Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba polcok

A fürdőszobának kötelező eleme a vízvezeték- és kommunikációs rendszereken kívül a fürdőkellékek és kiegészítők tárolására szolgáló bútorok. Azonban a fürdőszoba elhelyezése nem jelenti a bőséges szabad helyet, így a masszív szekrénybútor helyett polcokat.

A fürdőszobában lévő polcok jelenléte miatt a rend fenntartása és a szoba kényelmesebb használata - mindent, amire szüksége van, mindig elérhető. Emellett a polcok lehetővé teszik a zónás fürdőszobát, és vonzóbbá és stílusosabbá teszi őket.

Különlegességek

A fürdőszobai polcokról általában nem csak a falra rögzített polcok, hanem a zárt szekrények és polcok, könyvespolcok, sarokteleszkóp polcok, egyéb fémszárítós fémszekrények is szerepelnek.

A típustól és a tervezéstől függetlenül minden polcnak meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • nedvességgel és korrózióval szembeni ellenálló képesség (ez a fürdőszobában megnövekedett páratartalom miatt);
 • szilárdság;
 • a fürdőszoba becsült méreteinek mérete;
 • biztonság;
 • külső vonzereje;
 • biostabilitással;
 • praktikum és funkcionalitás.

A szerkezetek fő célja a dolgok tárolása (általában törülközők és fürdõlapok) és higiéniai cikkek. A polcok megfelelő kiválasztásával és elhelyezésével a belső tér átalakul, akcentussá válik, vagy vizuálisan bővíti a fürdőszobát.

A polcok különböznek a szekrénybútorok kompaktságától, ergonómiájától és a szereléstől és a rögzítéstől. A polcok használatának köszönhetően még a kis méretű fürdőszobák is multifunkcionálisak és kényelmesebbé válnak.

A fürdőszobák polcai a telepítés módjától és az elhelyezés jellemzőitől függően a következő típusok:

 • padló (álló);
 • sarokszintű;
 • fal (vagy szerelt).

A padló kialakítását általában a következő bútorok jellemzik:

 • A polcok nyitott polcok, amelyek közös fém kerethez kapcsolódnak. A polcok lehetővé teszik, hogy hatékonyan használják a fürdőszoba helyiségét, amelyet a WC felett lévő falak mentén telepítenek. Rendszerint a polcokat törülközők és fürdőlapok tárolására tervezték. A könyvespolc kivitelezése szögletes kivitelben lehetséges - ergonómikusabb modell.
 • Egy másik lehetőség a kis fürdőszobák számára egy kihúzható polc. A polcai átalakítása a méret és a helyszín megváltoztatásával történik, ami miatt a többé-kevésbé tágasabb lesz. A nagyobb kényelem érdekében az ilyen modelleket gyakran bútorkerékkel látják el.
 • A szárítókat ruhák szárításához használják. A szerelt és a falra szerelt modellektől eltérően a helyhez kötött szárítók sokkal kényelmesebbek a használathoz, mert összecsukhatóak és elhelyezettek, például egy szekrényben vagy öltözőben. Ezenkívül az összecsukható szárítók biztosítják a termékformák megőrzését, ami fontos például a vászon, a gyapjú ruhák szárítása során.
 • A fürdőköpeny nem olyan népszerű a fürdőszobában. Kivételt képeznek a mosogató alatti szekrények, amelyek ajtókkal ellátott zárt szekrények. Nem foglalnak el szabad helyet, és egyszerre 2 funkciót töltenek be - a higiéniai kiegészítők tárolóhelyeként szolgálnak, és elrejtik a mosogató kommunikációs rendszert.
 • Polcok - ezek ugyanazok a polcok, de összességében. Magassága általában meghaladja az 1 métert.
 • A fürdőszoba alatti polcok általában önállóan vannak felszerelve és praktikusak - nem szabad helyet foglalnak el, de háztartási vegyi anyagokat, vödröket és rongyokat tárolhatnak. Mindezek a tárgyak a kíváncsiskodó szemek elől rejtve csúsznak fürdőkádakkal. Ajtóként szolgálnak.
 • A függők hasonlóak a folyosókon és folyosókon található struktúrákhoz. Főleg fémből készülnek. Törölközők, fürdőköpenyek elhelyezhetők az ilyen fogasoknál.

A sarokszerkezetek különösen kényelmesek a kis méretű fürdőszobákban, mert nem szabadulnak el a szabad helyektől. A legnépszerűbb változatok közé tartoznak a polcok és polcok, zárt szekrények és nyitott polcok. Mindegyiknek van egy háromszög alakja.

A kompakt sarokpolcok gyakran a mosógép vagy a fürdőkád tetején helyezkednek el. A modell magában foglal 2-3 szintet, maguk a polcok kis kerítésekkel vannak ellátva, ami megakadályozza, hogy a polcokon tárolt palackok és buborékok ne csússzanak és ne essenek le. A legmegfelelőbbek a perforációval ellátott fém és műanyag modellek.

Számos sarokpolc a tapadókorong. Előnyük a mobilitás. Szükség esetén gyorsan megváltoztathatja a polc helyét. A telepítéshez nem szükséges a tartó és a varrott fal felszerelése.

A szerelt típusú falszerkezeteket aktívan használják kis helyiségekben, ahol rögzített álló tárolók lehetségesek. A falra szerelhető modellek felszerelésére előtetők vannak.

A speciális sarokpolcok teleszkóposak. A "vak" sarokban vannak elhelyezve, ahol más struktúrák telepítésére lehetetlen. A teleszkópos polcok általában műanyagból készülnek, de erős tartószerkezettel rendelkeznek. Ha egy ilyen polc 4-5 réteggel rendelkezik, könnyen cserélheti a szekrényt.

A fontos pillanat - a felhasználó beállíthatja a polcok pozícióját, a magasságuknak a saját belátásuk szerint történő változtatásával. A teleszkópos eszközök könnyen felszerelhetők - a fürdőszoba és a mennyezet, vagy a fal és a másik merőleges fal közé vannak befogva (ha egy modellről beszélünk a szopókon).

Teleszkópos polcok használata kényelmes a sarokban a fürdő felett. Tartják a szükséges kozmetikumokat napi használatra. Általában egy kétszintes vagy háromszintű struktúra elegendő egy 3-4 fős család számára. Kényelmesen, ha az alsó részen ilyen polcra van mosdókonyhák horogja.

A fürdőszobában tárolt legkedveltebb szerelt szerkezetek között vannak:

 • Biztosított. Ezek általában kompakt modellek, de ha törölközőket és más fürdőszobai textíliákat tárolnak rájuk, a szárító által elfoglalt terület jelentősen megnő.
 • Fűtött törölközőtartók - a falon elhelyezett, törülközők szárítására szolgáló állóeszközök. Többféle törölköző melegítő is létezik:
 • Az első egy rácsos függesztő, a törülközők szárítása a természetes szellőzés hatására történik.
 • A második típus a központi fűtési rendszerhez kapcsolt cikcakk vagy trapéz alakú csövek. Az ilyen készülékek nagyon kényelmesek, mivel nemcsak a textíliákat szárítják, hanem a fürdőt is felmelegítik.
 • Vannak olyan radiátoreszközök, amelyek fűtési fűtőelemekkel rendelkeznek, amelyek a hálózatra csatlakoztatva működnek.
 • A szekrények egy doboz, polcokkal és ajtóval. Ergonómikus és praktikus használat esetén a szekrények általában a mosogató felett vannak (majd tükör van az ajtó külső oldalához) vagy mosógéphez.
 • A fürdőszoba fölötti polcok hasonlóak a sarokhoz, de négyszögletesek vagy négyzet alakúak, és a fal mentén helyezkednek el, nem a sarokban. Általában a mosdókagyló, a fürdő, a WC közelében helyezkednek el.

A fürdőszoba fölötti polcok felépíthetők. Úgy gondolják, hogy ez az opció az egyik legmegfelelőbb és ergonómikusabb, bár az ilyen eszközök megszervezését a fürdőszoba javításának szakaszában kell végrehajtani. A fal melletti falon egy gipszkarton és fém profilok polcai vannak, amelyeket csempe burkolatokkal (ugyanúgy, mint a fürdőszoba falához hasonlóan) takarja. A kapott polc samponok és egyéb kozmetikumok számára alkalmas, amelyeknek mindig hozzá kell férniük. A polc nem történik, nem emelkedik fel a fürdőszobában, és könnyen tisztítható.

 • A függönyöket fürdőköpenyek és törülközők lógására is használják. Horgok vannak a falhoz rögzítve. A padozatoktól eltérően a falikarok nem sok helyet foglalnak el, és nem kockáztatják a felborulás veszélyét, ha helytelen (egyoldalú) helyzet vagy túl sok a dolguk a vállán. Azonban a fali modellek elszakíthatják magukat a falról (ha ragasztják őket), vagy túl nagy terhelés esetén törnek.

A csuklós kivitelek valóban ergonomikusak, azokat a vízvezeték vagy a bútor fölé kell helyezni. Más szóval, az ilyen polcok alatt a padlón lévő helyet be kell foglalni.

A felszerelés módjától függően polcok tartoznak a tépőzárral vagy a mellékelt támasztókhoz vagy tüskékhez rögzítve. A ragasztószalaggal ellátott eszközök kiválasztásánál előnyben kell részesíteni a ragasztószalag polcainkat. A falra rögzített tapadókorongokkal is felszereltek. Ezután a tapadókorongot egy speciális sapkával lezárják, amely vákuumot biztosít. Az ilyen eszközök sokféle súlyt képesek ellenállni, és nem csúsznak le durva felületről.

A polcok zárt és nyitott. Az elsőek hatalmasak a süket ajtók jelenlétének köszönhetően, de lehetővé teszik számukra, hogy elrejtsék a tárolt tárgyakat a kíváncsiskodó szemekből, és megvédjék őket a portól. A kényelem érdekében az ilyen ajtók ajtójának gyakran van tükrük. A nyitott polcok nem rejtik el, mi van rajtuk tárolva, de kevesebb helyet és helyet foglalnak el, könnyebbek és légiesebbek.

A hosszú fürdők kedvelői, valamint azok, akik ezt a folyamatot olvasják, értékelni fogják a polc-tálcát. Ez egy kicsi szélességű "tábla", amely a hídhoz hasonlóan a fürdőszobának egyik oldaláról a másikra dobál. Kiderül, egy kis asztal vagy tálca. Sok modell fel van szerelve alátétekkel a könyv vagy hornyok alatt, például egy pohár borral.

anyag

A felhasznált anyagok tekintetében a fürdőszoba polcai:

 • Műanyag. Jól tolerálják a nedvességet, változatos kialakításúak, a könnyedséggel, alacsony költséggel jellemezhetők, de mechanikai károsodásnak, penészedésnek vannak kitéve. A műanyag modellek kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a perforált aljzatú termékeket. Ebben az esetben nem halmozódnak fel a nedvesség.
 • Metal. Az ilyen tartós, vonzó kültéri minták, amelyek nem tudnak ellenállni a vízzel és vízgőzzel való közvetlen érintkezésben, rozsdásodhatnak. E tekintetben a krómozott polcokat vagy rozsdamentes acél termékeket praktikusnak tartják. A krómozott felületű termékek modern belső megjelenésűek.

Ha a fém polcok kivételes változatát keresi, fordítson figyelmet a kovácsolt modellekre, valamint a félig antik bronz polcokra. Ezek a lehetőségek vonzóvá válnak az ország stílusában, a Provence-ban, a klasszikus előadásban.

 • Gipszkarton. Ezek a polcok a fürdőszoba javításának szakaszában vannak felszerelve. Általában a fülkébe van szerelve, és ugyanolyan anyagból készülnek, mint a fürdőszoba bélése (általában csempék). Előnyük az ergonómia, a tartósság, az a képesség, hogy a legmegfelelőbb egy adott polcra, vonzó megjelenés.
 • A kerámia és üvegmodellek többnyire kis méretű díszítő polcok. Az ilyen szerkezetek nedvességre érzékenyek, de nagyon törékenyek. A kerámiákat és az üvegeket általában más anyagokkal együtt használják.

Az üvegpolcok alapja az edzett üveg, mely a tartósságot a hagyományos üveghez képest biztosítja. Mechanikus ütközés és ütés hiányában az ilyen polcok tartósak. Különösen vonzóak a hátsó megvilágítású üvegmodellek, amelyek lehetnek a beltér "kiemelése".

 • A keményfából és MDF-ből készült polcokat a tartósságuk, az alacsony súlyuk és a tiszteletre méltó megjelenésük különbözteti meg, de a fürdőszoba magas páratartalmának feltételei között az ilyen polcok rövid életűek. Kivétel a speciális víztaszító vegyületekkel impregnált fadobozok. A szerkezetek zárójelekkel, pántokkal vagy sarkokkal vannak rögzítve.

méretek

A fürdőszobába szerelt polcokat úgy tervezték, hogy "kirakják" a szobát, és a tárgyak és kiegészítők tárolására szolgálnak. Azonban a helytelen választás vagy túlterhelés a tárolt tárgyak, a szerkezetek látszólag hanyag, és a fürdőszoba kevésbé rendezett. Ebben a tekintetben fontos kiválasztani a megfelelő méretezési adatokat méret szerint.

A keskeny polcok vagy polcok "elindíthatók" a padlóról a mennyezetre. Ebből a szobából csak előnyös, mert vizuálisan magasabb lesz. A tágas fürdőszobák esetében jobb, ha szélesebb lehetőségeket választasz, valamivel magasabb magasságban, mint a fal közepén, polcokon vagy polcokon.

A polcok méretén kívül fontos gondoskodni a helyes elhelyezésről. Tehát a polcokat és a törülközőkhöz való horgokat közelebb kell tenni a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz. Az optimális távolság 60-70 cm, ebben az esetben a szerkezetek kissé alacsonyabbra vannak helyezve (140-150 cm magasságban a padlóról), míg a horogoknál jobb, ha egy helyet választanak (160 cm-t a padlóról). A gyermekek számára jobb, ha különálló kampókat vásárolnak, és gondoskodnak a gyermek növekedéséről.

A fogkefék és a fogkrém tárolására szolgáló kialakítás általában a mosogató és a tükör közötti falon van rögzítve. Kívánatos, hogy a tükörtől 15 cm-ig a polcig maradjon, és legalább 30 a polc és a mosogató között.

szín

A természetes fanyar árnyalatok, valamint a barna kávés paletták lehetővé teszik az otthoni melegség és kényelem fürdő jegyzetének belsejét. Jól néz ki a csempézett fürdőszobákban. A csempe, mint általában, egy bizonyos hidegséggel és súlyossággal társul. A fa kiegészítők használata lágyítja ezt a hatást. Emellett a fából készült bútorok mindig elegánsnak és tiszteletre méltónak tűnnek.

Ami a műanyag modelleket illeti, elégedettek a színbőséggel. Fontos olyan termék kiválasztása, amelynek műanyaga ömlesztve van festve. Ezzel a technológiával a pigment egyenletesen eloszlik a nyersanyagokban, és a teljes vastagságot foltolja. Ennek eredményeként egy rózsaszín polc vagy bármely más élénk színű termék megőrzi árnyékát az egész életciklus alatt. A színes műanyag polcok hátránya az, hogy a felszínén azonnal észrevehető a szárított vízcsepp.

A színes polcok inkább a belső tér hangzásához tartoznak. A drágább polcok modellje lehet krómozott, sárgaréz vagy aranyozott felületek szimulálása. Megfelelő opció kiválasztása után kényelmesen össze lehet kötni egy ilyen polcot szaniterekkel.

Stílus és design

A polcok formájának nemcsak ergonómikusan kell elhelyeznie a szükséges kellékeket és textíliákat, hanem összhangban kell lennie a belső tér stílusával.

Mindegyik irányt bizonyos jellemzők jellemzik, amelyeket a bútorok megjelenésében tükrözni kell.

 • A klasszikus belső térben egyszerű geometriai alakzatok - téglalap, négyzet, trapéz alakú - kiválaszthatók. A polcokat általában fából, kőből, üvegből választják. Vannak faragott elemek, aranyozott állványok és szerelvények, kovácsolt tartók.
 • A romantikus - ugyanazok a lehetőségek, de lekerekített sarkok, valamint ovális, kerek, félköríves.
 • A minimalista belső kialakításhoz kis polcokat kell választani üvegből vagy MDF-ből. A fürdőszoba egy kis területével vagy a fülkék jelenlétében választhat egy megfelelő lehetőséget a kerekeken lévő niche méretére.
 • A csúcstechnológiájú belső terekhez fém- vagy kombinált polcokat vehet fel, amelyek króm vagy üvegfelületeket ötvöznek.
 • A neoklasszicizmus és art deco esetében a fa textúrák relevánsak: dió, tölgy, wenge fémtartóval vagy szerelvénnyel.
 • A nyugodt, modern belső terek lehetővé teszik a csempével vagy mozaikokkal bélelt beépített polcokat. Ha elegendő mozaikot választasz, akkor egy ilyen polc a keleti stílusban a belső tér kiegészítője és díszítése lesz.

Vizuálisan növelni a fürdőszobában javasolt bútorok magasságát vízszintes részekkel. A lépcsőkben telepített polcok vizuálisan bővítik a helyiségeket. Ehhez használhatod az ajtók tükrös fali szekrényeit is.

Az üvegpolcok, ha nem higéniai termékeket kapnak, vizuálisan is kibővíthetik a teret. Javasolt kombinálni őket más üvegfelületekkel, például egy zuhanykabin vagy fürdõ áttetszõ ajtajával.

A fém polcok mind a klasszikus, mind a modern belső térben egyformán jól mutatnak. Ha a megfelelő típusú tartozékot választja egy sárgaréz fogantyúval vagy kovácsolt elemekkel, kiegészíti a fürdőszoba hátsó belsejét. A fém termékek harmonikusan kombinálódnak kővel, fával és üvegfelületekkel.

Gyakran előfordul, hogy a műanyag vagy fém sarokmodellek unalmasnak és arctalannak tekinthetők. Egy ilyen nyilatkozat téves, amikor a tervezési termékekre vonatkozik. A sarokmodellek alakjának és alakjának jellemzői lehetővé teszik számunkra, hogy beszéljünk a külső hasonlóságról a fák ágakkal. Az eladásra szokatlan sarokpolcok találhatók, madárfák ágaként. Biztosan mondhatjuk, hogy hitelesnek tűnnek, és még a legszegényebb fürdőszobát is díszítik.

Hogyan válasszunk?

Mivel a fürdőszoba folyamatosan érintkezik a vízbútorokkal, előnyben kell részesítenie a nedvességálló termékeket. Az is fontos, hogy a méretek mérete megegyezzen a helyiség méretével. A nagyméretű polcok és a hosszú polcok nevetségesek a kis fürdőszobákban.

A vásárlás előtt alaposan meg kell mérni a fürdő területét, át kell vinni egy megfelelő méretarányú papírra. Ezután meg kell próbálnia a lehető legpontosabban a rajzon a vízvezeték és a kommunikáció helyét. Ezt követően megtervezheti, hogy hol és milyen bútorokat telepítsen.

Fontos meghatározni a polcok költségvetését és színeit. A következő lépés annak meghatározása, hogy milyen típusú anyagot készítenek a polcról. Ha fából készült termékeket vásárol, és megtervezi azokat, akkor azonnal vásároljon jacht lakkot. Meg kell dolgozniuk a vágóhelyeket, ezáltal megakadályozva a nedvesség elérését.

A fürdőszobába kerülő polcok nem racionálisak a fából vagy a korrózióra hajlamos anyagokból. Előnyben részesítjük a beágyazott modelleket, amelyeket a csempe alá vágunk. Ez a design ergonómikus és biztonságos (a fürdőzésre szoruló személy nem kockáztathatja a fejét a polcokon), hosszú évekig tart, anélkül, hogy bonyolult ellátást igényelne.

A mosogató polcoknak nem szabad túlságosan túlnyúlniuk a mosogató és a tükör mögött, és feltétlenül egységesnek kell lenniük a stílus szempontjából. A többiek számára teljes kreatív szabadságuk van. A legelterjedtebbek a műanyagból vagy üvegből készült polcok.

Ha a kis helyiségek zárt kialakítását választja, jobb, ha a szekrényeket és a szekrényeket a rekesznyílással választja. A tágas szobákhoz hasonló ajtókkal és swing ajtókkal rendelkező polcokat is használhat.

A por polcja általában műanyagból készült és a mosógép fölé van szerelve. Kombinálható más opciókkal vagy a ruhanemű gép színének megválasztásához. Rendszerint semleges fehér. Győződjön meg róla, hogy a polc és a kötőelemek ellenállnak a por tömegének, valamint légkondicionálóknak és egyéb eszközöknek a tisztításhoz.

Nem ajánlott az egész porcsomagot felhelyezni a csuklós polcra. Ezenkívül esztétikainak tűnik, de a csomag súlyos súlyával az ezred eltörhet. Sokkal kényelmesebb a kis dobozok használatát, ahol a port öntik. A maradék tárolható egy polcon a fürdő vagy más zárt részek alatt.

Samponok, mosogatószerek és higiéniai termékek esetében jobb beépíteni a beépített polcot a fürdő felett vagy egy szögletes modellt vásárolni. A fal maradék szabad területe a szerelt polcok, polcok vagy akasztók alatt azonosítható.

Gyártók és vélemények

Az európai gyártók vezetője a Villeroy német márka Boch. A vízvezetékgyártás mellett a gyártó a fürdőszobába kiegészítőket és polcokat gyárt. A termékek felkeltik azokat, akik értékelik a kiváló minőségű és nem szabványos megoldásokat keresnek.

A gyűjteményekben borvörös színű bútorok, félköríves szekrények, világos türkiz szekrények találhatók a mosdó alatt. Azonban vannak teljesen hagyományos lehetőségek - fehér, bézs modellek, valamint polcok utánzása egy fa felület. A legtöbb tartozék 4-5 színváltozatban érhető el, amely lehetővé teszi, hogy megtalálja a legmegfelelőbb árnyalatot.

Ezek az ezredek kiváló minőségű osztrák és német kiegészítőkkel rendelkeznek. Fogantyúk - krómozott, sárgaréz, vannak modellek bronz, arany fogantyúval. A termékek élettartama - 5 és 10 év között (a modelltől függően). A hátrány a magas költségek.

Ha tetszik a természetes fából készült kényelem, figyeljen a spanyol (vagy inkább a közös spanyol-orosz) gyártó Roca polcaira. Nedvességálló forgácslap bútorokból áll, 3 árkategóriában - gazdaságos, közepes és prémium kategóriákban kapható. A gyűjtemények többségét padlóállványok, szekrények, tokok, valamint moduláris készletek képviselik (azok elemei könnyen változnak egymás között, ami lehetővé teszi a készlet megjelenését). Az előnyök a bútorok ergonomikus mérete, a nedvességálló tartós bevonat, a krómozott és sárgaréz hardverek jelenléte, valamint az ajtók zökkenőmentes lezárására szolgáló mechanizmusok.

Egy másik márka, amelynek gyűjteményében polcok és egyéb fából készült fürdőszobai bútorok találhatók, Cersanit. A termékek alapja - nedvességálló bevonatú forgácslemez, a fő paletta - minden fa árnyalata, valamint fehér. Hagyományosan minden gyártott termék 2 csoportra osztható - kis helyiségekben (például 36 cm széles mosogató szekrényekhez) és tágas helyiségekhez (2 m széles mosogató aljához).

A fából készült, vagy inkább bambusz termékek az Umbra Aquala egyedülálló szerkezettel rendelkeznek, és a szobában meleg és kényelmes légkört töltenek be. Előnye nem csak az anyag környezetbarát és tartóssága, hanem a különböző árnyalatok - a könnyű fától a majdnem fekete tónusokig. A márkájú termékek számos választási lehetőséggel (kb. 25 gyűjtemény) és széles árkategóriával büszkélkedhetnek.

Ha kompakt fürdőszobai bútorokat keres, nézze meg a hazai Triton cég javaslatát. A legtöbb termék (és körülbelül 50 gyűjtemény) laminált vagy zománcozott forgácslapból készül. A polcok átlagos mérete 45-120 cm, sok padló és felfüggesztett modell (amely ritkán megtalálható az orosz gyártóknál). A termékek ára jóval alacsonyabb, mint a nyugati társaik költsége. Azonban a felhasználók szerint a polcok megduzzadhatnak a gyakori vízzel való érintkezésből.

Bútorok a "Hruscsov" és hasonló kis helyiségek található az "Aqua Rodos" sorban. A márkájú termékek elégedettek az optimális minőséggel és a megfizethető árral a szokásos vevők számára.

Fürdőszoba polcok

 • ABS műanyag
 • fém
 • alumínium
 • alumínium
 • bambusz
 • vas
 • edzett, matt üveg
 • sárgaréz
 • fém
 • fém
 • Rozsdamentes acél
 • műanyag
 • műanyag
 • gumi
 • acél
 • üveg
 • Chrome acél
 • cink
Alkalmazni
 • Balvi
 • Mayer és Boch
 • PRIMANOVA
 • REGENT inox
 • Sanartec
 • Stardis
 • árnyék
 • Wasserkraft
Alkalmazni

Iratkozzon fel hírlevelünkre és mentse el!

Hétfőtől péntekig
8:00 - 20:00 moszkvai idő

Ingyenes hívások
a régiókból

© Dommio.ru 2012-2018 - Online áruház

Visszajelzés ügyfeleinkről

Minden értékelés

Gratulálunk, Ön egy egyedülálló promóció egy tagja a DOMMIO boltban.

Tanúsítványt adunk Önnek 300 rubelért. az első vásárlás a boltban. *

A program kódja 1pokupka

Csak adja meg a kódot a kosár speciális mezőjébe, vagy adja meg a megrendelésben szereplő megjegyzéseket.

Kínálunk több mint 40.000 a legjobb otthoni áruk szállítási Oroszország egész a kategóriák:

* A tanúsítvány érvényes, ha a megrendelés összege 3000 rubel.

Polc a fürdőszoba - 60 kép szokatlan design ötletek

Bármi legyen is a fürdőszobában, vonzónak kell lennie, de nagyon funkcionálisnak kell lennie.

Természetesen a szépen elvégzett javítások, valamint a drága és magas minőségű vízvezetékek sok problémát megoldanak, de mindkét probléma megoldásához tartozékokat kell használni.

Jelentős esztétikai és funkcionális szerepe van a fürdőszoba polcának.

Polcok és szerelés

Különböző anyagok, amelyekből polcok készültek - üveg, műanyag, valamint acél. Ezenkívül van különbség a telepítési folyamatban. A fürdőszoba polcai szögletesek lehetnek, lóghatnak, és beépíthetők is.

Fali polcok

A fürdőszobába szerelt polcok ma nagyon népszerűek, bár gondos telepítést igényelnek, különösen akkor, ha a fürdőszoba nagyon kompakt, mert az ilyen polcok erősen "ellopják" a hasznos helyet.

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba még ne legyen kisebb, mint most, érdemes felakasztani a polcokat, ahol már helyet foglaltak, vagyis a mosógép fölött. Az ilyen polcok felszerelése néhány percet vesz igénybe.

Corner polc

Minden fürdőszobában van egy sarok polc a fürdőszobában, mert a sarkok többnyire üresek. Miért hagysz üresen, ha minden szabad centiméter hasznosítható.

beállítás:

 • A csavarokra.
 • Egy speciális teleszkópos tartozékon.
 • A fürdőszobában lévő műanyag polcok a tapadókorongokra vannak szerelve. A telepítés kényelmes, egyszerű, bár a terhelés minimális.

Álló polcok

A padló polc a tökéletes megoldás bárkinek, aki tágas fürdőszobával rendelkezik, mert dekoráció lesz. A polc tágas. A detergensek mellett egy ilyen polc illeszkedik és készlet törölközőt is kap.

Ezen kívül a polc a törülközők a fürdőszobában lehet kétféle - sarok, fal.

Beépített polcok

Annak érdekében, hogy az egyediség a fürdőszoba, gyakran használnak süllyesztett polcok, amelyek díszítik díszek. Az ilyen polc költsége magas, mert rendelésre készül.

Üveg polcok

A nagyon kis méretű helyiségekben az üvegpolcokat használják a fürdőszobában, mert elegánsak és stílusosak.

Sőt, megfelelő használat mellett a polcok kibővíthetik a helyiséget. A fő szabály - ilyen polcokat nem lehet felhalmozni kiegészítők. A polcok változatos megjelenésűek.

A polc alakja és színe bármilyen lehet.

Az üvegből készült polcok egyszerűek a napi gondozásban, a víz hatása alatt egyáltalán nem romlanak, a hőmérsékleti cseppek tökéletesen karbantartottak.

Az ilyen polcok hiánya az, hogy gyenge kötődéssel megszakad és kárt okozhat.

További információk itt:

Rozsdamentes acél polcok

A fürdőszobába tartozó fém polcok egyáltalán nem félnek a nedvességtől. Ráadásul ezek a polcok tökéletesen illeszkednek a nagyon szigorú fürdőszobai tervezéshez. Az ilyen polcok formája különböző lehet:

 • Ovális, kerek, félkörívek - lehetővé teszik, hogy lágyságot hozzanak a fürdő belsejébe.
 • A helyiség szigorúbbá tétele egy négyzet alakú, téglalap alakú polccal.
 • Elengedhetetlenek a saroktípusú polcok, amelyek nagy mennyiségű csövet és edényt képesek elszállítani.
 • A szoba vizuálisan bővíthető vízszintes polcok használatával.
 • Az ajtókkal ellátott polcok higiéniai cikkek tárolására használhatók.
 • Használja a speciális polcokat törölköző szárítással.

Tükör polccal

Polc kiegészítő, minden fürdőszobában szükséges, de mégis tartozék. De a tükör nélkülözhetetlen tulajdonság.

Gyakran, speciális funkciók eléréséhez használjon tükröt polcokkal a fürdőszobában. Az ilyen polcok feladata - kényelem.

A polccal ellátott fürdőszobai tükör különböző lehet alakban, négyzet alakban és bármilyen eredeti formában.

A különféle tervezőhelyeken a hálózaton lévő fürdőszobában lévő polcok fényképeit megtekintheti, hogy megtudja, hogyan történik a tartozékok beszerelése.

Fürdőszobai polcok

Corner polc OBI 3 szint fém

Polc fürdőszobahoz OBI Anaga 56 x 23 x 43 cm

Sarokpolc Vanstore 3 szint kék füllel

Verran polc a mosogatórongyok falrácsához 21 x 8 x 8 cm

Polc SIBO JAZZ üveg

Polc Verran Valódi sarok 2 réteg 19,5 x 19,5 x35, 5 cm

Polc Vanstore Modern sarok 3 réteg

OBI fém fürdőkosár

Polc VANSTORE fürdőszoba sarok krómozott fém

Sarokpolc SLIM 2 rétegű króm 18x25

Polcfal Fixsen Classic négyszögletes

Polc Verran Ambiss téglalap alakú

Vékony polc szögletes mély 22 x 22 x 10.5 cm

Polc Vanstore Modern sarok 2 szint

Verran sakk falitartó Négyszögletes

Fürdőszoba polc AM.PM Like

Üveg polc AM.PM Joy 50 cm

A polc Verran Accord fali négyszögletes fém sánta

Polc Verran Largo fal téglalap alakú

Polc Verran szögletes 19х8,5х19 cm

Polc Verran Real szögletes 21x80x21 cm

Vanstore sarokpolc 2 szint kék füllel

Polc AM.PM Joy glass corner 20 cm

Verran polc szögletes 2 szint 19x28,5x19 cm

Legutóbb megtekintett

Vásároljon krómozott fürdő polcokat az OBI online áruházban

Az OBI épület online áruházában krómozott sarokpolcokat, téglalap alakú modelleket és bármit is lehet vásárolni. A design alapja fémkeret. A krómozott bevonat látványos tükör fényt kölcsönöz a felületnek, és megbízhatóan védi a termékeket a korróziótól és az agresszív környezeti hatásoktól. Az edzett üvegből, fémből vagy műanyagból készült polcok lehetővé teszik, hogy az összes szükséges fürdő tartozékot elhelyezze. A szintek száma a módosítástól függ. Egyes modellek törölközőtartókkal vannak felszerelve, ami nagyon kényelmes, ha nem lehet fűtött törölközőt felszerelni.

Az OBI online katalógusban bemutatott falipolcok előnyei:
• a modellek tökéletesek a klasszikus és ultra-modern belső kialakításhoz;
• a fém alap nagy szilárdságot és stabilitást biztosít a terméktervezéshez;
• a krómozott felület tulajdonságai miatt magas szintű higiéniát biztosít és könnyen tisztítható minden szennyeződéstől;
• a jelentős kapacitású kompakt méret lehetővé teszi, hogy a polcot a legkényelmesebb helyre helyezze;
• a termékek könnyen felszerelhetők, és a design maszk díszítő elemei a falhoz való csatlakozás területét.

A helyszínen található krómozott fürdőkádak ára nem különbözik a moszkvai és más Oroszországi régióin belüli OBI hipermarketek árától. Bármelyik kényelmes időben alacsonyabb áron is kiválaszthatja a szappanbuborékot, a toalettpapírt vagy a folyékony szappanadagolót az online katalógusban.

A krómozott sarokpolcok megvásárlásához csak rendeljen online rendelést. A terméket a legközelebbi OBI boltban veheti fel, vagy használja az ajtó-ajtó szolgáltatást. A futár megfelelő időben hozza meg vásárlásait és elfogadja a fizetést (készpénz). A szolgáltatás elérhető a városokban: Moszkva, Szentpétervár (St. Petersburg), Bryansk, Volgograd, Yekaterinburg, Kazan, Krasznodar, Nizhny Novgorod, Omsk, Ryazan, Saratov, Surgut, Tula.

Fürdőszobai polcok

Szállj szeptember 11-én (felár)

erdész; Oroszország; 20 cm × 20 cm × 62 cm; Metal.

Szállj szeptember 11-én (felár)

erdész; Oroszország; 20 cm × 20 cm × 29 cm; Metal.

326. 03 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szállj szeptember 11-én (felár)

124. 95 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szeptember 11

SHARE; tehergépkocsi; Kínában; 25 cm × 11 cm × 7 cm; Műanyag, fém.

Szállj szeptember 11-én (felár)

Oroszország; 45 cm × 25 cm × 18 cm; Metal.

139. 00 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szállj szeptember 11-én (felár)

SHARE; Kínában; 28 cm × 15,5 cm × 22 cm; Műanyag, fém.

360. 36 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szállj szeptember 11-én (felár)

265. 00 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szállj szeptember 11-én (felár)

SHARE; Kínában; 26 cm × 12 cm × 32 cm; Metal.

Szállj szeptember 11-én (felár)

Oroszország; 18 cm × 28 cm × 85 cm; Metal.

58. 90 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szeptember 11

SHARE; tehergépkocsi; Kínában; 16,5 cm × 7,5 cm × 6 cm; Metal.

Szállj szeptember 11-én (felár)

BEROSSI; Berossi "Stella"; Belarusz Köztársaság; 21 cm × 21 cm × 202 cm; Műanyag.

221. 76 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szállj szeptember 11-én (felár)

Szállj szeptember 11-én (felár)

erdész; Oroszország; 20 cm × 20 cm × 49 cm; Metal.

617. 50 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szállj szeptember 11-én (felár)

170. 87 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szállj szeptember 11-én (felár)

SHARE; Kínában; 16 cm × 42 cm × 16 cm; Metal.

Szállj szeptember 11-én (felár)

Szállj szeptember 11-én (felár)

BranQ; Oroszország; 32 cm × 17,2 cm × 42 cm; Műanyag.

Szállj szeptember 11-én (felár)

Szállj szeptember 11-én (felár)

265. 83 dörzsölje. - nagy nagykereskedelem

Szállj szeptember 11-én (felár)

Rendeljen most!

A Partner termékekkel megjelölt termékeket külön rendelheti, anélkül, hogy tárcsázta volna az Ön területének minimális összegét (10 000 rubel). Bővebben

Most nem használja a webhely összes funkcióját

A böngésző beállításaiban a cookie-kkal és a helyi tárolókkal történő adatcsere le van tiltva, ami a webhely helytelen működéséhez vezethet.

Fürdőszoba polcok

Lásd még

A fürdőszoba polcja nem csak funkcionális, hanem egy belső tulajdonság is

Számos mód van a hely optimalizálására. Néhányan próbálnak speciális szekrényeket vagy szekrényszekrényeket elhelyezni, hogy elrejtsenek mindenféle testápolási termékeket, fogkeféket, fogkrémeket és egyéb tartozékokat az emberi szemtől távol. De nem mindig van hely a bútorok számára, és egy polc jelenléte esetén a fürdőszobában sokkal könnyebb hozzáférni a gyakran használt dolgokhoz. Az ilyen kiegészítő felületek mindig egy funkciót látnak el, de ez nem okozta a tervezők számára, hogy korlátozzák létrehozásukat. Ezek lehetnek:

 • Különböző anyagokból készül: üveg, acél, fa, műanyag;
 • Különböző beépítési tulajdonságokkal rendelkeznek: szerelt, sarok, padló stb.;
 • Bármely tervhez integrálva.

A fürdőszobai polcok nem csupán a tér optimális kialakítását segítik elő, hanem harmonikus kombinációval is rendelkeznek a vízvezeték-szereléssel és faldíszítéssel, mindenképpen a tervezés szerves részévé válnak. A kedvező légkör mindig javítja a házban élők hangulatát.

Vásárolhat egy polcot a fürdőszobában az Ön igényei szerint a "zuhany"

Ugyanakkor a virtuális házban lévő falra szerelhető polc árai jóval alacsonyabbak, mint a kiskereskedelmi árak. Válasszon egy lehetőséget egy nagy katalógusból, mentse el, szerezze be a gyártók tanúsítványait és segítséget nyújt a választásból.

Polcok a fürdőszobához - anyagok kiválasztása, optimális kialakítás és a megfelelő kezek felszerelése (110 fotó)

Óriási talapzatok és fali szekrények már régóta a múltban, modern fürdőszoba design nem fogadja el a rendetlenséget. A fürdőszoba kényelmes, kényelmes és vonzó megjelenésű, akkor gondosan mérlegelnie kell a bútorok választékát. Ecsetek, mosogatószerek, törölközők, higiéniai cikkek és kozmetikumok mindig helyesek, ha a megfelelő polcot választja. Mi a helyzet, lásd alább a cikkben.

A cikk összefoglalása:

Polc kiválasztása a fürdőszobában helyesen

Minden tervező fő feladata az ideális polc kiválasztása, amely kielégíti a lakók igényeit, harmonikusan illeszkedik a belső térbe, minimális helyet foglal el és minden szükséges dolgot befogad.

Kicsi és nagy, beépített és felfüggesztett, padló és polcok tapadókorongokkal - a választás óriási, ezért vásárlás előtt alaposan meg kell fontolnia minden részletet, különösen a gyártási anyagot.

Leggyakrabban a polcok ilyen anyagokból készülnek:

A fa - a kényelem és a nemesség szerelmesei értékelni fogják a fából készült polcot. Fontos szem előtt tartani, hogy a fürdőszobában magas a páratartalom, ezért nedvességálló fából készült termékeket kell választani és különleges megoldással kezelni.

Fém - megjeleníthető, tartós és megbízható, de drága polcok, amelyek megfelelő gondosságot igényelnek. Ha nem törölje le a terméket, hamarosan elszíneződik a felületen, majd rozsdát.

Műanyag - praktikus, speciális luxustermékek nélkül tökéletes a modern városi lakások számára. Könnyen törődhet a műanyaggal, nem fél a nedvességtől, de gyakran karcolódik. Az előnyök közé tartozik az alacsony költség, a hatalmas színválaszték.

A kerámiák, az üvegből nyíló, nyitott polcok könnyedén és könnyedén tekinthetők meg. Olyan termékek, mint a levegőben való lebegés, a tér túlterhelése nélkül. A fazekasság drága, de stílusos, modern és szokatlan.

Ha a fürdőszobában van egy rés, beépített polcokat készíthet a gipszkartonból világítással. Jobb nedvességálló "gipsz" választani, de az idő múlásával is elveszíti vonzerejét.

A polcok típusa a telepítés módjával és helyével

Vannak beépített, szerelt, tépőzáras, padló- és sarokpolcok.

Hinged polcok

A csuklós változat ma a legnépszerűbb, kiválóan alkalmas a szokásos mezzanine és szekrények cseréjére. Egy tágas fürdőben ez a polc bárhol felakasztható, ha a méretek nem teszik lehetővé, a termék a mosdókagyló, a szárny, az ajtó stb. Felett helyezkedik el.

Tépőzáras polcok

Azok az emberek, akik értékelik az egyszerűséget, vagy nem akarnak zavarni a telepítéssel, a tépőzárral rendelkező bútorokat választják. Ezek a polcok könnyen fel vannak szerelve bármilyen felületen, de ellenállnak a minimális terhelésnek. Itt vannak elhelyezve különböző palackok, injekciós üvegek, fogkefék, mosogatórongyok és egyéb apróságok.

emelet

A nehéz, de az univerzális padlóburkolat tökéletesen illeszkedik egy tágas, téglalap alakú fürdőszoba belsejébe. Vannak olyan sarokmodellek is, amelyek alkalmasak a szűk helyekre. Most egyre népszerűbb polcok a kerekek a fürdőszobában. Akkor bármikor más helyre teheti őket, ha nem tetszett a korábban kiválasztottnak.

sarok

Sarokszerkezetek - a legelmaradottabb és legegyszerűbb megoldás olyan helyiségek számára, ahol nincs hely. Szinte láthatatlanok, de sok mindent tartalmaznak. A fürdőszoba sarokpolcai vagy padló vagy falra szerelhetőek.

Mindig nagy terhelés mellett készülnek. Az ilyen termékek tökéletesnek tűnnek minden belső térben, a legfontosabb dolog a megfelelő design és szín kiválasztása.

beépített

A beépített polcok és szekrények a legjobb módja a funkcionális tér megszervezésének. Ebből a célból bármilyen anyag, gyakran használt fa vagy gipszkarton választható. Az ilyen tervek megbízhatóak, tartósak, kényelmesek és esztétikusak.

Valójában a beépített polcok szekrények, de ajtók nélkül. Fő előnye, hogy minden dolog mindig látható.

Szakemberek kiválasztási tippjei

A belső kialakításakor a tulajdonos figyelmet fordít a kiválasztott bútorok tervezésére, de más, ugyanolyan fontos árnyalatokat is elfelejt.

Annak érdekében, hogy a polc hosszú ideig szolgáljon és ne okozzon kellemetlenségeket, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg egy professzionális tervező néhány tippjeivel:

 • A kiválasztott polcokat a fürdőszoba stílusával és színével kell kombinálni, különben kitűnnek, és elkényeztetik az egész megjelenést;
 • Ha nehéz dolgokat tervez, jobb előrelátni egy padlószekrény beszerelését;
 • A modell kiválasztásakor vegye figyelembe a maximális súlyt, amely ellenáll. Minél vastagabb a tervezés, annál nehezebb dolgokat felvenni;
 • Azokban az esetekben, amikor a polcokon csak higiéniai cikkeket kíván tárolni, az MDF és forgácslapokból választhat;
 • Ajánlatos egy polcot vásárolni, lekerekített sarkokkal. Ez megvédi Önt a sérülések és a karcolásoktól;
 • Annak érdekében, hogy a fürdőszoba nem csak szép, hanem többfunkciós, vegye fel a különféle kiegészítőket. Például törölközőtartók, szárító stb.

A fürdőszobai tervezés megtervezése előtt tanácsos megnézni a fürdőszobák polcain lévő képeket annak érdekében, hogy pontosan megértsük, mire van szüksége. Azok számára, akik önálló polcra akarnak építeni, saját vágyaik figyelembevételével, az alábbiakban mesterkurzus lesz.

A kötélen elegáns polcot készítünk saját kezűleg

A munkához szüksége lesz:

 • Ollók és klipek.
 • Kötél, lehetőleg vastag.
 • Olyan fúró, amely 5 mm-rel vastagabb, mint a kiválasztott kötél.

Lépésről lépésre:

 • 3-4 festéklemez;
 • Fúrjon lyukakat bennük, két és ugyanazon távolságot kell kivenni;
 • Tartson bennük kötélet;
 • Csatlakoztasson 4 csomót az alsó polc alá;
 • Minden fogadott polcot rögzítsen klipszel.

A házi készítésű polc készen áll, csak a telepítésre vár.

Között a hatalmas tartományban nehéz választani pontosan a polc, amely megfelel a követelményeknek a tulajdonos. A vásárlás előtt mindent meg kell fontolnia annak érdekében, hogy végül elegáns és kényelmes belsőséget kapjon. Az IKEA fürdőszobájának polcai - az emberek választása, akik értékelik a minőséget, a szépséget és a funkcionalitást.

Polcok a fürdőszobában

A fürdőszobának nemcsak vonzó megjelenése kell, hanem funkcionális is. Természetesen a gyönyörű javítások és a minőségi vízvezetékek szinte minden problémát megoldanak, de mindkét feladathoz a lehető legteljesebb mértékben megbirkózni, nem lehet különféle kiegészítők nélkül a helyiségben. Különösen a fürdőszoba különböző polcai hatalmas funkcionális és esztétikai szerepet játszanak.

A telepítés típusai és módszerei

A fürdőkád polcainak szinte korlátlan. Különböző anyagokból készülnek (műanyag, üveg, rozsdamentes acél stb.). Ezenkívül különböznek a telepítés módjától. Van felfüggesztett, padló, sarok és süllyesztett polc. Az egyes módszerek részletesebb megértéséhez mindegyiket részletesebben meg kell fontolni.

Fali polcok

Az ilyen polcok különösen népszerűek. Azonban gondosan kell telepíteni őket, különösen egy kis fürdőszobában, mivel fő hátránya a szabad hely "lopása". Annak érdekében, hogy ne csökkentse a már kis helyiséget, azokat olyan helyeken kell elhelyezni, ahol a hely már foglalt. Például a mosógép fölött. Sikeresen megbirkózni egy ilyen tartozék beépítésével percek alatt. Végül is csak néhány lyukat kell fúrnod a falba, be kell dugni a csavarokat horoggal, és fel kell csukni a polcot.

Corner polc

A sarokpolc minden fürdőszobában megmutatkozik. Végtére is, általában a sarkok a szobában továbbra is kihasználatlan. Ez valahogy rossz. Végül is, miért hagy egy üres helyet, ha funkcionálisan minden négyzetcentimétert használhatsz? Ezek a polcok általában többféle módon vannak telepítve:

 • Ugyanúgy, mint az első esetben, a csavarokhoz vannak csatlakoztatva. Ennek megfelelően ez fúrást igényel.
 • Ha ez az eszköz nem az arzenálban van, teleszkópos tartozékot vásárolhat. Ebben az esetben egyszerűen lecsiszolódik a mennyezet és a fürdőszoba között.
 • Emellett a sarokpolcot egy tapadókoronggal együtt árusítják. Rendkívül kényelmesen telepítve van, de érdemes figyelembe venni, hogy nagyon kicsi a terhelés.

Példa a sarokpolcokra a fürdőszobában lehet a fotóadatokon.

Álló polcok

A fürdőszobában lévő padló polc kiváló megoldás azok számára, akik büszkélkedhetnek egy tágas szobában. A fürdőszobában csodálatos dekoráció lesz. Ráadásul ez a polc tágabb, mint a fenti analógok. A mosószer mellett a törülközők és más fürdőkádak is felszerelhetők. Ezenkívül a helyhez kötött tartozék kétféle változatban készül: fal és sarok, ami lehetővé teszi a szabad terület racionális használatát is.

Beépített polcok

Ahhoz, hogy a fürdőszobát egyedi és eredeti legyen, telepíthet egy polcot a falba. Különlegessége, hogy bárhol elhelyezhető és díszítéssel díszített. Azonban ez sokkal többet fog fizetni, mivel gyakran mester készítette. De kétségtelen, hogy a költség több mint indokolt.

Anyagok a termeléshez

A fürdőszoba polcaira nézve minden világos. De nem fontos mindent tudni arról, hogy milyen anyagból készültek. Végtére is, még a tartozékok kiválasztásánál is fontos megérteni mindegyik előnyét és hátrányát. A kis dolgoktól függ a szoba utolsó megjelenése.

Üveg polcok

Az üvegpolcok különösen népszerűek a kis fürdőszobákban. Mindig elegánsak és elegánsak. Továbbá ügyes használattal nagymértékben kibővítik a teret. Az üveg kiegészítők fő szabálya nem az, hogy nagy számú fürdőszobai tartozékkal felhalmozzák őket. Csak akkor lesznek gyakorlatilag láthatatlanok, miközben kiterjeszti a teret. Ellenkező esetben ez a tétel csúnya lesz, és a szoba kissé kisebbnek tűnik.
Megjelenésük szerint az üvegpolcok meglehetősen változatosak és mind egyenes falra, mind sarokba telepíthetők. Ezenkívül az anyag tárgya szinte bármilyen színben és bármilyen formában is elkészíthető, ami bármilyen formatervezést hangsúlyozhat.

Ha a polcokon kívül bútorokat és üvegszilárdságú vízvezeték-alkatrészeket is fel kell szerelni, például a zuhanytálca üvegezett üvegét, az éjjeliszekrények stb. Üvegajtót stb., Akkor a teljes stílus harmonikusan rendeződik.

A szoba átalakításán kívül az üveg polcain is vannak más előnyei.

 • Könnyen tisztíthatóak;
 • Ne veszélyeztesse a víz, a különböző mosószerek és a hirtelen hőmérsékletváltozások hatását;
 • Környezetbarát

Az egyetlen hátránya, hogy rossz minőségű rögzítés esetén a polc valószínűleg megtöri és elhagyja a traumás töredékeket.

Tekintse meg a következő képeken az üvegpolcok példáját a fürdőszoba belsejében.

Rozsdamentes acél polcok

A rozsdamentes acélból készült funkcionális tartozék szintén nem fél a víztől. Ezenkívül tökéletesen beleillik a helyiség szigorú kialakításába. Az előny számos formája.

 • Kerek, ovális és félkör alakú. Ez a lehetőség, a hideg árnyalat ellenére, lágyítja a belsejét.
 • Az ellenkező eredmény eléréséhez, vagyis a szigorúbb szobatermeléshez négyszögletes és téglalap alakú polcokat használhatunk.
 • A kis méretű sarokstruktúrák láthatatlanok lesznek, de ugyanakkor képesek lesznek elhelyezni a különböző dobozok, csövek és egyéb fürdő kiegészítők meglehetősen sok számát.
 • Vizuálisan bővítse ki a helyiséget úgy, hogy több vízszintes polcot épít.
 • Ha különböző higiéniai termékeket szeretne elrejteni, használhatja az ajtókkal ellátott polcokat.
 • A fürdőszobai ezredeket is használják a fűtött törülközőtartóval.

A rozsdamentes acélból készült polcok tartósak, esztétikusak, elegánsak és tartósak. De ezeknek az előnyöknek ellenére nem ajánlott a különösen magas páratartalmú fürdőszobákba helyezni. Olyan helyiségekben, ahol a szellőzés nem működik megfelelően, a nedvesség késleltetett. És annak ellenére, hogy az acél rozsdamentes, folyamatosan nedves helyiségben kezd sötét foltokba burkolódni.

Műanyag polcok

A minőségi műanyagból készült polcok a legkülönbözőbbek mind formában, mind színben. Ennek köszönhetően még egy kifinomult fürdőszobában is megtalálható egy tisztességes tartozék, amely minden belső teret felderít. Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy a műanyagot főként fogyasztási cikkekként használják.

A sokféleség mellett ezen anyag polcai a következő előnyökkel rendelkeznek:

 • Alacsony ár a többi anyaghoz képest;
 • Egyszerű gondozás;
 • Különböző formák (bár szinte minden polcról egy másik anyagból van ez az előny).

Azonban, mint az előző verziókban, a mínuszok nélkül nem teheti meg. Néhány idő elteltével a téma elhalványul.

A fürdőszobához műanyag polc is található, különböző bevonattal, például arany. Ez a módszer nem csak a drága anyag színét, hanem a textúráját is adja. Ezért külsőleg egy ilyen elem meglehetősen drága és szilárd lesz.

Tükör polccal

Rendszeres polc, bár szükséges, de még mindig opcionális tartozék. De tükör nélkül nem lehet. Azonban a nagyobb funkcionalitás érdekében gyakran kiegészítik a különböző polcokat. A fő cél a kényelem és sokoldalúság. És bár a design elhalványul a háttérbe, felvehet egy meglehetősen stílusos tükröt.

Ezek a tükrök teljesen eltérőek. A klasszikus térből, egyedi és eredeti formák tervezőihez. Ezenkívül a funkcionalitás szempontjából két csoportra oszthatók:

Az első esetben a tükröket mindennapos használatra tervezték. A panoráma képes elvégezni ezt a funkciót, de ugyanakkor nagyobb méretű, és nem csak közvetlen feladataik ellátására, hanem stílusos díszítőelemként is szolgál.

A fürdőszoba tükrök

A fürdőszobai tükrök általában drágábbak, mint a szokásosak. Ez abból a tényből ered, hogy a hasonló témának van egy speciális rétege, amely védi a nedvesség hatását. A tükör hátulján található.

Annak érdekében, hogy ne legyünk becsapva, meg kell tudnunk választani ezt a tartozékot. A tükör kiválasztásakor először figyelmet kell fordítani a hátsó oldalra. Legjobb lenne, ha a bevonat zöld vagy kék árnyalatú lesz. Ez arra utal, hogy az elem valóban alkalmas nedves helyiségekre. Ha a lila szín hátulja, akkor a tükör rendes száraz helyiségekre szolgál.

A fürdőszobában lévő tükörrel ellátott polcok képeit alább láthatja.

Polc do-it-yourself

Polc a fürdőszobában lehet tenni a saját kezű. A gyártás leggyakoribb anyagai üveg és gipszkarton.

Az első esetben minden nagyon egyszerű. Meg kell határozni a polc méreteit, megrendeljük az üvegt a mesterből és díszítő tartók segítségével rögzítsük a falra.

Termékek készítése a gipszkartonból többféleképpen. Készíthetsz egy keretet az anyagból és csatlakoztathatod speciális csavarokhoz. Azok számára, akiknek falai gipszkartonnal vannak ellátva, ez az opció alkalmas. A falon egyszerűen kivághat egy eltérő méretű rést, amely különböző eszközök számára polcként szolgál.

Annak érdekében, hogy tisztán láthassa, hogyan szerelik fel ezeket a tartozékokat, ajánlatos megtekinteni ezt a videót. Ez a példa leírja, hogyan kell egy fürdőszobai sarokpolcot elhelyezni.