Legfontosabb > Dekoráció

A fürdõ túlcsordulása: az üzemeltetés elve, a szerelési diagram és a szerelési szabályok

A vízkezelés magas színvonalú szobájának elrendezése önmagában számos finomságot és árnyalatot rejt magában. Nem csak a csaptelepek, a zuhanyzók, a víztartályok, a mosogatók megvásárlására és telepítésére, hanem a megjelenésüket szinte láthatatlan kis szerkezetekről beszélünk, de fontos funkcionális feladatokat látunk el.

Az egyik ilyen eszköz a fürdő túlcsordulása.

A fajták és a berendezés elve

A lefolyó-túlfolyó eltávolítja a használt folyadékot, és megakadályozza a tál túlfolyását ellenőrizetlen vízellátás közben. A szerkezet két lyukkal rendelkezik - az alsó részen és a fürdő falán. A csatornacsatornához csatlakoztatott összekötett csövek csatlakoztatva vannak.

Mechanikus eszközök jellemzői

Az értékesítés során három lehetőség van a lefolyó-túlfolyó rendszerek számára. A különbség köztük a dugó eltávolításának módja, és a leeresztő lyuk csatlakoztatása. Ha fürdõtúlcsordulást vásárol, és kételkedik abban, hogy melyiket választja ki, figyelmet kell fordítania a fürdõtartály modelljére és helyére a helyiségben.

A készülék legegyszerűbb típusát a hagyományos lakásépítés határozza meg szinte minden lakásban. Nincs mozgó alkatrész és kar. A vizet akkor gyűjtik össze, ha a parafa zárva van, és kinyílik.

A termék ebben a kategóriában különbözik a csatorna csatlakozásának típusától, a csatlakozások tömítésétől, a fúvóka alakjától. Az alkalmazkodás az alábbi elemeket tartalmazza:

 1. Drain nyak. Telepítve az alján lévő lyukba. Ez egy krómozott tölcsérből áll, amely nagyméretű törmelékeket és egy beépített anyát tartalmazó bővítő fúvókát tartalmaz. A részleteket a megerősített fémcsavarral lehet összekapcsolni. A vízállóságért felelős a gyűrű gumitömítés.
 2. Túlfolyó nyak. Beillesztve a fürdő falába. A tervezés hasonlít egy lefolyóhoz, de a hálózat általános kontúrjával szomszédos, nem közvetlen, vízelvezető rendszer.
 3. Szifon. Íves kivehető cső, amely a hidraulikus tömítés szerepét szolgálja. Megakadályozza a kellemetlen szennyvíz szagokat, hogy bejussanak a fürdőszobába. Megköti a mechanizmusokat egymással és a csatornahálózattal. Különböző konfigurációkban kapható. A minimális 300 ml folyadékot tartalmazó mélynyomó optimálisnak tekinthető.
 4. A hullámcső összekötése. Cserélje ki a vizet a túlfolyóba a szifonba. Összekapcsolódik a többi komponens csatlakozással.
 5. Segédfúvóka - puha vagy kemény. Leengedni a szifonból a csatornacsatornába.

A készlet tartalmaz olyan szerelvényeket is, amelyek növelik a rendszer tömítettségét. Ezek a lapos és kúpos tömítések, amelyeket a csavaranyával használnak. A kúpos termékeket éles szélű csavarral szerelik fel, hogy a vékony rész az ellenkező elem belsejébe kerüljön.

A kézi pántok előnyei: olcsó, legegyszerűbb összeszerelési / telepítési algoritmus, ritka hibák, megbízhatóság. A hiányosságok között meg kell jegyezni a tömítések gyors kopását.

A félautomata készülékek jellemző tulajdonságai

A hagyományos kialakítás későbbi módosítása egy félautomatikus rendszer. Ez tartalmazza a legtöbb komponenst. Ezt kiegészíti egy olyan vezérlőegység, amely emeli / csökkenti a dugót, a zárószelepet, és egy kábelt, amely irányítja a helyzetét.

A rendszer a túlfolyócsövön belül vagy kívül található segédkábel meghúzásával és pihentetésével aktiválódik. Az első lehetőség esztétikusabbnak tűnik, de sokkal nehezebb javítani.

 • kényelmesen zárja le a lefolyót (anélkül, hogy meg kell hajlítani, nedves kézzel);
 • kényelmes vezérlés és működés;
 • stílusos design.

Az eszköz hátrányai közé tartozik egy összetett szerkezet, mozgó és összekötő elemek tömegével, valamint a kábelek kopásának veszélyével.

A félautomata rendszerekben a túlfolyó lyukak a vezérlőegység mögött vannak elrejtve. A látható részletek dekoratív funkciót tesznek a belső térben, gondos tervezésnek köszönhetően.

Melyek a jó automata szilva túlcsordulások?

Az automatikus rendszerek megkülönböztető jellemzője egy összetett szerkezet, egy kattanáscsökkentő szelep, zárral és beépített rugóval ellátva.

A gombok elegáns, csúcstechnológiájú, modern, retro kivitelben készülnek. Sárgarézből és rézből készülnek, krómozott vagy nikkel bevonattal.

Az automatizált eszközök előnyei:

 • ergonomikus és megjeleníthető megjelenés;
 • tömörség;
 • kényelmes vízmennyiség.

Számos hátrány is van: a javaslatok magas költsége, a szelepet tartó rugó sérülékenysége, a gomb cseréjének nehézsége, a gondtalan telepítés, amely gyakran szakmai beavatkozást igényel.

Az ürítőgépet egy vízkészlet funkcionalitásával lehet ellátni. Figyelembe kell venni, hogy lehetetlen-e racionálisan keverni a fürdőszobába.

A rendszer magában foglalja a béléscsöveket, amelyek a túlfolyó lyukhoz vannak csatlakoztatva. A tálat feltölti a felső csatlakozó, amely megszünteti az áradást, mivel az áramlás automatikusan megáll, ha felesleges víz van.

Mit csinálnak az elvezető rendszerek?

A készülékek gyártása során használt anyagok, amelyek ellenállnak a korrózió, lúgos és savas anyagok, forró víz. A múlt században, amikor a vízvezeték-szerelvények mérete szűk volt, a vízelvezető rendszerek többnyire vasfémekből készültek.

Bár ez az anyag gyorsan elveszti eredeti esztétikáját, rendszeresen szolgál hosszú időre, bátran tartósan magas nyomású és hőmérsékleti cseppeket. Előnyei ellenére a gyártók még mindig előnyben részesítik a színesfémeket és a műanyagokat.

A műanyag pántok megfizethető árat vonzanak. Ezek megfelelőek a záró képernyővel ellátott fürdőben. Univerzális méreteik nem szabványos csatornákhoz és szilvához alkalmazkodnak.

Jelentősen megelőzve a műanyagot a szilárdság, a használati idő és a fém tárgyak tervezése szempontjából. A leggyakoribb termékek réz, bronz, réz. A króm vagy a nikkel elektroformáló technikák alkalmazásával alkalmazható a csatornarendszerekben és egyes részekben.

A mosószerkezetek szétszerelésére szolgáló eszközök időben történő tisztítása a műanyaggal ellentétben még évtizedek után sem valószínű.

Lehetőség van megérteni, hogy mely fémből készül az építés, gondosan megvizsgálva azt a csövet, amely a lefolyót és a túlfolyófuratokat együtt tartja.

A réz a vöröses árnyalat, a plaszticitás és a lágyság felismerhető. A sárgaréz tartós sárga ötvözet cinkből és rézből. A bronz elég kemény sötétbarna anyag, beleértve a réz és ón.

Fő kiválasztási kritériumok

Eszköz kiválasztása során a vásárlókat a személyes igények és kívánságok vezérlik. Nem kevésbé alapvetően javasoljuk, hogy értékelje a kívánt terméket, figyelembe véve a többi komoly kritériumot. Például:

 1. Árkategória. Kis költségvetéssel, optimális műanyag berendezés kézi leeresztővel. Egy drágább eszköz automatikus / félautomata mechanizmussal alkalmas azok számára, akik megoldást keresnek az eredeti stílus és kényelmes modern design.
 2. Anyag. A propilén minőségi mutatója sűrű héj, a sárgaréz tökéletesen sima felület, az öntöttvas a legkisebb repedések hiánya, mivel ezeket nem lehet megjavítani.
 3. További lehetőségek. A szifonok több vezetéket is tartalmazhatnak a fogyasztókon kívül más fogyasztók összekapcsolására. Az anyát nem zárhatja le. A jövőben ez a megfontolt lépés lehetőséget nyújt a mosogató, a mosógép és a mosogatómosó alatt a mosogató elágazására.
 4. Az átmérő megfelelés a szifonon és a csatornarendszeren van. Ha a metszetek nem kompatibilisek, akkor gumit vagy műanyag adaptereket kell felvenni.
 5. Teljesség. A rendszer teljes készletének tartalmaznia kell minden csatlakozóelemet, tömítőgyűrűt, csövek tömítéseit és túlfolyóit, kivéve a szivárgást.

Egy másik kritérium, amely messze van az utolsóaktól, az egészségügyi szerelvények gyártója. Attól függ, hogy a kiválasztott csatorna-túlfolyó rendszer élettartama és megfelelő működése milyen mértékben működik.

A legjobb gyártók értékelése

Annak érdekében, hogy ne csapódjanak le, és ne szenvedjenek egy kétes minőségű minőségi problémás termékkel, meg kell szerezni a jól ismert és bevált európai vállalatok termékeit. Az általánosan elfogadott nemzetközi szabványoknak és normáknak megfelelően gyártanak berendezéseket.

Geberit. Kiváló minőségű svájci márka az átlagár mérések széles skáláján. A termékek kényelmesen működnek és jól alkalmazkodnak a nem szabványos mérethez.

Alcaplast. Az egyik legnagyobb vízvezetékgyártó Kelet- és Közép-Európában. A cseh márka olyan különleges kialakítású és egyszerű kialakítású eszközöket gyárt, amelyek folyamatosan és csendben teljesítik funkcionális feladataikat az egész élettartam alatt, függetlenül az agresszív környezeti tényezők hatásaitól.

Kaiser. Gyártó Németországból, amely a modern fürdőkhöz készült pántokat készít. A cég termékei lehetővé teszik a szifon hosszúságának széles tartományban történő beállítását, ami lehetővé teszi a könnyű szerelést, beleértve a tálak mély modelljeit is.

Viega. A német cég a legmagasabb minőségű biztonságos egészségügyi termékek gyártójává vált, amely kb. Fél évszázada szolgálhat. Sikeresen ötvették a tervezési és műszaki ötleteket.

A termékcsalád különböző formákkal, anyagokkal és színváltozatokkal rendelkező lefolyó- és túlfolyórendszerek. Ezeket viszonylag alacsony ár és egyszerű telepítés jellemzi.

Hansgrohe. A jó német minőség másik képviselője. A kötődő cégek megbízhatóak, hatékonyak, kiemelkednek a komplex high-tech struktúrában. A belső térben nagyra értékelik funkcionalitásukat és kiváló dekorációs teljesítményüket.

Telepítési szabályok

Miután megtapasztalták, hogy a fürdőszobában egy mechanikus típusú lefolyót szerelnek be, nem szükséges a félautomata rendszere, csaknem azonos. Még a készségek elsajátítása nélkül is megteheti magad, de először tanácsos megismerkedni a készlethez mellékelt utasításokkal és dokumentumokkal.

A gyártónak a telepítésre vonatkozó ajánlásait pontossággal kell követni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a készülék nem működik megfelelően vagy helytelenül működik. Nem tanácsot adni az automatikus rendszerek beszerzésére: a telepítés után, garancia nélkül a készülékre vonatkozó garancia már nem működik.

Az első szakaszban a régi szifont eltávolítják, ha létezik, akkor a cső belsejét és a csatlakozási területeket alaposan megtisztítják. Ezután az alsó túlcsordulás végrehajtása történik. A lezáró mandzsetta felengedésénél felhevül, majd a leeresztő nyílásba kerül.

Egy másik tömítést helyeznek a lyuk belsejébe, a rácskal ellátott fedelet csavarozzák és rögzítik egy csavarral. A kúp alakú mandzsettákat vastag élrel helyezzük az anyára, keskeny - a nyakra.

Miután ellenőrizte, hogy a csatlakozás helyes-e, a csavart egy csavarhúzóval meg kell húzni. Hasonló eljárással fel van szerelve a felső túlcsordulás.

A következő lépés a túlfolyás kötése a leeresztőcsővel. Ehhez kényelmesebb rugalmas hullámcsövet használni, amely olyan méretre nyúlik, amely könnyen belép a fúvókába. Mindegyik csukló egy anyával és tömítésekkel van ellátva.

Ezután állítsa be a vízzárat. A tömítések helyei elővigyázatosak fájlhibákkal. A szelep egy lapos vagy kúpos tömítéssel ellátott kupakkal van ellátva.

Végül a szifon elvezetése a szennyvízcsatornához csatlakozik. Ez történik a tömítő ajakon vagy közvetlenül a foglalatba. A mandzsetta kopását okozó szivárgások elkerülése érdekében szilikonzsírral kezelik őket.

Amikor a szerelés befejeződött, ellenőrizze a szerelvény minőségét, lefedve a leeresztő dugót és nyissa ki a vizet. A fürdőszobában lévő padlót papír, lefolyó és a csatlakozások ellenőrzik. Ha szivárgást észlelnek, az anyákat meghúzzuk.

Kezelési és karbantartási tippek

Minden túlfolyó rendszer megfelelő gondosságot igényel. Ez az egyetlen módja annak, hogy megőrizzék eredeti állapotukat és teljesítményüket, biztosítsák a tartósságot és a hatékonyságot. A készülékeket rendszeresen ellenőrizni kell annak ellenőrzésére, hogy nincs-e mechanikai sérülés és szivárgás.

Ne feledkezzen meg további eseményekről sem:

 • a betétek felhalmozódásának megakadályozása és a háromhavonta történő mérlegelés megakadályozása érdekében a szifont meleg vízzel lemossák citromsav vagy megfelelő kémiai oxidálószerek hozzáadásával;
 • kb. félévente kicserélik a hígított gumitárcsákat, amelyek elvesztették az elasztikus tulajdonságukat;
 • rendszeresen tisztított vízzáró, különböző szennyeződések és törmelékek gyűjtése.

Ha a szemrevételezés felderíti a forgácsokat és repedéseket, cserélni kell a szifont. Az ilyen hibák a helyiségek áradását okozzák, és nem javíthatók.

Hasznos videó a témában

Az automata rendszerek működési elve a videóban:

A félautomata túlcsordulás videó áttekintésében:

A lefolyó-túlfolyó rendszer megfelelő választéka garantálja a fürdőkád teljes, kényelmes és kiváló minőségű működését. Könnyen megbirkózik a telepítéssel, a legfontosabb az alkatrészek megfelelő összeszerelése és a csatlakozási pontok megfelelő lezárása. Ha azonban problémák merülnek fel, akkor mindig jobb, ha szakemberekhez fordulnak.

Hogyan lehet eltávolítani a fém dugót a fürdőszobából? Hogyan kell megnyitni a mosdót a fürdőszobában?

A mosdó a fürdőszobában fém fogóval van lezárva forgó fogantyúval. A toll megszűnt. Nem lehet felvenni ezt a parafát. Mi a teendő Hogyan lehet kihúzni egy dugót a fürdőszobában, ha a szifon eltört?

Ahhoz, hogy kihúzza a fémdugót a fürdőszobából, kicsit szenvednie kell.

A kínzás hívom az éles tárgyakat. Kellett egy kis türelem és kitartás, és minden rendben lesz.

Inkább egy kézi fúrót és egy lyukat fúrnék a parafából, amint azt az fktif azt mondja nekünk, hogy vegye fel a parafát egy házi kampóval, majd húzza ki.

És megpróbálhat egy dugattyút használni, hogy felrobbantsa a parafát, és előre telepítse rajta (a vákuum elvén).

Kiderült, hogy nem volt ennyire könnyű a fémdugaszt kihúzni a fürdőből. Különböző módszereket próbáltam ki, megvizsgáltam ennek a lefolyónak a szerkezetét és működésének elvét, valahogy próbáltam óvatosan bekötni a parafát, és ennek következtében csak egy kicsit karcoltam meg, így nem zavartam. Gondoltam rá, és úgy döntöttem, hogy dugattyút használok, ha megtörik az elzáródásokat, akkor ki kell húznia a parafát. Itt dugattyú és segített.

A parafa nyitó meghajtó kábellel van ellátva, amely a szifon alján húzható meg, a kábelt szorosan kell húzni, és a parafából ki kell jönni, ilyen manipulációval megszakadhat, vagy később elakadhat. távolítsa el a parafát egy kis lyukkal és akasszon fel valamilyen horogot vagy drótot, ebben az esetben a szifont tovább lehet használni, egy másik gumidugóval.

A szegény víz elhagyja a kádat, kiderült, hogy a szennyvízcsatorna 10 cm-re van a kád kivezetése felett.. Mit tegyek?


Nyilvánvaló, hogy a víz rosszul távozik, mert a fizika ellenére nincs értelme törni. ((((Azt próbálta megoldani a problémát azáltal, hogy a szifon, amennyire csak lehet sima konfiguráció nélkül kerüli. A értelme van, de nem elég. Van egy lehetőség, hogy cserélje ki a szifont fürdő egy szifon számára zuhanykabinok, ami felszabadítja a vizet a fürdőben egyszer vízszintesen. Azonban a szifon nem olcsó, és a bizalmat, akkor nem. a szennyvízcső van süllyesztve a falba, és zárt csempe, halad balról jobbra szélességében a fürdőszobában közel 2 méter magas, hogy szüntesse meg a fürdő lehet akár a magassága egy tégla (limit csaptelepek a fal fölött nem fog működni).

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

A probléma lényege. 5 szintes 5 szintes épület, gáztűzhely. A szellőztetés nem működik, fordított tolóerő. A tisztviselő és megerősítette itt a helyén az ok túl rövid szellőztető csatorna. A megoldások megvitatása eltűnt, ezért duplikálok.

Monolit házunkban a vízmérők és a hőmérők egy külön helyiségben találhatók a padlón. minden fűtési és vízvezeték a fürdőszobába kerül a szobából minden lakáshoz a padlón, a padlót már elárasztják egy esztrich, beleértve a lakásban. 1. Értem.

Tisztelt szakemberek, remélem, hogy tanácsot kaptok. 11. emelet a 11-ből (utolsó). A csatorna a padlón van, valahol a mellkas szintjére, az egész ház úgy döntött, hogy a tulajdonosok rovására visszaviszi és elhozza.

Helló, kedves szerelmeseim. Elmentünk, hogy megnézzük a beépített lakást, azt találtuk, hogy a 17 négyzetméteres ablakos teremben. méteres ablakokkal és loggiával nincs fűtőtest. Igaz, az apró elem az előcsarnok melletti loggia. A konyhába.

Hood egyértelműen megsértett. három év foglalkozik a fejlesztő és a büntető törvénykönyv értelme nulla. A legfelső emeleten van. A helyes csuklya helyett egy kerek cementcső (vagy valami más, nem tudom, hogyan kell helyesen hívni), de a mennyezet fölött, ostobán megakad.

Nem működik a lefolyó a fürdőszobában

Fürdőszoba - ez az egyik legfontosabb és leggyakrabban látogatott hely. A fürdőszobában naponta legalább kétszer megtisztítjuk magunkat - reggel és este. Néha a fürdő túl intenzív használata miatt vannak elzáródások. Kezdetben a víz rosszul kezd. Ha a probléma nincs időben kiküszöbölve, a csövek teljesen le lehetnek zárva. Tehát, ha a fürdőben lévő víz nem megy el - mi a teendő?

Miért szennyezett a szennyvíz?

A szennyvíz átjárhatóságának legfőbb oka a szappanmaradvány, a zsír és a szennyeződés. Nalivaya a cső belsejéből, ők károsítják a vízelvezető és a szennyvíz átjárhatóságát általában. A szennyvízcsatornák okai a következő kategóriákra oszthatók:

 • Mechanikai. A különböző tárgyak - rongyok, apró kövek, kedvtelésből tartott haj, haj stb.
 • Teljesítmény. A csatornarendszer helytelen használata, a megelőző intézkedések hiánya vagy nem időszerű végrehajtása miatt merül fel.
 • Ember alkotta. Az építés során elkövetett jogsértések miatt - a helyszín rossz választása a kommunikáció építéséhez, a csővezeték lejtésének megválasztása során elkövetett hibák miatt. Az ember által gyártott kategóriába tartozik a vészhelyzetek miatt bekövetkező zavarok - a csövek fagyasztása, törés, valamint a szerkezeti elemek romlása.

Ha a víz rosszul jár a fürdőből, próbálja meg kitalálni az okot.

Fontos! A mechanikus szennyeződéseket csak akkor lehet eltávolítani.

Hogyan lehet megszüntetni az eldugulást?

Az elakadások megszüntetésére az alábbi módok állnak rendelkezésre, ha a fürdőben lévő víz nem szűnik meg:

 • Kémiai.
 • Mechanikai.
 • Hidrodinamikai.

Az egyik vagy másik módszer kiválasztása a szennyvíz megsértésének okaitól függ. Néha, a forgalmi dugó teljes kiküszöböléséhez egyszerre többféle módszert kell használni.

Kémiai tisztítás

Különleges, maró lúgokkal vagy savakat tartalmazó termékek ("Tiret", "Mole").

Fontos! A kémiai anyag alkalmazása előtt gondosan olvassa el a címkét az utasítással. Meg fogja találni, hogy mely csővezeték anyagokat használják ezt az anyagot, milyen eltömődést okoz. A címke tartalmaz információkat az eszköz használatáról.

Az elzáródás kémiai eszközökkel való eltávolítására szolgáló algoritmus a következő:

 1. Olvassa el a címkén feltüntetett utasításokat.
 2. Öntsük a csőbe a megfelelő mennyiségű pénzt.
 3. Várjon egy kis időt (az útmutatóban feltüntetett), hogy a vegyi anyagok megzavarják az eltömődést.
 4. Kapcsolja be a vizet, és nézze meg, hogyan hagyja el a fürdőt. Ha a víz még mindig nem távozik a fürdőszobában, annak ellenére, hogy nincs látható elzáródás, próbálkozzon más tisztítási módszerrel.

Fontos! Annak érdekében, hogy ne károsítsa a vízvezeték-felszerelést és a saját egészségét, mindenképpen ne keverjen össze különböző vegyszereket.

Az elzáródások mechanikai eltávolítása

Ha nem tudja kiküszöbölni a dugót kémiai eszközökkel, és a fürdőben lévő víz még mindig rosszul lecsapolt, próbálja meg a rendszert egy dugattyúval vagy speciális vízvezetékkel tisztítani.

Csővezeték tisztítása dugattyúval

A dugattyú segít a vízfolyás helyreállításában, ha a probléma nem túl nagy, és az elzáródás nem globális:

 1. Helyezze a régi ruhákat. A munka elég piszkos.
 2. Adjunk vizet a fürdőbe úgy, hogy a dugattyúból származó gumi szelep teljesen víz alatt legyen.
 3. Nedves ruhával zárja le a túlfolyó lyukat. Szükséges, hogy a víz, amely megnyomja a dugattyút, nem esett át a túlfolyó lyukon, és rohant a csatorna.
 4. Fedje le a fürdőkupakot a dugattyú gumi részével.
 5. Kattintson a készülék fogantyúján, hogy a felhalmozott törmeléket vízzel együtt a csatornába tegye.
 6. Nyomja meg többször a dugattyú fogantyúját, amíg az elzáródás teljesen megszűnik.

Fontos! A lefolyó öblítéséhez, a tisztítás végén zárja le a leeresztő lyukat, töltse fel a fürdőt forró vízzel, majd ürítse le.

Az elzáródások kiküszöbölése kábellel

Ha a fürdőszobában lévő víz rosszul kifolyik, speciális vezetéket használhat a vízvezetékhez. A kábellel való munkavégzés folyamata a következő:

 1. Válasszák le a szifont a csőből.
 2. Engedje le a kábelt a csőbe, és fordítsa el, hogy megpróbálja megnyomni a kialakított dugót. Ahhoz, hogy jobb kábellel feküdjön a kezében, tekerje a gyűrű végét.
 3. Ha a kábel el van temetve egy akadályban, és nem megy tovább, akkor nyomja meg újra és fordítsa meg. Lehetséges, hogy megbotlik a parafából.
 4. Időnként húzza ki a vezetéket a csőből és tisztítsa meg a szemetet.
 5. Folytassa a kábelt, amíg az elzáródás teljesen megszűnt.

Fontos! A nyári házban egy otthoni szennyvízcsatorna vagy "szövés" esetén a 7-8 mm átmérőjű kábel alkalmas. Az ilyen kábeleket a háztartási áruházakban értékesítik.

Hidrodinamikus tisztítás

Ez az eltömődés megszüntetése a víz segítségével, amelyet a csőbe nyomás alatt vezetnek be.

Fontos! A hidrodinamikus tisztításhoz kompresszoros készülékre van szükség speciális tömlőkhöz. Ezért valószínűleg ilyen probléma-kiegyenlítési módszernek hívnia kell szakembert.

A hidrodinamikai berendezésekkel végzett munka, ha a fürdőben lévő víz nem szűnik meg:

 1. Készítse elő a teljes berendezést.
 2. Távolítsa el a szifont a leeresztő csőből, helyezze be a csövet a csőbe.
 3. Kapcsolja be a kompresszort, nyomja be a nyomást vízzel.
 4. Ha a víz szabadon kijön a fürdőből, kapcsolja ki a kompresszort. Ha a blokkolás továbbra is fennáll, próbálkozzon újra.

Fontos! A hidrodinamikát a leghatékonyabb, leghatékonyabb és legbiztonságosabb szennyvízelvezetési módszernek tekintik.

A fürdőben lévő víz rossz, nincs eltömődés - növeljük a lefolyó rendszer lejtését

Abban az esetben, ha a víz rosszul hagyja a fürdőt a lefolyórendszer elégtelen lejtése miatt, a vegyszerek használata haszontalan. A probléma megoldása ebben az esetben a lefolyó lejtésének növelése lesz. Ennek két módja van:

 1. Emelje fel a fürdőt.
 2. Csökkentse a csatorna felszálló csengését.

Fontos! Ha a dőlésszög ellenkezőleg túl nagy, az összefolyó víz jellegzetes buborékoló hangot ad. Ezért kívánatos az optimális maximális lejtés megfigyelése - 15%.

Videó felvétel

Amint látja, sokféle módon lehet tisztítani a csatornarendszereket. De a legjobb módja az elakadások megszüntetésének, hogy megakadályozza őket. Ne feledje!

Rossz víz csatorna a fürdőszobában.

Helló urak. Miután a közelmúltban javításra került, hiányzott a fürdőszobában - lassú vízelvezetés. Sertés vasaló Roca 170 * 80, nem emlékszem, hogy melyik elvezető rendszer, de megvásárolta Leroy-ban és a legdrágább volt. A nyomószerkezetet dugóként használják.
Elvileg elvezetik a vizet, de annál kevesebb a víz a fürdőszobában, annál hosszabb ideig tart a vízelvezetés. Az ürítési sebesség nem lépést tart az átlagos víznyomással. Azt is észrevettem, hogy mindig van víz a parafa mögött, látni akartam, mi a baj, de nem gondoltam, hogyan kell szétszerelni ezt a nyomócsövet. Kérem, javasoljon, mi a helyzet, csatolom a fotót.

Amíg nem tisztítod ezt a magasságkülönbséget, nincs mit beszélni.
Vagy hozzászokjon hozzá. vagy emelje fel a lábát.

Tonus írta:
Elvileg elvezetik a vizet, de annál kevesebb a víz a fürdőszobában, annál hosszabb ideig tart a vízelvezetés.

Értékelje az "A" és "B" magasságokat.
Ha a "B" nagyobb, mint az "A", akkor mit szeretne? A víz nem áramlik.

Tonus szerint a képen látható, hogy a kád kicsi, a csavarok a lábakon rendszeresek, ha hosszú ideig változtatod, 60 cm-es magasságig emeljük fel, a kád felett pedig a csatorna jó lesz.

Milyen mega csinált ilyen magas falcsapást?

Tonus, a lefolyó irányát a cső irányába kell tenni - egyenes vonalban.

Köszönöm a válaszokat, azt is kitaláltam, mi volt az ok. Attól tartok, hogy fel kell állnom, mert a fürdőt már csempével átfedik, és az ízületek tömítettek. Mondja meg, hogyan kell eltávolítani a nyomódugót? És akkor az elme blokkolása esetén nem fogom felvenni, hogyan kell eltávolítani.

Úgy tűnik, ezek a dugók egy ujjal húzódnak ki. De a lábak csavarok formájában, csakúgy, mint állva a csempe, ne szakítsa meg? Különösen azért, mert merőlegesek, szögletesek.

Ami mindig megállt egy ilyen látszólag szép képernyőtől a fürdőszobában, az volt a lehetetlenség, hogy a javításhoz hozzáférjen a rögzítőhöz (a műanyag képernyőket elvben nem veszik figyelembe). Érdekes megnézni a fürdőkád hátsó részén található csavarok hosszát, talán ott, amennyire csak lehetséges, ki vannak csavarva. Itt úgy tűnik, hogy megegyezik a helyzetet illetően, vagy a fürdőszobában enyhe zűrzavarba megy.
Egyszerűen festettem a fürdő külső oldalát fehér zománccal, és elhagytam. Talán nem annyira kedves, de van egy medence a többi részével, ahol bármi problémát okozhat, és a szifont meg lehet tisztítani.

Tonus írta:
Mondja meg, hogyan kell eltávolítani a nyomódugót?

Úgy tűnik, hogy az óramutató járásával ellentétes irányban kicsavarodik.
Ui A szifon maga nem jég, gyakran eldugul. IMHO

Jobb negyvenszer egy időben, mint negyven alkalommal. )))

A meghívott vízvezeték-szerelő volt. Annyira magas a padlóról, a szennyvízcsatorna kiderült, hogy a fejlesztőből származik. A szivattyúzás elvégezte a vízvezetékezést, és a fürdő telepítése volt a helyiségjavítás fő mestere. Az egyik nem figyelt, a másik pedig nem vette észre, hogy jobb a fürdő felemelése. A kommunikáció teljes hozzáférése azért van, mert a jobb alsó lap nem ragasztó nélkül, a varratok pedig szilikonok, csak a mosdóhoz kell mozgatni a szekrényt. A mérések szerint a teljesen töltött kád 6 perc és 15 másodperc alatt olvad össze.
Kíváncsi vagyok, tudok-e nyerni valamit, ha valamit felemelek a lefolyó alá, és pár cm-re emelem a lefolyó szintjét a hullámoktól?

Tonus írta:
Kíváncsi vagyok, tudok-e nyerni valamit, ha valamit felemelek a lefolyó alá, és pár cm-re emelem a lefolyó szintjét a hullámoktól?

Tonus írta:
Tehát a padlóról magasra, a szennyvízcsatorna kiderült, hogy a fejlesztőből származik

Mi marad a fejlesztő, általában újra.
És segíthet a szifon felszerelésével, minimális redőnnyel.

És a sifonok hullámosításának kötelező eltávolítása a sarkokat és a csövet.

Tonus írta:
Hogyan távolítják el a nyomódugaszt?

lecsavarta a szálat.

EV.SA írta:
A szifon minimális redővel történő felszerelése valószínűleg segít.

Javadxan, a vízzárás megfékezésére vagy szárítására, amit mérgező bűz okoz.
Jobb, ha a víz lassan összeolvad.
Vagy megpróbálhatod felhagyni a túlcsordulással.

Mazayac írta:
Javadxan, a vízzárás megfékezésére vagy szárítására, amit mérgező bűz okoz.

Milyen ez? Ott és így kiderül a redőny túlzott.

EV.SA, idióta vagyok, nem vettem észre ezt a nyilvánvaló szekvenciát (a csatorna túlzott beáramlása a vízcsapot helyettesíti a szifonban)

Tonus írta:
a teljesen töltött fürdő 6 perc 15 másodperc alatt olvad össze.

a csőben lévő áramlás kicsi, elkezd túlcsordulni, és egyenesen a lyukból fog nőni. itt pedig távolítsd el az összes csempe, és csináld újra szépen a gyermeket)))
a konyhámban fekete smink nőtt fel az olasz sima csöveken (egy mosdó két rekeszzel, lyukakkal), a mosogatóhoz nőtt, a lezárás elhaladt, a bűz elment
kiderült (a korábbi tulajdonos a lakás valószínűleg Krivoruk vagy egy varangy a tárca élt) - a kannabisz a konyhából ment lejtő nélkül

Uraim, ez persze kissé buta, de tudományos szempontból megmagyarázza, miért csinálják ezt? Miért nem tud közvetlenül bekötni a lefolyót a csatornába?

Tonus írta:
Miért nem tud közvetlenül bekötni a lefolyót a csatornába?

Nem mindenki szereti a szennyvíz szagát.

Tonus, a túlcsordulás egy lyuk a fürdő tetején, amelyet a felesleges víz kiszivattyúzására terveztek, ha a tulajdonos bekapcsolta a csapot és elfelejtette. És amit mondasz, vízzáró. Úgy tervezték, hogy megakadályozza a levegő kifolyását a csatornából. Ha kísérletet szeretne végezni - vigyél egy rongyot és egy vízcsapot a WC-ben, gyorsan meg fogja érteni a célját.

Tonus írta:
Uraim, ez persze kissé buta, de tudományos szempontból megmagyarázza, miért csinálják ezt?

Bármilyen víz is áthalad

Tonus írta:
Miért nem tud közvetlenül bekötni a lefolyót a csatornába?

Lehetséges, csak akkor, ha helyesen újra felveszi.

MDN írta:
Ami mindig megállt egy ilyen látszólag szép képernyőtől a fürdőszobában, az volt a lehetetlen, hogy javítás esetén hozzáférjen a lámpatesthez.

Mi akadályozza meg a képernyő eltávolíthatóságát, vagy még jobb összecsukását?

Tonus írta:
A meghívott vízvezeték-szerelő volt. Annyira magas a padlóról, a szennyvízcsatorna kiderült, hogy a fejlesztőből származik. A szivattyúzás elvégezte a vízvezetékezést, és a fürdő telepítése volt a helyiségjavítás fő mestere. Az egyik nem figyelt, a másik pedig nem vette észre, hogy jobb a fürdő felemelése.

Itt az ilyen mesterek, hogy vezessenek ismert rongyokat.

A témában: opcióként kissé lecsökkentse a csövet a falban (valószínűleg vakolat, csavarhúzóval), feltéve, hogy a felszálló legkisebb lejtése megmarad.

Ha nem sikerül, akkor váltson át egy másik szifonra - ez egyértelműen alulértékelt.

Hogyan lehet kijavítani a fürdőlefolyót?

A házban végzett vízvezeték-javításokat sokan nagyon problémásnak és kellemetlennek tartják. Néha még a vízvezeték-kihívás is problémává válik. De valójában sok hiba állítható be magaddal.

Kábelezés a fürdőszobában.

Vegye figyelembe a fürdőszoba leeresztésének javítását. Kétszeres javítási csatorna:

 1. Víz szivárog a fürdőszobában.
 2. A rossz víz elhagyja a fürdőszobát.

A víz szivárgásának megszüntetése a kibocsátási ponton

Ha fürödni fog, akkor először meg kell találnia az okot.

Ilyen kellemetlenség történhet a szifon nyomáscsökkentése vagy meghibásodása (pl. Repedés) miatt. Ha a szifon, vagy ahogyan az is nevezik, a pántológép rövid ideig működik, és jó állapotban van, akkor a tömlőcserék helyett egyszerűen kiküszöbölheti a vízáramlás problémáját. Szükséges a tömítőanyag alkalmazása is.

Gyakran a szivárgás oka, hogy a lefolyó felső része "meglazult", és a kialakított rés lehetővé teszi a víz áthaladását. Ebben az esetben csak le kell csavarni a szifon felszerelését, és tömítőanyagot kell alkalmazni az alkatrészek ízületeire. Jelenleg szivattyúrendszerekhez tervezett szilikon tömítőanyagok vannak forgalomban. Ajánljuk például a Silicone-915 vagy a KI Meg Silicone E tömítőanyagot, amelyek elég gyorsan száradnak (10-20 perc), és ne veszítsék el tulajdonságukat mind alacsony, mind magas hőmérsékleten, akár 150ºє-ig, és ne érintik a gomba.

A tömítőanyagok alkalmazása során a következő szabályoknak kell megfelelniük. A tömítőanyag felületére szánt felületnek száraznak, tisztanak, mechanikai sérülés nélkül kell lennie. A fémfelületeket zsírtalanítani kell. A tömítõcsonk szélessége 6... 35 mm széles lehet. Lehetőség van egy varrás szintjének meghatározására, hogy a rajzolás után 5 percen belül lecsapolják. Teljes megszilárdulást követően eltávolíthatja a szabálytalanságokat, finoman vághatja fel a felesleget, és megpróbálja károsítani a varratot. Minden munkát gumi kesztyűben kell elvégezni, így megakadályozva, hogy a tömítőanyag ne kerüljön a bőrre.

Ha a lefolyó látható része nem sérült, akkor jól rögzített, de még mindig a fürdő alól folyik, akkor ebben az esetben jobb a pántot újjal cserélni. Új rendszer "leeresztés / túlcsordulás" kiválasztásakor figyelembe kell vennie, hogy milyen anyagból készült a fürdő. Egyes szifonok csak vékonyfalú vízvezeték-berendezésekhez készültek.

Új pántok beszerelésekor először össze kell szerelni a kezét, és már végső esetben össze kell szerelni, rögzíteni kell a lefolyóba és a túlfolyó lyukakba.

A fürdőszobából származó víz lassan folyik le

A rossz vízelvezetés fő okai a következők:

 • csatorna eltömődés;
 • a lefolyórendszer túl kicsi lejtése;
 • a leeresztő cső vagy emelő átmérője nem elegendő.

Ha a fürdőszobából származó víz elkezdett rosszabbul elhagyni, mint korábban, akkor valószínűleg eldugul. A lefolyó kismértékű romlása esetén használhatja a jó öreg dugattyút vagy tisztíthatja a rendszert kémiai úton. Ez a legegyszerűbb módja a csatorna zárolásának megszüntetéséhez. De emlékeztetni kell arra, hogy csak kisebb akadályok engedhetik meg maguknak ezeket az eszközöket. Azokban az esetekben, amikor a víz nagyon lassan folyik le, vagy egyáltalán nem ürül, ezek az alapok nem használhatók.

Az eltömődést megszüntetheti a szifon (esőztető) szétszerelésével és mosásával, vagy az egész csatorna tisztításával. Bizonyos esetekben az eltömődés eltávolítása megköveteli a teljes vízelvezető rendszer szétszerelését a fürdőben, tisztítás és öblítés. Ez olyan esetekben fordul elő, amikor például a közelmúltban javításokat végeztek és oldatokat és felfüggesztéseket öntöttek a csatornarendszerbe. Ebben az esetben az elszenesedett részecskék nagyon eltömítik a csöveket, és onnan ki kell üríteni őket.

Gyakori oka annak, hogy a mosdó a fürdőszobában rossz, hogy a lejtő a csatorna csövek túl kicsi. Nézze meg, hogyan működik a lefolyó. Ha a lejtés túl kicsi vagy egyáltalán nem, akkor a víz lassan elhagyja a vizet. Ebben az esetben ne használjon vegyi anyagokat az elzáródások megszüntetésére.

Milyen legyen a leeresztés lejtése a lefolyáshoz? A lejtők pontos értékeit számításokkal határozzák meg, amelyek figyelembe veszik a szennyvíz mennyiségét, a csőátmérőket és néhány egyéb mutatót. A gyakorlati tapasztalatok alapján azonban a következő általános értékeket tarthatja be: ha a csatorna átmérője 100 mm, a minimális lejtésnek 2% -nak kell lennie; csőátmérője 50 mm, a lejtésnek legalább 3% -nak kell lennie. Referenciaként megemlítjük, hogy a 2% -os lejtés a cső 2 cm-es csövön keresztül történő csökkenése.

A vízelvezető rendszer lejtésének növeléséhez egyszerűen leengedheti a kimenetet a központi emelőre vagy magára emeli a fürdőt. Túl sok lejtés nemkívánatos, mivel ez vezethet a nehéz üledékek csöveinek fokozatos eltömődéséhez, és a víz buborékolásának hatását is okozhatja lefolyás közben. A megfelelő építési kódok azt jelzik, hogy a lefolyócsatorna maximális lejtése akár 15% is lehet.

Bath drain: 24 aktuális kérdés és válasz

Ez a cikk teljes egészében a kádok, mosdók és zuhanykabinok szennyvízrendszerébe történő vízelvezetés rendszerére irányul. Ebben a kérdésben sokféle kérdésre válaszolok, egy vagy két, a kibocsátáshoz kapcsolódóan - a pántolás kiválasztásánál és a fürdő telepítésénél az eltömődések megszüntetése és a szagok elleni küzdelem érdekében.

Modern műanyag pántoló fürdő.

keménykötésű

 1. Mi ez - pántoló?

Ez a szelepkészlet neve, beleértve:

Tehát ez a készlet a telepítés előtt néz ki.

A sekély záporok túlfolyását nem biztosítják, ami egyszerűsíti a pántok kialakítását.

 1. Mi a fürdő pánt?

Ezek osztályozása:

 • Az anyag, ahonnan készültek. Az értékesítés során megtalálható műanyag (főként PVC), réz, sárgaréz és rozsdamentes acélból készült pántok. Anyagok kombinálhatók: például a műanyag hevedereket leggyakrabban rozsdamentes acélcsövekkel és túlfolyó rácsokkal lehet kiegészíteni;
 • A dugó nyitása és zárása. A legegyszerűbb kialakításnál a lánc felszabadulásától távolabb van a túlcsorduláshoz csatlakoztatva. A pántológépet, egy félautomata készüléket a túltöltés elforgatásával lehet vezérelni, amely kábellel van összekötve a parafával, és az automata gépet úgy vezérelheti, hogy a parafát kézzel vagy lábbal nyomja.

Vízleeresztő rendszer a fürdőszobában félautomata vezérlődugóval.

Minél összetettebb a készülék, annál valószínűbb, hogy megtörik. Szerintem, kedves olvasó, soha nem találkoztam azon a tényen, hogy egy láncon lévő parafa nem nyílik meg, vagy botok. De a forgalmi dugók vagy a félautomata gyakran leáll.

 1. Mit kell keresni, ha pántot vásárol?

Javaslom választani a következő okok miatt:

 • A szifon magassága (a felszabadulás távolsága az aljáig) minimális legyen. Ellenkező esetben egyszerűen nem jutna el a kád vagy a zuhany alatt;
 • Az előnyös pántolóanyag műanyag. Nemcsak a minimális árat, hanem a rendkívül egyszerű telepítést is vonzza. Ugyanakkor a műanyag pántok megjelenése nem rosszabb a fémtermékeknél: csak a rozsdamentes acélból készült felszabadulási és túlfolyó rácsok láthatók;

A látványban - csak rozsdamentes rács. Maga a kiadás a fürdőszoba alatt van.

 • Automatikus vagy félautomata dugulásvezérlés - a gonosztól. A lánc eltávolítása a parafa eltávolításához nem nehéz. Hadd emlékeztessem önöket: minél könnyebb a pántológép, annál kevesebb problémát okoz a tulajdonos számára;
 • A szifont a lehető legegyszerűbben kell kinyitni a szerszám használata nélkül. A szétszerelés, a fürdőszoba alatt fekvő gázkulcs kétséges öröm.

csapdák

 1. Miért van szüksége szifonra a mosogatóhoz?

Két funkciót végez:

 • Megőrzi a nagy törmelékeket, amelyek lenyelése eltömődéséhez vezethet;

Ez nem vonatkozik a mosdókhoz használt csöves szifonokra.

 • Vízzárást hoz létre, amely akadályt képez a szoba levegője és a szennyvíz között. A vízkapu köszönhetően a csatornák szaga nem jut be a lakásba.

Vízi zárak különböző típusú szifonokban.

 1. Mi a legjobb szifon-palack, csöves vagy hullámosított?

A konyhai palackban. Meg fogja késleltetni az élelmiszer-hulladékot, amely a szabadonfutó rácsba csúszik. A süllyesztett, hullámos és sima csövek ugyanolyan relevánsak: a nagy szemét általában nem esik ki a felszabadulásában.

Palack szifon a konyhai mosogató alatt.

 1. Miért van szüksége a hátsó vagy az oldalsó kimenetekre a mosogatóban?

Az oldalsó leeresztővel vagy a hátrahúzással történő mosogatás lehetővé teszi az alatta lévő tér hatékonyabb kihasználását. A mosogató alatt lévő szekrényben gyakran egy kis kazán, szennyvízszivattyú van felszerelve (az alagsori konyha helyén, a kút csatornáinak szintje alatt) vagy egy vízszűrő.

A mosogató alatt lévő helyet a szűrő elhelyezésére használják.

telepítés

 1. Hogyan telepítsek szifont a mosogatóra?

Általánosságban elmondható, hogy a készüléknek a saját kezével történő felszerelése nem okozhat gondot olyan személy számára, aki elegendő intelligenciával rendelkezik a lélegzéshez.

A felszerelés szerszám nélkül történik, és minimális finomsággal rendelkezik:

 • A rácsot mindig a mosogatóhoz vagy mosdókagylóhoz kell nyomni. A tömítő kioldó tömítés az alsó részen, a mosogató alá kerül. Ez az utasítás kapcsolódik ahhoz a tényhez, hogy a tetejére szerelt tömítés néhány milliméterrel felemeli a grillet, és mindig ott lesz víz a mosogatóban;

A rácsot közvetlenül a zuhanycsészébe helyezzük. A tömítés lezárja az alsó feloldást.

 • A kipufogócsatlakozások és a szifon, a szifon és a térd tömítése gumi vagy műanyag tömítésekkel történik, amelyek a csavaranyák alatt vannak elhelyezve. A műanyag tömítéseknek kúpos része van; a kúp csúcsa belép a szifon és a cső közötti résbe;
 • A térd vagy a hullámok összekötése a csatorna fésűjével (szennyvízcsatornában) hermetikusnak kell lennie a szagok megjelenésének megszüntetése érdekében. Ha a méret nem egyezik meg, akkor a tömítettséget egy gumitömítő mandzsetta vagy szálasanyag-felhasznált anyag felhasználásával biztosítják.
 1. Van-e valamiféle finomság a felpakoláshoz túlfolyással?

Nem. Olyan, mint egy szifon. Az egyetlen különbség az, hogy két rácsot (kimenet és túlfolyó) kell rögzíteni, és egy hullámos vagy sima csővel kell összekötni őket.

A fényképfújó rácsban. A túlcsordulás a telepítés szempontjából nem különbözik a kiadástól.

A túlfolyás nemcsak fürdés, hanem konyhai mosogató is lehet.

 1. Mi és hogyan lehetne felmelegíteni a fürdőkádat?

Az öntöttvas fürdő lábai alatt elég téglát feküdni. Ezután a fürdőszoba alatti teret dekoratív képernyő borítja. Az acél és akril fürdők lábai általában állíthatóak: egyszerűen csavarja le a beállító csavarokat néhány fordulattal.

A fürdőt kissé ferdén helyezik el a lefolyó felé. Egyébként mindig benne lesz víz.

A legegyszerűbb módja a fürdő felemelésének.

 1. Szükségem van egy mosogatóra a padlón lévő fürdőszobában?

Bizonyára nem fog rosszabbodni tőle: a kiömlött vizet (beleértve a vízvezeték meghibásodása vagy a nyitott helyzetben elfelejtett csaptelep) nem kerül a szomszédok fejére, hanem a szennyvízrendszerbe.

A rossz hír az, hogy a padlót legalább 7-8 cm-rel kell felemelni, emellett a pólót a keresztre kell cserélni, néhány centiméterrel alacsonyabbra: általában a lakás fésűje elválik a padlószint felett.

Boldog tulajdonosok a stalinkai lakásokban, ahol a WC-t vertikális felszabadítással szerelték fel, ebből a problémából megtakarították. A mosdóból a felszálló vezetőcsap, az álmennyezet alatt fekszik. A fürdőszoba és a WC összekapcsolásakor a padlószintű csengő elég ahhoz, hogy a vízzel és a vízszintes létrával kiegészítse a pólót.

Vigyázzon a WC-ről a felemelőre a stalinka alagsora alatt.

 1. Hogyan lehet padlót vezetni a csatornába?

Itt egy közelítő eljárás:

 • Megtörjük a csatorna vízelvezetését a padlón;

A kapitány nyilvánvalósága azt sugallja: persze, hogy ezt a műveletet korábban egyet kell érteni az alább felsorolt ​​szomszédokkal.

 • A szomszédok köré megyünk felfelé, és kérjük őket, hogy ne használják a szennyvízcsatornát a következő néhány órára;

A nyilvánvaló kapitány továbbra is rosszindulatúan beszél: egyikük biztosan elfelejti a kérését. Vigye fel a munkaruháját, és készen van egy vödörre. A felemelő első jellegzetes hangjánál cserélje ki a vödröt, és csukja be a szemét: a vödörből származó spray minden irányban repül, és nem tudja kegyelem.

 • Vágja ki a felszálló területét egy pólóval, tisztítsuk meg a barázdákat és távolítsuk el a külső csíkot;
 • Összeszereljük a szerelvényt a tengelykapcsolóról (ha a feszítőt az aljzat alá vágjuk), 110x110x110x50 mm-es keresztezéssel és a kompenzáló csővel. Az oldalhajlatoknak padlószinten kell lenniük;

A felszálló résében a kereszt, és nem a póló van. A létra és a WC egymás utáni összekapcsolása a pólus egyik kimenetéhez a víz kimerülését okozza a padlón.

Ez úgy fog kinézni, mint egy átalakított felszálló.

 • A szerelvények foglalatát tömlőbilincsekkel rögzítjük. Ez megakadályozza a kapcsolatok spontán lekapcsolását;
 • A padozatot vízzel vagy vízzel szigetelő anyaggal vízállóvá tesszük;
 • Az 50 milliméteres kivezetésről a csatornahálóra helyezzünk egy csövet, és helyezzük a létrát az aljzatba. Minden csatlakozást a tömítőanyagon gyűjtünk össze: az esztrich levétele után nem lesz elérhető;
 • Gipsz- vagy cement-jelzőkkel rögzítve, amelyek a padló lejtését a rácsig alkotják, és az esztricheket helyezik el;
 • A beállítás után helyezzük el a lapkát.

Problémák és megoldások

leszerelés

 1. Hogyan kell szétszerelni a régi műanyag pántot?

A felengedés és a túlfolyás csavarokkal történik a fogók segítségével: a szivacsokat behelyezik a rácsba, és a fogantyúkat karként használják. Ha a rács eltörik, akkor a fürdőszobában lévő fúvóka fűrészeléssel van fűrészelve.

A Passatizh segíteni fog egy modulációt egy keresztrácskal.

 1. Hogyan kell kicsavarni az öntöttvas pántot a régi fürdőből?

Rendszerint a felszabadulás határozottan megakad a kád alatt lévő öntöttvas csövön. Ahhoz, hogy benyomódjon, a pólót előmelegíteni kell egy épület hajszárítóval, egy fúvókával vagy egy gázfáklyával. Ezután a pólót rögzítik a No. 3 - No. 4 gázkulccsal, és a felszabadulást fogókkal csavarták, bármely fém tárgy segítségével, mint a fogantyúk közé illesztett kar.

Melegnek szüksége van egy pólóra, és nem szabad. A fürdést a rostély körül erősen felmelegedve repedéseket okoz a zománcban.

Öntöttvas pántok megtalálhatók a Sztálinban és a kora Hruscsovban.

 1. Hogyan cserélje ki a modern mosogatót öntöttvas szifonnal?

A saját kezével végzett csere két problémával jár:

 • Szükséges kihúzni a falról a konzolt, amelyen a mosdó fel van szerelve;
 • Ezenkívül el kell távolítani a vasszifont, anélkül, hogy károsítaná a csatorna aljzatát.

Dugók vagy rozsdás csavarok, amelyek a konzolt tartják, a legegyszerűbb módja annak, hogy a csiszológépet a fal felszínével lehúzzák. A fennmaradó szabálytalanságokat gitttel tisztítják.

A szifon eltávolításához szükség van:

 • Használjon erős csavarhúzót és kalapácsot, hogy megtörje és eltávolítsa a cementpoharat az aljzatból, majd a kabol alatta;
 • Fordítsa el a szifont az aljzathoz képest, és vegye ki több forgási mozgással.

Ha a szifon nem forog, melegvágóval vagy hajszárítóval melegítheti. Nem kívánatos a csatorna felmelegedése: a hőmérsékletkülönbség miatt az öntöttvas megrepedhet.

Egy másik ritka.

 1. Hogyan lehet rögzíteni a szifont vagy pántot, ha víz áramlik a konnektorba a mosdókagylóba?

A javítás a probléma szigorításával vagy a tömítés alá helyezésével csökken. Húzza meg a problémát a keresztrács segítségével. rozsdamentes acél rácsok vonzza a csavar a közepén. Jobb, ha nem cserélik ki a tömítést egy teljes munkaidőben, egy javító készletből, amelyet a vízvezeték-kereskedelemben értékesítenek, hanem egy centiméter vastagságú mikroporózus gumi kivágására.

Mikroporózus gumi - a legjobb anyag a tömítésekhez.

 1. Mit és hogyan változtatni a szakadt gyűrűs tömítést az üvegszifon alján?

A csatlakozás lezárásához elegendő, ha a szálakat a szifon házára fújja. Ez megtehető:

 • Ribbon FUM;
 • Szigetelőszalag;
 • Egy polietilén csík, kivágva a zsákból, és többször összehajtogatva.
 1. Hogyan szereljük fel a szifon csatlakozását térdre vagy felszabadulásra, ha a standard tömítés elvész vagy szakadt?

Ez helyettesíthető FUM szalaggal, amelyet az anyacsavar alatt feltekeredhettek, vagy egy kerékpár kamrából vágott egy vagy két hajszálat.

Szifon feltekercselt szalag FUM.

automatizálás

 1. Mit kell tennem, ha az automata pántoló mechanizmus megszakad (a kioldó dugó leállt vagy bezár)?

Cserélje ki teljesen a kábelköteget. Az automatikus pántok mechanizmusa teljesen felcserélhető, pótalkatrészek nincsenek értékesítve (kivéve néhány kiemelkedő német gyártótól származó pántot).

dugulás

 1. Hogyan kell tisztítani a mosdó a fürdőszobában, eltömődött a haj vagy a kedvtelésből tartott haj?

Keresztrács esetén a legkönnyebb vékony vízvezetékeket használni a tisztításhoz. Hogyan kell csinálni? Nagyon egyszerű:

 • Szeletelje a kábelt a gyűrűbe, és hagyja az első 10 centimétert szabadon;
 • A kábel végét a rácson keresztül folyamatosan forgassa a kimeneten;
 • Miután szálakat vagy gyapjúszálakat hajítottak meg a kábelen, húzza ki, forgassa el ugyanabba az irányba.

A rozsdamentes acél rácsos felszabadulást olykor tisztítani lehet, ha a hajat a lyukon keresztül húzza meg egy kötőtűvel vagy dróthoroggal. Ha ez a kísérlet sikertelen volt, a kioldó rács eltávolításra került, majd a felszabadulást kézzel vagy csipeszekkel tisztítják.

Huzalhorog felszabadítása.

By the way: a probléma a haj és a gyapjú tökéletesen megoldja a hálót telepített a kérdést.

 1. Hogyan tisztítsuk meg a szifont a kád alatt, eltömve homokkal?

A probléma valószínűleg jól ismert a kutyatulajdonosoknak, akik esős időben séta után mosják a lábukat. Ez rendes dugattyúval oldható meg: az eltömődést nagy mennyiségű vízzel megsemmisítik és a csatornarendszerbe mossák.

Tisztító fürdő dugattyú.

 1. Hogyan kell tisztítani a szifont és a csatornát a konyhában?

A konyhai mosogató eltömődésének oka általában a zsírok felhalmozódása. A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljon az, hogy öblítse le a lefolyó meleg vízzel.

Ehhez szükség van:

 • Hogy a víz legalább egy kicsit elhagyja;
 • Annak érdekében, hogy a meleg víz hőmérséklete ne legyen alacsonyabb, mint 60 fok.

Forró víz folyik a mosogatóba egy vékony áramlásban; akkor, amikor a zsírdugó összeomlik, és elvezetik a csatornarendszerbe, fokozatosan növekszik a nyomás. A mosás fél órától egy óráig tart.

 1. Mi a teendő, ha a melegvíz hőmérséklete nem elegendő, vagy a víz nem szűnik meg?

Szedje szét a szifont és rázza tartalmát a WC-ben vagy a szemétbe. Szükség esetén ismételje meg a műveletet térdre és összecsukható műanyagvízzel. Az öntöttvas szennyvíz és a nem elválasztható műanyag fésűket kábel segítségével tisztítják.

Tipp: a kábelnek, hogy eltávolítsa a zsír maximális mennyiségét a csőfalról, egy rögtönzött drótkefe legyen feltekerve a végén.

Kábel, melyet egy ruffal lehet készíteni.

 1. Lehet-e különféle szennyvíztisztító eszközöket eltömődni?

Csak akkor hasznosak, ha jelentéktelen zsírégető (ami rendkívül ritka), és abban az esetben, ha a szifon eldugul az élelmiszer-hulladékkal. Az ilyen szerek fő hatóanyaga az a sav vagy lúg, amely a szerves anyagokat 2-4 órán keresztül elpusztítja, majd könnyen vízzel lemossá.

A legtöbb esetben ezek az eszközök használhatatlanok.

illatok

 1. Miért jelennek meg a szennyvíz szaga és hogyan küzdjenek vele?

A szagforrások lehetnek annyira, mint a fésű szifonok, és a fürdők és a mosogatók szabadon bocsátása. Az utóbbi esetben a szagok megjelenésének oka a vízkapu megzavarása: ha valamilyen oknál fogva a tetőfelület légtelenítő nyílása nem von be levegőt, akkor a csőben lévő csőben lévő vákuum létrehoz egy vákuumot, amely szó szerint sziveszi a vizet a szifonokból.

Mit tehetünk a szagok leküzdésére?

 • Tömítse be az összes szifon és leeresztő csatlakozót;
 • Szerelje fel a szifont a maximális vízkapacitással;
 • Ha a szennyvíz szaga a téli hidegben jelentkezik, ne lusta, hogy kiszálljon a tetőn, és öntsön egy vödör forró vizet a felszállójába. A hótakaró fagyasztása leggyakrabban a szellőztetés működésképtelenségét okozza.

Fagyott hó a szennyvízcsatornában.

következtetés

Őszintén remélem, hogy tapasztalataim segítenek egy tisztelt olvasót a mindennapi problémák megoldásában. Mint mindig, további tematikus információkat is fel lehet tárni a videó megtekintésével ebben a cikkben. Értékelni fogom a kiegészítéseit és megjegyzéseit. Sikerek, elvtársak!