Legfontosabb > Bútor

Szükségem van egy fülke a fürdőszobában, és hogyan lehet ki a gipszkartonból?

A résnek köszönhetően javítható a fürdőszoba esztétikai tulajdonságai és funkcionalitása. A tipikus csempeburkolat, a fehér függesztett szekrények és a hiúságelemek klasszikusokká váltak a fürdőszobák tervezésében. Ezért a lakástulajdonosok egyre gyakrabban figyelnek a lakóépületek tervezési megoldásaira, amelyek sikeresen megvalósíthatók a fürdőszobában. Ilyen tiszteletbeli helyszínen elfoglalták a fülkéket és a polcokat. Milyen előnyei vannak ezeknek az építészeti elemeknek, miként hozhat létre egy fülkét a fürdő felett, és hogyan készíthetünk struktúrát a saját kezünkkel - olvasd el az alábbiakban.

A fürdőszoba mélysége: a méltóság

A fürdőszoba fali szegélye kényelmes, funkcionális elem, amely lehetővé teszi számodra, hogy hagyja abba a szokásos bútorokat a fürdőszobák számára az új, szokatlan formák érdekében.

Törölközőt a mosdó mély résszel lehet elhelyezni

A rést építészeti elemként sok előnye van, amelyből megkülönböztethető:

 1. Dekoratív. Bármelyik színes megoldásnál bármilyen résszel díszíthet. Ezenkívül ma különböző formájú és méretű hornyokat készíthet.
 2. Gyakorlatiasság. A fülkék fő feladata, hogy mindennapi tárgyakat helyezzenek el. A kialakítás nyitottsága lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen megkapja a szükséges adatokat.
 3. Funkcionalitás. A fülkék segítségével elrejtheti a kommunikációt a falon, felülethibákon.
 4. A helyiség optimalizálása a fürdőszobában. A niche ideális megoldás a kis fürdőszobák számára, mivel lehetővé teszi, hogy hatékonyan használhassa a fürdőszoba feletti helyet. Ugyanakkor a szekrények és az oldalsó asztalok nem zavarják a szobát.

Ezenkívül a fülkék kis belső terepekkel díszíthetőek, ami egyedülálló kényelmet teremt, és kiegészítik a szoba kialakítását (pl. Virágok edényekben, gyertyákban, füstölő botokban stb.).

Niche a fürdőszobában: design

A fürdőszoba fölötti rés nemcsak dekoratív építészeti elem lehet, hanem praktikus is. A mélyedést személyes higiéniai termékek tárolására lehet felhasználni, amelyeket kényelmesen el lehet végezni a fürdőkád közelsége miatt. Ezenkívül a mélyedést fényes spotlámpával vagy illatos gyertyákkal lehet felszerelni, ami kikapcsolja az aktív világítást és lazít a fürdőben.

A fülke közvetlenül a fürdőszoba felett legyen a leginkább nedvességálló anyagból, csempével, mozaikokkal vagy üveggel díszítve.

A fürdőkádon átívelő rés jó a samponok tárolására

A fürdõ feletti rés nagyságát és helyét mind a fürdõ (formája, méretei), mind a szoba paraméterei határozzák meg. Így a szimmetrikus sarokfürdők vagy négyszögletes szaniter szerelvények kerek formájúak, alkalmasak a víz hosszú oldalán fekvő, vízszintesen meghosszabbított téglalap alakú fülkék. A 150x70-es méretű fürdőkádak egy rövid fal mellett helyezkednek el, választhatnak hosszúkás függőleges fülkéket beépített polcokkal, vagy több, négyzet alakú mélyedések kialakításával, amelyek a fürdő oldalától a mennyezetig ugyanazon a távolságon belül helyezkednek el. Használhatja a fülkét a zuhany alatt.

Rések lehet nem csak téglalap vagy négyzet: belső terek a román stílusban alkalmas rést formájában ívek és modern belső - sokszögű üreg, kiterjesztett átlósan helyezkedik egész a fal felületén.

A fürdőszoba feletti rés kialakítása meg kell egyeznie a fürdőszoba kialakításával. Például a modern fürdőszobákban a fülkék dióda világítással is felszerelhetők és matt, üveges vagy tükrös díszítéssel, országos belső térben pedig gyertyákkal vagy száraz virágokkal (pl. Levendulával) díszíthetőek, díszíthetik a virágokból készült pasztell színű mozaikokkal vagy csempékkel.

Niches létrehozása gipszkartonból a fürdőszobában: fotó

Még azok is, akiknek nincs építési tapasztalata, beépíthetik a gipszkarton fürdőszobába beépített réseket, mert az anyagot könnyen fel lehet szerelni fémprofilokra.

Mielőtt létrehozna egy rést a gipszkarton fürdőszobájában, rajzolását papírra hajtja végre

A szerkezet összeállításához a következő műveletsorozatot kell követni:

 1. Jelölje fel. A jelölést sík falon kell alkalmazni, míg jobb az épület szintjének használata. A fülke mélysége a mennyezeten és a padlón látható.
 2. Szerelje fel a startprofilokat a padlóra és a mennyezetre 6x40 csavarokkal, 400 mm-es távolsággal.
 3. Csatlakoztassa a függőleges vezetőket a jelölésnél 60 cm-enként.
 4. Szerelje fel a vízszintes profilokat attól a távolságtól, amelyen a jövőbeli rést kell kialakítani. Csavarokkal rögzítheti őket. Ha háttérvilágítást helyeznek a fülkebe, akkor a világítási rendszer kommunikációi ebben a szakaszban vannak felszerelve.
 5. Hézagozza a keretes gipszkarton lapokat. A gyártás fülkék a fürdőszobában csak a nedvességálló gipszkarton. Először is, a keret oldalán van beakasztva (ha a fülke kinyúlik), majd - belülről és a végén - az elülső oldalról. Ebben az esetben az elülső lapoknak át kell fedniük az oldalt. A lapok legegyszerűbben 25 vagy 35 mm-es önbefogó csavarokkal rögzíthetők.
 6. Gipszkarton gipszkarton és törölje szárított gitt egy sima felületre.
 7. Tervezés befejezése a tervezési ötletnek megfelelően.

A fürdőszobában lévő fülkék, vízálló festékek, csempe, PVC panelek, díszítő vakolat finomítására alkalmas. Szokatlan lehetőség lenne tükrözött vagy üveglapok, kis mozaikok kivitelezésének befejezésére.

Gipszkarton polcok a fürdőszobában: gyártási lépcsők

Alternatív megoldás a fülkék számára, amelyek felszerelése négyzetméternyi területet rejt magában, lehetnek gipszkartonból készült polcok. A polcok nemcsak gyakorlatiak lesznek, hanem szokatlan díszítőelemekké is válnak, mivel bármely forma bármely eleme gipszkartonból készülhet. A polcot saját kezével szerelheti össze, míg a telepítés ideje sokkal kisebb lesz, mint egy rés telepítése.

Mielőtt polcokat hozna létre a gipszkartonban a fürdőszobában, meg kell határoznia a céljukat.

Gipszkarton polc készítése a fürdőszobában a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Szerelőkeret. A keret UD típusú gipszkartonból és CD-tartó profilokból készült vezetőprofilokból áll, amelyek erősebbé teszik a szerkezetet. A keret alakja a polc jövőbeli alakjától függ.
 2. Vágóanyag.
 3. Köpenyprofilok. Gipszkarton lapok 25-35 mm-es fémcsavarokkal vannak a profilhoz rögzítve. A szerkezet sarkai perforált sarkokkal záródnak.
 4. Gipszkarton gitt. A polcot teljesen felcserélték. Száradás után a gitt súrlódó anyaggal sima felületre dörzsölődik.
 5. Befejező. A polcot szinte bármilyen anyaggal díszítheti (a legfontosabb az, hogy a formatervezés ellenáll a befejezésnek és a személyi higiéniai cikkek számított súlyának, és a választott anyag nedvességálló).

Ilyen szerkezeteken könnyű lesz kozmetikai termékekkel ellátni törölközőt, kis tartályt, látványos díszítő elemeket elhelyezni a polcokon, gyertyákat, kagylókat vagy kavicsokat, kis lámpákat elhelyezni rájuk.

Hogyan kell gondoskodni egy fülke a fürdőszobában (videó)

A mély fülke vagy az elegáns fali polcok stílusos, érdekes és egyedülálló fürdőszobája. Az ilyen egyszerű építészeti elemek, amelyek összeszerelése kézzel megoldható, segítik a helyiség hatékonyabb kihasználását a fürdőszobában és elrejtik a külső kommunikációt. Legyen inspirálva a fülkék fürdőszobájának kialakításával, és hozzon létre saját egyedi belső tereket!

Beépített polcok és fülkék
a fürdőszoba belsejében

Minden fantáziának van saját egyéniségük, és minden esetben változatos. Mindannyian az életben szeretnénk hangsúlyozni az egyediségét és a fürdőszobát, ez egyfajta autó, és ha szép és egyedi, akkor mindenki látja. Egy cikkben egyszerre lehetetlen mindent elmondani, de apró ötletektől fogva nagy fürdőszobát tervezhet. Amikor megnézzük a fürdőszobák fényképeit, elveszítjük a kis részleteket, amelyek érdekesek a mosdóban. Ezért azt javasoljuk, hogy bárki, aki javításokat tervez, egy papírdarabot, egy ceruzát, és írjon le minden apró dolgot és adatot, amelyek a magazinok oldalain vagy az interneten keresztül érkeznek, hogy ötleteket lehessen megbeszélni a mesternél, és valami egyedülállónak tűnhet.

Szép és kényelmes

Úgy gondoljuk, hogy nem szükséges magyarázni, hogy a fürdőszoba elhelyezése az egész lakás fő helye. Sok mester különböző technikákat alkalmaz a munkájuk testreszabására. Például a "Mini Bath" cégnél egyre gyakrabban rendelnek megrendelést a fürdőszobának a kis helyiségekbe épített fülkékkel és polcokkal történő megrendelésére.

Mik a fülkék és a polcok a fürdőszobában, és milyen jó?

A rózsák szépek! Egy különleges varázst egy fürdőszobában szereztek be, ahol különféle polcok vannak beépítve a falakba, amelyekkel a helyet vagy a helyet hangsúlyozva kedvező módon díszíthetjük.

Niches kényelmes! Ez különösen a nőkre vonatkozik, akik szeretik törődésüket. És mindenki tudja, hogy mennyi helyet foglal el a lány vagy házastárs kozmetikuma.

Vegye figyelembe

A fülke a fürdőszobában kézzel készített polc, amelyet a falba vagy a munkalapba és más helyekre építenek. A polc a különböző módokon és anyagokban készült. Például ilyen rétegeket lehet úgy létrehozni, hogy falakat építenek expandált agyagblokkokkal, téglákkal, nedvességálló lemezekkel és gipszkartonokkal. Az ilyen fülkék elkészítése után vakolattal egyenrangúak, majd csempékkel vannak bevonva.

Niches a fürdőszobában épült a falak - fotók gyönyörű design:

Kicsi ötletek az étvágyat illetően
 • Mozaik kerámia burkolólapok

A rések tökéletesen illeszkednek a mozaik burkolólapokhoz. Ha vizuálisan szeretné kiemelni a virágpor szépségét, akkor használjon megfelelő színű mozaikot, amely lehet kerámia vagy üveg.

 • Üvegmozaik csempe

A fürdőhely növeléséhez javasoljuk a tükrözött mozaiklapok használatát. Ugyanakkor, ha üvegtáblákat használ a többszínű szubsztrátummal a fülkék keretén belül, akkor a szoba fénye is tükröződni fog.

 • Spotlámpák

Használhatja a belső megvilágítási réseket is. Például számos beágyazott spotlámpa a polcokon belül, valamint a vízálló LED-szalag, ami a fürdő egyedi légkörét teremt.

Fotók mozaik csempe és spotlámpák használatáról
a fürdőszobai fülkék díszítésében:

Beépített tükrök és üvegpolcok

A legnépszerűbb beépített tükrök egy fülkében. Ez a lehetőség kevésbé időigényes, de úgy néz ki, mintha egy mozaik csempe lenne. A tükör vizuálisan mélyíti a fülkét, és a tükröződésben gyönyörűen elhelyezett üveg samponok és krémes üvegek megduplázódnak. És ha mélyebbre nézel, akkor a tükrök ideálisak a fürdőkádak kis szobáihoz, bővítve a területüket. Érdekes megoldás a díszítéssel díszített niche a díszített csempe lesz az üveg polcok, hogy néz ki szép és esztétikailag kellemes, és könnyen mosható.

Tükrök és üvegpolcok a fürdőszobában - fotó dekoráció példák:

Bontsa ki a gondolkodási horizontokat

Az öntöttvas fürdő alatt dobozok, szaniter szekrények, mosdók alatt és más helyiségekben is kialakíthatók. Ha szélesíted a látószögedet, és alaposan átgondolod a fürdőszoba és a WC kialakítását, friss ötletek fognak mindig jönni. A legfontosabb dolog nem szégyellni, és nem gondolni az ötleteinek és kívánságainak teljesítésének bonyolultságára, hagyja a cég "Mini Bath" mesterei számára, ami segít megvalósítani az álmaidat.

Niche a fürdőszobában - a nem szabványos ötletek képei:

Tervezés és javítás egy helyen - egyedi megoldások minden ízléshez

Kényelem és kényelem egy kis fürdőszobában a cég "Mini Bath"

A helyiség optimalizálása a fürdőszobában - modern ötletek az egész család kényelme érdekében

Niche a fürdőszobában - lépésről-lépésre útmutató a szerkezet felépítésére a saját

A fülke a fürdőszobában lehet különböző méretű és konfigurációk, ezért a felhasználási cél különböző lehet. Megmondom, hogyan készíts bármilyen méretet és konfigurációt a szakemberek bevonása nélkül. A munkálatokban nincs semmi nehézség, ha ismeri a technológiai folyamat valamennyi jellemzőjét, megfigyelheti a helyes műveletek sorát, és használjon minőségi anyagokat.

A képen: egyetértenek abban, hogy egy fülke nélkül ez a fürdőszoba sokkal rosszabbul nézett volna ki.

Felkészülés a munkára

Először is, meg kell értened, hogy bármilyen ilyen konstrukció csökkenti a felhasználható területet, bár megteheti, hogy a fürdőszoba egy résbe kerüljön, majd a terület csökkentése nem befolyásolja a berendezések elhelyezését.

A fürdőszoba alatti készülékrészlet világosan ismeri a méretet, így a fürdőt már rendelkezésre kell állnia, vagy egy külön lehetőséget kell választania a boltban, és el kell távolítania az összes méretet.

Most nézzük meg, milyen anyagokra van szükségünk a munkához:

12 mm vastagságú vásárlási lapok, megbízhatóbbak, a 2500x1200 mm méretű lap körülbelül 400 rubel, az elvárható mennyiség a méretük és konfigurációjuk alapján

Ha tükörrácsot helyezsz egy résszel, akkor csak a végfelületek lesznek le. Egy másik befejező lehetőség egy tégla burkolat, amely utánozza a téglát, és a legolcsóbb megoldás vízálló festék.

Megemlítettem az alapanyagok listáját, de ne felejtsd el a kereteket és a gipszkarton lapokat, a csemperagasztót és a sarkokat a belső vagy külső sarkoknál.

A résszel szemben a falon egy dekoráció folytatható, mint ebben az esetben

A munka nem lehetséges eszközkészlet nélkül, ezért győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll minden szükséges eszköz:

 • A keret rögzítéséhez a falakhoz nem szükséges olyan perforátor nélkül, amelyen a szükséges átmérő és hosszúságú fúró található. Ha nincs ilyen eszköze, akkor bérelheted, a keret megépítése 1-2 napot vesz igénybe, így nem fizet sok pénzt a bérleti díjért;
 • A csavarok meghúzásához szükségünk van egy csavarhúzóra, ez az eszköz mindig azt tanácsolom, hogy kéznél legyen, tehát ha nincs meg, akkor jobb megvásárolni. Jó lehetőségek a 2-3 ezer tartományban;

Csavarhúzó - elengedhetetlen dolog a gipszkarton használata esetén

 • A kívánt méretű darabok vágásához egy egyszerűbb és olcsóbb a hagyományos fém ollók használata. Kedvezőek és kiváló munkát végeznek, így nincs értelme speciális eszközök megvásárlására;
 • A gipszkarton vágásához egy hagyományos cserélhető késsel rendelkező kések tökéletesek. Minden mesternek meg kell, hogy legyen, különösen azért, mert költsége alacsony, az egyszerű opciók 20 rubelbe kerülnek;

Az építő kés egy univerzális eszköz minden olyan munkához, ahol valamit meg kell vágni.

 • Nem tudunk mérőeszközök nélkül dolgozni, a munkához szükség van egy kiterjedt eszközlistára: egy épület szintjére, egy fém vonalzóra, egy legalább 3 méter hosszú szalagmérésre, egy ceruza a jelölésre és egy négyzet a sarkok pontos megjelölésére;

A gipszkarton vágására szakemberek speciális T-alakú négyzetet használnak, de egyszerű fémvesszővel is megteheti

 • Mivel a gyorsan rögzíthető dübeleket, amelyeket a keretet a falhoz rögzítünk, olyan ütvecsavarokat használjunk, amelyek egyszerűen kalapálódhatnak, a kalapács nem lesz felesleges az arzenálban.

Munkafolyamat leírása

Most elkezdheti megfontolni a munkák elvégzését a szerkezetek felépítésében. Sokan azok közül, akik nem ismerik az építési technológiákat, úgy gondolják, hogy a falon belül kell választaniuk a fülkéket, de valójában minden teljesen másképp zajlik: hozzáadunk egy olyan struktúrát, amelyben a megfelelő méretű és konfiguráló bejáratokat tesszük, ez lehetővé teszi számunkra, a tervek érintetlenek maradnak.

Az összes műveletet 4 szakaszba bontom, így könnyebb lesz megérteni a technológiát és világosan megérteni azt a sorrendet, amelyben a munkát meg kell tennie.

1. szakasz - Tervezés, jelölés és felület előkészítése

A diagram bemutatja az összes olyan tevékenységet, melyeket ebben a szakaszban kell elvégezni, és mindegyiküket részletesebben ismertetjük:

Itt van az első része a munkának a konstrukció egy rést a fürdőszobában

 • Ne hagyja a felszínen a régi bevonatok, piszok és pókhálók maradványait, mert úgy véli, hogy még mindig zárnak. Mindig mindent jól és hatékonyan hajtson végre, és készítse elő az alapot, ahogyan kell, ha repedések és rendellenességek vannak, akkor jobb, ha cementburkolat segítségével rögzítik őket, mivel könnyebb a keretet sík falra rögzíteni;
 • Ezután mérje meg a falak vagy falak méreteit, amelyeken a fülkék épülnek, nem szükséges a rajzokon és a projekteken való tájékozódást keresni, ettől eltérő lehet. Igen, és a mérések nem fognak sok időt, de biztosan tudni fogja az összes tényleges méretet;
 • Valamilyen oknál fogva sokan kihagyják a tervezési stádiumot, és megpróbálnak kitalálni egy építkezést, ahogyan dolgoznak. Ha nem lenne szükség vázlatokra, az építők nem használnák a projekteket, de nélkülük nem világos, hogy mit csinálsz, és mi ennek a vagy az elemnek a mérete. A terv készítése egyszerű: rajzoljon egy falat, és gondoljon a helyekre, a méretekre és a rések helyszínére, pontosan jelölje meg pozícióját, most pontosan képviseli a végeredményt;

A rajz lehet a legegyszerűbb, de fontos, hogy pontosan megkülönböztessük a niche vagy a rést.

 • A legutolsó dolog, hogy megírja a falat, rajzolja fel a fülkék rajzát, valamint a keret állványok helyzetét, csak vonja be a vonalakat a kívánt helyeken, és egyértelmű iránymutatásokkal fog rendelkezni a jövőben. Hidd el nekem, ez nagyban leegyszerűsíti a munkát és felgyorsítja a munkafolyamatot.

A jelölés során sok tapasztalatlan mester ugyanazt a hibát követi: meghatározzák a niche helyét a padlón, de lehet, hogy egyenetlen, majd az építkezés elhajlik. Jobb, ha egy címkét tesz fel az egyik oldalon, majd felhívja az összes sort egy szinttel, így a jelölés pontosan lapos lesz.

A szint kiküszöböli az egyenetlen padló és fal hatását.

2. szakasz - keretszerkezet

Itt jutunk el az igazi munkához, ha teljesítettük az összes fent leírt ajánlást, akkor a lehető legkevesebb idő alatt összeállíthatjuk a szilárd és még a tartószerkezetet a saját kezünkkel.

Foglalkozni fogunk a munkafolyamattal:

 • Ha csővezetékeket rejtegetsz az építmény mögött, előzetesen kommunikációra van szükséged. Ugyanez vonatkozik a vezetékekre is, különösen, ha kiemelni szeretné a fülkéket, mindent előre kell fektetni, és csak akkor folytatják a fő munkát;
 • Először is egy vezetőprofil kerül rögzítésre a kerület mentén, a munkálatok az alábbiak szerint zajlanak: a falak fúráspontjait jelölték, majd lyukakat készítettek és az elem gyors beüzemelésű tüskékkel rögzítették. Ne felejtse el ellenőrizni az útmutató helyét a rögzítés előtt egy szinttel, ne legyen torzítás;

A lyuk fúrása után egyszerűen behelyezi a betétet, és a csavart kalapálja.

 • Ezután meg kell erősíteni a fal profilját és a jövőbeli fülkék kerületét, mindent a fenti bekezdésben leírt módon kell elvégezni, a lényeg az, hogy a pozíciót a szint segítségével ellenőrizzük, a fülkék leginkább látható fadarabjai;

A profil az előzőleg megjelölt résvonalak mentén van rögzítve.

 • Ezután a függőleges vonalak mentén a hordozóprofil 50 cm-es lépcsőjével a vonalakra merőlegesek és gyors beillesztésű tüskékkel vannak rögzítve. A rögzítés után hajlítsa a végeket, hogy ne zavarja és azonnal rögzítse a rackot;

A felfüggesztések merevséget biztosítanak

 • Ezután a függőleges oszlopok csatlakoznak, szokásos távolságuk 60 cm, de a fülke helyén az elemeknek mindig az oldalán kell lenniük, így a távolság kevésbé lehet körülötte, de ne feledje, hogy a lapok szélessége 120 cm, és meg kell próbálnia az ízületek helyzete mindig tartott keret;
 • Minél mélyebb a rés, annál jobb a struktúra erősítése a jumperekkel és támasztékokkal. Meg kell találni a kerület körül, számuk a tervezéstől függ, ha nem elég erős, akkor hozzá kell adnia néhány elemet, olyan keretre van szükségünk, amely nem erősen nyomás alá esik és nagyon erősen tartja;

Példa a profil szilárd és megbízható felépítésére

 • Az összeszerelés során rövid csavarokat használnak, amelyeket az építők hibákat (bolha vagy napraforgómag) hívnak. Jobb, ha az opciókat éles véggel érheted el, mint egy fúróval, jobban megtartják a profiljukat, és sokkal könnyebben csavarják őket, hiszek sokéves tapasztalatom.

3. szakasz - gipszkarton építés

Ha megértjük, hogyan készítsünk egy rést a fürdőszobában, akkor az egyik legfontosabb lépcsőhöz jutottunk, amely után a design készen áll. Maga a munka egyszerű, de minden ajánlás pontosságát és gondos végrehajtását igényli:

 • Ha a felszínen vannak olyan területek, amelyeken az egész lapokat rögzíthetjük, akkor e területekről el kell kezdeni a munkát. A rögzítést 3,5x25 mm-es finomszögű öncsapos csavarokkal végezzük, 15 cm-es lépésekben elrendezve, az összes állványon és a kerület mentén. Annak elkerülése érdekében, hogy a sapka túl kemény legyen, és ne károsítsa az anyagot, használjon speciális biteket egy limiterrel, a kezdőknek ez elengedhetetlen tárgy;

A limiterrel rendelkező bitek azért jóak, mert nem kell állandóan figyelnie a csatolási folyamatot, akkor megfordulhat, amíg meg nem áll

 • Ezután el kell kezdeni a lemezek darabolását a kívánt méretre, fontos, hogy óvatosan távolítsa el a méretek a keretből, és mindegyiket átviszi a gipszkartonra, 1-2 mm-es rést kell elhelyezni az elemek között, hogy megkönnyítse a csatlakozást és kompenzálja azokat a kisebb hibákat, amelyek elkerülhetetlenül a lapok vágásakor keletkeznek. Nem kell minden elemet egyszerre mérni, mindent rendbe kell hozni, és vágja el a következő darabot az előző rögzítése után;
 • A vágás nagyon egyszerű: egy ceruzával és egy vonalzóval egy vonalat visszahúzódnak a megfelelő helyen. Ezután az építő kés és a felső papírréteg átvágódik a vonalon, hogy pontosan lehessen vágni, végezze el a vonalzó mentén;

Gipszkarton vágása - a folyamat egyszerű

 • Amikor levágja a lapot a vonal mentén, minden felületre fel kell húzni úgy, hogy a vonal 1 cm-re legyen a széltől, majd a gipszkarton finoman megtörik. A papír alsó rétege ugyanolyan építő késsel átlyukasztva van, az anyagot akár függőleges helyzetben is meg lehet szüntetni, ebben az esetben a rúd mentén az alsó oldalra egy rudat helyeznek el, és könnyedén meg kell ütni a réteget.

Nagyon könnyű megtörni egy gipszkarton felett

 • A rögzítés ugyanúgy történik, mint fent, ne aggódjon, ha a végek kissé szembekerülnek a sarkoknál, miután gondosan kiegyenlíthetnék egy speciális gyalugép használatával vagy ugyanazzal az építő késsel;

Fontos az összes elem összekapcsolása, hogy ne legyen köztük rés.

 • Ha minden felületet gipszkarton burkol, meg kell erősíteni a sarkokat, ellenőrizni kell, hogy a csavarok kupakjai nem kinyúlnak-e. Ha minden rendben van, akkor a munkának ez a része sikeresen elvégezhető.

4. szakasz - pattogó munka

A ragasztás közvetlenül a gipszkartonra nem a legjobb ötlet, valamint a felület festése vagy díszítő bevonat alkalmazása rajta. Szükség van a bázisok elkészítésére, és a munka e részének elvégzésére vonatkozó utasítás a következő:

 • Először is minden ízületet le kell zárni, mert ehhez minden egyes varrathoz speciális serpyanka szalag ragasztva van, ami megakadályozza az ízületek repedéseinek előfordulását. Ez öntapadó, csak meg kell nyomni a kötés mentén, majd húzza meg a felületet egy réteg gitt. A csavarok kupakjait egyszerűen egy keskeny simítóval vakolják el, hogy elrejtsék őket;

A ragasztó ragasztása után csípje be a kötést

 • A fülkékben lévő sarkok a lehető legmagasabbakat kell hozniuk, ezért javaslom, hogy a sarkokat a hálóval használhassuk, nem csak az egyenletes véget hoznak, hanem a felületet is erősítik. A rács az oldalakon erősíti a felszínt, ami nagyon fontos a rést illetően. Ezen elemek használata egyszerű: vágja el a kívánt hosszúságú darabot, húzza rá a sarokba, és fedje fel egy gittal, ami szintén ragasztóanyagként szolgál;

A hálós sarok lehetővé teszi, hogy erősítse a rést

 • Miután az ízületek és a sarkok összetétele megszárad, szükség van arra, hogy eltávolítsa az áramlatokat és a foltokat (könnyen levágható spatulával) és a teljes felületet gittse. Ha még a tervezést is elvégezte, akkor egy réteg elegendő. A készítményt 1-2 mm-es egyenletes rétegben osztják szét egy 25-30 cm széles spatulával, ha nincs tapasztalata, akkor túlságosan nehéz lesz szélesebb választékot használni;

A tömör gitt lehetővé teszi az ízületek elrejtését, ami elkerülhetetlenül kissé kitágul

 • Amikor a kompozíció megszárad, szükségessé válik az úszni, ha nem festeni a felületet, akkor nem lehet tökéletes eredményre törekedni, a kisebb karcolások még mindig zárva vannak. A munka poros, ezért előre kell csomagolni a védőszemüveget és a légzőkészüléket, hogy ne lélegezze be a port;
 • Végül minden felületet primerrel kezelünk, jobb, ha antiszeptikus adalékanyagokat tartalmaz a penész előfordulása ellen. Ez az eljárás megerősíti az alapot és csökkenti annak felszívódását.

5. szakasz - szembenézési munka

Beszélni fogok a kerámia burkolattal, mert véleményem szerint a fürdőszoba legmegfelelőbb.

Itt van a következő munka:

 • Először is el kell döntenie, hogy a sarkokat hogyan kell levágni - a sarkok használatával vagy anélkül, nagyon fontos az elemek helyes elhelyezése. Az oldalaknak a rés hátsó felületére kell menniük, és nem fordítva, hogy megértsék, a diagram az alábbiakban látható;

Ezek minden lehetséges tervezési lehetőség a sarkoknál.

 • Azt javaslom, hogy a tapasztalatlan kézművesek speciális sarkokat használjanak, lehetnek külső és belső sarkok is, és lehetővé teszik, hogy tökéletesen sima szélek legyenek. Különböző színűek lehetnek, amelyek segítségével kiválaszthatja a legjobb megoldást bármilyen típusú kerámiához.

A sarkok eltérő magasságúak lehetnek, ezért figyelembe kell venni a csempe vastagságát és a ragasztóanyag réteget, amely illeszkedik

 • Munkavégzéskor a szükséges hosszúság sarkát először le kell vágni és ragasztani kell helyük helyére. Ha csempékre van szükség, ezt előre meg kell tenni, hogy készen álljon a munkára. A megoldást az utasításoknak megfelelően készítik el, amelyek feltétlenül a csomagon vannak, nem nagyon tesznek, mert 40 perc elteltével elkezdik beállítani;
 • A ragasztókészítményt 5-6 mm fogú, fogazott simítóval kell bevinni, ez elég. A kerámiák a felületre nyomódtak és kiegyenlítettek, ne felejtsd el szabályozni a síkot. Annak érdekében, hogy a varratok ugyanolyanok és szépek legyenek, a távolságkeresztek szükségszerűen beilleszthetők az összes ízületbe;

Ilyen módon a keresztben a ragasztók keményítése után könnyen el lehet érni

 • A telepítés befejezése után hagyja el a szerkezetet egy-két napig, majd töltse be az ízületeket egy habarccsal, de eltérő színű lehet. El kell döntenie, hogy melyik fúga kerül felhasználásra: akár a fő felülethez, akár egy kontrasztos színnel, hogy kiemelje a kerámia elemeit. A munkát gumi spatulával végezzük, szárítás után a felesleges mennyiséget puha ruhával dörzsöljük le.

A habarcs nagyon kényelmes egy kis gumi spatulát alkalmazni

Végül egy vagy több résszel rendelkezik, amelyek nagyon megbízhatóan elkészültek, az ilyen struktúrák nem félnek a nedvességtől és hosszú ideig szolgálják Önt. Ha polcain van, a legjobb a biztonsági üveg megfelelő méretű elemeinek rendelése, ahogy azt a gyakorlat mutatja, ez az opció a legjobban néz ki.

Itt van a végeredmény.

Ha háttérvilágítással rendelkezel, akkor a csempeburkolást követően fel kell tenned, de a telepítési szakaszban kerámia lyukakat kell készíteni, hogy kinyomtassák a vezetékeket, és helyet hagyjanak a spotlámpáknak. De sokkal könnyebb használni a LED-szalagot, a fülkék felső sarkában van felszerelve.

A megvilágítás lehetővé teszi, hogy a fülkéket kifejezőbbé tegye

Szeretnék elmondani néhány olyan fontos funkcióról, amelyet a fürdőszobában végzett javítások során meg kell tudnia. Ha gipszkarton kádja alatt készít egy képernyőt, akkor érdemes egy lábnyomot kialakítani a könnyű használat érdekében. Személy szerint tetszik a leginkább az alábbi képen bemutatott konfiguráció, tisztán és könnyen megvalósíthatónak tűnik.

Az ilyen fülke a fürdőszobában a képernyőn sokkal kényelmesebbé teszi a fürdőszobát.

Megállapítottuk, hogyan kell egy sima felületet kialakítani egy sima felületen, de néha ellentétes helyzet alakul ki, és el kell döntenünk, hogy mit zárjunk be a fürdőszobában. Ha el szeretné rejteni a nem vonzó kommunikációt, akkor a legegyszerűbb módja a gipszkarton-partíció felépítése és a csövekhez való hozzáférést biztosító ajtó felszerelése.

Ha szekrényt szeretne létrehozni egy rést, és törölközőt vagy valami másba tenni, akkor telepítheti az üvegajtókat, vagy csuklós vagy csúsztatható. Minden szükséges tartozék vásárolható szaküzletekben. Ismét csak biztonsági üvegeket használjon.

Az ajtók lehetővé teszik, hogy egy szekrényt készítsenek egy réstől

következtetés

Építsen egy fülkét a fürdőszobában sokkal könnyebb, mint amilyennek látszik, és ha kipróbál egy kicsit, kiváló eredményt kap, és ugyanakkor jelentős pénzeket takarít meg. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse a folyamatot, és ha kérdései vannak, írja meg az alábbi megjegyzéseket, teljes körű választ kap erre a témakör keretében.

Gipszkarton niche a fürdőszobában - stílusos és funkcionális

Feladta: 2010.10.28 a Wall kategóriában // 0 hozzászólás // Feladta admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 szavazat, átlag: 0 out of 5)

A fal síkjában lévő nyitott polc nem csak tárolóegységnek tekinthető - kiváló megoldás a dekoratív kiegészítők elhelyezésére az eredeti belső kialakításakor. Hasonlóképpen, egy gipszkarton-fürdőben egy rés, amelyben az arc és a test napi gondozása szépen rendezett, vagy a gyönyörű frottír törölközőt egy halomba rakják, mindkét funkciót szolgálja.

A használati és tervezési lehetőségek jellemzői

A fülke eltér a szokásos polcoktól, bár ugyanaz a célja. Ez nem egy bútor, hanem olyan építészeti elem, amely a falépítés részeként szolgál. Nem helyezhető át más helyre, csak teljesen eltávolíthatja. Annak érdekében, hogy harmonikusan keverje a belső térbe, dekoratív és kényelmes volt, a helyet és a méretet alaposan át kell gondolni.

Az űrlapnak meg kell felelnie a belső stílus jellegének. Egyszerű geometrikus alakok négyzet és téglalap alakjában egyaránt megfelelnek a modern stílusoknak és az ívelt boltíveknek - a klasszikus dizájnhoz és a modern irányokhoz, amelyekben a vonalak kerekségét és simaságát üdvözlik.

A fülke paramétereinek arányosnak kell lenniük a fürdő falai között. A keskeny síkok esetében jobb lenne egy függőleges változat több polccal. Egy széles falon több vízszintes hosszúkás nyílást lehet létrehozni egy közös tengelyen, vagy egymáshoz képest eltolva helyezkedhet el.

Ha megnézed a gipszkarton faszerkezeteinek késztermék-megoldásait a fürdőszobában, észre fogod venni, hogy ezek gyakran megtalálhatók:

 • Közvetlenül a fal melletti hosszú oldal felett
 • A fürdő élén, ha a sarokban van, vagy elválasztja a helyiség többi részétől
 • A partícióban a zuhany elkülönítése
 • A bélés a telepítés a WC a kombinált fürdőszoba
 • A tükör közelében vagy annak mindkét oldalán, a mosogató felett

És ezek a fotók azt mutatják, hogy a vízvezeték szerelvénytől a karosszériáig helyezkednek el. És a személyes higiénia "hasznos dolgai" szó szerint mindig kéznél van.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban "width = 450 "height =" 556 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg 450w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/10/sz9-243x300.jpg 243w "sizes =" (max-width: 450px) 100vw, 450px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https: / /remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "width =" 620 "height =" 815 "srcset =" "data- srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg 779w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ otdelka-vannoy-komnaty-228x300.jpg 228w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty.jpg 800w "sizes =" (max-szélesség: 620px) 100vw, 620px "/>.gif" data-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/1 0 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 427 "height =" 640 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/ feltöltések / 2017/10 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg 427w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Osoboe-oformlenie-komnatyi-200x300.jpg 200w "sizes =" (max- szélesség: 427px) 100vw, 427px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy -komnate_03.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 467 "height =" 700 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10 /Nishi-v-vannoy-komnate_03.jpg 467w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy-komnate_03-200x300.jpg 200w "sizes =" (max-szélesség : 467px) 100vw, 467px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg" alt = "fülke a gipszkartonban fürdőszoba" width = "650" height = "479" src set = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg 650w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ interior-300x221.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség: 650px) 100vw, 650px "/>.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg "alt =" fülke egy gipszkartonban fürdőszoba "width = "674" height = "506" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg 674w, https://remontcap.ru/ wp-tartalom / feltöltések / 2017/10 / 1-675x506-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-174x131.jpg 174w, https: // remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 674px) 100vw, 674px "/>

Gipszkarton niche a fürdőszobában saját kezűleg

A fotógaléria lehetővé teszi a legjobb kialakítás kiválasztását a fürdőszoba jellemzői alapján. De ahhoz, hogy fordítsa le a gondolat az élet egy kép nem elég - meg kell, hogy egy rajz vagy vázlattal minden méretben. És már ennek alapján számolhatja az anyagok számát, és elkészítheti a munkához szükséges eszközöket.

Anyagok és eszközök

A következő anyagokra van szüksége:

 • Nedvességálló gipszkarton vastagsága 12,5 mm (falra és aljára)
 • Nedvességálló gipszkarton, amelynek vastagsága 9 mm, íves boltozat esetén, feltéve, hogy az ilyen marad a fürdőszoba mennyezetének befejezésétől. Ha nem, akkor a szokásos.
 • Mennyezeti profilok UD és CD, ha a fülke a telep vagy fal burkolatában található
 • Az UW és a CW fémprofiljai, ha beépülnek a partícióba
 • Szerelési profilok és rögzítők
 • Perforált sarkok a sarkok megerősítésére
 • alapozás
 • Csiszolóvíz-szigetelés polimer-cementen és szalagon a sarkok lezárására, ha a nyílás a kád felett, a mosdókagyló vagy a zuhanykabin kerületén helyezkedik el
 • Marker Set - Rulett, Vonalzó, Építés Sarok, Szint, Ceruza
 • Ollók fémhez
 • Gipszkarton kés
 • Fúró vagy kalapácsfúró a vezetősín felszereléséhez
 • csavarhúzó
 • Szegélyező gyalu

Gipszkarton rés kialakítása

A keret szerelésének átfogó sorrendje látható a fülkeburkolásnál a rés kialakításánál:

 1. A szint és a vonalzók használata jelzőtábla a mennyezetre a vezetőprofilok rögzítése a szomszédos falak között (figyelembe véve a nyílás mélységét);
 2. Leereszkednek a szomszédos falak mentén a függőlegesre a padlófelületre, megjelölik a padlón, és újra ellenőrizzék, hogy megfelelnek a keret jövőbeli első síkjának szintjével;
 3. Rögzítse a vezetőprofilokat a mennyezeten, a padlón és a szomszédos falakon;
 4. A rack profilok felszerelése nem csak a gipszkarton szerelési lépcsőjének (60 cm), hanem a fülke szélességének figyelembevételével történik. Ha már 60 cm, akkor adj hozzá még egy vagy két profilt. Ha 60 cm-nél szélesebb, akkor egy állvány van elhagyva, és a hiányzó merevítőt ezután kompenzálja a két rácsbe szerelhető profil hossza a réstartóból a mennyezethez és a padlóhoz.
 5. A nyílás keretének rögzítéséhez a falon lévő résszel ellátott jelölések helyének megfelelően;
 6. A nyílászárót a falra szerelik, és a szélességet átadják a padló és a mennyezet vezető profiljának. A metszéspontokon szerelt rack profilok, amelyek meghatározzák a szélességet a rést;
 7. "Átvitel" a nyílás méretét az elülső rack profilokhoz és szerelje fel a fülke külső kontúrjának vízszintes éleit;
 8. A nyílás belső és külső keretét "merevítő bordákkal" lezárják, a profilokat a nyíláson belül lévő polcokkal helyezzük el, és végül a résen lévő rács keretét képezzük.

A burkolat kezdete gipszkarton vágással kezdődik.

 1. Vágja le a hátsó fal méretét és ragasztós habarccsal rögzítse a falra;
 2. Vágja le a munkadarab felső, alsó és oldalsó falát. Fogja meg a széleken a széleit. Csatlakoztassa a munkadarabot a keretréshez;
 3. Húzza át a fal többi részét, erősítse meg a sarokelemeket és a varratokat a lapok között.

Ezt követően elkezdheti a befejező munkát.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg " alt = "fülke a gipszkartonban" width = "669" height = "490" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi- iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg 669w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj-300x220.jpg 300w " sizes = "(max-width: 669px) 100vw, 669px" />

Hogyan készítsünk egy rést egy téglafalba

Néha szó szerint vághatsz egy fülkét a falba. De ezt meg kell tenni azzal a feltétellel, hogy a fal tégla vagy építőelem, és nem tartozik a tartószerkezetekhez.

Először is meg kell szüntetni a befejező réteget a falról és "nyitni" a falazott ízületeket.

Ezután a téglafalra dolgoznak a következő sorrendben:

 1. A fülke felső falának magasságában a varratot a régi oldattól megtisztítják. Rendes tégla esetén a varrat vastagsága nem kevesebb, mint 10 mm, ezért könnyen elvégezhető. A tisztított varrás hossza a niche mindkét oldalán nagyobb legyen, mint 20 cm széles;
 2. Vágás legalább 40 mm-es polccal rendelkező acél sarok méretére;
 3. Töltse meg a varratot egy új megoldással és szó szerint "behúzni" egy sarokba - falvastagsága 3 mm, ez nem igényel nagy erőfeszítést. A felesleges oldat eltávolítása;
 4. A peremén egy sarok alatt a fülkék tisztítják a varratokat a jövő rés aljára, és húzzák ki a téglákat;
 5. A bemélyedés oldalfalait a téglák felével vagy negyedével mérjük, majd egy oldattal bevonjuk;
 6. Húzza át a fülkét belülről gipszkartonra, rögzítse a munkadarabot ragasztóval;
 7. Fogja meg a falat.

Fontos. Az ilyen munkát akár 120 mm-es mélységben is lehet végezni a többsoros falazat vagy a "250 mm" vastagságú kanalakban, függetlenül a falazat jellegétől.

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/0041-1024x768.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "szélesség = "620" height = "465" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-1024x768.jpg 1024w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-70x53.jpg 70w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041.jpg 1600w "sizes =" (max-szélesség: 620px ) 100vw, 620px "/>

Jobb, ha egy gipszkarton fészket egy komplex vagy redecoration alatt. De ha úgy kívánja, könnyen telepíthető egy meglévő falra - a gipszkarton felszerelése nem igényel "nedves" munkát, és a csempeburkolat nem olyan "piszkos", hogy elrontsa a szomszédos felületek simító anyagait.

Gyönyörű fülkék a belsőépítészetben (45 fotó)

A fülkék hozzáadásával az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a belső tér szokatlan formájú legyen, és fényes ékezeteket adjon hozzá. A kicsi vagy nagy, kerek vagy téglalap alakú falak falai általában egyszerűen tárolhatók, vagy a kedvenc díszítés látványos megjelenítéséhez. Általában két lehetőség van a réstípusra: egy falra és kontrasztos kivitelben. Ez utóbbit olyan tervezési technikákkal lehet elérni, mint például:

 • festék, tapéta vagy egyéb rétegek bevonatának megválasztása;
 • süllyesztett lámpák, gyertyák vagy LED-es lámpák felszerelése;
 • telepítés niche fényes polcokon;
 • egy speciális résszel rendelkező rés kialakítása stb.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük Önöknek 45 példát a különféle helyiségek nagyon szép kialakításáról: nappali, hálószoba, konyhák, folyosók, fürdőszoba, sőt WC-k. Ha eredeti stílusát szeretné otthon adni, akkor itt találsz hasznos ötleteket inspirációra! Bemutatjuk Önt...

Niches a fürdőszobában

A fürdőszobában a fülkékkel való foglalkozás nem olyan egyszerű, mint első pillantásra. A méret, az anyagok és a polcok helyzetének változása befolyásolja a funkcionalitást és a stílust. Mi a választás - üveg vagy kő? Hány polcot kell telepíteni és hogyan kell gondoskodni? Ez a cikk segít a helyes döntések meghozatalában.

Az arany szekció szabálya szerint nagyon jól néz ki egy egyenként kettővel osztott rés.

Tipp: A legtöbb típusú üveg zöld színű. Ha inkább fehér üveg árnyalatú poharakat szeretne, alacsonyabb mennyiségű vasmolekulát vásároljon.

Ebben a példában a niche polcok kőből készültek. Mit szeretsz? Az üveg úgy néz ki, mint a kígyóbb, de ha a víz és a szappan habosodik rendszeresen egy fülke alá esik, akkor gyorsan megszólal. A kőfelületen a foltok és a szappanfoltok nem olyan érzékelhetőek.

Tipp: Szerelje be a polcokat és a fülke alsó falát, hogy kissé kinyíljanak. Így leengedik a felesleges vizet. Ha a víz folyamatosan felhalmozódik egy rést, akkor gyorsan elveszíti eredeti megjelenését.

A niche design gyakran attól függ, hogy a fürdőszoba cseréje milyen. A fülke befejezéséhez általában csempéket kell vágni és gondosan feldolgozni, hogy a vágások és varratok rendben legyenek. Itt egy példa egy nehéz cserép vágás, amikor egy rést. A nagyobb rést egy eredeti fényes üvegpolccal osztják el.

Tipp: Bizonyos díszítő üvegtípusok könnyen karcolódnak, ezért alaposan kezelje és használja az ilyen polcokra szelíd tisztítási módszereket.

A furcsa tárgyak száma a fürdőszobában jobban néz ki, mint a páros alkatrészek száma. Ennek a résnek az arányai tökéletesek. A hátsó falon tizenegy sor csempe van. Az üvegpolcot a hetedik sor felső szintjén helyezik el, és a rést 1-1-re osztja. Egy másik helyen az ilyen aszimmetria nem feltétlenül megfelelőnek tűnik, de ebben az esetben nagyszerűnek tűnik.

Tipp: Jelölje meg a polcok helyzetét úgy, hogy minden tartozékot illesszen. Még ha a fülke is jól kopott, de nem illeszkedik egy üveg kedvenc samponjához, kevés haszonnal jár majd.

Ha van egy pad a fürdőszobában, szervezzen egy rést, hogy Ön és gyermekei szabadon elérhessék a szükséges dolgokat a padon ülve.

Tipp: Ha gyermeke van, akkor a fülke polcait a lehető legbiztonságosabb módon kell rögzíteni, abban az esetben, ha a hülyeség úgy gondolja, hogy lépésről lépésre használja őket, és megpróbálja felhúzni a tárgyakat. Ha a polcokat a csempe behelyezése előtt rögzíti, biztonságosabb lesz, mint egy már kész résbe ragasztva.

Milyen nagy darab! Ez a fényes saroktartó azonnal vonzza a figyelmet. Tervezze meg a fürdőszoba kialakítását, hogy a fülke nem versenyezzen a fő dekoratív elemekkel. Ebben a példában az üvegpolcok finom, elegáns megjelenést kölcsönöznek a résnek.

Tipp: Általában könnyű megtalálni a megfelelő minőségű és méretű polcokat. Az előrelátás azonban nem felesleges. Ha három polc van a fülkéjében, rendeljen négy üveglapot abban az esetben, ha valami megtöri vagy megszakad.

Ebben a példában racionálisan használt niche helyet. A kis rekeszben sok apró gizmos, és a tágas felső polcra - a samponok és a lotionok palackjai.

Tipp: A széles polcokon olyan edzett, tartós üvegt kapjon, amely ellenáll az elhelyezett tárgyak súlyának, és nem fog megszakadni véletlenül.

Ebben a képen egy kontrasztos keret által kiemelt rés nagyon jól néz ki. Félfalba van beágyazva, és mögötte rejtőzik a fürdő többi részéből. Ilyen döntés lesz azoknak a szeretetnek, akik nem kedvelik a fürdő kiegészítőket.

Tipp: Ha a fülke kiemelkedő helyen van, próbálja meg a lehető legjobban megtervezni.

A nagy fényes rést ebben a képben egy-két arányban osztjuk el. Egy kis polc mélyen beleillik a résbe, így a víz nem esik rá. Ez a szappancsatorna legalkalmasabb helyszíne.

Tipp: Ha vastag kőlemezeket használ polcaként, gondosan csiszolni kell őket elölről és hátulról.

Ha a cikk hasznosnak bizonyult - kattintson a "Tweet", a "+1" vagy a "Szeretem" -ra - nagyon örülünk ennek a munkamódnak a jóváhagyásában ;-)

Fürdőszobai tárolás: 23 jó ötlet bármilyen helyre.

Hogyan érhető el a tökéletes megrendelés a fürdőszobában?

Hogyan helyezz el mindent, amire szüksége van néhány négyzetméteren, és nem szabad túlterhelni a helyet?

Számos érdekes ötlet található, amelyek a fürdőszoba belsejét tiszták és megoldhatják a tárolási problémákat.

Stílusos fülkék

1. Stílusos fürdőszoba fülke

A legjobb, ha a tárolási rendszereken gondolkodunk a javítási szakaszban, amikor lehetőség nyílik speciális fülkék létrehozására. Jelentősen megtakarítják a helyet, és a fürdőszoba belseje csak akkor részesül előnyben. Ezeket a fülkéket a zuhanyzóban vagy a fürdő közelében lehet elhelyezni. Kényelmes samponokat és zuhanyzselékeket hoznak be, így a mély fülkék tökéletesek a törülközők, a papír, a porok tárolására. Igaz, a nedves zónától távol kell kerülniük.

2. Niche a zuhany alatt

3. Keskeny fülke a fürdőszobában

4. Nagyszerű megoldás egy kis fürdőszobában.

5. Laconic fürdőszoba tároló rendszerek

6. Gyakorlati mély fürdőszoba rések

7. A törölközőt egy résszel lehet tárolni.

Hinged polcok

8. Csuklós polc a fürdőszobában

A fürdőszobában legalább egy fali polcnak kell lennie. Ezenkívül felszerelhetők horgokkal vagy törülközőtartóval. A belső tér diverzifikálásához tanácsos néhány színes törölközőt választani, amely a világos ékezetek világossága és a monotonitás hígítása.

9. Többfunkciós csuklós polc

10. Tároló rendszerek kis fürdőszobában.

Sarok lehetőségek

11. Sarokpolcok a fürdőszobában

Ha a fürdőszoba nem nagy, akkor fontos, hogy egy kis sarokpolccal helyezzük. Ezek a lehetőségek nagyon óvatosan néznek ki, és segítenek a rend fenntartásában.

12. Tisztán kis fürdőszoba belső

Maximális funkcionalitás

Egy kis helyiségben nem lehet egyetlen centiméternyi helyet elveszteni. Mindenet maximálisan be kell vonni. Ez vonatkozik a mosogató helyére is, ahol mindenféle polcokat elhelyezhet, a kis elemek tárolására szolgáló szervezőket, a mosogató alatt lévő helyet.

13. Tárolás a mosogatóban

14. Nyissa ki a mosdó alatt lévő szekrényt

15. A mosogatózóna kreatív kialakítása

16. Racionális tárolás

17. Laconic fürdőszoba szervező

Még néhány jó ötlet

Egy érdekes megoldás egy kis fürdőszoba számára egy kivonható tárolórendszer. A szeme el van rejtve, nem sok helyet foglal el és segít a személyes higiéniai elemek tökéletes kezelésében.

18. Behúzható tárolórendszer

Kényelmes törölközőt és toalettpapírt tárolni a WC-tálhoz közel. Például használjon felette egy helyet erre.

19. Tárolás a WC felett

Egyszerű ajtót nyitni az eredeti tárolórendszerbe. Ehhez hozzá kell rendelni néhány rudat, és fel kell tennetek rongyot.

20. Ajtó tároló rendszer

És természetesen ne felejtsd el a kis segítőket - többszintes rendezőket a szappan és a samponok buborékokhoz.

21. A testápolási termékek szervezője