Legfontosabb > Dekoráció

A jakuzzit és a forró kádakat saját kezünkkel javítjuk

A pezsgőfürdő, amely mindenki számára ismert, a "Jacuzzi" név alatt (az első gyártó cég neve után), rendkívül egészséges eszköz, amely lehetővé teszi, hogy lazítson, megszabaduljon a fáradtságtól egy nehéz nap után, és töltse fel vitalitását.

Ebben az esetben kiválaszthatja a masszázs típusát:

 • hidromasszázs (vízfolyások);
 • aero masszázs (légbuborékok);
 • Turbopul (kombinált változat).

A hidromasszázs fő célja az izomlazítás és a teljes relaxáció elérése. Ilyen eszközökben a relaxáló hatás a víz vagy a levegő egy adott fúvókán keresztül való bejuttatásával biztosítható. A fúvóka lyukak a leginkább problémás területeken helyezkednek el - a gerincvel, az ágyéki tartományban, a lábakban párhuzamosan.

A főbb okai a bontásnak

A hidromasszázs eszköz kifinomult felszereléssel van felszerelve, amelyre gondoskodni kell, és rendszeresen karbantartást kell végezni. De a rendszeres eljárások ellenére is előfordulnak alkalmi meghibásodások.

A hibák leggyakoribb oka az eltömődés. Jelét nevezhetjük nehéz vizet.

A termék felületének sérülései - repedések, forgácsok és karcolások - szintén negatív hatást gyakorolnak a berendezés működésére.

A törés másik gyakori oka alacsony vízminőségnek számít, ami végül a berendezés csövek vízkőképződéséhez vezet.

A pezsgőfürdő kikapcsolásának másik gyakori oka a vegyi anyagok. A működési szabályoknak megfelelően tilos a mosószerek használata a hidromasszázs használatakor, mivel a fúvókákba behatoló vegyi anyagok letilthatják őket. Ezért lehet a mosogatógépben szappannal és samponokkal mosni, ha a hidromasszázs rendszer ki van kapcsolva.

Bizonyos esetekben a hiba oka egy vagy több berendezésegység hibája. A légkompresszorok, szivattyúk és víztartályok gyakran lebomlanak.

Általános javítási szabályok

Ha a jótállás helyreállításának ideje megszűnt, és a termék sikertelen, akkor ne rohanjon a mester hívásához. Az a tény, hogy sok esetben a hidromasszázs eszköz önmagában is alárendelt. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy helyesen számítsuk ki a hiba okát.

Leggyakrabban elakadások és egyéb károk vannak kitéve patron. Rendszerint ebben az esetben meglehetősen könnyű tisztítani, de cserét is igényelhet.

Az elégtelen víznyomás valószínűleg azt jelzi, hogy a rendszerszűrők piszkosak. A teljesítményfej további ellenőrzéséhez meg kell nyitnia a házban lévő összes csapot.

Ha a termék rendben van, és szükség van néhány alkatrész cseréjére annak javítása érdekében, rendkívül fontos, hogy a javítható alkatrész teljes mértékben kompatibilis a saját modelljével és a jacuzzi gyártójával, különben a termék majdnem egy ideig tart.

Elzáródások megszüntetése

A fürdőkészülék az eltömődés miatt általában leáll. Az eltömődések és megelőzésük megszüntetésére szolgáló fertőtlenítő rendszerekben a hidromasszázs fürdők tisztítására szolgáló tisztítószer egy speciálisan kialakított nyílásba kerül. Az összes csövön keresztül áthaladva elszivárog az összes szennyeződést, és elengedi a lefolyóba. Ez megvédi az eszközt a károsodástól. A fertőtlenítő rendszer nélküli eszközökben, amelyek tisztítják a tönkreteszet, a fürdő működése során a vízbe dobott tisztító tablettát vehet igénybe. A kevésbé magas minőségű vízzel rendelkező régiókban legalább kéthavi kéthavonta kell eljárni.

Az eltömődés elkerülése végett emlékezni kell arra, hogy a haj, a szálak, a szálak és más idegen anyagok nem juthatnak be a termékbe, mivel idővel mindig eltömődéshez vezet.

Ne felejtsük el, hogy csak speciális megoldások és tabletták használhatók az akril termék tisztítására.

A sekély és a repedések eltávolítása

A modern hidromasszázs termékek akrilból készülnek, gyantákkal és üvegszálakkal megerősítve. Ezeknek a fürdőknek a vastagsága 7-9 mm, és a javítás módját a termék súlyossága és mélysége határozza meg. Ennek meghatározásához meg kell értened, hogyan készült a fürdőed, vagyis nézd meg a fedélzet vágását. A pezsgőfürdő teste milliméteres akrilfúvással műanyagból készül, különben egyetlen lapból készül.

Javításra szüksége lesz:

 • folyékony akril;
 • ragasztószalag;
 • csiszolópapírral;
 • fúró vékony fúrókkal;
 • daráló csiszoláshoz.

Keskeny repedések

A modern pihentetők általában minden olyan felszereléssel rendelkeznek, amire szükség van a különféle bontások kiküszöböléséhez. Például, ha öntött vagy permetezett jacuzzi van, akkor a javító készletnek speciális összetétele van az ilyen típusú hibákra.

Ha a terméket öntött egy lapról, a folyékony akril elegendő lesz a repedés eltávolításához. Ebben az esetben a termék javítását szigorúan egy bizonyos technológiával kell végrehajtani. Először is, a repedést kissé bővíteni kell, hogy a kompozíció behatoljon belsejébe. Finom szemcsézett csiszolópapír segítségével meg kell csiszolni a széleit. A keveréket előkészíteni kell. A sérült területet alaposan zsírtalanítani kell. A felesleges edzett keveréket csiszolópapírral távolítsa el a termék felületéről. A javítás végeztével ezt a helyszínt polírozni kell.

Repedéseken keresztül

Ebben az esetben bonyolultabb javításokat kell végezni. Először meg kell akadályoznod a repedések repedésének lehetőségét. Ehhez a repedés mindkét oldalán fúrjon lyukat egy vékony fúróval. Ezután a felületet teljesen zsírtalanítani kell. Ezután ragasztószalagra van szüksége, a termék külső oldalára kell ragasztani, majd ismételje meg a fent leírt eljárást.

Keverőcsere

A keverő cseréjének oka általában a patron meghibásodása. Néha ez az elem elég jól tisztítható. Ha ez nem vezet a kívánt eredményhez, akkor a csere elkerülhetetlen. Ugyanakkor ugyanazt a patront meg kell szerezni. Új rész behelyezése előtt meg kell tisztítani a leszállási "fészket", eltávolítva a léptéket és szárazra törölni.

Fúvóka hiba

Ez úgy történik, hogy a jacuzzi kiürülésének oka a bontás, vagy inkább a fúvóka eltömődése. Ilyen helyzetre a víznyomás hatalma csökken. A rögzítéshez meg kell csavarni a sapkát és óvatosan tisztítani a belső felületet puha ruhával és vízzel a felgyülemlett szennyeződéstől.

Megelőző ellátás, tisztítás és fertőtlenítés termékek

A hidromasszázs fürdőkészülékek piaca óriási számú különböző kompozíciót kínál felületük gondozásához. A kiválasztás során az emberi egészségre vonatkozó környezetvédelmi és ártalmatlansági megfontolásoknak kell vezérelniük. A tisztításhoz és megelőzéshez használt bármilyen eszköz használata esetén az adagolás szempontjából a mellékelt utasításokat szigorúan be kell tartania, ami elkerülheti a kellemetlen meglepetéseket, a termék felületének véletlen károsodását és az allergiát.

A jacuzzi napi gondozása során a felületet öblítik ki, és puha ruhával törlik le. Ne használjon gyapjúszivacsokat, kemény szivacsokat és közönséges mosószereket.

Minden hónapban komolyabb eljárásokat kell végezni, beleértve a fertőtlenítést és alapos tisztítást. Ehhez a terméket vízzel kell feltölteni néhány centiméter feletti fúvókák helyét meghaladó szintre, majd az utasításoknak megfelelően oldja fel a speciális fertőtlenítőt vízben. Az oldat elkészítése után el kell indítani a szivattyúkat egy ideig, majd kapcsolja ki és várjon kb. 20 percet, majd ürítse ki a vizet. Ezt az eljárást kétszer kell elvégezni, és a második alkalommal, távolítsa el és tisztítsa meg a szűrőket, majd helyezze be őket, és törölje le a termék felületét egy száraz, puha ruhával.

Évente egyszer feltétlenül szükséges a fürdő alapos tisztítása 7% -os ecetsavval. Ez a megoldás segít megelőzni a mészkő betétek előfordulását, ugyanakkor teljesen biztonságos az akril felületeken.

A mélytisztítást egy meghatározott sorrendben végezzük:

 • csatlakoztassa a szivattyúkat 30 másodpercig;
 • hagyja a vizet a jacuzziban 10 vagy 12 órán keresztül;
 • öntsön ki vizet;
 • töltse fel újra a jakuzzit vízzel és csatlakoztassa újra a szivattyúkat;
 • újra leöblítjük, öblítsük le a termék felületét és töröljük alaposan.

Probléma a forró káddal

Jó napot!
Kérlek segíteni, remélem, hogy itt vannak olyan emberek, akik megértik egy pezsgőfürdőt. Vásárolt egy lakást érdemes forró káddal. Az előbbi azt mondta, hogy a fürdő 2 éves. Úgy néz ki, finom pezsgő jól működik. A probléma kiderült: a fürdőben, amikor elkezdi az aero masszást, rothadás szaga van. Úgy döntöttünk, hogy megtisztítjuk, átöntjük a tisztító fürdőbe, bekapcsoltuk az aero masszázst, sok szemetet vándoroltak ki, de valamilyen oknál fogva a funkció bekapcsológombja felére csökkent, és az aero masszázs kikapcsolt. A hidromasszázs gomb normálisan működik, a hidromasszázs minden probléma nélkül be- és kikapcsol. Nem értem, mi a baj. A probléma maga a gomb, a berendezés meghibásodása vagy a habos víz és levegő bejutása a kompresszorba, és a gomb sikertelen? Megpróbáltam megtudni néhány fórumon, azt írják, hogy cserélniük kell a berendezéseket. Reggel megnézem, hogy a gomb visszatér-e a pozíciójához. Visszatérve kiderül, hogy az aero masszázs nem kapcsolható habos vízzel.

A leírás sok kérdést vet fel.
Air gombok? Ugyanazok? Hozzáférés van hozzájuk - alulról, ahol a csövek illeszkednek? Nem próbáltad megváltoztatni a csöveket?
Jó lenne, ha a fürdő alatt nézel, és megmutatsz nekünk egy képet mindentől, akkor ez lesz a helyzet))).
Ha a víz bejut a kompresszorba, a gomb bármelyik inkarnációjában nem segít).

Hidromasszázs fürdők javítása

Hidromasszázs fürdők javítása

Ez a cikk leírja, hogy a főbb működési zavarok miként szembesülnek egy forró kád tulajdonosával, és időben segítséget kérni egy szervizközponttól.

A kompresszor nem működik, okai:

 • - nincs tápfeszültség, a tápfeszültség áramkörének érintkezője a kompresszorhoz megszakadt, az áramkör meghibásodott földzárlat miatt;
 • - víz jutott az aerokompresszor motorjának tekercselésére;
 • - A kompresszor alkatrészek (kefék) üzemideje lejárt.

A kompresszor működik, de nincsenek buborékok:

 • - a visszacsapó szelep vagy a kompresszor tengelye elakadt.

Alacsony nyomás vagy nincs víznyomás, okai:

 • - ék alakú járókerék-szivattyú (szivattyú);
 • - a hidraulikus nyomás megszakad;
 • - a légnyomás-szabályozó szelep nincs a rendszerhez csatlakoztatva;
 • - szivárgás a kötésben;
 • - a fúvókák le vannak tiltva, és a rendszerből a víz nem kerül a fürdőbe;
 • - a tápvezeték vagy a szivattyúszűrő eltömődött (speciális tisztítás után a normál üzemmódban működik).

A szivattyú meghibásodásának okai lehetnek:

 • - elégtelen vízszint;
 • - áramellátás hiánya a szivattyúzási körben;
 • - a szivattyú motor sikertelen;
 • - nem kapcsolható be, mert a tápkábel, amelyiknek kapcsolnia kell a gombot a szivattyúhoz, le kell választania a bekapcsológombról.

A szivattyú működik, de nagyon zajos:

 • - rossz tápfeszültség;
 • - idegen tárgyak elütése a motorban;
 • - a mozgó alkatrészek elégtelen kenése;
 • - rögzítés csavarokkal túl laza vagy túl szoros;
 • - a motor lazán csatlakozik a fürdőkerethez, ami rezgést okozhat, ha a szivattyú működik és zajt okoz.

A levegőszabályozó szelep nem működik, okai:

 • - az elektromos vezérlőrendszerek áramkimaradása;
 • - kopás vagy törés;
 • - a fúvóka lyukak eltömődtek;
 • - a fürdőben lévő vízkeringtető rendszer tömítettsége megszakadt.

A jelzőfény nem világít, okai:

 • - a tápegység áramkörének megsértése;
 • - A vízszint ellenőrzésére szolgáló érzékelők sérültek.

A szolgáltatások főbb fajtái:

 • - az ellenőrző rendszerek diagnosztikája, ideértve a hidraulikus (hidromasszázs)
 • és levegő (aero masszázs);
 • - karbantartás;
 • - különböző típusú fürdők hidraulikus hatásának javítása, beleértve a kisebb javításokat is;
 • - a hibás tételek új alkatrészekkel történő cseréje.

A károk típusától függően javításra van szükség:

 • - Diagnosztika - 800 p.
 • - aero-fúvóka csere - 500 p.
 • - a vízfelvevő eszköz cseréje - 800 p.
 • - Javítási kapcsolat - 400 p.

A csapadékvíz elvezetés utáni okai a fürdőszobában:

 • - A fürdő helytelen behelyezése vízszintesen (a szakértők beállíthatják a lejtést, és az ok megszűnik).

Javító jacuzzi: az esetleges károk okai, hogyan lehet a saját kezével egy jacuzzit kijavítani

A jacuzzijavítással foglalkozó hirdetések számának megfelelően a pezsgőfürdő károsodása gyakran fordul elő. És mégis, nem hirdetnek olyan hirdetéseket, amelyek a legtöbb esetben a probléma azonosítását és megoldását lehetetlenek, szakemberek bevonása nélkül.

A lényeg az, hogy legalább megértsük a rendszer tervezési jellemzőit, és készen állunk egyszerű fémmunkák elvégzésére.

A hidromasszázsfürdő eszközének elve

Egy hagyományos fürdőkádból egy jacuzzi szerkezetileg különbözik a fúvókák és fúvókák készletében, amelyeken keresztül a levegő és a vízsugarak táplálódnak a tálba nyomás alatt. A folyamatos vízkeringetés olyan hidraulikus szivattyút biztosít, amely a külső csővezetékből vizet vesz, és továbbítja a belső csöveken keresztül. Minél erősebb, annál nagyobb a nyomás és hatékonyabb masszázs.

A levegőellátás felelős a kompresszorért, bár egyes típusú jacuzzi esetében a fúvókák fúvókái mágneses szelepekkel vannak ellátva, amelyek a levegő keverékét víznyomás okozzák. A megfelelően kiválasztott számmal és a fúvókák helyével a fürdőkád kellemes nyomást fejt ki a testre a levegő és a víz buborékok örvénylő áramlása miatt.

A lehető legnagyobb élmény biztosítása érdekében a jacuzzi kádak gyártói számos további lehetőséget kínálnak:

 • aroma és krómterápia - az aromás készítmények hozzáadásának lehetősége és a vízfelület kiemelése a színes LED-kkel;
 • video- és audio támogatás - beépített rádiót, TV-t, telefont biztosít;
 • a fürdő kaszkádtöltetének rendszerei, a víz automatikus melegítése az SPA eljárás során, leállítás és fertőtlenítés után.

A távvezérlővel vagy a pneumatikus vagy érintőképernyős kezelőpanellel beállíthatja a működést és a masszázs típusát, majd csak élvezheti az egészségügyi berendezés munkáját.

A hibák fő típusai és javítása

Amint láthatja, a jakuzzi meglehetősen bonyolult rendszer. Az a tény, hogy a közeljövőben kudarcot okozhat, indirekt jelek találhatók, például a víz elvezetésének nehézsége a tálból vagy a szivattyú hirtelen zümmögése.

Ha az idő nem kezd el megszüntetni a hibákat, a probléma súlyosbodhat. Ezért alaposan figyelemmel kell kísérni a forró kád állapotát a telepítés óta, és vegye figyelembe a működés legkisebb változását.

Rossz vízelvezető

A gondatlan kizsákmányolás és a nem kielégítő gondoskodás esetén a szemetet a fürdőszobai csövekben felgyülemlik, megakadályozva a szennyvíz természetes kiáramlását. A nemkívánatos jelenség kiküszöbölése érdekében használjon vegyi tisztító módszert. Hatékonyságát az alkáli vagy savalapú vegyi anyagok alkalmassága magyarázza a meszes, biológiai és iszaplerakódások feloldására.

Nagyon nehéz megbirkózni a szokásos meleg vízzel. Ezen túlmenően a belső vízkeringtető rendszerben a bakteriális telepek magas páratartalmát és optimális hőmérsékletét folyamatosan fenntartják, így a fürdés során kellemetlen szag keletkezik a fúvókákból. Ezt a hátrányt a megfelelő kémia segítségével is megszüntetjük.

Kémiai keverék kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy a címke tartalmaz egy utalást arra vonatkozóan, hogy a jacuzzi tisztítására használható. Az ilyen eszközöket számos gyártó vonalában mutatják be:

 • Mellerud (Németország);
 • Teuco (Olaszország);
 • Bagi jacuzzi (Izrael);
 • Triton (Oroszország);
 • Relisan (Lengyelország).

Ha az Ön fürdőszobájában automatikus tisztítást végeznek, használjon ilyen tisztítószert:

 1. Töltse fel a fürdőszobát vízzel 40-50 ° C hőmérsékleten, hogy a fúvókák átfedjenek 7-10 cm-rel.
 2. Az utasításokban megadott koncentrátum mennyiségét öntsük vagy öntsük egy speciális tartályba.
 3. Kapcsolja be a tisztítási funkciót, és a végén ürítse ki a vizet.
 4. Ismételje meg az eljárást tiszta, hűvös vízzel a kémiai maradék eltávolítása érdekében.

A második fertőtlenítési eljárást akkor alkalmazzák, amikor a fürdõ nem rendelkezik automatikus tisztítási opcióval.

Ebben az esetben szükség van forró víz felvételére és a kompozíció közvetlen hozzáadására a jakuzziban, majd kapcsolja be a készüléket teljes kapacitással és várjon 15-20 percet. Ezután a jacuzzi kikapcsolásával további fél órát kell hagynia. A hulladék folyadék felszabadítása után tiszta vizet kell öntenie és újra kell indítani a hidromasszázs funkcióját.

A szivattyú leállt

A hidraulikus szivattyú a jacuzzi "szíve", és működésének meghibásodása esetén lehetetlenné válik a készülék használata. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a szivattyú elindul, de azonnal megáll, vagy túlzottan zajos. A cselekvési terv egyidejűleg kisméretű diagnosztika elvégzése után világossá válik:

 • a szivattyú nem működik bekapcsolás után - ellenőrizze a hálózati feszültség jelenlétét egy multiméterrel, és győződjön meg róla, hogy az értékek elegendőek az egység működéséhez;
 • a szivattyú csörömpölésének megpróbálásakor - valószínűleg a motor károsodása következett be, és szakszerű tanácsadásra van szükség a helyreállítás lehetőségével kapcsolatban;
 • a szivattyúberendezés túl zajtalan vagy a beindítás után azonnal leáll - ez akkor történik, amikor a motor túlmelegszik, ha nincs elegendő víz a fürdő tálában;
 • amikor a szivattyú be van kapcsolva, a víz nem pumpálódik - a szivattyúrendszerben levegő jött létre, amely megszüntethető a szivattyú csatlakozásának lazítása és a levegő felszabadítása miatt;
 • a szivattyú működik, de a víz minimális nyomás alatt van - ha néhány fúvóka rendesen működik, és mások nem, akkor az oka a fúvókák szennyeződésének tulajdonítható, és tisztítani kell őket (hogyan kell ezt tenni, lásd alább).

Előfordul, hogy a vízellátás intenzitása egyidejűleg gyengül minden befecskendezőben. Ebben az esetben ellenőrizni kell a vízellátást az egész házban, majd figyeljen a patron tisztaságára a szűrőben: valószínűleg itt az ideje megváltoztatni. Ideiglenes csere és tömítőgyűrű szükséges a szivattyú szerelvényeinek helyén egy jacuzzival, ellenkező esetben vízszivárgással találkozhat ezen a területen.

A fúvókában felhalmozódott törmelék eltávolításához csavarja le a bélés külső kupakját és vegye le a szennyeződéseket kézzel vagy rögtönzött szerszámokkal. Legyen óvatos a folyamat során - ez a pótalkatrész kényes, könnyű megtörni, és a csere szükségessé teszi az egész fürdő szétszerelését (hacsak természetesen nincsenek javítófuratok a tokjában).

Krimpelt vagy kopott akril

A jakuzzi működésének egyik leggyakoribb problémája a felület vagy a tál károsodása. Az akril azonban könnyen felújítható anyagnak tekinthető, így teljesen meg lehet semmisíteni a repedést vagy a lyukat, anélkül, hogy bevonnák a kiszolgálóközpont alkalmazottait. Mielőtt megpróbálná megjavítani a pezsgőfürdőt, határozza meg a károsodás méretét és természetét, és tegye fel a következő eszközöket és anyagokat:

 • kesztyű, légzőkészülék, vékony fúrógép, spatula, hajszárító konstrukció vagy háztartás;
 • 60-100 μm szemcseméretű, vízálló higanypapír, polírozó anyag és polírozó anyag (súroló és viasz);
 • akril redukálószer és keményítő - a javított felület nagyságától függően 20-40 ml anyag szükséges;
 • Epoxi ragasztó és egy üvegszálas üveg - szükséged lesz rá, ha vannak olyan lyukak a testben, amelyek külső erősítésnek vannak kitéve;
 • bármely szerves oldószer - alkohol, aceton, oldószer, fehér szesz vagy szódabikarbóna.

Vigyázzon egy kémiai oldószerrel: korlátozza az alkalmazás felületét maszkolószalaggal, különben az agresszív vegyületek könnyen eltávolíthatják a szennyeződést az ép területeken. Ne feledje azonban, hogy a megmunkálás után az akril megégheti az égést, ezért csak a kézi felhordás érdekében javasoljuk, hogy az alkalmazott kompozícióval a lehető legjobban megragadja a fürdő felületét.

A minimális hibák, mint például az elhomályosítás, a felületi karcolások és az érdesség, csak egy művelet - polírozás miatt lehet kiküszöbölni. Ehhez egy piszkos polírozó keveréket kell alkalmazni a homályos területeken, és egyenletesen elosztja az egész felületen. Várjon 20-30 percig, hogy megszáradjon, és dörzsölje meg a tálat egy ruhával. Az erőfeszítései eredményeképpen a mikrofestékeket polírozzák, és az akril minden ragyogó szépségében ragyog.

A látható repedések, mélydarabok és karcolások jelenléte több lépcsőből álló alaposabb javítási technológiát eredményez:

 1. Fedje le a fürdő minden sérülékeny részét régi újságokkal, és korlátozza a ragasztóval kezelt területet.
 2. Fúrja meg a meglévő repedéseket a széleken úgy, hogy ne terjedjen tovább.
 3. Spatulával és késsel kenje be a károsodást, és távolítsa el a fényes felületet a csiszolópapírból.
 4. Vigyük le a port a kezelendő területről, szárítsuk meg alaposan egy hajszárítóval és zsírtalanítson.
 5. Keverje össze a helyreállítási összetételt a hozzá csatolt utasításoknak megfelelően, és helyezze a spatulával a javításra szoruló helyekre.

Most már csak 5-6 órán keresztül kell ragasztani a ragasztószalaggal a felületeket, a felesleges akrilát a csiszolópapírral eltávolítani, és lengyelíteni kell a gyönyörű ragyogást.

Az átmenő furat befejezése csak abban különbözik az előző algoritmustól, hogy belülről az előkészítő kezelést követően a test erősítő rétegének helyreállítása szükséges. Ehhez váltakozva 3-4 réteg vastag üvegszálas szövetet kell alkalmazni a sérült területre poliészter vagy epoxigyanta alkalmazásával (az utóbbi előnyös).

Annak érdekében, hogy a lehető legpompásabb tömítést le lehessen ragasztani, minden üvegréteg legalább 2 cm átfedést alkalmazzon az előzőre. Amint az üvegszálas ruhát polimerizálják, és a jázaléktest integritását helyreállítják, a fent ismertetett tervnek megfelelően a belső hibás felületet lezárják.

Sikertelen keverő

Még a legmagasabb minőségű csaptelep is megszakadhat. De nem az a tény, hogy funkcionalitása örökre elveszett, valószínű, hogy a keverő szétszerelhető és javítható. Tehát, ha észreveszi, hogy a készülék elkezdett zümmögni a zárás után, a nedvesség elkezdett kiszivárogni, vagy a víznyomás meggyengült, vegye le, hogy szétszerelje és kiderítse a hiba okait.

A szétszerelési technológia a keverő típusától függ. Leginkább egy jacuzzihoz használják a kerámia patronnal ellátott egykaros berendezést. Meghibásodás esetén (amely gyakran a csapvízben található homok és egyéb kis részecskék miatt következik be), a dugaszolható egység nem javítható. Ezt helyettesítheti:

 1. Zárja le a hideg és meleg vizet.
 2. Egy késsel vagy csavarhúzóval távolítsa el a dekoratív kupakot piros és kék mutatóval.
 3. Távolítsa el a dugó alatt található reteszelőcsavart.
 4. Távolítsa el a keverőfogantyút a szelepszárról.
 5. Távolítsa el a díszítő gyűrűt, és csavarja le a szorító anyát.
 6. Távolítsa el a törött kazettát.

Vegye ki az eltávolított részt veled a vízvezeték üzembe, és irányítsa, pontosan ugyanazt. Nagyon fontos, hogy amikor a csatlakozóegységet a csatlakozó egységre telepíti, megegyezik a keverőn lévő kiemelkedésekkel, különben a csomópont szivárog. Ezután szerelje össze a keverőt az inverz algoritmussal.

Ha a fürdőszobában van egykaros golyós mixer, és valamikor meg kellett szedni és tisztítani, kövesse az utasításokat:

 1. Kapcsolja ki a vizet.
 2. Távolítsa el a dekoratív kupakot.
 3. Távolítsa el a csavart, amely megnyomja a forgatógombot.
 4. Távolítsa el a vezérlőgombot a házból.
 5. A kulcs segítségével csavarja le a védősapkát és húzza ki kézzel a labda mechanizmust.
 6. Óvatosan vegye le a szelepülékeket és a rugókat, hogy elkerülje a vékony részek károsodását.
 7. Távolítsa el a forgó kúpos csőszerelvényt.
 8. Cserélje ki vagy távolítsa el és tisztítsa meg a 2 o-gyűrűt.

Ideális esetben a szétszerelés során nem csak a tömítéseket kell kicserélni, hanem magát a reteszelő mechanizmust is, de az eltávolított alkatrész ellenőrzését követően Ön egy ilyen csere szükségességét is megteheti. A szétszerelést követő meghibásodás okának pontos megismerése érdekében röviden bekapcsolhatja a vizet, és figyelheti, hol áramlik.

Előfordul, hogy a daru nem mûködik jól a mészkamra miatt. A javítás ebben az esetben a burkolat lebontását a fenti utasítások szerint végzi, és egy speciálisan sárgarézhez, rézhez vagy acélhoz tervezett tisztítógéppel dolgozza fel.

Ellenőrizze, hogy van-e fémcső a kifolyó alatt. Ha igen, tisztítsa meg ecsettel, és jól fújjon.

A forró kád működésére vonatkozó szabályok

Ha nem tartja be a jacuzzi gondozására vonatkozó ajánlásokat, gyakran hibákat tapasztal. A megelőző intézkedéseknek a következőkre kell irányulniuk:

 • a csövek és kádak rendszeres leeresztése (különösen fontos az aero masszázs berendezések számára);
 • felületének fertőtlenítése, fúvókák és csövek belső üregei;
 • a biológiai és a vízkő-rendszer tisztítása.

A levegőfúvóka csövekben lévő nedvesség eltávolítása érdekében fürdés után nemcsak a felületet kell mosni, hanem a rendszert is öblíteni. Ez a megelőzési módszer azonban csak drága modelleknél áll rendelkezésre. Fontos, hogy legalább háromhavonta egyszer fertőtlenítő tisztítást végezzen. Érdemes ismét emlékeztetni arra, hogy az aceton és a benzin alapú csiszolószerek és készítmények az akril kezelésére nem alkalmasak.

Ha nem akar állandó víz stagnálást és mély repedések megjelenését, először győződjön meg róla, hogy a jakuzzi kád helyesen van felszerelve: a lefolyócső megfelelő lejtése (10-15 °) és megbízható keret 30-50 cm-rel. a vízszűrők, az iszapcsapdák és a hidraulikus fúvókák vízlágyító vegyületekkel való felszereléséről.

Hasznos videó a témában

A telepítés árnyalatairól: milyen nehézségek merülhetnek fel, ha nem látja a javítási munka valószínűségét.

Hogyan történik a tisztítás a jacuzzi, amelyre nem gondozott sokáig.

A fürdéskor csak azokat a kozmetikai adalékanyagokat használja, melyek utasításai jelzik a használatuk megengedhetőségét a pezsgőfürdőben. Ne felejtsd el, hogy a különböző illóolajok, folyadékok és habzó anyagok nem kerülhetnek a hidromasszázs rendszerbe. Ezen egyszerű szabályok betartása mellett jelentősen meghosszabbíthatja a drága vízvezetékek problémamentes működésének időszakát, és megőrzi az eredeti megjelenést.

A hidromasszázs kád javítása - a törések fő típusainak megszüntetése

A saját kezű forró kád javítása (jacuzzi) magában foglalja a hiba okainak megfelelő meghatározását és a technológiának való megfelelést annak megszüntetésére.

Rendszerint csak a legegyszerűbb kárfajták végezhetők független javítás alá.

Hidromasszázsfürdő eszköz

Az örvénykamra fő szerkezeti elemeit a burkolat és az elhelyezett berendezés képviseli, amelynek fő csomópontja egy eléggé erős elektromos típusú szivattyú, amely a körkörös vízkörforgásért felelős.

A fürdõ felszerelésének legfontosabb elemei, amelyeket pezsgõfürdõ funkcióval láttak el, több eszköz képviseli

 • a vízsugarakat képező és irányító fúvókák;
 • Ellenőrizze a szelepeket, amelyek megakadályozzák a víz ellenkező irányú mozgását;
 • egy kompresszor, amely felelős a levegő tömegének a rendszeren belüli ellátásáért;
 • termosztát, amely szabályozza a víz hőmérsékletét.

A kalibrált furatok vagy fúvókák speciális béléssel vannak felszerelve, amelyek műanyagból vagy fémből készülhetnek.

A főbb okai a bontásnak

A hidromasszázs szerkezetek javításával foglalkozó szakemberek a leggyakoribb hibákat jelezték, amelyek a következők miatt következnek be:

 • zavarok a fő kommunikációban;
 • a repedések, forgácsok vagy karcolások felületén kialakuló képződés;
 • a szivattyúberendezés hibája;
 • a víztartályok, aerokompresszorok és fúvókák által képviselt eszközök meghibásodása.

A javítás megkezdése előtt helyesen kell meghatározni az okot és a leghatékonyabb megoldást.

A forró kádak javítására vonatkozó általános szabályok

Mint azt a gyakorlat azt mutatja, a hidromasszázs berendezések fürdőjének önjavítása csak akkor javasolt, ha egy speciális központban ingyenes szerviz és javítás nem lehetséges. Ön kijavíthatja magát:

 • repedések, forgácsok és karcolások;
 • leeresztő dugó;
 • mészkamra jelenléte;
 • az aerokompresszor törése;
 • szivattyúhiba;
 • fúvóka meghibásodása;
 • pneumatikus gomb leeresztés;
 • a vízgyűjtéssel kapcsolatos problémák.

Akrilfürdő javítás

Kezdetben helyesen derítse ki a hiba okait. Leggyakrabban a patron eltömődését vagy meghibásodását észlelik, így néha elegendő egyszerűen eltávolítani a készüléket, és tisztítani ezt a részt, de egyes esetekben szükség lesz a készülékek teljes cseréjére.

Elzáródások megszüntetése

A háztartási pezsgőfürdő általában eltömődnek a funkcionális terhelés következtében. Ebben az esetben a patront először tisztítják, majd az egész rendszert.

Egy ilyen művelet független végrehajtása nem túl bonyolult, de közvetlenül függ a rendszer jellemzőitől.

A beépített fertőtlenítő egységgel ellátott hidromasszázs berendezés jelenlétében speciális tisztítószert öntünk be, amely képes a cső belsejében kialakult eltömődések önálló eltávolítására. Ha az öntisztító rendszer nem áll rendelkezésre, tanácsos olyan tisztító tablettákat használni, amelyek közvetlenül a vízbe merülnek, miközben a hidromasszázs berendezés működik.

A sekély és a repedések eltávolítása

A fürdõ tulajdonosa rendszerint nemcsak sekély vagy felszínes kialakulással találkozik, hanem a szaniterárukban repedezett repedéseken keresztül is.

Ezek kiküszöbölésére a következő, nem túl bonyolult intézkedéseket kell végrehajtania:

 • A sekély zsetonok kiküszöbölésére szolgáló technológia magában foglalja a károsanyag kezdeti kitágulását zománcpapírral, majd magas színvonalú zsírtalanítást és egy akrilkeverék alkalmazását végzik el, majd a felesleges keveréket eltávolítják csiszolópapírral és csiszolással.
 • Egy speciális javító készlet, amely sok gyártó kiegészíti gyártott termékeit, nagyon könnyű és egyszerű a felszíni repedések kiküszöbölése. Ha a vízvezeték-berendezés fröccsöntéssel készül, célszerű folyékony akril használata a kis és sekély repedések kiküszöbölése érdekében.
 • A forgácsolt forgácsok és repedések összetettebbek, gyakran kétirányúak. Ebben az esetben a károsodás további megnövekedésének megakadályozása érdekében a vékony fúrt fúrógépet a repedéspontok középpontjától legtávolabbi pontok pártól kell fúrni, majd zsírtalanítani kell a felületet.

A mély vagy a repedések szükségszerűen ragasztószalaggal vannak ragasztva, majd csak folyékony akrilnal feldolgozva.

Bizonyos különbségek ellenére a tálban lévő sekély és a repedések önmaguk eltávolítása az ilyen műveletek kötelező elvégzésével történik, mint a zsírtalanítás, "töltés" akril tömeggel és őrléssel.

Úgy döntöttünk, hogy egy jakuzzit helyezünk a lakásba? Az akril pezsgőfürdő jó választás azok számára, akik értékelik a minőséget és a tervezést.

A hidromasszázs szőnyeg hatékonysága a forró kád alternatívájaként fog elmondani.

Tudta, hogy nem mindenki tudja használni a hidromasszázzást? Az egészséggel kapcsolatos eljárások előnyeiről és veszélyeiről olvassa el a következő anyagot.

Keverőcsere

A keverő cseréjének fő oka a patron sérülése. Gyakran előfordul, hogy a hidromasszázs berendezés ilyen eleme egyszerűen megtisztítható, ami lehetővé teszi az egészségügyi eszköz funkcionalitásának teljes visszaállítását.

Ha a tisztítás eredményeképpen a kívánt hatást nem érik el, akkor a patron leszerelése és teljes cseréje megtörténik.

Habos fürdőszoba csaptelep

Injektor meghibásodása

Leggyakrabban a fürdő kijárásának fő oka a hidromasszázs berendezés működőképes állapotában a fúvókák eltömődése. Ebben a helyzetben csökken a vízsugár teljesítménye és nyomása.

Annak érdekében, hogy ez a fajta bontás önmagáért történjen, szükség van a kupak átgondolására és gondosan, de óvatosan tisztítsa meg a belső felületet puha ruhával és vízsugárral.

Ha a fúvóka teljesen használhatatlanná vált, tanácsos leszerelni, majd egy hasonló kialakítású eszközzel kicserélni.

Megelőző ellátás

 • a fürdőkád felületét öblítse le azonnal használat után;
 • Az öblítés után törölje le a tál felületét puha és száraz ruhával.

Az ilyen vízvezetékszerelvények egyszerű, rendszeres tisztításához 50 mm vízzel kell feltölteni a tálat a legfelső fúvókák felett fertőtlenítőszerrel, majd öt percen keresztül kapcsolja be a szivattyúberendezést, majd egy órán belül ürítse ki.

A nehéz öntöttvas kád nagyon megbízható. A hidromasszázs öntöttvas fürdő évekig tart. Az egyetlen hátránya a modellek korlátozott kialakítása.

Tekintse meg az ezen az oldalon található jacuzzi kézművesek tanácsát.

A tisztítás végső szakaszában a tálat tiszta vízzel tölti meg, és a szivattyúkat két vagy három percig bekapcsolja, majd a víz leeresztik, a szűrőket szétszerelik, megtisztítják és visszaadják a helyszínre.

A hidromasszázs fürdők professzionális karbantartása költséges élmény, ezért a szakértők azt ajánlják, hogy szigorúan kövessék az üzemeltetési szabályokat, és szisztematikusan végezzenek megelőző tisztítást és fertőtlenítést.

A hidromasszázs fürdők javítása: magának a mesternek

Forró kád - szinte mindenki álma. Ez a hasznos és kényelmes találmány lehetővé teszi, hogy a nehéz napi munka után lehetőleg pihenjen egy pezsgőmasszázs segítségével. Ebben a cikkben a VannaDecor.ru nemcsak a forró kádak előnyeiről szeretne beszélni, hanem azok javításáról is, amelynek szükségessége felmerülhet egy ilyen fürdő működése során.

Természetesen hozzászoktunk az öntöttvas és acél fürdőkhöz, amelyek csak bizonyos funkciókat töltenek be a személyes higiénia fenntartása érdekében, és az ilyen innovációk, mint a masszázsfürdő számunkra, még mindig csoda. Bár külföldön ilyen fürdők vannak nagy igény, és látja ezt a készüléket, amely enyhíti a fáradtságot vízsugárral, szinte minden otthonában.

Egy kis történelem

A hidromasszázs fürdők, amelyek javítását a jelen cikk kiemeli, 1955-ből származnak. Ekkor Roy Jacuzzi először megmutatta a találmányát a világnak. A Jacuzzi család kis családi vállalkozással rendelkezik, és vízszivattyúkat gyártott. Miután Roy Stefano unokaöccse kezdett szenvedni az ízületi gyulladástól, a feltaláló ötlete volt, hogy egy fürdőt és egy vízszivattyút ötvözzenek. Ez a design, majd később a forró kádok progenitorja lett. By the way, az ilyen eljárások segített Stefano, hogy megszabaduljon az ízületi gyulladás manifesztációiról, amely több éven keresztül kínozta őt.

A bázist javítottuk, és a fürdőkben a hidromasszázs hatását víz és levegő irányú áramlásával értük el, amelynek intenzitását kívánság szerint beállíthatjuk.

A szovjet időkben először hidromasszázs fürdőket hoztak nekünk. És mivel az olasz "Jacuzzi" márkanév alatt készültek, a feltaláló tiszteletére, pontosan ezt a nevet kapta az összes pezsgőfürdő.

Az előnyök nyilvánvalóak

Még akkor is, ha sohasem veszi a hidromasszázsfürdőt, az első említés mindig a relaxáció érzését okozza. Ez nem meglepő, és teljesen a megfelelő érzés. Végtére is csak izomlazítást tapasztal, és csak úgy érzi magát, de valójában az egész hatás sokkal mélyebbre rejtőzik. Nem csoda, hogy Roy Jacuzzi bemutatta találmányát a terápiás eljárások eszközeként, nem pedig pihenésre.

A hidromasszázs előnyei régóta bizonyították, ezért egyre több egészségügyi intézmény veszi igénybe a hidromasszázs terápiát a hasnyálmirigy és a narancsbőr elleni küzdelemben. A hidromasszázs kedvező hatással van a bőrre és a belső szervekre. Az ilyen eljárások a vesék, az ízületek és a bőr betegségében szenvedők számára jelennek meg. Jótékony hatást gyakorolnak a pajzsmirigyre és az immunrendszerre, gazdagítva a vér oxigénnel. A hidromasszázs eljárás egyszerűen csak az izmok, a zúzódások, sőt a törések esetén szükségesek. A hidromasszázs az álmatlanság kiváló megelőzése, mivel lehetővé teszi a test számára, hogy a lehető legnagyobb mértékben pihenjen és enyhítse az idegrendszert.

Az egyetlen hátránya, ha forró kádat használ, annak meghibásodása lehet. Hogyan kerüljük el ezt, és hogyan végezzük el a javításokat, anélkül, hogy igénybe vesszük a mester szolgáltatásait, beszéljünk tovább.

Hogyan működik ez?

Annak érdekében, hogy megértsük, milyen javításokat kell végezni, először meg kell tudnunk a forró kád szerkezetét. Ha úgy döntesz, hogy maga kijavítja a sérülést, akkor időt vesz igénybe a készülék tanulmányozásához, mivel a modellek jelentős eltéréseket mutathatnak.

Tehát a pezsgőfürdő háromféle lehet:

 • Whirlpool. Egy ilyen fürdőben a masszázs állítható vízsugarak hatására;
 • Aero masszázs. Ebben a kiviteli alakban az effektust a légbuborékok keringése okozza;
 • Turbopul. Ez a lehetőség a víz és a levegő kombinációja.

A masszázs bármely változata hatására a víz vagy a levegő nyomása speciális fúvókákon keresztül történik.

A hidromasszázs fürdők javításához saját maga is ismernie kell a fúvóka lyukainak helyét. És ezek a csigolyaosztályon, az alsó háton és a lábakon helyezkednek el. A fúvókákat gyakran kiváló minőségű műanyagból készítik.

Mi rombolhat?

A hidromasszázs kádnak, valamint egyéb vízvezeték-berendezéseknek rendszeres karbantartást igényel. Néha a működési zavarok komolyabb beavatkozást igényelnek, és ott van a javítás kérdése.

A problémák leggyakoribb oka az elakadások. Ezért különös figyelmet kell fordítani a szennyezés megelőzésére. A forró kád használatakor a szükséges fertőtlenítésnek meg kell történnie. A rendszer tisztítására tervezett csatornát rendszeresen speciális eszközökkel kell kezelni a plakk és más szennyeződések eltávolítására. Ehhez különféle tabletták vannak, amelyek a működés során feloldódnak vízben.

Az ilyen tevékenységek gyakoriságát elsősorban a csapvíz tisztasága határozza meg, de legalább havonta egyszer.

Bármilyen mosószer használata a rendszer bekapcsolásakor károsíthatja az örvénykamrát. A fúvókákba való bejutáshoz a szappanos víz nagyon gyorsan letiltja őket.

Rendszeres fürdőt használj szappannal és samponnal csak akkor, ha a rendszer ki van kapcsolva. A hidromasszázs azonban csak tiszta vízben megengedett.

Ilyen fürdőkben csak különleges adalékokat vagy tengeri sót lehet használni, amelyek csomagolásán megfelelő jelölés szükséges.

Akárcsak acél- vagy akrilfürdõkkel, karcolások és zsibbadások is fordulhatnak elõ a pezsgõfürdõk felületén, ha rosszul kezelik. Ha ez a probléma releváns, akkor a hátrányokat el lehet rejteni folyékony akril segítségével. A töltési technikát csak a sérülés helyén használják, és az eljárás befejezése után a fürdő kezdeti megjelenése lesz.

Ha a hiba súlyosabb, akkor a hiba oka valószínűleg a hidromasszázs mechanizmusnak köszönhető. A fürdő hidromasszázs rendszerének javítása ebben az esetben a hidraulikus szivattyú vagy az aero kompresszor cseréjét igényli. A probléma oka lehet víztartály vagy fúvóka is. Néha szükség van egy pneumatikus gomb vagy vezérlő egység cseréjére.

Tanulás a fürdőkád gondozásáért

A hidromasszázs kádak gyártásában használják az akril. Ez az anyag nagyon erős és tartós, ha megfelelően és kompetens módon gondoskodik róla. Ezért a mosószereket különös gonddal kell kiválasztani:

 • Az akril fürdõfürdő tisztításakor nem használhat kemény súrolópárnákat vagy vas keféket. Ezek a fürdők ellenjavallt mosószerek, amelyek savakból, formaldehidekből vagy szerves oldószerekből állnak;
 • Ne használjon súroló tisztítószereket, mert károsítják a bevonatot, és idővel mikrokarcákat látnak a fürdő teljes felületén. A hidromasszázs fürdőkhöz speciális tisztítószerek vannak;
 • Az eljárás befejeztével a hidromasszázsos fürdőt alaposan le kell mosni tiszta folyó vízzel, majd törölni kell. Ehhez egy mikroszálas fülkét kell elhelyezni, amely gondosan felszívja a nedvességet, és nem hagyja el a csíkot a felszínen.

Mint korábban említettük, a hidromasszázs fürdők alaposabb fertőtlenítést igényelnek, mint a hagyományosak. Ha elhanyagoljuk ezeket a követelményeket, fokozatosan szennyeződés fog felhalmozódni a fúvókákban, ami kiváló környezet mindenfajta patogén baktérium reprodukálására. A baktériumok megjelenése kellemetlen szagot vált ki, ami nagyon nehéz lesz megszabadulni.

Ha egy öntisztító rendszer van felszerelve a forró kádban, a fertőtlenítési folyamat gyorsan és a részvétel nélkül zajlik le. Ehhez elegendő lesz egy speciális eszköz elhelyezése a küvettában és az automatikus üzemmód elindítása.

Ha nem tudsz büszkélkedni egy "független" fürdőszobával, akkor lépésről lépésre elvégezzük a tisztítást:

 • Először töltse fel a fürdőt vízzel. A vízszintnek magasabbnak kell lennie, mint a fúvókák, és a hőmérséklet kb. 20 fok, plusz;
 • Ezután öntsön egy speciális szerszámot a vízbe. Ha ez nem áll rendelkezésre, használjon egy hét százalékos fehérítő oldatot. Kb. 1,5 literre lesz szükségünk;
 • Indítjuk el a hidromasszázs rendszert, és hagyjuk működni 10 percig, majd kapcsolja ki és ürítse ki a vizet;
 • Futtassuk újra a vizet, de tisztítószerek hozzáadása nélkül, és indítsuk el a hidromasszázs rendszert néhány percig. Ez lehetőséget ad arra, hogy a mosószert a fúvókákból mossuk;
 • Cserélje ki és öblítse le a fürdőt folyó vízzel.

Ha a forró kád gondozása szabálytalan, akkor a vízkő lerakódásához és felépítéséhez vezethet. A helyzetet a következőképpen oldhatja meg:

 • Töltse fel a fürdőt vízzel a fúvókák szintje felett;
 • Készítsen fél liter 7 százalékos citromsavoldatot, vagy készítsen egy kész eszközt a vízkövek eltávolítására;
 • Töltsük be a vizet, kapcsoljuk be a rendszert, és 5-10 percig dolgozunk;
 • A vizet 12 órán át a fürdőszobában hagyják, majd lecsöpögtetik;
 • Töltse újra tiszta vízzel, indítsa el a rendszert, ürítse ki és öblítse le folyó vízzel.

A kádak előnyei (videó)

megállapítások

A következtetések egyszerűek és világosak. A pezsgőfürdő nem csak kiváló eszköz a kikapcsolódásra és a kikapcsolódásra. Ez a masszázs jótékony hatást gyakorol az egész testre, még a sejtek szintjén is.

Az ilyen fürdőszobák gondozása egyszerű eljárás. És ha rendszeresen történik, akkor a forró kád hosszú ideig tart.

Az örvényrendszer hibás működésének okai

A hidromasszázs kád (hidromasszázs, jacuzzi) egy speciális motorból (szivattyú vagy szivattyú), vízbevezető készülékből, hidromasszázs fúvókákból (fúvókákból) álló készletből, egy hidromasszázs rendszer tömlőkből és vezérlőelemekből áll.

A hidromasszázs alapelve egyszerűsített formában a következőképpen működik. A fürdő tele van vízzel. Speciális vízbevitel útján a kádból származó vizet szivattyúzzák a szivattyúba, amely után a tömlő rendszeren átmenő levegővel keveredik és nyomás alatt belép a fürdő falaiba beépített hidegnyomású fúvókákba. A fúvókából származó vizet egy speciális fúvókán keresztül vezetik be, amelynek forgó része van. A fúvóka fúvókafejének elforgatásával könnyedén beállíthatja a kiadagolt sugár erejét, és a test kívánt részéhez irányíthatja. A fürdő fedélzetén található szabályozó segítségével megváltoztatható a vízsugár kilépő vízsugár levegőjének telítettségének mértéke, és megváltoztathatja a hidromasszázs hatását: minél nagyobb a levegő a vízsugárban, annál erősebb a hidromasszázs hatása. Ezt követően a vizet újra felhasználják a szivattyúba, és a hidromasszázs eljárások vége és fürdés után a víz, mint egy normál fürdőben, a vízvezetékbe kerül.

A Novitek és Skanpul márkájú finn fürdők elektronikus vízszint-érzékelővel vannak ellátva. Ez a készülék megvédi a fürdõt a "száraz" munkától. Szigorúan tilos a hidromasszázs rendszer bekapcsolása, amíg a fürdõvíz legalább félig bezárja a hidromasszázs fúvókákat. Ennek a szabálynak a megsértése vezethet a motortömítések (szivattyú) szivárgásához és az örvénykamra meghibásodásához. Talán a hidromasszázs nem kapcsol be, mivel a víz nem emelkedik 5-8 cm-rel a fúvókák fölött, és az automatikus blokkolás automatikusan működik, vagy az érzékelő egyszerűen nem érzékeli a vízszintet.

Egy másik gyanús hiba oka lehet eltömődött fúvókák. Mint tudják, a mi vízünk rossz minőségű. A hidromasszázs rendszer csöveiben üledék képződik, a víz lebomlik. Ezenkívül az eltömődés oka lehet egyszerű szappan. A megelőzés érdekében speciális fertőtlenítő folyadékot használhat. És a jövőben egy automata fertőtlenítő berendezés megrendelésére. Működése elve a következő. A fürdő alatt különleges kapacitás. Ide tartoznak a folyékony halmazállapotú folyékony halmazállapotú folyadékok, amelyek megfelelő arányban vízzel hígíthatók. Külön telepítve van az érintésvezérlés, amely a kád feltöltésekor a folyadékot befecskendezi a fúvókákon keresztül. Tehát, ha a kád teljesen fel van töltve, be kell kapcsolnia a hidromasszázzatot, és hagyja működni 2-3 percig. Ezután a víz 10-15 percig ülepedjen, majd le kell üríteni. És biztos lehet benne, hogy minden baktérium megsemmisül. A fertőtlenítés elegendő ahhoz, hogy egyszer csak öt fürdőkád befogadás után tartson. És maga a folyadék elég 7-8 tisztításhoz.

De a legjobb megoldás az, ha kapcsolatba szeretne lépni egy szervizközponttal. Különösen, ha a fürdő még mindig garanciális. Ne próbálja meg szétszerelni a berendezést, ne feledje - hiszen vannak szakemberek!

Az alábbi internetes erőforrásokat használta a cikk írásakor:

Vannushka

Fürdőszobai felszerelések

Főmenü

Te itt vagy

Forró kádak felderítése és javítása

hidromasszázs kád javítás

hidromasszázs kád javítás

hidromasszázs kád javítás

Az álom egy jacuzzi vagy pezsgőfürdő sokan közülünk maradt csak egy álom. De egyesek rájöttek erre az álomra, és nemcsak higiéniai eljárások elvégzésére, hanem fürdésre is jó szórakozásra is alkalmuk nyílik.

Azonban a legegyszerűbb kialakítású fürdők előbb-utóbb meghibásodnak. Mit mondhatunk a forró kádak fejlettebb modelljeiről, ahol sokkal több rendszert és alkatrészeket lehet törni.

Hidromasszázsfürdő eszköz

Először legalább röviden meg kell ismernünk magunkat a jacuzzi eszközzel annak érdekében, hogy megismerhessük munkájuk alapelveit.

Ma a piacon megtalálhatóak a következő forró kádak, amelyekben:

 • a hidromasszázzást a mellékelt vízfolyások végzik;
 • az aero masszázs funkciókat légbuborékok hajtják végre;
 • Vegyes típusú masszázs hatás - a masszázs kombinációja levegővel és vízfolyásokkal.

Az ilyen fürdetés jelentése az, hogy a személy ellazul és örömet szerez, amikor elhozzák. Ezért a víz vagy a levegő nyomás alatt történő fúvókái "problémás" helyeken találhatók: az emberi lábak alsó részén, a teljes gerincoszlop mentén. Leggyakrabban a jacuzzi sugárzók nagyon tartós műanyagból készültek.

A fő jelek, amelyekkel meghatározhatja a hibát

1. Valószínűleg az első probléma, amelyet a forró kádak tulajdonosai szembesülnek - a vízlefolyás nehézsége.

2. Gyakran előfordulhat, hogy amikor egy ilyen fürdetés bármelyik funkcióját bekapcsolja, forgalmi dugók jönnek ki az elektromos panelben. Ez azt jelezheti, hogy vásárláskor ön vagy a mesterek egyáltalán nem gondolkodtak a fürdetéshez szükséges erővel.

3. Gyakran a fürdés használata frusztráló lesz, amikor különös hangokat kezd, egyértelműen jelezve, hogy valami nincs rendben a fürdőben. Az extrém zaj nem a forró kád normál működésének tulajdonsága, ezért a varázslónak a diagnosztikát és a javítást kell hívnia.

4. Ezzel a problémával is szembe lehet nézni, mint a fürdő kudarca, hogy egyáltalán reagáljon a felvételre. Vagy valamilyen meghibásodás bekövetkezhet, miután bekapcsolt állapotban van és kikapcsolva nem lehetséges - a gombokra nincs reakció.

Mindezek a pontok gyors hívást igényelnek a mester számára vízvezeték szerelvények, például forró kád karbantartásához és javításához.

Mivel ezek a fürdők meglehetősen bonyolult eszközök a hagyományos fürdőhöz képest, a javítások nem csak sokat költenek, hanem határozott ideig is.

A pezsgőfürdő fő lehetséges hibái

1. Mint minden más pezsgőfürdő esetében, a tisztaság és a fertőtlenítés folyamatos karbantartását igényli. Mivel az első és leggyakoribb működési hiba emberi hulladékként eltömődő fürdőnek minősül. Valaki úgy gondolja, hogy a fürdőkád lefolyása olyan, hogy lehetséges és szükséges minden szükséges szennyvizet lefújni: a hajkeféből származó hajat, a padlóról összegyűjtött porot, és az ott található élelmiszerhulladék maradványait.

Ilyen gondatlanság és gondatlanság általában erős elzáródásokat és kellemetlen szagú megjelenést eredményez a fürdő lefolyójaként.

Hidromasszázsfürdő használata esetén ajánlatos a hidromasszázs rendszer tisztítására tervezett különleges eszközökkel rendszeresen kezelni. A folyékony ápolószerek mellett speciális tisztító tabletták is vannak, amelyeket a hidromasszázs rendszer bekapcsolásakor be kell adni a vízbe.

Ajánlatos ilyen tisztítási eljárást legalább havonta egyszer végrehajtani.

2. A jakuzzi tulajdonosainak egy másik nagyon gyakori hibája, ami a tönkremenetelhez, a tisztítószerek és mosószerek használatához vezet, amikor a hidromasszázs rendszer szerepel a munkában. Ennek eredményeképpen a vegyszerekkel telített víz és a szappanrészek bejutnak a fúvókákba, ami kedvezőtlen a munkájukért.

3. Általában a hidromasszázs fürdők akrilból készülnek. Bár nagyon tartós, gondatlanul használható, repedések, karcolások, és néha még zsetonok is megjelenhetnek egy ilyen felületen. Az ilyen károkat csak speciális folyékony akril segítségével lehet javítani, amelyet a mesterek a sérülések helyére öntik ki és a felületet kiegyenlítik.

4. Ha a hidromasszázs mechanizmus bármelyik csomója megtörte a pezsgőfürdőt, akkor meg kell keresnie egy bontási helyet, és teljesen cserélje ki a csomót. Leggyakrabban hibák, légkompresszorok, hidraulikus szivattyúk, víztartályok és fúvókák miatt cserére szorulnak. Kevésbé gyakori, de mégis a pneumatikus gombok és a fürdőszobai vezérlőegységek törése.

Amint látja, a bomlások meglehetősen komolyak, néha és régóta fürdés nélkül hagyják Önt. Ezért, mielőtt észrevenné álmát a forró kád felvásárlásáról, gondosan tanulmányoznia kell az üzemeltetési információkat és ajánlásokat a kihívásokkal teli eszköz gondozásáért.