Legfontosabb > Tartozékok

Az öntöttvas fürdő lábai. Hogyan kell kiválasztani és helyesen telepíteni?

A fürdőszobák fontosságának szükségessége sok felhasználó kérdése, de a zuhanyozók egyre növekvő száma ellenére a fürdők továbbra is igényesek. Tehát meg kell csinálnod a javításokat, cserélheted a tartozékokat, és felveheted a lábakat egy öntöttvas fürdőre. Az öntöttvas fürdőnek azonban saját követelményei vannak, ezért nagyon világosan meg kell érteni, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a tartószerkezetek annak érdekében, hogy ellenálljon a tál jelentős tömegének, valamint a víz és a higiéniai eljárásokkal foglalkozó személynek.

Öntöttvas fürdő lábak kiválasztása

A lábfürdő medencéje mindig is a klasszikus stílus luxusjává vált, de a tartozéknak ma már eltérő státusza van, hiszen egyre nagyobb a kereslet. És nincs többé szükség a gyertyákkal ellátott helyiségben, kővel díszítik, és ezáltal árnyalják a lábak szépségét - oroszláncsíkok vagy szobrászat heraldikus mintával. Minden sokkal könnyebbé vált. Az öntöttvas fürdőkádhoz univerzális, állítható lábak, erős támaszok, segédlábak és még sok más.

Nyilvánvaló, hogy a technológia fejlõdése új választási lehetõségeket adott a felhasználóknak, növelve a támogatások körét és csökkentve az árösszetevõt. De az öntöttvas fürdő támogatásának kiválasztása érdekében meg kell érteni a következőket:

 1. Az egyszerűség kedvéért az öntöttvas nagyon nehéz anyag, ezért a betétnek megfelelő lábaknak erőseknek kell lenniük;
 2. A segédeszközöket csak a fő lábak segítéséhez kell elhelyezni. Elosztva rájuk az öntöttvas fürdő súlya teljesen lehetetlen.
 3. A Scotch szalag nem megfelelő. Egy nehéz tál a saját súlya alá süllyedhet, és meg kell változtatnia a tartozékot.
 4. Megállít, ha van ilyen.
 5. A kereten lévõ lábakon kívül sarokvasvas fürdõt is elhelyez.

Tipp A szovjet öntöttvas fürdő dekoratív lábát nehéz kiválasztani, ezért jobb, ha megnézzük a lemezek lehetőségeit. Esztétikailag vonzónak tűnik, de a fő pillérei örömet okoznak a tartósságnak és a megbízhatóságnak.

A leggyakoribb lábak

A legfontosabb választás az anyag, a rögzítés módja és a tartók erőssége. A külső ellenőrzés nem biztos, hogy teljes képet ad, ezért jobb, ha az eladót a lehető legnagyobb terhelésről kérdezi a tartóktól, vagy megismerkedik a termék útlevelével. Ezenkívül a tálak felszerelése gyakran nem elég gyönyörű tartókat tartalmaz, ezért ne hagyja abba a tálat együtt járó lábakat, lásd még több lehetőséget, különösen, ha a dekoráció érdekel.

Tipp Az univerzális támogatások és a főbbek közül választhatnak egyet - univerzálisakat válasszanak. Ezek a lábak szinte minden típusú betűkhöz alkalmazhatók, és nagy tömegűek. Ugyanilyen fontos a támasztékok mindenfajta rögzítéséhez, magasságállításához és tömítések tömítéséhez. By the way, tömítések szükségesek, ha a fürdőszoba fel van szerelve egy "meleg padló" rendszerrel, karcolásálló bevonattal vagy a padlóburkolattal hajlamos a forgácsolásra (csempe).

Mely lábak az öntöttvas fürdő gyártók számára

Most el kell döntenie a támogatottság típusairól annak érdekében, hogy kiválassza, mi illik legjobban a fürdetéséhez. Tehát minden láb háromféle lehet:

 1. Támogatás - az összes fő terhelést viseli, ezért gondosabban telepíthető, és a tartószerkezet anyaga a legtartósabb.

Tipp Rendkívül fontos, hogy figyeljen az öntöttvas kádra ajánlott lábakra. Az a tény, hogy az akril, az acél, vagy akár az üvegtálak kisebb súlyúak, támogatják őket könnyebb ötvözetekből. Az öntöttvas fürdő alatt az ilyen lábak összecsukódnak vagy eloszlanak.

 1. A kiegészítő lábak a betét tálcájának beállításához szolgálnak a telepítés során, és semmiképpen sem a legfontosabbak.

Tipp A felszerelésnél és a megfelelő szint nélkül további lábak használata csak akkor lehetséges, ha a tál nagy része egy tégla párnán nyugszik!

 1. A dekoratív tartók nem végeznek csapágyfunkciókat, nem rendelkeznek a szükséges szilárdsággal, és bármilyen anyagból készülhetnek: gipsz, műanyag, fém.

Tipp A díszítő lábak nem mindig telepíthetők (például nincs hely a tálban), de még mindig szeretné bezárni a szabványos nem esztétikus kialakítást. Használja a bélést! Ez lehetővé teszi, hogy bezárja a csúnya támaszokat, és ne pazarolja az időt a szükséges támaszok keresésére.

 1. Univerzális - lábak, amelyek szinte minden típusú tálakhoz, szerelvényekhez illeszkednek és könnyen felszerelhetők.
 2. Állítható lábak - egy különálló tartószerkezet, amely nem mindig alkalmas öntöttvas fürdőre. Ha ilyen designt választunk, nagyon fontos, hogy megnézzük önmagában a beállítópálcát, annak erősségét, a mozgás szabadságát és a rögzítés lehetőségét.
Univerzális készlet öntöttvas modellekhez

Fontos! Az öntöttvas fürdő magassága a lábakon hatással van a tál erősítésére. Tehát, ha nem kalkulálsz egy kicsit a tál alján lévő szerelőlemezzel, akkor lecsúszhatsz. És meg kell változtatnod az egész struktúrát.

Gyakran egyes lábváltozatok kombinálhatók. Például az öntöttvas fürdőkádak univerzális lábai vonzó díszítő megjelenéssel rendelkeznek, és ugyanakkor rendelkeznek a szükséges magasságállítással.

Tipp Az öntöttvas tál súlya legfeljebb 150 kg-ig terjed, beleértve a vizet és az embert. Ezért nagyon fontos a lábak lerakása az öntöttvas fürdőhöz. És jobb, ha külön állítható támaszok közül választhatnak, megfelelő méretű leszorítólemezzel vagy alátámasztással ellátott rögzítőelemekkel, kinyúló konzolokkal, ahol lyukak vannak.

Öntöttvas oszlopok felszerelése

Mint minden munkához, a lábak öntöttvas káddal való felszerelése bizonyos készségeket igényel. De lehetséges, hogy megbirkózzanak önmagukkal, ha van egy eszköz, egy kis türelem és jó segítség. De először is, a támogatások jellemzőiről:

 1. az esztétika javára szóló választ nem fogadják el, csak az erőt és a megbízhatóságot;
 2. rögzítési módszer: csavarás a termék alján lévő kiálló részek vagy ékekkel rögzítve. Az ékverzió nagyon jó a szilárd, szilárd telepítéshez;
 3. a rakományokat figyelembe kell venni! Még egy kis tartozék is jelentősen befolyásolhatja a tál súlyát, ezért meg kell vizsgálnia a tömeg mutatóit.

Fontos! Helytelen számítások esetén nem csak a rögzítés sérült, hanem a fürdő alja is. A teljes súlyával az öntöttvas nagyon törékeny anyag, ezért az öntöttvas fürdő lábainak különösen erőseknek kell lenniük.

Aki emlékszik, vagy megfigyel otthoni öntöttvas fürdőket a lábakra, tudja, hogy nem mindig szükséges új támasztékokat új fürdőre telepíteni. Legtöbbször szükség van a régi tartók cseréjére újakkal, de a tálca ugyanaz marad. De érdemes megjegyezni, hogy a régi támogatásokat sokkal nehezebb telepíteni, mint az újakat. Ezért ha van szüksége lábra egy régi öntöttvas fürdőre, próbáljon meg vásárolni egy készletet, és nem keres és visszakereshet barátaitól már "élt" támogatást. Ezeknek a lábaknak még mindig vannak korróziós jelei, mivel a működési folyamat nagy páratartalmú és magas hőmérsékleti különbségek esetén következik be.

Szabványos támasztólábak felszerelése

Függetlenül attól, hogy ez egy öntöttvas fürdő a lábán, vagy a közönséges lábak a szovjet fürdő, telepítés lehetséges anélkül, hogy a szakemberek kívülről. Rendszerint a készletnek két lába van. Ebben az esetben a második oldal horoggal rögzítve a falra. Akár ékek, csuklócsavarok, akár állítható lábak használatosak, az öntöttvas fürdő lábakra szerelése a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb szerelési módszer. A folyamat árnyalatú, de vannak általános szabályok:

 1. Nézze meg a lábak rögzítését az öntöttvas fürdőhöz, és válassza ki a kívánt készletet.
 2. Helyezze a tálat az oldalára, vagy fejjel lefelé helyezze.
 3. Helyezze be a tartóelemeket a lyukakba, csavarja be teljesen.

Fontos! Ha nincs speciális rögzítő, akkor van egy hely a fürdőkád alján, ahol a szerkezet be van helyezve, vagy rögzíteni kell csavarokkal / önmetsző csavarokkal.

Csak arra van szükség, hogy finoman forgassa a betűtípust, és a helyén áll. A magasságot függetlenül határozza meg, csak figyelembe kell vennie a kényelmét. Ha dekoratív lábakat vásárolt öntöttvas fürdőhöz vagy béléshez, jobb az utolsó ragadós kompozíció rögzítése.

Öntöttvas fürdő a belső térben

Ha sok évvel ezelőtt a szovjet népnek nem volt lehetősége megváltoztatni a vasat valami mást, ma ennek a fürdõnek a trendje vált. A modellek különböző formáinak jelenléte miatt a felhasználók pontosan azt a betűtípust választhatják ki, amely teljesen megfelel nekik. Ugyanakkor szinte bármilyen díszítés megengedett: klasszikus, szüreti, eklektikus. Nem az utolsó szerepét játssza le a támogatás. Kiváló figurázott minták vagy mancsok formájában készült, az öntöttvas fürdő alatt lévõ lábak kiegészítik az általános stílust, és saját érzést adnak az egyéneknek.

Az öntöttvas kádak belső kialakításának és formatervezési megoldásának példái az alábbi ábrán láthatók. Ne felejtsük el, hogy a tálakat tökéletesen kiegészíti a világítás, a hidromasszázs, a hőmérséklet-támogató funkció és más hasznos funkciók. Ennek eredményeképpen egy igazi békés sziget jelenik meg otthon, ahol csendben töltheti az időt, és élvezheti a teljes pihenés pillanatát.

A modern esztétikai támasztékokkal ellátott öntöttvas kád lehetővé teszi, hogy ne takarja el a tálat a falhoz, hanem középen helyezze el a teljes megjelenés szépségét. Barokk stílusú vagy hi-tech, késő reneszánsz vagy valami más, minden felhasználónak két párja van, amelyek lehetővé teszik, hogy megtestesítsék a tervezési döntéseket a fürdőszoba tervezésében.

Hogyan szereljük fel a lábakat egy öntöttvas fürdőre saját kezétípusokkal és rögzítésekkel

Történelmileg az orosz emberek nem használják a víz megtakarítását, így a fürdők népszerűbbek, mint a modern zuhanyozók. Ezt azzal magyarázza, hogy a nagy mosási kapacitás jelenléte nagyban megkönnyíti a higiéniai eljárások, mosodai és egyéb háztartási feladatok végrehajtását.

Öntöttvas fürdõ - a szovjet korszak szimbóluma, amely korunkban új születést jelent. Az akrilacél modern modellei rövid ideig felváltotta az öntöttvas tálakat, mert szélesebb körű modellmérettel rendelkeznek. Az öntöttvas azonban visszajuttatta a háztulajdonosokat azért, mert tökéletesen megtartja a hőt, és szinte kimeríthetetlen használati erőforrásokkal rendelkezik. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan válasszuk ki az öntöttvas kádak támogatását, hogy saját kezűleg telepítsük.

Jellemzők öntöttvas fürdők

A "Stalinok" és a "Hruscsov" sok tulajdonosai a tankok boldog tulajdonosai, még a szovjet modell mosásához is. Még 50 év múlva is, ennek a szokatlan, de megbízható fém tálak nem veszítették el erejüket. Az öntöttvas fürdő gyenge pontja zománc bevonat, amelyen idővel áttört vagy repedt. A modern öntöttvas modellek tartósabb és tartós polimer bevonattal vannak ellátva, ami miatt gyakorlatilag "halhatatlan".

Ez a típusú egészségügyi betét a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • Nagy súly. Mindegyik öntöttvas kád kis mérete ellenére súlya 100-150 kg, anélkül, hogy figyelembe kellene vennie a folyadékot és a fürdőt, ezért az ilyen modellek felszerelése és szállítása saját kezűkkel sokkal bonyolultabb.
 • Lassú hűtés. Az öntöttvasból készült fürdőkádba öntett meleg víz egyenletesen és gyorsan felmelegíti a felületét, de lassan lehűl.
 • Keskeny méret tartomány. A fémtől való mosás kapacitása korlátozott méretben és modelltartományban történik. A gyártók általában 60 cm-es, 90 cm-es és 170 cm-es hosszúságú téglalap alakú vagy ovális tálakat gyártanak.
 • Egyszerű telepítés. A tál nagy súlya lehetővé teszi Önnek, hogy saját kezűleg telepítse ezt a típusú vízvezetékberendezést, csak 4 alátámasztással.

Figyelj! A keskeny mérettartomány és az öntöttvas fürdőkádok korlátozott számú modellje megkönnyíti a lábak kiválasztását a telepítéshez. Azonban figyelembe kell venni, hogy a nagy tömegű öntöttvas tálak törékenysége olyan nagy szilárdságú támaszokat igényel, amelyek képesek ellenállni az ilyen nagy terhelésnek.

Lábfunkciók

A lábak olyan fémtartók, amelyek öntöttvas kádak beültetésére szolgálnak a padlón a fürdőszobában. Általában mosogatószerrel vannak ellátva, és ugyanabból az anyagból készülnek. A következő feladatokat a lábakhoz rendelik:

 1. Reference. A lábakat, amelyek segítségével az öntöttvas egészségügyi betétet kezével tartják, rajta tartják, és egyenletesen osztják el a termék súlyát a padló felületén.

Fontos! Jelenleg az építőüzletekben gyakran találhatók többfunkciós tartók, amelyek kombinálják a díszítő tulajdonságokat, az állítható magasságot és az erőt. Univerzálisnak nevezik őket, és alkalmasak a régi és az új modell öntöttvas kádjainak legtöbb modelljére. Ha a gyár lábak nem kerültek a tálba, akkor a telepítést kézzel végezzük.

A tartók típusai

Az öntöttvas kádak szerelvényeinek felszerelése a tartály aljához készült, ezért szabványos rögzítéssel rendelkezik. A négy kiemelkedést, amelyen a lábak rögzítettek, "füleknek" nevezik. Ezek egy enyhe duzzanat, lyukkal a rögzítőhöz. A tartók a "fülek" két módon vannak rögzítve:

 • Ékeken. Ezzel a szerelési módszerrel a lábakat a tálca alján lévő "fülekre" felveszik, majd egy speciális öntöttvas ékkel rögzítik. Az ékeket egy fából készült kalapács kalapálja, hogy szilárdan tartsanak. Ezt a módszert gyakran használják öntöttvas kádat a saját kezével, mivel kiküszöböli az alj deformálódásának és a zománcburkolat károsodásának a lehetőségét.

A szakemberek megjegyzik, hogy a ragasztóval rögzített tartók öntöttvas fürdőkhöz nem alkalmasak, mivel egyszerűen nem képesek ellenállni egy ilyen terhelésnek. Nagyméretű tálak felszerelése megbízhatatlan lábakon okozza őket, deformálódnak, csökkentik a higiéniai eljárások elvégzésének kényelmét, vagy akár összezsugorodnak a fürdőben.

Támogatás típusok

Az öntöttvas kádak felszereléséhez való támaszok főleg 3 fő funkciót látnak el: a rakományt hordozzák és terjesztik, gyakran megadják a szükséges magasságot, és ökológiai módon kiegészítik a modell megjelenését. A tartály felső oldalának maximális magassága a mosáshoz, kényelmesen működtethető, 65 cm, így a lábak kijelölése a jelző alapján történik. A tartók megjelenésének és funkcióinak megfelelően a következő típusokba sorolhatók:

 • Reference. De a támasztó lábak lefektetik a vasaló súlyának fő terhelését, így tartós anyagból készülnek. Rendszerint nem tűnik egyszerűnek, de nem számít, mivel a dizájnt díszítő képernyő maszti.

A legelterjedtebb "nem-natív" hordozók öntöttvas mosogatótartályok felszerelésére univerzális modellek. Ezek megkülönböztethetők egy egyszerűsített rögzítő rendszerrel és szinte minden modellhez alkalmazhatók. Ezenkívül ezek a lábak a nagy terhelést figyelembe véve készülnek, így tökéletesen fenntartják az öntöttvas tányérját.

Támogatások kiválasztása

Nagyon nehéz kiválasztani az öntöttvasból készült szaniteráruk magas színvonalú és megbízható alátámasztását, mivel a modell formájához és méretéhez illeszkednie kell, valamint nagy szilárdsággal kell rendelkeznie. Szakmai mesterek azt mondják, hogy a gyári rögzítők jelenlétében jobb használni őket, mivel garantálják, hogy ellenállnak az ilyen terhelésnek.

A lábak megvásárlásakor vegye figyelembe az alábbi paramétereket:

 1. A tál alakja és mérete. A rögzítőelemeknek a lehető legközelebb kell lenniük a tartály méretéhez és alakjához, hogy ne mozdulhasson, és ne lazuljon működés közben.
 2. A tál súlya és térfogata. A támaszok maximális ellenálló képességének kiszámításához fel kell adni a termék súlyát, a benne töltött vízmennyiséget és a személy átlagos súlyát.
 3. Felszerelési módszer. Annak megértéséhez, hogy mely hordozókat lehet használni, meg kell vizsgálni a tál alját és meg kell határoznia a standard rögzítések típusát.
 4. Anyag. A nagy tömegű tartályok tartói öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készültek.

Kérjük, vegye figyelembe! Az öntöttvas fürdők szereléséhez szükséges lábak vásárlásakor vegye figyelembe a termék címkézését, mert azt jelzi, hogy a maximális terhelés melyiket tervezte. Ezenkívül olyan öntvényeket kell használni, amelyeket kifejezetten öntöttvas számára terveztek, nem pedig acélból vagy akrilból.

Öntöttvas fürdő felszerelése a lábakon


Gyakorlatilag minden lakásban van egy ilyen bútor, mint fürdõ. Mi lehetne szebb, mint a habos vízben meleg vízben? Ezért mindenki szembesült azzal a problémával, hogy megszerzi és telepíti az új fürdőt, vagy kicseréli a régiet. Itt merül fel a kérdés: csináld magad, vagy megbízz szakembereket? Elvileg a telepítés semmi bonyolult, kivéve magát a fürdő súlyát.

Az alábbiakban egy rövid útmutató azok számára, akik érdeklődnek egy öntöttvas fürdő telepítéséhez egy csempe a saját kezét. Az egész eljárás több pontból áll - a hely kiválasztása, annak előkészítése, maga a szerelés, a leeresztő szerelvények csatlakoztatása, a végső diagnózis.

Hely kiválasztása

Ezt a kérdést alaposan meg kell közelíteni, az alábbi ajánlások alapján:

 1. A fürdőnek optimális távolságban kell lennie a víz ellátásától és vízelvezetésétől. Ezzel elkerülhető a további csővezetékek telepítése.
 2. Az öntöttvas fürdő elhelyezése az egyik fal melletti lába mentén helyet takarít meg, stabilabbá teszi, csökkenti a rezgéseket és a vizet a helyiségben.

Helyiség előkészítése

Az öntöttvas fürdő telepítése előtt számos olyan tevékenységet kell tartania, amelyek biztosítják a termék működésének biztonságát és kényelmét:

 1. A padlóbetét vagy a cementhabarcs egyenlegének kiegyenlítése. Ezzel elkerülhető a fürdő szintjének további beállítása.

Minden módszernek előnyei és hátrányai vannak. Az első esetben további kérdéseket nem fogunk feltenni a fürdőkád újabb helyettesítésével. A második - a hajó és a fal közötti szivárgás előfordulása minimálisra csökken.

Eszközök és anyagok

A telepítés során védőszemüvegre, ruházatra és cipőkre, fejfedőkre, kesztyűkre van szükség. Az előkészítő szakaszban - lyukasztó, kalapács, fogó, kulcs, csavarhúzó. Közvetlenül a telepítéshez csavarokat, anyákat, leeresztő szerelvényeket, sarokot kell alkalmazni a fal és a termék közötti csatlakozás maszkolásához.

Általában a készletben lévő fürdőszobában már vannak elemek. Azonban ha nem illeszkednek, vagy nem kell kicserélniük a lábakat egy régi termékben, külön megvásárolhatja azokat.

A támogatások választéka elég nagy - a szovjetektől a dekoratívig. Kiválasztásakor mindenki ízlésének és árkategóriájának vezérel. Ha a támaszok nem hordoznak dekoratív terhelést, akkor jobb választani a lábakat az öntöttvas fürdőhöz univerzálisan. Ezek szinte minden típusú edényhez illeszkednek, és nagy tömegűek.

felszerelés

Hagyományosan a telepítési folyamat több szakaszra bontható:

 1. Közlekedési fürdő. A hely elkészítése után a fürdőt a helyiségbe kell helyezni. Ezt a folyamatot egy külön szakasz kiemeli, mivel a súlya elég tisztességes. Javasolt nagyon óvatosan tartani, hogy ne sérüljenek az ajtók, a padlólapok és maga a termék.
 2. Csatlakoztassa a beállító csavarokat. Mielőtt a lábfürdőre telepítené, javasoljuk, hogy először szereljen be speciális rögzítőcsavarokat rögzítőanyákkal. Nyilvánvaló, hogy azokat a támasz alá kell helyezni. Jobb legyen ebben a szakaszban, mert hogy kijavítsák őket, a fürdés alatt fekve, eléggé problémás.
 3. A fürdő felborulása.

Alapvetően minden öntöttvas fürdő speciális lábakra van felszerelve, amelyek tartalmazzák. De először meg kell csavarni őket. Nem feltétlenül nehéz feladat az, hogy hogyan lehet a lábakat öntöttvas fürdőre telepíteni. Elég, ha a terméket az oldalára fordítja, gyengéden a padlón fekszik. Ebben a helyzetben, rögzítse a lábak a fürdő nagyon egyszerű.

 • A lábak rögzítése a fürdőbe. Most helyezze közvetlenül a lábakat a fürdőbe.

  Kezdésképpen két támasz rögzítve van. Itt számos lehetőség létezik - az ékek és szorítócsavarok rögzítése. Az első esetben a telepítési folyamat több lépésben történik. A ékeket ütésszerűen kopogtatják a fürdő közepétől, majd a széleihez. A második esetben még könnyebb. A fürdő alján a gyártó olyan speciális füleket biztosít, amelyekhez a lábakat rögzítik és rögzítik egy csavarral és anyával. Néha az üléseken lévő tartókon kis fémáramlások láthatók. Ez egy gyári hiba, amelyet könnyen meg lehet iktatni őrléssel. A rögzítés megbízhatósága és biztonságossága a termék felülete és a tartó közötti kötés sűrűségétől függ.

  A csavarok meghúzásával a vezetékes ékkel rögzített részek eloszlanak. Ez a referenciapontokban hiányosságokat eredményez, ami nagyon nemkívánatos. Ezért, ha úgy döntenek, hogy a saját kezével csavartál az öntöttvas fürdő lábát, különös figyelmet fordítsunk a kapcsolat erősségére.

 • A fürdőt az eredeti pozícióba fordítva. Ezután a fürdőt elfordítják és a lábakra szerelik. mert Jelenleg csak két oszlop van csatolva, majd a fenntarthatóság biztosítása érdekében szükség van valamilyen támogatásra. Hosszúságának legalább 60 cm-nek kell lennie, ugyanakkor ha a telepítést egy tapasztalatlan személy végzi, akkor jobb, ha valami mást helyez a biztosításhoz.
 • a szint összehangolás. A következő lépés a fennmaradó két láb felhelyezése és a fürdőfelület 50 cm hosszú vízszintes szintre állítása.

  Az öntöttvas fürdő nagy merevsége miatt elegendő a falhoz való csatlakozás következtében a leginkább észlelhető végpontok manipulálása. A szint az oldal közepére kerül.

 • A gyártó állítható lábakkal tudja befejezni a terméket. Ebben az esetben az összehangolási folyamat a csavarok csavarozását és a kívánt hosszúságú csavarok kioldását jelenti. A beállítás végén a terméknek pontosan a helyén kell lennie, a faltól való távolság 1 mm legyen. Akkor csak meg kell húzni a záróanyákat.

  Egy nehezebb kérdés az, hogy miként állíthatjuk be az öntöttvas fürdőt szabályozatlan lábakkal, amelyek mereven rögzítve vannak az aljára.

  Ebben az esetben többféleképpen lehet eljárni - a lábak beillesztésére vagy őrlésére, vagy alatta különleges fémlemezek elhelyezése. Az utóbbi módszer egyszerű elvégezhető. Az első kettő azonban megbízhatóbb, és a fürdőszobában végzett tisztítás nem okoz további kellemetlenségeket.

  Ön őrölheti vagy megcsiszolhatja a daráló lábát, feljavíthatja a kádat és telepítheti egy tégla tartóra. Ezután a szint ellenőrzése és így tovább, amíg a fürdő tökéletes.

  Azonban néhány házban vagy apartmanban a kád alacsony vagy közepes keménységű, például fából készült. Ebben az esetben a termék súlya alatt értékesíthető. Ezért felmerül a kérdés, hogy mit kell elhelyezni az öntöttvas fürdő lábai alatt.

  Legalább 5 mm vastagságú és 50 mm átmérőjű fémrétegek lehetnek. Azonban az alumínium ebben az esetben nem megfelelő, mert elég puha.

  A fürdő felhelyezése után a falhoz csatlakozó csomóponton vízzárónak kell lennie. Ha a csempe teljesen az egész falon van elhelyezve, akkor egy műanyag sarokot helyezhet a ragasztórúdra, a fékszalagra, a filére vagy a kerámia aljzatra. Ha a fürdő telepítése a betonfalra történt, akkor a csempe átfedhető a termék fedélzetén.

  A leeresztő szerelvények csatlakoztatása

  A telepítés befejezése után csatlakoztassa a leeresztő szelepet. A szakértők azt javasolják, hogy vegyen egy szifont egy fémrács helyett műanyag. Ez annak köszönhető, hogy az utóbbiak puhábbak és a csavar meghúzásával hajlamosak. Ennek eredményeképpen a tömítőgyűrű nem szorul szorosan, és itt víz szivárog.

  A standard fürdőkád aljcsatornával és túlfolyással van felszerelve a túlzott vízbevitel ellen. Először is a szifon alsó részét gumi tömítéssel rögzítik a tömítéshez. A termék rögzítését a műanyag cső bejáratánál lévő csavaranya meghúzásával végezzük.

  Ugyanazokat a manipulációkat hajtják végre a túlcsordulás összekapcsolásához.

  Ezután a vízelvezető szerelvényeket behelyezzük a csatornarendszerbe, és rögzítjük. Javasoljuk, hogy az összes ízületet szilikon tömítőanyaggal zsírozza meg.

  Végső diagnózis és tesztelés

  Ha a fenti telepítési és kapcsolási eljárások mindegyikét elvégezték, akkor a termék végleges rögzítése előtt kis diagnózist ajánlunk. Először is - fürödni és járni rajta. Ha lötyög, nyikorog, elhagyja a lábak, préselt a földre, és hasonlók, akkor valami elromlott. A tartóknak ellenállniuk kell a fürdő és a benne lévő személy terhelésének. Ezért újra kell ellenőriznie mindent, erősítse meg a lábakat.

  Szükség van továbbá a kisütés ellenőrzésére is, ha kis mennyiségű folyadékot tár fel a tartályba. Ha semmi sem szivárog, akkor a lefolyó kinyílik és a víz lefolyik. Az ízületek nem jelennek meg cseppek, foltok. Ha ilyen hibákat észlel, akkor ellenőriznie kell a szifonelemek szerelvényének helyességét, és tovább kell dolgoznia az ízületeket szilikon tömítőanyaggal.

  Elvileg egy öntöttvas fürdő felszerelése nem igényel különleges tudást, készségeket és képességeket, a legfontosabb az, hogy pontosan kövessük az utasításokat.

  A fürdő lábszárai és egyéb tartozékok a beépítéshez

  Melyek a vasöntvény fürdő lábai? És acélhoz? Hogyan szereljünk fel akril fürdőt, kivéve a deformációját és elmozdulását? Milyen magasnak kell lennie az oldalaknak és a fenéknek? Megpróbálom válaszolni ezekre és néhány más kérdésre a cikkemben.

  Acélkád rendszeres lábakon.

  Magasság és lejtés

  A vas és acél fürdők szabványos beépítési magasságát a GOST 18297-96 és a GOST 23695-94 szabvány írja elő:

  Ezenkívül a GOST 18297 azt javasolja, hogy a kifolyó és a padló közötti távolság legalább 145 mm legyen. Szükséges a kényelmes karbantartáshoz és (ha szükséges) a pántok cseréjéhez.

  A kád fenekének meredekségének kell lennie a körülbelül 2 cm-es lineáris mérő felszabadulás irányában. A lejtő jelenlétét könnyű ellenőrizni, ha egy vödör vizet öntünk a vízvezeték-szerelvénybe: teljesen le kell üríteni a csatornába, és nem szabad tócsát hagyni. A lejtõt általában a készülék táljának alakja biztosítja, vízszintes felszereléssel az azonos magasságú lábakra.

  A fürdő úgy van beállítva, hogy az oldalak vízszintesek.

  Milyen legyen az akrilfürdő magassága?

  Az ilyen típusú készülékekre vonatkozóan nincsenek egységes szabályozási dokumentumok: különböző előírásokat (műszaki feltételek) gyártanak. Ugyanakkor az akril, öntöttvas és acél fürdők használatát végző személyek anatómiája ugyanolyan volt, így logikus lenne ugyanazon 600 - 630 milliméteres magasság korlátozása.

  Bizonyos esetekben a csatornarendszer kialakítása miatt néhány centiméterre fel kell emelni a készüléket, hogy biztosítsa a víz áramlását. Hogyan lehet ezt tenni?

  • Acél- és akrilfürdőkben, valamint modern öntöttvas készülékeknél az állítható fürdő lábak szolgálják ezt a célt. A csavaros lábat a kívánt hosszúságúra kell csavarni és anyával rögzíteni. Ebben az esetben természetesen a fürdõnek stabilnak kell lennie, és a felszabadulással kell rendelkeznie;

  Állítható lábak modern öntöttvas fürdővel.

  • Retro öntöttvas fürdő lábakkal díszítő képernyő jelenlétében egyszerűen csak négy vörös tömör téglára van kitéve. Pontosan vörös és testes: a porózus téglának nincs elegendő ereje, és a szilikát fél a víztől. Nyitott fürdő az oroszlán lábán vagy más díszítő állványokon egy alacsony téglagyárra vagy más vízálló anyagokra szerelhető.

  A dobozon álló, lánctűlyével stilizált lábakkal ellátott önálló kád található.

  Ha a fürdőt 10 vagy több centiméterrel emeli fel, jó ötlet lenne hozzá egy csempézett lépcső közelébe. A gyermekek, az idősek és a mozgáskorlátozott családtagok kényelmetlenül lépnek fel a készülékbe, ha a táblák magassága meghaladja a 70 cm-t.

  Súlyproblémák

  Öntöttvas

  A szovjet minta öntöttvas fürdőjének telepítése? Igen, nagyon egyszerű:

  1. A fedélzetre vagy függőlegesen helyezkedik el;
  2. A lábakat a tálca alján lévő öntöttvas fülekhez nyomják;
  3. Az egyes fülek és a lábszárak között egy acél ék van. Miután mind a négy ék eldugult, a fürdő vízszintes helyzetbe kerülhet. Egyenletesen stabil lesz: a készülék szilárd tömege kiküszöböli a spontán elmozdulást.

  A soviet minta egészségügyi eszközén lévő sertésvas lábak.

  A klasszikus lábak az öntöttvas fürdőhöz masszív öntöttvas tartók, amelyek magasság-beállítást nem tartalmaznak. Az új készülékek azonban állítható lábakkal vannak felszerelve. A beállítás nagyon hasznos lesz, ha a fürdőkád egyenetlen padlón mozog: ilyen szabályozatlan támaszok alatt ilyen esetekben szükség van a lenolajjal impregnált fából készült ékkel, vagy cementelni őket.

  Akril, acél

  A téglalap alakú fürdőkád klasszikus méretei, melyek kis lakások fürdőszobákba és fürdőszobákba történő beépítéséhez alkalmasak, a következők:

  • Hossz - 150 - 170 cm;
  • Magasság - 60 - 63 cm;
  • Szélesség - 70 - 75 cm.

  Ezekkel a méretekkel az öntöttvas fürdő súlya 96-120 kg, az akril és acél pedig legfeljebb 35-et tesznek ki. Áruk akril és öntöttvas javára szól: ezek a fürdők 3-4-szer olcsóbbak, mint az öntöttvas analógok.

  Acélkád 170 cm hosszú Súly 28 kg.

  Az alacsony súly természetes következménye az a tény, hogy az acélkád vagy az akril vízvezeték szerelvények számára kialakított lábak nem teszik lehetővé az abszolút rögzítésüket. Az asztalra ültetve vagy ülve elkerülhetetlenül a fürdetés eltolódását vagy döntését okozza.

  Gyakorlati következmény: az acél vagy akril fürdők felszerelése biztonságos rögzítést igényel a falhoz. Alternatív megoldásként a készülék merev vázra szerelhető - hegesztett, víztaszító impregnáló vagy horganyzott profilból álló rúdból.

  Személyzeti felszerelés

  A hagyományos lábak az acél fürdőkhöz kettővel vannak összekötve és a csuklóval rögzítve vannak a fülekhez az elején és a sima alsó rész végén. Rendszerint a szerelési készletek univerzálisak és alkalmasak ennek a gyártónak a teljes skálájára.

  Az acélszerkezet lábai.

  Az akrilfürdő beszerelési készlete általában:

  • Könnyű keret vagy két iker láb, amelyek az egészségügyi berendezés vastagított aljához vannak rögzítve horganyzott öncsavarral;
  • Műanyag vagy horganyzott sarkok - bélés, amelyek a fő falhoz vannak rögzítve és a fürdő oldalán vannak elhelyezve. A gyöngynek ezekkel a sarkokkal való rögzítésének megbízhatósága, őszintén szólva, komoly kétségek merülnek fel. Ezenkívül gyakran a fürdőt nem a fő falra telepítik, hanem egy könnyű válaszfalra, amelyre a szabványos kötőelemek elvileg nem telepíthetők.

  A rendszeres rögzítés eleme.

  Az értékesítés során megtalálhatja azt a keretet, amelyen a fürdőt nem csak az alsó, hanem az oldalak is támogatják. Az ilyen szerelési készletek a legjobb megoldás: elég, ha a kádat egy szilárd keretre fektetik a falhoz, és biztosítják az illesztés tömítettségét.

  Az ilyen akrilfürdőkeret minden dicséretet érdemel.

  Gyakorlati telepítési ajánlások

  Hogyan rögzítsd a vasfürdőt a saját kezedben, kiküszöbölve a hajlamokat és elmozdulást?

  Amikor először találkoztam ezzel a problémával a saját lakásomban, megoldtam ezt a problémát:

  1. A fürdőt a szabályos lábakon a fal közelében helyezték el;
  2. Egy csempézett kötényt a falon közvetlenül a fedélzet mentén helyeztek el, minimális résszel. A csempe matricánál kőből készült lisztet használtam, ami rendkívül erős varrást eredményezett. A kötény oldalára felakasztva kiküszöböli a kád dőlését, amikor a fedélzeten lévő terhelés távol van a falról;

  A csempe alsó sora a fürdő polcán lóg.

  1. A fürdő csatlakozását a kötény alá a falhoz szilikon tömítőanyaggal lezártuk. Nem csak a varrás tömítettségét biztosította, hanem a ragasztó funkcióját is teljesítette, megbízhatóan összekötötte a falat a táblával.

  És itt van néhány évvel később, hogy egy gipszkartonfalon lévő fürdőszobában egy akrilfürdőt telepítettek:

  1. A táblák alatt 15 mm-es vastag rétegelt lemez készült és szerelt fel.
  2. Az ugyanolyan magasságú rétegelt lemezcsíkokat a gipszkarton falának keretébe rögzítették;
  3. Ezután a rétegelt lemezeket közvetlenül a gipszkarton keresztül csavarokkal húzták meg. Így határozottan megnyomtam a fürdő oldalát a válaszfalhoz, és magasságba rögzítettem. A fürdõt csaknem három éven keresztül állították rétegelt lemez tartókon; deformációk, szivárgási csomópontok és egyéb problémák nem jelennek meg.

  A fotó - az egyik a rétegelt állványok, általában rejtett dekoratív képernyőn.

  Természetesen ez nem az egyetlen módja annak, hogy biztonságosan rögzítsük az akril fürdőt. Íme néhány ötlet:

  • Telepítés téglaállványra;
  • A keretet egy horganyzott profilból, amelyet már említettem.

  Hogyan telepítsem a fürdőt egy téglára? Az utasítás több, mint egyszerű:

  1. Az alsó fenek alatti alacsony pódiumot vörös téglából szerelik fel cementhabarcsokkal;
  2. Fürdő a habszerelvényre ül, és több vödör vízzel vagy más rakománnyal van betöltve. A hab megbízható hordozót hoz létre, megszünteti a zaj megjelenését a víz beírásakor és a ragasztó szerepének betöltésében, kiküszöböli a készülék mozgását.

  Akril fürdő telepítése tégla és poliuretán habra.

  Hogyan készítsd el saját kezedet a profilból?

  Szintén nagyon egyszerű:

  1. A keret egy CW rack profilból és egy 50 mm átmérőjű UW-vezetőből áll össze 9 mm hosszú, fém horganyzott öncsavarral. A felső vezetőprofil a gyöngy teljes peremén helyezkedik el. Az állványok közötti lépés nem több mint fél méter;
  2. Az elülső oldalról a keretet nedvességálló gipszkarton burkolja a csempe alatt. A burkolat további merevséget kölcsönöz a keretnek, így ellenáll a teljes fürdő tömegének.

  A csempeburkolatú képernyő sokkal vonzóbbá teszi a fürdőszoba belsejét, és lehetővé teszi, hogy a mosdók, mosóporok és más háztartási cikkek tárolására szolgáló helyiséget a fürdőszobában használhassa.

  A vázszerkezet profiljának helyett a lenszéllel impregnálható.

  A kádkeret feloldása ellenére nem védi meg. Itt érdemes egy legalább 60 cm szélességű, illetve a padlóról a fürdő oldalán levő csúszó vagy csuklós ajtót felszerelni. A heveder és a szifon hamarabb vagy később kell hozzáférni; Higgye el, hogy a kis csatorna és a zseblámpa fényében való átváltás vagy tisztítás öröm az átlag alatt.

  A falra támaszkodás

  Hogy fürödjünk - kitaláltuk. Azonban csak véletlenül említettem, milyen módon pecsételjem a falhoz. Gyorsan fogom kijavítani ezt a hibát.

  A varrás kicsi vastagsága egyszerűen szilikon töltött. Ez az egyszerű munka azonban számos finomsággal rendelkezik:

  • Nem univerzális, de az egészségügyi tömítőanyag előnyös. A gombaellenes adalékanyagok megkülönböztetik azokat, amelyek nem engedik meg, hogy a varrat nedves helyiségben sötétedjen;

  Az egészségügyi tömítőanyag nagyon ellenáll a penésznek.

  Az átlátszó tömítőanyag jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti megjelenését, mint a fehér.

  • A varratot teljes mélységig kell betölteni. Ez biztosítja, hogy a falon ne legyen szivárgás, még akkor sem, ha a tömítések részben sérültek. Ezenkívül a szilikon szilárdan ragasztja a fürdő oldalát a falhoz, megint megakadályozza annak elmozdulását;
  • Mielőtt a tömítőanyagot lezárná, a polcot és a falat maszkoló szalaggal lezárják. Ez megvédi Önt attól, hogy tisztítsa meg a szorító szilikont. A maszkolószalag közvetlenül a varrás kitöltése és a felesleges tömítőanyag eltávolítása után jön ki.

  Tömítse össze a csomópontot szilikon tömítőanyaggal. A fürdőfelületek és a falak maszkoló szalaggal vannak védve.

  Mi lehet a falhoz csatolni, ha a varrás jelentős falvastagságú falvastagságokat okoz? A probléma megoldásához dekoratív műanyag sarkokat adnak el a befejező anyagok tárolóhelyeiben. A sarok ragasztva van a csomópont tetején ugyanazon szilikon tömítőanyagon.

  Amikor a sarok matricát alkalmazzák, a szilikont nem rá, hanem a fürdő polcára és a falra helyezzük. Ebben az esetben kevésbé valószínű, hogy megfestik a fürdőt.

  A csomópontot dekoratív sarok zárja le.

  következtetés

  Remélem, hogy ajánlásaim hasznosak lesznek a megkülönböztetett olvasó számára. Tudjon meg többet arról, hogy mi a lábak a fürdőhöz és hogyan vannak felszerelve, segít a videó ebben a cikkben. Várja a kiegészítéseit és megjegyzéseit. Sikerek, elvtársak!

  Fürdő lábak: típusok, választás, telepítési lehetőségek

  Ha természetesen nem szívesen használná a zuhanykabinot, akkor egyetért abban, hogy ez a fürdõ, amely a fürdő fő témája. Nem csak higiéniai célokra használják. Részt vesz a nagy elemek mosásának vagy mosásának folyamatában. Ezenkívül harmonikusan illeszkednie kell a belső térbe és díszítéssel kell rendelkeznie. És ebben a kiadásban fontos szerepet játszanak a fürdő lábai.

  A lábfürdő telepítésének előnyei

  Feet - nem csak a betűtípus telepítése. Például felveheti a pódiumot a tálra. De a támogatásra való telepítésnek számos tagadhatatlan előnye van:

  • Egyszerű telepítés. A telepítés folyamán tényleg semmi bonyolult. Általánosságban részletesen ismertetjük a termékhez mellékelt utasításokban.
  • Esztétika. A kényelmes lábak valójában felemelik a tálat, bemutatva az előnyeit és a látszólagos könnyedséget.
  • Gyakorlatiasság. Az ilyen típusú telepítés előnyösnek tekinthető, mivel a fürdő aljától a padlóig terjedő tér szabad marad, és a lakástulajdonos saját belátása szerint tudja használni.

  Ezeken az előnyökön kívül van még egy, amelyre nincs szükség további magyarázatra: ilyen telepítés viszonylag olcsó.

  Lábfürdő funkciók

  A fürdőkád legfontosabb funkciója nyilvánvaló: támaszként használják, amelyen a betét kulcsa fel van szerelve. A megfelelően megválasztott tartóknak meg kell felelniük és egyenletesen el kell oszlatniuk nemcsak a fürdő saját súlyát, hanem a töltendő víz súlyát is, valamint a benne tartózkodó személyt. A megfelelően kiválasztott hordozók megakadályozzák a tartály alján található deformálódást.

  Ők is használják:

  • a fürdőt simán helyezze el, függetlenül a padló felületének esetleges hibáitól; Ez olyan lábakat igényel, amelyek magassága állítható. Az illesztési kapacitás megteremtése érdekében a lefolyó felgyorsítása érdekében enyhén lejthet a lefolyó irányába. De általában a fürdő formája biztosítja ezt a torzítást.
  • díszítéssel szolgáltak, csodálatos kiegészítésként, amely képes arra, hogy egy hagyományos edényt egy gyönyörű bútorká alakítson; A heraldika, a növényi motívumok vagy az állati mancsok elemei vannak. Ezek drága rézből, luxus porcelánból vagy kerámiából készülnek. Eredetileg díszítésként született.

  Az egyszerű kellékanyagok modern nézete lényegesen diverzifikálta tartományát, ugyanakkor bonyolultabbá tette a választás problémáját. Hogy megtalálja, amire szüksége van, tisztában kell lennie a tartozék fajtáival.

  A tálatípusok támogatják

  A hordozókra kirótt funkciók sokfélesége különböző típusú struktúrák kialakulásához vezetett.

  A fürdő lábak három fő típusa létezik:

  • Reference. Elvégzik a fő funkciót, vagyis ellenállnak és egyenletesen elosztják a mosási folyamat során felmerülő terhelést: a fürdő, a víz és a felnőtt súlyát.
  • Dekoratív. Nyilvánvaló, hogy a porcelán vagy kerámia termékek nem tudnak sok súlyt viselni, és nem törnek. Ezért ezeket a lábakat gyakran bélések formájában állítják elő, amelyek maszkolják a megbízható és tartós, de nem elég esztétikai alapterveket.
  • Kiegészítő. Az ilyen típusú lábak másképpen nevezhetők további támaszoknak. Ezek a kiegészítő szerkezetek lehetővé teszik a padló tökéletlenségeinek kompenzálását.

  Ha úgy dönt, hogy csak a kiegészítő lábakat vásárolja meg, ne feledje, hogy csak a tálat kiegyenlítik. És annak érdekében, hogy elosztsa az összes betöltés során felmerülő terhelést a betű, akkor létre kell hoznia egy speciális párna tégla alján.

  A hordozók típusba való osztása nem jelenti azt, hogy a különböző funkciókat nem lehet egyetlen termékben kombinálni. Például a tartószerkezetek lehetnek állíthatóak.

  Nagyon erős dekoratív lábak vannak, amelyek teljesen függetlenek. A gyártásukhoz használt anyag tartós fém, amely nagy terhelést képes elviselni.

  A vásárlással kapcsolatban nem csak a kínált termékek típusát kell megértenünk, hanem azt is, hogy milyen módon kapcsolódnak a fürdőkádhoz.

  A kötőelemek fajtái

  A legmegbízhatóbbak a szabványosak, hogy a gyártó a betűkészletekkel ellátott fürdőszobákat kínálja. Ideálisan felszerelik azokkal a tartókkal, amelyek a tál alján vannak beépítve. A választás problémája akkor merül fel, ha valamilyen okból a régi támogatásokat újakkal kell helyettesíteni.

  A lábakat a tartályhoz lehet csatlakoztatni mosáshoz:

  • ékek; Az ilyen típusú rögzítésű lábak öntöttvasból készülnek, háromszög alakúak. A lábakban lévő lyukakat a fürdő hátsó felületén lévő "fülek" speciális lyukakkal kombinálják, amelyek után ékeket rögzítenek benne, biztosítva a szerkezetet.
  • csavarok és anyák; Tehát rögzített állítható lábak, amelyek magasságukat a fürdő szintjére változtathatják, ha a padlófelület nem tökéletesen lapos. Ezt a rögzítési módszert nagyon óvatosan kell alkalmazni, hogy a zománcot vagy a betű alját ne károsítsa a meghúzás folyamatában.
  • szemek; A lábak párjait ezzel a módszerrel fém tüskékkel rögzítik. Kemény és biztonságos rögzítés, amely nem karcolja meg a zománcot, és nem rontja az alját.
  • öntapadós lemezek; Az öntapadós lemezek mind a segéd-, mind az ideiglenes tartókat biztosítják a fürdők számára. A ragasztók összetételét védőfóliával borítják. A telepítés befejezéséhez a fóliát el kell távolítani, és a lemezt szorosan a termék aljára kell nyomni. Az ilyen konstrukció nem tart sokáig, ezért csak kiegészítő vagy ideiglenes megoldásként használható.

  Az optimális szerelési opció kiválasztása az anyag fajtájától függően történik.

  A rögzítőelemek jellemzői

  A fürdők különböző anyagokból készülnek, köztük fa és természetes kő, de a leggyakoribbak az öntöttvasból, acélból és akrilból készült betűk. Ezek a modellek a legnépszerűbbek, és ezeket az alábbiakban tárgyaljuk. Természetesen mindegyik fürdõfajtának sajátos tulajdonságai vannak. Figyelembe kell venni a fürdőkád lábának kiválasztásakor.

  Masszív és törékeny vas termékek

  Válasszon lábakat egy masszív öntöttvas fürdőnek kapnia kell ennek a terméknek a nagy súlyát. Az ilyen betűkészletek általában öntöttvasból készülnek. De ez nem jelenti azt, hogy mind ugyanazok, és nincs más választása. Az öntöttvas fürdőkád lábai különböznek a megjelenésben, a rögzítés módjában és még olyan terhelések szintjén is, amelyek képesek ellenállni.

  • Megjelenés. Az öntöttvas modellek támaszai lehetnek masszív állati mancsok, vagy nem rendelkeznek különleges esztétikai értékkel.
  • Felszerelési módszer. A dekoratív támasztékokat gyakran csavarokkal és anyákkal rögzítik. Az egyszerűbbnek tűnő lábaknál az éktartót az alján lévő speciális vetítéseknél használja.
  • Engedélyezhető terhelés. A megengedett terhelésekre vonatkozó információk két forrásból származhatnak: a legpontosabbaknak a termék használati utasításában kell szerepelniük, és kevésbé megbízhatóak - az eladótól. De lehetetlen tévedni ezzel a mutatóval. Végtére is, még egy 0, 3 méter különbség az öntöttvas fürdő jelentősen növeli súlyát.

  Kínálunk egy videót a lábak telepítéséről egy öntöttvas retro fürdőről:

  Az öntöttvas egy másik sajátosságát is figyelembe kell venni. Ez az anyag törékeny minden tekintetben. Ezért különös figyelmet kell fordítani a megbízható hordozók kiválasztására, amelyek képesek ellenállni a rájuk helyezett terhelésnek. A számítások hibája az öntöttvas lábainak töréséhez vezethet, és az acéltermékek egyszerűen összehajtogathatnak. És nem lesz könnyű helyettesíteni őket.

  Acél fürdő lábak

  Acél fürdőkhöz nem kevésbé merev szerkezetekre van szükség. Az ilyen betűkészletek támogatása elég erős volt, fémlemezből készültek. Alapjában véve az acél fürdőkámasztó lemezek alakos lemezek, amelyek oldalán állítható lábak vannak. Ebben a kiviteli alakban a tálca alátámasztására szolgáló funkciókat és a sík helyzetének beállítását sikeresen kombináltuk. Nézze meg a videót arról, hogyan vannak a lábak a tartószerkezetre szerelve:

  Vannak más támogatási lehetőségek az acél betűtípusokhoz:

  • A 4 lábból álló merev szerkezet, amely a tál alján lévő szemekhez van rögzítve, és meg van húzva, meg van húzva. Általában az ilyen támaszok mellett díszítő bevonatokat is használnak, amelyek jobban megjeleníthetik az állvány megjelenését.
  • Különleges keretek is vannak az acél fürdők számára. Ezekkel a beállítási elemekkel egyszerre igazíthatja a tálat. Ugyanakkor a szomszédos falszerkezeteket kiegészítő támogatásként használják. Az ilyen támogató támogatás kívánatos, de nem szükséges. És a segéd lábak a keret alkalmazása során nincs szükség, mert ő maga elég erős. Képes ellenállni bármilyen acél betű súlyának, de nem hajlítható.

  A keretek egyetlen hátránya az ár, amit nem csak a támogatás ereje indokolja, hanem a multifunkcionalitás is. Rendszerint egy egész rendszer, amelyben külön hely van egy szappantartóhoz, egy keverőhöz és még egy olyan kerethez is, amelyen a függöny fel van szerelve.

  Amikor a betűtípus akrilból készül

  Az akril fürdők ritkán állnak a lábakon. Vannak olyan mesterek, akik saját kezükben hoznak létre lábakat ilyen betűkészletekhez, de a legkönnyebb kiút a keretből.

  Az akril viszonylag lágy anyag, ezért a tartóinak nemcsak a tálat kell támogatniuk, hanem extra merevséget is biztosítaniuk kell. Néha akril fürdők vannak felszerelve a lábakra, amelyeket acélmodellekre terveztek.

  Amikor a lábtartó az akril tálban van, akkor a támasztékokat olyan tartókkal kell ellátni, amelyeket a falhoz lehet csatlakoztatni további támogatásért. Ezért a fürdõszobába helyezést elõzetesen meg kell határozni.

  Különösen figyelemre méltó, az akril szögletes betűtípusai. Leggyakrabban biztonságosan fel vannak szerelve a falakra, de ezen kívül szerelésükhöz nagyon merev fémkeretet használnak. Ez a kialakítás keresztmetszetű, speciális profilú csövekből áll, és csavarozott csapokkal van ellátva, amelyek az oldalakat támasztják alá.

  A készlet tartalmaz rövid lábakat. Az ilyen tartó felszerelése meglehetősen egyszerű. És kényelmes, mert a támasztók és a csapok segítségével beállíthatja a telepítés szintjét.

  Néha akril káddal ellátva egy darabból álló keretet adnak el. Olyan robosztus csöves kialakítású, mint egy képernyő. Az ilyen tartók betűtípusa bárhová telepíthető. Még a falhoz sem kell csatlakozni.

  Amikor kiválasztod a fürdők lábát, biztosan találkozol az úgynevezett univerzális hordozókkal. Mielőtt megvásárolná őket, kérjen felvilágosítást az eladóhoz, hogy melyik fürdőtípus egyetemes.

  Vásárláskor vegye figyelembe az utasítások elérhetőségét. Minden modellhez kötelezően csatolni kell. Részletes ajánlásokat tartalmaz a támogatási struktúrák telepítéséhez. Ismerkedjen meg velük, és ez az eljárás nem sok időt és energiát igényel.

  A támogatási struktúrák méretei

  A betét táljának alakja nem befolyásolja a helyszín szokásos magasságát a padlófelülethez képest. Ez a jelző a tartály mélységétől és a beépítési folyamatban használt támaszok magasságától függ. A tál mélysége viszont a betűtípus modelljétől függ.

  A jelenlegi szabványok szerint a betű magasságának a padlófelületről 60 cm-nek kell lennie Ez a paraméter a személy átlagos magasságának és a tál mélységére vonatkozó standard adatoknak megfelelően kerül meghatározásra. Ez a mutató a legbiztonságosabbnak számít egy olyan személy számára, aki felmászik a fürdőbe, majd elhagyja azt.

  Függetlenül attól, hogy a tál mérete megegyezik-e az alján, a padlón kb. 15 cm-es távolságban kell lennie, amely lehetővé teszi a szifon felszerelését és csatlakoztatását. Ha maga a kád a leeresztő nyíláshoz képest meredek, akkor vízszintesen kell elhelyezni.

  Ezért, figyelembe véve a kád maximális magasságát a padlóról - 60 cm lábakkal - vegyük figyelembe ezt a mutatót, figyelembe véve a fürdőszoba tulajdonosainak egyedi jellemzőit. Mégis, a felhasználók valós paraméterei jelentősen eltérhetnek az átlagtól, a szabványok előírják. Igen, és a tál mérete lehet a jellemzőkkel.

  Kiderül, hogy van egy megengedett magassági tartomány, amely alapján a betűtípust a padlóról 50-70 cm-re lehet elhelyezni. Ez az egyén, de ugyanakkor az optimális paramétert a következő tényezők befolyásolják:

  • A felhasználó növekedése. Ha egy személy tényleges magassága a normálérték alatt van, akkor a fürdőt az alábbiak szerint kell elhelyezni. Például egy másfél méter magasságban nem könnyű felemelni egy lábat 70 cm magasra, és nedves padlózással is veszélyes. Ha a tartályt magas személy használja, akkor sokkal kényelmesebb lesz, ha az alja magasabbra van állítva: nem kell kanyarodni, ha valamit meg kell mosni, vagy csak tisztítani kell a fürdőt.
  • A gyermekek és nyugdíjasok jelenléte a családtagok között. Annak érdekében, hogy a gyermekek, idős rokonok és fogyatékkal élők könnyebben használhassák a fürdőszobát, legfeljebb 50 cm magasra kell felszerelni.
  • A tál mélysége. Tegyük fel, hogy a fürdő 50 cm mély, ebben az esetben minimális beépítési magassága 65 cm, figyelembe véve azt a tényt, hogy a szifonnak kb. 15 cm-t kell biztosítania.

  Ha már eldöntötte, hogy milyen magasságban telepíti a fürdőt, akkor a kapott érték alapján a lábak megfelelő méretét kiszámíthatja a fürdő számára.