a fürdőkád és a falak között néhány milliméterrel távozzon, a jövőben meg kell töltenie ezt a rést habjal, majd a felesleges darabolás után szilikonnal fedje le. A habot és az aljzat érintkezési helyét a "párnákkal" felhordhatja, majd a tál lágyabb lesz, anélkül, hogy esetleg karcolás lenne a kiegyenlítéskor. Mindenképpen ellenőrizze a fürdőhelyzetet többször egy szinttel, majd töltse fel a vizet és a leeresztést, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a lefolyó megfelelően működik.

A második lehetőség egy házi keret, amelyet hagyományos csövekből és sarokból lehet készíteni. Ehhez csak a fürdők oldalainak felső szélén lévő hornyokat kell mérni, és egyenlő eltávolítással hegeszteni kell a 4 csövet a belső felületükhöz. Annak érdekében, hogy a középső rész megbízhatósága a sarkokra legyen csatlakoztatva, ezáltal szilárd keretet kapjon. Ha a betűtípus téglalap alakú, ugyanazt a keretet közvetlenül az oldalak alatt készíthetjük el, akkor nem lesz szükség a hevedereket hegeszteni, elegendő lesz a tálat a keretbe helyezni.

Lábak az acélfürdőhöz Jika Riga

Részletes leírás

Acél lábak fürdőhöz Riga. Méretek: 105 x 70 x 37,5 cm

Méretek és súly (bruttó)

Hasonló termékek

Öntöttvas fürdő lábak 19 x 2 x 5 kocsi

Fischer S-RD 8x80 rögzítő készlet szaniter felszerelésekhez 2 db.

LUX mosogató készlet

Ezzel a termékkel vásárolni

Acélfürdő Jika Riga 160x70 cm

Acélfürdő Jika Riga 120x70 cm

Sifon az ANI fürdőkád rétegéhez 1 1/2 "x40-es g / tr 40h50-es közvetlen áramlással

További termékek Vélemények (2)

Vélemények (2)

 • 5 (1)
 • 4 (0)
 • 3 (0)
 • 2 (1)
 • 1 (0)

"A véleményed fontos számunkra!"

Már megvásárolta ezt a terméket? Mondja el, mit gondolsz róla.

 • dátum szerint
 • hasznossággal
 • pozitív
 • negatív

Nikolay Vavilov (2014-09-17)

könnyen telepíthető

Előnyök: nbsp ár és könnyű felvenni

hátrányai: nbspnet

A lábak nélkül zamerochek kötőelemek, csak fel, hegesztett, átfordította a fürdő, megpróbálta, az ív, amelyre a lábak hegesztett, ahogy feláll, törölje száraz ruhával, ahol rögzíteni, és tegye a lábát. Van típusú kétoldalas szalag lefektetése, hogy ne mozogjon. Minden ami kemény, nem játszik, bár a széle nem pihent, nem számít, mit sem ültetett a sarkokban, vagy nem vidám, ahogy azt az interneten a fórumokon. Azt javaslom, hogy csak a padlószintet emelje jól, különben megrekednek, és nem olyan poros hely, ahol az ív a lábakkal rögzítve van. Nos, másokért jika riga-t másokért nem tudtam, hogy alkalmasak vagy sem.

3 nbsp vagy hasznosnak találta ezt a felülvizsgálatot. ✓ Nem találta hasznosnak ezt a véleményt.

Sergey Ch. (05.08.2017)

Tényleg lábak. nincsenek lábak.

Előnyök: nbsp horganyzott

hátrányai: nbsp Butafor termék. Alkalmas a Jika Riga fürdőhöz

Az ón vastagsága, a nyelv nem fordul el - acél 1 mm. A design remegő, a legkisebb erőfeszítéssel. Ajánlott vásárláshoz fürdőkáddal Jika Riga. Valójában a fürdő kontúrja semmi esetre sem megismétlődik. Az öntapadó csak 4 pontban érinti a fürdőt, és nem a lábak teljes területére. Nyilvánvalóan ez a kép a webhelyen néhány pixel méretű. Már megjósolta a tambourines jövőbeli táncokat a fürdő telepítésének folyamatában. Bár a fürdő maga is szuper!

8 nbsp vagy hasznosnak találta ezt a felülvizsgálatot. ✓ Nem találta hasznosnak ezt a véleményt.

Lábfürdő: az acélfürdő lábai univerzálisak, dekoratívak, hogyan kell csinálni magad / Zonavannoi.Ru

A fürdő lábak nem csak esztétikai funkciót szolgálnak: gyakran kiegészítő eszközként szolgálnak, amely lehetővé teszi az egyenletes pozíció elérését. Ugyanakkor a lábak díszítő funkciói is nagyon fontosak, így sok modern modelleket kínálnak a modern értékesítési pontok között, amelyek között nem könnyű választani a megfelelő lábakat fürdésre a megfelelő élmény nélkül.

A választás helyes meghatározása érdekében nagyon fontos, hogy világosan megértsük, milyen típusú lábak vannak a fürdő alatt.

 • A támogatási struktúrák típusai és azok különbségei
 • Acél fürdő lábak
  • Támogatási struktúrák típusai
  • A dekoratív lábak megvásárlására vonatkozó szabályok
  • Fürdő telepítése

A támogatási struktúrák típusai és azok különbségei

A fürdők felszerelésére szolgáló megállók különböző típusai, a céljuknak megfelelően, a mesterek általában három típusra oszthatók:

 • támogatja (a tőkeszerkezetek felépítésénél fogva képes ellenállni a fürdő, a folyadék és a személy súlyának);
 • kiegészítő (szükséges a szint beállításához, miközben a fürdő súlyát egy téglaállványra osztják);
 • dekoratív (hamis) lemezek (kizárólag esztétikai funkciót végezzenek).

Az ilyen típusú ellenálló termékek könnyen kombinálhatók: az építőipari tárolókban gyakran láthatók a fürdőszoba dekoratív támaszai vagy állítható tartószerkezetei. Ez utóbbi a többi modellektől a formatervezés merevsége és megbízhatósága miatt különbözik, mivel általában egy nagyon erős fémből készülnek.

Eredeti lábak acélfürdőhöz

Az ilyen vagy más lábak típusának pontos meghatározásához gondosan mérlegelni kell a tartók kialakítását. Nyilvánvaló, hogy ha a lábakat kétoldalas építőszalaggal kívánja a fürdő aljához rögzíteni, akkor ez a konstrukció csak kiegészítő lehet, mivel hosszú ideig nem képes ellenállni a terhelésnek, de segíthet a mesternek a fürdőt vízszintes helyzetű téglából készült párnán elhelyezni.

A tartószerkezetek rögzítőszerkezetének merevsége és megbízhatósága javítható olyan szerkezetek alkalmazásával, amelyek alaphoz "szorosan" vannak rögzítve. Ez általában egy további rögzítővel érhető el. A nehéz öntöttvas tartókon fel vannak szerelve a lyukak, amelyek kissé kitüremkednek a felület mögé, és az acéltermékekre gyakrabban vannak speciális szerelőlapok. Az akrilfürdők kicsit másképp rögzítenek: lábukat csavarják az aljára, és az oldalakat speciális vállpántok segítségével biztosítják a véletlen nyírással szemben.

Acél fürdő lábak

A honfitársaink számára a lábakkal ellátott acélfürdő nem egy szokatlan látvány: az acéltermékek átlagos súlya, ráadásul praktikus, kényelmes és viszonylag olcsó. A Mesterek azt ajánlják, akik szeretnék fürdőszobát vásárolni, lábakon állva, először is, hogy figyeljenek erre a lehetőségre.

A modern építőipari piacokon szabványos tartószerkezeteket kínálnak értékesítésre, és ezen kívül univerzális acél lábak találhatók fürdőkhöz, vagyis azok, amelyek a szaniteráruk magasságának függvényében szabályozottak. Az acél fürdőkád felszerelésére szolgáló ütközők tervezése általában nem különösebben figyelemre méltó, hiszen teljesen különbözik az akril fürdőszerkezetektől eltérően, amelyek leggyakrabban teljesen felszereltek vagy olyan masszív öntöttvas fürdőhöz, amely nem igényel elegáns kialakítást. és a tervezés megbízhatóságában, valamint a lakberendezéshez illeszkedő dekorációval. A klasszikus lábfürdő, amelynek fényképét láthatod ezen az oldalon, elég tisztességesnek tűnik, és sikeresen illeszkedik majdnem minden belső térbe.

Lábak az acélfürdőhöz

A legmegbízhatóbb tapasztalt kézművesek azok a tartószerkezeteket nevezik, amelyek a bélésen öntapadó réteggel vannak felszerelve. Fontos megjegyezni, hogy azoknál a szerkezeteknél, ahol a támaszték mereven merevítve van csavarokkal vagy csapokkal együtt, a zománc gyakran lehúzható a működés során (és néha a meghúzás során) a fürdőben a rögzítési pontokon.

Támogatási struktúrák típusai

A fő jellemző, amely megkülönbözteti a lábakat az acélfürdőben, hogy nem igényel túlzott merevséget. A saját kézükkel ellátott fürdőkád dekoratív lábai még vasalóból is készülnek: ha profilt alakítanak ki, akkor az egész szerkezet elegendő megbízhatóságot és merevséget biztosít. Leggyakrabban az ilyen fürdők lábai profilos lemezek formájában készülnek, amelyek mindkét oldalán beállítható támaszok állíthatók be.

Az ilyen lábak gyártásához azonban sok más módszer létezik. Azok, akik érdeklődnek a lábuk készítéséhez egy acél fürdőhöz saját kezükben, tudniuk kell, hogy a fülhöz rögzített négy fülből készült szerkezetet leggyakrabban használják. Annak érdekében, hogy optimális merevséget érjünk el ebben a szerkezetben, a megállók egymáshoz szorulnak. Az ilyen design még kezdõs otthoni mester is lehet.

Az acél és az öntöttvas fürdő lábai

Néha az acél fürdők számára is teljes vázszerkezeteket készítenek, amelyek lehetővé teszik továbbá, hogy ne csak a szomszédos falakon, hanem az erre a célra kialakított kiegészítő tartókkal is támogassák őket. A fürdőszobában ilyen makacs struktúrák segítségével látványos és stílusos belső teret hozhat létre, amelyet a "high-tech" stílusban terveztek. Az ilyen keretek gyakran univerzálisak: külön helyet biztosítanak a szappanos edényekhez és állványokhoz, csapokhoz, zuhanyrúdhoz és függönyrúdhoz. Ezek a designok a modern üzletekben meglehetősen drágák, de az ár meglehetősen indokoltnak tűnik, mivel nem kell fizetni a rendes lábakért, hanem a teljes fürdőszoba komplexumért.

A dekoratív lábak megvásárlására vonatkozó szabályok

A fürdőszobai tartóelemek kiválasztása érdekében fontos, hogy ne csak a tervezés, hanem a minőség is vezérelhesse őket. A lábak külső ellenőrzését a vásárlás helyén kell elvégezni, így később nincsenek előre nem látható nehézségek. A klasszikus fürdő nagyon szép lesz a dekoratív bronzlábaknál, és az alapkonfigurációból egy akril sarok is beilleszthető a lábakra. Ha azonban a köteg nemcsak nem dekoratív, hanem nem minőségi lábakat is tartalmaz, akkor a legjobb, ha azonnal kérdezheti az eladótól, hogy milyen egyéb jelenléte van a tartományban, különösen akkor, ha a dekorációs lehetőség előnyösebb.

Az acél és az öntöttvas fürdő lábai

Sokkal célszerűbb olyan univerzális lábak kiválasztása, amelyek a fürdőkbe történő mindenféle rögzítésre alkalmazkodnak, és lehetővé teszik a magasság beállítását.

Ne felejtse el a speciális puha párnák előzetes megvásárlását, amelyek célja, hogy megakadályozzák a zsetonok és karcolások előfordulását a padlón.

Fürdő telepítése

Egyáltalán nem nehéz telepíteni a fürdőt a tartókon, mivel minden szükséges rögzítőelemet és rögzítőelemet általában a készletben értékesítenek. Az alátétek felszereléséhez a fürdőt fejjel lefelé vagy oldalra kell helyezni, és a tartószerkezeteket be kell illeszteni a hozzájuk tartozó lyukakba, és le kell állítani.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a zománcot a kád elülső oldalán, ajánlatos habszivacs vagy legalább karton alá helyezni. Ha a fürdőt csak azért vásárolták meg, és még mindig a dobozban maradtak, akkor jobb, ha a kartonot eltávolítjuk anélkül, hogy eltávolítanánk a szerkezetet.

Univerzális fürdő lábak

Mielőtt eltávolítaná a védőfóliát az öntapadó felületről, a helyeket, ahol a lábakat be kell szerelni, törölje le zsíroldó folyadékkal (például acetonnal vagy alkohollal). Mielőtt a lábakat a fürdőszobába ragasztanák, ajánlott fűtött egy hajszárítóval.

A lábak a lehető legmagasabb távolságban helyezkednek el egymástól, vagyis a fürdőkád legszélei közelében rögzítik őket. Ugyanakkor figyelembe kell venni a lefolyó lyuk helyét is: a lábat a fürdőszoba középpontjától 30 mm-nél közelebb kell elhelyezni. A lábak helyének megválasztásánál nagyon fontos előrejelezni azt is, hogy később szükség lesz a szifon felszerelésére, és gondoskodik arról, hogy ne zavarja ezt a folyamatot.

Néha a lábak nem egészen illenek a fürdőszoba ovális alakjához. Ebben az esetben ezek egy hagyományos kalapács segítségével gyengéden rögzíthetők egy fa felületre.

Acél fürdő lábak

A rögzítéshez speciális csavarokkal ellátott tartószerkezeteket szerelés előtt össze kell szerelni. A csapokat műanyag vagy gumi csúcsokba helyezzük, amelyekhez csavarozzák az anyát az egyik végénél, és a másik végét a csúcsra kalapják. Ezután az összeszerelt csapot behelyezzük a lábba, az előanya csavarja ki.

Sokan ma díszes bélést vagy szilárd dekoratív lábakat szereznek. A szigorúan az utasításokban megadott módszer szerint kell felszerelni, és a fürdőt a súlyeloszlást figyelembe véve be kell állítani. A terhelést semmilyen körülmények között nem szabad felosztani a bélésen. A helyileg felszerelt díszítő lábak díszítik a belső teret, és egyedi fürdőszobát adnak.

A legfontosabb elv, amely mind a lábak megválasztását és felszerelését irányítja a fürdőszobában, az, hogy a lábaknak elég erőseknek kell lenniük, és elég erősek ahhoz, hogy hosszú ideig ellenálljanak a súlyának.