Legfontosabb > Fürdő

Design kombinált fürdőszoba (70 fotó)

A fürdő egy meghitt, félreeső hely, ahol mindig a tökéletes légkört kívánja megteremteni. Ez itt van, hogy időt töltünk, mielőtt munkába állunk és készen állunk az ágyra, napi szépség és egészségügyi rituálék elvégzésére. A kombinált fürdőszoba designja meglepően stílusos lehet, és további helyet takarít meg (amelyet általában egy falburkolat foglal el). A két higiénikus helyiség legsikeresebb kombinációjának minden változatát figyelembe fogjuk venni.

Előnyei és hátrányai a kombinált fürdőszoba

A fürdőszoba és a WC összekapcsolása gyakran ellentmondást okoz. Egyesek számára ez kiváló megoldás, amely sok gyakorlati problémát megold, mások számára - egyfajta tabu. Ez nem furcsa, mert a kombinált fürdőszoba tagadhatatlan előnyei és hátrányai.

A fő előny az, hogy a helyiség növekedése a szilárd fal hiánya miatt keletkezik, ami valóban túl sok helyet foglal el. A második előny a befejező anyagok és a dekoratív részletek megtakarítása. Fontos megjegyezni azt is, hogy egy nagyobb szoba jobban átadja bármelyik stilisztikai irányt. Nem kell gondolkodnod, hogyan kell hangsúlyozni a belsőépítészet egy kis helyiségben WC-vel. Az emberi psziché sokkal jobban érzékeli a nagy, kombinált fürdőszobát, mint két különálló, de szűk helyet. Ez egy nagyszerű megoldás kis lakások és házak számára.

Az egyetlen hátrány az a funkcionálisan fontos zónák ideiglenes blokkolása, ami egy nagycsalád számára nem túl kényelmes. De egy ilyen probléma könnyen megoldható speciális, dekoratív válaszfalak segítségével, a falakhoz képest súlytalanul, ami vizuálisan osztja a szobákat.

Tippek a vízvezeték kiválasztásakor

A harmonikusan kombinált fürdő kialakításához minden részlet fontos, különösen a vízvezeték-választás. Vannak egyszerű szabályok, amelyek segítenek egy ilyen fontos helyiség rendezésében:

1. Az ideális megoldás a kis helyiségek számára felfüggesztett mosogatók, az a hely, ahol a szekrények elhelyezése használható.

2. A modern vízvezeték csatlakoztatásához csak új csöveket és tömlőket szabad használni. Ez biztosítja minden részlet hosszú távú teljesítményét.

3. A liliom mosogatónál meg kell figyelni azoknak, akik a mosógépet a mosogató alá akarják helyezni. Minden másnak meg kell néznie a fajansz vagy a porcelán mosogatóit. Tartósak, ellenállnak a szennyeződéseknek és válogatósak.

4. A zuhanyzó nagyon jól használható a gyermekes családok számára. A magas tálcával rendelkező modellek egyszerűen kicserélik a fürdőkádat a kisgyermekeknek.

5. Ha a legmagasabb mechanikai és vegyi károsodással szemben ellenálló termékeket szeretne vásárolni, akkor az összetett vagy márványanyagok lesznek a megfelelő választás.

6. A vécécsésze kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen a csatorna szögére. A fő kritériumnak kell lennie.

Finishing és anyagok

Nem lehet elképzelni a kombinált fürdőszoba gyönyörű kialakítását, anélkül, hogy a szoba harmonikus és elegáns díszítésével befejező anyagokat készítettek volna. Mindig emlékezni kell arra, hogy a fürdőszobában végzett kikészítésnek meg kell felelnie a nedvességállóság, a kopásállóság, a tartósság és a praktikusság kritériumainak.

A fürdőszobában a legnépszerűbb padlóburkolatok műkő, tartós cserép vagy linóleum. Az első két lehetőség időben és minőségben tesztelve. A harmadik lehetőség nemcsak összhangban van a megadott jellemzőkkel, hanem abban is különbözik, hogy a PVC linóleum teljesen nem csúszós, ami nagyon fontos. Mindegyik változatnak különböző színű és megkönnyebbülő palettája van, amely illeszkedik otthonának általános kialakításához.

falak

A kerámia csempe vagy vízálló matt tapéta kiváló dekoráció lehet a kombinált fürdőszoba falához. Stencil dekoratív vakolat, amely exkluzív megjelenésével helyettesítheti a díszítést, eredeti, de drágább megoldásnak is nevezhető.

mennyezet

A fürdőszobának ellen kell állnia a magas hőmérsékleti különbségeknek, valamint be kell illesztenie az egyszerű világítótestet. Ez segíthet egyszerűen fehérítő, vinil vízálló tapéta vagy függesztett mennyezet. A kis helyiségben az első két lehetőség tökéletes, egy tágasabb szobában a harmadik is használható.

Belső stílus kiválasztása

A fürdőszoba kialakítása kényelmesebb és elegánsabb lesz, ha egy bizonyos stilisztikai irányba készül. Ez kihangsúlyozza a ház tulajdonosainak kifogástalan ízeit.

Kombinált fürdőszoba modern stílusban

Az optimális megoldás kis fürdőszobához, valamint egy nagyobb helyiséghez. A modern belső stílus könnyű játék a kontrasztok, textúrák és színek. A kiválasztott formatervezés monokróm porcelán szaniterek, gravírozott csempék és mozaikokkal díszítő falak segítségével kiemelhető. Érdekes és stílusos választás az űrszelvényezésre ebben az irányban üveg vagy gipszkarton válaszfal. Ne felejtsük el az ilyen szabályok betartását: a hangnem semlegességét, a többlet dekoráció hiányát, a multifunkcionális világítást.

Kombinált fürdőszoba high-tech stílusban

Ez a minimalizmus, az elegancia és az innováció nagyszerű kombinációja. A kombinált fürdőszoba ízléses díszítéséhez elegendő a tiszta vonalú textíliák (képernyők, szőnyegek, törölközők), szigorú formák (négyszögletes, téglalap alakú termékek) és fényes felületek (stretch mennyezet, vinil tapéta, kerámia padló). Ideális színek, amelyek harmonizálnak ezzel a stílusgal: fehér, fekete, kék, piros. Az azonos színű kontrasztos árnyalatok lehetséges lejátszása.

Kombinált fürdőszoba a tetőtérben

Itt szabadon hagyhatja képzeletét, és nem csak új anyagokat használhat a szoba díszítésére, hanem a díszítés régi elemeit is. A jó megoldás lehet díszítő gipsz falak, idős (vagy egyszerűen régi) tükrök, természetes anyagokból készült anyagok (fa, kő, üveg), vízvezeték (egyszínű vagy decoupage). Könnyű kreatív véletlenszerűség teszi kényelmesebbé a fürdőszobát.

Kombinált fürdőszoba Provence-ban

A világos színek, a virágos minták és dísztárgyak, a fából készült szekrények, a légfüggönyök és a dekoráció tájképei egyaránt könnyen összekapcsolják a fürdőszobát egy pihenésre szolgáló helyiségbe. Ha a fürdőszobában a Provence stílusú stílust választotta, akkor természetes finishing anyagokat, textíliákat fodrosokkal kell megvásárolnia, valamint tiszteletben kell tartania a színek könnyedségét. Nem megfelelő megvilágítás esetén dekoratív világítást építhet be a tükrök fölött lévő polcokon vagy nyílásokon. A legfontosabb dolog -, hogy emlékezzünk arra, hogy a merész kontrasztok és fémtermékek használata szigorúan tilos Provence tervezésében.

Kombinált fürdőszoba klasszikus stílusban

Ez a választás vonzza azokat, akik szeretik a hagyományokat, tökéletes tökéletességet és elegáns visszatartást. A világítás lehet egy kis szimmetrikus csillár, a dekoratív fém tükrök és az idősebb gyertyatartók a szekrényeken. A vízvezetékeket szigorú sorrendben kell elhelyezni. A standard tervezés és a szigorú dekoráció akár egy kis fürdőszobát is díszíthet. Fontos megemlíteni a színek harmóniáját (fehér, barna, szürke) és a fényűző részletek használatát, amelyek a fürdő legfőbb látványa lesz.

Kombinált fürdőszoba kialakítása - fotó

A különféle fürdőszobákból készült fotók gyűjteményét különböző stílusú irányokban vettük fel, így biztosak lehetünk benne, hogy a két egészségügyi helyiség kombinációja nem kevésbé, és talán még stílusosabb is lehet, mint egy külön elrendezés. Élvezze a megtekintését és inspirációt!

60 fürdőszoba belső tér, WC-elképzelésekkel

A fürdõszobában kialakított modern belső tér praktikus térhasználat, a lakberendezés minden részletének funkcionalitása, minõségi anyagok és speciális berendezések, amelyek megfelelnek az összes normának és szabványnak.

A WC-vel kombinált fürdőszobai belső kialakítás leggyakoribb problémája a korlátozott hely: a Hruscsov házban lévő fürdőszoba és WC egy kis helyiség, ahol nehéz a praktikus bútorok és készülékek kiválasztása. A régi házaknál a fürdőszoba területe gyakran nem haladja meg a 3 négyzetmétert. m. A lakosok inkább a fürdőszoba és a WC közötti elválasztást szeretnék eltávolítani, hogy több hely legyen a szükséges berendezések és bútorok felszereléséhez. Új lakásokban egy 6 négyzetméteres fürdőszobás, főként kombinált. m. - 9 négyzetméter. m.

Tartalom:

Milyen előnyei vannak a kombinált fürdőszobának?

 1. A gyakorlati övezetek lehetősége.
 2. A formatervezési döntések szabadsága és a stílus megválasztása.
 3. Kombinált fürdőszoba egy megtakarítás. Csempézés (lásd még Csempe a fürdőszobában), a panelek kevesebb költséggel járnak, mivel egy fal eltávolítása nem két ajtó, de az egyik szükséges.
 4. A műszaki kommunikáció elrendezésének egyszerűsítése.
 5. A klasszikus vagy modern stílusú WC-vel kombinált belső tér a jelenlegi, divatos design-trend.

A fürdőszoba belseje divatos szürke.

A fürdőszobák kialakítása WC-vel kombinálva: a legújabb trendek

 • A kis fürdőszoba és WC kialakításának és tervezésének, illetve a tágas szobáknak figyelembe kell venniük az ilyen tényezőket:
 • Terület: a leggyakoribb lehetőség egy 5 m²-es szoba, 6 m²-es, tágas fürdőszoba. m és több ad helyet a kreativitásnak.
 • Stílus: teljes kapcsolatban áll az első tényezővel. Klasszikus stílus teljesen felújítható a szobában, 8 - 9 négyzetméter. m. A modern stílusok - a minimalizmus, a konstruktivizmus, a hi-tech, a modern - demokratikusabbak, a helyiség praktikussága és funkcionalitása alapján, nem pedig az esztétikai összetevőn alapulnak.

A minimalizmus és a városias stílus egyszerű belső felülete divatos.

 • A helyiség funkcionális jellemzői: a fürdőszobában nedves, gyakori hőmérséklet-változások, amelyek a finom anyagok és bútorok helyes megválasztását igénylik.

A modern belső terekben, különösen a kis fürdőszobákban, a funkcionális bútorokat széles körben használják rejtett szekrényekkel és fülkékkel, amelyekben mindenféle háztartási cikk elrejthető.

 • Divatirányzatok: a kis fürdőszobának vagy a jelenlegi színekkel díszített tágas szoba belsejében kiemeli a belsőépítész alkotójának stílusát és ízeit. Az elkövetkező év aktuális színei sötétzöldek, az agyag színei, semleges hangok - homokos, bézs, meztelen rózsaszín.

A szoba kialakítása több árnyalat kombinációjával lehetővé teszi a tér zónáját.

A fürdőszoba modern belső része természetes anyagok felhasználását, valamint a beton, kő és fa elemek névleges bőségét jelenti a szoba kialakításában.

Hogyan válasszunk színes megoldást?

Opciószám 1. Kontraszt - a modern belső alapja: a vörös és fekete, fehér és fekete színű, élénk színek kombinációja semleges lett a fürdőszoba kialakításának alapjává a minimalizmus, hi-tech, art deco stílusában. A kontraszt kombináció dekoratív funkciót végez.

Trendy stílusos fekete-fehér fürdőszobai belső terek.

Opciószám: 2. Monotónia és semleges színek. Egy fürdőszoba és fürdőszoba kialakítása egy színnel (bézs, fehér, barna) - semleges a divat szempontjából.

Egy példa semleges színű fürdőszobára.

Opciószám 3. Zónai színek. A kontrasztokat nemcsak díszítő célokra használják, hanem a funkcionális területek kiemelésére is. Ez az opció a legfontosabb a nagyméretű kombinált fürdőszoba tervezésénél.

Divatos jegyzetek a belsőépítészetben

 • Korlátozott számú szín: a modern tervezők nem javasolják több mint 3 különböző árnyalat használatát.
 • Ékezetek geometriai minták formájában.

Stílusos geometria a fürdő belsejében.

 • Extrémok belső dekoráció formájában, rendkívül sötét vagy világos színekben.
 • Hozzon létre stílusos ékezeteket szokatlan kiegészítőkkel.
 • Nagyobb helyiségben ajánlott a növény elhelyezésére.

Természetes tapintást adjon a fürdőszoba tervezéséhez, használhat kis virágcserépeket.

 • Praktikus beépített bútorok.
 • A követelmény divatos és praktikus - zuhanyzóhely telepítése a fürdőszoba helyett: helyet takarít meg egy kis fürdőszobában.

A hely kihasználásának maximalizálása érdekében helyezzen el egy elegáns zuhanyt a fürdőszobában lévő tálca nélkül.

 • Nagyméretű tükrök és az üveg belső részeinek aktív használata.

Vizuálisan növeli a kis fürdőszoba térségét, segít a tükörben a fal teljes szélességében.

 • Fából és kőből készült alkatrészek használata. Trendy stílusos kő vagy fából készült mosdók, kiegészítők.
 • Hosszú ideig a természetes márvány textúrája nem tűnik ki a divatból. Népszerű faburkolat.

A divatos trend a fürdőszoba belső kialakításában márvány.

 • A könnyű zónák praktikus és stílusos megoldást jelentenek egy 5 m²-es és egy nagyobb szobában. A tervezők használnak spotlámpákat, beépített mennyezeti lámpákat. Fontos kiemelni a tükör és az öltözőasztal világítását.

A fény a modern belső kialakítás fontos részévé válik.

Érdekes fürdőszobai tervek kombinálva WC-vel

A fürdőszoba elrendezése kombinált WC-vel:

 • Kommunikációs rendszer kidolgozása;
 • Szaniter felszerelések kiválasztása és felszerelése;
 • Befejező munkák végrehajtása;
 • Bútorok és háztartási gépek szerelése.

Elrendezés kis fürdőszoba WC-vel 3 négyzet. m és 4 négyzetméter. m.

Egy kis helyiségben ajánlott a legösszetettebb készülékek és bútorok kiválasztása:

 1. Használja a zuhanyzó helyett a fürdőszobát.
 2. Dobja el a sötét színeket a belső térben.
 3. Ha a zuhany nem feltétlenül megfelelő, akkor válasszon egy kompakt sarokkádat - modernnek néz ki, lehetővé téve a helytakarékoskodást.
 4. Gyakorlatilag használja a saroköveket a vízvezetékhez.
 5. A kis fürdőben lévő mosdó található a sarokkád felett. Alatta kényelmes a törülközőszárító.
 6. A tükrök és az üveg vizuálisan bővül: a dekor és a szekrények tükröző részletei hangsúlyozzák a fürdő modern stílusát.
 7. Válassza ki a megfelelő mosógépet! Egy kis fürdőszoba esetében a meglévő opciók közül a legszűkebb autót vagy függőleges terhelésű modellt kell választania.

Kis fürdőszoba tervezése WC-vel 5 négyzetméter. m és 6 négyzetméter. m.

A kombinált fürdőszoba helyisége lehetővé teszi a telepítéshez:

 • Fürdőszoba: négyszögletes (hagyományos) vagy szögletes;
 • Mosógép;
 • Mosdó;
 • Kompakt fali szekrények;
 • WC-kagyló és bidé.

Fontos! Az 5-6 m2-es terület lehetővé teszi a fürdő és a zuhanykabin felszerelését - ez egy kompromisszum a konzervatívok között, akik inkább a klasszikus fürdőszobát és a modern stílus praktikus rajongóit, valamint a többfunkciós zuhanyzókat használják.

Hogyan helyezhetem el a kabinat és a fürdőt egy kompakt szobában?

 1. Egy kompakt sarokkád felszerelése, közel ehhez egy kis, félkör alakú ajtó.
 2. Sarokkád és zuhanyzó felszerelése a szoba ellentétes sarkában.
 3. Egy hagyományos téglalap alakú fürdõ felszerelése egy fal mentén, és egy zuhanytálca a sarokban a másik fal közelében.

Fürdőszoba WC-vel 9 négyzetméter M. m és több - a kreativitás bőséges lehetőségei!

 1. A bútorok és a berendezések felszerelése nem jelent problémát. A tágas tér lehetővé teszi a klasszikus és modern stílusok megtestesülését.
 2. Illessze a világos és sötét színeket a célba.
 3. Bármilyen típusú fürdőszoba, jacuzzi és zuhanyzó felszerelése ugyanabban a szobában
 4. Nemcsak a világítással, hanem a többszintű emelet használatával zónát is el lehet helyezni, hogy a fürdőszobát vagy a dekoráció egyéb részleteit kiemelje.
 5. Használhatsz sok kiegészítést és részletet a dekorációról: növények nagy virágcserepekben, virágcserépek, díszes alakú tükrök, szokatlan polcok és fiókok, elegáns öltözőasztal.

Ajánlások a színek, dekorációk és bútorok kiválasztásához:

 • Ne használjon több mint 3-4 színt;
 • A monotonitás elhagyása a kontrasztos hangok és a texturált felületek érdekében a hatékony és praktikus területrendezéshez;
 • Különböző típusú világítást használ;
 • A tervezőknek azt tanácsolják, hogy az arany és a réz ékezeteket hagyjanak fel a belső térben;
 • A tágas szobában a dobogós fürdőszoba fényűző, a kád ovális vagy kör alakú, külön kő vagy öntöttvas szerkezet;
 • Figyeljetek a fürdőszobai dekorációra vonatkozó animalisztikus és geometrikus nyomatokra;
 • A luxus fürdőszobában természetes vagy mesterséges kőből vásárolhat stílusos szanitereket - ez a legfontosabb trend!

A WC-vel kombinált fürdőszobák kialakítása ajánlott a szakemberek szakszerű kidolgozásával kezdeni a projekttervezést.

Fürdőszoba és fürdőszoba design: fotógyűjtemény

Új ötletekre van szüksége, hogy praktikus és szép fürdőszobai belső teret hozzon létre? Vegye figyelembe a híres tervezők kész munkáinak fotóit, és inspiráljon az egyedi és funkcionális design megteremtéséért.

A kis fürdőszoba praktikus megoldása a mosogató közelében lévő munkafelületek elhelyezése.

Fürdőszoba kombinált WC-vel: stílusos megoldások (30 fotó)

A WC-vel ellátott fürdőszoba kialakítása az előnyök és hátrányok mellett az elrendezés és a kialakítás jellemzőit is tartalmazza.

Jellemzők és megoldások

A szoba magas színvonalú kialakításához meg kell felelni a szaniterek elhelyezésére vonatkozó szabványoknak a kombinált fürdőszobában.

Minimális vízvezeték-elhelyezési távolságok:

 • A vízvezeték előtt elhelyezett tér a szabályoknak megfelelően 70 cm.
 • A WC-k körzetének távolsága - 40 cm.
 • A magasság a mosogató - 80 cm, a távolság a többi vízvezeték 25 cm.

Számos család számára a korlátozott tér bővítésének kérdése releváns, és minden további centiméter nyer. Ezért a WC és a fürdőszobák kombinációja széles körben elterjedt. Valójában, a pusztítás a fal, kiderül, a szoba sokkal nagyobb. Ennek az átépítésnek egyetlen hátránya, hogy a fürdőszobában meg kell várni a sorrendet.

Az extra helyiségben mosogatógépet, szekrényt vagy egyéb szükséges felszerelést helyezhet el. És ha nincsenek a családban a szerelmesek, hogy fürödjenek a fürdőszobában, akkor egy fürdőkád helyett egy zuhanykabinot is felszerelhet a hidromasszázs, szauna, ozonizáló és egyéb kényelmes kiegészítésekkel.

Háztartási készülékek elhelyezése a fürdőszobában

Az elrendezés jellemzői

A nagyméretű fürdőszobaterületek kiegyensúlyozott megközelítést igényelnek a kommunikáció befejezéséig, így a vízvezeték-berendezés helyzete kényelmes. Egy ilyen szoba kombinált fürdőszobája esetén a mosdó más helyiségekből választható, üvegből, üvegblokkból vagy dekoratív panelből készült könnyűszerkezettel. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az ajtó beépítésének megfelelő, az oldalon található telepítésnek megfelelő elrendezésről van szó.

A kis méretű kombinált fürdőszoba kialakítása a vízvezeték kiválasztásával kezdődik. A fürdőszoba, a mosdó és a mosdó kiválasztásakor érdemes kompakt modellekben maradni. A sarok mosdója jelentősen megtakaríthatja a helyet, és felszerelheti azokat a helyiségeket, amelyek általában nem fedezhetők fel.

A fürdőszoba kis mérete nem indokolja, hogy ne csak az összes szükséges szanitert, hanem egy mosógépet is megtagadja. Tegyen mosogatógépet a mosogató alá, így sok helyet takarít meg, és a mosogató tisztességes méretekkel rendelkezik a kényelmes mosáshoz. A mosogató magassága nem felel meg a szabványoknak, de elég kényelmes marad a használatához. Egy kis fürdőszoba kialakítása WC-vel kombinálva nagyszerű lehetőség arra, hogy a fürdőszobát ne töltsék túlságosan felesleges tárgyakkal és részletekkel.

Mosogató mosogatóval

A beépített vízelvezető rendszerrel ellátott, falra szerelt WC minimálisan "megeszi" a lakótéret, és a tisztítás kényelmesebbé válik. A kompakt WC-tálak nemcsak a helytakarékosságot, hanem az erőforrásokat is segítik - a ciszterna vizének elvezetését számos forgatókönyv szerint szabályozzák, ami megtakarítja a közüzemi költségeket. Ha szükséged van egy bidé felszerelésére, és nincs elég helyed, vegyél egy WC-tálat egy zuhanyfejjel. A víz a zuhanyfogantyú gombjának megnyomásával érhető el. A WC-tál többfunkciós modelljének ilyen modellje biztosan sok pénzt ér, de a kényelem megéri.

A fürdőszoba tálat elegendő terület elhelyezésére a tulajdonosok íze, lehetőségei és vágya határozza meg. Egy kis fürdőszoba kialakítása WC-vel kombinálva elegendőnek és kreatívnak kell lennie. Válassza ki a kívánt formájú fürdőt és a térfogat nem nehéz - minden ízlés és költségvetés számára nagyszerű választékot képviselnek. A helytakarékosság érdekében egy sitz fürdőt is fel lehet szerelni - egy kompakt és kényelmes forma lehetővé teszi, hogy fürödjön és helyet takarítson meg.

Kompakt mini fürdőszoba

Sikeresen megbirkózva a fürdőszoba szögletes modelljének megtakarításával. Különböző méretben és konfigurációban készülnek, számos beépített funkcióval és nélkülük. A legegyszerűbb alapmodell helyet és pénzt takarít meg. Ezenkívül mindig könnyű összekapcsolni a fürdőkádat egy zuhanypanellel, ami lehetővé teszi, hogy kényelmesen élvezze a kis helyet.

Kis térfogatú sarokkád egy kis fürdőben

Ha a fürdő jelenléte nem fontos, akkor egy zuhanyfülke beilleszkedik. A zuhanykabinok berendezései különbözőek. A higiéniai eljárások, a gyártók könnyű kezével, különböző SPA-eljárásokká váltak, többféle vízmasszázs kombinációjával. A zuhanyzóban énekelhet, nézhet TV-t, ózont lélegezhet, zuhanyozhat és szaunát tehet. A zuhanytálca helyet takarít meg, a fürdőhely helyett egy zuhanyzó használatához kevesebb vízre van szükség minden családtag számára, ami végső soron a közösségi lakás költségeinek csökkentésére irányul.

Stilizált zuhany

Stílus döntések

A WC-vel ellátott fürdőszoba belső kialakítása és kialakítása a vízvezetékszerelésen alapul. A fürdőszoba, a mosogató és a WC stílusának megválasztásával automatikusan kiválasztják a teljes tervezési irányt. A vízvezeték kívánatos, hogy egyetlen modellt válasszon, akkor a harmonikus kombináció garantált. Ez a szabály nem működik, csak abban az esetben, ha a választott stílus a giccs, ebben az esetben a szobatípus sokszínűbb töltése, a tisztább stílus.

Vörös és rózsaszín kombináció

Romantikus stílusok Provence, Chebbi-elegáns, klasszikus, rusztikus illeszkedő vízvezeték kerek formák, retro stílusú. Ezekhez a stílusokhoz készült kiegészítők szüretelésűek, az anyagok réz, sárgaréz, kerámia, vasöntvények, fonott kosarak és fa szekrények.

Kombinált fürdőszoba Provence-ban

A modern design dinamikus formái tökéletesen illeszkednek a tető, a minimalizmus, a techno, a hi-tech, a posztmodernizmus stílusaiba. Az acél csillogó felületei, az akril kanyarai, a krómozott felületek fénye és a technológiai újítások segítik a maximális relaxációs folyamatot a fürdőszobában és nem sok időt töltenek ehhez.

Kis fürdőszoba WC-vel: belső lehetőségek

A kis apartmanok tulajdonosai gyakran kellemetlen érzést éreznek a fürdőszobában. A WC-vel ellátott kis fürdőszobának megfelelően megválasztott és gondosan átgondolt belseje időnként növeli a terem hatékonyságát.

Egy kis fürdőszobai belső tér dekorációja WC-vel kombinálva

Ha egy kis fürdőszobát, WC-vel kombinálva vizuálisan növeli a helyet, fontos az alábbi szabályok betartása:

 • A fénykibocsátások maximális használata a szoba befejeztével.
 • A világítási rendszer több szinten történő felszerelése. Egy szerény méretű fürdőszobához, WC-vel kombinálva, egy mennyezeti lámpa világítása nem elegendő.
 • Nagyméretű tükrök használata.
 • Üveg használata esetén előnyben kell részesíteni az anyag átlátható változatait.
 • Kívánatos, hogy korlátozza a kis mennyiségű bútor, így nem igényel sok helyet.
 • A fürdőszobába vezető ajtó kifelé nyílik. Az ajtó szabványos beépítésével a helyiségbe nyílik, így a terem egyharmada elvész, ami jelentősen csökkenti a funkcionalitást.
 • Fontos, hogy a különféle kiegészítőkkel elhagyja a helyiséget. Felhívják a figyelmet magukra, és ezáltal szűkítik a helyiséget.

Hogyan lehet bővíteni a belső tér egy kis fürdőszoba WC-vel

Egy kis fürdőszoba belseje a WC-vel kombinálva néhány egyszerű trükköt bővíthet a helyiség felújításakor.

A tervezők meglehetősen szerény méretű fürdőszobák tulajdonosai számára, téglalap alakúak, ajánlott egy rövid falra átrendezni.

Az anyagi lehetőségeinek köszönhetően a fürdőt rövidített változatával is helyettesítheti. Az elmúlt években a kompakt zuhanykabin is jó alternatíva lett a fürdőben.

Ezzel a megközelítéssel szabad helyet biztosít a mosogató vagy mosógép számára.

A mosogató helyének elhelyezése a szoba sarkában egy olyan tervezési technika, amely lehetővé teszi a helyiség szabad helyiségben történő felszabadítását higiéniai eljárásokhoz.

Vannak szerelt lehetőségek erre a vízvezeték-és modellek éjjeliszekrény, amely lehetővé teszi, hogy tartsa a szükséges elemeket a kezét.

Ha nagyméretű mosógép van, ürítse ki a szobát, és válasszon másik helyet a berendezéshez - folyosó vagy konyha.

Kis helyek esetén a mosogató alá helyezett kis mosógépet válasszuk.

A WC-vel ellátott kis fürdőszoba belsejében bizonyos esetekben globális változásokra van szükség, amelyek kibővítik a padlót.

Néha a tulajdonosok meglehetősen szerény méretű, hogy növeljék a teret a fürdőszobában úgy döntenek, hogy adományoz egy része a kamra vagy a folyosón.

Ha a fürdőszobában ablakok vannak, akkor közepes hosszúságú függönyökkel díszíthetjük, illesztve a csempe hangzásához vagy a vízszintes árnyékolókhoz. Ez a design egyszerű, tömör és hangulatos.

Víz alatti WC-vel

Ha készen áll a kényelem feláldozására, és nem hajlandó áztatni a fürdőben a szabad mozgás és a kényelmes tartózkodás érdekében ebben a szobában, tegyen egy zuhanyt egy padlón lévő mosdóval és egy képernyővel.

Ofuro egy érdekes alternatíva a nem fürdéshez. Az ilyen típusú szaniterek japán fürdőkád kerámia vagy keményfa hordó formájában.

Az ofuro fő előnye két probléma egyszerre megoldása - a meleg vízben való áztatás és a szabad tér hatékony megtakarítása. Spóroljon helyet és segítsen a függőleges fürdőben.

Falra és falra szerelt vízvezeték - a legjobb megoldás egy kis fürdőszoba területre. A függő mosogató a kis mosógép felett helyezkedik el, a mosdót pedig egy akasztóval is fel lehet venni.

Belső fürdőszoba, WC-vel kombinálva, és a sikeres dekoráció képei

A falak, a mennyezet és a padló díszítésének hozzáértő hozzáállása a fürdőszobában nemcsak a teret növeli, hanem a család minden tagja számára is kényelmes és funkcionális.

Annak érdekében, hogy megszüntesse a hibák valószínűségét a befejezés során, először ki kell dolgozni egy tervet a befejező munkák elvégzésére.

Ha a falak felületére vonatkozó ilyen kritériumot higiénikusnak és praktikusnak tekintjük, akkor a legjobb megoldás a kerámia burkolólap.

Kis helyiségekben a tervezők nem javasolják nagyméretű csempék használatát, mert csak a helyiséget csökkenti.

Az anyag ezen tulajdonsága miatt nagyméretű geometriai kerámia burkolólapok nem alkalmasak a WC-vel ellátott fürdőszobának a befejezésére.

A fényes mázas kerámiák kiválóan alkalmasak vizuálisan bővülő falakra.

Nemkívánatos a függőleges és vízszintes vonalak szerinti színosztással ellátott anyag használata.

A tervezők szerint a falak színterének legmagasabb megengedhetősége a kontrasztos színek miatt történő zonálás.

Ez a változat a falak belsejében egy kis fürdő WC-vel az alábbi fotó:

Egy kis helyiségben a padló kiválóan fekszik, kis mozaikokkal. A kis elemek vizuálisan bővítik a padlót.

Egy jó lehetőség lenne egy közepes méretű csempe, mozaikszerű mintával.

Egy nagy kerámia csempe, amikor befejezi a padló egy kis fürdőszoba kell hagyni, ez az egyik legszerencsétlenebb választás. Nem megfelelő, és kontrasztos színeket fog fektetni.

A szoba vizuális terjeszkedése fontos és mennyezeti dekoráció. Ezzel a funkcióval, valamint lehetővé teszi a könnyű felfüggesztett fényes mennyezetek kezelését.

Ez a változat egy kis fürdőszoba WC-vel az alábbi képen:

Megfontolhatja a tükrözött mennyezet telepítését is. A klasszikus változatban a belsőépítészet hagyományosan használt stretch mennyezet, amelyet jellemző az egyszerűség és a könnyű karbantartás.

A mennyezet bevonása a fürdőszobában található műanyag panelekkel szintén jó megoldás erre a kis helyiségre.

A legjobb belsőépítészek ezen képén bemutatják a kis fürdőszobai belsejének legsikeresebb ötleteit WC-vel kombinálva:

83 minőségi fotó egy kis fürdőszoba WC-vel. Válassza ki az opciót.

Válassza ki az opciót Tipikus lakás egy nagy hátrány - a fürdőszoba egy szerény területen. Gyakran előfordul, hogy az egyéni higiéniai eszközök átalakulnak egybe, hogy legalább egy kis helyet nyerjenek. Hogyan készítsünk egy érdekes tervet egy kis fürdőszoba WC-vel?

Az alábbiakban olyan fotók válogatott, amelyek válaszolhatnak erre és más kérdésekre. A tervezők, akik a korlátozott tér problémájával szembesülnek, trükköket használnak. Tudják, hogy a megfelelően megválasztott színek, a jól szervezett világítás és a nem szabványos bútorok kinagyíthatják a kis helyiséget.

Miután elutasította a nehézkes vízvezetékeket a zuhanykabin kedvéért, nyerhet a téren. Ha ez a választás elfogadhatatlan, akkor telepítse a sarokkádat. Kiváló megoldás egy közvetlenül a falra erősített mosogató, amelyhez egy mosodai kosár helyezhető.

Talán van saját tapasztalata egy kis fürdő átalakításában? Ossza meg olvasóinkkal.

Fürdőszoba kombinált WC-vel - a design jellemzői

Függetlenül attól, hogy milyen okokra kényszerítették Önt, hogy a fürdőszobát WC-vel kombinálják, vagy egy ilyen késztermékként hasznosított szobát kaptak - mielőtt a javításhoz megkezdené a megoldást, számos problémát kell megoldania. A kombinált tér nagyságától függően meg kell határozni a fürdőszobai szerelvények minimális készletét, tárolórendszereit és tartozékait. Figyelembe véve, hogy a múlt században épített standard lakásokban a fürdőszoba mérsékelt méretű helyiség, a belső tárgyak ésszerű terjesztésének és a tér vizuális terjeszkedésének tervezési technikái nélkül elengedhetetlen. Reméljük, hogy a fürdőszobák fotói és az összegyűjtött toalettek segítenek Önnek dönteni az utilitarista terem elrendezéséről, a színpaletta kiválasztásáról és a vizuális tér növelésének módjáról.

A kombinált mosókonyha elrendezésének jellemzői

Két kis szoba (fürdőszoba és WC) összekapcsolásakor mindig van egy nagyobb terület, amelynek számos előnye van:

 • a terület növelésével lehetővé válik egy ergonómikus, kényelmes és praktikus környezet kialakítása;
 • Használhat szabványos, nem kis méretű vízvezeték-szerelő modelleket (háztartási készülékek, ha szükséges);
 • Tekintettel arra, hogy a két helyiséget elválasztó falat eltávolítják, a javítás költségei csökkentik ezt a felületet (a megtakarítás csak az ajtó bejáratánál látható az összeszerelt helyiség bejáratánál);
 • ugyanabban a helyiségben történő tisztítás is könnyebb és gyorsabb lesz (kevesebb a tisztítószerek költsége);
 • kibővített térben növelheti az esztétika szintjét - "elrejti" az összes mérnöki rendszert, gondoskodik az ergonómiai szabványoknak megfelelő vízvezetékről, szükség esetén egy mosógépet, a tárolórendszerek magas szintű kényelmével, egy dupla mosogató használatával időt takarít meg a díjakra reggel.

A vízvezeték- és tárolórendszerek (háztartási készülékek) helyszínének tervezésénél figyelembe kell venni bizonyos szabályokat, amelyek betartása garantálja a használatuk kényelmét:

 • a mosdó elülső része nem lehet 50 cm-nél kisebb, és kb. 40 cm a központi tengelye mentén;
 • a zuhanytálca, a fürdőszoba és a mosdó előtt elhelyezett szabad hely nem lehet kevesebb, mint 60 cm a könnyű kezelhetőség érdekében;
 • a mosogató általában a padlóburkolathoz képest 80-85 cm magasságban helyezkedik el, szélessége 50-65 cm között van szabályozva, de kis méretű helyiségekben kb. 40-45 cm szélességű kompakt modellek és szögletes mosási változatok lehetségesek;
 • a mosogató előtt mosás és egyéb egészségügyi-higiéniai eljárások elvégzése kényelmes volt, a falról való távolság legalább 20 cm legyen;
 • a fürdő fölött legalább 50 cm-es törülközőmelegítőt vagy akasztót kell elhelyezni;
 • ha a fürdőszobában dupla mosdókagyló (két mosogató) van, akkor a távolság legalább 25 cm legyen (akkor időt takaríthat meg, egyszerre két háztartásbeli tagja is eltöltheti reggel vagy este);
 • a dupla mosdókagyló közötti távolság 80 és 90-100 cm közötti.

Készíthet egy kombinált haszongépjármű-tér tervét egy speciális programban - az ütemező (az interneten elég az ingyenes verziók), vagy egyszerűen rajzoljon egy papírlapot skála segítségével. A kis fürdőszobás standard apartmanokban különösen fontos, hogy ne csak a hatékony elrendezést válasszák, hanem a skála megfelelő betartását is, hiszen szó szerint minden centiméternyi helyet ki kell vágnia.

Ha egy két vagy három emeletes magánházban tervezik, hogy minden szinten egy fürdőszobát szervezzenek, akkor célszerűbb, ha a haszonbarátaik egymás fölött vannak. A biztonság szempontjából a helyiségek feletti vízkezelés helyisége nem ajánlott.

Ha a fürdőszobának területe kisebb, mint 3,5 négyzetméter. m, majd gondoskodjon a fürdőkádról, mosdóról és mosdókagylóról az ergonómiai követelmények végrehajtásával. A kis helyiségek optimális megoldása a vízkezelő szektor zuhanytálcájának telepítése, vagy a víztisztító szektor elrendezése üvegfal segítségével. Ebben az esetben fontos, hogy a felület átlátszó legyen - ezért a válaszfal "feloldódik" az űrben és nem vizuálisan vágja darabokra.

A helyiség alakjától függően lehetőség van fürdők felépítésére a kis falak mentén (általában az ajtóval szemben). Ebben az esetben előfordulhat, hogy fel kell áldoznia valamilyen komfortot és telepítenie kell egy kisebb fürdőt, mint amennyit szeretnénk. De a belső terek ergonómikus elrendezése megéri.

A fürdőszobai tervezés jelenlegi trendjei

A fürdőszobában és a WC-vel kombinált jelenlegi megoldások nagy része a használatos helytakarékossághoz kapcsolódik, vizuálisan növeli a helyiség térfogatát és megteremti a leginkább kényelmes belső térséget a meglévő térben. A modern stílus fő irányzata a személyes kényelem kiváltsága. Ezért minden modern trendet át kell vezetni a saját gyakorlatiasságuk, a bizonyos design ötletek szépségének és funkcionalitásának prizmáján keresztül.

A lógó WC-tálak és mosogatók használata már nem újdonság az apartman vagy magánház orosz tulajdonosa számára. Az oroszok sikeresen értékelték a konzol vízvezetékének esztétikáját, funkcionalitását és racionalitását. A telepítés mögött elrejtheti az összes kommunikációs rendszert, így csak a gombok és kiegészítők maradhatnak kívülről. A felfüggesztett vízvezeték szerelvények nemcsak a drága fürdőszobát takarítanak meg, hanem egyszerűsítik a tisztítási folyamatot, és a modernitás jegyeit a belső térbe teszik.

Az ipari motívumok trendjében. A fürdőszoba tervezés nem kivétel. A betonfal vagy téglafal utánzásának megteremtése nem lesz nehéz olyan nedvességálló anyagok segítségével, amelyek nem reagálnak a hőmérséklet változására. Ugyanakkor nem szükséges a fürdőszoba egész belső kialakítását ipari módon - az ipari és a padlóburkoló motívumok integrálása modern stílusban és más stilisztikai trendekben lehetséges.

Nem kevésbé népszerű a természetes motívumok bevezetése a modern design projektekben. Természetes anyagok (vagy azok teljesen azonos alakúak) lehetnek a szoba teljes képének színpalettájában a bútorok, díszítőelemek és természetes árnyalatok dekorációjának vagy kivitelezésének összetételében. A modern alapanyagok és alapanyagok a tárolórendszerek gyártásához nem félnek a magas páratartalomtól, különféle impregnálás és védő lakkok miatt. És mégis, nem ajánlott a fát használni a legmagasabb páratartalmú területeken - kötények a fürdőszobán és mosogatón.

A fa és analógjai mellett a természetes vagy mesterséges kő használata népszerű. Alapvetően a modern formatervezési projektekben pontosan mesterséges kémiai analógok alkalmazhatók a befejező és a munkalapok készítéséhez. Külsőleg, egy ilyen anyagot nem lehet megkülönböztetni a természetes anyagtól, de könnyebb telepíteni és működtetni (a csempe könnyű és nem kell polírozni, például márvány).

Modern stílus a skandináv motívumok használatához különféle célú szobák tervezésében. A fürdőszobák nem jelentenek kivételt. A skandináv stílusú belső tér kialakításának sajátossága a dekoráció fehér színének aktív használata, a fából készült funkcionális és díszítő tárgyak integrálása, a hely geometriájának kontrasztos-sötétítése vagy bizonyos létfontosságú ágazatok kiválasztása. A fürdőszobában is lehetséges az élő növények dekoratív elemként történő felhasználása.

Az új szezon másik irányzata a nagyméretű falburkolatok használata. Ha nem is olyan régen, a legtöbb tervező speciális formulákat ajánlott a csempe optimális méretének kiszámításához, a szoba paraméterei alapján, akkor ma nincs egyértelmű recept. Sokkal könnyebb és gyorsabb a nagy csempe összeszerelése (de több marad, különösen akkor, ha a helyiség szabálytalan alakú, különböző fülkék és vetületek).

Annak ellenére, hogy a fürdőszobában gyakran nagyon szerény terület található, ebben a szobában nem korlátozható egyetlen mennyezeti lámpa vagy beépített világítás a mennyezet kerületén. A helyi megvilágításhoz tükörre van szükség a mosogató felett - ebben az esetben különböző megvilágítási lehetőségek, szalag vagy beépített fények. Ha az utilitárius teremben a kád mellett van egy hidrobox, akkor ezt a funkcionális szegmenst is meg kell világítani - beépített lámpák tetőre vagy mennyezetre szerelt kabinra, nyílt változatú modell esetén.

A fénypalettán túlmenően és a különböző felületek megvilágításának egész rendszerénél a tükrök vizuálisan növelik a helyet. Ez lehet nagy tükörpanel a mosogatók felett, a sekély szekrények nyílása vagy a mosogató feletti kötény kivitelezése. Még a kis tükörlemezek is képesek az eredetiséget a fürdő belsejébe hozni és "hatni" határait.

Kombinált szobai színpaletta

A világos fürdőszoba design soha nem megy ki a divatból. És nem csak azért, mert a kis méretű haszonelvű helyiségek sem mennek el, és paramétereit ki kell terjeszteni, legalábbis vizuálisan. A fényes paletta segít létrehozni a helyiség könnyű, friss és tiszta képét - az ideális helyiségek összekapcsolása a víz és az egészségügyi eljárások számára. De még egy nagyon szerény helyen lévő helyiségben sem lehet ékezet nélkül. Használjon világos vagy sötét hangokat a tárolórendszerek, kiegészítők, textíliák fürdőzési eljárások végrehajtásához. Ez a megközelítés nem akadályozza meg a szoba határainak vizuális növekedését, és a színeink akkora szükség lesz a szemünkre.

A szürke sorozatban több évszakos tendenciát mutat. A szürke árnyalatok általánossága lehetővé teszi a helyiségek praktikus és ugyanakkor nemes képeinek kialakítását. A szürke háttérben a fehér szivattyú jól néz ki, a fürdőszoba kiegészítők krómozott felületének fényessége hatékonyan kiegészíti a megjelenést. Annak érdekében, hogy a haszonelvű tér belseje ne legyen túl "hűvös" és kemény, a szakértők javasolják a fából készült tárgyak vagy az utánzatok integrálását. Még egy kis tároló rendszer vagy egy nyitott fa polcok egy meleg paletta átalakítja a kép létre, növeli a színhőmérséklet a belső.

A kontraszt kombinációk mindig divatosak. Még a kis szobák is díszítik a dinamizmus, a luxus és a modernitás egy bizonyos szintjét, fény- és sötét felületek kombinációjával. Ha egy kis fürdőszobában sötét elemek csak bizonyos belső tárgyakat hangsúlyoznak, körvonalazzák a szoba geometriáját vagy kiemelik a zónákat, a tágas szobákban sötét, mély színek is használhatók befejezéseként (teljes vagy kombinált).

Semmi sem teremt kedvező kapcsolatot a fürdőszoba kialakításában, mivel a fehér felületek kombinációja kék és kék árnyalatú változatokkal rendelkezik. Víztisztítás, hűvös színpaletta, tiszta és világos kép a szobából - mindez nemcsak a test megtisztulását, hanem az érzelmi állapotot, a pihenést és a nyugalmat is.

A bézs paletta mindig releváns. Ha a fürdőszoba hófehér képét elárasztja, ha a kék árnyalatok használata, ami hideg színhőmérsékletet teremt, nem az Ön fontossága, akkor a bézs paletta tökéletesen illeszkedik. Pasztell színek vagy mély csokoládé színe - szinte minden barna árnyalat meleget hoz a szoba légkörébe. Ha fa tárolórendszereket (vagy analógjait) ad hozzá ehhez a célhoz, akkor kellemes és pihentető légkörű hangulatot biztosít.

A világos akcentus felületek mindig trendek. Még a kis fürdőszobákban is megtalálhatja a lehetőséget, hogy élénk színeket használjon a helyi dekorációhoz. Ez lehet a fürdőszoba feletti fal vagy a mosogató, a zuhanyzó vagy az ajtó falának helyisége. A semleges, fényes felületnek köszönhetően még a legfényesebb árnyalatok sem jelennek meg az akcentussal, hangsúlyozzák a vízvezeték fehérségét, és kiváló kiegészítővé válnak a különféle kiegészítők számára.

A színt használhatjuk a fürdőszoba paramétereinek vizuális növeléséhez. De ez nem az összes felület fehér befejeződéséről szól, és megszünteti a tér határait. A függőleges fényes csíkok (díszcsempék vagy mozaikok) segítségével vizuálisan növelheti a szoba magasságát. Hasonló hatást lehet elérni az úgynevezett határ helyén, a szoba magassága felett, megközelítőleg az emberi szem szintjén.

Belső kombinált fürdőszoba WC-vel - 80 kép kényelmes elrendezés!

Sokan viszonylag kis területű lakásokban élnek, és gyakran a lakóegységnek van egy közös fürdőszobája, vagyis a WC és a fürdő ugyanabban a szobában van.

Ez a helyzet bonyolítja a munkát, és megfoszt egy bizonyos mennyiségű kreatív ötletet, amely ilyen konkrét térben megvalósítható.

Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb tervezési döntés és formatervezés tükröződik a nagy szobákban.

A szakértők állítólag külön választják maguknak a "vászon" többet, ami nem jelenti azt, hogy megsértené magukat a képzeletben, és minden rendelkezésre álló fejleményt maximálisan alkalmaz.

Ez nagyon szomorú azok számára, akik a körülmények akarata miatt kénytelenek lesznek megoldani a fürdőszoba javításának és díszítésének problémáit, nagyon korlátozott helyeken, amelyek a "Hruscsovka" -on zajlanak, a lakóépületek nagysága 3-as és 3-as méretaránnyal. a probléma.

Az akrobatikus készségek képzeletének, csemegének és kezdetének köszönhetően a szoba elsőrangúan lehetetlenné válik, de a tény nagyon funkcionális és gazdag, mind a színpaletta, mind pedig a lakóház több lakosa napi igényeinek és élettani szükségleteinek kielégítésére.

Hogyan lehet belterülni?

Az elméletből a gyakorlatba való elmozdulás előtt és a kettős célú helyiség reinkarnációjára vonatkozó lehetőségek vizuális megvitatásánál egy dolgot kell megjegyezni, hogy egy jövőbeli hangulatos helyszín lehetséges tervezési jellemzőit érinti, ahol nyugodt légkörben elolvashatja a légfrissítő összetételét.

Nagyon sok esetben, a munkaterület megnövelése érdekében sok lakástulajdonos dönthet úgy, hogy két nyilvánvalóan különálló szobát - WC-t és fürdőszobát kombinál.

Az ilyen vállalkozás nem nélkülözi a jelentést, ha csak azért, mert felszabadítható a partíció által elfoglalt hely, és ez sajnálja a 30-40 cm-t.

Szorozzuk meg ezt a hosszúsággal, és jó növekedést kap a jövő fürdőszobájában. Igen, nem fog táncolni egy keringőben, de nem kell a térdét megszorítania, így a haszon nyilvánvaló, ezért ha ilyen ötletek villantak át a fején, akkor tudnia kell, hogy nem vagy egyedül a törekvéseidben.

De egy ilyen cselekményt nem lehet megfosztani bizonyos buktatóktól és késedelmektől, amelyeket elővigyázatosnak kell vennünk.

A kommunikáció helyének sajátosságai miatt előfordulhat, hogy át kell költözni, vagy akár kompaktabbá vagy modernré válni, ha nagyon öregek és nem használhatók tovább.

mennyezet

Az orosz kis méretű autók elrendezésében a helyiségek különösen népszerűek a lakosság körében a reggelen, a munkák, a tanulmányok, vagy bizonyos esetekben az úriemberekkel kapcsolatos otthoni gyűjtemények alatt, nincsen kapcsolat a külvilággal, vagyis az ablakon, ami lehetővé tenné a fejlődést a szellőzést, és egy kis fényt egy teljesen szent és intim térbe.

Ehelyett csak egy kis ablakot talál, majd kilép a konyha nyitott terébe, ahonnan zuhanyozás közben hallhatják a mosogatás hangjait, vagy a serpenyők becsapódását jövő vacsorával. A fenti okok miatt jobb a fürdőszobában a világos színű mennyezet kiválasztása, ami segít a terem bővítésében és fényesebbé tételében.

A legkülönfélébb lehetőségek közül választhat:

 • festeni;
 • PVC panelek;
 • Stretch mennyezetek;
 • Többszintű tervek.

falak

Lehetőség van falak tervezésére, ha kreatív módon megközelítik a kérdést, de itt a legjobb, ha vigyázunk, és inkább a funkcionalitást preferáljuk, mint a fantázia.

Olyan anyagokra lesz szükségünk, amelyek képesek ellenállni a magas páratartalomnak, és egyúttal nem piszkálnak vagy érintkezni fognak az arccal, de aztán könnyedén megmossa, szó szerint és figuratív módon.

Rengeteg ötlet, próbálja meg nem követni az európai stílusú fürdőszobák trendjét, amelynek területe 25 m2, ahol a szoba zónákra oszlik, és más területe van.

Koncentrálja erőfeszítéseit a választott bélés kell az ilyen munkahorse fal design, mint:

 • Kerámia burkolólapok;
 • csempe;
 • műanyagból;
 • Nedvességálló tapéta;

Ezután a készre gyártás módjára, árára és minőségére vonatkozó személyes preferenciák alapján járhat el.

Végül, de nem utolsósorban, amiről beszélünk, ez lesz a padló. Itt, mint az előző esetben, el kell fogadni azt az elképzelést, hogy a bevonatnak jól kell működnie és megbízhatónak kell lennie minden helyzetben.

Annak ellenére, hogy a kínált lehetőségeket a piacon vagy a hardverraktárakban kínálták bosszantó eladók, a következőkre kell figyelnünk:

 • Kerámia burkolólapok;
 • Nedvességálló laminátum;
 • Ömlesztett epoxi padló (nagyon nehéz megvalósítani).

Szintén érdemes gondolkodni, ha szükséges, hogy melegítse a padlóba a fürdőszobában, hogy ne csukja le a mezítlábakat, és ne érjen hidegbe.

Design fürdő kombinált WC-vel (105 fotó)

Mit társít a fürdővel és a WC-vel? Talán egy olyan helyre, ahol gondolhatsz az élet értelmére? Vagy egy hely a pihenésre a fürdőszobában, tengeri sóval és habokkal? Vagy talán egy élénkítő, kontrasztos zuhanyzóval? Mindenesetre a fürdőszoba egy privát hely, ahol sok időt töltünk. Ezért a fürdőszoba és a WC kialakítása meg kell egyeznie a ház tulajdonosainak egyéniségével, legyen kényelmes és ugyanakkor multifunkcionális.

Tartalom:

Fotó - 1 A fürdőszoba belseje a tulajdonos természetétől és preferenciáitól függ.

Fotók - 2 Tágas fürdőszoba mindennel, amire szüksége van

Fotó - 3 Kis fürdőszoba kialakítása WC-vel

Fotó - 4 Fürdő WC kombinálva

Fotó - 5 Fürdőszoba javítás után

Néhány funkció a fürdőszoba és WC-javítás

A fürdőszoba és a WC javítása sok tekintetben attól függ, hogy külön-külön vagy kombinálva vannak-e.

Sokan ellenzi a WC-vel kombinált fürdőszobát, különösen, ha egy családban több mint két ember van. Ám a térhasználat szempontjából a WC-vel kombinált fürdőszoba nagy előnyökkel jár.

A fürdőszoba és a WC javításának kezdetén gondosan meg kell terveznie mindent, gondolnia kell az összes részletre és elemre. A fürdőszoba meglehetősen korlátozott hely, ahol minden szükséges vízvezeték és bútor kell elhelyezni.

Fotó - 6 Kell a fürdőszoba és a WC?

Fotó - 7 Fürdőszoba WC mosógéppel

Fotó - 8 Modern dizájn fürdőszoba WC-vel

Fotó - 9 Egy kis fürdőszoba belseje egy WC-vel kombinálva

Fotók - 10 Kompakt elhelyezése az összes szükséges bútor és szaniter

Ezenkívül ma is jelentősen megnőtt a modern fürdőszoba és WC-létesítmények követelményei. Vannak mosógépek, trendi zuhanyzók és mosdók, különféle kiegészítők. Szintén figyelembe kell vennie a térd jelenlétét, a vízvezetékek eloszlását és a szellőzést, ami kívánatos elrejteni a szemtől.

A fürdőszobában és a WC-ben lévő összes elemnek, vízvezetéknek és díszítésnek meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • higiénia;
 • vízállóság;
 • megbízhatóság;
 • gyakorlatiasság.

Photo - 11 Fürdőszoba - korlátozott hely minden szükséges felszereléssel

Fotó - 12 Gyakorlat - a fürdőszoba egyik követelménye kombinálva

Fotó - 13 Kombinált fürdőszoba - még több hely.

Fotó - 14 A fürdőszobában jobb víztaszító anyagokat használni.

Fotó - 15 Modern dizájn kombinált fürdő

Milyen belső fürdőszoba és WC választani?

A fürdőszoba és a WC belseje nagymértékben függ a tulajdonos természetétől és személyes preferenciáitól.

Először a falakkal kell szembenézni. Jobb, ha kerámia burkolólapokat vagy más anyagot használnak vízzel szemben ellenálló tulajdonságokkal. Az Ön rendelkezésére áll egy hatalmas színek, formák és típusok a faldíszítéshez. Például egy világos, kényelmes, tágas fürdőszoba beszél a nyitottságáról és a vendégszeretetről.

Fotó - 16 Beltéri fürdőszobában türkizkék

Fotó - 17 Pozitív fürdőszoba

Fotók - 18 A fürdőszoba elegáns belső terének köszönhetően pihenhet

Fotó - 19 A kombinált fürdő kialakítása WC-vel modern stílusban

By the way, akkor is, ha van egy kis fürdőszoba, akkor vizuálisan bővíteni a helyet tükrök segítségével.

Fotó - 20 A fürdőszobát tükrökkel bővítve

Ha vidám, nyári hangulatot szeretne létrehozni a fürdőszobában, használjon színes, világos színeket, például sárga, zöld vagy narancssárga csempe díszítő falaknál.

Fotó - 21 Fürdőszobai tervezés világoszöld színben

Fotó - 22 Fényes vidám belső a fürdőszobában

Fotók - 23 Kellemes, hogy egy világos fürdőszobában legyen

Ne féljen sötétkék, lila és sötét színt választani. Világítótestekkel és bútorokkal kombinálhatók. Ez a design fürdő és WC nagyon elegáns és elegáns lesz.

Fotó - 24 Fekete-fehér fürdőszoba - érdekes színkeverék

Photo - 25 Rendkívül stílusos kombinált fürdőszoba

Fotó - 26 Fürdőszoba belső fekete-fehér

Amikor a falak készen vannak, biztonságosan el tudják választani a vízvezeték-választást. Napjainkban sokan inkább fürdőkád helyett zuhanyzóhelyet szeretnek. A trendi stand-up zuhanyzó kevesebb helyet foglal el, mint egy kád, és nagyszerű egy modern, mindig sietős ember számára. Ezenkívül a gyártók ilyen zuhanyt is kínálnak beépített masszázsterrel és rádióval.

Fotó - 27 piros fürdőszoba

Szeretsz áztatni egy pihentető fürdőben? És ugyanakkor egy hely a szobában lehetővé teszi, hogy telepítse? Akkor csak a fürdő kialakításáról kell döntenie. A modern akril fürdők rendelésre, a szín és az alak kiválasztása mellett készíthetők.

A mosdók és a WC-k széles választéka is megvásárolható. Ha szeretné kísérletezni és létrehozni egy eredeti fürdőszobát és WC-t, akkor kapjon egy különleges mosdó-WC-t például kétszer, például az alábbi fotón.

Fotók - 28 A kombinált fürdőszoba sokkal eredetibbé válhat.

Fotók - 29 Egy kis kombinált fürdőszoba tökéletes lehet.

Ne felejtsd el a különféle szekrényeket, polcokat, akasztókat, horgokat és más díszítő tárgyakat. Az alábbi képen számos módon mutatjuk be őket a fürdőszoba és a WC kialakításában.

Fotó - 30 Dekoratív elemek elhelyezése a fürdőszobában

Fotók - 31 A fürdőszoba nagyon személyes személyes hely.

Fotó - 32 Kombinált fürdőszoba WC-vel a lakásban

Belső fürdőszoba WC-vel

A kombinált fürdőszoba belsejének nagyrészt a stílus és a színséma alapján kell történnie. Ehhez használja a vezető tervezők által javasolt tippeket. De egyesek összezavarodnak az összecsukható fürdőszobában lévő WC-vel. Ha vizuálisan szeretné ezt elrejteni, akkor vannak olyan jó ötletek, amelyek hasznosak lehetnek bármilyen méretű fürdőszobában.

Szeretné, hogy a higiénikus tartály feloldódjon vagy szintet lehessen a fürdőszobában? Akkor jobb, ha egy "kompakt", egy fedéllel - ugyanolyan színű, mint a falak. Összekapcsolódik az általános háttérrel, anélkül, hogy felhívná a figyelmet.

Fotó - 33 A fürdőszoba és a WC javításának néhány jellemzője

A mosdó elrejthető a dekorációs panelek mögött, amelyek a fürdőszobában lévő szekrénybútorokat cserélik. Mindenfajta fiókok és polcok a samponokhoz és a tiszta törölközőhöz készült fülkékhez egyidejűleg elrejthetik a WC-t vagy a vizeldetőt a fürdő általános kialakításával, WC-vel. A kéz enyhe mozgása esetén az ajtó vagy a fedél hátrafelé fordul, és használhatja a higiéniai eszközt, és miután leöblítette a vizet, zárja be újra mögött. Ezt a tervezési technikát üvegfal nélküli fal nélküli házban is használják.

Fotók - 34 Tágas fürdőszoba kialakítása pezsgőfürdővel

Ha elegendő hely van a helyiségben, a WC-tálat a fürdőtől elválasztják egy áthatolhatatlan válaszfal vagy visszahúzható függöny. A látványos függöny tematikus mintázattal a mennyezetrácson nagyon szép. Például a tengeri stílusban díszített formatervezésnél a tengeri halakat kék alapon kell elhelyezni.

Fotó - 35 Fürdőszoba finom hangok

A házban, ahol 2-3 szoba van WC-vel, a WC-t a fürdőszobában alkalmanként használják. Akkor jobb, ha közvetlenül a káddal vagy a zuhanyzóval felszerelheted a fedelet, mint egy fürdőköpeny és törölköző állványt. De semmi sem akadályozza meg a rendeltetésszerű használatát.

Fotó - 36 A kombinált fürdőszoba kényelmes kialakítása

Amikor a higiéniai eljárások igénybevételére szolgáló helyiség nagy, és több, különböző funkciójú vízvezeték-tartály is van, a WC-tál elveszik az általános háttérrel szemben is. Kiváló megoldás a fürdőkád kialakításában WC-vel kombinálva az összes vízvezeték beszerzése egy emlékezetes dekorációval egyetlen kulccsal. Ez lehet az eredeti rajz a szélén vagy szokatlan formában minden olyan egészségügyi eszköz, amely örömet okoz a szemnek:

 • zuhanytálca;
 • pezsgőfürdős
 • bidé;
 • oldalsó WC;
 • alacsony WC a gyermek számára;
 • fürdőszoba vagy mini-medence dobogóra.

Fotó - 37 Nagyméretű kombinált fürdőszoba tervezése

Ilyen fürdőszobát igényelnek, mindenféle felület finom és minőségi kialakítása mellett. Az eredeti kialakításban a WC-vel ellátott zuhanyzó ugyanazt a megközelítést alkalmazza, de a hagyományos értelemben nincs fürdés. Sikeresen cserélik ki egy zuhanytálcával vagy egy sarokkáddal, amely felett egy zuhanyzótömlőt és egy forró és hideg vízzel ellátott fogantyút szerelnek a falba.

Fotók - 38 Klasszikus fürdőszobai bútorok

A stilisztikai döntést illetően a tervezők tanácsot adnak a higiéniai eljárások elfogadására alkalmas terem megjelenésének egy elismert stílusban:

 • loft (urbanizmus);
 • klasszikus;
 • ethno;
 • high-tech;
 • Ecostyle;
 • Art Nouveau;
 • Gothic;
 • országos zene;
 • avantgárd;
 • tengeri stílus;
 • Japán minimalizmus.

Fotók - 39 Fürdőszoba angol stílusban

Fotók - 40 Szokatlan design fürdő keleti stílusban WC-vel kombinálva.

Javítás a fürdőszobában, WC-vel

Minden, a WC-vel kombinált fürdőszoba javítására vonatkozó ötlet közvetlenül kapcsolódik a térbeli átalakulás különböző mértékéhez. Lehet, hogy:

 • a szoba apró felújítása;
 • minden felület felújítása;
 • a vízvezeték-szerelés és kommunikáció teljes cseréje;
 • a fürdőszoba és a WC közötti elválasztás teljes rekonstrukcióval.

Tipp: Ha még nem döntöttél arról, hogyan kell a fürdõt a WC-hez csatlakoztatni, ne kezdjen nagy "rekonstrukciót" a fal eltávolításával. A lakásban lévő válaszfal, fal és falak bontása engedélyhez kötött, és sok időt, erőfeszítést és anyagi ráfordítást igényel. Magánházban a tulajdonosok mindent eldöntenek. A csapágyfal lebontása azonban mindig a teljes szerkezet vagy repedések pusztulását okozza - a teljes terhelés újraelosztása miatt.

Fotó - 41 A fürdőszoba javítása attól függ, hogy külön-külön vagy kombinálva vannak-e

A kombinált fürdőszoba felújítása magában foglalja a régi vízvezeték cseréjét a rothadt csövek új, teljes eltávolításával. Ez megszünteti a szivárgási problémákat az elkövetkező években. A magas színvonalú javítás a kommunikáció és a vízvezeték jobb meghívni szakértők. A kozmetikai javítás, hogy megmentse, megteheti magad.

Fotó - 42 Csempe a fürdőszobában kombinált WC-vel

Fotók - 43 Sokan inkább zuhanyozni a fürdőszobában

Fotó - 44 Kombinált fürdőszoba sarokkáddal

A kis fürdő kialakítása WC-vel kombinálva

Szakember számára a legnehezebb és legkellemesebb feladat egy kis méretű kád és WC kialakítása. Ezzel egyidejűleg meg kell vizs- gálni a teret, és maximálisan fel kell szabadítani.

 • Annak érdekében, hogy több hely legyen a kombinált fürdőszobában, cserélje ki a szekrény bútorát átlátszó polcokkal és króm díszítéssel. Ebben a formában egy kis fürdőszobát nem zavarják falra szerelhető szekrénnyel és nagy tartályokkal.

Fotó - 45 Ötletek kis fürdőszoba kialakításához és kialakításához

 • Javasoljuk, hogy egy modern, üvegtartályt vagy kis szögű tartályt használjunk egy kis fürdőszobában. Nagyszerű a tükörfal, amely vizuálisan bővíti a szobát.

Fotó - 46 Világos fürdőszoba design

 • A legjobb megoldás, amikor egy kis fürdőszobát rendezünk, egy üveg válaszfal, amely elválasztja a WC-t a helytől a zuhanyozáshoz.

Fotók - 47 A zuhanyzó a fürdőszobában kevesebb helyet foglal el, mint a kád

 • Jobb, ha nem tálaljuk a tálat a zuhany alatt, hanem használjuk a lejtős vízelvezető rendszert. A folyamatban lévő építés alatt ezt a technikát ideiglenes intézkedésként használják a WC-vel nem rendelkező házban. Ezután menjen a lefolyó lyukba kis szükség esetén, és mossa le egy zuhanycsővel. És a fő mosdónak az udvaron kell lennie. Idővel a vízvezeték többi része egy kis fürdőszobába kerül, beleértve egy serpenyőt is, ahol mosható és mosható.

Fotó - 48 A színek, formák és típusok kiválasztása faldíszítéshez

 • Lógó WC - egy másik módszer a helytakarékos kis fürdő kialakításában. Könnyebb a padló alatti mosása, mint az álló edény körül. A sarokgödör is jól néz ki, de jobb, ha egy szakember telepíti. Vizuálisan kisebb, különösen akkor, ha a tartályt a falba rejtették, és rengeteg hely van ugyanazon alakú, függő bidéhez.

Fotó - 49 Finishing lehetőség a panelházban lévő fürdőszobában

Fotók - 50 A kombinált fürdőszobának a lehető legkényelmesebbnek kell lennie.

Fotó - 51 Fürdőszoba pasztell színekben

Kombinált fürdőszoba Hruscsovban

A fürdő általában "a Hruscsov" kombinált fürdőszobájában foglal helyet, de ez a leggyakoribb elrendezés a posztszovjet térben. Nincs elegendő hely a többi vízvezetékhez, és nincs helye mosogatógépnek sem.

A legjobb megoldás - fürdetés szögletes alakú, a lábakhoz kúposodva. Ezután az ellenkező sarokban tanácsos a mosdót állvány nélkül felszerelni, mivel a "tulipán" további helyet igényel a szifonhoz. A WC csak "kompakt". Ha egy nagy mosógép nem illeszkedik - használja a "babát".

Fotó - 52 Nuances of redevelopment kombinált fürdő és WC

Fotó - 53 WC-vel kombinált fürdőszoba Hruscsovban

Fotó - 54 Eredeti és funkcionális belső tér a fürdőszobában

Fotó - 55 A 4 négyzetméteres tervezésű fürdőszoba jellemzői

Érdemes lemondani a mosdó alatti szekrényről is - terjedelmes, sok helyet foglal el. A csuklós szekrények is eltávolítják, az üvegpolcokat és a sarokelemes modulokat cserélik a palackok befogadására.