Legfontosabb > Tervezés

Szükségem van egy fülke a fürdőszobában, és hogyan lehet ki a gipszkartonból?

A résnek köszönhetően javítható a fürdőszoba esztétikai tulajdonságai és funkcionalitása. A tipikus csempeburkolat, a fehér függesztett szekrények és a hiúságelemek klasszikusokká váltak a fürdőszobák tervezésében. Ezért a lakástulajdonosok egyre gyakrabban figyelnek a lakóépületek tervezési megoldásaira, amelyek sikeresen megvalósíthatók a fürdőszobában. Ilyen tiszteletbeli helyszínen elfoglalták a fülkéket és a polcokat. Milyen előnyei vannak ezeknek az építészeti elemeknek, miként hozhat létre egy fülkét a fürdő felett, és hogyan készíthetünk struktúrát a saját kezünkkel - olvasd el az alábbiakban.

A fürdőszoba mélysége: a méltóság

A fürdőszoba fali szegélye kényelmes, funkcionális elem, amely lehetővé teszi számodra, hogy hagyja abba a szokásos bútorokat a fürdőszobák számára az új, szokatlan formák érdekében.

Törölközőt a mosdó mély résszel lehet elhelyezni

A rést építészeti elemként sok előnye van, amelyből megkülönböztethető:

 1. Dekoratív. Bármelyik színes megoldásnál bármilyen résszel díszíthet. Ezenkívül ma különböző formájú és méretű hornyokat készíthet.
 2. Gyakorlatiasság. A fülkék fő feladata, hogy mindennapi tárgyakat helyezzenek el. A kialakítás nyitottsága lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen megkapja a szükséges adatokat.
 3. Funkcionalitás. A fülkék segítségével elrejtheti a kommunikációt a falon, felülethibákon.
 4. A helyiség optimalizálása a fürdőszobában. A niche ideális megoldás a kis fürdőszobák számára, mivel lehetővé teszi, hogy hatékonyan használhassa a fürdőszoba feletti helyet. Ugyanakkor a szekrények és az oldalsó asztalok nem zavarják a szobát.

Ezenkívül a fülkék kis belső terepekkel díszíthetőek, ami egyedülálló kényelmet teremt, és kiegészítik a szoba kialakítását (pl. Virágok edényekben, gyertyákban, füstölő botokban stb.).

Niche a fürdőszobában: design

A fürdőszoba fölötti rés nemcsak dekoratív építészeti elem lehet, hanem praktikus is. A mélyedést személyes higiéniai termékek tárolására lehet felhasználni, amelyeket kényelmesen el lehet végezni a fürdőkád közelsége miatt. Ezenkívül a mélyedést fényes spotlámpával vagy illatos gyertyákkal lehet felszerelni, ami kikapcsolja az aktív világítást és lazít a fürdőben.

A fülke közvetlenül a fürdőszoba felett legyen a leginkább nedvességálló anyagból, csempével, mozaikokkal vagy üveggel díszítve.

A fürdőkádon átívelő rés jó a samponok tárolására

A fürdõ feletti rés nagyságát és helyét mind a fürdõ (formája, méretei), mind a szoba paraméterei határozzák meg. Így a szimmetrikus sarokfürdők vagy négyszögletes szaniter szerelvények kerek formájúak, alkalmasak a víz hosszú oldalán fekvő, vízszintesen meghosszabbított téglalap alakú fülkék. A 150x70-es méretű fürdőkádak egy rövid fal mellett helyezkednek el, választhatnak hosszúkás függőleges fülkéket beépített polcokkal, vagy több, négyzet alakú mélyedések kialakításával, amelyek a fürdő oldalától a mennyezetig ugyanazon a távolságon belül helyezkednek el. Használhatja a fülkét a zuhany alatt.

Rések lehet nem csak téglalap vagy négyzet: belső terek a román stílusban alkalmas rést formájában ívek és modern belső - sokszögű üreg, kiterjesztett átlósan helyezkedik egész a fal felületén.

A fürdőszoba feletti rés kialakítása meg kell egyeznie a fürdőszoba kialakításával. Például a modern fürdőszobákban a fülkék dióda világítással is felszerelhetők és matt, üveges vagy tükrös díszítéssel, országos belső térben pedig gyertyákkal vagy száraz virágokkal (pl. Levendulával) díszíthetőek, díszíthetik a virágokból készült pasztell színű mozaikokkal vagy csempékkel.

Niches létrehozása gipszkartonból a fürdőszobában: fotó

Még azok is, akiknek nincs építési tapasztalata, beépíthetik a gipszkarton fürdőszobába beépített réseket, mert az anyagot könnyen fel lehet szerelni fémprofilokra.

Mielőtt létrehozna egy rést a gipszkarton fürdőszobájában, rajzolását papírra hajtja végre

A szerkezet összeállításához a következő műveletsorozatot kell követni:

 1. Jelölje fel. A jelölést sík falon kell alkalmazni, míg jobb az épület szintjének használata. A fülke mélysége a mennyezeten és a padlón látható.
 2. Szerelje fel a startprofilokat a padlóra és a mennyezetre 6x40 csavarokkal, 400 mm-es távolsággal.
 3. Csatlakoztassa a függőleges vezetőket a jelölésnél 60 cm-enként.
 4. Szerelje fel a vízszintes profilokat attól a távolságtól, amelyen a jövőbeli rést kell kialakítani. Csavarokkal rögzítheti őket. Ha háttérvilágítást helyeznek a fülkebe, akkor a világítási rendszer kommunikációi ebben a szakaszban vannak felszerelve.
 5. Hézagozza a keretes gipszkarton lapokat. A gyártás fülkék a fürdőszobában csak a nedvességálló gipszkarton. Először is, a keret oldalán van beakasztva (ha a fülke kinyúlik), majd - belülről és a végén - az elülső oldalról. Ebben az esetben az elülső lapoknak át kell fedniük az oldalt. A lapok legegyszerűbben 25 vagy 35 mm-es önbefogó csavarokkal rögzíthetők.
 6. Gipszkarton gipszkarton és törölje szárított gitt egy sima felületre.
 7. Tervezés befejezése a tervezési ötletnek megfelelően.

A fürdőszobában lévő fülkék, vízálló festékek, csempe, PVC panelek, díszítő vakolat finomítására alkalmas. Szokatlan lehetőség lenne tükrözött vagy üveglapok, kis mozaikok kivitelezésének befejezésére.

Gipszkarton polcok a fürdőszobában: gyártási lépcsők

Alternatív megoldás a fülkék számára, amelyek felszerelése négyzetméternyi területet rejt magában, lehetnek gipszkartonból készült polcok. A polcok nemcsak gyakorlatiak lesznek, hanem szokatlan díszítőelemekké is válnak, mivel bármely forma bármely eleme gipszkartonból készülhet. A polcot saját kezével szerelheti össze, míg a telepítés ideje sokkal kisebb lesz, mint egy rés telepítése.

Mielőtt polcokat hozna létre a gipszkartonban a fürdőszobában, meg kell határoznia a céljukat.

Gipszkarton polc készítése a fürdőszobában a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Szerelőkeret. A keret UD típusú gipszkartonból és CD-tartó profilokból készült vezetőprofilokból áll, amelyek erősebbé teszik a szerkezetet. A keret alakja a polc jövőbeli alakjától függ.
 2. Vágóanyag.
 3. Köpenyprofilok. Gipszkarton lapok 25-35 mm-es fémcsavarokkal vannak a profilhoz rögzítve. A szerkezet sarkai perforált sarkokkal záródnak.
 4. Gipszkarton gitt. A polcot teljesen felcserélték. Száradás után a gitt súrlódó anyaggal sima felületre dörzsölődik.
 5. Befejező. A polcot szinte bármilyen anyaggal díszítheti (a legfontosabb az, hogy a formatervezés ellenáll a befejezésnek és a személyi higiéniai cikkek számított súlyának, és a választott anyag nedvességálló).

Ilyen szerkezeteken könnyű lesz kozmetikai termékekkel ellátni törölközőt, kis tartályt, látványos díszítő elemeket elhelyezni a polcokon, gyertyákat, kagylókat vagy kavicsokat, kis lámpákat elhelyezni rájuk.

Hogyan kell gondoskodni egy fülke a fürdőszobában (videó)

A mély fülke vagy az elegáns fali polcok stílusos, érdekes és egyedülálló fürdőszobája. Az ilyen egyszerű építészeti elemek, amelyek összeszerelése kézzel megoldható, segítik a helyiség hatékonyabb kihasználását a fürdőszobában és elrejtik a külső kommunikációt. Legyen inspirálva a fülkék fürdőszobájának kialakításával, és hozzon létre saját egyedi belső tereket!

Niche a fürdőszobában - lépésről-lépésre útmutató a szerkezet felépítésére a saját

A fülke a fürdőszobában lehet különböző méretű és konfigurációk, ezért a felhasználási cél különböző lehet. Megmondom, hogyan készíts bármilyen méretet és konfigurációt a szakemberek bevonása nélkül. A munkálatokban nincs semmi nehézség, ha ismeri a technológiai folyamat valamennyi jellemzőjét, megfigyelheti a helyes műveletek sorát, és használjon minőségi anyagokat.

A képen: egyetértenek abban, hogy egy fülke nélkül ez a fürdőszoba sokkal rosszabbul nézett volna ki.

Felkészülés a munkára

Először is, meg kell értened, hogy bármilyen ilyen konstrukció csökkenti a felhasználható területet, bár megteheti, hogy a fürdőszoba egy résbe kerüljön, majd a terület csökkentése nem befolyásolja a berendezések elhelyezését.

A fürdőszoba alatti készülékrészlet világosan ismeri a méretet, így a fürdőt már rendelkezésre kell állnia, vagy egy külön lehetőséget kell választania a boltban, és el kell távolítania az összes méretet.

Most nézzük meg, milyen anyagokra van szükségünk a munkához:

12 mm vastagságú vásárlási lapok, megbízhatóbbak, a 2500x1200 mm méretű lap körülbelül 400 rubel, az elvárható mennyiség a méretük és konfigurációjuk alapján

Ha tükörrácsot helyezsz egy résszel, akkor csak a végfelületek lesznek le. Egy másik befejező lehetőség egy tégla burkolat, amely utánozza a téglát, és a legolcsóbb megoldás vízálló festék.

Megemlítettem az alapanyagok listáját, de ne felejtsd el a kereteket és a gipszkarton lapokat, a csemperagasztót és a sarkokat a belső vagy külső sarkoknál.

A résszel szemben a falon egy dekoráció folytatható, mint ebben az esetben

A munka nem lehetséges eszközkészlet nélkül, ezért győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll minden szükséges eszköz:

 • A keret rögzítéséhez a falakhoz nem szükséges olyan perforátor nélkül, amelyen a szükséges átmérő és hosszúságú fúró található. Ha nincs ilyen eszköze, akkor bérelheted, a keret megépítése 1-2 napot vesz igénybe, így nem fizet sok pénzt a bérleti díjért;
 • A csavarok meghúzásához szükségünk van egy csavarhúzóra, ez az eszköz mindig azt tanácsolom, hogy kéznél legyen, tehát ha nincs meg, akkor jobb megvásárolni. Jó lehetőségek a 2-3 ezer tartományban;

Csavarhúzó - elengedhetetlen dolog a gipszkarton használata esetén

 • A kívánt méretű darabok vágásához egy egyszerűbb és olcsóbb a hagyományos fém ollók használata. Kedvezőek és kiváló munkát végeznek, így nincs értelme speciális eszközök megvásárlására;
 • A gipszkarton vágásához egy hagyományos cserélhető késsel rendelkező kések tökéletesek. Minden mesternek meg kell, hogy legyen, különösen azért, mert költsége alacsony, az egyszerű opciók 20 rubelbe kerülnek;

Az építő kés egy univerzális eszköz minden olyan munkához, ahol valamit meg kell vágni.

 • Nem tudunk mérőeszközök nélkül dolgozni, a munkához szükség van egy kiterjedt eszközlistára: egy épület szintjére, egy fém vonalzóra, egy legalább 3 méter hosszú szalagmérésre, egy ceruza a jelölésre és egy négyzet a sarkok pontos megjelölésére;

A gipszkarton vágására szakemberek speciális T-alakú négyzetet használnak, de egyszerű fémvesszővel is megteheti

 • Mivel a gyorsan rögzíthető dübeleket, amelyeket a keretet a falhoz rögzítünk, olyan ütvecsavarokat használjunk, amelyek egyszerűen kalapálódhatnak, a kalapács nem lesz felesleges az arzenálban.

Munkafolyamat leírása

Most elkezdheti megfontolni a munkák elvégzését a szerkezetek felépítésében. Sokan azok közül, akik nem ismerik az építési technológiákat, úgy gondolják, hogy a falon belül kell választaniuk a fülkéket, de valójában minden teljesen másképp zajlik: hozzáadunk egy olyan struktúrát, amelyben a megfelelő méretű és konfiguráló bejáratokat tesszük, ez lehetővé teszi számunkra, a tervek érintetlenek maradnak.

Az összes műveletet 4 szakaszba bontom, így könnyebb lesz megérteni a technológiát és világosan megérteni azt a sorrendet, amelyben a munkát meg kell tennie.

1. szakasz - Tervezés, jelölés és felület előkészítése

A diagram bemutatja az összes olyan tevékenységet, melyeket ebben a szakaszban kell elvégezni, és mindegyiküket részletesebben ismertetjük:

Itt van az első része a munkának a konstrukció egy rést a fürdőszobában

 • Ne hagyja a felszínen a régi bevonatok, piszok és pókhálók maradványait, mert úgy véli, hogy még mindig zárnak. Mindig mindent jól és hatékonyan hajtson végre, és készítse elő az alapot, ahogyan kell, ha repedések és rendellenességek vannak, akkor jobb, ha cementburkolat segítségével rögzítik őket, mivel könnyebb a keretet sík falra rögzíteni;
 • Ezután mérje meg a falak vagy falak méreteit, amelyeken a fülkék épülnek, nem szükséges a rajzokon és a projekteken való tájékozódást keresni, ettől eltérő lehet. Igen, és a mérések nem fognak sok időt, de biztosan tudni fogja az összes tényleges méretet;
 • Valamilyen oknál fogva sokan kihagyják a tervezési stádiumot, és megpróbálnak kitalálni egy építkezést, ahogyan dolgoznak. Ha nem lenne szükség vázlatokra, az építők nem használnák a projekteket, de nélkülük nem világos, hogy mit csinálsz, és mi ennek a vagy az elemnek a mérete. A terv készítése egyszerű: rajzoljon egy falat, és gondoljon a helyekre, a méretekre és a rések helyszínére, pontosan jelölje meg pozícióját, most pontosan képviseli a végeredményt;

A rajz lehet a legegyszerűbb, de fontos, hogy pontosan megkülönböztessük a niche vagy a rést.

 • A legutolsó dolog, hogy megírja a falat, rajzolja fel a fülkék rajzát, valamint a keret állványok helyzetét, csak vonja be a vonalakat a kívánt helyeken, és egyértelmű iránymutatásokkal fog rendelkezni a jövőben. Hidd el nekem, ez nagyban leegyszerűsíti a munkát és felgyorsítja a munkafolyamatot.

A jelölés során sok tapasztalatlan mester ugyanazt a hibát követi: meghatározzák a niche helyét a padlón, de lehet, hogy egyenetlen, majd az építkezés elhajlik. Jobb, ha egy címkét tesz fel az egyik oldalon, majd felhívja az összes sort egy szinttel, így a jelölés pontosan lapos lesz.

A szint kiküszöböli az egyenetlen padló és fal hatását.

2. szakasz - keretszerkezet

Itt jutunk el az igazi munkához, ha teljesítettük az összes fent leírt ajánlást, akkor a lehető legkevesebb idő alatt összeállíthatjuk a szilárd és még a tartószerkezetet a saját kezünkkel.

Foglalkozni fogunk a munkafolyamattal:

 • Ha csővezetékeket rejtegetsz az építmény mögött, előzetesen kommunikációra van szükséged. Ugyanez vonatkozik a vezetékekre is, különösen, ha kiemelni szeretné a fülkéket, mindent előre kell fektetni, és csak akkor folytatják a fő munkát;
 • Először is egy vezetőprofil kerül rögzítésre a kerület mentén, a munkálatok az alábbiak szerint zajlanak: a falak fúráspontjait jelölték, majd lyukakat készítettek és az elem gyors beüzemelésű tüskékkel rögzítették. Ne felejtse el ellenőrizni az útmutató helyét a rögzítés előtt egy szinttel, ne legyen torzítás;

A lyuk fúrása után egyszerűen behelyezi a betétet, és a csavart kalapálja.

 • Ezután meg kell erősíteni a fal profilját és a jövőbeli fülkék kerületét, mindent a fenti bekezdésben leírt módon kell elvégezni, a lényeg az, hogy a pozíciót a szint segítségével ellenőrizzük, a fülkék leginkább látható fadarabjai;

A profil az előzőleg megjelölt résvonalak mentén van rögzítve.

 • Ezután a függőleges vonalak mentén a hordozóprofil 50 cm-es lépcsőjével a vonalakra merőlegesek és gyors beillesztésű tüskékkel vannak rögzítve. A rögzítés után hajlítsa a végeket, hogy ne zavarja és azonnal rögzítse a rackot;

A felfüggesztések merevséget biztosítanak

 • Ezután a függőleges oszlopok csatlakoznak, szokásos távolságuk 60 cm, de a fülke helyén az elemeknek mindig az oldalán kell lenniük, így a távolság kevésbé lehet körülötte, de ne feledje, hogy a lapok szélessége 120 cm, és meg kell próbálnia az ízületek helyzete mindig tartott keret;
 • Minél mélyebb a rés, annál jobb a struktúra erősítése a jumperekkel és támasztékokkal. Meg kell találni a kerület körül, számuk a tervezéstől függ, ha nem elég erős, akkor hozzá kell adnia néhány elemet, olyan keretre van szükségünk, amely nem erősen nyomás alá esik és nagyon erősen tartja;

Példa a profil szilárd és megbízható felépítésére

 • Az összeszerelés során rövid csavarokat használnak, amelyeket az építők hibákat (bolha vagy napraforgómag) hívnak. Jobb, ha az opciókat éles véggel érheted el, mint egy fúróval, jobban megtartják a profiljukat, és sokkal könnyebben csavarják őket, hiszek sokéves tapasztalatom.

3. szakasz - gipszkarton építés

Ha megértjük, hogyan készítsünk egy rést a fürdőszobában, akkor az egyik legfontosabb lépcsőhöz jutottunk, amely után a design készen áll. Maga a munka egyszerű, de minden ajánlás pontosságát és gondos végrehajtását igényli:

 • Ha a felszínen vannak olyan területek, amelyeken az egész lapokat rögzíthetjük, akkor e területekről el kell kezdeni a munkát. A rögzítést 3,5x25 mm-es finomszögű öncsapos csavarokkal végezzük, 15 cm-es lépésekben elrendezve, az összes állványon és a kerület mentén. Annak elkerülése érdekében, hogy a sapka túl kemény legyen, és ne károsítsa az anyagot, használjon speciális biteket egy limiterrel, a kezdőknek ez elengedhetetlen tárgy;

A limiterrel rendelkező bitek azért jóak, mert nem kell állandóan figyelnie a csatolási folyamatot, akkor megfordulhat, amíg meg nem áll

 • Ezután el kell kezdeni a lemezek darabolását a kívánt méretre, fontos, hogy óvatosan távolítsa el a méretek a keretből, és mindegyiket átviszi a gipszkartonra, 1-2 mm-es rést kell elhelyezni az elemek között, hogy megkönnyítse a csatlakozást és kompenzálja azokat a kisebb hibákat, amelyek elkerülhetetlenül a lapok vágásakor keletkeznek. Nem kell minden elemet egyszerre mérni, mindent rendbe kell hozni, és vágja el a következő darabot az előző rögzítése után;
 • A vágás nagyon egyszerű: egy ceruzával és egy vonalzóval egy vonalat visszahúzódnak a megfelelő helyen. Ezután az építő kés és a felső papírréteg átvágódik a vonalon, hogy pontosan lehessen vágni, végezze el a vonalzó mentén;

Gipszkarton vágása - a folyamat egyszerű

 • Amikor levágja a lapot a vonal mentén, minden felületre fel kell húzni úgy, hogy a vonal 1 cm-re legyen a széltől, majd a gipszkarton finoman megtörik. A papír alsó rétege ugyanolyan építő késsel átlyukasztva van, az anyagot akár függőleges helyzetben is meg lehet szüntetni, ebben az esetben a rúd mentén az alsó oldalra egy rudat helyeznek el, és könnyedén meg kell ütni a réteget.

Nagyon könnyű megtörni egy gipszkarton felett

 • A rögzítés ugyanúgy történik, mint fent, ne aggódjon, ha a végek kissé szembekerülnek a sarkoknál, miután gondosan kiegyenlíthetnék egy speciális gyalugép használatával vagy ugyanazzal az építő késsel;

Fontos az összes elem összekapcsolása, hogy ne legyen köztük rés.

 • Ha minden felületet gipszkarton burkol, meg kell erősíteni a sarkokat, ellenőrizni kell, hogy a csavarok kupakjai nem kinyúlnak-e. Ha minden rendben van, akkor a munkának ez a része sikeresen elvégezhető.

4. szakasz - pattogó munka

A ragasztás közvetlenül a gipszkartonra nem a legjobb ötlet, valamint a felület festése vagy díszítő bevonat alkalmazása rajta. Szükség van a bázisok elkészítésére, és a munka e részének elvégzésére vonatkozó utasítás a következő:

 • Először is minden ízületet le kell zárni, mert ehhez minden egyes varrathoz speciális serpyanka szalag ragasztva van, ami megakadályozza az ízületek repedéseinek előfordulását. Ez öntapadó, csak meg kell nyomni a kötés mentén, majd húzza meg a felületet egy réteg gitt. A csavarok kupakjait egyszerűen egy keskeny simítóval vakolják el, hogy elrejtsék őket;

A ragasztó ragasztása után csípje be a kötést

 • A fülkékben lévő sarkok a lehető legmagasabbakat kell hozniuk, ezért javaslom, hogy a sarkokat a hálóval használhassuk, nem csak az egyenletes véget hoznak, hanem a felületet is erősítik. A rács az oldalakon erősíti a felszínt, ami nagyon fontos a rést illetően. Ezen elemek használata egyszerű: vágja el a kívánt hosszúságú darabot, húzza rá a sarokba, és fedje fel egy gittal, ami szintén ragasztóanyagként szolgál;

A hálós sarok lehetővé teszi, hogy erősítse a rést

 • Miután az ízületek és a sarkok összetétele megszárad, szükség van arra, hogy eltávolítsa az áramlatokat és a foltokat (könnyen levágható spatulával) és a teljes felületet gittse. Ha még a tervezést is elvégezte, akkor egy réteg elegendő. A készítményt 1-2 mm-es egyenletes rétegben osztják szét egy 25-30 cm széles spatulával, ha nincs tapasztalata, akkor túlságosan nehéz lesz szélesebb választékot használni;

A tömör gitt lehetővé teszi az ízületek elrejtését, ami elkerülhetetlenül kissé kitágul

 • Amikor a kompozíció megszárad, szükségessé válik az úszni, ha nem festeni a felületet, akkor nem lehet tökéletes eredményre törekedni, a kisebb karcolások még mindig zárva vannak. A munka poros, ezért előre kell csomagolni a védőszemüveget és a légzőkészüléket, hogy ne lélegezze be a port;
 • Végül minden felületet primerrel kezelünk, jobb, ha antiszeptikus adalékanyagokat tartalmaz a penész előfordulása ellen. Ez az eljárás megerősíti az alapot és csökkenti annak felszívódását.

5. szakasz - szembenézési munka

Beszélni fogok a kerámia burkolattal, mert véleményem szerint a fürdőszoba legmegfelelőbb.

Itt van a következő munka:

 • Először is el kell döntenie, hogy a sarkokat hogyan kell levágni - a sarkok használatával vagy anélkül, nagyon fontos az elemek helyes elhelyezése. Az oldalaknak a rés hátsó felületére kell menniük, és nem fordítva, hogy megértsék, a diagram az alábbiakban látható;

Ezek minden lehetséges tervezési lehetőség a sarkoknál.

 • Azt javaslom, hogy a tapasztalatlan kézművesek speciális sarkokat használjanak, lehetnek külső és belső sarkok is, és lehetővé teszik, hogy tökéletesen sima szélek legyenek. Különböző színűek lehetnek, amelyek segítségével kiválaszthatja a legjobb megoldást bármilyen típusú kerámiához.

A sarkok eltérő magasságúak lehetnek, ezért figyelembe kell venni a csempe vastagságát és a ragasztóanyag réteget, amely illeszkedik

 • Munkavégzéskor a szükséges hosszúság sarkát először le kell vágni és ragasztani kell helyük helyére. Ha csempékre van szükség, ezt előre meg kell tenni, hogy készen álljon a munkára. A megoldást az utasításoknak megfelelően készítik el, amelyek feltétlenül a csomagon vannak, nem nagyon tesznek, mert 40 perc elteltével elkezdik beállítani;
 • A ragasztókészítményt 5-6 mm fogú, fogazott simítóval kell bevinni, ez elég. A kerámiák a felületre nyomódtak és kiegyenlítettek, ne felejtsd el szabályozni a síkot. Annak érdekében, hogy a varratok ugyanolyanok és szépek legyenek, a távolságkeresztek szükségszerűen beilleszthetők az összes ízületbe;

Ilyen módon a keresztben a ragasztók keményítése után könnyen el lehet érni

 • A telepítés befejezése után hagyja el a szerkezetet egy-két napig, majd töltse be az ízületeket egy habarccsal, de eltérő színű lehet. El kell döntenie, hogy melyik fúga kerül felhasználásra: akár a fő felülethez, akár egy kontrasztos színnel, hogy kiemelje a kerámia elemeit. A munkát gumi spatulával végezzük, szárítás után a felesleges mennyiséget puha ruhával dörzsöljük le.

A habarcs nagyon kényelmes egy kis gumi spatulát alkalmazni

Végül egy vagy több résszel rendelkezik, amelyek nagyon megbízhatóan elkészültek, az ilyen struktúrák nem félnek a nedvességtől és hosszú ideig szolgálják Önt. Ha polcain van, a legjobb a biztonsági üveg megfelelő méretű elemeinek rendelése, ahogy azt a gyakorlat mutatja, ez az opció a legjobban néz ki.

Itt van a végeredmény.

Ha háttérvilágítással rendelkezel, akkor a csempeburkolást követően fel kell tenned, de a telepítési szakaszban kerámia lyukakat kell készíteni, hogy kinyomtassák a vezetékeket, és helyet hagyjanak a spotlámpáknak. De sokkal könnyebb használni a LED-szalagot, a fülkék felső sarkában van felszerelve.

A megvilágítás lehetővé teszi, hogy a fülkéket kifejezőbbé tegye

Szeretnék elmondani néhány olyan fontos funkcióról, amelyet a fürdőszobában végzett javítások során meg kell tudnia. Ha gipszkarton kádja alatt készít egy képernyőt, akkor érdemes egy lábnyomot kialakítani a könnyű használat érdekében. Személy szerint tetszik a leginkább az alábbi képen bemutatott konfiguráció, tisztán és könnyen megvalósíthatónak tűnik.

Az ilyen fülke a fürdőszobában a képernyőn sokkal kényelmesebbé teszi a fürdőszobát.

Megállapítottuk, hogyan kell egy sima felületet kialakítani egy sima felületen, de néha ellentétes helyzet alakul ki, és el kell döntenünk, hogy mit zárjunk be a fürdőszobában. Ha el szeretné rejteni a nem vonzó kommunikációt, akkor a legegyszerűbb módja a gipszkarton-partíció felépítése és a csövekhez való hozzáférést biztosító ajtó felszerelése.

Ha szekrényt szeretne létrehozni egy rést, és törölközőt vagy valami másba tenni, akkor telepítheti az üvegajtókat, vagy csuklós vagy csúsztatható. Minden szükséges tartozék vásárolható szaküzletekben. Ismét csak biztonsági üvegeket használjon.

Az ajtók lehetővé teszik, hogy egy szekrényt készítsenek egy réstől

következtetés

Építsen egy fülkét a fürdőszobában sokkal könnyebb, mint amilyennek látszik, és ha kipróbál egy kicsit, kiváló eredményt kap, és ugyanakkor jelentős pénzeket takarít meg. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse a folyamatot, és ha kérdései vannak, írja meg az alábbi megjegyzéseket, teljes körű választ kap erre a témakör keretében.

Hogyan készítsünk egy gyönyörű fülkét a fürdőszobában

A tervezés a fürdőszoba nem ismeri fel a kereket. A szobát esztétikával töltheti egyszerű technikák segítségével. Az egyikük - a fülke elhelyezését a fürdőszobában. A falon lévő dekoratív mélyedést törülközők, higiéniai termékek és háztartási vegyi anyagok tárolása alatt lehet venni. Hogyan készítsünk egy fülke szép és megfelelő a belső térben a fürdőszobában - szakértők ajánlom.

Előnyei és hátrányai a fülke a fürdőszobában

A tervezés fő célja - különböző dolgok tárolása. Polcként vagy polcként használják, és helyettesíti az öltözőket, szekrényeket és polcokat. Ön képes lesz elfoglalni a felszabadult tér valami hasznos és funkcionális. A fülke alatt, mint általában, kevés helyet hagy a fürdőszobán vagy a fürdő fölött. 2-3 hornyot gyakran készítenek az egyik falban. Ez komoly helytakarékos.

Stílusosan a rés univerzális, és képes a szinte minden belső koncepcióba illeszkedni. Maga az objektum formája hordozza az antik vagy a klasszicizmus szellemét. A fülke lehetővé teszi, hogy elrejtse a kellemetlen külső kommunikációt a gipszkarton-partíció mögött. A higiéniai termékek helyett például helyet adhat a kedvenc dekorációnak. A fülke létrehozása segít a fürdőszobában szokatlan alakúvá tenni, és fényes ékezeteket hozni a belső térben, amint a képen látható.

Ezeknek a tárgyaknak hátrányai vannak:

 1. A zárható szekrényektől eltérően a rést nem védi meg a portól, cseppektől elhelyezett tárgyak.
 2. A fülke kialakítása olyan problémás feladat, amely anyagokat vásárol, időt vesz igénybe és egy adott eszközzel rendelkezik. Nehéz lesz egy kezdőnek, de egy tapasztalt mester kétféle módon teszi ezt a munkát.
 3. Az ásatások nem lehetnek túl mélyek. Ehhez jelentősen fel kell áldoznia a falat saját dekorációjára. Nagy tételek tárolása ilyen körülmények között nem praktikus.

Figyelem! Mielőtt kiválasztaná a rést, gondolja át a telepítési folyamatot a legkisebb részletekre, mert rendkívül nehéz lesz szétszerelni.

Két fajta résszerkezet létezik:

 • egyetlen falon;
 • ellentétben a teljesítményével.

A második lehetőség az alábbi technikákon keresztül valósul meg:

 • különböző színes tapétákkal, festékekkel vagy más bevonatokkal végzett befejezése;
 • belső LED háttérvilágítás;
 • az élénk színek polcain belül;
 • speciális anyagú rekesznyílással.

Hogyan készítsünk egy rést a gipszkarton fürdőszobájában: előkészítés

Gipszkarton - ez a modern, megfizethető és könnyen feldolgozható anyag. A fürdőszobában nem alkalmas, de csak nedvességálló. Nem alakul ki és rothadás agresszív környezet hatása alatt: a páratartalom és a hőmérséklet változása. A zöld vagy kék védőbevonat könnyen felismerhető.

A munkához a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • fém profilok (állvány és vezető) a keret szereléséhez;
 • csavarokkal ellátott csavarok készítése a profil rögzítéséhez a falhoz;
 • csavarok gipszkarton lemezekhez;
 • perforátor (fúró);
 • csavarhúzó;
 • kalapács;
 • fém ollók;
 • mérőeszközök - mérőszalag, épületszint és sarokvonó.

Mint minden más építési és javítási munka, a fürdőszobában lévő rés kialakítását mérésekkel és rajz készítésével kell elkezdeni. Súlyos rajz készségek ebben az üzletben, amire nincs szüksége:

 • mérési útmutatók: magasság és szélesség;
 • fontolja meg a niche megengedett mélységét, a helyiség térbeli képességein alapulva;
 • Vázlatrajz egy vázlatot, amely jelzi a méréseket.

Gipszkarton fektetése a falra

Miután elvégezte az összes előkészítő mérést és a munkát, folytassa a fal tisztítását. A szükséges helyszínen el kell távolítanod az építőanyagok maradványait, a szennyeződéseket, fel kell mérni a felületet. Vedd fel a vázlatot, a rulettet, a vonalzót és a szintet, és rajzolj a jövőbeli rést a falra. Jelölje meg az útmutatókat és a kötőelemeket.

Tanács. A lézer építési szintje sokkal hatékonyabb, mint egy klasszikus eszköz, légbuborékkal.

Most folytassa a rögzítőelemet a vezetőprofil felületén. A szerelést határozottan kell elvégezni, hogy a munkafolyamatban bármelyik vonal ne térjen el, és ne rontja az egész elképzelést. Profil "fel" a csavarokra, amelyek viszont a tüskékbe vannak szerelve. Miután a vezető szerelt fém profil. A rekeszek távolsága - nem szélesebb, mint 60 cm, és még kevésbé. Ez közvetlenül befolyásolja a szerelvény szilárdságát és tartósságát.

Míg a falat fém bordákkal díszítik, itt az ideje, hogy a vezetékeket és a csöveket egymás között helyezze el. És ezen munkák befejezésekor folytassa a gipszkarton vakolatot:

 1. Az első dolog, amire szükség van a megfelelő formájú és méretű tárgyak vágására. Ebből a célból, egy markert vagy ceruzát, vonja le a rész kontúrját az anyaglapokra.
 2. Óvatosan vágja le a lapot a vonal mentén éles vágóval.
 3. Csatlakoztassa az elemeket a fémprofilhoz. A csavarok közötti lépés körülbelül 10-15 cm.
 4. Különös figyelmet kell fordítani az ízületekre. A látható varratoknak nem szabad úgy lennie, hogy a szerelvény láthatónak tűnhet.

A fürdőszobában egy fülke felépítésének utolsó lépése díszíti. A töltőanyag kiegyenlíti a szabálytalanságokat, és eltávolítja a kisebb hibákat a felületen. Ez a réteg csempével lehet festeni vagy beilleszteni. Használja tovább a dekorációs módszert az Ön ízlésének megfelelően. Semleges vagy világos színek, további textúrázott anyagok, vagy a tartalom helyszínének kiemelése - a lista hosszú. Az egyetlen dolog, amit a tervezők nem javasolnak, hogy egy sötét színű rést helyezzünk a fény felszínére: a kompozíció úgy fog kinézni, mint egy lyuk a falban.

Gipszkarton niche a fürdőszobában - stílusos és funkcionális

Feladta: 2010.10.28 a Wall kategóriában // 0 hozzászólás // Feladta admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 szavazat, átlag: 0 out of 5)

A fal síkjában lévő nyitott polc nem csak tárolóegységnek tekinthető - kiváló megoldás a dekoratív kiegészítők elhelyezésére az eredeti belső kialakításakor. Hasonlóképpen, egy gipszkarton-fürdőben egy rés, amelyben az arc és a test napi gondozása szépen rendezett, vagy a gyönyörű frottír törölközőt egy halomba rakják, mindkét funkciót szolgálja.

A használati és tervezési lehetőségek jellemzői

A fülke eltér a szokásos polcoktól, bár ugyanaz a célja. Ez nem egy bútor, hanem olyan építészeti elem, amely a falépítés részeként szolgál. Nem helyezhető át más helyre, csak teljesen eltávolíthatja. Annak érdekében, hogy harmonikusan keverje a belső térbe, dekoratív és kényelmes volt, a helyet és a méretet alaposan át kell gondolni.

Az űrlapnak meg kell felelnie a belső stílus jellegének. Egyszerű geometrikus alakok négyzet és téglalap alakjában egyaránt megfelelnek a modern stílusoknak és az ívelt boltíveknek - a klasszikus dizájnhoz és a modern irányokhoz, amelyekben a vonalak kerekségét és simaságát üdvözlik.

A fülke paramétereinek arányosnak kell lenniük a fürdő falai között. A keskeny síkok esetében jobb lenne egy függőleges változat több polccal. Egy széles falon több vízszintes hosszúkás nyílást lehet létrehozni egy közös tengelyen, vagy egymáshoz képest eltolva helyezkedhet el.

Ha megnézed a gipszkarton faszerkezeteinek késztermék-megoldásait a fürdőszobában, észre fogod venni, hogy ezek gyakran megtalálhatók:

 • Közvetlenül a fal melletti hosszú oldal felett
 • A fürdő élén, ha a sarokban van, vagy elválasztja a helyiség többi részétől
 • A partícióban a zuhany elkülönítése
 • A bélés a telepítés a WC a kombinált fürdőszoba
 • A tükör közelében vagy annak mindkét oldalán, a mosogató felett

És ezek a fotók azt mutatják, hogy a vízvezeték szerelvénytől a karosszériáig helyezkednek el. És a személyes higiénia "hasznos dolgai" szó szerint mindig kéznél van.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban "width = 450 "height =" 556 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/sz9.jpg 450w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/10/sz9-243x300.jpg 243w "sizes =" (max-width: 450px) 100vw, 450px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https: / /remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "width =" 620 "height =" 815 "srcset =" "data- srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty-779x1024.jpg 779w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ otdelka-vannoy-komnaty-228x300.jpg 228w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/otdelka-vannoy-komnaty.jpg 800w "sizes =" (max-szélesség: 620px) 100vw, 620px "/>.gif" data-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/1 0 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 427 "height =" 640 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/ feltöltések / 2017/10 / Osoboe-oformlenie-komnatyi.jpg 427w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Osoboe-oformlenie-komnatyi-200x300.jpg 200w "sizes =" (max- szélesség: 427px) 100vw, 427px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" data-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy -komnate_03.jpg "alt =" fülke gipszkartonban fürdőszoba "width =" 467 "height =" 700 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10 /Nishi-v-vannoy-komnate_03.jpg 467w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Nishi-v-vannoy-komnate_03-200x300.jpg 200w "sizes =" (max-szélesség : 467px) 100vw, 467px "/>.gif" adat-lazy-type = "image" adat-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg" alt = "fülke a gipszkartonban fürdőszoba" width = "650" height = "479" src set = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior.jpg 650w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/ interior-300x221.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/interior-70x53.jpg 70w "méretek =" (max-szélesség: 650px) 100vw, 650px "/>.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg "alt =" fülke egy gipszkartonban fürdőszoba "width = "674" height = "506" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506.jpg 674w, https://remontcap.ru/ wp-tartalom / feltöltések / 2017/10 / 1-675x506-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-174x131.jpg 174w, https: // remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/1-675x506-70x53.jpg 70w "sizes =" (max-szélesség: 674px) 100vw, 674px "/>

Gipszkarton niche a fürdőszobában saját kezűleg

A fotógaléria lehetővé teszi a legjobb kialakítás kiválasztását a fürdőszoba jellemzői alapján. De ahhoz, hogy fordítsa le a gondolat az élet egy kép nem elég - meg kell, hogy egy rajz vagy vázlattal minden méretben. És már ennek alapján számolhatja az anyagok számát, és elkészítheti a munkához szükséges eszközöket.

Anyagok és eszközök

A következő anyagokra van szüksége:

 • Nedvességálló gipszkarton vastagsága 12,5 mm (falra és aljára)
 • Nedvességálló gipszkarton, amelynek vastagsága 9 mm, íves boltozat esetén, feltéve, hogy az ilyen marad a fürdőszoba mennyezetének befejezésétől. Ha nem, akkor a szokásos.
 • Mennyezeti profilok UD és CD, ha a fülke a telep vagy fal burkolatában található
 • Az UW és a CW fémprofiljai, ha beépülnek a partícióba
 • Szerelési profilok és rögzítők
 • Perforált sarkok a sarkok megerősítésére
 • alapozás
 • Csiszolóvíz-szigetelés polimer-cementen és szalagon a sarkok lezárására, ha a nyílás a kád felett, a mosdókagyló vagy a zuhanykabin kerületén helyezkedik el
 • Marker Set - Rulett, Vonalzó, Építés Sarok, Szint, Ceruza
 • Ollók fémhez
 • Gipszkarton kés
 • Fúró vagy kalapácsfúró a vezetősín felszereléséhez
 • csavarhúzó
 • Szegélyező gyalu

Gipszkarton rés kialakítása

A keret szerelésének átfogó sorrendje látható a fülkeburkolásnál a rés kialakításánál:

 1. A szint és a vonalzók használata jelzőtábla a mennyezetre a vezetőprofilok rögzítése a szomszédos falak között (figyelembe véve a nyílás mélységét);
 2. Leereszkednek a szomszédos falak mentén a függőlegesre a padlófelületre, megjelölik a padlón, és újra ellenőrizzék, hogy megfelelnek a keret jövőbeli első síkjának szintjével;
 3. Rögzítse a vezetőprofilokat a mennyezeten, a padlón és a szomszédos falakon;
 4. A rack profilok felszerelése nem csak a gipszkarton szerelési lépcsőjének (60 cm), hanem a fülke szélességének figyelembevételével történik. Ha már 60 cm, akkor adj hozzá még egy vagy két profilt. Ha 60 cm-nél szélesebb, akkor egy állvány van elhagyva, és a hiányzó merevítőt ezután kompenzálja a két rácsbe szerelhető profil hossza a réstartóból a mennyezethez és a padlóhoz.
 5. A nyílás keretének rögzítéséhez a falon lévő résszel ellátott jelölések helyének megfelelően;
 6. A nyílászárót a falra szerelik, és a szélességet átadják a padló és a mennyezet vezető profiljának. A metszéspontokon szerelt rack profilok, amelyek meghatározzák a szélességet a rést;
 7. "Átvitel" a nyílás méretét az elülső rack profilokhoz és szerelje fel a fülke külső kontúrjának vízszintes éleit;
 8. A nyílás belső és külső keretét "merevítő bordákkal" lezárják, a profilokat a nyíláson belül lévő polcokkal helyezzük el, és végül a résen lévő rács keretét képezzük.

A burkolat kezdete gipszkarton vágással kezdődik.

 1. Vágja le a hátsó fal méretét és ragasztós habarccsal rögzítse a falra;
 2. Vágja le a munkadarab felső, alsó és oldalsó falát. Fogja meg a széleken a széleit. Csatlakoztassa a munkadarabot a keretréshez;
 3. Húzza át a fal többi részét, erősítse meg a sarokelemeket és a varratokat a lapok között.

Ezt követően elkezdheti a befejező munkát.

.gif "adat-lazy-type =" image "adat-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg " alt = "fülke a gipszkartonban" width = "669" height = "490" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi- iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj.jpg 669w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/polki-nishi-iz-vlagostojkogo-gipsokartona-v-vannoj-300x220.jpg 300w " sizes = "(max-width: 669px) 100vw, 669px" />

Hogyan készítsünk egy rést egy téglafalba

Néha szó szerint vághatsz egy fülkét a falba. De ezt meg kell tenni azzal a feltétellel, hogy a fal tégla vagy építőelem, és nem tartozik a tartószerkezetekhez.

Először is meg kell szüntetni a befejező réteget a falról és "nyitni" a falazott ízületeket.

Ezután a téglafalra dolgoznak a következő sorrendben:

 1. A fülke felső falának magasságában a varratot a régi oldattól megtisztítják. Rendes tégla esetén a varrat vastagsága nem kevesebb, mint 10 mm, ezért könnyen elvégezhető. A tisztított varrás hossza a niche mindkét oldalán nagyobb legyen, mint 20 cm széles;
 2. Vágás legalább 40 mm-es polccal rendelkező acél sarok méretére;
 3. Töltse meg a varratot egy új megoldással és szó szerint "behúzni" egy sarokba - falvastagsága 3 mm, ez nem igényel nagy erőfeszítést. A felesleges oldat eltávolítása;
 4. A peremén egy sarok alatt a fülkék tisztítják a varratokat a jövő rés aljára, és húzzák ki a téglákat;
 5. A bemélyedés oldalfalait a téglák felével vagy negyedével mérjük, majd egy oldattal bevonjuk;
 6. Húzza át a fülkét belülről gipszkartonra, rögzítse a munkadarabot ragasztóval;
 7. Fogja meg a falat.

Fontos. Az ilyen munkát akár 120 mm-es mélységben is lehet végezni a többsoros falazat vagy a "250 mm" vastagságú kanalakban, függetlenül a falazat jellegétől.

.gif "adat-lazy-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/0041-1024x768.jpg "alt =" fülke a gipszkartonban fürdőszoba "szélesség = "620" height = "465" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-1024x768.jpg 1024w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/10/0041-70x53.jpg 70w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/0041.jpg 1600w "sizes =" (max-szélesség: 620px ) 100vw, 620px "/>

Jobb, ha egy gipszkarton fészket egy komplex vagy redecoration alatt. De ha úgy kívánja, könnyen telepíthető egy meglévő falra - a gipszkarton felszerelése nem igényel "nedves" munkát, és a csempeburkolat nem olyan "piszkos", hogy elrontsa a szomszédos felületek simító anyagait.

Niche a fürdőszobában

A fülke a fürdőszobában olyan építészeti elem, amely a fal falát mutatja. Dekoratív és praktikus funkciót hajt végre. A fülke szolgálhat helyek tárolására, törülközők, toalettpapír, háztartási vegyszerek, díszítő kellékek.

Így a fürdőszobában egy fülke segítségével megszabadulhat a polcoktól és a lerakó szekrények igénybevételétől. Az ilyen tárolórendszer berendezéseire a nyílások leggyakrabban négyzet vagy téglalap alakúak.

Fürdőszobai tervezés fülkékkel

Általában egy fülke a fürdőszobában gipszkartonból készül. Az ilyen anyagból építhető szerkezete bármilyen alakú és méretű, hogy elrejtse bármilyen szabálytalanság falak, csövek és elrejti a kommunikáció.

A népszerű megoldás egy nagyméretű fülke elrendezése volt a mosdó vagy mosogató alatt a fürdőszobában. A mosógép beépíthető az előkészített helyre, és felülről kényelmesen felszerelhető a doboz - asztal, és használható polcként a higiéniai termékek tárolására. Ez az elemek elhelyezése nagyon szépnek tűnik.

A mosogató alatt elhelyezett fülke ajtókkal vagy a vízcsöveket elrejtő képernyővel egészül ki. A berendezéséhez doboz doboz asztali, amely be van helyezve a mosogatóba. Az eredmény egy nagyobb tér, amelyben tárolhat vödröt, rongyokat és mosószereket.

A fürdő falán egy résszel lehet kreatív, díszíteni világítással, tükörrel. Ehhez gyakran használt spotlámpák vagy falikarok, ez a design különleges légkört teremt a szobában, vizuálisan növeli a hangerőt. Niche arch, ovális alakja gyönyörű lesz.

Niches a fürdőszobában javítja a megjelenését a teljes fürdőszoba. Kiváló raktárrendszerként és egy dekor elemnek fogják adni a szoba egyediségét.

Niche a fürdőszobában: látványos részlet

A fülke használata a fürdőszobában nagyon indokolt lépés - aki nem tapasztalt olyan helyzetet, ahol mosogatószeres palackok és palackok esnek a fürdő oldaláról a vízbe, mert annyira kevés hely van rajta. És mennyire kényelmes az a felettük lévő felület, és sokkal több tárgy van ott.

A fülke a szoba bármely részében helyezkedik el: a zuhanyzó, a mosdó, a WC közelében általában, ahol működik az Ön számára. Nemcsak gyönyörű díszítő érintésként használható, mint sokan gondolják, hanem kényelmes célra. Lehet, hogy:

 • Mosószerek és kozmetikumok polcai (leggyakrabban)
 • Háztartási készülékekhez. Ha egy mosógép befér a szobába, akkor jó, de a magas páratartalom károsíthatja, és a gép nedvességtől való zárása jó ötlet.
 • Minden elem elrejtése. Ha sötét, stílusos kivitelben van, akkor egyetért azzal, hogy a fűtővízhez használt fehér kazán valami alkalmatlannak tűnne: elrejteni egy ajtónyílással
 • Fűtött törülközőt is elhelyezhet
 • Nincs fürdőköpeny vagy törölköző szekrény? Készítsen rá, ráadásul minden szükséges mennyiségű polcot megadhat

Hogyan kell csinálni?

A legtöbb esetben a fülke gipszkartonból és útmutatókból áll. Meg kell csinálnod egy hamis falat és vágnod kell egy lyukat, amely illik hozzád, például a gipszkarton ragasztáshoz.

Használhat bármilyen dekorációs anyagot: csempe, kő, üveg, kerámia gránit, a mozaik nagyon hatásosnak tűnik. Ugyanazt az anyagot is le lehet vágni, mint a fürdőszoba (gyakrabban), vagy a kontrasztos színnel (ez ritkábban) a közös tér hátterére támaszkodik.

Niche a videofalban:

A fülke egyetlen hátránya, hogy a hamis fal "eszik" a helyiséget, ezért nagyon kis helyiségekben nemkívánatos használata.

A másik irányba megy - vegye ki a fal egy részét, rögzítse a tetejét egy fém sarokkal és tegyen egy gipszkarton lapot a másik szoba oldalán.

Niche a gipszkartonban a fürdőszobában: stílusos és funkcionális belső részleteket készítünk

A modern technológiák és az építőanyagok lehetővé teszik, hogy bővítse a helyiségek díszítésének lehetőségeit és minden új tervezési ötletet és megoldást megvalósítson. A fürdőszobában egy gipszkarton fülkék egyike ezeknek a megoldásoknak, ami lehetővé teszi a fürdőszoba szabványos kialakításának elmozdulását, és kiemelheti a belső térséget. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy optimálisan tervezze meg a helyiséget, zárja le a csöveket és a kommunikációt, és felszerel egy helyet a higiéniai termékek tárolására.

tartalom

Anyagok és szükséges eszközök ↑

Annak érdekében, hogy berendezzék a fülke a fürdőszobában, ki kell választania a megfelelő anyagot. Mivel mindig van egy magasabb páratartalom a szobában, csak nedvességálló gipszkart kell választania, amely kék vagy zöld. Az anyagot olyan speciális kompozícióval impregnálják, amely megakadályozza a nedvesség és a gombák megjelenését. Ha a fürdőszobában normál gipszkarton van, a szerkezet gyorsan összeomlik.

A keret a legalkalmasabb fémprofil. A fürdőszobában nem ajánlott a fából készült fa, amelyet gyakran gipszkartonból készült szerkezetek felállításakor használnak. A fa hajlamos a rothadásra, és magas páratartalom esetén a szerkezet elveszíti erejét. A kerethez kétfajta fémprofilra van szüksége - rack és vezető. Az ilyen célok érdekében optimális a 0,5-0,6 mm vastagságú horganyzott lemez profilja.

A keret és a falak anyagai mellett a munkához is szükség lesz:

 • önfúró csavarok (ha a fürdőszobai falak fából készültek) vagy dugók (kő és beton falakhoz) a keretfalakhoz való rögzítéshez;
 • fémcsavarok gipszkartonburkolathoz;
 • csavarhúzó;
 • gipszkarton kés;
 • ütni;
 • kalapács;
 • ollók fémhez;
 • lézer vagy rack szint;
 • rulett és tér.

Telepítési sorrend

Először is, meg kell rajzolnod a jövő méretét minden méretben. Ez segít a szükséges anyagok pontos mennyiségének kiszámolásában és a helyiség optimális elhelyezkedéséhez. A következő kulcsfontosságú szakasz a keret létrehozása. Ez függ a vázszerkezet szilárdságától, tartósságától és megjelenésétől. Ezért egy réstartó keretet kell létrehozni minden gondossággal és felelősséggel. A kész keretet gipszkarton lapokkal kell lefedni, majd elvégzik a szerkezet befejezését. Vegye figyelembe részletesen a telepítés összes fázisát.

Hogyan készítsünk egy fülke keretet ↑

 • A szerelés megkezdése előtt fel kell készülnie a felületre, taszítsa el a vakolatot, tisztítsa meg a falakat.
 • A szerkezet és a jövőbeli polcok körvonalainak megrajzolása a meglévő rajz alapján. Ehhez használjon lézert vagy rack-szintet. A fülke mélységét a padlón, a szomszédos falakon és a mennyezeten lévő vonalak jelzik. Ahhoz, hogy később kényelmes legyen a vezetőprofilok rögzítése, a vonalakat teljesen le kell húzni.

Fontos! Munkavégzés közben ne felejtse el szabályozni a profilok rögzítését egy lyuk és egy szint segítségével.

Mielőtt a keretet gipszkarton lapokkal fedné, gondoskodnia kell a szükséges belső kommunikációról. Ilyen munkák közé tartozik például az elektromos kábelek elhelyezése, a csővezetékek bizonyos pozíciójában történő rögzítés.

A gipszkarton niche frame lapjait ↑

Mint tudják, a keret - az egész struktúra alapja. A gyártás során végzett munka körülbelül 4/5-öt vesz igénybe. A gipszkarton nagyon egyszerű és nem igényel nagy erőfeszítést.

Egy speciális kést használva a gipszkarton lapjai a kívánt méretű darabokra vannak vágva, amelyek fémcsavarokkal vannak ellátva a profilokhoz. A fülke építéséhez és a csempe súlyának ellenállása érdekében a csavarokat legfeljebb 10-15 cm távolságban helyezik el egymástól. Különös figyelmet fordítsunk a szerkezet sarkára. A függőleges felületeket úgy szereljük fel, hogy egy lap a gipszkartonra támaszkodjon.

Ha a teljes keret le van burkolva, elkezdheti a befejező munkát. A fülke teljes felülete alapozva van, és a csavarok varrásait és hornyait maszk anyaggal maszkolják. Miután az alapozó megszáradt, továbbhaladhat a végső szakaszba - a festést és a szerkezetet egy befejező anyaggal fedve.

Fontos! A nedvességtől való jobb védelem érdekében ügyelni kell arra, hogy a padló és a gipszkarton lapjai között körülbelül 10 mm-es rés legyen. Ehhez előzetesen készítsen elő egyforma méretű bélést gipszkartonból vagy fából.

Niche Design Tips ↑

 • Nem szabad sötét színű fülkét festeni a könnyű falak ellen, különben a "lyuk" hatása lesz.
 • Ha a design kicsi, akkor jobb, ha ugyanazokat a színeket használja, mint a falakon, de több árnyalat könnyebb.

Funkcionális, polcokkal vagy tükörrel ellátva a fülke nemcsak kényelmes hely a fürdőkellékek tárolására, hanem stílusos dekorációs elem is. A számítások elvégzésével az anyagokat helyesen választották ki, és a szerkezet építését magas színvonalon végezték, erőssége, tartóssága és megjelenése függött. Ez a munka egy bizonyos képesítést és tapasztalatot igényel, ezért jobb, ha szakemberekre bízza.