Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba tálca

Mielőtt kiválasztaná a fürdőszoba zuhanyzójának kívánt modelljét, meg kell határoznia a helyiség pontos helyét a helyiségben, annak konfigurációját és anyagát. A modern piac széles választékot kínál mind a kész kabinok és alkatrészeik széles választékával, köztük egy öntöttvas tálcával a fürdőszobában. De ahhoz, hogy a megfelelő választást megtehessük, ismernie kell az egészségügyi felszerelés néhány jellemzőjét.

Kész formatervezés vagy előgyártmány?

A standard zuhanytálca zuhanytálca, zuhanytálca a fürdőszobában, speciális zuhanyberendezés és falak. Vásárolhat kész készletet, amelyet csak gyűjthet, vagy külön vásárolhat meg minden tételt.

Tipp: Ha menteni szeretné, a második lehetőség olcsóbb lesz. Például, ha saroktálat kíván telepíteni, ebben az esetben általában nincs szükség falra. Végül is a fürdőtálca a fürdőszoba falánál található a két fal közelében, ahol az ízületeket egyszerűen lezárják.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő felszerelést?

Először is, a tálca a fürdőszobának kiváló minőségűnek kell lennie. Egy jó eszköz:

 • csúszásmentes bevonattal rendelkeznek;
 • ne alakuljon deformálódjon vagy hajlítsa meg a terhelést;
 • a felszerelésnek kényelmes és tágasnak kell lennie.

A vízvezeték szerelvények sokféle anyagból készülhetnek, mindegyiknek mind előnyei, mind hátrányai vannak.

 • A fajansz berendezés sok súlyt képes ellenállni, ugyanakkor ez az anyag fél a mechanikai sérüléstől. Egy ilyen tálca a fürdőszobában a csempe lesz előnyös, de a készülék nagyon gondos hozzáállást igényel.
 • A mesterséges márványból készült termékek tartósak és nagyon tartósak, de az egyetlen hátránya a többi modellhez képest a magas ár.
 • Az acél eszközök egy kicsit megtakarításra kerülnek, de ez a fajta berendezés problémákat okoz a hangszigeteléssel kapcsolatban.
 • Az akril dizájn nagyon praktikus. Könnyűek és tartósak, sérülés esetén helyreállíthatók. Az akril készülékek azonban félnek a savaktól és lúgoktól, ezért a termékek felületén múlik a különös gondosság.

Melyik bevonat jobb: sima vagy hornyos?

Csak azt szeretném tudni, hogy az acél raklap lesz a leginkább veszélytelen, mert felülete nagyon csúszós. Annak érdekében, hogy megvédje magát, jobb, ha olyan modelleken marad, amelynek hornyolt alja van. Az ideális választás csúszásmentes bevonatú kivitel.

Tipp: Ha valamilyen oknál fogva még mindig megcsapoltál egy csúszós edényt a fürdőkád alatt, helyezhetsz benne egy gumimatszőt.

A mesterséges márványból készült modelleknél is lakhat, felülete nem csúszik.

"Zajos" vagy "csendes"?

Ha bosszantja a zaj, akkor jobb, ha nem vásárol fémes raklapokat a fürdőszobában. Az ilyen terméknek vékony falai lesznek, és a vékonyabb anyagréteg, annál kevésbé hangszigetelő. Az öntöttvas tálca nem is jó hangszigeteléssel rendelkezik, így a víz alatti belépése meglehetősen magas zajszintet eredményez.

A polimer tálcák a fürdőszobában és az öntött műanyagból készült higiéniai eszközökben valóban "csendesek". A hangszigetelés mellett a márvány struktúrák is nagyon szilárdak, ami a képen is jól látható.

Hogyan állapítható meg a berendezés megfelelő mérete?

Mielőtt telepítené a tálcát a fürdőszobába, pontosan meg kell határoznia a fürdőszobában lévő raklapok méretét.

A mélytálca tálak nagyon tágasak, de meg kell értened, hogy egy szifont kell elhelyezni az eszköz aljánál. Ha a tálcát saját kezével a fürdőszobába kívánja telepíteni, kérjük, vegye figyelembe, hogy a telepítés után a készülék magassága legalább tíz centiméterrel magasabb.

A különböző modellek mélysége 5 és 32 cm között változhat. A 30 centiméteres fürdőszobák különösen kedvelik a gyerekeket. Végül is ilyen fürdőkád helyett használhatók. Az ilyen berendezések egyetlen hátránya az oldalak magassága. A magas oldalú zuhanyzás kényelmetlenül érkezik. Ezért jobb, ha nagy mennyiségű raklapot hoz a fürdőszobába, hogy kényelmesebbé tegye a lépéseket.

Milyen anyagok gyorsulnak fel gyorsabban?

A tálcás fürdőszoba kialakítása fontos a fogyasztók számára, így a márvány termékek gyakran megtalálhatók az elegáns szobákban. De az ilyen anyag hosszú ideig melegszik fel, ami kényelmetlenséget okozhat.

By the way, kerámia és öntöttvas eszközök is felmelegszik egy darabig. Ezért, mielőtt megkezdi a vízkezelést, várnia kell, amíg a berendezés meleg.

Az acélból vagy akrilból készült tálca fürdője mentes a hátránytól, mivel ezek az anyagok gyorsan felmelegszik és hosszú ideig képesek a hőmérséklet fenntartására.

Melyik modell alkalmas kis helyiségekre?

Sokan kíváncsiak arra, hogyan készítsek kádat egy kis méretű fürdőszobában? A szoba kompakt méretének köszönhetően a megvásárolható vásárlási modellek jelentősen szűkültek, de a tálca fürdőszobájának kialakítása nem szenved ettől.

Ha önmagát szeretné felhelyezni a fürdőtálcára, akkor a sarokmodelleket előnyben részesítse. A sarokkád tálcák nem sok helyet foglalnak el a szobában. Néhány ilyen aljzatú zuhanyzónak még nincs faluk sem, ami lehetővé teszi számukra, hogy a fürdőszobában értékes métereket takarítsanak meg. A kialakítás a két falhoz közel helyezkedik el, majd a szifon fel van szerelve, és a termék oldalai és a falak közötti csatlakozások vízzáróak.

Kis méretű fürdőtálcákat is vásárolhat, nem fognak sok helyet foglalni a szobában.

Az Ön adatai: A kis méret miatt zuhanyozás közben vizet lehet a padlóra költözni, ezért mindig vegye fel a függönyöket a zuhanytálcában a fürdőszobában. A kompakt termékek ideális csúszó függönyök, amelyek több szárnyból állnak. Az ilyen eszközök görgők segítségével mozognak, amelyek a zuhanykabin keretein belül rejtve vannak.

A kompakt zuhanytálca fürdője stílusosnak tűnik, ugyanakkor elegendő hely marad a helyiségben a szabad mozgáshoz.

következtetés

A vízvezeték szerelvények kiválasztása nem egyszerű feladat. Elvégre egy zuhanytálcás fürdőszobának először is működőképesnek és kényelmesnek kell lennie, ugyanakkor nem szabad elfelejtenie az esztétikai elemet. Ha a tálca beszerelését a fürdőszobában függetlenül elvégzi, pontosan kiszámolja a berendezés javasolt felszerelésének méretét. Ne felejtsük el az eszköz optimális magasságát sem. Ha hallgatja a cikkben megadott ajánlásokat, az eredmény biztosan tetszeni fog.

Zuhanytálcák

A zuhanytálca egy olyan univerzális dolog, amely a zárt zuhanyzót a fürdőszobában helyettesítheti. A zuhanytálcákat általában egy zuhanyzókar felszerelésére használják. Az ilyen raklapok, a modern házak és még a lakások különböző méretei és elfogadható árainak köszönhetően egyre inkább találkozhatunk a zuhanyzónak egy ilyen változatával.

Ebben a cikkben megnézzük, milyen típusú zuhanytálca található a boltokban, azok árai, valamint hogyan kell megfelelően telepíteni és használni őket a fürdőszobában.

Tusoló tálca típusai

A zuhanytálcák különböző kategóriákba sorolhatók, beleértve a következőket:

 1. Magas fedélzeten;
 2. Egy átlagos fórumon;
 3. Testület nélkül.

A választani kívánt lehetőségek közül melyik a rajtad múlik, de láthatod, hogyan különböznek egymástól.

Egy másik fontos választás az Ön számára az anyag kiválasztása, amelyből a raklap elkészült.

Acél zuhanytálca

Az építési piacokon az egyik legáltalánosabb megoldás egy acél raklap.

Az ilyen típusú termékek előnyei a termék elegendő ereje és az alacsony ár. Így a 900 × 900 raklap ára körülbelül 1700 rubel.

Hátrányok is jelen vannak - ez nagy valószínűséggel zománcozás (tovább rozsdásodáshoz vezet) és zaj a vízfolyamatok során. Amikor vízcseppek ütnek a fémtálcán, a fürdőszobában nagyon zajos lesz.

Akril zuhanytálcák

Talán a legnépszerűbb típus az akril zuhanytálcák. Fő előnyük a gyönyörű megjelenés (az akril lehetővé teszi mindenféle változat lepecsételését) és a kényelmet. Ennek a könnyű és tartós anyagnak köszönhetően a zuhanykabinok a lehető legkényelmesebbek.

Az acéltól eltérően az akril zuhanytálca nem sok zajt tesz a zuhanyzás közben, és sokkal kellemesebb az érintésre.

Hátrányok: nagyon érzékeny a mechanikai igénybevételre, és általában van egy súlyhatár (meg kell nézni a vásárlást). Az ilyen raklap ára nagymértékben függ a gyártótól, de általánosságban 3000-4000 rubel tartományban találhat árakat 90 × 90 cm méretű jó minta esetén.

Ha az ilyen alsó poharat nem erősítik meg egy további keret, akkor egy személy súlya alá süllyedhet. Így az optimális használat érdekében kiegészítő készleteket (kb. 800 rubel / készlet) kell vásárolnia, és telepítenie kell őket.

Öntöttvas tálcák

Öntöttvas pan - a legjobb megoldás, amit egy zuhanyzópultra gondolhatsz. Nem hajlik meg, kellemes tapintású és nagyon tartós.

Azonban az egyetlen negatív - az ár. Az ilyen raklap 8 ezer rubel lesz. De ha tõzsdei zuhanyt tervezel, és feltételezzük, hogy sokáig szolgál majd neked - jobb, ha nem pénzt keresel.

Egzotikus lehetőségek

Az alapvető, klasszikus anyagok mellett a zuhanytálca gyártása is megtalálható és meglehetősen egzotikus lehetőségek. Különösen ezek a következők:

 • üvegpaletták;
 • kőpaletta;
 • fa.

Nem részletezzük ezeket a lehetőségeket, mert nem tartoznak a "tömeg" közé. Csak nézd meg a fotókat, hogy megértsd, hogyan különböznek a klasszikus termékektől.

Ha még mindig szüksége van egy fürdőszobával ellátott zuhanykabinra, akkor javasoljuk, hogy készítsen egy fürdőszobai tervet, mert hasonló eszközök nagyon nagy méretűek.

Do-it-yourself zuhanytálca telepítés

Tehát miután tanulmányozta a fő tálca típusainak előnyeit és hátrányait, megkezdheti a telepítés jellemzőinek áttekintését.

Vannak különböző lehetőségek is. Egy esetben a raklap egy speciális fém keretre van szerelve (amely tartalmazza). Jellemzően a keretet nagyméretű zuhanytálcák felszerelésére használják.

Itt nincs semmi bonyolult a szerelőeszköztől függően, az utasításoknak megfelelően, melyeket össze kell összeszerelni, és rögzíteni kell az invertált serpenyőben lévő speciális helyeken. Szintén meg kell fúrni a lyukakat a falakon, ahol a serpenyő csavarozva lesz.

Amikor minden készen áll - átfordítjuk a zuhanyzót, és rögzítjük a falhoz egy rögzítővel, amelyet bele kell foglalni.

Ha a választása alacsony oldalra vagy akár oldalra rakott raklapra esett, akkor általában nincs keret, de egy raklapot szerelnek fel poliuretán hab segítségével, amely "akril" ragasztja a padlót. Előzetesen ügyeljen arra, hogy telepítse a szifont a zuhanytálcára.

A jó ragasztás érdekében a sarkon belül, a padlón, a telepítési helyszínen kell sütni a vizet. Ezután "rakd le" a raklap belső részét kifejezetten kijelölt területeken.

Most forgassa el a sarokba, és ragassza a helyére.

Fontos pontosan rögzíteni a helyzetét, mert a jövőben nem lesz lehetséges kijavítani.

Ha a raklap megfelelően ki van téve, akkor 50-60 kg súlyt kell rá tenni. Azonban ez előtt meg kell tenni egy egyenletes rétegelt lemez vagy OSB rajta, hogy az akril ne hajlítsa meg. A terhelés alatt a zuhanytálca kb. 20 órán át álljon, amíg a hab meg nem gyógyul.

Mi a csúcs?

És persze, azonnal le kell foglalnia, hogy mi lesz a tálca tetején. Annak megakadályozására, hogy a víz a teljes fürdőszobába fröccsenjen, egyszerű zuhanyfüggönyöket vagy üvegajtókat is elhelyezhet.

A kényelmes vízkezeléshez a zuhanyzó állvány a legjobb megoldás.

Függönyök - egyszerű, olcsó és gyors megoldás. Az épületboltok különleges sarki sávokat árulnak nekik. Azonban hátrányuk az, hogy a vízfolyamatok során a testhez tapadhatnak.

Az üvegajtók drágább megoldást jelentenek, de kényelmesebbek. A gyártók sokoldalú ajtókat is kínálnak, amelyek megfelelnek a klasszikus zuhanykabinoknak.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

Do-it-yourself zuhanykabin - Könnyű és minőségi lehetőségek mindenkinek! +73 fotók

Figyelembe véve az idő mulandóságát, a modern emberek egyre inkább a higiéniai eljárások gyors alkalmazási módjait preferálják.

Nem kétséges, hogy igazi örömmel fekszik a habos fürdőben, de mi van, ha egyszerűen nincs idő ilyen pihenésre? Ebben a helyzetben a zuhany megmentésre kerül.

Rendszerint a zuhanyozás kevésbé időigényes.

A modern zuhanykabinok számos lehetőséget kínálnak, amelyek kielégíthetik a fogyasztók igényeit. A zuhanykabin modelljétől és költségeitől függően zuhanyzó gőzfürdővel és egyéb funkcióval rendelkezik.

De mi van akkor, ha nem lesz szükség ezekre a technikai újításokra, és a zuhanykabin költsége nagyszerű? Ilyen helyzetben saját kézzel is használhatja a zuhanyzó építését. Ráadásul a boltokban bemutatott zuhanyzók nem mindig felelnek meg a szükséges méretnek.

És ha zuhanyzó jelenléte szükséges egy dacha vagy egy vidéki házban, ahol a használat csak évente egy szezonra történik, akkor a saját kezű zuhanyzó kiváló megoldás.

A zuhanyzás létrehozásakor olyan anyagokat használhat, amelyek megfelelnek a kívánt jellemzőknek.

Zuhany termékek

Annak érdekében, hogy a saját kezével zuhanyozni kezdjen, minden részletre átgondolnia kell. Kezdetektől kell kiindulnia, szigetelni kell, vízzárónak és bonyolult vízelvezetési rendszernek kell lennie.

Rengeteg lehetőség van a zuhanyzás létrehozására, de leginkább a feladatok megkönnyítésére, egy kész tusoló tálcát vásárol. Az ilyen raklapokat a szobában helyezték el, a kabin pedig rendelkezésre álló anyagokból készült.

Kerámia burkolólapok

A cserép jó anyag házi zuhanyozáshoz, megfelel az üzemeltetési követelményeknek. A csempe sokféle színben és méretben létezik.

A kerámia csempezuhany létrehozásához raklapot használhat, vagy raklapozáskor a padlón lejthet.

PVC panelek

A PVC-paneleket a zuhany belsejében véglegesítésre használják. Az anyag meglehetősen szerény és jó teljesítményű tulajdonságokkal rendelkezik, de ez az anyag rövid életű.

polikarbonát

Ez az anyag számos színes megoldást kínál, költséghatékony és tartós. A belső látvány nagyon érdekes.

Polikarbonát a fém sarokba van szerelve, és az ízületeket tömítőanyaggal kell lezárni. Működés közben jól bevált, megfelelő gondossággal.

Ha a kész raklapok nem férnek bele a mérethez, vagy egyszerűen nem felelnek meg, saját kezével raklapot készíthet.

Többféle módon lehet raklapot gyártani. A legegyszerűbb egy téglából készült raklap. Ha ezt a módszert választják, akkor a tetőfedő anyagot vízszigetelésként kell elhelyezni. A beton felhasználásával raklapot hozhat létre, de ez a módszer hosszabb.

A zuhanyozás kényelmes volt, még a kezdeti szakaszban is szükség van a kommunikációra. Ha nincs központi vízellátás, akkor ehhez alkalmas egy elektromos szivattyúval ellátott kút, amely a csaptelep kinyitása után hideg vizet biztosít.

A forró vízhez pedig egy vízmelegítőt akaszthat, amelyhez hideg vizet is be kell hoznia. A meleg és hideg vízzel készített kézzel készített zuhanyzó a háztartás büszkesége. És örömmel fogadni a higiéniai eljárásokat egy ilyen lélekben.

Bármelyik építési és befejező anyagot is választják, valamint egy zuhanytálcát, a legfontosabb az a szivárgó vízelvezető jelenléte. Különös figyelmet kell fordítani a padló és a falak vízszigetelésére a zuhany alatt.

Ha a falak belső felületét és a zuhanyzó padlóját csempe burkolattal látja el, akkor a padlóról nézzen két sorba, és szerelje be a támaszt. Miután az egész csempe le van fektetve, használjon habarcsot.

Zuhanytálca nélkül raklap a padlón: az előnye és hátránya

A hagyományos zuhanyzók elhalványulnak a háttérben, és elsőbbséget élveznek a zuhanytálcák nélkül. Ennek a megközelítésnek az előnyeit és hátrányait ismertetik a cikk, valamint az ilyen struktúrák beépítési technológiáját.

A paletta nélküli zuhanyzó érdeme

Nem vitatható előnyök:

 • Költségmegtakarítás. Ha a zuhany ára egy fillért sem fog fizetni, akkor meg kell fizetnie az üzleteket egy másik csalóért. A saját kezéből egy tusolószoba létrehozása egy csempe után valóságos lehetőség a pénz megtakarítására.
 • Az a képesség, hogy létrehozzanak egy zuhanyozást bármilyen alakból és konfigurációból. Egy kis fürdőszobában nehéz mindent összevonni. A raklapos tálcák sok helyet foglalnak el, és a tényleges területet maga a tálca és a terjedelmes zuhanykeret csökkenti.
 • Könnyen használható. Az idősek és a gyerekek nem mindig könnyűek tálcával a tusolóba menni. Nem lesz ilyen probléma itt.
 • Egy további vízelvezető is van felszerelve, amely segít elkerülni a szomszédok aljáról való áradását, ha a vízvezetékkel baleset következik be.
 • A fürdőszoba tisztítása egyszerűbb, mivel a víz, a hab és a szennyeződések nagy részét lemossák és leengedik a lefolyóba. Csak a padlót kell törölnie, és nem az egész keretes zuhanyt.

Nem lesz tisztességes beszélni csak az érdemeiről, mert ennek a lehetőségnek is hátrányai vannak.

 • Ha helytelenül van felszerelve, a víz stagnálhat, és a padlón a pocsolyák keletkeznek.
 • A nem megfelelően felszerelt szifon kellemetlen szagot okoz.
 • Ha kinyitod a zuhanycsarnok ajtaját, mielőtt a víz elfogy, akkor a kocsin kívül esik.
 • Ha van egy meleg padló a fürdőszobában, akkor a víz szivárgása további problémákat okozhat.

Egyszerre azt fogjuk mondani, hogy a padlón lévő raklap nélküli zuhanykabin egy ésszerű és gazdaságos lehetőség, amely alkalmas kis fürdőszobákra és más esetekben. Az ilyen zuhanyozás telepítése az építés során legjobb, ha a fürdőszoba padlója és falai még nem csempenek.

Ebben az esetben elkerülheti az elváltozásokat, a burkolatok lebontását, a csatornák újratelepítését és az új béléscsöveket. De mindent rendben tartsunk.

Hogyan építi be a zuhanyzó egy rakla nélkül

Külön figyelmet kell fordítani a jövő kabin előkészítő és vízszigetelő munkáira. A gondatlanság a szomszédok szomorú következményeit és elárasztását eredményezi a jövőben. A hiányzó vagy rossz vízszigetelés okoz gombákat, penészgombákat és csökkenti a zuhany időtartamát.

Az előkészítő munkában:

 1. A régi padló leszerelése és eltávolítása. A vízelvezetés biztosítása érdekében a vízelvezető nyíláshoz hozzáférést kell biztosítani.
 2. A felületnek síknak és tisztanak kell lennie, a kinyúló vasaló minden részét el kell távolítani, a törmeléket és a port el kell söpörni.
 3. A felületet hidrofób bevonattal kezeljük, és a padlóra és a falakra 20 cm magasságig alkalmazzuk. A szükséges intézkedés a felület védelme a gomba megjelenéséig, és hogy a zuhanyzó burkolólapja nem esik le.

Általában a zuhanyt csempét tartalmazó raklap készítik. Ehhez a vízelvezető rendszer elrejtéséhez a padlószint emelkedik. Különböző típusú és típusú raklapok vannak. A legjobb vízálló raklap - kész változat, ami megvásárolható a boltban. Ez egy akril vagy zománcozott alap a lélek jövője számára.

Akril alap - nem csúszós, nem fog sárgulni az idő múlásával. A raklap könnyen használható, a tisztítás nem igényel sok időt.

A zománcozott modell erős és tartós, de a bázis kissé hideg és csúszós. Gumittal kell a padlóra raknia.

Ha úgy dönt, hogy elhagyja a kész raklapot, akkor gondosan olvassa el a következő pontokat. Meg kell töltenie az alapot, és burkolva csempével, vagyis egy zuhanyfülkét kell felszerelnie a saját kezével.

A készülék zuhany nélkül raklap

Menetjáratok vagy csatornák: mit válasszunk? Ez a kétfajta vízelvezető tálca nélküli paletta. A kabin jövőbeni konfigurációja, a zuhany magassága és a munka teljesítménye a választott típustól függ.

A vízáramlásnak több fő okból kell lennie:

 • az egész fürdő elöntésének elkerülése érdekében nagy tócskák kialakulása;
 • a pangó vizet mindig kellemetlen és piszkos illat kísérte;
 • a nedves környezet és a légkör vezet a gomba és a penész kialakulásához.

A hagyományos raklap nélküli zuhanykabin felszerelése kockázatos, mivel eláraszthatja szomszédjait és magát.

Csatornák - keskeny, négyszögletes hornyok, amelyek a fal közelében helyezkednek el. Az ilyen csatornák tágabbak és hatékonyan működnek a zuhany intenzív használatával, gyors vízelvezetést biztosítva. A boltokban nagy választékban találhatók a zuhanycserélő rendszerek, amelyek konfigurációban és méretben változnak.

A létrák a zuhanytér közepén helyezkednek el, mindegyik oldalról egy kis lejtés van. Vezessék a vizet, amely folyik, és a csövön át küldi a csatornába. Ezek kis formájú konténerek, hasonló termékek nagy választéka van a hardverraktárakban.

A víz áramlása az elsődleges fontosságú, miután telepítette a jó lefolyót, megkezdheti a munkát és a zuhanyzást.

Tehát az áramlás típusát választottad. Mi a következő lépés?

Felkészítette a felületet, a csövek, létrák és csatornák lefektetéséhez szükséges csatornákat.

 1. Jelölje meg a jövő állományát.
 2. Csatlakoztassa a csatornákat szifonnal és csövekkel a csatornarendszerhez.
 3. Ellenőrizze a telepített áramlást: Adja a vizet a rácsba.
 4. A teljes rendszer meredeksége legalább 1 fok legyen.
 5. Ideiglenesen fedje le a rácsot fóliával, mert most meg kell csinálnia a piszkos munkát. Csempe ragasztó, habarcs vagy gitt nem kerülhet a jövőbeli készletbe.

Miért olyan fontos a padló vízszigetelése?

Ne támaszkodjon a burkolat fedésére. Talán vizuálisan feszesnek tűnik, de nem az. A varrások és a mikroporák belsejében nedvességet kap, ami a bázisra hat. Ennek eredményeként elkezd összeomlani. Ezért kell gondoskodni a padló alapos vízszigeteléséről a zuhany alatt.

A vízelvezetés telepítése után a vízszigetelés végrehajtása:

 • a masztixot spatulával vagy ecsettel kell felhordani a padló összekötésére falakkal és más, nehezen elérhető helyekkel;
 • a síkon terjed a vízszigetelő tekercs anyaga: például gumi membrán vagy tetőfedő anyag. A ruberoidnak komoly hátránya van: a bitumen különös szaga, amely sokáig kísért.

Hogyan készítsünk el helyesen a zuhanykabin vízszigetelését - videó

Csatlakozó - az alapozás befejező alapja

Az esztrichnek le kell zárnia a vízelvezető rendszert, és a leeresztett vízelvezetéshez kell igazodnia. Használjon olyan rendszeres cement-homok habarcsot, amelyet kis szabályzattal húztak meg, vagy egyszerűen egy spatulával simították. A világítótornyok nem mindig telepíthetők a zuhanyzó kis méretének köszönhetően.

Az esztrich legalább 3-4 napig álljon. Ezután egy befejező vízszigetelésre van szükség, amely ugyanazokból a folyamatokból áll, mint korábban. A felületet vízszigetelő masztix bevonattal látták el, és az ízületeket vízszigetelő szalaggal ragasztják.

cserepezés

A csempe zuhanykabinjának eszköze utolsó lépcsője falak és padlóburkolat kerámia csempe. Rendes kerámia padlóburkolatokhoz.

Válasszon egy cserépet nem sima felületű, de durva, hogy a padló biztonságosabb legyen.

Az építőanyag-piacon hornyolt felületen csempék találhatók, amelyek csúszásmentesek és biztonságosak.

Mivel a lejtés miatt enyhe vágás szükséges, és nehéz a gyönyörű geometriát megfigyelni, mozaiklapokat használhat. Motley mozaik tökéletesen elrejti a dudorokat, a varratok összehangolásával nem lesz gond.

A padlóra néző zuhanytálca nélkül kezdődik a padló, majd halad a falhoz úgy, hogy az alsó sor falburkolatok eltakarja a varratot a fal és a padló között. Minden varratnak szilikon tömítőanyagon kell átmennie, hogy megakadályozza a nedvesség belépését.

Hogyan készítsek kerítést egy zuhany nélküli zuhany nélkül?

Két lehetőség vált népszerűvé:

 • tégla- vagy cinderblokkok, amelyek kerámia burkolólapokkal vannak bélelve;
 • Üvegajtók 6-12 mm vastagságú üvegből. Az üveg megerősödött, nincs rajta folt vagy folt, könnyen tisztítható.

Különböző választási lehetőségek kiválasztása a paletta nélküli zuhanykabinokhoz

Üveg kerítés nem véletlenszerűen népszerű: az üveg átlátszó vagy matt lehet, fényes vagy pasztell színekben. Az üvegburkolatnak köszönhetően a kis fürdőszoba helyszíne vizuálisan kibővíthető, a hatás a megvilágítással javítható.

Az eredmény
A zuhany nélküli zuhanyzó lehetővé teszi, hogy saját fürdőszobai belső téredet hozzon létre, és helyet és pénzt takarít meg. A stílusos és gyönyörűen díszített zuhanyzók a belső stílus különböző stílusainak megfelelőek.

Melyek a zuhanytálcák?

A zuhany tálcák még nem olyan népszerű egészségügyi termékek, mint a fürdőkád vagy a jakuzzi, de fokozatosan növekszik a kereslet. Végül is lehetővé teszik a zuhanykabin kialakítását gyakorlatilag minden szükséges helyen. Nézzük meg részletesebben, hogy milyen típusú zuhanytálcák vannak, és hogyan kell helyesen telepíteni őket.

A raklap alkalmazása és szükségessége

Sokan lehetnek kérdésük. Tehát miért van szükségünk valamilyen serpenyőre, amikor például egy akril fürdőt telepítünk. De először is ez a helyesen kiválasztott tálca, amely lehetővé teszi, hogy a zuhanyzóházat magával vagy szakemberek segítségével szinte bármilyen helyiségben, még egy nagyon kicsiben is telepítse. Ezenkívül könnyen elvégezhető, ha nincs fürdés vagy csere. Másodszor, a tervek lehetővé teszik, hogy a vízzel kapcsolatos eljárásokat gyorsan és kényelmetlenül vegye be. Végtére is, mindenki választhat egy raklapot, méretének és formájának megfelelően. Nem is beszélve a dolgokról. A híres gyártók gondoskodtak róla.

Ettől eltekintve, maga a zuhanykabin kialakítása függ. Ugyanakkor kevés helyet foglal el, ami lehetővé teszi a fürdőkád vagy az új mosógép felszerelését.

Továbbá, mindegyik zuhanytálca meglehetősen egyedi termék, és több funkciót is képes elvégezni egyszerre. Még önmagában is gyűjthető.

Méretek és formák

De a választás megkezdéséhez azonban szükséges a szükséges formában. Nem csak négyzet vagy téglalap alakú. Népszerű szögletes, ovális, többszöri (leggyakrabban öt vagy hat), valamint kerek és csigák formájában készült.

Ez lehetővé teszi, hogy a raklapot bármilyen területen helyezze el. De ahhoz, hogy egy speciális kabinat készítsenek a zuhanyozásra vagy sem, még mindig magának kell döntenie. Bár egy kis fürdőszobában, és különösen, ha van egy rést, nem lesz rá szükség. A falak megfelelőek a válaszfalak helyett.

A méret kiválasztásakor figyelembe kell venni egy ilyen árnyalatot. A raklapot egy speciális szifonra szerelik fel, amely 10-20 cm magas lehet.

Az oldal magasságában lévő raklapok különböztetik meg:

 • kis - akár 4,5 centiméter;
 • átlag - kb. 10 centiméter;
 • mélyen akár 18 centiméterrel és magasabbra (inkább a kerek struktúrákkal foglalkozik).

Az oldal hossza 70 × 70 és 130-140 cm között van. Átlagosan 900 × 900 × 70 cm, 1000 × 1000 × 140 cm vagy 900 × 900 × 50 cm, fontos, hogy a teljes tálca készlet legyen a legteljesebb, és a szifonnal együtt a keverőt nemcsak itt, hanem a leeresztő nyílás átmérőjével.

Hogyan válasszunk ki egy raklapot

Az alak és méret mellett különös figyelmet kell fordítani a raklap biztonságára. Biztosítania kell, hogy csúszásgátló bevonata legyen. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szappanos vízben való tartózkodás és a csúszás közben általában zuhanyozás nagyon egyszerű. Továbbá ma van egy speciális dombornyomott film, amely könnyen lehetővé teszi, hogy elkerülje azt.

A családtagok legnagyobb tagjaira is figyelnie kell. Hogy elég kényelmes legyen és megragadja a szükséges helyet.

Az idősek számára a legjobb, ha egy rakodólapot vásárol, és ez az űrlap egyes modellekben található.

By the way vannak kiegészítések formájában zuhanyfejek és hidromasszázs állványok, valamint egyéb funkciók. A zuhanyozás mellett ezek a mély tálcák is használhatók ruhák mosására vagy kutyák fürdésére egy séta után, mert a fürdõvel ellentétben nagyon könnyû elvégezni.

Anyagok raklapok gyártásához

Az ilyen termékek előállításához felhasznált anyagok jól ismertek és sok a pénzügyi lehetőségek függvénye. Mindenki megtalálja a megfelelő lehetőséget.

 1. Az akril nagyon népszerű, mert lehetővé teszi számodra a legbizarrabb formát, és ráadásul egyszerűen további mechanizmusokat építünk be. Könnyen tisztítható és 10-15 évig tud szolgálni. Még akkor is, ha kisebb mechanikai sérülések fordulnak elő, ez könnyen kijavítható egy különleges pasztával. Csak arra kell emlékezni, hogy ha a gyártó nem telepítette a belső megerősítő réteget, akkor ilyen raklapot kell a fémkeretre helyezni, ellenkező esetben erősen meghajol és megszakadhat.
 2. Az öntöttvas zuhanytálcák tartósak és tartósak és kétszer hosszabbak. Nem melegszik fel, de jól megtartja a hőt. Ugyanakkor a hazai gyártók lehetővé teszik, hogy egy raklapot vásároljon alacsony áron. Az igazi súly elég tisztességes, és nem létezik ilyen sokféle forma.
 3. Az acél raklapokat általában zománc bevonattal látják el. Lassan felmelegszik, miközben a zajszigetelés szintje kicsi. Ezenkívül a zománc nem rendelkezik nagy szilárdsággal, és idővel megrepedhet.
 4. A kerámia tálca mindig gyönyörűnek néz ki, és könnyen beilleszthető bármilyen belső térbe. Könnyű gondoskodni róla és régóta képes lesz szolgálni. Igaz, hogy lassan felmelegszik és károsodhat. Az ár még mindig elég magas.
 5. A Kvaril az akril jobb formája. A keménység és a tartósság érdekében itt kvarc por adódik. Ezért ez a termék megbízhatóbb és díszíti a szobát.
 6. Bár a legdrágább és stílusosabb típusú raklapokat úgy kell tekinteni, mint a természetes kő. Alapvetően márvány. A kő meleg és gyorsan felmelegszik. Egy ilyen raklap nagyon hosszú ideig tart és megjelenése mindig a tetején lesz.

Az ár is megfelelő. Ezért gyakran használnak olcsóbb mesterséges kövek, mint például a gránit, amely tartós és a textúra lehetővé teszi, hogy stilizálják azt ugyanazzal a márvány.

A raklap felszerelésének jellemzői

A raklap vásárlása után alaposan tanulmányozza az utasításokat, és figyeljen a lábakra vagy támasztékokra, amelyeket néha acél vagy akril termékekre helyezett. A vízszintes pozíció megfelelő beállítása a kezdetektől fogva rendkívül fontos. Talán ez ugyanazokat a téglákat vagy cinder blokkokat igényli, különösen azokban a modelleknél, ahol ilyen támaszok nincsenek.

Annak érdekében, hogy megakadályozza a víz stagnálását, és könnyen leessen lefelé a lefolyóba, olyan hajlásszöget kell tennie, amely általában legalább 3 fok. Ezért a lábak, és általában hat darab, akkor kell, hogy megfelelően húzza meg, és tegye a reteszelő csavarokat.

Ellenkező esetben a raklapot téglaalapra kell helyezni, amelyet cementes oldattal kell feltölteni, de bizonyos szögben is.

Szükséges a szilikon tömítőanyag, a füstszalag, az ivóvizes zuhanyzó és a szifon keverője is, amelyet a készlet tartalmaz.

akció eljárás

 • A lábak és a támaszték beállítása után a raklap alját egy különleges ragasztóval kell ragasztani a falhoz, amely általában a készlet részét képezi. Ha nem, akkor a Moment ragasztó praktikus.
 • Amikor a ragasztó száraz, a fal és a tálca közötti varrást szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, hogy megakadályozzák a túlzott víz bejutását.
 • A keverő a leeresztő nyíláshoz van csatlakoztatva. Ezzel egyidejűleg minden csavaros elemet azonnal tömítőszalaggal kell lezárni. Ezzel elkerülhető a felesleges szivárgás is.
 • Miután ellenőrizni kell a feszességet és hagyja a vizet. A szivárgást sürgősen rögzíteni kell. Ebben az esetben gondoskodni kell arról, hogy a víz gyorsan lefolyjon.

Házi készítésű raklap telepítése

Otthoni vagy családi házak számára egyszerűbb változatot hozhat a raklapon, és furnérozhatja azt kerámialapokkal. Ugyanakkor hozza a víz áramlását közvetlenül az utcára.

Az eljárás itt nagyjából azonos. A vízelvezető cső helyes elhelyezéséhez különböző hosszúságú fadarabok szükségesek. Célszerű műanyag vagy polipropilén csöveket használni a lefolyó lyukhoz.

Ezután egy konkrét betétet kell tenni a lejtő alatt, valamint a zárt lökhárítót is. A legjobb a zsaluzat alkalmazása. Bár megfelelő és tégla, amely többször is gipsz.

A padlószilárdságnak biztosítania kell a normál vízáramlást a serpenyő bármely szögéből. Csak ezután tudsz otgruntovat minden használó vízszigetelő anyagok.

A végső szakasz kerámia burkolólapok és tömítő ízületek rögzítése. A ragasztónak vízállónak és jó gyártónak kell lennie.

De attól függően, hogy melyik opció van kiválasztva, a zuhanytálca telepítése segít megoldani az egyik higiéniai problémát, és lehetővé teszi, hogy akár egy kis szobát is díszítsen, és felszabadítsa a helyet. A szépség mellett a serpenyő is multifunkcionális, és tökéletesen pótolhatja a fürdőt. Ráadásul a megfelelő modell kiválasztása és telepítése nem lesz nehéz még egy nem szakember számára is.

Fürdőszoba zuhanyfej

Lemark LM8043C felső zuhany

Lemark LM8040C felső zuhany

Lemark LM8041C felső zuhany

Zuhanyfülke Grohe Relexa 28404000

Lemark LM8042C felső zuhany

Fejzuhany Lemark Poseidon LM8033C

Lemark LM8035C felső zuhany

Fejzuhany Lemark Poseidon LM8037C

Lemark LM8039C felső zuhany

A Grohe Relexa és a 28094000-es felső zuhany

Zuhanyzó Lemark Poseidon LM8038C

Tolózár BelBagno Nova BB-SLDC1-IN

Lemark LM8036C felső zuhany

BelBagno BB-SLD1-CRM fejtámlák

Fejzuhany Lemark Poseidon LM8034C

Zuhanyzó Grohe Euphoria 110 Mono 27270000

Zuhanyfülke Grohe Euphoria 27234000

A Grohe Tempesta 26050001 fejzuhany a béna

WasserKRAFT A028 fülke tetején fekete

Zuhanyfülke WasserKRAFT A031

BelBagno Nova BB-SLDC2-IN felső zuhanyfej

BelBagno Arlie BB-SLD1C-200-CRM felső légterű zuhany

Zuhanyfülke Grohe Euphoria 27236000

Felfújható zuhanyzó Grohe Tempesta Cosmopolitan 26051001

Hibaüzenet

Kérjük, írja le az aktuális oldal hibáját, és javítani fogjuk!

Zuhanytálca tálcák: 6 fajta

A zuhanyzók széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a tökéletes lehetőséget a szobájához, sok év telt el azóta, hogy az emberek megtanultak használni a fürdőszobát. A szovjet időkben a függönykamrát a luxus magasságának tekintették. Napjainkban a zuhanykabinok felszerelése magabiztosan belépett a modern életbe. A kényelmet és a praktikumot sok felhasználó azonnal elismerte, és most mindenki, akinek lehetősége van, igyekszik fürdőszobájában zuhanyzót állítani. Sőt, a zuhanyzóval ellátott fürdőszoba cseréje helyet takarít meg más eszközhöz, például ugyanazon mosógéphez.

Zuhanytálcák: formák és méretű termékek

A fürdőszobák változatossága a vállalkozások által gyártott zuhanytálcákat és raklapokat kínálja. A zuhanykabinok formája a legkülönfélébb, ilyenek a szeszélyes, és nem igazán vevők.

Tusoló tálcák, amelyek alakjai és méretei sok változatban léteznek, többnyire háromszög alakú, téglalap alakú vagy ovális alakúak.

A raklap típusa függ a választott zuhany formájától.

A zuhanyzók dimenziói, valamint az űrlapok nagyon különbözőek, minden ízléshez és kialakításhoz. De vannak általánosan elfogadott paraméterek a raklapok számára a fülkék számára. A zuhanycsésze minimális szélessége 700 mm, maximális értéke 1400 mm. A raklap szélessége és alakja általában meghatározza a zuhanykabin teljes szerkezetének alakját, és fordítva - a zuhanytálca formája a zuhanykabin alakjától függ.

A zuhanyzók formái:

 • Sarok lekerekített külső sarokkal;
 • ovális;
 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • A sokoldalú
 • Round.

Egyedi rendelések lehetnek raklapok és egyéb formák és méretek.

Zuhanytálcák mérete és a gyártásukhoz szükséges anyagok

A fürdőszobák belső kialakításában bekövetkező újításoktól kezdve átalakulunk a zuhanykabinok otthonainkba történő bevezetéséhez. Ma különféle formák, színek és eszközök zuhanyai találhatók. A paletták is folyamatosan zuhanyzókkal lépnek fel, és tele vannak sokféleséggel.

A zuhanytálcák méreteinek meg kell felelniük a higiéniai követelményeknek, és használatuk kényelmét és kényelmét szolgálja. Ehhez a gyártók kiszámították a leginkább elfogadható méretű zuhanykabinokat és raklapokat.

A fülke raklapjának minimális mélysége legalább 4 cm, a raklap mélysége 10 cm mély, az átlagos mélységet 10 cm és 18 cm közötti raklapnak kell tekinteni, 18 cm-tõl kezdõdõen a raklap mélysége mélynek tekinthetõ. Az anyag, amelyből a raklapokat előállítják, szintén nem kis jelentőségű. A raklapokat egészségügyi biztonsággal kell ellátnia.

Az öntöttvas edényt nagy szilárdsággal és tartósság jellemzi.

Az anyag, amelyből a zuhanykabinok raklapjait gyártják, lehet:

 • Acél raklapok. Ezek eltérnek a tervezés megbízhatóságától, és nem a drága áraktól. Az ilyen raklap hátulja a zaj jelenlétében van a fémben a működés során.
 • Akril raklapok. Rendkívül praktikusak, könnyen karbantarthatóak, lábuk nem csúszik fel. Van egy mínusz - erősítésre van szükség a nagyobb tartósság érdekében.
 • Öntöttvas raklapok. A termékek tartósak, megbízhatóak, de nagyon nehézek.
 • Kerámia raklapok. A gyártásukhoz használt anyag szaniter vagy sanfarfor. Az ilyen raklapok esztétikailag tetszetősek, de nem túl praktikusak - nagyon könnyű megtörni egy kemény tárgyakkal. Ráadásul nagyon csúszósak és a víz gyorsan lehűl.
 • Kőből készült raklapok. Az ilyen típusú raklapok csak az életbe lépnek. Egyedülálló kialakítású és stílusos, de hátránya - a magas ár. Ezenkívül nincs szabad helyük a palettáról a padlóra.

A mesterséges kő palettái sokkal olcsóbbak, mint természetesek. A kőzet raklapok rendelésre készülnek.

Zuhanytálca magasság: standard paraméterek

A zuhanykabin fő funkciója, hogy kényelmes környezetben zuhanyozni kezd. Ehhez a zuhanynak megfelelő méretűnek és méretnek kell lennie. A raklap kiválasztásakor ezeket a követelményeket kell felhasználni. Figyelembe veszi továbbá azt a szobát is, amelyben a zuhanyzó be van helyezve.

A raklap magassága magában foglalja a raklap mélységét, és a kommunikációs eszközök helyét a kabin alatt. Ezért a zuhanykabin kiválasztásakor meg kell különböztetni a paletta magasságának és a serpenyő mélységének fogalmát, és nem szabad összetéveszteni őket.

A zuhanyzó tálca kiválasztásakor vegye figyelembe a paramétereket és a súlyát.

E tekintetben a fenti követelményeket figyelembe véve a raklap kívánt magasságát Önnek kell kiszámítania. A raklap alatti kommunikációs csövek számára elegendő hely lesz 15-20 cm-en belül.

A raklap magasságának kiválasztásakor figyelembe kell venni a következő tényezőket:

 • Minél nagyobb a paletta magassága, annál vastagabbnak kell lennie a csővezetéknek, hogy kifolyja a vizet. A víznek könnyen el kell hagynia a raklapot, különben a raklaphoz fürdőszoba alakul.
 • A tálca kialakításának összhangban kell lennie a teljes zuhanyzó kialakításával;
 • Vegye figyelembe a családtagok kívánságait. Ne töltsön túl túlzottan szükségtelenné a zuhanyt.

Ha akril raklapot vásárol, győződjön meg róla, hogy állandóan a felületen marad. Ellenkező esetben a raklapot is ki kell javítania.

Zuhany tálca mélyen, mint egy faj

Milyen gyakran vannak olyan helyzetek az életben, amikor bármilyen körülmények között alkalmazkodnia kell? "Gyakran" - mondja meg nekem, és igazad van. Ugyanaz a zuhanyzókkal - igazán szeretnék egy ilyen szép és kényelmes eszközt a fürdőszobában. De nem mindig a fürdőszoba helyisége lehetővé teszi számunkra, hogy egy kádat és egy zuhanykabinot is felszereljenek benne. Van elég hely egy dolog számára. Ez a hely, ahol a ravaszság és a leleményesség jön a mentő.

A mélysugárzó tálca általában akkor van felszerelve, amikor a zuhanykabin két funkcióval rendelkezik: a zuhany funkciója és a fürdőszoba funkciója. Ehhez szerelje fel a serpenyőt úgy, hogy a lehető legközelebb van a fürdőhöz.

A mély zuhanytálca sokkal könnyebb használni

Ebből a célból bármilyen raklapot választhat: acél, akril, öntöttvas, kerámia. Az űrlap szerint önnek kell választania magát. A legmegfelelőbb egy zuhanyfülke, egy fürdőszoba kombinációja négyszögletes vagy ovális raklap. Néha erre a célra négyzetes raklapot használnak. Kevésbé - szögletes. Saroktálca - a legkisebb típusú raklap, és a fürdő nem nagy. Emellett a zuhanykabinok is más típusúak.

A meglévő zuhanyzók típusai:

 • Nyílt. Ezeknek a zuhanyzóknak van nyitott területe a zuhanyozáshoz. A különbségek csak kis válaszfalak formájában láthatók.
 • Lezárva. A zuhanyzókabinok típusa, amelyeknek nyílása teljesen lezárja az ajtókat.
 • Vegyes típus. Zuhanyok, ahol a terület zónákra van osztva. Minden zóna funkcióinak megfelelően van felszerelve.

A vegyes típusú zuhanyzókat kis területű fürdőszobákban használják.

Lábfürdő a zuhanyzóhoz: gyártási trükkök

Néha a megszorítások feltételei között minden alkalommal meg kell mentenünk. És ha a ház felújításra kerül, akkor a pénz elfolyik, mint a tavaszi olvadó hó vízfolyása. Ha igazán szeretne egy zuhanyzót vagy fürdőt telepíteni a lábadra a fürdőszobában, és csak elég pénzed van a szerkezet megvásárlására, ne kétségbe esik, egyszerűen telepítheti a leeresztő edényt saját kezével.

A zuhanytálca vagy a serpenyőfürdő lábfürdőjét szakértők telepíthetik, de a mentés érdekében a telepítést maga is elvégezheti. Megfelelően tervezett rajzok és előzetes mérések segítenek ezzel.

A könnyű tisztítás és a formatervezés javítása érdekében gyakori a raklapok csempézése

A zuhanytálca tálca önálló felszerelésének pozitív tulajdonsága, hogy nem szabványos méretű helyiségekkel rendelkezik, így lehetősége van egy olyan zuhanytálcának felszerelésére, amire szüksége van.

Mi a tusoló tálca a saját kezével?

 • Kőből készült;
 • Téglából készült;
 • Betonból készült;
 • Fémszerelvényektől.

A legjobb öngyártott raklapok tégla raklapok.

Tusoló tálca típusai (videó)

A mai technikai fejlődés lehetővé teszi számunkra, hogy életkörülményeinket kényelmes és gyönyörűvé tegyék Természetesen mindenütt elfogadott szabványt megfigyelünk, de minden eszköz, beleértve a vízvezetékeket, szinte naponta változtatja paramétereiket, és hasznos funkciókat teremtenek.

Zuhanytálcák

Termék kód: 014820

Termék kód: 009150

Termék kód: 009151

Termék kód: 001042

Termék kód: 009152

Termék kód: 001043

Termék kód: 001044

Termék kód: 012296

Termék kód: 018783

Termék kód: 012297

Termék kód: 018625

Termék kód: 007503

Termék kód: 018624

Termék kód: 018626

Termék kód: 013387

Termék kód: 008163

Termék kód: 010561

Termék kód: 007506

Termék kód: 007504

Termék kód: 014321

Termék kód: 013385

Termék kód: 012298

Termék kód: 010562

Termék kód: 014323

Termék kód: 017814

Termék kód: 009465

Termék kód: 009014

Termék kód: 013844

 • oldal:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • ...
 • 20
 • 21
 • mutasd meg mindet

A fülkében és a fürdőkádakban zuhanyzótálcákat használnak. Az egész szerkezet kényelme és praktikussága a minőségétől függ, ezért fontos, hogy komolyan közelítsük meg a berendezés kiválasztását.

A katalógus online áruházának vízvezeték-szerelvénye a Missaqua.ru számos hazai és külföldi gyártó raklapot kínál. Önnek acélból, akrilból, márványból és kőből készült, kényelmes alakú és méretű modellek. Mindenki képes választani a legjobb lehetőséget.

Paletták zuhanyozókhoz és sarkokhoz

A paletta a zuhanykabin kialakításának legfontosabb eleme, ezért a legszigorúbb követelményeket róják rá. Fontos, hogy a termék ellenálljon nagy terhelésnek deformálódás és hajlítás nélkül. Ezenkívül kompaktnak kell lennie és csúszásmentes bevonattal kell rendelkeznie.

Raklapfunkciók

A választás során vegye figyelembe a következő modelleket:

 • Form. Az ovális, sarok, poligonális és négyzet alakú tálcákat általában zuhanyzópult vagy sarok meghatározott alakjára választják.
 • Méretek. A termék területe 70x70 cm-ről 140x140 cm-re változik, optimális választani egy olyan modellt, amely nem lesz túl nagy ahhoz, hogy megakadályozza a fülke szolgáltatását, de ez nem akadályozza meg a szabad mozgást a vízkezelések során.
 • Mélység. Ez a paraméter is változhat - a nagyon sík termékekről a mélyre (10,5-18 cm).
 • Biztonság. A termékeknek bordázott felületük van, amely nedves állapotban nem lesz csúszós.

Gyártási anyag

A zuhanyzó tálca kiválasztásakor fontos paraméter az anyag, amelyből készült.

A legnépszerűbb lehetőségek a következők:

 • Akril. Az egyik legkedveltebb lehetőség az ár és a tartósság optimális kombinációjának köszönhetően. Az ilyen raklapok bármilyen alakúak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy a termék ellenálljon a súlyának - válasszon megerősített modelleket.
 • Steel. Ez egy nagyon praktikus, tartós és megfizethető anyag, magas kémiai és mechanikai ellenállóképességgel.
 • Márvány. Általában luxusmodellekben használják. Megfelelő karbantartást igényel, de baktericid tulajdonságokkal és nagyobb kényelemmel rendelkezik.
 • Kő. Ezt a nagy szilárdságot és a kiváló esztétikai tulajdonságokat is megkülönbözteti.

Keresse meg, hol lehet praktikus és kényelmes raklapot vásárolni - rendelje meg Missaquában. Kínálunk legérdekesebb modellek Cezares, Alpen, Marmo Bagno, kiváló, RGW, Radaway és más gyártók.

Zuhany a kész zuhany elkészítése nélkül: számos jó lehetőség

A tálcával ellátott zuhanykabin tágas helyet foglal el, és egy szabványos terembe helyezés nem mindig lehetséges. Ezért gyakran nem kerülik a választást: kád vagy zuhany. Másképp megoldhatja a problémát - hagyja a kádat a helyén, és zuhanjon zuhany nélkül. A cikkünkben megtalálja a rajzokról készült fényképeket és tippeket a tervezéséről.

A zuhany nélküli zuhanyzók előnyei és hátrányai

A zuhany nélküli zuhanynak számos előnye van:

 • tágabb, mert határai csak egy falat és egy könnyű üvegfelületet jeleznek egy vagy két oldalán;
 • könnyű gondoskodás, ami a partíció törléséhez és a padló mosásához vezet;
 • maximális könnyű használhatóság;
 • a tervezés egyszerűsége, a súlyos károk kiküszöbölése;
 • lehetőséget nyújt kreatív képzelőerejének bemutatására, amikor terepet készít a zuhanyzó számára.

Sajnos az előnyök mellett vannak hátrányai is. Ha ilyen zajt rendezel egy városi lakosztályban, nem zárhatja ki az alább felsorolt ​​szomszédok elárasztásának kockázatát. Ezért próbáljon tanácsot kérni a szakemberektől a megvásárolt vízszigetelő anyagok minőségéről. Ráadásul a padló a fürdőszobában 15 cm-t kell megnövelni, és ha nem szereli be a vízzárást, akkor elkerülhetetlenül kellemetlen szag lesz.

Hogyan készítsek zuhanyt tálca nélkül?

A kabin nélküli és raklap nélkül zuhanyzónak az a tulajdonsága, hogy az alapja a padlóval síkban van. Fizikai szempontból ez a terület a fürdőszobában található. A lélek egy ilyen lélekben a következő rétegekből áll:

 • az alap;
 • expandált polisztirol szigetelése;
 • esztrich;
 • vízszigetelés;
 • esztrich;
 • szemben a csempe.

Egy ilyen padló olyan, mint egy puff pite. Működik a következő technológián:

 • 50 mm vastag polisztirol habot helyeznek a beton alapra - ez egy melegítő réteg;
 • hogy a létra vagy a tálca felhelyezéséhez víz legyen. Ráadásul a lélek létrája vízszintes vagy függőleges, kerek vagy négyzetes. Egy városi lakásban a padlón lévő lyukba van szerelve, és egy 0,3 és 1,2 m közötti zuhanytálca alkalmasabb egy vidéki házban;
 • ezt követi beton esztrich. Lay vízszigetelés 2 vagy akár 3 rétegben úgy, hogy rögzítse és része a falak, sarkok. Ezután vegye fel a nem szőtt szalagot, és ragassza be azt a helyet, ahol a padló a falhoz csatlakozik. Végezzen 40 mm-es nyakkendőt, fémes hálóval megerősítve;
 • az utolsó szakasz előtt áll. A padlót leggyakrabban kerámia burkolólapokkal díszítik, de használhat mozaikokat, kavicsokat, lapos kőzetet. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kifolyónyílás a kifolyónyílás felé fordul, különben a víz elárasztja az egész helyiséget.

Figyelem! Létra kiválasztásakor menjen a vízfolyásból és a vízelvezető kapacitásból, különben a létra nem tud megbirkózni a zuhanyzó vízmennyiségével. Az is fontos, hogy a létrát nedves és száraz zárral is ellátják - ez a legmegbízhatóbb akadály a kellemetlen szennyvízszagok behatolására a fürdőszobába.

A padló lefektetése után szerelje fel a szárnyat vagy különítse el a zuhanytartományt egy képernyővel. Ha a szárny csúsztatva van, először rögzítse az útmutatókat a padlón és a falon előre elkészített jelölésnél. A függőlegességet és a vízszintes irányítást gondosan kell ellenőrizni, az építési szintet használva.

A falak vezetőinek találkozási helyén tömítőanyagot használnak, várják, amíg mindent kiszáradnak, rögzítik a redőnyöket, ellenőrzik, hogyan mozognak. Ezeknek a munkáknak a befejezése után felakasztják a zuhanyrudat, ellenõrizzük az összes rögzítést, vigyük a vizet és teszteljük a szivárgást.

Zuhany lehetőség zuhany nélkül

Ilyen zuhany lehet bárhol elhelyezni. A sokrétű épület fürdőszobájában a sarok a legjobb hely, de egy másik lehetőség is lehetséges. Mindez a szoba egyéni jellemzőitől függ. A fotót nézve látni fogod, hogy sok kiváló design lehetőség van a paletta nélküli zuhanyzóhoz:

 1. A zónát mozaik vagy kontraszt szín jellemzi. A zuhanyzó sötét színe eredetinek tűnik a fürdőszoba fényes fehér falai ellen.
 2. A levegős és tágas szoba, ahol a zuhanyzó egy színben készül a többi helyiséggel. Az üveg vagy a műanyag átlátszó felosztása szinte láthatatlan, és nem sérti a belső tér integritását.