Legfontosabb > Tartozékok

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik. Javítási utasítások

Ki közöttünk nem találkozott a szivárgás keverők a lakásban, vagy más csapok? Nos, ha a vízvezeték-szerelés készsége van, és ha nem? Ebben az esetben nagyon fontos lehet a kérdés, hogy "egy csatorna folyik - mit kell csinálni". Bánjunk ezzel a nem bonyolult tudással.

Először is el kell döntenie, hogy honnan ér véget a csap. Ez lehet egy forgattyúház, majd a víz a keverő kifolyójából vagy a tömszelence tömlőjéből áramlik, majd a gander mozgó részéből áramlik.

Figyelem! Ne felejtse el kikapcsolni a keverő vízellátását a javítás előtt, ellenkező esetben a helyiség elárasztására kerülhet.

Fontolja meg, hogyan oldja meg a csapszivárgást a kifolyócső szivárgása esetén. Helyezzen fel új gumilapokat és szerszámokat.

 1. Távolítsa el a kupakot a csapszelepről egy csavarhúzóval vagy egy csavarral.
 2. Csavarja le a lendkerék fogantyúján lévő zárócsavart.
 3. Most a nyitott vagy állítható csavarkulcs segítségével csavarja le a csapot.
 1. Olyan gumitömítéssel rendelkezik, amely elkopott és ki kell cserélni. Ezt rugalmasan rögzíti vagy rögzíti egy csavarral.
 2. Újra cseréljük a tömítést, és rögzítsük a dobozba.
 3. Állítson mindent fordított sorrendben.

Tipp: szerelje vissza a bozótot, ha a mechanizmus nyitva van. Csavarja ki a végét.

Víz keverő

Most szüntesse meg az áramlást a gander alól:

 1. Csavarja ki a reteszelő anyát, felszabadítva a ganderet.
 2. Húzza ki a keverőházból.
 3. Egy vagy két gumitömlőt viselnek, amelyek szivárognak és nem tartanak víznyomást.
 4. Szükséges ezeknek a gumigyűrűknek a cseréje, amelyek korábban ráncosodtak. Ez lezárja a kapcsolatot.
 5. Megteremtjük a tervet a helyére.

Előfordul, hogy a víz nem áramlik a csapból. Ez arra utal, hogy a keverő zárómechanizmusa elakadt, és teljesen ki kell cserélni. Általában ez a helyzet jellemző a patronok esetében.

A patron nagyon könnyen használható. A gyártott keverők egyre nagyobb arányban vannak ennek a kialakításnak.

Ezek egyszerűek és megbízhatóak, sokkal kevésbé megszakadnak, mint elődeik. Az egyik mínusz - a cseppkazetta - teljesen meg kell változtatni.

Nézzük részletesebben a javítási folyamatot, ha egy csapvíz folyik a fürdőszobában.

 1. Lazítsa meg a keverőfogantyú műanyag kupakját. Megnyitja azt a lyukat, amelyen keresztül megtalálja a zárócsavart.

A keverőfogantyú eltávolítása

 1. Csavarja ki és vegye le a keverőfogantyút.
 2. Ezután távolítsa el a keverő díszítő részeit, és megnyitja a patront megnyomó anyát. Csavarja ki.

Csavarja le a patront tartó anyát

 1. Távolítsa el a patront, és ellenőrizze a tömítések állapotát a végén. Ha kicserélheti őket, tegye meg. A csap valószínűleg leáll. Vagy cserélje ki teljesen a patront.

A patron tömítései

 1. Szerelje vissza a keverőt fordított sorrendben.

Van egy másik típusú zárszerkezet - daru kerámia lemezekkel. Ebben az esetben elég könnyű megválaszolni a kérdést: "hogyan készítsünk daru a saját kezünkkel" Ez a design könnyen karbantartható.

Daru vödör kerámia lapokkal

Az ilyen bokros szerkezettel rendelkező keverő nem különbözik a keverőtől a gumi tömítésekkel ellátott daru-doboztól.

A kerámia konstrukció megbízható, ritkán sikertelen, de hátránya annak, hogy a tengelydobozt teljesen kiesés esetén cserélni kell.

Ha olyan csepegtető szeleppel rendelkezik, próbálja meg a teljes bozót cseréje előtt cserélni a gumitömítést a csaptelep végére. A kerámia gyűrűket egymáshoz nyomja, és ha kopott, a gyűrűk elkezdenek áthatolni a vízen.

Tipp: telepítse a lakás bejáratánál a durva szűrőket vízvezetékeken. Ez meghosszabbítja a kerámia doboz és a patron élettartamát, mint gyakran meghibásodnak, amikor a vízben nagy szilárd részecskék esnek a lemezek közé.

A legfontosabb dolog, amikor a csaptelep áramlik, meghatározza, hogy milyen típusú vízzáró mechanizmussal rendelkezik a csaptelep. Ezt követően a javítás technika kérdése lesz.

Javítsák meg a csaptelepet a fürdőszobában saját kezűleg: népszerű hibák és azok rögzítése

A csapvízszivárgások problémái a fürdőszobák szempontjából fontosak, amit naponta többször használunk. A kis cseppecskék, lassan és folyamatosan csöpögnek a keverőből, az első jel, hogy sürgős javításra van szükség.

Könnyű a törés megjavítása, ötlete az eszközmechanizmus elrendezéséről. Ahogyan azt mondják, a keverő saját kezével történő javítása mindennapos.

Javítószelep

A keverővel kapcsolatos tipikus problémák az általuk okozott szivárgások:

 • a lélek meghibásodása;
 • kúpos parafa hibák;
 • kopott daru doboz.

De leggyakrabban gumitömítést hordanak, amelynek integritása és ereje függ a daru állapotától.

A tömítés cseréje

Leggyakrabban a szelep szivárgását a gumitömítés benne lévő kopás okozza. Ez a leggyakoribb helyzet. Mindkét csaptelep szivároghat.

Szüksége lesz a képen látható eszközökre:

Az új tömítés vastagsága - 4 mm-tõl. Készíthetsz egy darab gumi lapból. A vágás folyamata a legegyszerűbb, de ha kétség merül fel a kézi készítés minőségével kapcsolatban, akkor a jövőben kívánatos egy gyári termék önzáró tömítésének módosítása.

A tömítés vágási sablonjaként illessze be azt, amelyet ki kell cserélni. Ha túlságosan deformálódott, akkor meg kell jegyezni, hogy a gyártott tömítésnek 1 mm-rel nagyobbnak kell lennie, mint az előző.

A Ø növekedés következtében keletkező szélességet át kell dolgozni: a kerületet körbe kell vágni az oldalról a nyereghez képest 45 fokos szögben, hogy a tömítés szorosan "bejusson" az átfedésben lévő lyukba, és az új tömítéssel ellátott szelep ne zuhogjon.

A tömítés cseréje után mindent vissza kell vinni a helyére. Daru buksu vissza. Általában a daru-tengely dobozainak eltávolításakor mindig tanácsos kezelni a belső üregeket a plakkból. Ez a virágzás általában a víz keménységének köszönhető. A beépített vízvezeték-csavarkulcs összeszerelésénél.

A félfordulatú szelep javítása

A legtöbb esetben a keverőknek problémái vannak a szelepekkel, különösen a félfordulatú szelepekkel. A szelepet megváltoztathatja, és megjavíthatja. Nincs különösebb nehézség abban, hogy hogyan javíthatja meg a törött keverőt a fürdőszobában.

A megszokott szelepben, amely körkörös mozgásban van, leggyakrabban meg kell változtatnia a tömítést vagy a töltődobozt. A tömítés cseréjére vonatkozó rövid utasítás a fenti helyen található, és ha a töltődobozban problémák merülnek fel, próbáljon megszorítani az olajtömítést általában.

A daru-tengely dobozában található kis anya be van vonva. Ennek az anyának a keresztmetszete négyzet alakú. Az órás kéz mellett meg kell húzni az anyát, amíg meg nem áll.

Ha ezek a manipulációk használhatatlanok, akkor ki kell húzni a mirigygyűrűt. Miután lecsavarodott, a speciális töltődoboz a szelepszárra van felcsavarva. Ezután a gyűrűt vissza kell csavarni. A fenti intézkedések mindegyike hozzájárul a szivárgás megállításához.

A szelepülék javítása, az üregbe, amelybe a daru dobozt csavarják, szükséges, ha a tömítés vagy a daru dobozának cseréje után a szelepvíz nem áll le. A keverő hosszabb használatával gyakran deformálódik, és ez szivárgást okoz.

A megjelenő ráncok és karcolások eltávolíthatók őrléssel. A deformált részt kicsit le kell görgetni. Egy ilyen tekercs után a keverő össze van szerelve, és ha az ülés megfelelően csiszolt, nem lesz szivárgás.

Vízkapcsoló megszakad

A probléma megoldásához a következőket kell tennie:

 • vegyél egy kapcsolót;
 • szedje szét a daru;
 • cserélje ki a törött részt.

Ha a kúpos dugó deformációját találja, amely a forró és hideg vízcsövekből való víz összekeverésére szolgál, azt ki kell cserélni. A törés elkerülése érdekében a víz beáramlása mindig megakad. Az alábbi képen látható a kapcsoló eltávolítása:

A fent ismertetett hibák kiküszöbölésekor nem szükséges eltávolítani a keverőt a rögzítésből. De a szelepkeverővel több globális probléma van, amelyek szintén teljesen megoldhatók.

Bővebben olvassa el a parafa kapcsoló keverők egyes működési hibáit, és hogyan javíthatja azokat.

Lehetőség van a zuhanycsatorna kapcsolószerkezet cseréjére. Tekintse meg a lendkerék kapcsolójának a rúdon történő rögzítésének eredeti módját:

Most meg kell fúrnunk egy lyukat a kapcsolószáron és összeszednénk a keverőt:

Szivárgás megjelenése a csatlakozás és cső csatlakozásánál

Tüntesse fel az áramlást egy adott algoritmust követően, majd változtassa meg a keverőt.

 • Kezdetben ez a helyzet kikapcsolja a vizet. Speciális átfedő szelepek találhatók a vízvezetékcsöveken.
 • Átfedés után ellenőrizze, hogy a csapok a maximális nyílás irányába fordultak-e.
 • Ezután nagyon óvatosan csavarja le a csatlakozó anyákat. A modern konstrukciókban a keverők egyszerűen megszakadnak. A hagyományos sárgaréz csavarok könnyebbek lesznek. Nem szakadnak meg vagy szakadnak meg. A törött anyát analóg formában kell keresni.
 • Ezután távolítsa el a keverőt.

A keverő eltávolításakor kanyarodjon ki a cső, amelynek határa a szivárgást a csatlakozóval észleli. A cső élei a kioldáskor tartják a kulcsot vagy a váll fölött. Egy csavaranyát az eltávolított csőre feszítik. Csavarja jobbra, a végéig. Egy új anyát veszünk a régi keverőből. Az anya telepítésének megbízhatóságát a kiindulási helyzethez képest határozzák meg.

A keverő cseréjéhez feltétlenül meg kell határozni a fúvókák méretét. A keverőt mindig velük együtt értékesítik. Ha a régi és az új fúvókák között különbségek találhatók, akkor mindkettő változik, nem csak az, amelyik áramlik. Ha azonosak, akkor csak egyet lehet megváltoztatni.

Ha meg szeretné tudni, hogy az áramlás hogyan kerül eltávolításra ebben az esetben, fontolja meg a diagramot:

A csőszerelés során lehetnek árnyalatok. A csavarozásnál tartsa a vállat. Ugyanakkor a két fordulóban levő szálnak szabadnak kell maradnia. A tömítőszálak a többiek köré csavarodnak. Jellemzően ezt a tömítést ajánlott lenolajjal vagy olajfestékkel impregnálni. Ezt a nedvesítést követően a csövet azonnal fel kell csavarni arra a helyre, amelyet be kell helyezni - ez garantálja a szivárgás újbóli kialakulását.

Az oldalsó anya és a kupak anyája közötti szivárgás

Miután megakadályozta a vizet, próbálja egyszerűen meghúzni az anyát, majd a vízellátás után ellenőrizze a szivárgást. A szivárgás fenntartása mellett az anyacsavar lecsavarodik, és a keverő a fúvóka mentén a falhoz közelebb kerül. Ezután távolítsa el a tartóra szerelt tömlőt.

Ez szükséges a keverő helyzetének beállításához. A keverő mozgatásával nézze meg a cső végét, mert a készülék helyének megfelelően van.

Ezt addig végezzük, amíg nem lesz lehetséges eltávolítani az öreg tömítést, amely az anyával szomszédos, és biztosítja a feszességet. Megpróbálhatja kihúzni a tömítést a keverő megérintése nélkül. Gyakran ez nem sikerül. Ennek oka a tömítésnek a fúvókához való tapadása (annak vége felé).

Az eladott tömítést is lehetetlen kihúzni. Aztán a zuhanyfülkét leveszik a falról. Ez segíteni fogja a keverőt. Az esztergálás megkönnyítése érdekében a keverőn lévő anyákat lazítják.

A cseréhez készült tömítést egyszerűen vágják le gumírozott lapokból. Vastagságának 3-5 mm-nek kell lennie. A csavaranyán gondosan el kell hagynia a helyet két szálon. A tömítés cseréje után minden könnyen leesik.

Néha szivárgás van a test és az oldalfal között. A keverőt elválasztják a csőről, majd a zuhanyról. Vegye le a kifolyót. Az oldal kiderül. Aztán mázzal mártogatott. Használhat festéket a gitt helyett. Ne használja a keverőt addig, amíg a kenőanyag teljesen megszárad.

A víz nem folyik a kifolyócsőbe vagy a zuhanyfejbe

Általában a probléma a bélés blokkolásához kapcsolódik a keverőhöz. A csövek és az oldalfalak eltömődhetnek. A helyzet kijavításához törölnie kell a zárolást. Ehhez a szelepfej fordított. Ezután egy acélhuzalt vezetnek át a lyukon. Kivesszük az összes szemetet, homokot. Ezután tisztíthatja az üreget ecetes oldattal a plakkból.

Hasonló kellemetlenség a víznyomás drasztikus csökkenése a kútból. Általában a probléma oka a levegőztető eltömődésében rejlik. Ezt megoldja a csavarás és a háló tisztítása. Ezeket tisztítják, majd mosják. Használhatja a tűt, hogy eltávolítsa a homokot a hálóból.

Mi van, ha a víz folyik, de a kifolyó esik? Ez annak köszönhető, hogy a reteszelőgyűrű megszakadt. Az új alkatrészek megszerzése előtt ideiglenes megoldás.

Átfedés után a szelepeknek bővítőgyűrűt kell kialakítaniuk. Általában rézhuzalból készül. A gyűrű anyagának átmérőjének meg kell egyeznie a régi termék átmérőjével. Miután a gyűrű forrasztópáka segítségével készült, ajánlatos folyékony olajjal kezelni. Ez megakadályozza a rozsda kialakulását.

A keverőszelepek 360 ° -ban gördülnek?

Ez a helyzet a limiter veszteségével vagy törésével jár. Pontosan tudva, hogy hol van ez a rész, könnyen visszahelyezhető a helyére. Ehhez szét kell szerelni a keverőt, meghibásodást észlel, és visszahelyezi az elemet a helyére, és a kalapács lökésszel ütközik. Emellett a limiter kicserélhető egy kis rézvezetékkel is - ez legalább átmenetileg megoldja a szivárgás problémáját.

A zuhanyzási problémák megoldásának módjai

Néha a zuhanycső és az öntöződoboz problémái vannak, gyakrabban az egyes elemek kopása vagy a rossz vízminőség miatt.

Alacsony vízellátás a zuhanyszekrényen keresztül

Általában a víz nem áthalad a hálón a nyílásokkal való eldugulással. Itt a háló eltávolítása után egyszerűen tisztítható egy egyszerű tűvel vagy tűvel.

Miután csavarja vissza a hálót, visszaállítja a víz áramlását és a patakok irányát. És a lyukakkal ellátott műanyag lapot, a maradék zuhanyt és a keverőt egyaránt fel lehet törölni az ecettel és a foltokkal.

Zuhanytömlő szivárgás és leeresztés

Ha a szivárgás belsejében vagy csévéléskor jelentkezik, a tömlő javítása nem értelmezhető, könnyebb új terméket vásárolni. Költsége alacsony, az új módosítások élettartama sokkal nagyobb.

Ha mind a mosogató, mind a zuhany egyszerre szivárog, az anyag a dugó és a burkolat közötti laza csatlakozásban van. A helyzet orvoslása érdekében először a reteszelő csavart eltávolítják. A következő lépés a kapcsos anya meghúzása. Ez csökkenti az áramlást, de a lefolyóból a zuhany felé történő átkapcsolása bizonyos nehézségekkel történik.

A szivárgás teljes kiküszöböléséhez a dugót a keverő testébe kell csiszolni, különleges, lapos pasztaszerű készítmények alkalmazásával. Sok üzletben értékesítik őket.

Javító mixer karral

A legtöbb ember a kar-típusú joystickokat választotta. Nagyon kényelmes ezeket használni, mivel csak a keverőfogantyút forgatják a kívánt vízhőmérséklet elérése érdekében. A megfelelő víznyomás megteremtése is nagyon egyszerű, a kart felfelé és lefelé mozgatja.

Ha meg szeretné tudni, hogyan kell rögzíteni az egykaros keverőt, meg kell tudnia képzelni a szerkezetét.

A csatorna tömítéssel ellátott szelepekkel való lezárása helyett speciális patronok vannak. Ezek általában golyó vagy lemez. Nem szükséges ugyanazokat a tömítéseket cserélni. Cserélje ki a tintapatron labdát nem. A golyóskaros keverőhöz csak a patronok alkalmasak, és egy lemezes keverő számára - saját.

A kapcsoló és a levegőztető tisztítása

Csuklós, egykaros vagy joystick, a csapok rendkívül érzékenyek a csapvíz minőségére. Ezért a működési zavarok gyakran nem a lezáró készülék meghibásodása vagy meghibásodása miatt következnek be, hanem az üledék megjelenése és a mozgó alkatrészek ízületének eltömődése miatt.

Vegye figyelembe, hogy a modellt hogyan tisztították a Grohe Eurosmart 3300001 fürdőkád elrendezésére, a 08915-es mechanizmussal, amely a kifolyón található, és a zuhany a csőre váltott. Ez az eszköz nem működött, a víz egyszerre ment a zuhany és a gander. Ne feledje, hogy a mesternek nem kellett kicserélnie az alkatrészeket és a pecséteket, elég volt csak a rozsda és a kalcium növekedésének eltávolítására.

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Gyakorlatilag mindenki szembesül a szaniter berendezések szivárgásával, előbb vagy utóbb: vannak csapatok a fürdőszobában, másoknak ez a problémája van a konyhában. Mindenesetre meg kell emlékezni: ez nem egyszerű víz, a pénzed értelmetlenül a csatornarendszerbe kerül. Mi a teendő, ha a csap megfolyik? A konkrét intézkedések ebben az esetben a szivárgás oka és az egészségügyi felszerelés típusától függenek.

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy egy látszólag jelentéktelen probléma súlyos gondokhoz vezethet - például a víz áttörése a leginkább "megfelelő" pillanatban vagy a keverő teljes kudarca. Ezért szükséges azonnal cselekedni. Valami rendkívül bonyolult nem itt van - meg kell határoznia a szivárgás okait, fel kell készíteni mindent, amire szükséged van, és azonnal elkezdeni dolgozni.

Keverőeszköz elrendezése

Keverő típusok

Konstruktív szempontból a vízvezetékcsapok két nagy csoportra oszthatók.

 1. Kétkaros (szelep) modell. Ezeket jellemzi az a tény, hogy a nyomás változtatásához meg kell forgatni azokat a gombokat, amelyek a készülék oldalán találhatók. A daru-tengelyes dobozok itt vannak reteszelő elemek - féreg vagy forgó kerámia lemezek.

A kétkaros daru rendszere

A készülék egy kerámia daru

Egykaros keverő

Figyelj! Ami pontosan az áramló vízvezeték csapja van, a javítás folyamata függ. De többet erről később.

Lehetséges szivárgás

A szivárgás legfontosabb okai

Gyakran a probléma oka közvetlenül a szivárgás helyén azonosítható. A leggyakoribb okok az alábbiak.

Táblázat. A szivárgó csapok gyakori okai.

Sérült gumitömítés

Ball patron eltömődés

Hogyan oldja meg a daru szivárgását a saját kezével?

A javítási eljárás semmi bonyolult, azonban a kezdők bizonyos nehézségeket tapasztalhatnak. De ha előkészítést végez és szigorúan az utasításoknak megfelelően jár el, megszüntetheti a szivárgást és meghosszabbíthatja a keverő élettartamát.

A daru javítása semmi bonyolult

Előkészítő tevékenységek

Mielőtt közvetlenül az aktuális daru javításához megy, gondoskodjon a fő dologról - kapcsolja ki a felszálló vízét, mert egyébként a lakás áradása minden problémájához hozzáadódik - mind a saját, mind a szomszédai alulról. Ezután a víz megakadályozása után folytathatja a javítást.

Javításra a következő anyagok és berendezések szükségesek:

 • víz gyűjtésére szolgáló edény;
 • állítható csavarkulcs;
 • szilikon tömítések;
 • csavarhúzók (lapos és kereszt);
 • PTFE tömítőszalag;
 • fogó;
 • új tömítések;
 • kulcs;
 • mosószivacs;
 • rongy.

Fluoroplasztikus tömítőszalag

Mindez elegendő az önjavító szivárgó keverőhöz.

Figyelj! Ha nemrégiben vásárolta meg a daru, és van egy doboz, akkor tartalmazhat javítócsomagot és részletes utasításokat rajzokkal. Ha igen, akkor a javítás észrevehetően felgyorsul.

Az egyik lehetőség. Cserélje ki a tömítést

Ha a szelepet ki kell cserélni, akkor a következőképpen járjon el.

A tömítés visszahelyezése a szelepkeverőbe

1. lépés Először szétszedni a szelepet - távolítsa el a dugót, csavarja le a csavart, majd csavarkulccsal csavarja le a magot (mindig az óramutató járásával ellentétes irányban!) A daru eltávolításához.

2. lépés Helyezze vissza a tömítést, rögzítse a dobozba.

3. lépés. Most csak az összes eltávolított elem visszaállítása marad.

A tömítés cseréje

Az ábra részletesen bemutatja, hogyan kell megfelelően cserélni a kerámia tömítést egy hagyományos kétszelepes keverőben. Szüksége van egy Phillips csavarhúzóra és egy csavarkulcsra

Ne feledje továbbá, hogy ha szivárgás van a zuhany alatt, csavarja le a zuhanycsövet (ugyanazzal az állítható csavarkulccsal), cserélje ki a tömítést, majd csatlakoztassa vissza (tömlő). Hasonlóképpen a tömítést a csavarmenetes anya alá is cserélheti.

Csavaros zuhanycső

Szivárgás a sárgaréz szorító anyáról

A második lehetőség. Cserélje ki a tömszelencét

A tömlő kopása által okozott keverőszivárgás esetén a probléma két módon megoldható:

 • készítsen egy bélést saját kezével PTFE szalag használatával;
 • csavarja le a tömszelence anyáját, majd cserélje ki a mirigyet.

A mirigy cseréje a daruban

Ha a munkát helyesen végezték el, az áramlásnak le kell állnia, és a szelepnek simán gördülnie kell.

Videó - javító mixer

A harmadik lehetőség. Javítjuk a gömbcsapot

A javításra szolgáló gömbcsap esetén meg kell szedni és tisztítani a készüléket, és ha szükséges, teljesen cserélje ki a reteszelő mechanizmust. Az akcióalgoritmusnak a következőképpen kell lennie.

Daru szétszerelési lépések

Lépés 1. Csavarja le a csavart, vegye le a kart.

2. lépés. Ezután csavarja le a menetes csavart.

3. lépés: Távolítsa el a keverődobot (beleértve a műanyag részt).

Lépés 4. Vegye le a labdát, gondosan ellenőrizze. Ha károkat vagy hibákat talál, akkor a labdát cserélni kell.

5. lépés Távolítsa el a tömítéseket, ellenőrizze, hogy elhasználódott-e, és van-e betét a rajtuk.

Lépés 6. Távolítsa el a plakátot és a szennyeződéseket a tömítéseken, majd speciális kenőanyagot alkalmazzon az elemekre.

A gömbcsap javítása és összeszerelési eljárása

7. lépés Helyezze vissza az összes alkatrészt, ellenőrizze, hogy a csatlakozások szorosak-e.

Érintetlen (érzékelő) csapok. A fő hátrány az, hogy rendkívül nehéz javítani. Ezt nem javasoljuk önmagában. Jobb próbálkozni egy tapasztalt szakemberrel, aki megérti ezt a kérdést. Alig leszel képes megjavítani az érzékelőket - valószínűleg egyszerűen csak törli a keverőt.

Ha jól összeszereli a keverőt, nincs szivárgás, és a hőmérsékletet a kar kissé forgatva állítja be.

Mester osztály. Beépített keverő beszerelése a fürdőszobába

Négyes lehetőség. Cserélje ki a patront

Amint korábban említettük, sokkal kényelmesebb a patronokat használni, mint a daru dobozát, de ha az elsők nem teljesülnek, akkor az egész mechanizmust egyszerre kell kicserélni. Az akciók sorrendjét az alábbiakban adjuk meg.

Rövid patroncsere útmutató

1. lépés: Először csavarja le a kupak kupakját, majd csavarja le a reteszelőcsavart.

Lépés 2. Távolítsa el a díszítő elemeket, majd csavarja le a patronra lengő anyát.

3. lépés: Távolítsa el a mechanizmust, nézze meg a tömítések állapotát a végén. Megpróbálhatja helyettesíteni őket.

A patron eltávolítása

4. lépés Ha a tömítések nem cserélhetők, helyezzen be egy új lemezelemet a szelepbe.

5. lépés Helyezze vissza az összes keverőelemet.

Egy másik példa a keverőpatron cseréjére

Mi a teendő, ha egy újonnan vásárolt daru áramlik?

Bizonyos esetekben még a közelmúltban beszerzett és telepített keverő is folyhat. Gyakran az ilyen baj oka rendkívül egyszerű - termelési hiba, amely szinte lehetetlen azonosítani kifelé.

Figyelj! Nem valószínű, hogy a zsetont és a repedéseket a saját kezein belül meg tudja oldani a keverőben - még egy professzionális vízvezeték-szerelő sem képes ezzel megbirkózni. Emiatt csak vissza kell térni a boltba, és kérnie kell a hibás modell cseréjét.

Ennek eredményeként megjegyezzük, hogy bármikor előfordulhat, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában egy szivárgás keletkezik. Hasonló probléma megoldásához használhatja a két lehetséges módszer egyikét - végezze el a javítási munkákat, vagy kérjen szakképzett szakembert. De ha biztos tud róla, hogy miért szivároghat ki, és hogyan kell helyesen kijavítani, akkor nincs különösebb nehézség.

Tipp A szivárgás megakadályozását a megfelelő időben ajánlott rendszeres karbantartás elvégzéséhez - ellenőrizni a reteszelő mechanizmusok állapotát és rendszeresen cserélni a tömítéseket. Ennek köszönhetően jelentősen megnő a daru üzemideje.

Csaptelep javítása a fürdőszobában: hogyan kell kijavítani magad

Függetlenül attól, hogy milyen minőségű a csaptelep a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban, időről-időre gondozásra és kisebb javításokra lesz szüksége. A vízvezeték nem képes örökké szolgálni, különösen azért, mert ez a technika a házban a legnépszerűbb. A legtöbb esetben megjavíthatja a keverőt a saját kezével, szakemberek bevonása nélkül. A cikk hibaelhárítása megmutatja.

A kudarc okai

Nyilvánvaló, hogy a keverőtörés fő oka a termék kétséges minősége. A piac túlterhelik a gyenge minőségű kínai készítésű szaniterekkel, így egy ilyen termék önmagában nem szolgálhat sokáig. Új keverő vásárlásakor a megmentés vágya nagy lehet a jövőben. Jobb, ha azonnal pénzt költenek és magas színvonalú vízvezetéket vásárolnak, és nem változtatják meg a keverőt vagy alkatrészeit hat hónaponként vészhelyzet esetén.

A keverők kétszelepes, érintésmentes és egykarosak. A leggyakoribb problémák, mint a keverők:

 • gyenge vízfolyás;
 • víz áramlik a csapból;
 • a víz egyszerre belép a csatorna és a zuhany, vagy a kapcsoló egyáltalán nem működik;
 • törött kapcsoló;
 • a nyomógomb mechanizmusa nem működik.

Gyenge vízfolyás

Ez talán a leginkább ártalmatlan és könnyen rögzíthető hiba a fürdőszobában. A vízsugár térfogatának csökkentése, valószínűleg eldugult légtelenítőt váltott ki - egy speciális fúvóka a kifolyó végén. A levegőztető telíti a víz áramlását oxigénnel, és hozzájárul a kevésbé fröccsenő vízhez különböző irányokban. Fémből vagy műanyagból készült.

Annak érdekében, hogy a korábbi áramot a vízáramba visszaadhassuk, ki kell csavarni a légzőkészüléket, és meg kell tisztítani az eltömődést: rozsda, apró törmelékdarabok és sótartalmak. A tisztítás után a levegőztető helyére csavarják. A rozsdás hálószellőztető jobb cserélni egy újat. A plakát könnyű eltávolítani speciális vegyszerekkel.

A zuhanykeverő kapcsolóberendezésének cseréje

A hibás zuhanykapcsoló jele a mechanizmus átkapcsolásának lehetetlensége vagy feszültsége, valamint ha a kapcsoló víz bármely helyzetében egyidejűleg áramlik a ganderről és a zuhanyról. A kapcsolószerkezet javítása a kapcsoló típusától függ:

 • Ball;
 • tengelydoboz
 • excentrikus;
 • patron;
 • elkülönítve a zuhanyegységtől.

A golyós mechanizmusok a legmegbízhatóbbak, de nem javíthatók, ezért törés esetén az egész keverőt ki kell cserélni. Az összes többi kapcsolót a következőképpen kell javítani:

 1. Távolítsa el a gomb kupakját a keverő átkapcsolásához. Könnyen eltávolítható egy körmével vagy egy íróasztallal. Csavarja ki a rögzítőcsavart. Számos modellnél a kupak lehet egy csavar.

Az eltávolított patron működését ellenőrizni fogja. A hibás mechanizmust egy másikra cseréljük, és fordított sorrendben összeszereljük.

A kapcsoló különálló egységként teljesen megváltozik:

 • csavarja le a zuhanycsövet;
 • csavarja le a kapcsoló csomópontot a keverővel összekötő anyát;
 • eltávolítjuk a tartalék részt a ganderrel együtt;
 • kapcsolja ki a kifolyót;
 • Új kapcsolási mechanizmust építünk be.

Tanács. Ha a keverõkapcsoló eltávolítása után a víz az anya alá esik ki, akkor a patron rendben van, az anyacsavar lazán van, amelyet gondosan meg kell húzni.

Öntöződoboz vagy zuhanycső javítása

Ha a tömítések elhasználódnak vagy megsemmisülnek, a keverő és a tömlő, illetve az öntöződoboz és a tömlő közötti csomópontok szivárognak. A tömítés lehet gumi vagy paronitovoy. Ha maga a tömlõ folyik, teljesen ki kell cserélni egy újat. A kár kijavításához meg kell fogni, egy darab ruhát, egy FUM tömítőszalagot, egy új tömítést.

 1. Fogók csavarják le a szorító anyacsavar tömlőjét. A fogók alatt egy rongyot kell elhelyezni, hogy ne sérülhessen az anyacsavar dekoratív burkolatán.
 2. Távolítsa el a régi tömítést, és helyezzen be egy újat.
 3. Egy csomó tömítőszalag van feltekerve egy tiszta szálon, és a szorítóanya meg van húzva.

Szivárgás a daru karjáról

A szivárgás oka a keverő magjában szorult idegen részecske - egy patron - okozza. Minden keverőmagnak két rögzítőrúdja és három nyílása van: kettő hideg és melegvíz bemenethez, egyet pedig vegyes kimenethez. Az egyetlen különbség, ha a vizet összekeverik - maga a patronban vagy a keverő testében.

Minden egykaros keverőnek van egy meghatározott típusú patronja, amely nem cserélhető más. A patron lehet gömb vagy kerámia. A kerámia teljesen cserélhető, és a labdát teljesen fel lehet oldani. Szétszerelés után ellenőrizze a tömítés és a gömb alakú patron egyéb részeit, távolítsa el az elakadást, és cserélje ki a nem megfelelő részeket újakra. Az a tény, hogy itt az ideje kicserélni a patront, azt mondják ilyen jelek:

 • nincs meleg vagy hideg víz;
 • a víz hőmérséklete megváltozik;
 • a kar nem nyílik teljesen, vagy nem zárja be teljesen;
 • a kar szorosra vált, további erőfeszítéssel;
 • a szivárgás jelenléte a keverőkar alatt.

A patron cseréjéhez a következőket kell tennie:

 1. Távolítsa el a dekoratív kupakot.
 2. A kupak alatt egy csavar fogja meg a kart. Csavarja ki a hatlapú csavart vagy csavarhúzót.
 3. Csavarja le a berendezést.
 4. Csavarja ki azt a korongot, amely a magot nyomja.
 5. Most kiválaszthatja a magot ellenőrzés céljából.
 6. Az új kazetta fordított sorrendben van felszerelve.

A kétszelepes keverő működési zavarai

A klasszikus keverők két munkadarabja van a házukban - egy kerámia vagy gumi tömítésű mag. A magot daru doboznak is nevezik. Ennek a csomópontnak a meghibásodása szivárgáshoz vezet. Jobb, ha a magot teljesen cseréli a kerámia tömítéssel, mert nagyon nehéz megtalálni a megfelelő tömítést. A gumi tömítés önmagától függetlenül vágható el, vagy vásárolhat a boltban.

 1. A szelepen csavarja le a kupakot.
 2. Óvatosan vegye le a csavart a szelepről.
 3. Távolítsa el a szelepfogantyút.
 4. Szerelje le a dekoratív burkolatot.
 5. Csavarja ki a kulcsot.
 6. Cserélje ki a magot vagy a gumitömítést.
 7. Összegyűjtjük a tervet.

Tanács. A gumi- és kerámia tömítésekkel ellátott magok gyakran cserélhetők, így kiválaszthatja az egyik tetszőleges opciót.

A klasszikus kétszelepes kád csaptelepek gyakran mozgatható lapos vagy kerek kifolyóval rendelkeznek. A víz keménysége és a gumitömítés kopása, amely a nyomóanya alatt van, idővel szivárgás fordulhat elő.

A tömítés cseréjéhez csavarkulcs és FUM szalag szükséges.

 1. Csavarja ki a kifolyónyomás-anyát.
 2. Vizsgálja meg a kifolyót, távolítsa el a régi tömítést, és helyezzen be egy újat.
 3. Csavarjon fel néhány tömítőszalagot a kifolyócsöveken.
 4. Zárja le a ganderet a szorító anyával.
 5. Egy lapos kifolyóban a szorító anya lazítása után meg kell oldani a kifolyó belső hüvelyét, hogy elérje a tömítő tömítést. Szükség van egy hexakulcsra. A hüvely csavarodás után az anyával együtt kerül eltávolításra. Most cserélheti ki a tömítéseket, és helyezze a ganderet a helyére.

A kontaktus nélküli keverő meghibásodásának okai

A fürdőkád és zuhanyzó érintkezőcsapjai megbízhatóbbak a többi típusú csaptelephez képest - egykaros és szelepes. Ez nem meglepő, mert egyszerűen nincs olyan mechanizmus, amelyet a felhasználó mechanikusan befolyásol. Nem csoda, hogy a gyártók legalább 5 évig kapcsolat nélküli modellt kínálnak. De van egy hátránya: amikor egy ilyen keverő meghibásodik, nem lesz könnyű megtalálni a jó mestert, mert nem minden vízvezeték-szerelő képes megoldani a kapcsolat nélküli mechanizmus eszközt, és felderíti a leállást.

Működés közben azok a szenzorok, amelyek felelősek a víz be- és kikapcsolásáért, amikor kézzel közelítik a csapot, idővel felhasználhatatlanná válhatnak. Ebben az esetben jobb szakembert igénybe venni, de a szellőztető berendezés bontását személy szerint könnyen kivitelezhetjük, más típusú keverők javításának utasításai alapján.

A keverő szétszerelésének és összeszerelésének munkája szinte teljes egészében kézzel történik. A csavart csatlakozások kissé meghúzva vannak a gombokkal. Túl nagy erő, ha a csavarás az alkatrészek megsemmisítéséhez vezethet. A keverő elvének megértése érdekében a hibaelhárítás nem annyira nehéz.

Hogyan szereljük fel a csepegtető csapot a fürdőszobában: a különböző minták jellemzői

Idővel még a legmagasabb minőségű daruk is meghibásodnak. Az eszköz leggyakoribb problémája a vízszivárgás. Ebben az esetben kapcsolatba léphet a vízvezeték-mesterrel. Bizonyos esetekben azonban megoldható a bontás önmagában is, ezért fontos megismerni az eszközre vonatkozó információkat és a készülék javítását. Hogyan lehet a csepegtetőcsapot a fürdőszobában megjavítani, és a különböző tervek és ajánlások javítási munkáit is részletesebben tárgyalja ebben a cikkben.

Különlegességek

Abban az esetben, ha a szivárgás a fürdőszobában, nem mindenki siet, hogy gyorsan megjavítani. Az ilyen kis probléma azonban számos további problémához vezethet. Néhány idő múlva a vízvezeték szerelvény teljes mértékben meghiúsulhat. Vannak arra is esélyei, hogy nagy mennyiségű víz áthalad, és a csap megszakadna ilyen nyomás alatt. Ha a csap csap, akkor a problémát időben rögzíteni kell.

A fürdőszobai csaptelepek javításának jellemzői elsősorban a szaniter készülékek tervezésével kapcsolatosak. A konyhában a csapok egyszerűbb eszközzel rendelkeznek. A fürdőszobai készülékeken kívül van egy kapcsoló a zuhanyzóhoz, a zuhanycsőhöz és az öntöződobozhoz. Kivételek lehetnek modellek a mosogatóhoz.

Lehetséges okok

A daru áramlási okai nagyon változatosak lehetnek. Először is figyelmet kell szentelni a berendezések vízvezeték- és tervezési jellemzőinek működési feltételeire.

A készülék áramlásának leggyakoribb okai többek.

 • A daru ülése megsérült vagy méretezhető. Az elem alapos kopása esetén újból ki kell cserélni. Kisebb hibák esetén egyszerűen tisztítsa meg alaposan az ülést.
 • Sérült eszközzáró. Ez a probléma különösen gyakran fordul elő, mivel a gumitömítésnek nincs hosszú élettartama. Szükség esetén egy ilyen elem önállóan, a kerékpár gumiabroncsból való kivágásával hozható létre.
 • A mirigy sérülése. Határozza meg ennek az elemnek a meghibásodását. Ha zárt helyzetben a keverő nem szivárog, és bekapcsolásakor mindkét lendkerékből egyszerre kifolyik a víz - a tömítőelem használhatatlanná vált.
 • Használt daru doboz.
 • Rozsda kialakulás.

Azonban nem mindig a szelep szivárgásának oka bármilyen alkatrész hibája lehet. Ha rossz minőségű vízvezeték szerelvényt vásárolt, akkor gyorsan meghibásodik. Nagyon fontos a keverő telepítése. Helytelen felszerelés esetén akár magas minőségű drága daru is gyorsan kijuthat.

Ha a daru rendeltetésszerûen használatban van, maga a szerkezetet tönkreteheti. Ha a szelepet nagy erővel forgatja, vagy megnyomja a beállító kart, károsíthatja a reteszelő mechanizmust, ami vízszivárgáshoz vezethet.

A javítás megkezdése előtt mindenekelőtt fontos, hogy pontosan azonosítsák, miért csapódott le a csaptelep. Néha a szivárgás kiküszöbölése érdekében elegendő lesz az anya meghúzása, amely rögzíti a daru-tengely dobozt. Azonban komolyabb szivárgás okozhatja a készülék alapos javítását.

Építési módok

A vízellátó szaniter berendezésekről szólva először is figyelembe kell vennie a csaptelep és a keverő közötti különbséget. A daru eszköze magában foglalja azt a képességet, hogy a forró és hideg csővezeték vizet biztosít. A mixer valójában hasonló funkciókat lát el, és egyfajta daru, amely néhány tervezési funkcióval rendelkezik. A különbség abban a tényben rejlik, hogy a keverő közvetlenül két csőből táplálhat vizet, összekeverve és beállítva a hőmérsékletet.

Valamennyi daru a vezérlés módjától függően a következő típusokra oszlik:

 • egykaros eszközök;
 • kétszelepes modellek.

Az egykaros keverők viszont labdára és patronra vannak felosztva. A gömb design fő eleme egy kis fémgolyó. A labda a keverő testében található. Ennek az elemnek több nyílása van a hideg, forró és kevert vízáramhoz. Az ilyen típusú készülék nagyon megbízható, ezért ritkán megszakad. A patron darukban a fő elem két kerámia lap, amelyek egy patron. Az alsó lemezen három lyuk található a vízáramhoz. A patron felső része elvégzi a keverés funkcióját.

Az egykaros készülékek nagyon könnyen használhatók, ezért egyre népszerűbbek. A vezérlőkar segítségével könnyedén beállíthatja a vízellátást és a hőmérsékletet.

A kétszelepes kialakítások különböznek az egykaros szerkezettől a víznyomás és a víznyomás beállításánál. A kétszelepes modellek két fogantyúval rendelkeznek, melyek közül az egyik a forró víz ellátásáért, a másik pedig a hidegvíz ellátásáért. Az ilyen eszközök több alfajra oszthatók.

Az eszközöket a fogantyúk zárómechanizmusa szerint osztályozzuk. Az első típus olyan eszközöket tartalmaz, amelyek reteszelő mechanizmusa rugalmas gumi tömítéseken alapul. A kétszelepes modellek második típusának kerámia lemezekből álló zárszerkezete van.

Daru javításakor fontos figyelembe venni a készülék kialakításának típusát. A különböző típusú eszközök javításának folyamata akkor is más lesz, ha a probléma ugyanaz.

Javítsa az egykarú opciókat

Az egykaros keverők golyós és patronos típusok. Golyós modelleknél a leggyakoribb probléma a gumitömítések kopása. A daru törésének megakadályozása érdekében ajánlott kétévenként kicserélni a tömítéseket.

A csapvíz különböző elemeket (például homokot) tartalmazhat, amelyek eltömíthetik a készüléket. Ha a fémgolyó kevésbé érzékeny a homokra és más finom részecskékre, akkor a kerámialemezek hamar kudarcot vallanak, majd teljesen ki kell cserélni a patront. Ezért ajánljuk a speciális szűrők vásárlását az egykaros keverők számára.

A golyós mixer rendszeresen tisztítható a csiszolóanyagokból. Ehhez el kell távolítani az anyát a csévélõ és a keverõszerkezet csomópontján, távolítsuk el a csövet a csõrõl, és tisztítsuk meg. Ilyen egyszerű manipuláció után az építkezés visszaállítható.

A csepegtetős egykaros keverő rögzítéséhez meg kell értened a készüléket. Fontos, hogy a készüléket megfelelően szétszereljük bármely alkatrész további javításához vagy cseréjéhez.

A patron típusú eszköz szétszerelésére speciális módon történik.

 • Használjon laposfejű csavarhúzót, hogy finoman megkenje és eltávolítsa a piros és kék színű dugókat.
 • Az Imbus kulcs meglazítja a csavart, amely összeköti a kart és a beállító rudat.
 • A fogantyút eltávolítjuk a keverőből, és megnyitjuk a felső kerámia lemezhez való hozzáférést. A lemezen két anyát kell eltávolítani.
 • Most kaphat egy lemezt a keverőből. Az elemet csak törés esetén cserélje ki.

A golyó típusú egykaros eszköz ugyanilyen módon szétszerelhető, az eljárás a következő lépésekből áll:

 • Használjon csavarhúzóval vagy késsel egy többszínű kupakot, és húzza ki.
 • A kupak helyett egy reteszelő csavart kell eltávolítani.
 • Ezután eltávolította a vízellátás kar beállítását.
 • Állítható kulcs segítségével egy olyan kupakot kell eltávolítani, amely vizuálisan hasonlít a kupolához, és a darufogantyú alatt található. Távolítsa el a műanyag gyűrűt a kupolából, és ellenőrizze, hogy hibás vagy szennyezett-e.
 • Ezután egy fémgömböt kell kapnia. A tervezést károsodás esetén ellenőrizni kell. Szükség esetén bizonyos alkatrészek javítása vagy cseréje. Ezután a keverő visszahúzható.

Ha a mosogató csaptelepje elkezd szivárogni, akkor valószínűleg crack keletkezett a készülék testében. A hajótest egyszerűen elhasználódhat a tartós használatból és állandó vízfelhasználásból.

Mielőtt bármilyen intézkedést megtehetne, először győződjön meg arról, hogy a probléma egy szivárgó testhez kapcsolódik. Ha a készülékben repedések vannak, akkor csak ideiglenesen javíthatja a problémát.

Sokkal célszerűbb, hogy azonnal cserélje ki a repedt keverőt. Abban az esetben, ha nincs ilyen lehetőség, egy speciális tömítőanyag vagy ragasztó átmeneti megoldássá válhat. A sérült területeket megfelelő keverékkel kell lezárni (pl. "Hideg hegesztés"). Figyelembe kell venni, hogy a tömítőanyaggal kezelt szelep nem fog nagyon esztétikusnak tűnni, és a tömítő réteg idővel romlik, és cserére szorul.

Amikor a víz a keverő alól kifolyik, az ok nem mindig jár a burkolat repedéseivel. Néha a probléma a szelep és a rugalmas vízellátás közötti tömítésben rejlik. Cserélje ki a tömítést nem különösebben nehéz. Az első lépés a víz kikapcsolása. Az eszköz azonban bizonyos mennyiségű vizet tartalmaz, amelyet le kell engedni. Ehhez emelje fel a kart, és várja meg a vizet.

Ezután ki kell csavarni a rugalmas tömlőket, amelyeken keresztül víz áramlik a vízvezeték szerelvényhez. A szemceruza alatt helyezzen vödröt vagy száraz rongyot a padlóra, mivel a tömlőkben is lehet víz. A következő lépés az anya eltávolítása, amely a mosogató alatt található, és rögzíti a keverőt. A reteszelő elem alatt gumi tömítés lesz.

A tömítést gondosan ellenőrizni kell a hibák miatt. Ha az elem sérült vagy kopott, cserélje ki. A cserét megelőzően javasoljuk, hogy az új tömítés telepítési helyét megtisztítsa a szennyeződésektől. Az új elem sikeres telepítése után az egész struktúra visszaáll.

Ha a víz folyamatosan csöpög a zuhanyfejen, a probléma valószínűleg a vízvezeték felső tömítésének kopásával függ össze. A hiba kiküszöbölése meglehetősen egyszerű. Szükség van a rögzítőanya csavarására és a zuhanycső eltávolítására. A régi gumitömítést eltávolítják, a helyet tisztítják szennyeződéstől és új tömítést telepítenek.

Vannak azonban bonyolultabb esetek is. Például amikor nem a felső, hanem az alsó tömítést kell cserélni. Az elem cseréjének szükségességére vonatkozó bizonyíték lehet, hogy a kapcsoló tönkremegy. A karral nem lehet kapcsolni és rögzíteni a kívánt helyzetben, ami megakadályozza a víz áramlását a zuhanyfejen.

Egykaros keverő javítás és törésvédelem

Az egykaros vagy joystick csapok gyakorlatilag lecserélték a kétszelepes csapokat vagy csapokat a falakba ágyazva a fürdőszobákban és a konyhákban. Az egykaros szelepek könnyen kezelhetők és javíthatók, hosszú élettartamuk van. A formatervezés fő előnye, hogy nincsenek fémrészek dörzsölve egymás ellen.

Típusú csapok karos

A joystick-keverő egy kisméretű karosszériával ellátott test. Az egykaros keverők belső szerkezetén golyó és patron található.

A gömb típusú keverő mechanizmusa a szakaszban

A gömbcsuklóval ellátott keverőeszköz azt jelenti, hogy a víz keveredése a házban lévő kis gömbön történik, és a tömítő tömítéseken (nyeregeken) nyugszik. Három lyuk van a forró, hideg és már kevert vízben. A gömb belsejét a keverőkamrának nevezik. A beállító rúd (keverő-kapcsoló) bekapcsolása után a bejövő víz hideg és forró nyomása megváltozik, és hőmérséklete és nyomása is megváltozik. Mindez attól függ, hogy a lyuk a gömbön és annak megfelelő bemeneti lyukán átfedésben van-e.

A patron típusú keverőben lévő víz keveréséhez egy patron egy pár kerámia lemezzel (tárcsával) van ellátva. Ebben a kialakításban a korongok kicserélik a labdát: a csapból kifolyó víz nyomása és hőmérséklete függ a felső és az alsó lemezek lyukainak átfedésétől. Ha van patron típusú csaptelep, akkor egy csaptelep javítása a konyhában vagy a fürdőszobában általában lecsökken a patron cseréjére.

Az egykaros keverő munka során felmerülő problémák

Bár az egykaros keverők nagyon megbízhatóak, problémák merülhetnek fel velük. Leggyakrabban javításra van szükség szivárgások, repedések, nyomáscsökkentés, nem kielégítő beállítás (éles átmenet a hidegről a melegvízre).

Problémák a mosogató alatt

Észre veszi az állandó nedvességet, és észreveszi a felgyülemlett vizet a mosdó alatt. Mi a teendő Az első dolog, ami a gyanú, a szifonra vagy hullámosított rozsdamentes acél tömlőkre esik. Ha minden rendben van velük, és a mosdó jól lezárt, akkor ellenőrizze a csapot.

A keverő nem megfelelő illeszkedése a mosogatóhoz és a tömítés oldalsó elmozdulása okozhatja a nagyon súlyos szivárgásokat és sürgős javításokat.

Problémák fentről - kijavítjuk a keverőhibákat

 • A golyós keverők tipikus problémája a gumi vagy teflon ülések gyors kopása, amelyen a golyó nyugszik. Ez vízszivárgást okoz. A keverő meghibásodásának megakadályozása érdekében két és három évente megváltoztathatja a tömítéseket.
 • A lemezes keverők kemény, eldugult vízből törnek. Kerámia felületeken, szorosan egymáshoz illesztve, zsetonok és karcolások fordulnak elő. Mindez szivárgáshoz vezet, és csökkenti a keverés pontosságát. Ebben az esetben a patront cserélni kell.
 • A lemezkeverők másik gyakori problémája a rossz beállítás. Ez egy gyakori probléma az olyan alacsony költségű modellek esetében, amelyek túl kicsi a beállítási szög. Válasszon patronokat és keverőket a bevált márkákból és gyártókból, hosszú élettartammal, akár 15 ° -os beállítási szöggel.

Általános problémák - a víz áthalad a keverőn

 • A szakszerűtlenül rögzített kar folyamatosan szivároghat a konyhában. Ha ennek oka nem kielégítő, akkor a darut ki kell választani, és a karot szorosan ki kell igazítani a beszerelés során.
 • Néhány hiba új keverő telepítését igényli. Ezek repedések a keverőgömbben vagy a testben. Ha vannak repedések, akkor van egy vizes víz a keverő közelében. Ugyanez fordulhat elő, ha az o-gyűrűket a kiömlő egységben viselik.
 • Továbbá a probléma nem feltétlenül kapcsolódhat a keverőkamrához. A nyomáscsökkenés általában a légtelenítő eltömődése miatt keletkezik a csaptelep kiömlésénél.

Egykaros keverő és patron javítása

A keverőnek a patronnal történő javítását bontani kell. Mielőtt szétszereli az egykaros keverőt, kapcsolja ki a vizet, és ürítse le a többi csaptelepet. Ajánlatos a mosogatót vagy legalább a leeresztő lyukat fedezni valamivel.

Egykaros patronos keverő a szekcióban

 • Csavarja ki a levegőztető anyát a csapócsőből. Ez általában kézzel történhet.
 • Távolítsa el a dekoratív dugókat, lazítsa meg azokat a csavarokat, amelyek a kart rögzítik. Ehhez hexadecimális kulcsra van szükség, vagy egy csavarhúzóval, amely megfelelő szúrással rendelkezik. Szélsőséges esetben egy fúrógépet használhat egy vékony fúróval. Annak megállapításához, hogy melyik fej van egy csavar, ragyog egy zseblámpát a lyukban. Gondosan kell eljárnunk: ha megtöri a rést, akkor a keverő leszerelése sokkal nehezebb feladat lesz. Ha a csavar nem reagál, akkor dolgozza fel a WD-40-et, várjon egy kicsit, és próbálkozzon újra.
 • Távolítsa el a kart: húzza felfelé. Ezt alaposan meg kell tenni: egyes modellek esetében a kar eltávolítása bizonyos erőfeszítéseket igényel.
 • A kart eltávolítva egy dekoratív sapkát láthat. Távolítsa el: műanyagból vagy gyenge fémből készül, és kézzel kicsavarva. Ha nem, próbálja finoman fordítani fogót vagy gázkulcsot.
 • A kupak eltávolítása után távolítsa el a rögzítő anyát, amely alatt a patron található. Ez szükségessé teheti a svéd beállítható csavart vagy nyitott csavarkulcsot.

Hogyan vásárolhatok cserélhető kerámia patront

A patronok különböző furatátmérőkkel rendelkeznek. Ezért fontos, hogy a kezében egy hibás patront használjon, amikor újat vásárol. A különböző átmérők mellett az alsó lemez oldalán különféle típusú bilincsek találhatók. A szilikon tömítéssel és a jól ismert európai cégekkel szemben előnyben részesítik a lemezeket. Ezután a következő években nem kell javítania a keverőt.

Egyszeres fogantyú kerámia patron szétszerelve

Új kazetta beszerelése és a keverő összeállítása

A daru felszerelése a patron cseréje után fordított sorrendben történik:

 • Puha ruhával tisztítsa meg a hengeres test üregét. Ügyeljen arra, hogy a ház belsejében legyen. Távolítsa el a vízkőzetet.
 • Helyezze be a patront. A megfelelő felszereléshez vannak központosító fülek. Csak arra van szükség, hogy azokat a ház hornyaival kombinálják.
 • Húzza meg a reteszelő anyát, de indokolatlan erő nélkül. Ellenkező esetben a patront maga vagy a pecsét alá lehet deformálni. És ez új szivárgásokat okoz. Ezért húzza meg félig, és kapcsolja be a vizet. Ha a lyukak oldalán fekszik, akkor kapcsolja ki a vizet, és húzza meg kicsit. Folyamatosan húzza meg szorosan az anyát, amíg a burkolat a víz bekapcsolása után szárazon marad.
 • Ezután hajtsa végre a szétszerelés fordított sorrendjét: szerelje be a kupakot, szerelje be a kart és rögzítse azt egy csavarral, tegye le a kupakokat a hideg és meleg víz kijelzésére.

Javítsuk meg az egykaros keverőt golyóstollal

A golyóval rendelkező egykaros szelep problémáit általában a szelep mechanizmusának lebomlása okozza. A csavarral rögzített kart ugyanúgy kell eltávolítani, mint egy patront tartalmazó keverő esetében. A kupolatott fém kupak, amely alul található, rögzíti a teljes szelep mechanizmust a testben. A kupak alatt van egy műanyag bütyök, amely korlátozza a vezérlőkar mozgását. Alsó cam - kupola alakú alátét a labdacsomagolókhoz illeszkedve. A golyó eszköze és a keverés elve, amit már fent említettünk.

A golyó a gumi üléseken található, amelyeket a rugók ellen nyomnak. Az alábbiakban az ürítőegység részében a gömbmechanizmussal ellátott keverőt ugyanúgy tervezték, mint egy kerámia patronnal ellátott keverőt.

Szétszerelési eljárás

 • Távolítsa el a műanyag vörös-kék bélést, és csavarja le a kart a fentiek szerint. A különbség az lesz, hogy a tüske, amelyről a karot meg akarja csavarni, nem polimer és téglalap alakú, hanem fém, menetes a reteszelőcsavarral.
 • Csavarja le a kupola kupakot. Felszerelhető nyílásokkal a kényelmes fogás érdekében. De ha a nyílás nem, használja a csavarhúzót: nyomja be a horonyba, és óvatosan felhúzza, és az óramutató járásával megegyező irányba húzza ki a részt. A kerek fogót is használhatja, a kupak belsejében lévő hornyokba helyezve.
 • A kupak eltávolítása után vegye le a bütyköt a feltüntetett alátéttel. Tisztítsa meg őket egy ronggyal szennyezettségtől.
 • Vegye ki a keverőgömböt és vizsgálja meg a szelep részét.
 • Távolítsa el a szelepülékeket. Ezek egyszerűen, egy vékony csavarhúzó segítségével készülnek. Csipeszekkel vagy csavarhúzóval az ülések alatt rugók találhatók.
Az egykaros golyóscsapos keverő összeszerelésének és javításának rendszere

Tipikus problémák a golyósorsó golyóscsapjának mechanizmusa

A szivárgást vagy a túlzott zajot a következő hibák okozhatják:

 • A domború alátét vagy aljzat belső része, ahol a golyó alsó része megegyezik, kopott vagy erősen szennyezett. Ezeket a gömbüregeket alaposan meg kell tisztítani.
 • Elhasználódott labda. Repedések, hornyok lehetnek. Mindezt piszkos és kemény víz okozta, szilárd részecskék szennyeződésével. Kizárja csak a labda cseréjével.
 • Használt szelepülések. Ha rosszul tapadnak a labdához, akkor átengedik a vizet. Ezeket is ki kell cserélni.
 • A rossz ülések nem csak kopás, hanem a rugók gyengülése is lehet. A kérdést úgy oldják meg, hogy a rugókat újakkal helyettesítik.

Egykaros keverő felszerelése golyós mechanizmussal

Ez fordított sorrendben történik, régi alkatrészek tisztításával és kenésével, valamint újak cseréjével:

 • Tisztítsa meg a csaptelepet.
 • Helyezze be az új rugókat az ülésekbe, helyezze a szerelvényt a megfelelő aljzatokba.
 • A tisztított golyót szilikonzsírral kenni lehet. A labdát a keverő testébe helyezzük.
 • A bütykös alátétet létrehozták. A megfelelő összeszereléshez egy horony van, amely illeszkedik a bütykös tárcsával.
 • Tisztítsa meg és csavarja le a fém felső kupakot. Fontos, hogy ne engedjünk torzulást.
 • Helyezze a fém rudat és csavarja be a kart a víz beállításához.

Problémák a forgó kifolyóegységgel

Ha az egykaros keverőből származó víz a forgó kifolyóegység felett és alatt áramlik, ezt a tömítések kopása okozza. Mivel a tömítések gumigyűrűket használnak, legalábbis - mandzsetták. A gyűrűk cseréjéhez a keverőt az alábbiak szerint kell szétszerelni:

 • A patron eltávolítása után a kifolyó csuklós oldalát el kell távolítani a testről. Ennek módja a szétszerelés során világossá válik. Egyes modellekben ez a csomópont eltávolításra kerül. Az esetre egy speciális tengelykapcsolóval van lezárva. De gyakrabban a kifolyóegységet lefelé távolítjuk el, ahol egy hullámosított hajlékony tömlőt csatlakoztatunk. A blokk eltávolításához mindaddig szét kell szerelni, amíg a keverőt a mosogatóról vagy a mosdóról le nem szedjük.
 • A szétszerelt keverő aljától csavarja le a gyűrű alakú anyát, és vegye le a fluoroplasztikus gyűrűt.
 • Most eltávolíthatja a testegység kifolyócsövét, lehúzva. A testben lévő ízületekben megtalálhatók az elhasznált gumitömítések. Meg kell vásárolni ugyanazokat az újakat, és ugyanakkor cserélje ki a fluoroplasztikus gyűrűket a keverő felszerelése előtt és lent.

Megrepedt a házban

Ez a hiba azonnal észrevehető, és megköveteli a teljes keverő cseréjét. Egyes házi kézművesek szilikon tömítőanyagot használnak, hogy "javítsák" az ügyet. De ez ideiglenes intézkedés. Hamarosan még egy új keverőhöz kell mennie a boltba.

Az aerator eltömődött

Ha a daruk teljesen nyitott állapotban vannak, nyomást gyakorol, akkor több ok is lehet. Ez egy eldugulás a csövekben és a beömlő tömlőkben, és csak egy rossz nyomás a vízellátó hálózatban. De ez egy eldugult levegőztető is lehet a kifolyócsövön. Csavarja ki a légtelenítőt javításra. Ha a kéznyomás nem elegendő, használjon állítható csavarkulcsot. A levegőztetőn vannak hornyok a csavaráshoz. A hálón belül szilárd tömeget és rétegeket talál, amelyek megakadályozzák a víz áramlását és csökkentik a nyomást. A rács folyó víz alatt tisztítható.

Ha a szennyeződés megmarad, szedje szét a szellőztetőt, kézzel tisztítsa meg a lyukakat fogpiszkálóval vagy tűvel.

A keverő károsodásának megakadályozása patronnal vagy golyóval

Ha a vízvezeték állandó javítást igényel, azt jelenti, hogy a víz minősége az Ön területén lévő csövekben nem kielégítő. Érdemes megfontolni a szűrők telepítését. A hullámcsövekre csatlakoztatott hagyományos mechanikus szűrők jelentősen megnövelik a ház vízvezeték-élettartamát. A szuszpenzió és a vízből származó üledék nem törli a szilikon és a gumi alkatrészeket, valamint a szelep szelep mechanizmusának labdáját és kerámiáit.