Legfontosabb > Fürdő

A lábak szerelése az acélfürdőben. Telepítési szabályok

Az acélfürdő sokkal könnyebb öntöttvas, ezért a szállítás és a telepítés sokkal könnyebb lesz. Az ilyen berendezések súlya kicsi, mivel a fürdőszoba közepére nem lehet a falakra támaszkodni. Kezdetével acélfürdőt kell telepíteni a lábakra. Megbízható és stabil lábak az acélfürdőhöz - azok, amelyek követik a termék aljának körvonalát, ráadásul kívánatos, hogy öntapadósak legyenek.

A készletben lévő gyártók néhány gyártója magában foglalja az acél fürdőkámaszokat a csavarokon. De ez a kötőelem nem ártalmatlan a termékek felületén, mert károsíthatja a zománcozott réteget. Túlzott terhelés esetén a zománc feltörhet a rögzítési területen. Ráadásul egyes gyártók fürdőinek "szabályos" lábai, sajnos, nem különböznek minőségükben. Ezért előnyös az öntapadós alapon az acél fürdőkádak univerzális lábai megvásárlása.

Általánosságban elmondható, hogy a fém vízvezeték-berendezések telepítése gyakorlatilag nem különbözik az öntöttvas felszerelésétől (ráadásul persze, hogy könnyebb mozgatni őket). De léteznek bizonyos különbségek.

Az acélfürdő felszerelésének jellemzői

A nagy súly és masszív hatás miatt öntöttvas fürdőkádak helyezhetők el a fürdőszoba közepén, de az acéltermékek ugyanilyen módon történő felszerelése lehetetlen: a fürdőnek feltétlenül három falhoz kell csatlakoznia.

Ennek alapján először telepítenie kell a fürdőt, majd helyezze el a falazót. A fürdetés szabad áthaladása a falak között az egyik falról a másikra való távolságnak meg kell egyeznie a termék lineáris méreteivel, plusz 5-6 milliméterrel.

Rögzítse a lábakat

Hogyan szereljük fel az acélfürdő lábát? Tehát már eldöntöttük, mi a legjobb az öntapadó alapon. Az ilyen támaszok "P" betű alakúak, és a talapzat bizonyos eltérései vannak. Rájuk csavarok a műanyag csúszkákkal történő beállításhoz. A legmegbízhatóbb lábak az acélfürdőben kis méretű tartókkal és hosszabb csavarokkal állíthatók be.

Mivel a fémtermékek nem túl súlyosak, és a víz súlya vagy egy személy súlya alatt tudnak csúsztatni, számukra további támogatást nyújtanak falazat vagy tégla formájában. Természetesen ez a támogatás a készülék külsején található.

Miután elvégezte az egészségügyi berendezés telepítéséhez szükséges összes alapmunkát, a téglából csempézett, ezért kezdeti megjelenése nem játszik különleges szerepet. Ha szándékozik ilyen támogatást nyújtani, akkor győződjön meg róla, hogy a helyszín alatt hagyja a szabad hozzáférést a szifonhoz.

A lábak acélkádra történő felszereléséhez a következő műveleteket kell végrehajtania:

edzés

Helyre kell helyezni a berendezés felszerelését. Azonnal meg kell szerveznünk következtetéseket a szennyvíz és a jövőbeli keverők számára. A következő lépés a falak nedvességvédő szerekkel való kezelése. Ha a falak közötti szögek nem egyenesek, ki kell egyenlíteni őket. Ezt követően elkezdheti telepíteni egy egészségügyi berendezést.

Szerelési lábak

 • Először a fürdő alját kell felfelé fordítani. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a zománcréteget, jobb, ha aljzatként kartonpapírt vagy habgumit használnak. Amikor egy terméket vásárol egy dobozban, egyszerűen nem távolíthatja el.
 • A fémfürdő lábai először meg kell próbálni a jövő telepítésének helyén. Az egyik lábpárt körülbelül két centiméter távolságra kell elhelyezni a kifolyónyíláson a termék középpontja felé.
 • A második pár lábak a készülék második szélénél helyezkednek el.

Tipp: Ha a lábak nagyon közel vannak az aljához, manuálisan lecsökkentheti a csatorna eltérítés mélységét. Mindenesetre egy ilyen eljárás kívánatos, hogy ne a fürdő alatt, hanem valahol a szubsztrátumon.

 • A termék ízületében a felületét hígítatlan alkohollal vagy acetonnal kell zsírtalanítani. Ezután eltávolítania kell a védőréteget a betétekről, helyezze a lábakat a megfelelő helyre, és erősen nyomja le a berendezés aljára. Ajánlatos az alkohollal való felszerelés helyét zsírtalanítani, de semmiképpen sem használhat oldószert.
Univerzális készlet ragasztóval

Tipp: A bélésről könnyen leereszkedő védőréteghez fűthető épület vagy rendszeres háztartási hajszárító.

 • A menetes csapokat a beállítástól óvatosan és lassan óvatosan kell a műanyag csúcsokhoz vezetni, miközben biztosítani kell, hogy a szál ne sérüljön meg. Ha nincs gumi kalapáccsal, akkor jobb, ha a kalapácsok előtt meg kell húzni a teljes csavaranyákat. Ezt követően az anyákat be kell csavarni, amíg a csúcsok meg nem halnak, és a csapokat be kell csavarni a rájuk helyezett tartópontokba.
 • Annak elkerülése érdekében, események, azonnal ki kell értékelni a paramétereket a fürdőszoba ajtaját, mert lehet szűk. Ebben az esetben a helyiséggel ellátott lábakkal ellátott berendezés nem fog sikerülni anélkül, hogy károsítaná a tartószerkezetet. Ezután kívánatos, hogy a lábakat már a fürdőszobában is felhelyezzük.

Állítható vízszintes fürdő

 • Miután a terméket megfelelő helyen helyezte el, ne felejtse el, hogy a lábakkal ellátott acélfürdő magassága minden oldalról azonos szinten legyen. Ehhez használhatja a szintet és a magasság különbségét a berendezés egyik és másik oldalán, egyszerűen állítsa be azokat a csavarok segítségével, amelyek maguk a lábak beállítására szolgálnak.
 • Továbbá a fürdőkád oldalai és a falak közötti sarkokban négy keskeny ékanyagot kell kalapálni. Az acélszerkezet éle és a fal közötti hézagokat fel kell tölteni speciális habszivacs habarccsal. Teljes megszilárdulása után ki kell húzni a fa ékeket.
 • Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a vizet a fürdő alá öntve, a hab tetején, a termék oldalán lévő szinttel, akkor egy szilikonréteget helyezhetünk.

következtetés

Minden szakasz befejezésekor egy helyet a vízvezeték-felszerelés alatt téglával lehet elhelyezni, vagy egyszerűen csak egy dekoratív csúszdát telepíthet. Ezután a fémtermékek beszerelése teljesnek tekinthető.

A fürdő lábszárai és egyéb tartozékok a beépítéshez

Melyek a vasöntvény fürdő lábai? És acélhoz? Hogyan szereljünk fel akril fürdőt, kivéve a deformációját és elmozdulását? Milyen magasnak kell lennie az oldalaknak és a fenéknek? Megpróbálom válaszolni ezekre és néhány más kérdésre a cikkemben.

Acélkád rendszeres lábakon.

Magasság és lejtés

A vas és acél fürdők szabványos beépítési magasságát a GOST 18297-96 és a GOST 23695-94 szabvány írja elő:

Ezenkívül a GOST 18297 azt javasolja, hogy a kifolyó és a padló közötti távolság legalább 145 mm legyen. Szükséges a kényelmes karbantartáshoz és (ha szükséges) a pántok cseréjéhez.

A kád fenekének meredekségének kell lennie a körülbelül 2 cm-es lineáris mérő felszabadulás irányában. A lejtő jelenlétét könnyű ellenőrizni, ha egy vödör vizet öntünk a vízvezeték-szerelvénybe: teljesen le kell üríteni a csatornába, és nem szabad tócsát hagyni. A lejtõt általában a készülék táljának alakja biztosítja, vízszintes felszereléssel az azonos magasságú lábakra.

A fürdő úgy van beállítva, hogy az oldalak vízszintesek.

Milyen legyen az akrilfürdő magassága?

Az ilyen típusú készülékekre vonatkozóan nincsenek egységes szabályozási dokumentumok: különböző előírásokat (műszaki feltételek) gyártanak. Ugyanakkor az akril, öntöttvas és acél fürdők használatát végző személyek anatómiája ugyanolyan volt, így logikus lenne ugyanazon 600 - 630 milliméteres magasság korlátozása.

Bizonyos esetekben a csatornarendszer kialakítása miatt néhány centiméterre fel kell emelni a készüléket, hogy biztosítsa a víz áramlását. Hogyan lehet ezt tenni?

 • Acél- és akrilfürdőkben, valamint modern öntöttvas készülékeknél az állítható fürdő lábak szolgálják ezt a célt. A csavaros lábat a kívánt hosszúságúra kell csavarni és anyával rögzíteni. Ebben az esetben természetesen a fürdõnek stabilnak kell lennie, és a felszabadulással kell rendelkeznie;

Állítható lábak modern öntöttvas fürdővel.

 • Retro öntöttvas fürdő lábakkal díszítő képernyő jelenlétében egyszerűen csak négy vörös tömör téglára van kitéve. Pontosan vörös és testes: a porózus téglának nincs elegendő ereje, és a szilikát fél a víztől. Nyitott fürdő az oroszlán lábán vagy más díszítő állványokon egy alacsony téglagyárra vagy más vízálló anyagokra szerelhető.

A dobozon álló, lánctűlyével stilizált lábakkal ellátott önálló kád található.

Ha a fürdőt 10 vagy több centiméterrel emeli fel, jó ötlet lenne hozzá egy csempézett lépcső közelébe. A gyermekek, az idősek és a mozgáskorlátozott családtagok kényelmetlenül lépnek fel a készülékbe, ha a táblák magassága meghaladja a 70 cm-t.

Súlyproblémák

Öntöttvas

A szovjet minta öntöttvas fürdőjének telepítése? Igen, nagyon egyszerű:

 1. A fedélzetre vagy függőlegesen helyezkedik el;
 2. A lábakat a tálca alján lévő öntöttvas fülekhez nyomják;
 3. Az egyes fülek és a lábszárak között egy acél ék van. Miután mind a négy ék eldugult, a fürdő vízszintes helyzetbe kerülhet. Egyenletesen stabil lesz: a készülék szilárd tömege kiküszöböli a spontán elmozdulást.

A soviet minta egészségügyi eszközén lévő sertésvas lábak.

A klasszikus lábak az öntöttvas fürdőhöz masszív öntöttvas tartók, amelyek magasság-beállítást nem tartalmaznak. Az új készülékek azonban állítható lábakkal vannak felszerelve. A beállítás nagyon hasznos lesz, ha a fürdőkád egyenetlen padlón mozog: ilyen szabályozatlan támaszok alatt ilyen esetekben szükség van a lenolajjal impregnált fából készült ékkel, vagy cementelni őket.

Akril, acél

A téglalap alakú fürdőkád klasszikus méretei, melyek kis lakások fürdőszobákba és fürdőszobákba történő beépítéséhez alkalmasak, a következők:

 • Hossz - 150 - 170 cm;
 • Magasság - 60 - 63 cm;
 • Szélesség - 70 - 75 cm.

Ezekkel a méretekkel az öntöttvas fürdő súlya 96-120 kg, az akril és acél pedig legfeljebb 35-et tesznek ki. Áruk akril és öntöttvas javára szól: ezek a fürdők 3-4-szer olcsóbbak, mint az öntöttvas analógok.

Acélkád 170 cm hosszú Súly 28 kg.

Az alacsony súly természetes következménye az a tény, hogy az acélkád vagy az akril vízvezeték szerelvények számára kialakított lábak nem teszik lehetővé az abszolút rögzítésüket. Az asztalra ültetve vagy ülve elkerülhetetlenül a fürdetés eltolódását vagy döntését okozza.

Gyakorlati következmény: az acél vagy akril fürdők felszerelése biztonságos rögzítést igényel a falhoz. Alternatív megoldásként a készülék merev vázra szerelhető - hegesztett, víztaszító impregnáló vagy horganyzott profilból álló rúdból.

Személyzeti felszerelés

A hagyományos lábak az acél fürdőkhöz kettővel vannak összekötve és a csuklóval rögzítve vannak a fülekhez az elején és a sima alsó rész végén. Rendszerint a szerelési készletek univerzálisak és alkalmasak ennek a gyártónak a teljes skálájára.

Az acélszerkezet lábai.

Az akrilfürdő beszerelési készlete általában:

 • Könnyű keret vagy két iker láb, amelyek az egészségügyi berendezés vastagított aljához vannak rögzítve horganyzott öncsavarral;
 • Műanyag vagy horganyzott sarkok - bélés, amelyek a fő falhoz vannak rögzítve és a fürdő oldalán vannak elhelyezve. A gyöngynek ezekkel a sarkokkal való rögzítésének megbízhatósága, őszintén szólva, komoly kétségek merülnek fel. Ezenkívül gyakran a fürdőt nem a fő falra telepítik, hanem egy könnyű válaszfalra, amelyre a szabványos kötőelemek elvileg nem telepíthetők.

A rendszeres rögzítés eleme.

Az értékesítés során megtalálhatja azt a keretet, amelyen a fürdőt nem csak az alsó, hanem az oldalak is támogatják. Az ilyen szerelési készletek a legjobb megoldás: elég, ha a kádat egy szilárd keretre fektetik a falhoz, és biztosítják az illesztés tömítettségét.

Az ilyen akrilfürdőkeret minden dicséretet érdemel.

Gyakorlati telepítési ajánlások

Hogyan rögzítsd a vasfürdőt a saját kezedben, kiküszöbölve a hajlamokat és elmozdulást?

Amikor először találkoztam ezzel a problémával a saját lakásomban, megoldtam ezt a problémát:

 1. A fürdőt a szabályos lábakon a fal közelében helyezték el;
 2. Egy csempézett kötényt a falon közvetlenül a fedélzet mentén helyeztek el, minimális résszel. A csempe matricánál kőből készült lisztet használtam, ami rendkívül erős varrást eredményezett. A kötény oldalára felakasztva kiküszöböli a kád dőlését, amikor a fedélzeten lévő terhelés távol van a falról;

A csempe alsó sora a fürdő polcán lóg.

 1. A fürdő csatlakozását a kötény alá a falhoz szilikon tömítőanyaggal lezártuk. Nem csak a varrás tömítettségét biztosította, hanem a ragasztó funkcióját is teljesítette, megbízhatóan összekötötte a falat a táblával.

És itt van néhány évvel később, hogy egy gipszkartonfalon lévő fürdőszobában egy akrilfürdőt telepítettek:

 1. A táblák alatt 15 mm-es vastag rétegelt lemez készült és szerelt fel.
 2. Az ugyanolyan magasságú rétegelt lemezcsíkokat a gipszkarton falának keretébe rögzítették;
 3. Ezután a rétegelt lemezeket közvetlenül a gipszkarton keresztül csavarokkal húzták meg. Így határozottan megnyomtam a fürdő oldalát a válaszfalhoz, és magasságba rögzítettem. A fürdõt csaknem három éven keresztül állították rétegelt lemez tartókon; deformációk, szivárgási csomópontok és egyéb problémák nem jelennek meg.

A fotó - az egyik a rétegelt állványok, általában rejtett dekoratív képernyőn.

Természetesen ez nem az egyetlen módja annak, hogy biztonságosan rögzítsük az akril fürdőt. Íme néhány ötlet:

 • Telepítés téglaállványra;
 • A keretet egy horganyzott profilból, amelyet már említettem.

Hogyan telepítsem a fürdőt egy téglára? Az utasítás több, mint egyszerű:

 1. Az alsó fenek alatti alacsony pódiumot vörös téglából szerelik fel cementhabarcsokkal;
 2. Fürdő a habszerelvényre ül, és több vödör vízzel vagy más rakománnyal van betöltve. A hab megbízható hordozót hoz létre, megszünteti a zaj megjelenését a víz beírásakor és a ragasztó szerepének betöltésében, kiküszöböli a készülék mozgását.

Akril fürdő telepítése tégla és poliuretán habra.

Hogyan készítsd el saját kezedet a profilból?

Szintén nagyon egyszerű:

 1. A keret egy CW rack profilból és egy 50 mm átmérőjű UW-vezetőből áll össze 9 mm hosszú, fém horganyzott öncsavarral. A felső vezetőprofil a gyöngy teljes peremén helyezkedik el. Az állványok közötti lépés nem több mint fél méter;
 2. Az elülső oldalról a keretet nedvességálló gipszkarton burkolja a csempe alatt. A burkolat további merevséget kölcsönöz a keretnek, így ellenáll a teljes fürdő tömegének.

A csempeburkolatú képernyő sokkal vonzóbbá teszi a fürdőszoba belsejét, és lehetővé teszi, hogy a mosdók, mosóporok és más háztartási cikkek tárolására szolgáló helyiséget a fürdőszobában használhassa.

A vázszerkezet profiljának helyett a lenszéllel impregnálható.

A kádkeret feloldása ellenére nem védi meg. Itt érdemes egy legalább 60 cm szélességű, illetve a padlóról a fürdő oldalán levő csúszó vagy csuklós ajtót felszerelni. A heveder és a szifon hamarabb vagy később kell hozzáférni; Higgye el, hogy a kis csatorna és a zseblámpa fényében való átváltás vagy tisztítás öröm az átlag alatt.

A falra támaszkodás

Hogy fürödjünk - kitaláltuk. Azonban csak véletlenül említettem, milyen módon pecsételjem a falhoz. Gyorsan fogom kijavítani ezt a hibát.

A varrás kicsi vastagsága egyszerűen szilikon töltött. Ez az egyszerű munka azonban számos finomsággal rendelkezik:

 • Nem univerzális, de az egészségügyi tömítőanyag előnyös. A gombaellenes adalékanyagok megkülönböztetik azokat, amelyek nem engedik meg, hogy a varrat nedves helyiségben sötétedjen;

Az egészségügyi tömítőanyag nagyon ellenáll a penésznek.

Az átlátszó tömítőanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti megjelenését, mint a fehér.

 • A varratot teljes mélységig kell betölteni. Ez biztosítja, hogy a falon ne legyen szivárgás, még akkor sem, ha a tömítések részben sérültek. Ezenkívül a szilikon szilárdan ragasztja a fürdő oldalát a falhoz, megint megakadályozza annak elmozdulását;
 • Mielőtt a tömítőanyagot lezárná, a polcot és a falat maszkoló szalaggal lezárják. Ez megvédi Önt attól, hogy tisztítsa meg a szorító szilikont. A maszkolószalag közvetlenül a varrás kitöltése és a felesleges tömítőanyag eltávolítása után jön ki.

Tömítse össze a csomópontot szilikon tömítőanyaggal. A fürdőfelületek és a falak maszkoló szalaggal vannak védve.

Mi lehet a falhoz csatolni, ha a varrás jelentős falvastagságú falvastagságokat okoz? A probléma megoldásához dekoratív műanyag sarkokat adnak el a befejező anyagok tárolóhelyeiben. A sarok ragasztva van a csomópont tetején ugyanazon szilikon tömítőanyagon.

Amikor a sarok matricát alkalmazzák, a szilikont nem rá, hanem a fürdő polcára és a falra helyezzük. Ebben az esetben kevésbé valószínű, hogy megfestik a fürdőt.

A csomópontot dekoratív sarok zárja le.

következtetés

Remélem, hogy ajánlásaim hasznosak lesznek a megkülönböztetett olvasó számára. Tudjon meg többet arról, hogy mi a lábak a fürdőhöz és hogyan vannak felszerelve, segít a videó ebben a cikkben. Várja a kiegészítéseit és megjegyzéseit. Sikerek, elvtársak!

Lábak a kandalló acél fürdőkben BLB (Europa 105 * 70)

Senki sem hagyott még véleményt, a tiéd lehet az első.

 • A futár vagy a pickup pont
 • A weboldalon megrendelés visszaigazolása után

Az általunk vásárolt termékre (árura) vonatkozó garanciát a jótállási jegy tartalmazza. A jótállási jegyet a vásárlónak történő átadáskor a termékhez csatoljuk. A jótállás javítását egy hivatalos szervizközpont végzi. Az összes szolgáltató központ elérhetőségi adatait a jótállási jegy tartalmazza.

Ha a terméknek hibái vannak (hibák)

A vevő a termék cseréjét kérheti. Ha az eladó az igénylés idején nem rendelkezik ezzel a termékkel, akkor az Orosz Föderáció törvénye szerint a csere 30 napon belül megtörténik. Az árucserék során a vevő panaszt tesz a termékért és a szervizközpont tevékenységéért, amely jelzi a termék hibájának (hiányosságainak) meglétét.

A hiba mentes áruk cseréjének feltétele

Nem hibás áruk (áruk), a Vevő cserélhet velünk, vagy visszatérítést kaphat a megvásárolt áru (áru) a boltban. A termék cseréje vagy visszaszállítása (pénz átvétele) az áru átvitelének napjától számított 7 napon belül történik.

Fürdőkád kis fürdőszobákhoz

Több mint kis méretű apartmanok, amelyek megjelentek a Hruscsov-korszakban, némi nevetés. De sok család számára ez volt az egyetlen igazi lehetőség, hogy a kívánt lakások tulajdonosává váljanak. És ugyanabban a fürdőszobában a méret nem számított számukra.

Őszintén szólva, még ma sem játszanak döntő szerepet, ha sikeresen kezeli ezt a szobát. Például zuhanyozhat egy kis fürdőszobában. A sitz fürdő is nagyszerű megoldás. Azonnal engedje el a helyet egy mosógépnek. Vegye figyelembe ezt a lehetőséget részletesebben.

Sit-Bath lehetőségek

Ez a termék vízvezetékeket számos paraméter alapján osztályozhatjuk. Az ültetőfürdők különböző méretűek és alakúak. Különböző anyagokból készültek. Még a funkciók is változhatnak.

Úgy gondolják, hogy az ülőfürdőt elsősorban időseknek és fogyatékosoknak tervezték. De ez a termék jól illeszkedik a modern belső térbe. Minden családtag kényelmesen érezheti magát.

Szabványos betűkészletek méretei

A szélessége 70 centiméter - ez a minimális, ami jellemzi a szabványos és kis modelleket. A legkompaktabb másolatok hossza csak egy méter.

De a standard modell 1,2 méter hosszú és 1,5 méteres.

A boltokban többféle pihenőhely található. Ezek különböznek az anyag gyártásában és méretében. A leggyakoribb méret opciók:

 • 100 x 70 cm;
 • 120 x 70 cm;
 • 150 x 70 cm;
 • 120 x 110 cm

Ha a Hruscsov fürdő néhány tulajdonosának saját paraméterei lehetővé teszik számukra a mini- vagy szabványos modellek használatát, akkor mindenki számára egy harmadik lehetőség is van, tágabbak. Ez a termék a legkényelmesebb vízvezeték, és paraméterei 120 x 110 cm.

Különböző tálak

Még a kis fürdőszobák is saját stílusukkal rendelkeznek. Attól függően, hogy a szobában található bútorok közül melyik van, a kád külön felszerelhető vagy beágyazható.

Az ügyfelek által igényelt tálak fő típusai:

Vannak olyan tervezési modellek is, amelyek alakja háromszög alakú és általában aszimmetrikus lehet. Külön is szeretnék megemlíteni olyan termékeket, amelyeknek külön ajtója van az oldalán, vagy olyan mozgatható oldalfalon, amely leeshet és eshet.

Ez megkönnyíti az életet azok számára, akiknek fizikai képessége korlátozott. Az ilyen fürdők nem annyira vonzzák a kompakt méretüket, mint a funkcionalitást, ami néha a legfontosabb dolog.

Ha szeretné értékelni az ülőfogak előnyeit, itt megtekintheti ezt a videót:

További fürdőzési lehetőség

A kis fürdőszobákhoz ajánlott ülőfülkék számos extrában használhatók. Az ilyen modellek működését még kényelmesebbé teszik.

Az ajtó és a mozgó fal mellett ezeken a modelleken a következőket teheti:

 • telepítse a hidromasszázs rendszert;
 • csatolható repülõmértékegység;
 • nem csak dekoratív, hanem különleges lámpák létrehozására is, amelyek lehetővé teszik a hagyományos fototerápiás és fényterápiás módszerek kezelését;
 • használja a modern vevőt vagy lejátszót, hogy meghallgassa kedvenc zenéit vízkezelések során.

Még a legkompaktabb fürdőben sem lehet jó mosás, de jó pihenés is van.

Ezenkívül ez a fürdő egyszerűen kombinálható zuhanyzóval. Ha védőfüggönyeket vagy speciális betéteket használ, akkor a szobában egyfajta helyiség alakul ki, amely megóvja a többiet a felesleges nedvességtől.

Az ülőfogak előnyei és hátrányai

Természetesen a lecsúszás fő előnye a tömörség. Még egy kis helyiségben is, ahol megfelelő helyet találnak, ahol senki se zavarja.

A modell további előnyeit felsoroljuk.

 • Azok, akiknek a szervezetnek további védelemre és támogatásra van szüksége, jól érzik magukat: az idősek és a fogyatékkal élők. Különleges korlátok, amelyek segítenek abban, hogy valaki belépjen és kilépjen a fürdőszobából, valódi találatot talál, ami nagyban megkönnyíti a mosási folyamatot.
 • Úgy tűnt, hogy kifejezetten az anyáknak készülő nők számára készült. A terhesség utolsó szakaszaiban a nők kínosnak érzik magukat. Nem tudják felemelni a lábukat, vagy hajlítani, ha szükséges, hogy rendszeresen fürödjenek. Az ülő helyzet segít nekik, hogy ne húzzák meg a lekerekített hasizmokat.
 • Nem minden, a rendszeres fürdőkádban bevett vízkezelési eljárást engedélyez az orvos. Például egy beteg szívű személynek nem szabad feküdnie.

Ez a modell szintén jelentős hiányosságokkal jár, amelyeket szintén ismerni kell.

 • Néhány külföldön készült modell nagyon drága.
 • Mindannyian különbözünk, és néhány ember számára az ilyen tálak paraméterei túl kicsiek. Ezt figyelembe kell venni, ha kényelmesen fürdeni szeretne.
 • Egyszerűen lehetetlen ilyen fekvőhelyen fekvő pozíciót lebonyolítani, ezért a modell kiválasztásakor minden családtag szükségleteire összpontosítania kell.

Ha a modell minden előnye és hátránya ismeretében a ház tulajdonosa még mindig úgy dönt, hogy eldönti, milyen anyagból készül a leültetett fürdő.

Gyártási anyag kiválasztása

A piac nemcsak különböző méretű és alakú modelleket kínál, hanem különböző anyagokból is. És ez nagyszerű, mert felvehet egy olyan terméket, amely tökéletesen megfelel Önnek és tökéletesen beleillik a javasolt belső térbe.

Fa: nemzetközösség természetes anyagokkal

Mi lehet természetesbb, mint a minőségi fa? Végtére is mindannyian tudjuk, hogy a híres orosz fürdőt teljesen felállították egy faágazatból. Éppen ezért a fakeretes fürdő, amely egyre népszerűbb és igényesebb.

A kompakt betű vörösfenyő, bükk, tölgy vagy cédrus. Ezek a fafajták hosszú évekig nem veszítik el vonzerejét, és egy ilyen fürdõben nincs olyan gomba vagy penész, amely ártalmas lehet az emberi egészségre.

Fa tálat készítésekor speciális nedvességálló anyagokkal kezelik, amelyek megfelelő gondossággal jelentősen megnövelik hasznos élettartamukat. A fa nemcsak a fürdő, hanem a tartozék, amely körülveszi, és segít szervesen illeszkedni a belső térbe.

A lakkozott, fából készült modell nagyon kedvező benyomást kelt. Meg akarod érni, vasalja fel a felületét, és természetesen használja a rendeltetésszerű célját. A fa a természet része: az általa választott anyagok nem képesek allergiás reakciót okozni. De nem mindenkinek van pénzügyileg elérhető a hasonló modellhez.

A mosás, az állatok mosása és alapos mossuk magukat egy ilyen fürdőben általában nem lehet ezeknek a termékeknek a rövid idejű használatára.

Akril - a modern vízvezeték vezetője

A fa jó, de drága lehetőség. Ráadásul van elég költségvetési akril, ami valóban vezető szerepet tölt be a modern vízvezeték-piacnak.

A világ legfontosabb tételei a világ gyártói. Különböző színű tálak és a legbizarrabb formák készítésére használják. Ha a fürdőszobában nincs fényerő és vonzódás, akkor az akril betűtípussal kell rendelkeznie. Végső megérintésként célszerű olyan gyengéd világítást alkalmazni, amely megőrzi az intrikát és a rejtélyt.

Egy szerény akril tál segítségével a szó szoros értelmében átalakíthatja a legáltalánosabb szobát. Az a tény, hogy az akril nagyon költséges anyagokat képes utánozni. Ez létrehozza az onyx vagy a márvány illúzióját. A természetes selymet ábrázoló tapéta hátterében ez a fürdő egyszerre csodálhatja és elcsodálhat.

Ha a szoba világításának designja és a magas minőségű vízvezeték kiegészíti a belső teret, akkor a fürdőszobája nemcsak szép, hanem fényűző lehet.

A mi akril fürdőinket a súlyosabb működési körülményekre terveztük, így megbízhatóbb és tartósabbá tehetjük őket.

Viszonylag olcsó acél

Az acélmodellek nem olyan súlyosak, mint az öntöttvas termékek. Azonban vonzóvá teszik ügyfeleiket nem súly szerint, hanem viszonylag alacsony költséggel. De az acél betűkészletek működtetése során bizonyos hiányosságok merülnek fel, amelyekről előzetesen figyelmeztetni szeretnénk.

 • Az acélnak magas a hővezetése. Gyorsan melegíti a környezetet. Ebben a fürdőben nem kell áztatni: a benne lévő víz nagyon gyorsan lehűl. Bizonyos orvosi eljárások esetén ez a körülmény túlfutó akadály lehet.
 • Egy ilyen termék kihasználásával gondosan ellenőrizni kell a külső bevonat integritását. Ezekben a fürdőkben a réteg általában vékony. Ha a bevonat nem helyreáll, akkor a tál elakadhat, mert rozsdás.

Tudva az acéltermékek hiányosságairól, a gyártók keresik a kiutat a helyzetből, és megpróbálják javítani a betűtípust. Az acél műanyag tokkal van ellátva, és a tok és az alap alatti üreg speciális töltőanyaggal van feltöltve, amelynek hővezetési képessége kicsi.

Ebben az esetben a víz hője mentésre kerül, és a vízsugár nem éles hangot ad, és a fürdő védett alját üti.

Masszív öntöttvas termékek

A nehéz öntöttvas fürdőket még mindig régi házakban tárolják. Tulajdonosai nem nagyon sietnek velük egy nagyon egyszerű okból: nagyon sok a súlya az egyetlen hátránya ennek a modellnek.

És csak akkor jelenik meg, ha a fürdőt szállítani kell.

De az öntöttvas kétségtelen előnyei:

 • a tálat kitöltő meleg víz megtartására való képesség;
 • hosszú élettartam;
 • nagy mechanikai sérülés ellen.

A kár nem képes maga a betűtípushoz és zománcozásához. De ez a probléma sikeresen megoldható oly módon, hogy akril betétet helyez el a régi fürdőbe, vagy új akril vagy zománcburkolatot visz fel a felületére.

Helyszíni fürdő kiválasztása

Bath - a vásárlás nem olcsó, ezért gondosan választania kell. Az első dolog, amit meg kell találni a fürdőszobában, az a hely, ahol telepíteni szeretné.

Ezután meg kell győződnie arról, hogy a megvásárolni kívánt modell megfelel a test paramétereinek és a családtagok életkorának.

Mérje meg és jegyezze fel a mérnöki kommunikáció paramétereit, amelyek a fürdőhöz kapcsolódnak. Ellenőrizze, hogy a sarokkád a fürdőszobában a legjobb megoldás?

Döntse el, hogy a tálca milyen színét keresse, hogy a modell tökéletesen illeszkedjen a létrehozott belső térbe.

A tervezett vásárlást gondosan meg kell vizsgálni. Nem szabad semmilyen sérülést okoznia: repedések, zsetonok vagy daganatok. A termék felületének zökkenőmentesnek kell lennie elegendő réteg zománcgal. Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott fürdő elég mélyen ült.

Ellenőrizze a tál külső falát: tartalmaznia kell korrózióálló bevonatot. Ellenőrizze, hogy a fürdőben lévő lyukak megfelelnek-e a műszaki kommunikáció paramétereinek.

Általános telepítési szabályok

Az egyes modellek telepítésekor saját árnyalatai vannak, amelyeket figyelembe kell venni. De vannak olyan általános szabályok, amelyek univerzálisak mindenfajta ülőfürdő számára. Fontos megfigyelni a telepítés sorrendjét. És minden rendben lesz.

Lépésről lépésre a telepítési folyamat így néz ki:

 • szoba előkészítés;
 • adagoló tál és annak rögzítése;
 • csatorna csatlakozás;
 • földelés;
 • megmunkálási felületi csatlakozások és rések az egyes elemek között;
 • képernyőn történő felszerelés és dekoráció.

Eszközök és anyagok

A telepítés elvégzéséhez különféle eszközökre és anyagokra van szükség. Felkészülésüknek az alábbi listára kell összpontosítania.

Szükségünk lesz tehát:

 • szinten;
 • véső;
 • ceruza és mérőszalag;
 • poliuretánhab és szilikon tömítőanyag;
 • csavarhúzó, kés és kalapács;
 • látott, bolgár;
 • szigetelőszalag;
 • állítható gombok;
 • csatorna szerelvények és hullámcsövek.

Ha öntöttvas kádat szerelnek be, akkor a leeresztő csövek átmérőjének 40 mm-nek kell lennie. Az acél vagy akril tömböt 50 mm keresztmetszetű csövek segítségével kell felszerelni.

Felkészülés a helyszínre

A helyiségnek szabadnak kell lennie. Vizsgálja meg, hogy gondolja át, hogyan kell megfelelően fürdeni, hogy ne károsítsa a falakat. A szoba padlójának síknak kell lennie.

Ügyeljen arra, hogy egy szinttel ellenőrizze. Ha az eltérések meghaladják a 4 mm-t, cementcementet kell készíteni, ellenkező esetben a fürdő nem stabil.

Most meg kell vizsgálni a csővezetékek átjárhatóságát, a szennyvízelvezetés és a vízvezeték szerelését. Ami a szoba falainak és padlójának későbbi dekorációját illeti, akkor azt a fürdő telepítése után lehet elvégezni.

Hogyan szereljünk fel fürdőt a lábakra - a kötőelemek és a beépítési funkciók típusai

A modern vízvezeték szerelése egy összetett, időigényes folyamat, amely megköveteli a professzionális mesterek drága eszközeinek, tapasztalatainak és ismereteinek megvalósítását. Az ingatlantulajdonosok azonban gyakran pénzt takarítanak meg és telepítik saját akril, acél vagy öntöttvas fürdőjüket.

Ezt nem könnyű elvégezni, mert egyes modelleknek nagy a súlya és a mérete, mivel szinte érintéssel kell összekapcsolni őket. Ezenkívül a kiváló minőségű telepítéshez speciális lábakra van szükség, ossza el a tál súlyát és emelje fel a kívánt magasságot. Ebben a cikkben leírjuk, hogy a fürdők hogyan vannak a lábakra szerelve, valamint hogy milyen rögzítőket szállítanak.

Szabadon álló fürdő

A fürdőkádak meglehetősen gyakori egészségügyi eszközök, amelyek bármilyen anyagból készülhetnek. Különleges tartók, amelyeket egy do-it-yourself tartály beállításához használnak. Ezek a betűk minden modelljéhez vannak mellékelve, mivel számításuk és formájuk szerint alakjuk és súlyuk alapján történik. Az alábbi típusú lábfürdő található:

 • Öntöttvas. Az öntöttvas modellek súlya 100-150 kg. Annak érdekében, hogy ellenálljon az ilyen terhelésnek, öntöttvas fürdőt kell felszerelni ugyanazon anyag lábára, a termék tömegére számítva. A tartók a tál alján lévő "fülekhez" vannak csatolva speciális ékekkel.

Figyelj! Annak érdekében, hogy a saját kezével öntöttvas vagy akril tartályt minőségi felszereléssel lehessen használni, jobb a szabványos lábak használata, mivel optimálisan illeszkednek a kiválasztott modell alakjához és teherbírásához. A "natív" hordozók hiányában univerzálisan használhatók, amelyek a legtöbb fürdők számára alkalmasak.

Felszerelési módszerek

Sokféle módon lehet öntöttvas vagy akril tartályt felszerelni mosáshoz, hordozók használata nélkül. Ehhez használjon téglát, fémkeretet vagy habblokkot. Azonban a fürdés a lábakon a legegyszerűbb és legkényelmesebb lehetőség azok számára, akik a saját kezüket akarják elvégezni. Helyesen beszerelve a lábak 3 fontos funkciót látnak el: súlyeloszlás, az alsó szint kiegyenlítése és a tálca felemelése a kívánt magasságra. A tartószerkezeteket az alábbi módszerek végzik:

 1. Ékekkel. Öntöttvas vasaló felszereléséhez lyukakat kell találni a tálca alján található "fülek", illeszkednek a lábak lyukaihoz, majd ékeket vezetnek be. A tartószerkezetek ilyen típusú rögzítése nem kemény, ezért rögzítéskor lehetetlen károsítani a zománcot vagy deformálni a fürdőt.
 2. Csavarokkal. Ez a szerelési módszer is használható öntöttvas vagy acél modell telepítésére. Ez különbözik az előzőtől, mivel az ékek csavarjainak használata helyett. A lábak rögzítésekor fennáll a csavarok megcsavarodásának kockázata, deformálják a tál alját, megrongálják a zománcot.

A tartószerkezet kialakítását és módját a fürdő jellemzői határozzák meg. A könnyű súlyú akril betű, amelyet a keretre helyeznek, amelynek lábai csak kiegészítő funkciót végeznek, és az öntöttvas modellek csak jó minőségű támaszra vannak felszerelve, jelentős terhelésre tervezve.

Eszközök és anyagok

A telepítés megkönnyítése érdekében gondoskodni kell a munkában hasznos eszközökről és anyagokról. Ne felejtse el elfelejteni, hogy a mosogatószer kapacitásának telepítése a csatornahálózathoz való csatlakozással együtt történik. A betűtípus telepítéséhez Önnek szüksége lesz:

 • Építési szint.
 • Szilikon alapú tömítőanyag.
 • Szigetelőszalag.
 • Gyűjtött szifon túlfolyással.
 • A választott fürdőkádra alkalmas lábak.
 • Gumibetétek.
 • Beállító csavarok.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az akril mosó tartály telepítési eljárása nagyon eltér az öntöttvas vagy acéllemezektől, mivel a különböző anyagokból készült modellek különböző jellemzőkkel bírnak. A nehézsúly kivételével a legkönnyebb öntöttvas termékeket saját kezével felszerelni, mivel nagyon ellenállóak.

Szerelési technológia

Az öntöttvas, akril és acél fürdőkupakok beépítésének folyamata más, de általános algoritmus szerint történik. Rendszerint 3 fázisból áll: a lefolyó összekötése, a lábak rögzítése és a kád simítása. A tartók felszerelésének minősége a használat élettartama, kényelme és biztonsága függ az egészségügyi berendezések használatától, ezért ez a folyamat komoly megközelítést igényel. Tapasztalt mesterek a lábát a következő technológiának megfelelően helyezték:

 1. Először is, a fürdő az eredeti csomagolás eltávolítása nélkül a fürdőszobába kerül, hogy ne véletlenül karcolja meg a zománcot. Annak érdekében, hogy ne károsíthasson egy drága eszközt munka közben, puha ruhát vagy kartonot helyezhet a padlóra.
 2. A tálca az oldalán van elhelyezve, úgyhogy a tál belső felülete olyan fal felé néz, amely mentén a telepítést végezni fogják. Az optimális távolság a falhoz, ami nem bonyolítja a munkát, 80-100 cm.
 3. Végezze el a szifon szerelvényt túlfolyással, majd csatlakoztassa a kádat a csatornába. A szivárgás elkerülése érdekében használjon gumi tömítéseket és tömítőanyagokat.
 4. A betű pozíciójának megváltoztatása nélkül a lábak alul vannak rögzítve. A gumi alátéteket a tálca alja és a tartók közé helyezzük, hogy megakadályozzuk az anyag deformálódását. A rögzítés után ellenőrizni kell, hogy a támasztómagasság megegyezik-e. A padlótól a tányér aljára, a szifon csatlakoztatásához szükséges minimális távolság 15 cm.

Fontos! A szerelés befejezése után a fürdőkád és a fal szegélye közötti tömítést és tömítést egy szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, hogy elkerülhető legyen a szivárgás vagy a nedvesség belépése a résbe. Ha az adott helyen levő rés több mint 1 cm, akkor nedvességálló oldattal kiküszöbölhető.

Dekoratív lábak felszerelése

A szigorúan haszonelvű feladatot ellátó támaszok mellett díszítő elemek is vannak. Műanyagból, gipszből, kőből és fémből készülnek. A díszítőlemezeket nem ábrázolható tartószerkezetek álcázására vagy díszítésére használják. Ezek az elemek nem hajtják végre a hordozható funkciót, ezért azokat külön vásárolják meg és telepítik.

Az akril vagy öntöttvas fürdő alátámasztására szolgáló dekoratív burkolatok általában lábakkal, szőlőkkel vagy mitikus karakterekkel, állatokkal rendelkeznek. Ha saját kezűleg kijavítja őket, kövesse az egyszerű utasításokat:

 • A fő tartók felülete benzinnel, alkohollal vagy oldószerrel zsírtalanított.
 • A ragasztót gondosan alkalmazzák a berendezésre.
 • A padot szorosan a főtámaszra kell nyomni, 1-2 percen keresztül statikus helyzetben tartva.
 • A felesleges ragasztót szárítás előtt eltávolítjuk egy tiszta ruhával.

Figyelj! A díszítő bélések csak esztétikai funkciót végeznek, ezért nem tudják viselni a még könnyű akril modellek súlyát. Ezért ragasztóval rögzítve vannak az aljzatra vagy a fő tartókra.

Online áruház vízvezeték KRANIK.ru - Szaniterek és bútorok, tükrök és fürdőszoba kiegészítők
vezető európai gyártók raktáron és rendelésre

Keressen egy terméket ebben a kategóriában.

Speciális fürdők a fogyatékkal élőknek, időseknek és fogyatékkal élőknek - kiváló választás az egész családnak!
A fürdőszoba előnyei a gyerekek és a háziállatok számára is nagyszerűek lesznek a séta után. Az ajtó kinyílik és bezáródik, és amikor a víz megtelik, az érzékelő megakadályozza a véletlen nyílást.

Az ajtókkal kiegészítve hidromasszázzsal is felszerelhetõ.

Rendezés: név (növekvő | csökkenő), ár (emelkedő, csökkenő), értékelés (növekvő csökkenő)

Öntöttvas fürdők

Kód: 4947
Cikk: B05E

Állítható lábak 4 db

Kód: 4949
Cikk: B2SE

Állítható lábak 4 db

Kód: 1609
SKU: 213000001

Állítható lábak 4 db

Az ülőfürdő tömörséggel vonzódik. A fürdőszoba mentett területe racionálisan használható egy másik hasznos elem a beltéri - mosodai kosár vagy mosógép. Sokan úgy döntenek, hogy öntöttvas ülőgarnitúrát vásárolnak, elsősorban a kompakt méret és az eredeti vízhőmérséklet hosszabb megőrzése érdekében. A vizet nem erős zajt kíséri. A bevonat rendkívül tartós és ellenáll a legtöbb tisztítószernek. Megfelelő gondossággal a modell évtizedek óta szolgál. A fürdő magasságát a termékcsomagban szereplő speciális lábak szabályozzák.

A megbízhatóság szempontjából az öntöttvas vízvezeték a leginkább elfogadható megoldás. Az öntöttvas tartós anyag, amely ellenáll a különböző hatásoknak, beleértve a szélsőséges hőmérsékleteket is. Az öntöttvas termékek nem félnek a mechanikai károsodástól és egyéb fizikai hatásoktól.

Vásárlás egy vas-vasfürdő Moszkva gyakran akar azok számára, akik problémákat a vázizomzat-rendszer a szervezet, az idősek és azok, akik nehezen elvégezni vízfolyamatok a fürdő a klasszikus forma. Súlya nagy, valaki hátrányosnak tartja, de a gyakorlatban az ellenkezője található - a stabilitás szempontjából az analógok rosszabbak az öntöttvasból készült vízvezetéknél.

Rendelés az Allovannában, szállítás Moszkvában és a régióban, készpénzben történő befizetés a futárnak kézhezvételkor és banki átutalással.

Székek, ülések és fürdőkádak

A VCTP0011 kerek zuhanycsúcsot olyan személyeknek tervezték, akiknek károsodott a koordinációja. Teljesen biztonságos és kényelmes.

Minden elem semleges.

 • Ország: Németország
 • Gyártó: Titan Deutschland

Fürdőszobai székhely fogyatékkal élők számára különböző módosításokkal

Az online boltban vásárolhat ápolási termékeket - a gyermekülést fürdőhöz és felnőtthez, tolószékhez, túrázókhoz, anti-decubitus matrachoz, kádokhoz, mankókhoz és még sok minden máshoz. Olyan termékek széles választékát ajánljuk, amelyek segítenek a beteg hatékony kezelésében a műtét utáni időszakban, a mozgásszervi rendellenességek, a fogyatékossággal élők számára.

Minden fürdőülés tartós, csúszásmentes anyagból készül, amely biztosítja a vízkezelés biztonságát. A higiénikus műanyag nem mérgező, könnyen tisztítható minden szennyeződéstől. Emellett a fedélzeten és a fürdőülésben kényelmes ergonómikus alakú korlátokkal vannak ellátva.

Javasoljuk, hogy állítható szélességű kádfürdő állítható be a kád oldalán, a gumi tartók biztonságosan rögzítik a széket és megakadályozzák a csúszás megakadályozását. Egy gazdaságosabb lehetőség - a támasztékra szerelhető, összecsukható fürdőülés, alulról szerelve. A könnyű és kompakt szék az eljárások végén összehajtogatható. A mozgássérült személyek számára egy elektromos meghajtót is vásárolhatunk, amely lehetővé teszi a készülék megfelelő szintre emelését és leengedését, valamint az ülés háttámlájának 40 fokos szögben történő billentését. A kényelem érdekében létrát kínálunk, amely megkönnyíti a beteg mozgását a fürdőbe.

Hogyan válasszunk lábakat egy öntöttvas fürdőnek?

Ennek a kiadványnak köszönhetően könnyű: választani a lábát egy öntöttvas fürdőhöz, telepíteni egy tározót, és elkerülni a hibákat.

1 Az öntöttvas fürdő lábainak megválasztása

Az öntöttvas fürdő kiválasztásakor a vevő általában kísértésnek számít a termék tartósságának, higiéniájának, megnövelt hőteljesítményének. Természetesen nem hagyja figyelmen kívül a megjelenést. Az öntöttvas fürdő különböző magasságokból, formákból, színekből áll, mindenki ízlésének, belsőségének, méretének megfelelően választhat.

Fontos tényező a hordozó kiválasztásakor a termék súlya (a víz hozzáadásával és a káddal együtt). A lábak kiválasztása attól függ, hogy a fürdő falra vagy szabadon áll.

Az öntöttvas fürdő felszerelése a lábakon végezhető el:

 • támogatása;
 • egyetemes;
 • dekoratív;
 • további.

Ha részletesebben meg kell fontolnia a döntést.

Javasoljuk, hogy olvassa el

Reference. Itt nagyon óvatosnak kell lenned a választás miatt, mivel ők hordják az egész terhet, és a tőkeszerelésre használják. Kérdezze meg az eladót pontosan az öntöttvas fürdőkád modelljétől, és a 1,5 m hosszúságú és 0,35 m magasságú termék súlya nagymértékben eltérhet az 1,8 m hosszúságú súlytól és a 0,80 m magasságtól.

Universal. Úgy vélik, hogy előnyösebbek a támogatáshoz, mivel eredetileg sok súlyra tervezték. Plusz a könnyű telepítés.

Dekoratív. Ezeket a lábakat nem önálló és nem falazott modellekhez használják, ha dekoratív paneleket nem használnak. Csak esztétikai funkciót hajtson végre, és nem szándékozik támogatni. Műanyagból, fémből, gipszből és még fából készülhetnek, oroszláncsapok formájában, vagy levelekkel és virágokkal díszítve. Ugyanakkor az öntöttvas fürdőt megbízhatóan szerelni kell alap vagy univerzális lábak segítségével. Ha nincsenek olyan méretben megfelelő beállítások, akkor díszítőlemezeket is fel lehet szerelni.

Az öntöttvas fürdőkád további lábai csak a szint beállításához és beállításához használhatók (például tégla tartóra szerelve); nem használják elsődlegesnek.
A csatolás elválasztási módját megteheti:

 • lábak a fürdő kifeléi (ülőke és univerzális) közötti ékkel való felszereléssel;
 • csavarozott anyák (tartó és díszítő);
 • rögzítse ragasztószalaggal (dekoratív).

2 Felkészülés a telepítésre

Megpróbálhatja megjósolni a telepítés során felmerülő összes problémát. Mit kereshetek?

 1. Hasznos lehet még emlékeztetni arra, hogy figyelembe kell venni a terhelést, és semmiképpen sem szabad az esztétika mellett dönteni. A súly, magasság vagy a károsodás mértékének meghatározásakor nem csak a lábak, hanem a fürdő alja is hatással lehet, mert az öntöttvas törékeny anyag. Néha lehetséges a régi minta lábait használni, a kivett fürdő után. Ebben az esetben gondosan ellenőrizni kell állapotukat annak biztosítására, hogy nincs korrózió.
 2. A mennyezetek, amelyeken az öntöttvas kád be van építve, megbízhatónak kell lenniük.
 3. Megfelelő figyelmet kell fordítani a padló felületének a fürdőszobában való kiegyenlítésére.
 4. Minden vízvezeték munkát a fürdő felhelyezése előtt be kell fejezni.

Ha a telepítés a fürdőszoba felé néz, akkor a következő lehetőségeket veheti figyelembe:

 • a panelhez bármilyen díszítőanyaggal szemben; és láthatatlan ablakot kell biztosítani a szifonhoz való hozzáféréshez;
 • A fal melletti öntöttvas kád szélét el lehet rejteni úgy, hogy a homlokzat a széle fölött lóg. Hermetikusan lezárja a rést, és a víz nem szivárogj a fal felett, ami csökkenti a helyiség nedvességtartalmát, és ennek megfelelően védi a gombafelületet, valamint maga a fürdő lábának korrózióját;
 • állítható lábak telepítéséhez ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a magasságot, ami szintén befolyásolja a tartály erejét. Ez azt jelenti, hogy a platformot úgy lehet kiszámítani, hogy ne emelje fel a lábakat erősen a padlóról, és ne nyomja le az alját.

A befejező munkák mind a fürdés, mind az után elvégezhetők. De mégis jobb, ha fürdés előtt kerámia csempe. Ha a javítás már befejeződött, akkor a bélések a lábak alatt helyezkedhetnek el, így a padlóburkolat nem karcolódik meg, a burkolat nem robban és a fürdő nem csúszik. Mit kell tenni? Egy darab gumi, műanyag, méretre vágva, és ha szükséges, helyezze a tömítőanyagot.

Van néhány furcsa eset, amikor kupát vásárolnak, mielőtt a csempe vagy más díszítés megtörténne, és mielőtt felszerelik, kiderül, hogy a tartály a helyiségben nem illik. Kiderült, hogy nem gondolták arra, hogy a teret a padló vastagsága (csempe + ragasztó) csökkenti.

A legmagasabb magasság a padlóról a tartály széléig 600 mm. Mindazonáltal mindegyik választja a paramétereket az egyedi jellemzőktől függően. A magasság 500 és 700 mm között változhat. A láb könnyű emelésére kell összpontosítania. Az indikátor lehet a családtagok átlagos magassága is. A padlótól 500 mm magasságban történő felszerelést gyermek- és egészségügyi intézményekben végzik.

3 Hogyan szereljünk be öntöttvas fürdőt?

Ha nem fogja felhívni a mestert, és úgy döntött, hogy magának végzi el a telepítést, átfogó információkra lesz szüksége az öntöttvas fürdő felszereléséhez annak érdekében, hogy leegyszerűsítse ezt a folyamatot. Minden, amire szüksége van, olvasható ebben az anyagban. De mégis meg kell hívnia egy szomszédot vagy egy barátot, hogy segítsen neked: a súly jelentős, önmagát nem tudja önmagát mozgatni vagy átfordítani. Sőt, jobb fizikailag erős ember telepítése.

Az öntöttvas fürdőt egy közeli helyiségben kell elhelyezni függőleges helyzetben, így helyet biztosít a kikötők számára.

A lépcsők felmászásakor a leeresztő csövet a rakodók mozgásával ellentétes oldalon kell elhelyezni.

A fürdő telepítéséhez a következőket kell tennie:

 • az öntöttvas fürdő maga lábakkal és rögzítésekkel;
 • szinten;
 • kulcs;
 • kalapács;
 • Csavarhúzóval.

Hogyan lehet fürdőt tenni, ha a tartály nem illeszkedik egy kicsit a helyiségbe? A széleit daráló segítségével lehet levágni, majd egy szelettel csiszolni. Az öntöttvas kád felszereléséhez oldalra kell kapcsolni.

A fürdőkád lábbal történő felszerelésének lehetőségei:

 1. Ha a tartóelemek egy speciális kiemelkedéshez vannak csatlakoztatva, minden egyszerű: ez csavarokkal és csavarkulccsal történik.
 2. Állítható lábak öntöttvas fürdőhöz. A magasságot beállító csavarokat, azonnal fel kell szerelni. Az ékszíj rögzítőelemei óvatosan rögzítésre kerülnek, anélkül, hogy túlzott erőt alkalmaznának. Állítsa be a fürdő szintjét, győződjön meg róla, hogy a tartók nincsenek eltolva. Beállíthatja az oldalak síkságát, és óvatosan nyomja a kádat a falhoz. A lábakkal együtt mindig csatolt sémát.
 3. Néha fürdővel ellátva csak két lába van. Ez a módszer magában foglalja a tartály egyik falának a falhoz történő vasalatainak felszerelését, a másik oldalon a lábakon nyugszik.

Ha nagyobb magasságra van szükség a kiigazításhoz, és a lábak nem engedik meg, az esztétikai megvalósíthatóság függvényében a következő lehet: szilikát tégla; curbstone; fablokk mindkét oldalán kárpitozott gumi; dekoratív talapzat. A szifon irányába (a gyártó már figyelembe vette ezeket az árnyalatokat) nem szükséges dönteni, a tálat szigorúan vízszintesen állítsa be.

Az öntöttvas fürdő felszerelését óvatosan kell végrehajtani, a védőfóliát az utolsó pillanatban ki kell venni, felszerelés után, védeni kell a zománcot a hatásoktól. A helyesen beütött fürdő helyes használatának és működési idejének megfelelően.

Most már tudja, hogyan helyesen telepítse a fürdőt, és hagyja sokáig szolgálni.