Legfontosabb > Tartozékok

Niche a gipszkartonban a fürdőszobában: stílusos és funkcionális belső részleteket készítünk

A modern technológiák és az építőanyagok lehetővé teszik, hogy bővítse a helyiségek díszítésének lehetőségeit és minden új tervezési ötletet és megoldást megvalósítson. A fürdőszobában egy gipszkarton fülkék egyike ezeknek a megoldásoknak, ami lehetővé teszi a fürdőszoba szabványos kialakításának elmozdulását, és kiemelheti a belső térséget. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy optimálisan tervezze meg a helyiséget, zárja le a csöveket és a kommunikációt, és felszerel egy helyet a higiéniai termékek tárolására.

tartalom

Anyagok és szükséges eszközök ↑

Annak érdekében, hogy berendezzék a fülke a fürdőszobában, ki kell választania a megfelelő anyagot. Mivel mindig van egy magasabb páratartalom a szobában, csak nedvességálló gipszkart kell választania, amely kék vagy zöld. Az anyagot olyan speciális kompozícióval impregnálják, amely megakadályozza a nedvesség és a gombák megjelenését. Ha a fürdőszobában normál gipszkarton van, a szerkezet gyorsan összeomlik.

A keret a legalkalmasabb fémprofil. A fürdőszobában nem ajánlott a fából készült fa, amelyet gyakran gipszkartonból készült szerkezetek felállításakor használnak. A fa hajlamos a rothadásra, és magas páratartalom esetén a szerkezet elveszíti erejét. A kerethez kétfajta fémprofilra van szüksége - rack és vezető. Az ilyen célok érdekében optimális a 0,5-0,6 mm vastagságú horganyzott lemez profilja.

A keret és a falak anyagai mellett a munkához is szükség lesz:

 • önfúró csavarok (ha a fürdőszobai falak fából készültek) vagy dugók (kő és beton falakhoz) a keretfalakhoz való rögzítéshez;
 • fémcsavarok gipszkartonburkolathoz;
 • csavarhúzó;
 • gipszkarton kés;
 • ütni;
 • kalapács;
 • ollók fémhez;
 • lézer vagy rack szint;
 • rulett és tér.

Telepítési sorrend

Először is, meg kell rajzolnod a jövő méretét minden méretben. Ez segít a szükséges anyagok pontos mennyiségének kiszámolásában és a helyiség optimális elhelyezkedéséhez. A következő kulcsfontosságú szakasz a keret létrehozása. Ez függ a vázszerkezet szilárdságától, tartósságától és megjelenésétől. Ezért egy réstartó keretet kell létrehozni minden gondossággal és felelősséggel. A kész keretet gipszkarton lapokkal kell lefedni, majd elvégzik a szerkezet befejezését. Vegye figyelembe részletesen a telepítés összes fázisát.

Hogyan készítsünk egy fülke keretet ↑

 • A szerelés megkezdése előtt fel kell készülnie a felületre, taszítsa el a vakolatot, tisztítsa meg a falakat.
 • A szerkezet és a jövőbeli polcok körvonalainak megrajzolása a meglévő rajz alapján. Ehhez használjon lézert vagy rack-szintet. A fülke mélységét a padlón, a szomszédos falakon és a mennyezeten lévő vonalak jelzik. Ahhoz, hogy később kényelmes legyen a vezetőprofilok rögzítése, a vonalakat teljesen le kell húzni.

Fontos! Munkavégzés közben ne felejtse el szabályozni a profilok rögzítését egy lyuk és egy szint segítségével.

Mielőtt a keretet gipszkarton lapokkal fedné, gondoskodnia kell a szükséges belső kommunikációról. Ilyen munkák közé tartozik például az elektromos kábelek elhelyezése, a csővezetékek bizonyos pozíciójában történő rögzítés.

A gipszkarton niche frame lapjait ↑

Mint tudják, a keret - az egész struktúra alapja. A gyártás során végzett munka körülbelül 4/5-öt vesz igénybe. A gipszkarton nagyon egyszerű és nem igényel nagy erőfeszítést.

Egy speciális kést használva a gipszkarton lapjai a kívánt méretű darabokra vannak vágva, amelyek fémcsavarokkal vannak ellátva a profilokhoz. A fülke építéséhez és a csempe súlyának ellenállása érdekében a csavarokat legfeljebb 10-15 cm távolságban helyezik el egymástól. Különös figyelmet fordítsunk a szerkezet sarkára. A függőleges felületeket úgy szereljük fel, hogy egy lap a gipszkartonra támaszkodjon.

Ha a teljes keret le van burkolva, elkezdheti a befejező munkát. A fülke teljes felülete alapozva van, és a csavarok varrásait és hornyait maszk anyaggal maszkolják. Miután az alapozó megszáradt, továbbhaladhat a végső szakaszba - a festést és a szerkezetet egy befejező anyaggal fedve.

Fontos! A nedvességtől való jobb védelem érdekében ügyelni kell arra, hogy a padló és a gipszkarton lapjai között körülbelül 10 mm-es rés legyen. Ehhez előzetesen készítsen elő egyforma méretű bélést gipszkartonból vagy fából.

Niche Design Tips ↑

 • Nem szabad sötét színű fülkét festeni a könnyű falak ellen, különben a "lyuk" hatása lesz.
 • Ha a design kicsi, akkor jobb, ha ugyanazokat a színeket használja, mint a falakon, de több árnyalat könnyebb.

Funkcionális, polcokkal vagy tükörrel ellátva a fülke nemcsak kényelmes hely a fürdőkellékek tárolására, hanem stílusos dekorációs elem is. A számítások elvégzésével az anyagokat helyesen választották ki, és a szerkezet építését magas színvonalon végezték, erőssége, tartóssága és megjelenése függött. Ez a munka egy bizonyos képesítést és tapasztalatot igényel, ezért jobb, ha szakemberekre bízza.

Gipszkarton fülkék a fürdőszobában

Valószínűleg nehéz elképzelni a fürdőszobában egy funkcionálisabb kialakítást, mint egy tükörrel vagy polcokkal rendelkező rést. A fülkeben szappanobjektumokat tárolhat, vagy díszítéssel tenné, hangsúlyozva a szoba egyediségét.

Számos lehetőség van arra, hogy a fülkébe (pl. Helytakarékossággal) végrehajtsuk a falakat, korlátlan területen, gipszkarton építéssel vagy a meglévő nyílással kommunikálhatunk.

Bármelyik helyzetben a probléma megoldásának professzionális megközelítése érdekes részletet ad a fürdőszobában lévő belső térnek, amely eredeti díszítéssé válik. Ezért részletesen megvizsgáljuk, hogyan lehet polcokat készíteni a gipszkarton fürdőszobájában.

A fő előnyei a gipszkarton

Annak érdekében, hogy a konzisztencia a gipszkarton, meg kell határozni a fő előnye, mint üres a jövőben fülkék a fürdőszobában:

 1. Gipszkarton fülkékben lehet kialakítani, különböző formájú és paraméterek azonban az ilyen minták is alkothatnak még apróbb, a mennyezet, a falak, sarkok és így tovább. Amikor telepíti lehetetlen teljes bútorzat, használj másik kiviteli alakjában fülkékben kiegészített polcokon.
 2. A gipszkarton egyedülálló és megbízható akadályokat képezhet a szabálytalanságok elrejtéséhez. Ugyanakkor nincs szükség vastag gitt bevonására, amely néhány napon belül megszárad. A gipszkarton minden szabálytalanságot kiküszöböl, így a felület tökéletesen simává válik, még az ívelt falaknál is.
 3. Pénzügyi kérdés. A legtöbb ember figyel az anyag árára. Vagyis a nedvességálló gipszkarton lesz a legjobb megoldás, amelynek költsége alacsony lesz a leghatékonyabb eredményekhez képest.

A fürdőszobában lévő rés, melynek fényképét a weboldalon láthatja, szolgálhat bármely tárgyhoz. Ezenkívül rögzíthet horgokat, polcokat vagy törülközőtartókat. Ez a design segít elrejteni a WC-tálat is. De ne felejtsük el, hogy a fürdőszoba egy magas páratartalmú szoba, ezért nedvességálló gipszkartonot kell vásárolnia.

A gipszkarton lapokból készült fülke a fürdőszobában esztétikailag, kényelmesen és tömören fog kinézni. Eljáró nélkülözhetetlen része a modern design a fürdőszobában fülkékben tükrözik értelmében (nagy struktúrák elfedhetik a mosógépet vagy zuhanyzó), meg szép (kis nyílásokat használják keret a tükör).

A keret létrehozása gipszkarton résszel

Valószínűleg mindenki tudja, hogy a keret minden gipszkarton termék a fő része. Ez a kész kivitel, valamint az esztétikai megjelenés erejétől és minőségétől függ. A gipszkarton befejezett vázának a munkálatok mintegy 80% -át teszik ki, így egy ilyen munkafázist nagyon komolyan kell venni.

Alapvetően, a gipszkarton önpolcainak a fürdőszobában történő elkészítése (a galériában bemutatott alkotások képei) párhuzamosnak kell lenniük a falburkolattal. Ezért a falak összehangolásának problémáját a többlépcsős munka végrehajtása során kell megközelíteni.

A munka a falon lévő jövőbeli struktúra kontúrjainak jelölésével kezdődik. Ehhez használhatja a rack vagy a lézer szintjét.

Ez megköveteli a geometriai leckék ismeretét és párhuzamos vonalak építését a falon, meg kell rajzolnia egy téglalapot a szükséges paraméterekkel. A mi helyzetünkben a gipszkarton fürdőszobájában lévő rés a fal vízszintes síkjában helyezkedik el, ami egyszerűsíti a munkát. 2 párhuzamos kontúrt kell rajzolnia, majd két függőleges helyzetet kell fűzni a falon és a padlón lévő falakkal párhuzamos falakon és a fülke mélyülésének jelzésére. A vonalakat teljes mértékben tükrözni kell, mivel a jövőben az ud-profilokat rögzítik rájuk.

A profilok felépítése a következő gyártási típus lesz a keret gyártásánál. Meg kell készítenie ütvefúró, dugók 4-6 cm hosszú és 0,6 cm átmérőjű. Szerelési útmutató profilok egy egyszerű dolog, de a megvalósítása legyen nagyon óvatos és figyelmes. A profilt egy kézzel kell rögzíteni, és egy lyukat kell készíteni a falon lévő dugóval a másikhoz. Az ilyen munkát bárki végezheti, aki edzés nélkül.

Miután az összes vezetőprofilot a gipszkarton-rés telepítésének következő szakaszába telepítette, meg kell adnia az építést valódi alaknak (merevség és térfogat). Ebben az esetben szükségessé válik egy pár ud-profil befordulása az általános rendszerbe, amely niche szögként szolgál. Két ilyen terméket kell gyártani, amelyek közül az egyiket a nyílás aljára kell kötni, a második pedig. A sarkok az ellenkező falra vannak szerelve, és a padló és a sarokrész, valamint a sarkok és a falak között elhelyezett hordozórúd-profilokkal vannak rögzítve. A szerelési profilok magassága 400 vagy 600 mm, de az első mutató a szerkezet szilárdságának és megbízhatóságának növelése. Ugyanezeket a manipulációkat a nyílás felső részén kell elvégezni.

Figyelem! A telepítés minden fázisában elengedhetetlen a profil helyének vezérlése egy szinttel.

Lényegében beszélhetünk a keret készenlétéről. Most, miután tanulmányozta a fülke tervezését a gipszkartonból a fürdőszobában (melyeket a weboldalon mutatnak be), gipszkarton lapokkal kell átfúrnod. De először figyelmet kell fordítani a rejtett kommunikáció végrehajtására, amelyre az összes szükséges elektromos kábelt elhelyezik, a csővezetékeket a kívánt helyzetbe szerelik. Szükség esetén a keret belső felülete tele van szigeteléssel. Csak az elkészítési munkálatok után végezhető el a keret burkolása, és a fürdőszobában egy fülke végleges felszerelése.

A vázszerkezet vázlata a gipszkarton résen

Az ilyen munkák elvégzésére nincs nehézség, mert a keret 80% -át teszi ki. A gipszkarton lapokat a kívánt méretű darabokra kell vágni, és rögzíteni kell őket a kerethez, 2,5 cm átmérőjű, 2,5 mm átmérőjű, önmetsző csavarokkal. A csavarokat 10-15 cm-es távolságban kell rögzíteni (minél kisebb a kötőelemek közötti szög, annál jobb), mivel a gipszkartonnak ellenállnia kell a csempe terhelésének.

A berendezés gipszkarton rétegének problémájának megoldása a fürdőszobában, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szerkezettől kapott mélységtől függetlenül el kell osztania a helyet. Ha a lakásban 1,5 * 1,5 m méretű kis helyiség található, akkor a fülke a fürdőszobában csak a falon belüli kommunikáció mélyedéseiben hajtható végre.

Polcos eljárás

 1. Az első szakaszban létrehozunk egy keretet. Ha a polcot nem nehéz tárgyak tárolására szánják, akkor a szabványos ud és cd profilok használhatók a kerethez.
 2. A polcok alatt lévő keretet falszerkezetekkel analóg módon kell végrehajtani. A falra varrunk egy vezetőprofilt, és csavarokkal és tüskékkel rögzítjük. A vezetőprofil rögzített csapágyazású, kis csavarokkal, "magvak" -nak.
 3. A gipszkarton lapok kivitelezése. 25 mm-es fémméretű csavarokat használnak. Kommunikáció vagy világítás telepíthető a fogadott polcra. De ilyen munkát kell elvégezni, mielőtt rögzítené a gipszkarton lemezeket a bevonáshoz.
 4. A polc felszínét megkenjük. Ebben az esetben az összes sarok perforált anyaggal van lezárva, és az ízületek területét megerõsítik egy erõs szalaggal. A gitt száradása után a felületet csiszolóanyaggal tisztítják. Most a polc lehet festett vagy burkolva mozaik.

Hasznos információk

Nem szabad megfeledkeznünk minden technológiai lyuk előkészítéséről, amely szükség esetén a kommunikáció fenntartásához szükséges lesz. Például csővezetékek rejtve lehetnek a gipszkarton niche-ben.

A gipszkarton polcok elhelyezésénél a jó szellőzésre kell gondolni.

Niche a fürdőszobában: az önszerelés két módja

A résnek köszönhetően javítható a fürdőszoba esztétikai tulajdonságai és funkcionalitása. A tipikus csempeburkolat, a fehér függesztett szekrények és a hiúságelemek klasszikusokká váltak a fürdőszobák tervezésében. Ezért a lakástulajdonosok egyre gyakrabban figyelnek a lakóépületek tervezési megoldásaira, amelyek sikeresen megvalósíthatók a fürdőszobában. Ilyen tiszteletbeli helyszínen elfoglalták a fülkéket és a polcokat. Milyen előnyei vannak ezeknek az építészeti elemeknek, miként hozhat létre egy fülkét a fürdő felett, és hogyan készíthetünk struktúrát a saját kezünkkel - olvasd el az alábbiakban.

A fürdőszoba mélysége: a méltóság

A fürdőszoba fali szegélye kényelmes, funkcionális elem, amely lehetővé teszi számodra, hogy hagyja abba a szokásos bútorokat a fürdőszobák számára az új, szokatlan formák érdekében.

Törölközőt a mosdó mély résszel lehet elhelyezni

A rést építészeti elemként sok előnye van, amelyből megkülönböztethető:

 1. Dekoratív. Bármelyik színes megoldásnál bármilyen résszel díszíthet. Ezenkívül ma különböző formájú és méretű hornyokat készíthet.
 2. Gyakorlatiasság. A fülkék fő feladata, hogy mindennapi tárgyakat helyezzenek el. A kialakítás nyitottsága lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen megkapja a szükséges adatokat.
 3. Funkcionalitás. A fülkék segítségével elrejtheti a kommunikációt a falon, felülethibákon.
 4. A helyiség optimalizálása a fürdőszobában. A niche ideális megoldás a kis fürdőszobák számára, mivel lehetővé teszi, hogy hatékonyan használhassa a fürdőszoba feletti helyet. Ugyanakkor a szekrények és az oldalsó asztalok nem zavarják a szobát.

Ezenkívül a fülkék kis belső terepekkel díszíthetőek, ami egyedülálló kényelmet teremt, és kiegészítik a szoba kialakítását (pl. Virágok edényekben, gyertyákban, füstölő botokban stb.).

Niche a fürdőszobában: design

A fürdőszoba fölötti rés nemcsak dekoratív építészeti elem lehet, hanem praktikus is. A mélyedést személyes higiéniai termékek tárolására lehet felhasználni, amelyeket kényelmesen el lehet végezni a fürdőkád közelsége miatt. Ezenkívül a mélyedést fényes spotlámpával vagy illatos gyertyákkal lehet felszerelni, ami kikapcsolja az aktív világítást és lazít a fürdőben.

A fülke közvetlenül a fürdőszoba felett legyen a leginkább nedvességálló anyagból, csempével, mozaikokkal vagy üveggel díszítve.

A fürdőkádon átívelő rés jó a samponok tárolására

A fürdõ feletti rés nagyságát és helyét mind a fürdõ (formája, méretei), mind a szoba paraméterei határozzák meg. Így a szimmetrikus sarokfürdők vagy négyszögletes szaniter szerelvények kerek formájúak, alkalmasak a víz hosszú oldalán fekvő, vízszintesen meghosszabbított téglalap alakú fülkék. A 150x70-es méretű fürdőkádak egy rövid fal mellett helyezkednek el, választhatnak hosszúkás függőleges fülkéket beépített polcokkal, vagy több, négyzet alakú mélyedések kialakításával, amelyek a fürdő oldalától a mennyezetig ugyanazon a távolságon belül helyezkednek el. Használhatja a fülkét a zuhany alatt.

Rések lehet nem csak téglalap vagy négyzet: belső terek a román stílusban alkalmas rést formájában ívek és modern belső - sokszögű üreg, kiterjesztett átlósan helyezkedik egész a fal felületén.

A fürdőszoba feletti rés kialakítása meg kell egyeznie a fürdőszoba kialakításával. Például a modern fürdőszobákban a fülkék dióda világítással is felszerelhetők és matt, üveges vagy tükrös díszítéssel, országos belső térben pedig gyertyákkal vagy száraz virágokkal (pl. Levendulával) díszíthetőek, díszíthetik a virágokból készült pasztell színű mozaikokkal vagy csempékkel.

Niches létrehozása gipszkartonból a fürdőszobában: fotó

Még azok is, akiknek nincs építési tapasztalata, beépíthetik a gipszkarton fürdőszobába beépített réseket, mert az anyagot könnyen fel lehet szerelni fémprofilokra.

Mielőtt létrehozna egy rést a gipszkarton fürdőszobájában, rajzolását papírra hajtja végre

A szerkezet összeállításához a következő műveletsorozatot kell követni:

 1. Jelölje fel. A jelölést sík falon kell alkalmazni, míg jobb az épület szintjének használata. A fülke mélysége a mennyezeten és a padlón látható.
 2. Szerelje fel a startprofilokat a padlóra és a mennyezetre 6x40 csavarokkal, 400 mm-es távolsággal.
 3. Csatlakoztassa a függőleges vezetőket a jelölésnél 60 cm-enként.
 4. Szerelje fel a vízszintes profilokat attól a távolságtól, amelyen a jövőbeli rést kell kialakítani. Csavarokkal rögzítheti őket. Ha háttérvilágítást helyeznek a fülkebe, akkor a világítási rendszer kommunikációi ebben a szakaszban vannak felszerelve.
 5. Hézagozza a keretes gipszkarton lapokat. A gyártás fülkék a fürdőszobában csak a nedvességálló gipszkarton. Először is, a keret oldalán van beakasztva (ha a fülke kinyúlik), majd - belülről és a végén - az elülső oldalról. Ebben az esetben az elülső lapoknak át kell fedniük az oldalt. A lapok legegyszerűbben 25 vagy 35 mm-es önbefogó csavarokkal rögzíthetők.
 6. Gipszkarton gipszkarton és törölje szárított gitt egy sima felületre.
 7. Tervezés befejezése a tervezési ötletnek megfelelően.

A fürdőszobában lévő fülkék, vízálló festékek, csempe, PVC panelek, díszítő vakolat finomítására alkalmas. Szokatlan lehetőség lenne tükrözött vagy üveglapok, kis mozaikok kivitelezésének befejezésére.

Gipszkarton polcok a fürdőszobában: gyártási lépcsők

Alternatív megoldás a fülkék számára, amelyek felszerelése négyzetméternyi területet rejt magában, lehetnek gipszkartonból készült polcok. A polcok nemcsak gyakorlatiak lesznek, hanem szokatlan díszítőelemekké is válnak, mivel bármely forma bármely eleme gipszkartonból készülhet. A polcot saját kezével szerelheti össze, míg a telepítés ideje sokkal kisebb lesz, mint egy rés telepítése.

Mielőtt polcokat hozna létre a gipszkartonban a fürdőszobában, meg kell határoznia a céljukat.

Gipszkarton polc készítése a fürdőszobában a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Szerelőkeret. A keret UD típusú gipszkartonból és CD-tartó profilokból készült vezetőprofilokból áll, amelyek erősebbé teszik a szerkezetet. A keret alakja a polc jövőbeli alakjától függ.
 2. Vágóanyag.
 3. Köpenyprofilok. Gipszkarton lapok 25-35 mm-es fémcsavarokkal vannak a profilhoz rögzítve. A szerkezet sarkai perforált sarkokkal záródnak.
 4. Gipszkarton gitt. A polcot teljesen felcserélték. Száradás után a gitt súrlódó anyaggal sima felületre dörzsölődik.
 5. Befejező. A polcot szinte bármilyen anyaggal díszítheti (a legfontosabb az, hogy a formatervezés ellenáll a befejezésnek és a személyi higiéniai cikkek számított súlyának, és a választott anyag nedvességálló).

Ilyen szerkezeteken könnyű lesz kozmetikai termékekkel ellátni törölközőt, kis tartályt, látványos díszítő elemeket elhelyezni a polcokon, gyertyákat, kagylókat vagy kavicsokat, kis lámpákat elhelyezni rájuk.

Hogyan kell gondoskodni egy fülke a fürdőszobában (videó)

A mély fülke vagy az elegáns fali polcok stílusos, érdekes és egyedülálló fürdőszobája. Az ilyen egyszerű építészeti elemek, amelyek összeszerelése kézzel megoldható, segítik a helyiség hatékonyabb kihasználását a fürdőszobában és elrejtik a külső kommunikációt. Legyen inspirálva a fülkék fürdőszobájának kialakításával, és hozzon létre saját egyedi belső tereket!

Gipszkarton niche a fürdőszobában - stílusos és funkcionális

Feladta: 2010.10.28 a Wall kategóriában // 0 hozzászólás // Feladta admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 szavazat, átlag: 0 out of 5)

A fal síkjában lévő nyitott polc nem csak tárolóegységnek tekinthető - kiváló megoldás a dekoratív kiegészítők elhelyezésére az eredeti belső kialakításakor. Hasonlóképpen, egy gipszkarton-fürdőben egy rés, amelyben az arc és a test napi gondozása szépen rendezett, vagy a gyönyörű frottír törölközőt egy halomba rakják, mindkét funkciót szolgálja.

A használati és tervezési lehetőségek jellemzői

A fülke eltér a szokásos polcoktól, bár ugyanaz a célja. Ez nem egy bútor, hanem olyan építészeti elem, amely a falépítés részeként szolgál. Nem helyezhető át más helyre, csak teljesen eltávolíthatja. Annak érdekében, hogy harmonikusan keverje a belső térbe, dekoratív és kényelmes volt, a helyet és a méretet alaposan át kell gondolni.

Az űrlapnak meg kell felelnie a belső stílus jellegének. Egyszerű geometrikus alakok négyzet és téglalap alakjában egyaránt megfelelnek a modern stílusoknak és az ívelt boltíveknek - a klasszikus dizájnhoz és a modern irányokhoz, amelyekben a vonalak kerekségét és simaságát üdvözlik.

A fülke paramétereinek arányosnak kell lenniük a fürdő falai között. A keskeny síkok esetében jobb lenne egy függőleges változat több polccal. Egy széles falon több vízszintes hosszúkás nyílást lehet létrehozni egy közös tengelyen, vagy egymáshoz képest eltolva helyezkedhet el.

Ha megnézed a gipszkarton faszerkezeteinek késztermék-megoldásait a fürdőszobában, észre fogod venni, hogy ezek gyakran megtalálhatók:

 • Közvetlenül a fal melletti hosszú oldal felett
 • A fürdő élén, ha a sarokban van, vagy elválasztja a helyiség többi részétől
 • A partícióban a zuhany elkülönítése
 • A bélés a telepítés a WC a kombinált fürdőszoba
 • A tükör közelében vagy annak mindkét oldalán, a mosogató felett

És ezek a fotók azt mutatják, hogy a vízvezeték szerelvénytől a karosszériáig helyezkednek el. És a személyes higiénia "hasznos dolgai" szó szerint mindig kéznél van.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban "width = 450 "height =" 556 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg 450w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/10/sz9-243x300.jpg 243w "sizes =" (max-width: 450px) 100vw, 450px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https: / /remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "width =" 620 "height =" 815 "srcset =" "data- srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg 779w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ otdelka-vannoy-komnaty-228x300.jpg 228w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty.jpg 800w "sizes =" (max-szélesség: 620px) 100vw, 620px "/>.gif" data-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/1 0 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 427 "height =" 640 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/ feltöltések / 2017/10 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg 427w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Osoboe-oformlenie-komnatyi-200x300.jpg 200w "sizes =" (max- szélesség: 427px) 100vw, 427px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy -komnate_03.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 467 "height =" 700 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10 /Nishi-v-vannoy-komnate_03.jpg 467w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy-komnate_03-200x300.jpg 200w "sizes =" (max-szélesség : 467px) 100vw, 467px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg" alt = "fülke a gipszkartonban fürdőszoba" width = "650" height = "479" src set = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg 650w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ interior-300x221.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség: 650px) 100vw, 650px "/>.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg "alt =" fülke egy gipszkartonban fürdőszoba "width = "674" height = "506" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg 674w, https://remontcap.ru/ wp-tartalom / feltöltések / 2017/10 / 1-675x506-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-174x131.jpg 174w, https: // remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 674px) 100vw, 674px "/>

Gipszkarton niche a fürdőszobában saját kezűleg

A fotógaléria lehetővé teszi a legjobb kialakítás kiválasztását a fürdőszoba jellemzői alapján. De ahhoz, hogy fordítsa le a gondolat az élet egy kép nem elég - meg kell, hogy egy rajz vagy vázlattal minden méretben. És már ennek alapján számolhatja az anyagok számát, és elkészítheti a munkához szükséges eszközöket.

Anyagok és eszközök

A következő anyagokra van szüksége:

 • Nedvességálló gipszkarton vastagsága 12,5 mm (falra és aljára)
 • Nedvességálló gipszkarton, amelynek vastagsága 9 mm, íves boltozat esetén, feltéve, hogy az ilyen marad a fürdőszoba mennyezetének befejezésétől. Ha nem, akkor a szokásos.
 • Mennyezeti profilok UD és CD, ha a fülke a telep vagy fal burkolatában található
 • Az UW és a CW fémprofiljai, ha beépülnek a partícióba
 • Szerelési profilok és rögzítők
 • Perforált sarkok a sarkok megerősítésére
 • alapozás
 • Csiszolóvíz-szigetelés polimer-cementen és szalagon a sarkok lezárására, ha a nyílás a kád felett, a mosdókagyló vagy a zuhanykabin kerületén helyezkedik el
 • Marker Set - Rulett, Vonalzó, Építés Sarok, Szint, Ceruza
 • Ollók fémhez
 • Gipszkarton kés
 • Fúró vagy kalapácsfúró a vezetősín felszereléséhez
 • csavarhúzó
 • Szegélyező gyalu

Gipszkarton rés kialakítása

A keret szerelésének átfogó sorrendje látható a fülkeburkolásnál a rés kialakításánál:

 1. A szint és a vonalzók használata jelzőtábla a mennyezetre a vezetőprofilok rögzítése a szomszédos falak között (figyelembe véve a nyílás mélységét);
 2. Leereszkednek a szomszédos falak mentén a függőlegesre a padlófelületre, megjelölik a padlón, és újra ellenőrizzék, hogy megfelelnek a keret jövőbeli első síkjának szintjével;
 3. Rögzítse a vezetőprofilokat a mennyezeten, a padlón és a szomszédos falakon;
 4. A rack profilok felszerelése nem csak a gipszkarton szerelési lépcsőjének (60 cm), hanem a fülke szélességének figyelembevételével történik. Ha már 60 cm, akkor adj hozzá még egy vagy két profilt. Ha 60 cm-nél szélesebb, akkor egy állvány van elhagyva, és a hiányzó merevítőt ezután kompenzálja a két rácsbe szerelhető profil hossza a réstartóból a mennyezethez és a padlóhoz.
 5. A nyílás keretének rögzítéséhez a falon lévő résszel ellátott jelölések helyének megfelelően;
 6. A nyílászárót a falra szerelik, és a szélességet átadják a padló és a mennyezet vezető profiljának. A metszéspontokon szerelt rack profilok, amelyek meghatározzák a szélességet a rést;
 7. "Átvitel" a nyílás méretét az elülső rack profilokhoz és szerelje fel a fülke külső kontúrjának vízszintes éleit;
 8. A nyílás belső és külső keretét "merevítő bordákkal" lezárják, a profilokat a nyíláson belül lévő polcokkal helyezzük el, és végül a résen lévő rács keretét képezzük.

A burkolat kezdete gipszkarton vágással kezdődik.

 1. Vágja le a hátsó fal méretét és ragasztós habarccsal rögzítse a falra;
 2. Vágja le a munkadarab felső, alsó és oldalsó falát. Fogja meg a széleken a széleit. Csatlakoztassa a munkadarabot a keretréshez;
 3. Húzza át a fal többi részét, erősítse meg a sarokelemeket és a varratokat a lapok között.

Ezt követően elkezdheti a befejező munkát.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg " alt = "fülke a gipszkartonban" width = "669" height = "490" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi- iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg 669w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj-300x220.jpg 300w " sizes = "(max-width: 669px) 100vw, 669px" />

Hogyan készítsünk egy rést egy téglafalba

Néha szó szerint vághatsz egy fülkét a falba. De ezt meg kell tenni azzal a feltétellel, hogy a fal tégla vagy építőelem, és nem tartozik a tartószerkezetekhez.

Először is meg kell szüntetni a befejező réteget a falról és "nyitni" a falazott ízületeket.

Ezután a téglafalra dolgoznak a következő sorrendben:

 1. A fülke felső falának magasságában a varratot a régi oldattól megtisztítják. Rendes tégla esetén a varrat vastagsága nem kevesebb, mint 10 mm, ezért könnyen elvégezhető. A tisztított varrás hossza a niche mindkét oldalán nagyobb legyen, mint 20 cm széles;
 2. Vágás legalább 40 mm-es polccal rendelkező acél sarok méretére;
 3. Töltse meg a varratot egy új megoldással és szó szerint "behúzni" egy sarokba - falvastagsága 3 mm, ez nem igényel nagy erőfeszítést. A felesleges oldat eltávolítása;
 4. A peremén egy sarok alatt a fülkék tisztítják a varratokat a jövő rés aljára, és húzzák ki a téglákat;
 5. A bemélyedés oldalfalait a téglák felével vagy negyedével mérjük, majd egy oldattal bevonjuk;
 6. Húzza át a fülkét belülről gipszkartonra, rögzítse a munkadarabot ragasztóval;
 7. Fogja meg a falat.

Fontos. Az ilyen munkát akár 120 mm-es mélységben is lehet végezni a többsoros falazat vagy a "250 mm" vastagságú kanalakban, függetlenül a falazat jellegétől.

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/0041-1024x768.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "szélesség = "620" height = "465" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-1024x768.jpg 1024w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-70x53.jpg 70w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041.jpg 1600w "sizes =" (max-szélesség: 620px ) 100vw, 620px "/>

Jobb, ha egy gipszkarton fészket egy komplex vagy redecoration alatt. De ha úgy kívánja, könnyen telepíthető egy meglévő falra - a gipszkarton felszerelése nem igényel "nedves" munkát, és a csempeburkolat nem olyan "piszkos", hogy elrontsa a szomszédos felületek simító anyagait.

Gipszkarton niche a fürdőszobában: a gyors telepítés titkai

A modern technológiák és az építőanyagok lehetővé teszik, hogy bővítse a helyiségek díszítésének lehetőségeit és minden új tervezési ötletet és megoldást megvalósítson. A fürdőszobában egy gipszkarton fülkék egyike ezeknek a megoldásoknak, ami lehetővé teszi a fürdőszoba szabványos kialakításának elmozdulását, és kiemelheti a belső térséget. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy optimálisan tervezze meg a helyiséget, zárja le a csöveket és a kommunikációt, és felszerel egy helyet a higiéniai termékek tárolására.

Anyagok és szükséges eszközök ↑

Annak érdekében, hogy berendezzék a fülke a fürdőszobában, ki kell választania a megfelelő anyagot. Mivel mindig van egy magasabb páratartalom a szobában, csak nedvességálló gipszkart kell választania, amely kék vagy zöld. Az anyagot olyan speciális kompozícióval impregnálják, amely megakadályozza a nedvesség és a gombák megjelenését. Ha a fürdőszobában normál gipszkarton van, a szerkezet gyorsan összeomlik.

A munka a fürdőszobában használják csak nedvességálló gipszkarton

A keret a legalkalmasabb fémprofil. A fürdőszobában nem ajánlott a fából készült fa, amelyet gyakran gipszkartonból készült szerkezetek felállításakor használnak. A fa hajlamos a rothadásra, és magas páratartalom esetén a szerkezet elveszíti erejét. A kerethez kétfajta fémprofilra van szüksége - rack és vezető. Az ilyen célok érdekében optimális a 0,5-0,6 mm vastagságú horganyzott lemez profilja.

A keret és a falak anyagai mellett a munkához is szükség lesz:

 • önfúró csavarok (ha a fürdőszobai falak fából készültek) vagy dugók (kő és beton falakhoz) a keretfalakhoz való rögzítéshez;
 • fémcsavarok gipszkartonburkolathoz;
 • csavarhúzó;
 • gipszkarton kés;
 • ütni;
 • kalapács;
 • ollók fémhez;
 • lézer vagy rack szint;
 • rulett és tér.

További polcok lehetővé teszik a fürdőszoba egy kis terület racionális használatát

Telepítési sorrend

Először is, meg kell rajzolnod a jövő méretét minden méretben. Ez segít a szükséges anyagok pontos mennyiségének kiszámolásában és a helyiség optimális elhelyezkedéséhez. A következő kulcsfontosságú szakasz a keret létrehozása. Ez függ a vázszerkezet szilárdságától, tartósságától és megjelenésétől. Ezért egy réstartó keretet kell létrehozni minden gondossággal és felelősséggel. A kész keretet gipszkarton lapokkal kell lefedni, majd elvégzik a szerkezet befejezését. Vegye figyelembe részletesen a telepítés összes fázisát.

Hogyan készítsünk egy fülke keretet ↑

 • A szerelés megkezdése előtt fel kell készülnie a felületre, taszítsa el a vakolatot, tisztítsa meg a falakat.
 • A szerkezet és a jövőbeli polcok körvonalainak megrajzolása a meglévő rajz alapján. Ehhez használjon lézert vagy rack-szintet. A fülke mélységét a padlón, a szomszédos falakon és a mennyezeten lévő vonalak jelzik. Ahhoz, hogy később kényelmes legyen a vezetőprofilok rögzítése, a vonalakat teljesen le kell húzni.

A niche kontúrok jelölése - az előkészítő munka fontos szakasza

 • Csatlakoztassa az UD vezetőprofilokat falakhoz, padlókhoz és mennyezetekhez. Ebből a célból 40-60 mm hosszú és 6 mm átmérőjű kalapács fúró, kalapács és tiplik szükségesek. A vezetőprofilok telepítésekor különösen óvatosnak kell lenni. A legjobb, ha ezt a munkát egy olyan segédrel végzi, aki a profilokat pontosan a jelölő vonalak mentén tartja a lyukak lyukaknál. Annak érdekében, hogy a szerkezet merev legyen és tartós legyen, minden vezetőprofilnak legalább 3-5 dűlös körömre van rögzítve.
 • Szerelje fel a CW (PS) rack profilokat a résszel ellátott jelölésnek megfelelően az útmutatókban. A rack profilok közötti távolság nem haladhatja meg a 600 mm-t, és a szerkezeti szilárdság növelése érdekében jobb, ha ez a távolság körülbelül 400 mm. A polcok rack profilját a szerkezet belsejébe kell irányítani. A fülke belsejében az oldalfalakat alkotó profilpárok egymáshoz vannak rögzítve.
 • Fontos! Munkavégzés közben ne felejtse el szabályozni a profilok rögzítését egy lyuk és egy szint segítségével.

  Mielőtt a keretet gipszkarton lapokkal fedné, gondoskodnia kell a szükséges belső kommunikációról. Ilyen munkák közé tartozik például az elektromos kábelek elhelyezése, a csővezetékek bizonyos pozíciójában történő rögzítés.

  A gipszkarton niche frame lapjait ↑

  Mint tudják, a keret - az egész struktúra alapja. A gyártás során végzett munka körülbelül 4/5-öt vesz igénybe. A gipszkarton nagyon egyszerű és nem igényel nagy erőfeszítést.

  Fémkeret gipszkarton lapokkal

  Egy speciális kést használva a gipszkarton lapjai a kívánt méretű darabokra vannak vágva, amelyek fémcsavarokkal vannak ellátva a profilokhoz. A fülke építéséhez és a csempe súlyának ellenállása érdekében a csavarokat legfeljebb 10-15 cm távolságban helyezik el egymástól. Különös figyelmet fordítsunk a szerkezet sarkára. A függőleges felületeket úgy szereljük fel, hogy egy lap a gipszkartonra támaszkodjon.

  Ha a teljes keret le van burkolva, elkezdheti a befejező munkát. A fülke teljes felülete alapozva van, és a csavarok varrásait és hornyait maszk anyaggal maszkolják. Miután az alapozó megszáradt, továbbhaladhat a végső szakaszba - a festést és a szerkezetet egy befejező anyaggal fedve.

  Fontos! A nedvességtől való jobb védelem érdekében ügyelni kell arra, hogy a padló és a gipszkarton lapjai között körülbelül 10 mm-es rés legyen. Ehhez előzetesen készítsen elő egyforma méretű bélést gipszkartonból vagy fából.

  A fürdőszobák belsejének csúcspontja

  Niche Design Tips ↑

  • Nem szabad sötét színű fülkét festeni a könnyű falak ellen, különben a "lyuk" hatása lesz.
  • Ha a design kicsi, akkor jobb, ha ugyanazokat a színeket használja, mint a falakon, de több árnyalat könnyebb.

  Funkcionális, polcokkal vagy tükörrel ellátva a fülke nemcsak kényelmes hely a fürdőkellékek tárolására, hanem stílusos dekorációs elem is. A számítások elvégzésével az anyagokat helyesen választották ki, és a szerkezet építését magas színvonalon végezték, erőssége, tartóssága és megjelenése függött. Ez a munka egy bizonyos képesítést és tapasztalatot igényel, ezért jobb, ha szakemberekre bízza.

  Szükségem van egy fülke a fürdőszobában, és hogyan lehet ki a gipszkartonból?

  sors

  A rés egy építészeti elem, amely a falban lévő mélyedést jelképezi. A lakóépületek belsejében nagyon régóta használják a fülkéket - az ókori Görögország és az ókori Róma ideje óta. Kezdetben ez a szerkezeti elem díszítette a templom falát, és a vallási istentisztelet tárgyait tárolta, például pogány istenek és más emlékek szobroit. Később a paloták falaiban jelentek meg a fülkék. A gazdag otthonokban értéktárgyakat és műalkotásokat - vázákat, szobrokat stb.

  A modern belső térben a niche célja praktikusabb. Egyre inkább, amikor házat terveznek, bizonyos funkciókat rögzítenek a falban lévő résszel. Szóval ez egyfajta szekrényként használható a háztartási cikkek tárolására. Ha a fürdőszoba belsejéről beszélünk, akkor a fali rést általában törülközők, higiéniai cikkek, háztartási vegyszerek, WC-papír stb. Ha alaposan megvizsgálja a helyiségek helyét a szobában, akkor kap egy univerzális tároló rendszer, és így, anélkül, hogy a szekrények, a konyhák és polcok, zavarba a fürdőszobában.

  A fő cél mellett a fülben lévő fülke is használható a spotlámpák megszervezésére, mivel kényelmes beépíteni a beépített lámpákat.

  Gipszkarton niche a fürdőszobában

  Már régóta bebizonyosodott, hogy a WC-szoba a leginkább megfelelő és ugyanakkor a legintimebb hely a lakásban. Ahol, ha nem itt van, az "örök" vagy örömére gondolhatsz egy illatos habban. Minden tulajdonos arra törekszik, hogy felemelje ezt a keresett helyet. Néhányan olyanok, mint a fürdőszoba készletek, mások csak szanitereket hagynak a fürdőszobában, mások díszítik a szobát gipszkarton fátyolokkal.

  Négy ok arra, hogy kialakuljon a fülke a gipszkartonból a fürdőszobában

  Az első oka a fürdőszobák méretének tulajdonítható, amelyek gyakran nem felelnek meg az igényeknek. Néha a területük olyan kicsi, hogy ilyen fürdőszobát nem lehet megfelelő bútorokkal felszerelni. És azt szeretné, hogy minden illatszer tartozékok a helyükön legyenek, törölközők - a fürdősarákban. A fürdőszobában végzett javítások megkezdésével a tulajdonos a teljes felhasználható terület optimális kihasználására törekszik, beleértve nem csak a padlófelületet, hanem a falakat és néha a mennyezetet is. Egy jó segítő a fürdőszoba javításához a gipszkarton, és a polcok fülkék szolgálnak alternatívaként az ömlesztett fürdőszobai bútorok.

  A második ok az, hogy a gipszkarton a fürdőszobában egy megbízható és elegáns képernyő, amely elrejti az összes felület érdességét és egyenetlenségét. Illessze a falakat vastag gittréteggel, és ne kelljen időt szánni! Könnyű, teljesen sima és ugyanakkor tartós gipszkarton könnyen maszkolhat akár a legigényesebb falat is.

  A harmadik helyen a legfontosabb ok az ilyen jellegű terv pénzügyi költsége. A nedvességálló gipszkarton viszonylag olcsó anyag, a drága cserepikkel helyettesítve. Ez az eset áll fenn, ha a késztermék minősége egyenlő (és bizonyos esetekben még meghaladja) az elköltött pénzmennyiséget. A költségek minimalizálása érdekében a gipszkartonok javításának befejezése után egy saját kezű rést hozhat létre.

  A negyedik ok miatt az előző három, egyfajta generalizáció. A fürdőszobában egy gipszkarton fülke kényelmes, tömör, vonzó megjelenésű. A modern dizájn szerves kiegészítőjeként a fürdőszobai fülkék jelentős terhelést hordoznak (átfogó fülkék a zuhanykabinok és mosógépek maszkolásához), és egyszerűen a szemet gyönyörködtetik (egy kis rés a fürdőszobai tükör keretét képezi).

  Niche Design és Rögzítés

  A gipszkartonnak a felületre történő rögzítésének három fő módja van:

  1. A gipszkarton közvetlen összekapcsolása a falhoz (közbenső keret nélkül)
  2. A fa rudak keretének használata
  3. Keret használata fémprofilokból

  Az első két lehetőségnek számos előnye van, de nem illik a fürdőszoba falához. Ha egy gipszkarton lapot közvetlenül a felületre varrnak, a falnak ebben az esetben viszonylag laposnak kell lennie, anélkül, hogy durvaság és szabálytalanság lenne (és ez ritkaság!). A faanyagok idővel telítődnek nedvességgel, elkezdenek rothadni és a szerkezet ereje szenvedni fog. A legjobb megoldás egy fémprofilból készült keret használata. Ebben az esetben nincs szükség a falak szintre, tisztítására és további feldolgozására. De szüksége van egy bizonyos építési arzenálra:

  • lapok és (vagy) nedvességálló gipszkarton maradványai
  • fémlemez profil
  • vezető fémprofil
  • szuszpenziók
  • önmetsző csavarok
  • dűbelek
  • vezeték nélküli
  • fém olló

  Először meghatároztuk a fürdőszobában a fülke konfigurációját és helyét. A ceruza alatt a polcok számát, méretüket és formatervezésüket figyelembe veszik. A fal függőleges egyenletes elrendezését végezzük. A mennyezethez és a padlóhoz a padlószinthez párhuzamosan rögzítse a szerelvényeket. A felfüggesztéseket a jelölő vonalak mentén rögzítjük, ami a fémlemez profiljának támogatásaként szolgál. Ezekhez a függőleges állványokhoz a gipszkarton lapokat öncsavarokkal rögzítjük. A niche bázis készen áll!

  A kicsiben marad: a polcok felhelyezéséhez, a tervezéshez a kiválasztott design szerint festeni és élvezni a transzformált fürdőszoba gyönyörű kilátását.

  Gipszkarton polcok a fürdőszobához: kiválaszthatjuk a tervezést és a dekorációt

  A fürdőszoba javításának bonyolultsága nemcsak a tökéletes tervezési megoldás megtalálása, hanem a megfelelő anyagok meghatározása is. A gipszkarton a nem túl komoly név ellenére lehet a legjobb választás egy fürdőszobának - különösen vízálló típusának.

  A GKL polcai vonzónak, szilárdnak és megbízhatónak tűnnek. Az átlagos fürdőszobát stílusos sarokká változtatják, nem anélkül, hogy eleganciájuk és kényelmük lenne.

  A tervezők javasolják, hogy fordítsanak figyelmet hasonló mintákra azok számára, akik számos higiéniai eszközzel kedvelik magukat: az ilyen polcokon az összes palackot, csövet és edényt a lehető legkényelmesebbé tesszük.

  Jellemzők és előnyök

  A klasszikus fürdőszobai bútorok helyett a tervezők egyre inkább a mészköves építkezések felé mutatnak méltó és fényes alternatívát.

  A polcok, a mosdópultok munkalapjai, a mosógépnek ez a funkcionális anyagból készült doboza nem csak látványosnak tűnik, és bármilyen rendelkezésre álló anyaggal kiegészíthető, de növeli a komfortérzetet a szobában.

  • A gipszkarton dizájn viszonylag olcsó az átlagos személy számára, különösen a hagyományos fürdőszobai bútorokhoz képest.
  • Telepítésük egyszerű és egyszerű az utcán egy egyszerű ember számára, miközben a speciális zaj és szennyeződés a szobában nem.
  • Az FCL segítségével létrehozhat eredeti, szokatlan és szükséges méretméretet.
  • A polcok megjelenése hangulat által megváltoztatható: egyszerűen átfesthetők, tapadnak más tapétaihoz, vagy díszítik a divatos csempékkel.

  FONTOS. A magas páratartalmú fürdő kemény körülmények között a nedvességálló gipszkarton különleges választéka ideális.

  A megfelelő design kiválasztása

  A bentlakásos lakások fürdőszobája általában csekély. A korlátozott terület nagyon óvatos megközelítést igényel a GCR polcainak alakjától és színétől. A Laconic design az előnyben részesített opciónak számít, mivel lehetővé teszi, hogy egy stílusos képet készítsen egy kényelmes szobáról, amely ideális minden családtag számára.

  • A szabványos gipszkarton polcok a legegyszerűbb megoldás a fürdőszoba díszítésére. Az ilyen tervek tömören és szigorúan rajzolódnak ki, de a befejező anyagok megfelelő használata (pl. Mozaikokkal vagy stílusos csempével díszítve) a szoba nagyon vonzó eleme lehet.

 • A falak polcaiba süllyesztve, a kis fülkékhez hasonlítva, szilárdabbak és eredetiek. Ez a design összeolvad a falak felületével, és nem vizuálisan csökkenti a már kis fürdőszobát. A tervezőknek tanácsolni kell, hogy az ilyen polcokon írástudó jelzéseket készítsenek: például a fényezés színesebbé tétele érdekében.

 • Az íves polcok a GCL a fürdőszobában - rendkívül ritka jelenség. Jelentéktelen népszerűségük a szoba sajátosságaihoz kapcsolódik: a kis méret, a higiéniai termékek tárolására legalkalmasabb helyek beszerzése, és nem elegáns díszítésű példák.
 • TIP. A tervezők javasolják a háttérvilágítás használatát polcok vagy fülkék a gipszkarton a fürdőszobában: ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a szobát, hogy a folyamat a design használata kényelmesebb, és hozzáteszi, eredetiségét a szobába.

  Szükségem van egy fülke a fürdőszobában, és hogyan lehet ki a gipszkartonból?

  sors

  A rés egy építészeti elem, amely a falban lévő mélyedést jelképezi. A lakóépületek belsejében nagyon régóta használják a fülkéket - az ókori Görögország és az ókori Róma ideje óta. Kezdetben ez a szerkezeti elem díszítette a templom falát, és a vallási istentisztelet tárgyait tárolta, például pogány istenek és más emlékek szobroit. Később a paloták falaiban jelentek meg a fülkék. A gazdag otthonokban értéktárgyakat és műalkotásokat - vázákat, szobrokat stb.

  A modern belső térben a niche célja praktikusabb. Egyre inkább, amikor házat terveznek, bizonyos funkciókat rögzítenek a falban lévő résszel. Szóval ez egyfajta szekrényként használható a háztartási cikkek tárolására. Ha a fürdőszoba belsejéről beszélünk, akkor a fali rést általában törülközők, higiéniai cikkek, háztartási vegyszerek, WC-papír stb. Ha alaposan megvizsgálja a helyiségek helyét a szobában, akkor kap egy univerzális tároló rendszer, és így, anélkül, hogy a szekrények, a konyhák és polcok, zavarba a fürdőszobában.

  A fő cél mellett a fülben lévő fülke is használható a spotlámpák megszervezésére, mivel kényelmes beépíteni a beépített lámpákat.

  nyalánkság

  • A fali rés fő funkciója mindenféle dolgot tárol. A méret és a helyzettől függően rackként vagy polcként is használható. De, ellentétben ezekkel a bútorokkal, a fülke egy teljesen új és eredeti, az antik és a klasszicizmus stílusát idézi.
  • A niche lehetővé teszi, hogy a helyet általában használaton kívül használja: például a fürdő felett vagy a WC felett. Ha a szoba beépített vízvezeték-felszereléssel rendelkezik, és minden csatlakozás gipszkarton falának mögött rejtőzik, a fali rés kiváló megoldást jelent, és helyet takarít meg egy kis fürdőszobában.
  • Ha a fürdőszobában lévő falak nagyszámú olyan kommunikációval rendelkeznek, amely elriasztja a szoba megjelenését, akkor ez a probléma könnyen megoldható, ha mindent elrejtünk egy gipszkarton falfal mögött. És hogy a hasznos tér hiába eltűnik, egy vagy több rést kell a falba szervezni. Még akkor is, ha nem igényel extra tárhelyet, a belsõ díszítéshez fülbevalókat használhatunk, például gyertyákat vagy cserepes növényeket bennük.

  ellenérvek

  • A tapasztalatlan kézművesek számára, ha egy falon belül egy rést hoznak létre, valóságos próbának bizonyulhat. Ehhez általában nem olyan nehéz, de ennek érdekében helyesen kell elvégeznie a számításokat. Ezenkívül meg kell keresni a hardverraktárba a szükséges anyagokat és eszközök beszerzését. Ha azonban nincs idő vagy vágy a begyújtásra a javítással, a rés kialakítása mindig megbízhat szakemberrel - a tapasztalt mester könnyen megbirkózik egy ilyen feladattal.
  • A hagyományos fürdőszobai tárolási megoldásokhoz képest a falfülkék korlátozottak. Először is, nem védik a dolgokat a portól és a vízpermetektől. Másodszor, a fülkék ritkán képesek elég mélyre emelni, hogy nagy dolgokat helyezzenek el benne. És végül a résen lévő dolgok mindig láthatóak maradnak, ezért rendkívül kellemetlen a személyes higiéniai tételek tárolása.
  • A falban lévő rés egyik másik hátránya, hogy ha meg akarsz szabadulni az építészeti elemtől, akkor le kell szedned. Ezért, amikor egy fürdőszobába tervezünk egy rést, biztosak vagyunk benne, hogy a következő néhány évben nem akarsz megszabadulni tőle.

  Hogyan készül a gipszkarton?

  Amint azt korábban említettük, könnyen kezelhető a gipszkarton rés a saját kezével, így ha legalább minimális építkezési tapasztalatunk van, biztonságosan le lehet foglalni az üzletet.

  Tekintsük az ilyen fülke gyártásának munkafolyamatait.

  Anyagkiválasztás

  Mivel a fürdőszobáról beszélünk, a gipszkartonnak vízállónak kell lennie. Könnyen felismerhető a kék vagy zöld árnyalat különleges bevonata. Az ilyen gipszkarton ellenáll a nedvességnek, így nem jelenik meg a penészen és a rothadás jeleire. Ezenkívül meg kell vásárolnia egy fémprofilt, amely a szerkezeti keret megépítéséhez vezet. A profilnak kétfélenek kell lennie: vezető és rack.

  Eszközök előkészítése

  A fürdőszobában lévő falak anyagától függően szükségessé válik a tüske-köröm vagy csavar. Különböző méretű öncsapoló csavarokat kell beszerezni, amelyek a profil gipszkarton lapok ragasztására szolgálnak. Ezenkívül készítsen csavarhúzót, vágógépet gipszkartonhoz, fúró- vagy kalapácsfúrómunkát, kalapácsot, mérőszalagot, sarokvetőt, épületszintet és ollót a fémmegmunkáláshoz.

  Rajz létrehozása

  Nincs szüksége különleges rajzkészségre. Csak rajzolj egy vázlatot, óvatosan mérje meg mindent, és készítsen rajzot a jövőbeli tervezésről a megadott méretekkel.

  Előkészítő munka

  Az első lépés a munkaterület előkészítése. Az a falszakasz, amelyen a fülke elhelyezhető, szabaddá kell tenni az építőanyagok maradványaitól és a szennyezéstől. Ezután egy épület szinttel és egy mérőszalaggal felfegyverkezve rajzoljon egy jelölést a falak rögzítésére és útmutatásaira. Ha kívánja, használja a lézer szintet - ez segíteni fog mindent tökéletesen.

  Vázszerkezet

  A jelzéseknek megfelelően rögzíteni kell a vezetőprofilt a falra. Győződjön meg arról, hogy az útmutatók nem térnek el, különben a design megfordul. A profil a falhoz csavarokkal vagy tüskékkel van rögzítve. Ezután az állványprofil a vezetőprofilba kerül, legfeljebb 60 cm-es lépcsővel, minél kisebb a távolság az állványprofilok lábai között, annál tartósabb a végleges kialakítás.

  Kommunikációs kommunikáció

  Ha a falfülke többek között a csövek vagy huzatok elrejtésére szolgál, akkor a keret összeállítása után gondoskodni kell a kommunikációról, hiszen a következő szakaszban a hozzáférésük zárva lesz.

  Gipszkarton burkolat

  Miután a keret befejeződött, a legtöbb munkát hátul marad. Egy ceruzával vagy egy jelölővel egyfajta "minta" kerül alkalmazásra a gipszkarton lapokra, amellyel a szükséges részleteket levágják éles vágóval. Ezután rögzítse a részeket a fémprofilra a csavarokon. A csavarok optimális távolsága 10-15 cm, a sarkoknál óvatosan csatlakozunk a lapokhoz, hogy a formatervezés látható legyen.

  Az alábbi fotókon láthatja a folyamat teljes sorrendjét.