Legfontosabb > Tervezés

A fürdőszobában a minőségi csempeburkolat minden jellemzője és árnyalata

A kerámia burkolatokat hagyományosan a fürdőszoba falainak díszítésére használják. A színek, textúrák és alakzatok gazdagsága lehetővé teszi, hogy bármilyen tervezési projektet és ötletet megtestesítsen a szobában. Ugyanakkor sok embernek tűnik, hogy a csempék a saját kezű fürdőszobában egy egyszerű folyamat, amely minimális tudást és készségeket igényel. Ez a téves felfogás gyakran azt a tényt hozza, hogy a falak minősége megakadályozza a kialakított belső tér teljes benyomását. Kétféleképpen lehet elkerülni a hibás kőművesség megjelenését: megrendeljék a munkát szakemberek által, vagy alaposan tanulmányozzák, hogyan történik a csempék elhelyezése a fürdőszobában - minden jellemző és árnyalat.

tartalom

Hogyan válasszunk kerámia csempe falakhoz ↑

A befejező anyagok üzletei bőven választanak ki, de nem szabad csempéket vásárolni, csak a színre összpontosítva. Végül is a csempék elhelyezése a fürdőszobában azt jelenti, hogy teljes kompozíciót kell létrehozni, ahol az alak, a textúra és a méret fontos. Ezenkívül a csempe típusa mechanikus teljesítményétől és tartósságától függ.

Annak érdekében, hogy a választás során ne tévesszen meg, figyelembe kell venni a befejező anyag összes jellemzőjét:

 • Erősségi osztály Szakmai építők különös figyelmet fordítanak erre a pillanatra, amikor cserépet vásárolnak külső burkolatokhoz, valamint kerámiáknak a padlón történő elhelyezésekor. A fürdőszoba szabványos kialakításánál ez a tényező nem különösebben fontos - az első vagy a második osztály megfelelő termékei.
 • A vízfelvétel mértéke. Ez egy nagyon fontos mutató, mivel jellemzi a csempe ellenállását a nedvességnek. A jelölés alfanumerikus kombinációkkal történik, és standard helyiségek esetén az Ia, Ib, IIa, IIb jelzésű termékek ajánlottak. A III-tól a IV-ig terjedő vízabszorpciós osztályt nem tartják elégségesnek a magas páratartalom esetén.
 • Méretét. Itt mindenkinek saját ízlése szerint és a befejező ötletekkel összhangban dönt, de érdemes megjegyezni, hogy a méret a helyiség méretétől függően a legjobb. Hogyan néz ki a burkolólap a fürdőszobában - a fotók a legjobban mutatnak, és világos, hogy a kis elemekkel díszített szobát jobban harmonikusan érzékelik.
 • Színes. Ez magában foglalja a díszítő elemek díszítésével kapcsolatos minden tervezési lehetőséget: árnyékot, homályosságot, különféle díszek jelenlétét.

A csempe négyzetméterben kerül értékesítésre, ezért a boltba való bejutás előtt érdemes a fal mérését elvégezni. Az egyes falak magasságára és szélességére vonatkozó információkra van szükség, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy megszerezzük a fürdőszoba területét és számítsuk ki a szükséges mennyiséget. Ha kétségei merülnek fel a számítások helyességével kapcsolatban, az üzlet eladója segít abban, hogy ne tévesszen meg a mennyiséggel. Valószínűleg azt javasolja, hogy 5-10% -kal többet vásároljon a szükségesnél, és érdemes hallgatni. Ez az állomány, amit tanácsoltak és hivatásos építők.

A dísztárgyakat, például a határokat, külön megvásárolják. A számítás alapja a fal szélessége, amely megfelel az elemek szélességének és a befejező sorok számának.

Hogyan készítsük el a falakat a csempe alatt ↑

A fürdőszoba burkolására vonatkozó szabályok szigorúan előírják a falak minőségét. Ez azt jelenti, hogy az előkészítő munka minden szakasza jelentős és a lehető legnagyobb gonddal kell elvégezni. Minden manipuláció után a falaknak minél simaabbnak kell lenniük, különbségek és torzulások nélkül. Javasoljuk, hogy a falakat egy meghatározott sorrendben készítse el:

A tisztítás azt jelenti, hogy eltávolítjuk a régi bevonat minden réteget. Csempe, festék, vakolat - mindent meg kell tisztítani a talajra.

A vakolat időnként nagyon tartósnak tűnik, de a burkolólapok felhelyezése után fennáll annak a veszélye, hogy a teljes anyag összeomlik a régi anyag forgácsolása miatt.

A falak összehangolása a legfontosabb előkészítő szakasz, hiszen ez befolyásolja a kerámia burkolólapok elhelyezését a fürdőszobában. Számos lehetőség közül választhat:

 1. Igazítás a vakolattal. Nem valószínű, hogy egy laikus jó munkát végez ezzel a munkával - mivel nemcsak a gipsz óvatosságát, hanem a magassági különbségeket is meg kell akadályozni. Ezenkívül az anyagnak meg kell szintet tennie a falak összes hibája, beleértve a derékszögek hiányát, ami gyakran történik.
 2. Szorítás és hálóerősítés. A finom szemcséjű fémhálót a primer falakhoz rögzítik távtartó tüskékkel, amelyeken az épületet a csempere helyezzük. A megoldás alkalmazása során fontos, hogy ellenőrizni lehessen a felület minőségét, amely a lehető legegyszerűbb legyen.

Az elkészített falakat alaposan alapozzák, hogy növeljék az adhéziót. Ha az oldat száraz, akkor elkezdheti a csempét a fürdőszobában.

Laying csempék a fürdőszobában: ahol kezdeni ↑

Még a ragasztó használata előtt érdemes megítélni, hogyan kell csempét tenni a fürdőszobában. Ehhez egy sorot kell elhelyezni a falak mentén és értékelni kell a kapott eredményt. Természetesen a sarkokban az anyagot egyébként is meg kell vágni, de problémás lesz, ha a csempe szélessége 2,5 cm-nél kisebb, és ha ez a helyzet, akkor ajánlatos a csempeburkolás sorrendjét a fürdőszobában figyelembe venni - csak két lehetőség van:

 • a fal közepétől. Ez az eljárás magában foglalja a fürdőszoba burkolólapok sorrendjét, az egyes falak közepétől kezdődően. Ebben az esetben a szélsőséges burkolatoknak megközelítőleg azonosnak kell lenniük - akkor a sarkok nagyon rendesek lesznek, és maguk a falak jól ápolt megjelenésűek;
 • a "piros saroktól". Ez a kerámia csempe burkolása a fürdőszobában a bejárattal szemben lévő sarkon. A módszer technikájának betartásával a vágott csempe gyakorlatilag "láthatatlan" zónába esik - a belső tér a leglátványosabb lesz.

De az irány kiválasztása nem elegendő. A fürdőszoba burkolatának minőségi lefektetése egy másik döntést igényel - ahol az első sor kezdődik. Itt szinte minden építő egyhangúlag azt állítja, hogy a befejeződést a második sorból kell elvégezni, így a helyiséget a padlóig kell hagyni. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy még jobban kiegyenlítse az esetleges rendellenességeket és hibákat a padló és a lábazatok elhelyezésében. Az ajánlott behúzó magasság a fele a csempe.

Csempe árnyalatok ↑

Minden előkészítő fázis mögött, és elkezdheti a fő munkát. Megérteni, hogyan lehet a csempe burkolását a fürdőszobában könnyű. A legfontosabb dolog az, hogy ismerjük az összes funkciót és kövessük a szakmai ajánlásokat.

A csempe burkolását a fürdőszobában egy speciális ragasztóval végezzük, amely közvetlenül a munka megkezdése előtt készül. Száraz keveréket adunk a vízhez és kevertetjük. A megoldás nem lehet folyékony és nem túl vastag.

Ismertesse a munka szakaszait, nem sok értelme van, mivel már világosak. Fontos tisztázni azokat a pontokat, amelyeket a furnérozott kerámiákkal kapcsolatban tényleg tudni kell:

 • A fektetést kis területeken kell elvégezni - egyszerre 3-4 sor. Ez a megközelítés lehetővé teszi a torzulás elkerülését, amikor a csempe a felső sorok súlya alatt csúszik.
 • Ajánlatos az idő elosztása és az összes függőleges és vízszintes horizont felvétele. Jelek hiányában az építési szintet folyamatosan kell használni a telepítés minőségének ellenőrzésére.
 • A tapadás nagyobb, ha a ragasztót nem a csempe, hanem a falra helyezzük.
 • A sík felület elérése érdekében minden rögzített elemet hintázással kell javítani. Ez egyenletesen elosztja a ragasztót és a magasságot.
 • A fektetési hibák javítása a habarcscsíkok szélességének megváltoztatásával történik.
 • Ahhoz, hogy gyönyörűen "megy körül" csövek vagy vízvezeték elemek, használjon fogó vagy csempe vágó törés lapkákat.

Minden munka befejezésekor a csempe közötti távolságot speciális fugázóanyaggal kell lezárni. A műanyag spatulával van ellátva, és könnyen kialakítható finom varratokká.

Kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában csináld magad: videó ↑

A kerámia burkolólapokkal való munka minden nehézsége az előkészítő szakaszokban rejlik. Ezért ajánlott szakmai építőt felvenni a fürdőszoba javítására. A laikus nem lesz elég ahhoz, hogy megtekinthesse a "csempézés a fürdőszobában" videót, hogy megértsék az árnyalatokat az első alkalommal, és minőségi megvalósulást érjenek el.

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

A csempe elhelyezése: a fektetés finomságai és tulajdonságai (fotó, videó utasítás)

A konyha, amelyen a csempe van elhelyezve, annyira ismerős, hogy amikor a konyha helyisége nem tartalmaz csempe, akkor először van egy érzés, hogy valami hiányzik. Annak ellenére, hogy a cserépet mindenhol használják, nem mindenki tudja, hogyan kell helyesen elhelyezni a cserépet, mivel ebben a kérdésben sok finomság és sajátosság van.
Tartalomjegyzék:

Hogyan készítsünk csempéket: finomságok és jellemzők

A kerámia burkolólapokat különböző felületeken használják. De amikor általános csempézést végeznek, nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez a folyamat külön műveletekre oszlik, és ebben nincs semmi különös.

A tervezők ajánlása szerint a helyiség teljes területét több külön zónára kell felosztani. Például a konyhafelületen a következőképpen oszlik:

 • Munkahely - kályha, mosogató, hűtőszekrény és egyéb háztartási készülékek helyisége;
 • A "kötény" övezet - az általános színű regisztrálásból származik;
 • Padlózóna - egyfajta zónaelválasztó szerepét játssza;
 • A fennmaradó hely.

Hogyan jelölje ki a zónákat a csempék elhelyezésekor

A fent leírt szabályokat követve a helyiség egyes részeit különböző csempékkel díszítik. Az alábbi képen látható egy példa arra, hogy egy szobát zónákra osztanak.

Amint a képen látható, minden zónát saját típusú csempe díszít. De lehet különbséget tenni a zónák segítségével egy színes csempe, egyszerűen úgy, hogy más módon. Az alábbi képen látható a zónaelválasztás módja.

Hogyan válasszunk csempe?

Ez egy fontos pont, mivel a csempe kiválasztása különösen fontos mutatókat határoz meg a kényelem és a tartósság tekintetében. A csempe önmagában sok különböző tulajdonsággal rendelkezik. Van tömörített, edzett és tartósabb modellek. Több tartós cserép, leggyakrabban szőnyegpadló.

Nagyon fontos árnyalat az ilyen csempe felületén. A padlóra történő felhelyezésnél jobb lapos felületet használni. Nem annyira csúszós, és minimálisra csökkenti a csúszás és sérülés esélyét. Ezenkívül ez a burkolat vízállóbb és ellenáll a mosószerek káros hatásainak.

A csempe mérete is nagyon fontos. A nagy méretű csempe nem néz ki egy kis helyiségben.
Ezért szakvélemény szerint, egy kis helyiségben jobb, ha egy 15x15 cm-es csempe, vagy akár egy mozaik használata is. Természetesen a telepítés ebben az esetben hosszabb ideig tart, de a végeredmény harmonikusabb lesz.

A csempe telepítési technológiájáról

Az egyik legfontosabb pont a csempe felületének felkészítése. Az alapnak száraznak és szintnek kell lennie. A falakat gipsz vagy gipszkarton (ha nagyon ívelt) szintre helyezzük. A padlókat önszabályozó vegyületek készítik.
Az igazítást követi egy alapozási folyamat. A talaj száradása után csempe ragasztót alkalmazhat a felületre, és közvetlenül a csempe lefektetéséhez. Ez így történik:

 • 1. Ragasztás a felületre, és fogazott simítóval. A ragasztót kis területen alkalmazzák, hogy a ragasztó megragadása előtt csempéket készítsen;
 • 2. A csempe egy ragasztórétegre van felhelyezve, és egy szinttel és egy lyukkal szintetizál. Ha szükséges, akkor a csempe megfelelő helyét úgy érjük el, hogy megérintjük a mozgást egyidejűleg. Annak érdekében, hogy a burkolólapok közötti egyenlőtlenséget biztosítsa, használjon speciális kereszéseket a lapok között;
 • 3. Miután a ragasztó megszárad, a varratokat egy habarccsal lezárják.

Példa a megfelelően lefektetett csempékre az alábbi fotón.

Hogyan helyezzünk csempéket a falra?

Tegyük fel, hogy úgy dönt, hogy csempe egy fürdőszoba vagy konyha, de nem tudja, hogyan kell elhelyezni a csempe a falon. Ne aggódjon, olvassa el az alábbi írásmódot, megtudhatja mindazt, amire szüksége van a művelet elvégzéséhez.


Az első lépés az szükséges anyagok meghatározása. A falak falburkolásához a következő anyagok szükségesek:

 • Primer. Ezt egy görgővel vagy ecsettel kell felhordani, mielőtt a cserépet felhelyeznék. Ezt az építőanyagot rosszul nedvszívó, porózus vagy fa felületek feldolgozására használják, hogy különleges réteget alkossanak az alapfelületen. Javítja a tapadási tapadást
 • Adalék. Ezt az összetevőt ragasztóanyaggal keverik, hogy javítsa a mutatóit, például a tapadást és a plaszticitást. Ez kompenzálja az alap szabálytalanságait.
 • Gitt. Ő végzi el a falak összehangolását. Szárazanyag vízzel elegyedik.
 • Fugázó ízületekhez. Tálaljuk a csempék közötti helyet. Ezt az anyagot puha gumi spatulával kell felhordani.
 • Csemperagasztó Gyakran késztermékben értékesítik, vödörben csomagolva. Ez speciális hornyolt simítóval történik.

Előkészületek a falak burkolásának alapjaira

Az egyik vagy másik út esetén a felületnek sík, erősnek és száraznak kell lennie.

 • 1. Porózus alapú alapozóhoz.
 • 2. Ha az alap simává válik, meg kell szúrni vagy karcolni kell egy darálóval, majd alapozni.
 • 3. Ha az alapfelület szabálytalanságokkal vagy nagy repedésekkel rendelkezik, azokat gitttel kell szintetizálni.

Layout a tojás

 • 1. Egy szinttel és egy jelölőkábellel vízszintes sávot kell rajzolni, amely megfelel egy padlószintű magasságú csempe.
 • 2. Ezt a vonalat úgy kell beállítani, hogy a csempe felső sorát ne kelljen elvágni (a varratokat a számítás során figyelembe veszik). A próbavégzés segít méretének illesztésében. Ha a padlófelület a horizonton szögben van, akkor az alsó sorlap csempe le van vágva ennek a szögnek megfelelően.
 • 3. A függőleges vonalakat vonalvezetéssel húzzák.

Burkolólapok elhelyezése a falakon

 • 1. Egy simítóval ragasszon fel ragasztót az alap egy kis területére (kb. 0,5 m). Ezután a ragasztót egy fogazott simítóval állítjuk be.
 • 2. Most be kell ragasztani az első darablapot a sín mentén. Mögött ragasztják az első vízszintes csempék sorát, majd a második, és így egészen az egész falig.
 • 3. Ne feledkezzen meg a műanyag keresztezésekről, hogy ugyanolyan távolságban maradjon a csempe. Működés közben a csempe felületét meg kell tisztítani a felesleges ragasztótól.
 • 4. A cserépet síkra kell helyezni. Ha áll, akkor gumi kalapáccsal és fa bárral kell díszíteni. Fablokk használata esetén egyszerre több csempe tetejére kell helyezni.
 • 5. Folytassa a csempe minden sorát, figyelve vízszintes és függőleges helyzetüket.
 • 6. A bélés az alsó részen lévő hiányzó darabok lezárásával végződik, és ehhez nem szükséges vonalzó vagy szalag használata. A műanyag keresztezések eltávolítását a ragasztó megkötése előtt kell elvégezni.

Seam tömítés

1. A csempék behelyezése után egy nappal a habarcsot kell alkalmazni. A varrásokon gumi spatulával történik.
2. A habarcs és a ragasztó maradványait a nedves szivaccsal és ruhával távolítsa el.

A tábla
A fürdőszoba burkolásához használjon speciális vízálló habarcsot.

Csempefugázás: Melyik a jobb

Még a tökéletesen lefektetett csempe is befejezetlennek tűnik, ha a munka végén a csempeporát nem használták. Melyik a jobb habarcs, és milyen kritériumok alapján választja? Ezeket a kérdéseket igyekszünk tovább világítani.

Összetételével a habarcs cement és epoxi lehet.

Cementcement

Ez a legegyszerűbb lehetőség, amely nem igényel magas szintű alkalmazási és előkészítési készségeket, de mégis jól néz ki. A cementhabarcs finomcement, lágyítók, különböző adalékok és pigmentekből áll. Ezt a habarcsot használat előtt vízzel keverjük, majd a varratokra alkalmazzuk.

A cementhabarcs konzisztenciája hasonlít egy gitthez, ezért könnyen használható.
A készítmény összetételétől és céljától függően a cementcement lehet:

 • keskeny varratokhoz (legfeljebb 5 mm-ig)
 • széles varratok alatt (több mint 5 mm).

A második típusú habarcs használt kötelező kiegészítő összetevő - homok. A homok meggátolja a cementkészítmény repedését, és nem teszi lehetővé, hogy összeomlik. Ugyanakkor a homokszemcsék mérete a varrat vastagságától függően változik.
A cementhabarcs csomagolása az alábbiak szerint történik:

 • kész készítmény (vödörben);
 • száraz por (csomagolásban).

A befejezett habarcs azonnal alkalmazható.

A kész cementhabarcsot különböző adagokban értékesítik.
Ami a száraz habarcsot illeti, a munka megkezdése előtt vízzel kell hígítani a kívánt állapotba. A száraz keverék kényelmesebb, ha a munka mennyisége nem túl nagy, hiszen éppen annyi keveréket készíthet, amennyire szüksége van. De szárazra kell hagynia.
A cementhabarcs előnyei:

 • kényelmesen használható;
 • egyetemes;
 • széles választékú árnyalatokkal rendelkezik;
 • tartós;
 • olcsó.
 • szennyezés esetén;
 • háztartási vegyi anyagok által elpusztított.

Epoxi habarcs

Magas páratartalmú helyiségekben használják.

Az epoxi habarcs meglehetősen viszkózus konzisztenciájú. Emiatt alkalmazása nagy pontosságot és szakmai hozzáállást igényel.
Bármely epoxi habarcs a következő komponenseket tartalmazza:

 • epoxigyanta, amely speciális adalékokat és töltőanyagokat tartalmaz;
 • edzőt.

Ahhoz, hogy egy működő keveréket kapjunk, ezeket az összetevőket összekeverjük (megvásárláskor, különböző tartályokban vannak csomagolva). Ennek eredményeképpen meglehetősen sűrű, de rugalmas tömeget kapnak. Ez a tömeg használata nem könnyű, mivel a kompozíció nagyobb viszkozitást mutat, ezért még a szakemberek hosszú ideig dolgoznak vele, és fárasztóak. De a munka befejezése után jelentős pluszra számíthat: a varratok legalább 40 évig megőrzik megjelenésüket. Ez a fő oka annak, hogy a szakemberek a legmagasabb minősítést adják ennek a habarcsnak.

Az epoxi habarcsot fényes alkotórészekkel lehet hígítani a vizuális hatás javítása érdekében.
Az epoxi habarcs előnyei:

 • tartós;
 • tartós;
 • ellenáll a piszok, gombák és penész;
 • vegyszerekkel és tisztítószerekkel szemben ellenálló;
 • vízálló;
 • magas dekorációs képességekkel rendelkezik.
 • drága;
 • nehezen használható.

Fugázóként néha szilikon tömítőanyagot használnak. De más célokra használják - a bélés és más anyagok elszigetelésére, például azon a helyen, ahol a csempézett bélés határos a fürdőszobában, a mosdóban vagy a WC-tálban. A szilikon tömítőanyag használata az ízületek teljes kitöltéséhez drága, és nem biztosítja azokat a lehetőségeket, amelyekkel a habarcs felnyílik.

Hogyan készítsek csempe a fürdőszobában?

Mi szükséges a fürdőszoba javításához? Cserélje el a vízvezetéket, a fürdőt, a mosogatót... de a legfontosabb dolog - az, hogy dobja a csempe. Úgy döntött, hogy elvégzi a javítást? Ez egy racionális és gazdaságos megoldás. De mielőtt elkezdené, győződjön meg róla, hogy mindent tudsz arról, hogy hogyan lehet csempét elhelyezni a fürdőszobában.

Mielőtt elkezdené a csempe fektetését a fürdőszobában, a következő előkészítő munkát kell elvégeznie:

 • Kezdetektől fogva nem lehet nyomon követni a régi falakat. Ez befolyásolja, hogy a csempe mennyire szorosan illeszkedik az alaphoz.
 • Ezután ellenőriznie kell a falszint görbülését (legalább egy méter hosszúságú). Ha a fal több mint 4-5 mm-rel ferdén fekszik, azt gipszel kell szintetizálni.
 • A fal vakolását megelőzően egy alapozó kerül fel a felületére (és ha nem vakolat, akkor is). Az alapozónak köszönhetően a falra alkalmazott anyagok jobban fognak tartani.

A falak vakolását követően hagyni kell, hogy teljesen megszáradjon, mielőtt a csempe fölé helyezné. Ez a folyamat két hétig tart. Ha a burkolólapot a nedves gipszre helyezi, akkor a jövőben lehetetlen elkerülni azt a tényt, hogy a csempe egyszerűen lehámul.

Hogyan illeszkedik a csempe a fürdőszobába?

A cserép használatához használjon csempe ragasztót.
Ez egy száraz por, amelyet az utasításoknak megfelelően vízzel hígítanak és speciális fúvókával ellátott elektromos fúróval keverve. Végül olyan masszát kell kapnia, amely nem folyik a fal mentén, és nem tűnik el.

 • A fal mentén vízszintes vonal húzódik, amely mentén a csempe le van fektetve. A vonalat vízszintesen, pontosan a horizontvonalon kell elhelyezni, hogy a falazat egyenesen és egyenesen legyen.
 • A fürdőszobában a csempe burkolása a fürdő tetején kezdődik, ha a falhoz közel helyezkedik el. És ha nem, akkor kezdeni a csempéket kell a második sorban. Ezért a vízszintes vonalat a csempe és a varrás egy sorához kell húzni.
 • A vonal mentén, ideális esetben egy dugót kell biztosítani, hogy a csempe ne mozduljon le.

Csemperagasztás:

 • Ha a falak simaak, a tetejükön ragasztót alkalmaznak. A fogazott simító segítségével a ragasztót a fal mentén kell elosztani. A csempe a tetejére van fektetve, de nem kerül túl lenyomva, hogy elkerülje a sérülést.
 • A csempék közötti távolság nem haladhatja meg a néhány millimétert. Ehhez használjon speciális "kereszteket".
 • Ügyeljen arra, hogy a csempe nem lehet egyenlő darab. Előfordul, hogy a különbség egy millimétert ér el.
 • Emiatt, miután lefektett egy sor csempéket, ellenőrizze, hogy a sor sorát elmozdította-e. Ha elmozdul, akkor a varrat szélessége miatt javítania kell.

Természetesen nem minden csempe illeszkedik az egészhez. Például a sarkok pontos és pontos cseréjéhez le kell vágni. Ezt a műveletet csempevágó hajtja végre.

Fugázó

A fektetést követően tisztítsa meg a csempe felületét a ragasztó maradványaitól. Ha a ragasztó továbbra is a varratok között marad, akkor nem lesz vonzó. A ragasztó eltávolítása után injektálhat.

Ez egy speciális keverékkel történik, amelyet csempéknek neveznek (közönséges emberek - fúga). Vízszigeteléshez és dekorációhoz használható. A szakemberek egy gumi spatulát használnak a habarcs felhordására, és a varratok tisztítását 6-7 mm átmérőjű kábellel, egy csavaros sapkával vagy valami mással végzik el, miután egy árokban maradt árok.
Miután a cserép megszáradt, törölje száraz szivaccsal, majd öblítse le vízzel, hogy a varratok ne lágyuljanak.

Hogyan készítsek csempe. Videólecke

Ha sok nyomtatott információ ellenére még mindig nem teljesen világos, hogy hogyan kell helyesen elhelyezni a csempeit, akkor a videoklipnek pontosan meg kell határoznia a "és" pontot, hogy végső soron egyértelművé tegye ezt a folyamatot. Szóval, mi lesz leírva ebben a történetben?

Először is, közvetlenül a lefejtés előtt, a bázis készítésének folyamata követi. Itt van, mi történik rajta:

 1. • az alap tisztítása a régi felületről;
 2. • távolítsa el a port és ellenőrizze az alap síkságát;
 3. • a falak összehangolása;
 4. • kéthetes szünet az alap szárításához;
 5. • nedvességálló alapozó alkalmazása a hordozóra.

Miután elkészült az előkészítő munkával, közvetlenül a videóban megjelenő folyamathoz juthat, nevezetesen a csempe lefektetéséhez. Itt van, hogy mit tartalmaz:

 1. • Az első lépés az alján egy sor csempe, de nem tapad. Ez szükséges a helyes mintázat kialakításához. Például a mennyezetről az utolsó sorra 4 cm van, sokkal könnyebb ezt figyelembe venni alulról, mint a darabokra a mennyezetre vágni.
 2. • Ezt követően elhelyezzünk jeleket a falon a sor első és utolsó lapjának megfelelően.
 3. • Most jelölje meg a függőleges sort egy szinttel.
 4. • A csempék elhelyezésekor a sorok egyenletességét folyamatosan ellenőrizzük. Ha szabálytalanságok vannak, azonnal ki kell küszöbölni őket.
 5. • A fektetés során a varrat vastagságát műanyag keresztezések szabályozzák.
 6. • A csemperagasztó a falra, nem a csempere kerül. A ragasztót egyenletesen kell alkalmazni.
 7. • A burkolólapot a lehető legsúlyosabban le kell nyomni, de ne károsítsa.
 8. • És az utolsó szakaszban a fugázás megtörtént.

Annak ellenére, hogy a bonyolultság, és a szükséges ellátás során a csempe, ez mindenkinek. Alaposan tanulmányozta a folyamatot, tökéletesen megbirkózik ezzel a munkával!

A csempe burkolásának eljárása a fürdőszobában. A munka szakaszai és a technológiai telepítés árnyalata

Kiválasztva a fürdőszoba felületét, figyeljünk a kopásállóságra, a tartósságra, az anyag nedvességtartalmára, szélsőséges hőmérsékletekre. És az összes rendelkezésre álló lehetőség közül a legtöbb esetben a leghasznosabb és nyereségesebb a cserép vagy kerámia cserép kiválasztása, mint a padló és a falak befejező anyaga. A raktárkészletben bemutatott csempeanyagok széles választékának köszönhetően minden ízlés és költségvetés kiválaszthatja a befejezést.

Hangulatos fürdőszoba

De nem elegendő finishing anyagok megvásárlására - ugyanúgy a burkolólapok behelyezése a fürdőszobában is jelentős kiadásokat és erőfeszítéseket igényel. Természetesen bízhat a szakemberekkel. Nem lesz olcsó. Igen, és az eredmény közvetlenül függ a csempe szakemberek integritásától. Lehet-e menteni és csökkenteni a javítás költségeit a fürdőszobában? Ha elvégezheti a csempék teljes sorrendjét a fürdőszobában. És hogyan kell csinálni - meg fogjuk mondani ebben a cikkben.

Fektetés: a munka kezdete

Hagyományosan minden javítás, fő vagy kozmetikai tervezéssel kezdődik. Készíts egy tervezetet arról, hogy a fürdőszoba hogyan változik.

Rendezze el a csempe installáció sorrendjét a fürdőszobában úgy, hogy minden szakasz a javítás befejezéséig eljut. Ha arról beszélünk, hogy cserélünk / helyezzünk csempe a padlóra és a falakra - ügyeljünk a vízelvezetés szétszerelésére. Távolítson el bármit a fürdőszobából, ami zavarhatja a munkát.

Méréseket végzünk

A közvetlenül a fürdőszobában levő csempék lépésről-lépésre történő elhelyezése érdekében a helyiség mérése szükséges, lehetővé téve, hogy kiválassza a legalkalmasabb megoldást a csempézés telepítéséhez. A mérések közé tartoznak a következő információk beszerzése:

 • a falfelületek hossza;
 • a falak magassága;
 • ajtók és ablaknyílások mérete;
 • méretű felületek és rések, kiugrások, a szoba egyéb szerkezeti elemei.

A számítások eredményeként kapott adatok segítenek kiszámolni a befejező felületet.

És lehetőséget nyújt a munka pontos mennyiségének kiszámítására.

Nagyméretű fürdőszoba méretei

Fontos megfontolni: ha két vagy több csempe színeket szeretne használni a tojásba, akkor jobb, ha szakemberek vagy speciális számítógépes programok segítségével választja ki az elrendezés opciót. Végül is a burkolólapok rendje a fürdőszobában is függ ettől.

A szükséges anyagmennyiség kiszámításához a számológép segítségével kiszámíthatja a lapkákat.

Laying csempe a fürdőszobában: lehetőségek

Layout csempe is hatással lesz a lépcsőn csempe lefektetése a fürdőszobában. A boltok kínálatában bemutatott csempék széles választéka lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen megoldást alkalmazzon a falburkoláshoz - egyszerűtől összetettig, határok, panelek, többszínű mozaik bevonatok használatával.

Az elrendezés kiválasztásánál (az egyes elemek egymáshoz viszonyított elrendezésének típusát választva) fontos figyelembe venni olyan tényezőket, mint a terem területe és a mennyezet magassága.

Kerámia burkolólapok elrendezési lehetőségei

Csempék elhelyezése a fürdőszobában: felszíni előkészítés

Az előkészítő szakasz - a burkolólapok kezdete a fürdőszobában, a régi bevonatok eltávolítása a falakról és a padlóról, kiegyenlítés, primer alkalmazása és vízszigetelő munkák belső kivitelezése.

Távolítsa el a felszínt a felesleges feleslegből. Ha a meglévő vakolatnak nincsenek integritás jelei, akkor jobb eltávolítani, és cserélni egy újat.

Ezután a falak felülete vakolva, igazodva a szabályhoz. A padló felületét polírozzák, vagy szükség esetén új esztricheket helyeznek. A gipszréteg szárítása és esztrichelés után a felületet mélyen behatoló vegyületekkel előkezeljük, majd speciális vízszigetelő anyagokkal (két rétegben) bevonjuk.

A régi csempék szétszerelése

A falak kihelyezése a csempék behelyezéséhez

A munka előkészítő szakaszának befejezése után megkezdheti a falak jelölését. Ebből a célból olyan zérószintet helyeznek el, amelyhez a kőműves munkát elvégezni fogják. A méréseket a sarkokban végezzük, a festőzsinór behúzható és a mérő vonal pigmentált.

Lehetőség van egy fadarab rögzítésére ezen a vonalon - ez egyszerűsíti a csempe burkolásának eljárását a fürdőszobában a jövőben. Ezután több csempe ragasztásmentes lefektetését végezzük el, szükség esetén vágjuk az anyagot (jobb, ha az első csempe a sorban lesz).

Az első csempe lefektetése

Csempék szerelése a fürdőszobában

A csempék burkolatának felépítése viszonylag egyszerű - csak a vízszintes és a függőleges beépítési vonalak betartását kell ellenőrizni. Egyébként minden nem túl nehéz. Szükséged lesz:

 • Ragadja fel a ragasztó oldatot;
 • A kész oldatot a falra kell ráhelyezni (egy időben nem szükséges fedezni a 5-6 csemperagasztót meghaladó falfelületet);
 • Indítsa el a csempéket az alsó sorból, a padló körül. A sarkoktól a szoba küszöbéig a padlólapok elhelyezése;
 • A csempeburkolás telepítésének befejezése után elegendő időt kell hagyni száradni - átlagosan körülbelül két napig. Ezután a habarcsot a csempe közötti ízületekre helyezzük.

Sokan aggódnak ezen a kérdésen: mi az első csempe vagy fürdő illik? Azt fogjuk válaszolni, hogy a fürdés anyaga befolyásolja ezt. Az akril könnyen szétszerelhető, de az öntöttvas készlet tartósan. Mi az első csempe vagy akril fürdő? Először a padlóra, majd a falra tegye a csempeit. Ha van egy öntöttvas változat a fürdő, akkor először a csempe, majd tegye a fürdő. A fürdőszoba mérete szintén befolyásolja azt a tényt, hogy a csempe vagy kád a szobába illeszkedik. Ha a fürdő egyszerűen nem illeszkedik a falakba, akkor először tegye rá, majd öntsön vizet, hogy leülepedjen, majd helyezze el a cserépet. A kád felhelyezése és a csempe behelyezése azt is sugallja, hogy a csempe és a fürdőszoba mögött kell elhelyezni - a hidrogénvédelmet.

A ragyogó csempe installáció a fürdőszobában egy ragyogó szakembertől

Kerámia csempe

Először is, a csempe a saját kezű fürdőszobában meglehetősen bonyolult és többlépcsős üzlet, sok más mű kapcsolódik ehhez, anélkül, hogy a dekoráció elveszti jelentését. Van egy bizonyos telepítési sorrend, de a különböző mesterek esetében kissé eltérhet, hiszen nem minden szivattyú lehet vízvezeték-szerelő és villanyszerelő.

Nem leszek szerény - bevallom, hogy például magam végzem ezt a munkát, és szívesen megosztom veled a ragyogó eredményemet. Hasznos lehet Önnek és a videónak ebben a cikkben, hogy jobban megértse a folyamatot.

Kerámia fürdőszoba kivitelben

Előkészítő munka

Általánosságban az előkészítés többféle munkát is magában foglal, de a bekezdésekben nem fogom feltörni, mivel mindenképpen egyszerre hajtanak végre. Ez azt jelenti, hogy ha egy asszisztenssel dolgozik, akkor minden szakaszban mindketten elfoglalják az adott üzletet.

A régi vakolat leszerelése

A fürdőszobában burkolólapok nem feltétlenül jelentik a régi gipsz szétszerelését. Bizonyos esetekben a csempe a ГКЛВ vagy a ГВЛВ-re kerül, ami egy keret befejezést jelent.

Ennek következtében a régi réteg, ha jól megőrzik, sértetlen maradhat. Ha azonban ezt meg kell tennie, akkor:

 • A legcélszerűbb a régi réteget egy vésővel átütni, ha az ütős módra (kalapáccsal ellátott jelvényt) teszik, ez különösen erős az erős cement-homok vakolatoknál;
 • de főszabály szerint vannak kivételek a szabálytól - előfordul, hogy a réteg nagyon gyenge (az építők egyszerre saját igényeik szerint valósították meg a cementet), és szó szerint rétegekben repül - ebben az esetben a perforáló használhatatlan;
 • A lyukasztás mellett olyan szerszámokat is használnak, mint a fejszét, a feszítővas, a bokor vagy a véső. És bár a kézi bontás nehezebb, még mindig megtörténik;
 • nem alkalmaztak cement-homok habarcsot betonlapokra és padlókra - általában mészkeveréket használnak, amelyeket spatulával lehet eltávolítani;
 • csak itt a felső képen láthatja a szovjet spatula lebontását - van egy vastag és kemény fém. Napjainkban vékony és rugalmas acél spatulák készülnek, így a kényelem és a hatékonyság érdekében jobb, ha a penge 3-4 cm-re lerövidül;
 • ugyanúgy, egy spatula segítségével eltávolíthatja a régi tapétát, csak akkor kell nedvesíteni őket;
 • a vakolat lebontása után tisztítsa meg a felületet jól egy seprűvel vagy ecsettel, és a falazáshoz legalább 5-10 mm-re kell mélyíteni a rést,
 • de mint te megérted, egy ilyen folyamat túl sok időt vesz igénybe, és ezért a modern mesterek (magam is) szívesebben festik a falat egy primerrel csillogással - ez jó tapadást eredményez;
 • de ha a téglaszerkezete nem falazott, hanem betonlapok, akkor a festék alapozója üvegtá változtatja a felületet, amelyhez nem tapad a gipsz. Ilyen esetekben használja a "Concrete Contact" -t.

Alternatívaként, ha nincs "Betonokontakt" (az ára sokkal magasabb, mint az alapozó), a betonlapra egy vékony réteg csempe ragasztóval lehet felvenni, legfeljebb 5 mm-es fésűvel. A ragasztó száradása után a cement-homok habarcs tökéletesen elhelyezett rajta.

Festék eltávolító

Ha van egy nagy gipsz, amely tetejére új réteget helyezhetünk vagy raknánk. De a probléma abban rejlik, hogy valamilyen festékkel és lakkanyaggal van borítva - ebben az esetben a festéket a saját kezével kell eltávolítania.

Ehhez különféle eszközöket használnak:

 • Valamilyen oknál fogva sokan inkább a kézi fém keféket preferálják a festék eltávolítására, vagy elektromos fúró vagy csiszolókészülék tartozékai lehetnek;
 • itt tudsz tanácsot adni, de az ecset mindenképpen meggátolja - ez nagyon kellemetlen, ráadásul negatív hatással van a pszichére, mert irritálja az idegrendszert;
 • a legmegfelelőbb olyan eszközt használni, amelyet a legfelső képen látsz, különösen azért, mert megteheti magad;
 • Ehhez 70-100 mm-es, 8-12 mm átmérőjű csavarral kell rendelkeznie, amely a fejhez van menetelve, valamint két anyával és 3-55 láncszel (a mérettől függően);
 • tegye ezeket a láncokat a csavarra, szorítsa meg őket egy anyával és egy záróanyával, és helyezze be őket a patronba - a fröcskölt felhasználásra kész.

Annak érdekében, hogy a festék- és lakkanyagok ne fújjanak a fejedre, a fal jobb oldalává váljanak. A patron elfordul az óramutató járásával megegyező irányban, és a fúvás felülről lefelé ütközik, ezért a kiütött töredékek nem repülnek fel, és a fejed sértetlenül marad.

Ha a munkát egy lakóházban végezzük, akkor továbbra is várjuk a kifolyó bontását vagy a felemelő helyét:

 • a felhúzón van egy ventilátor póló, ahol egy pólót vagy kereszttartót helyeznek be a szennyvíz elvezetésére a lakáson keresztül. És ezeket a csapokat el kell távolítanod a ventilátor pólusától;
 • a bontás különböző módjai vannak, de szeretném megosztani veletek a ragyogó módszert, amit a sokéves gyakorlat bizonyított;
 • a ventilátor szerelvény aljzatában a tömítőanyag tartja a kivezetést - lehet cementhabarcs, kátrány, vontatás (néha még mészhabarcs is), amelyet egy régi vésővel és kalapáccsal húztam;
 • Miután megkaptam, hogy mennyi pecsét lehet, elkezdek lazítani és felcsavarni a szerelvényeket, majd tisztítani újra az aljzatot és mozgásban tartani - ilyen módon általában 20-40 perc alatt kezelnek;
 • Természetesen vannak olyan vis maior helyzetek, amikor a kémény felrobban, és részekre kell vinni - itt nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy károsítsa a szórakoztató aljzat aljzatát, különben meg kell változtatnia a felszállót;

Az összekapcsolódás alapelve

 • Bizonyos esetekben azonban a felemelőt még változtatni kell. És jó, ha minden szomszéd beleegyezik abba, és felülről lefelé telepíthető. De az esetek 98% -ában ez nem történik meg - meg kell csinálnia egy oldalsávot;
 • kitaláljuk, mit tegyünk ehhez. Elõször is a mennyezet alá vágjuk a felemelkedõt, 25-40 cm-es darabot hagyunk ott, és néhány centiméternyi darabot vágunk, hogy a csõ mozogjon;
 • majd gondosan lazítsa meg a felszedőt, vegye le a ventilátorral együtt és tisztítsa meg a csengő alját;
 • új, műanyagból készült tétet helyezünk be, és a felső részen műanyag adaptert öntöttvasból PVC-be helyezzünk;
 • akkor cső nélküli csövet helyezünk be a szerelvénybe, és csatlakoztassuk a tetejére egy adapterrel, egy kapcsoló segítségével.

Csatorna és vízvezeték

A csatornázási és vízellátási rendszer rejtett telepítése

Tehát elkészítettük az oldalt, és most szeretném eldönteni, hogy hol kezdjem el a befejező munkát. De nekik, sajnos messze! Először meg kell hígítani és elrejteni a csatornát vízellátással.

Nem fogok részletesen beszélni ezeknek a csővezetékeknek a telepítéséről, és a szobák elrendezése mindenki számára más - meg fogom magyarázni, hogyan kell ezt elvben végrehajtani. És el kell kezdened a csatornával.

Mivel azonban a csövek általában átmennek egymás mellett, gipsz esetén közös árnyékot készítenek rájuk. És ahol szükséges lesz, egy ilyen horog külön történik.