Legfontosabb > Dekoráció

A termék nem található!

A keverő alkatrészeinek vásárlásakor ellenőrizni kell őket a kárért Nem mindannyiunk számára nem titok, hogy az egészségügyi eszközök gyakran sikertelenek. Ez több okból is megtörténik. Néha a hiba nem a vízvezetékeken keresztül folyó minőségi víz, néha a gyártók gátlása lenyomja az eszközök élettartamát, és néha megtörténik, hogy lerövidítjük keverőink élettartamát. Bármi is volt, de lebomlik, és meg kell javítania vagy újakat kell vásárolnia.

A keverő alkatrészei: miben lehet elhibázni

Annak érdekében, hogy helyesen állapítsuk meg a keverőtörés okait, legalább egy kicsit szükségünk van arra, hogy megismerjük az eszközt és alkatrészeit. Emellett nem kezdhetjük meg a daru javítását addig, amíg meg nem találjuk az építés típusát és kiválaszthatunk egy megfelelő javító készletet.

A keverő részleteit, amelyeket daru javításakor kaphatunk, javító készletnek nevezzük. Összetétele változik, és minden egyes keverő típusnál más lesz. Győződjön meg róla, hogy jelen van a javító készletben tömítésekkel, gumibakokkal, betétekkel és padokkal.

Az alacsony minőségű keverők gyakran sikertelenek.

A daru-dobozos keverők esetében a tartalék alkatrészek sokkal nagyobbak lehetnek, mint a patronos keverők pótalkatrészei, mivel a patronrendszer nem nagyon javítható, míg a daru-dobozos keverő sokkal gyakrabban újraéleszthető. Csak a szerkezet sérült részeit kell kicserélni. Először megpróbáljuk kitalálni, hogy a mixer milyen összetételű.

A daru-doboz-doboz keverő elemei:

 • A daru-doboz maga a daru-doboz keverő vagy a kereszttartó fő része;
 • Kapuk, vagy fogantyúk, vagy bárányok, ahogy nevezik;
 • Zuhanykapcsoló;
 • Miután kiömlött, vagy közönséges emberekben - egy gander. Ő egy kiöntő;
 • Levegőztető.
 • Dekoratív sapkák, amelyek elrejtik a csatlakozási pontokat a csövekhez;
 • Az excentrikus. Ezek szükségesek a csövek és a keverő bemenete közötti távolság kiegyenlítéséhez;
 • Csavaranyák és csatlakozók;
 • tee;
 • Rugalmas tömlő;
 • Öntözõ lélek;
 • tömítések;
 • Fedőlemezek;
 • Tömítőgyűrűk.

Az ilyen részhalmaz a jól ismert csaptelep a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban.

A csaptelep alkatrészei a fürdőben: hol és hogyan válasszanak

Ha meg szeretné tudni, hogy a keverő melyik alkatrészét választja jobbnak, gyengéden elkezdheti megérteni, hogy miként készülnek a keverők. Négy fő anyag található, amelyekből csapokat, keverőket és tartozékokat készítenek. Ezek az anyagok a szilárdságtól, a tartósságtól és a termék élettartamától függően különböznek.

A fürdőszobai csaptelepek pótalkatrészei a szaküzletben vagy az interneten vásárolhatók meg

A fürdőszobában lévő csaptelepek külön-külön kerülnek értékesítésre, és ha nincs valamilyen exkluzív csaptelep, akkor bontás esetén biztosan megtalálja a szükséges alkatrészeket.

Törés esetén legjobb a szétszerelni a keverőt, és vegye a törött részt a boltba. Ez azért fontos, mert a keverők és alkatrészek formája és mérete különbözik, és a szemmel vásárolt rész nem illik bele a keverőbe.

Az anyagok, amelyekből a csapok és a csapok most:

 • Silumin. A legolcsóbb és nem megbízható keverő;
 • Fazekas. Az anyag erős, de nem alkalmas kemény vízre. Szűrőket kell telepíteni, és hozzá kell adni a lágyítót.
 • Rozsdamentes acél. Jó, futó lehetőség. Kemény csapvízhez alkalmas.
 • Sárgaréz és bronz. A legdrágább a keverők. Tartós és kevéssé hajlamos a kemény csapadéktól való elpusztításra.

Ha van egy jó, drága csaptelep, ne tegyen rossz részt. Tönkreteszed az egész szerkezetet,

Kiegészítők a csaptelephez a fürdőszobában: válasszon megbízható munkatársat

Annak érdekében, hogy megfelelően megértsük a helyzetet, és ne veszítsük el a boltban a hatalmas ajánlatok számát, amit a vezetők töltenek ki Önnek, meg kell fegyverkeznie néhány tudással. Próbáljuk megérteni azokat, akik jobbak és akik nem igazán.

A keverőjavító készlet, valamint a keverő maga is ugyanazon márkanév alatt állítható elő. És jó lesz a keverőnek, amit már megvannak. Az őshonos adatok helyesebbek lesznek, mint az idegenek.

Mielőtt a keverőkhöz pótalkatrészeket vásárolna, kérje az eladótól a minőségüket igazoló tanúsítványt.

A háztartási cikkek piacán ma már több tucat világcég neves cég létezik, amelyek a legmagasabb minőségi egészségügyi berendezéseket gyártják.

A vízvezetékgyártók kiváló vevői véleménye szerint:

A keverők típusa szerint daru-dobozra, egykaros kazettára és termosztátra van osztva.

Javító készlet a keverőhöz: az alkatrészek összetétele és minősége

A károsanyag-keverők típusai különbözőek. Előfordulhat, hogy nem kell kicserélnie a drága nagy részeket. A keverőből szivárgó víz 50% -át megszüntetik a tömítés egyszerű cseréjével vagy az anyacsavar meghúzásával.

A keverőjavító készlet úgy van kialakítva, hogy bármikor önállóan elvégezhesse a hibás keverő nem nehéz javítását.

Minden szükséges gyűrűt a keverők javító készletének tartalmaznak.

A keverők javításához használt pótalkatrészeket háztartási áruraktárakban, és leggyakrabban tárcsázással értékesítik. Ezt "javító készletnek" hívják. A komolyabb károkozás kiküszöbölése érdekében törött részt kell venni.

A keverőjavító készlet általában:

 • Gumi gyűrűk a kifolyáshoz - ez egy tömítés. A kifolyó elején áll. Működés közben ez a tömítés törlődik és elhasználódik.
 • A kifolyó gyűrűje egy gyűrű alakú tömítés, amely lezárja a keverő vízzáró mechanizmust.
 • Tömítőfej a szelephez - általában kettő a készletben.
 • Záró tömítés - gumi mandzsetta, a daru tengely dobozában.
 • A szelepfej alátét egy fémrögzítő, amely lezárja a vízzáró mechanizmust.
 • Tömítések visszacsapó szelephez.
 • Tömítés excenterhez.
 • 5x8 csavar.
 • A vörös és kék virágok indexének dekoratív matricái.

Ha az alapok lehetővé teszik, akkor jobb, ha előre megvásárolja a javító készletet. Ha van keverőgéped, akkor előbb vagy utóbb szükséged lesz pótalkatrészekre.

Kád vagy kagyló a kádban lévő keverőhöz: javítás és helyreállítás

A keverő hibái különbözőek. Kisebb bajok és súlyos problémák vannak felosztva. Megkülönböztetheti a helyzet súlyosságát a keverő által adott "tünetekkel". Ha a víz a kagyló kifolyónyílásából áramlik, amikor a csaptelep teljesen le van zárva, akkor valószínűleg elkopott a tömítés-szelep-doboz, és a szelepfej nem oldja meg teljesen az áramlást. Ha az anyacsavar alatt szivárog, akkor meg kell változtatnia a gumitömítést vagy húzza meg az anyát. Ha víz folyik a kifolyóból, akkor. Valószínűleg ő hibáztat.

Mielőtt elkezdi javítani a kifolyót, tanulmányozza a szakemberek tanácsát.

A kádban lévő keverőcső nem jelent komplexitást a kialakításban. Valójában egy cső, amely a keverőhöz csatlakozik, és irányítja a víz áramlását a megfelelő irányba. Az orr a csaptelephez egy anyával és egy tömítéssel van összekötve.

A kiömlőnyílások hossza, formája és alakja eltérő. A kifolyó megjelenése a keverő típusától függ. Mindenesetre a megjelenés megváltozása miatt a mixer jelentése nem változik. A kifolyó keverő hossza eltérő. A keverőfúvóka minimális hossza 32 cm., A maximális hossza eléri a 51 cm-t Ha a keverő megszakad, cserélje ki és tisztítsa meg a levegőztetőt. vagy tisztítsa meg a keverőüreget, vagy cserélje ki a tömítést vagy anyát azon a helyen, ahol a gereblye csatlakozik a keverőhöz.

A keverőcsatornák a következő alakokban érkeznek:

 • Kerek formájú.
 • Félkör alakú.
 • Lapos kifolyócső.
 • Kaszkád kiöntő alakja.

A kifolyó kaszkád alakja meglehetősen új típus a keverőkhöz. Még mindig nem használják széles körben a gyakorlatban bizarr alakjának köszönhetően, de teljesen eredetinek tűnik, és egyedi fürdőszobát adhat.

Hol található pótalkatrészek keverőkhöz (videó)

A fürdőszobában lévő csaptelep alkatrészeit szükség szerint kell megvásárolni. De ha van egy keverője a házban, mindig rendelkeznie kell egy szabványos javító készlettel az ujjhegyére. A keverő nagyjavítását gondosan meg kell tenni, gondosan elemezve a károsodást. Az egykaros golyós keverő javítása eltérhet a szelep típusú keverő javításától. Ha a keverője kerámia "töltés", akkor az ilyen patronok gyakorlatilag nem javításra kerülnek. Annak érdekében, hogy a vízvezeték hűségesen szolgálhasson, gyakran elegendő figyelmet szentel.

Gander a fürdőszoba csaphoz: 7 kérdés a kiválasztás és a javítás

A gereblye vagy a keverő kifolyója a nagyon kút, amelyből víz áramlik, amikor a csapok nyitva vannak. Ebben a cikkben elmondom neked, hogy mit kell keresni mikor vásárol egy új keverőt, hogyan cserélje ki, és hogyan oldja meg a jelenlegi problémákat ezzel a szaniter rögzítő csomóponttal.

Kihúzás a falra szerelhető csaptelephez.

vásárlás

 1. Melyik gander jobb - forgatható vagy rögzített?

A megbízhatóság szempontjából - természetesen nem forgatható, ami a keverő testének része.

A fix ganderrel rendelkező készülék hibatűrőbb.

 • Még akkor is, ha véletlenül észrevehető erőt talál, nem okozhat deformációt vagy a kifolyó törését. A sárgaréz test elég vastag. Ezenkívül a nem forgó hüvely kisebb hosszúsága miatt a deformálódási erő minimálisra van állítva a minimális kar karra, amelyre alkalmazzák;
 • A rögzített kifolyóval ellátott szerkezetnek nincs mozgatható kötése a testtel, ami miatt a csaptelep a fürdőben a lúd alatt gyakran folyik. Az elforgatható gyűrű alakú tömítőgyűrűvel van ellátva, amely gyorsan kivehető a kiöntő gyakori könyökkel.

Azonban: ha egy csaptelep szolgál mind a káddal, mind a mosdóval mellette, akkor egy csaptelepet kell választania egy mozgó ganderrel.

A mosdókagyló és a fürdőkád egy csaptelepet tartalmaznak egy forgócsővel.

 1. Az elfordítható kiáramlás melyik elrendezése sokkal praktikusabb - a keverőtest aljától vagy felett?

Mindez az egészségügyi eszköz céljától függ.

Ha a kád felett van elhelyezve, sokkal kényelmesebb, ha lerakódott. Minél kisebb a kifolyócsőtől a fürdő felületéig, annál alacsonyabb a zajszint, amikor vizet rajzol.

A mosogatóhoz tervezett keverő esetében a választás kicsi: a gander csak a tetején helyezkedik el. Csak azért, mert a ház alját a polc héjához nyomják.

Mosdócsaptelep. Gander a tetején található.

 1. A fürdőcsapágy csomópontja gyakran tartalmaz légzőkészüléket. Szükségem van rá?

Ha van vízmérő - feltétlenül szükséges. A szellőztető kisebb térfogatú vízáramot hoz létre. Így jelentősen csökkentheti havi átlagos fogyasztását.

A levegőztető a levegővel kitölti az áramlatot, így nagyobb mennyiségű.

Külön említést érdemelnek az önellátó szennyvízzel ellátott magánlakások - szeptikus tartályok és pocsolyák. A szennyvíz áramlását szorosan ellenőrizni kell: a szennyvíztisztító hívás frekvenciája attól függ.

A tiszta ivóvíz ára és az azonos mennyiségű hulladék ártalmatlanítása jelentősen változhat. Jelen írásakor (2016 júliusában) Szevasztopolban négy köbméter ivóvíz fogyasztónak 100 rubel volt, és ugyanakkora mennyiségű folyékony hulladék exportja 1000-ben.

 1. Mit kell keresni, ha veszel egy gander helyett a sérültet?
  • Az anya átmérője. Háztartási régi típusú keverők használt 1/2 "-os menetes, modern és importált eszközök - 3/4 inch. Ha kétségei vannak, hozza magával a hibás készüléket mintát. A gereblye eltávolításához elég, ha az anyát egy állítható vagy nyitott végű csavarkulccsal csavarja le az alapjáról, és csavarással távolítsa el a keverő testéből a kifolyót;

A hazai termelés régi mixere. A menetes anya mérete - DU 15.

  • A levegőztető vágásánál. Előbb vagy utóbb meg kell tisztítani. Nagyon nehéz a saját kezével egy kerek aerátort csavarni, műszer nélkül, és a fogó vagy gázkulcs használatának kísérlete deformálhatja a légzőkészüléket, és károsíthatja a krómozott felületét;

A kulcsrakész kültéri szellőzők egyszerűsítik a szellőztető szétszerelését.

  • A fal vastagságán. Nagyjából megbecsülhető egy köröm megérintésével. Minél vastagabb a gander fala, annál kevésbé valószínű, hogy véletlenül károsítja. Ezenkívül a vastagság közvetve azt jelzi, hogy a gyártó nem mentette meg a termék minőségét. Ezért reménykedhetünk abban, hogy a gereblye erős anyával, a levegőztető tartós szűrőjével van felszerelve, és a díszítő bevonat a felszínén nem fog lecsökkenni a vásárlás után;
  • Az anyagon, amelyről a kifolyó van. A krómozás alatt sárgaréznek kell lennie, nem pedig szilánumnak - erős horror vízvezetéknek, rendkívül alacsony mechanikai szilárdságú anyagnak;

Tipp: a sárgaréz és a silumin könnyű megkülönböztetni a súlyt. A silumin sűrűsége háromszor alacsonyabb - 2,5 - 2,9 g / cm2 a sárgarézhez képest 8,4-8,7.

  • A gander hossza. Ideális esetben a vízből származó vízcseppnek pontosan bele kell esnie a mosdó vagy a fürdőkád rácsába. Ebben az esetben olyan permetezők száma, amelyek szárítás után a falakon rendezetlen cseppeket hagynak, minimális lesz. Először is, a gereblye méretei a sekély mosdók számára fontosak: a fröccsenő probléma különösen akut.

csere

 1. Hogyan változtathatjuk meg a csappantyút a csaptelepben a fürdőszobában, ha nem sikerül?

Az utasítás nem bonyolult.

 • Csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja le az anyát a gander alján;

A kiöntőcső eltávolítása állítható csavarkulccsal.

 • Erőfeszítéssel, a kút elforgatásával vegye ki a testből;
 • Alkalmazzon bármilyen kenőanyagot az új gereblye gumitömítő gyűrűjére, amely lehetővé teszi a tömítés megszakítása nélkül. Jobb, ha nem mosható szilikonzsírt használ, ami számos gyártó vízvezeték-termékeinek kínálatában áll. Azonban helyettesíthető szappannal - rendszeresen vagy folyadékkal;
 • Helyezze be a kifolyót a keverő testébe, nyomja le és csavarja be az anyát manuálisan;
 • Óvatosan, minimális erőfeszítéssel húzza meg az anyát beállítható vagy nyitott csavarkulccsal. Fontos, hogy ne sérüljön a krómozás.

A Chrome biztonságosan megmarad, ha a csavaranyát egy vastag ruhával vagy vékony gumi segítségével szorítja meg.

javítások

A kiáramlásnak csak két tipikus problémája van, amelyeket most a megoldásokkal együtt ismertetem.

Az anya szivárgás

 1. Mi van akkor, ha a fürdőszobában lévő csaptelep csillapodik az anyával?

Tipikus szivárgás hely.

Ennek oka mindig ugyanaz - a kagyló és a keverő teste közötti kopásálló gyűrű tömítés. A gumigyűrű külön beszerezhető vagy egy keverőjavító készlet részeként megvásárolható, beleértve a leggyakoribb méretű tömítőket is.

A csere így néz ki:

 • Távolítsa el a ganderet a fentiek szerint;
 • Egy kés vagy bármely más tárgy hegyének összekapcsolása esetén vegye le róla a régi tömítést;

A tömítésnek ki kell jutnia a csavaranya alól.

 • Új helyre húzzuk a helyét. A gyűrűs mélyedésben kell feküdnie az anya alatt vagy közelébe;
 • Kenje be egy kis zsírt (szilikon vagy folyékony szappan) a tömítéshez és a gander testéhez;
 • Helyezze be a gereblyet a testbe és húzza meg az anyát.

Eltömődött légzőkészülék

Műanyag lélegeztetőgép előtt egy primitív szűrő a mechanikus víztisztításhoz általában egy gereblye-ben található - több műanyag vagy rozsdamentes acélhálók. Gyakran eldugulnak homokkal és vízkővel.

A képen - egy részlegesen levegőztetett szűrőztető.

Az eltömődött szűrő jele a meleg és hideg víz ugyanilyen gyenge nyomása. Ugyanakkor, a nyomás a keverő normál működéséhez elegendő: a csévélő nyílással ellátott ujjával csak jelentős erőfeszítéssel rögzíthető.

 1. Mi a hatása a keverő hüvelyének a fürdőszobában történő javításában úgy néz ki, mintha nem engedné a vizet a levegőztetőn keresztül?
  • Kapcsolja ki a levegőztetőt. Ha van vágása (szabályosan egy pár lapos spline), akkor elfordul egy csavarkulccsal vagy egy nyitott csavarkulccsal. A kerek aerator kézzel kicsavarva. Annak megakadályozására, hogy a kezek felülete felcsússzon, viseljen gumikesztyűt vagy a légtelenítő testet vékony gumilapokkal;
  • Minden szűrőt kivesszük a szűrőből, kivéve kettőt. A szűrő túlzott sűrűsége miatt gyakran teljesen ártalmatlan kis szuszpenziókkal eltömődik. Nem szükséges eltávolítani az összes rácsot: ezek nélkül a vízsugár nem lesz levegővel telített, hanem néhány tucat vékony patakba zúzva;
  • A fennmaradó hálókat és a szellőztetőt folyó víz alatt öblítse le. Szükség esetén tisztítsa meg a lyukakat tűvel;

A levegőztető tisztításához gyakran használjon tűket vagy tűket.

  • Összeszereljük a légtelenítőt fordított sorrendben, és rögzítjük a ganderhez. Ne felejtsük el elhelyezni a tömítést a csatorna és a levegőztető között: anélkül, hogy teljesen nyitott csapokkal víz szivárogna.

A tömítés összeszerelésekor ugyanazt az oldalt kell felszerelni, mint korábban: működés közben deformálódik, és nehéz ellenőrizni a megfordított tömítést, biztosítva a csatlakozás tömítettségét.

Különleges eset: egyes keverőknél egy műanyag aerátor és egy sűrű hálószűrő nem különül el egymástól. Ezek elegendőek ahhoz, hogy folyó víz alatt leöblítsék és helyreállítsák.

Ez a szűrő nem összecsukható. Csak folyó víz alatt mosható.

következtetés

Remélem, hogy tapasztalataim segítenek a megkülönböztetett olvasónak, hogy sikeres vásárlást végezzenek, és elvégezhessék a házi vízvezetékek független javítását. A megszokott módon a videó ebben a cikkben több információt kínál. Nyugodtan hagyja meg észrevételeit és kiegészítéseit. Sikerek, elvtársak!

Keverőcső Moszkvában

  bronz bronz
  30 cm40 cm 20 cm 50 cm 18 cm
  Szállítás a vállalat flottáján keresztül Szállítási határidővel Szállítás postai úton Szállítás a szállítmányozó vállalatnál Önszedés
 • Áruk és szolgáltatások
 • Cégek katalógusa
 • A projektről
 • Állás
 • Webinar ütemezés
 • Felhasználói megállapodás

Hírek Jekatyerinburg, BLIZKO.ru, I Vásárlás Jekatyerinburg

123060, Moszkva, 1. Volokolamsky Prospect, 10, +7 (499) 705-93-10

Pótalkatrészek keverőkhöz: típusok és javító készletek típusai

A keverő alkatrészeinek vásárlásakor ellenőrizni kell őket a kárért Nem mindannyiunk számára nem titok, hogy az egészségügyi eszközök gyakran sikertelenek. Ez több okból is megtörténik. Néha a hiba nem a vízvezetékeken keresztül folyó minőségi víz, néha a gyártók gátlása lenyomja az eszközök élettartamát, és néha megtörténik, hogy lerövidítjük keverőink élettartamát. Bármi is volt, de lebomlik, és meg kell javítania vagy újakat kell vásárolnia.

A keverő alkatrészei: miben lehet elhibázni

Annak érdekében, hogy helyesen állapítsuk meg a keverőtörés okait, legalább egy kicsit szükségünk van arra, hogy megismerjük az eszközt és alkatrészeit. Emellett nem kezdhetjük meg a daru javítását addig, amíg meg nem találjuk az építés típusát és kiválaszthatunk egy megfelelő javító készletet.

A keverő részleteit, amelyeket daru javításakor kaphatunk, javító készletnek nevezzük. Összetétele változik, és minden egyes keverő típusnál más lesz. Győződjön meg róla, hogy jelen van a javító készletben tömítésekkel, gumibakokkal, betétekkel és padokkal.

Az alacsony minőségű keverők gyakran sikertelenek.

A daru-dobozos keverők esetében a tartalék alkatrészek sokkal nagyobbak lehetnek, mint a patronos keverők pótalkatrészei, mivel a patronrendszer nem nagyon javítható, míg a daru-dobozos keverő sokkal gyakrabban újraéleszthető. Csak a szerkezet sérült részeit kell kicserélni. Először megpróbáljuk kitalálni, hogy a mixer milyen összetételű.

A daru-doboz-doboz keverő elemei:

 • A daru-doboz maga a daru-doboz keverő vagy a kereszttartó fő része;
 • Kapuk, vagy fogantyúk, vagy bárányok, ahogy nevezik;
 • Zuhanykapcsoló;
 • Miután kiömlött, vagy közönséges emberekben - egy gander. Ő egy kiöntő;
 • Levegőztető.
 • Dekoratív sapkák, amelyek elrejtik a csatlakozási pontokat a csövekhez;
 • Az excentrikus. Ezek szükségesek a csövek és a keverő bemenete közötti távolság kiegyenlítéséhez;
 • Csavaranyák és csatlakozók;
 • tee;
 • Rugalmas tömlő;
 • Öntözõ lélek;
 • tömítések;
 • Fedőlemezek;
 • Tömítőgyűrűk.

Az ilyen részhalmaz a jól ismert csaptelep a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban.

A csaptelep alkatrészei a fürdőben: hol és hogyan válasszanak

Ha meg szeretné tudni, hogy a keverő melyik alkatrészét választja jobbnak, gyengéden elkezdheti megérteni, hogy miként készülnek a keverők. Négy fő anyag található, amelyekből csapokat, keverőket és tartozékokat készítenek. Ezek az anyagok a szilárdságtól, a tartósságtól és a termék élettartamától függően különböznek.

A fürdőszobai csaptelepek pótalkatrészei a szaküzletben vagy az interneten vásárolhatók meg

A fürdőszobában lévő csaptelepek külön-külön kerülnek értékesítésre, és ha nincs valamilyen exkluzív csaptelep, akkor bontás esetén biztosan megtalálja a szükséges alkatrészeket.

Törés esetén legjobb a szétszerelni a keverőt, és vegye a törött részt a boltba. Ez azért fontos, mert a keverők és alkatrészek formája és mérete különbözik, és a szemmel vásárolt rész nem illik bele a keverőbe.

Az anyagok, amelyekből a csapok és a csapok most:

 • Silumin. A legolcsóbb és nem megbízható keverő;
 • Fazekas. Az anyag erős, de nem alkalmas kemény vízre. Szűrőket kell telepíteni, és hozzá kell adni a lágyítót.
 • Rozsdamentes acél. Jó, futó lehetőség. Kemény csapvízhez alkalmas.
 • Sárgaréz és bronz. A legdrágább a keverők. Tartós és kevéssé hajlamos a kemény csapadéktól való elpusztításra.

Ha van egy jó, drága csaptelep, ne tegyen rossz részt. Tönkreteszed az egész szerkezetet,

Kiegészítők a csaptelephez a fürdőszobában: válasszon megbízható munkatársat

Annak érdekében, hogy megfelelően megértsük a helyzetet, és ne veszítsük el a boltban a hatalmas ajánlatok számát, amit a vezetők töltenek ki Önnek, meg kell fegyverkeznie néhány tudással. Próbáljuk megérteni azokat, akik jobbak és akik nem igazán.

A keverőjavító készlet, valamint a keverő maga is ugyanazon márkanév alatt állítható elő. És jó lesz a keverőnek, amit már megvannak. Az őshonos adatok helyesebbek lesznek, mint az idegenek.

Mielőtt a keverőkhöz pótalkatrészeket vásárolna, kérje az eladótól a minőségüket igazoló tanúsítványt.

A háztartási cikkek piacán ma már több tucat világcég neves cég létezik, amelyek a legmagasabb minőségi egészségügyi berendezéseket gyártják.

A vízvezetékgyártók kiváló vevői véleménye szerint:

A keverők típusa szerint daru-dobozra, egykaros kazettára és termosztátra van osztva.

Javító készlet a keverőhöz: az alkatrészek összetétele és minősége

A károsanyag-keverők típusai különbözőek. Előfordulhat, hogy nem kell kicserélnie a drága nagy részeket. A keverőből szivárgó víz 50% -át megszüntetik a tömítés egyszerű cseréjével vagy az anyacsavar meghúzásával.

A keverőjavító készlet úgy van kialakítva, hogy bármikor önállóan elvégezhesse a hibás keverő nem nehéz javítását.

Minden szükséges gyűrűt a keverők javító készletének tartalmaznak.

A keverők javításához használt pótalkatrészeket háztartási áruraktárakban, és leggyakrabban tárcsázással értékesítik. Ezt "javító készletnek" hívják. A komolyabb károkozás kiküszöbölése érdekében törött részt kell venni.

A keverőjavító készlet általában:

 • Gumi gyűrűk a kifolyáshoz - ez egy tömítés. A kifolyó elején áll. Működés közben ez a tömítés törlődik és elhasználódik.
 • A kifolyó gyűrűje egy gyűrű alakú tömítés, amely lezárja a keverő vízzáró mechanizmust.
 • Tömítőfej a szelephez - általában kettő a készletben.
 • Záró tömítés - gumi mandzsetta, a daru tengely dobozában.
 • A szelepfej alátét egy fémrögzítő, amely lezárja a vízzáró mechanizmust.
 • Tömítések visszacsapó szelephez.
 • Tömítés excenterhez.
 • 5x8 csavar.
 • A vörös és kék virágok indexének dekoratív matricái.

Ha az alapok lehetővé teszik, akkor jobb, ha előre megvásárolja a javító készletet. Ha van keverőgéped, akkor előbb vagy utóbb szükséged lesz pótalkatrészekre.

Kád vagy kagyló a kádban lévő keverőhöz: javítás és helyreállítás

A keverő hibái különbözőek. Kisebb bajok és súlyos problémák vannak felosztva. Megkülönböztetheti a helyzet súlyosságát a keverő által adott "tünetekkel". Ha a víz a kagyló kifolyónyílásából áramlik, amikor a csaptelep teljesen le van zárva, akkor valószínűleg elkopott a tömítés-szelep-doboz, és a szelepfej nem oldja meg teljesen az áramlást. Ha az anyacsavar alatt szivárog, akkor meg kell változtatnia a gumitömítést vagy húzza meg az anyát. Ha víz folyik a kifolyóból, akkor. Valószínűleg ő hibáztat.

Mielőtt elkezdi javítani a kifolyót, tanulmányozza a szakemberek tanácsát.

A kádban lévő keverőcső nem jelent komplexitást a kialakításban. Valójában egy cső, amely a keverőhöz csatlakozik, és irányítja a víz áramlását a megfelelő irányba. Az orr a csaptelephez egy anyával és egy tömítéssel van összekötve.

A kiömlőnyílások hossza, formája és alakja eltérő. A kifolyó megjelenése a keverő típusától függ. Mindenesetre a megjelenés megváltozása miatt a mixer jelentése nem változik. A kifolyó keverő hossza eltérő. A keverőfúvóka minimális hossza 32 cm., A maximális hossza eléri a 51 cm-t Ha a keverő megszakad, cserélje ki és tisztítsa meg a levegőztetőt. vagy tisztítsa meg a keverőüreget, vagy cserélje ki a tömítést vagy anyát azon a helyen, ahol a gereblye csatlakozik a keverőhöz.

A keverőcsatornák a következő alakokban érkeznek:

 • Kerek formájú.
 • Félkör alakú.
 • Lapos kifolyócső.
 • Kaszkád kiöntő alakja.

A kifolyó kaszkád alakja meglehetősen új típus a keverőkhöz. Még mindig nem használják széles körben a gyakorlatban bizarr alakjának köszönhetően, de teljesen eredetinek tűnik, és egyedi fürdőszobát adhat.

Hol található pótalkatrészek keverőkhöz (videó)

A fürdőszobában lévő csaptelep alkatrészeit szükség szerint kell megvásárolni. De ha van egy keverője a házban, mindig rendelkeznie kell egy szabványos javító készlettel az ujjhegyére. A keverő nagyjavítását gondosan meg kell tenni, gondosan elemezve a károsodást. Az egykaros golyós keverő javítása eltérhet a szelep típusú keverő javításától. Ha a keverője kerámia "töltés", akkor az ilyen patronok gyakorlatilag nem javításra kerülnek. Annak érdekében, hogy a vízvezeték hűségesen szolgálhasson, gyakran elegendő figyelmet szentel.

Csaptelep csaptelepekhez

A szaniter termékek modern iparága sokféle terméket termel. Ezek különböznek a mérnöki szerkezetekben, a gyártási és megjelenési anyagokban.

Csaptelep csaptelepekhez

Egyrészt elég könnyű az optimális döntést hozni a fogyasztók számára - minden probléma nélkül bármilyen árú és megjelenésű eszközt választanak ki. Másrészt azonban ezek a mutatók jelentéktelen hatást gyakorolnak a keverők használatának időtartamára, a megbízhatósági paraméterek nagymértékben függenek a tervezési jellemzőktől. A megjelenés szempontjából nagyon nehéz meghatározni a működés tartósságát, szakmai ismeretekre van szükség.

Fotó egy csaptelep egy csatorna a fürdőszobában

Milyenek a keverők a technikai paraméterekhez?

Keverőcső a keverőhöz

Általános tippek a kifolyók kiválasztásához

A technikai jellegzetességek mellett a keverőcső kifolyásának kiválasztásakor a következő tényezőket kell figyelni.

 1. A fürdőszoba és a fürdőszoba mérete. A helyiségekben a kiáramlásnak két problémát kell megoldania: minimális szabad terület elfoglalása és a vízkezelés megfelelő kényelmének biztosítása.

Kád csaptelep

Az általános ajánlás az, hogy vásárolni csapok forgó hosszú csövek kis terek. Ők azonnal szolgálják a fürdőt és a mosogatót. Ezenkívül az ilyen típusú keverők a legolcsóbb modellek.

Egy fürdő és mosdó keverő

Egykezes mosdókagyló könyök

A fürdőt gyorsan fel kell tölteni

A hosszú távú töltés másik problémája az, hogy a helyiség levegőjének relatív páratartalma jelentősen megnő. A magas páratartalom negatív hatással van az építőanyagokra és az egészségügyi berendezésekre. Minél nagyobb a cső átmérője, annál nagyobb a teljesítmény. A különböző modellek közül az első helyet a kaszkádváltozatok foglalják el, a második helyet rövid orrú lyukak foglalják el.

A hosszú forgócsonkok kis átmérőjűek, ez a súlycsökkentés érdekében történik. Az alacsony tömeg csökkenti a tartószerkezetek terhelését és a forgó kifolyás tömítési helyeit, ez pedig növeli a készülék üzemidejét.

Hosszú elforgatható kifolyócsaptelep

Gyönyörű Swan Shape Mixer

Kétkaros mosdócsaptelep csatlakozóval
külön nyílásokkal árnyékolt, szellőzőnyílással

Áttekintés a csapok különböző csövek

A tervezési funkciók szerint az összes keverő négy típusra oszlik, amelyek mindegyikének saját formája van.

 1. Külön csapok hideg és meleg vízzel. A legáltalánosabb, számos különböző módosítás van. A klasszikus változatnak hosszú, forgatható kútja van, a víz pillangószelepekkel vagy tengelyvillákkal nyílik. Minden daru doboz csak 90 ° -kal elforgatható. A pillangószelepek vízellátásához néhány teljes fordulatot kell megfordítani. A hosszú csatorna gerenda formájában jelentkező fő hátránya a szivárgás a tömítési pontokon. A cikk alatt megmagyarázzuk, hogyan oldjuk meg ezt a problémát. Tudnia kell, hogy a daru-hüvelyeket nagyon nehéz megjavítani, a legtöbb esetben meg kell változtatni őket. A daruk esetében a gumitömítések időben történő cseréjével a működési élettartam több évtizedre becsülhető.

Keverő két érintéssel

Falra szerelhető keverő két csaptelepel

Egykaros keverő

Egykaros keverő az elemzésben (fedélzeten)

Hogyan állapítható meg, hogy milyen anyagot készítenek a keverőben?

A legmegbízhatóbb keverők és kifolyók sárgarézből készülnek, az ötvözet minden műszaki paraméterben megfelel a fogyasztók jelenlegi követelményeinek. De csak a jól ismert trendvállalatok foglalkoznak ilyen modellek gyártásával, a többiek igyekeznek eladni hamis rézöt. Nem mindig lehet megkülönböztetni a hamisítványokat az eredeti termékektől súly szerint, a gátlástalan cégek megtanulják készíteni ezt a funkciót.

Brass csaptelep

Először kérdezze meg az eladót, hogy mutassa be a gyártó dokumentumait. Sajnos hazánkban ez a vásárlói magatartás még nem vált szabálysá. Igen, és a legtöbb eladó a kérelemre helytelenül reagál. A gyártás anyagának meghatározásához ellenőrizze a kifolyó belsejét, a sárgaréz sárga. De a súly és a szín ellenőrzése nem garantálja a hibákat, van egy harmadik jel, amely teljes képet ad a keverő gyártásának anyagáról.

Minden sárgaréz termék centrifugális öntésből készül, csak ez a technológia lehetővé teszi, hogy magas minőségű termékeket kapjanak légzárók nélkül. Az ipari centrifugális öntvények berendezései drágák és összetett berendezések, csak jó hírű cégek vannak. Óvatosan ellenőrizze a keverő belső részeit, a felületen nem lehetnek nyomok a termék két fele közötti csomóponttól. A centrifugális öntés nem hagy ilyen nyomokat, csak a rendes öntés után alakul ki.

Óvatosan ellenőrizze a sárgaréz kifolyókat és csapokat.

A kifolyók károsodásának megakadályozása

Több hónapos működés után látható, hogy a kifolyócső kevesebb víz áramlik. A jelenségnek két oka van.

Ha a víz rosszul áramlik, meg kell keresnie a törést.

első

A legtöbb öntvény speciális légzőkészülékkel rendelkezik. A kút kifolyó nyílásánál van felszerelve, és a levegő levegőjének telítődésére szolgálnak.

Légtelenítő csatorna

Ennek köszönhetően kellemessé válik az érintés, a zaj csökken a fürdés során. A szellőztetők gyártói azt állítják, hogy azok telepítése segít megtakarítani a vizet, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ez nagyon ellentmondásos hirdetési trükk. Csavarja le a levegőztetőt és szerelje szét. Fémrácsból és műanyag betétből áll, tisztítsa meg az elemeket a szilárd kalcium- és szennyeződésektől.

Csaptelepítő

DIY légtelenítő tisztítása

A második

A daruval kapcsolatos problémát a házból kell eltávolítani. Szükség van a műanyag kupak eltávolítására és óvatosan csavarni a reteszelőcsavart.

Fontos. Kapcsolja ki nagyon óvatosan, a szilán kötőelemek gyorsan eltörik.

Vegye ki a csapot és tisztítsa meg a felületeket, ellenőrizze a kazetta működését. A legtöbb esetben az ilyen egyszerű műveletek teljesen kiküszöbölik a problémát.

Hogyan kell szétszerelni a keverőt?

Javítsa ki a hosszú forgócsonkot

Már megemlítettük, hogy ezek a csöpögések a leggyakoribbak. De ne idegesíts meg, javítsd meg őket ne nehéz, még kezdő mester.

Minden fogyóeszköz szaküzletben vásárolható, nagyon olcsó. Ha valamilyen oknál fogva nehéz új alkatrészeket beszerezni, visszaállíthatja a régiek funkcionalitását. Az ilyen javítás azonban nem tekinthető hosszú távúnak, az első alkalomnál új gumitömítéseket kell találni és megvásárolni.

Szivárgások fordulnak elő a kifolyócső rögzítésének pontjánál a keverőtesthez.

Hogyan lehet javítani?

Lépés 1. Csukja be a vízcsapokat. Óvatosan lazítsa meg a kifelé tartó anyát. Rendszerint a szál oxidálódik és nem ad, nem túl nagy erõfeszítést igényel, az anya nagyon vékony és gyorsan feltörhet. Ezenkívül karcolások jelennek meg a nikkelezett felületen.

Meg kell lazítani az anyát

Az ilyen problémák elkerülése érdekében használjon speciális aeroszolokat, például a WD-40-et, az autógyártók pedig velük dolgozhatnak. Nagyon hatásos az oxidok eltávolításában és nem befolyásolja hátrányosan a külső dekoratív bevonatokat. Vásárlás aeroszol lehet az autóalkatrész-üzletek.

Gyakorlati tanácsok. Ha a csapszegnek menetes csatlakozása van az európai szabványoknak, akkor jobb, ha speciális kulcsot használ. Tegyen egy ruhadarabot a szivacsok és az anya közé, megvédi a felületeket a mechanikai sérüléstől.

Soha ne próbálja meg húzni az anyát, de nem változtat semmit. Az a tény, hogy nem nyomja meg a gumitömlőket, hanem csak a keverő testében lévő kifolyót tartja ki.

2. lépés: Vegye ki a kifolyócsövet, és ellenőrizze a gumi O-gyűrűk állapotát, ez a kopás okoz szivárgást.

A kifolyócsonk le van szerelve, a nyíl mutatja a tömítést

A legtöbb eszköznek ugyanannak az átmérőjű gyűrűnek két gyűrűje van a kopásnak köszönhetően, a mozgó elemek nyomóereje gyengül, és a víz a keverőház és a gumigyűrűk falai között szivárog. Az alsó műanyag gyűrű csak az anyát megakadályozza, és nem vesz részt a tömítésben.

3. lépés: Tisztítsa meg a szennyeződéseket és a megkövesedett kalciumot. Óvatosan, ne károsítsa a dekoratív bevonatokat.

4. lépés: Távolítsa el a kopott gumigyűrűket, néhány régebbi modellnek nincs kettő, de csak egy tömítőgyűrűje. A vékony csavarhúzóval vagy éllel eltávolíthatja őket.

A pecsétet egy tűvel vagy tűvel távolíthatja el.

Ügyeljen arra, hogy dörzsölje felületét. Az aerátor eltávolításához és tisztításához azonnal ajánlott. Ha eltömődött, a víz nem áramlik ki a kiáramlásból, a nyomószárnyban levő nyomás nő, és a szivárgások egyre gazdagabbak lesznek.

5. lépés Puha ruhával óvatosan törölje azokat a hornyokat, amelyekbe a gyűrűket behelyezte. Néhánynak tökéletesen laposnak kell lennie, teljesen el kell távolítania a szilárd betétek jelenlétét. Ne feledje, hogy a forgó kifolyás tömítettsége két helyen megszakad: a gyűrű és a keverőtest között, valamint a gyűrű és a kifolyó közé.

6. lépés Óvatosan helyezze az új gyűrűket az ülésekre.

Új pecsétet tettünk

Ne szakítsa meg őket, csak az ujjaival dolgozzon, ne használjon fémeszközöket. A gyűrűkön lévő gumik elég puhaak, a rögzítőfelületek könnyen megsérülnek. A kisméretű darabokat figyelmen kívül hagyhatja a szemnek, és a kifolyócső telepítése után újra szivárgás jelenik meg.

Gyakorlati tanácsok. Ha nem tudsz új gyűrűket vásárolni, akkor szivárgás nélkül is megoldható. Ehhez a régi tömítések eltávolítása után teljesen megszáradni kell a kifolyót, különösen azokat, amelyekben gyűrűk vannak. Vitorlázzon fel néhány ragasztószalagot vagy szalagot. Válassza ki a fordulatszámot, figyelembe véve a gumigyűrűk dörzsölőfelületeinek szalagvastagságát és kopási fokát. Ebben némileg növeli az átmérője a ülőhelyek horony, egy gumi gyűrű megnövelt átmérőjű és megbízhatóan lezárja a kapcsolatot a kiöntőnyak és a keverő házban.

7. lépés Spread a belső felülete a ház és a gumigyűrű kiöntő szappan, vazelin vagy más anyag az alacsonyabb súrlódási erők.

Kézi szappant vagy zsírt alkalmazzon.

Helyezze be a kifolyót a helyére. Ne próbálja meg csak alulról felfelé nyomni, folyamatosan rázni. Ne tegyen túl nagy erőfeszítést, majd átszakítja a gumit. A kifolyónak enyhe feszültséggel kell járnia, de simán és rángatás nélkül. Helyezze az orrát a test aljára a műanyag gyűrűhöz.

Be kell dugnia a kifolyót

8. lépés Húzza meg az anyát. Ne feledje, hogy csak a kiáramlást támogatja. Ha szorosan meghúzódik, a kifolyócsavar megfordulása nehézkes lesz. Ennek eredményeképpen a műanyag elem gyorsan elhasználódik, ezért módosítani kell.

Ha mindent helyesen hajtott végre, a javított kifolyócső élettartama nem különbözik az új típusától, és ez az ideális eredmény minden javításhoz.

A víz már nem csavarodik a dió alatt.

Mi zár alá az egészségügyi termékek

A kérdés sok kezdő mestert tart. A megvalósításban többféle tömítés létezik, gyakran nehéz meghatározni a megfelelő választást. És a hibák nemcsak a szivárgás okozói, hanem teljesen letiltják a drága berendezéseket is.

Mik azok a tömítők és a szakemberek?

Len lezáró pasztával

A képen egy lenből és egy tésztából

Hagyományos pecsét, de ritkán használt az utóbbi időben. Korábban a tömítő paszta helyett olajfestéket használt. Ne feledje, hogy a tömítő pasztanak szinte nincs hatása a tömítés minőségére, csak megakadályozza a rothadást. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatokat jelentős erőfeszítéssel kell megszorítani, és a modern egészségügyi berendezések többsége siluminból készül, amely nagyon törékeny ötvözet.

Szükség van arra, hogy felhúzzuk a szálcsíkot a szálon, beágyazva a szálakba, és próbáljuk megkenni a lenrostokat a pasztaban

Menetfólia eredmény

Következtetés - az ilyen csatlakozások csak tartós acél szerelvényeken alkalmazhatók, mert a tömörséget nem a kenés, hanem a meghúzás hatása biztosítja.

A len egyik másik hátránya, hogy nem lehet teljesen lefedve szálakkal, ami megakadályozza a vízvezeték szerelvények megjelenését. És az utolsó probléma - a tömítő paszta használata után folyamatosan törölje a kezét, különben csúnya foltok maradnak a műanyag csövek felületén. A szakemberek számára ez jelentős munkaidős veszteség.

A beillesztés látható a csomóponton

FUM szalag

Univerzális tömítés, amelyet legtöbbször a vízvezeték és a vízvezeték beépítéséhez használnak. A tömítéshez nincs szükség nagyobb erőfeszítésekre, ami minimalizálja a gyenge elemek repedésének kockázatát.

Vásárláskor ellenőrizze a FUM szalag minőségét, kis húzással, nem könnycseppel.

A FUM szalag egy kényelmes csomagban érhető el, amely könnyen használható.

A szalag két hátránya - a viszonylag magas költségek és a kapcsolat helyzetének nem megfelelő beállítása. Ha szükségessé vált a csatlakoztatott elemek helyzetének kicsavarása, akkor teljesen szét kell szedni és új tömítést kell készíteni, figyelembe véve a hibákat.

Hogyan tekerjük a szalagot

Még egy enyhe visszacsapó szivárgás is. De otthoni használatra ez a legjobb pecsét korlátlan eltarthatósági idővel. Több szerelvény csatlakoztatásához több méteres szalagra lesz szükség, és a tekercs tíz méterrel van. Egyszer több évig elég, nem szabad figyelmen kívül hagyni az anyag árát.

Tömítőfonal

Tulajdonságai sok hasonlóságot mutatnak a FUM szalaggal. De van egy fontos előnye - a gyártók gondoskodnak arról, hogy 180 ° -os visszaforgatáskor a menetes csatlakozás ne veszítse el eredeti tömítettségét. Bár a professzionális vízvezeték-szerelők nem javasolják, hogy több mint 90 ° -ot csavarjanak ki, de ez a képesség a szálak nagyon kényelmes használatát teszi lehetővé. Különösen azoknak a kézműveseknek, akiknek nehézségeik vannak a szerelvények helyes helyzetének meghatározásában. A szálak költsége a gyártótól függ, de mindig magasabb, mint a szalagé.

A pecsét feltekercselése nem igényel különleges képességeket

Anaerob tömítőanyag

A legmodernebb anyag, sok nem szakember számára teljesen ismeretlen. Az anaerob tömítőanyagok eltávolíthatók, amelyeket nehéz eltávolítani. Az első nem okoz nagy kellemetlenséget a javítás végrehajtása során. A második szétszerelés előtt fel kell melegíteni, és különféle okok miatt nehéz lehet. Ajánlott a nehezen elérhető helyeken történő használathoz, ami nehézségeket okoz a csavarkulcsok csavarkötéseinek meghúzásával.

Előnyök - a szelep helyzetének beállítása, csavaráskor, a tömörség teljes mértékben megmarad. Két hátránya van: magas költségek és a szál tökéletesen tiszta. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az anaerob tömítőanyagokat leggyakrabban az új vízvezeték-rendszerek telepítése és új vízvezeték-berendezések csatlakoztatása során használják. A magas ár a beszerzési munka jelentős felgyorsulása miatt fizet.

Anaerob tömítő alkalmazás

Minden tömítés, ha megfelelően használják, száz százalékos tömítést biztosít. Ez azt jelenti, hogy minden esetben megalapozott döntést kell hoznia, és teljes mértékben be kell tartania a szakemberek ajánlásait.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csaptelepet a csaptelephez a fürdőszobában?

A keverő nélkülözhetetlen dolog a mindennapi életben, ami nagyban megkönnyíti a vízsugár megszerzését olyan hőmérsékleten, amely kényelmes egy személy számára.

Képzeljük csak el, hogy technológiai korunkban néhány ország, például Anglia még mindig 2 külön csaptelepet használ a meleg és hideg vízhez. Régóta megszoktuk a keverők általános jelenlétét, abban az esetben, amikor a forró és hideg áramlás keveredik, ennek eredményeként meleg vizet kapunk.

Ma meg fogjuk tudni, hogy mi a gander a fürdőszobai csapnak, hogyan kell kiválasztani, hogyan kell kijavítani, és azt is, hogy lecserélje a saját kezével.

faj

A gander egy olyan fürdőszobai csaptelep ívelt fúvókája, amelyből a víz áramlik, a készülék belsejében összekeverve az optimális hőmérséklet elérése érdekében. A "kifolyó" kifejezés ezen elem pontosabb neve.

A gander a fürdőszobákban hosszúságban különböznek, gyakran eltérő átmérővel és eszközökkel rendelkeznek. A kényelem érdekében a következő tulajdonságok szerint osztályozhatók:

 • Hosszúságban. Néhány gazak keverő hosszabb, mások rövidebbek. Ennek oka az eszköz funkciója és helye. A forgócsap hosszú csuklós csapja leggyakrabban használatos, ha egy készüléknek mind a mosdót, mind a fürdőt vagy zuhanyt szolgálnia kell. A kifolyó hossza kerül kiválasztásra, figyelembe véve a mosogató átmérőjét, mivel a vízsugár nem lépheti túl a határait.

Figyelj! A fürdőszobában lévő csaptelep a legerősebb, így a víz gyakran szivárog a csőcskéből. Leggyakrabban az ügy megoldható önmagában, ha eltávolítja a sérült kavicsot, válasszon ki egy új hosszát és átmérőjét, majd csavarja be a keverőbe a helyére, ne felejtse el a pecsétet.

Hogyan válasszunk ki egy új kifolyót?

Szóval, észreveszi, hogy a csaptelep szivárog a fürdőszobában. A szivárgás és a túlzott vízfogyasztás kiküszöbölése érdekében gyakran szükség van a csatorna cseréjére. Ha a csapot meg kell javítani, akkor először ki kell választania a megfelelő csöpögést, a meghibásodott helyett. Ennek a résznek a megvásárlásakor figyelni kell a következő szempontokra:

 1. Az anya átmérője. A kifolyók különböző átmérőben kaphatók a származási országtól függően. A belföldi vállalatok leggyakrabban ½ hüvelyk átmérőjű részeket használnak, míg a külföldi modellek hüvelyk méretűek. Ha egy szelepet szivárgás miatt cserél, akkor ügyeljen rá, hogy ezt a paramétert vegye figyelembe, ellenkező esetben a keverő áramlik.
 2. Anyag. Úgy tűnik, hogy az összes kifolyó azonos, mivel krómozott. Azonban a sárgaréz vagy szilícium rejthető a fényes réteg alatt. Ha a rézötvözet nem szörnyű évek működtetése, akkor a silumin modellje deformálódik, vagy bármilyen túlzott nyomás alatt megindul.
 3. Falvastagság A szivárgó szelep cseréjekor ügyeljen arra, hogy a fémcső vastagságát vizsgálja. Ha a falak vékonyak, a rész hamarosan cserére szorul.
 4. Hosszát. A hosszú kifolyó sokkal kényelmesebb használni, de a mosogató széléhez közeli vízfolyást hoz létre, ami miatt a padlóra esik, állandó páratartalmat okozva.

Fontos! Tapasztalt vízvezetők azt állítják, hogy a mindennapi életben kényelmesebb egy keverőgépet használni egy forgócsővel. Azonban, ahogy azt a gyakorlat mutatja, pontosan a csapok fordulópontjánál folyik a víz. Ha forgó gerendán gondolkodik, akkor a telepítés megkezdése előtt gondoskodjon egy minőségi pecsétről az eszköz csatlakozó csomópontjaihoz, hogy a szivárgás ne lepődjön meg.

Javítás és csere

Ha a keverő gereblye a fürdőszobában áramlik, akkor sürgősen ki kell cserélni. Ha a víz elkezd szivárogni, még egy kis csatorna is, de folyamatosan növeli a fogyasztását, és így a közművek költségeit. A csaptelep csupaszítása a fürdőszobában a saját kezével egy olyan feladat, amelyet egy szakképzetlen mester képes kezelni.

Ehhez kövesse az alábbi utasításokat:

 1. Mielőtt megváltoztatná a csaptelep csaptelepét a fürdőszobában, ügyeljen arra, hogy a fürdőszobát leválasztsa a vízellátó rendszerből. A vizet gömbcsapok segítségével zárjuk le, amelyek általában a fürdőszobában találhatók.
 2. Ezután elkészítjük a szükséges szerszám felszerelését: egy vízvezeték-szerelvényt, füstszalagot vagy vontatót az ízületek tömítésére, például a WD-40 kenőanyagot, a tiszta rongyokat kézre.
 3. A következő lépés az, hogy óvatosan csavarja le az anyát, amely csavarkulcs vagy nyitott csavarkulccsal csavart a cső aljához.
 4. Ezután lassan lengve előre a kifolyót, távolítsa el, és tegye félre.
 5. Miután eltávolította az elhasználódott alkatrészt, elkezdheti telepíteni egy újat. Mielőtt a tömítőgyűrűt az új cső alapjára telepítené, használjon olyan kenőanyagot, amely kéznél van, hogy megakadályozza a tömítést. Ahhoz, hogy megakadályozza a víz áramlását a működés során, jobb, ha nem mosható szilikonzsírt viszünk.
 6. Ezután óvatosan helyezze be a kifolyót a műszerházba úgy, hogy jól illeszkedjen, majd helyezze fel a reteszelő anyát és húzza meg. Az anyát egy vízvezeték-csavarral is meghúzzuk.
 7. Mielőtt kinyitná a gömbcsapokat vagy egy keverőt, győződjön meg róla, hogy az eszköz összes anyája biztonságosan rögzítve van.

Ne feledje, hogy az anyacsavar meghúzásával, a zuhanyzó vagy a mosdócsere cseréjekor a krómozott felületet állítható csavarral károsíthatja. A sérülés helyén korrózió jelentkezik, amely a termék teljes hosszában terjedhet, és szivárgást okozhat. Ennek elkerülése érdekében a kulcs végeit puha, de nem csúszós anyaggal, például gumival kell lezárni.