Legfontosabb > Csapok

Az acélkád lábai: állítsa be a saját kezét

Oroszországban a fürdőkben lakástulajdonosok hagyományosan népszerűbbek, mint a zuhanyzók, mert sokkal kényelmesebbek a mosáshoz, mosáshoz vagy más háztartási munkákhoz. Az acélmodellek a leginkább praktikusak és megfizethetőek, ezért gyakrabban vásárolhatók meg.

A mosógép kapacitásának a saját kezeire történő felszereléséhez a lábakra egy acélkádra van szükség, amely különös támaszként szolgál, amely elfogadja és terjeszti a terhelést. A gyártók termékeiket különféle típusú állványokkal töltik, különböző rögzítési módokkal. Megmondjuk mindenféle lábakról és technológiáról az acélból készült mosdó önszerelését ebben a cikkben.

Az acél fürdők jellemzői

Az acélból készült fürdők olyan nehéz öntöttvas termékeket cseréltek, amelyeket nehezen lehetett szállítani, behelyezni egy lakásba és telepíteni. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az acél hajlékonyabb fém, az anyag mosására szolgáló tartályok modellje és mérettartománya igen változatos.

 • Könnyű. Az acélmosás kapacitása 4-szer kevesebb, mint az ugyanolyan méretű mintából készült öntöttvas. A termék könnyedsége csökkenti a lábak és a padló terhelését, ennek következtében könnyebbé válik egy ilyen fürdő felszerelése saját kezűleg.
 • Nagy rezonáló képesség. Az acélnak nagy rezonancia-kapacitása van, ami sok vizet okoz a vízbe való belépéskor. A zaj csökkentése érdekében a tál alját műanyaghabgal vagy más szigetelőanyaggal kezeljük.
 • Hűtsük le gyorsan. Az acélnak nagyobb a hőátadási tényezője, ami miatt a víz sokkal gyorsabban hűl le, mint az öntöttvasban. A hiba kiküszöbölése érdekében a fürdő alját hőszigetelő anyaggal vagy habmal kezeljük.

Figyelj! Egyrészt az acélkád könnyű súlya előnyös, amely lehetővé teszi a tálca felszerelését univerzális tartókra. Másrészről, mivel a gyenge szerelés miatt alacsony tömeg következik be, a mosogatótartály tágulhat, csúsztathatja vagy más instabilitás jeleit mutathatja.

Láb típusok

A saját kezű acélkád használatához speciális lábakat kell használni. A beszereléshez használt támaszokat általában a gyártó biztosítja. A "natív" lábak optimálisan alkalmasak a tál aljának hajlítására, és a termék tömegének megfelelően készülnek. Az alábbi típusú fürdőtámaszok megkülönböztethetők:

 1. Reference. Az ilyen típusú fürdők felszerelésére szolgáló kések támogatási funkciót nyújtanak. Lehet, hogy szerény, kiszámíthatatlan megjelenésű, de a design lehetővé teszi számukra, hogy ellenálljon a súlya a tálat, a folyadék gyűjtött és a személy hosszú ideig. A támasztólábakat általában merev rögzítéssel szállítják a csavarokra vagy ékekre.

Fontos! Úgy gondolják, hogy az acél fürdők túl könnyűek ahhoz, hogy a keretet rögzítsék. De a tapasztalt kézművesek azzal érvelnek, hogy célszerűbb egy komplex alakú vagy nagy méretű modellek telepítése a keretszerkezetre, mint az univerzális lábak használatára.

A tartók típusai

Az acél fürdők gyártói azt állítják, hogy az ilyen modellek beszereléséhez felhasznált lábak merevsége nem túl magas követelmények, mivel az öntöttvasnál kisebb súlyúak. Azonban ezeknek az elemeknek a helyes megválasztása hatással van a telepítés minőségére és a használat kényelmére. Az acéltartály alátámasztása nemcsak megjelenésében, hanem az alkalmazott rögzítőelem típusában is különbözik:

 • A csavarokra. A fürdőkád lábak, amelyek csavarokkal alul vannak rögzítve, fém állványok, a termék felületén speciális, "fül" elnevezésű kiemelkedésekkel csavarták őket. Az ilyen rögzítési rendszert meglehetősen merevnek tekintik. Ha a tartószerkezeteknél túl nagy erőt alkalmaz, véletlenül károsíthatja a fürdő zománcát. A csavarokra szerelt lábak csak akkor használhatók, ha különleges "füle" van a fürdőszoba alján.

A tapasztalt kézművesek azzal érvelnek, hogy egy acéltartály felszerelése egy nem tervezett padlón történő mosáshoz a legmegfelelőbb a láncszemek segítségével, mivel lehetővé teszik, hogy pontosan beállítsák a tálat. Ha a felület, amelyen a tálat kívánja felszerelni, lapos, könnyebb az univerzális támasztékokat használni öntapadó lemezeken.

Az acélkád alátámasztásának kiválasztása

Ahhoz, hogy a saját kezével egy acéltartót telepítsen, előzetesen gondoskodnia kell a megbízható tartókról. Új fürdő vásárlásakor jobb, ha azonnal kérdezed az eladót a vele járó lábak rögzítésének típusától és módjától, és ha szükséges, válasszon több alkalmas és bemutatható elemet. Az acéltartályok felszerelésére szolgáló támaszok kiválasztása a következő kritériumok szerint:

 • A modell súlya. Minél nehezebb a fürdő, annál erősebbnek kell lennie a lába számára a beszereléshez. A támogatások általában a maximális terhelést jelzik, amelyre tervezték.
 • A modell mennyisége. Minél nagyobb a tálca mennyisége, annál több vizet helyeznek el. A nagy térfogatú fürdők esetében erősebb lábakat kell használni merev tartókkal.
 • A szilva helye. A szerelési ütközők nem akadályozhatják a szifoncsatlakozást.
 • Alsó alak. Támogatja az alakját a tál alján. Minél szűkebbek a lábak a fürdőfelülethez közelebb, annál jobb.

Érdekes, hogy az acéltartály mosáshoz való felszereléséhez és rögzítéséhez nem kell figyelembe venni a súlyt. Az a tény, hogy ez a mutató olyan kicsi, mint a víz súlya és maga a tál, ami elhanyagolható.

Do-it-yourself acél fürdőkád felszerelés: részletes telepítési útmutató

Az acél fürdők, amelyek közbenső rést találnak az öntöttvas szerkezetek és akrilalkatrészei között, nagyon népszerűek a fogyasztók széles körében. Ezt könnyen magyarázza az a tény, hogy az acélszerkezetek sikeresen ötvözik a megjeleníthető megjelenést és a nagy teljesítményt.

Az ilyen termékek jelentős előnye az öntöttvas és akril modelleknél az alacsony súlyuk, aminek köszönhetően az acélfürdő behelyezése saját kezűleg elvégezhető. De az acél fürdők telepítésének technológiája saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket részletesebben megvizsgálunk.

A szükséges anyagok kiválasztása

Az acélfürdőbe történő bekötés és az összeköttetés nem végezhető szifon felszerelése nélkül. Kereskedelmi forgalomban kapható, félautomata, speciális alátétekkel ellátott modellek, amelyeken keresztül a víz kézzel "búvárkodás nélkül" kiüríthető: maga a parafa is felemelkedik, és a víz lecsapódik.

Néhány szifont fémdobozokkal egészítenek ki, amelyek egy csavarral vannak ellátva a túlfolyáshoz. Ők az esztétikai megjelenésről híresek a műanyag társaikhoz képest.

Azonban a vízzel való gyakori kölcsönhatáson alapuló, nem megfelelő termékek gyorsan rozsdásodhatnak. A korróziónak kitett anyagból készült kötőelemek, néhány év múlva, egymásba "összeragadhatnak", így szükség esetén szinte lehetetlen csavarni őket.

Az anyagokból az alábbiakat is fel kell készíteni:

 • szerelési hab;
 • elektromos szalag;
 • szilikon tömítőanyag;
 • vízálló festék.

A túlfolyócső esetében: jobb hullámosított rugalmas tömlő használata. Ha összehasonlítjuk a hullámcső belső méretét egy merev cső lumenének átmérőjével, akkor ez a paraméter ugyanakkora külső átmérővel nagyobb lesz. Ez a látszólag kis változás csökkentheti a túlfolyás valószínűségét.

A munkához eszközök szükségesek:

 • a szabály;
 • építési szint;
 • elektromos fúró;
 • villa kulcs;
 • elektromos hegesztőgép.

Néhány előre telepítési szabály

A saját kezű acélfürdő telepítése csak a padló szerelésének befejezése után indítható. Ezen a ponton vízszigetelést kell végezni, a padlószintet ki kell emelni és a padlót lefektetni.

A régi házakban a padló a fürdőszobában az ajtó 1-2% -os lejtésével készült, az aktuális SNIP-ra hivatkozva, amely szerint a lejtő irányát úgy helyezték el, hogy a szennyvíz ne léphessen át a folyosókon csatornákba való átirányításkor.

A jelenlegi szabályozás csak a fürdő és a folyosó közötti küszöb jelenlétét igényli, amely nem lehet kevesebb 2 cm-nél, így egy ilyen akadály 3-4 négyzetméter alapterületű, akár 50 liter vizet is tartalmazhat.

Az acélkád felszerelése előtt ellenőriznie kell a csatornarendszer állapotát. A problémák megtalálása és kijavítása esetén a telepítés után figyelmezteti magát a problémára, amelyet csak a rendszer leszerelésével lehet rögzíteni.

Az építkezést úgy kell elhelyezni, hogy könnyen csatlakoztatható legyen az összes szükséges kommunikációhoz.

A nem szabványos ívelt alakú modelleknek megbízhatóbb rögzítésre van szükségük, amelynek szerepe a mellékelt támasztékokkal és az épített kerettel is elvégezhető.

További haszonszerzés

A fürdő falai a víz alatt és a benne elhelyezkedő testek deformálódhatnak. Ezért egy acélfürdő beszerelésekor egy további erősítőszerkezet gyártása biztosan nem lesz felesleges. A keret gyártására szolgáló anyag a következőket teheti:

 • fa rúdelemek 20x100 mm;
 • horganyzott UD vagy SD profil 20-40 mm-es szakaszban;
 • fém sarkok 25 mm.

A szerkezet méretének kiszámítása

A keret mérete és kialakítása attól függ, hogy hol helyezkedik el a kád. Különállóan állhat vagy falra helyezhető. Az acélkád falra szerelése előnyösebb, mivel ez az elhelyezés lehetővé teszi a terhelés egyenletesebb eloszlását.

A kupak közvetlenül a falhoz, a csomóponttól a függőleges felületig történő elhelyezéssel meg lehet tagadni a támasztóoszlopok felszerelését. Ebben az esetben a felső övet a falhoz kell rögzíteni.

A téglalap alakú fürdőkészülékeken végzett mérési munkák során vegye figyelembe, hogy a külső réteg a szerkezet kerete felőli elülső oldalával kerül felszerelésre.

Miután megmértük a szerkezet méreteit, add hozzá a kapott érték 10% -át. Ez nem befolyásolja jelentősen a költségeket, de lehetővé teszi, hogy további károk elkerülése érdekében az anyaghiányhoz kapcsolódó esetleges problémákat megakadályozza.

A fából készült rudakat vagy fém sarkokat vágófűrésszel vágják a keretelemekbe. A vágási szögnek 45 ° -nak kell lennie. Faacélokkal történő munka során, mielőtt egy acélkád behelyezése előtt kívánatos lenne a vázelemeket védő zománnyal lefedni. A fémkorrózió megelőzése elősegíti a speciális primer kompozíciók elemeinek kezelését.

A keret felszerelése és felszerelése

Az előkészített tárgyakat a padlóra helyezzük és előzetes felszerelést készítsünk. Az építmény fapadlója rögzítésre kerül a padlóra horgonyokkal vagy tüskékkel. Ha egy keretet profilt használnak, a fémelemeket hegesztéssel kapcsolják össze.

A függőleges oszlopok rögzítve vannak az alapkerethez. A fürdő rövid oldalán csak egy állvány van előirányozva, és pontosan a szegmens közepén helyezkedik el.

Az összekötő elemek segítségével összegyűjti a felső öv vázát. A tervezés teljesen megismétli az alsó támasz szerelvényét. A vágott profilokat a sarokoszlopokra helyezzük, és hegesztéssel vagy önmetsző csavarokkal rögzítjük.

Állítható fürdő lábak

Amikor a fürdőt a fém sarkain szerelt keretre telepíti, fontos, hogy kiküszöbölje a torzulást, biztosítva a szűk helyet az egész területen. Ehhez a keret rögzítésének szakaszában a lábakat be kell állítani. Röviden váltakozva csavarják meg és húzzák meg közepesen erővel, és csavarokkal rögzítik a padlóra.

A test pozíciójának igazításakor kövesse azt a szabályt, hogy jobban fel kell emelni a leeresztett szöget, mint leengedni. A szabályt a fürdő átlójára helyezzük. A vízszintes síkot meghatározza.

Egyes gyártók széles hordozóval felszerelt modelleket gyártanak. Kétoldalas szalaggal vannak az alapra rögzítve. De a gyakorlat szerint ez a mechanizmus nem olyan hatékony.

Miután beállította az építőelem lábát, csak a fürdőszoba és a fal közötti rések lezárására marad.

A keskeny hézagokat könnyű lezárni szilikon tömítőanyaggal, csemperagasztóval vagy habképzővel. A varratok lezárását követően a szakemberek azt javasolják, hogy a tartályt vízzel töltsék fel és hagyják ebben a helyzetben, amíg a tömítőanyag teljesen be nem áll.

Annak érdekében, hogy a kötés láthatóbb megjelenést kapjon, vékony műanyag sarokba vagy víztaszító festékkel van bevonva.

A gazdaság díszítése ízlés és lehetőségek kérdése. A kikészítéshez biztonságosan használhat nedvességálló lapokat gipszkartonból, műanyag panelekből vagy cserépből.

Szigetelés és szigetelés

Az acélkádok sok tulajdonosai panaszkodnak, hogy amikor tankot töltenek vízzel, erős zümmögés tapasztalható, ami sok aggodalmat kelt. Javítsa ki a helyzetet a ház hangszigetelésével.

Az extrudált polisztirol egy kisméretű sejtekből álló és egységes szerkezetű lemezlemez. Az alacsony hővezető képesség, a vízfelvétel hiánya és a nagy nyomószilárdság miatt híres. A polisztirolt gyakran fémezett vagy fóliázott réteggel vonják be.

A legegyszerűbb módja az öntapadó szőnyegek használatának. A szigetelõ anyagot a fürdõ méretére vágják, 2-3 cm térfogatnövelõt engednek be. Az anyag ragasztása elõtt a fémfelületet zsírtalanítják az alkohollal nedves szalvétával törölve. Ragasztáskor szükséges a buborékok képződésének elkerülése. Amikor megjelenik egy buborék, anélkül, hogy várakozna arra, hogy a ragasztó szárazon maradjon, puha anyagot kell átszúrnia egy tűvel vagy tűvel, teljesen felszabadítva a levegőt.

Egyes mesterek technikai dugaszokat használnak a zajszigetelésre. A választás legfontosabb előnye egy környezetbarát anyag, amely még akkor sem bocsát ki technikai párolgást, amikor a fürdő meleg vízzel van feltöltve. A bevonat az előző esethez hasonlóan a tálca hátulján van ragasztva. Miután a ragasztóanyag teljesen megszáradt, a fürdő felhasználható rendeltetésszerű használatára.

Ha beszélünk az acél szigetelő tulajdonságairól, a vékony fémfalak nem képesek erre. Ez a probléma könnyen megoldható a szigetelés megszervezésével.

A szigeteléshez bármilyen habarcsot kell használni. A munkát több szakaszban végzik:

 1. Előállítás. A fürdőt egy lapos felületre helyezzük, amelyet egy polietilén vágással borítunk, fejjel lefelé fordítva. A kialakítás úgy van rögzítve, hogy ne habozzon a hab alkalmazásakor. A csatornacsatlakozás területei a maszkolószalagot ragasztják.
 2. Bevonat tömítőanyag. A tál fémfelületére vékony tömítőanyag-hálózatot alkalmaznak. Ezek a manipulációk lehetővé teszik a rögzítő hab megbízhatóságának növelését.
 3. Hab alkalmazása. A habot lassan alkalmazzák, egyenletes réteget képeznek a felületen. Az anyag körkörös mozdulatokkal van ellátva, a fürdő szélétől kezdve a közép felé emelkedve. Az alkalmazás során apró szünetekkel jár, hogy az anyag kiszáradjon, és lábnyomot érjen el a felületen.

A fürdőt meg lehet fordítani a lábakon, és csak a hab teljesen kikeményedése után állítsa be. Az alkalmazott építési hab elegendő duktilitással rendelkezik, ami különösen fontos a szerkezet működése során.

Ez a folyamat szemmel láthatóan megjelenik a videóban:

A kommunikáció összefoglalása

Az acélfürdő összeszerelését a hozzá csatolt utasításoknak megfelelően kell elvégezni. A fürdő telepítésekor be kell illeszteni a szifont, fel kell szerelni a túlfolyó tölcsért, csatlakoztatni kell a csapokat, és csatlakoztatni kell a csöveket a víz kifolyásához.

Ehhez csatlakoztassa a hullámcsövet és a kábelköteget. A főbb árnyalatok az összekapcsoláskor:

 • Gumi tömítések a szilikonnal való felszerelés előtt.
 • Tömítés szilva kívülről szerelve.
 • A túlfolyás és a tömlő közötti tömítésnek kúpja van a pántálás irányában.
 • A menetes csatlakozások jelenlétében füstszalagot kell használni.

A konténer vízzel való kitöltésével a legegyszerűbb a megfelelő csatlakozás meghatározása. Ha nincs szivárgás - a munkát helyesen végezzük. Ha a parafa szorosan lezárt, de a lefolyó és a cső közötti csatlakozások szivárognak, ez a tömítés helytelen beszerelését jelzi.

Annak biztosítása érdekében, hogy nincs szivárgás, felengedik a gépelt vizet, és ebben a pillanatban megnézik a pántok összekötését. Ha szivárgás következik be, óvatosan húzza meg az anyát.

A hiányosságok kijavítása után alaposan törölje le a kábelköteg minden csatlakozását száraz ruhával. Ellenőrző ellenőrzés elvégzéséhez szőnyegezze le a padlót a cső alá papírtálcával vagy WC-papírral. A leeresztő nyílást dugóval lezárják, és a fürdőt félig töltik forró vízzel. Ezt követően a dugót eltávolítják a lefolyóból, és a víz leeresztik. Ha ebben az időintervallumban a papír száraz marad, a telepítés helyes.

Fémszerkezetek beszerelésekor fontos, hogy ügyeljen a földelésre. A huzalozás hibája esetén nagy a valószínűsége annak, hogy életveszélyes feszültség jelenik meg a házon. Ebből a célból egy 2,5 m2-es keresztmetszetű rézhuzalt rögzítenek az egyik végén a fürdőbe, rögzítik egy csavarral, a másik pedig a fémszerkezethez. Ne dugja a házat a vízellátó csövekhez vagy a fűtési rendszerhez.

És fejezze be a tippeket a mesterektől - nézze meg a videót:

Acélkádak felszerelése a lábakon - lépésről lépésre mesterkurzus

Lépésről lépésre szétszereljük az acélfürdő beépítését. Megbízhatóan rögzítheti a lábakra, megtudhatja az üzembe helyezési trükköket, amelyek növelik a működtetés időtartamát és a vízvezeték jellemzőit, a nedvességálló gipszkarton és a Knauf fémprofil fürdőjéhez.

A kiválasztott acél téglalap alakú fürdőkád spanyol Roca sorozat, Contesa, 1700 × 700 × 400 mm méretű. A fürdő térfogata 185 liter, az acél vastagsága 2,4 mm. Az acélfürdő fő előnye a könnyűség. A bemutatott vízvezeték súlya 29 kg, így egy személy képes kezelni a telepítést. De öntöttvas fürdő telepítése önmagában nem lesz könnyű. Legalacsonyabb súlya 80 kg, legfeljebb 180 kg. Egy asszisztenst vagy akár egy brigádot kell csatlakoztatnunk.

A fürdő telepítése a szerelő lábakkal kezdődik. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a padlóburkolatot, valami lágyot helyezünk a fürdő alatt. A gyári kartondoboz még nem távolítható el, ez megbízható aljzat a karcolásoktól. Fordítsa át a fürdőt. Az öntapadó szerkezetek, ahogyan mi a mi esetünkben, amelyek az alsó kontúrját követik, jó lábaknak tekintik a rögzítéshez. A magasságállítás, a torzítások és az egyenetlen padló megakadályozása. Ahhoz, hogy a fürdőt a lábakra telepítse, előfeszítse az U alakú támasztékokat. Jelölés után zsírozza fel a felületet alkohollal, és megbízható fogást biztosít. Kétoldalas szalaggal rögzítjük a szerkezeteket. A tartókat pontosan a fürdő mindkét oldalán rögzítjük, elkerülve a ferdítést. Vannak csavaros lábak is, de nem ajánljuk őket. Nem tudnak ellenállni az egyenetlen terhelésnek a kádban és károsítják a zománcot.

A lábakkal ellátott készlet hosszú beállító csapokat tartalmaz. Mindig be kell őket illeszteni a műanyag hegyekre. Ezt simán végezzük el, ügyelve arra, hogy a menetes csatlakozás ne sérüljön meg. Testre szabhatja a csapot gumi kalapáccsal.

A csapok beszereléséhez. Húzza meg az anyákat a műanyag fülön, és csavarja be a csapot a tartóban lévő lyukba. Ez a részlet lehetővé teszi számunkra, hogy a fürdő magasságát és horizontját állítsa be.

A lábak felszerelése után fordítsa át a kádat. Szerelje fel a leeresztő rendszert. Csomagolja ki és tanulmányozza az utasításokat. Elindítjuk a szerelvényt az alsó csatornából.

A leeresztő cső a fürdő alja alatt lévő technológiai lyukba van szerelve. Ez az elem két részből áll - egy tölcsér alakú csőből és egy csésze alakú krómozott részből áll, amely megakadályozza a nagy törmelék belépését a lefolyórendszerbe. A beszerelés során a legfontosabb, hogy ne felejtsük el összeszerelni a tömítéseket, és ha nem biztos a minőségükben, használjon további szilikont a megbízható tömítéshez.

Menj a csatlakozás túlcsordulásához. Ezt az elemet egy cső képviseli, amelynek egyik vége a fürdő oldalán lévő felső nyílásba van szerelve, a második pedig az alsó csatorna számára, amely a csatornacsatornához vezet. A készlet megvásárlásakor válasszon egy hullámos túlfolyócsövet. Egyszerűen fel van szerelve, nagyobb külső átmérője van, mint egy merev cső, ami azt jelenti, hogy a víz túlcsordulásának valószínűsége minimális.

Ezután csatlakoztassa a túlfolyó csatlakozóaljzatot, szerelje fel azt a technológiai lyukba a fürdőszoba oldalán. Ez az elem elvégzi a vízelvezetés funkciót, amikor a víz eléri a kívánt jelet.

A modern piacon két fürdőkád-elvezető rendszer található. Számos kithez ismert, lánccal ellátott kupakkal és automata dugóval. A második változatnál a nyílás (zárás) olyan mechanizmus révén történik, amely túlfolyásra van szerelve, mint a miénk. Ebben az esetben nincs szükség arra, hogy hajlítsa le és húzza ki a parafát, elegendő a kar elforgatásához.

Itt van a lefolyórendszer végső telepítése.

Számolja ki a fürdő magasságát. A helyes mérés biztosítja, hogy nemcsak a megfelelő burkolattal illeszkedik a burkolólap burkolatához és a vízvezeték-ellátó rendszerhez, hanem lehetővé teszi, hogy mélyebb térdre telepítse a szifont. Ebben az esetben a külföldi szagok szivárgásának valószínűsége minimális. A csak 5 cm-es fürdő további emelése megakadályozza a haj és törmelék felhalmozódását a szifonban és a fém leeresztő rácsban.

A fürdőnek a falhoz való erősítése érdekében szerelje fel a tartót, amíg fenntartható. Knauf fém profilját használtuk.

Rögzítse a profilt dowel-shuropov segítségével, válassza ki a lépést. Javasoljuk, hogy a tartószerkezetet a lehető leggyakrabban szerelje fel.

Úgy néz ki, mint egy fém megáll, miután csatlakozik a dowel-shuropyhoz.

Visszaadjuk a fürdőt, és helyezzük. Mivel a falban levő vízleeresztő nyílás magas és a lábak hosszúsága nem elegendő, a vízszintes szintre kell felszerelni a fürdőt a téglákon. Ráadásul a fém lábak nem elég erősek és nehézek, könnyen megfordulhatnak a test vagy a víz súlya alatt. A szépség nem a legfontosabb itt, hiszen a jövőben bezárja a fülkét a fürdőszoba alatt gipszkartonnal, és csempézni fogja. A tégla jelölésekor ne felejtsd el, hogy elegendő helyet hagyj a szifonnál, így szabadon hozzáférhetsz. A téglagyártást cement-homokhabarcson végezzük.

Húzzon vonalat a falhoz, és távolítsa el a fürdőt. Rögzítse a szilikon tömítőanyagot a csavarozott profilra és a jelzett vonal alatt. Miután megsemmisítették a szilikont, tegye a fürdőt a helyére.

A kádat pontosan a szintre állítjuk be a csavarok beállításával.

Szilikon tömítőanyag zárja be a fürdőszoba és a fal közötti csomópontot.

A lábak stabil rögzítéséhez és a csúszás megakadályozásához megerősítjük őket téglákkal, az ízületeket cementhabarcsgal lezárjuk. A lábakat különösen erősen be kell ágyazni a nehéz öntöttvas fürdő telepítésekor.

Miután kihúztuk a fürdő hátsó sarkát és biztonságosan felerősítettük a falra, rögzítjük a merevséget a végekből, és tégla ragasztóra helyezzük.

Amikor a szilikon tömítőanyag és a ragasztó száraz, akkor folytassa a szifon csatlakozását a szennyvízelvezető csatornába.

A csatlakozás merev szerkezettel történik. A rendszer felbontásához a sarkokat 45 ° C-on használjuk. Ellentétben egy hullámos csővel, az ilyen rendszer könnyebben működtethető és tisztítható. Ha elakadt, elegendő az ütközőszelep kinyitása és a lefolyó tisztítása.

Így kell a rendszernek a kemény szifon csatlakoztatását a csatornába.

Az alsó leeresztődugót és az elforduló karot az oldalsó lefolyó kinyitásához és lezárásához telepítjük.

A lefolyórendszer telepítésének ellenőrzéséhez nyissa ki a csapot és töltse fel a fürdőt vízzel. Amikor a parafa zárva van, nem észlel szivárgást - a felső nyak helyesen van összeszerelve.

Amikor a fürdő félig tele van, nyissa ki a dugót, ellenőrizze az összes többi csatlakozást a szivárgás valószínűségét illetően.

Minden száraz, a fürdőszobát lehet használni. Ha szivárgást észlelünk, valószínűleg lazán meghúzzuk az anyákat, lánc keletkezik, vagy az adaptereket nem mereven rögzítik. Húzza meg az anyákat, és irányítsa a szerkezetet a kívánt irányba.

Az előnyök ellenére az acélfürdőnek két fő hátránya van: a benne lévő víz gyorsan lehűl, és fokozott zaj keletkezik a vízbevitel során. A költségvetési lehetőség, hogy megszüntesse ezeket a problémákat - habszivárgás. Az akril és öntöttvas fürdő felszerelése nem igényli ezt az eljárást. Ezek az anyagok jó hangszigeteléssel és alacsony hővezető képességgel rendelkeznek. Azonban, ha javítani szeretné minőségi jellemzőit, senki sem tiltja meg az ilyen fürdőket. Jobb, ha az összeszerelőhabot nedvesített felületen alkalmazza, mint száraz, kicsi területeken. Hagyjon egy kis rést a technológiai lyukak körül, kb. 2 cm-rel, a felesleges hab pedig könnyen eltávolítható egy éles pengével.

Folytassuk a mennyezet profiljának keretét. Itt ismét a Knauf-profilt használja. Kezdjük a rés mélységével és szélességével. Az útmutatókat a padlóra szereljük és rögzítjük tollszegekkel. A profilot oldalra szereljük, mélyedve a gipszkarton lapok vastagságára és a ragasztóval ellátott csempékre. Ez a távolság körülbelül 22-24 mm, figyelembe véve, hogy a gipszkarton lap vastagsága körülbelül 12-13 mm, a ragasztott lapok vastagsága pedig 10-11 mm. Jobb kikötni a távolságot. Ha a fülke kissé süllyesztett, nem ijesztő. De a hullámzó lemez csúnya lesz. Az oldallapokat egy széles álmennyezethez csatlakoztatjuk, rögzítjük őket a fürdőkád oldalához közel, eltakarítjuk a réseket. A függőleges profilokat középen rögzítjük csavarokkal.

A kárpitozáshoz nedvességálló gipszkartonhoz használjuk a Knauf-ot. A standard lap mérete 3000 × 1200 × 12 mm. Egy 170 cm-es fürdő legfeljebb egy ilyen lapot igényel. Hajlított résszel rendelkező felület esetén mérje meg a kívánt hossz és szélesség téglalapját, vágja és rögzítse. Varrjuk a többi rést. A lejtős és egyenes rész közötti alakzatot a gipszkartonból levágott méretű háromszögek borítják. Nem figyeljünk a kis hézagokra, ezek a hibák nem láthatók a csempe alatt. A burkolást követően elkészítjük az előírt méretű ablakot és felszerelünk egy egészségügyi betétet. Az utolsó lépés a ragasztó és csempék alkalmazása.

A hiányzó csempe a fürdőszoba és a fal között le van fektetve, a varratokat töröljük, most végezzük a befejezés végét - lezárjuk a varratokat. Tisztítjuk a burkolatot a fürdőszoba és a fal között, mindent kiszárítunk. A tömítéshez fehér szilikont használunk, amely nem engedi, hogy a víz áthaladjon a fürdő oldalán.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a szilikon megkenje a csempe és a fürdő, ragasztás kerítés formájában maszkoló szalag a kerület körül. Megakadályozza, hogy a tömítőanyag belépjen a bélésbe és a vízvezetékbe.

Tisztított és elkészített varrat fehér szilikon tömítőanyaggal.

A varrat simává teszünk, ujjal, műanyag spatulával vagy spatulával finoman terjedünk. A felesleges tömítést nedves ruhával törölje le.

Amikor a szilikon kissé kiszárad, óvatosan távolítsa el a maszkoló szalagot.

Miután a szilikon végül megrepedt, a fürdő készen áll a használatra.

Acélfürdő felszerelése a kezével befejeződött. Miután elvégezte az összes munkát, javasoljuk, hogy alaposan szellőzzön a fürdőszobában, hogy megszabaduljon a szilikon tömítőanyag illatától.

A lábak az acél fürdetéshez

A modern világban nagy jelentőséget tulajdonít a lakás belső kialakításának, különösen a fürdőszobának. A technikai képességek és az anyagkínálat lehetővé teszi a dekoráció és a dekoráció legszokatlanabb elképzeléseit is. A vízvezeték szerelvények nagy mértékben hozzájárulnak a fürdő szépségéhez. Miért van szükségük ezekre egyáltalán? Lehetőség van arra, hogy a kézzel és a díszítő lábakkal fürdjetek a saját kezeiddel? Ezzel foglalkozunk ebben a cikkben.

A támogatási struktúrák különbségei és típusai

A fürdők felépítésének minden olyan modellje, amelyre a fürdők fel vannak szerelve, a céljuknak megfelelően, a munkájuk vezetője általában több típusra oszlik:

 • Támogatás - a tőkeszerkezetek beüzemelése során használják, általában a fürdő, a víz és az ember befogadott súlya ellenállnak;
 • segédeszközök szükségesek a szint beállításához, miközben a fürdő teljes súlya egyenletesen oszlik el a téglaállványon;
 • A dekoratív fürdő lábak olyan hamis burkolatok, amelyek kizárólag esztétikai szerepet töltenek be.

Fontos! Ezeket a tartószerkezeteket egyszerűen össze lehet kapcsolni - az építőanyagokban lévő üzletekben gyakran megtalálhatóak a fürdőszobai dekorációs támaszok vagy állítható rögzítőeszközök. Az utóbbiak alapvetően különböznek a merevségük és megbízhatóságuk többi modelljétől, mivel meglehetősen erős fémből készülnek.

A lábak pontos meghatározásához gondosan mérlegelje a tartószerkezet kialakítását:

 • Nyilvánvaló, hogy ha a lábakat kétoldalas építési szalaggal kell a fürdőbe kötni, akkor ez a design kizárólag segédeszköz. Nem képes ellenállni az erős terhelésnek hosszú ideig, de jól tudja biztosítani a mester számára a szükséges magasságot, hogy a kádat egy felszerelt téglapárnára vízszintes helyzetben lehessen elhelyezni.
 • A szaniteráruk megbízhatóságának és merevségének növelése a támaszon magától megnövelhető olyan szerkezetek használatával, amelyek örökké az alját rögzítik. Ez általában egy rögzítésre szánt további elem segítségével érhető el. A nehéz öntöttvas fürdőkben a tartóelemet több rögzítőnyílással helyezzük el, ami kissé kiugrik a fürdő felszínén.
 • Az acélkád lábai leggyakrabban a kötőelemek lemezét jelentik.
 • Az akril fürdők egy kissé eltérő mintázattal vannak rögzítve: lábukat csavarják az aljához, és az oldalak speciális vállpántok segítségével biztosítják a véletlenszerű nyírást.
a tartalomhoz ↑

Acél lábak kádak

Az acélcső-lábfürdő semmi különös: az acéltermékeknek átlagos súlyuk van, és emellett nagyon praktikusak, kényelmesek és viszonylag olcsóak. Szakértők azt ajánlják, hogy azok, akik szeretnének vásárolni fürdő lábát, figyeljen erre a lehetőségre.

Az acél fürdőkád felszerelésére szolgáló tartók kialakítása általában nem nagy figyelmet szentel, mivel ez teljesen más lehet. A legmegbízhatóbb tapasztalt szakemberek az öntapadós réteggel ellátott hordozóeszközöket hívják a bélésnek.

Fontos! Ne feledje, hogy azoknál a szerkezeteknél, amelyekben a támasztékokat mereven mereven rögzítik csavarokkal vagy csapokkal, gyakran üzem közben és néha a meghúzás folyamán, a zománc réteg a kötőelemek helyén a fürdőszobában leválasztható.

Házi keret

Ez a támasz egyszerűen egyszerű csövek és sarkok használatával készülhet. De a folyamat maga követeli meg az utasítások pontos betartását:

 1. Először mérje meg a csatornákat a kád oldalainak felső szélei alatt.
 2. Ha ugyanazt az eltávolítást figyeli, a hegesztést 4 csövek a belső síkra.
 3. Annak érdekében, hogy az építkezés megbízhatóbbá váljon, a középső részen sarkok segítségével csatlakozhat.

Így megbízható keretet kap.

lábak

Hogy szükséged legyen rá:

 • fém sarkok;
 • 50 mm átmérőjű fémcső;
 • gumidugók vastagság 3 mm;
 • mérőszalag;
 • elektromos hegesztő készülék.
 1. Először döntsön el a kívánt magasságról.
 2. Ezután vágja ki a 4 lábat a kívánt magasságú fémcsőből.
 3. Csatlakoztassa a lábakat fém sarkokkal: két a fürdő mindkét végén.
 4. Ezután a tartókat közvetlenül a fürdő testére hegessze.
 5. Ezután ragasszuk fel a gumibetéteket a lábak és a padlólap közötti érintkezési pontokon.

Fontos! A nagyobb stabilitás érdekében a fürdőt maga a falhoz rögzítheti.

A fürdőszoba tálba helyezése

A kád felhelyezése a tartószerkezetekre teljesen egyszerű, mivel a teljes készlet rendszerint minden szükséges felszerelést és felszerelést ad el:

 • A támaszok felszereléséhez fordítsa a fürdőt fejjel lefelé vagy feküdjön az oldalára.
 • Helyezze a tartószerkezeteket a rájuk tervezett lyukakba, majd állítsa le őket.

Fontos! Annak érdekében, hogy ne zavarja a zománcot a fürdő elülső oldalán, tegye rá a hab gumit vagy kartonot. Ha a fürdőt most vásárolták meg, és még mindig a kartonpapírban van, akkor a kartonpapír eltávolítása nélkül jobb a szerkezet elhelyezése.

 • Minden helyet, ahol a lábakat fel kell szerelni, törölje le zsíroldó folyadékkal, például alkohollal vagy acetonnal.
 • Mielőtt ragasztással hajszárítóval fürdene a fürdőszobába, melegítse a lábakat.
 • A tartószerkezetek a lehető legnagyobb távolságra vannak egymástól. Úgy tervezték, hogy a fürdőkád széléhez közel helyezkedjenek el. Figyelembe kell azonban venni a leeresztőnyílás helyét is: a lábat legalább 40 mm-re kell a kád közepétől rögzíteni.

Fontos! A lábak helyének kiválasztásakor azt is meg kell adni, hogy telepítés után a szifon felhelyezése szükséges. Ezért gondoskodjon úgy, hogy semmilyen módon ne befolyásolja ezt a folyamatot.

Csavaros és szilárd lábak

A speciális beállítási csavarral ellátott tartószerkezeteket a beszerelés előtt össze kell szerelni. Helyezze a csapokat műanyag vagy gumi csúcsokba, ehhez csavarja be az anyát az egyik végére, és a másik végét a csúcsba sodorja. Miután elvégezte ezeket a folyamatokat, helyezze az összeszerelt csapot a lábra az anyacsavar lecsavarása után.

A legtöbb időben különféle dekorációs lemezeket vagy az egész díszítő lábakat kapunk. Ezeket az utasításokban feltüntetett módszerrel szigorúan csatolni kell, és ki kell tüntetni a fürdőt, figyelembe véve a tömeg eloszlását.

Fontos! A terhelést semmilyen körülmények között nem szabad a bélésen elhelyezni. A tökéletesen felszerelt díszítő lábak csak javítják a belső térséget, és egyedi stílusban adják hozzá a fürdőkádat.

Videó felvétel

Ha a betűtípust a hordozón szeretnénk beállítani, akkor egyáltalán nem szükséges hívni a mestert. Ön képes lesz megbirkózni ezzel a feladattal magad, ha a munka során minden követelményt, utasítást követel, és tiszteletben tartja a józan észet.

Hogyan szereljünk be egy acél fürdőt a saját kezünkkel: lépésről lépésre

Az acélból készült zománfürdők még a kényelmes akril modellek megérkezésénél sem veszítették el jelentőségüket. Könnyűek, viszonylag könnyűek, és óvatosan használják őket 20 vagy több évig.

A saját kezű acélkád megfelelő felszerelése lehetővé teszi a vízkezelések élvezetét anélkül, hogy a szomszédok elárasztására, vagy a kerámia burkolatra rongálódna.

A vízvezeték és a szerelvények kiválasztása

Kezdetben megfelelő méretű és alakú modellt kell választania. Ha a fürdőszoba tágas, akkor nincsenek speciális követelmények a konfigurációhoz, de korlátozott területeken jobb kompakt vagy szögletes termékeknél.

A vízvezeték üzletek egy sor, 1 m 2 m hosszúságú és 0,7 m és 1 m széles szélességű vízvezeték szerelvényeket tartalmaznak.

Az eszközzel együtt szerelni kell a csatornahálózathoz csatlakozó szerelvényeket. A leeresztő szerkezetek eltérnek a gyártási tervek, méretek, gyártmányok esetében. A polipropilénből készült, vízzáró és hullámos túlfolyócső kombinált készüléke jól bevált. A látható részek eltérő árnyalatúak lehetnek (fehér, ezüst, arany), általában a keverő színével összhangban vannak kiválasztva.

Helyiségek előkészítése a telepítéshez

A falak és a padló felületeinek előkészítése acélkád behelyezésére a felvétel megkezdése előtt is megkezdődhet, de nagyban függ a javítás céljától. Ha egy régi mosdócserét új, de azonos tál mérettel helyettesít, akkor az intézkedések a tisztításra szorulnak. A felújítás másik módja, ha a falak kerámia burkolólapokkal vagy műanyagokkal vannak szembenézve.

A műanyag egyszerűbb: a falak teljesen elkészültek, majd a kád fel van szerelve. A csempék különböző módon érkeznek. Három lehetőség közül választhat:

 • oldalra szerelhető;
 • beépítés - szemben;
 • részleges felfelé néző - felfelé néző.

Az utolsó lehetőség akkor fontos, ha a fürdetőmag magassága pontosan nem ismert, vagy ha egy kis területre van szükség ahhoz, hogy a tálat a falhoz rögzített keretre telepítse. Ebben az esetben hagyjon szabad szalagot a fürdő tervezett telepítési helyén és a csésze felhelyezését követően csempével.

Acélfürdő beépítési utasításai

Az univerzális acél egészségügyi berendezései egyszerűek: egy fémcsésze két lyukkal a leeresztéshez és a túlfolyáshoz, valamint négy lábbal. A tartók mindkét végén két tömbön vannak rögzítve, alul a csavarok a magasságállításhoz vannak rögzítve. A standard acélkád a lábakra és egy speciális keretre telepíthető.

Hogyan helyezzük a tálat a lábakra

Először is fontolja meg a legegyszerűbb megoldást - a lábakra szerelés egyszerű fából készült keret segítségével. A keret szerepe három, közvetlenül a falon rögzített rúd.

A munkák sorrendje a következő:

 • Kicsomagolja a tálat, ellenőrizve a zománcozott bevonat integritását.
 • Lábak, magasságállítás.
 • Jelölés a falon.
 • Fából készült rudak készítése és felszerelése a falra.
 • Faanyag és fali tömítés feldolgozása.
 • A fürdő behelyezése.
 • Tömítse a tömítőanyag rést.

A munkához kulcsra van szükség a lábak, fogók, kézifűrészek vagy fűrésztárcsák, egészségügyi betétek, védőburkolatok impregnálásához, ecsethez, fúróhoz, önfúró csavarokhoz vagy dübelekhez (a fal anyagának jellegétől függően).

Az első fontos lépés a lábak csavarozása az acélcsésze alapjához.

Ugyanabban a szakaszban célszerű olyan szelepeket - beépített hálóval ellátott díszítőlemezeket beépíteni, amelyek belsejéből vannak beépítve, egy vízzáró műanyag szerkezettel és egy vízelvezető csatornával.

A telepítést bonyolítja az a tény, hogy a vízvezetékek a helyiség pereme mentén futnak. Szükséges, hogy a fürdő stabilan álljon, a csővezeték károsítása nélkül, és a később ragasztandó csempe megbízható alapot kapjon. A legjobb megoldás a cső körvonalának rögzítése a csővezeték felőli kerület mentén, amely támogatja a tálat és védi a csöveket. Ez lesz a következő lépés.

Csak a falat koptatják. A műanyag sarkok vagy más eszközök a falrés eltakarására nincsenek szükség, mivel a burkolólapot végig-végig ragasztják. Ez a lehetőség esztétikailag kellemesnek tűnik, és ellentétben a sarok használatával, a sárgaság vagy a penészgombásodás kockázata teljesen megszűnik.

Tégla keretre szerelhető

A téglaalap két okból van kiválasztva: a keret tartós és nem torzul idővel, viszonylag kicsi. Semmi sem függ az egyik vagy másik típusú téglából, használhat szilikátot, piros tűzálló vagy testes testet. Ezenkívül cementhabarcsra van szükség, hogy elvégezhesse a fektetés és a befejező bélés anyagát.

De van egy egyszerűbb módja annak, hogy a nagy bázis helyett két tégla támaszt készüljenek a lábak helyett. Ennek az opciónak az előnyei: kis mennyiségű anyag, költségmegtakarítás, a munka minimális időt vesz igénybe, a cement gyorsan megáll.

Lépésről-lépésre vonatkozó utasítások a téglák támogatásához:

1. lépés - a helyiség előkészítése a fürdő telepítéséhez. Az ilyen típusú telepítéshez dekoratív képernyőt kell használni, így a nyakkendő eredeti állapotban maradhat, csempézés nélkül.

2. lépés - a munka megjelölése. Az utasításokban megtalálható a pontos távolság a tálca lábai között, ugyanúgy kell tartani a rackek középpontjai között. Megjegyezzük a telepítési helyeket, a falak távolságát tartva.

3. lépés - téglafalazat. Általában három pár tégla mindkét oldalán elegendő ahhoz, hogy elvégezhesse azokat, amelyek egyszerűen egymásba helyezve, a hagyományos váltás nélkül.

4. lépés - A támaszték vakolása. A vakolat növeli a téglák erejét - a kiegészítő védelem miatt kevésbé higroszkópos és hosszabb ideig tart.

5. lépés - a fürdő helyreállítása. Vastag réteg habarcsot helyezünk a tartók felső felületére, és összeszereljük a kádat úgy, hogy a meg nem szilárduló cementkeverék aljává alakuljon.

Ugyanezzel a megoldással átfedjük a repedéseket a tálca tartószerkezethez való rögzítésének helyére. A fürdőbe pontosan állt, és nem változtatta meg helyzetét, a falak mentén rögzítjük a rudak vagy fém profilok peremét is. Ha az oldat teljesen száraz, további finomítást végezhet - a falak javítását befejezni, telepíteni a képernyőt.

A telepített tálak kialakításának módjai

Ha egy fürdőkád a költségvetési modellekhez tartozik, és egy különleges keret, amelyhez egy képernyő nem tartozik hozzá, akkor egy díszítőelemet egymástól függetlenül kell készíteni. Különféle anyagokat használnak gyártásához: kerámia csempe, mozaik, műanyag, kezelt fa, rétegelt lemez, gipszkarton, stb.

A kisebb fürdőszobákban a képernyő telepítése vizuálisan még közelebb hozhatja a szobát. Ennek elkerülése érdekében könnyű vagy fényes anyagokat használhat. A tolóajtók hozzáférést biztosítanak a fürdőszobában lévő helyhez, ahol hasznos dolgokat tud tárolni. Az ajtók helyett kényelmes nyílást készíthet.

Milyen hibákat el kell kerülni

Figyelembe véve, hogy a tálca hosszabb ideig van felszerelve, és néha "szorosan" helyezkedik el a tömítőanyagon vagy a rögzítőhabon, gondosan és óvatosan kell elvégeznie a telepítés összes szakaszait. Itt vannak azok a hibák, amelyekkel a bérlők leggyakrabban szembesülnek:

 1. A túlcsordulás késői telepítése. Ha a fürdőszobát már rögzítették, a szerelvényeket sokkal nehezebb felszerelni, különösen a tál alacsony illeszkedését figyelembe véve.
 2. A lábak magasságának pontos beállítása. Nagyon nehéz szorítani a csavarokat, ha a tálat már ragasztják a tömítőanyaghoz. Különleges eszközök és extra erőfeszítés szükséges.
 3. A padló és a képernyő között nincs különbség. Nagyon kényelmetlen bármilyen műveletet végrehajtani, és egy üres elülső fal melletti fürdőszoba mellett állni.
 4. Laza rögzítő lábak. A laza anyák gyengíthetik a szerkezetet. Fürdõ a padlón nem esik, de oldalra mozoghat.
 5. Telepítés a csatornahálózat helyének figyelembevétele nélkül. Ha a cső kimenete a tál alja fölött van, a víz nehezen leereszthető.

Néhány hiányosság azt eredményezi, hogy a javításokat ütemterv szerint kell elvégezni, és nem csak otthon, hanem a szomszédos országokban is. A kellemetlen pillanatok a fürdőszoba és a fal közötti rés pontatlan tömítésével, valamint a padló alatt a padló alatti vízszigeteléssel járnak.

Néha nem termelnek zajcsillapítást. Nem szükséges minden acélfürdőben, de ha egy vízsugár hangot ad, akkor az alsó oldal alján habot kell lefedni. Ezt a telepítés után lehet elvégezni.

Hasznos videó a témában

A gyakorlatban a fürdőkapacitás telepítési lehetőségei sokkal többek, és választásuk egy vagy másik módszer ésszerűségétől függ. Olyan videókat kínálunk, amelyekben a profi mesterek megosztják titkaikat.

A szilikon tömítőanyag szerepe az egészségügyi berendezések telepítésekor:

Tippek a fém felületek védelmére:

Lépésről lépésre az A-tól Z-ig terjedő utasítások:

Amint látja, még ez a látszólag egyszerű esemény, például egy acélfürdő fürdőre történő felszerelése lábakon vagy kereten, számos érdekes árnyalattal rendelkezik. Nem mindig lehetséges mindent helyesen előtérbe helyezni. De ha magas színvonalú vízvezetékeket választasz, és minden telepítési szabályt megfigyelünk, örömmel használjuk a fürdőszobát.

Lábfürdő: az acélfürdő lábai univerzálisak, dekoratívak, hogyan kell csinálni magad / Zonavannoi.Ru

A fürdő lábak nem csak esztétikai funkciót szolgálnak: gyakran kiegészítő eszközként szolgálnak, amely lehetővé teszi az egyenletes pozíció elérését. Ugyanakkor a lábak díszítő funkciói is nagyon fontosak, így sok modern modelleket kínálnak a modern értékesítési pontok között, amelyek között nem könnyű választani a megfelelő lábakat fürdésre a megfelelő élmény nélkül.

A választás helyes meghatározása érdekében nagyon fontos, hogy világosan megértsük, milyen típusú lábak vannak a fürdő alatt.

 • A támogatási struktúrák típusai és azok különbségei
 • Acél fürdő lábak
  • Támogatási struktúrák típusai
  • A dekoratív lábak megvásárlására vonatkozó szabályok
  • Fürdő telepítése

A támogatási struktúrák típusai és azok különbségei

A fürdők felszerelésére szolgáló megállók különböző típusai, a céljuknak megfelelően, a mesterek általában három típusra oszthatók:

 • támogatja (a tőkeszerkezetek felépítésénél fogva képes ellenállni a fürdő, a folyadék és a személy súlyának);
 • kiegészítő (szükséges a szint beállításához, miközben a fürdő súlyát egy téglaállványra osztják);
 • dekoratív (hamis) lemezek (kizárólag esztétikai funkciót végezzenek).

Az ilyen típusú ellenálló termékek könnyen kombinálhatók: az építőipari tárolókban gyakran láthatók a fürdőszoba dekoratív támaszai vagy állítható tartószerkezetei. Ez utóbbi a többi modellektől a formatervezés merevsége és megbízhatósága miatt különbözik, mivel általában egy nagyon erős fémből készülnek.

Eredeti lábak acélfürdőhöz

Az ilyen vagy más lábak típusának pontos meghatározásához gondosan mérlegelni kell a tartók kialakítását. Nyilvánvaló, hogy ha a lábakat kétoldalas építőszalaggal kívánja a fürdő aljához rögzíteni, akkor ez a konstrukció csak kiegészítő lehet, mivel hosszú ideig nem képes ellenállni a terhelésnek, de segíthet a mesternek a fürdőt vízszintes helyzetű téglából készült párnán elhelyezni.

A tartószerkezetek rögzítőszerkezetének merevsége és megbízhatósága javítható olyan szerkezetek alkalmazásával, amelyek alaphoz "szorosan" vannak rögzítve. Ez általában egy további rögzítővel érhető el. A nehéz öntöttvas tartókon fel vannak szerelve a lyukak, amelyek kissé kitüremkednek a felület mögé, és az acéltermékekre gyakrabban vannak speciális szerelőlapok. Az akrilfürdők kicsit másképp rögzítenek: lábukat csavarják az aljára, és az oldalakat speciális vállpántok segítségével biztosítják a véletlen nyírással szemben.

Acél fürdő lábak

A honfitársaink számára a lábakkal ellátott acélfürdő nem egy szokatlan látvány: az acéltermékek átlagos súlya, ráadásul praktikus, kényelmes és viszonylag olcsó. A Mesterek azt ajánlják, akik szeretnék fürdőszobát vásárolni, lábakon állva, először is, hogy figyeljenek erre a lehetőségre.

A modern építőipari piacokon szabványos tartószerkezeteket kínálnak értékesítésre, és ezen kívül univerzális acél lábak találhatók fürdőkhöz, vagyis azok, amelyek a szaniteráruk magasságának függvényében szabályozottak. Az acél fürdőkád felszerelésére szolgáló ütközők tervezése általában nem különösebben figyelemre méltó, hiszen teljesen különbözik az akril fürdőszerkezetektől eltérően, amelyek leggyakrabban teljesen felszereltek vagy olyan masszív öntöttvas fürdőhöz, amely nem igényel elegáns kialakítást. és a tervezés megbízhatóságában, valamint a lakberendezéshez illeszkedő dekorációval. A klasszikus lábfürdő, amelynek fényképét láthatod ezen az oldalon, elég tisztességesnek tűnik, és sikeresen illeszkedik majdnem minden belső térbe.

Lábak az acélfürdőhöz

A legmegbízhatóbb tapasztalt kézművesek azok a tartószerkezeteket nevezik, amelyek a bélésen öntapadó réteggel vannak felszerelve. Fontos megjegyezni, hogy azoknál a szerkezeteknél, ahol a támaszték mereven merevítve van csavarokkal vagy csapokkal együtt, a zománc gyakran lehúzható a működés során (és néha a meghúzás során) a fürdőben a rögzítési pontokon.

Támogatási struktúrák típusai

A fő jellemző, amely megkülönbözteti a lábakat az acélfürdőben, hogy nem igényel túlzott merevséget. A saját kézükkel ellátott fürdőkád dekoratív lábai még vasalóból is készülnek: ha profilt alakítanak ki, akkor az egész szerkezet elegendő megbízhatóságot és merevséget biztosít. Leggyakrabban az ilyen fürdők lábai profilos lemezek formájában készülnek, amelyek mindkét oldalán beállítható támaszok állíthatók be.

Az ilyen lábak gyártásához azonban sok más módszer létezik. Azok, akik érdeklődnek a lábuk készítéséhez egy acél fürdőhöz saját kezükben, tudniuk kell, hogy a fülhöz rögzített négy fülből készült szerkezetet leggyakrabban használják. Annak érdekében, hogy optimális merevséget érjünk el ebben a szerkezetben, a megállók egymáshoz szorulnak. Az ilyen design még kezdõs otthoni mester is lehet.

Az acél és az öntöttvas fürdő lábai

Néha az acél fürdők számára is teljes vázszerkezeteket készítenek, amelyek lehetővé teszik továbbá, hogy ne csak a szomszédos falakon, hanem az erre a célra kialakított kiegészítő tartókkal is támogassák őket. A fürdőszobában ilyen makacs struktúrák segítségével látványos és stílusos belső teret hozhat létre, amelyet a "high-tech" stílusban terveztek. Az ilyen keretek gyakran univerzálisak: külön helyet biztosítanak a szappanos edényekhez és állványokhoz, csapokhoz, zuhanyrúdhoz és függönyrúdhoz. Ezek a designok a modern üzletekben meglehetősen drágák, de az ár meglehetősen indokoltnak tűnik, mivel nem kell fizetni a rendes lábakért, hanem a teljes fürdőszoba komplexumért.

A dekoratív lábak megvásárlására vonatkozó szabályok

A fürdőszobai tartóelemek kiválasztása érdekében fontos, hogy ne csak a tervezés, hanem a minőség is vezérelhesse őket. A lábak külső ellenőrzését a vásárlás helyén kell elvégezni, így később nincsenek előre nem látható nehézségek. A klasszikus fürdő nagyon szép lesz a dekoratív bronzlábaknál, és az alapkonfigurációból egy akril sarok is beilleszthető a lábakra. Ha azonban a köteg nemcsak nem dekoratív, hanem nem minőségi lábakat is tartalmaz, akkor a legjobb, ha azonnal kérdezheti az eladótól, hogy milyen egyéb jelenléte van a tartományban, különösen akkor, ha a dekorációs lehetőség előnyösebb.

Az acél és az öntöttvas fürdő lábai

Sokkal célszerűbb olyan univerzális lábak kiválasztása, amelyek a fürdőkbe történő mindenféle rögzítésre alkalmazkodnak, és lehetővé teszik a magasság beállítását.

Ne felejtse el a speciális puha párnák előzetes megvásárlását, amelyek célja, hogy megakadályozzák a zsetonok és karcolások előfordulását a padlón.

Fürdő telepítése

Egyáltalán nem nehéz telepíteni a fürdőt a tartókon, mivel minden szükséges rögzítőelemet és rögzítőelemet általában a készletben értékesítenek. Az alátétek felszereléséhez a fürdőt fejjel lefelé vagy oldalra kell helyezni, és a tartószerkezeteket be kell illeszteni a hozzájuk tartozó lyukakba, és le kell állítani.

Annak érdekében, hogy ne zavarja a zománcot a kád elülső oldalán, ajánlatos habszivacs vagy legalább karton alá helyezni. Ha a fürdőt csak azért vásárolták meg, és még mindig a dobozban maradtak, akkor jobb, ha a kartonot eltávolítjuk anélkül, hogy eltávolítanánk a szerkezetet.

Univerzális fürdő lábak

Mielőtt eltávolítaná a védőfóliát az öntapadó felületről, a helyeket, ahol a lábakat be kell szerelni, törölje le zsíroldó folyadékkal (például acetonnal vagy alkohollal). Mielőtt a lábakat a fürdőszobába ragasztanák, ajánlott fűtött egy hajszárítóval.

A lábak a lehető legmagasabb távolságban helyezkednek el egymástól, vagyis a fürdőkád legszélei közelében rögzítik őket. Ugyanakkor figyelembe kell venni a lefolyó lyuk helyét is: a lábat a fürdőszoba középpontjától 30 mm-nél közelebb kell elhelyezni. A lábak helyének megválasztásánál nagyon fontos előrejelezni azt is, hogy később szükség lesz a szifon felszerelésére, és gondoskodik arról, hogy ne zavarja ezt a folyamatot.

Néha a lábak nem egészen illenek a fürdőszoba ovális alakjához. Ebben az esetben ezek egy hagyományos kalapács segítségével gyengéden rögzíthetők egy fa felületre.

Acél fürdő lábak

A rögzítéshez speciális csavarokkal ellátott tartószerkezeteket szerelés előtt össze kell szerelni. A csapokat műanyag vagy gumi csúcsokba helyezzük, amelyekhez csavarozzák az anyát az egyik végénél, és a másik végét a csúcsra kalapják. Ezután az összeszerelt csapot behelyezzük a lábba, az előanya csavarja ki.

Sokan ma díszes bélést vagy szilárd dekoratív lábakat szereznek. A szigorúan az utasításokban megadott módszer szerint kell felszerelni, és a fürdőt a súlyeloszlást figyelembe véve be kell állítani. A terhelést semmilyen körülmények között nem szabad felosztani a bélésen. A helyileg felszerelt díszítő lábak díszítik a belső teret, és egyedi fürdőszobát adnak.

A legfontosabb elv, amely mind a lábak megválasztását és felszerelését irányítja a fürdőszobában, az, hogy a lábaknak elég erőseknek kell lenniük, és elég erősek ahhoz, hogy hosszú ideig ellenálljanak a súlyának.