Legfontosabb > Bútor

Szükségem van egy fülke a fürdőszobában, és hogyan lehet ki a gipszkartonból?

A tervezés a fürdőszoba nem ismeri fel a kereket. A szobát esztétikával töltheti egyszerű technikák segítségével. Az egyikük - a fülke elhelyezését a fürdőszobában. A falon lévő dekoratív mélyedést törülközők, higiéniai termékek és háztartási vegyi anyagok tárolása alatt lehet venni. Hogyan készítsünk egy fülke szép és megfelelő a belső térben a fürdőszobában - szakértők ajánlom.

Előnyei és hátrányai a fülke a fürdőszobában

A tervezés fő célja - különböző dolgok tárolása. Polcként vagy polcként használják, és helyettesíti az öltözőket, szekrényeket és polcokat. Ön képes lesz elfoglalni a felszabadult tér valami hasznos és funkcionális. A fülke alatt, mint általában, kevés helyet hagy a fürdőszobán vagy a fürdő fölött. 2-3 hornyot gyakran készítenek az egyik falban. Ez komoly helytakarékos.

Stílusosan a rés univerzális, és képes a szinte minden belső koncepcióba illeszkedni. Maga az objektum formája hordozza az antik vagy a klasszicizmus szellemét. A fülke lehetővé teszi, hogy elrejtse a kellemetlen külső kommunikációt a gipszkarton-partíció mögött. A higiéniai termékek helyett például helyet adhat a kedvenc dekorációnak. A fülke létrehozása segít a fürdőszobában szokatlan alakúvá tenni, és fényes ékezeteket hozni a belső térben, amint a képen látható.

Ezeknek a tárgyaknak hátrányai vannak:

 1. A zárható szekrényektől eltérően a rést nem védi meg a portól, cseppektől elhelyezett tárgyak.
 2. A fülke kialakítása olyan problémás feladat, amely anyagokat vásárol, időt vesz igénybe és egy adott eszközzel rendelkezik. Nehéz lesz egy kezdőnek, de egy tapasztalt mester kétféle módon teszi ezt a munkát.
 3. Az ásatások nem lehetnek túl mélyek. Ehhez jelentősen fel kell áldoznia a falat saját dekorációjára. Nagy tételek tárolása ilyen körülmények között nem praktikus.

Figyelem! Mielőtt kiválasztaná a rést, gondolja át a telepítési folyamatot a legkisebb részletekre, mert rendkívül nehéz lesz szétszerelni.

Két fajta résszerkezet létezik:

 • egyetlen falon;
 • ellentétben a teljesítményével.

A második lehetőség az alábbi technikákon keresztül valósul meg:

 • különböző színes tapétákkal, festékekkel vagy más bevonatokkal végzett befejezése;
 • belső LED háttérvilágítás;
 • az élénk színek polcain belül;
 • speciális anyagú rekesznyílással.

Hogyan készítsünk egy rést a gipszkarton fürdőszobájában: előkészítés

Gipszkarton - ez a modern, megfizethető és könnyen feldolgozható anyag. A fürdőszobában nem alkalmas, de csak nedvességálló. Nem alakul ki és rothadás agresszív környezet hatása alatt: a páratartalom és a hőmérséklet változása. A zöld vagy kék védőbevonat könnyen felismerhető.

A munkához a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • fém profilok (állvány és vezető) a keret szereléséhez;
 • csavarokkal ellátott csavarok készítése a profil rögzítéséhez a falhoz;
 • csavarok gipszkarton lemezekhez;
 • perforátor (fúró);
 • csavarhúzó;
 • kalapács;
 • fém ollók;
 • mérőeszközök - mérőszalag, épületszint és sarokvonó.

Mint minden más építési és javítási munka, a fürdőszobában lévő rés kialakítását mérésekkel és rajz készítésével kell elkezdeni. Súlyos rajz készségek ebben az üzletben, amire nincs szüksége:

 • mérési útmutatók: magasság és szélesség;
 • fontolja meg a niche megengedett mélységét, a helyiség térbeli képességein alapulva;
 • Vázlatrajz egy vázlatot, amely jelzi a méréseket.

Gipszkarton fektetése a falra

Miután elvégezte az összes előkészítő mérést és a munkát, folytassa a fal tisztítását. A szükséges helyszínen el kell távolítanod az építőanyagok maradványait, a szennyeződéseket, fel kell mérni a felületet. Vedd fel a vázlatot, a rulettet, a vonalzót és a szintet, és rajzolj a jövőbeli rést a falra. Jelölje meg az útmutatókat és a kötőelemeket.

Tanács. A lézer építési szintje sokkal hatékonyabb, mint egy klasszikus eszköz, légbuborékkal.

Most folytassa a rögzítőelemet a vezetőprofil felületén. A szerelést határozottan kell elvégezni, hogy a munkafolyamatban bármelyik vonal ne térjen el, és ne rontja az egész elképzelést. Profil "fel" a csavarokra, amelyek viszont a tüskékbe vannak szerelve. Miután a vezető szerelt fém profil. A rekeszek távolsága - nem szélesebb, mint 60 cm, és még kevésbé. Ez közvetlenül befolyásolja a szerelvény szilárdságát és tartósságát.

Míg a falat fém bordákkal díszítik, itt az ideje, hogy a vezetékeket és a csöveket egymás között helyezze el. És ezen munkák befejezésekor folytassa a gipszkarton vakolatot:

 1. Az első dolog, amire szükség van a megfelelő formájú és méretű tárgyak vágására. Ebből a célból, egy markert vagy ceruzát, vonja le a rész kontúrját az anyaglapokra.
 2. Óvatosan vágja le a lapot a vonal mentén éles vágóval.
 3. Csatlakoztassa az elemeket a fémprofilhoz. A csavarok közötti lépés körülbelül 10-15 cm.
 4. Különös figyelmet kell fordítani az ízületekre. A látható varratoknak nem szabad úgy lennie, hogy a szerelvény láthatónak tűnhet.

A fürdőszobában egy fülke felépítésének utolsó lépése díszíti. A töltőanyag kiegyenlíti a szabálytalanságokat, és eltávolítja a kisebb hibákat a felületen. Ez a réteg csempével lehet festeni vagy beilleszteni. Használja tovább a dekorációs módszert az Ön ízlésének megfelelően. Semleges vagy világos színek, további textúrázott anyagok, vagy a tartalom helyszínének kiemelése - a lista hosszú. Az egyetlen dolog, amit a tervezők nem javasolnak, hogy egy sötét színű rést helyezzünk a fény felszínére: a kompozíció úgy fog kinézni, mint egy lyuk a falban.

Niche a fürdőszobában: az önszerelés két módja

A résnek köszönhetően javítható a fürdőszoba esztétikai tulajdonságai és funkcionalitása. A tipikus csempeburkolat, a fehér függesztett szekrények és a hiúságelemek klasszikusokká váltak a fürdőszobák tervezésében. Ezért a lakástulajdonosok egyre gyakrabban figyelnek a lakóépületek tervezési megoldásaira, amelyek sikeresen megvalósíthatók a fürdőszobában. Ilyen tiszteletbeli helyszínen elfoglalták a fülkéket és a polcokat. Milyen előnyei vannak ezeknek az építészeti elemeknek, miként hozhat létre egy fülkét a fürdő felett, és hogyan készíthetünk struktúrát a saját kezünkkel - olvasd el az alábbiakban.

A fürdőszoba mélysége: a méltóság

A fürdőszoba fali szegélye kényelmes, funkcionális elem, amely lehetővé teszi számodra, hogy hagyja abba a szokásos bútorokat a fürdőszobák számára az új, szokatlan formák érdekében.

Törölközőt a mosdó mély résszel lehet elhelyezni

A rést építészeti elemként sok előnye van, amelyből megkülönböztethető:

 1. Dekoratív. Bármelyik színes megoldásnál bármilyen résszel díszíthet. Ezenkívül ma különböző formájú és méretű hornyokat készíthet.
 2. Gyakorlatiasság. A fülkék fő feladata, hogy mindennapi tárgyakat helyezzenek el. A kialakítás nyitottsága lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen megkapja a szükséges adatokat.
 3. Funkcionalitás. A fülkék segítségével elrejtheti a kommunikációt a falon, felülethibákon.
 4. A helyiség optimalizálása a fürdőszobában. A niche ideális megoldás a kis fürdőszobák számára, mivel lehetővé teszi, hogy hatékonyan használhassa a fürdőszoba feletti helyet. Ugyanakkor a szekrények és az oldalsó asztalok nem zavarják a szobát.

Ezenkívül a fülkék kis belső terepekkel díszíthetőek, ami egyedülálló kényelmet teremt, és kiegészítik a szoba kialakítását (pl. Virágok edényekben, gyertyákban, füstölő botokban stb.).

Niche a fürdőszobában: design

A fürdőszoba fölötti rés nemcsak dekoratív építészeti elem lehet, hanem praktikus is. A mélyedést személyes higiéniai termékek tárolására lehet felhasználni, amelyeket kényelmesen el lehet végezni a fürdőkád közelsége miatt. Ezenkívül a mélyedést fényes spotlámpával vagy illatos gyertyákkal lehet felszerelni, ami kikapcsolja az aktív világítást és lazít a fürdőben.

A fülke közvetlenül a fürdőszoba felett legyen a leginkább nedvességálló anyagból, csempével, mozaikokkal vagy üveggel díszítve.

A fürdőkádon átívelő rés jó a samponok tárolására

A fürdõ feletti rés nagyságát és helyét mind a fürdõ (formája, méretei), mind a szoba paraméterei határozzák meg. Így a szimmetrikus sarokfürdők vagy négyszögletes szaniter szerelvények kerek formájúak, alkalmasak a víz hosszú oldalán fekvő, vízszintesen meghosszabbított téglalap alakú fülkék. A 150x70-es méretű fürdőkádak egy rövid fal mellett helyezkednek el, választhatnak hosszúkás függőleges fülkéket beépített polcokkal, vagy több, négyzet alakú mélyedések kialakításával, amelyek a fürdő oldalától a mennyezetig ugyanazon a távolságon belül helyezkednek el. Használhatja a fülkét a zuhany alatt.

Rések lehet nem csak téglalap vagy négyzet: belső terek a román stílusban alkalmas rést formájában ívek és modern belső - sokszögű üreg, kiterjesztett átlósan helyezkedik egész a fal felületén.

A fürdőszoba feletti rés kialakítása meg kell egyeznie a fürdőszoba kialakításával. Például a modern fürdőszobákban a fülkék dióda világítással is felszerelhetők és matt, üveges vagy tükrös díszítéssel, országos belső térben pedig gyertyákkal vagy száraz virágokkal (pl. Levendulával) díszíthetőek, díszíthetik a virágokból készült pasztell színű mozaikokkal vagy csempékkel.

Niches létrehozása gipszkartonból a fürdőszobában: fotó

Még azok is, akiknek nincs építési tapasztalata, beépíthetik a gipszkarton fürdőszobába beépített réseket, mert az anyagot könnyen fel lehet szerelni fémprofilokra.

Mielőtt létrehozna egy rést a gipszkarton fürdőszobájában, rajzolását papírra hajtja végre

A szerkezet összeállításához a következő műveletsorozatot kell követni:

 1. Jelölje fel. A jelölést sík falon kell alkalmazni, míg jobb az épület szintjének használata. A fülke mélysége a mennyezeten és a padlón látható.
 2. Szerelje fel a startprofilokat a padlóra és a mennyezetre 6x40 csavarokkal, 400 mm-es távolsággal.
 3. Csatlakoztassa a függőleges vezetőket a jelölésnél 60 cm-enként.
 4. Szerelje fel a vízszintes profilokat attól a távolságtól, amelyen a jövőbeli rést kell kialakítani. Csavarokkal rögzítheti őket. Ha háttérvilágítást helyeznek a fülkebe, akkor a világítási rendszer kommunikációi ebben a szakaszban vannak felszerelve.
 5. Hézagozza a keretes gipszkarton lapokat. A gyártás fülkék a fürdőszobában csak a nedvességálló gipszkarton. Először is, a keret oldalán van beakasztva (ha a fülke kinyúlik), majd - belülről és a végén - az elülső oldalról. Ebben az esetben az elülső lapoknak át kell fedniük az oldalt. A lapok legegyszerűbben 25 vagy 35 mm-es önbefogó csavarokkal rögzíthetők.
 6. Gipszkarton gipszkarton és törölje szárított gitt egy sima felületre.
 7. Tervezés befejezése a tervezési ötletnek megfelelően.

A fürdőszobában lévő fülkék, vízálló festékek, csempe, PVC panelek, díszítő vakolat finomítására alkalmas. Szokatlan lehetőség lenne tükrözött vagy üveglapok, kis mozaikok kivitelezésének befejezésére.

Gipszkarton polcok a fürdőszobában: gyártási lépcsők

Alternatív megoldás a fülkék számára, amelyek felszerelése négyzetméternyi területet rejt magában, lehetnek gipszkartonból készült polcok. A polcok nemcsak gyakorlatiak lesznek, hanem szokatlan díszítőelemekké is válnak, mivel bármely forma bármely eleme gipszkartonból készülhet. A polcot saját kezével szerelheti össze, míg a telepítés ideje sokkal kisebb lesz, mint egy rés telepítése.

Mielőtt polcokat hozna létre a gipszkartonban a fürdőszobában, meg kell határoznia a céljukat.

Gipszkarton polc készítése a fürdőszobában a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Szerelőkeret. A keret UD típusú gipszkartonból és CD-tartó profilokból készült vezetőprofilokból áll, amelyek erősebbé teszik a szerkezetet. A keret alakja a polc jövőbeli alakjától függ.
 2. Vágóanyag.
 3. Köpenyprofilok. Gipszkarton lapok 25-35 mm-es fémcsavarokkal vannak a profilhoz rögzítve. A szerkezet sarkai perforált sarkokkal záródnak.
 4. Gipszkarton gitt. A polcot teljesen felcserélték. Száradás után a gitt súrlódó anyaggal sima felületre dörzsölődik.
 5. Befejező. A polcot szinte bármilyen anyaggal díszítheti (a legfontosabb az, hogy a formatervezés ellenáll a befejezésnek és a személyi higiéniai cikkek számított súlyának, és a választott anyag nedvességálló).

Ilyen szerkezeteken könnyű lesz kozmetikai termékekkel ellátni törölközőt, kis tartályt, látványos díszítő elemeket elhelyezni a polcokon, gyertyákat, kagylókat vagy kavicsokat, kis lámpákat elhelyezni rájuk.

Hogyan kell gondoskodni egy fülke a fürdőszobában (videó)

A mély fülke vagy az elegáns fali polcok stílusos, érdekes és egyedülálló fürdőszobája. Az ilyen egyszerű építészeti elemek, amelyek összeszerelése kézzel megoldható, segítik a helyiség hatékonyabb kihasználását a fürdőszobában és elrejtik a külső kommunikációt. Legyen inspirálva a fülkék fürdőszobájának kialakításával, és hozzon létre saját egyedi belső tereket!

Beépített polcok és fülkék
a fürdőszoba belsejében

Minden fantáziának van saját egyéniségük, és minden esetben változatos. Mindannyian az életben szeretnénk hangsúlyozni az egyediségét és a fürdőszobát, ez egyfajta autó, és ha szép és egyedi, akkor mindenki látja. Egy cikkben egyszerre lehetetlen mindent elmondani, de apró ötletektől fogva nagy fürdőszobát tervezhet. Amikor megnézzük a fürdőszobák fényképeit, elveszítjük a kis részleteket, amelyek érdekesek a mosdóban. Ezért azt javasoljuk, hogy bárki, aki javításokat tervez, egy papírdarabot, egy ceruzát, és írjon le minden apró dolgot és adatot, amelyek a magazinok oldalain vagy az interneten keresztül érkeznek, hogy ötleteket lehessen megbeszélni a mesternél, és valami egyedülállónak tűnhet.

Szép és kényelmes

Úgy gondoljuk, hogy nem szükséges magyarázni, hogy a fürdőszoba elhelyezése az egész lakás fő helye. Sok mester különböző technikákat alkalmaz a munkájuk testreszabására. Például a "Mini Bath" cégnél egyre gyakrabban rendelnek megrendelést a fürdőszobának a kis helyiségekbe épített fülkékkel és polcokkal történő megrendelésére.

Mik a fülkék és a polcok a fürdőszobában, és milyen jó?

A rózsák szépek! Egy különleges varázst egy fürdőszobában szereztek be, ahol különféle polcok vannak beépítve a falakba, amelyekkel a helyet vagy a helyet hangsúlyozva kedvező módon díszíthetjük.

Niches kényelmes! Ez különösen a nőkre vonatkozik, akik szeretik törődésüket. És mindenki tudja, hogy mennyi helyet foglal el a lány vagy házastárs kozmetikuma.

Vegye figyelembe

A fülke a fürdőszobában kézzel készített polc, amelyet a falba vagy a munkalapba és más helyekre építenek. A polc a különböző módokon és anyagokban készült. Például ilyen rétegeket lehet úgy létrehozni, hogy falakat építenek expandált agyagblokkokkal, téglákkal, nedvességálló lemezekkel és gipszkartonokkal. Az ilyen fülkék elkészítése után vakolattal egyenrangúak, majd csempékkel vannak bevonva.

Niches a fürdőszobában épült a falak - fotók gyönyörű design:

Kicsi ötletek az étvágyat illetően
 • Mozaik kerámia burkolólapok

A rések tökéletesen illeszkednek a mozaik burkolólapokhoz. Ha vizuálisan szeretné kiemelni a virágpor szépségét, akkor használjon megfelelő színű mozaikot, amely lehet kerámia vagy üveg.

 • Üvegmozaik csempe

A fürdőhely növeléséhez javasoljuk a tükrözött mozaiklapok használatát. Ugyanakkor, ha üvegtáblákat használ a többszínű szubsztrátummal a fülkék keretén belül, akkor a szoba fénye is tükröződni fog.

 • Spotlámpák

Használhatja a belső megvilágítási réseket is. Például számos beágyazott spotlámpa a polcokon belül, valamint a vízálló LED-szalag, ami a fürdő egyedi légkörét teremt.

Fotók mozaik csempe és spotlámpák használatáról
a fürdőszobai fülkék díszítésében:

Beépített tükrök és üvegpolcok

A legnépszerűbb beépített tükrök egy fülkében. Ez a lehetőség kevésbé időigényes, de úgy néz ki, mintha egy mozaik csempe lenne. A tükör vizuálisan mélyíti a fülkét, és a tükröződésben gyönyörűen elhelyezett üveg samponok és krémes üvegek megduplázódnak. És ha mélyebbre nézel, akkor a tükrök ideálisak a fürdőkádak kis szobáihoz, bővítve a területüket. Érdekes megoldás a díszítéssel díszített niche a díszített csempe lesz az üveg polcok, hogy néz ki szép és esztétikailag kellemes, és könnyen mosható.

Tükrök és üvegpolcok a fürdőszobában - fotó dekoráció példák:

Bontsa ki a gondolkodási horizontokat

Az öntöttvas fürdő alatt dobozok, szaniter szekrények, mosdók alatt és más helyiségekben is kialakíthatók. Ha szélesíted a látószögedet, és alaposan átgondolod a fürdőszoba és a WC kialakítását, friss ötletek fognak mindig jönni. A legfontosabb dolog nem szégyellni, és nem gondolni az ötleteinek és kívánságainak teljesítésének bonyolultságára, hagyja a cég "Mini Bath" mesterei számára, ami segít megvalósítani az álmaidat.

Niche a fürdőszobában - a nem szabványos ötletek képei:

Tervezés és javítás egy helyen - egyedi megoldások minden ízléshez

Kényelem és kényelem egy kis fürdőszobában a cég "Mini Bath"

A helyiség optimalizálása a fürdőszobában - modern ötletek az egész család kényelme érdekében

Gipszkarton niche a fürdőszobában - stílusos és funkcionális

Feladta: 2010.10.28 a Wall kategóriában // 0 hozzászólás // Feladta admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 szavazat, átlag: 0 out of 5)

A fal síkjában lévő nyitott polc nem csak tárolóegységnek tekinthető - kiváló megoldás a dekoratív kiegészítők elhelyezésére az eredeti belső kialakításakor. Hasonlóképpen, egy gipszkarton-fürdőben egy rés, amelyben az arc és a test napi gondozása szépen rendezett, vagy a gyönyörű frottír törölközőt egy halomba rakják, mindkét funkciót szolgálja.

A használati és tervezési lehetőségek jellemzői

A fülke eltér a szokásos polcoktól, bár ugyanaz a célja. Ez nem egy bútor, hanem olyan építészeti elem, amely a falépítés részeként szolgál. Nem helyezhető át más helyre, csak teljesen eltávolíthatja. Annak érdekében, hogy harmonikusan keverje a belső térbe, dekoratív és kényelmes volt, a helyet és a méretet alaposan át kell gondolni.

Az űrlapnak meg kell felelnie a belső stílus jellegének. Egyszerű geometrikus alakok négyzet és téglalap alakjában egyaránt megfelelnek a modern stílusoknak és az ívelt boltíveknek - a klasszikus dizájnhoz és a modern irányokhoz, amelyekben a vonalak kerekségét és simaságát üdvözlik.

A fülke paramétereinek arányosnak kell lenniük a fürdő falai között. A keskeny síkok esetében jobb lenne egy függőleges változat több polccal. Egy széles falon több vízszintes hosszúkás nyílást lehet létrehozni egy közös tengelyen, vagy egymáshoz képest eltolva helyezkedhet el.

Ha megnézed a gipszkarton faszerkezeteinek késztermék-megoldásait a fürdőszobában, észre fogod venni, hogy ezek gyakran megtalálhatók:

 • Közvetlenül a fal melletti hosszú oldal felett
 • A fürdő élén, ha a sarokban van, vagy elválasztja a helyiség többi részétől
 • A partícióban a zuhany elkülönítése
 • A bélés a telepítés a WC a kombinált fürdőszoba
 • A tükör közelében vagy annak mindkét oldalán, a mosogató felett

És ezek a fotók azt mutatják, hogy a vízvezeték szerelvénytől a karosszériáig helyezkednek el. És a személyes higiénia "hasznos dolgai" szó szerint mindig kéznél van.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban "width = 450 "height =" 556 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg 450w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/10/sz9-243x300.jpg 243w "sizes =" (max-width: 450px) 100vw, 450px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https: / /remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "width =" 620 "height =" 815 "srcset =" "data- srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg 779w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ otdelka-vannoy-komnaty-228x300.jpg 228w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty.jpg 800w "sizes =" (max-szélesség: 620px) 100vw, 620px "/>.gif" data-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/1 0 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 427 "height =" 640 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/ feltöltések / 2017/10 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg 427w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Osoboe-oformlenie-komnatyi-200x300.jpg 200w "sizes =" (max- szélesség: 427px) 100vw, 427px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy -komnate_03.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 467 "height =" 700 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10 /Nishi-v-vannoy-komnate_03.jpg 467w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy-komnate_03-200x300.jpg 200w "sizes =" (max-szélesség : 467px) 100vw, 467px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg" alt = "fülke a gipszkartonban fürdőszoba" width = "650" height = "479" src set = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg 650w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ interior-300x221.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség: 650px) 100vw, 650px "/>.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg "alt =" fülke egy gipszkartonban fürdőszoba "width = "674" height = "506" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg 674w, https://remontcap.ru/ wp-tartalom / feltöltések / 2017/10 / 1-675x506-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-174x131.jpg 174w, https: // remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 674px) 100vw, 674px "/>

Gipszkarton niche a fürdőszobában saját kezűleg

A fotógaléria lehetővé teszi a legjobb kialakítás kiválasztását a fürdőszoba jellemzői alapján. De ahhoz, hogy fordítsa le a gondolat az élet egy kép nem elég - meg kell, hogy egy rajz vagy vázlattal minden méretben. És már ennek alapján számolhatja az anyagok számát, és elkészítheti a munkához szükséges eszközöket.

Anyagok és eszközök

A következő anyagokra van szüksége:

 • Nedvességálló gipszkarton vastagsága 12,5 mm (falra és aljára)
 • Nedvességálló gipszkarton, amelynek vastagsága 9 mm, íves boltozat esetén, feltéve, hogy az ilyen marad a fürdőszoba mennyezetének befejezésétől. Ha nem, akkor a szokásos.
 • Mennyezeti profilok UD és CD, ha a fülke a telep vagy fal burkolatában található
 • Az UW és a CW fémprofiljai, ha beépülnek a partícióba
 • Szerelési profilok és rögzítők
 • Perforált sarkok a sarkok megerősítésére
 • alapozás
 • Csiszolóvíz-szigetelés polimer-cementen és szalagon a sarkok lezárására, ha a nyílás a kád felett, a mosdókagyló vagy a zuhanykabin kerületén helyezkedik el
 • Marker Set - Rulett, Vonalzó, Építés Sarok, Szint, Ceruza
 • Ollók fémhez
 • Gipszkarton kés
 • Fúró vagy kalapácsfúró a vezetősín felszereléséhez
 • csavarhúzó
 • Szegélyező gyalu

Gipszkarton rés kialakítása

A keret szerelésének átfogó sorrendje látható a fülkeburkolásnál a rés kialakításánál:

 1. A szint és a vonalzók használata jelzőtábla a mennyezetre a vezetőprofilok rögzítése a szomszédos falak között (figyelembe véve a nyílás mélységét);
 2. Leereszkednek a szomszédos falak mentén a függőlegesre a padlófelületre, megjelölik a padlón, és újra ellenőrizzék, hogy megfelelnek a keret jövőbeli első síkjának szintjével;
 3. Rögzítse a vezetőprofilokat a mennyezeten, a padlón és a szomszédos falakon;
 4. A rack profilok felszerelése nem csak a gipszkarton szerelési lépcsőjének (60 cm), hanem a fülke szélességének figyelembevételével történik. Ha már 60 cm, akkor adj hozzá még egy vagy két profilt. Ha 60 cm-nél szélesebb, akkor egy állvány van elhagyva, és a hiányzó merevítőt ezután kompenzálja a két rácsbe szerelhető profil hossza a réstartóból a mennyezethez és a padlóhoz.
 5. A nyílás keretének rögzítéséhez a falon lévő résszel ellátott jelölések helyének megfelelően;
 6. A nyílászárót a falra szerelik, és a szélességet átadják a padló és a mennyezet vezető profiljának. A metszéspontokon szerelt rack profilok, amelyek meghatározzák a szélességet a rést;
 7. "Átvitel" a nyílás méretét az elülső rack profilokhoz és szerelje fel a fülke külső kontúrjának vízszintes éleit;
 8. A nyílás belső és külső keretét "merevítő bordákkal" lezárják, a profilokat a nyíláson belül lévő polcokkal helyezzük el, és végül a résen lévő rács keretét képezzük.

A burkolat kezdete gipszkarton vágással kezdődik.

 1. Vágja le a hátsó fal méretét és ragasztós habarccsal rögzítse a falra;
 2. Vágja le a munkadarab felső, alsó és oldalsó falát. Fogja meg a széleken a széleit. Csatlakoztassa a munkadarabot a keretréshez;
 3. Húzza át a fal többi részét, erősítse meg a sarokelemeket és a varratokat a lapok között.

Ezt követően elkezdheti a befejező munkát.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg " alt = "fülke a gipszkartonban" width = "669" height = "490" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi- iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg 669w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj-300x220.jpg 300w " sizes = "(max-width: 669px) 100vw, 669px" />

Hogyan készítsünk egy rést egy téglafalba

Néha szó szerint vághatsz egy fülkét a falba. De ezt meg kell tenni azzal a feltétellel, hogy a fal tégla vagy építőelem, és nem tartozik a tartószerkezetekhez.

Először is meg kell szüntetni a befejező réteget a falról és "nyitni" a falazott ízületeket.

Ezután a téglafalra dolgoznak a következő sorrendben:

 1. A fülke felső falának magasságában a varratot a régi oldattól megtisztítják. Rendes tégla esetén a varrat vastagsága nem kevesebb, mint 10 mm, ezért könnyen elvégezhető. A tisztított varrás hossza a niche mindkét oldalán nagyobb legyen, mint 20 cm széles;
 2. Vágás legalább 40 mm-es polccal rendelkező acél sarok méretére;
 3. Töltse meg a varratot egy új megoldással és szó szerint "behúzni" egy sarokba - falvastagsága 3 mm, ez nem igényel nagy erőfeszítést. A felesleges oldat eltávolítása;
 4. A peremén egy sarok alatt a fülkék tisztítják a varratokat a jövő rés aljára, és húzzák ki a téglákat;
 5. A bemélyedés oldalfalait a téglák felével vagy negyedével mérjük, majd egy oldattal bevonjuk;
 6. Húzza át a fülkét belülről gipszkartonra, rögzítse a munkadarabot ragasztóval;
 7. Fogja meg a falat.

Fontos. Az ilyen munkát akár 120 mm-es mélységben is lehet végezni a többsoros falazat vagy a "250 mm" vastagságú kanalakban, függetlenül a falazat jellegétől.

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/0041-1024x768.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "szélesség = "620" height = "465" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-1024x768.jpg 1024w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-70x53.jpg 70w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041.jpg 1600w "sizes =" (max-szélesség: 620px ) 100vw, 620px "/>

Jobb, ha egy gipszkarton fészket egy komplex vagy redecoration alatt. De ha úgy kívánja, könnyen telepíthető egy meglévő falra - a gipszkarton felszerelése nem igényel "nedves" munkát, és a csempeburkolat nem olyan "piszkos", hogy elrontsa a szomszédos felületek simító anyagait.

Niche a fürdőszobában: 12 példa tökéletes belső

Káosz és csak a káosz uralkodik a polcokon minden szobában, függetlenül attól, hogy hol van a lába! Különösen, ha ez a szoba a te fürdőszobád. Bizonyára a saját tapasztalatából tudjuk, hogy a tapadókorongok polcai rövid életűek, és fémkompozíciójuk gyorsan és gyakran rozsdásodik meg. Niches a fürdőszobában, helyesen a lelkedben - a legjobb megoldás.

Ebben a cikkben találsz 12 csodálatos példát a zacskókba beágyazott, könnyen tisztítható, és soha (ígérd meg!) Süllyesztett résekre.

1. Az ilyen fülkék segítenek minden apró tárgyat elhelyezni, még a kis lakásokban is, különösen a zuhany alatt!

2. A beépített tárolóhely ebben a zuhanytálcában eltérő hosszúságú, így különböző üvegeket és palackokat helyezhet el.

3. Ez a fülke rejtve világít, kiemelve samponokat és szappanokat. Kényelmes és gyönyörű!

4. A zuhanyba épített hosszú polc kiváló hely a zománcok, samponok és hajkondicionáló tárolására.

5. És ez a fülke három részből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy több ember tárolja személyes higiéniai cikkét különböző helyeken.

6. Ez a fülke és tükör nélkülözhetetlen kombináció a smink eltávolításához a zuhany alatt!

7. Ez a zuhanyzó két nagy résszel és egy kis pótpolccal rendelkezik, amely szükség esetén tárolható.

8. Ezek a zuhanykabinok és kádak elválnak a fürdőszobától a másikig, csodálatos fülkékkel, amelyek ideálisak az összes szükséges dolgok tárolásához.

9. És a polc ebben a zuhanyban tökéletes fehér csempe, így kiegészítve a fürdőszoba belső.

10. A fürdőszobában lévő zuhany- és WC-területek kőburkolatát kedvezően hangsúlyozza a fürdőszoba fülkék.

11. A fülke ebben a fürdőszobában nem sok helyet foglal el, de nézze meg, mennyire szükséges!

12. A niche ebben a zöld fürdőszobában ugyanolyan színű csempék borítják...

... és ezért ne aggódjon, hogy a fürdőszobában ez a fülke akadályt jelent a fürdőszobában!

Mint a mi cikkünk? Hagyd a megjegyzést!

Niche a fürdőszobában

A fülke a fürdőszobában olyan építészeti elem, amely a fal falát mutatja. Dekoratív és praktikus funkciót hajt végre. A fülke szolgálhat helyek tárolására, törülközők, toalettpapír, háztartási vegyszerek, díszítő kellékek.

Így a fürdőszobában egy fülke segítségével megszabadulhat a polcoktól és a lerakó szekrények igénybevételétől. Az ilyen tárolórendszer berendezéseire a nyílások leggyakrabban négyzet vagy téglalap alakúak.

Fürdőszobai tervezés fülkékkel

Általában egy fülke a fürdőszobában gipszkartonból készül. Az ilyen anyagból építhető szerkezete bármilyen alakú és méretű, hogy elrejtse bármilyen szabálytalanság falak, csövek és elrejti a kommunikáció.

A népszerű megoldás egy nagyméretű fülke elrendezése volt a mosdó vagy mosogató alatt a fürdőszobában. A mosógép beépíthető az előkészített helyre, és felülről kényelmesen felszerelhető a doboz - asztal, és használható polcként a higiéniai termékek tárolására. Ez az elemek elhelyezése nagyon szépnek tűnik.

A mosogató alatt elhelyezett fülke ajtókkal vagy a vízcsöveket elrejtő képernyővel egészül ki. A berendezéséhez doboz doboz asztali, amely be van helyezve a mosogatóba. Az eredmény egy nagyobb tér, amelyben tárolhat vödröt, rongyokat és mosószereket.

A fürdő falán egy résszel lehet kreatív, díszíteni világítással, tükörrel. Ehhez gyakran használt spotlámpák vagy falikarok, ez a design különleges légkört teremt a szobában, vizuálisan növeli a hangerőt. Niche arch, ovális alakja gyönyörű lesz.

Niches a fürdőszobában javítja a megjelenését a teljes fürdőszoba. Kiváló raktárrendszerként és egy dekor elemnek fogják adni a szoba egyediségét.

Niches a belső +50 fotók

Hozzon létre egy szokatlan tervezési területet, amely segíti a rést a belső térben. A megjelenésük története a rusztikus belső irányba van zárva. De ennek a stílusnak a megjelenése előtt a római császárok és a középkori bárók házaiban nem voltak ritkaságok. Csak annyit nem árultak el.

Vízszintes rés

A horizontális rést leggyakrabban a klasszikus stílusban használják. Alkalmazása számos területre terjed ki, és a funkcionalitás nagyon nagy.

A széles mélyedés vizuálisan meghosszabbíthatja a helyiséget. Ennek a díszítő elemnek a használata a nappaliban és a csarnokban található. A szem szintje fölött elhelyezkedő rés megoldja az alacsony mennyezet problémáját, mintha néhány centimétert emelne.

Ezek a hornyok alacsony bútorokkal vannak kombinálva. Ez a bútorgyártásnak ez a változata a legjobban aláhúzza a vízszintes fülkék előnyeit.

A kis helyiségekben szélességi fülkék hosszúkásak. Homogén, vagy több ágazatra oszlik, ami a galéria hatását eredményezi. Ebben az elrendezésben a vízszintes mélyedések egymás fölé vagy a fal mentén húzhatók.

Minden vízszintes mélyedés még több kényelmet és kényelmet biztosít a szoba teljes belsejéhez. A falban lévő mélyedések kissé titokzatos és nem triviálisnak tűnnek, és a rejtély világos fátyla körül helyet adnak.

Függőleges rés

A falon lévő függőleges hornyok vizuálisan növelik a tér magasságát. Az ilyen fülkék az ablakhoz, az ajtóhoz vagy ahol minimális bútorkészletet kell elhelyezni.

By the way, a bútorok egy magas hátsó melletti függőleges rést néz ki a legjobban. Ezek a hosszúkás vonalakkal ellátott hornyok ugyanolyan dekoratív elemekkel díszíthetőek az oldalakon. Például erre a formatervezésre székek vagy padlóvázák használhatók.

A függőleges hosszúkás fülkék olyanok, mint a könyvespolcok, öltözők, figurális polcok, sőt a házvezetők is. Alkalmazásuk kiterjedt, és a tervezés bármilyen lehet.

Hogyan használhatom a belső térben?

A mélyedés gyakorlati alkalmazása attól függ, hogy milyen helyiségben használják, valamint a gondolkodás tervezett repülésén. Tekintsük a fülkék leggyakoribb felhasználási módjait:

 • Könyvpolc. Ez a lehetőség helyet takarít meg, elegánsnak és relevánsnak tűnik, segít a könyvek és magazinok funkcionális tárolásában;
 • Gardrób. Itt a kabinet célja bármi lehet. Nyitott szekrényekben fotókat, gyűjteményeket, tárgyakat, vázákat és gyertyákat gyûjtenek össze. Zárt modulokat is telepítenek cipők vagy ágyneműk tárolására;
 • A háztartási készülékek helyisége. Rendkívül hasznos dolog a konyhában. Egy mosogatógépet egy nagy ívbe építettek be, és kávéfőzőket és mikrohullámokat helyeztek kis résekbe;
 • Az ágy területét. A rekeszbe helyezett kanapé vagy ágyak szervesnek tűnnek. Ez a módszer helyet takarít meg a helyiségben, így a teljes belső kompozíció keményebb és harmonikusabb;
 • A fürdő kiegészítők helye. A fürdőszoba egy hangulatos sarok, ahol tökéletes a díszítő barlang. Az elegáns törölközők, gyertyák, olajok és egyéb tárgyak halmjai benne vannak;
 • Az üvegház. Az árnyalat növények a fülkeben érezni fogják magukat. És ha élő dolgokról beszélünk, akkor egy macska-ház is elrendezhető a mélyedésben.

A funkcionális célon kívül a fal bemélyedései formákra és típusokra oszthatók. Az alábbi táblázat tartalmazza a fülke típusának és a helyszín helyének kapcsolatát.

Niche a falban - a belső ötletek tökéletlen dekorációjának titkai

Az egyik legérdekesebb és leginkább funkcionális elem a falon belül. Miután elolvasta ezt a cikket, megtudhatja, hogyan kell megfelelően kialakítani a dekoratív rést a falon, hogy a belső megjelenés nem túlterhelt és szerves.

A történet a megjelenése rések a tervezés a lakások

A falak díszítésének elképzelése olyan stílusú volt, mint a rusztikus. Továbbá, a fülkék ugyanolyan stílusban találhatók meg, mint a country zene, de meg kell jegyezni, hogy ebben a stílusban a fülkék nem teljesítettek semmiféle funkcionális terhelést. Fő feladata, hogy a szobát kényelmesebbé és kényelmesebbé tegye.

A klasszikus stílusban a falakon belül a fülkéket használják. Gyakran ez egy lekerekített és kiemelt fehér díszítő mélyedés a falban.

Ha a klasszikus stílusú réstárgyakról beszélünk, akkor gyakran ilyen mélyítést díszítünk szobrocska vagy virágos vázával. A legfontosabb dolog nem túlterhelni a helyet felesleges részletekkel, ez még mindig klasszikus.

Ha retro-stílusról beszélünk, akkor a fülkéket festmények, kollázsok segítségével díszítik.

Niches a fal és a modern design

A modernitásban kipróbálhatja a lakások formáját, színeit és általános kialakítását. Minden szempontból ki tudják emelni, hogy kiosztják, üvegeket rakjanak, a legkülönbözőbb, aszimmetrikus formákat készítsék. Leggyakrabban a hálószobák a japán stílusban használatosak.

Milyen funkcióknak vannak fülkéi a falban

Először is polcaként használhatók. Ez a leggyakoribb és funkcionális alkalmazás.

Másodszor, a fülkéket gyakran kiemelik, így kiegészítő fényforrásként is használhatók.

Harmadszor, ha a fülke nagyon mély, akkor biztonságosan elhelyezheti a tévét.

Azonban a legjobb, ha nem zavarja fel a kis fülkéket, ne használja őket rack vagy szekrény helyett. Ellenkező esetben a belső tér túlterhelt és nehéz lesz.

Mi a legjobb hely a fülkébe helyezni?

Ha érdekesebbé és eredetibbé kívánja tenni a belső térséget, biztonságosan használhatja az aszimmetriát a fülkék tervezésében és elhelyezésében. Ezenkívül a keretekhez és kiemelésekhez különböző opciókat használhat. Annak megértéséhez, hogy ez az opció megfelel-e Önnek, egyszerűen megnézheti a falban lévő rést ábrázoló fotót.

Annak érdekében, hogy a helyiségben legyen valamilyen szervezet és geometria, két teljesen azonos és szimmetrikusan elhelyezett fülkét használhat. A belső felületet is meg lehet különböztetni bizonyos színekkel, például: krém, fehér vagy halvány rózsaszín, ilyen lépés segít a helyes összpontosításnak a résen.

A fülke elhelyezkedésének másik lehetősége egy nagy gödröcske, amely aszimmetrikusan több kisebb polcra oszlik. Ez a fülke polcként használható, ahol különböző aranyos dolgokat tárolhat.

Mit kell fontolóra venni a falakon belüli fülkék tervezésénél?

Először is, amikor egy rést tervezünk, figyelmet kell fordítanunk arra, hogy összhangban kell lennie a bútorokkal és ki kell egészíteni azt. A legjobb megoldás az ágy fején található fülkék helyzete, de az ágyrés oldalán jobb, ha nem, mert ezek miatt nem lehet az asztalokat a falhoz felhelyezni.

A fülke egy nagyszerű lehetőség az üres falak kitöltésére, a megfelelő tervezés és kialakítás révén a fülke a szobaterv egyik fő dekoratív elemévé válhat.

Ezután megvitatunk egy fontos elemet a fülkék kialakításáról a szoba belsejében, nevezetesen a világításon.

Hogyan lehet kiemelni a fülkéket a falon?

A legegyszerűbb megoldás és egy olcsó lehetőség, hogy megadja a térfogat és hatás helyét, világít. De a színnek, a fénynek megfelelőnek és harmonikusnak kell lennie.

Jobb, ha nem távolítja el teljesen a háttérvilágítást a fülke felől, mivel a polcokon lévő tárgyak a diffúz fényben jól néznek ki.

Alapvető tippek:

 • Először is, ha van néhány fényes tárgy a polcokon, akkor a legjobb a reflektorfény használata.
 • Másodszor, a többiek számára egy lágyabb és szétszórt egy tökéletes. Így minden ékezetet el kell helyezni, és az általános megjelenés nagyon harmonikus lesz.

Ennek eredményeképpen azt kell mondanom, hogy egy rés egy univerzális megoldás, amely segíteni fog egy szobát látványosabbnak és érdekesebbnek lenni. Emellett a megfelelő kialakítással a klasszikusoktól a modernig minden stílusban beilleszthető egy rés.

Niche a falban - a tökéletes megoldás egy kis lakásban (90 fotó)

Valaki úgy gondolja, hogy a fülke a falon belül problémamentes a belsőépítészet számára, de sok ilyen "zesztet" használ, mint egy stílusos díszítő elem.

Annak érdekében, hogy kreatívan használhassa ezt a területet, csak kapcsolódnia kell a képzelethez! Hogyan készítsünk egy rést a falba úgy, hogy dekoratív célokat szolgáljon és hasznos a mindennapi életben?

Gyönyörű niche design

A mélyedések használata közvetlenül függ a méretétől és alakjától. Azonban bármilyen gyönyörű fülke a falban fényes akcentussal rendelkezik a helyiség kialakításában és nagyon praktikus helyiségben.

Minden szobában van egy módja annak, hogy tervezzen egy rést:

 • a csarnokban helyezkedik el, kedvelt könyvek lesznek, és a lépcsők alatti üregben mindenféle dolgot tárolni;
 • a nappaliban és a hálószobában szekrényekhez és polcokhoz;
 • a fülke a konyhában jó hely a virágcserepek vagy kiegészítő polcok készletek;
 • Egy kis fotelben lévő kanapé a folyosón, sőt a nappali díszítésére is alkalmas.

Leggyakrabban a falon belül egy réstároló szekrény készül a szobában, ahol nemcsak a ruhákat, hanem az otthoni könyvtárat vagy mindenféle emlékezetes ajándéktárgyat is tárolni lehet.

Még a kandalló tűzifa is mindig gyönyörűen összeillik egy ilyen praktikus sarokban.

Háztartási készülékek helye

A funkcionális résszel történő tervezés jelentősen megtakarítja a helyiséget a konyhában. A mélyedésben egy hűtőszekrényt, egy mikrohullámú sütőt és más eszközöket kell elhelyezni, amelyeknek kéznél kell lenniük.

A tágas nappali fülke egy nagyszerű lehetőség egy tévére.

Munkaterület

A falon belüli fülke létrehozása gyakran kényelmes munkaterületet teremt. A közepén, rendszerint egy szabályos vagy összecsukható kompakt táblát helyezzen.

A fentiek az irodai berendezések, irodák, dokumentumok és könyvek polcai.

Hogyan készítsünk egy rést a fürdőszoba falán

Mindenféle nyílást használnak a fürdőszobában. Minden további rekesz kényelmes helyet biztosít a piperecikkekkel vagy kiegészítőkhöz tartozó polcokkal (például illatos gyertyákkal).

Leggyakrabban a fürdőszobában egy rést használnak, mint polc a törülközők tárolására.

Kis rést csinál

A keskeny mélyedés gyönyörű díszítőelemként szolgál a falban. A vázák vagy az eredeti szobrok jól néznek ki benne.

A közepes méretű üreget különféle díszítőelemek vagy polcok díszítik, könyvekhez és kiegészítőkhöz rendelhető a nyílás.

Ne feledkezzen meg a világításról, amelyhez LED-eket használhat. Jobb, ha a fülke a fal felől világít. Tehát egy apró rekeszben lévő tárgyak gyűjteménye kiállításnak tűnhet. Az üvegpolcok, amelyeken keresztül a fény áthalad, a belső tér látványos díszítése is.

A formatervezés finomságai

Bárki, aki látta a falfülke egyik fotóját, és úgy döntött, hogy egy ilyen sarokban a saját lakásában van, emlékeznie kell a színes ékezetekre.

További információk itt:

Például, ha a falak világos színekben készülnek, akkor a süllyedés jobban sötét vagy színes lesz. A lényeg az, hogy az árnyalatok harmonikusan össze vannak kapcsolva egymással.

Rendszeresen vagy dekoratív ajtókkal, függönyökkel, képernyõkkel zárt zátonyokat készíthet a falban.

Az elmélyítés bármilyen stílusban történhet, ami azonban megfelel a szoba általános kialakításának. Az üreg oldalsó élei gipszalámpával ragaszthatók fel, és a díszítő korona lehetővé teszi a fülke gyönyörű befejezését a falban. A folyosó üregét kerámia burkolattal lehet elhelyezni.

Bútor a niche-ben

Napjainkban a falakon belüli bútorok elhelyezése jelentős népszerűségnek örvend. Tehát a nappali fülkében egy konzol asztalt vagy egy kis fiókos szekrényt helyezhet el.

A fülkében könnyű felszerelni egy kis kanapét. Ehhez egy puha ülésre van szüksége, amely alatt könnyen el lehet helyezni a dobozokat mindenféle háztartási tartozékhoz.

További információk itt:

A bemélyedés falait ideális esetben az ülés színében lágy anyaggal kell eltakarítani. Azáltal, hogy az egyiket a melltartóba helyezik, egy nyugodt sarokot kaphat a kikapcsolódáshoz vagy könyvek olvasásához.

Niche a folyosó belsejében

A folyosó falán lévő rés kialakítása a színek harmonikus kombinációját jelenti.

A fülke alján egy kényelmes padot helyezhetünk el, amely alatt a cipőpolcok lesznek elhelyezve, és felerősíthetünk egy függesztőt vagy polcokat a kalapok és napernyők fölé.