Legfontosabb > Tartozékok

A mosdó kiválasztása a fürdőszobában

Tartalom:

Mosdókagyló a fürdőszobában. Kiválasztási szabályok

A fürdőszoba dekorációja sok szempontból napi hangulatot teremt. Reggel energiával számolunk fel, megtisztítjuk és felkészülünk az erőteljes tevékenységre, esténként pihenünk, "mosogassuk le" a problémákat és aggodalmakat, felkészülve az ágyra. E kis szoba minden eleme esztétikai és funkcionális szempontból is fontos. Például, mi legyen a mosdó a fürdőszobában, hogy a vízkezelések még kényelmesebbé váljanak?

 1. Az arányosság. A szekrénybe épített, nagyméretű mosdó "enni" a kis fürdőszoba használatos területét, és a kompakt modell elveszik a tágas teremben, megzavarva a teljes együttest.

Tipp: Ha a fürdőszobai méretek megengedik, ajánlott két mosogatószert elhelyezni. Ezután a családnak nem lesz problémája a munka, a tanulmányok stb. Gyűjtése során.

 1. Stílus egysége. A mosdó kialakítása nem szabad ellentmondani a belső térnek.
 2. Ergonómia. Kényelmes lenne a mosogatóhoz menni? Mennyire könnyű gondoskodni róla? A csövek javíthatók-e? Lehetséges-e a padló alatti és körüli tisztítása problémamentesen? Hol tárolják a személyi higiéniai termékeket és háztartási vegyi anyagokat? Mindegyik kérdésre választ kell adni a megfelelő modell kiválasztásakor.
 3. Kényelem és biztonság. Ha a családban kisgyermekek vannak, az üveghámok potenciális veszélyt jelentenek. A felfüggesztett változatok szintén nem a legjobb megoldás, mivel a konzolos tartó nem a legmegbízhatóbb. Optimálisan alkalmas "tulipán" vagy modellek, amelyek beépítették a pultba, és anyagok - fajansz vagy mesterséges kő. Az alak jobb választani ovális vagy kerek csökkentése sérülések.

A mosdók típusai a fürdőszobában

A mosogatók kiválasztásakor fókuszáljon a telepítés módjára. Az a tény, hogy a vízvezeték egyszerűen csatolva van, elsősorban az ára és az önállóan teljesítő munka elvégzésének képessége.

Lógó mosogató

Az ilyen modelleket közvetlenül a falra szerelik, akár tüskével, akár záróelemekkel, ha a termék elég masszív. Egy másik lehetőség az, hogy a mosogatót lógó állvánnyal szereljük fel, amely nemcsak a nem vonzó kommunikáció elrejtését teszi lehetővé, hanem megbízható tárolást is biztosít további tárolóhelyekkel.

Figyelem: Mosdó megvásárlásakor ügyelni kell a keverő alatt lévő lyukra. Ha nincs, akkor egy rést kell csinálnia, hogy elrejtse a vízvezetékeket, és szereljen fel egy csapot a falra.

Felfüggesztett szerkezetek ideálisak a kis fürdőszobák számára, mivel az alatta lévő helyiség szabadon marad. Itt egy mosodai kosár, polcok vagy állvány felszerelhetők fürdő tartozékokkal.

A mosdókagylatok modern vagy retro belső térben jól néznek ki, de a klasszikusok vagy a country zene esetében kevésbé választják őket.

Minus modell - problémás installáció, amely nem képes mindenkire nézni. A fal csak tőke lehet, a válaszfalak valószínűleg nem képesek ellenállni a termék súlyának.

A mosdóban lévő mosdókban:

Mosogató "tulipán"

Az ilyen típusú mosdókagyló nagyon pontosan tükrözi tervezési jellemzőit. A tál egy külön állványra van felszerelve, amely maszkolja a szifont és a kommunikációs vezetékeket. Kívülről a héj valóban úgy néz ki, mint egy vékony lábú virág.

A "tulipán", amely az egészségügyi eszközök között klasszikus lett, számos előnnyel rendelkezik egyszerre:

 • a rögzítés egyszerűsége és megbízhatósága
 • látványos megjelenés
 • kompakt méret
 • megfizethető ár, összehasonlítva például számlákkal vagy beépített analógokkal

Tipp: a mosdó és a talapzat a legalkalmasabb egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Ez harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Ezen túlmenően, egy tágas szobában (és a klasszikusok csak a nagy területű szobákat használják) nincsenek problémák a dolgok tárolásával. Ami fontos, mert ilyen mosdóban nincs helye számukra.

A fürdőszobában a "tulipán" mosogató megjelenése a következő képeken látható:

Shell mosogató

Az egyik legnépszerűbb modell. Ez egy edény bármilyen alapon. Leggyakrabban egy gardrób, ritkábban - asztali lábbal vagy konzol.

A bowl-mosogató nagyon stílusosnak tűnik, ami megszerzi a fogyasztók iránti szeretetet. De a kereslet modell nem csak az eredeti design miatt van. Előnyei közül:

 • a sebesség és a könnyű telepítés
 • mindenféle méretű munkalapra
 • számos anyagot és dekorációs technikát használnak
 • különféle formák
 • kényelmes tömítés az ízületek, garantált védelmet szivárgás ellen

Fontos: az asztalra és az összekötő összeköttetésekkel ellátott kötéseket gondosan szigetelni kell, hogy elkerüljék a nedvességet és a vele járó gondokat.

Az egyetlen dolog, amely megfélemlítheti a fogyasztókat, a tál ára. Ez a legdrágább modell a modern piac vízvezetékében.

Tovább a fotó - példák a felső asztalra a mosdókagylókon:

Beágyazott modellek

A gyakorlatiasság és az ergonómia szempontjából első helyen állnak. Alkalmas bármilyen méretű helyiségekhez, és kényelmesen használhatja felnőttek és gyermekek számára is.

Háromféle mosogató található a pulton a fürdőszobában:

 1. A tálca oldalai az alap felszíne felett helyezkednek el, és lehajolnak rajta. Ez a típus a legáltalánosabb és kényelmesebb telepíteni.
 2. A tál az asztallap alatt van. A telepítés itt bizonyos szakmai készségeket igényel: meg kell győződnie arról, hogy a mosogató alatt lévő lyuk valamivel kisebb volt, mint annak mérete.
 3. Félépítésű modell, amikor a héj részlegesen kitüremkedik a tartó sík szélén. Ez a lehetőség a kis fürdőszobák számára optimális.

A mosdó alatti fürdőszoba tányérja számos funkciót lát el. Ez egy öltözőasztal és egy hely a személyes higiéniai termékek tárolására, valamint az alsó polcokra vagy éjjeliszekrényekre fröccsenő védelemre. És egy elegáns bútor, ami egyedülállóvá teszi fürdőszobánkat.

Meg kell jegyezni, hogy a beépített mosdókagylók kevésbé hajlamosak a repedésekre és a forgácsokra, ráadásul könnyen moshatók, mivel a külső felület zárt és szinte nem szennyezett.

Képek a mosdókról, a pultra a fürdőszobába:

Mosogató szekrénnyel a fürdőszobában

A modern értelmezésben ezek a modellek a híres "Moidodyr" legközelebbi hozzátartozói, a szemnek tetszenek, és lehetővé teszik a tér hatékony szervezését. A szegélykövek egyfelől maszkolják a backstage vízvezetékeket, másrészt - tágas raktárként szolgálnak, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a rendetlenségtől.

A nagyméretű helyiségekben a szekrény mérete lehetővé teszi a mosógép beépítését. Javasoljuk, hogy a kabinet a mosdókagyló alatt használják kis fürdőszobákban, különösen akkor, ha a fürdőkádat egy zuhanykabin helyettesíti.

Tipp: Kis helyek esetén jobb, ha egy medálot választasz, nem padlót. Az ilyen modell vizuálisan megnöveli a helyet, alkalmas a tisztításra, és kevésbé szenved a nedvességtől, mivel a levegőztetés nemcsak az oldalakon, hanem az alján is megtörténik.

A szögletes fajták előnyben részesítik a közvetleneket - kisebb területet foglalnak el.

Mik a szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában. Kiválasztott fotók:

"Vízililiom"

A sima alj és a vízszintes lefolyó mosogatója kifejezetten a mosógép fölé telepíthető. Ez kiváló megoldás a kis fürdőszobák számára, bár a modellnek hátrányai vannak:

 • A szerkezet szifonja rendszeresen eldugul és tisztítandó.
 • Fennáll annak a veszélye, hogy a "mosó" elektronikus modulra öntik a vizet.
 • A háztartási készülékek "láthatóak", ami befolyásolja a szoba megjelenését.

És mégis a mosogató mosogatója elengedhetetlen, például a "Hruscsov" és más hasonló méretű fürdőszobákban.

Tanács: jobb egy kész készlet megvásárlása: egy mini-automata, amely mosdó és tál alatti felszerelésre lett tervezve - ma már számos vezető gyártó kínál ilyen "duettet".

Példák a "liliom párnákra" az alábbi fotón:

Sarok mosogató a fürdőszobában

Ez a modell még egy apró fürdőszobát is kényelmessé teszi, általában egy üres területet használva a két fal találkozásánál.

A sarok mosogatók:

Az első lehetőség a hosszú távú vízkezelések és a kikapcsolódás szerelmeseinek, nem pedig a zuhanyzók felismerésének. Ebben az esetben egy kompakt aszimmetrikus kád kerül mentésre, amelynek keskeny része a lógó sarokmosó. Ez a technika lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és növelje a helyiség ergonómiáját.

A beépített sarokmosó kiválasztása kis fürdőszobában további tárolást biztosítunk. Minél kevesebb helyet foglal el, a mosdó alatt lévő kabinet nagyon nagy méretűvé válik.

Érdekes példák a fotón:

Az anyagok összehasonlító elemzése

Mosdóink nagy terhelést szenvednek, mert a higiéniai eljárások mellett gyakran mosnak vagy játszanak (kisgyermekek esetében). A tálban véletlenül egy súlyos palackot dobhat kozmetikussal, vagy megüthet rajta, és kellemetlenül megfordul a fürdő szűk helyén.

Ezenkívül a mosogatót a víz befolyásolja, amelynek összetétele távol áll az ideális és agresszív háztartási vegyi anyagoktól, amelyek megsértik a felső bevonatot.

Ezért a termék anyagának:

 • tartós
 • tartós
 • ellenáll a mechanikai és kémiai hatásoknak
 • jó dekoratív jellemzőkkel

Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket.

Egészségügyi fajansz

Kerámia - a legjobb választás a mosogatóhoz a fürdőszobában. A tervezési megoldások széles választéka, a nedvességgel és a mosószerekkel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat, az egyszerű gondozást, itt csak egy kis lista az anyag előnyeiről.

A modern technológiának köszönhetően a földfestékek már nem tartják a hófehéritet, és a szivárvány minden színével játszanak. A fürdőszoba színes mosogatói különböznek a nagy expressivitásban és a különböző formatervezésben. A klasszikus és modern belső térben tökéletesen illeszkednek.

Kerámia termékek hátrányai:

 • nagy súly
 • a felső üvegezett réteg idővel repedve
 • alacsony ütésállóság, ami repedésekhez és forgácsokhoz vezet, amelyeket szinte lehetetlen megszüntetni.

A fotó - cserép mosogatók:

üveg

Üveg mosogató a fürdőszobában ma a népszerűség csúcsán. A megfelelő keményítéssel ez a látszólag törékeny anyag tartós és ellenáll a fürdőszobák különleges mikroklímájának.

A látványos dizájn az üveg további előnye. Átlátszó tálak a belső világosságot és a levegőt.

Ugyanakkor jelentősen hátrányt jelent az üvegedények - az ellátás bonyolultsága. A mészkő, a szivárgás és a folt azonnal elkapja a szemet, és eltávolítása nem könnyű, mivel a csiszolószemcsékkel és ecsetekkel rendelkező készítmények látható karcolásokat hagyhatnak a felületen.

A viszontbiztosítás üveg, még edzett, jobb, hogy megtagadja a kisgyermekes családok.

Fotók üveg tálak a belső tér:

fém

Kis esztétikus, zománcozott mosdókagylók elhalványultak a múltban, helyükre jó minőségű, rézből vagy rozsdamentes acélból készült termékek kerültek (lásd a fotót).

Fémhéjak - inkább ritkaság, mint közös jelenség, jóllehet tartósak, szépek és szerények a gondozásban.

A hátrányok közül: a tálban halk foltok vannak, és a víz hangos hangot ad, amikor érintkezésbe kerül a mosogatófelület felszínével.

Márvány a mesterséges kő ellen

Vannak olyan stílusok, amelyek luxus vagy egzotikus designt igényelnek. Ez egy klasszikus, Art Deco és Ethno. Ebben az esetben egy kerámia vagy üveg mosogató nem valószínű, hogy méltó választás.

De a mosdó természetes kő a fürdőszobában fog kinézni. Erős, enyhén porózus kőzeteket használnak rájuk általában: gránit, onyx vagy márvány. Az ilyen termékek magas költséggel rendelkeznek, amelyet teljes mértékben igazol a feldolgozás összetettsége és az anyag kizárólagossága.

A márvány a felsorolt ​​ásványok leginkább sérülékeny. Rendszeres tisztítást igényel, különben kellemetlen, nehéz eltávolítani plakk formákat a mosogatón. Zsetonok és repedések is állandó fenyegetést jelentenek a márvány fürdőszobai felszerelésre.

A mesterséges kő nem kevésbé gyönyörű, mint a természetes társaik, de megfizethető és a legjobb teljesítmény jellemzőkkel rendelkezik. A polimerek és a kőpor alapanyaga bármilyen stílusi trendhez alkalmazható, amit az általunk bemutatott fotók összehasonlításával könnyen meg lehet tekinteni:

faipari

Ezt az anyagot ritkán használják a mosogatók gyártásában. Az abból készült termékek az elithez tartoznak, és kézzel készültek speciális kezeléssel és impregnálva vízzel szemben repedező készítményekkel.

A fa különös gondot igényel - csak semleges tisztítószerekkel és puha szivaccsal kell tisztítani. A védő felső réteg sérülése esetén a mosdókagyló gyorsan feleslegessé válik a víz hatása alatt.

Figyelem: négy évenként helyre kell állítani a fa mosogatót, hogy meghosszabbítsa az életét.

Shell alakú

A modern mosdók lehetnek:

 • négyszögletes
 • ovális
 • kerek
 • szögletes
 • aszimmetrikus

A legrugalmasabb egy négyszögletes mosogató. Minden méretű és stílusos fürdőszobához alkalmas:

A fürdőszoba kerek mosogatója szokatlannak tűnik, emlékezetes képet hoz:

De talán a legtapasztaltabb mosdókagylók oválisak:

Shell szín

A héjnak nem kell fehérnek lennie. A színe bármilyen lehet, mindaddig, amíg összhangban van a fürdő teljes színes megoldásával. Nagyon szép majolika vagy kézzel festett üveg:

Fürdőszoba mosogató méretek

A mosdó méretei a helyiségtől és a különleges igényektől függően változnak. Nem feltétlenül egy tágas fürdőszobában van szüksége nagyméretű mosogatóra, két kisebb tálat is behelyezhet, ha például több ember is használhatja a fürdőszobát egy időben reggel.

A standard héj optimális szélessége 50-65 cm, a mélységnek közel azonosnak kell lennie. A készülék magassága általában 80-85 cm.

A héj maximális szélessége 90 cm. Dimenziójának növelése érdekében ajánlatos kettős modelleket használni.

Kreatív fürdőszoba mosogató. Fényképkiválasztás

Összefoglalva, a mosogatók érdekes tervezési lehetőségeit kínáljuk. Talán inspirálnak valakit, hogy valami hasonlóat hozzanak létre otthonukban.

5 szabály a mosogató kiválasztására egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában bidét, zuhanyzó vagy jakuzzi nélkül lehet. De héj nélkül - nem.

Kis fürdőszoba - kis mosdó

Ha egy kompakt fürdőszobáról beszélünk, akkor fel kell áldoznia valamit. Leggyakrabban - a tál mérete 32 cm-re, a mosdó szélessége pedig a szokásosnál kisebb - körülbelül 30 cm.

Fontos: nem számít, mennyit szeretne helyet megtakarítani, ne válasszon túl miniatűr modelleket. Velük, még a legpontosabb kezeléssel sem kerülheti el a padlón a fröccsenést.

A nem szabványos formák a nagy tereken is nagyszerűek.

Kompakt fürdőszobákhoz a megszokott klasszikusok: téglalap alakú, félkör alakú, négyzet alakú mosdók. Ha nincs helye egyáltalán, nézd meg a sarokmodelleket.

Fontos: téglalap alakú és négyszögletes héjokat úgy kell elhelyezni, hogy szűk helyeken történő mozgás közben ne ütköznek a sarkukba.

Nincs elég hely - válasszon felfüggesztési modellt

A falra szerelt felfüggesztett (konzolos) modellek optimálisak egy kis fürdőszobában. Vagy a mosogatógép felett elhelyezett különleges mosogató típusok. És ezek és mások nem igényelnek sok helyet, nem igényelnek bútorokat vagy támogatást.

Fontos: a mosógép felett elhelyezett mosogató egy speciális "lapos" vízelvezetővel rendelkezik. Úgy gondolják, hogy a szokásosnál gyakrabban elakadhat. Ezenkívül érdemes felmérni, hogy a mosógépet kis helyiségben kell felszerelni. Talán jobb, ha a konyhába helyezzük.

Kerámia és fém - optimális anyagok

A természetes vagy mesterséges kőből készült héjnak jelentős hátránya van. Nem lehet a falhoz rögzíteni - asztalra van szükség, amiért nincs hely egy kis fürdőszobában. Ugyanezen okból el kell hagynia az üvegmodelleket.

De a fajansz vagy rozsdamentes acélból készült mosogatópálca gyártása, felfüggesztése, szögletes, sőt edények formájában, amelyek alatt a mosógépet beépítették.

Fontos: a kerámiák gondozása sokkal könnyebb. Ezenkívül különböző színekkel rendelkezik, összhangban a belső terekkel.

Az utolsó érintés a megfelelő keverő.

A keverőnek két lehetősége van:

 • egy hosszú kifolyó univerzális keverő, amely mind a mosdót, mind a fürdőkádat tartalmazza. Ez jó, mert helyet takarít meg (lehet egy keskenyebb mosogatót vásárolni a lyuk nélkül a keverő számára);
 • két külön keverő. Ezt az opciót modernnek és esztétikusnak tartják. A fürdőszobában és mosogatóban lévő csatornák hossza eltérő lehet.

Fontos: ha kisgyermeke van otthon, akkor válasszon egy hosszú kútcsapot. Ez megkönnyíti a higiéniát.

Szakértői vélemény

Megkérdeztük a tervező Irina Krivtsova, és melyik mosogató lenne ő választani?

Ha nincs elég hely, a mosógép gyakran a mosogató közelében helyezkedik el, és egyetlen fedőlappal fedje le. Emiatt a mosogató magassága magasabb, mint a standard.

Azt javaslom, hogy a mosogatót behelyezzük a pultba. Olyan gyártót kereshet, aki rendelkezik a legszélesebb és legmélyebb héjjal. De ne felejtsük el, hogy mindez a fürdőszoba méretétől függ.

Fürdő az ágybetegek számára - a kevés öröm egyike

Egy tiszta testben, vidám szellemben

A súlyosan beteg páciens rehabilitációs ideje, valamint az ingatlantulajdonos gondozása is nehéz időszak mind életében, mind rokonaiban. A gyógyszeres kezelés, a táplálkozás mellett a személyes higiéniát is figyelembe kell venni, ami néha bizonyos nehézségeket okoz. Felbecsülhetetlen segítséget nyújt az érzékeny probléma megoldásában olyan speciális fürdőkben, amelyek lehetővé teszik a test tisztaságát az egészséges emberek mellett.

Fürdők úszáshoz

Az agyvérzés, a gerincvelő sérülései, az izomrendszer károsodása véglegesen, de nem állandó jelleggel kizárhat egy személyt az aktív életből. De még a megváltozott státusz ellenére is folytatnia kell magát olyan embernek érezni, akit a vízügyi eljárások segítenek.

Ennek a problémának a professzionális megoldásának eredménye külön fürdők erre a betegcsoportra. Végtére is, az immobilitás nem ok arra, hogy megfosszák az embertől az egyszerű örömöket - tiszta és rendezett.

Felfújható fürdők

A modern piacon 2 féle fürdő található:

A felfújható fürdő könnyen kezelhető

 • fürdő a fej mosására az ágybetegek számára.

Felbecsülhetetlen méltósága az, hogy a betegnek nem kell tolerálni (különösen, ha túl nehéz ahhoz, hogy egyedül fürödjék). Ezen kívül ezek az eszközök:

 • bármely ágyon található - ortopéd vagy normál;
 • a száraz ruhát hagyja;
 • mosáshoz és fertőtlenítéshez;
 • összecsukva kompakt;
 • rendelkezzen egy lógó eszközzel;
 • nem nehéz;
 • Alkalmas az elhízott emberek számára.

A képen a felfújható fürdő berendezését

Az anyag minőségével kapcsolatos kellemetlen meglepetések adhatják a "bal" gyártókat. Általában felfújható fürdők ágybetegek számára vastag vinilből készülnek, ami sok évig elég.

Túl vékony anyag esetén a fő tárgy rendkívül kényes, zavaró figyelmet igényel. Egy ilyen betűtípus nem tolerálja a nyomást, a fertőtlenítőszerek hatását, és nem tart sokáig.

A felfújható fürdők boldogabban használhatók - tegyen sétát, vagy gondoskodjon egy mini-medencéről a gyermeke számára.

Van még néhány pont, amelyet a vásárlási folyamat alatt vagy közvetlenül utána kell megoldani:

 • a vízellátó / leeresztő tömlők hossza (legfeljebb 7,6 m) gyakran nem elegendő, de könnyen megtalálható a megfelelő átmérőjű tömlő a piacon, és rögzíthető egy szerelvénnyel;
 • a feszültség-eltérés a hazai és az európai villamosenergia-hálózaton (220 és 110 V esetén) feszültségátalakító transzformátort igényel a kompresszor stabil működéséhez, könnyen beszerelhető az elektromos áruházban;

A transzformátor kicsi és a kezében van

 • modellkiválasztás, a kibocsátási ár minőségével társítva; a márkás áruk ára eltérő repülési magasság - az orosz "kínai" fog kerülni mintegy 7.000 rubel, és az amerikai "EZ-Bathe" - 36.000 rubel.

Teljes készlet

A standard készlet tartalma:

 • egy hármas működésű kompresszor, amellyel a fürdő felfújt / leeresztett, a maradék vizet és a habot eltávolítják;
 • a kádat a tömlőhöz csatlakoztató hegyet;
 • zuhanycső;
 • csatorna.

A fürdőszerkezetben egy felfújható párnát biztosítanak, amely lehetővé teszi a beteg számára, hogy kényelmesen feküdjön az eljárás során, anélkül, hogy a vízbe fulladna.

Nem a szótár tanulmányozása

A működés elve

A fürdő elkészítése percekkel a saját kezével történik:

 • ha valaki oldalról oldalra fordul, egy lejtős fürdőt feszítenek alatta;
 • akkor mérsékelt keménységre felfújódik, hogy a varratok ne törtek ki;
 • külön felfújt párna;
 • a lefolyó és a vízellátó tömlő egyik vége a fürdőhöz és a többihez a csaphoz és a lefolyó lyukhoz van csatlakoztatva;
 • a bejövő víz hőmérséklete nyitott kimeneti szeleppel van szabályozva;
 • a szelep záródik, a fürdőt meleg vízzel töltik;
 • Mosás után a víz a megfelelő tömlőn keresztül folyik le.

Minden tömlõ csatlakoztatva van a használat elõtt.

Egyes modellek gombaellenes szöveteket, penészgátló készítményeket használnak és nem igényelnek fertőtlenítést. Ha azonban az eljárást végrehajtják, akkor 5-10 percnek kell lennie - ez idő alatt a mikroorganizmusok meghalnak.

Fürdőlap

Szerkezetileg az ágyon fekvő páciensek mosására szolgáló összecsukható fürdőlemez kissé emlékeztet a függőágyra - vízálló "bölcsőre", amely a tartóban lóg. Felszerelt biztonsági rendszer - fejtámla és rögzítőszíjak.

A fürdőkád mérete - hossza 170 és szélessége 50 cm - nem teszi lehetővé az elhízott és / vagy magas beteg fürdését, ami talán a ragyogó találmány fő hátránya. Az, hogy a páciens erre a helyre kerül-e, a következő képlet határozza meg:

 • váll szélesség férfiaknál / 2;
 • a csípő szélessége a nőknél / 2.

Fürdőlap össze

A működés elve

A rajzokkal és részletes magyarázattal ellátott utasítások lehetővé teszik a szerkezet szerelését / szétszerelését hiba nélkül. Csak a fürdőkészülék előkészítését vázoljuk működésbe:

 • állványok és lábak egy ágygyűjtő állványok tartók;
 • a fürdő szimmetrikusan befejeződik a beteg alatt;

A lefolyónak a lábakon kell lennie.

 • a csöveket a panel oldalsó hurkokba csavarják és rögzítik a rackre;
 • a kanyarokkal ellátott zárat a fejekben, a lábakban hurkokba illesztik;
 • a vödör / medence vizet öntünk;
 • egy lefolyótömlő csatlakozik a lefolyóhoz, egy dugó kinyílik;
 • törölje le a felesleges nedvességet;
 • a szerkezet szétszerelése fordított sorrendben történik.

samponos

A test különálló részeinek mosására felfújható fürdőt biztosítanak az ágyon fekvő betegek fejének mosásához, hasonlóan a nagy felfújható fürdőkhöz. Egy helyen az oldal integritása megszakad, és egyfajta ablakot alkot - a fejtámla a fej kényelmes elhelyezkedéséhez.

A sampon csaknem olyan, mint egy luxusszalon

A termék előnyei:

 • tömörség - a külső méretek nem haladják meg a 70x53 cm-t;
 • mind a kompresszorral, mind a tüdõerõvel felfújva;
 • a fejtámla segíti a felső vállöv, nyak lazítását, ami pozitív hatással van a beteg jólétére;
 • más testrészek mosására is használható;
 • megfizethető ár (átlagosan 700 rubel.).

Nem kell külön vásárolnia víztartályt vagy védőkötözőt / borítót, hanem a készletben is szerepel. Egy kis fürdetés használata összehasonlíthatatlanul könnyebb:

 • az ágybetegek fejének mosására szolgáló felfújható fürdő a beteg feje alatt már ismert módon kibontakozik;
 • a fejét az ablakon helyezzük el, majd a fürdő felfújódik;
 • egy víz tartály van felszerelve a szárnyra;
 • a zuhany zuhanyozható fúvókával történik;
 • a víz lecsapódik, az öblítést végezzük;
 • levegőt fújnak, a fürdőt eltávolítják.

Szűkös, ami világszerte elismert

Összegezve

A látszólag szokásos felfújható fürdő / fürdőlap megoldja a mozgásképtelen személy személyes higiéniai problémáját. A fürdés több asszisztens jelenléte nélkül nem zavarja a fogyatékkal élőket. A kényelmes és tisztaságú eljárás a pozitív mikroklímát tartja fenn a családban.

Hasznos tippek a fürdőszobai lap kezeléséről egy videót jelenít meg ebben a cikkben.

A megjegyzésekben megoszthatja nézeteit a fürdők számára a fogyatékkal élők számára, ossza meg a gyakorlati tanácsokat, és kérdéseket tehet fel a témával kapcsolatban.

Mosófürdő: hogyan válasszunk egy kétrészes acél modellt

Minden önbecsülõ vendéglátóhelyen nem csak a termékek minõségére, hanem az egyik legfontosabb helyszín - a konyha - állapotára is vonatkoznak. Minden berendezésnek magas színvonalúnak és funkcionálisnak kell lennie. Ez vonatkozik a mosóberendezésekre is. Annak érdekében, hogy teljes mértékben elláthassa a funkcióit, a helyes fürdő megfelelő kiválasztása szükséges. Ezután megvitatjuk a kétlépcsős modellek választásának finomságait.

Rozsdamentes mosogatók: típusok, előnyök

A vendéglátóipari létesítmény legfontosabb eleme a mosogatófürdő egy professzionális konyhában. Anélkül, hogy az edényeket, a kézfogókat nem lehet mosni és minden szükséges terméket elkészíteni főzni és főzni.

A rozsdamentes acélfürdő a legnépszerűbb, ami meglehetősen logikus, hiszen ezek a struktúrák számos sikeres tulajdonságban különböznek egymástól. Tehát a praktikusság és a meglepő tartósság mellett az acél fürdők hihetetlenül vonzó megjelenést mutatnak.

A folyamatosan intenzív terhelésnek kitett mosófürdők, és ez pontosan ez történik a vendéglátóipari létesítményekben használt mosószerkezetekkel, speciális technológiának megfelelően készülnek. Ennek alapján többféle mosogató van. Tehát a használt szekvenciák számától függően a professzionális mosdók többféle típusra oszthatók:

 • Egy szakasz. A legjobb lehetőség a kis élelmiszer-ipari létesítmények számára. Minden típusú termék (pl. Hal) tisztítására használják. A tervezés tökéletes a kis konyhahelyekre, amikor minden méter számít.
 • Két oldalán. Univerzális változat, a legnépszerűbb. Az ilyen kialakítás lehetővé teszi, hogy egyszerre több folyamatot hajtson végre (pl. Zöldségeket mosogasson egy szakaszban, az egyiket a másikban). A kétrészes fürdő hossza 1 és 1,5 m között van. Fontos, hogy a szakaszok azonos méretűek.

Kétszintű mosókonyha a legszélesebb körű megoldás a konyhában.

Figyelem! A hegesztett fürdők nagyon tartósak és kedvező áron vannak, ezért a legmegfelelőbb mosogatóberendezések kiválasztásánál a vendéglátó-ipari létesítmények tulajdonosai leginkább kedvelik őket.

Klasszikus kétrészes autómosó

a követelmények

A rozsdamentes acél fürdők nagy igénybevételnek örvendenek, mivel teljes mértékben megfelelnek a professzionális konyhák mosogatószerkezetének minden követelményének (és meglehetősen keménynek)

 1. Nagy ellenállóképességű kémiai anyagok (beleértve a csiszolóanyagokat is) és magas hőmérsékletek (leggyakrabban forró víz).
 2. Az anyag felületét, ahonnan a fürdőt készítik, nemcsak egyszerűen tisztítható, hanem gyorsan fertőtleníthető is.
 3. Az anyag vonzó megjelenése, amely lehetővé teszi a mosó kád legpontosabb és legtisztább típusának elérését.
 4. Különböző modellek az építkezés méretétől és típusától függően (amely rozsdamentes acélon könnyen megvalósítható).

A legjobb modell kiválasztásának kritériumai

Ahhoz, hogy a mosogató jó választás legyen, meg kell fontolnia bizonyos árnyalatokat:

 1. Anyag típusa. A megfelelő kétkomponensű fürdő kiválasztásakor fontos figyelembe venni az anyag típusát, amelyből készült, mivel az acél különbözővé vált. A mosogatógépek piacán a kombinált acél típusok (rozsdamentes és szén), valamint a teljesen rozsdamentes acélból készült szerkezetek vannak. Az első kevésbé tartós, a második drágább.

A különböző típusú acél fürdők vannak a piacon.

Tanács. A kétszakaszos fürdő mosogató vagy összecsukható. Bár a korábbiak olcsóbbak, jobb a második változat előnyben részesítését, mivel könnyebb gondoskodni a hajtogatószerkezetről: gyorsan és hatékonyan megtisztítható a szennyeződéstől mind a kívülről, mind a kívülről.

Ez minden olyan finomság, amelyet figyelembe kell venni az acélból készült kétszakaszos fürdő megfelelő modelljének kiválasztásakor. Jó vásárlás!

Kis (mini) mosdók WC-vel és fürdőszobával

Mosogató IFO Arret RS031040000 40 L

Santek mosdópálya Breeze 1WH110445 40 cm R

Santek mosdópálya Breeze 1WH110442 40 cm L

Mosdókagyló Jika Lyra 8152710001069 40 R

Mosdó IFO Frisk RS020350000 szögletes (35 cm)

Mosdó Santek Forum WH110542 L

Santek mosdófülke WH110545 R

Santek héj Iris WH110514 sarok

Santek Baikal héj WH109651 65

Santek Sink Eris 1WH301972 46

Mosdó Jika Zeta 8153930001041 40

Mosogató Jika Lyra 8142730001041 45x35

Mosdó Jika Olymp 8156120001041 45

Mosdó Jika Olymp 8166120001041 45 sarok

Sink Laufen Pro 8.1695.6.000.104.1 35x35 cm sarok

Mosogató Jika Cubito 8114240001061 45x25 R

Mosogató Gustavsberg Logic 5393 L

Mosogató Jacob Delafon Odeon Up E4701 50x22

Mosogató Gustavsberg Logic 53939R01 R

Mosogató Jacob Delafon Odeon E4152-00 45x35

Mosdó Laufen Pro B 8.1595.3.000.104.1 (50 cm)

Mosogató Roca Gap 327477000 45x42 cm

Roca Bol 32787600N 42 mosogató fehér

Mosogató VitrA Geo 4422B003-0001 38

Hibaüzenet

Kérjük, írja le az aktuális oldal hibáját, és javítani fogjuk!

Kis méretű fürdők típusai, mérete és anyaga

Első pillantásra a fürdő úgy tűnik, hogy egy közönséges egészségügyi berendezés, amely szükséges a tisztaság és a higiéniai eljárások fenntartásához. Valójában a pihenés, a pihenés és a test gyógyulásának is szolgál.

Ezért a lakástulajdonosok annyira vonakodnak attól, hogy megtagadják a szabványos mosóedény felszerelését a zuhanytálca kedvéért, még a szűk helyiségekben is. Szerencsére a modern betűkészletek méretei, anyagai és típusai annyira változatosak, hogy egy kényelmes kis méretű modellt választanak. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a kis fürdőket, amelyek kis méretűek, a lehető legkönnyebb használhatóságot biztosítják.

méretek

A nem szakember számára nehéz megérteni, hogy milyen méretű fürdőt lehet kicsinek tekinteni, és hogy kényelmesen használható-e. A termékkategória meghatározásakor a gyártók általában a 150-175 cm hosszú és 70-75 cm széles mosó tartály szabványos méreteiből állnak. szabvány:

 • A kis betűk hosszúsága általában 120-150 cm, ez a méret nem teszi lehetővé a fürdést fekvő fekvés közben, de használható ülő vagy fekvő helyzetben. Problémák egy kis hosszúságú mosó tartályban előfordulhatnak magas termetű emberekben.

Fontos! Kisebb fürdő vásárlásakor kompromisszumos kompromisszumot kell találni, amely szűk helyeken és kényelmesen használható. A legegyszerűbb formát egy kis betűtípushoz szögletesnek tekintik. Egy aszimmetrikus vagy szimmetrikus saroktál, beépített tárolóterekkel, jelentősen megtakaríthatja a kis helyiségben szabad helyet.

A szabványos méretű betűtípusokat általában fekvő rekeszeknek nevezik, mivel lehetővé teszik a közepes magasságú emberek higiéniai eljárását. Ez az opció a legkényelmesebbnek tekinthető, mivel ilyen fürdőbe merülhet. De egy ilyen modell telepítése elengedhetetlen luxus a tipikus lakások szűk helyére. Szög vagy normál tál kis méretű:

 1. Ülő. A mosogatótartályokat, amelyek hossza nem haladja meg a 120-130 cm-t, üldöztetésnek hívják. Az ilyen modelleket a helyiségben lévő súlyos helyhiányos körülmények között telepítik, mert csak egy gyermek kényelmesen mossa le őket. A modern akrilfülkék beépített üléssel készültek, így sokkal kényelmesebb a használatuk.

Érdekes, hogy egy kis sarokmosó tartály sokkal kényelmesebb lehet a használatnál, mint a szabványos, mivel a jobb vagy bal oldalra szerelhető, ami megkönnyíti a tér rendezését a szobában.

alak

Ha csak fürdőkádhoz öntöttvas használták, a modellek alakja és mérete nem volt teljesen más. Most a betűkészletek sokkal kompatibilisek az anyagok feldolgozásában, így a gyártóknak lehetőségük van arra, hogy több levél, ovális, kör alakú, sokszög alakú termékeket készítsenek. A forma a kád méretével együtt meghatározza a használat kényelmét. A kis fürdők legnépszerűbb kialakításai:

 • Direct. A 150 cm hosszú, ovális vagy téglalap alakú betűk tökéletesen illeszkednek a standard fürdőszoba falai közé. Az ilyen modellek telepítése megoldja a szabad helyhiány problémáját, ami a helyiség ésszerű használatát teszi lehetővé. Egyenes kád öntöttvasból, acélból, akrilból és műkőből készül, általában kevesebb mint egy sarokba kerül. A tál kis mérete lehetővé teszi, hogy csak üljön és feküdjön fel, amikor ugyanolyan méretű szögmodell fekszik.

Tapasztalt mesterek nagyon apró egészségügyi létesítmények tulajdonosainak ajánlottak, hogy figyeljenek a tál alakú betűtípusokra. Ezek a modellek kis méretűek, kerek vagy ovális alakúak, és a mélység sokkal nagyobb, mint a szabvány. A tál mélységének növelésével teljesen vízbe merülhet, még ülő helyzetben is.

anyagok

Egy kis fürdő meglehetősen gyakori vízvezeték szerelvény, mivel a lakástulajdonosok alapított tömege nem engedheti meg magának, hogy standard méretű betűtípust telepítsen a standard lakásokban lévő kis méretű fürdő miatt. A kompakt modellek gyártásához mindenféle anyagot használnak:

 1. Öntöttvas Ez hagyományos anyag a mosogatógépek gyártásához, nagy tömeg, alacsony hővezető képesség és nagy mechanikai szilárdság. Nehéz találni kis méretű öntöttvas fürdőket, de a magas költségek ellenére az ügyfelek nagyban értékelik és értékelik őket. Az anyagból származó betűk lassan lehűlnek, nem okoznak zajt a vízgyűjtés során, egyszerűen telepíthetők, több mint 50 éve szolgálnak.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy kis méretű mosóedény vásárlásakor ellenőrizze a termékek megfelelő minőségbiztosítási tanúsítványának rendelkezésre állását, valamint gondosan szemrevételezheti a terméket zsetonokra, repedésekre és rejtett hibákra.

Hogyan találhatunk kompakt vízvezetéket egy kis fürdőszobához

Ha lehetetlen egy kis helyiség felújítása, akkor fel kell venni a "méretű" vízvezetéket. Hogyan készítsünk egy kis fürdőszobát kényelmesen?

 • 1/1

A képen:

A mosógépet gyakran kis fürdőszobába is be kell szerelni. A 3 kg-os és 46 × 45 cm méretű, vagy 5-6 kg vászon függőleges terhelésű, 65 × 40 cm-es méretű mosóeszközöket lehet használni. A mosógépet 3,5 kg terhelésű, 68 × 46 × 46 méretben lehet elhelyezni. a mosogató alatt lapos szifon, a mérete 10 × 60 × 60 cm, de ez egy kellemetlen lehetőség: a mosogató túl magas, és a lábak pihentetnek a gépen.

A képen: mosdó 1116601101 gyár Ido.

Válassza ki a mosogató kialakítását és méretét

 • A mosogató hossza a falak közötti távolság. A szabványos hosszúság 50-65 cm, a kompakt modellek hossza 32 cm-től kezdődik, ilyen méreteket nem valószínű, hogy elkerülhető a fröccsenés, ezért ne vegyen egy nagyon kis mosdót, hacsak nem nagyon ritkán használja.
 • A mosdó szélessége a fal és az edény elülső szélétől való távolság. Standard: 44-46 cm A kompakt modellek 30 cm és még kisebb méretűek, de a 40 cm-es méret sokkal kényelmesebb.

Optimálisan. Egy kis fürdőszobában leggyakrabban 37 × 23,5 cm-es és 50 × 41 cm-es mini-mosdók közül választhatnak.

Példák a kis fürdőszoba mosogatójára.

Mennyit és ki termel?

 • Kompakt mosdókagyló turistaosztály. Költség: 1500-3000 rubel. Producer: Vidima (Bulgária), Santek (Oroszország), Gustavsberg, Ifö (Svédország), Ideal Standard (Németország), IDO (Finnország), Jacob Delafon (Franciaország), Jika (Cseh Köztársaság), Laufen ), A Sunrise kollekció a VitrA-ból (Törökország) stb.
 • Mosdó közép és magasabb árszegmens. Jacob Delafon (Franciaország) - 3200 rubel, Hatria (Olaszország) - akár 8000 rubel, Keramag (Németország) - 22000 rubel.

A kompakt mosdókagyló különböző helyeken található: a középső, jobb és bal oldalon. Általában felszerelik őket, és ritkán - a talapzatra történő felszereléssel. Vannak felső és félig beépített modellek. Az aszimmetrikus változatok érdekesek, különösen a "szárny", amely kiegészítőként használható, és maga a "szárny" is elindítható a fürdő lejtős oldalán.

A képen: a Roca gyár 327622..0 / 327623..0 mosogatója.

Corner mosdókagylók: jó megoldás!

Helytakarékoskodás és kényelem. A kis fürdőszobák arra késztetnek bennünket, hogy minden szabad területre csapódjanak, beleértve a sarkokat is. A falakon alig több mint 30 cm elegendő egy szögletes mosdókészlet felszereléséhez, felszerelhető szekrénnyel. Általában a sarokhéjak szimmetrikusak, de néha bal vagy jobb oldali modelleket is találhatunk, például a Hall-sorozat (Roca).

Árak és gyártók. Nagyon olcsó drágaköveket találsz 1200 rubelből: a Sigma 32 (Сеrsаnit), Olymp (Jika) sorozatból. De általában a sarok mosókagyló drágább, mint 2 ezer rubel. Például a PRO (Loveen), Retro (VitrA) modellek ára 2500 rubel, az Ove (Jacob Déláfon) 35 × 35 cm-es, a Minia (IDO) 37 × 23.5 × 15.2 cm-es mosdókagyló 3500 rubeltól.

A sarokmosócsövek a helyet leginkább megtakarítják.

A legjobb design WC-tál

Fordulj a sarokba. Vásárolhat egy WC-t saroktartóval, és tudod - a telepítési rendszert. A vágási sarok burkolattal van ellátva, és a keretszerkezet polcát polcként használják, több átlátszó polcot viselnek magasságban.

Vásárolunk "kompakt". A beépített lapos tartályokkal (vastagsága 10 cm-nél kevesebb) lehet, mivel a szerelési rendszer kevesebb helyet foglal el, mint a rendszeres WC-tálak. De nem mindig: figyelembe kell vennie a fal szélességét a befejezéssel, amely mögött a rendszer telepítésre kerül. A szerelt vécécsészék közül, amelyeket kisebb fürdőszobákba helyezzünk, vannak olyan modellek, amelyekben kisebb a tál (a hossza a falhoz való érintkezési ponttól a tál elülső széléig 46,5 cm). De mégis sokkal kényelmesebb, mint a 54-60 cm-es méretű modellek, szokásos módon vannak osztályozva (visszahívás: a WC-csésze fő mérete 65 cm).

A kompakt fürdőszobákban a gyártók falra süllyesztett WC-kkel, beépített sík tartályokkal és kisebb edényekkel ellátott modellek.

A WC-tálak árai és gyártói

 • Kompakt csuklós modellek az 1700-2600 rubel tartományban Jika; 7.000-ről 9.000 rubelre - SevenD (IDO); 5500-2000 rubel - Roca; 6,000-ról 30,000 rubelre - Jacob Delafon; mintegy 10.000 rubel - Gustavsberg.
 • A kis edényekkel és a saroktartállyal ellátott modellek Jacob Deafafont és Ideal Standard-t kínálnak.
 • Telepítési rendszerek Alcaplast (Cseh Köztársaság), Geberit (Svájc), Fänke, Friatec, Grohe, Sanit, Schwab, Teise, Viega (összes Németország), Wisa (Niderpandy), SAS (Franciaország), IDO, Ifö, Roca stb.

Példák a különböző gyártók telepítési rendszerére.

Fürdők kis fürdőszobához: mit vegyünk figyelembe?

Szabványos és kompakt. A fürdő standard méretei: 150, 170 és 180 cm hosszú, 70 és 75 cm széles, 40-50 cm mélységben. A kompakt fürdők 105, 120 és 140 cm hosszúak lehetnek; kicsit mélyebbek, mint a standardok. Amikor egy kis helyiségben elhelyezi a vízvezeték szerelvényeket, ne csak a javasolt kompakt fürdõk hosszúságára, hanem a szélességre is figyeljen. Általánosságban ez nem kevesebb, mint a standard, és 70 cm. A kis fürdőszobák néha sarokkáddal felszereltek, aero-hidromasszázs, ergonómikus mélyedések kényelmes ülőhelyekhez és halogén világításhoz. Például a Rosa fürdő aszimmetrikus modellje (Ravak) mérete 105 × 140/150/160 cm.

 • 1/3

A képen:

Egy kompakt fürdőben teljesen le tudod fürödni a babát, és a felnőtt ültetve ül. A kompakt modellek közül a modellek kissé mélyebbek, mint a standardok.

Árak és gyártók. A "Teliem" (Oroszország) leeresztett öntöttvas fürdő ára 5000 rubel, akril a Goldmanból (Olaszország - Hongkong) 8000 rubelből. A fürdőkád hossza Ida (VitrA) - 105 cm széles, szélessége 70 cm A rövidített fürdőket a BLВ (Portugália), Aessel, Bas, Aneo (all-Russia), Ifö, Ravak (Cseh Köztársaság), VitrA kínálja. Vannak fürdők, amelyeknek lejtős előlapja van a lábak irányába - Kaldewei (Németország), Üveg, Jacuzzi, Teuco (minden - Olaszország).

A zuhanykabinok raklapokkal vannak ellátva, leggyakrabban akril. A megbízhatóbb egy raklap, amelynek a tartalma nem csak a kerületen, hanem a középponton is. A nyitott tetejű kabinokban a légzés könnyebb, mint a levegő. Még egy kis kabin is lehet hidromasszázs funkcióval. A legtöbb fülke 2-3 bar nyomáson működik, de ha gyenge víznyomása van, akkor keresse meg a fülkét 1,5 bar üzemi nyomás mellett. Általában a zuhany fel van szerelve egy felsõ öntözõdobozban, egy expandált felületen ("trópusi esõ"), valamint egy kézi zuhanyzóval. Ha saját zuhanytálcát csinálsz, ne felejtsd el a létrát. A padló általában csempézett vagy csempézett.

A képen: egy raklap K-1787 gyár Kohler.

Tusoló kabinok kis fürdőszobához

A tömegek elkerülése érdekében. Összeszerelheti a fülkét, megvásárolhat egy monoblokkot, amelynek falai és tetője van, és képes tárolni egy adott mikroklímát; gyakran gőzgenerátorral és más kényelmes funkciókkal rendelkezik. A kész zuhanyzók legkisebb méretei 70 × 70, 80 × 80 cm vagy 90 × 70 cm, de a szakértők legalább 90 × 90 cm-es kabinokat javasolnak annak érdekében, hogy ne kössék a könyökét.

Árak és gyártók. A legkedvezőbb árú zuhanyzó 11000-17000 rubel lesz. Zuhanykabinok találhatók, beleértve az Heritage Baths, Imperial Bathrooms, St. James (Nagy Britannia), Dorff, HSK, Hüppe, Sprinz (minden - Németország), Üveg, Jacob Délafon, Jacuzzi, Roca, Teuco.

Kis fürdőszobákban a kis zuhanykabinok alternatívak lehetnek a Copax fürdők számára.

Kombinált modellek

Két egyben: kád és zuhanyzó. Elfogadható lehetőség egy standard fürdőszobához. Mint a zuhanyzókarok, összeállíthatja őket: vásárolhat kádat, vegye fel a csúszó vagy összecsukható függönyöket, rögzítéseket. Ebben az esetben a fürdő kiegészíthető a szükséges funkcióval ellátott zuhanytálcával. Vannak kombinált mosdókagylók, szekrények, alváz, WC-tálak kombinálva bidével vagy bidével (kézi zuhany).

Árak és gyártók. Kész modellek megtalálhatók az Apollo-ban, a Golfban (mindkettő Kínából), az Albatros, a Revita (mindkettő Olaszországból), a Niagara (Korea), a Novitek (Finnország), a Sesana (Olaszország), a Dorff, a Ifö, a Jacob Delafon, a Jacuzzi,. A viszonylag olcsó kombinált megoldások (Apollo) 60 ezer rubelből fognak költeni. A legdrágább modellek ára 400.000 rubel (Jacuzzi, Teuco). A Hüppe a kombinált zuhanyzókereteket szállítja, amelyeket egy kézmozdulatokká alakítanak át, amikor az ajtókat behajtják. A zuhanypanelek НnsgOhé (Pharo márka, Németország), Titan (Olaszország) Balteco (Észtország), Doctor Jet (Oroszország), Jacob Déláfon, Roca.

Kombinált modellek (kád + zuhany) a szabványos fürdő méreteihez illeszkednek.

Szerelési tűrések

Megfordulni. Legalább 60 cm távolságra kell lennie a WC előtt és legalább 20 cm-re az oldalán. A "20 cm" szabály a többi vízvezeték szerelvényre is vonatkozik, ha kényelmesen használni kívánja őket. A mosdókagyló a padlóról 80-85 cm magasságban van rögzítve, minden ember számára kényelmes. Mielőtt a mosogató és a fürdőszoba elhagyja a helyet - legalább 70 cm.

Hogyan válasszunk mosogatót?

Megtekintve: 18 383

A vendéglátó létesítményeknek szigorú követelményeket kell teljesíteniük, amelyek nem csak az élelmiszer tárolására, hanem a konyhai tisztaságra is vonatkoznak. Nagyon fontos, hogy az edények és a konyhai eszközök tiszták legyenek, mert a főzés és a biztonság minősége attól függ. A szabályoknak való megfelelés biztosítása érdekében jó tisztítószereket és mosóvizet kell vásárolni.

Mi legyen a mosdó?

Az ilyen fürdők anyagaként általában rozsdamentes acélt használnak annak előnyei miatt:

 • Ez ellenáll a vegyi anyagoknak és a forró víznak a mosás során történő folyamatos expozíciójával szemben.
 • a felület könnyen fertőtleníthető és problémamentesen megtisztítható;
 • szép megjelenésű;
 • Az anyag meglehetősen tartós, így különböző méretű mosogatókat bocsáthat ki.

A fürdők méretük is eltérő, inkább a szekciók számában. Lehet, hogy 1-3. Kisebb helyiségek esetén kényelmesebb egy mosogatót venni, és a konyhában jobb, ha egy háromrétegű mosdót helyez el, hogy egyszerre több műveletet végezhessen el, pl. Mosogatót és zöldséget.

A gyártási típus szerint a mosogatók két kategóriába sorolhatók:

 1. A szilárd anyagot bélyegzéssel készítik el, külön fémdarabot használnak. Ennek a kapacitásnak az az előnye, hogy teljesen hiányzik a varratok, ezáltal lehetővé válik abszolút szorítás. Továbbá, az ilyen struktúrák élettartama sokkal hosszabb ideig, nem térnek el az idővel, több éves használat után. Ezek több részből állhatnak, emellett különféle kiegészítő polcokkal és rekeszekkel vannak felszerelve, amelyek még kényelmesebbé teszik a munkát.
 2. A hegesztett alátétek olyan konténerek, amelyeket különböző fémlapok ötvözésével hoznak létre egy konstrukcióban hegesztés alkalmazásával. Ezek az eszközök nem annyira megbízhatóak és kevésbé tartósak, de költsége sokkal alacsonyabb, mint a zökkenőmentesé.
 3. Vannak még edénymosók is - olyan szilárd szerkezetek, amelyeket nagy tárgyakkal dolgoznak ki. Kényelmes nagyméretű edényeket és készülékeket mosni benne.

A mosásnak tartósnak és kényelmesnek kell lennie, különösen akkor, ha nagyméretű létesítményhez vásárolják, ahol folyamatosan áramlik a vendégek, és gyorsan kell mosni az ételeket egész nap. Jobb, ha a magasság állítható - könnyebb lesz a munkatársak feladata ellátása. A minőségi mosás előfeltétele a vendéglátó-ipari létesítménynek, mivel az ebben a telephelyen elfogyasztott élelmiszer biztonsága az étel megfelelő mosásától függ.

Mosószerek

gyorsan felfújja - lehetővé teszi, hogy rögzítse a beteg fejét, eltávolítva a terhelést a vállak és az izmok izmairól

nyitott - kiszereléssel ellátva

 • Ország: Németország
 • Gyártó: Titan Deutschland

Higiéniai termékek és speciális eszközök a mosáshoz a fogyatékkal élők számára.

A higiéniai termékeket úgy tervezték, hogy megfeleljenek a fogyatékkal élők igényeinek. A mosás és a bőrápolás eszközei oly módon készülnek, hogy ne okozzanak irritációt és allergiás reakciókat, ne zavarják a bőr sav-bázis egyensúlyát. Bizonyos termékekben a készítmény panthenolt tartalmaz, amely elősegíti a repedések gyógyulását. A higiéniai termékek lehetnek hasznosak és egészséges emberek - túrázás vagy üzleti út során.

A fogyatékos emberek mosásának speciális felszerelése olyan helyzetekre készült, ahol a személy nem mossa meg magát. Például egy felfújható fürdőkád lehetővé teszi a beteg számára, hogy óvatosan mossa le a fejét, így a test más részei száraznak maradnak.

Cégünk katalógusában bemutatjuk a felfújható kádak mosására szolgáló eszközöket a szaniter felszerelésekkel ellátott székekkel. Az elnöki szék különböző méretekben kapható és kerekekkel is felszerelhető. Kiválasztottuk a legjobb mosó- és higiéniai termékeket a vezető gyártókból Németországból és Oroszországból.