Legfontosabb > Tervezés

Szükségem van egy fülke a fürdőszobában, és hogyan lehet ki a gipszkartonból?

Helló, olvasó!
A szüleim nagyon kis fürdőszobával rendelkeznek. És sok évig sok kérdés merült fel a szükséges dolgokra, mert nincs helye számukra. Az extra szekrény beépítése a fürdőszobába nem lehetséges, a lakásban nincs tárolóhely. Ez a kérdés több éve aggaszt engem. És megtalálta a megoldást - a fülke a fürdőszobában. Nagyon könnyű kivenni a gipszkartonból, még saját kezűleg is. És ebben a cikkben fogok beszélni a saját tapasztalataim kiterjesztése hasznos helyet a fürdőszobában.

Mi a fülke a fürdőszobában?

Még az ókori világban is a vallási figurák kis mélységekben találhatók. Jelenleg a fürdőszobában kialakított egyedi designok a következőkre tervezhetők:

 • kozmetikai és higiéniai termékek tárolása;
 • záró kommunikáció;
 • a háttérvilágítást pontlámpák formájában helyezik el.

Néhány magas emelkedés a fürdőszobában már fülkében van. A racionális használatuk helyet biztosít számukra:

 • törölközőszárító;
 • mosógép;
 • kazán,
 • fürdőköpeny öltöző;
 • zuhanytálca

Típusú fülkék a fürdőszobában

A gipszkarton alakjának alakját a helyiségek tulajdonosainak fantáziája és pénzügyi képességei határozzák meg.
Ennek a modellnek azonban be kell illeszkednie a teljes belső térbe. A helyszín fülkékre osztva:

Az első lehetőség jobban néz ki egy keskeny falon, meghosszabbítja és kiterjeszti. Ez a kialakítás jobb a mosogató, a fürdő vagy a zuhany közelében. Egy magas résszel legfeljebb három polcot rendezhetünk, és a hosszú falon éppen ellenkezőleg, a díszvilágítással díszített függőleges nyílások jól fognak kinézni. Az anyaggyártás szempontjából a réstípusok lehetnek:

 • előregyártott üveg, műanyag és fa szerkezetek;
 • önzáró gipszkartonból, forgácslapból, rétegelt lemezből.

A nedvességgel szembeni fokozott ellenállóképességű gipszkarton a legjobb anyag a fürdőszobában lévő fülkék előállításához. Bármelyik összetett struktúrát alkothat, stílusos modelleket hajthat végre. A díszítőelemek a niche dekorációhoz a következők lehetnek:

 • a csaptelep tetején lévő tükörbeömlők használatával a fürdőszoba vizuálisan növelheti a higiéniás helyiség kis terét;
 • a kerek nyílások a fedélzeti ajtónyílásokon utánozni fogják a tengeri témát;
 • a klasszikus stílusú, hamis oszlopokkal luxus teremt a belső térben;
 • a tömörség és a súlyosság a minimalizmus vagy a hi-tech stílusának felszerelését teszi lehetővé.

Fázisok építése egy fülke a fürdőszobában

Építsen egy rést a fürdőszobában az erő alatt még azok számára, akiknek minimális építési tapasztalatuk van, mert az anyag nagyon könnyű dolgozni.

A gipszkarton elemek kétféleképpen telepíthetők: ragasztó és keret. Az első módszer szerint a falaknak teljesen síknak kell lenniük.

A második módszer nagyon népszerű. A gipszkarton rétegének gyártásához a fürdőszobában meg kell felelni a munka egyes szakaszainak.

 • Először is, a rajz papíron készült. A terv megvalósítása meglehetősen egyszerű: meg kell rajzolnod egy falat, rajta a fülke méretét, alakját, helyét. Így a végeredmény jól látható lesz;
 • A fal felszínét gondosan elő kell készíteni: a dudorokat fel kell állítani, a réseket cementhabarcsokkal kell bevonni.
 • Egy épület szintjén jelölés kerül a falra, és a méretek a mennyezeten és a padlón jelennek meg;
 • Ezeken a helyeken tűzőkön keresztül 40 cm távolságban egy 6x40 induló fémprofil helyezkedik el, amely a keret építésének kezdete lesz. A fából készült rudak itt nem ajánlottak, a víz "félnek";
 • Ezután a vezetõk a jelölt pontok mentén függõlegesen 60 cm-es lépcsõvel csatlakoznak;
 • A távolról, ami egy rés, vízszintes profilok jönnek létre, azokat önbefogó csavarokkal rögzítik. Ha azt tervezi, hogy kiemeli, a gipszkarton alatt van huzalozás rá;
 • A következő lépés a fémkeret nedvességálló gipszkarton burkolása. A lemezeket gondosan kell beállítani, hogy sík felületet kapjunk. A legjobb, ha a széleiket egy síkkal dolgozzák fel;
 • Először is az anyagot oldalra helyezzük (egy kiálló modullal), aztán - belül, majd - az elülső oldalon. Az önmetsző csavarok jobbak a 3,5 cm átmérőjűek 0,25 cm átmérőjűek;
 • Az ízületeknél nincsenek hiányosságok, mert a sarkoknál speciális védőbetéteket használnak a károsodások elleni védelemhez;
 • Ha bármilyen nehéz anyagot, például cserépet helyeznek a gipszkartonra, akkor a kötőelemek legalább 10 cm távolságra vannak;
 • A csavarokat gondosan be kell pattantani a gipszkartonba, majd a helyüket fel kell használni. Speciális bitek használhatók a határolóval;
 • Szükség esetén az anyag hajlítása, tekercselt tekercselt görgő, hidratál és megadja a kívánt alakot;
 • Lyukakat hoznak létre a jövőbe való beágyazáshoz;
 • Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gipszkarton nedvességgel összeomlik, a bőr és a padló között 1 cm-es résnek kell lennie;
 • Ezután a réstáblát vakoljuk. Alapos szárítás után a szabálytalanságokat eltávolítják. Így van egy előkészítése a niche felülete a végső kivitelben.

Néhány árnyalat

Mivel a fürdőszobában megnövekedett páratartalom van, amikor egy gipszkarton faházat építenek a saját kezedben, bizonyos finomságokat kell figyelembe venni:

 1. Ha fennáll a mechanikai károsodás veszélye, a dobozt meg kell erősíteni. A zuhanyzó, a fürdő, a mosógép bélése körül két rétegben jobb, ha ragasztót használnak.
 2. A varratok kezeléséhez speciális összetételű masztix vagy tömítőanyag szükséges.
 3. Alkalmazzuk az öncsapos csavarok kupakjának hidrofób oldatának kenésére.
 4. Ellenőrizze a falak felületét. Ha nagyon sima, akkor a keret nélkül is megteheti, ha a gipszkarton részeit közvetlenül a felületre ragasztja. Néhány hiba jelenlétének esetében jobb a hasított test felépítése.

Mielőtt dekoratív tervezésű rést csinálna, el kell végeznie az előkészítő munkát. Futtassa őket a következő fotók segítéséhez.

 • szalagot serpyankoy ragasztani a varratokat az ízületek;
 • sarkok használhatók a sarkok összehangolásához, segítik a felület megerősítését is;
 • miután a felületet a sarkoknál megszárítottuk, a rést a teljes síkba helyezzük. Szükség esetén 2 réteget alkalmazzon. A megszáradt kompozíció végén felülírt úszó;
 • A kiegyenlítés utolsó lépése primer keveréket alkalmazhat a gipszkartonra, amelynek antiszeptikus összetétele a penész elleni küzdelem érdekében;
 • a fülke felszínét tovább festhetjük festékkel, kőburkolattal vagy gipszkarton burkolattal. Az utolsó lehetőség a leggyakoribb a fürdőszobában, ennek a munkának a megtervezése előre kell történnie, mivel sok anyagot fog igénybe venni;
 • Jobb, ha a polcok egy rést a törhetetlen üveg - ez nagyon praktikus és modernnek tűnik.

A gipszkarton kialakítása a fürdőszobában a saját kezével nem olyan nehéz. A lépésenkénti utasításokat követve kialakíthatja a tulajdonosok kényelmét szolgáló formatervezést, és a szoba kialakítását kényelmes és stílusos módon alakíthatja ki.

Fotó példák a gipszkarton rés kialakításáról a fürdőszobában

A közvetlen kinevezése gipszkarton - amely a mennyezet és a falak. Ez az anyag annyira hajlékony a munkájában, hogy a belső teret is megszervezi. Ez tökéletes a válaszfalak építéséhez, különböző formatervezési mintákhoz, amelyek sikeresen helyettesíthetik a masszív bútorokat. Ma megpróbálunk minél részletesebben leírni, hogyan lehet a gipszkarton polcokat a saját kezünkkel erős, rendezett és gyönyörűvé tenni, és segítséget kapni egy teljesen exkluzív szobatervezéssel.

Mit kell figyelembe vennie, mielőtt létrehozna egy rést?

A számítások és a polcok telepítése előtt néhány fontos pontra kell összpontosítania.

 • Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a helyiség nedvességtartalmát. Például, ha a polcot egy fürdőszobának tervezték, akkor racionálisabb lenne, ha előnyben részesítené a gipszkarton nedvességálló változatát.
 • Ha úgy dönt, hogy polcokat készít a kamrában, mint a háztartási eszközök tárolására szolgáló helyet, akkor úgy gondolja, hogy ellen kell állnia a nehéz terheknek. Erősítésként két profilvezetőt indíthat el, majd a vastagság nagyobb lesz, de képes lesz ellenállni a komolyabb terheknek. Még egy kis pillanat - annál nagyobb a terhelés, annál kisebbnek kell lennie az öncsapos csavarok között.
 • A gipszkartonból készült polcokat gyakran kiegészíti a világítás. Ez nemcsak egyedülálló érintést kölcsönöz a belső térnek, hanem bizonyos esetekben növeli a funkciókat - ez egy további fényforrás. A vezetékezés és a világítóberendezés felszerelésére vonatkozó munkálatokat még a szerkezet felborítása előtt is elvégzik. Az üres helyeken lévő spotlámpák számára készült lyukak is előrelátóak.

Annak érdekében, hogy erős polcokat, amelyek örömet okoznak sok éven keresztül, csak akkor lehetséges, ha figyelembe vesszük ezeket a kis finomságokat.

Szerelési útmutató gipszkarton niche

A kezdeti fázisban meg kell fontolni a falak polcainak kialakítását, részletesen el kell képzelni a végeredményt, majd csak a számításokhoz kell folyamodni. Kezdje el a jövőbeli tervezés tervezésével. Ne féljen a képzelet megteremtéséért - egy ívelt gipszkarton segítségével létrehozhatod a legcsodálatosabb terveket és kanyarokat, így a polc bármilyen formája lehet. Csak a részletes mérések elkészítése után, pontos méretek alkalmazásával folytathatja a számításokat. A munka érdekében szükség lehet a következő eszközökre és anyagokra:

 1. Csapágyprofilok. Még akkor is, ha eredetileg azt feltételezik, hogy az ezred több dekoratív funkciót hordoz, még jobb választani egy tartósabb profilt.
 2. Útmutatóprofilok. Úgy tervezték, hogy a rack vagy más kialakítás "csontvázát" alkotja. Itt is jobb választani egy tartósabb lehetőséget.
 3. Hasított profil hasznos lehet. A vágások jelenléte jellemzi, amelyek megkönnyítik a hajlítást, és a kívánt alakot adják. Alternatív megoldásként a rendszeres profilt is használhatja, így saját vágásokat készíthet.
 4. Normál vagy nedvességálló gipszkarton, a helyiség nedvességétől függően.
 5. Csavarok és dugók.
 6. Folyékony alapozó.
 7. Összeszerelési rács.
 8. Szint, lyuk, sík és csavarhúzó.
 9. Spatula, ecset, csiszolópapír.
 10. Rulett, kés és fém olló.


Miután vázlatrajzot rajzolt és mindent megvásárolt, amire szükséged van, elkezdheted összeszerelni a gerendafal polcaira szerelhető keretet, amely kétféle módon szerelhető fel: külső (már kész falra) vagy belső (a partíció összeszerelése során). Itt is kell bizonyos szabályokat követni.

 • Óvatosan mérje meg és jelölje meg a falat. Ugyanakkor jobb a szintet használni, hogy a polcok simák és szépek legyenek.
 • A keretet csavarokkal és csavarhúzóval kell rögzíteni. A csavarok közötti távolság legfeljebb 25 cm lehet, minél nagyobb a terhelésnek a polcnak, annál kisebbnek kell lennie.
 • A tartóprofil rögzítése után olyan szerkezeti útmutatókat telepítenek, amelyek létrehozzák a szerkezet hangerejét. A keret megerősítését úgy érjük el, hogy a síneket a mennyezethez, a padlóhoz rögzítjük és összekötjük egy profilfedélrel.

Beépített lámpák beépítése

A gipszkarton saját polcát létrehozva egyedi projektet hozhat létre. Például kiegészítse azt világítással. Ez vonzó, stílusos megjelenést kölcsönöz a tervnek, és a fényforrás további fényforrásává válik.
Mindössze annyit kell telepíteni a lámpát - egy fúrót és egy speciális kerek koronát a lyukak vágásához.
A kábelezést még a védőburkolat előtt is el kell végezni, a huzalok védőburkolattal történő elrejtésével. A pontlámpák helyett LED szalagot használhat, amely rugalmassága miatt tökéletes a hajlított polcokhoz.

Gipszkarton és burkolat

A gipszkarton szerelése sokkal könnyebb, mint a keretpályák építésénél már elvégzett hangerő. Mielőtt lefednénk, szükséges, hogy a lapokat darabokra vágjuk. Minden méret átkerül az anyagba, egy vágás történik az egyik oldalon, a lap meghajlott, és csak ezt követően a második réteg karton.
A végein minden rendellenességet csiszolópapírral kell kezelni. Ezután elkezdheti a lapok telepítését a távtartók segítségével. A végdarabot egyetlen lapból lehet lezárni, miután korábban átfúrta a "ablakokat", vagy pedig az egyes kis részeket használhatja. A második módszer egyszerűbb, de meg kell győződnie arról, hogy nincs túl sok ízület.
Ha kézzel készített polcokat szeretne a falon tökéletesen sima és finom, akkor fordítson különös figyelmet az ízületek feldolgozására. Polírozni kell őket, fel kell tüntetni a gipszréteget, be kell őket ragasztani egy megerősítő hálóval, és meg kell ismételni a gélt. Annak érdekében, hogy erősítse és megtervezze a tervezést esztétikusabbá, bezárhatja a sarkokat alumínium vagy műanyag gittszöggel.
Az utolsó touch - befejező gitt. Több rétegben készül, és csiszolópapírral dörzsöl. Festés vagy más befejező munkák előtt a kész polcokat elő kell készíteni.

Érdekes polc opciók

A gipszkarton segítségével virágot vagy dekoratív tárgyakat, valamint masszív dolgokat - könyvet, háztartási eszközöket, TV-t készíthet. A belső stílustól függően a kész szerkezet lehet festett, tapétázott vagy bármilyen más befejező anyag használható.
A polc bármilyen építési forma lehet, de ha még nem tapasztalt ilyen munkát, akkor jobb, ha egyszerűbb vagy összetett. Annak érdekében, hogy jobban el tudja képzelni, hogy mi lehet a gipszkarton polcai, javasoljuk, hogy nézze meg néhány fotót példákkal.
Ebben a cikkben megpróbáltuk részletesen megmagyarázni, hogyan készítsünk egy polcot a gipszkartonról a saját kezünkkel. A dekoratív fülkékkel ellátott állványok és válaszfalak nemrégiben egyre népszerűbbek két egyszerű okból - az eredetiség és az alacsony építési költség. Mindössze annyit kell tenned, hogy a gipszkarton és a kis képzelőerő. Sok tervező a legmodernebb és legeredményesebb megoldást tekinti az anyag polcain. Mit gondolsz?

Mielőtt folytatná a telepítést, gondosan ellenőrizze a felületet. A magas páratartalmú helyiségben speciális nedvességálló gipszkarton és megfelelő rögzítőanyagok kerülnek kiválasztásra. A fürdőszobában lévő falfelülettől függően a felső kötőelemeket önfúró csavarokkal vagy meghajtóbillentyűkkel szerelik fel a falba.

Profilok és munkamenetek felszerelése

Annak érdekében, hogy a falon a lámpatest a fürdőszobában legyen, a következő eszközökre van szükség:

 • csavarhúzó;
 • vízszint vagy lézer szint;
 • ollók fémhez;
 • gyalugép;
 • mérőszalag;
 • négyzet alakú;
 • kalapács;
 • kés a gipszkarton vágásához;
 • ütős kalapács;
 • alumínium szint különböző méretben;
 • ceruza vagy ceruza;
 • a szabály;
 • nyomjelző.

Ehhez a szobához speciális nedvességálló gipszkarton van. Ha a fürdőszobában lévő anyag betonra vagy téglafalra van szerelve, akkor szükség van a tüskék használatára.

Ha fából beszélünk, akkor szereljük fel a speciális csavarokat. Amikor egy falburkoló fal falvastag van, akkor a profilhoz további hosszirányú illesztésekre van szükség, egy "rák" (egy szintre), csavarok és fémcsavarok szükségesek.

A munkafolyamatnak való megfelelés

Mielőtt rögzítené a gipszkarton falán lévő falakat, be kell szerelnie a keretet.
A szakaszos munkafolyamat, amely a nedvességálló gipszkarton kialakítását biztosítja a telepítés során:

 1. Felület előkészítése a fürdőszobában. Ez magában foglalja a gipsz vakolását is.
 2. A fal jelölése, beleértve a polcokat is, ha tervezik, a védőburkolat-profilok (PPN) megadására kijelölt jelöléseket, amelyek a kerület körül megyek. Ez a fajta munka magában foglalja a nagy csavarral ellátott csavarok vagy csavarok használatát.
 3. A közvetlen felfüggesztések rögzítése, rackbe szerelhető profilok. Olyan helyek megjelölése, ahol polcokat terveznek felszerelni.
 4. Rácsprofilok rögzítési munkái profilok vezetésére (polcok, résszel ellátva), teljes rögzítés a közvetlen felfüggesztésekre.
 5. Burkoló rés falak anyaggal. A nedvességálló anyag csavarokkal van felszerelve.
 6. Primer és gitt a fürdőszobában.
 7. Az utolsó szakasz a befejezése a varratok és a helyek a bemélyedések a csavarok gitt anyag.

A tartószerkezet szerelése a polcok és a fülkék vonatkozásában

A fürdőszobában végzett szerelési munkák jelöléssel vannak ellátva. Először is, a színezőzsinór segítségével a jelölést a padlóra kell helyezni. A vonalak egyértelműen és pontosan készültek, és a vezetőprofilokat (PPN) szerelik fel. Továbbá ugyanaz a sor pontosan átmásolódik a mennyezetre. Az eljárás megfelelő lefolytatásához a legjobb a felfüggesztés használata.
A vezető profilok felszerelése a fürdőszobában a legjobb megoldás egy asszisztenssel. Az egyik személy a vezetősíneket szigorúan a tervezett vonal mentén tartja, a másik pedig a lyukakat fúrja be. A lyukak közötti távolságnak 60-100 cm-nek kell lennie, egy vezetőprofil 3-ról 5-re vagy annál több taposó-körömre, de nem kevesebbre, a szerkezeti megbízhatóság érdekében.
Napjainkban beépített fülkékkel gyakran használják a díszítő gipsz polcokat a fal síkjában. A fülkéket is különféle csövek és kommunikáció elrejtésére használják. Előre ajánlott rajzot rajzolni a megfelelő méretekkel. Egy beépített rés, a mérettől függetlenül, a vezetőprofilok telepítésével kezdődik, amely maga hozza létre a polc peremét. Hasonlóképpen, a lyukak a PPN-ben készültek a tüske-körmök számára.
Ezután az elvégzett munka után újra meg kell jelölni a PP függőleges profiljait és a rögzítők pontos helyét. A függőleges profilok közötti távolság meghatározza a nedvességálló gipszkarton (maga a lap szélessége). Általában a távolság 40 és 60 cm közötti.
Miután minden jelölt munka és lyukak, tüskékkel, szegekkel, csavarokkal rögzítik az egyenes vonalakat. Ugyanakkor egy keretpartíciót szerelnek fel, ahol a beépített rést helyezik el. Logikus, hogy az alapfal távolsága megegyezik a polc mélységével. A válaszfalak ugyanolyan profilokból (PNP) készülnek, majd különleges jumperek segítségével a kerethez rögzített alapfal rögzített.

Parkolási profilok szerelése és gipszkarton beépítése

Ezután a fürdőszobában parkoló vagy függőleges profilok merőlegesek az útmutatókra. Előre vágják őket olyan hosszúságúra, amely megegyezik a szoba magasságának 10 mm-es mínuszával. Ezután egy szinttel jelölje meg azokat a sorokat, ahol a függőleges profil található (az ajánlott lépés minden 60 cm). A vonalak mentén lyukak vannak lyukak számára, ahol felfüggesztéseket (fákat) szerelnek fel. Ugyanaz a felkészülés a parkolási profilokra olyan helyeken történik, ahol polcok és rések helyezkednek el.
A nedvességálló anyag nedvességtől való teljes védelméhez 10 mm-es rést kell hagyni a lemezek és a padló között.
A felfüggesztések telepítése után a parkolóprofilok fel vannak szerelve. A felett és az alatta lévő vezetőprofilokba vannak szerelve. A parkolási profilt felfüggesztéssel rögzítik, figyelembe véve a jelölést, ahol a jövőbeli rés található. Ugyanígy a parkolási profilok ugyanabban az időben vannak felszerelve, ahol a jövőbeli polcok és fülkék lesznek elhelyezve. A profilok és a felfüggesztések egymáshoz kapcsolódnak "rákokkal". Így készen áll a tartószerkezet a fürdőszobában. Ezután a vízálló gipszkarton a tartószerkezethez van rögzítve.
Biztosítani kell, hogy minden villanykábel és kommunikáció a burkolat anyaga elé kerüljön. Minden egyes rés (ha szükséges) biztosítja a háttérvilágítás tervezését is. Bizonyos esetekben hőszigetelést alkalmaznak, amely után minden polcot, falat, résszel anyaggal vannak bevonva.
Ebben a szakaszban az ilyen kis helyiségben a legnehezebb probléma az anyag helyes behelyezése a sarkokba. Ehhez a függőleges állványokat és a lapok átfedéseket olyan módon kell kialakítani, hogy egy lap egy másikkal szemben támaszkodjon.
Fontos megjegyezni: ahhoz, hogy a nedvességálló anyag teljesen védje a nedvességet, 10 mm-es rést kell hagynia a lemezek és a padló között. A nedvességálló GCR méretre van vágva, a falon lévő minden egyes rés külön megközelítést és méretű.
Minden lap csavarral rögzítve van a tartószerkezethez, beleértve a polcokat és a fülkéket. Ezután a felület alapozva van, a csavarok csavarjainak végeit és hornyait óvatosan lezárják. Minden befejezett rést és polcot festettek és furnéroztak egy befejező anyaggal.

Gipszkarton kivitel fémkeret használata nélkül

Van egy másik lehetőség - keret nélküli struktúrák használata. A nedvességálló gipszkarton egyszerűen ragasztva van a falakhoz. De ugyanakkor bizonyos feltételeknek is teljesülniük kell:

 1. A síknak tökéletesen szilárdnak és síknak kell lennie, deformáció és repedések nélkül.
 2. A falat meg kell szárítani és védeni kell a nedvességtől.
 3. A gép nem fagyhat át.

Ha a fal megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor szüksége lesz a spatulára, a nedvességálló gipszkartonra és a keverékre. A ragasztót a lemez teljes hosszában, szalagokban, majd az egész sík fölé helyezzük. Az anyag és a padló közötti résnek kell lennie. A rést helyettesítő tömítést csak a ragasztó behelyezése után távolítják el.
Minden technológiai nyílást előzetesen meg kell vizsgálni, ez vonatkozik a csövekre is, hogy elrejtsük, amire szükséged lesz egy résszel. Ha a fürdőszobában további dekoratív polcok és fülkék vannak, akkor kiváló szellőzésre van szükség.

Jelenleg sok lakástulajdonos kezd elutasítani a fürdőszobát csempével, mivel ez a lehetőség a falak felé néz. Minden tulajdonos szeretné, hogy ez a szoba a lehető legkényelmesebb és funkcionálisabb legyen, és segítsen a gipszkarton polcain a fürdőszobában, mivel gyakran ez a szoba a lakásokban nem túl nagy.

A gipszkarton polcok előnyei

Mielőtt elkezdenénk részletesen szétszerelni ezeket a struktúrákat, érdemes megjegyezni, hogy az egyszerű gipszkarton nem használható. Ehhez különleges típusú nedvességálló gipszkarton-zöld lemezek vannak, amelyeket impregnáltunk egy speciális összetételű, amely megvédi az anyagot a gombaképződésektől és a nedvességtől.
A polcok előnyei a GKL-től:

 • Lehetőség van egyéni tervezésű polcok készítésére, a szükséges stílus megszerzésére nincs szükség üzletekben;
 • Választhat bármilyen színt és textúrát, bár bármilyen helyzetben megváltoztathatja a terem kialakítását egyszerűen a polcok újratervezésével;
 • a megfelelően szerelt polcok sok súlyt hordozhatnak;
 • Bármi legyen is az összetett struktúra, annak költsége kicsi lesz;
 • az anyag környezetbarát és ártalmatlan az ember számára;
 • lehetőség van arra, hogy egymástól függetlenül és egyszerűen és gyorsan
 • az anyag rugalmasságának köszönhetően bármilyen alakú struktúrát létrehozhat: törött, félkör alakú, szögletes, derékszögű, alakos, beágyazott.

Az alacsony költség és a könnyű telepítés miatt a gipszkarton népszerűsége az építészek és a hétköznapi emberek körében elterjedtebbé vált, ugyanakkor az összes szabály által létrehozott design nem fog hasonló MDF vagy kartonból készült tárgyakhoz jutni, és a gipszkarton munkája sokkal könnyebb. A teljes gipszkarton létrehozásához a fürdőszobában a következő struktúrát használhatja:

 1. Terv készítése.
 2. Anyagok és eszközök összegyűjtése.
 3. Elvégzése jelölést.
 4. Építsd a keretet.
 5. Facing rendszer.
 6. Befejező.

A folyamatok fenti sorrendje optimális, és lehetővé teszi az építési munkálatok maximális elvégzését. Ezen túlmenően, egy ilyen szerkezet használata lehetővé teszi, hogy minőségi terméket kapjon, amely ellenáll a nehéz terheknek.

Niche a fürdőszobában: az önszerelés két módja

A résnek köszönhetően javítható a fürdőszoba esztétikai tulajdonságai és funkcionalitása. A tipikus csempeburkolat, a fehér függesztett szekrények és a hiúságelemek klasszikusokká váltak a fürdőszobák tervezésében. Ezért a lakástulajdonosok egyre gyakrabban figyelnek a lakóépületek tervezési megoldásaira, amelyek sikeresen megvalósíthatók a fürdőszobában. Ilyen tiszteletbeli helyszínen elfoglalták a fülkéket és a polcokat. Milyen előnyei vannak ezeknek az építészeti elemeknek, miként hozhat létre egy fülkét a fürdő felett, és hogyan készíthetünk struktúrát a saját kezünkkel - olvasd el az alábbiakban.

A fürdőszoba mélysége: a méltóság

A fürdőszoba fali szegélye kényelmes, funkcionális elem, amely lehetővé teszi számodra, hogy hagyja abba a szokásos bútorokat a fürdőszobák számára az új, szokatlan formák érdekében.

Törölközőt a mosdó mély résszel lehet elhelyezni

A rést építészeti elemként sok előnye van, amelyből megkülönböztethető:

 1. Dekoratív. Bármelyik színes megoldásnál bármilyen résszel díszíthet. Ezenkívül ma különböző formájú és méretű hornyokat készíthet.
 2. Gyakorlatiasság. A fülkék fő feladata, hogy mindennapi tárgyakat helyezzenek el. A kialakítás nyitottsága lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen megkapja a szükséges adatokat.
 3. Funkcionalitás. A fülkék segítségével elrejtheti a kommunikációt a falon, felülethibákon.
 4. A helyiség optimalizálása a fürdőszobában. A niche ideális megoldás a kis fürdőszobák számára, mivel lehetővé teszi, hogy hatékonyan használhassa a fürdőszoba feletti helyet. Ugyanakkor a szekrények és az oldalsó asztalok nem zavarják a szobát.

Ezenkívül a fülkék kis belső terepekkel díszíthetőek, ami egyedülálló kényelmet teremt, és kiegészítik a szoba kialakítását (pl. Virágok edényekben, gyertyákban, füstölő botokban stb.).

Niche a fürdőszobában: design

A fürdőszoba fölötti rés nemcsak dekoratív építészeti elem lehet, hanem praktikus is. A mélyedést személyes higiéniai termékek tárolására lehet felhasználni, amelyeket kényelmesen el lehet végezni a fürdőkád közelsége miatt. Ezenkívül a mélyedést fényes spotlámpával vagy illatos gyertyákkal lehet felszerelni, ami kikapcsolja az aktív világítást és lazít a fürdőben.

A fülke közvetlenül a fürdőszoba felett legyen a leginkább nedvességálló anyagból, csempével, mozaikokkal vagy üveggel díszítve.

A fürdőkádon átívelő rés jó a samponok tárolására

A fürdõ feletti rés nagyságát és helyét mind a fürdõ (formája, méretei), mind a szoba paraméterei határozzák meg. Így a szimmetrikus sarokfürdők vagy négyszögletes szaniter szerelvények kerek formájúak, alkalmasak a víz hosszú oldalán fekvő, vízszintesen meghosszabbított téglalap alakú fülkék. A 150x70-es méretű fürdőkádak egy rövid fal mellett helyezkednek el, választhatnak hosszúkás függőleges fülkéket beépített polcokkal, vagy több, négyzet alakú mélyedések kialakításával, amelyek a fürdő oldalától a mennyezetig ugyanazon a távolságon belül helyezkednek el. Használhatja a fülkét a zuhany alatt.

Rések lehet nem csak téglalap vagy négyzet: belső terek a román stílusban alkalmas rést formájában ívek és modern belső - sokszögű üreg, kiterjesztett átlósan helyezkedik egész a fal felületén.

A fürdőszoba feletti rés kialakítása meg kell egyeznie a fürdőszoba kialakításával. Például a modern fürdőszobákban a fülkék dióda világítással is felszerelhetők és matt, üveges vagy tükrös díszítéssel, országos belső térben pedig gyertyákkal vagy száraz virágokkal (pl. Levendulával) díszíthetőek, díszíthetik a virágokból készült pasztell színű mozaikokkal vagy csempékkel.

Niches létrehozása gipszkartonból a fürdőszobában: fotó

Még azok is, akiknek nincs építési tapasztalata, beépíthetik a gipszkarton fürdőszobába beépített réseket, mert az anyagot könnyen fel lehet szerelni fémprofilokra.

Mielőtt létrehozna egy rést a gipszkarton fürdőszobájában, rajzolását papírra hajtja végre

A szerkezet összeállításához a következő műveletsorozatot kell követni:

 1. Jelölje fel. A jelölést sík falon kell alkalmazni, míg jobb az épület szintjének használata. A fülke mélysége a mennyezeten és a padlón látható.
 2. Szerelje fel a startprofilokat a padlóra és a mennyezetre 6x40 csavarokkal, 400 mm-es távolsággal.
 3. Csatlakoztassa a függőleges vezetőket a jelölésnél 60 cm-enként.
 4. Szerelje fel a vízszintes profilokat attól a távolságtól, amelyen a jövőbeli rést kell kialakítani. Csavarokkal rögzítheti őket. Ha háttérvilágítást helyeznek a fülkebe, akkor a világítási rendszer kommunikációi ebben a szakaszban vannak felszerelve.
 5. Hézagozza a keretes gipszkarton lapokat. A gyártás fülkék a fürdőszobában csak a nedvességálló gipszkarton. Először is, a keret oldalán van beakasztva (ha a fülke kinyúlik), majd - belülről és a végén - az elülső oldalról. Ebben az esetben az elülső lapoknak át kell fedniük az oldalt. A lapok legegyszerűbben 25 vagy 35 mm-es önbefogó csavarokkal rögzíthetők.
 6. Gipszkarton gipszkarton és törölje szárított gitt egy sima felületre.
 7. Tervezés befejezése a tervezési ötletnek megfelelően.

A fürdőszobában lévő fülkék, vízálló festékek, csempe, PVC panelek, díszítő vakolat finomítására alkalmas. Szokatlan lehetőség lenne tükrözött vagy üveglapok, kis mozaikok kivitelezésének befejezésére.

Gipszkarton polcok a fürdőszobában: gyártási lépcsők

Alternatív megoldás a fülkék számára, amelyek felszerelése négyzetméternyi területet rejt magában, lehetnek gipszkartonból készült polcok. A polcok nemcsak gyakorlatiak lesznek, hanem szokatlan díszítőelemekké is válnak, mivel bármely forma bármely eleme gipszkartonból készülhet. A polcot saját kezével szerelheti össze, míg a telepítés ideje sokkal kisebb lesz, mint egy rés telepítése.

Mielőtt polcokat hozna létre a gipszkartonban a fürdőszobában, meg kell határoznia a céljukat.

Gipszkarton polc készítése a fürdőszobában a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Szerelőkeret. A keret UD típusú gipszkartonból és CD-tartó profilokból készült vezetőprofilokból áll, amelyek erősebbé teszik a szerkezetet. A keret alakja a polc jövőbeli alakjától függ.
 2. Vágóanyag.
 3. Köpenyprofilok. Gipszkarton lapok 25-35 mm-es fémcsavarokkal vannak a profilhoz rögzítve. A szerkezet sarkai perforált sarkokkal záródnak.
 4. Gipszkarton gitt. A polcot teljesen felcserélték. Száradás után a gitt súrlódó anyaggal sima felületre dörzsölődik.
 5. Befejező. A polcot szinte bármilyen anyaggal díszítheti (a legfontosabb az, hogy a formatervezés ellenáll a befejezésnek és a személyi higiéniai cikkek számított súlyának, és a választott anyag nedvességálló).

Ilyen szerkezeteken könnyű lesz kozmetikai termékekkel ellátni törölközőt, kis tartályt, látványos díszítő elemeket elhelyezni a polcokon, gyertyákat, kagylókat vagy kavicsokat, kis lámpákat elhelyezni rájuk.

Hogyan kell gondoskodni egy fülke a fürdőszobában (videó)

A mély fülke vagy az elegáns fali polcok stílusos, érdekes és egyedülálló fürdőszobája. Az ilyen egyszerű építészeti elemek, amelyek összeszerelése kézzel megoldható, segítik a helyiség hatékonyabb kihasználását a fürdőszobában és elrejtik a külső kommunikációt. Legyen inspirálva a fülkék fürdőszobájának kialakításával, és hozzon létre saját egyedi belső tereket!

Niche a fürdőszobában - lépésről-lépésre útmutató a szerkezet felépítésére a saját

A fülke a fürdőszobában lehet különböző méretű és konfigurációk, ezért a felhasználási cél különböző lehet. Megmondom, hogyan készíts bármilyen méretet és konfigurációt a szakemberek bevonása nélkül. A munkálatokban nincs semmi nehézség, ha ismeri a technológiai folyamat valamennyi jellemzőjét, megfigyelheti a helyes műveletek sorát, és használjon minőségi anyagokat.

A képen: egyetértenek abban, hogy egy fülke nélkül ez a fürdőszoba sokkal rosszabbul nézett volna ki.

Felkészülés a munkára

Először is, meg kell értened, hogy bármilyen ilyen konstrukció csökkenti a felhasználható területet, bár megteheti, hogy a fürdőszoba egy résbe kerüljön, majd a terület csökkentése nem befolyásolja a berendezések elhelyezését.

A fürdőszoba alatti készülékrészlet világosan ismeri a méretet, így a fürdőt már rendelkezésre kell állnia, vagy egy külön lehetőséget kell választania a boltban, és el kell távolítania az összes méretet.

Most nézzük meg, milyen anyagokra van szükségünk a munkához:

12 mm vastagságú vásárlási lapok, megbízhatóbbak, a 2500x1200 mm méretű lap körülbelül 400 rubel, az elvárható mennyiség a méretük és konfigurációjuk alapján

Ha tükörrácsot helyezsz egy résszel, akkor csak a végfelületek lesznek le. Egy másik befejező lehetőség egy tégla burkolat, amely utánozza a téglát, és a legolcsóbb megoldás vízálló festék.

Megemlítettem az alapanyagok listáját, de ne felejtsd el a kereteket és a gipszkarton lapokat, a csemperagasztót és a sarkokat a belső vagy külső sarkoknál.

A résszel szemben a falon egy dekoráció folytatható, mint ebben az esetben

A munka nem lehetséges eszközkészlet nélkül, ezért győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll minden szükséges eszköz:

 • A keret rögzítéséhez a falakhoz nem szükséges olyan perforátor nélkül, amelyen a szükséges átmérő és hosszúságú fúró található. Ha nincs ilyen eszköze, akkor bérelheted, a keret megépítése 1-2 napot vesz igénybe, így nem fizet sok pénzt a bérleti díjért;
 • A csavarok meghúzásához szükségünk van egy csavarhúzóra, ez az eszköz mindig azt tanácsolom, hogy kéznél legyen, tehát ha nincs meg, akkor jobb megvásárolni. Jó lehetőségek a 2-3 ezer tartományban;

Csavarhúzó - elengedhetetlen dolog a gipszkarton használata esetén

 • A kívánt méretű darabok vágásához egy egyszerűbb és olcsóbb a hagyományos fém ollók használata. Kedvezőek és kiváló munkát végeznek, így nincs értelme speciális eszközök megvásárlására;
 • A gipszkarton vágásához egy hagyományos cserélhető késsel rendelkező kések tökéletesek. Minden mesternek meg kell, hogy legyen, különösen azért, mert költsége alacsony, az egyszerű opciók 20 rubelbe kerülnek;

Az építő kés egy univerzális eszköz minden olyan munkához, ahol valamit meg kell vágni.

 • Nem tudunk mérőeszközök nélkül dolgozni, a munkához szükség van egy kiterjedt eszközlistára: egy épület szintjére, egy fém vonalzóra, egy legalább 3 méter hosszú szalagmérésre, egy ceruza a jelölésre és egy négyzet a sarkok pontos megjelölésére;

A gipszkarton vágására szakemberek speciális T-alakú négyzetet használnak, de egyszerű fémvesszővel is megteheti

 • Mivel a gyorsan rögzíthető dübeleket, amelyeket a keretet a falhoz rögzítünk, olyan ütvecsavarokat használjunk, amelyek egyszerűen kalapálódhatnak, a kalapács nem lesz felesleges az arzenálban.

Munkafolyamat leírása

Most elkezdheti megfontolni a munkák elvégzését a szerkezetek felépítésében. Sokan azok közül, akik nem ismerik az építési technológiákat, úgy gondolják, hogy a falon belül kell választaniuk a fülkéket, de valójában minden teljesen másképp zajlik: hozzáadunk egy olyan struktúrát, amelyben a megfelelő méretű és konfiguráló bejáratokat tesszük, ez lehetővé teszi számunkra, a tervek érintetlenek maradnak.

Az összes műveletet 4 szakaszba bontom, így könnyebb lesz megérteni a technológiát és világosan megérteni azt a sorrendet, amelyben a munkát meg kell tennie.

1. szakasz - Tervezés, jelölés és felület előkészítése

A diagram bemutatja az összes olyan tevékenységet, melyeket ebben a szakaszban kell elvégezni, és mindegyiküket részletesebben ismertetjük:

Itt van az első része a munkának a konstrukció egy rést a fürdőszobában

 • Ne hagyja a felszínen a régi bevonatok, piszok és pókhálók maradványait, mert úgy véli, hogy még mindig zárnak. Mindig mindent jól és hatékonyan hajtson végre, és készítse elő az alapot, ahogyan kell, ha repedések és rendellenességek vannak, akkor jobb, ha cementburkolat segítségével rögzítik őket, mivel könnyebb a keretet sík falra rögzíteni;
 • Ezután mérje meg a falak vagy falak méreteit, amelyeken a fülkék épülnek, nem szükséges a rajzokon és a projekteken való tájékozódást keresni, ettől eltérő lehet. Igen, és a mérések nem fognak sok időt, de biztosan tudni fogja az összes tényleges méretet;
 • Valamilyen oknál fogva sokan kihagyják a tervezési stádiumot, és megpróbálnak kitalálni egy építkezést, ahogyan dolgoznak. Ha nem lenne szükség vázlatokra, az építők nem használnák a projekteket, de nélkülük nem világos, hogy mit csinálsz, és mi ennek a vagy az elemnek a mérete. A terv készítése egyszerű: rajzoljon egy falat, és gondoljon a helyekre, a méretekre és a rések helyszínére, pontosan jelölje meg pozícióját, most pontosan képviseli a végeredményt;

A rajz lehet a legegyszerűbb, de fontos, hogy pontosan megkülönböztessük a niche vagy a rést.

 • A legutolsó dolog, hogy megírja a falat, rajzolja fel a fülkék rajzát, valamint a keret állványok helyzetét, csak vonja be a vonalakat a kívánt helyeken, és egyértelmű iránymutatásokkal fog rendelkezni a jövőben. Hidd el nekem, ez nagyban leegyszerűsíti a munkát és felgyorsítja a munkafolyamatot.

A jelölés során sok tapasztalatlan mester ugyanazt a hibát követi: meghatározzák a niche helyét a padlón, de lehet, hogy egyenetlen, majd az építkezés elhajlik. Jobb, ha egy címkét tesz fel az egyik oldalon, majd felhívja az összes sort egy szinttel, így a jelölés pontosan lapos lesz.

A szint kiküszöböli az egyenetlen padló és fal hatását.

2. szakasz - keretszerkezet

Itt jutunk el az igazi munkához, ha teljesítettük az összes fent leírt ajánlást, akkor a lehető legkevesebb idő alatt összeállíthatjuk a szilárd és még a tartószerkezetet a saját kezünkkel.

Foglalkozni fogunk a munkafolyamattal:

 • Ha csővezetékeket rejtegetsz az építmény mögött, előzetesen kommunikációra van szükséged. Ugyanez vonatkozik a vezetékekre is, különösen, ha kiemelni szeretné a fülkéket, mindent előre kell fektetni, és csak akkor folytatják a fő munkát;
 • Először is egy vezetőprofil kerül rögzítésre a kerület mentén, a munkálatok az alábbiak szerint zajlanak: a falak fúráspontjait jelölték, majd lyukakat készítettek és az elem gyors beüzemelésű tüskékkel rögzítették. Ne felejtse el ellenőrizni az útmutató helyét a rögzítés előtt egy szinttel, ne legyen torzítás;

A lyuk fúrása után egyszerűen behelyezi a betétet, és a csavart kalapálja.

 • Ezután meg kell erősíteni a fal profilját és a jövőbeli fülkék kerületét, mindent a fenti bekezdésben leírt módon kell elvégezni, a lényeg az, hogy a pozíciót a szint segítségével ellenőrizzük, a fülkék leginkább látható fadarabjai;

A profil az előzőleg megjelölt résvonalak mentén van rögzítve.

 • Ezután a függőleges vonalak mentén a hordozóprofil 50 cm-es lépcsőjével a vonalakra merőlegesek és gyors beillesztésű tüskékkel vannak rögzítve. A rögzítés után hajlítsa a végeket, hogy ne zavarja és azonnal rögzítse a rackot;

A felfüggesztések merevséget biztosítanak

 • Ezután a függőleges oszlopok csatlakoznak, szokásos távolságuk 60 cm, de a fülke helyén az elemeknek mindig az oldalán kell lenniük, így a távolság kevésbé lehet körülötte, de ne feledje, hogy a lapok szélessége 120 cm, és meg kell próbálnia az ízületek helyzete mindig tartott keret;
 • Minél mélyebb a rés, annál jobb a struktúra erősítése a jumperekkel és támasztékokkal. Meg kell találni a kerület körül, számuk a tervezéstől függ, ha nem elég erős, akkor hozzá kell adnia néhány elemet, olyan keretre van szükségünk, amely nem erősen nyomás alá esik és nagyon erősen tartja;

Példa a profil szilárd és megbízható felépítésére

 • Az összeszerelés során rövid csavarokat használnak, amelyeket az építők hibákat (bolha vagy napraforgómag) hívnak. Jobb, ha az opciókat éles véggel érheted el, mint egy fúróval, jobban megtartják a profiljukat, és sokkal könnyebben csavarják őket, hiszek sokéves tapasztalatom.

3. szakasz - gipszkarton építés

Ha megértjük, hogyan készítsünk egy rést a fürdőszobában, akkor az egyik legfontosabb lépcsőhöz jutottunk, amely után a design készen áll. Maga a munka egyszerű, de minden ajánlás pontosságát és gondos végrehajtását igényli:

 • Ha a felszínen vannak olyan területek, amelyeken az egész lapokat rögzíthetjük, akkor e területekről el kell kezdeni a munkát. A rögzítést 3,5x25 mm-es finomszögű öncsapos csavarokkal végezzük, 15 cm-es lépésekben elrendezve, az összes állványon és a kerület mentén. Annak elkerülése érdekében, hogy a sapka túl kemény legyen, és ne károsítsa az anyagot, használjon speciális biteket egy limiterrel, a kezdőknek ez elengedhetetlen tárgy;

A limiterrel rendelkező bitek azért jóak, mert nem kell állandóan figyelnie a csatolási folyamatot, akkor megfordulhat, amíg meg nem áll

 • Ezután el kell kezdeni a lemezek darabolását a kívánt méretre, fontos, hogy óvatosan távolítsa el a méretek a keretből, és mindegyiket átviszi a gipszkartonra, 1-2 mm-es rést kell elhelyezni az elemek között, hogy megkönnyítse a csatlakozást és kompenzálja azokat a kisebb hibákat, amelyek elkerülhetetlenül a lapok vágásakor keletkeznek. Nem kell minden elemet egyszerre mérni, mindent rendbe kell hozni, és vágja el a következő darabot az előző rögzítése után;
 • A vágás nagyon egyszerű: egy ceruzával és egy vonalzóval egy vonalat visszahúzódnak a megfelelő helyen. Ezután az építő kés és a felső papírréteg átvágódik a vonalon, hogy pontosan lehessen vágni, végezze el a vonalzó mentén;

Gipszkarton vágása - a folyamat egyszerű

 • Amikor levágja a lapot a vonal mentén, minden felületre fel kell húzni úgy, hogy a vonal 1 cm-re legyen a széltől, majd a gipszkarton finoman megtörik. A papír alsó rétege ugyanolyan építő késsel átlyukasztva van, az anyagot akár függőleges helyzetben is meg lehet szüntetni, ebben az esetben a rúd mentén az alsó oldalra egy rudat helyeznek el, és könnyedén meg kell ütni a réteget.

Nagyon könnyű megtörni egy gipszkarton felett

 • A rögzítés ugyanúgy történik, mint fent, ne aggódjon, ha a végek kissé szembekerülnek a sarkoknál, miután gondosan kiegyenlíthetnék egy speciális gyalugép használatával vagy ugyanazzal az építő késsel;

Fontos az összes elem összekapcsolása, hogy ne legyen köztük rés.

 • Ha minden felületet gipszkarton burkol, meg kell erősíteni a sarkokat, ellenőrizni kell, hogy a csavarok kupakjai nem kinyúlnak-e. Ha minden rendben van, akkor a munkának ez a része sikeresen elvégezhető.

4. szakasz - pattogó munka

A ragasztás közvetlenül a gipszkartonra nem a legjobb ötlet, valamint a felület festése vagy díszítő bevonat alkalmazása rajta. Szükség van a bázisok elkészítésére, és a munka e részének elvégzésére vonatkozó utasítás a következő:

 • Először is minden ízületet le kell zárni, mert ehhez minden egyes varrathoz speciális serpyanka szalag ragasztva van, ami megakadályozza az ízületek repedéseinek előfordulását. Ez öntapadó, csak meg kell nyomni a kötés mentén, majd húzza meg a felületet egy réteg gitt. A csavarok kupakjait egyszerűen egy keskeny simítóval vakolják el, hogy elrejtsék őket;

A ragasztó ragasztása után csípje be a kötést

 • A fülkékben lévő sarkok a lehető legmagasabbakat kell hozniuk, ezért javaslom, hogy a sarkokat a hálóval használhassuk, nem csak az egyenletes véget hoznak, hanem a felületet is erősítik. A rács az oldalakon erősíti a felszínt, ami nagyon fontos a rést illetően. Ezen elemek használata egyszerű: vágja el a kívánt hosszúságú darabot, húzza rá a sarokba, és fedje fel egy gittal, ami szintén ragasztóanyagként szolgál;

A hálós sarok lehetővé teszi, hogy erősítse a rést

 • Miután az ízületek és a sarkok összetétele megszárad, szükség van arra, hogy eltávolítsa az áramlatokat és a foltokat (könnyen levágható spatulával) és a teljes felületet gittse. Ha még a tervezést is elvégezte, akkor egy réteg elegendő. A készítményt 1-2 mm-es egyenletes rétegben osztják szét egy 25-30 cm széles spatulával, ha nincs tapasztalata, akkor túlságosan nehéz lesz szélesebb választékot használni;

A tömör gitt lehetővé teszi az ízületek elrejtését, ami elkerülhetetlenül kissé kitágul

 • Amikor a kompozíció megszárad, szükségessé válik az úszni, ha nem festeni a felületet, akkor nem lehet tökéletes eredményre törekedni, a kisebb karcolások még mindig zárva vannak. A munka poros, ezért előre kell csomagolni a védőszemüveget és a légzőkészüléket, hogy ne lélegezze be a port;
 • Végül minden felületet primerrel kezelünk, jobb, ha antiszeptikus adalékanyagokat tartalmaz a penész előfordulása ellen. Ez az eljárás megerősíti az alapot és csökkenti annak felszívódását.

5. szakasz - szembenézési munka

Beszélni fogok a kerámia burkolattal, mert véleményem szerint a fürdőszoba legmegfelelőbb.

Itt van a következő munka:

 • Először is el kell döntenie, hogy a sarkokat hogyan kell levágni - a sarkok használatával vagy anélkül, nagyon fontos az elemek helyes elhelyezése. Az oldalaknak a rés hátsó felületére kell menniük, és nem fordítva, hogy megértsék, a diagram az alábbiakban látható;

Ezek minden lehetséges tervezési lehetőség a sarkoknál.

 • Azt javaslom, hogy a tapasztalatlan kézművesek speciális sarkokat használjanak, lehetnek külső és belső sarkok is, és lehetővé teszik, hogy tökéletesen sima szélek legyenek. Különböző színűek lehetnek, amelyek segítségével kiválaszthatja a legjobb megoldást bármilyen típusú kerámiához.

A sarkok eltérő magasságúak lehetnek, ezért figyelembe kell venni a csempe vastagságát és a ragasztóanyag réteget, amely illeszkedik

 • Munkavégzéskor a szükséges hosszúság sarkát először le kell vágni és ragasztani kell helyük helyére. Ha csempékre van szükség, ezt előre meg kell tenni, hogy készen álljon a munkára. A megoldást az utasításoknak megfelelően készítik el, amelyek feltétlenül a csomagon vannak, nem nagyon tesznek, mert 40 perc elteltével elkezdik beállítani;
 • A ragasztókészítményt 5-6 mm fogú, fogazott simítóval kell bevinni, ez elég. A kerámiák a felületre nyomódtak és kiegyenlítettek, ne felejtsd el szabályozni a síkot. Annak érdekében, hogy a varratok ugyanolyanok és szépek legyenek, a távolságkeresztek szükségszerűen beilleszthetők az összes ízületbe;

Ilyen módon a keresztben a ragasztók keményítése után könnyen el lehet érni

 • A telepítés befejezése után hagyja el a szerkezetet egy-két napig, majd töltse be az ízületeket egy habarccsal, de eltérő színű lehet. El kell döntenie, hogy melyik fúga kerül felhasználásra: akár a fő felülethez, akár egy kontrasztos színnel, hogy kiemelje a kerámia elemeit. A munkát gumi spatulával végezzük, szárítás után a felesleges mennyiséget puha ruhával dörzsöljük le.

A habarcs nagyon kényelmes egy kis gumi spatulát alkalmazni

Végül egy vagy több résszel rendelkezik, amelyek nagyon megbízhatóan elkészültek, az ilyen struktúrák nem félnek a nedvességtől és hosszú ideig szolgálják Önt. Ha polcain van, a legjobb a biztonsági üveg megfelelő méretű elemeinek rendelése, ahogy azt a gyakorlat mutatja, ez az opció a legjobban néz ki.

Itt van a végeredmény.

Ha háttérvilágítással rendelkezel, akkor a csempeburkolást követően fel kell tenned, de a telepítési szakaszban kerámia lyukakat kell készíteni, hogy kinyomtassák a vezetékeket, és helyet hagyjanak a spotlámpáknak. De sokkal könnyebb használni a LED-szalagot, a fülkék felső sarkában van felszerelve.

A megvilágítás lehetővé teszi, hogy a fülkéket kifejezőbbé tegye

Szeretnék elmondani néhány olyan fontos funkcióról, amelyet a fürdőszobában végzett javítások során meg kell tudnia. Ha gipszkarton kádja alatt készít egy képernyőt, akkor érdemes egy lábnyomot kialakítani a könnyű használat érdekében. Személy szerint tetszik a leginkább az alábbi képen bemutatott konfiguráció, tisztán és könnyen megvalósíthatónak tűnik.

Az ilyen fülke a fürdőszobában a képernyőn sokkal kényelmesebbé teszi a fürdőszobát.

Megállapítottuk, hogyan kell egy sima felületet kialakítani egy sima felületen, de néha ellentétes helyzet alakul ki, és el kell döntenünk, hogy mit zárjunk be a fürdőszobában. Ha el szeretné rejteni a nem vonzó kommunikációt, akkor a legegyszerűbb módja a gipszkarton-partíció felépítése és a csövekhez való hozzáférést biztosító ajtó felszerelése.

Ha szekrényt szeretne létrehozni egy rést, és törölközőt vagy valami másba tenni, akkor telepítheti az üvegajtókat, vagy csuklós vagy csúsztatható. Minden szükséges tartozék vásárolható szaküzletekben. Ismét csak biztonsági üvegeket használjon.

Az ajtók lehetővé teszik, hogy egy szekrényt készítsenek egy réstől

következtetés

Építsen egy fülkét a fürdőszobában sokkal könnyebb, mint amilyennek látszik, és ha kipróbál egy kicsit, kiváló eredményt kap, és ugyanakkor jelentős pénzeket takarít meg. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse a folyamatot, és ha kérdései vannak, írja meg az alábbi megjegyzéseket, teljes körű választ kap erre a témakör keretében.