Legfontosabb > Tervezés

Az öntöttvas fürdő lábai. Hogyan kell kiválasztani és helyesen telepíteni?

A fürdőszobák fontosságának szükségessége sok felhasználó kérdése, de a zuhanyozók egyre növekvő száma ellenére a fürdők továbbra is igényesek. Tehát meg kell csinálnod a javításokat, cserélheted a tartozékokat, és felveheted a lábakat egy öntöttvas fürdőre. Az öntöttvas fürdőnek azonban saját követelményei vannak, ezért nagyon világosan meg kell érteni, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a tartószerkezetek annak érdekében, hogy ellenálljon a tál jelentős tömegének, valamint a víz és a higiéniai eljárásokkal foglalkozó személynek.

Öntöttvas fürdő lábak kiválasztása

A lábfürdő medencéje mindig is a klasszikus stílus luxusjává vált, de a tartozéknak ma már eltérő státusza van, hiszen egyre nagyobb a kereslet. És nincs többé szükség a gyertyákkal ellátott helyiségben, kővel díszítik, és ezáltal árnyalják a lábak szépségét - oroszláncsíkok vagy szobrászat heraldikus mintával. Minden sokkal könnyebbé vált. Az öntöttvas fürdőkádhoz univerzális, állítható lábak, erős támaszok, segédlábak és még sok más.

Nyilvánvaló, hogy a technológia fejlõdése új választási lehetõségeket adott a felhasználóknak, növelve a támogatások körét és csökkentve az árösszetevõt. De az öntöttvas fürdő támogatásának kiválasztása érdekében meg kell érteni a következőket:

 1. Az egyszerűség kedvéért az öntöttvas nagyon nehéz anyag, ezért a betétnek megfelelő lábaknak erőseknek kell lenniük;
 2. A segédeszközöket csak a fő lábak segítéséhez kell elhelyezni. Elosztva rájuk az öntöttvas fürdő súlya teljesen lehetetlen.
 3. A Scotch szalag nem megfelelő. Egy nehéz tál a saját súlya alá süllyedhet, és meg kell változtatnia a tartozékot.
 4. Megállít, ha van ilyen.
 5. A kereten lévõ lábakon kívül sarokvasvas fürdõt is elhelyez.

Tipp A szovjet öntöttvas fürdő dekoratív lábát nehéz kiválasztani, ezért jobb, ha megnézzük a lemezek lehetőségeit. Esztétikailag vonzónak tűnik, de a fő pillérei örömet okoznak a tartósságnak és a megbízhatóságnak.

A leggyakoribb lábak

A legfontosabb választás az anyag, a rögzítés módja és a tartók erőssége. A külső ellenőrzés nem biztos, hogy teljes képet ad, ezért jobb, ha az eladót a lehető legnagyobb terhelésről kérdezi a tartóktól, vagy megismerkedik a termék útlevelével. Ezenkívül a tálak felszerelése gyakran nem elég gyönyörű tartókat tartalmaz, ezért ne hagyja abba a tálat együtt járó lábakat, lásd még több lehetőséget, különösen, ha a dekoráció érdekel.

Tipp Az univerzális támogatások és a főbbek közül választhatnak egyet - univerzálisakat válasszanak. Ezek a lábak szinte minden típusú betűkhöz alkalmazhatók, és nagy tömegűek. Ugyanilyen fontos a támasztékok mindenfajta rögzítéséhez, magasságállításához és tömítések tömítéséhez. By the way, tömítések szükségesek, ha a fürdőszoba fel van szerelve egy "meleg padló" rendszerrel, karcolásálló bevonattal vagy a padlóburkolattal hajlamos a forgácsolásra (csempe).

Mely lábak az öntöttvas fürdő gyártók számára

Most el kell döntenie a támogatottság típusairól annak érdekében, hogy kiválassza, mi illik legjobban a fürdetéséhez. Tehát minden láb háromféle lehet:

 1. Támogatás - az összes fő terhelést viseli, ezért gondosabban telepíthető, és a tartószerkezet anyaga a legtartósabb.

Tipp Rendkívül fontos, hogy figyeljen az öntöttvas kádra ajánlott lábakra. Az a tény, hogy az akril, az acél, vagy akár az üvegtálak kisebb súlyúak, támogatják őket könnyebb ötvözetekből. Az öntöttvas fürdő alatt az ilyen lábak összecsukódnak vagy eloszlanak.

 1. A kiegészítő lábak a betét tálcájának beállításához szolgálnak a telepítés során, és semmiképpen sem a legfontosabbak.

Tipp A felszerelésnél és a megfelelő szint nélkül további lábak használata csak akkor lehetséges, ha a tál nagy része egy tégla párnán nyugszik!

 1. A dekoratív tartók nem végeznek csapágyfunkciókat, nem rendelkeznek a szükséges szilárdsággal, és bármilyen anyagból készülhetnek: gipsz, műanyag, fém.

Tipp A díszítő lábak nem mindig telepíthetők (például nincs hely a tálban), de még mindig szeretné bezárni a szabványos nem esztétikus kialakítást. Használja a bélést! Ez lehetővé teszi, hogy bezárja a csúnya támaszokat, és ne pazarolja az időt a szükséges támaszok keresésére.

 1. Univerzális - lábak, amelyek szinte minden típusú tálakhoz, szerelvényekhez illeszkednek és könnyen felszerelhetők.
 2. Állítható lábak - egy különálló tartószerkezet, amely nem mindig alkalmas öntöttvas fürdőre. Ha ilyen designt választunk, nagyon fontos, hogy megnézzük önmagában a beállítópálcát, annak erősségét, a mozgás szabadságát és a rögzítés lehetőségét.
Univerzális készlet öntöttvas modellekhez

Fontos! Az öntöttvas fürdő magassága a lábakon hatással van a tál erősítésére. Tehát, ha nem kalkulálsz egy kicsit a tál alján lévő szerelőlemezzel, akkor lecsúszhatsz. És meg kell változtatnod az egész struktúrát.

Gyakran egyes lábváltozatok kombinálhatók. Például az öntöttvas fürdőkádak univerzális lábai vonzó díszítő megjelenéssel rendelkeznek, és ugyanakkor rendelkeznek a szükséges magasságállítással.

Tipp Az öntöttvas tál súlya legfeljebb 150 kg-ig terjed, beleértve a vizet és az embert. Ezért nagyon fontos a lábak lerakása az öntöttvas fürdőhöz. És jobb, ha külön állítható támaszok közül választhatnak, megfelelő méretű leszorítólemezzel vagy alátámasztással ellátott rögzítőelemekkel, kinyúló konzolokkal, ahol lyukak vannak.

Öntöttvas oszlopok felszerelése

Mint minden munkához, a lábak öntöttvas káddal való felszerelése bizonyos készségeket igényel. De lehetséges, hogy megbirkózzanak önmagukkal, ha van egy eszköz, egy kis türelem és jó segítség. De először is, a támogatások jellemzőiről:

 1. az esztétika javára szóló választ nem fogadják el, csak az erőt és a megbízhatóságot;
 2. rögzítési módszer: csavarás a termék alján lévő kiálló részek vagy ékekkel rögzítve. Az ékverzió nagyon jó a szilárd, szilárd telepítéshez;
 3. a rakományokat figyelembe kell venni! Még egy kis tartozék is jelentősen befolyásolhatja a tál súlyát, ezért meg kell vizsgálnia a tömeg mutatóit.

Fontos! Helytelen számítások esetén nem csak a rögzítés sérült, hanem a fürdő alja is. A teljes súlyával az öntöttvas nagyon törékeny anyag, ezért az öntöttvas fürdő lábainak különösen erőseknek kell lenniük.

Aki emlékszik, vagy megfigyel otthoni öntöttvas fürdőket a lábakra, tudja, hogy nem mindig szükséges új támasztékokat új fürdőre telepíteni. Legtöbbször szükség van a régi tartók cseréjére újakkal, de a tálca ugyanaz marad. De érdemes megjegyezni, hogy a régi támogatásokat sokkal nehezebb telepíteni, mint az újakat. Ezért ha van szüksége lábra egy régi öntöttvas fürdőre, próbáljon meg vásárolni egy készletet, és nem keres és visszakereshet barátaitól már "élt" támogatást. Ezeknek a lábaknak még mindig vannak korróziós jelei, mivel a működési folyamat nagy páratartalmú és magas hőmérsékleti különbségek esetén következik be.

Szabványos támasztólábak felszerelése

Függetlenül attól, hogy ez egy öntöttvas fürdő a lábán, vagy a közönséges lábak a szovjet fürdő, telepítés lehetséges anélkül, hogy a szakemberek kívülről. Rendszerint a készletnek két lába van. Ebben az esetben a második oldal horoggal rögzítve a falra. Akár ékek, csuklócsavarok, akár állítható lábak használatosak, az öntöttvas fürdő lábakra szerelése a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb szerelési módszer. A folyamat árnyalatú, de vannak általános szabályok:

 1. Nézze meg a lábak rögzítését az öntöttvas fürdőhöz, és válassza ki a kívánt készletet.
 2. Helyezze a tálat az oldalára, vagy fejjel lefelé helyezze.
 3. Helyezze be a tartóelemeket a lyukakba, csavarja be teljesen.

Fontos! Ha nincs speciális rögzítő, akkor van egy hely a fürdőkád alján, ahol a szerkezet be van helyezve, vagy rögzíteni kell csavarokkal / önmetsző csavarokkal.

Csak arra van szükség, hogy finoman forgassa a betűtípust, és a helyén áll. A magasságot függetlenül határozza meg, csak figyelembe kell vennie a kényelmét. Ha dekoratív lábakat vásárolt öntöttvas fürdőhöz vagy béléshez, jobb az utolsó ragadós kompozíció rögzítése.

Öntöttvas fürdő a belső térben

Ha sok évvel ezelőtt a szovjet népnek nem volt lehetősége megváltoztatni a vasat valami mást, ma ennek a fürdõnek a trendje vált. A modellek különböző formáinak jelenléte miatt a felhasználók pontosan azt a betűtípust választhatják ki, amely teljesen megfelel nekik. Ugyanakkor szinte bármilyen díszítés megengedett: klasszikus, szüreti, eklektikus. Nem az utolsó szerepét játssza le a támogatás. Kiváló figurázott minták vagy mancsok formájában készült, az öntöttvas fürdő alatt lévõ lábak kiegészítik az általános stílust, és saját érzést adnak az egyéneknek.

Az öntöttvas kádak belső kialakításának és formatervezési megoldásának példái az alábbi ábrán láthatók. Ne felejtsük el, hogy a tálakat tökéletesen kiegészíti a világítás, a hidromasszázs, a hőmérséklet-támogató funkció és más hasznos funkciók. Ennek eredményeképpen egy igazi békés sziget jelenik meg otthon, ahol csendben töltheti az időt, és élvezheti a teljes pihenés pillanatát.

A modern esztétikai támasztékokkal ellátott öntöttvas kád lehetővé teszi, hogy ne takarja el a tálat a falhoz, hanem középen helyezze el a teljes megjelenés szépségét. Barokk stílusú vagy hi-tech, késő reneszánsz vagy valami más, minden felhasználónak két párja van, amelyek lehetővé teszik, hogy megtestesítsék a tervezési döntéseket a fürdőszoba tervezésében.

A fürdő lábszárai és egyéb tartozékok a beépítéshez

Melyek a vasöntvény fürdő lábai? És acélhoz? Hogyan szereljünk fel akril fürdőt, kivéve a deformációját és elmozdulását? Milyen magasnak kell lennie az oldalaknak és a fenéknek? Megpróbálom válaszolni ezekre és néhány más kérdésre a cikkemben.

Acélkád rendszeres lábakon.

Magasság és lejtés

A vas és acél fürdők szabványos beépítési magasságát a GOST 18297-96 és a GOST 23695-94 szabvány írja elő:

Ezenkívül a GOST 18297 azt javasolja, hogy a kifolyó és a padló közötti távolság legalább 145 mm legyen. Szükséges a kényelmes karbantartáshoz és (ha szükséges) a pántok cseréjéhez.

A kád fenekének meredekségének kell lennie a körülbelül 2 cm-es lineáris mérő felszabadulás irányában. A lejtő jelenlétét könnyű ellenőrizni, ha egy vödör vizet öntünk a vízvezeték-szerelvénybe: teljesen le kell üríteni a csatornába, és nem szabad tócsát hagyni. A lejtõt általában a készülék táljának alakja biztosítja, vízszintes felszereléssel az azonos magasságú lábakra.

A fürdő úgy van beállítva, hogy az oldalak vízszintesek.

Milyen legyen az akrilfürdő magassága?

Az ilyen típusú készülékekre vonatkozóan nincsenek egységes szabályozási dokumentumok: különböző előírásokat (műszaki feltételek) gyártanak. Ugyanakkor az akril, öntöttvas és acél fürdők használatát végző személyek anatómiája ugyanolyan volt, így logikus lenne ugyanazon 600 - 630 milliméteres magasság korlátozása.

Bizonyos esetekben a csatornarendszer kialakítása miatt néhány centiméterre fel kell emelni a készüléket, hogy biztosítsa a víz áramlását. Hogyan lehet ezt tenni?

 • Acél- és akrilfürdőkben, valamint modern öntöttvas készülékeknél az állítható fürdő lábak szolgálják ezt a célt. A csavaros lábat a kívánt hosszúságúra kell csavarni és anyával rögzíteni. Ebben az esetben természetesen a fürdõnek stabilnak kell lennie, és a felszabadulással kell rendelkeznie;

Állítható lábak modern öntöttvas fürdővel.

 • Retro öntöttvas fürdő lábakkal díszítő képernyő jelenlétében egyszerűen csak négy vörös tömör téglára van kitéve. Pontosan vörös és testes: a porózus téglának nincs elegendő ereje, és a szilikát fél a víztől. Nyitott fürdő az oroszlán lábán vagy más díszítő állványokon egy alacsony téglagyárra vagy más vízálló anyagokra szerelhető.

A dobozon álló, lánctűlyével stilizált lábakkal ellátott önálló kád található.

Ha a fürdőt 10 vagy több centiméterrel emeli fel, jó ötlet lenne hozzá egy csempézett lépcső közelébe. A gyermekek, az idősek és a mozgáskorlátozott családtagok kényelmetlenül lépnek fel a készülékbe, ha a táblák magassága meghaladja a 70 cm-t.

Súlyproblémák

Öntöttvas

A szovjet minta öntöttvas fürdőjének telepítése? Igen, nagyon egyszerű:

 1. A fedélzetre vagy függőlegesen helyezkedik el;
 2. A lábakat a tálca alján lévő öntöttvas fülekhez nyomják;
 3. Az egyes fülek és a lábszárak között egy acél ék van. Miután mind a négy ék eldugult, a fürdő vízszintes helyzetbe kerülhet. Egyenletesen stabil lesz: a készülék szilárd tömege kiküszöböli a spontán elmozdulást.

A soviet minta egészségügyi eszközén lévő sertésvas lábak.

A klasszikus lábak az öntöttvas fürdőhöz masszív öntöttvas tartók, amelyek magasság-beállítást nem tartalmaznak. Az új készülékek azonban állítható lábakkal vannak felszerelve. A beállítás nagyon hasznos lesz, ha a fürdőkád egyenetlen padlón mozog: ilyen szabályozatlan támaszok alatt ilyen esetekben szükség van a lenolajjal impregnált fából készült ékkel, vagy cementelni őket.

Akril, acél

A téglalap alakú fürdőkád klasszikus méretei, melyek kis lakások fürdőszobákba és fürdőszobákba történő beépítéséhez alkalmasak, a következők:

 • Hossz - 150 - 170 cm;
 • Magasság - 60 - 63 cm;
 • Szélesség - 70 - 75 cm.

Ezekkel a méretekkel az öntöttvas fürdő súlya 96-120 kg, az akril és acél pedig legfeljebb 35-et tesznek ki. Áruk akril és öntöttvas javára szól: ezek a fürdők 3-4-szer olcsóbbak, mint az öntöttvas analógok.

Acélkád 170 cm hosszú Súly 28 kg.

Az alacsony súly természetes következménye az a tény, hogy az acélkád vagy az akril vízvezeték szerelvények számára kialakított lábak nem teszik lehetővé az abszolút rögzítésüket. Az asztalra ültetve vagy ülve elkerülhetetlenül a fürdetés eltolódását vagy döntését okozza.

Gyakorlati következmény: az acél vagy akril fürdők felszerelése biztonságos rögzítést igényel a falhoz. Alternatív megoldásként a készülék merev vázra szerelhető - hegesztett, víztaszító impregnáló vagy horganyzott profilból álló rúdból.

Személyzeti felszerelés

A hagyományos lábak az acél fürdőkhöz kettővel vannak összekötve és a csuklóval rögzítve vannak a fülekhez az elején és a sima alsó rész végén. Rendszerint a szerelési készletek univerzálisak és alkalmasak ennek a gyártónak a teljes skálájára.

Az acélszerkezet lábai.

Az akrilfürdő beszerelési készlete általában:

 • Könnyű keret vagy két iker láb, amelyek az egészségügyi berendezés vastagított aljához vannak rögzítve horganyzott öncsavarral;
 • Műanyag vagy horganyzott sarkok - bélés, amelyek a fő falhoz vannak rögzítve és a fürdő oldalán vannak elhelyezve. A gyöngynek ezekkel a sarkokkal való rögzítésének megbízhatósága, őszintén szólva, komoly kétségek merülnek fel. Ezenkívül gyakran a fürdőt nem a fő falra telepítik, hanem egy könnyű válaszfalra, amelyre a szabványos kötőelemek elvileg nem telepíthetők.

A rendszeres rögzítés eleme.

Az értékesítés során megtalálhatja azt a keretet, amelyen a fürdőt nem csak az alsó, hanem az oldalak is támogatják. Az ilyen szerelési készletek a legjobb megoldás: elég, ha a kádat egy szilárd keretre fektetik a falhoz, és biztosítják az illesztés tömítettségét.

Az ilyen akrilfürdőkeret minden dicséretet érdemel.

Gyakorlati telepítési ajánlások

Hogyan rögzítsd a vasfürdőt a saját kezedben, kiküszöbölve a hajlamokat és elmozdulást?

Amikor először találkoztam ezzel a problémával a saját lakásomban, megoldtam ezt a problémát:

 1. A fürdőt a szabályos lábakon a fal közelében helyezték el;
 2. Egy csempézett kötényt a falon közvetlenül a fedélzet mentén helyeztek el, minimális résszel. A csempe matricánál kőből készült lisztet használtam, ami rendkívül erős varrást eredményezett. A kötény oldalára felakasztva kiküszöböli a kád dőlését, amikor a fedélzeten lévő terhelés távol van a falról;

A csempe alsó sora a fürdő polcán lóg.

 1. A fürdő csatlakozását a kötény alá a falhoz szilikon tömítőanyaggal lezártuk. Nem csak a varrás tömítettségét biztosította, hanem a ragasztó funkcióját is teljesítette, megbízhatóan összekötötte a falat a táblával.

És itt van néhány évvel később, hogy egy gipszkartonfalon lévő fürdőszobában egy akrilfürdőt telepítettek:

 1. A táblák alatt 15 mm-es vastag rétegelt lemez készült és szerelt fel.
 2. Az ugyanolyan magasságú rétegelt lemezcsíkokat a gipszkarton falának keretébe rögzítették;
 3. Ezután a rétegelt lemezeket közvetlenül a gipszkarton keresztül csavarokkal húzták meg. Így határozottan megnyomtam a fürdő oldalát a válaszfalhoz, és magasságba rögzítettem. A fürdõt csaknem három éven keresztül állították rétegelt lemez tartókon; deformációk, szivárgási csomópontok és egyéb problémák nem jelennek meg.

A fotó - az egyik a rétegelt állványok, általában rejtett dekoratív képernyőn.

Természetesen ez nem az egyetlen módja annak, hogy biztonságosan rögzítsük az akril fürdőt. Íme néhány ötlet:

 • Telepítés téglaállványra;
 • A keretet egy horganyzott profilból, amelyet már említettem.

Hogyan telepítsem a fürdőt egy téglára? Az utasítás több, mint egyszerű:

 1. Az alsó fenek alatti alacsony pódiumot vörös téglából szerelik fel cementhabarcsokkal;
 2. Fürdő a habszerelvényre ül, és több vödör vízzel vagy más rakománnyal van betöltve. A hab megbízható hordozót hoz létre, megszünteti a zaj megjelenését a víz beírásakor és a ragasztó szerepének betöltésében, kiküszöböli a készülék mozgását.

Akril fürdő telepítése tégla és poliuretán habra.

Hogyan készítsd el saját kezedet a profilból?

Szintén nagyon egyszerű:

 1. A keret egy CW rack profilból és egy 50 mm átmérőjű UW-vezetőből áll össze 9 mm hosszú, fém horganyzott öncsavarral. A felső vezetőprofil a gyöngy teljes peremén helyezkedik el. Az állványok közötti lépés nem több mint fél méter;
 2. Az elülső oldalról a keretet nedvességálló gipszkarton burkolja a csempe alatt. A burkolat további merevséget kölcsönöz a keretnek, így ellenáll a teljes fürdő tömegének.

A csempeburkolatú képernyő sokkal vonzóbbá teszi a fürdőszoba belsejét, és lehetővé teszi, hogy a mosdók, mosóporok és más háztartási cikkek tárolására szolgáló helyiséget a fürdőszobában használhassa.

A vázszerkezet profiljának helyett a lenszéllel impregnálható.

A kádkeret feloldása ellenére nem védi meg. Itt érdemes egy legalább 60 cm szélességű, illetve a padlóról a fürdő oldalán levő csúszó vagy csuklós ajtót felszerelni. A heveder és a szifon hamarabb vagy később kell hozzáférni; Higgye el, hogy a kis csatorna és a zseblámpa fényében való átváltás vagy tisztítás öröm az átlag alatt.

A falra támaszkodás

Hogy fürödjünk - kitaláltuk. Azonban csak véletlenül említettem, milyen módon pecsételjem a falhoz. Gyorsan fogom kijavítani ezt a hibát.

A varrás kicsi vastagsága egyszerűen szilikon töltött. Ez az egyszerű munka azonban számos finomsággal rendelkezik:

 • Nem univerzális, de az egészségügyi tömítőanyag előnyös. A gombaellenes adalékanyagok megkülönböztetik azokat, amelyek nem engedik meg, hogy a varrat nedves helyiségben sötétedjen;

Az egészségügyi tömítőanyag nagyon ellenáll a penésznek.

Az átlátszó tömítőanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti megjelenését, mint a fehér.

 • A varratot teljes mélységig kell betölteni. Ez biztosítja, hogy a falon ne legyen szivárgás, még akkor sem, ha a tömítések részben sérültek. Ezenkívül a szilikon szilárdan ragasztja a fürdő oldalát a falhoz, megint megakadályozza annak elmozdulását;
 • Mielőtt a tömítőanyagot lezárná, a polcot és a falat maszkoló szalaggal lezárják. Ez megvédi Önt attól, hogy tisztítsa meg a szorító szilikont. A maszkolószalag közvetlenül a varrás kitöltése és a felesleges tömítőanyag eltávolítása után jön ki.

Tömítse össze a csomópontot szilikon tömítőanyaggal. A fürdőfelületek és a falak maszkoló szalaggal vannak védve.

Mi lehet a falhoz csatolni, ha a varrás jelentős falvastagságú falvastagságokat okoz? A probléma megoldásához dekoratív műanyag sarkokat adnak el a befejező anyagok tárolóhelyeiben. A sarok ragasztva van a csomópont tetején ugyanazon szilikon tömítőanyagon.

Amikor a sarok matricát alkalmazzák, a szilikont nem rá, hanem a fürdő polcára és a falra helyezzük. Ebben az esetben kevésbé valószínű, hogy megfestik a fürdőt.

A csomópontot dekoratív sarok zárja le.

következtetés

Remélem, hogy ajánlásaim hasznosak lesznek a megkülönböztetett olvasó számára. Tudjon meg többet arról, hogy mi a lábak a fürdőhöz és hogyan vannak felszerelve, segít a videó ebben a cikkben. Várja a kiegészítéseit és megjegyzéseit. Sikerek, elvtársak!

Fürdő lábak: típusok, választás, telepítési lehetőségek

Ha természetesen nem szívesen használná a zuhanykabinot, akkor egyetért abban, hogy ez a fürdõ, amely a fürdő fő témája. Nem csak higiéniai célokra használják. Részt vesz a nagy elemek mosásának vagy mosásának folyamatában. Ezenkívül harmonikusan illeszkednie kell a belső térbe és díszítéssel kell rendelkeznie. És ebben a kiadásban fontos szerepet játszanak a fürdő lábai.

A lábfürdő telepítésének előnyei

Feet - nem csak a betűtípus telepítése. Például felveheti a pódiumot a tálra. De a támogatásra való telepítésnek számos tagadhatatlan előnye van:

 • Egyszerű telepítés. A telepítés folyamán tényleg semmi bonyolult. Általánosságban részletesen ismertetjük a termékhez mellékelt utasításokban.
 • Esztétika. A kényelmes lábak valójában felemelik a tálat, bemutatva az előnyeit és a látszólagos könnyedséget.
 • Gyakorlatiasság. Az ilyen típusú telepítés előnyösnek tekinthető, mivel a fürdő aljától a padlóig terjedő tér szabad marad, és a lakástulajdonos saját belátása szerint tudja használni.

Még egy masszív öntöttvas fürdő is könnyű és elegáns lehet, ha megfelelően használja a modern design trükkök minden jellemzőjét

Ezeken az előnyökön kívül van még egy, amelyre nincs szükség további magyarázatra: ilyen telepítés viszonylag olcsó.

Lábfürdő funkciók

A fürdőkád legfontosabb funkciója nyilvánvaló: támaszként használják, amelyen a betét kulcsa fel van szerelve. A megfelelően megválasztott tartóknak meg kell felelniük és egyenletesen el kell oszlatniuk nemcsak a fürdő saját súlyát, hanem a töltendő víz súlyát is, valamint a benne tartózkodó személyt. A megfelelően kiválasztott hordozók megakadályozzák a tartály alján található deformálódást.

Ők is használják:

 • a fürdőt simán helyezze el, függetlenül a padló felületének esetleges hibáitól; Ez olyan lábakat igényel, amelyek magassága állítható. Az illesztési kapacitás megteremtése érdekében a lefolyó felgyorsítása érdekében enyhén lejthet a lefolyó irányába. De általában a fürdő formája biztosítja ezt a torzítást.
 • díszítéssel szolgáltak, csodálatos kiegészítésként, amely képes arra, hogy egy hagyományos edényt egy gyönyörű bútorká alakítson; A heraldika, a növényi motívumok vagy az állati mancsok elemei vannak. Ezek drága rézből, luxus porcelánból vagy kerámiából készülnek. Eredetileg díszítésként született.

A lábfürdő valóban díszíti a szoba belsejét, ha nem veszi túl a díszítéssel, akkor egyszerűen és elegánsan néz ki

Az egyszerű kellékanyagok modern nézete lényegesen diverzifikálta tartományát, ugyanakkor bonyolultabbá tette a választás problémáját. Hogy megtalálja, amire szüksége van, tisztában kell lennie a tartozék fajtáival.

A tálatípusok támogatják

A hordozókra kirótt funkciók sokfélesége különböző típusú struktúrák kialakulásához vezetett.

A fürdő lábak három fő típusa létezik:

 • Reference. Elvégzik a fő funkciót, vagyis ellenállnak és egyenletesen elosztják a mosási folyamat során felmerülő terhelést: a fürdő, a víz és a felnőtt súlyát.
 • Dekoratív. Nyilvánvaló, hogy a porcelán vagy kerámia termékek nem tudnak sok súlyt viselni, és nem törnek. Ezért ezeket a lábakat gyakran bélések formájában állítják elő, amelyek maszkolják a megbízható és tartós, de nem elég esztétikai alapterveket.
 • Kiegészítő. Az ilyen típusú lábak másképpen nevezhetők további támaszoknak. Ezek a kiegészítő szerkezetek lehetővé teszik a padló tökéletlenségeinek kompenzálását.

Ha úgy dönt, hogy csak a kiegészítő lábakat vásárolja meg, ne feledje, hogy csak a tálat kiegyenlítik. És annak érdekében, hogy elosztsa az összes betöltés során felmerülő terhelést a betű, akkor létre kell hoznia egy speciális párna tégla alján.

Ebben az esetben a fürdők erős és megbízható alátámasztó lábai sikeresen ötvözhetik a segédeszközök funkcióit, lehetővé téve a tálat simán, a padló hiányosságai ellenére

A hordozók típusba való osztása nem jelenti azt, hogy a különböző funkciókat nem lehet egyetlen termékben kombinálni. Például a tartószerkezetek lehetnek állíthatóak.

Nagyon erős dekoratív lábak vannak, amelyek teljesen függetlenek. A gyártásukhoz használt anyag tartós fém, amely nagy terhelést képes elviselni.

A díszítő lábak gyakran bélések formájában készülnek, de ebben az esetben is támogató funkciót látnak el: masszívak, nehézek, szilárd támaszterületük van, és teljes mértékben képesek ellenállni a hozzájuk rendelt súlynak

A vásárlással kapcsolatban nem csak a kínált termékek típusát kell megértenünk, hanem azt is, hogy milyen módon kapcsolódnak a fürdőkádhoz.

A kötőelemek fajtái

A legmegbízhatóbbak a szabványosak, hogy a gyártó a betűkészletekkel ellátott fürdőszobákat kínálja. Ideálisan felszerelik azokkal a tartókkal, amelyek a tál alján vannak beépítve. A választás problémája akkor merül fel, ha valamilyen okból a régi támogatásokat újakkal kell helyettesíteni.

Mint a gyakorlat azt mutatja, a fürdő lábak ékekkel történő felszerelése nem csak egy egyszerű, de meglehetősen megbízható módja a fő támaszok felszerelésének.

A lábakat a tartályhoz lehet csatlakoztatni mosáshoz:

 • ékek; Az ilyen típusú rögzítésű lábak öntöttvasból készülnek, háromszög alakúak. A lábakban lévő lyukakat a fürdő hátsó felületén lévő "fülek" speciális lyukakkal kombinálják, amelyek után ékeket rögzítenek benne, biztosítva a szerkezetet.
 • csavarok és anyák; Tehát rögzített állítható lábak, amelyek magasságukat a fürdő szintjére változtathatják, ha a padlófelület nem tökéletesen lapos. Ezt a rögzítési módszert nagyon óvatosan kell alkalmazni, hogy a zománcot vagy a betű alját ne károsítsa a meghúzás folyamatában.
 • szemek; A lábak párjait ezzel a módszerrel fém tüskékkel rögzítik. Kemény és biztonságos rögzítés, amely nem karcolja meg a zománcot, és nem rontja az alját.
 • öntapadós lemezek; Az öntapadós lemezek mind a segéd-, mind az ideiglenes tartókat biztosítják a fürdők számára. A ragasztók összetételét védőfóliával borítják. A telepítés befejezéséhez a fóliát el kell távolítani, és a lemezt szorosan a termék aljára kell nyomni. Az ilyen konstrukció nem tart sokáig, ezért csak kiegészítő vagy ideiglenes megoldásként használható.

A csavarok és anyák segítségével általában állítható lábakat rögzítenek, amelyek megváltoztathatják magasságukat, így a mosogatótartály vízszintesen állítható

Az optimális szerelési opció kiválasztása az anyag fajtájától függően történik.

A rögzítőelemek jellemzői

A fürdők különböző anyagokból készülnek, köztük fa és természetes kő, de a leggyakoribbak az öntöttvasból, acélból és akrilból készült betűk. Ezek a modellek a legnépszerűbbek, és ezeket az alábbiakban tárgyaljuk. Természetesen mindegyik fürdõfajtának sajátos tulajdonságai vannak. Figyelembe kell venni a fürdőkád lábának kiválasztásakor.

Masszív és törékeny vas termékek

Válasszon lábakat egy masszív öntöttvas fürdőnek kapnia kell ennek a terméknek a nagy súlyát. Az ilyen betűkészletek általában öntöttvasból készülnek. De ez nem jelenti azt, hogy mind ugyanazok, és nincs más választása. Az öntöttvas fürdőkád lábai különböznek a megjelenésben, a rögzítés módjában és még olyan terhelések szintjén is, amelyek képesek ellenállni.

 • Megjelenés. Az öntöttvas modellek támaszai lehetnek masszív állati mancsok, vagy nem rendelkeznek különleges esztétikai értékkel.
 • Felszerelési módszer. A dekoratív támasztékokat gyakran csavarokkal és anyákkal rögzítik. Az egyszerűbbnek tűnő lábaknál az éktartót az alján lévő speciális vetítéseknél használja.
 • Engedélyezhető terhelés. A megengedett terhelésekre vonatkozó információk két forrásból származhatnak: a legpontosabbaknak a termék használati utasításában kell szerepelniük, és kevésbé megbízhatóak - az eladótól. De lehetetlen tévedni ezzel a mutatóval. Végtére is, még egy 0, 3 méter különbség az öntöttvas fürdő jelentősen növeli súlyát.

Kínálunk egy videót a lábak telepítéséről egy öntöttvas retro fürdőről:

Az öntöttvas egy másik sajátosságát is figyelembe kell venni. Ez az anyag törékeny minden tekintetben. Ezért különös figyelmet kell fordítani a megbízható hordozók kiválasztására, amelyek képesek ellenállni a rájuk helyezett terhelésnek. A számítások hibája az öntöttvas lábainak töréséhez vezethet, és az acéltermékek egyszerűen összehajtogathatnak. És nem lesz könnyű helyettesíteni őket.

Acél fürdő lábak

Acél fürdőkhöz nem kevésbé merev szerkezetekre van szükség. Az ilyen betűkészletek támogatása elég erős volt, fémlemezből készültek. Alapjában véve az acél fürdőkámasztó lemezek alakos lemezek, amelyek oldalán állítható lábak vannak. Ebben a kiviteli alakban a tálca alátámasztására szolgáló funkciókat és a sík helyzetének beállítását sikeresen kombináltuk. Nézze meg a videót arról, hogyan vannak a lábak a tartószerkezetre szerelve:

Vannak más támogatási lehetőségek az acél betűtípusokhoz:

 • A 4 lábból álló merev szerkezet, amely a tál alján lévő szemekhez van rögzítve, és meg van húzva, meg van húzva. Általában az ilyen támaszok mellett díszítő bevonatokat is használnak, amelyek jobban megjeleníthetik az állvány megjelenését.
 • Különleges keretek is vannak az acél fürdők számára. Ezekkel a beállítási elemekkel egyszerre igazíthatja a tálat. Ugyanakkor a szomszédos falszerkezeteket kiegészítő támogatásként használják. Az ilyen támogató támogatás kívánatos, de nem szükséges. És a segéd lábak a keret alkalmazása során nincs szükség, mert ő maga elég erős. Képes ellenállni bármilyen acél betű súlyának, de nem hajlítható.

A keretek egyetlen hátránya az ár, amit nem csak a támogatás ereje indokolja, hanem a multifunkcionalitás is. Rendszerint egy egész rendszer, amelyben külön hely van egy szappantartóhoz, egy keverőhöz és még egy olyan kerethez is, amelyen a függöny fel van szerelve.

Amikor a betűtípus akrilból készül

Az akril fürdők ritkán állnak a lábakon. Vannak olyan mesterek, akik saját kezükben hoznak létre lábakat ilyen betűkészletekhez, de a legkönnyebb kiút a keretből.

Az akril viszonylag lágy anyag, ezért a tartóinak nemcsak a tálat kell támogatniuk, hanem extra merevséget is biztosítaniuk kell. Néha akril fürdők vannak felszerelve a lábakra, amelyeket acélmodellekre terveztek.

Tekintettel arra, hogy az ilyen anyagok viszonylagos lágysága az akril esetében, szükséges, hogy a keret, amely a tálat támogatja, további szilárdságot biztosít az egész szerkezetnek.

Amikor a lábtartó az akril tálban van, akkor a támasztékokat olyan tartókkal kell ellátni, amelyeket a falhoz lehet csatlakoztatni további támogatásért. Ezért a fürdõszobába helyezést elõzetesen meg kell határozni.

Különösen figyelemre méltó, az akril szögletes betűtípusai. Leggyakrabban biztonságosan fel vannak szerelve a falakra, de ezen kívül szerelésükhöz nagyon merev fémkeretet használnak. Ez a kialakítás keresztmetszetű, speciális profilú csövekből áll, és csavarozott csapokkal van ellátva, amelyek az oldalakat támasztják alá.

A készlet tartalmaz rövid lábakat. Az ilyen tartó felszerelése meglehetősen egyszerű. És kényelmes, mert a támasztók és a csapok segítségével beállíthatja a telepítés szintjét.

Néha akril káddal ellátva egy darabból álló keretet adnak el. Olyan robosztus csöves kialakítású, mint egy képernyő. Az ilyen tartók betűtípusa bárhová telepíthető. Még a falhoz sem kell csatlakozni.

Amikor kiválasztod a fürdők lábát, biztosan találkozol az úgynevezett univerzális hordozókkal. Mielőtt megvásárolná őket, kérjen felvilágosítást az eladóhoz, hogy melyik fürdőtípus egyetemes.

A modern fürdők a lábakon nem néznek ki archaikusnak, és nem is illenek minden belső térbe, hanem valódi dekorációvá is válnak.

Vásárláskor vegye figyelembe az utasítások elérhetőségét. Minden modellhez kötelezően csatolni kell. Részletes ajánlásokat tartalmaz a támogatási struktúrák telepítéséhez. Ismerkedjen meg velük, és ez az eljárás nem sok időt és energiát igényel.

A támogatási struktúrák méretei

A betét táljának alakja nem befolyásolja a helyszín szokásos magasságát a padlófelülethez képest. Ez a jelző a tartály mélységétől és a beépítési folyamatban használt támaszok magasságától függ. A tál mélysége viszont a betűtípus modelljétől függ.

A jelenlegi szabványok szerint a betű magasságának a padlófelületről 60 cm-nek kell lennie Ez a paraméter a személy átlagos magasságának és a tál mélységére vonatkozó standard adatoknak megfelelően kerül meghatározásra. Ez a mutató a legbiztonságosabbnak számít egy olyan személy számára, aki felmászik a fürdőbe, majd elhagyja azt.

Ez a diagram mutatja a fürdő szokásos méreteit, amelyek megengedett magassági fekvése a padlószinthez viszonyítva, és amelyeket a szifonszerkezet állapotával számolnak

Függetlenül attól, hogy a tál mérete megegyezik-e az alján, a padlón kb. 15 cm-es távolságban kell lennie, amely lehetővé teszi a szifon felszerelését és csatlakoztatását. Ha maga a kád a leeresztő nyíláshoz képest meredek, akkor vízszintesen kell elhelyezni.

Ezért, figyelembe véve a kád maximális magasságát a padlóról - 60 cm lábakkal - vegyük figyelembe ezt a mutatót, figyelembe véve a fürdőszoba tulajdonosainak egyedi jellemzőit. Mégis, a felhasználók valós paraméterei jelentősen eltérhetnek az átlagtól, a szabványok előírják. Igen, és a tál mérete lehet a jellemzőkkel.

A fürdőt olyan magasságban kell elhelyezni, amely minden családtag számára megfelelő lenne, és elsősorban a gyermekek, a fogyatékkal élők és az idősek érdekeit kell figyelembe venni.

Kiderül, hogy van egy megengedett magassági tartomány, amely alapján a betűtípust a padlóról 50-70 cm-re lehet elhelyezni. Ez az egyén, de ugyanakkor az optimális paramétert a következő tényezők befolyásolják:

 • A felhasználó növekedése. Ha egy személy tényleges magassága a normálérték alatt van, akkor a fürdőt az alábbiak szerint kell elhelyezni. Például egy másfél méter magasságban nem könnyű felemelni egy lábat 70 cm magasra, és nedves padlózással is veszélyes. Ha a tartályt magas személy használja, akkor sokkal kényelmesebb lesz, ha az alja magasabbra van állítva: nem kell kanyarodni, ha valamit meg kell mosni, vagy csak tisztítani kell a fürdőt.
 • A gyermekek és nyugdíjasok jelenléte a családtagok között. Annak érdekében, hogy a gyermekek, idős rokonok és fogyatékkal élők könnyebben használhassák a fürdőszobát, legfeljebb 50 cm magasra kell felszerelni.
 • A tál mélysége. Tegyük fel, hogy a fürdő 50 cm mély, ebben az esetben minimális beépítési magassága 65 cm, figyelembe véve azt a tényt, hogy a szifonnak kb. 15 cm-t kell biztosítania.

Ha már eldöntötte, hogy milyen magasságban telepíti a fürdőt, akkor a kapott érték alapján a lábak megfelelő méretét kiszámíthatja a fürdő számára.

Állítható lábak az univerzális fürdőhöz (eredeti)

Raktáron

Szállítás: holnap, szeptember 3 9:00 és 22:00 óra között

 • információ
 • kézbesítés
 • fizetés
 • Kérdés?

Káddal kiegészítve Universal (gyári)

Szállítási megrendelések:

Szállítási költség Moszkvában (Moszkvai körgyűrű) - 500 rubel
Moszkvai régióban: 500 rubel. + 25r./km. a Moszkva Ring Road-tól.

A távoli külvárosba történő szállítás előre meghatározott költségekkel történik telefonon vagy azon városok listáján, ahová a szállítást leggyakrabban végzik.

Fizetési módok:

Az árut készpénzben lehet fizetni a futárnak (a legáltalánosabb módszer), vagy amikor a raktárból önfelszedik.

Bármilyen kérdés?

Ha bármilyen kérdése van a katalógusba tartozó tételekkel kapcsolatban, ne habozzon kérdezni. Tapasztalt vezetőink a termékek jellemzőiről fognak beszélni, hogy megkönnyítsék a döntéshozatalt.

Hogyan válasszuk ki a fürdő lábát?

Ha fürdőzésre gondolsz, azonnal figyelmet kell fordítanod a lábak kiválasztására. A mi korunkban, a választás a töltés a fürdőszobában - az egyik kihívás. Végtére is olyan sok ajánlat van, a választék olyan nagy, hogy a szemek eltérnek egymástól. Olyan termék kiválasztásához, amely hosszú ideig tart, és elegáns elem lesz a ház belsejében, figyelembe kell vennie az alábbi ajánlásokat.

Különlegességek

Lehetséges, hogy a kecses kialakítású kényelmes kád a szoba közepén helyezhető el. A modern design, egy ilyen lépés a luxus kiegészítése a belső, tekinthető elegáns megoldás, úgy tűnik, méltóságteljes. Ma a fürdők elhelyezkedéséről számos lehetőséget választottak. De ne felejtsük el, hogy nemcsak gyönyörűnek, hanem megbízhatónak is kell lennie. Napjainkban a kecses lábakon lévő modern fürdők már nem tekinthetők egzotikus elemnek, egyszerűen vásárolhatók egy rendszeres vízvezeték-üzletben.

Fontos kritérium ezeknek a lábaknak a mérete. Mielőtt megvásárolná ezeket a tartozékokat, meg kell fontolnia az öntöttvas vagy acél fürdő tényleges magasságát. Ha a magasságban nem állítható modelleket és a beállítandó modelleket választja, vegye figyelembe, hogy a támogató elemek típusától függ a választás is.

A szabályozatlan lábak normál magassága: rövid 19-20 cm és magas - 40 cm. Határozza meg azonnal, hogy a fürdőszoba felszerelésének milyen szintje legyen. Vonja le a betű magasságát a kapott számból és adja meg a pontos adatokat, melyik szinten kell a lábakat telepíteni. A nem szabályozott modellek optimális magassága 120 mm.

Ellentétben a szabályozatlan modellekkel, az állíthatóak praktikusabbak, lehetővé teszik az acél vagy öntöttvas fürdő tényleges magasságának megváltoztatását. A standard magasság szintén húsz milliméter. Az ilyen szerkezetek messze vannak attól, hogy a fürdetéshez szükséges támogatást ellátják.

A modern, gyönyörű fürdő a ház díszítése lehet az eredeti lábakba való beépítésének köszönhetően. Különleges támaszok szükségesek lehetnek a fürdő megfelelő működéséhez és stabilitásához.

A díszítő és eredeti modern lábak széles választékát olyan kiváló minőségű fémből készítik, mint a bronz. Szokatlan mitikus mancsok, varázslatos színek, elfek és mágikus tündérek képei lehetnek. Nagyon elegánsnak és relevánsnak tűnik mind a modern designban, mind az ókorban díszített szobákban.

Melyek a típusok és a választás módjai?

A lábak a fürdő egyik alkotóelemei, a tálhoz együtt megvásárolhatók. Jobb, ha azonnal megcsinálod, hogy a tál mérete megegyezzen. Ez a további egyszerű telepítés szükséges feltétele. A lábak, amelyek feltétlenül szerepelnek a készletben minden fürdő esetében, a gyártó felelős a teljes készletért, az alábbi funkciókat támogatja, kompenzálja és dekorálja. Mindezek a funkciók nagyon fontosak mind aggregáltak, mind külön-külön.

Ezen funkciók alapján három típus különböztethető meg: lábak, eredeti híres lábak és segédlábak. A mai piacon az ilyen tartozékok gazdag választéka nem észrevehető. Rögtön világossá válik, hogy minden fajnak saját funkciója van, és fontos szerepet játszik a fürdő telepítésében. A gyártók felajánlhatják a vevőt és az egyesített lehetőségeket, itt is széles választékot kínál mind az árkategóriában, mind a tervezésben.

Ma könnyű megtalálni a legoptimálisabb opciókat és lábakat az öntöttvas, akril vagy acél tartályok számára.

Tekintsük a legfrissebb támogatási típusokat.

 1. Megbízható tartószerkezetek, amelyek ellátják a támogatási funkciót. Ezeknek a termékeknek merev tartójuk van, amely nem teszi lehetővé, hogy csúsztassa vagy lengesse a tartály használatakor.
 2. Szükséges fenntarthatósági segédelemeket biztosítani. A fürdőkád lapos felületre történő felhelyezésére szolgál rögzítés és mozgékonyság biztosítása érdekében.
 3. Végleges - változó, állítható lábak. Itt a lábak magassága csavarokkal testre szabható, ami nagyon kényelmes és praktikus.

Érdemes megjegyezni, hogy a lábak fő különbségei olyan jellemzőkkel rendelkeznek, mint az erő, a rögzítő megbízhatóság, a teher ellenállnak. A lábszár feszességétől és a rögzítés helyességétől függ, hogy a tálca biztonságosan rögzítve van. Napjainkban az arany vagy a kovácsolt felsőruházat egyre népszerűbb.

A lábak kiválasztása a választott fürdő típusától függ és attól függ, hogy milyen anyagból. Vegyük figyelembe a három fő fürdőszobát és határozzuk meg, hogy melyik lábak alkalmasak mindegyikük számára.

Öntöttvas esetén

Az apartmanok egyik legnépszerűbb választéka az öntöttvas kád, amely bizonyítottan megbízható, tartós és könnyen használható. Ennek megfelelően az ilyen modelleknek magas ára van, ami nem meglepő, mivel nagy mennyiségű öntvényt használnak termelésük során. Mivel ez a kétségtelenül győztes fürdő nehéz, a táltervezésnek megbízhatónak és biztonságosnak kell lennie. Ezért a hordozóelemek nagy szilárdsága kötelező ebben az esetben.

Számos szerelési lehetőség van ezeknek a lábaknak. Ezek közül az egyik a csapágy támaszok beszerelésére szolgál, amelyeket speciális nyúlványok közötti ékkel rögzítenek. A második rögzítőanyák főleg díszítő lábakhoz használatosak, hogy egy esztétikai típusú támasztékot eltakarjanak. Továbbá a hidromasszázs rendszerek a modern öntöttvas fürdőbe épülnek az új technológiáknak megfelelően. Sokkal több lesz. Az öntöttvas lábak úgy lettek tervezve, hogy egy terjedelmes és nagyon nehéz fürdőt tartsanak, és együtt kerüljenek eladásra, a mellékelt csomagolásban.

Javasoljuk, hogy vásároljon egy dekoratív készletet, amely elrejti a fő támogatást. Az ilyen szokatlan és eredeti díszítő elemekkel berendezett fürdőszoba kényelmet és komfortérzetet teremt a szobában. A különálló öntöttvas öntöttvas gyakran magas oldalú.

Az öntöttvas fürdőhöz szánt lábak következő jellemzői megkülönböztethetők: közvetlenül öntöttvasból készülnek; a téglaépületek dobogószerkezetének építésén túlmenően ki kell javítani; néha a díszítő tartók rögzítésére szolgáló anyák segítségével; még az egyszerű támasztólábak ék is beágyazódnak a süllyesztett fülekbe.

A legtöbb fogyasztó inkább a könnyű acélból készült keretet részesíti előnyben. Köszönet illeti, beállíthatja a szobát a csúcstechnika stílusának irányába, és ezzel egyidejűleg megbízható és biztonságos designt kaphat.

Az akril esetében

Az akril modellek ma hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az akril fürdők elegáns lábai két fémrudak, amelyek közvetlenül a kád aljához vannak rögzítve, és a lábak maguk is be vannak csavarva. Ez egy sokoldalú, kényelmes és könnyen használható formatervezés.

Az akril fürdők fő előnye az általános elérhetőség a viszonylag alacsony költségek miatt. Van egy nagyon nagy választéka a színek, méretek, tervek készleten, ami egy plusz, amikor kiválasztja az ajánlatok piacán. Az akril fürdõk kis súlya megkülönböztetõ jellemzõ, amely befolyásolja a lábak kiválasztását. Végül is a lábak formájának stabilnak és biztonságosnak kell lennie. Bár a lábak ebben az esetben még dekoratívabb funkciót hordoznak, hiszen a kiegészítő keret veszi át a támasztékot, ez az, amely támogatja az egész szerkezetet.

A fürdőkád optimális lábai: 3 szempont

A stílusos lábakra felszerelt fürdőszoba méltóságteljes, drága és vonzónak tűnik, a fürdőkád fontos részlet a víztisztításhoz. Első pillantásra a betűtípus lehet a legelterjedtebb szabványos típus és méret, azonban annak érdekében, hogy a szobát a lehető legkényelmesebbnek és kellemesebbnek lehessen tartani, a belső dekorációt a lehető legaktuálisabban kell megközelíteni. Az eredeti tervezési megoldás megteremtésénél figyelmet kell fordítani minden részletre, még a legkisebbekre is, például a fürdő lábaira.

Erős lábak öntöttvas fürdőhöz

Számos gyönyörű filmben, különböző kúriákban, sőt házak-múzeumokon olyan elegáns lábbal találhat olyan fényűző tárgyakat, mint az öntöttvas fürdők. Mindig olyan tárgyak voltak, amelyek elegáns és elegáns szállást biztosítanak, és napjainkig a kereslet nem csökkent 1% -kal.

Az öntöttvas fürdő alacsony hővezető képességgel, szilárdsággal és jó hangszigeteléssel rendelkezik

Ma nincs szükség a szobának természetes kővel történő vágására, így az oroszlánfákon lévő öntöttvas fürdőkészüléknek csodálatosnak tűnik, hiszen csak eredeti díszítő lábak vannak, amelyek egyébként magasságban állíthatók.

Ezenkívül a betűtípusokat rendszeresen támogatja, amelyek nélkül a művelet lehetetlen.

Amire figyelmet kell fordítanunk az öntöttvas fürdő támogatására:

 1. Mivel az öntöttvas az egyik legnehezebb anyag, a támogatásnak olyan erősnek, stabilnak és megbízhatónak kell lennie, amennyire csak lehetséges.
 2. Ha díszítő tartókat szeretne vásárolni, akkor szigorúan tilos a főtámaszok eltávolítása, mivel a kreatív overlay csak egyfajta fedél, és semmi több.
 3. Az öntöttvas fürdőkád lábainak megválasztása nem előnyösebb, ha a ragasztószalaghoz vagy a ragasztószalaghoz rögzített tartószerkezetet választja.

Ha a gyártó lábai a káddal vannak felszerelve, akkor nem helyettesítheti azokat a választottakkal, mivel a legkönnyebb a bélés megvásárlása vagy további bázisok beszerelése.

A lábakat acélfürdőbe állítottuk

Az acélkád lábainak megválasztása egy kicsit könnyebb, mivel az acél könnyebb mint az öntöttvas.

A legmegbízhatóbb lábak az acélfürdőben kis méretű tartókkal és hosszabb csavarokkal állíthatók be

A fürdőkádak ilyen fajtájú lábai lehetnek vaslapok.

Maga a tartó hasonlít egy hajlított lemezre, amelyre állítható lábak vannak felszerelve.

Az acél fürdőkereteknek lehetnek:

 • Oldalsó szerelvény;
 • Független telepítés;
 • Többfunkciós kialakítás, amely egy keverőre, egy zuhanyrúdhoz, egy szappantartóra és még egy fürdőkádra is szerelhető.

Van még egyfajta tartószerkezet az acélfürdőhöz, és ez egy komplett rendszer, amelyben 4 lába van. Annak érdekében, hogy a szerkezet minél merevebb és stabilabb legyen, a megerősítést speciális csapok segítségével végezzük.

Tegye a lábakat fürdésre saját kezével

Melyek a legszebb fürdő lábak? Kovácsolt vagy műanyag? Érdemes megjegyezni, hogy mielőtt vásárolna támogatást a fürdőszobában, el kell döntenie, hogy mi szükséges a megjelenéshez, és aztán megy a boltba.

A gyártók termékeiket különféle típusú állványokkal egészítik ki, és különböző módon tehetik meg magukat.

A fürdő alatt több fajta láb is létezik:

 1. Reference. A fürdőszobának a fő támogatási pontjaként használják őket, a lehető legtisztább felszerelésre kerülnek, és különösen tartós vászonból, lehetőleg vasból kell készülniük.
 2. További tálcák használhatók a tál mérésére a telepítéskor. Nem használhatók fő lábakként.
 3. Dekor-bélés. Csak a csúnya főtámaszok elrejtésére, vagy a fürdő eredetiségének elrejtésére használható. Alapvetően a tervezők használják az átfedéseket, hogy harmóniát érjenek el a szobának egy bizonyos stílusában.
 4. Univerzális lábak használhatók bármilyen fürdőszobához, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek. Ezenkívül vonzó megjelenésűek, alapvetően nincs szükségük dekorációra.

Az állítható lábak egy különálló alapfajta, amelyet a padlón lévő kád felszínre emelésére használnak.

Alapvetően az ilyen mintákat akril és acél fürdőkhöz használják.

Az öntöttvas súlya, a csapok és a rúd, amelyek miatt a beállítás elvégezhető, megszakadhatnak.

Dekoratív fürdő lábak

Az anyag mindenfajta fürdőszobája sajátos támaszokkal rendelkezik.

A készletben lévő dekoratív lábak állíthatóak. Ez lehetővé teszi az egész szerkezet legmegfelelőbb magasságra történő felszerelését.

De mindegyiknek megvannak a maga előnyei:

 1. Az öntöttvas tartók tartós és megbízható vasból készülnek, és ugyanolyan stílusban készülnek, mint a betű. Más szavakkal hangsúlyozzák kegyelmét, eleganciáját és szépségét. A támaszok lehetnek állati mancs alakja vagy díszített díszítéssel díszítve. Az öntöttvas fürdő hátránya sok a súly, és ezt kell figyelembe vennie a lábak kiválasztásakor. Fontos, hogy az öntöttvas fürdő önmagában nem vásároljon állítható lábat. Kivételt képezhetnek azok, amelyek közvetlenül a gyártótól érkeznek a termékhez.
 2. Az akril fürdők nagyon könnyűek, és értékesítésre mindig sokféle különböző típusú lábakat találnak, felszerelési módot és alakot. Nagyon érdekes lógó lábak csúcstechnológiás stílusban, akril fürdőre szerelve.

Alapvetően az acél fürdőket már teljes lábakkal értékesítik. Ha kívánja, megvásárolhatja az eredeti modell bélését az Ön kívánsága szerint. Az acél fürdők lábai megfizethetőek, és meglehetősen vonzó áron.

Csak acél- és akrilfürdőkön állítható magasságú lábak állíthatók be.

Ez lehetővé teszi a szerkezet elhelyezési szintjének beállítását úgy, hogy a művelet a lehető legkényelmesebb legyen.

Miért kell a fürdő lábánál dekoratív borítások?

Szükségem van a fürdő lábszáraira dekoratív borítások beszerelésére?

A fürdők a lábakra vannak szerelve, amelyek nem csak hordozót, hanem dekoratív funkciókat is ellátnak.

Ezekre a következőkre van szükség:

 • A fő támaszok elrejtése;
 • A fürdő díszítése a szoba stílusa alatt;
 • Eredetiséget ad az egészségügyi berendezéseknek.

Ha a fürdőszoba hozzá van adva, és egyik oldala a falhoz támaszkodik, akkor csak 2 darab díszítő lábakat kell megvásárolnia.

A díszítő lábak telepítési folyamata bármilyen lehet, és attól függ, hogy melyik támasztóelemek vannak a bázisban.

nevezetesen:

 • A díszítő lábak lehetnek olyan lemezek, amelyek egyszerűen ragasztva vagy becsapták a fő támaszokat;
 • A díszítő lábak, mint kisebb támaszok, a fő állványoktól távol helyezhetők el, és ezek a minták a tálca magasságának beállításával lehetnek;
 • Vannak olyan díszítő lábak, amelyeket speciális fürészekbe csavartak a fürdő alján, vagy más szavakkal a fülön.

Bármelyik díszítő állványt csak a tartó és a keret telepítésének fő munkája után szerelik fel. Ebben az esetben elkerülheti szándékolt deformációját.

A lábak jellemzői a fürdőhöz (videó)

Annak érdekében, hogy a díszítőlemezek pontosan megfeleljenek a fő támasznak, akkor a fürdőkád egyik lábát is megteheti, vagy legegyszerűbben együtt vásárolhatja őket. Ebben az esetben a paraméterek eltéréseinek valószínűsége minimális, és lehetővé teszi a betűtípus problémamentes telepítését és további pénzügyi költségeket.