Legfontosabb > Bútor

Csapok javítása és karbantartása

Ha a víz nem fedik le (a szelepet a végére csavarják)

Az egyszerű csapok egyik leggyakoribb lebomlása, valamint a szelepcsaptelepek függetlenül attól, hogy falak vagy falták, a régi szovjet modellek vagy a modernek folyamatosan csöpögnek-e a vízben, bár a csap (szelep) egészen felfelé halad. Ennek oka az, hogy a tömlő (az ábrán piros nyíllal jelzett) kopása a csigás főtengely csomópontjánál a keverőülésig található.

Az ábrán egy kranbuks bal oldali normál tömítéssel és jobb oldali kopott tömítéssel.

A szalagfelhasználás okai 2:

 1. A keverő nyeregét gyengén őrölték, ezért a keverő (csaptelep) üzemeltetésekor meg kellett szorítani a fogantyút nehezebbé, hogy a víz ne szivárogjon sokat. Ebben az esetben a tömítés nagyon gyorsan kopik (törlődik, néha fémmel vágják, és szinte semmi sem marad). Ez leginkább a szovjet csaptelepekkel és keverőkkel történik. A szovjet korszak alatt nőttek fel arra, hogy a daru fogantyúját olyan mértékben húzzák meg, hogy a daru fémdarabját a keverőszék fémjeinek csiszolására használják, és nem volt kérdés, hogy naponta 10-szer cserélik ki a herkulák erőfeszítéseit. A víz nem volt drága és a számlálókat nem vették figyelembe, a vízvezetők pedig 5-10 rubelre hívtak.
 2. A keverőnek nincsenek hibái, és először nagyon jól és finoman záródtak le, de a felhasználók, akik hosszú évekig szivattyúzták az izmokat a szovjet szelepek meghúzása mellett, továbbra is leálltak a lendkeréknek.

Mind az első, mind a második esetben, a víz áramlásának megállapítása érdekében a tömítést módosítani kell (vagy egyszerűen telepíteni, ha a tömítést valamilyen okból nem telepítették), de az első esetben a keverőszéket hímezni kell, másodszor pedig a figyelmeztető felhasználókat hogy a daru meghúzásához herkulán erőfeszítésekre nincs szükség.

Az ilyen tömítés ára puszta fillérek, de nem mindig könnyű helyettesíteni. Először le kell csavarni a daru-dobozt, és itt már számít, a fúrókeverő (halszálkás) vagy falra szerelhető.

Ha a tömítést rendszeresen cserélni kell (2-3 évente egyszer), akkor jobb, ha a csigák főtengelyeit kerámiával helyettesítik. Nem mintha teljesen megszabadulna az összes problémától, de egy probléma kevesebb lesz.

Do-it-yourself építés és javítás

Egykaros keverő javítás

Az egykaros keverő kialakításának fő jellemzője a nyomás és a vízhőmérséklet szabályozására szolgáló kar jelenléte, ellentétben az egyszerű keverővel, amely két szabályzó csaptelepet tartalmaz, a gomb forgatásával egyszerűen beállíthatja a kívánt víznyomást és kiválaszthatja a kívánt hőmérsékletet egyidejűleg. A hőmérséklet fenntartása mellett megváltoztathatja a hőmérsékletet, hiszen a fogantyú forgása az egykaros keverő különböző működéséért felelős, így a nyomás felfelé és lefelé, valamint a hőmérsékletre - jobbra-balra.

Az egykaros keverők hosszú élettartama a dörzsölő fémrészek, valamint a mozgó alkatrészek közötti különböző gumitömítéssel magyarázható, a fém alkatrészek helyett a tartós kerámiából készült hasonló termékeket használják, ugyanakkor a keverők belső kerámia elemei kopásnak vannak kitéve A mechanikus szennyeződések bőségesek a csapvízben A kerámia keverő meghibásodásának elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előtte telepítsék LTR víztisztítás.

Egykaros keverő javítás.
Ha a keverő nem záródik be, és nem enged át vízzel, akkor valószínűleg az a tény, hogy a kerámia tárcsa elhasználódott, ezért cserélni kell őket. Az egykaros keverő javítása előtt először le kell állítani a vízvezetéket a csöveken keresztül, mert anélkül, egy kellemetlen helyzetben, például az elárasztás a szomszédok alatt.

Először is meg kell szüntetni a műanyag dugót, hogy eltávolítsa azt, ezért célszerű éles tárgyat használni, mivel a műanyag dugó nagyon szorosan illeszkedik a horonyba. A dugó eltávolításával egy zárócsavarral ellátott horony található, amelyen a fogantyú szorosan rögzítve van a keverő alaphoz.A zárócsavar kikapcsolásához kissé vegye le a kart, A reteszelőcsavart általában egy laposfejű csavarhúzóval készítik, ritkábban keresztfej vagy hatoldalú nyílás alatt.

A keverőkar eltávolítása után óvatosan csavarja le a díszítő anyát, majd a csavaranyát, amely szorosan nyomja a patront a keverőüléshez. A csavarkulcs kiválóan alkalmas eltávolításra, ha nincs jelen, akkor rendes gázkulcs fog működni, a hibás patront eltávolítják. Egy új patront helyeznek a helyére, és a telepítést úgy kell megtervezni, hogy a patron minden furata megegyezzen a keverőülésen található lyukakkal.A patron kialakításának elmozdítása érdekében kis kiterjedések vannak alul. Beépítéskor meg kell egyeznie a keverő hornyai között.

Az új patron behelyezése után a csavarokat fordított sorrendben csomagolják - először a sajtót, majd a díszítőelemet, majd a rögzítőcsavarral rögzítsük, majd a dugót kicseréljük, és egykaros keverő gyorsan és egyszerűen javítható.

Miután elvégezte a javítást, kapcsolja be a vízellátást, majd ellenőrizze a keverőt a beépített patronnal Ha minden rendben van, akkor a keverő nem enged a vízbe, ami azt jelenti, hogy mindent minőségi minőségben végeztettek, és sikeresen működtetik a keverőt a javítások nélkül!

A mixer DIY javítása: lehetséges hibák és módszerek az eliminálására

Az ilyen elem a vízvezeték, mint a keverő - gyakran nem sikerül, mivel a terhelés igen nagy. A csapok a konyhában és a fürdőszobában vannak.

A legtöbb esetben csak a tömítést vagy a tömítést kell cserélni. Bárki képes kezelni az ilyen munkát, és nem kell hívnia a vízvezeték-szerelőt.

Keverőeszköz

Mi a keverő? Ez a készülék hideg és forró víz keverékét szolgálja. A mixer két fő típusa van:

 • keverő szelepekkel;
 • keverő patronnal.

Az első esetben a hideg és meleg vizet két szelep szabályozza.

A patron esetében nincsenek szelepek az eszközön. Egy tollat ​​cserélnek egy eszközre, amely patronnak nevezik. E gomb különböző állásai szabályozzák a víz áramlását.

A fürdőszobában lévő csaptelep bonyolultabbá válhat a kialakításában, mivel a zuhanycső csatlakozik hozzá, és van egy fogantyúja vagy gombja, amely megnyitja a vízellátást a zuhanyhoz.

Mellesleg egy ilyen eszköz csatlakoztatva van, a keverők a falra szerelve vannak, és azok, amelyek a mosogatóra vagy a fürdő szélére vannak felszerelve.

A különböző modellek sokfélesége ellenére ezek mindegyike könnyen összefoglalható a fenti leírások alapján. Az eszközök nagyon különbözhetnek egymástól, de a belső szerkezete ugyanaz lesz.

A leggyakoribb problémák és megoldások

Szegény folyó víz a csapból, amikor a készülék be van kapcsolva

Talán a vízvezetékek csak eltömődtek. Ez gyakran a régi házakban történik. Annak ellenőrzésére, hogy ez így van-e, meg kell szüntetni a csöveken található meleg és hideg vízellátó szelepeket, és vegye le a keverőt. Ezt követően fokozatosan ki kell nyitni a szelepeket. Ha a víz jó, akkor a csövek tiszták. A figyelmet a keverőre kell irányítania.

Először is ellenőrizni kell a rácsot, amelyet szinte minden modern modellen felteszünk. A csővezetékek rossz állapotban és nem túl tiszta vízben a vízellátó rendszerben ez a rács nagyon gyorsan eltömődött és nem enged át vizet. Szükséges eltávolítani és tisztítani. Ehhez csavarja le az anyát a csévélő végén. Sok felhasználó egyszerűen eltávolítja a rácsot egy új keverő telepítése során.

Egy másik ok, amiért a víz nem áramlik át a keverőtörlőn, lehet, hogy a daru-dobozon lévő gumitömítés megtörte és megakadályozta a vizet. Ellenőrizni kell, hogy ki kell csavarni mindkét dobozt és ellenőrizni kell őket. És végül, néhány szennyeződés csak bejuthat a keverőbe. A készüléket eltávolítják, szétszerelik és mosják.

Különböző típusú szivárgások

Szivárgás a szellőzőnyílásból

Ennek oka a tömítőgyűrű kopása. Szükség van a daru-doboz csavarozására, cserélje ki a gyűrűt és csavarja vissza.

Szivárgás egy ganderből

A tömítőgyűrű kopása is előfordul. A csévélő csavarja ki, a gyűrűt kicseréli, és a csavart helyére csavarják.

Szivárog a keverőházból

Valószínűleg repedés esetén. Egy ilyen keverőt teljesen meg kell változtatni. Ha az eszköz összecsukható, és lehetőség van arra, hogy alkatrészeket vásároljon, akkor csak a sérült rész kerül megváltozásra.

A fentiek mellett, ha a keverő a rugalmas tömlőkhöz csatlakozik a vízellátó rendszerhez, a víz olyan szivároghat, ahol a tömlők csatlakoznak a keverőhöz vagy a vízvezetékekhez. Ebben az esetben általában elegendő az anyát enyhén meghúzni.

Víz áramlik, amikor le van zárva

Itt van a szelepekkel és a keverővel ellátott keverő javítása a patronnal. Az első esetben le kell csavarni a tengelycsonk dobozt és cserélni kell a gumitömlőket. Tömítések beszerelhetők bármely vízvezetékházban. A keverő megvásárlása után, gyakran egy tömítésben és tömítőgyűrűn is szállítjuk. Meg kell menteni őket.

Ha a víz egy zárt patronon keresztül áramlik, akkor az egész patront cserélni kell. Meg kell jegyezni, hogy különböző méretűek, ezért egy új vásárláshoz tanácsos vegyen egy keverőt magával a boltba.

Hasznos. Olvassa el a felülvizsgálatot weboldalunkon: "Hogyan kijavítunk egy csapot, amikor áramlik" - a probléma különböző megoldásai.

Javítószelep

Zuhany javítás

A zuhanykapcsolók különböző típusúak lehetnek. Melyik fürdőszobai csaptelep jobb - olvasható egy külön felülvizsgálat során. Általában a víz átfedésben van, vagy a gomb használatával vagy a kapcsolókar segítségével. A gomb gyakran megszakítja a rugót. Csak egy újat kell elhelyeznie. Mind a nyomógombban, mind a kapcsolóban a gumigyűrűk és a tömítőgyűrűk, amelyek nagyon könnyen megváltoznak, szintén meghibásodhatnak. A zuhanytömlő könnyedén fel tudja szakítani a gumi csövet, amely a fém burkolat alatt van. Ebben az esetben vagy egy új zuhanycsőszerelvényt vásárolnak, vagy egy gumitömlőcserét cserélnek.

Ez az összes fő probléma ezzel a készülékkel. A fenti felülvizsgálatból nyilvánvaló, hogy a javítással nincsenek nehézségek. A keverő saját kézzel történő javításához a következő eszközökre lesz szüksége:

Szükség lehet egy FUM-szalagra is, amelyet a szálakon kell feltekerni, hogy megakadályozzuk a víz áramlását a szálak mentén.

A darucsúsz eltávolításához először el kell távolítani a szelepszárat. Ehhez távolítsa el a műanyag burkolatot, amely bezárja a rögzítőcsavart. A csavar kioldott és a bárányt eltávolítják. Ezután a daru-dobozt megfordítják fogókkal vagy egy kulccsal.

A patron eltávolításához elõször el kell távolítani a kapcsolószelepet. Ehhez csavarja le a szerelőcsavart a daru oldalán. Ehhez szükség lehet egy vékony csavarhúzóra.

Néhány hasznos tipp

A keverő krómozott részei közötti karcolások elkerülése érdekében a kulcsfogakra és a fogókra szigetelőszalagot lehet feltekerni. Csavarja le az anyákat úgy is, hogy vastag rongyot helyez el közöttük és a kulcs között.

Soha ne kelljen nagy erőt alkalmazni az anyák meghúzásakor. Mindig elég, ha csak "húzni" nekik egy kicsit. Ellenkező esetben az anyák felrobbanhatnak, mivel meglehetősen törékeny ötvözetből készülnek.

Ha az anyagról beszélünk, amelyről a keverők készülnek, akkor az öngyújtó az eszköz, annál alacsonyabb a minősége. Ezt a javítás során figyelembe kell venni.

Új keverő vásárlásakor meg kell győződnie arról, hogy minden alkatrész a helyén van. Ez különösen vonatkozik a tömítésekre és a tömítőgyűrűkre. Szükséges továbbá a pótalkatrészek rendelkezésre állásának ellenőrzése. Ha van ilyen - meg kell menteni őket. Ez a jövőben megóvja a túl sok futást az üzletek körül.

Fontos! Soha ne próbáljon meg javítani a keverőt, anélkül, hogy kikapcsolná a hideg és meleg vizet szállító csövek előszelepét. Ha valamilyen oknál fogva a szelepek nem átfedik egymást, akkor használnia kell egy szerelő szolgáltatásait, aki egy másik helyen blokkolja a vizet.

Ha a csap nem zárja le a vizet: mit tegyünk?

Az életben gyakran kellemetlen helyzetek vannak a víz vagy a konyhában lévő csaptelep víz aláaknázásával. Hasonló probléma nem csak zavaró hangokkal jár, hanem jelentős anyagi veszteségekkel is, különösen ez hátrányos azoknak az embereknek, akiknek lakóhelyein telepítették a mérőket. A folyadék rendszeres lecsapolása a csaptelepből a mosogatóhoz vagy a mosogatóhoz hasonló csúnya foltok megjelenését eredményezi, és mint tudják, a mész betétek nem könnyen eltávolíthatók. Olyan helyzetek, ahol a csap nem zárja le a vizet, gyakran előfordul. Mit tehetünk ebben az esetben?

A készülék vizet csap.

Fő tényezők

A fő ok, ami miatt az áramlás az egészségügyi berendezések, lesz:

 • tömítés kopás;
 • a szálak törlése, ami a tömítést lazán kapcsolja a nyereghez;
 • a kiindulási tulajdonságok elvesztése a tömítéssel, a teljes bomlással és más okokkal.

Szerszámok a daru cseréjéhez.

A meghibásodott csapot szét kell szedni, amely után világos jelzést kell adni a szivárgásra. Függetlenül attól, hogy milyen következményekkel jár a vízvezeték tervének termékhibája, mindenekelőtt a víz leállítása, majd a javítás megkezdése.

Amikor egy teljesen új daru szivárog, beszámolhat egy gyári hibáról.

A probléma megoldásához szakemberrel lehet konzultálni, és a diagnózis megerősítésekor visszaadhatja a keverőt a boltba.

Ha ilyen hiba történt a golyóscsapon, akkor számos probléma merül fel. Fő oka az alom bejutása a termék testébe.

Szerszámkészlet

A kiváló minőségű javítási munkákhoz gondoskodni kell a felszerelésről:

 • további daru-doboz;
 • kulcsok készlete;
 • ragasztó;
 • különböző átmérőjű és típusú csavarhúzók;
 • több tömítés;
 • füstszalag vagy rongyok vízvezetékhez;
 • elektromos fúró;
 • szilikon tömítések.

Ezeknek az eszközöknek a fő része szinte mindenki számára elérhető. Ezek hiányában vásárolhat a boltban.

Tömítés cseréje

A daru cseréjére szolgáló rendszer.

Miután megtudta a szivárgás legfőbb okát, használhatja a rongyos tömítés cseréjét. A szelep vagy szelep szorosan lezárt szárral áramlik a víz. A helyzetet súlyosbítja az erők túlzott alkalmazása a keverő zárása során, ami elfogadhatatlan. Ilyen jelenségek figyelhetők meg a szovjet gyártók daruk használatakor, akiknek a nyergei gyengén őröltek voltak, következésképpen a szelepet leginkább szigorítani kellett.

Először is, a víz átfedése, mozgásba hozva a hibás vízvezetékeket. A munka elvégzése előtt azonban ellenőrizni kell, hogy a leállítás teljesen befejeződött-e A régi tömítést eltávolítják, és egy újat telepítenek. Ha olyan helyzet merül fel, amikor ez a pótalkatrész nem volt a házban, akkor ne kezdjen munkát a teljes daru teljes cseréjével. Ez a kicsi és fontos elem bármilyen anyagból készülhet. Mivel az ilyen nyersanyagok bőr vagy gumi foltot tartalmaznak.

Először egy régi tömítést veszünk, egy hasonló alapot vágunk rajta, valamivel nagyobb átmérővel. A vágás után a nyílásba kerül. Meg kell jegyezni, hogy a gumielem nem képes szorosan illeszkedni, így nehéz lesz jó sűrűség elérése. Bőrkiegyenlítésre van szükség, ha a nyeregszegély megszakad. Az új rész vastagsága meghaladja a 3,5 mm-t.

Ha a szelep üzem közben zajos, akkor a tömítés élét 45 fokos szögben vágja.

Fázisos eljárás a tömítések cseréjére a keverőben.

Az új rész úgy van elhelyezve, hogy leginkább a nyereghez kapcsolódik. Ezután a vízvezeték szerelvény zaj nélkül fog működni.

A legjobb használt gumi lap lesz, ennek hiányában a szokásos cipőnyomtatást is elvégezheti. Ugyanakkor elkerülni kell a túlságosan hajlékony műanyagokat vagy porózus gumikat.

A tömítések cseréjére vonatkozó valamennyi ismertetett eljárás hidegcsapos javítással jár.

A forró víz állandó mozgása miatt az ilyen részek, amelyek fokozatosan összeomlanak, meghiúsulnak. Tehát a forró daruknál használhat autógumit, a felületük a legerősebb.

Daru felszerelése

A helyiségek tulajdonosainak többsége a vízvezeték-berendezések öncseréjét veszi igénybe. Gyakran az ilyen tevékenységeket a javítási munkálatok elvégzése során vagy más lakóhelyre történő áttérés során kell elvégezni. Itt figyelheti a víz szivárgását a rúd alatt. Az ilyen jelenségek alapja a tömszelence, lazán a felszín közelében. Erős alapot kell cserélni vagy erősíteni.

A maximális tömörítés eléréséhez szükség van a töltőhüvely bekapcsolására. Nem ajánlott a feleslegesen éles és kemény szerszámok használata fogók vagy fogók formájában. Elronthatják a hüvely széleit. A jobb rögzítés érdekében csavarkulcsot vagy állítható csavarkulcsot használjon. A tömszelence perselyének meghúzásával lehetetlen megakadályozni a szükségtelenül erős nyomást, különben a szál károsodik, akkor teljesen ki kell cserélni a szelepet.

A tömítő tömítés cseréje.

Miután meghúzta a hüvely a végét, fontos, hogy ne legyen több vízszivárgás. Ha ez a jelenség még mindig jelen van, ki kell kapcsolni a vizet, és meg kell változtatni a csapot vagy a hüvelyt, akkor felveheti a töltődobozt.

A daru cseréjéhez kapcsolódó javítások elvégzése során a víz teljes átfedése szükséges, ami megakadályozza a szomszédok áradását.

Ezután húzza ki a hüvelyt és a gyűrűs anyát, majd egy éles késsel vagy egy kis csavarhúzóval ellátott kényelmes eszköz segítségével szerezze be a régi töltődobozt és csavarjon be egy új padding anyagot.

Ezeket a célokat kell használni:

 • lenvászon vagy vékony fonal;
 • burkolószálak;
 • egy bizonyos keresztmetszetű és méretű gumitömlő.

A vékony szálak az óraszerkezet irányába forgatják, és óvatosan feltekercselik a tekercseket. A csomagolás javítása érdekében a felhasznált szálakat a természetes bázisú lenmagolajjal kezelik.

Meg kell mutatnia érdeklődését a rögzített réteg magasságában. A 2-3 fordulónak el kell távolítania a tömést, így elkerülhetetlenné válik a daru felszakítása a csavarás idején. Távolítsa el a víz szivárgását a tömítés tömítésével. Itt meg kell húzni a szelepet, majd csavarja le a gyűrű anyát és csavarja le az alapot bármilyen alkalmas anyaggal. Amint a csatlakozóanya rögzítve van, a csap nem fog lecsöpögni. Az ilyen intézkedések nem garantálják a hosszú távú eredményt, de átmeneti intézkedésként ez a lehetőség egyáltalán nem rossz.

Mixer telepítés

Mixer telepítési diagram.

Az ilyen munkák kezdete a díszítőlemezek a karimákon történő elhelyezése. A tömítéseket ezután a karimákba helyezzük, először a fekete puha gumi részekkel. Ezután be kell állítania a paronite szilárd alapját színes változatban. Hasonló beszerelési sorrend védi a gumi tömítést az excenteren belüli csavarás folyamatában.

A szerelési munkálatok végső szakaszában a csavaranyákat kézzel meghúzzuk és a csavarkulccsal vagy állítható csavarkulccsal meghúzzuk. Fontos figyelni arra, hogy a gumitömítés nem hajlik meg az erők túlzott alkalmazásának következtében. Ellenkező esetben szivárog a víz, és meg kell változtatni a tömítések a csapok.

A konyhai csapszeg felszerelését össze kell kötni azzal, hogy munka közben a távtartó gyűrű változatlan marad, összeomlása nem megengedett. Hasonló módon rögzített zuhany a fürdőszobában. Itt 2 tömítést használnak: gumi és parotin. Bizonyos típusú lélekben ezek a részletek nincsenek telepítve.

Abban az esetben, ha a tömítés cseréje nem eredményezte a várt eredményeket, akkor a daru helyettesítésére is igénybe vehető. Új egészségügyi eszköz beszerelése előtt kapcsolja ki a vizet, és csavarja ki a sérült csapot.

Ha a vízvezetékek csövek keresztmetszete, ahol a daru kimenő csövek nem felelnek meg a megadott méreteknek, a problémát hüvelyes adapterekkel kell megoldani, mindkét oldalán menetes. Itt a szimmetria tengelye eltolódik, és ez lehetővé teszi különböző méretű és átmérőjű csövek csatlakoztatását. Amint az új daru kiszállításra kerül és a kupakanyák be vannak csavarozva, ellenőrizni lehet annak állapotát.

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Gyakorlatilag mindenki szembesül a szaniter berendezések szivárgásával, előbb vagy utóbb: vannak csapatok a fürdőszobában, másoknak ez a problémája van a konyhában. Mindenesetre meg kell emlékezni: ez nem egyszerű víz, a pénzed értelmetlenül a csatornarendszerbe kerül. Mi a teendő, ha a csap megfolyik? A konkrét intézkedések ebben az esetben a szivárgás oka és az egészségügyi felszerelés típusától függenek.

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy egy látszólag jelentéktelen probléma súlyos gondokhoz vezethet - például a víz áttörése a leginkább "megfelelő" pillanatban vagy a keverő teljes kudarca. Ezért szükséges azonnal cselekedni. Valami rendkívül bonyolult nem itt van - meg kell határoznia a szivárgás okait, fel kell készíteni mindent, amire szükséged van, és azonnal elkezdeni dolgozni.

Keverőeszköz elrendezése

Keverő típusok

Konstruktív szempontból a vízvezetékcsapok két nagy csoportra oszthatók.

 1. Kétkaros (szelep) modell. Ezeket jellemzi az a tény, hogy a nyomás változtatásához meg kell forgatni azokat a gombokat, amelyek a készülék oldalán találhatók. A daru-tengelyes dobozok itt vannak reteszelő elemek - féreg vagy forgó kerámia lemezek.

A kétkaros daru rendszere

A készülék egy kerámia daru

Egykaros keverő

Figyelj! Ami pontosan az áramló vízvezeték csapja van, a javítás folyamata függ. De többet erről később.

Lehetséges szivárgás

A szivárgás legfontosabb okai

Gyakran a probléma oka közvetlenül a szivárgás helyén azonosítható. A leggyakoribb okok az alábbiak.

Táblázat. A szivárgó csapok gyakori okai.

Sérült gumitömítés

Ball patron eltömődés

Hogyan oldja meg a daru szivárgását a saját kezével?

A javítási eljárás semmi bonyolult, azonban a kezdők bizonyos nehézségeket tapasztalhatnak. De ha előkészítést végez és szigorúan az utasításoknak megfelelően jár el, megszüntetheti a szivárgást és meghosszabbíthatja a keverő élettartamát.

A daru javítása semmi bonyolult

Előkészítő tevékenységek

Mielőtt közvetlenül az aktuális daru javításához megy, gondoskodjon a fő dologról - kapcsolja ki a felszálló vízét, mert egyébként a lakás áradása minden problémájához hozzáadódik - mind a saját, mind a szomszédai alulról. Ezután a víz megakadályozása után folytathatja a javítást.

Javításra a következő anyagok és berendezések szükségesek:

 • víz gyűjtésére szolgáló edény;
 • állítható csavarkulcs;
 • szilikon tömítések;
 • csavarhúzók (lapos és kereszt);
 • PTFE tömítőszalag;
 • fogó;
 • új tömítések;
 • kulcs;
 • mosószivacs;
 • rongy.

Fluoroplasztikus tömítőszalag

Mindez elegendő az önjavító szivárgó keverőhöz.

Figyelj! Ha nemrégiben vásárolta meg a daru, és van egy doboz, akkor tartalmazhat javítócsomagot és részletes utasításokat rajzokkal. Ha igen, akkor a javítás észrevehetően felgyorsul.

Az egyik lehetőség. Cserélje ki a tömítést

Ha a szelepet ki kell cserélni, akkor a következőképpen járjon el.

A tömítés visszahelyezése a szelepkeverőbe

1. lépés Először szétszedni a szelepet - távolítsa el a dugót, csavarja le a csavart, majd csavarkulccsal csavarja le a magot (mindig az óramutató járásával ellentétes irányban!) A daru eltávolításához.

2. lépés Helyezze vissza a tömítést, rögzítse a dobozba.

3. lépés. Most csak az összes eltávolított elem visszaállítása marad.

A tömítés cseréje

Az ábra részletesen bemutatja, hogyan kell megfelelően cserélni a kerámia tömítést egy hagyományos kétszelepes keverőben. Szüksége van egy Phillips csavarhúzóra és egy csavarkulcsra

Ne feledje továbbá, hogy ha szivárgás van a zuhany alatt, csavarja le a zuhanycsövet (ugyanazzal az állítható csavarkulccsal), cserélje ki a tömítést, majd csatlakoztassa vissza (tömlő). Hasonlóképpen a tömítést a csavarmenetes anya alá is cserélheti.

Csavaros zuhanycső

Szivárgás a sárgaréz szorító anyáról

A második lehetőség. Cserélje ki a tömszelencét

A tömlő kopása által okozott keverőszivárgás esetén a probléma két módon megoldható:

 • készítsen egy bélést saját kezével PTFE szalag használatával;
 • csavarja le a tömszelence anyáját, majd cserélje ki a mirigyet.

A mirigy cseréje a daruban

Ha a munkát helyesen végezték el, az áramlásnak le kell állnia, és a szelepnek simán gördülnie kell.

Videó - javító mixer

A harmadik lehetőség. Javítjuk a gömbcsapot

A javításra szolgáló gömbcsap esetén meg kell szedni és tisztítani a készüléket, és ha szükséges, teljesen cserélje ki a reteszelő mechanizmust. Az akcióalgoritmusnak a következőképpen kell lennie.

Daru szétszerelési lépések

Lépés 1. Csavarja le a csavart, vegye le a kart.

2. lépés. Ezután csavarja le a menetes csavart.

3. lépés: Távolítsa el a keverődobot (beleértve a műanyag részt).

Lépés 4. Vegye le a labdát, gondosan ellenőrizze. Ha károkat vagy hibákat talál, akkor a labdát cserélni kell.

5. lépés Távolítsa el a tömítéseket, ellenőrizze, hogy elhasználódott-e, és van-e betét a rajtuk.

Lépés 6. Távolítsa el a plakátot és a szennyeződéseket a tömítéseken, majd speciális kenőanyagot alkalmazzon az elemekre.

A gömbcsap javítása és összeszerelési eljárása

7. lépés Helyezze vissza az összes alkatrészt, ellenőrizze, hogy a csatlakozások szorosak-e.

Érintetlen (érzékelő) csapok. A fő hátrány az, hogy rendkívül nehéz javítani. Ezt nem javasoljuk önmagában. Jobb próbálkozni egy tapasztalt szakemberrel, aki megérti ezt a kérdést. Alig leszel képes megjavítani az érzékelőket - valószínűleg egyszerűen csak törli a keverőt.

Ha jól összeszereli a keverőt, nincs szivárgás, és a hőmérsékletet a kar kissé forgatva állítja be.

Mester osztály. Beépített keverő beszerelése a fürdőszobába

Négyes lehetőség. Cserélje ki a patront

Amint korábban említettük, sokkal kényelmesebb a patronokat használni, mint a daru dobozát, de ha az elsők nem teljesülnek, akkor az egész mechanizmust egyszerre kell kicserélni. Az akciók sorrendjét az alábbiakban adjuk meg.

Rövid patroncsere útmutató

1. lépés: Először csavarja le a kupak kupakját, majd csavarja le a reteszelőcsavart.

Lépés 2. Távolítsa el a díszítő elemeket, majd csavarja le a patronra lengő anyát.

3. lépés: Távolítsa el a mechanizmust, nézze meg a tömítések állapotát a végén. Megpróbálhatja helyettesíteni őket.

A patron eltávolítása

4. lépés Ha a tömítések nem cserélhetők, helyezzen be egy új lemezelemet a szelepbe.

5. lépés Helyezze vissza az összes keverőelemet.

Egy másik példa a keverőpatron cseréjére

Mi a teendő, ha egy újonnan vásárolt daru áramlik?

Bizonyos esetekben még a közelmúltban beszerzett és telepített keverő is folyhat. Gyakran az ilyen baj oka rendkívül egyszerű - termelési hiba, amely szinte lehetetlen azonosítani kifelé.

Figyelj! Nem valószínű, hogy a zsetont és a repedéseket a saját kezein belül meg tudja oldani a keverőben - még egy professzionális vízvezeték-szerelő sem képes ezzel megbirkózni. Emiatt csak vissza kell térni a boltba, és kérnie kell a hibás modell cseréjét.

Ennek eredményeként megjegyezzük, hogy bármikor előfordulhat, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában egy szivárgás keletkezik. Hasonló probléma megoldásához használhatja a két lehetséges módszer egyikét - végezze el a javítási munkákat, vagy kérjen szakképzett szakembert. De ha biztos tud róla, hogy miért szivároghat ki, és hogyan kell helyesen kijavítani, akkor nincs különösebb nehézség.

Tipp A szivárgás megakadályozását a megfelelő időben ajánlott rendszeres karbantartás elvégzéséhez - ellenőrizni a reteszelő mechanizmusok állapotát és rendszeresen cserélni a tömítéseket. Ennek köszönhetően jelentősen megnő a daru üzemideje.

Mi a teendő, ha a keverő szivároghat?

Mindenki az életben olyan egyszerű, mindennapi helyzetben volt, mint a csapszivárgás. De nem mindenki képes önállóan megbirkózni ezzel a problémával, és egy házhívás túl sok időt vehet igénybe. Ha megnézed, a probléma, amikor a csapvíz a fürdőszobában áramlik, nem olyan súlyos, és könnyen javítható. Ehhez meg kell fontolni, hogy mi okozza a daru áramlását, és mit lehet tenni a probléma megoldásához.


Fotó 1. Nem szükséges figyelmen kívül hagyni a keverő áramlásának problémáját.

A csaptelep lezárásakor a víz a szivárgás okozta

A daru szivárgásának oka különböző problémákkal járhat, amelyek a kétszelep és a kar szerkezetében jellemzőek. Az okok az eszköz szerkezetében gyökereznek, a két típusú darukban a működési mechanizmus eltér, illetve különböző, és a szivárgás okai. Amikor hibaelhárításról és vízszivárgásról van szó, ne feledje, hogy az első és legfontosabb dolog az, hogy leállítsuk a vizet. A megfelelő szelepeknek a WC-ben kell lenniük, és gyakran ritka használat miatt nehéz lehet csavarodni. Ebben az esetben alaposan fejleszteni kell a szelepet olajjal, hogy ne zavarja a csapot.


2. fotó: A daru bármilyen szivárgásának problémájának megoldása érdekében a szerkezetet szét kell szedni.

Miért mozog a csaptelep a csaptelepen: kétszelepes kivitel

A kétszelepes szelep könnyen kezelhető és gazdaságos a javításhoz. Ha a szelep elkezd áramlani, akkor nem kell sok pénzt és energiát befektetni a javításhoz. Ezenkívül a kétszelepes rendszerek megfizethetőbbek, így a daru cseréje, szélsőséges esetekben, nem fogja elérni a költségvetést.

A kétszelepes szelep kialakításánál a szivárgások gyakori okai azonosíthatók: a tömítés, a tömítés tömítése vagy a zuhanycső gyűrűs tömítése, ha van ilyen.


Fotó 3. Javítsd meg a kétszelepes daru.

Viseljen párnát. Ennek a problémának a jelei a csapnak a víz folyamatos áramlásában nyilvánulnak meg, szorosan forgatva szelepekkel. A javítás elve ebben az esetben egyszerű:

1. Csavarja le a szelepházat;

2. Távolítsuk el a tömítést, amelynek hasonlósága miatt újakat kell vágni, vastag bőrből vagy gumiból;

3. Helyezzünk új tömítést a régi helyett;

4. A lezárást az ütköző szélén fújjuk;

5. Helyezze vissza a szeleptestet az eredeti helyére, és szorosan húzza meg.

Az új tömítést kis áron adják el az adott üzletekbe, így ha nem akar időt vágni vagy megfelelő anyagot keresni, biztonságosan megvásárolhatja az árucikket a boltban.


4. ábra A keverő szivárgásának javítása során nagyon fontos, hogy ne szakadjon meg a szál.

Kopott tömszelence. Az ilyen hiba jelei szivárognak, amikor a csaptelep nyitva van. Ebben az esetben, ha a csap nyitva van, a víz a csapágyanya és a szelepszár közé esik. A probléma megoldásához csavarja le a tömszelence anyáját, távolítsa el a régi bélést és a VPC-ből készült új szelet a szelepszárra, majd húzza meg az anyát a helyére. Ha minden műveletet helyesen hajtott végre, akkor a szivárgási problémát meg kell oldani.

A zuhanycső töltött gyűrűje. Ennek a problémának a tünete a szivárgás a cső és a zuhanycsatlakozás csomópontjában. A probléma megoldásához csavarja le a tömlőt, vegye ki a sérült tömítést, és cserélje ki egy új O-gyűrűvel, lehetőleg szilikonból, majd szerelje fel a tömlő helyét. Fontos, hogy gondosan közelítsük meg a tömlõ csavarását, mivel a szál könnyen sérül.

Ha a probléma a víz csapdázása a csapból, miközben a zuhanycsövet használja, akkor a záróelemeket (daruk) a keverők kezébe kell cserélni.

A csaptelepkarmantyúról?

A daru típusú löket bonyolultabb struktúrával rendelkezik, és a felmerülő problémák saját tulajdonságokkal rendelkeznek. A szivárgás gyakori oka a készülék belsejében található hiba vagy szennyeződés. Szükséges a rendszert szétszerelni, tisztítani, ellenőrizni az integritást és összeszerelni. Ehhez csavarja le a csavarzárat, a kart eltávolítja, a csavar csavarja ki, és a kupola és a műanyag tömítés eltávolításra kerül.


5. ábra: A daru kar típusának szivárgása.

Szükséges a tömítő tömítés, a patron és a tömítés tömítettségének tisztítása és ellenőrzése. Ha valamelyik alkatrész a kopás vagy a károsodás jeleit mutatja, akkor azokat újakkal kell helyettesíteni, majd azokat egy speciális vegyszerrel el kell hagyni, amelyet a gyártó az egész szerkezet fordított sorrendben javasol és összeszerel.

A teljes design fő része a patron, amely különbözik a labdától és a lemeztől. A szivárgás kiküszöbölésének elve alapvetően nem különbözik egymástól, csak tisztítani kell a rendszert, és ha szükséges, cserélje ki a sérült alkatrészeket. Azonban a gömb alakú patronnal ellátott rendszer nem telepíthető a lemezre, és fordítva, mivel az elemeknek más működési elvük van.

Végezze el a szétszerelést, tisztítást, kicserélést és összeszerelést, nagyon óvatosnak kell lennie, mert fennáll a részek károsodásának veszélye. De ha az egész folyamat hibák nélkül befejeződött, akkor a szivárgás és a nehéz hőmérséklet-szabályozás problémája megszűnik.

Ha új daru szivárogna, akkor jobb, ha helyettesítő eszközt kap a boltban, mert a legvalószínűbb oka valószínűleg gyártási hiba.

Hogyan szereljük fel a csepegtető csapot a fürdőszobában: a különböző minták jellemzői

Idővel még a legmagasabb minőségű daruk is meghibásodnak. Az eszköz leggyakoribb problémája a vízszivárgás. Ebben az esetben kapcsolatba léphet a vízvezeték-mesterrel. Bizonyos esetekben azonban megoldható a bontás önmagában is, ezért fontos megismerni az eszközre vonatkozó információkat és a készülék javítását. Hogyan lehet a csepegtetőcsapot a fürdőszobában megjavítani, és a különböző tervek és ajánlások javítási munkáit is részletesebben tárgyalja ebben a cikkben.

Különlegességek

Abban az esetben, ha a szivárgás a fürdőszobában, nem mindenki siet, hogy gyorsan megjavítani. Az ilyen kis probléma azonban számos további problémához vezethet. Néhány idő múlva a vízvezeték szerelvény teljes mértékben meghiúsulhat. Vannak arra is esélyei, hogy nagy mennyiségű víz áthalad, és a csap megszakadna ilyen nyomás alatt. Ha a csap csap, akkor a problémát időben rögzíteni kell.

A fürdőszobai csaptelepek javításának jellemzői elsősorban a szaniter készülékek tervezésével kapcsolatosak. A konyhában a csapok egyszerűbb eszközzel rendelkeznek. A fürdőszobai készülékeken kívül van egy kapcsoló a zuhanyzóhoz, a zuhanycsőhöz és az öntöződobozhoz. Kivételek lehetnek modellek a mosogatóhoz.

Lehetséges okok

A daru áramlási okai nagyon változatosak lehetnek. Először is figyelmet kell szentelni a berendezések vízvezeték- és tervezési jellemzőinek működési feltételeire.

A készülék áramlásának leggyakoribb okai többek.

 • A daru ülése megsérült vagy méretezhető. Az elem alapos kopása esetén újból ki kell cserélni. Kisebb hibák esetén egyszerűen tisztítsa meg alaposan az ülést.
 • Sérült eszközzáró. Ez a probléma különösen gyakran fordul elő, mivel a gumitömítésnek nincs hosszú élettartama. Szükség esetén egy ilyen elem önállóan, a kerékpár gumiabroncsból való kivágásával hozható létre.
 • A mirigy sérülése. Határozza meg ennek az elemnek a meghibásodását. Ha zárt helyzetben a keverő nem szivárog, és bekapcsolásakor mindkét lendkerékből egyszerre kifolyik a víz - a tömítőelem használhatatlanná vált.
 • Használt daru doboz.
 • Rozsda kialakulás.

Azonban nem mindig a szelep szivárgásának oka bármilyen alkatrész hibája lehet. Ha rossz minőségű vízvezeték szerelvényt vásárolt, akkor gyorsan meghibásodik. Nagyon fontos a keverő telepítése. Helytelen felszerelés esetén akár magas minőségű drága daru is gyorsan kijuthat.

Ha a daru rendeltetésszerûen használatban van, maga a szerkezetet tönkreteheti. Ha a szelepet nagy erővel forgatja, vagy megnyomja a beállító kart, károsíthatja a reteszelő mechanizmust, ami vízszivárgáshoz vezethet.

A javítás megkezdése előtt mindenekelőtt fontos, hogy pontosan azonosítsák, miért csapódott le a csaptelep. Néha a szivárgás kiküszöbölése érdekében elegendő lesz az anya meghúzása, amely rögzíti a daru-tengely dobozt. Azonban komolyabb szivárgás okozhatja a készülék alapos javítását.

Építési módok

A vízellátó szaniter berendezésekről szólva először is figyelembe kell vennie a csaptelep és a keverő közötti különbséget. A daru eszköze magában foglalja azt a képességet, hogy a forró és hideg csővezeték vizet biztosít. A mixer valójában hasonló funkciókat lát el, és egyfajta daru, amely néhány tervezési funkcióval rendelkezik. A különbség abban a tényben rejlik, hogy a keverő közvetlenül két csőből táplálhat vizet, összekeverve és beállítva a hőmérsékletet.

Valamennyi daru a vezérlés módjától függően a következő típusokra oszlik:

 • egykaros eszközök;
 • kétszelepes modellek.

Az egykaros keverők viszont labdára és patronra vannak felosztva. A gömb design fő eleme egy kis fémgolyó. A labda a keverő testében található. Ennek az elemnek több nyílása van a hideg, forró és kevert vízáramhoz. Az ilyen típusú készülék nagyon megbízható, ezért ritkán megszakad. A patron darukban a fő elem két kerámia lap, amelyek egy patron. Az alsó lemezen három lyuk található a vízáramhoz. A patron felső része elvégzi a keverés funkcióját.

Az egykaros készülékek nagyon könnyen használhatók, ezért egyre népszerűbbek. A vezérlőkar segítségével könnyedén beállíthatja a vízellátást és a hőmérsékletet.

A kétszelepes kialakítások különböznek az egykaros szerkezettől a víznyomás és a víznyomás beállításánál. A kétszelepes modellek két fogantyúval rendelkeznek, melyek közül az egyik a forró víz ellátásáért, a másik pedig a hidegvíz ellátásáért. Az ilyen eszközök több alfajra oszthatók.

Az eszközöket a fogantyúk zárómechanizmusa szerint osztályozzuk. Az első típus olyan eszközöket tartalmaz, amelyek reteszelő mechanizmusa rugalmas gumi tömítéseken alapul. A kétszelepes modellek második típusának kerámia lemezekből álló zárszerkezete van.

Daru javításakor fontos figyelembe venni a készülék kialakításának típusát. A különböző típusú eszközök javításának folyamata akkor is más lesz, ha a probléma ugyanaz.

Javítsa az egykarú opciókat

Az egykaros keverők golyós és patronos típusok. Golyós modelleknél a leggyakoribb probléma a gumitömítések kopása. A daru törésének megakadályozása érdekében ajánlott kétévenként kicserélni a tömítéseket.

A csapvíz különböző elemeket (például homokot) tartalmazhat, amelyek eltömíthetik a készüléket. Ha a fémgolyó kevésbé érzékeny a homokra és más finom részecskékre, akkor a kerámialemezek hamar kudarcot vallanak, majd teljesen ki kell cserélni a patront. Ezért ajánljuk a speciális szűrők vásárlását az egykaros keverők számára.

A golyós mixer rendszeresen tisztítható a csiszolóanyagokból. Ehhez el kell távolítani az anyát a csévélõ és a keverõszerkezet csomópontján, távolítsuk el a csövet a csõrõl, és tisztítsuk meg. Ilyen egyszerű manipuláció után az építkezés visszaállítható.

A csepegtetős egykaros keverő rögzítéséhez meg kell értened a készüléket. Fontos, hogy a készüléket megfelelően szétszereljük bármely alkatrész további javításához vagy cseréjéhez.

A patron típusú eszköz szétszerelésére speciális módon történik.

 • Használjon laposfejű csavarhúzót, hogy finoman megkenje és eltávolítsa a piros és kék színű dugókat.
 • Az Imbus kulcs meglazítja a csavart, amely összeköti a kart és a beállító rudat.
 • A fogantyút eltávolítjuk a keverőből, és megnyitjuk a felső kerámia lemezhez való hozzáférést. A lemezen két anyát kell eltávolítani.
 • Most kaphat egy lemezt a keverőből. Az elemet csak törés esetén cserélje ki.

A golyó típusú egykaros eszköz ugyanilyen módon szétszerelhető, az eljárás a következő lépésekből áll:

 • Használjon csavarhúzóval vagy késsel egy többszínű kupakot, és húzza ki.
 • A kupak helyett egy reteszelő csavart kell eltávolítani.
 • Ezután eltávolította a vízellátás kar beállítását.
 • Állítható kulcs segítségével egy olyan kupakot kell eltávolítani, amely vizuálisan hasonlít a kupolához, és a darufogantyú alatt található. Távolítsa el a műanyag gyűrűt a kupolából, és ellenőrizze, hogy hibás vagy szennyezett-e.
 • Ezután egy fémgömböt kell kapnia. A tervezést károsodás esetén ellenőrizni kell. Szükség esetén bizonyos alkatrészek javítása vagy cseréje. Ezután a keverő visszahúzható.

Ha a mosogató csaptelepje elkezd szivárogni, akkor valószínűleg crack keletkezett a készülék testében. A hajótest egyszerűen elhasználódhat a tartós használatból és állandó vízfelhasználásból.

Mielőtt bármilyen intézkedést megtehetne, először győződjön meg arról, hogy a probléma egy szivárgó testhez kapcsolódik. Ha a készülékben repedések vannak, akkor csak ideiglenesen javíthatja a problémát.

Sokkal célszerűbb, hogy azonnal cserélje ki a repedt keverőt. Abban az esetben, ha nincs ilyen lehetőség, egy speciális tömítőanyag vagy ragasztó átmeneti megoldássá válhat. A sérült területeket megfelelő keverékkel kell lezárni (pl. "Hideg hegesztés"). Figyelembe kell venni, hogy a tömítőanyaggal kezelt szelep nem fog nagyon esztétikusnak tűnni, és a tömítő réteg idővel romlik, és cserére szorul.

Amikor a víz a keverő alól kifolyik, az ok nem mindig jár a burkolat repedéseivel. Néha a probléma a szelep és a rugalmas vízellátás közötti tömítésben rejlik. Cserélje ki a tömítést nem különösebben nehéz. Az első lépés a víz kikapcsolása. Az eszköz azonban bizonyos mennyiségű vizet tartalmaz, amelyet le kell engedni. Ehhez emelje fel a kart, és várja meg a vizet.

Ezután ki kell csavarni a rugalmas tömlőket, amelyeken keresztül víz áramlik a vízvezeték szerelvényhez. A szemceruza alatt helyezzen vödröt vagy száraz rongyot a padlóra, mivel a tömlőkben is lehet víz. A következő lépés az anya eltávolítása, amely a mosogató alatt található, és rögzíti a keverőt. A reteszelő elem alatt gumi tömítés lesz.

A tömítést gondosan ellenőrizni kell a hibák miatt. Ha az elem sérült vagy kopott, cserélje ki. A cserét megelőzően javasoljuk, hogy az új tömítés telepítési helyét megtisztítsa a szennyeződésektől. Az új elem sikeres telepítése után az egész struktúra visszaáll.

Ha a víz folyamatosan csöpög a zuhanyfejen, a probléma valószínűleg a vízvezeték felső tömítésének kopásával függ össze. A hiba kiküszöbölése meglehetősen egyszerű. Szükség van a rögzítőanya csavarására és a zuhanycső eltávolítására. A régi gumitömítést eltávolítják, a helyet tisztítják szennyeződéstől és új tömítést telepítenek.

Vannak azonban bonyolultabb esetek is. Például amikor nem a felső, hanem az alsó tömítést kell cserélni. Az elem cseréjének szükségességére vonatkozó bizonyíték lehet, hogy a kapcsoló tönkremegy. A karral nem lehet kapcsolni és rögzíteni a kívánt helyzetben, ami megakadályozza a víz áramlását a zuhanyfejen.

Hogyan lehet megmagyarázni az áramlást mind a zuhanyzóról, mind a csapról

Nincs fürdőszoba teljesen csaptelep nélkül. Különböző típusúak, és saját típusú lebomlásaik vannak, amelyeket gyakran a szerkezeti elemek elzáródása és az összekötő elemek gyengülése okoz. Az egyik leggyakoribb probléma az a pillanat, amikor a víz egyszerre folyik a csapból és a zuhanyzóból.

A csaptelep törése a fürdőszobában a szerkezeti elemek eltömődésével és az összekötő elemek gyengülésével függ össze

Mi okozhat keverőszivárgást?

Leggyakrabban a keverő elkezd áramlani a szerkezeten belüli eltömődés miatt. A lemezek és a gömbhüvelyek között apró törmelék keletkezik. Ha egy ilyen meghibásodás időben nem szűnik meg, elkezdődhet a víz és a zuhany egyidejű kiáramlása, mivel a tömítés veszteséget okoz a törmelék felhalmozódása miatt. A károk felszámolása a következőképpen történik:

 1. A dekoratív kupakot eltávolítják.
 2. Csavarja le a csavart a fogantyú alatt.
 3. Eltolta a fogantyút.
 4. A fogantyú alatt elhelyezkedő felső és alsó anyákat eltávolítják a kialakításból, és a cserélendő patront tartják a probléma kiküszöbölése érdekében.
 5. A patron visszahelyezése és az elemek összeállítása fordított sorrendben.

A keverő és a zuhany egyenetlen eloszlásának oka a légzőkészülék eltömődésének következménye. A nyomás kicsi lesz, ami lehetetlenné teszi annak egységes elosztását. Az ilyen probléma kiküszöbölése érdekében elegendő a légzőberendezés kicserélése és a háló tisztítása. Néha csak hiányzik és tisztítja felhalmozott plakettet.

A legtöbb felhasználó által tapasztalt leggyakoribb probléma a kapcsolókon belül található tömítések kopása. Ez a probléma okozza a víz szivárgását a kifolyócsőből és a zuhanycsőből. A tömítés cseréjéhez a következő lépéseket kell végrehajtania:

 • csavarja le a tömlőt és szedje szét a kifolyót;
 • távolítsa el az adaptert és vegye le a dekoratív kupakot;
 • csavarja le a csavart és távolítsa el a patront;
 • távolítsa el a tekercset a tervezésből;
 • cserélje ki a tömítéseket.

Ezeket a tömítéseket a boltban lehet megvásárolni, de nem mindenhol adják el őket, ezért tanácsos tartalék alkatrészeket tartani egy készletben egy keverővel.

Egy másik probléma, amely hibásan osztja el a vizet vagy nem teszi lehetővé a zuhanyzásra való átkapcsolást, a nyomógombos kapcsoló meghibásodása. A rugótörés miatt helytelenül működik. A boltokban értékesítik, és nagyon könnyen cserélhető. A javítás elvégzéséhez az alábbi műveleteket kell elvégezni:

 • csavarja le a kapcsolót és a gombját;
 • vegye le a kipufogócsövet;
 • cserélje ki a gumitömlőket és kenje meg azokat;
 • összegyűjti az elemeket fordított sorrendben.

A lépések meglehetősen egyszerűek és mindenki képes kezelni őket. Használhatja a keverő megvásárlásával kapott utasításokat. Vannak rajzok benne, ahol a struktúra összes részletét és az elrendezésük sorrendjét mutatják.

Melyek a kapcsolók típusai

Szinte minden fürdőszobai csaptelepnek van egy "kád-zuhany" kapcsolója. A víz és a zuhany keverékének egyidejű szivárgását a tömítés kopása okozza, amely a kapcsolóhelyen a szerkezet közepén helyezkedik el. A javítás a kapcsoló típusától függ. Számos közülük van.

Az orsókapcsoló még modernebb modellek ellenére továbbra is keresett

 1. A. Ez a fajta kapcsoló évek óta keresletet igényel. Annak ellenére, hogy most sok új kevert keverőgépet használnak eddig az építésben. Leggyakrabban az orsókapcsoló vékony falú és két szelepes csaptelepeken található. Egy ilyen daru fogantyú műanyagból vagy fémből készült. A készülék szelepjei között helyezkedik el.
 2. Cork. Ez egy elavult típus modellje, de mégis használatos a keverők bizonyos modelljeiben. Ennek a kapcsolónak a jellemzője a hosszúkás fogantyú a víz áramlásának átkapcsolására, amely a szerkezet közepén helyezkedik el. A fő elem egy dugóval ellátott parafa. A csaptelep víz áramlása a forgatás után történik, amely a vágás kombinációját a bejárattal és a kilépéssel végzi.
 3. Patront. Ez a típusú kapcsoló, leggyakrabban megtalálható a hazai gyártók. Nagyon nehéz megoldani egy ilyen kapcsolót, mert nehéz alkatrészeket vásárolni. Ha hiba történik, leggyakrabban a daru teljes cseréjét végzik.
 4. Nyomógomb. Egy ilyen kapcsoló lehetővé teszi a hideg és forró víz keverését. Automatikus, egyszerű és szovjet lehet. Az első nézet lehetővé teszi a vizet a zuhanyról a csapra, amikor leeresztik és felemelik. A második esetben a rendszer szinte ugyanúgy működik, de egyszerűbb kialakítású. Az utóbbi opciót nagyon ritkán használják, mivel ez már nem releváns.

A csaptelep és a zuhany alatt elfolyó víz fő oka a tömítések kopása. A kár kijavításához elegendő újakat kicserélni. Ehhez szükség van:

 1. A víz leállítása.
 2. Távolítsuk el a csavart és a tömlőt.
 3. Csavarja ki az adaptert és vegye le a szelepfogantyút.
 4. Távolítsa el az orsót és távolítsa el a kopott tömítéseket.
 5. Nedvesítse az új gyűrűket vízzel és tegye a megfelelő helyre.
 6. Szerelje össze a szerkezetet fordított sorrendben.

A készletben lévő keverő megvásárlásakor pótalkatrészek vannak, amelyeket feltétlenül meg kell tartani. Ezzel elkerülhető az olyan elemek öntermelése, amelyek nem tartanak sokáig. Ellenkező esetben a szerkezet teljes cseréjét végre kell hajtania.

A víz egyidejű áramlásának okai és azok megoldása

Ha egyszerre több szerkezeti elemből víz áramlik, meg kell határozni a bontás okát. A keverő különböző módon megszakadhat. Gyakran előfordul, hogy a víz egyszerre folyik ki a kifolyóból és a zuhanyfejből, ami nem működik kényelmesen a működés során. És vannak más problémák is, amikor a víz a szerkezet különböző elemeiből indul ki. A leggyakoribb probléma a keverő és a zuhany zuhanyozásának egyidejű szivárgása és megoldása. Az alábbiakban megtalálja ezeket az információkat - hasznos lesz az Ön számára.

A gumitömítés törlése - az egyidejű szivárgás oka

A tömítés cseréjekor a csavaranyát ki kell csavarni, és el kell távolítani a rugalmas tömlőt. Ezután az adapter csavarja ki, és a fogantyú felfelé mozdítja a tekercset. Ha a tömítést eltávolítják a szerkezettől, részletesen meg kell vizsgálni, ha egészben van, de van benne szennyeződés, tisztíthatja és helyreállíthatja.

Ha kiszáradt és értékesített, cserélni kell. Az ilyen építési elem megvásárolható egy boltban vagy önállóan elkészíthető. Ehhez 4 mm vastag kemény keménységű lapos gumi szükséges. És akkor is használhatja a bőrt, de az élet kevesebb.

A kialakításban van egy másik tömítés, amely az első alatt van. Eltávolításához szükség van a fogantyú és a gyújtógyertya eltávolítására. Ezután csavarja le a kerek anyát, és távolítsa el a töltődobozt, valamint a keverő többi részét. Miután az egész eszköz megszakadt, a tömítést lecserélik, és minden megfordul egymás után, pontosan ellentétes irányban.

A víznyomás egyidejű bevitele a keverőcsapba és a zuhanytálcába a gumigyűrű kopása miatt. A hiba elég gyakori. Ennek megszüntetéséhez meg kell változtatnod a gumigyűrűket. Ehhez csavarja le az anyát és távolítsa el a rugalmas tömlőt. Ezután csavarja le az adaptert és forgassa el. Az adaptert csipesszel el kell távolítani a szerkezetről.

És azt is elérhetjük úgy, hogy az adaptert az alsó részből a forgattyús házban lévő lyukon keresztül nyomjuk. Cserélőgyűrűk megvásárolhatók a vízvezetékházban. Ha nem tudja megvásárolni őket, akkor kis vastagságú len- vagy rézhuzal tekercsét dobhat. Ha gumi gumigyűrűket szeretne használni, akkor azt kell figyelembe venni, hogy kis üzemidővel rendelkeznek.

Ez a két probléma a leggyakoribb, de könnyen megoldható. A gumigyűrű vagy tömítés cseréje a keverő kialakításával nem igényel speciális ismereteket.

Hogyan lehet meghosszabbítani a keverő élettartamát?

Ha a víz mind a zuhanyzóból, mind a csapból egyszerre áramlik, sok kellemetlenség merül fel. A zuhanyfej teljes körű használata nem lehetséges, mivel a víznyomás egyenetlenül oszlik el. A probléma a kopásgátló lapok miatt következik be.

A keverő megfelelő kezelése a hosszú élettartam kulcsa.

 1. Abban az esetben, amikor a keverőt gyakran használják, rendszeres karbantartást kell végezni. Jobb, ha három hónapon vagy hat hónapon belül végeznek ilyen intézkedéseket. Ez meghosszabbítja a daru működését több éve.
 2. Ha a szelep bizonyos szögben nyit, akkor ugyanabban a helyzetben kell zárni. Nem kell aggódnia a tervezéstől, mivel a menet és a szelep károsodhat.
 3. A keverő leggyakoribb hibája az eltömődés. A vízáramlás áthaladásakor a szerkezetben apró törmelékeket, például homokot, rozsdás elemeket és mások gyűjtenek. Javasoljuk, hogy a keverő telepítése előtt vízszűrőt telepítsen. Ez jelentősen megnöveli az eszköz élettartamát.
 4. Ha megjelenik az alkatrészek hibájának első jele, javítást kell végezni, mivel az elemek cseréjének késleltetése a készülék teljes lebontásához vezethet. Szükséges a gumibetétek állapotának figyelése, mivel ezek gyakran elhasználódnak és a víz és a zuhanyfej kiáramló víz fő okaivá válnak.

Ha megfelelően gondoskodik az eszközről, akkor nagyon hosszú ideig tart. Célszerű olyan kiváló minőségű modelleket választani, amelyek tartalmaznak pótalkatrészeket. Ezzel elkerülhető a szükséges alkatrészek hosszú keresése és a szerkezet teljes cseréje.