Legfontosabb > Tartozékok

Switch "Bath-zuhany" - típusok és javítás

A fürdőkád és zuhany csaptelepek "fürdőkádas" kapcsolóval vannak ellátva, amely a víz és a zuhany közötti vízáramlást kapcsolja. A probléma az, hogy ez a szerkezeti elem gyakran sikertelen, és a víz helytelenül terjeszthető a helyes irányba.

Ha megértette a "fürdőkád" kapcsoló összes bonyolultságát, használhatja az utasításokat a hibaelhárításhoz. A cikk leírja a kapcsolók fő típusát, lehetséges hibás működését és a javítás elvégzését.

A "fürdőkád" típusú kapcsolók típusai

orsó

Nagyon gyakori volt a Szovjetunió idején, és most sok keverő van ilyen típusú kapcsolóval. Ma ez a típus vékony falú szelep típusú keverőkben található. A tekercs típusú kapcsoló jellegzetes jellemzője műanyag vagy fémgomb, amely a szelep szelepei között helyezkedik el.

dugó

A parafa kapcsoló ma elavult, és ritkán használják a termelésben. A vízcserére szolgáló fogantyú középen helyezkedik el, és hosszabb, mint a tekercs típusa. A fő részlet egy sugárzattal rendelkező parafa. Forgatás közben a kivágást a vízbemeneti és kimeneti nyílásokkal kombinálják, és a víz a csaptelepbe áramlik. Érdemes megjegyezni, hogy néhány modern keverő, amelyek a klasszikus stílusban készülnek, olyan fogantyúval rendelkezik, mint egy parafa kapcsoló, de itt a mag csak a tekercsszelepet használja.

patron

A patron kapcsoló általában orosz gyártmányú keverőkben található. Nagyon nehéz megoldani ezt a kapcsolót, mert nagyon nehéz megtalálni pótalkatrészeket vagy új patront. Törés esetén jobb, ha új keverőt vásárol.

Kipufogó / nyomógomb

A kipufogó vagy a nyomógombos kapcsoló a hideg és meleg víz összekeverésére szolgál, amely a központi vízellátó rendszeren keresztül történik. A vízvezeték-piacon több fajta létezik:

 • Az automatikus kapcsolót a híres márkák patronos keverőire használják. Ez egy különálló egységben vagy egy forgócső tetején lehet. Ennek a kapcsolónak az a fő jellemzője, hogy ha kikapcsolja a vizet, az "kifolyó" helyzetben marad, vagy visszatér a "zuhany" helyzetből. A gomb felelős a kapcsolásért: ha kihúzza, a víz a zuhanyfejből áramlik; ha megnyomja, akkor a vízellátás a "kiáramlási" helyzetbe kapcsol;
 • Egy egyszerű kapcsoló főként a keverők alacsony költségű modelljein használatos. A megjelenés megegyezik az automatikus kapcsolóval. A nyomógomb kapcsoló típusának meghatározásához csak húzza ki a gombot és kapcsolja ki a vizet, ha a helyén marad, akkor ez egy egyszerű típusú kipufogó kapcsoló;
 • A szovjet zuhanykapcsoló csak a szovjet keverők régi modelljeiben található meg, amelyek ma nem relevánsak.

Lehetséges hibák

Ha két helyzetben "zuhanyozni" és "önteni" a víz szinkronan áramlik, az oka, hogy a tekercs tömítések elhasználódtak, és nem végzik el funkcióikat.

Újakat kell cserélni:

 • zárja le a vízellátást;
 • húzza ki a tömlőt;
 • húzza ki a ganderet;
 • csavarja le az adaptert;
 • vegye le a szelepfogantyút;
 • távolítsa el a tekercset;
 • távolítsa el a régi gumigyűrűket;
 • Az új gyűrűket sima vízzel kell nedvesíteni.
 • a gyűrűket helyezze el;
 • Szerelje össze a szelep csapot.

Érdemes megjegyezni, hogy mikor vásárol egy keverő a csomagban mindig vannak további gumigyűrűk. Ön is megteheti magukat, de a szolgáltatási élet nem lesz hosszú. Az alkatrészek kicserélése mellett lehetséges, hogy a vékony rézhuzalt elkopott gyűrűkkel felhúzzuk, vagy használjunk egy lenből készült szálat, de ez a lehetőség nem is tart sokáig.

Ha a víz szivárog a nyomógombos kapcsoló használatával, akkor az oka lehet a gumigyűrűk alkalmatlansága is.

A gumigyűrűk cseréjéhez szükség van:

 • zárja le a vízellátást;
 • csavarja ki a kifolyót;
 • húzza ki az adaptert hatalmas kulcs segítségével;
 • vegye le a kupakot;
 • szerezd meg a csavart
 • távolítsa el a gombot;
 • vegye le a szelepet;
 • távolítsa el a régi szelepgyűrűket
 • új gyűrűk telepítése;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha egy nyomógombos kapcsoló van a fürdőszobában, és gombja nem tér vissza az eredeti helyzetébe, ha a víz ki van kapcsolva, vagy amikor a keverő üzemmódot bekapcsolják, a hiba valószínűleg egy gyenge vagy törött rugó miatt következett be.

A rugó felszerelése vagy cseréje:

 • zárja le a vizet;
 • csavarja ki a kifolyót és a tömlőt;
 • húzza ki az adaptert a kapcsolóról a nyitott csavarkulccsal;
 • távolítsa el a termék kupakját;
 • távolítsa el a csavart
 • csavarja le a gombot;
 • húzza meg a rudat a rugóval együtt;
 • cserélje ki a törött rugót;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha a szelep kinyitása közben turbulens zaj hallható, az oka a gumitömítés kopása. Szükség van a fej lecsavarására, és a dörzsölett él vágására a tömítésből.

Ha a víz folyamatosan folyik a csapból, akkor az oka lehet, hogy a sárgaréz szelep használhatatlanná vált vagy idegen részecskék megakadályozták a szelep és a tömítés közötti rést. Szükséges a szelep cseréje vagy a szennyeződés tisztítása a keverőben.

Ha a szelep kinyitása közben nem folyik víz, akkor az oka lehet, hogy a gumitömítés szárad. Először is egyszerűen kipróbálhatod - nyisd ki a csapot, és egy fából készült tárgyba üsd meg. Ellenkező esetben meg kell akadályozni a vízhez való hozzáférést, vegye le a szelepfejet és enyhén főzőlapot, vagy önmagát forgassa.

Ha a szelepet nem lehet görgetni, akkor az ok abban rejlik, hogy a rúd menete használhatatlanná vált. Szükség van a szár cseréjére, vagy szeletelni a vezetéket, ha a szál nem teljesen kopott.

javítások

Javítóorsó kapcsoló. Hordozó kapcsoló használata esetén a víz a fogantyú alól is folyhat, ha a zuhanyzó és a kifolyó helyzete között helyezkedik el. A szivárgás fő okai:

 • a forgattyú forgástengelyére helyezett gumigyűrűk elhasználódtak vagy teljesen hiányoznak;
 • gumi tömítés, amely a kapcsolódobozon található, és tömítőanyagként szolgál, kopott vagy hiányzik;
 • a forgattyú vagy a keverő forgattyúházának speciális csavarja rosszul van rögzítve.

Ha van egy spool kapcsolója, annak érdekében, hogy kiderüljön a hiba oka, ki kell csavarni a fogantyút, bekapcsolni a vizet, majd pontosan látni fogják, hol folyik.

Ha a víz áramlik, ahol a speciális csavar vagy doboz a tokhoz van csatlakoztatva, akkor valószínűleg új tömítést kell elhelyezni a dobozhoz, és a speciális csavart további tekercselésre. Lehetséges, hogy a forgó rúd kijáratából szivárgás következik be egy speciális csavarból vagy tengelydobozból, akkor egy csavarkulccsal vagy gázkulccsal teljesen ki kell húzni a csavart vagy a speciális csavart, hogy kicseréljék a gyűrűket a forgó rúd tömítéséhez.

Ha a víz egyik kapcsolási módban áramlik, akkor az oka lehet, hogy a tömlő tömítései egyszerűen kopottak, vagy a tekercs nem tud elmozdulni a vízkő miatt. Ezért a tekercset ki kell húzni a kő kitisztításához és a gumitömítések cseréjéhez.

Nyomógombos kapcsoló javítás. Az ilyen típusú kapcsolók javításához elengedhetetlen, hogy először zárja le a szelepfejeket, majd vegye le a kupakot a kapcsolóról, csavarja le a csavart, vegye le a gombot és vegye le a rugót.

A problémák számos lehetséges oka lehet:

 • A rugó kevésbé rugalmas vagy törött. Ennek ellenőrzéséhez ki kell kapcsolnia a vizet. Ha a gomb nem tér vissza a "zuhany" helyzetből a "kifolyóba", akkor az ok éppen a tavaszon fekszik. Ezt az elemet egy új rugóval kell helyettesíteni. Ha ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, akkor a csavarok alá kell helyezni a tömítéseket, hogy a rugó megfelelően működjön. Egy másik lehetőség lehetséges. A rugó rugalmasságának visszaállítása: jól kell húzni, magas hőmérsékleten felmelegíteni, és azonnal hideg vízzel fémtálcába kell helyezni a keményedéshez és zárja le a fedelet. Egyes kézművesek önállóan új rugót készítenek egy különleges rugóacélból készült huzal használatával. Amikor a rugó készen van, felmelegszik és lehűtik, hogy a termék stabil rugalmasságot biztosítson.
 • A szelepgyűrűk alkalmatlanná válnak, majd a víz szinkronan belép a "zuhany" és "kiáramló" helyzetbe. Szüntesse meg a kifolyócsatlakoztatást, dugja be a rudat hat arcra az adapterbe. Ezután gondosan távolítsa el, miközben a négyzetet tartja. Ezután a szelepet a rúd segítségével kihúzzuk. Ha a gyűrűk törékennyé válnak vagy erózió következik be, akkor újakat kell cserélni.

Hogyan kell javítani a zuhanycsaptelep csaptelepét?

Mindig hasznos tudni, hogyan kell a fürdőszobai csaptelepet zuhanyozással javítani, saját javításra, a szakemberek igénybevétele nélkül. Végtére is, előbb vagy utóbb minden csapvíz a fürdőszobában nem működik megfelelően. A problémák fő okai: kopás patronok, tömítések, tömítések és kötőelemek. Egyszerű utasítások segítségével mindenki kitalálhatja, hogyan kell saját fürdőszobai zuhanycsaptelepet kijavítani.

Típusok és keverők és azok formatervezései

A fürdőszobai csaptelep zuhanyozással történő javítása érdekében nem szükséges a vízvezeték-szerelő hívása. Minden csaptelep könnyen szétszerelhető. Ha valaki megérti a készüléket, akkor a fürdőkád keverőjének javítása gyors és hatékony lesz.

A keverő kijavításához ki kell deríteni, hogy melyik alkatrésznek felel meg a hibás működésnek.

A fürdőszobai csaptelepek három fő kategóriája:

 1. Valve. Ez a típus évtizedek óta ismert. A kialakítás gereblye és két szelep. A kétszelepes csigahajtóműves modellek régi modelljeiben gumi tömítések vannak felszerelve, amelyek deformációja szivárgást eredményez. Az új modellek kerámia tárcsával ellátott daru dobozban vannak. Lyukakat fúrnak a közepükbe. Amikor a szelep elfordul, a lyukak egybeesnek - ez így jut a vízbe a vízbe.

A fürdőszobai csapok különböznek a másoktól a fürdőkád kapcsoló jelenlététől, amelyek szintén különböző típusúak.

Kád-zuhany kapcsolók

A részlet, amelynek meghibásodása a csaptelep javításánál a fürdőszobában, átkapcsol a zuhanyra. Ő felelős azért, hogy a vízellátást a keverő vagy az öntöződoboz kifolyójához kapcsolja. 4 fő fajtája van:

 1. Cork. A kapcsoló elavult verziója, amelyet ma kevés ember gyárt. Ezt a két szelep között elhelyezkedő hosszú fogantyú jellemzi. Néhány modern fürdőszoba csapok hasonló fogantyúkat használnak, de a maguk nem parafa, hanem tekercs.
 2. Patront. Az orosz gyártók előnyben részesítik. Kétféle patron létezik a piacon: labda és kerámia. A labda patronokat javítani lehet, kerámia - csak cserélni. Az utóbbi azonban hosszabb ideig szolgál és kevésbé érzékeny a kemény vízre.

A kudarc fő okai

Javítsa meg a keverőt saját kezével, nem sok időt vesz igénybe, ha helyesen állapítja meg a hiba okait. Bármilyen eszköz valaha is sikertelen. A mixer nem kivétel.

Megszakadhat az alkatrészek kopása miatt. A kevésbé minőségű anyagok, annál alacsonyabb az alkatrészek élettartama és annál gyakrabban kell megjavítani a csapot a fürdőszobában. Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában a saját kezével?

1. Szivárgás a kar alatt

Általában a patrontörés okozta egykaros keverőben. A következő jelek jelzik, hogy a patron meghibásodott:

 • a markolat nehezen forgatható;
 • a vízellátás nem teljesen le van zárva;
 • a víz hőmérséklete önkényesen változik;
 • hideg víz folyik a forró csapból és fordítva.

A kerámia patron cseréje:

 • vegye le a kupakot, kék és piros festékkel;
 • Csavarhúzó vagy csavarkulcs csavarja le a reteszelő csavart;
 • a fogantyút húzza felfelé, húzza ki a testből, majd csavarja le a fedelet;
 • csavarja le a patront rögzítő csavarokat a házban beállítható csavarkulccsal;
 • cserélje ki a sérült patront.

A hibás tétel kicserélése után be kell állítani a patronházon lévő kidudorodásokat a belső hornyokkal. Ha ezt nem veszi észre, a csaptelep szivárog.

2. szelepszivárgás

Kétszelepes keverőkben gyakran használják a tömítő alátéteket. Néha értéktelen és daru doboz. Az ilyen hibák szivárgáshoz vezetnek. A forgattyúház vagy a gumigyűrű cseréje:

 • távolítsa el a dugót a hibás szelepből;
 • csavarja le a csavarra a szelepet a keverőn;
 • állítható kulcs segítségével válassza le a darut;
 • cserélje ki a forgattyúházat vagy gyűrűt.

3. Szivárgás-zuhany kapcsoló

A fürdőszobai csaptelep javítása előtt feltétlenül kapcsolja ki a helyiségben lévő vizet. A kapcsoló alatt lévő szivárgás azt jelzi, hogy a javítócsap közötti tömítés és a kapcsoló működésképtelenné vált. A helyettesítése:

 • távolítsa el a nyomógombot, a fogantyú segítségével fogóval rögzítse;
 • vegye le a szelepet a szárral;
 • húzza ki a sérült olajtömítést.

4. A zuhanykapcsoló gombjának törése

Ha a vízkezelés után a gombot nem lehet visszaállítani az eredeti helyzetébe, akkor annak rugója meghibásodott. Ebben az esetben a kapcsolót a fent leírt algoritmus szerint szétszereljük, vegyük ki a meghibásodott rugót, és helyezzünk egy új helyére.

Néha a zuhanykapcsoló nem működik, és egyszerre víz jut be az öntöződobozba és a keverőbe. Ez annak köszönhető, hogy a mirigyben egy repedés van, amely a száron található. Az ilyen hiba kiküszöböléséhez szükség van:

 • vegye le a kapcsolót;
 • készletet kap;
 • cserélje ki a sérült olajtömítést

Sok lakás még mindig régi parafa kapcsolókat használ. Idővel a gomb elmozdul a testből, ami szivárgást eredményez. A megszüntetéshez szükség van:

 • húzza ki a csavart;
 • távolítsa el a fogantyút;
 • csavarja le az anyát;
 • távolítsa el a rögzítő alátétet;
 • kap egy parafát;
 • törölje le a kerozin csövet és a ház belsejét;
 • a parafa tapadásához a testhez csiszolópaszta, paraffin vagy vazelin.

A tömítések a spool kapcsolókon elhasználódhatnak. A helyettesítése:

 • húzza ki a tömlőt;
 • távolítsa el a kifolyót;
 • csavarja le az adaptert;
 • csavarja le a szelepet;
 • szerezzen be;
 • cserélje ki a gumigyűrűket.

A felújított gomb még néhány évig tart.

5. Tömlő szivárgás

Idővel a tömlő a tömlő összekötő pontjánál a keverőhöz való csatlakozáskor elhasználódik. Formált áramlásra. A legegyszerűbb ilyen hiba kijavítása: egyszerűen csak csavarja le a zuhanycső anyáját, vegye le a sérült alátétet, és helyezzen be egy új helyet.

6. Szivárgás az öntöződoboz és a tömlő között

Ennek a problémának a kiküszöbölésére a keverőben, amely megtört, nem szükséges az eszközök használata. Csak ki kell csavarni az öntözőcsatornát a tömlőn lévő anyát, és cserélni a szigetelő tömítést.

7. Zavarosodás egy öntöződobozban

A fürdőszobai csaptelepekkel kapcsolatos hibaelhárítás során a javítás nem korlátozódik a tömítések és a patronok cseréjére. Hosszú távú működés közben a zuhanyfej lyukak eltömődnek homokkal, mészkővel és egyéb kemény lerakódásokkal.

Annak érdekében, hogy a zuhany ismét megfelelően működjön, a rácsot szét kell szedni és öblíteni. Néhány modellnél a csavar az öntöződoboz közepén lévő műanyag kupak alatt található. Néha a rács szétszereléséhez szükség van az óramutató járásával ellentétes irányba forgatására.

8. Alacsony nyomás a keverőben

A kifolyó végén csavarozott aerátor van. Tart szilárd anyagokat és növeli a víz nyomását. Ha a víz egy vékony áramban folyik, az ok a szűrő eltömődésében rejlik. A tisztításhoz csavarja le a fogóval, óvatosan szétszerelje alkatrészeit, és folyó víz alatt öblítse le őket.

Egyéb hibák

A szakértők más típusú károkkal szembesülnek:

 1. A folyamatos vízáramlás jelzi a sárgaréz szeleptörését vagy a hely és a tömítés közötti tér eltömődését. A keverőt meg kell javítani, ha szétszerelik, belülről megtisztítják, és szükség esetén a szelepet kicserélik.
 2. Ha a szelep nyitva van, akkor a gumitömítés megszárad. Ennek ellenőrzéséhez egy nyílt csapot kemény objektummal verítenek.

A fürdőszobában lévő csaptelep javítása saját kezűleg nem igényel speciális készségeket. Ez a kézműves nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is birtokba veheti. Függetlenül attól, hogy milyen típusú csaptelep a fürdőszobában, az alkatrészek javítása és cseréje nem nehéz.

A zuhanykapcsoló lépésenkénti javítása a keverőben

A fürdőszobában eltörő csaptelepek az egyik leggyakoribb bosszantó baj, amely a vízvezetékhez történhet. Azonban a piac ebben az időben olyan kényelmes, funkcionális és egyszerű eszközöket tervez, amelyekkel szinte minden mester foglalkozik a javításokkal. Ma meg fogjuk találni, hogyan lehet a zuhanycsaptelep kapcsolót a fürdőszobában megjavítani, megvizsgálni a legnépszerűbb modelleket és azt, hogy mit kell tennie, ha valamilyen okból a szakemberek hívása lehetetlen vagy nemkívánatos.

Törött fürdő csaptelep: javítási zuhanykapcsoló

A modern fürdőszobai csapok kialakítása szükségszerűen olyan kapcsolót tartalmaz, amely szabályozza a víz áramlását a csaptelepen vagy a zuhanycsőn keresztül. Intenzív használat közben, illetve hosszabb ideig tartó inaktivitás esetén a készülék alkatrészeinek elhasználódása is előfordulhat. De gyakrabban, a csap / zuhany kapcsoló, amelynek javítását ma megfontoljuk, használhatatlanná válik, mindkét irányban elkezdi átadni a vizet, vagy akár működésképtelenné válik.

Mielőtt elkezdi javítani a zuhanykapcsolót a keverőben, akkor meg kell tudnia, hogy mi zajlik a formatervezésben, és a fogyóeszközöket, például speciális tömítéseket és szerszámokat használják. Mivel számos különböző kialakítás létezik, különböző tartozékokra lehet szükség. Ha nem akarsz minden alkalommal kiselejtezni, akkor előbb tudni kell a részleteket, amivel segítünk neked.

Az elzárószelepek típusai és típusai és azok meghibásodása

Az elmúlt évtizedekben a csaptelepek tervezése mind a fürdőszobában, mind a konyhában egyszerűen óriási változásokon ment keresztül. Amit a nagyapáink a szovjet időkben ilyen egyszerűen és sikeresen tapasztaltunk, a múlté a múlt, és az elavult rendszerek helyébe új, megbízhatóbb és minőségi rendszerek kerültek. De az elavult modellek még mindig megtalálhatók, mert minden lehetőséget meg kell fontolnunk annak érdekében, hogy pontosan tudjuk és megértsük, mi a "zuhany" javítás "fenyeget". Kezdjünk több elavult struktúrával, fokozatosan új és technológiai úton.

orsó

Ezeket a modelleket gyakorlatilag nem találják meg a modern piacon, és a kezet kivéve, hogy pótalkatrészeket szerezzen nekik. Ha azonban a szovjet idők óta nem történt meg a fürdőszobában a vízvezeték javítása és cseréje, akkor valószínűleg van ilyen típusú kapcsoló. A spool típusú kapcsolókat vékony falú keverőkben is használják.

A tekercs-típuson belül egy hordó, valamint egy excentrikus. Az egész mechanizmus úgy működik, hogy a szárat egy eltolódási középponttal elforgatják, amelyen egy olyan kiemelkedés van, amely megakadályozza a víz áramlását az egyik irányba vagy másba, bizonyos pozíciókban, a hordót a testre nyomva. Leggyakrabban ilyen berendezés problémák merülnek fel egy kiálló, rúddal vagy hordóval, ami miatt a kapcsoló helytelenül működik.

dugó

Még tökéletesebbek, a tekercset követve a parafa típusú kapcsolók. Az ilyen kapcsolók kialakítása a kinyúló száron kívül olyan rugót is biztosít, amely a kívánt helyzetben tartja. A belsõ résszel ellátott hordó parafa leggyakrabban rézbõl készül, ami gyakorlatilag nem korrodál, és a külsõ kapcsolókar hossza tíz centiméter.

Az ilyen mixereket a múlt század 90-es évek közepén szinte teljesen megszüntették. A hasonló kapcsolókkal ellátott keverők azonban annyira megbízhatóak voltak, hogy házakban és lakásokban napjainkig megmaradtak. Leggyakrabban a parafa hordó kopott bennük, és szivárgások is megjelennek. Számos felhasználó is észreveszi a kar-kapcsoló zökkenőmentes mozgatásának hiányát az anyacsavar túlzott meghúzása miatt.

Nyomógombos és kipufogó

A korszerűbb, nyomógombos és kipufogó kapcsolók a fürdőkádat / zuhanyzókat, amelyek javítását gyakran a kopott részek cseréje jelenti, máris gyakrabban találhatók. A kipufogócsatlakozók elve alapján dolgoznak egy rúddal, amely viszont a leállító szelepet egyik pozícióból a másikba mozgatja. Az ilyen szelep leengedésével elérjük, hogy a víz a zuhanyba áramlik, és fordítva.

Az ilyen eszközök leggyakoribb problémája a gumiszelep kopása. Ennek eredményeképpen a csaptelep és a zuhanyfej egyszerre önthető víz. A vízkapcsoló maximális vagy minimális nyomása függetlenül mozoghat a tetejéről az alsó helyzetbe.

BALL

Miután megszüntette az új gömbkapcsolót, ami nem az utóbbit jelenti az egészségügyi technika számára, azonnal rájönhet, hogy van egy belső gömb, ami leggyakrabban rézből készül, mivel ez a fém meglehetősen viszkózus, de nem rothad a vízzel való állandó érintkezésben.. A gömböt két lemez közé szorítják, és a lyukakat elforgatják, majd a csapócső irányába, majd a zuhanyba, amikor a kapcsoló elmozdul.

A zuhanygolyó kapcsolójának fő problémája a mész és egyéb lerakódások a vízből, ami sok kívánnivalót hagy maga után a vízellátó rendszerben. Homok, mész és más szilárd részecskék lerakódnak a gömbön, és nem engedik megfelelően működni, akkor a kapcsoló elakad. Ennek eredményeképpen, ha nem szétszedik és tisztítják a rendszert, a kar teljesen eltörhet, és a golyó beragad, ezért a hat hónapos rendszeres tisztítás segít a lehetséges problémák leállításában. Így az ilyen típusú fürdőszobában lévő csaptelep zuhanycsapjának javítása mosás és tisztítás.

patron

Szakemberek felismerik a leginkább kopásálló modellek a vízvezeték-piacon ma patron kapcsolók, amelyek hűségesen szolgálnak a leghosszabb ideig. Az ilyen kialakítások egy speciális reteszelő mechanizmust tartalmaznak, amelyet patronnak neveznek. Kerámia, fém vagy műanyag lehet. A kar forgásától függően a patron megváltoztatja helyzetét, majd átfedi egymást, majd áthatol vízzel.

Ugyanúgy, mint a gömb típusú kapcsolók esetében, a patronok félnek a homok, mész és egyéb szilárd részecskék, például a vízben keletkező porlasztások elszállításától. Ezért a zuhanycsapkapcsoló közvetlen ütközésének elkerülése érdekében jobb, ha azonnal behelyezi a durva szűrőt a bejövő vízvezetékcsőre, és az összes ilyen anyagot kiküszöbölik és késleltetik.

A mixer kapcsoló lépésenkénti javítása a fürdőszobában

Miután kitaláltuk, mi az, ami és milyen típusú mechanizmus van az Ön esetében, elkezdheti javítani a zuhany csaptelep kapcsolót. Lépésenkénti útmutató a leggyakoribb típusokra, melyeket alább tárgyalunk. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a feladattal, nem igényel speciális oktatást, az összes terv meglehetősen egyszerű és érthető, mert senki nem szenvedhet problémát.

Ha meg akarja javítani a fürdőcsapos kapcsolót, amelynek javításáról beszélünk, győződjön meg róla, hogy teljesen leállította a vízellátást. Ezt úgy lehet megtenni, hogy meghúzzuk a közös csapokat a lakásban, vagy egy lakatoshoz fordulva, hogy teljesen megakadályozza a felszállást.

Zuhanykapcsoló javítás egy tekercs típusú keverőben

Biztosítani kell, hogy a víz ne áramoljon a keverőbe, és ne hagyja el a maradványait a csőrendszerből, akkor tovább javíthatja magát, ami nem igényel sok időt. Meg kell érteni, hogy ha bármelyik alkatrész megszakad, akkor valószínűleg új elemet vagy keverőt kell vásárolnia, ezért óvatosan és gondosan kell eljárnia.

 • Csavarja le az egész alsó részt a testről, vagyis a szelepet (csévélő) az anyára, valamint a tömlő a zuhanyról és maga a kapcsolóról. Optimálisan illeszkedik ehhez az állítható kulcshoz vagy az úgynevezett "gázhoz".
 • Csavarja ki a zuhanycsövet a kapcsolóról, mivel ez a leggyakrabban az ilyen szerkezetekben egy további anyával van rögzítve.
 • A keverõs zuhanykapcsoló óvatosan csavarja le a készüléket.

A szétszerelés után egy újat helyeznek be a megrongálódott orsóhoz, mivel nem lehet javítani, ami azt eredményezte, hogy lassan elhagyják a tervet. Nevezetesen azért, mert a keverőben lévő zuhanycső-szelep javítása a törött alkatrészek pótlására szolgál. Egyes orsókapcsolók nem igényelnek teljes szétszerelést, elegendő csak eltávolítani a speciális kupakot, majd elfordítani a tekercset.

A zuhanyfej javítása a keverőben

A keverőben a zuhanyzó gombjának legegyszerűbb módja, amint azt a videó mutatja, amely a cikk végén található.

 • Mielőtt eltávolítaná a díszítőlemezt, valamint a csavart, ujját vagy kulcsot húzza ki a gomb lazításához.
 • A lyukból húzza ki a nézetet nyitó szárat, és a rugó nyugszik rajta.
 • Távolítsa el a régi rugót, és helyette viseljen egy korábban vásárolt, új terméket. Győződjön meg arról, hogy korróziógátló bevonata van, és átmérője kisebb, mint az előző.
 • Gyűjts össze mindent fordított sorrendben.

A szakemberek azt ajánlják, hogy azok, akik ilyen munkát végeznek első alkalommal, készítsenek felvételeket minden lépésükről, mivel jó, hogy szinte minden embernek modern okostelefonja van. Így könnyebb lesz minden hiba nélkül visszaadni a helyére, és végül nem törik meg a vízvezetéket.

A patron típusú zuhanykapcsoló javítása

A vízvezeték-üzletekben többféle patron található, így a vásárlás, nem tudva, melyikre van szükség, nem lesz ésszerű. Először szétszerelje a keverőt, és csak azt követően szerezze be a szükséges részt.

 • Kés vagy csavarhúzó használatával töltsön be egy sapkát a keverőkapcsolóra, és tegye félre.
 • Nyitott csavar, leggyakrabban csavarhúzó alakú, készen kell tartani. Csavarja ki és tegye félre.
 • Távolítsa el a kart, és ujjaival csavarja le a díszítő alátétet.
 • Csavarja le a patront tartó anyát, és óvatosan lehajoljon egyik oldalról a másikra.
 • Helyezze vissza a régi patront, és szerelje össze a készüléket fordított sorrendben.

Ne felejtsük el, hogy ha a rendszer belsejében mész, homok vagy lépték, mindezt alaposan meg kell tisztítani, különben a csere nem lesz hatékony, és rövid idő után a kapcsoló újra fellépni fog.

Videó utasítások egy zuhanykapcsoló javítására egy keverőben

A modern piacon sok keverőszerkezet létezik, ezért a helyszínre kell összpontosítani, pontosan meg kell határoznia, hogyan kell cselekedni és mit kell tennie. Azonban szinte mindegyik nagyon egyszerű, ami lehetővé teszi, hogy még az újonc otthoni mesterei is megértsék. Nézze meg az alábbi videó bemutatót, ahol mindent részletes és megmutat.

Önjavító zuhanykapcsoló

A fürdőszoba működése esetén vannak olyan esetek, amikor a zuhanykapcsoló kismértékű javítása szükséges, amit valaki bármely szabványos eszközzel kezelhet. A leggyakoribb probléma a szivárgás. Ennek kiküszöböléséhez ismernie kell eszközeit és nézeteit. A keverőben a kapcsoló folyamata különbözik a típustól: ezek a tekercsek, a parafa, a patron és a nyomógomb.

Az eszköz a következő elemekből áll:

 • ház;
 • oldalfal;
 • Tápvezetékek;
 • kifolyó;
 • Kapocs anya;
 • dugó;
 • Cone.
Zuhanykapcsoló eszköz

A kapcsolási hiba diagnosztizálása

Ha szükséges egy zuhanykapcsoló javítása, ez könnyen érthető. A legtöbb esetben biztosan szivárog, de ez nem jelenti azt, hogy az ok mindig ugyanaz. Ennek okai lehetnek:

 • Egykaros keverő;
 • Gombelakadás;
 • A zuhany és a főcsap egyidejű vízellátása;
 • Gyenge víznyomás;
 • Szivárgás a vízszabályozó mechanizmuson belül.

Abban az esetben, ha a keverőberendezés jól ismert a mester számára, akkor a hiba tényleges oka gyorsan megtalálható.

Érdemes megjegyezni, hogy a zuhanykapcsoló javításakor nagyon óvatosan kell dolgozni, az eszközöket csak az anyák meghúzására használják, a többi kézzel jobban elvégezhető, hogy ne húzza meg az alkatrészeket, és ne rontsa el mindent.

Zuhanykapcsoló patroncsere

Ha van egy standard, egykaros keverő a fürdőszobában, akkor a belső patron valószínűleg a hiba oka. A folyamat során különböző vízfolyások keverednek. Nem javítható, új lesz szüksége. Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ismeri a rúd átmérőjét és hosszát.

Úgy néz ki, mint egy zuhanykapcsoló kazetta.

A javítási munka szakaszai:

 • A dekoratív sapka eltávolítása;
 • Egy hatlapú vagy szabványos csavarhúzó segítségével csavarja le a reteszelőcsavart;
 • A kart eltávolítjuk;
 • A kazettát rögzítő anya kiveszi a keverőt;
 • Az öreget kihúzzák és egy újat telepítenek;
 • A figyelem, a mechanizmus megy vissza.

Zuhanykapcsoló O-gyűrűk cseréje

Jelenleg a legnépszerűbb a nyomógombos kapcsoló. De van egy kis hátránya: a víz időszakos szivárgása a gyorsan romló gumitömítő gyűrűk miatt. A mixer nyomógombos kapcsoló javításának két lehetősége van: egy új készlet telepítése vagy egy régi tisztítás és lágyítás.

A szükséges csengetések módosításához:

 • Távolítsa el a gombot;
 • Csavarkulccsal szabadítsa fel a teljes eszközt;
 • Húzza ki a szárat, vegye ki a régieket és szereljen be új tömítőgyűrűt;
 • Óvatosan szerelje vissza a keverőt.

Ha a gyűrűk nem túl kopottak, vagy az új készlet hosszú ideig várni, normál oldószerrel vagy benzinnel lágyíthatja őket. De tudnod kell, hogy nem minden anyag megfelel a hatásának, így nem várhat az eredmény 100% -ára.

Így néz ki a zuhanykapcsoló O-gyűrű.

A zuhanykapcsoló cseréje

Van egy másik oka annak, hogy a nyomógombos kapcsoló működés közben meghibásodhat: rugóhiba. Nem javítható, csak csere. Szükséges:

 • Szétszerelni, kifúvó és zuhanycsövet;
 • Távolítsa el az adaptert;
 • Csavarja le a kupakot és a reteszelő csavart;
 • Vegye ki az állományt a régi rugóval;
 • Távolítsa el a régit, szereljen be egy új rugót;
 • Óvatosan összeszereljük.

Más zuhanytálcázási problémák megoldása

Kevés ember elégedett a gyenge víznyomással. Ennek fő oka egy piszkos levegőztető. Ez az eszköz a kifolyócsőre van felszerelve. A hiba alapos tisztítással könnyen eltávolítható.

Vannak olyan esetek, amikor a rossz víznyomást a zuhany és a gereblye egyidejű táplálása okozza. Leggyakrabban ez a probléma a spool típusokban fordul elő. Ennek oka - a tömítések és tömítőgyűrűk munkavégzésének alkalmatlansága. A probléma kiküszöbölése érdekében a cselekvési terv a következő:

 • Távolítsa el a fogantyút. Bizonyos típusú keverőkben egyszerűen eltávolítják őket, máshol le kell csavarni a rögzítőcsavart;
 • Cserélje ki a régi tömítést egy újabbra. Ugyanakkor ellenőrizze a tömítőgyűrűk állapotát is, ha szükséges, változtasson is;
 • Szerelje össze a keverőt.

Ajánlások a zuhanykeverő kapcsoló javításához

A zuhanyzóból a csaptelepbe történő váltásnak magas színvonalúnak és minősítettnek kell lennie. Nem szabad ilyen dolgokat mentenie. Ezután a javításnak nem kell sokszor fellépnie. Javasoljuk továbbá, hogy gondosan kezeljék a vízvezetékeket és a megelőző intézkedéseket.

Egy használhatatlan tömítőgyűrű és rugók kimutatása után nem szükséges a raktárba futni. A gyűrűk a gumi csövetől függetlenül készülhetnek.

Függetlenül attól, hogy mi történt a bontásban, még szét kell szedni. Ha nem biztos benne, hogy helyesen tudja összeszerelni, kérjen utasításokat, minden vízvezetékre alkalmazni fogja.

Az új keverő nem működik

Ma telepítettünk ilyen keverőt
„>

A kapcsoló nem működik a zuhany alatt. Tudomásul veszem, hogy csak ki kell húznia a csapot, át kell ugrani a zuhanyra, majd a peg ugyanabban a helyzetben marad. És nekem azonnal visszatér a kezdeti (leengedett) és az orrcsonkra vált.

A tömlõ és az öntözés nem lehet natív (Iddis). Szerintem van egy visszacsapó szelep a Hansgroi öntöződobozban?

Köszönet mindenkinek, aki válaszolt.

Igen, elfelejtettem írni: a németeknek meleg víz van a jobb oldalon, az ellenkezője van. A vízvezeték-szerelő saját utat tett (figyelmen kívül hagyva). Talán ettől?

Valószínűleg elégtelen nyomás a vízellátó rendszerben. A szelep öntöződobozaiban, amennyire én tudom, nem, csak a termosztátos csaptelepeken.
P.s. Ez akkor igaz, ha a forró víz bal oldalon van, de vannak olyan lehetőségek (kivételek), amikor a keverők gyártója és fordítva (mint az Ön esetében), hogy megfeleljenek a különböző vízelosztású fogyasztók igényeinek.

Vadim-Piter írta:
És nekem azonnal visszatér a kezdeti (leengedett) és az orrcsonkra vált.

Helyesen elmondta: nem elegendő a víznyomás, hogy megtartsa a szárat. Ez a keverő, amit nem tudok, de sokan vannak kényszerítve a rúd - húzza ki a dugót, és fordítsa meg. Aztán kikapcsolja az állományt rögzítik.

Köszönet mindenkinek, aki válaszolt. Megnövelt víznyomás és minden rendben van.

AlexMax írta:
sokan kényszerítették a szárat - húzza meg a dugót és forgassa

Nem tudom ezt. A seggfej németek nem írtak a nyomásgyorsításról az utasításokban.

Vadim-Piter írta:
a németeknek meleg víz van a jobb oldalon, az ellenkezője van

Rossz. Hát persze, hogy a városnak igaza van. A vízvezeték-szerelő vezette a vezetékeket, és nem nézett ki. Remélem, a munka nem érinti. Ez nem termosztát.

Vadim-Piter írta:
Rossz. Hát persze, hogy a városnak igaza van. A vízvezeték-szerelő vezette a vezetékeket, és nem nézett ki. Remélem, a munka nem érinti. Ez nem termosztát.

Nos, te... Nem minden. A Szovjetunióban rendetlenség történt, és másképp tették. Például a '81-ben épített lakásban és az anyám 70 g-ban épült. forró víz a bal oldalon. És a feleségem 78-as forró volt. Még most is kisebb testvéreink dolgoznak az építkezéseken, és sok hibát követhetnek el, ezért minden bűncselekmény nélkül mindenki ezt írja.

Igor Mester írta:
Nos, te... Nem minden. A Szovjetunióban rendetlenség történt, és másképp tették. Például a '81-ben épített lakásban és az anyám 70 g-ban épült. forró víz a bal oldalon. És a feleségem 78-as forró volt. Még most is kisebb testvéreink dolgoznak az építkezéseken, és sok hibát követhetnek el, ezért minden bűncselekmény nélkül mindenki ezt írja.

Ez nem rendetlenség, hanem termelés. Hideg van a fürdőszobámban, forró a jobb oldalon, a konyhában az ellenkező, a szomszédom
Ellentétben a hideg jobbra van forró a bal oldalon a fürdőszobában és a konyhában az ellenkezője. Apartmanok balra és jobbra, azaz a tükörkép és a csapokkal ellátott emelők egy mintát készítettek a műhelyben. TU is nevezhető rendetlenség, mert GOST volt.

Hogyan kell szétszerelni egy másik típusú zuhanykapcsolót?

Az egyik leggyakoribb probléma a vízvezeték-működtetés - a szünet a fürdőszoba csaptelep. Ha tudod, hogyan kell szétszerelni a zuhanycsatlakozót, akkor megoldhatja a problémát és javíthatja azt.

A kapcsolók fajtái

A zuhanykapcsolókat a tervezés és az üzemeltetés elve szerint osztályozzák. Tervezés szerint:

 1. Patront. A legáltalánosabb a modern vízvezetékben. Ezek egy reteszelő mechanizmust tartalmaznak - egy patront, amely a kart elfordulásától függően megváltoztatja helyzetét;

Patront a keverőhöz

 • Orsót. Vékony falú vagy szovjet prototípusú keverőkben használják. Van egy mechanizmusa - egy szelep, amely szabályozza a víz áramlását a rúd forgatásán keresztül;

  A tekercsek típusai

 • Cork. Ezek korszerűbb analóg spool kapcsolók. Kiegészítve egy olyan tavasszal, amely az állományt tartja. Amikor ilyen kapcsolót emel, a rugó nyúlik és megfogja a rudat olyan helyzetben, hogy a víz bejut az öntöződobozba. Ennek megfelelően, amikor megnyomja a parafát, a rugó becsavaródik és a zuhanycsap záródik, és a víz belép a ganderbe.
 • Tervezési jellemzőiknek megfelelően a keverők szétszerelésének és javításának elve jelentősen megváltozik. Javasoljuk, hogy fontolja meg, hogyan kell szétszerelni a leggyakrabban használt zuhanykapcsolókat.

  Lépésenkénti utasítások a parafa kapcsoló szétszerelésére

  A parafa kapcsoló a következő altípusokra oszlik:

  1. Utasítás. Csak lekapcsolja a lek-gander módot;
  2. Automatikus. Bizonyos idő elteltével a parafa visszatér zárt helyzetbe;
  3. Szovjet. Itt a parafát egy fordítómechanizmus szabályozza. Most ez a design nagyon ritka.

  Először ki kell kapcsolnia a lakásban lévő vizet, hogy elkerülje az áradást vagy más kellemetlen meglepetéseket a javítás során. Ezután a keverőből eltávolít egy díszítőelemet, ami jelzi a hőmérséklet változását a keverőfogantyú mozgása során. A panel alatt menetes csatlakozás található. Csavarhúzó segítségével óvatosan csavarja le a csavart, és távolítsa el a fogantyú felső részét.

  Videó: A zuhanykapcsoló lépésről lépésre történő javítása

  Ezt követően a lezáró mechanizmus típusától függően a műveletek sorrendje változhat:

  1. A dekoratív anyát először eltávolítják a keverőből. Gyakran nem keverik össze a keverő alappal, így akár kézzel is eltávolíthatja. A szakértők nem javasolják, hogy csavarkulcsot használjanak fel annak eltávolítására, mert károsíthatja a rész külső felületét;

  A dekorációs lemez eltávolítása a keverő felületén

 • A díszítő anya alatt fel van szerelve. Magában tartja a záró mechanizmust. Ha az Ön csapja patron típusú, akkor a kerámia patron megtartja ezt a székrekedést, ha ez egy gömbcsap, akkor a reteszelőgolyó. Egy csavarkulccsal ez a csavaranya lecsavarható a csapból;
 • A kapcsoló eltávolítása után. A kiviteltől függően, de dugaszolható (a fogantyúhoz egy rugóval van összekötve, megnyújtva, a vízáramlás a csőre vált) és a differenciálóval. Ugyanakkor a helyszín mind a keverő oldaláról, mind a daru aljáról lehetséges;
 • A kapcsolót finoman kicsavarják a keverőből egy állítható csavarkulccsal. Ha a mechanizmus szabadon forog a keverő testén belül, gondosan le kell csavarni róla a rugó és a tömítések sérülése nélkül;

  A kapcsoló sapka eltávolítása

 • A rugó vagy a nyomógomb kapcsolója egy szárból, egy rugóból, egy záróelemből és egy tömítésből áll. A szétszereléshez csavarja le az anyát, ami hozzájárul a víz kiáramlásához az "esőhöz". A rugót ellenőrizni kell, meg kell hajlítani és rugalmasnak kell lennie - kellően mozgékonynak kell lennie a székrekedés szokásos beállításához;

  Rugós kapcsoló

 • Az anya eltávolítása után távolítsa el a rudat tartó műanyag alátétet. Ez a tavasz alatt található. Ezt alaposan eltávolítják. Ne csavarja meg vagy hajlítsa meg a részt, mert ezután alkalmatlanná válik;
 • A mechanizmus cseréje vagy javítása után a szerelés fordított sorrendben történik.
 • Amikor a szovjet típusú parafa kapcsolóval dolgozik, a szabályzógombot először ki kell csavarni, majd a kapcsolót el kell távolítani.

  Válogatás típusa spool switch

  Ha a zuhanyzóhoz való kapcsolás eltávolítható tárcsa-szeleppel van felszerelve, az analízis sorrendje kissé eltérő lesz:

  1. A keverő testétől le kell csavarni a szerkezet alsó részét - egy kapcsolót és egy tömlőt a zuhanyzóból. Ehhez használjon csavarkulcsot vagy megfelelő átmérőjű csavart;
  2. A tömlõnek a kapcsolóról történõ leválasztásához el kell távolítania a formatervezett anyát. Ehhez kényelmes beállítás állítható csavarkulcs;
  3. Miután a kapcsoló leválik a testről. Óvatosan kell kivenni a keverőből.

  Egy másik nagyon gyakori spool kapcsoló a zuhanyzó öntözés, amely nem kell teljesen szétszerelni a javítási vagy karbantartási munkákat. Egyszerűen távolítsa el a zárat vagy a dekoratív anyát a kapcsolóról, és óvatosan húzza ki a mechanizmust.

  Zuhanykapcsoló kialakítás orsóval

  A spool kapcsolók nem feltétlenül népszerűek a javítások lehetetlensége miatt. Ezért, ha szivárgás jelenik meg egy ilyen keverőn, akkor könnyebb azonnal megváltoztatni, mint megjavítani.

  Hogyan kell szétszerelni a golyós kapcsolót a zuhanyhoz

  A kétszelepes csaptelepeken leggyakrabban a gömbzáró kapcsolók vannak felszerelve. Az ilyen eszközök egyik jellemzője, hogy a víz nyomása és hőmérséklete szabályozza a kapcsolóban lévő gömböt. A szelepszárhoz és a szelepekhez van csatlakoztatva. A gombok elforgatásakor a golyó megváltoztatja helyzetét és megteremti a szükséges sugárnyomást, valamint átkapcsolja a gander-kifolyó üzemmódot.

  Teljesen szétszerelt kétszelepes csaptelep pótalkatrészekkel

  Lépésenkénti utasítások a zuhanyfej-kapcsoló szétszereléséhez (gander - öntöződoboz):

  1. Az első a keverő felső részében levő szorító anyát távolítja el, amely felelős a tömlőnek a zuhanyból a daru testéhez való rögzítéséért. Könnyen eltávolítható egy lapos csavarhúzóval vagy egy késtartóval;

  A dekorációs lemezt eltávolítjuk a keverőn

 • A zuhany és az anya eltávolítása után a hüvelyben egy szabad nyílás lesz a keverőben, amelyben egy hatszögletű lemez van a reteszelőgalléron. A kapcsoló eltávolításához meg kell csavarni a fluoroplasztikus lemezt a hatszögkel, és húzza ki. Nem lehet keményen préselni, hogy ne szakítsa meg a tartót;

  Hole a hüvely alatt

 • Csak ezután nyissa ki a fogantyút, amellyel a golyó helyzete beállítható. Először a dekorációs lemezt eltávolítjuk. Egy csavar található az alatta, meg kell csavarozni egy göndör csavarhúzóval, lehetőleg nagy hangsúlyt fektetve. Ha a szál nem hajtható le, akkor próbáljon meg kis mennyiségű olajat felvenni. Nem lehet túlzott erőt kifejteni annak érdekében, hogy ne szakadjon meg a rögzítés;
 • A fogantyú könnyen eltávolítható kulcs nélkül, a szálon nincs felszerelve (az 1. ábrán látható). Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fogantyú szinte mindig siluminból készül, ami nagyon törékeny. Ezért, ha nehéz "elmozdulni" a testből, akkor nem szükséges keményen megverni, vagy csavarni;

  Kapcsoló gomb eltávolítása

 • A fogantyú alatt van a kapcsolószár, ezért szabványos menetként ki kell csavarni. Ezután könnyen eltávolítható a bázisról és javítható vagy ellenőrizhető.
 • Amikor összeszereli a keverőt és a kapcsolót a kiindulási helyzetbe, ajánlott csavarozni az FUM szalagot minden menetes csatlakozáson, valamint cserélni a tömítéseket és a gyűrűket. A megelőző vizsgálatot fél év alatt 1 alkalommal kell elvégezni, ez megakadályozza a tömítések elhasználódását.

  A zuhanycső kapcsolójának javítása képeken

  Esettanulmány

  A fürdőszobában van egy zuhanycsapos csaptelep. Tehát ez a kapcsolás rendszeresen (néhány évente egyszer) nagyon rosszul kezd dolgozni, és ebben az évben kategorikusan megtagadta a víz átkapcsolását. És nem is váltott, de olyan helyzetben állt meg, hogy a víz sem a zuhanyba, sem a zuhanyfejbe sem áramlik.

  Valójában nincs panaszom a keverő egészére és a zuhanycsatlakozásra, különösen több okból:

  1. A keverő már nem új, körülbelül egy tucat éves. Ráadásul az országban a keverő működési feltételei nem ideálisak, a téli időszakban a dachát nem melegítik, és a ház minden felszereléssel teljesen lefagy.

  2. Keverő kapta a labdát. Nos, mint a labda. a házban a anya-in-law ZhEK tett nagy javításokat. Nem tudom, hogy milyen nagy javításokat végeznek most, de korábban ez azt jelentette, hogy a nagyobb javítások után minden egészségügyi berendezést, beleértve a WC-t és a gázoszlopot, meg kellett változtatni. Ahol a vállalkozók a legjobban elavultak, a legolcsóbb és gyengébb minőségű berendezések rejtélyek számomra. De a tény továbbra is fennáll. Ráadásul a konyhában lévő daru-dobozos keverőt a nagyjavítás során egy patronnal kellett cserélni, mivel az anyós, akit nem használtak a kínai csapok finom kezelésére, szétfeszítette a szelepet, mintha szovjet készült volna, és a daru dobozában levő tömítést törölték még 20 évig ezelőtt. Ennek megfelelően a kínai keverő hidegvíz szelepének szilumánnyal ellátott csillaga két héten át nyalta.

  3. A fürdőszobában lévő csaptelep bizonyult megbízhatóbbnak, csak a zuhanykapcsoló kezdetben rosszul működött. A víz feszes, és nem a végéig. És amikor egy csodálatos gejzír egy ilyen keverőhöz csatlakozik, amely 5-6 alkalommal ég, és minden pillanatban megszakad, még víznyomás nélkül is, ez egy kicsit bosszantó. Hamarosan a feleség azt kérte, hogy hozzon létre egy új "normál" keverőt, majd a régi mixer a házhoz költözött. És a dacha olyan bonyolult hely, ahol minden, ami kár, hogy dobja ki illik: régi bútorok, ételek, ruhák, játékok és még sok más.

  4. A dachában a forró víz csak a projektben van, mert a hideg víz nagy probléma. Ennélfogva senki sem használ zuhanyozást, kivéve nekem, ezért nem szükséges különösen egy zuhanykapcsoló.

  Mindazonáltal a zuhanykapcsoló még mindig leállt és meg kellett javítani.

  kezelés

  1. Kapcsolja ki a forró és hideg víz áramlását. Miért zárja le a megfelelő szelepeket.

  2. Távolítsa el a keverőt - csavarja le a keverőt a vízkimenetről. Ehhez csavarkulcsot vagy csavarkulcsot használhat 30-ra.

  3. Óvatosan vegye le a csapot úgy, hogy az elvezetés és a csaptelep közötti gumi tömítések ne kerüljenek el. A keverék felengedése után általában a csavarok a diófélékben maradnak. Jobb, ha kihúzza, és biztonságos helyre teszi.

  4. Helyezzük a keverőt az operációs asztalra:

  Ebben az esetben a régi tábori asztalt használták az operációs asztalnak, amely a fent felsorolt ​​okok miatt kiderült, hogy az országban van.

  5. Kapcsolja ki a zuhanyfej sapkáját:

  Ez általában a kezével történhet, de ha a kupak szorosan meghúzva van, akkor fogót kell használnia.

  6. Kapcsolja ki a csavart, amely rögzíti a zuhanykapcsoló fogantyúját. Ehhez Phillips csavarhúzó szükséges.

  7. Ebben a szakaszban a keverő így fog kinézni:

  8. Kapcsolja ki a zuhanycsövet. mint általában, kézzel is elvégezhető. De állítható csavarkulcsot használhat. A tömítést is el kell távolítani és biztonságos helyre kell tenni.

  9. Csavarja le a csavarorsó anyát.

  10. Kapcsolja ki a zuhanycsatlakozót (vízellátás a zuhanyhoz)

  11. Kapcsolja ki a kifolyót

  12. Kapcsolja ki az alsó csavaranya rögzítőcsapját. Valójában az anya csavarkulcsot vagy állítható csavart tartalmaz. De ha az anyát hosszú ideig nem csavarják ki, akkor csak a gázkulcs fog segíteni.

  13. A zuhanykapcsolóhoz kerültünk

  Amint kiderült, a zuhanykapcsoló szorosan az anyára szorult, ki kellett kopogtatni, mert a víz nem váltott.

  Ezenkívül az anyacsavar részben összeomlott. Az anyacsavar anyaga ugyanolyan silumin, mindenesetre nyilvánvalóan nem réz, nem bronz, és nem egy másik nemvasfém ötvözet, amit nekem ismerek. Mielőtt összeállítanánk a kandírozott papírt és egy fájlt, a kapcsoló külső felületét és az anya belső felületét megtisztítottuk, és a csavaranya végét feldolgoztuk, hogy biztosítsuk a kapcsoló tömítés szorosabb metszéspontját.

  Miután minden felszerelve volt, a kapcsolót vízálló zsírral (zsírolaj) zsírozva helyezték be. Elvileg a keverő fordított sorrendben van összeállítva, és nem különösebben nehéz, csak be kell illeszteni a szelepet

  Ez alapvetően minden. A javítás után a zuhanykapcsoló olyan jó, mint az új, de nem tudom, hogy elég hosszú ideig tart. Mindenesetre a keverővel kapcsolatos szezonbeli problémák megszűnnek.

  Remélem, drága olvasó, a jelen cikkben bemutatott információ segített neked legalább egy kicsit megérteni a problémát. Remélem, hogy segíteni fogok abban, hogy kilépjek a nehéz helyzetből, amelyet a közelmúltban tapasztalt. Még 10 rubel segítség is nagy segítség lesz számomra. Nem akarok betölteni a problémáim részleteire, különösen, mivel elég egy egész regényre (mindenesetre úgy tűnik számomra, és én is kezdtem írni a "Tee" cím alatt, van egy link a főoldalon), de ha nem voltam tévedés következtetései, a regény lehet, és lehet, hogy az egyik szponzorává válik, és talán hősök is.

  A fordítás sikeres befejezése után megnyílik egy köszönetnyilatkozat és egy e-mail cím. Ha kérdést szeretne feltenni, kérjük, használja ezt a címet. Köszönöm. Ha az oldal nem nyílik meg, akkor valószínűleg átküldött egy másik Yandex pénztárcát, de mindenképpen ne aggódjon. A legfontosabb dolog az, hogy az átvitel során adja meg e-mail címét, és kapcsolatba lép velem. Ezenkívül mindig hozzáfűzheted a megjegyzésedet. További részletek a "Találkozó az orvossal" c.

  A termináloknál a Yandex Wallet száma 410012390761783

  Ukrajnának - a hrivnya kártya száma (Privatbank) 5168 7422 0121 5641