Legfontosabb > Fürdő

Mi a teendő, ha a konyhai csaptelep szivárog a szivattyú aljáról?

A mixer nagyon öreg, több mint tíz éves lehet, de még mindig tökéletesen működik. Az egyetlen probléma, amely ebből az időből kiderült, a víz szivárgása a kifolyó aljából. Néhány évvel ezelőtt már megváltoztattam azokat a mirigyeket, amelyek körül a keverőcső kifordult. Körülbelül egy hónappal ezelőtt a pocsolyák újra megjelentek a mixer közelében.

Ha van valami hasonló, akkor ne essen pánikba, mert a víz, amely maga a csőben marad (az a cső, amelyből kifolyik a víz) szivárog, miután a csap csapódott le. Egy kis plusz itt, hogy amint a kifolyó üres, a víz az alapból leáll. De van egy mínusz is, mert az emberek gyakran használják a keverőt a konyhában, a víz szinte mindig szivárog. Ez persze kellemetlen, mert idővel a rozsdamentes acélból készült fehér foltok és a héj zománcozott rozsdája jelenik meg a vízből. És ha a víz áramlik a csaptelep alatt, akkor a mosogató alatt elkezd rothadni és rozsdásodni fog a csaptelep, a rugalmas szemceruza és egyéb, korrózióra érzékeny vízvezeték elemek.

Valami hasonló ez a videóra néz.

Sajnos, ebben a keverőben, ahhoz, hogy elérje a kifolyó tömítőgyűrűit, a keverő fele lesz szétszerelve. Zárja le a vízellátást a mosdó vagy a felszálló alatt, majd csavarja le a keverő tömlőket és küldje el azokat a tartályba, hogy a maradék vizet leengedje a tömlőkből és a keverőből. Ezután a keverőfogantyút nyitott helyzetbe fordítjuk, hogy a kifolyó víz kialudjon.

Forgassa el a tömlőket a keverőből. Ezután csavarja le az anyát a csapról, amely a tartóelemet tartja a keverő rögzítéséhez a mosogatóhoz. Először kikapcsoltam a tartót, kivettem a keverőt, majd csavartam ki a tömlőket. Általában itt van valaki olyan kényelmes.

Egyenként, a tömlők tökéletesen átmennek a mosogató lyukán, de jobb lecsavarni őket alulról.

Valójában a lövés keverője. Itt jól látható a fekete gumi tömítőgyűrű, amely a keverő alján található. Egy kicsit részletesebbnek kell lennie. Mintha hirtelen elkezdené észrevenni, hogy a mosogató alatt lévő tömlők rendszeresen nedvesek, rozsda volt a keverőpánton vagy a tömlőkön. Ez az oka valószínűleg ebben a csűrben, amely végül haszontalan lett és a víz elkezdett szivárogni a keverő alatt. Lehetséges továbbá, hogy a csaptelep a mosogatóhoz való rögzítése gyengül.

Csavarhúzó segítségével csavarja le a rögzítőcsapot.

Kulcs a 10, tömlők, ha korábban nem csavarják őket.

Most csavarja le a menetes gyűrűt a keverő alapjáról, amely a kifolyócsavart tartja. A hegek nem díszítik a keverő krómozott testét, ezért ragasztott szalagot az állítható kulcs ajkához, bőrdarabokat. Amelyik papír, gumi, rongy vagy valami mással helyettesíthető, legalább karcolja meg az ügyet. Általában jobb, ha először megpróbálsz csavarozni ezt a gyűrűt a kezedekkel gumi kesztyűben. Különösen jól segíti a sima, rendes gumi orvosi kesztyűk csavarását. Nos, ha nem hengerelt, akkor alkalmazza a nyers erőt.

Miután kikapcsolta a réz gyűrűt, alulról fluoroplasztikus fehér gyűrűt látunk. Ezek közül kettő van, egy a kifolyócső mindkét oldalán.

Most már szabadon távolíthatja el a keverő forgócsonkját, amely alatt néhány mirigy van, amit ki kell cserélnünk. Általában ez a szétszerelés befejeződött.

Mielőtt eltávolítaná a tömítéseket, gondosan ellenőrizze a behelyezés módját, mivel a szokásos gyűrűnél kissé különböznek a szekcióban.

Elveszítjük az összes gyűrűt, menjünk ezekhez a mintákhoz az új gyűrűkészlethez. Kezdetben ezek a mirigyek fekete (gumi), de még soha nem találkoztam ugyanazokkal. Mindig vannak olyan fehérek, mint a szilikon.

A mirigyek és a fluoroplasztikus gyűrűk összes helyét megtisztítjuk minden zsírból, szennyeződéstől és vízfelépítéstől, helyezzük a gyűrűket a helyükre, és összeszereljük a keverőt. Ha hirtelen elfelejtette, hogy melyik oldalon helyezkedik el a mirigyek, mert ezek a mandzsetták hosszanti szakaszát, vagyis a gyűrű keresztmetszetét "K" betű formájában. Minden itt egyszerű, a fogak metszete (az egyik oldalon lévő bemélyedés) mindig nyomás vagy folyadék irányában van.

Finoman zsírozza a szivárgást és a szivárgás belső üregét egy szappanoldattal vagy egy samponnal, hogy amikor a kifolyó fel van helyezve, a mirigyek nem fordulnak el kifelé. Olajtermékekkel kenhet, de valószínűleg nem ízletes :-) Ez jobb, ha kenni szokásos vajjal vagy napraforgóolajjal.

Húzza meg a gyűrűt, ne felejtse el a PTFE gyűrű telepítését.

Ha a rugalmas eyeliner nagyon öreg, akkor jobb, ha teljesen lecseréli. Ellenkező esetben a tömítőgyűrűket és bélésanyagokat a béléscsőhöz kell beszerelni, hogy ne hagyja el a régi és a már megrázott gumit a tömlőkön.

Miután összeszerelte a keverőt, szerelje be a helyére és csatlakoztassa a szemceruzait. Egyébként a keverő telepítése után próbálja meg rendszeresen ellenőrizni a bélést az első héten esetleges szivárgás esetén. Őszintén szólva, ezek a fehér mirigyek kicsit csalódtak, két-három évig megragadták őket, és a víz ismét elfogyott alá. Bár befolyásolhatja a keverő testének és a kifolyónak a fejlődését, mert nagyon öreg. És talán ez a gyártók politikája, hogy a mirigyek kicsit kisebbek legyenek az eredetinél, így a víz egy idő után újra elkezdett áramlani, és ennek eredményeképpen az ügyfél egy új keverőhöz ment. Általánosságban, ha észreveszi, hogy a víz a keverő közelében kezdődik, akkor ne keverje azonnal a keverőt egy másikba. Csak alaposan ellenőrizze, hogy pontosan meghatározza, hol folyjon. És ha kiderül, hogy a cső alatt folyik, akkor most már meg tudja javítani a keverőt, csak tömbök és esetleg tömlők kiadásával.

Írj üzenetet a szerzőnek
Írta: Nikolay Golovin - - - - - - - -
2014/06/20

Egy új keverő áramlik a szelepen, a mosogató szélére, az mosdókagylóra szerelve, mi a teendő?

A vízszivárgás következménye. Meg lehet küszködni, de jobb, ha kiküszöbölöd azokat az okokat, amelyek miatt a keverő áramlott.

A szivárgás okai csak 3:

 • alacsony minőségű keverő,
 • Tisztességtelen építkezés,
 • helytelen működés.

A keverő 6 helyen áramolhat:

 • a kifolyónyílásból (kút), ha a víz egyszerűen nem fedik egymást,
 • a granbuksy rögzítés helyén a keverőhöz,
 • a kifolyócső (kiöntő) csatlakozásának helyére a keverőbe,
 • a vízcsövek a keverőhöz való rögzítésének helyén,
 • a keverőnek a mosogatóhoz való rögzítésének helyén,
 • A keverő testének látható hibái vannak, amelyeken keresztül a víz bejut.

Mi az oka a szivárgásnak, nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy megtalálja a táblázatban:

A leggyakoribb panaszok

Valószínű diagnózis

A kezelés módja

megelőzés

Szükséges eszközök

Gyógyszerek $

A kábítószerek költsége, $

Az órák órája

1. A víz folyamatosan csöpög (vagy folyik) a fogantyú alatt.

csavarhúzó készlet, állítható kulcs, rongyok

csavarhúzó készlet, állítható kulcs, rongyok

csavarhúzó készlet, állítható kulcs, rongyok

természetes vagy szintetikus tekercselés

ne erőltesse szorosan a szelepeket, ebből a granbosszik pusztulásból

csavarhúzó készlet, állítható kulcs, rongyok

csavarhúzó készlet, állítható kulcs, rongyok

2. A víz folyamatosan csepeg (vagy áramlik) a kifolyócsőből (kiömlőnyílás)

csavarhúzó készlet, állítható kulcs, rongyok

csavarhúzó készlet, állítható kulcs, rongyok

A Granbuks (vagy a fogantyún) "nyalta" az éleket. A fogantyúk görgetnek, de a víz nem fedik egymást

A nagykönyvek módosítása (ha a fogantyú élei megcsípettek, megváltoztatják a fogantyúkat, de alig találja őket, meg kell változtatnia a keverőt)

Ne vásároljon olcsó csapokat

csavarhúzó készlet, állítható kulcs, rongyok

ne szorosan húzza meg a szelepeket, ebből a tömítések elrontják

csavarhúzó készlet, fúró, csiszolófej, állítható kulcs, rongyok

Ne vásároljon olcsó csapokat

csavarhúzó készlet, kulcskészlet, állítható kulcs, rongy

3. Víz kifolyik a kifolyócsatlakozó ponton a keverőbe.

Ne húzza ki élesen a kifolyót

állítható kulcs, rongyok

Ne húzza ki élesen a kifolyót

állítható kulcs, rongyok

attól függően, hogy az üzlet közelsége

Ne húzza ki élesen a kifolyót

állítható kulcs, rongyok

Ne húzza ki élesen a kifolyót

állítható kulcs, rongyok

4. Víz beszívódik a vízcsövek rögzítési pontjáról a keverőbe.

csavarkulcs 23

Ne szorítsa szorosan az anyákat, hogy ne rontsa a tömítéseket.

csavarkulcs 23

Ne vásároljon olcsó tömlőket

csavarkulcs 23

5. A keverő és a mosdó (mosdó)

Ne húzza élesen a keverőt

kulcs 11 (néha 10-re)

kulcs 11 (néha 10-re)

Ne vásároljon olcsó csapokat

csavarkulcs készlet

6. A keverő testének látható hibái vannak, amelyeken keresztül a víz áramlik

Ne vásároljon olcsó csapokat

csavarkulcs készlet

Az első 2 eset a leggyakoribb, az utolsó 3 a legrosszabb. Az első két esetben, amikor nem nyílik meg, nem fog kezelni, a keverőt szét kell szedni. Ha a daru még mindig teljesen új, akkor könnyen elvégezhető. A következő helyiségben megtudhatja, hogy a keverő szétszereléséről részletesebb utasításokat találunk itt.

Remélem, drága olvasó, a jelen cikkben bemutatott információ segített neked legalább egy kicsit megérteni a problémát. Remélem, hogy segíteni fogok abban, hogy kilépjek a nehéz helyzetből, amelyet a közelmúltban tapasztalt. Még 10 rubel segítség is nagy segítség lesz számomra. Nem akarok betölteni a problémáim részleteire, különösen, mivel elég egy egész regényre (mindenesetre úgy tűnik számomra, és én is kezdtem írni a "Tee" cím alatt, van egy link a főoldalon), de ha nem voltam tévedés következtetései, a regény lehet, és lehet, hogy az egyik szponzorává válik, és talán hősök is.

A fordítás sikeres befejezése után megnyílik egy köszönetnyilatkozat és egy e-mail cím. Ha kérdést szeretne feltenni, kérjük, használja ezt a címet. Köszönöm. Ha az oldal nem nyílik meg, akkor valószínűleg átküldött egy másik Yandex pénztárcát, de mindenképpen ne aggódjon. A legfontosabb dolog az, hogy az átvitel során adja meg e-mail címét, és kapcsolatba lép velem. Ezenkívül mindig hozzáfűzheted a megjegyzésedet. További részletek a "Találkozó az orvossal" c.

A termináloknál a Yandex Wallet száma 410012390761783

Ukrajnának - a hrivnya kártya száma (Privatbank) 5168 7422 0121 5641

Mi a teendő, ha a csaptelep áramlik: a szivárgás okai, és hogyan kell ezeket kijavítani

Minden tapasztalt ügyvezetőnek tudnia kell, mit kell tennie, ha egy csaptelep áramlik a konyhában vagy a fürdőszobában. A csapszeg javító szerszámkészlet általában csavarhúzókból, csavarkulcskészletből, állítható csavarkulcsból és füstszalagból áll.

Ez a szükséges tömítésekkel és tartozékokkal együtt mindenki számára képes megoldani a daru áramlási problémáinak legnagyobb részét.

A daru áramlási okai

Az áramló daru fajta miatt az emberek különféle érzelmeket élveznek: az adrenalin rohanásától a háziasszonytól kezdve a tapasztalt vezetők örömteli várakozásaiig. Ha az áramlás erős, akkor először le kell vágnia a lakás vízellátását, és csak akkor kell foglalkoznia a keverő okaival.

A szivárgás diagnosztizálásához fokozatosan nyissa ki a tápszelepet, hogy meghatározza a pontos helyet, ahol a víz lecsöpög. A keverők különféle típusai lehetővé teszik, hogy a szivárgásokat csak a jellemző törési pontok szerint osztályozzuk:

 1. Csöpögő víz közvetlenül a ganderből.
 2. Áramlás a szelep alatt (lendkerék).
 3. Szivárog a rögzítőcsövek vagy tömlők területén a keverő testén.
 4. Áramlás a kifolyó cső alján.

A szivárgás forrásának felderítésénél figyelembe kell venni, hogy minden csaptelep üreges hermetikus eszköz, és az egyetlen vízszivárgás okozza a komponensek nyomáscsökkentését. Fontolja meg, hogyan oldja meg a csapot a konyhában vagy a fürdőszobában.

Víz csöpög a ganderből

Az első alkalommal, amikor a csöpögésből kifolyó víz problémája leggyakrabban éjszaka kerül meghatározásra, amikor a teljes csendben a cseppek ritmikus hangja megakadályozza, hogy a háztartás elaludjon. Az ilyen esetekben történő javítás nem érdemes, mert gyors és egyszerű. Az esetek többségében a szivárgás vagy a patronok a szivárgás okai.

Javítsa a gusak szelepet

A szelepvezérlő cseréjének megkezdéséhez ki kell kapcsolnia a házban lévő vizet. A szelepfejek szivárgásának problémája a keverék testének szomszédságában lévő tömítés hibája vagy kopása. Ennek helyreállításához sorozatos lépéseket kell végrehajtani.

Az első. Csavarja le és távolítsa el a szelepházat. Általában a lendkerék a dekoratív kupak alatt rejtett csavarral van ellátva. Csavarja le a kupakot elrejtő kupakot, használjon egy kis lapos csavarhúzót vagy egy közönséges csavarhúzót.

A második. Csavarja ki a fejét maga után.

Harmadik. Szükséges a régi, kopott gumitömítés eltávolítása és egy új. A gumi érdemes egy fillért sem, de több éven át nyugalmat biztosít az idegei számára. És ha van választás, megbízhatóbb gyártók termékeit kell vásárolnia.

Negyedik. Szárítsuk meg és simítsuk le a keverőpulton lévő fémszalagot vagy más csiszolóanyagot az ülésen, majd tisztítsuk meg.

Az ötödik. Csavarja be a fejét a helyére, és zárja le a szelepet dekoratív burkolattal.

A fenti műveletek után győződhet meg róla, hogy a csaptelep nem szivárog, és a mosogatóban a víz megingó ritmikus csöpögése eltűnt.

Javítás zászló zászló keverő

A zászló (egykaros) csaptelepek ergonómia miatt széles körben elterjedtek: hosszú ideig nem kell a szelepeket átszúrni, a zsírban és a lisztben a konyhában megkenni őket. Az ilyen daruk formáinak látszólagos egyszerűsége és eleganciája ellenére a munkájuk algoritmusa meglehetősen bonyolult.

A zászlós keverők karbantarthatósági szintjének növelése érdekében a gyártók moduláris kivitelezést kezdtek el használni: a tok belsejében egy speciális patront helyeztek el, amely tartalmazza az összes szükséges mechanikus töltetet. Ezért nincs szükség különleges ismeretekre ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet megszüntetni a szivárgást egy zászlószelepen: a legtöbb hiba esetén a teljes patront kicserélik.

A szelep zárt állapotában bekövetkező vízáramlás azt jelenti, hogy az ülés és a műanyag vagy kerámia szabályozó részek közötti tömörség nem sérül. Egyes modellek kipróbálhatók szétszereléssel és tisztítással, de ugyanakkor nagyon kevés esély van arra, hogy a patronok visszatérjenek a munkába és megszüntessék a szivárgást. A belső töltésjelző szelep gyors cseréjéhez a következőket kell tennünk.

Az első. Távolítsa el a díszes színű kupakot. Nem csak a csavarkötést takarja le, hanem a kar pozícióját is jelzi, amikor hideg és meleg vizet biztosít.

A második. A nyitott furatnál csavarja le a rögzítő csavart, amely a kart a patronhoz rögzíti.

Távolítsa el a daru fogantyúját.

Harmadik. A patront lezárjuk egy dekoratív burkolattal, amelyet kézzel kell csavarni. A sapka alatt egy nagy kör alakú anya van, ami nagy probléma azok számára, akik maguk akarják cserélni a patront. Az anyacsavar csavarozásához 27-32 mm-es résszel rendelkező állítható csavarkulcs szükséges. Az ilyen kulcsok nem minden tulajdonos hátsó szobájában fekszenek, ezért előre kell aggódnia az elérhetőségük miatt.

Negyedik. Miután az anyát lecsavarják, a patront kihúzzák és egy hasonló új helyére cserélik.

Ha elmentette a csomagolást a régi daru- ról, akkor a boltban lévő segítségével elővásárolhatja a megfelelő patron modellt. Ha a csaptelep típusa ismeretlen, a csapot reggel vagy délután kell megjavítania, így a szétszerelés után időbe lehet térni a boltba és vásárolni egy hasonló részt.

A patronnak speciális kiemelkedése van az alsó felén, amely megfelel a nyeregben lévő gödröknek. Szükség van arra, hogy az alkatrészeket jól meghatározott helyzetben rögzítse.

A patron behelyezése után a daruelemeket fordított sorrendben szerelik össze.

Ha a vízáramlás oka a nyeregben lévő mikrotömbök vagy hornyok, akkor próbáljon meg lyukkal körülvágni a lyukat egy kis csiszolófejjel ellátni. A nagy repedések nem javíthatók, és egyértelmű jelek, hogy új keverőt kell vásárolnia.

Szivárgás a szelep alján

A lendkerék, amelyet szelepként is ismerünk, úgy tervezték, hogy szabályozza a víz áramlását a kifolyócsövön keresztül. A szabályozó fej (daru doboz) általában a daru testéhez csatlakozik egy menetes csuklóval, és egy vagy több tömítőgyűrűt tartalmaz a keverő belsejének tömítésére. Az alábbiakban a szelepkeverő záróeszközeinek két sémája látható, összehasonlítva az egykaros daruval (a jobb oldalon).

A lendkerék díszes fedéllel van ellátva, amelyek a fejekhez egy kis kupak alatt rejtett csavarral vagy csavarral vannak összekötve.

A szelep szivárgásának okai

A szabályozófej összetett belső szerkezettel rendelkezik.

A szelepház alatti víz elfolyhat az ilyen hibák esetén:

 1. Nem megfelelő tömítőfej:
  • a forgattyúházat nem szorosan nyomják a keverő testhez (modern modellekben);
  • rossz minőségű menetfúrás a fej csavarozásakor (régebbi szelepeknél tömítőgyűrűk nélkül).
 2. Elcsípett gumitömlők vagy gyűrűk a csaptelep és a forgattyúház doboza között.
 3. Régebbi csomagoló mirigyállomány. Ezzel a lebomlással szivárgások növekednek, amikor a szelep nyitva van.

A szelepszivárgás okainak diagnosztizálása előtt le kell zárni a lakás teljes vízellátását, és el kell távolítani a lendkerék díszburkolatát.

Miután hozzáférést kap a beállítófejhez, nyissa ki a vizet, és határozza meg, ahova a víz áramlik. Ezután kapcsolja ki újra a vizet, és folytassa a javítást.

Szivárgás javítási módszerek

Fontolja meg a szelep mechanizmus javításának módjait, figyelembe véve a vízáramlás helyét.

Az első lehetőség: a víz a szár alatt mozog.

Ha a daru nem szétválasztható beállítófeje van, akkor csak egy út van: új daru megvásárlása és telepítése, a másik nem adható meg. A legtöbb jóhiszemű darugyártó azonban általában fenntartható fejeket helyez a termékeikbe. Ha a tetején egy töltődoboz van, megpróbálhatja megnyomni egy kulcsot és ellenőrizni a szivárgást.

Ha a víz a tömlőhüvelybe áramlik, amennyire csak lehetséges, akkor szétszedheti a fejet, eltávolíthatja a tömítést és megpróbálhatja kicserélni. A legtöbb csaptelepben a csaptelepek beállítása szabványosított, de nem mindig találhatók meg a szükséges tervek új tömszelencei. Ha lehetetlen a szivárgó fej helyreállítása a töltődoboz cseréjekor, akkor cserélni kell egy újat.

2. lehetőség: a keverőfej és a ház csatlakozásánál víz áramlik.

A probléma megoldásának legegyszerűbb módja, ha egy gombnyomással megnyomja a fejét a keverőtesthez. Ha ez a művelet eredménye negatív, csavarja le a darut és ellenőrizze a tömítõ tömítéseket. Talán a daru első behelyezése során oldalra fordultak vagy csavarták, ami végül kiszivárgott. Javasoljuk, hogy távolítsa el és helyezze vissza a tömítőgyűrűt, majd helyezze vissza a beállítófejet a keverőbe.

Ha a tömítések újratelepítése nem vezetett a szivárgás eltűnéséhez, akkor teljes cserére van szükség.

Ahelyett, hogy gumi tömítések a szovjet daruk a menet gyakran varrás vontató festékkel. Ha szivárgás történik a szelep alatt, akkor először tisztítsa meg teljesen a fejét a tömítés maradványaitól, majd kösse be a szálat egy kényelmes szalaggal vagy ugyanolyan vattagával, szilikonnal. Ezután szorosan csavarja vissza a fejét a csaptelepbe, és élvezze a szivárgás hiányát!

A szelep és a csap közötti rés szivárgásának másik oka lehet egy kis horony vagy karcolás a keverőház szélén a beállítófej tömítése alatt. Ha ilyen hibákat észlel, akkor egy csiszolópapírral gondosan kezelje az egész gyűrű alakú felületet, amíg a karcolás megszűnik, majd helyezze vissza a darut.

Ha a daruelemek komoly hibáiból adódóan lehetetlen megállítani az áramlást a fentiekben ismertetett módszerekkel, akkor fel kell készülnie a családi költségvetésre egy új keverő beszerzésére.

Az áramlás a gander alján

A szelep és a zászlós keverők kialakításának különbségei miatt a csatorna alján lévő vízáramlás okai és a kiküszöbölési módok különbözőek ezekre a csapokra.

Szivárgás a szelepkeverő kútján

A zuhanycső és a kifolyócső (a közönséges emberekben - gander) a csaptelep testéhez csatlakozik egy kupakanyával, amely alatt egy gumitömítés található. És ha a fürdőszobájában lévő csaptelep szivárog, akkor az oka általában a gumiszalag kopása. Gyakran a csévélőnek további 1-2 külső tömítőgyűrűje van.

A szivárgás kijavításához ebben az esetben le kell csavarni a gyújtógyertyát, és új szilikon- vagy gumitömítést kell elhelyezni, és cserélni kell a gumigyűrűket, ha vannak. Az eljárás eszközei közül egy csavarkulcsot, valamint egy csavarkulcsot vagy egy kis csavarhúzót kell használni a régi gumitömítés eltávolításához.

A tömítéseket előre kell készíteni.

Ha a problémát gyorsan meg kell oldani, de nincs megfelelő új tömítőgyűrű, akkor egyszerűen csak szorosan lezárja a füstszalagot a meneten és húzza meg a csavaranyát a megtisztított régi tömítéssel.

A víz más okból is lecsaphat a gander alján: idővel mikrotömbök keletkezhetnek a csaptelep vagy a kifolyó testében, amelyen keresztül a víz kiszivárog. Az ilyen szivárgás megoldása csak egy dolog - ez az egész keverő cseréje.

Szivárgás a zászló keverő alján

Ahhoz, hogy elérje a mirigy alap zászlószelepét, teljesen le kell szerelni, és el kell távolítani a mosdót. Ez az eljárás nem könnyű és hosszú, ezért lépésről lépésre megfontolja.

A vízcsap javításának első lépése, hogy leállítsa a házban lévő vizet. Ezt követően a rugalmas tömlőket le kell választani a tápvezetékről, és fel kell nyitni a keverőt úgy, hogy a fennmaradó víz elmenjen.

A második dolog az, hogy kicsavarja a rögzítő anyát a csapon a mosogató alatt, távolítsa el a rögzítő konzolt, és húzza meg a szelepet a tömlőkkel együtt.

Ezután csavarhúzóval csavarjuk le maga a csapot, és húzzuk ki a rugalmas tömlőket nyitott csavarkulccsal. Ha a szerelvények és a gumitömlő elhasználódott, ajánlatos új csatlakozásokat vásárolni, vagy legalábbis a tömlők mindkét végén tömítőgyűrűt és tömítést cserélni.

A negyedik lépés, hogy csavarja ki a menetes gyűrűt a csatorna alján, amely a kifolyót tartja. Távolítsa el a ganderet.

Hogyan szereljük fel a csepegtető csapot a fürdőszobában: a különböző minták jellemzői

Idővel még a legmagasabb minőségű daruk is meghibásodnak. Az eszköz leggyakoribb problémája a vízszivárgás. Ebben az esetben kapcsolatba léphet a vízvezeték-mesterrel. Bizonyos esetekben azonban megoldható a bontás önmagában is, ezért fontos megismerni az eszközre vonatkozó információkat és a készülék javítását. Hogyan lehet a csepegtetőcsapot a fürdőszobában megjavítani, és a különböző tervek és ajánlások javítási munkáit is részletesebben tárgyalja ebben a cikkben.

Különlegességek

Abban az esetben, ha a szivárgás a fürdőszobában, nem mindenki siet, hogy gyorsan megjavítani. Az ilyen kis probléma azonban számos további problémához vezethet. Néhány idő múlva a vízvezeték szerelvény teljes mértékben meghiúsulhat. Vannak arra is esélyei, hogy nagy mennyiségű víz áthalad, és a csap megszakadna ilyen nyomás alatt. Ha a csap csap, akkor a problémát időben rögzíteni kell.

A fürdőszobai csaptelepek javításának jellemzői elsősorban a szaniter készülékek tervezésével kapcsolatosak. A konyhában a csapok egyszerűbb eszközzel rendelkeznek. A fürdőszobai készülékeken kívül van egy kapcsoló a zuhanyzóhoz, a zuhanycsőhöz és az öntöződobozhoz. Kivételek lehetnek modellek a mosogatóhoz.

Lehetséges okok

A daru áramlási okai nagyon változatosak lehetnek. Először is figyelmet kell szentelni a berendezések vízvezeték- és tervezési jellemzőinek működési feltételeire.

A készülék áramlásának leggyakoribb okai többek.

 • A daru ülése megsérült vagy méretezhető. Az elem alapos kopása esetén újból ki kell cserélni. Kisebb hibák esetén egyszerűen tisztítsa meg alaposan az ülést.
 • Sérült eszközzáró. Ez a probléma különösen gyakran fordul elő, mivel a gumitömítésnek nincs hosszú élettartama. Szükség esetén egy ilyen elem önállóan, a kerékpár gumiabroncsból való kivágásával hozható létre.
 • A mirigy sérülése. Határozza meg ennek az elemnek a meghibásodását. Ha zárt helyzetben a keverő nem szivárog, és bekapcsolásakor mindkét lendkerékből egyszerre kifolyik a víz - a tömítőelem használhatatlanná vált.
 • Használt daru doboz.
 • Rozsda kialakulás.

Azonban nem mindig a szelep szivárgásának oka bármilyen alkatrész hibája lehet. Ha rossz minőségű vízvezeték szerelvényt vásárolt, akkor gyorsan meghibásodik. Nagyon fontos a keverő telepítése. Helytelen felszerelés esetén akár magas minőségű drága daru is gyorsan kijuthat.

Ha a daru rendeltetésszerûen használatban van, maga a szerkezetet tönkreteheti. Ha a szelepet nagy erővel forgatja, vagy megnyomja a beállító kart, károsíthatja a reteszelő mechanizmust, ami vízszivárgáshoz vezethet.

A javítás megkezdése előtt mindenekelőtt fontos, hogy pontosan azonosítsák, miért csapódott le a csaptelep. Néha a szivárgás kiküszöbölése érdekében elegendő lesz az anya meghúzása, amely rögzíti a daru-tengely dobozt. Azonban komolyabb szivárgás okozhatja a készülék alapos javítását.

Építési módok

A vízellátó szaniter berendezésekről szólva először is figyelembe kell vennie a csaptelep és a keverő közötti különbséget. A daru eszköze magában foglalja azt a képességet, hogy a forró és hideg csővezeték vizet biztosít. A mixer valójában hasonló funkciókat lát el, és egyfajta daru, amely néhány tervezési funkcióval rendelkezik. A különbség abban a tényben rejlik, hogy a keverő közvetlenül két csőből táplálhat vizet, összekeverve és beállítva a hőmérsékletet.

Valamennyi daru a vezérlés módjától függően a következő típusokra oszlik:

 • egykaros eszközök;
 • kétszelepes modellek.

Az egykaros keverők viszont labdára és patronra vannak felosztva. A gömb design fő eleme egy kis fémgolyó. A labda a keverő testében található. Ennek az elemnek több nyílása van a hideg, forró és kevert vízáramhoz. Az ilyen típusú készülék nagyon megbízható, ezért ritkán megszakad. A patron darukban a fő elem két kerámia lap, amelyek egy patron. Az alsó lemezen három lyuk található a vízáramhoz. A patron felső része elvégzi a keverés funkcióját.

Az egykaros készülékek nagyon könnyen használhatók, ezért egyre népszerűbbek. A vezérlőkar segítségével könnyedén beállíthatja a vízellátást és a hőmérsékletet.

A kétszelepes kialakítások különböznek az egykaros szerkezettől a víznyomás és a víznyomás beállításánál. A kétszelepes modellek két fogantyúval rendelkeznek, melyek közül az egyik a forró víz ellátásáért, a másik pedig a hidegvíz ellátásáért. Az ilyen eszközök több alfajra oszthatók.

Az eszközöket a fogantyúk zárómechanizmusa szerint osztályozzuk. Az első típus olyan eszközöket tartalmaz, amelyek reteszelő mechanizmusa rugalmas gumi tömítéseken alapul. A kétszelepes modellek második típusának kerámia lemezekből álló zárszerkezete van.

Daru javításakor fontos figyelembe venni a készülék kialakításának típusát. A különböző típusú eszközök javításának folyamata akkor is más lesz, ha a probléma ugyanaz.

Javítsa az egykarú opciókat

Az egykaros keverők golyós és patronos típusok. Golyós modelleknél a leggyakoribb probléma a gumitömítések kopása. A daru törésének megakadályozása érdekében ajánlott kétévenként kicserélni a tömítéseket.

A csapvíz különböző elemeket (például homokot) tartalmazhat, amelyek eltömíthetik a készüléket. Ha a fémgolyó kevésbé érzékeny a homokra és más finom részecskékre, akkor a kerámialemezek hamar kudarcot vallanak, majd teljesen ki kell cserélni a patront. Ezért ajánljuk a speciális szűrők vásárlását az egykaros keverők számára.

A golyós mixer rendszeresen tisztítható a csiszolóanyagokból. Ehhez el kell távolítani az anyát a csévélõ és a keverõszerkezet csomópontján, távolítsuk el a csövet a csõrõl, és tisztítsuk meg. Ilyen egyszerű manipuláció után az építkezés visszaállítható.

A csepegtetős egykaros keverő rögzítéséhez meg kell értened a készüléket. Fontos, hogy a készüléket megfelelően szétszereljük bármely alkatrész további javításához vagy cseréjéhez.

A patron típusú eszköz szétszerelésére speciális módon történik.

 • Használjon laposfejű csavarhúzót, hogy finoman megkenje és eltávolítsa a piros és kék színű dugókat.
 • Az Imbus kulcs meglazítja a csavart, amely összeköti a kart és a beállító rudat.
 • A fogantyút eltávolítjuk a keverőből, és megnyitjuk a felső kerámia lemezhez való hozzáférést. A lemezen két anyát kell eltávolítani.
 • Most kaphat egy lemezt a keverőből. Az elemet csak törés esetén cserélje ki.

A golyó típusú egykaros eszköz ugyanilyen módon szétszerelhető, az eljárás a következő lépésekből áll:

 • Használjon csavarhúzóval vagy késsel egy többszínű kupakot, és húzza ki.
 • A kupak helyett egy reteszelő csavart kell eltávolítani.
 • Ezután eltávolította a vízellátás kar beállítását.
 • Állítható kulcs segítségével egy olyan kupakot kell eltávolítani, amely vizuálisan hasonlít a kupolához, és a darufogantyú alatt található. Távolítsa el a műanyag gyűrűt a kupolából, és ellenőrizze, hogy hibás vagy szennyezett-e.
 • Ezután egy fémgömböt kell kapnia. A tervezést károsodás esetén ellenőrizni kell. Szükség esetén bizonyos alkatrészek javítása vagy cseréje. Ezután a keverő visszahúzható.

Ha a mosogató csaptelepje elkezd szivárogni, akkor valószínűleg crack keletkezett a készülék testében. A hajótest egyszerűen elhasználódhat a tartós használatból és állandó vízfelhasználásból.

Mielőtt bármilyen intézkedést megtehetne, először győződjön meg arról, hogy a probléma egy szivárgó testhez kapcsolódik. Ha a készülékben repedések vannak, akkor csak ideiglenesen javíthatja a problémát.

Sokkal célszerűbb, hogy azonnal cserélje ki a repedt keverőt. Abban az esetben, ha nincs ilyen lehetőség, egy speciális tömítőanyag vagy ragasztó átmeneti megoldássá válhat. A sérült területeket megfelelő keverékkel kell lezárni (pl. "Hideg hegesztés"). Figyelembe kell venni, hogy a tömítőanyaggal kezelt szelep nem fog nagyon esztétikusnak tűnni, és a tömítő réteg idővel romlik, és cserére szorul.

Amikor a víz a keverő alól kifolyik, az ok nem mindig jár a burkolat repedéseivel. Néha a probléma a szelep és a rugalmas vízellátás közötti tömítésben rejlik. Cserélje ki a tömítést nem különösebben nehéz. Az első lépés a víz kikapcsolása. Az eszköz azonban bizonyos mennyiségű vizet tartalmaz, amelyet le kell engedni. Ehhez emelje fel a kart, és várja meg a vizet.

Ezután ki kell csavarni a rugalmas tömlőket, amelyeken keresztül víz áramlik a vízvezeték szerelvényhez. A szemceruza alatt helyezzen vödröt vagy száraz rongyot a padlóra, mivel a tömlőkben is lehet víz. A következő lépés az anya eltávolítása, amely a mosogató alatt található, és rögzíti a keverőt. A reteszelő elem alatt gumi tömítés lesz.

A tömítést gondosan ellenőrizni kell a hibák miatt. Ha az elem sérült vagy kopott, cserélje ki. A cserét megelőzően javasoljuk, hogy az új tömítés telepítési helyét megtisztítsa a szennyeződésektől. Az új elem sikeres telepítése után az egész struktúra visszaáll.

Ha a víz folyamatosan csöpög a zuhanyfejen, a probléma valószínűleg a vízvezeték felső tömítésének kopásával függ össze. A hiba kiküszöbölése meglehetősen egyszerű. Szükség van a rögzítőanya csavarására és a zuhanycső eltávolítására. A régi gumitömítést eltávolítják, a helyet tisztítják szennyeződéstől és új tömítést telepítenek.

Vannak azonban bonyolultabb esetek is. Például amikor nem a felső, hanem az alsó tömítést kell cserélni. Az elem cseréjének szükségességére vonatkozó bizonyíték lehet, hogy a kapcsoló tönkremegy. A karral nem lehet kapcsolni és rögzíteni a kívánt helyzetben, ami megakadályozza a víz áramlását a zuhanyfejen.

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Gyakorlatilag mindenki szembesül a szaniter berendezések szivárgásával, előbb vagy utóbb: vannak csapatok a fürdőszobában, másoknak ez a problémája van a konyhában. Mindenesetre meg kell emlékezni: ez nem egyszerű víz, a pénzed értelmetlenül a csatornarendszerbe kerül. Mi a teendő, ha a csap megfolyik? A konkrét intézkedések ebben az esetben a szivárgás oka és az egészségügyi felszerelés típusától függenek.

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy egy látszólag jelentéktelen probléma súlyos gondokhoz vezethet - például a víz áttörése a leginkább "megfelelő" pillanatban vagy a keverő teljes kudarca. Ezért szükséges azonnal cselekedni. Valami rendkívül bonyolult nem itt van - meg kell határoznia a szivárgás okait, fel kell készíteni mindent, amire szükséged van, és azonnal elkezdeni dolgozni.

Keverőeszköz elrendezése

Keverő típusok

Konstruktív szempontból a vízvezetékcsapok két nagy csoportra oszthatók.

 1. Kétkaros (szelep) modell. Ezeket jellemzi az a tény, hogy a nyomás változtatásához meg kell forgatni azokat a gombokat, amelyek a készülék oldalán találhatók. A daru-tengelyes dobozok itt vannak reteszelő elemek - féreg vagy forgó kerámia lemezek.

A kétkaros daru rendszere

A készülék egy kerámia daru

Egykaros keverő

Figyelj! Ami pontosan az áramló vízvezeték csapja van, a javítás folyamata függ. De többet erről később.

Lehetséges szivárgás

A szivárgás legfontosabb okai

Gyakran a probléma oka közvetlenül a szivárgás helyén azonosítható. A leggyakoribb okok az alábbiak.

Táblázat. A szivárgó csapok gyakori okai.

Sérült gumitömítés

Ball patron eltömődés

Hogyan oldja meg a daru szivárgását a saját kezével?

A javítási eljárás semmi bonyolult, azonban a kezdők bizonyos nehézségeket tapasztalhatnak. De ha előkészítést végez és szigorúan az utasításoknak megfelelően jár el, megszüntetheti a szivárgást és meghosszabbíthatja a keverő élettartamát.

A daru javítása semmi bonyolult

Előkészítő tevékenységek

Mielőtt közvetlenül az aktuális daru javításához megy, gondoskodjon a fő dologról - kapcsolja ki a felszálló vízét, mert egyébként a lakás áradása minden problémájához hozzáadódik - mind a saját, mind a szomszédai alulról. Ezután a víz megakadályozása után folytathatja a javítást.

Javításra a következő anyagok és berendezések szükségesek:

 • víz gyűjtésére szolgáló edény;
 • állítható csavarkulcs;
 • szilikon tömítések;
 • csavarhúzók (lapos és kereszt);
 • PTFE tömítőszalag;
 • fogó;
 • új tömítések;
 • kulcs;
 • mosószivacs;
 • rongy.

Fluoroplasztikus tömítőszalag

Mindez elegendő az önjavító szivárgó keverőhöz.

Figyelj! Ha nemrégiben vásárolta meg a daru, és van egy doboz, akkor tartalmazhat javítócsomagot és részletes utasításokat rajzokkal. Ha igen, akkor a javítás észrevehetően felgyorsul.

Az egyik lehetőség. Cserélje ki a tömítést

Ha a szelepet ki kell cserélni, akkor a következőképpen járjon el.

A tömítés visszahelyezése a szelepkeverőbe

1. lépés Először szétszedni a szelepet - távolítsa el a dugót, csavarja le a csavart, majd csavarkulccsal csavarja le a magot (mindig az óramutató járásával ellentétes irányban!) A daru eltávolításához.

2. lépés Helyezze vissza a tömítést, rögzítse a dobozba.

3. lépés. Most csak az összes eltávolított elem visszaállítása marad.

A tömítés cseréje

Az ábra részletesen bemutatja, hogyan kell megfelelően cserélni a kerámia tömítést egy hagyományos kétszelepes keverőben. Szüksége van egy Phillips csavarhúzóra és egy csavarkulcsra

Ne feledje továbbá, hogy ha szivárgás van a zuhany alatt, csavarja le a zuhanycsövet (ugyanazzal az állítható csavarkulccsal), cserélje ki a tömítést, majd csatlakoztassa vissza (tömlő). Hasonlóképpen a tömítést a csavarmenetes anya alá is cserélheti.

Csavaros zuhanycső

Szivárgás a sárgaréz szorító anyáról

A második lehetőség. Cserélje ki a tömszelencét

A tömlő kopása által okozott keverőszivárgás esetén a probléma két módon megoldható:

 • készítsen egy bélést saját kezével PTFE szalag használatával;
 • csavarja le a tömszelence anyáját, majd cserélje ki a mirigyet.

A mirigy cseréje a daruban

Ha a munkát helyesen végezték el, az áramlásnak le kell állnia, és a szelepnek simán gördülnie kell.

Videó - javító mixer

A harmadik lehetőség. Javítjuk a gömbcsapot

A javításra szolgáló gömbcsap esetén meg kell szedni és tisztítani a készüléket, és ha szükséges, teljesen cserélje ki a reteszelő mechanizmust. Az akcióalgoritmusnak a következőképpen kell lennie.

Daru szétszerelési lépések

Lépés 1. Csavarja le a csavart, vegye le a kart.

2. lépés. Ezután csavarja le a menetes csavart.

3. lépés: Távolítsa el a keverődobot (beleértve a műanyag részt).

Lépés 4. Vegye le a labdát, gondosan ellenőrizze. Ha károkat vagy hibákat talál, akkor a labdát cserélni kell.

5. lépés Távolítsa el a tömítéseket, ellenőrizze, hogy elhasználódott-e, és van-e betét a rajtuk.

Lépés 6. Távolítsa el a plakátot és a szennyeződéseket a tömítéseken, majd speciális kenőanyagot alkalmazzon az elemekre.

A gömbcsap javítása és összeszerelési eljárása

7. lépés Helyezze vissza az összes alkatrészt, ellenőrizze, hogy a csatlakozások szorosak-e.

Érintetlen (érzékelő) csapok. A fő hátrány az, hogy rendkívül nehéz javítani. Ezt nem javasoljuk önmagában. Jobb próbálkozni egy tapasztalt szakemberrel, aki megérti ezt a kérdést. Alig leszel képes megjavítani az érzékelőket - valószínűleg egyszerűen csak törli a keverőt.

Ha jól összeszereli a keverőt, nincs szivárgás, és a hőmérsékletet a kar kissé forgatva állítja be.

Mester osztály. Beépített keverő beszerelése a fürdőszobába

Négyes lehetőség. Cserélje ki a patront

Amint korábban említettük, sokkal kényelmesebb a patronokat használni, mint a daru dobozát, de ha az elsők nem teljesülnek, akkor az egész mechanizmust egyszerre kell kicserélni. Az akciók sorrendjét az alábbiakban adjuk meg.

Rövid patroncsere útmutató

1. lépés: Először csavarja le a kupak kupakját, majd csavarja le a reteszelőcsavart.

Lépés 2. Távolítsa el a díszítő elemeket, majd csavarja le a patronra lengő anyát.

3. lépés: Távolítsa el a mechanizmust, nézze meg a tömítések állapotát a végén. Megpróbálhatja helyettesíteni őket.

A patron eltávolítása

4. lépés Ha a tömítések nem cserélhetők, helyezzen be egy új lemezelemet a szelepbe.

5. lépés Helyezze vissza az összes keverőelemet.

Egy másik példa a keverőpatron cseréjére

Mi a teendő, ha egy újonnan vásárolt daru áramlik?

Bizonyos esetekben még a közelmúltban beszerzett és telepített keverő is folyhat. Gyakran az ilyen baj oka rendkívül egyszerű - termelési hiba, amely szinte lehetetlen azonosítani kifelé.

Figyelj! Nem valószínű, hogy a zsetont és a repedéseket a saját kezein belül meg tudja oldani a keverőben - még egy professzionális vízvezeték-szerelő sem képes ezzel megbirkózni. Emiatt csak vissza kell térni a boltba, és kérnie kell a hibás modell cseréjét.

Ennek eredményeként megjegyezzük, hogy bármikor előfordulhat, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában egy szivárgás keletkezik. Hasonló probléma megoldásához használhatja a két lehetséges módszer egyikét - végezze el a javítási munkákat, vagy kérjen szakképzett szakembert. De ha biztos tud róla, hogy miért szivároghat ki, és hogyan kell helyesen kijavítani, akkor nincs különösebb nehézség.

Tipp A szivárgás megakadályozását a megfelelő időben ajánlott rendszeres karbantartás elvégzéséhez - ellenőrizni a reteszelő mechanizmusok állapotát és rendszeresen cserélni a tömítéseket. Ennek köszönhetően jelentősen megnő a daru üzemideje.

Egykaros keverő

VladM írta:
"Szükséges a kenés." - először, ezt a nagyon kenőanyagot megmossák, másodszor pedig az ön által fogyasztott vízbe mossák - szükség van rám?

Tehát a nadrág speciális zsírokat kell alkalmazni! a közönséges kenőanyagot a tüdőben kimossák, és még mindig nincsen élelmiszer-tolerancia.
Nekem van a LVI-50 / Lube-O-Seal állandóan a csap alatt, és legalábbis neki.

az a tény, hogy a NORMAL "golyós" szelepek nem igényelnek kenést - a lemezek szuper feldolgozása van, és ez az. A zsír tömörítve van, hogy lezárja a gazdasági sorozat csapokat.

2VladM
Miről beszélünk itt, és a golyókról vagy a keverőkről?
A háztartási golyókat nem kenõzik, az ipari golyókat kenõzik.

Az, aki megnyitotta a témát, már nincs szükség, de talán valaki használhatja tapasztalataimat.
Néhány évvel ezelőtt a feleségem egy konyhai keverőt vásárolt a konyhában. Ezzel lemondtam, de összeszorították a fogaimat és megállítottam. A keverő az egyik legolcsóbb (kb. 400r.). Csöpögjen azonnal a "cső" alól. A puff nem segített, túlzottan megtörte az anyát, itt vékony, gyengédséget igényel (nincs szükség a hatalomra). Tehát a patron cseréje azonnal eltűnt - a csavaranya tartott, de semmi sem fordult meg. De azért mérnökként elhatároztam, hogy újra irányítom ezt a darut, és lefelé szedem le. A gander nyaka alatt két vékony mandzsetta van, amely valójában nem tartotta a nyomást - a második emeleten, hála Istennek, jó nyomás. Vékony vállpántokat vett, és a mandzsettákba helyezte őket, hogy előzetesen kinyissa őket. Mindent összeszedtem szépen, beállítottam - nem áramlik. Körülbelül egy éve dolgozott szinte semmilyen problémával: amikor a háló eltörik a ganderben, elkezd áramlani. Tisztítom a hálót... újra normális. Egy év múlva valami elszakadt benne, nem emlékszem, hogy mi, de valószínűleg az anya teljesen összeomlott)) röviden kirobbantottam. Vettem egy új, ilyen típusú, beállítom - ugyanaz a bodyaga, áramlik. Tegye a gyűrűket a mandzsettákba, és továbbra is problémamentesen használják. A szűrő eltávolította a szűrőt, és csak a hálót hagyta el. Ez valójában az egész történet)))

VladM írta:
golyóscsapok nem igényelnek kenést

Hozzáteszem, a hazai gömbcsapokon már van kenés. Ez a PTFE tömítés. In! -

Daru folyik a bázisnál

Lehet, hogy van egy csaptelep a konyhában és a ház minden fürdőszobájában: rengeteg típus, forma, munka mechanizmus, anyag, amelyből készültek, valamint mindenféle tartozék, mint például a lámpa a kútra (kút), senki sem lepődik meg. De nincs semmi örök, mert a csaptelepek, mint a vízvezeték minden eleme, hajlamosak a törésre, ami hozzájárul a gyakori használatukhoz. És néha egy pillanatra jön, és észreveszi, hogy a csap az alján folyik.

Ez a keverők egyik leggyakoribb problémája. A beavatkozó és monoton csöpögő csaptelep egyfajta klasszikus technikává vált az irodalomban, a mozikban és az animációban, amelyeket a szerzők például a magányra festenek.

A daru fordító kútja hosszú használat után fokozatosan elfordítja a rögzítő anyákat, amelyek szivárgást okoznak, a daru-dobozok (szelepek) folyamatos használata gyakran folyamatos szivárgáshoz vezet, még akkor is, ha a szelepek le vannak zárva, és a szelep áramlik indokolatlan ok miatt.

Tömörítő keverő típusok

A keverő kialakításának típusától és alakjától függően a lehetséges problémák listája sokkal hosszabb lehet. A keverők 4 fő típusa létezik:

 • Klasszikus kétszelepes keverők - két megfelelő szelep használható a meleg és hideg víz beállításához;
 • Népszerű keverők egy karral - ebben a típusban egy kar van használva, amelynek helyzete meghatározza a hőmérsékletet és a víznyomást; a munkavégzés elvétől függően két típus létezik: forgó vagy labda;
 • A keverők termosztatikus típusa - azokban a hőmérsékletet a felhasználó állítja be, így nincs szükség arra, hogy minden alkalommal beállítsa a vizet;
 • Érintés nélküli csaptelepek - az ilyen típusú csaptelep közvetlenül a csaptelephez kapcsolódik, olyan infravörös szenzorokat használva, amelyek magukba kapcsolják a vizet abban a pillanatban, amikor kézbe kerülnek a csaptelepek.

A daruk mindegyikének saját működési sajátossága van, és ennek megfelelően a saját meghibásodások és javítások sajátosságai. És ha néhány hétköznapi embernek legalább van némi általános elgondolása arról, hogy miért van a csap az alaphoz a leggyakoribb keverőknél két szelepen vagy egy karral, akkor az infravörös érzékelőkkel való érintkezés nélküli keverő meghibásodása valóságos katasztrófa lesz sok számára.

Mi a szivárgás oka?

Ha szivárgás jelent meg a keverőn, akkor ez általában azt jelzi, hogy a gumi alátét és a párnázó anyagok felelősek annak biztosításáért, hogy a csap elemei szorosan illeszkedjenek egymáshoz, elhasználódjanak és sürgősen cserélni kell őket. Ha ezeket az összetevőket újakkal cseréli le, akkor a keverő biztosan jól szolgál majd az elkövetkező években.

Mi a teendő

A keverőben fellépő bármilyen jogsértés saját okai vannak, ezért világosan meg kell értenie a probléma forrását, és ezért meg kell értenie ezt a fajta vízvezetéket, a javítás és karbantartás árnyalatait. Emellett nem lehet a speciális eszközökkel való munka készségének, valamint a szerszámok nélkül is. Például a legtöbb daru javításához nem lehet olyan eszközök nélkül, mint:

 • A megfelelő méretű csavarkulcs;
 • Hex kulcskészlet;
 • Phillips és egyenes csavarhúzó;
 • Fogók stb.

Ha a víz a keverő alól folyik, akkor az ilyen meghibásodások kiküszöbölésére irányuló független kísérletek anélkül, hogy világos képet alkotnának a folyamat részleteiről, arra vezethet, hogy csak súlyosbítja a problémát. Egy internetes cikk vagy videó nem tud teljes körű vízvezeték-javító készségeket adni. Egyszerűen fogalmazva, fennáll annak a kockázata, hogy megbontja a rendes működést, ezáltal növelve a mester későbbi javításának költségeit és alkatrészeinek megvásárlását a daru számára, ami néha nehéz lehet a daru típusok és a nagyszámú cégek számára. És mivel sok mai mixer különféle exkluzív vonalak és vízvezetékgyűjtemények részeként készül, akkor valószínűleg szinte lehetetlen megtalálni a szükséges elemeket a tervezéshez.

És ha a csapod is törékeny vagy rossz minőségű, akkor fennáll annak a veszélye, hogy egyszerűen megszakítod, anélkül, hogy kicserélhetsz bármelyik részt. Előfordulhat, hogy ma már vizet áramol a keverő alatt, és holnap új pénzt kell költeni egy új daru beszerzésére, amely teljesen helyettesíthető, ami persze sokkal drágább lesz.

Szerinted szükséged van erre?

Még az egyszerű típusú keverők olyan alkatrészekkel rendelkeznek, amelyek rendkívül könnyen károsodhatnak. És ha drágább keverővel foglalkozol, akkor bármilyen manipulációt kell megtenni azzal, hogy megértsük a bontás forrását és a folyamat ismeretét annak megszüntetésére.

Egy szakember, aki szakosodott egy adott típusú vízvezeték-szereléssel és sokéves tapasztalattal rendelkezik, könnyen meghatározhatja a lebomlás okát, és könnyen megoldhatja a csapot a fürdőszobában vagy a konyhában. Így évekig meghosszabbítja a keverő élettartamát, anélkül, hogy ki kell javítania a sikertelen önjavítási kísérleteket, vagy új keverőre és telepítésére.

Bízza az ügyet azok számára, akik ezt megértik!

Ne támaszkodjon az interneten található különféle videókra, mindenféle cikkre, amely útmutatást tartalmaz a vízvezeték-javításhoz vagy "hasznos" tippekhez, ami csak súlyosbíthatja az egészet! Ne bízz a vízvezeték-szerelőnknek inkompetensekhez és kétes "tanácsadókhoz"! Ha a víz a keverő alatt folyik, és azt akarja, hogy működjön, mint korábban, és még jobb, akkor bízzon bennünket a probléma megoldásával! Biztosítani fogjuk, hogy a keverője jobban működik, mint korábban!

Még egy csaptelep is megy lefelé, vagy víz áramlik a keverő alatt? Szakembereink gyorsan és hatékonyan rögzítik a bontást! A Plumbers Service cég enyhíti Önt attól, hogy aggódnia kell ezzel kapcsolatban!

Hívja a 8 (495) 152-21-22-et, és adja át a vízvezetékeket a mestereknek, akiknek megbízhatósága biztos lehet benne!