Legfontosabb > Fürdő

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

22 szokatlan ötlet a fürdőszobai tervezéshez.

A fürdőszoba szerves része a mindennapi életnek. Csak képzeld el, körülbelül 1,5 évvel az egész életéből, amit a fürdőszobában töltünk. Fogadja, hogy a fürdőszobában való átkelés valódi mindennapi rítusává vált. A fürdőszoba nem csak a napi higiéniai eljárások helyszíne, hanem egy eldugott hely is, ahol pihenhet, gondolkozhat a közelgő vagy az elmúlt napokon, mindent a polcokra fektetve elmoshatja az összes negatív dolgot, és új erőkkel és energiával lép be ebbe a világba. Kívánatos lenne, hogy az a hely, ahol elég sok időt töltesz, nem csak megnyugtatja a lelket, hanem a szemet is. De amikor javításokat végez, és megpróbálja felállítani a fürdőszobában egyedülálló designt - minden ötlet azonnal elfogy. Ezek a 22 leginkább elképzelhetetlen részlet, amely a fürdőszobában a szórakozást egy igazi mesébe forgatja!

1. Mosogatókerékpár.

2. Sink akvárium.

3. Átlátszó téglalapos mosogató, a minimalizmus szellemében.

4. Puha moha szőnyeg.

5. Ametiszt héj.

6. Hangulatos függőágy.

7. Átlátszó padló.

8. A The Beatles - "Yellow Submarine" ihlette design.

9. Arctic shell-hole.

10. Átlátszó fürdő. Szoba gyönyörű kilátással az ablakból.

11. Fürdőszoba rusztikus stílusban.

12. A császári fürdő.

13. Sink a dalmát színezésével.

14. Mosogató egy mintával.

15. Zuhanyfüggöny "Hajó".

16. Átlátszó fürdő.

17. Fürdő a könyv szerelmeseinek.

18. Fürdőcipő.

19. Mosogató fiókkal.

20. Sink-éjjeliszekrény.

21. Minimális fürdő "Splash".

22. Shell-shell.

Kiváló ötletek! A következő alkalommal, amikor javítást végez, vegye figyelembe. De még mindig kétlem, hogy ezek közül néhány praktikus. Tetszett valamit? Tegyen nekem egy szívességet a barátodnak, aki javításokat végez a fürdőszobában - mutasd meg ezeket a ragyogó ötleteket.

Szokatlan és hihetetlenül szép fürdőszobák: 25 ötlet minden ízlésért

Szeretjük a szép fürdőszobákat. Akik nem akarnak menni. Ma összegyűjtöttük a legtöbbet, kiemelkedő projekteket, amelyeket meg akarunk csodálni.

Fürdőszoba tervezési ötletek

Padló laza kavicsokkal. Hűvös?

Ilyen mosogatóval minden fürdőszobát különleges lesz. A legfontosabb dolog az, hogy megválasztja a megfelelő világítást, hogy szépsége nyilvánvalóvá váljon. Nos, és gyakran kell mosni is.

És itt egy egyszerű, de egyúttal látszólag összeegyeztethetetlen fogadásokkal, sötétkék akcentussal, fehér márványzattal és fából készült homlokzatokkal voltunk összekapcsolva a mosdó alá egy csuklópántra.

Igen, igen, ez hűvös és lehetetlen, de mi van, ha egyszer lesz ugyanaz a "ház a tengeren"... Egy nap.

Úgy tűnik számunkra, hogy ez a legjobb megoldás a fito falak megvilágítására.

Szokatlan ötletek a fürdőszobai felújításra - új tervezési projektek ihlettek

A közelmúltban a háztulajdonosok túlnyomó többsége világszerte megrendelte a tervezőket, hogy tervezzenek fürdőszobai projekteket egy semleges színpalettával, hagyományos bútorokkal. A praktikusság helyt adott a pompának és a redundancia dekorációnak, a racionális és a kis szobák minimalizmusát helyettesíti a nagy fürdőszobák fényessége és pompája. De azok között, akik egy fürdőszobai javítást vagy felújítást terveznek, mindig olyan kreatív emberek lesznek, akik nem elégek ahhoz, hogy tökéletes, furnérozott helyet kapjanak világos csempével a vízkezelés érdekében. Az utóbbi időben a tendenciák megváltoztak, sokkal inkább az egyéniség mutatkozott be a fürdőszobák belső terébe, az életmódra, a preferenciákra és a bérlői jellegű raktárra.

Mindazok számára, akik nem félnek fényes és telített színeket otthonukba tenni, még a haszonelvű helyiségekben használják a formatervező díszítőelemeket, elhagyják a hagyományos befejező anyagokat, és bevezessék a modern közegészségügyi tervezés, a kiadványunk divatos formáit. A modern stílusban kialakított fürdőszobák sok érdekes tervezési projektje, a modernizmus, a minimalizmus, az ország és az iparosodás részeként harmonikusan elismerő elemekkel büszkélkedhet.

Nézzük meg közelebbről, mi az - egy modern fürdőszoba belső a bátor lakástulajdonosoknak. És elkezdjük a kirándulást a helyiségek befejezésének módjaival.

Tile "metró" egy modern fürdőszobában - időtlen klasszikusok egy új szögből

Ez a villa a XX. Század elején a szecesszió vagy a szecesszió virágzásától nyugaton megjelent. És most a nyugati országok vagy az amerikai metró falai láthatók a falak díszítésének a csempe tisztán téglák. Hazánkban gyakran hallja a "sertés" nevet. Valaki úgy gondolta, hogy a csempe típusa a végén, két lyukkal, úgy néz ki, mint egy sertés orrát, ezért a csempe beceneve, amely gyökeret vert.

Csempe "metró" különböző méretű, összetett, anyag minősége, különböző típusú él. De az állandó változatosság minden fajtánál az a mód, ahogyan ki van rendezve - mint egy téglafal. Ha a csempe szegély nélküli verzióban kerül bemutatásra, akkor a kontraszt esetében gyakrabban használják a sötétebb hangzást a fehér csempe és fordítva.

Ez a fajta falburkolat sokoldalú változat a tisztán és olcsó módja annak, hogy megvédje a függőleges felületek a fürdőszobában vagy zuhany a nedvességtől. Ez tökéletesen ötvözi a más típusú dekorációkat, és átalakul a szinte minden stílus a szobában.

Ebben a világos fürdőszobában a "metró" csempe nem azonnal látható, és nem csak a semleges színséma miatt. A szomszédban egy rendkívül szokatlan régiséggyűjtemény és műalkotás.

A "Metro" csempe esetében, amely egy kavicsos szélű, amely a falazott textúrát adja, és még egy fényes változatban is, az általános figyelmet biztosítják. A szecessziós stílusú fürdőköpeny burkolatának mély, gazdag színe a szoba fókuszpontja lesz, amely körül az egész tervezési koncepció épül. A kontrasztos kombinációk és az eredeti freskó kiegészítik a szoba szokatlan képét.

Egy másik lehetőség a világos színező csempék "sertés" egy kevésbé világos szobában a fürdőszobában, mely dekadens hangulatú. A sötét furnér hátterében a hófehér faragott bútorok fényűzőek és ünnepiek.

Ez a fényes kék csempe "Metro" lett a hajóút tervezése egy modern szoba. A kontrasztos árnyalatok harmonikus kombinációja volt a legjobb színes megoldás a tervező számára.

Ebben a tágas és nagyon fényű, hófehér fürdőszobában nem veszi észre, hogy pontosan a falak szembesülnek. Barokk díszes barokk bútorok, királyi csillár, francia függönyfüggönyök - ilyen fürdőszobában igazán királyi méretű és hangulatos vizes kezeléseket vehetsz igénybe.

A kontrasztos színek lehetővé tették, hogy a fürdőszobai design ne essen bele a befejező anyagok steril fehérségébe. Nem furcsa, de a sötét foltok a modern belső tér hangulatát gátolják.

A mozaik mint a kreatív ötletek megvalósítása a fürdőszobában

Hány évezred nem telt volna el. És az emberiség nem hagyja abba a mozaik használatát, hogy otthonaik felületét díszítse és díszítse. Az antik korszakban született, sok átalakuláson átesett, de ma is népszerű ez a fajta dekoráció.

A mozaik csempe semleges, nyugodt. Különösen akkor, ha a fürdőszoba ablakán kívüli színdarabok olyan helyzetet igényelnek, amely nem zavarja a tájat.

És talán fényes, viharos, érzelmes. Az egész víz alatti királyságot, melyet a mester ügyes kezei teremtettek meg, akik a szín, a méret és a textúra minden darabját választották ki, ugyanabban a szobában hozták létre. A periszkóp és a kagyló ebben a fürdőszobában is rendelkezésre áll. A falakon levő mozaik annyira elhanyagolható és reális, hogy nehéz meghatározni a helyiség méretét, például a mennyezet és a falak határait.

Ebben a fürdőszobában mozaikcsempe volt padlóburkolatként. A formák világossága, a mély színek geometriai és kontrasztja a fürdőszobában egyéni, tömör képet alkotott.

Minden ebben a csillogó fürdőszobában színes és buja. Az aranyos tükör körül egy fényes mozaik végezte a piros mennyezetű szobát és a tükörlemezből álló szekrény nem triviális képét.

A mozaik csempe három színének hihetetlen jellege jött létre a fürdőszobában. Geometriai formák uralják a textúrát és átalakítják a térséget.

Fürdőszoba belső tér kerámia burkolatok nélkül - tényleges valóság

A fürdőszobák legmodernebb trendje a kerámia burkolatok alternatív cseréje lett a nedvességálló, modern anyagok felületkezeléséhez. A porcelán kőzet még mindig látható egy modern fürdőszobában, de gyakran helyettesíti a környezetbarát anyagok természetes csoportjából származó nyersanyagokat is.

A fürdőszobák hasonló kialakításai általában egyszerűek és tömörek, főként semleges színpalettával, gyakran hófehér árnyalatokkal készülnek.

Gyakran a fürdőszoba szobája folytatja a színvonalat és a befejező történetet a hálószobában, amelyhez közel található. Ebben az esetben csak a padló színes felülete teszi lehetővé a helyiség zónáját.

A minimalista stílusban modern fürdőszobában nincs helye kerámia burkolólapoknak, a falakat nedvességálló, semleges hangulatú emulziókkal kezelik. Semmi sem felesleges a belső térben, a praktikumban és a racionalizmusban, semmi sem vonzza a kulcsfontosságú tárgyat.

Ez a kicsi, világos fürdőszoba fából faragott festékkel, nedvességálló gipsszel és laminátumokkal készül a magas páratartalmú helyiségekben. A csehországi hangulat egy érdekes csillárral egészíti ki a háttérképet.

Ritkán találkozhat a fürdőszoba kialakításával ilyen sötét színekkel. A szecessziós stílus kontrasztjainak játéka kulcsfontosságú tervezési trükk.

A beton szürkésfehér birodalmában nem csak a fürdőszoba volt. De mosoda is. Jellemzően egy hasonló kialakítást választanak az önellátó lakószobákhoz tetőtér stílusban. Nem mindig a korábbi termelési helyiségek, de a helyiségek és a terek nagysága lehetővé teszi az ipari stílus használatát.

A modern design megtalálható, és a célba a téglafal alatt. Néha egy tégla csak egy stilizálás egy igazi anyag számára. De a modern fürdőkád vagy a zuhanyzó belsejében található valódi téglából gyakran találhatók.

A betonfelületek csak kismértékben hígíthatók a természetes kő hűvösével. A fényes márvány gyönyörűen szürkés színűnek tűnik, és érdekes díszítő elemek egészítik ki egy nem triviális szoba képét.

A kandalló és a tükrök faragott fényűző keretének fényes kialakításának köszönhetően úgy tűnik, hogy egyszerűen fürdeni a nappaliba. A faragott kárpitozott szék mindössze egy érintést ad ehhez a puzzlehez. A csempe és a kő hiánya szintén a bentlakásos helyiségekbe vezet.

A fürdőszobában pasztell színekben a padló felé néző kőburkolatokat használnak, amelyeket gyakran kültéri munkákhoz használnak, utcai felületeken. Tökéletes harmóniában van a fa pad és a redőnyök sötét árnyalatával.

Országelemek - természetes megjelenés a modern fürdőszobai designban

Nem számít, mennyire modern a befejező anyagok, mennyire nem látszik felesleges a díszítő és futurisztikus vízvezeték és fürdőszoba kiegészítők környezetbarát anyagok segítségével természetes melegséget előidézni.

A kezeletlen fagerendák és a kőblokkból kovácsolt fürdőkád harmonikusan illeszkednek a fürdő modern díszítésébe. A textúrák és a színes megoldások kontrasztjai a belső térben jelentkeztek.

A fa és a kő aktív felhasználása a szoba felületének természetes árnyalatokkal való befejezésével lehetővé tette a természet közelségének megteremtését. Hatalmas panorámaablakok padlótól a mennyezetig, mintha a külső környező természet és a fürdőszoba belseje közötti vonalat törölnék.

Csak egy pár fa elem a modern fürdőszoba kialakításában nemcsak a megjelenést, hanem a szoba jellegét is megváltoztathatja.

Úgy tűnt, ez a fürdő szauna nagy kövekből álló halom köré eredt, amelyek most egy képernyő és zónaelemek szerepét játsszák. Fa és kő - a legjobb választás az ország belsejében.

Színes kerámia csempe világos modern fürdőszobához

A kerámia burkolólapok alkalmazóinak körében a fürdőszobai felületek befejeződéseként a legmegfelelőbb és legrugalmasabb módszer a bonyolult lakástulajdonosok, akik inkább a fényességet szeretnék a helyiségbe hozni, és nem korlátozzák a tervezők fantáziáját.

A fényes csempe minta képes felidézni a legszembetűnőbb és szerényebb fürdőszobát. Az új nap elindítása ilyen helyzetben hihetetlenül kellemes és pozitív.

A kerámia csempe, amely a keleti bazárokhoz hasonló fényereje, az egész belső tér akcentusává válik, csábítja a karakterét és hangulatát.

A csempe csendes, természetes árnyalatai ellenére a belső tér fényes és nem triviális, kontrasztos színkombinációkkal teli.

A fürdőszobában sötét kék felületekkel szemben a színes csempékkel burkolt zuhanykabin jól néz ki. Az elegáns királyi csillár, a francia ablakok és a modern fürdőszobai kiegészítők ragyogása egészíti ki a luxus hangulatot.

A csempe, a stilizált faburkolat kiváló választás egy kis helyiséggel szemben. Szokatlan padlóburkolatok és világos dekorációs elemek egészítik ki az egyedi megjelenést.

Ez a tervezési projekt kiemelkedik a kígyó méretű texturált csempék. A szoba felülete egyenletesen áramlik egymásba, átalakítva a helyet formával és textúrával.

Függönyök a fürdőszobában - a gyakorlati szükségszerűség vagy a dekor eleme

A már elkészült tervezési projekt a fürdőszoba, akkor meg tudja változtatni a megjelenést és a hangulatot a kiegészítők és textilek. Ez egy meglehetősen gazdaságos módja annak, hogy a fényességet a szobába illessze, vagy áthidalja a hidat a fürdőszoba és a színes textúrák között.

Csak egy olcsó, aktív színű részlet növeli az optimizmus és a pozitív helyiség szintjét.

A zuhanyzókban vagy az ablakokon lévő függönyök a belső tér kulcsfontosságú elemei lehetnek, vonzzák a szemüket és megteremtik az egyedi hangulatot.

Ebben a fürdőszobában, a francia Provence szellemében készült, a matrac függöny tökéletesen megmutatkozik, kombinálva a dekoráció és a bútorok fából készült elemeivel.

A könnyű és áttetsző vászon függöny kiváló tartozékként szolgál a kis fürdőszobában, a szürke színű árnyékolást a tükrök közelében lévő tér kialakításában

A római pamutfüggönyök méltó lehetőséget kínálnak a fürdésre szigorúan minimalista stílusban, hófehér színben.

A világos színű függönyök a fürdőszoba zónájához is tartozhatnak, amely közvetlenül a hálószobában található. Ez egy nagyszerű lehetőség egy szokatlan helyiség tavaszi, világos hangulatára.

A kisméretű szobák keretében a zuhanyfüggönyök szükségesek, és érdekes divatelem is lehet.

Végül felhívjuk figyelmüket néhány érdekes, nem triviális képre a modern kialakítású fürdőszobák tervezéséről. Reméljük, hogy képesek lesz arra, hogy ösztönözze Önt a saját javítása vagy rekonstrukciója keretében.

Gyönyörű fürdőszobák: 100 fotó ötlet

A fürdőszobában pihenhet, lazíthat és áztathat a légbuborék fürdőben.

A fürdőszoba nem csak a napi higiéniai eljárások helyszíne, hanem egy eldugott hely is, amely lehetővé teszi számunkra, hogy elrejtsünk a külvilágból és egy kemény nap után térjünk vissza.

A fürdőszobában pihenhet, lazíthat és áztathat a fürdőben levegővel, egyedül maradhat a gondolataival. És csak egy gyönyörű fürdőszobában a gondolataid biztosan pozitívak lesznek.

Gyönyörű fürdőszobák

Mi teszi a gyönyörű fürdőszobákat mindenki másé? Először is - egy stílusos belső kialakítás. A fürdőszoba kialakításának fejlesztése minden bizonnyal egy egyedi, gyönyörű és egyben funkcionális terem létrehozására törekszik. A modern finiselőeszközök és a vízvezeték választéka ma nagyon széles, mindez az ízlésedtől és a képzeletedtől függ.

Gondolkodva egy gyönyörű fürdőszoba tervezésén, először meg kell határoznia a stílust. Ha elég konzervatív, válasszon klasszikus stílust. Fiatal, energikus emberek, akik nem félnek a kísérletektől, kiválaszthatja a merészebb belső stílusokat, például a csúcstechnológiát. Ha kedveli a nyugtató árnyalatokat, és szeretné a teljes pihenés légkörét megteremteni, válasszon romantikus stílust. Bármilyen stílust választasz, minden esetben ugyanabban a stílusban díszített fürdőszoba szép lesz.

Gyönyörű fürdőszoba készítése

A fürdőszoba kialakításához a legjobb választani fényes, pasztell színeket, amelyek könnyebbé, tágabbá és vonzóvá teszik. Például meleg bézs, sárga, őszibarack, rózsaszín árnyalatú csempe árnyalatával kényelmesebbé teheti a fürdőszobát. A kék, zöld, fehér színek frissességet és hűvösséget adnak.
Ha megnézzük a gyönyörű fürdőszobák fényképeit, láthatjuk, hogy szinte mindegyikük szokatlan csempével vagy mozaikokkal díszített. A padlót általában csempével lefektetik, fűtött padlót is készíthet. Nos, a gyönyörű fürdőszoba mennyezetét általában felfüggesztették vagy többszintűek. Az ilyen mennyezeteken szép gyöngyszemeket állíthat be, amelyek könnyebbé és vonzóbbá teszik a fürdőszobát.

A fürdőszoba fő eleme természetesen a fürdő. Nem számít, milyen gyönyörű a fürdőszoba kialakítása, ha van egy régi, rozsdás öntöttvas kádja, nem kérdéses a szépség. Ezért válassza ki magának a legszebb és kényelmes modern fürdőt. Nagyon stílusos megjelenésű ovális fürdők a díszítő lábakon, valamint üveges betétekkel ellátott fürdők. Ha a szoba mérete lehetővé teszi, figyeljen a sarokfürdőkre. A vízvezeték többi részének alkalmasnak kell lennie a fürdőszoba stílusára és a terem egészére.

Gyönyörű fürdőszoba díszítése

Azonban nem csak a stílusos design és a jó vízvezeték teszi a fürdőszobát gyönyörűvé. Jelentős szerepet játszanak a részletek. Például lefagyhatod a lámpákat a fürdőszobában, így beállíthatja a fény intenzitását. Köszönetnyilvánításának köszönhetően, este, romantikus relaxációs légkört teremthet. Kap gyönyörű fürdőszobai bútorokat, amelyek harmonizálják a színeket és stílusokat a teljes dizájnnal. Ezek a szekrények egyszerre díszítik a fürdőszobát, és lehetővé teszik, hogy a különböző szemüvegek, kozmetikumok, mosószerek, törölközők stb. És amikor a rend uralkodik a fürdőszobában, minden bizonnyal gyönyörű lesz.

A fürdőszoba díszítése nagy szokatlan tükör lehet, amely tágasabbá teszi a szobát. A padlón feküdjön puha bolyhos szőnyeg, melegíti a lábad és felemeli a szellemét. Gyertyák, természetes vagy mesterséges virágok, falfestmények a tengeren, gyönyörű kagylók a polcokon segítik a fürdőszobát gyönyörűvé és hangulatosvá tenni. Ne felejtsd el a fürdőszobában lévő puha, bolyhos törülközőt és függönyöket, amelyeknek meg kell felelniük a színnek a fürdő designjához.

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

Kis fürdő design - merész ötletek, kreatív megoldások

A kis fürdőszobák tulajdonosai úgy érzik, hogy a helyhiány korlátozza õk stílusos és kényelmes felszerelését. Ne aggódjon, sok lehetőség van arra, hogy még egy nagyon apró szobát is kényelmessé, gyönyörűvé és funkcionálisabbá tegyünk. Sőt, a kis fürdőszoba kialakítása gyakran eredeti, a merész dekorációs megoldások és a racionális helyhasználat miatt.

Vessünk kétségeket és aggodalmakat, és nézzük meg, hogyan tudjuk felszerelni az egészségügyi létesítményeket.

A terv szerint járunk el

Mielőtt elkezdené javítani a fürdőszobát, néhány alapvető kérdésre válaszolunk:

 1. Függetlenül attól, hogy fontos-e külön fürdőszobát vagy mindkét szobát kombinálni. A második esetben a szoba területe jelentősen megnő a lebontott válaszfal miatt.
 2. Minden egészségügyi berendezés nélkül a család nem képes. Nyilvánvaló, hogy a készlet minimális lesz a hely szabadítására. Helyesebb korlátlanul korlátozni magad egy szabványos fürdőszobához, és még jobb is, egy zuhanytálca (itt beszélni fogunk erről), WC és mosdó.
 3. Szükséges-e a mérnöki kommunikáció áttelepítése az átépítés során?
 4. Lehetőség van egy mosógép felszerelésére a szabadban, például a konyhában vagy a folyosón? Ebből egy kis fürdőszoba kialakítása előnyös lehet.
 5. Ebben az esetben szükség van egy teljes fürdőkádra, vagy egy kompakt hidroboxra cserélhető, amely kevésbé élvezheti a vízkezelést.

Le a partíciókkal

Az optimális megoldás egy kis fürdőszobának a fürdőszobával való kombinációja lesz. Néha kiderül, hogy a folyosó és a konyha kárára kiterjesztik a területet - ilyen lehetőség csak üdvözlendő.

A belső elválasztás hiánya lehetővé teszi, hogy könnyen telepítse a mosógépet, a további bútorokat vagy egészségügyi berendezéseket.

Udvarias, hogy most, a két ajtó helyett a fürdőszobába, szüksége lesz rá, teljesen cserélhető egy csúszó szerkezettel - helyet takarít meg és esztétikusnak tűnik.

A globális szerkezetátalakítás sok munkát és pénzt igényel, de az eredmény megéri. A kis fürdőszoba belsejének felszerelésének lehetőségei nagymértékben kibővülnek.

Fürdőszoba WC nélkül

Egy lakóházban, ahol egy nagycsalád kisgyermekkel él, külön WC szükséges. És ha nem lehet a kombinált fürdőszobát kiegészíteni, akkor el kell felejtenie a két szoba egyesülését.

Diverzifikálja a design egy kis fürdőszoba nélkül WC van nehéz. Néhány négyzetméteren egy szabványos vízvezeték-felszerelést és bútorokat kell elhelyezni, milyen tér van a kreativitáshoz? Azonban nem minden olyan egyszerű.

 1. Határozza meg a stílust. Modern, minimalista vagy keleti stílusok alkalmasak a kamraterekhez, mivel egyszerű, tömör formákat, helyi színeket és szinte teljes hiányosságot jelentenek.

Figyeljen a japán stílusra - egy kis fürdőszobát belekóstolhat egy műalkotásba. A japánok jobban ismerik a kis területek ésszerű használatának titkait, mint bárki más, miért nem használhatják fel évszázados tapasztalataikat?

 • Fali szekrényeket használunk. Miért helyezhet el egy egyszerű tükröt a mosogató fölött, ha elrejthet egy lapos részt mögött? Így helyet takaríthatunk meg, és vizuálisan bővíthetjük a teret a tükörfelület rovására. A mosogató alá helyezett szekrény is jobban szerelhető. Ennek köszönhetően a kis fürdőszoba tágasabbnak és "levegőnek" tűnik.
 • Ha a mosogatónak van egy pultja, akkor a pereme is felborulhat a fürdőszobában, és így kényelmes helyet kap a fürdőszobai kiegészítőkhöz.
 • A sarokbútorok maximális teret engednek a helyiségnek, és diverzifikálják a kis fürdőszoba kialakítását. Nem csak a szekrények férnek hozzá, hanem nyitott polcokat is, vizuálisan bővítik a teret. Sarokmosó - egy másik kiváló megoldás a fürdőszoba ergonómiájának optimalizálására.
 • Az ajtó felett egy széles eltemetett polc helyezhető. Ez egy kényelmes hely a mosó- és háztartási vegyi anyagok tárolására.
 • Ajánlatos a fürdőszoba alatti helyiséget átalakítani a szekrény alá, ha nincs vágy a zuhanás helyére.
 • Egy másik kis konyhában egy mosógép a mosogató alá helyezhető. Ugyanakkor a készüléknek csak vízszintes terhelés mellett kell lennie.

Fürdőszoba kialakítása 4 m² területre

Az ilyen hely teljesen lehetővé teszi a kombinált fürdőszoba kialakítását, bár nagyon kompakt. A fő feladat ebben az esetben a szoba vizuális növekedése és a tágas raktárak szervezése lesz.

Néhány trükk egy 4 m²-es kis fürdőszobához.

 1. Javasoljuk, hogy több fényforrást - közös és helyi - telepítsenek egy térbeli játék létrehozására a szobában. Ugyanezt a feladatot tükrözi egymással szemben, például az ajtón és a mosdó felett.
 2. Jobb, ha világos színű bútorokat választanak fényes homlokzatokkal, a szoba tágabbnak tűnik.
 3. A terület teljesen lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszobában kétféle kivitelben használhassa. A fürdő területén kerámia csempe van, a szoba többi része vízhatlan festékkel vagy tapétával díszíthető. Figyelmet kell fordítani a "trükkökre", amelyek további perspektívát jelentenek. Nagyszerű ötlet egy kis fürdőszobába tapéta a természetes vagy a városi tájak. A kis szobákban a fekete-fehér képek elegánsabbak és lenyűgözőek lesznek, mint a szín.
 4. A függő bútorok, a mosdókagyló és a WC-tál könnyű érzést nyújtanak, és lehetővé teszik a háziasszonyoknak, hogy kevesebb időt takarítsanak meg.

Mini fürdőszoba 3m²-ben

A nagyon kis fürdőszoba kialakításának rendkívül tömörnek és elgondolkodtatónak kell lennie.

Egyes szolgáltatásokat kell adományozni.

 • Például a WC-szoba kamrában való elhelyezése esetén el kell hagynia a teljes fürdőt, és sarokkáddal kell felváltania.
 • A mosógép ezen belső terek, mint általában, nem az.
 • A kerámia csempék alkalmasak faldíszítésre, vagy a költségvetésben a műanyag panelek. A többi anyag használata nagyon kicsi, magas páratartalmú helyiségben kritikus.

A kis fürdőszobai dekorációs ötletek a finom részletekkel, a befejező anyagok minőségével, a formák és a vonalak tisztaságával kapcsolatosak. A legmegfelelőbb stílusok közül meg kell különböztetni a modern, az etno és a retro tendenciát. Szokatlan légkört teremtenek, kompenzálva a hely hiányát az eredeti kialakítással.

Fürdőszoba 5m²

Ilyen területen sokkal könnyebb felszerelni egy kényelmes és kifinomult szobát. Nem kell trükköket folytatnia a mosogatógép és a vízvezeték szerelésére, van hely, ahol bútorokat lehet elhelyezni, van még egy hely is a kellemes dolgokra, például egy mosdóból elválasztó díszítő válaszfal, gyönyörű mosodai kosár vagy széklet.

Azonban még mindig van egy kis fürdőszoba, amely bizonyos stíluskorlátozásokkal rendelkezik. A modern trendek - a modern és a minimalizmus még mindig előnyösebbek a klasszikusok, art deco, ország vagy Provence számára, ahol több helyre van szükség. Nem fogsz fürdőszobát elhelyezni a szoba közepén öt négyzetméteren, és egy elegáns öltözőasztalra szűk lesz.

Ebben a kivágásban a bútorok és a vízvezetékek kiválaszthatók, összpontosítva egy kis fürdőszoba tervezésére - világos színek, ergonomikus modellek és minimális kiegészítők.

Üdvözlet a múlt: a fürdőszoba a "Hruscsov"

Az úgynevezett "Hruscsov" épület házaiban lévő fürdőszobák tulajdonosai egyszerre több problémával találkoznak:

 • rekord kis terület;
 • a kommunikáció kényelmetlen helyzete;
 • rossz minőségű épületszerkezetek - egyenetlen falak, ferde bevonatok és hasonlók.

Csak egy út van - egy külön fürdőszoba összekapcsolása, a kommunikáció mozgatása és a falak gondosan összehangolása, miközben a vízvezetékek legalább néhány részét elrejtik.

A "Hruscsov" kis fürdőszobájának kialakítása a színek, formák és textúrák árnyalataira épül. Nincs olyan hely, ahol a kontrasztok vizuálisan összezúzódnak a kamra térben.

A falak és a padlók esetében jobb kerámia burkolatot használni, és a plafon feszültségét elrejteni minden rendellenességének elrejtéséhez.

A szögletes zuhanykabin lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb helyet takarítsák meg - ez a legkompaktabb modell. Van egy utat a hagyományos fürdőzés követői számára. A kis fürdőszobában lévő egyszemélyes sarokkád nem igényel sok helyet, és lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy áztassa az illatos habot, vagy örömmel csobogjon a kiskorba.

A bútorok mennyiségének minimálisnak kell lennie, jobb tárolni a fürdőszobán kívül. Az ajtóknak csúsztatva vagy kifelé kell nyitniuk. A második esetben apró higiéniai és törölköző elemek szervezője az ajtólapra helyezhető.

További megoldások a "Hruscsov" itt találhatók.

Zuhanyzós fürdőszobák

A kis fürdő design kialakítása úszómedencéként egyre inkább kiválasztja a zuhanykabinot.

Előnyei a kis tereknek, különösen a sarokmodell esetében, nyilvánvalóak. Annak érdekében azonban, hogy az ilyen eszköz harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, bizonyos feltételek betartására van szükség:

 1. A fürdőszobát modern stílusban kell tervezni: egy tetőtéri, modern, minimalista vagy high-tech do. A klasszikusok, és még inkább a Provence vagy az ország csillogó üveg és fém hidroboxing nem alkalmas.
 2. A legjobb megoldás azok számára, akiknek van egy kis fürdőszobája nyitott zuhanyzónak. Nincs két oldalpanel és a felső. A fülke a szétszerelt fürdő helyén található, a szoba sarkában van elhelyezve, és egy meglévő lefolyóhoz csatlakozik. A 800-as méretű modelleket 800 mm-es mélységben kell vásárolni olyan mély raklapon, amely vészhelyzetben megbízhatóan védelmet nyújt az árvíz ellen. A berendezés ajtóinak legyenek átlátszóak és csúszósak az esztétika és az ergonómia szempontjából.
 3. Zárt zuhanytálcák vagy dobozok kényelmesebbek, de több helyet foglalnak el. Legjobb a tágas szobákhoz.
 4. Kis fürdőszobai kialakításakor nem ajánlott kiemelni a zuhanyzópult helyét színnel vagy anyaggal. Éppen ellenkezőleg, ez a készülék lehetőleg össze kell egyeznie a környező térrel, mintha feloldódna benne, anélkül, hogy a helyiséget zavarná.

Sarokfürdő a belső térben

A sarokkád kisebb területet foglal el, mint a hagyományos társaik, emellett elegáns, modern megjelenésű, és képes lesz egy kis helyiség egyik fő "kiemelésére".

A modern modellek gyakran multifunkcionálisak, ami nemcsak a személyes higiéniát, hanem az egészség javítását is lehetővé teszi hidromasszázs vagy más hasonlóan hasznos eljárások segítségével.

A kis fürdőszoba kialakításának javítása érdekében a sarokkádakat a vízvezeték többi részének színével vagy átlátszó elülső falával kell egyeztetni.

Ha a konténer csempével néz szembe, jobb, ha világos árnyalatú mozaik paneleket használ.

A fürdés kényelméért kívánatos a helyi térvilágítás megszervezése a fürdő területén.

Kis fürdőszobák: tervezési jellemzők

Jelölje ki azokat a főbb pontokat, amelyeket a lakásban lévő kis fürdőszobák belsejének díszítésekor figyelembe kell venni.

 1. A helyiséget élénk színekkel kell tartani, minimálisan kontrasztos hangsúlyokkal. A tiszta fehéret leginkább elkerülhetjük, ha egy krémes, könnyű homokos vagy tejszerű árnyalat helyettesítjük, ami sokkal kellemesebb a szem számára.
 2. Helyesebb egy téglalap alakú, közepes méretű kerámialapot választani a dekorációhoz - ez nem torzítja a helyet. A mozaik csak kis panelek formájában vagy görbült felületekkel szemben jó.
 3. A fürdőszobához tágabbnak tűnt, a padlólap cseréje jobb, ha nem közvetlenül, hanem átlósan fekszik.
 4. A felfüggesztett bútorok és a vízvezeték előnyös.
 5. Jó szekrények fényes homlokzatokkal, díszítés és minta nélkül. Nyitott üvegpolcok tökéletesen kiegészítik a kis fürdőszoba belsejét.
 6. A minőségi MDF vagy műanyagból készült bútorok a kis fürdőszobában hosszabb ideig tartanak, mint a fa.
 7. Ne zavarja a tartozékokat az összetévesztés benyomásának megteremtése érdekében.
 8. A tükrök - és a fényes világítás vizuálisan "elterjeszti a falakat", és levegőt ad a szobának.

Milyen szokatlan a fürdőszoba díszítése: orosz etnoórák

Divatos az elmúlt években, a "szláv" stílus a belső, és ha belenézett a fürdőszobába, majd áthaladó: a hagyományos dísz, vászon, fa. A tervező Sergey Balamatyuk az ellenkezőjétől ment - szokatlan projektjében "A szélig" nehéz ismerni a fürdőszobát a részletekért. A titokzatos pogány belső tér az egyik fő szobája a lakásban.

 • 1/1

A képen:

Figyelembe véve a szokatlan fürdőszobák fényképeit, rendkívül szokatlan projekteket üthet. Ennek bizonyítéka az ősszlávok pogány motívumainak, a Sergey Balamatyuk tervezőjének fürdőszobája.

Sergey Balamatyuk szokatlan fürdőszobája nem csak etnikai stílusban készült. A tervező prekeresztikus képeket és elemeket használ, korlátok nélkül a fallikus kultuszra és a pogány szimbólumokra utal. A nemzeti díszek, az öreg fa, az õsi háztartási cikkek és díszítések ötvözete csodálatos, titokzatos légkört teremt a fürdőszobában.

Az archaikus belső tér gyengéd megvilágítását kompenzálja a megvilágítás bõsége. A sötétben lévő sarkokból származó fény a belső térbe varázsol.

Az első dolog, amely elkapja a szemét ebben a fotón egy szokatlan fürdőszobai design egy fényes csempe etnikai mintával. A dísz a tervező tervezője, aki a hagyományos fehérorosz hímzések motívumát használták. A rajz nem véletlen, legfőbb jelentőségű - a boldogság szimbóluma és egy erős család. A szobát idősebb fa és csempe díszíti, amely nyers kőzeteket utánozza.

A fürdőszoba fő dekorációja egy fából készült installáció, amely egy nagy beépített szekrényt rejt. Az ajtók durván feldolgozott, idősített táblákkal vannak ellátva, faragott elemekkel díszítve és fából készült féloszlopokból. Úgy tűnik, egy régi faház egy töredéke került a fürdőszobába. A benyomást megerősítették a csavart kecske szarva, ami Panhoz, egy ősi pogány istenséghez kapcsolódik.

A tervező meglehetősen modern, kiemeli az archaikus belső teret. A titokzatos hideg fény, amely kinyílik a szekrény ajtajából, vonzza a szemet. A színes ékezetek szerepe a festett ágakkal teli vörös vázák is.

A beépített szekrényben egy mosógép van elrejtve, és a háztartási kellékek polcai a tetején helyezkednek el. A megvilágított fülke úgy néz ki, mint a gyorsítótár.

A mosdókagyló különleges figyelmet érdemel. A köröm egy igazi fém mosdó. Az ilyen retro-vízvezeték nem csak egy dísz, hanem egy mosdóhelyettesíti a csapot. A Vitra Matrix 5 Qline mosdó, amely mosdó alakú, rusztikus faházban található. A falakat idősebb fa díszíti, a mosdó területét pedig fehér csempével kiemelik, emelt nemzeti mintával. A keskeny tükör (antik) tükrözi a nyitott csillár etnikai motívumokkal.

A mosogató feletti tükrök hiányát a mosdó oldalán lévő keskeny tükrös fal kompenzálja. Tükrök épülnek a mólóról a padlóról a mennyezetre, tehát gyakorlatilag láthatatlanok, csak a tükröződés teszi lehetővé a további tér illúzióját.

A WC-területen a falak táblákkal vannak ellátva - az udvaron egy WC-táblával társulva (a projekt "A szél felé"). Szokatlan dekorkonténerek a toalettpapírhoz egyértelmű pogány szimbólum formájában. A szemétkosárban a tervező egy kosár használatát javasolja.

A vécé fölött egy kerámia panel található: a hagyományos minta, a bálványok és a szakrális szimbólumok képei szintén alulról és belülről kiemelkednek.

A szokatlan fürdőszobák nem szabványosak és az elrendezésben - a fürdő A Vitra Neon fürdőkád keskeny, hosszú résszel illeszkedik, három oldalról bezárva. Csak a végén érhetsz bele. A fürdés olyan, mint egy barlangban.

A teljes projektet a "The Best 3D Bathroom Interior" oldalán láthatja a pinwin.ru oldalon. Link a projekt oldalra: http://www.pinwin.ru/konkurs.php?kact=2knid=34rbid=7293

 • 1/1

A képen:

Figyelembe véve a szokatlan fürdőszobák fényképeit, rendkívül szokatlan projekteket üthet. Ennek bizonyítéka az ősszlávok pogány motívumainak, a Sergey Balamatyuk tervezőjének fürdőszobája.

Sergey Balamatyuk szokatlan fürdőszobája nem csak etnikai stílusban készült. A tervező prekeresztikus képeket és elemeket használ, korlátok nélkül a fallikus kultuszra és a pogány szimbólumokra utal. A nemzeti díszek, az öreg fa, az õsi háztartási cikkek és díszítések ötvözete csodálatos, titokzatos légkört teremt a fürdőszobában.

Az archaikus belső tér gyengéd megvilágítását kompenzálja a megvilágítás bõsége. A sötétben lévő sarkokból származó fény a belső térbe varázsol.

Az első dolog, amely elkapja a szemét ebben a fotón egy szokatlan fürdőszobai design egy fényes csempe etnikai mintával. A dísz a tervező tervezője, aki a hagyományos fehérorosz hímzések motívumát használták. A rajz nem véletlen, legfőbb jelentőségű - a boldogság szimbóluma és egy erős család. A szobát idősebb fa és csempe díszíti, amely nyers kőzeteket utánozza.

A fürdőszoba fő dekorációja egy fából készült installáció, amely egy nagy beépített szekrényt rejt. Az ajtók durván feldolgozott, idősített táblákkal vannak ellátva, faragott elemekkel díszítve és fából készült féloszlopokból. Úgy tűnik, egy régi faház egy töredéke került a fürdőszobába. A benyomást megerősítették a csavart kecske szarva, ami Panhoz, egy ősi pogány istenséghez kapcsolódik.

A tervező meglehetősen modern, kiemeli az archaikus belső teret. A titokzatos hideg fény, amely kinyílik a szekrény ajtajából, vonzza a szemet. A színes ékezetek szerepe a festett ágakkal teli vörös vázák is.

A beépített szekrényben egy mosógép van elrejtve, és a háztartási kellékek polcai a tetején helyezkednek el. A megvilágított fülke úgy néz ki, mint a gyorsítótár.

A mosdókagyló különleges figyelmet érdemel. A köröm egy igazi fém mosdó. Az ilyen retro-vízvezeték nem csak egy dísz, hanem egy mosdóhelyettesíti a csapot. A Vitra Matrix 5 Qline mosdó, amely mosdó alakú, rusztikus faházban található. A falakat idősebb fa díszíti, a mosdó területét pedig fehér csempével kiemelik, emelt nemzeti mintával. A keskeny tükör (antik) tükrözi a nyitott csillár etnikai motívumokkal.

A mosogató feletti tükrök hiányát a mosdó oldalán lévő keskeny tükrös fal kompenzálja. Tükrök épülnek a mólóról a padlóról a mennyezetre, tehát gyakorlatilag láthatatlanok, csak a tükröződés teszi lehetővé a további tér illúzióját.

A WC-területen a falak táblákkal vannak ellátva - az udvaron egy WC-táblával társulva (a projekt "A szél felé"). Szokatlan dekorkonténerek a toalettpapírhoz egyértelmű pogány szimbólum formájában. A szemétkosárban a tervező egy kosár használatát javasolja.

A vécé fölött egy kerámia panel található: a hagyományos minta, a bálványok és a szakrális szimbólumok képei szintén alulról és belülről kiemelkednek.

A szokatlan fürdőszobák nem szabványosak és az elrendezésben - a fürdő A Vitra Neon fürdőkád keskeny, hosszú résszel illeszkedik, három oldalról bezárva. Csak a végén érhetsz bele. A fürdés olyan, mint egy barlangban.