Legfontosabb > Bútor

Mi a teendő, ha a fürdőben lévő víz rosszul működik?

Az a helyzet, amikor a fürdőszobában lévő víz rosszul megy, azokhoz a kategóriához tartozik, amelyeket közvetett jelekkel nehezen lehet diagnosztizálni. Csak a "rögzítés", azaz a véletlenszerű és döntő lépések módjait lehet kényszeríteni arra, hogy gyorsan elhagyják a vizet a fürdőből. A rossz kibocsátásoknak több oka van, és teljesen függetlenek egymástól.

 • Eltömődött csatorna;
 • A lefolyórendszerben nincs elegendő lejtés;
 • A csatorna vagy csatorna keresztmetszete nem megfelelő.

Elvileg a vízelvezető csatornába vezetett szennyvízcsatorna eltömődhet a károsodástól, de ez nem probléma a vízelvezető rendszerben.

Az elzáródások megszüntetése a fürdőleeresztő rendszerben

A lefolyórendszer eltömődését (eltömődését) úgynevezett halmozott szemétlerakódások, amelyek megakadályozzák a szennyvíz természetes áthaladását, amikor a kádból kifolyik a csatornába. Szerkezete szerint az elzáródások a következő kategóriákra oszthatók:

 1. A háztartási tárgyak bejutásából eredő mechanikai blokkolást, vagyis a fürdőben lévő víz rossz vízelvezetését megkönnyíti a lakosság haj- vagy kedvtelésből tartott haja, homokszemek vagy kötött fonalak;
 2. A nem megfelelő működésből és a megelőzésből adódó működési törmelékek, amelyek rendszeres tisztítást igényelnek speciális mosószerekkel;
 3. A szerelési és építési technológiák, a műszaki kommunikáció vagy a berendezés kopásának vészhelyzetek által okozott okozati tényezők által okozott ember által előidézett akadályok. Ugyanez vonatkozik arra, hogy nem rendelkezik a duzzasztócső leeresztőcsőjének meredekségével.

Függetlenül attól, hogy a fürdőszoba felhasználója erőfeszítéseket tesz, csak a mechanikus eltömődések megszűnnek, bár egyes tisztítási módszerek összetettek. A fürdőkád vízelvezető rendszerének tisztítása elválaszthatatlan a csatornacső tisztítására vonatkozó intézkedésektől, mivel a mechanikus eltömődések felhalmozódása általában nem egy helyben, hanem a kisülőcső és a szennyvízcsatorna teljes munkahossza mentén helyezkedik el.

A zárolások megszüntetésének módjai

A fürdő vízelvezető rendszerének és a hozzá tartozó szennyvízelvezető rendszer eltömődését a következő tisztítási módszerek szüntetik meg:

A szilva tisztításának vegyi módszere

A vegyi anyagok nem csak vészhelyzet esetén szükségesek, ha a víz nem áramlik jól a fürdőből, hanem profilaktikus anyagként is. A szappanmaradványok, iszapok és biológiai üledékek felhalmozódásának oka forró vízzel való oldhatatlansága. A savakat és a lúgokat tartalmazó vegyi anyagok alkalmasak a törmelékrészecskék közötti zsíros kötések elfogyasztására, és a nyomást követő mosás megszünteti az összes szemétlerakódást a leeresztő csőből.

Elfogadhatatlan, hogy több vegyi anyagot egyidejűleg használjanak annak érdekében, hogy elkerüljék egészségük káros hatásait és az egészségügyi berendezések anyagára nehezedő hatást.

De a vegyi anyagok csak biológiai természetű blokkolásokkal foglalkozhatnak. Továbbá, ha a víz szinte nem ürül, vegyi anyagok nem ajánlottak. Ebben az esetben kívánatos visszahívni a mechanikus tisztítási módszereket.

Mechanikus tisztítóeszköz a fürdőszobában

Emlékszünk rá, amikor a vegyi tisztítás nem adta eredményeit. Ezután a vízelvezető rendszert és a szennyvízcsatornákat egy dugattyúval vagy egészségügyi vezetékkel tisztítják.

A dugattyú használatakor a műveletek sorrendje a következő:

 • A fürdőt fel kell tölteni vízzel, amíg a dugattyú gumiszelepje teljesen el van rejtve;
 • A gumi szelep lefedi a lefolyó lyukat a fürdőszoba alján;
 • Nyomja meg a fogantyút, hogy a törmelék törmelékeit a kiömlőcsőben nyomja.

Ha a víz nem távozik, az ok a csatornába esik. Akkor jobb használni a kábelt. Ehhez a szifoncsövet eltávolítják a csatorna aljzatából, és a helyén egy kábelt helyeznek el. A kábel felhúzása eltávolítja a csőben lévő elakadást. Abban az esetben, ha eltávolítja a blokkoló vizet a fürdőben, ez megkezdődik.

Ne felejtse el, hogy szivárgó állapotban ki kell öblíteni a szifon tartályt.

Növelje a lefolyórendszer lejtését

A víz rosszul kiveszik a fürdőszobából, ha a kisülőcső (vagy csővezetékrendszer) kicsi lejtése miatt a szennyvíz nem ér el a csatornarendszerben. Ez vizuálisan meghatározható. Ezután nem ajánlott vegyi anyagokat használni az eltömődések megszüntetésére. A leeresztő vezeték lejtésének lefelé növelése a csengőcsatorna felemelőjénél vagy a kád felemeléséhez.

Túl nagy a meredekség szöge a lecsapódó víz "gurgling" hatását okozza, ezért tanácsos ragaszkodni a szabványos maximális lejtéshez, ami 15%.

Mechanikus és kémiai módszerek az eltömődések eltávolítására a fürdőszobában

A tulajdonosok minden lakás előbb-utóbb szembesülnek a probléma eltömődését felemelők. Még a gondos működés sem garantálja a szennyvíz kommunikáció örök működését, mivel a szennyeződés a csövek belső felületén még felhalmozódik.

Az eltömődés kialakulásáról a következők jelennek meg: lassú kiáramlás a vízből, kellemetlen szag megjelenése a lefolyó lyukból.

A stagnálás okai

Amikor a víz megromlik, más eredetű lehet:

 • mechanikus - a csatornába belépő idegen tárgyak következménye - emberi szőr, állati szőr, szövetszál, homok vagy föld;
 • működési - vészhelyzetek a kommunikációs rendszerben, berendezések kopása.

A csatorna csekély dőlése hátránya a javítási fázis alatt megengedett. A szennyvízcsatorna keskeny csöve (kis átmérője) hiba a javítás vagy a tervezés során.

Humming csövek a fürdőszobában - hogyan oldja meg a problémát megtalálható a honlapon található anyagokban.

Ebben a cikkben többet találhat a csatornaelzáródások kiküszöbölésére vonatkozó lehetőségekről.

orvosság

Lehetőség van az eltömődés mechanikai vagy kémiai tisztítására.

Amikor a víz rosszul lecsapódik, a háztartások üledékeinek felhalmozódásának okai: szappan vagy zsír, szemét, egyéb biológiai eredetű hulladék. Rendszerint a talaj felhalmozódását olyan speciális szerekkel lehet eltávolítani, amelyek lúgot vagy savat ("Mole", "Mr. Muscle", "Flup", "Tireth") tartalmaznak. Ezek a keverékek porok, granulák, gélek és folyadékok formájában kaphatók.

A vegyszerek használatának szakaszai

 1. Olvassa el részletesen a csomagon található utasításokat.
 2. A javasolt dózist öntse be / öntsön a lefolyó lyukba.
 3. A szükséges időtartam fenntartása.
 4. Lefolyó víz.
 5. Ha a víz lassan megy, ajánlatos ismételni az eljárást.

Csővezeték tisztítása dugattyúval

Ha a víz még mindig rosszul van lemosva, használjon speciális tisztítószerrel - egy dugattyút (egy gumi félgömb alakú csatorna tisztítására szolgáló eszköz, amely egy fa fogantyúra van szerelve).

 1. Víznek a fürdőszobába a szelep magasságában történő vizet (végül is olyan víz, amely "kinyújtja" a felhalmozódott szennyeződést).
 2. Csatlakoztasson egy dugattyút a mosogatóhoz úgy, hogy a gumi szelep teljesen lefedje a leeresztő nyílást, és jól illeszkedik a fürdő felületéhez.
 3. Óvatosan csukja be a fürdő tetején található túlfolyó lyukat, hogy elkerülje a piszkos víz túlfolyását.
 4. Ahhoz, hogy a dugattyú néhány éles és erőteljes mozgást fel / le, próbálja meg ne szakadjon a gumi szelep a fürdő felületéről.

Vízvezeték: típusok és használati szabályok

A vízvezetékcső vízvezetékkel történő tisztításának módját súlyos eltömődések esetén kell használni, ha nincs értelme tisztítani kémiai eszközökkel.

A nem professzionális munkavégzéshez többféle kábeltípus létezik:

 • kötél - átmérő 6 mm, horganyzott acélból. Megváltozik a tartósság, a rugalmasság, amely lehetővé teszi a kanyarok és a kommunikáció ízületének könnyű leegyszerűsítését. A kábel vége ecsettel van ellátva, amely lehetővé teszi, hogy a szemét golyókat a csövekből húzza ki. Az otthoni igények optimális hossza - 2,5 - 5 méter. A piszok laza felhalmozódása ellen fordul elő.
 • rugós seb - átmérő 9 mm. A szerkezet formájú, csavarvonalban (üreges belső), és fogantyúval (a hajlított tengely típusától függően). A készüléket rugalmasság jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen legyőzze a csatornák minden fordulóját. Nincsenek speciális fúvókák, a kivitel csúcsra vagy kanyarra ér véget, megkönnyítve a kommunikáción belüli előrehaladást.

A csatorna tisztításának sorozata

 1. A szerkezet vége a leeresztő nyílásba vagy a cső kimeneti nyílásába kerül.
 2. A kábel könnyedén mozgatható (különben lehetséges a műanyag kommunikáció felületének károsodása), és az óramutató járásával megegyező irányba az óramutató járásával megegyező irányba kell fordulnia.
 3. Ha az eszköz nem halad előre, növelni kell a forgatást. Talán a szennyeződés felgyülemlik. Ellenkező esetben meg kell próbálnod kivenni az alomot a csőből, ecsettel feltekerni (a készülék végén).
 4. Az eltömődés leküzdése után (akkor érzitek az ellenállás hiányát, amikor a szerszám mozgásban van), a víz elkezd elhagyni, majd még több mozgást hajt végre az eszköz előre-hátra.
 5. A kábelt eltávolítjuk, vízben mosogatószerrel öblítjük és szépen hajtogatjuk.

Ha egyszer sem lehet tisztítani a lefolyót (a víz nem távozik el), meg kell ismételni a tisztítási lépéseket.

Ajánlások az elzáródások megelőzésére

A kommunikáció lecsapolásának számos módja lehetővé teszi, hogy megbirkózzon az eldugulási csatornák problémájával. Az iszapdugók előfordulásának minimalizálása érdekében tanácsos karbantartási munkákat végezni és speciális szerszámokat használni, hogy megakadályozzák a törmelék belépését a lefolyó lyukakba.

 • a használati utasítás elolvasása után bármilyen speciális vegyi anyag használatát elő kell írni. Ügyeljen arra, hogy válassza ki a kompozíciót
 • bizonyos típusú lefolyócsövekhez (fém vagy műanyag). Nem ajánlatos egyszerre több különböző készítményt alkalmazni;
 • a hulladékkommunikációt rendszeresen meg kell tisztítani dugattyúval, még akkor is, ha nincs eltömődés jele;
 • telepítsen speciális kis hálót a szemétgyűjtéshez a leeresztő nyíláson;
 • A fürdőszoba vegyi összetételének kiválasztásakor előnyben kell részesíteni azokat a termékeket, amelyek feloldhatják a hajat.

Miért kell nagy figyelmet fordítani a megelőzésre a szennyvíz eltömődésének megelőzése érdekében? Ezek a lépések sokáig lehetővé teszik a hirtelen vagy gyakori "stagnáló" víz keletkezésének elkerülését, segítve a csatorna-kommunikáció jó állapotban tartását.

A fürdőszobában eltömődött tisztítószerek - a leghatékonyabb módszerek

A fürdőszoba az egyik leglátogatottabb hely a házban. A folyamatos mosás arra a tényre vezet, hogy nagy mennyiségű szőr és más szerves hulladék halmozódik fel a lefolyó belsejében. Ennek eredményeként erős eltömődés jön létre, és a víz nem távozik el, és a jövőben kellemetlen szagot okozhat a lefolyóból. Egyszerű eszközökkel tisztíthatja ki a zuhanást a fürdőszobában.

A dugattyú az elzáródások ellen

Otthon, hogy megbirkózzanak az eltömődés eltömődésével a fürdőszobában, segít a dugattyúban. A légi folyosó elkerülése érdekében a felső nyílást a dugóhoz vagy rongyhoz kell lezárni a vízelvezetéshez. A vazelin vagy bármilyen zsíros krém segít megakadályozni, hogy a dugattyú jobban illeszkedjen a WC-tál peremébe. Ezután be kell állítani a dugattyút a lefolyó lyukba, és intenzíven és élesen el kell kezdeni a szennyeződést, hogy megszabaduljon tőlük.

Ha az előző módszer használata nem hozott eredményt, akkor a következők szerint járhat el. Az eltömődések elleni hatékonyabb védelem érdekében a fürdőt pontosan egyharmaddal kell kitölteni vízzel. Használjon dugattyút, szivattyúzza a csővezetékbe, és húzza ki. A mozgásnak ugyanakkor élesnek kell lennie. Folytatni kell ezt az eljárást mindaddig, amíg nem lehet teljesen átszúrni a csővezeték kifolyónyílását a szennyezettségtől.

Mechanikus kábel tisztítás

Mit kell tennie egy olyan helyzetben, amikor a forró víz nem képes megbirkózni a szennyvízcsatorna zárolásával és a dugattyúval? Ebben az esetben a kábel a legbiztosabb lesz. Óvatosan kell eljárni, mert ilyen eszközzel könnyen károsíthatja a műanyag csöveket és szivároghat.

Ahhoz, hogy a kábelt magához tegye, szüksége lesz egy fém hajlékony vezetékre. Ezután a kábel egyik végét meg kell hajlítani, hogy egy kis horog legyen. Kényelmesebb lesz, hogy a kidobó lyukba ragadt szemetet ragasszák és húzzák ki. Ami a második végét illeti, egy darab ruhát kell hozzáfűzni hozzá, és fogantyúval.

Óvatosan csúsztassa be a kábelt a lefolyócsőbe, és próbálja meg áttörni a felgyülemlett szennyeződéseket. A tisztítás érdekében a készüléket az óramutató járásával megegyező irányba forgathatja. Ezután húzza ki a kábelt a maradék szemetet.

Az eltömődés teljesen leöblítéséhez szükséges, hogy a csapadékot forró vízsugárral öblítsük ki a zuhanyzóból vagy a csaptelepből. Ez a módszer az egyik leghatékonyabb ma. Ezt a legtöbb vízvezeték-szerelő használja.

Szóda kisebb elzáródásokhoz

Annak érdekében, hogy megbirkózzanak egy kis elzáródással a fürdőben a dugattyú nélkül, a szódabikarbóna hozzáadásával hozzájárul a szódához. Ehhez:

 • öntsön 125 mg minden egyes terméket a leeresztő nyílásba;
 • töltse fel a szódát és a sót 3 csésze forró vízzel;
 • ne használja a fürdőszobát 7 órán keresztül;
 • Ezután az ürítőt forró vízzel ki kell öblíteni.

Az egyik legkedveltebb módja annak, hogy megszüntessék a szennyvizet a leeresztőnyílásban rögtönzött eszközökkel, hogy a szódát ecettel használják. Ezek az összetevők reagálnak egymással, és hatékonyan blokkolják a tönköket. Ehhez az eljáráshoz 70% -os ecetsavat (200 ml) és 3 ecetsavat kell alkalmazni. l. szóda.

Óvatosan kell eljárni az ecettel való munkavégzés során, mert nagyon kémiai égési sérülést okoz. A szódát a lefolyóba öntjük és ecetsavval töltöttük. Ezután várjon 40-50 percet, és óvatosan tisztítsa meg a lefolyót forrásban lévő vízzel, amíg a hab és a ecet habja teljesen eltűnik. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a módszer csak a szerves eredetű szemét elpusztítását teszi lehetővé. Ha a fürdőkád eltömődött és szervetlen szennyeződésekkel kell tisztítani, akkor a legjobb, ha kábelt, dugattyút vagy tárolót készít.

Egyéb hatékony módszerek

Ha a fürdő nem túlságosan eltömődött, használhatja a citrom használatát. Ehhez a három közepes citrusgyümölcsű gyümölcslevet a leürítő állományba kell szorítani, és várni kell 40-60 percet. A gyümölcslé több volt, akkor előzetesen tartsa a citromot forró vízben. Ezután nagyon forró vízzel kell kifújnia az állományt. Ez a módszer nemcsak a kádban lévő szemetet, hanem a kellemetlen szagot is kiküszöböli.

Videó - bevált tisztítási módszerek:

A szennyvíz elvezetését a porlasztónyílásban egy porszívóval lehet megszüntetni, amely visszafutási funkcióval rendelkezik. Ennek a módszernek a hatása erős légnyomás alkalmazásán alapul. A szakértők nem javasolják ezt a módszert, mivel a víz bejuthat a porszívóba. Ha mégis úgy dönt, hogy eltávolítja az eltömődést a fürdőben ezzel a módszerrel, törölje le a leeresztő lyuk peremét. Ezután csatlakoztassa a porszívó csövet, amelyet korábban egy kendővel burkolt a lefolyóba, és kapcsolja be a hátrameneti tisztítást.

Mi van, ha a népszerű módszerek nem segítenek?

A hardverraktárakban értékesített vegyi anyagok segítenek gyorsan és hatékonyan megszabadulni az eltömött törmelékektől. Úgy tervezték, hogy megszüntesse a szerves alapú szennyeződést (haj, kedvtelésből tartott szőr, élelmiszerhulladék stb.). Segítségüket akkor használják, amikor lehetetlen megbirkózni egy elfojtott fürdőszobával, népi jogorvoslatokkal.

Mi a legjobb módja a háztartási vegyi anyagok vásárlásának? Annak ellenére, hogy ezeket a gyógyszereket hab, por, gél és granulátum formájában adják el, mindegyiknek majdnem azonos összetétele van.

A szennyezett csövek tisztítása a fürdőszobában KROT tisztítóval - videó:

Az alábbi tippek segítenek tisztítani az erősen szennyezett csövet:

 • nagyon fontos az utasítások elolvasása a kémiai oldószerek eltömődése előtt;
 • A szakértők javasolják az oldószerek kiválasztását az eltömődések eltávolítására a cső jellegénél (pl. Műanyag vagy öntöttvas);
 • mind a por, mind a folyékony készítmények ugyanolyan hatásosak, ezért nem számít, hogy milyen típusú készítményt használnak fel az erős csapadék tisztítására a fürdőszobában;
 • az oldószereket folyadék formájában azonnal elöntik a lefolyóba, és a szemcséket vagy porokat öntik, majd forralt vizet öntünk bele;
 • Miután a gyógyszer eltelt, a lefolyót alaposan ki kell öblíteni meleg vízzel.

Nagyon fontos gumi védőkesztyűt használni az ilyen vegyi anyagokkal való munkavégzés során.

Szennyezést megelőző intézkedések a fürdőben

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a szennyeződést a mosdókagylóban vagy a kád kádban, időt kell fordítani a megelőző eljárásokra. Végrehajtása nem igényel sok időt, és az alkalmazható eszközök minden otthonban megtalálhatók.

Annak érdekében, hogy a vízvezetékek ne legyenek szennyezettek a hulladékkal, és nincs olyan helyzet, amikor a víz rosszul megy végbe, szükségessé válik a leeresztőnyílások speciális hálókkal való védelme. Ez az eszköz segít csökkenteni az élelmiszer-részecskék és egyéb szerves hulladék bejutását a lefolyóba.

 1. A felgyülemlett szemét feloldására legalább havonta egyszer kerüljön sor. Ez olyan helyzetekre is érvényes, ahol az eltömődés nem túl nagy, és a víz szabadon áramlik a csatornarendszerbe. Ez az eljárás megóvja a forgalmi dugókat. A boltban értékesített eszközök (Mole, Tiret Turbo, stb.) Segítségével költheted el.
 2. Az ilyen vegyi anyagok helyettesítésére a szokásos mosópor. Az elzáródások elkerülése érdekében a fürdőkád lefolyónyílásait le kell zárni, és minden 4-5 hónapban le kell mosni. Ezután öntsön egy marék porot, és öntsön forró vizet. 5 perc elteltével a parafát el kell távolítani. Ez a módszer segít megszabadulni a szilva kellemetlen illatától.
 3. Annak érdekében, hogy az elzáródás ne jelenjen meg sokáig, a leeresztő lyukat a vízforraló forró vízzel lehúzhatja. Az ilyen eljárás végrehajtásához 2-3 percen belül kell elvégezni.

Ezenkívül nagyon fontos a csapdába eső haj eltávolítása minden zuhany után.

Víz a fürdőszobában nem hagyja: mi a teendő?

Egy nap, minden embernek problémája van, amikor a fürdőben lévő lefolyó eltömődik. Ne rohanjon, hogy hívja a vízvezeték-szerelőt, próbálja meg tisztítani a lefolyót. Nem olyan nehéz. Miért fordul elő stagnálás, tisztítási módok - dugattyú, kábel használata. Megelőző intézkedés.

Miért fordul elő a stagnálás?

Két ok van arra, hogy a víz rosszul kezdett leengedni: mechanikus és működőképes.

Figyelem! A mechanikai ok az, hogy a cső eltömődését az okozza, hogy idegen tárgyak lépnek be a leeresztő csőbe. Ez lehet homok, haj, kedvtelésből tartott haj, és így tovább.

A működési ok a sürgősségi esetek következménye a kommunikációs rendszerben. A régi felszerelések kopása miatt. Lehet, hogy a leeresztő cső vagy a kicsi átmérő elégtelen. Ez megsértheti a tervezést vagy javítást.

Mik a tisztítási módszerek?

Mechanikusan és kémiailag tisztítható. Használat közben háztartási üledékeket, például szappant és zsírt, hajat és más szennyező anyagokat gyűjtenek össze a mosogatóban. Ezek a lerakódások miatt a víz rosszul kezd.

Ezek a klaszterek megpróbálhatják eltávolítani a speciális eszközöket. Használat: "Mole", "Tiret", "Mr. Muscle". Porkészítmények, koncentrált folyadékok, gélek és még granulátumok formájában készülnek. Válassza ki az alapok kényelmes összetételét.

Kémiai vegyületek alkalmazása:

 1. Először meg kell tanulmányoznia a felhasználási útmutatót, amely a kiválasztott termék csomagolásán található.
 2. Ezután öntsön vagy öntsön a lyukba úgy, hogy a csomagoláson feltüntetett pénz mennyisége csökkenjen.
 3. Jegyezd meg az utasítások szerint eltelt időt és menj az üzleteddel.
 4. A megadott idő elteltével ürítse ki a vizet.
 5. A leürítés hiányos tisztítása esetén az eljárást meg kell ismételni.

A dugattyú használata

Amikor a mechanikai módszer használható dugattyú. Ez egy speciális eszköz az eldugult csövek tisztításához. Hogyan kell helyesen alkalmazni?

 1. Írja be a fürdővizet, hogy teljesen lefedje a vízmegállító szelepet. A víz felgyullad, hogy a szennyeződést a dugattyúval való érintkezés után felemeli.
 2. Vegye ki a dugattyút és tegye le a lefolyóba úgy, hogy bezárja a leeresztő lyukat, és elég feszes legyen a fürdőhöz.
 3. Ne felejtse el bezárni az ablakot a víz túlcsordulásához, amely a fürdő tetején található. Ez az eljárás után megvédi a piszkos folyadék túlfolyását.
 4. Tegyen egy 5-6 csapot élesre és elég erősen a felfelé nyomáshoz. De csak anélkül, hogy kivenné a szelepet a fürdőszobából.
 5. Vegye ki a készüléket, hogy a víz megakadályozza az eltömődést a lefolyóba.

Kábel használat

A vízvezeték kábel használata mechanikus tisztítást jelent. Ez az utolsó lehetőség a lefolyó tisztítására, és a legsúlyosabb és időigényes. Ezt akkor használják, amikor már mindent megpróbálták, de semmi sem segített.

Az otthoni használatra szolgáló kábeleket az alábbi típusok használják:

 • kötél, amelynek átmérője hat milliméter. Horganyzott acélból készült. Nagyon tartós és rugalmas. Könnyedén legyőzte a csatorna ízületét és kanyarulatait. A kábel végén egy ecset látszik, amellyel elvezetik a szemetet a csövekből. Otthoni használatra elegendő megvásárolni öt métert. Ez a kábel is lazább szennyeződést okoz.
 • rugós csavar, amelynek átmérője kilenc milliméter. Megjelenésében ez a design spirálba van tekerve. Üres belül. Ezzel a kialakítással fogantyú van. Ez a kábel nagyon rugalmas. Elég könnyen átmegy a szennyvíz elvezetésében. A végén nincsenek további elemek. A csúcs vagy a kanyarral végződik, ami megkönnyíti a csövek mozgását.
 1. A kábelt behelyezzük a mosdó fürdőszobába.
 2. Lassan és egyenletesen haladjon előre a csöveken keresztül, mintha az óramutató járásával ellentétes irányba fordult volna.
 3. Ha az előleg gyengébb, meg kell növelni a kábel forgását. Ily módon az eltömődés átkerül. Ha nem megy, meg kell próbálnod felszedni a kábel végén lévő feszítőcsövet, és húzza ki.
 4. Ha úgy érzi, hogy a víz elkezdett átadni, akkor még néhány mozdulatot kell tennie előre-hátra.
 5. A lefolyó tisztítása után a kábelt tisztítószerekkel kell öblíteni, szárítani és tisztítani a helyiségben.

megelőzés

A megelőzés a legjobb megoldás az elzáródások kezelésére.

 1. Rendszeres időközönként a szilva kezelést kémiai eszközökkel kell elvégezni. Nem kell megvárnia, hogy a stagnálás bekövetkezzen, és a víz ne menjen a lefolyóba.
 2. Néha dugattyút is használhat. Néhány mozgás nem nehéz.
 3. Néha meg kell szüntetni a szifont, és tisztítani kell a piszkos lerakódásoktól.

Ezeket a módszereket nem lehet nehéz elvégezni néha. De akkor nem veszi át a csövek alapos tisztítását és a lecsapolást. És ha mindezek után megtörténik, akkor megteheti magad.

Ne engedje le a vizet a fürdőszobában

Fürdőszoba - ez az egyik legfontosabb és leggyakrabban látogatott hely. A fürdőszobában naponta legalább kétszer megtisztítjuk magunkat - reggel és este. Néha a fürdő túl intenzív használata miatt vannak elzáródások. Kezdetben a víz rosszul kezd. Ha a probléma nincs időben kiküszöbölve, a csövek teljesen le lehetnek zárva. Tehát, ha a fürdőben lévő víz nem megy el - mi a teendő?

Miért szennyezett a szennyvíz?

A szennyvíz átjárhatóságának legfőbb oka a szappanmaradvány, a zsír és a szennyeződés. Nalivaya a cső belsejéből, ők károsítják a vízelvezető és a szennyvíz átjárhatóságát általában. A szennyvízcsatornák okai a következő kategóriákra oszthatók:

 • Mechanikai. A különböző tárgyak - rongyok, apró kövek, kedvtelésből tartott haj, haj stb.
 • Teljesítmény. A csatornarendszer helytelen használata, a megelőző intézkedések hiánya vagy nem időszerű végrehajtása miatt merül fel.
 • Ember alkotta. Az építés során elkövetett jogsértések miatt - a helyszín rossz választása a kommunikáció építéséhez, a csővezeték lejtésének megválasztása során elkövetett hibák miatt. Az ember által gyártott kategóriába tartozik a vészhelyzetek miatt bekövetkező zavarok - a csövek fagyasztása, törés, valamint a szerkezeti elemek romlása.

Ha a víz rosszul jár a fürdőből, próbálja meg kitalálni az okot.

Fontos! A mechanikus szennyeződéseket csak akkor lehet eltávolítani.

Hogyan lehet megszüntetni az eldugulást?

Az elakadások megszüntetésére az alábbi módok állnak rendelkezésre, ha a fürdőben lévő víz nem szűnik meg:

 • Kémiai.
 • Mechanikai.
 • Hidrodinamikai.

Az egyik vagy másik módszer kiválasztása a szennyvíz megsértésének okaitól függ. Néha, a forgalmi dugó teljes kiküszöböléséhez egyszerre többféle módszert kell használni.

Kémiai tisztítás

Különleges, maró lúgokkal vagy savakat tartalmazó termékek ("Tiret", "Mole").

Fontos! A kémiai anyag alkalmazása előtt gondosan olvassa el a címkét az utasítással. Meg fogja találni, hogy mely csővezeték anyagokat használják ezt az anyagot, milyen eltömődést okoz. A címke tartalmaz információkat az eszköz használatáról.

Az elzáródás kémiai eszközökkel való eltávolítására szolgáló algoritmus a következő:

 1. Olvassa el a címkén feltüntetett utasításokat.
 2. Öntsük a csőbe a megfelelő mennyiségű pénzt.
 3. Várjon egy kis időt (az útmutatóban feltüntetett), hogy a vegyi anyagok megzavarják az eltömődést.
 4. Kapcsolja be a vizet, és nézze meg, hogyan hagyja el a fürdőt. Ha a víz még mindig nem távozik a fürdőszobában, annak ellenére, hogy nincs látható elzáródás, próbálkozzon más tisztítási módszerrel.

Fontos! Annak érdekében, hogy ne károsítsa a vízvezeték-felszerelést és a saját egészségét, mindenképpen ne keverjen össze különböző vegyszereket.

Az elzáródások mechanikai eltávolítása

Ha nem tudja kiküszöbölni a dugót kémiai eszközökkel, és a fürdőben lévő víz még mindig rosszul lecsapolt, próbálja meg a rendszert egy dugattyúval vagy speciális vízvezetékkel tisztítani.

Csővezeték tisztítása dugattyúval

A dugattyú segít a vízfolyás helyreállításában, ha a probléma nem túl nagy, és az elzáródás nem globális:

 1. Helyezze a régi ruhákat. A munka elég piszkos.
 2. Adjunk vizet a fürdőbe úgy, hogy a dugattyúból származó gumi szelep teljesen víz alatt legyen.
 3. Nedves ruhával zárja le a túlfolyó lyukat. Szükséges, hogy a víz, amely megnyomja a dugattyút, nem esett át a túlfolyó lyukon, és rohant a csatorna.
 4. Fedje le a fürdőkupakot a dugattyú gumi részével.
 5. Kattintson a készülék fogantyúján, hogy a felhalmozott törmeléket vízzel együtt a csatornába tegye.
 6. Nyomja meg többször a dugattyú fogantyúját, amíg az elzáródás teljesen megszűnik.

Fontos! A lefolyó öblítéséhez, a tisztítás végén zárja le a leeresztő lyukat, töltse fel a fürdőt forró vízzel, majd ürítse le.

Az elzáródások kiküszöbölése kábellel

Ha a fürdőszobában lévő víz rosszul kifolyik, speciális vezetéket használhat a vízvezetékhez. A kábellel való munkavégzés folyamata a következő:

 1. Válasszák le a szifont a csőből.
 2. Engedje le a kábelt a csőbe, és fordítsa el, hogy megpróbálja megnyomni a kialakított dugót. Ahhoz, hogy jobb kábellel feküdjön a kezében, tekerje a gyűrű végét.
 3. Ha a kábel el van temetve egy akadályban, és nem megy tovább, akkor nyomja meg újra és fordítsa meg. Lehetséges, hogy megbotlik a parafából.
 4. Időnként húzza ki a vezetéket a csőből és tisztítsa meg a szemetet.
 5. Folytassa a kábelt, amíg az elzáródás teljesen megszűnt.

Fontos! A nyári házban egy otthoni szennyvízcsatorna vagy "szövés" esetén a 7-8 mm átmérőjű kábel alkalmas. Az ilyen kábeleket a háztartási áruházakban értékesítik.

Hidrodinamikus tisztítás

Ez az eltömődés megszüntetése a víz segítségével, amelyet a csőbe nyomás alatt vezetnek be.

Fontos! A hidrodinamikus tisztításhoz kompresszoros készülékre van szükség speciális tömlőkhöz. Ezért valószínűleg ilyen probléma-kiegyenlítési módszernek hívnia kell szakembert.

A hidrodinamikai berendezésekkel végzett munka, ha a fürdőben lévő víz nem szűnik meg:

 1. Készítse elő a teljes berendezést.
 2. Távolítsa el a szifont a leeresztő csőből, helyezze be a csövet a csőbe.
 3. Kapcsolja be a kompresszort, nyomja be a nyomást vízzel.
 4. Ha a víz szabadon kijön a fürdőből, kapcsolja ki a kompresszort. Ha a blokkolás továbbra is fennáll, próbálkozzon újra.

Fontos! A hidrodinamikát a leghatékonyabb, leghatékonyabb és legbiztonságosabb szennyvízelvezetési módszernek tekintik.

A fürdőben lévő víz rossz, nincs eltömődés - növeljük a lefolyó rendszer lejtését

Abban az esetben, ha a víz rosszul hagyja a fürdőt a lefolyórendszer elégtelen lejtése miatt, a vegyszerek használata haszontalan. A probléma megoldása ebben az esetben a lefolyó lejtésének növelése lesz. Ennek két módja van:

 1. Emelje fel a fürdőt.
 2. Csökkentse a csatorna felszálló csengését.

Fontos! Ha a dőlésszög ellenkezőleg túl nagy, az összefolyó víz jellegzetes buborékoló hangot ad. Ezért kívánatos az optimális maximális lejtés megfigyelése - 15%.

Videó felvétel

Amint látja, sokféle módon lehet tisztítani a csatornarendszereket. De a legjobb módja az elakadások megszüntetésének, hogy megakadályozza őket. Ne feledje!

Miért nem mozdul el a fürdőben lévő víz: 3 tényező

Ha a víz nem ürül ki jól, akkor be kell lépnie.

Valószínűleg sokan kíváncsiak voltak mit tenni - ha a fürdőben lévő víz nem megy el? A helyzet természetesen hazai, de meglehetősen gyakori, és minden lakásban és házban előfordulhat. Ennek a problémának három fő oka van, amelyek megoldhatók önmagukban anélkül, hogy a varázslót a házra hívnák.

Most meg fogjuk érteni ezeket az okokat és megtudjuk, hogyan kell megbirkózni velük.

Fürdőszobai hibák

1. faktor - piszkos szifon

Először is meg kell ismernünk a szifonokat:

 • A fürdőszobai szerelvények kétféle típusúak lehetnek: palack és V alakú szifonok (az egyikük a felső képen látható);
 • valójában a szifon olyan vízzárást hoz létre, amely leválasztja a szagot a csatornacsövön;
 • emellett a szifonnak van egy alsó szelepe - ez egyfajta dugó vagy fürdõdugasz, amely lehetõvé teszi a víz visszatartását;
 • vannak szifonok túlfolyással, és a legtöbb esetben az utasítás azt ajánlja, hogy használja őket, de ez az, ha van egy túlfolyó (lyuk) a fürdőszobában;
 • de bármilyen szifon van, az oka az elzáródásnak mindig a vízkapu területén van - a szemét szennyezett a piszkos vízből;
 • ugyanaz az ok arra a kérdésre ad választ, hogy hogyan lehet megszabadulni a szagtól, amely kiemelkedik a piszoktól és a stagnáló mosószerektől;
 • A probléma megoldása meglehetősen egyszerű - le kell csavarni a szifont, szét kell szerelni és mosószerrel mossuk folyó vízben;
 • de ha van víz a tartályban, akkor egy fürdõszelep jól szolgál majd - a kipufogót leállíthatja, és csak a szifon alsó részét távolíthatja el.

Néha hallja a kérdést, hogy miért fordul elő fekete az acél vagy az öntöttvas fürdőben, míg az akrilszerűek rendben vannak. Ez a víz kölcsönhatása a festékkel, és semmi sem tehet itt. Bár alaposan mossa le, a folyamat sokkal lassabb lesz.

2. faktor - blokkolt cső a felemelőhöz

Az egészségügyi berendezések leggyakoribb helye

A fenti ábra a vízvezeték szerelvények leggyakoribb helyét mutatja. Értsük meg, mit tegyünk - ha a víz egy csomóponttal rosszul megy.

Ha nincs víz a mosogatóban és a fürdőszobában, és minden rendben van a mosogatóval, akkor azt jelenti, hogy az eltömődés valószínűleg a zöld területen, a mosogató előtt áll. Tehát kirekesztés mellett meg tudja határozni az eltömött területet a tisztításhoz.

Ha eldönti, hogy hol keletkezett az eltömődés, akkor nem szükséges az egész lefolyórendszer, csak egy szakasz, és valószínűleg nincs felülvizsgálat. Ennek következtében csak a vízvezeték kábelét lehet a csőbe vezetni az eltávolított szifonon keresztül (semmiképpen sem ezt a lefolyóban).

A fürdőszobában túl alacsony, és nem is könnyű eljutni hozzá. Ezért ilyen esetben sokkal kényelmesebb lesz, ha eltávolítja a szifont a mosogató alatti bejárattól, és behelyezi a kábelt a mosdóban lévő fürdőszobába.

A tisztításhoz használt vízvezeték kábel különböző hosszúságú lehet, és akár kapronból, akár acélból készül (az ár közel azonos). Egy átlagos fürdőre öt vagy akár három méterre van szükség.

A magánszektorban ez kicsi lehet - a fürdőszobák közötti távolság túl nagy, és 10 méterre van szüksége. De ez nem mindig így van - ha van felülvizsgálat, akkor a távolságok jelentősen csökkentek.

Ne használjon fémkábelt csupasz véggel - még fémcsöveket is karcoljon, nem is említve a műanyagokat. És ezek ugyanazok a karcolások, mint csapdák a szilárd anyagok számára, vagyis visszatartják őket, ami blokkolást eredményez.

3. faktor - a blokkolás nem a lakásban van

Szennyvízcsatorna a WC-ben

És most megpróbáljuk kitalálni, hogy miért nem távozik a víz a szaniterekből. Ne feledje, hogy a legfrissebb a WC. Először is meg kell találnod, hogy a dolgok hogyan mennek a szomszédokkal.

Ha minden rendben van, akkor azt jelenti, hogy van egy felszálló, amelyre a projektnek felül kell vizsgálnia. De lehet, hogy nincs. Ebben az esetben a ventilátor tetején áthaladhat a csövön - távolítsa el a lefolyót a WC-ből, és ingyenes hozzáférést biztosít a felszállóhoz - rendszerint elegendő kábel öt vagy akár három méterig.

A fotószivárgó rendszerben, az alagsorban

De mit kell tennünk abban az esetben, ha árvíz van a lakásban, és az első emeleten vagy ugyanazon a helyzeten élsz a szomszédokkal az alján, egészen az első emeletig? Ebben az esetben az ügyet az alagsorban kell keresni.

Az elzáródás az egyik fordulóban van. Itt kissé könnyebb lesz, mivel a projekt szerint mindegyik fordulót ellenőrizni kell. A kizárás elve alapján járjon el, és az alag túlsó végétől kell kiindulni - távolítsa el a kupakot a felülvizsgálatból, és ha nincs víz, csukja be és menjen a következő fedélre.

Tegyük fel, hogy megnyitotta az utolsó változatot, de semmi sem jött ki a csőből, de amikor megnyitotta az utolsóat, innen jött a víz. Következésképpen az elzáródás az utolsó és az utolsó előtti felülvizsgálat között lesz, és valószínűleg térd.

Ilyen problémák merülnek fel a bérlők gondatlansága miatt - csak valaki mosogatás után öntözi a vizet a WC-ben, de még mindig van valami póló, amely az állványon halad, és bármelyik kanyarban elakad.

következtetés

Ha otthoni vízvezetékkel rendelkezik, akkor mindig eltávolíthatja a blokkolást saját kezével anélkül, hogy vízvezeték-szerelőt kellene hívnia. De ami a legjobb, ha időről időre különböző tisztítószerekkel profilaxist végzünk - ebben az esetben az elzáródás valószínűsége minimálisra csökken.

És ha bármilyen kérdése van - nézze meg a videót ebben a cikkben, és beszéljen a megjegyzésekben.

A fürdőben lévő víz rosszul működik: tegyen lépéseket

A fürdőszoba valószínűleg az egyik leggyakrabban látogatott hely a házban. Itt naponta megtisztítjuk reggel és a munkanap végén. Az intenzív működés gyakran elzáródásokat okoz.

Először is, a fürdőben lévő víz rosszul működik. Ha a probléma nem oldódott meg idõben, csõelzáródás léphet fel.

A modern személyiségek fürdőszobája nem luxus, hanem szükségszerűség

A cső eltömődésének okai

A fürdőben a cső eltömődésének fő oka a szennyeződés, a szappanmaradék és a zsír. Halmozódnak a csövekben, lerakódásokat képeznek, ami megakadályozza a csatornarendszer megfelelő működését.

A cső eltömődésének okai:

 • A mechanikai blokkok a szennyvízrendszerbe belépő különböző tárgyak (rongyok, érmék, apró kavicsok, haj, állati csillogás stb.) Következményei.
 • A csövek működési elzáródása a nem megfelelő működés vagy a megelőző intézkedések hiányának következménye (pl. Rendszeres tisztítás speciális eszközökkel).
 • Technogén zavarok következnek be az építési szakaszban a technológia megsértése miatt (a csövek helytelen lejtése, a helyszínen történő helymeghatározás hibái, stb.), Kommunikációs balesetek (töréscsövek, fagyasztás stb.) Vagy a fő szerkezeti elemek kopása.

A víz stagnálása a fürdőben

Ha a víz rosszul kijön a fürdőből, próbálja meg kitalálni az okot.

Felhívjuk figyelmét, hogy csak a mechanikus blokkolást távolíthatja el.

Az elzáródás megszüntetésének módjai

A csatornaelzáródások kiküszöbölésére számos nagyon egyszerű módszer létezik:

 • Vegyi cső tisztítása.
 • Mechanikus cső tisztítás.
 • A csövek hidrodinamikus öblítése.

A szennyvízelvezetés kiküszöbölésére szolgáló módszer kiválasztása attól függ, hogy kialakul-e. Gyakran több módszert kell használni a cső teljes tisztításához.

Kémiai tisztítás

A legtöbb esetben, ha a fürdőszobából származó víz nem megy el, az ok a szappanmaradványok, zsírok, szennyeződések és egyéb biológiai hulladékok felhalmozódása.

Gyakran előfordulhat, hogy ez a fajta eltömődés speciális eszközök segítségével eltávolítható, például alkáli vagy savas ("Mole", "Tireth" és mások). Porok, granulátumok, gél vagy folyadék formájában készülnek. Mindegyik olyan összetevőt tartalmaz, amely eltávolíthatja a biológiai természetű elzáródások okát.

A cső tisztítószer kiválasztásakor gondosan olvassa el a címkét.

Részletes információt tartalmaz arról, hogy milyen típusú csővezetéket kíván használni, milyen blokkolások vannak eltávolítva.

A címkén is részletes útmutatás található az eltömődés megszüntetéséhez.

Vegyszerek az elzáródások megszüntetésére

Természetesen az egyes vegyi anyagok használata egyedülálló.

Az alkalmazás általában több szakaszból áll:

 1. Óvatosan olvassa el a címkén lévő utasításokat.
 2. Töltse fel a szükséges anyagmennyiséget a csőben.
 3. Várakozunk egy ideig, amíg a vegyi anyagok el nem távolítják el az elzáródást.
 4. Kapcsolja be a vizet, és nézze meg, hogy a probléma meg van-e erősítve.
 5. Ha a víz nem távozik, kérheti szakemberek segítségét, vagy tisztítsa meg a csövet más módon.

Az egészségügyi vagy vízvezeték-berendezések károsodásának elkerülése érdekében ne keverjen össze több terméket egyszerre.

Mechanikus tisztítás

Ha az eltömődést nem tisztíthatja kémiai módszerrel, akkor a csövet kézzel kell tisztítani dugattyúval vagy speciális kábellel.

 1. Fedje le a fürdő körül a helyet fóliával, és cserélje ruháját egy különleges darabra - a munka lehet "piszkos".
 2. Töltse fel a fürdőt vízzel úgy, hogy a dugattyú gumiszelepje teljesen el van rejtve.

A gumi szelepet vízzel kell eltakarni.

 1. Fedje le a kád csatorna furatát a dugattyú gumi részével.
 2. Ezután indítsa el a dugattyú fogantyúján lenyomva a csövön keresztül a törmeléket a pihentető vízzel együtt.

Nyomja meg a dugattyú fogantyúját felfelé és lefelé

Ahhoz, hogy tisztítás után teljesen leöblítse a lefolyót, zárja le a leeresztő nyílást, töltse fel a fürdőt forró vízzel, majd öblítse le.

Kábel az elzáródások megszüntetésére

Ha a fürdőszobában lévő víz nem megy el, a kábelcső tisztítása segít:

 1. Távolítsa el a szifont a csőből.
 2. Engedje le a kábelt a csőbe és próbálja meg tolni az eltömődést.

A kábel kényelmes tartásához csavarja a gyűrű egyik végét.

 1. A csőben felhalmozódott törmelék eltávolításához rendszeresen húzza ki a kábelt és tisztítsa meg.
 2. Nyomja meg a kábelt az eltömődés eltávolításához.

Ha az eltömődést eltávolítják, a fürdőből származó vizet fokozatosan le kell üríteni.

Hidrodinamikus tisztítás

A hidrodinamikus eltömődés eltávolítása a csövek vízzel történő tisztítása, amelyet a nagynyomású kommunikációhoz szállítanak. Annak érdekében, hogy az elzáródást ily módon eltávolítsuk, speciális tömlők és kompresszorok szükségesek a vízáramlás nyomásának megteremtéséhez.

Berendezés hidrodinamikus tisztításhoz

 1. Készítse elő a szükséges felszerelést.
 2. Helyezze be a tömlőt a csőbe (a szifon előzetesen eltávolítható).
 3. Kapcsolja be a kompresszort és táplálja a vizet.
 4. Amikor a fürdőből származó víz elkezd elhagyni, kapcsolja ki a kompresszort. Ha a víz nem távozik a fürdőszobában, ismételje meg a fürdőtisztítási eljárást.

A hidrodinamikus tisztítás a leggyorsabb és legbiztonságosabb módszer a csatornarendszer eltömődésének kiküszöbölésére.

Az eltömődés megszüntetésének legjobb módja azonban a megjelenése megakadályozása.

Rossz víz csatorna a fürdőszobában.

Helló urak. Miután a közelmúltban javításra került, hiányzott a fürdőszobában - lassú vízelvezetés. Sertés vasaló Roca 170 * 80, nem emlékszem, hogy melyik elvezető rendszer, de megvásárolta Leroy-ban és a legdrágább volt. A nyomószerkezetet dugóként használják.
Elvileg elvezetik a vizet, de annál kevesebb a víz a fürdőszobában, annál hosszabb ideig tart a vízelvezetés. Az ürítési sebesség nem lépést tart az átlagos víznyomással. Azt is észrevettem, hogy mindig van víz a parafa mögött, látni akartam, mi a baj, de nem gondoltam, hogyan kell szétszerelni ezt a nyomócsövet. Kérem, javasoljon, mi a helyzet, csatolom a fotót.

Amíg nem tisztítod ezt a magasságkülönbséget, nincs mit beszélni.
Vagy hozzászokjon hozzá. vagy emelje fel a lábát.

Tonus írta:
Elvileg elvezetik a vizet, de annál kevesebb a víz a fürdőszobában, annál hosszabb ideig tart a vízelvezetés.

Értékelje az "A" és "B" magasságokat.
Ha a "B" nagyobb, mint az "A", akkor mit szeretne? A víz nem áramlik.

Tonus szerint a képen látható, hogy a kád kicsi, a csavarok a lábakon rendszeresek, ha hosszú ideig változtatod, 60 cm-es magasságig emeljük fel, a kád felett pedig a csatorna jó lesz.

Milyen mega csinált ilyen magas falcsapást?

Tonus, a lefolyó irányát a cső irányába kell tenni - egyenes vonalban.

Köszönöm a válaszokat, azt is kitaláltam, mi volt az ok. Attól tartok, hogy fel kell állnom, mert a fürdőt már csempével átfedik, és az ízületek tömítettek. Mondja meg, hogyan kell eltávolítani a nyomódugót? És akkor az elme blokkolása esetén nem fogom felvenni, hogyan kell eltávolítani.

Úgy tűnik, ezek a dugók egy ujjal húzódnak ki. De a lábak csavarok formájában, csakúgy, mint állva a csempe, ne szakítsa meg? Különösen azért, mert merőlegesek, szögletesek.

Ami mindig megállt egy ilyen látszólag szép képernyőtől a fürdőszobában, az volt a lehetetlenség, hogy a javításhoz hozzáférjen a rögzítőhöz (a műanyag képernyőket elvben nem veszik figyelembe). Érdekes megnézni a fürdőkád hátsó részén található csavarok hosszát, talán ott, amennyire csak lehetséges, ki vannak csavarva. Itt úgy tűnik, hogy megegyezik a helyzetet illetően, vagy a fürdőszobában enyhe zűrzavarba megy.
Egyszerűen festettem a fürdő külső oldalát fehér zománccal, és elhagytam. Talán nem annyira kedves, de van egy medence a többi részével, ahol bármi problémát okozhat, és a szifont meg lehet tisztítani.

Tonus írta:
Mondja meg, hogyan kell eltávolítani a nyomódugót?

Úgy tűnik, hogy az óramutató járásával ellentétes irányban kicsavarodik.
Ui A szifon maga nem jég, gyakran eldugul. IMHO

Jobb negyvenszer egy időben, mint negyven alkalommal. )))

A meghívott vízvezeték-szerelő volt. Annyira magas a padlóról, a szennyvízcsatorna kiderült, hogy a fejlesztőből származik. A szivattyúzás elvégezte a vízvezetékezést, és a fürdő telepítése volt a helyiségjavítás fő mestere. Az egyik nem figyelt, a másik pedig nem vette észre, hogy jobb a fürdő felemelése. A kommunikáció teljes hozzáférése azért van, mert a jobb alsó lap nem ragasztó nélkül, a varratok pedig szilikonok, csak a mosdóhoz kell mozgatni a szekrényt. A mérések szerint a teljesen töltött kád 6 perc és 15 másodperc alatt olvad össze.
Kíváncsi vagyok, tudok-e nyerni valamit, ha valamit felemelek a lefolyó alá, és pár cm-re emelem a lefolyó szintjét a hullámoktól?

Tonus írta:
Kíváncsi vagyok, tudok-e nyerni valamit, ha valamit felemelek a lefolyó alá, és pár cm-re emelem a lefolyó szintjét a hullámoktól?

Tonus írta:
Tehát a padlóról magasra, a szennyvízcsatorna kiderült, hogy a fejlesztőből származik

Mi marad a fejlesztő, általában újra.
És segíthet a szifon felszerelésével, minimális redőnnyel.

És a sifonok hullámosításának kötelező eltávolítása a sarkokat és a csövet.

Tonus írta:
Hogyan távolítják el a nyomódugaszt?

lecsavarta a szálat.

EV.SA írta:
A szifon minimális redővel történő felszerelése valószínűleg segít.

Javadxan, a vízzárás megfékezésére vagy szárítására, amit mérgező bűz okoz.
Jobb, ha a víz lassan összeolvad.
Vagy megpróbálhatod felhagyni a túlcsordulással.

Mazayac írta:
Javadxan, a vízzárás megfékezésére vagy szárítására, amit mérgező bűz okoz.

Milyen ez? Ott és így kiderül a redőny túlzott.

EV.SA, idióta vagyok, nem vettem észre ezt a nyilvánvaló szekvenciát (a csatorna túlzott beáramlása a vízcsapot helyettesíti a szifonban)

Tonus írta:
a teljesen töltött fürdő 6 perc 15 másodperc alatt olvad össze.

a csőben lévő áramlás kicsi, elkezd túlcsordulni, és egyenesen a lyukból fog nőni. itt pedig távolítsd el az összes csempe, és csináld újra szépen a gyermeket)))
a konyhámban fekete smink nőtt fel az olasz sima csöveken (egy mosdó két rekeszzel, lyukakkal), a mosogatóhoz nőtt, a lezárás elhaladt, a bűz elment
kiderült (a korábbi tulajdonos a lakás valószínűleg Krivoruk vagy egy varangy a tárca élt) - a kannabisz a konyhából ment lejtő nélkül

Uraim, ez persze kissé buta, de tudományos szempontból megmagyarázza, miért csinálják ezt? Miért nem tud közvetlenül bekötni a lefolyót a csatornába?

Tonus írta:
Miért nem tud közvetlenül bekötni a lefolyót a csatornába?

Nem mindenki szereti a szennyvíz szagát.

Tonus, a túlcsordulás egy lyuk a fürdő tetején, amelyet a felesleges víz kiszivattyúzására terveztek, ha a tulajdonos bekapcsolta a csapot és elfelejtette. És amit mondasz, vízzáró. Úgy tervezték, hogy megakadályozza a levegő kifolyását a csatornából. Ha kísérletet szeretne végezni - vigyél egy rongyot és egy vízcsapot a WC-ben, gyorsan meg fogja érteni a célját.

Tonus írta:
Uraim, ez persze kissé buta, de tudományos szempontból megmagyarázza, miért csinálják ezt?

Bármilyen víz is áthalad

Tonus írta:
Miért nem tud közvetlenül bekötni a lefolyót a csatornába?

Lehetséges, csak akkor, ha helyesen újra felveszi.

MDN írta:
Ami mindig megállt egy ilyen látszólag szép képernyőtől a fürdőszobában, az volt a lehetetlen, hogy javítás esetén hozzáférjen a lámpatesthez.

Mi akadályozza meg a képernyő eltávolíthatóságát, vagy még jobb összecsukását?

Tonus írta:
A meghívott vízvezeték-szerelő volt. Annyira magas a padlóról, a szennyvízcsatorna kiderült, hogy a fejlesztőből származik. A szivattyúzás elvégezte a vízvezetékezést, és a fürdő telepítése volt a helyiségjavítás fő mestere. Az egyik nem figyelt, a másik pedig nem vette észre, hogy jobb a fürdő felemelése.

Itt az ilyen mesterek, hogy vezessenek ismert rongyokat.

A témában: opcióként kissé lecsökkentse a csövet a falban (valószínűleg vakolat, csavarhúzóval), feltéve, hogy a felszálló legkisebb lejtése megmarad.

Ha nem sikerül, akkor váltson át egy másik szifonra - ez egyértelműen alulértékelt.

Miért jelenik meg a fürdőkád víz, amikor a mosógép egy csatorna működik? Mi a teendő

A mosógépből származó víz természetesen piszkos és minden a fürdőben van, mit kell tenni?

Ha nem megy be a részleteket, akkor alapvetően ez annak a ténynek köszönhető, hogy a kád elvezetése, a vízcsatorna vízszintje alatt van. Ez lehet a helytelen beüzemelés vagy az eltömődött lefolyó miatt (vagy a kisütési kapacitás túl alacsony)

Sokan rendelkeznek automatikus mosógéppel a konyhában, és az írógép leeresztő tömlõje egyenesen a konyhai mosogató szifonhoz vezet, vagy egy ott található csatorna csövéhez. Ezenkívül a csatorna mentén egy fürdõ található a felemelkedõ úton, és a lefolyó beágyazva van. Amikor a gép elkezdi leengedni a vizet, és a nyomás elég nagy, a víz elkezdi keresni a lyukakat, amelyek a legkisebb ellenállással rendelkeznek. A kagylócsövön át a csatornahálóra kúszik át a fürdőkád elvezetése mellett. Ha a fürdő lefolyója és az emelkedés között szabad útja van, akkor nyugodtan áthalad, ha a fürdő után a csatorna el van zárva, és még nem feltétlenül teljesen, és még akkor is, ha a víz áthaladása még nehezebb, természetesen bekerül a fürdő csapdába és kifelé lesz kiadva a fürdőszobában)

Ennek kiküszöbölése érdekében először ellenőrizni kell az 50 mm átmérőjű csatorna megfelelő lejtését. (ezek azok, amelyek az apartmanok belső vezetékein mennek) legalább 30 mm legyen. minden futóórán.

másodszor, ha még a lejtés is megfigyelhető, akkor a cső normális áramlásának tisztának kell lennie. A csöveket legalább hathavonta kell szervizelni. A konyhai mosogatótól erősen eltömődnek. Idővel az alján és a falakon plakk jelenik meg, ami drasztikusan csökkenti a cső teljes átáramlását és a dőlésszög szintjét, és együttesen ezek a hátrányok olyan hatásokat eredményeznek, mint más (alternatív) utak vízbe kerülésének, beleértve a fürdőt is.