Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszobai csempe - melyiket válasszuk? 100 fotó a legjobb új termékek közül!

A fürdőszoba megjelenését nem csak a gyönyörű modern berendezések biztosítják, hanem a csempe választását és lefektetését is.

Ennek az anyagnak a különféle típusai, a különböző letelepítési módok kiválasztásának lehetősége lehetővé teszi, hogy a szoba igazi fellebbezést és egyediséget biztosítson.

A csempe előnyei és hátrányai

A csempe négyszögletes vagy négyzet alakú, homokból és ásványi anyagból készült agyag, majd égetés. Felülről egy speciális összetételű mázzal borítják.

Ilyen anyag a különböző méretű és színes árnyalatokhoz.

Kiválaszthatja a legfeljebb 5 cm hosszú oldalhosszú csempe, vagy akár 40x60 cm-es nagyobb méretű opciókat.

A csempe főbb előnyei közé tartozik a...

Nedvességálló, így a falak és más szerkezetek védve lesznek a megsemmisüléstől és a penészképződéstől. Ezért ajánlott alacsonyabb porozitású cserépet venni.

Higiénia - a lemezek nem igényelnek komoly gondozási és tisztítási erőfeszítéseket, azonban fertőtlenítőszerekkel tisztítani és rendszeresen meg kell mosni őket. Ezért tanácsos olyan anyagot kiválasztani, amely ellenáll a vegyi támadásnak ("AA" típus).

Mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás - a burkolólapnak nem csak esztétikailag vonzónak kell lennie az élettartam alatt, hanem meg kell védeni a kopástól.

A fürdőszobát II. Osztályú PEI lemezekkel lehet bevonni. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy a falak és a padlók különböző lehetőségeket használnak, a szilárdságtól és a mechanikai kopástól való ellenállás függvényében.

Csökkentett elektromos vezetőképesség statikus elektromosság nélkül.

Természetes eredetű és környezetbarát.

Különböző tervezési kivitelezés.

Ugyanakkor vannak olyan funkciók, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor ezt az anyagot választja a fürdőszobájához:

 • hogy a burkolólapot esztétikailag és megbízhatóan lefektetették, tanácsos a létesítménybe bízni a tapasztalt szakembereknek;
 • az anyag ára és a munka költsége meglehetősen magas;
 • a lemezek közötti varrások feldolgozásának szükségessége.

Milyen típusú stílust választani?

A fürdőszobában egy eredeti helyzet megteremtéséhez kiválaszthatja a különböző típusú csempe-telepítést:

A varrásnak a varrásba való behelyezése meglehetősen egyszerű lehetőség, amely lehetővé teszi a mennyezetek vizuális felemelését, ha a négyszögletes lemezeket függőlegesen szerelik fel. És a vízszintes irány vizuálisan bővíti a fürdőszobát.

Az átlós kivitel 45 fokos szögben a szakemberek bevonását igényli. A csempe behelyezése ebben az irányban, elrejti a szabálytalanságokat a felületen.

A sakk sorrendje eredeti, de végrehajtásához két különböző színű négyzet alakú cserép szükséges. Lehetőség van ilyen lapok elhelyezésére mind a varratokon, mind átlósan.

A mozaik időigényes módszer a fürdőszoba felületének elrendezésére apró kerámiákból összeállított lemezek használatával.

A különböző színű csempék elválasztására díszítõtáblát használhatunk kép vagy díszítéssel.

Színváltozat és stílus

A klasszikus kialakítás a fürdőszobában a fehér csempe, mely vizuálisan elválasztható világos dekorációval, szegéllyel vagy betétekkel.

A fekete szín nem nagyon népszerű, mert kissé komor, de stílusos hátteret teremt. A lépcsős rakodással jól ellensúlyozhatja a fehéret.

A piros szín lehetővé teszi az eredeti megjelenést, de agresszivitásának köszönhetően csökkentheti a kényelmet a szobában. Javasoljuk, hogy ne csempézze az ilyen burkolólapokat a fürdőszoba egynél több falára.

Zöld árnyalatai a vidámság miatt a szoba eredetiségét és nyugalmát adják.

A tervezők a csempe színek kombinációját ajánlják.

A klasszikus sakkverzió mellett a kék és a sárga csempe, a piros és a fekete csempe kombinációja a fehér lemezek hozzáadásával is népszerű. A kék-fehér bélés kombinációk szintén jól néznek ki.

A csempe kiválasztása

A választás során figyelembe veendő fő tényezők az apartmanok tulajdonosainak árai és ízei. De a fürdőszoba mérete fontos szerepet játszik.

Nagy téglalapok csak nagy területeken használhatók. De ha a fürdőszobád kicsi vagy nagyszámú hajlított felületet tartalmaz, akkor jobb, ha közepes méretű vagy mozaikos cserépre áll.

Végtére is, ha nagy méretű lemezeket vásárolsz, akkor vágni kell őket, és ez a minta integritásának megsértéséhez vezet. A kis fürdőszoba vizuális terjeszkedéséhez megvásárol egy fényes opciót.

Vásárláskor gondosan vegye figyelembe az alábbiakat:

 • a felületen nem lehet károsodás, sem kisebb, egyenetlen árnyékolás vagy eltérés a rajzok mentén;
 • a sima csempe legyen sima, anélkül, hogy a két lemez közötti rések létrejöhetnek;
 • a lemezek sarkának egyenesen kell lennie, és a méreteknek meg kell felelniük a jelölésnek.

Hogyan lehet kiszámítani a csempék számát?

A probléma megoldásához szakemberek szolgáltatásait, kézzel vagy online számológépen végezheti el az interneten. Figyelembe kell venni a tervezett tervezést, a fektetés módját, a színtani jellemzőket, a határok és dekoráció jelenlétét.

Kézi számításhoz a következő számításokat kell elvégezni:

 • mérje meg az összes felület hosszát és szélességét az ajtók vagy ablakok területének kivonásával;
 • kiszámítja a felület nagyságát;
 • határozza meg az 1 négyzetméterenkénti szilárd lemezek számát. m;
 • 10% -kal növelni a vágás, kár vagy javítás mennyiségének növekedését.

Javasoljuk továbbá, hogy minden oldalról lefektethessük a fektetést. Ez költséges lesz, de a jövőben segíteni fog sok probléma megoldásában.

Csempézés

A fürdőszobát szappanos vízzel tisztítják. Javasoljuk, hogy meleg mosóoldatot használjunk, és alulról felfelé kell helyezni.

Az azonnali tisztítás előtt néhány percig meleg vizet hagyhat a fürdőszobában. A felületen kialakuló gőz jobb tisztítást tesz lehetővé. Törölje le a falakat fentről lefelé.

Alaposabb tisztításhoz használjon folyékony ammóniát vagy oldott ecetet egy liter vízben, 200 ml térfogatban.

A varratokat és cserépeket antibakteriális szerekkel is kezelni lehet a penész eltávolítása érdekében.

A padlót először porszívóval tisztítják, majd puha ronggyal tisztítják.

A megfelelő anyag kiválasztása a legmegfelelőbb stílushoz a fürdőszobában segít eredeti megjelenés létrehozásában. Ehhez azonban szakképzett cserépet kell készíteni, és rendszeresen gondoskodni kell a felületek kezeléséről.

A kerámia burkolólapok típusai a fürdőszobában (30 fotó)

A vízvezeték-modellek meghatározása után a burkolat megválasztása a fürdőszoba legfontosabb problémája. Kerámia csempe a fürdőszobában a legjobb lehetőség.

Csempe típusok és funkciók

A kerámia csempék gyártóinak száma több száz, és évente mindegyik új anyagot bocsát ki a burkolóanyag kialakításáról.

Sok éven át a kerámia burkolólapok gyártása megegyezik: valójában égetett agyag ásványi adalékokkal.

A csempe üvegtégla mázzal borítható, majd a belső térre vagy maradványmentes marad, amely kültéri munkára alkalmas. Háromféle csempe van:

 • Nem fényezett csempe: a csempe alapanyagai öntöttek, szárítottak és tüzelésnek indultak ki. A technológiai folyamatok néhány sajátosságával az eredmény többféle csempe: cotto, vörös gress, porcelanato gress, klinker. Ezek a tartós építőanyagok a belső padlóburkolatokhoz, a belső munkákhoz, az épület homlokzatainak burkolásához és a járdák burkolásához.
Mézes árnyalatok
 • A kettős üvegezésű mázas csempe a következő fő termelési szakaszokon halad át: csempealakítás, szárítás, első égetés, zománcozás, üvegezés és második égetés. A kettős tüzeléses technológia lehetővé teszi, hogy a lehető legjobban megkapja a belső munkákhoz használt csempe mintákat.

  Design "tér"

 • A kerámia burkolólapok gyártásánál a legelterjedtebb technológiai eljárás az egytűzes üvegezés. Alapja az agyag ásványi adalékokkal történő sajtolása vagy extrudálása. Az egyik módszer szerint kialakított burkolólapokat szárítják, mázolják és lőtték.

Fürdőszoba szürke árnyalatokban

A használat jellemzői

 • A padlóburkolatnak tartósabbnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a vízvezeték terhelésének; csúszásgátló felülete van; ellenáll a víznek és az agresszív mosószereknek és tisztítószereknek.
 • A padlólapok klasszikus mérete: 200 x 300 mm, vastagsága 8-14 mm.
 • A falak kerámia burkolatai finomabbak lehetnek, a minőségi jellemző a nedves környezetnek ellenáll.
 • A csempe mérete határozza meg a helyiség kialakítását: minél nagyobb a csempe, annál kevésbé látható a varrat, és a felület vizuálisan több monolitikusnak érzékelhető. A kisebb csempe mérete vizuálisan összezúzza a felületet.
 • A falak klasszikus csempe mérete 200 x 300 mm, vastagsága 7-9 mm.
 • A fényes mázas csempe fényes kivitelű, fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik, és a szobát sokkal fényesebbé és vizuálisan tágabbá teszi.
 • A csempe matt mázzal kiveti a vízvezetéket és kiváló háttérként szolgál a bútorok és a tükrök számára.
Lila befejezni "a gazdagság színét"

A divat szerint a kerámia burkolat méretét már nem a kijelölt klasszikusok tartják, és sok más lehetőség közül választhatnak, a kis mozaikoktól kezdve a vágott kő vagy fapadló utánzatokig.

mozaik

A puha, puha vonalú fürdőszobában a falburkolat jó mozaik. A szubsztrátumon előállított mozaik csempe olyan formát ölt, amelyet a hagyományos kerámia burkolólapok merev alakja nem tud megbirkózni.

A fürdőkád, a mosogatók és a lekerekített falak lekerekített és ovális formái egy mozaik burkolathoz jutnak, amely könnyen összeilleszthető egy bonyolult mintához.

A mozaikok segítségével, mint az ősi görögök idején, rendkívül művészi paneleket hozhat létre a falakon, a padlón vagy a mennyezeten. Ezenkívül a szokványos csempék között elhelyezkedő mozaik a szoba egyéniségét, a szoba zónáját, a hangsúlyt és a helyiségtervezés sok feladatát megkönnyíti. Ha hibát követ el a fürdőszoba csempe számának kiszámításakor, egy mozaik fog mentésre kerülni, és a hátrány egy fényes személyes tervezési lehetőség lesz.

A normál mozaik kis négyzet alakú csempe, mely a tartós bevonatot eredményezi. Most azonban a mozaikcsempe a legkülönfélébb formákkal rendelkezik, és természetes és technológiai anyagokból készül. A mozaik alakja kerek lehet, köveket és kagylókat imitál, az anyag, kivéve a kerámiát, üveg, gyöngyház, fém.

Kerámia burkolólapok

A klasszikus méretű kerámia csempe, amelyet Metlach csempéknek is neveznek, a legalkalmasabb a rusztikus elegancia stílusában: Provence, rusztikus, shebbi-elegáns, klasszikus. De ez nem feltétlenül szükséges, mert ezekhez a stílusokhoz megfelelő padlóburkolatú, négyszögletes cserép megfelelő.

Fa és kő utánzat

Kerámia burkolólapok kialakításához komplex megoldásokat kínálnak, amelyeket különböző hardverraktárakban kínálnak.

A társas csempeburkolatok ugyanazon stílust tartalmazó padló- és falburkolat készletben vannak csomagolva.

A fürdőszoba felszerelésének kiválasztásakor vegye figyelembe a javasolt anyag minőségét, és ellenőrizze a nedves környezetnek való ellenállást, a padlólap vastagságát és a garanciaidőszakot. Kívánt esetben egy fehér kerámia csempe is alkalmazható rajz, amely illeszkedik a design a fürdőszoba.

Fali burkolat hagyományos cserépekkel

Azok számára, akik nem keresik a könnyű utakat, lehetőség van a csempékre, nem szabvány méretre, alakra és formatervezésre. Nagyméretű kerámia bevonat létrehozásakor a gyártók csak a padlóra használtak, de a tervezők bátran helyezték el a falra. A nagyméretű tányérokban lévő fürdőszoba nagyobb szilárdságot mutat, de a méret nagyobb helyet igényel. Kis fürdőszobák esetén a nagy csempe csak a padló számára alkalmas.

Nagy csempe a fürdőszoba felett

A modern design kerámia burkolata természetes színű kőből készül, mind színben, mind textúrában. A márvány utánzása meglepően alkalmas formatervezésre, elbűvölő stílusban, palotában, birodalomban vagy art deco-ban. A márványburkolat préselt márványgipszek alapján készül, és utánozza a természetes márvány vénáinak kialakítását és mélységét.

Nem kevésbé érdekes a cserép változata, amely utánozza a régi téglafalat, amely illeszkedik a városi urbanizmus, a loft, a minimalizmus filozófiájához.

A fürdőszoba kerámia burkolatának választása mindig sikeres, mivel a burkolólap természetes eredetű, a legjobb esztétikai és praktikus tulajdonságokkal rendelkező anyag.

Minták a csempe a fürdőszoba, konyha: válassza ki a jobb

Az űrtartalmat, különösen a hazai területet, a lehető legkényelmesebb felszereléssel kell ellátni. Ezért a lakás kialakítását, különösen a fürdőszobát és a konyhahelyiséget minden felelősséggel kell kezelni.

Természetesen bármelyik hardverraktárban gazdag választékban bemutatják a fürdőszobai csempe mintáit, segítenek választani, mindent elárulnak és megmutatnak. De a legjobb, ha olyan fontos beszerzésre érkezik, amely teljesen fel van fegyverezve, nevezetesen - legalábbis némi ötletről van szó a kerámia lapok típusairól. Annak tudatában, hogy a fajták közül melyek alkalmasabbak a falak számára, és amelyeket jobban használni lehet a padló lefedéséhez, kiküszöbölik a hiba lehetőségét a választás során.

Kerámia burkolólapok fürdőszoba és konyha számára

Ha korábban a fürdőszobai burkolólapok egy vagy két névre korlátozódtak, ma a lenyűgöző változatuk lehetővé teszi, hogy teljes mértékben megmutassák a tervezési készségeket, és pontosan felismerjék a fürdőszoba (vagy konyha) tervezését. A leghíresebbek a cottoforte, majolica (vagy metlahskaya cserép), cotto, klinker, porózus cserép, porcelán csempe és mozaik.

Mozaik csempe

Az épületboltban lévő fürdőszobához kerámia burkolólapokból álló minták megjelenítésével az eladók mozaikos mozaikokat kínálhatnak.

A modern mozaiklapok nem igénylik a feszes "összegyűjtését" a felületen, hogy képet kapjanak.

A mozaiklapok a papíron (arc) a megfelelő sorrendben ragadnak, vagy a rácsra vannak felhelyezve (a falhoz rögzített belső rész), amelyet általában tekercsben szabadítanak fel. Az ilyen típusú fürdőszobai burkolatokkal való kényelmes munka nyilvánvaló - a felszínre történő elhelyezése elég gyors.

Majolica, vagy metlahskaya csempe

A Metlakh csempe történelmi szülőhelye Olaszország. És eddig majolika készül ott. A konyhai csempe minták tanulmányozásához a majolika érdeklődéssel vizsgálja meg - ellenáll mindenfajta "konyhai" negatív hatásnak, és tartós, mivel kettős tüzeléssel jár. A felület mázas átlátszatlan. A fürdőszoba kerámia burkolólapjának egyik mintája is figyelmet érdemel. Csak a falakat burkolhatja le, mert a padló nem alkalmas. Kőbánya-agyagból készül, amely karbonátot, homokot és vas-oxidokat tartalmaz.

Csempe cottoforte

Ez a kerámia csempe, amelynek mintái a konyhai és fürdőszobai alkalmazások szempontjából is érdekesek, szintén olasz eredetű. Univerzális, a padló le van fedve, de falakat is burkolhat. A felszínen lévő máz átlátszatlan.

Kerámia csempe kotoforte

Porcelán kőagyag

Különböző típusú kerámialapok a fürdőszobában nagy erőt képviselnek, de a legmagasabb arány ugyanabba a kerámia gránithoz tartozik.

Kerámia granit csempe készítéséhez nyomja meg, ne máz.

Ez a tökéletes modell fürdőszoba csempe - a padló, bár lehet furnér falak. Az alapja az ilyen típusú csempe lehet színes és fehér.

Porcelán kőagyag - a fürdőszoba tökéletes anyaga

Porózus csempe

A porózus csempe nagyszámú cserépmintát képvisel a konyhában - méretaránya meglehetősen nagy. A padló befejezéséhez csak akkor használható, ha a vízfelvétel mértéke 10% alatt van. Ha ez meghaladja ezt a küszöbértéket, akkor jobb, ha csak falburkolatra használja. Nem nagyon alkalmas a fürdőkádak egyikeként a kerámia burkolólapok egyikének - a nagy áteresztőképesség miatt. A porózus csempe egyetlen tüzeléssel készül, mázzal bevont.

Porózus kerámia csempe

Klinker csempe

Az egyik típusú kerámia csempe klinker, amelynek mintáit tanulmányozhatják a boltban is. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a klinkertégla mechanikai szilárdsága és sűrűsége nagyon magas, tökéletes, mint egyfajta cserép nem csak a fürdőszoba (falak, padló) számára, hanem komolyabb tárgyakhoz, például medencékhez.

Klinker csempe

Toszkán cserép

A toszkán cserép, a cotto második neve általában nagy, nem üvegezett. A színséma vörös, különböző árnyalatok. Az egyik ilyen típusú kerámia csempe a fürdőszobában, amely csak a befejezéséhez a padló.

A fürdőszobai burkolatok típusának vizuálisabb elképzeléséhez minden egyes leíráshoz fénykép jelenik meg.

Toszkán kerámia csempe

A különböző burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

A kerámia burkolólapok számának változatossága lendületet ad a "határok nélküli kreativitásnak", és ez a tény hozzájárul ahhoz, hogy a fürdőszobai burkolatminták nem korlátozódnak egy vagy két lehetőségre. Valójában a kreativitás hatékonysága nagyszerű.

A klasszikus függőleges és vízszintes elrendezést egymásra rakható sorrendben, szőnyegben, razbezhkában, ketrecben, panelekkel, vegyes méretű lapokkal, kontrasztövek kiválasztásával stb. Egészítik ki.

Kerámia burkolólapok elhelyezése a falon:

Milyen típusú kerámia lapok: a megfelelő választás, alternatív lehetőségek

Ha megkérdezi az emberektől, hogy a padló és a fal díszítésének anyaga a leginkább praktikus - a legtöbben azt mondják, hogy csempe. És valóban nagyon kényelmes használatban lévő anyag, amely kilátszanak a fürdőszobában, a WC-ben, a folyosón, a konyhában, a verandán és a homlokzatburkolatok befejezésén. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan kell kiválasztani egy csempe, milyen csempe van, hol használják és hogyan különböznek egymástól.

Gyors cikk navigáció

A gyűjtemény elemei

A kerámia lapok standard gyűjteménye öt elemből áll:

 1. Sötét háttér.
 2. Világos háttér.
 3. A dekoráció. A betétekhez illő díszítőelem általában ugyanakkora méretű, mint a háttér. Nem vágható el, előre gondolkodó elrendezésre van szükség, alulbecslés nélkül.
 4. Curb. Elsősorban a sötét és világos hátterek elkülönítésére vagy a keskeny alátámasztások elkerülésére használják. A méret gyakran díszített magasságú dekorációban, csak hosszabbítható.
 5. Padlólapok. Leggyakrabban négyzet alakú, több mint a fő elemek.

Valójában az ilyen elemek egyik gyűjteményében többféle lehet, és lehetnek ceruzák, karnisok, panelek, rózsák, lábazatok, lépcsők.

Tile Type összehasonlító táblázat

 • Vörös agyag
 • Fehér agyag
 • 0-15 (20)
 • 0-6 (10)

Különböző porcelán cserép a kerámia cserép

A fő különbség a porcelán és a hagyományos cserép között a különböző gyártási technológiák. A gyártás során magasabb nyomást (400-500 kg / cm2) és hőmérsékletet (1200-1300 fok) használnak. Ennek köszönhetően lényegesen jobb technikai jellemzői vannak a fagyállóságnak, a sűrűségnek, a vízfelvételnek, a vegyszerállóságnak és a tartósságnak.
Kezdetben a porcelánlapot technikai használatra cserélték (nyilvános és ipari helyiségekben), de most mindenhol használják: a fürdőszobákban, a lépcsőkön, az homlokzatokon és a tetőkön.

A porcelánlapok elhelyezésekor speciális ragasztókat kell használni.

A felület típusától függően számos típusú porcelán kőzet van:

 • Műszaki. Természetes gránitra hasonlít: a felület természetes színe, nagy szilárdságú és alacsony ár.
 • Üvegezett. Glaze-t alkalmaztak a felületre, ezt követte a tüzelés. Általában ez a bevonat erőt és megbízhatóságot ad, de idővel elveszíti megjelenését.
 • Matt. Nem polírozott kő.
 • Polírozott. Általában a felületét egy tükrös felületre csiszolják. Nagyon látványosnak tűnik, de többet költ. Intenzív használat után a felület matt lesz.
 • Strukturált. Olyan megkönnyebbüléssel rendelkezik, amely utánzható a fa, bőr, szövet vagy természetes kő.
 • Szaggatott (vagy viaszolt). Dekoratív felület, amely nem alkalmas nehéz terhelésekre. Kissé fényes, de nem olyan csúszós, mint csiszolt.
 • Orvosolni. A 90 fokos szöget bezáró szögek miatt ez a porcelán kőzet vizuálisan zökkenőmentesvé válik. Általában nagy méretű és jól használható nagy terhelésű köztereken, ahol az extra varratok megzavarják a tisztítást.
 • Vannak más, kevésbé gyakori felületek: rusztikus (idősebb), lappatirovanny (félig fényes), csúszásgátló.

Porcelán kőagyag

A gyártás típusa

 • Préselt csempe. Porított nyersanyagból készül, amelyet nagy nyomás alatt alakítanak ki. A por 4-8% nedvességtartalmú porral két irányban 200-400 kg / cm2 nyomás alatt préseljük. Ennek következtében a granulák keverednek és részben deformálódnak. Ennek eredményeképpen, még a tüzelés előtt is sűrű és tartós cserépet kapnak.
 • Extrudált csempe. Pasztos masszából készül, extruderen keresztül, hogy megkapja a kívánt alakot. Az extrudert elhagyó szalagot a kívánt méretre vágjuk.

Felület típusa

 • Üvegezett. Színezett üveg borítja, melynek köszönhetően fényesebb és lédúsabb lesz. Maga a máz kezdetben ásványi vegyületek keverékéből áll, alkalmazzák és olvadják fel a felületen. Hűtés után a tömeg üvegt képez. A zománc lehet színes vagy fehér, átlátszó vagy matt. Dupla tüzelés esetén az égetett felületen, és az égetett helyen, a szárított felületen kerül alkalmazásra.
 • Mázatlan. Egyenletes összetétele és színe a teljes vastagságban. Általában nem díszítenek rajzokkal vagy díszítő bevonatokkal, és a felső és a rossz oldal nem különbözik egymástól. Egy tüzeléssel készül.
 • Polírozott. A szokásos préselés és égetés mellett a felületet csiszoló tárcsákkal kezelték. Az őrlés előtt a tüzelést követően kapott durva réteget levágják.
 • Csiszolatlan. Nem halad át a polírozási szakaszban.

Minőségi besorolás

 • Rendezett csempe. Az első osztály általában csempe, legfeljebb 5 db százalommal. A második és a harmadik fokozatnak több hibája lehet. Felhívjuk figyelmét, hogy minden gyártó saját kritériuma lehet a termék típusának meghatározásához.
 • Tone. A gyártási technológia nem teszi lehetővé, hogy ugyanolyan hangzást érjen el minden terméken. Ezért az áruk csomagolása és a törmelék eltávolítása előtt a burkolólapokat a színtónus szerint kell kategorizálni. Leggyakrabban a csomagoláson a hang jelzi a betűvel ellátott bélyegzőt.
 • Formátum (kaliber). Tüzelés után a csempe mérete változhat. A csomagolást megelőzően a gyártók méret szerint méretezik őket, a megállapított tűréshatárokon belül. A névleges méret melletti csomagoláson feltüntetik a gyári méreteket. Például: 10x10 cm (W 980 × 980 mm). A zárójelben a gyár mérete.

Ennek megfelelően meg kell vásárolnia ugyanazt a kerámia csempe méretét és méretét.

Viseljen ellenállást

A nem üvegezett csempe meghatározására szolgáló eljárást az EN ISO 10545.6 szabvány és a mázas burkolólapok esetében az EN ISO 10545.7 (PEI módszer) határozza meg.

A kopásállóságnak köszönhetően a kerámia burkolólapok öt típusba vannak osztva:

 • PEI I - az alacsony forgalmú területeken, ahol nincs szennyezés, ami kopás. Például: fürdőszoba, hálószoba.
 • PEI II - közepes terhelésű, alacsony vagy közepes kopásnak kitett helyiségekben. Például: szekrények, nappali helyiségek.
 • PEI III - alkalmas a közepes és nagy intenzitású mozgások legtöbb szobájához, valamint a mérsékelt szennyezéshez. Például: konyhák, lépcsők, erkélyek, csarnokok és kis irodák.
 • PEI IV - nagy terhelésű szobákhoz. Például: éttermek, irodák, üzletek, nyilvános helyek (a box office, a keskeny folyosók kivételével).
 • A PEI V a legkeményebb kopásálló kerámia. Alkalmazhatja bárhová bárhol, anélkül, hogy félt volna a kopasz foltok megjelenésétől.

Porozitás és vízfelvétel

A klinker oldal és a pálya

 • I. kategória - alacsony vízfelvétel (AA kevesebb, mint 3%);
 • II. Kategória - átlagos vízfelszívódás (AA, 3-10%);
 • III. Kategória - nagy vízfelszívódás (10% feletti AA).

Súrlódási együttható

A súrlódási paramétertől függően meghatározhatja, mennyire csúszós a kerámia burkolat. Az R jelölés egy számjeggyel meghatározza, hogy melyik zónához használhatja ezt a típusú csempe.

 • R9 - munkaterületek, bejárati csoportok, lépcsők, bevásárlóközpontok;
 • R10 - köz- és egészségügyi berendezések (konyhák, műhelyek, garázsok, raktárak);
 • R11 - autójavító üzletek, padlón nedvességnek kitett helyiségek;
 • R12 - hűtő kamrák;
 • R13 - halak, zöldségek termelési helyei.

Alternatív bevonási lehetőségek

Hogyan cserélje le a csempe a fürdőszobában a falakon:

 • Műanyag panelek. Olcsó nedvességálló anyag, amely nem igényel különleges készségeket a telepítéshez. Felragasztva a ragasztóra vagy a dobozra.
 • Nedvességálló festék. Alkalmas olyan festési területekhez, amelyek nem közvetlenül érintkeznek a vízzel. Például, ha zárt zuhanyozót teszel, a fennmaradó falak festhetők a javítási költségek csökkentése érdekében. De ennek a folyamatnak a bonyolultsága nehezebb lesz.
 • Mosaic. Drága anyag, elsősorban lekerekített elemek bélésére használják. Számos öltés szükséges állandó gondozásra.

Cserép alternatívája a padlón lévő fürdőszobában:

Többszínű PVC csempe

 • Epoxi önterülő padló. Kedves lehetőség, de nagyon szép és tartós. Ennek háttereként monokróm színes vagy fényképnyomtatást használhat.
 • Vinyl csempe. Jó alternatíva a padlón lévő fürdőszobában és WC-ben. Gyönyörűnek tűnik, nem fél a nedvességtől, több gyűjtemény kombinálható egy helyiségben. Olyan lehetőségeket kell választania, amelyeknek nincs öntapadó rétegük, és illeszkedjenek a ragasztóhoz.
 • Linóleum. Olcsó átmeneti lehetőség.

Összefoglaljuk


Nedves helyiségekben, például fürdőszobákban nedvességálló, csúszásmentes csempe-típusokat kell választani: kerámia gránit, klinker, monocoatura. Annak érdekében, hogy ne többször túllépjenek, nem szabad olyan bonyolult elrendezéseket választania, amelyeknek nagy száma a dekoráció, amit a tervezők szeretnek kínálni a boltokban, mindaddig, amíg több pénzt hagynak velük.

Hogyan válasszunk egy csempe a fürdő

Hogyan válasszunk egy cserépet egy modern fürdőhöz? Hagyományosan a "nedves zónákban", ahol nedvességvédő tulajdonságokat igényeltek - a fürdőszobában és a konyhában csempe került felhasználásra. Idővel a szilárd kőből és üvegből készült anyagok texturált felülettel, gazdag színekkel és összetett formákkal rendelkeznek, amelyek nélkül a modern belső tér elképzelhetetlen.

Az új típusú burkolólapok kialakulását a lakások kialakításának népszerű trendjei, valamint a tervezők kreatív képzelőereje okozza, akik a fürdő modern és klasszikus stílusában praktikus és kifejező felületet választanak.

csempe szokatlan alakú - a hangsúly a fürdőszobában belső

Hogyan válasszunk egy cserépet, tekintetbe véve, hogy hajlamosak vagyunk a fürdő belsejét közelebb hozni a nappaliba, csak a nedves területeket bejárni, hogy nem hagyományos kerámiatípusokat használjunk más befejező anyagokat utánozni?

Egyedi tulajdonságok

Mi az értéke a kerámia felületnek:

 1. Tartósság: nagy kopásállóság, ütés, deformáció, magas hőmérséklet és kémiai reagensek és UV fény, nedvességállóság.
 2. Higiénia: könnyű tisztítás, aszeptikus készítmények és agresszív tisztítószerek használata.
 3. Nagyszerű esztétikai tulajdonságok: különböző formák, minták, textúrák.

klasszikus keskeny, hosszú mozaik csempe kombinációja

Modern választék

A gyártók folyamatosan javítják a gyártástechnológiát, anyagokat és dekorációs módszereket alkalmaznak, amelyek újak erre a területre, és ezért meglepődnek a választék, és érdekes javaslatokat találnak egy exkluzív belső kialakításra.

A modern kialakításban a csempe széles körben használatos:

 1. kerámia;
 2. cserép;
 3. természetes kőből - gránitból, márványból;
 4. üveg.

kerámia csempe a fürdőszobában

Styling módszerek

A fürdő klasszikus négyszögletes csempe mellett négyszögletes, hatszögletű (pl. Honeycombs), összetett konfigurációjú töredékeket, mozaikokat választhat.

Könnyű stílus

A négyzetek vagy téglalapok párhuzamosak a falakkal. Ez a legcélszerűbb megoldás a minimálisra csökkentett hulladék kiválasztására, amely mind a fürdő költségtakarékossága szempontjából fontos, mind a drága belső terekben, amelyek exkluzív termékeket használnak.

egyszerű csempézés

átlósan

A négyzetek tökéletes elrendezése - átlósan fekszik: látványos, a teret kibővítve, a falak egyenetlen padlójának vagy vetületének elrejtése. Maga a lefektetési technológia bonyolultabb, és az anyagfelhasználás nagyobb. Különösen érdekes megoldás az, hogy a fal mentén körbefutó keretet helyezünk. A padlón egy szőnyeghatás jön létre, a falon egy gipszkarton vagy egy keret kép van létrehozva;

téglafal

Széles körben használják négyszögletes csempékhez, és nem csak akkor választják ki, ha a kőművesség utánzása a fürdő körül van, hanem kényelmesebb választásként is, jó alternatíva az egyszerű telepítéshez.

A falakon ez a módszer kapcsolódik egy rusztikus vagy ipari stílusú a belső, a padlón néz ki, nagyon szilárd, "a kő alatt."

csempe falazó példa

halszálkás

A fürdőkád padlóján egy meleg parkettás mintát választanak a fa textúrájú kerámiákhoz, de a téglalap alakú burkolatok kellemes és informális megjelenését is teszi.

halszálkás csempe

mozaik

Egy monokromatikus vagy többszínű négyzet mozaikját görbületes felületekhez használják, a minták töredékeinek kirajzolásával. Gyakran illeszkedik egy egyszerű módon, az elem körvonala mentén, a figyelmet összpontosítva.

mozaik fal dekoráció

Fürdőszoba trendek: európai kényelem és keleti íz

A modern fürdőszobai tervezők javasolják, hogy elkerüljék a fürdőszobai társulások elkerülését. Azt is ajánlják itt, hogy hozzon létre egy lakó, hangulatos belső. Ez elutasítja a szokásos ajánlásokat a padlóról a mennyezetre helyezett cserép használatáról - ilyen üreges kőzsákban, nem mindenki érzi magát kényelmesen.

A fürdőszoba belsőépítészei javasolják: a nedves területeken csak a nedves területekre korlátozzák a burkolólapokat, és a falak többi részéhez válasszanak nedvességálló tapétákból vagy festse őket, akrilfestéssel, bátran dekorálják a paneleket és a textileket. A fürdőszoba padlója csempézett, de más anyagokat - főként fa - utánozza. Mindent megteszünk a "nedves zóna" elfelejtésére és egy lakó, civilizált, avantgárd vagy boudoir belső kialakítására.

Példa a csempék szélesítésére

A keleti hagyományok iránti érdeklődés hozzájárul a mozaik népszerűségéhez, előnyben részesítik az üvegt, mint a leginkább nedvességálló és dekoratív. 10x10, 20x20, 50x50 mm méretű mátrix formájában készül. A kisméretű mozaik csempe népszerűsége a fürdő belsejében nem csupán látványosság, hanem tisztán gyakorlati szempontok alapján is megmagyarázható: görbületekkel és szabálytalanságokkal rendelkező falakon választható. Így a csodálatos dísz kicsit olcsóbb - a felszín előkészítésének megtakarításai miatt. Egyébként a falak nem csak mozaikokkal, hanem a padlóval, sőt a mennyezetgel is rendelkezhetnek - ez a luxus elfogadható a keleti és a török ​​stílusban.

Tömör kő vagy kerámia mozaik a visszatartott színek, elfoglalja saját rést. Ez a kisméretű csempe harmonikusan kiegészíti a fürdő mediterrán vagy antik belső térét, mintha a tengerpart hidegségét és hőjét hordozza.

Egy másik "keleti" trend egy kis bonyolult dísz, amely megismétli a fantázia motívumokat vagy a "patchwork" designt.

fehér üveg csempe a fürdőszobában

Hogyan válasszunk csempe a fürdő felé?

Egyszerre azt mondjuk, hogy a fürdőkád típusának megválasztása, a felszerelés módja, a színséma és a minta jellege sokkal inkább a belső tér stílusától, mint a szoba céljától függ. Ennek ellenére egyes funkciók magukban foglalják a modern fürdőszoba kialakítását: ez egy nedves zóna, de a legmodernebb tervezői tantárgyak után gyönyörűen berendezett szobává kell átalakítani.

Szóval, hogyan válasszon egy csempe a fürdőben, hogy "beilleszkedjen"? Provence, loft, orientális vagy high-tech diktál egy bizonyos típusú kerámia bevonat módszerét szóló.

Hogyan készítsünk egy divatos dizájnt egy szobához egy fürdőszoba, hogyan válasszuk ki a csempe és hogyan kell használni?

eredeti csempe design a fürdőszobában

Kezdetben megfontoljuk, hogy mi a legalkalmasabb a legveszélyesebb területek - a padló, a képernyő és a kád közelében lévő falhoz -, ahol a burkolólapok elengedhetetlenek. Számukra rendszeres cserépet választhatnak, de miután megismerkedtünk a divatos design érdekes ötleteivel, frissen megnézzük, hogyan kell a fürdőszobába helyezni a szobát.

Aztán meghatároztuk, hogyan kell díszíteni a tér többi részét azáltal, hogy innovatív anyagokat választunk: imitálják azokat a textúrákat, amelyek szokatlanok a fürdéshez, olyan jól, hogy biztonságosan használhatók a belső térben anélkül, hogy félt volna, hogy ezt a szobát hideg fürdőszobává alakítsa felülről lefelé, csempével.

narancs csempe a belső térben

Hogyan válasszunk egy csempe egy látványos padló

Kerámia vagy kő a padlón - a leginkább nedvességálló, tartós és higiénikus bevonat. Hogyan válasszunk egy cserépet úgy, hogy a fürdő belseje modern és stílusos legyen?

A fa alatt

A klasszikus fürdőszobában, amely a romantikus, palotai vagy szigorú klasszikus stílusra helyezi a hangsúlyt, fa textúrával ellátott csempe vaskosárgával, parkettával van ellátva, míg a rusztikus és ökológiai stílusban padlót választanak.

Látszólag, az ilyen padló nem különbözik a fából, és ha a fűtést előre tervezték, akkor kényelmes lesz az érintés.

Kerámia burkolatok ajánlhatók stílusok: klasszikus, ország, szafari, keleti japán, boho, mediterrán, skandináv minimalizmus, modern modern.

laminált csempe

Fehér fény

A "palota" stílusú fürdőszoba padlója - a rokokó, a barokk, az art deco - leginkább a romantikus magasságra helyezi a hangsúlyt, ha fehér fényes vagy márvány lapokat választ. Az elülső nyolcszögletű fehér csempe, amelyet fekete vagy aranyszínű kis négyzetekkel helyezett el, az a megfogalmazás, hogy mi legyen a palota padlója.

A fehér padló frissessége, tisztasága, szelídségét különösen hangsúlyozza, ha a négyszögletes csempe átlósan helyezkedik el.

fehér fényes csempe

Bee méhsejt

A kád hatszögletű csempével körülölelt padló, és elég kicsi - azoknak a választása, akik nagyon jól ismerik a divatos belső tér kialakítását. Egy szép dísz, hasonlóan egy méhsejthez, sokáig nem vette a tervezők szemszögéből nézve, és most nyerte a szíveket a vonalak geometriai harmóniájával.

padló csempe-méhsejt a belső térben

mozaik

Mozaik padló határozottan trend. Hogyan válasszunk egy cserépet a fürdő stílusának függvényében? Az antik és a mediterrán stílus egy szürke vagy kavicsos mozaikot rendel. Természetes kő ideális ebben az esetben, de gazdaságos és egyszerű lehetőségként kiválaszthatja az antik mozaik utánzatát.

Az észak-afrikai hagyományok szerint kialakított belső terek színekkel csillognak, ha marokkói díszítéssel csempéket választanak a fürdő körül lévő padlóra, ahonnan egy patchwork mozaikot hozhat létre - rendszertelen és festői.

A török ​​stílus kiterjedt téglalap alakú kerettel határolt, kidolgozott mozaik díszeket tartalmaz. Ilyen kőszőnyeghez válasszon természetes anyagokat vagy kerámia burkolólapokat, ez a fürdőpadot fel kell melegíteni, hogy fenntartsák a törökfürdővel való társulást.

piros mozaik csempe a fürdőszobában

Az indiai motívumok mozaikja világos paletta, kézzel festett utánzás. A nyugodt öröm és a boldogság légköre egy belső teret tölt be, amelyben mozaikszerű motívumok a padlóról simán áramlanak a falra.

A tetőtéri stílusú fürdőszobában a kontrasztok felvonulása. A nyitott csatornahidakat és a fényűző birodalmi stílusú fürdőt hideg "cement" padlózattal elindítják. Általában ő választja meg a matt, csillogó, természetes és kerámia, utánozza a tégla vagy a kő, amely felett egy nagy zománcozott fürdő a figurált réz lábak hatékonyan emelkedik.

A tetőtéri padlóburkolat kialakítása lehetővé teszi, hogy fehér csempe, akár fényes is legyen, és bár a padlón lévő fürdő kissé elbűvölőnek tűnik - hogyan ellenállni a kísértésnek, hogy a sötét extravagáns padlásban sugárzó tisztaságot hozzon létre?

természetes kőburkolat

Fürdőszobai képernyő

Rendszerint kerámia burkolatokat választanak a fürdő felé nézve: úgy vélik, hogy a tisztaság fenntartása és karbantartása nem egyenlő.

A képernyőn mindig szükség van - a történelmi stílushoz kapcsolódó belső térben - a birodalom, az Art Deco, a Loft, a Provence, a Boho, a Country - egy antik stílusú fürdő lesz a lakás fő díszítése. Gyakorlati okokból ez nem akadályozza meg, hogy beágyazódjon a fülkébe és bezárja azt egy csempézett képernyővel.

A fürdő felé néző vagy a padló "folytatása", vagy gyakrabban fordul elő, valami közös a falburkolatokkal.

csempe falazó példa

Ha a képernyő kialakítása visszhangzik a padlólapra, akkor valószínűleg az ökológiai irányzat stílusa: ország, japán minimalizmus, faház - ahol a fák alatti fürdőkádat a vidéki élethez társulni fogják.

A modern avantgárd belső térben gyakran egy képernyő segítségével figyeli a fürdőt. Aztán ő választja meg a csempe, vagy gazdag, kontrasztos színű, vagy monokróm, de gazdag textúra, háromdimenziós mintázat, összetett konfiguráció.

A mindenütt jelen lévő tégla, pontosabban a csempe, utánozni - a ragyogó fehértől a vörösig és az ultramarinig - kedvelt trend marad. Ez nem meglepő, ha emlékeznek arra, hogy milyen belső térben rendkívül harmonikusnak tűnik: Provence, Loft, Pop Art, Art Deco, Country stb.

fehér mozaik barna mintával a fürdőszobában

Volumetrikus "faragott" rajzok egy monokróm burkolólapon és bonyolult körvonalakkal, amelyek egy domborművel díszítettek, szerves Art Deco és Oriental stílusban.

Hogyan válasszunk csempe a lekerekített fürdőkádra? A válasz sugallja magát - természetesen a mozaikot. A kis mozaik még a képen sem terjedhet: a legegyszerűbb mozaik csempe fényűző.

Expresszív, szokatlanul festői, innovatív csempeanyagok, amelyek hihetetlen dekoratív hatással bírnak:

üvegcserép, beleértve az üveglapok, virágok, gallyak (eco - stílus és minimalizmus)

 • kerámia csempe arany levél vagy más nemesfémek porlasztása (a bohém fürdőszobában),
 • acéllemez utánzat (loft és hi-tech),
 • hüllő bőrimitáció (szafari),
 • textil utánzása (klasszikus)
 • mozaik panelek (keleti, antik, mediterrán stílusú).

egy példa a természetes kő utánzására

Hogyan válasszunk csempe a falaknak

A modern tervezők úgy vélik, hogy olyan fürdőszobát kell fürödni, amely alapvetően nem különbözik másoktól - ugyanolyan hangulatosnak és dekoratív elemekkel kell töltenie, de a burkolólap szükséges - hogyan válasszuk ki?

Először meg kell határoznia, hogy a fürdő felületét mennyire díszítik.

A mennyezetig a kerámiák csak a zuhanytálcába illeszkednek, de a design egységének megőrzése érdekében a "mennyezeti" szintet az egész fürdő számára lehet választani. A kétségtelen kedvence ma a fehér "téglafal". Úgy tűnik, érdekes utánzás tégla nagyon kis csempe, szinte mozaik. A nagy és a kis monokróm csempe kombinációja üdvözlendő.

acéllemez utánzat

Nagyon gyakori, hogy a falakat monokróm vagy ömlesztett burkolólapokkal díszítik a panelek szintjéig, a fal felső részének festésével.

Ha a kád közelében lévő kis falat a nedvességálló bélés számára osztják ki, akkor drágább lehetõségek közül választhat, például természetes márvány, üveg, aranyozott kerámia vagy rózsaszín csempével.

A csempeburkolat alatt lévő területnek csak egy korlátozása hozza a fürdő kialakítását egy új szintre. Az innovatív anyagok hihetetlenül színesek, nem kapcsolódnak pontosan a fürdőszobához - mindössze annyit kell választani, hogy csempézésmentes falakat válasszon, és díszítheti őket, mint ahogyan más helyiségekben - festmények, panelek, textíliák stb.

válaszfal dekoráció nagyon keskeny lapokkal

Ne hagyja ki az új elemeket

A tervezők hajlandóak új típusú csempéket választani a belsőépítészethez: annyira szokatlan, dekoratív, hogy inspirálnak egy exkluzív fürdőszobát létrehozni. Szeretnék ismét a leglátványosabbra összpontosítani.

Drága bőr vagy bőr textúrája

A fürdőképernyő vagy a falak burkolólapjának egy része hüllő bőr textúrájával vagy egzotikus állati bőrmintával kiváló választás a fényűző szafari stílusú belső térben.

mozaik a belső térben

Dekoratív panel - készen és megrendelhető

A modern technológiák lehetővé teszik, hogy rajzokat és fényképeket alkalmazzanak a kőhöz és a kerámiához. A látványos kész panelekkel együtt kiválaszthatja a grafika burkolatát, amely a dekoráció legjobban illik a lakberendezéshez, aki díszíti a fürdő belsejét - a virágoktól és a tengeri motívumoktól a művészi fotográfiáig,

Ömlesztett csempe

Válasszon belső dombornyomott csempe a fürdő belsejébe, hihetetlenül kifejező és elegáns.

Nagy felületeket díszít, de önálló medálokként használható, amelyek a lapos fal hátterében állnak.

A tervezők hajlandók kísérletezni egy ilyen gazdag textúrával. Úgy gondolják, hogy a térfogatáramot nem szabad fürdőre választani, mivel nehezebb tisztán tartani a tisztaságot, de ez nem akadályozza meg sem az ügyfeleket, sem a művészeket: falakat falaznak össze, expresszivitást és érdekes optikai hatásokat eredményeznek.

arany placer mozaik

Üveg meglepetéssel

Ritka újdonság egy átlátszó üveglap, amelyben szirmok, levelek vagy más eredeti betétek olvadnak össze. Az ilyen exkluzív ajánlat még mindig a legelőnyösebb megoldásokat keresi a fürdő belsejében.

Ez a dekoráció díszíti a fal töredékét a fürdőszobában, a képernyőn vagy a partíción. Úgy gondolják, hogy a jól megválasztott világítás növeli a dekoráció 3D hatását.

Glamour: arany és strassz

Különösen azok számára, akik szeretik a luxus hangulatot, a boho és a art deco stílusában kialakított belsőterek, a nemesfémeket utánzó lapok. Aranyozott aranyozott vagy platinával díszített, vagy aranyozott levélpaplanokkal utánozva panelként, mozaikként használható a fal kis töredékeinek díszítésére - és soha nem marad észrevétlen. A Swarovsky kristályokból készült glamour csempe egyszerűen elképzelhető a fürdőszobában, a női budoár szellemében díszítve.

Típusú csempe a fürdőszoba - 3 modern lehetőségeket

Nem olyan régen, amikor a fürdőszobai burkolatokra kerültek, csak kerámiát jelentettek. Jelenleg a helyzet megváltozott, mivel az anyagkínálat jelentősen megnőtt. Ezért javaslom, hogy fontolja meg a különböző típusú fürdőszoba csempe és azok jellemzői, amely segít meghatározni a választás befejező anyagot a fürdőszobában.

A csempe mellett jelenleg sok más csempe opció is létezik.

Bevonatolási lehetőségek

Rendes csempe egy klasszikus befejező anyag, amely mindenkinek ismert. Ezért nem vesszük figyelembe. Ezután elmondom, milyen csempe van a divatban a szokásos kerámiák mellett:

Modern fürdőszoba csempe opciók

Ezután nézze meg az összes bevonatot.

Üveg csempe lehet négyszögletes, négyzet és még kerek

1. lehetőség: üveg

A modern és eredeti belsőterek kedvelői ajánlhatók elsősorban üvegcsempéknek. Ez az anyag tartós edzett üvegből készült. Díszítő tulajdonságainak növelése érdekében az összetételhez úgynevezett hangtompítót adnak, amelyek a felületet valamilyen heterogenitással és festékkel látják el.

A hatszöglemez segít eredeti módon díszíteni a belső térben.

Az anyag leggyakrabban téglalap alakú, téglával szerelve. De ha úgy tetszik, négyzet alakú, kerek vagy hatszögletű csempe lehet. Ezen kívül vásárolhat egy kis mozaikot. Néha a falon elterjedt a különböző képek.

A fürdőszoba falát üvegmozaikkal díszítheti - ehhez külön kis csempe is használható

Méltóságát. Teljesítménye szerint ez az anyag nem kevésbé a kerámiához képest, de bizonyos szempontból még felülmúl. Különösen az előnyök közé tartoznak a következő pontok:

 • Tiszta geometria. A gyártási folyamat során az üveg, ellentétben a kerámiával, deformálódott. Ezért teljesen sík sík és 90 fokos szög;
 • Erő. Az edzett üveg ellenáll a mechanikai igénybevételnek, beleértve a sokkot is;

Az üveg bevonat praktikus és tartós

 • Gyakorlatiasság. A sima felületnek köszönhetően az üveg könnyen tisztítható;
 • Ellenáll az UV sugárzásnak. A színezékek és a minták nem félnek a napfénytől való érintkezésnek, aminek következtében évek óta megtartják fényerejüket. Emellett, mivel hátulról vannak elhelyezve, nem félnek a mosószerek hatásaitól;
 • Tartósság. A fürdőszobai burkolólapok, ha gondosan kezelik, évtizedekig tarthatnak;

Az üveg bevonat könnyen karbantartható.

 • Hygiene. A kerámiától eltérően sűrű, nem porózus szerkezetű.

Az üveganyagok ragasztására cement alapú hagyományos csempe ragasztóval lehetetlen. Ehhez speciális ragasztót kell használni, például a Litoacril Plus-t.

Az üveg ragasztásához speciális akril ragasztót kell használni.

Cons. A hátrányok közé tartozik a lefedettség magas költsége.

Vinyl lehet használni a falak és egyéb felületek.

2. lehetőség: Vinyl

Érdekes megoldás a fürdőszoba PVC-vel vagy PVC anyagokkal való befejezése. Meg kell mondanom, hogy a "PVC csempe" kifejezés gyakran két különböző anyagot jelent:

 • Padló rugalmas (művészeti vinyl). Annak ellenére, hogy ezt a terméket a padlóra tervezték, a saját kezével ragasztva lehet a falakon vagy akár a mennyezeten is;

A fotó - műanyag panelek alatt a csempe

 • Műanyag bélés. Ezek olyan hagyományos műanyag panelek, amelyek vizuálisan hasonlítanak a cserépre. A burkolólapot csak feltételesen lehet megnevezni. Ezért a következő vita a művészeti vinilre összpontosít.

Méltóságát. A fürdőszobai műanyag csempe kevésbé praktikus, mint az üveg - még inkább ellenáll a mechanikai igénybevételnek, miközben higiénikus és tartós. Ezenkívül az anyag számos más pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

 • Nagy design választék. A képet fotónyomtatással alkalmazzák, így a termék képes utánozni bármilyen természetes anyagot, legyen az fa, természetes travertin kő stb.

A vinil megvásárolható onyx, fa és egyéb természetes anyagokhoz.

 • Nem csúszós. Ha ezt a burkolatot a padlóra helyezi, akkor biztos lehet benne, hogy nem csúszik el;
 • Rugalmasság. Ennek köszönhetően nemcsak sima, hanem ívelt felületek is előállíthatók;
 • Egyszerű telepítés. A bevonat szerelési útmutatója meglehetősen egyszerű, leggyakrabban folyékony körmökkel való ragasztáshoz.

Vinyl padló, ellentétben a cserép, teljesen nem csúszós.

Hátrányai. Az anyaganyagnak nincsenek hátrányai. A működésének egyetlen futamideje kb. 10 év. A kerámia és az üveg tovább tart.

A volumetrikus panelek lehetővé teszik, hogy elegánsan és modern módon befejezze a fürdőszobát

3. lehetőség: háromdimenziós

A fürdőszobának minden belseje stílusos domborműveknek tűnik a fürdőszobában. Azt is nevezik háromdimenziós.

A klasszikus stílusú belső térben rombuszok formájában használható a csempe.

Meg kell mondanom, hogy a domborító panelek egy sor különböző bevonatot tartalmaznak, amely magában foglalja:

 • Kerámia. A kerámia texturált csempe nagyon szokatlan és érdekes. Az egyetlen dolog, hogy ki kell választani a megfelelő stílust a belső.

Ha például a belső tér klasszikus stílusban díszítik, akkor a lágy díszítéssel szemlélő rombuszokkal ellátott csempe jól néz ki.

A tengeri stílusban, jobb, ha a bevonatot, festett hullámok. Ha a belső tér a modern stílusok bármelyikében díszítik, absztrakció formájában mintázattal bevonatot használhat;

A bambusz panelek környezetbarát, viszonylag olcsó anyagok.

 • Bambusz panelek. Nagyobb méretűek és mélyebb megkönnyebbülésűek. Ezenkívül ez az anyag rendszerint zökkenőmentes, ami lehetővé teszi, hogy folyamatos mentes felületet hozzon létre.

Három D bambusz panelek préselt zsetonból készülnek. Mivel ez egy növényi eredetű természetes anyag, a nedvességállóság szempontjából alacsonyabb a kerámiáknál és az üvegnél. Ezért nem ajánlatos a szaniter szerelvényekkel való közvetlen ragasztással ragasztani;

A műanyag panelek nem vizuálisan rosszabbak a kerámia és a bambusz társaiknál

 • Műanyag panelek. Vizuálisan nem rosszabbak a bambusz és a kerámia, de ugyanakkor olcsóbbak és nem félnek a nedvességtől, könnyen moshatók.

Ezek mindenféle anyagok, amelyeket el akartam mondani. Az egyetlen dolog, végül megjegyzem, hogy az utóbbi időkben különféle szokatlan csempék kerültek eladásra, amelyek meglepetéssel várják a legigényesebb vásárlókat megjelenésüket is.

Szokatlan, hogy díszítse a fürdőt segítségével csempe alatt tapéta.

Például a díszítés vagy csíkos tapéta lefedettségének értékesítésében megtalálható. Úgy néz ki, mint az eredeti patchwork csempe, pl. utánozva a színes szálakat.

A patchwork dekorálása diverzifikálja a fürdőszoba belsejét

A bevonat minden típusának, ahogy látja, saját előnyei vannak és vonzó a maga módján. Ezért a csempe kiválasztása a fürdőszobához az Ön ízlésétől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

Mielőtt kiválasztaná a padlót, döntse el a helyiség belsejét és a vízvezeték tervezését. Ez összehangolja a fürdőszoba belsejét.

A hazai gyártótól származó üvegmozaik - MIR Mosaic

A

Végül minden fenti bevonat költségét megadom, hogy megkönnyítse a választást: