Legfontosabb > Dekoráció

Stretch mennyezet a fürdőszobában

A fürdőszoba "boldog", egyenetlen mennyezetekkel, látható lemezdarabokkal és zsaluzatnyomokkal? A szomszédok felülről rendszeresen öntöttek be, arra kényszerítve őket, hogy sokkal gyakrabban végezzenek javításokat, mint szeretnénk? Szüksége van vizuálisan növelni a kis fürdőszoba magasságát? Mindezek a problémák egyetlen megoldás - stretch mennyezet a fürdőszobában.

A polimer szövedékből és a helyiség peremén rögzített hordozóprofilból álló kialakításnak több előnye van a befejeződés egyéb módszereivel szemben:

 • A telepítés sebessége és a munka előkészítő szakaszának hiánya, például a kiegyenlítő felületek, a festék vagy vakolat tisztítása, repedések beágyazása stb.

Ezenkívül a telepítési folyamat nem károsítja a szomszédos falakat, és nincs szükség a törmelékek eltávolítására.

 • Nedves környezetben ellenálló.
 • Higiénia és könnyű gondozás, antisztatikus tulajdonságok.
 • Megbízható védelem a szivárgás ellen.
 • Az elektromos vezetékek és egyéb műszaki kommunikáció elrejtése.
 • Számos dekoratív döntés, amely lehetővé teszi a technológia használatát bármilyen stílusban.

Ezenkívül a tartósságot a nyújtható mennyezetek előnyeinek tulajdonítják - átlagosan legalább 15 évig tartanak, fenntartva az eredeti megjelenést és a teljesítmény jellemzőit. Fontos, hogy válasszon egy kiváló minőségű vásznat, bízza a telepítést szakemberekkel, majd gondoskodjon az illetékes gondoskodásról.

Annak ellenére, hogy a technológia nyilvánvaló előnyei vannak, kételyek merülnek fel arról, hogy lehetséges-e álmennyezet létrehozása a fürdőszobában? Aggályok merülnek fel arra, hogy a szalag és a betonlap között megjelenik egy forma, amelyet nehéz felismerni és ezért időben eltávolítani.

Tipp: Az ilyen hibák elkerülése érdekében a szerelési fázis alatt gondoskodni kell a szellőzőberendezésről a feszített mennyezeten. A vászon alatt átfedő és szomszédos falakat antiszeptikus oldattal kezeljük - kívánatos ezt többször megtenni a hatás fokozása érdekében.

Ha a szerszám még mindig megjelenik, a szerkezetet leszerelik és az érintett felületeket megtisztítják. Ezután a ruhát egy korábbi helyen lehet létrehozni.

A feszültségű ezredek magas költsége és a szélességre vonatkozó korlátozások is utaltak hátrányaikra. És mégis ez a fürdőszobák egyik legjobb fajtája (lásd a fotót):

Melyik feszített mennyezetet választani a fürdőszobában

Nem minden finomanyag egyformán "jó" a fürdőszoba sajátos mikroklímáján. Ez a kijelentés a feszítő vászonokra vonatkozik. Két típusa van:

 • PVC filmből
 • szövet alapon (poliészter poliuretán impregnálással)

Az első lehetőség optimális a magas páratartalmú helyiségekben, a második pedig nagy korlátozások mellett alkalmazható: csak tágas szobákban, ahol jó természetes szellőzés van.

Stretch szövet mennyezet

Ezt a fajta szoknya klasszikus stílusban használatos belső térben. Feltétlenül mentes a szép textúrájú fényes festményektől, amelyek nyilvánvalóan nem különböznek a hagyományos vakolattól. Többször festettek, fotónyomtatással díszítettek vagy kézzel festettek. Stretch mennyezetek egy minta nem rosszabb, mint a valódi freskók.

Szövetek ruhadarabjai:

 • nagy szélesség (legfeljebb 5 m), amely lehetővé teszi a helyiségek egy lapáttal való fedezését további csatlakozások nélkül;
 • a könnyű telepítés - ellentétben a PVC-analógokkal, nem igényel szakemberek és speciális berendezések segítségét;
 • szilárdság, mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás;
 • alacsony vagy magas hőmérsékleten való védettség;
 • levegő és gőzáteresztő képesség, hogy a gomba és a penész ne alakulhasson fel a mennyezeten;
 • környezetbarát;

Hátrányok, ha a fürdőszobáról beszélünk:

 • a textil ruhák nem védik az árvíz esetén: nagy mennyiségű vízzel nem csak elkezdenek hagyni, de deformálódás nélkül is deformálódnak;
 • ilyen mennyezetet nagyon nehéz tisztítani a vízkőből és a spray-k nyomaiban;
 • magas ár, ami ebben az esetben indokolatlan, mert a szövet tartósabb lesz a vinilnél.

Fabric stretch mennyezet a fürdőszobában, fotó:

Függesztett mennyezet beszerelése a fürdőszobában

Ma már különböző módon csökkentheti a mennyezetet. De a dekoráció bármilyen módon történő végrehajtása a fürdőszoba javítása során komolyan fontolja meg a befejező anyagok kiválasztását. Végül is a mennyezetfelület folyamatosan nedvesség hatására van, amely nedves levegőn kondenzátumcseppek formájában helyezkedik el. Ebben az esetben a legmegfelelőbb megoldás a felfüggesztett mennyezet felszerelése. Ezért érdemes részletesen megfontolni, hogy hasonló eredményt érhet el. És először meg kell látnod, hogyan készíthetsz egy függesztett álmennyezetet a fürdőszobában a saját kezedben, egy ilyen design egy képét mutatjuk be alább.

Az ilyen szerelt szerkezetek sok előnye közül a legfontosabb az a lehetőség, hogy felhasználásuk a mennyezet felszínének előzetes felkészítése nélkül, még akkor is, ha annak nagyfokú egyenlőtlensége van. Előnyt jelenthet az a tény is, hogy a telepítés lehetővé teszi a szükséges kommunikáció kompakt helyét az interceiling térben.

A fürdőszobához alkalmas függesztett mennyezetek típusai

A javítás megkezdése előtt meg kell határoznia, hogy milyen mennyezet lesz az adott helyiségben, és amelyből jobb lenne elvégezni. Általánosságban elmondható, hogy általánosságban a függesztett álmennyezetet leírjuk, összetett szerkezet, amely egy keretből épül fel, amelyet fémprofilokból szereltek fel, a fal kerületeként a helyiség peremén.

Tipp Egyes források szerint azt írják, hogy a keret összeszereléséhez jobb választani egy fadarabot, ami olcsóbb és könnyebben telepíthető, de a fürdőszobában ez a megoldás nem lenne praktikus. A magas páratartalom miatt a fa gyorsan elkezd rothadni, és túl drága ahhoz, hogy víztaszító impregnálással kezelje.

Ami a benyújtott anyag kiválasztását illeti, meglehetősen változatos. De ebben a szobában korlátozott, mert a levegő magas páratartalmának köszönhetően csak olyan nedvességálló anyagokat lehet használni, amelyek nem félnek a közvetlen víz behatolásától, de elkerülhetetlen például zuhanyozás közben.

A következő anyagokat használják erre a célra:

 • műanyag panelek;
 • fém lécek;
 • üveg alapú anyagok, különösen üveg- és tükörlapok;
 • Nedvességálló gipszkarton lapok.

A nyújtható mennyezet, mint befejező lehetőség, elkülönül a fenti módszertől. Ennek a bevonatnak a felépítése némiképp eltér a felfüggesztett szerkezet elrendezésétől, de sok közösségük is van. Különösen hasonlítanak az a tényre, hogy mindkét bevonat az alapfödémtől párhuzamosan helyezkedik el.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a felfüggesztett szerkezeteknek?

Először érdemes megfontolni a fülke mennyezetek beépítésének előnyeit a fürdőszobában.

Feltéve, hogy a bevonat nedvességálló anyagokból készül, a következő pontok tekinthetők plusznak a mennyezetre:

 1. Gyakorlatiasság. Az átlós térben elrejtheti a legtöbb kommunikációt, amely ebben a teremben nagyon sokatmondó.
 2. A munka összetettségének csökkentése, ami a munkaerőköltségek megtakarításához vezet. Ha a felszínen nagy eltérések vannak az egyenetlenül bevont lemezek miatt, akkor a felfüggesztett szerkezet felszerelése a legmegfelelőbb megoldás. Mert a felület vakolásához jelentős erőfeszítésre lesz szükség. Ezen kívül túl vastag réteg gipsz, igényelt kiegyenlítés, nem tart sokáig nedves levegő.
 3. Hosszú élettartam. Ha egy anyag kiválasztásánál figyelembe veszi a szoba sajátos körülményeit, akkor az elkészített szerkezet tartós lesz.
 4. Vonzó megjelenés. A benyújtás befejező anyagainak széles választéka lehetővé teszi a tervezési döntések végrehajtását. A számos internetes oldalon bemutatott fotókon látható a lehetséges tervezési lehetőségek.

Ez az opció természetesen befejeződik és hátrányai vannak. A legfőbb hátrány az, hogy a bevonat beépítésénél a helyiség magassága részben van elrendezve. Ezért nem irreális az ilyen csuklós szerkezet kialakítása alacsony fürdőszobában. Ebben az esetben szükséges a javítás tervezése, figyelembe véve azt a tényt, hogy a telepítés során 10 vagy 15 cm-rel kell feláldozni a falak magasságát. Természetesen csökkentheti ezt a számot, de nem sokat. Valóban, az áttörő helyiségben ma már szokásos eltávolítani a felosztott rendszert és az elektromos vezetékeket. Jobb, ha ezeket a munkákat előre el kell végezni. Vázlat, ahol a világítási rendszer lesz, hogy a vezetékeket egyidejű rögzítés.

Csuklópántos mennyezet felépítése a fürdőszobában

Mindenekelőtt azt kell mondanunk, hogy a felfüggesztett mennyezetet a saját kezükbe kell helyezni a hazai kézművesek ereje alatt. A telepítés szakaszos.

Keret alapegység:

 1. Először a jelölést végezzük annak megállapítására, hogy az új határvonal melyik lesz a mennyezetfelület és a fal között. Ehhez a padlószintet zérusnak tekintik, ugyanabból a távolságból mérik fel, és jelek vannak a falakon. A pontosabb jelöléshez használjon lézeres szintet.
 2. A falon a jelölés körül a terem kerületén a profil a tüskékhez és csavarokhoz van rögzítve.
 3. Ezek a profilok rögzítve vannak az állványprofilok mentén és azon túl is, amelyeket ezután felborítanak. Telepítésük gyakorisága függ a bőr típusától.
 4. Ezután hozzá kell rendelnie a felfüggesztéseket, amelyek nem engedik meg a keret elcsúszását. Egyetlen sorban 60 cm-es lépésekben kell elhelyezni őket. Mindegyik felfüggesztés elegendő egy csavar rögzítéséhez.

Tipp Ne felejtsük el, hogy a profilok mentén húzzuk meg a zsinórt, ami egyértelműen megmutatja az eltérések jelenlétét. Ezeknek a vezetékeknek a pozícióját a felfüggesztések felállításakor kell irányítani.

Mennyezeti bejelentés

Az utolsó szakaszban a mennyezetszerkezet beépítése a fürdőszobába a kész keretalapra a rögzítéshez kiválasztott anyag rögzítéséhez. A típusától függően bizonyos rögzítési módszert alkalmaznak, de gyakran öncsavarral csavarokkal történik.

Egyes burkolóanyagok, például a gipszkarton, további rögzítést igényelnek a keretalap rögzítése után, különösen a lemezek varratai és rögzítési pontjait. Ezenkívül a felületet más nedvességálló bevonattal kell festeni vagy beilleszteni.

Gipszkarton mennyezet

Valójában a szakértők úgy vélik, hogy a szokásos gipszkarton felépítése függő szerkezetek egy adott szobában nem jó ötlet. Azonban nem szükséges azonnal lemondani, mert nedvességálló gipszkarton-osztályokat állítanak elő, amelyeket magas páratartalmú helyiségekben való használatra szánnak. A felső kartonpapír rétegeit paraffin impregnálással kezelik, ami megakadályozza a lemez nedvesítését és deformációját.

Az ilyen csuklós szerkezet megépítéséhez a következő eszközöket és anyagokat kell beszerelni:

 • egy fúró;
 • csavarhúzó;
 • egy vágó;
 • mérőszalag;
 • szinten;
 • csiszolópapírral;
 • gitt;
 • spatula.

Ezenkívül ebben az esetben lehetetlen vezetõ- és mennyezeti profilok, közvetlen felfüggesztés, csatlakozók profilok, csavarok és dugók nélkül. A szükséges mennyiségű gipszkartonnak elő kell készítenie a nedvességállóságot.

Előkészítő tevékenységek

A jelölési munkák a mennyezeti panel szintjének meghatározását és a vezérlőrendszer falra történő felhajtását a helyiség peremén, a szint függőleges helyzetét ellenőrizzük. A jelölés egyáltalán nem nehéz, mert sok lakásban a fürdőszoba általában kicsi. Ha spotlámpákat kíván elhelyezni, akkor az állványok közötti magasságot legalább 10 cm-rel kell megtenni, hogy megóvja őket a túlmelegedéstől.

A keretalap összeállítása

A falakon csavarokkal rögzítjük az alapprofilokat. Rögzített a mennyezetre szerelt lemezekhez. Az oldalrészek függőlegesen hajlanak le. Az alap profilhoz és a felfüggesztésekhez a profilok ládákat rögzítenek. Egy kis területen csak két vagy három szinten. A keresztrudak felszerelése extra erősséget biztosít a kerethez. Ezután a vízszintes bázis ellenõrzéséhez ellenõriznie kell a szintet. Ha nincsenek eltérések, folytathatja a következő lépést.

Gipszkarton burkolat

Először le kell vágni a gipszkarton lapokról a kívánt méretű burkolat részleteit. A lap vágásához vágni kell egy sekély vágást az uralkodón, csak a felső kartonréteget vágva. Ezután hajlítsa meg a lapot, törje meg a vágási vonal mentén, és vágja át az alsó kartonréteget. Jobb, ha a vágóhelyet azonnal lehúzza egy gyalu segítségével. A spotlámpák lyukai a fúró és a kívánt méretű korona segítségével készülnek.

A gipszkarton 25 mm hosszú öncsavarral rögzíthető a kerethez. A csavarhúzót úgy kell meghúzni, hogy a kupakok a felületen maradjanak és ne áthatolják a kartonot. A kárpit befejezése után további felületkezelést kell végezni. Ami a lapok és a csavarok kupakjai közötti varrást illeti. Miután teljesen száraz, csiszolt, így az alap teljesen sima. A nedvesség elleni védelem megteremtése lehetővé teszi a felület bevonását egy akril alapozóval. A fürdőszobában a mennyezetre festett belső festékkel. Magas páratartalmú körülmények között is jól működik.

Mennyezet a műanyag bélésből

A mennyezet burkolatát a fürdőszobában műanyag hátlapkal, talán a legoptimálisabb megoldás. A polivinil-kloriddal és gipszkartonnal ellentétben a magas páratartalom nem szörnyű. Nem veszi fel a vizet, ezért a műanyag bélés nedves területeken nem romlik.

Kezdje el hasonló méretű mennyezetet elhelyezni jelölővel és keretszerkezettel. Mindezeket a munkákat a fent leírt módon végezzük. Továbbá a fém keret szélein az U alakú alakzat kezdő sarka három oldalra van szerelve. A burkolatot a helyiség hosszára vágjuk, és behelyezzük a kiindulási területre. Mindegyik új panel egy már beszerelt és a kereten rögzített csavarokkal van a horonyhoz csatlakoztatva. Az utolsó lapot mérni kell és méretre vágni, majd be kell helyezni a következő horonyba, felhelyezni egy L-profilot, és rögzíteni a műanyag ragasztóra.

Érdemes megemlíteni, hogy a polimer bélés három kétségtelen előnnyel jár - a könnyűség elegendő erővel és könnyedséggel ragaszkodik.

Mennyezet a fürdőszobában - a lehetőségek tökéletes kombinációja a belső térben (105)

A fürdőszobában lévő mennyezet nedvességálló anyagból készül. Valóban, ebben a szobában mindig van egy hőmérséklet-csökkenés, ami miatt nedvesség következik be.

Az épületben nagy mennyiségű befejező anyag van a fürdőszobában, de hogyan kell a megfelelő választást tenni, a cikket tekintjük.

Ajánlások a befejező anyagok kiválasztására

Hogyan válasszuk ki a mennyezetet a fürdőszobában? Először is vegye figyelembe, hogy az anyagnak legalább 3 tulajdonsággal kell rendelkeznie:

 • gyakorlatiasság,
 • tartósság;
 • esztétika.

Tanács. Amikor a mennyezetet a fürdőszobába telepíti, fontos figyelembe venni a telepítési technológiát, csak ebben az esetben az anyag hosszú évekig tart, és nem okoz problémát.

Kövesse az egész szoba stílusát. A műanyag falpanelek és a fából készült mennyezet kellemetlennek tűnnek.

Színes oldat

A fürdőszobában a legjobb mennyezet - amely tökéletesen illeszkedik a szobába. A modern formatervezési projektek nem csak a mennyezet színének színezésére szolgálnak, hanem a különböző minták, díszítések, rajzok is.

A mennyezeti szerkezetek javítása előtt olvassa el az alábbi információkat.

Ha Ön egy alacsony szoba tulajdonosa, akkor a fürdőszobában lévő mennyezetet világos színekben kell készíteni, a sötétben pedig a padlót. Tehát a kontraszt játék érezhető lesz, ami miatt a tér vizuálisan magasabb lesz.

A fény hiánya helyettesíthető pasztell hangokkal;

Kiválasztása befejezni javítani a mennyezet, olvassa el nem csak az előnyöket, hanem az anyag hátrányait;
A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

A fürdőszobai javítás egyik legegyszerűbb módja a mennyezet festése. Általánosságban vízalapú festék kerül hozzáadásra bármilyen színnel.

 • előnyei:
 • Nedvességgel szemben ellenálló;
 • Gyorsan szárad;
 • Könnyen alkalmazható;
 • Nem képez repedéseket;
 • Nem tartalmaz toxinokat;

Tanács. Antibakteriális készítményt kell rögzíteni egy rögzítő réteggel - megakadályozza a gomba kialakulását.

Melyik emulziót választani?

A vízálló emulziós festék többféle típusra oszlik:

 • akril;
 • Silicon;
 • Mineral.

Az akrilfesték könnyen leesik a felületre, elrejti a hibákat legfeljebb 1 mm-re. Könnyű nedves tisztítani.

Szilikon festék alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben. Képes mélyebb hibákat elfedni.

Az ásványi emulzió egy cent, mész. Használható a magas páratartalmú helyiségekben, de a működési idő meglehetősen rövid.

A vízbázisú festészet előnyei:

 • A fürdőszobai paraméterek megőrzése, a magasság csökkentése nélkül;
 • Lehetőség van bármilyen árnyalatok kombinálására;
 • A festés önállóan elvégezhető;
 • Hosszú távú használat 6-10 év.

A munkaterület előzetes felkészítését igényli;

Az emulzió kiválasztása a helyiség tulajdonságaitól és az alapképzéstől függ.

Stretch mennyezetek

A fürdőszobában megnyújtott mennyezetek népszerűsége a tartósság és a megbízhatóság miatt indokolt. A kivitelezés több órát igényel, a bútorok eltávolítása nélkül.

előnyei:

 • Gyors telepítés;
 • Megmenthetik a lakást az öbölből, mivel a szerkezet képes tartani a vizet;

Tanács. Egy kis helyiségben a felfüggesztett mennyezet matt színe előnyösebb, a fényes eloszlatja a színt.

 • A különböző árnyalatok és textúrák;
 • A hőmérséklet-amplitúdók hirtelen változásaihoz igazodik;
 • Ne veszítse el az alakját állandó páratartalom mellett;
 • biztonságosnak
 • A felületet tökéletesen simítsa;
 • Hosszú élettartam;

hátrányai:

 • Magas ár;
 • Független telepítés nem lehetséges;
 • A nyújtható PVC-et nem szabad fűtetlen helyiségekbe telepíteni.

Függesztett mennyezet

A felfüggesztett mennyezet felszerelése a fürdőszobában a következő módszerrel történik:

az alaprész egy befejező anyaggal burkolt keret. Függesztett mennyezet - az egyik legnépszerűbb és legkedvezőbb megoldás.

Tanács. A fürdőszobában nem ajánlott fakeretet készíteni, ez rövid ideig tart.

Műanyag panelek

Műanyag mennyezet a fürdőszobában - egy közös megoldás, amely minden 3 lakásban megtalálható.

előnyei:

 • gyakorlatiasság,
 • megbízhatóság;
 • tartósság;
 • minősége;
 • Sok szín;
 • Textúrák változatossága;
 • Vonzó ár.

Az alábbiakban bemutatjuk a fürdőszobai mennyezet fotógalériáját, ahol könnyedén megtalálhatja a megfelelő lehetőséget.

Stretch mennyezetek a fürdőszobában

Milyen felületi anyagok képesek ellenállni a nagy nedvességtartalom és a "jumping" hőmérsékletnek a fürdőszobákra? Stretch mennyezetek - könnyen! Nem félnek a vízektől, nem változnak az "éghajlati" hatások hatása alatt, nem éri el évekig a telepítést követően. Emellett függöny mennyezet a fürdőszobában - ez egy jó tervezési megoldás, amely képes átalakítani és vizuálisan bővíteni egy szerény szoba.

Tartalomjegyzék:

Stretch mennyezetek a fürdőszobában: az előnyök

Ugyanúgy, mint egy másik helyiségben, a fürdőszobában lévő feszítőszerkezetek a legvékonyabb, tartós PVC-szövetek, amelyek a fő mennyezeti felület alatt helyezkednek el. A létrehozott "rés" néhány centiméter, így a szoba tényleges magassága nem változik. De a mennyezet és a kommunikáció hátrányai biztonságosan el vannak rejtve! A vinilfólia jól megválasztott textúrája (például fényes vagy fémes) vizuálisan könnyebb és tágasabb kis fürdőszobát készíthet!

Fürdőszoba mennyezetek

• gyors telepítés szemét és por nélkül;
• a penész és a penész fejlődésével szembeni ellenállóképesség;
• a víz megtartásának képessége az áradások alatt (ha a szomszédok nem "barátságosak" a vízvezetékkel, a szalagok megvásárlása egyszer és mindenképpen megvédi a javítást és a dolgokat a potenciális károktól);
• környezetbarát és hipoallergén;
• garantált hosszú élettartam.

Mivel a fürdőszobák általában kicsi méretűek, a legjobb stretch mennyezeteket rendelheti meg, ésszerű mennyiségben. Az Ön szolgálatában - különböző textúrák, amelyekkel a szoba lehet egy "királyi mosdó"!

Melyik feszített mennyezet alkalmas fürdőszobának?

A meglévő vagy tervezett beltér függvényében a fürdőszobához húzódó mennyezeteket kell kiválasztani. Tehát, ha a szoba falai és padlója természetes vagy mesterséges kővel van burkolva, a márványmodellek csodálatos befejező érzést kapnak. A fényes stretch mennyezetek műanyag hátlapokkal vannak kombinálva, és "semleges" tapéta - matt és szatén vászon. Érdekes lehetőség a fürdőszoba díszítésére olyan művészi tervek, amelyek absztrakciókat vagy vízmélységet, kék égboltot vagy fényes éjszakai csillagokat ábrázolnak, az ügyfél kívánságaitól függően. Az ilyen felfüggesztett mennyezetek bármilyen belső stílussal kombinálódnak: a legfontosabb dolog megtalálni a megfelelő kialakítást!

A lakberendezési útmutató

A felfüggesztett mennyezetek vonzó megjelenésűek és nagy teljesítményűek. Használatuk révén jól felszerelheti a fürdőszobát. Segítségükkel a tervezők valódi műalkotást hozhatnak létre.

A felfüggesztett mennyezet előnyei és hátrányai

A felfüggesztett mennyezet számos előnnyel jár. Képesek lesznek elrejteni a felszínen lévő hibákat és szabálytalanságokat. Ezenkívül felhasználhatók a kábelezés, szellőztető rendszerek és a kommunikációs rendszerek egyéb elemeinek álruházására.

A felfüggesztett mennyezetek előnyei:

 • egyszerű telepítés;
 • hosszú élettartam;
 • vonzó megjelenés;
 • különböző típusú világítás felszerelésének lehetősége (különböző formájú lámpák könnyen beilleszthetők a mennyezetbe);
 • a bontás egyszerűsége (míg a hamis mennyezet nem deformálódik).

Plusz, ha a padlót nedvességálló anyagokkal befejezte, hosszú időre elfelejtheti a javításokat, mert a penész, a baktériumok és a gombák már nem reprodukálódnak.

A függesztett mennyezetek lehet velúr, bársonyos vagy szatén kivitel, így könnyedén kiválaszthat egy olyan anyagot, amely jól illeszkedik a fürdőszoba belsejébe. Majdnem minden ilyen típusú bevonatnak porvédő bevonata van, ezért nem fog különösebb gondot okozni. Nem nedvességet kondenzálnak, ezért széles körben használják a fürdőszobákat, a szaunákat és a magas páratartalmú helyiségeket.

A felfüggesztett mennyezet hátrányai

A felfüggesztett mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek, de vannak hátrányaik. Először is - ez a megszállt tér. Függesztett mennyezetek telepítésekor használjon hasznos területet. Az ilyen mínusz különösen akkor válik észrevehetővé, ha alacsony lakás vagy ház van. Ez a pillanat kiküszöböli a nagyméretű csillárok beépítését a belső térből.

A felfüggesztett mennyezet felszerelése nem nagy nehézségekkel jár, de az eljárás maga is sok időt és energiát igényel. Előzetesen ajánlatos a bútorokat kivonni a szobából, hogy ne foltolják.

A harmadik mínusz a költség. A magas árak miatt ez a lefedettség nem mindenki számára elérhető. A felfüggesztett mennyezet azonban a megvásárlástól függően hosszabb ideig működik.

Fürdőszobai függesztett mennyezet fajtái

A függesztett mennyezetek különböző változatokkal vannak ellátva, így a legvonzóbb megoldást választhatja ki és a fürdőszobát az egyéni preferenciáknak megfelelően rendezheti. Az alábbiak a lefedettség fajtái:

 1. rack - radikálisan megváltoztatják a fürdőszoba szobáját, velük a fürdőszobás gazdag és nagyon hangulatos;
 2. tükör - ez a bevonat egyedi légkört teremt a szobában;
 3. a nedvességálló gipszkartonból - képes a nagy páratartalmú helyiségekben üzemeltetni anélkül, hogy csökkentené a működési potenciált;
 4. matt üveg - stimulálja a pihenést.

Különös figyelmet kapnak a kombinált mennyezet, amely egyesíti a különböző stílusokat és anyagokat. Használatával megoldhatja a komplexitás bármely szintjének tervezési problémáit.

1. Rack álmennyezet

Az ilyen mennyezet egy függesztett sínek (panelek). Nagy mechanikai szilárdság jellemzi, mert alumíniumból vagy acélból készülnek. A telepítés szögek, kötőtűk és klipek segítségével történik.

A munka végén egy közbenső réteg kerül kialakításra a fő és az álmennyezet között, ahol az elektromos vezetékek, vízkommunikációs és egyéb rendszerek találhatók. A mennyezet és a falak ízületeinek megjelenési helyein speciális profilok vannak felszerelve, amelyek a felfüggesztett mennyezetet tartják és díszítik a sarkot.

A használt lécek többféle típusra oszthatók:

 • nyitott lécek (az így kapott 1,5 cm-es hézag zárva van egy profilmal, nem ajánlott ilyen kialakítás kis helyiségekben);
 • zárt zárak (a lehető legszorosabban rögzítik egymást, ennek következtében létrejön az a hatás, hogy a lécek egymás után jönnek, egy ilyen mennyezet nagyon hatásosnak tűnik);
 • párnázott vasúti (ez a mennyezet sokban hasonlít egy nyitott fénnyel, ugyanakkor a legfontosabb különbségek az, hogy az alumínium csíkok be vannak helyezve a rack-résekbe, és ezáltal tökéletesen lapos mennyezetet biztosítanak hibák nélkül).

2. Tükrözött mennyezettel rendelkezik

A tükör lógó anyag gyártásának alapja a vízzel szemben ellenálló üveg. Ennek eredményeképpen a bevonat e változatát széles körben használják a magas páratartalmú helyiségek rendezésére. Ez azonban csak egyike az ilyen plafonok meglévő előnyeinek.

A tükrözött mennyezetek vizuálisan növelik a helyiséget. A szobák belsejében egyedülálló atmoszférát hoznak létre, és számos különböző modell létezik - széles választékú színek, textúrák és méretek. A tükrök mennyezete magas funkcionalitással rendelkezik. Itt azt értjük, hogy ötvözhetjük őket fémekkel és üvegekkel.

Az ilyen bevonat használatakor bekövetkező fényvisszaverés hozzájárul a fény megfelelő eloszlásához a helyiségben. A telepítés minimális időt vesz igénybe. A telepítés során nem lesz por, mert nincs szükség a mennyezet előtisztítására. A tisztítás során a tükör mennyezetét könnyen le lehet takarítani bármilyen rendelkezésre álló eszközzel.

Napjainkban a mennyezeteket módosíthatja: facet tükrök és minták. A facet tükrök színesek és görbületiek. A tükrök logó vagy logó formájában nagyon népszerűek. A rajzokkal ellátott tükröket vonzzák attól a ténytől, hogy az arcon kavargással készülnek. Ennek a módszernek köszönhetően a fénytörött fénysugarak egyfajta szivárványt alkotnak. A megvilágítás puha lesz és kiemelkedik.

3. Gipszkarton mennyezet

A gipszkartonból készült felfüggesztett mennyezeteket a fürdőszobák díszítésére használják, de nem olyan széles körben, mint a fentiek. Sokkal célszerűbb az anyag nedvességállóságának megváltoztatása. A gipszkarton függesztett szerkezetek nagyok a fürdőszobákban. Ezzel szinte bármilyen alakot hozhat létre.

Az ilyen mennyezetek könnyen karbantarthatók. Annak érdekében, hogy megfelelő állapotban maradhasson, elegendő egy egyszerű mosószerrel törölni a felületet szivaccsal.

A felfüggesztett mennyezetek ezen változatának telepítési eljárása saját jellemzőkkel rendelkezik. Telepítés előtt a lapok felületét speciális megoldással kezeljük, ami növeli a termékek nedvességállóságát. A működés során fellépő lyukakat szilikon tömítőanyaggal kell lezárni. Ugyanakkor a varratokat egy különleges tömítőszalaggal ragasztják, majd betakarják őket. A munka végső szakaszában a felület alapozva van, és ha szükséges, festékréteg kerül alkalmazásra.

4. Üvegfoltos mennyezetek

Egy ilyen mennyezet egy fémkeret üveglapokkal. A fagyos mennyezet nagyszerű a fürdőszoba számára, mert könnyen tisztítható és nem fél a nedvességtől. Alkalmazást talált különböző klubokban és koncerttermekben is.

Fő előnyei a következők:

 • Akrilüvegből készült, matt mennyezet teljesen biztonságos az emberi test számára;
 • a fényszóródás miatt a fürdőszoba mindig jól megvilágított;
 • vonzó megjelenés. A fényvisszaverődés harmonikus hangulatot kölcsönöz a szobának;
 • a berendezés időtartama a bevonat jellemzőitől függ. Nagyon sok vetület, mélyedés és díszítő elem jelenlétének függvényében a munka egy kicsit tovább tart.

A függesztett mennyezet nagyszerű megoldás minden fürdőszobában. Gyönyörű, praktikus és könnyen telepíthető.

Moduláris álmennyezetek szerelése

A különböző felfüggesztett mennyezetek szerelésének sajátosságai vannak. A telepítés minden árnyalata meg tudja tanulni a kezdő mestert. A telepítés során javasoljuk, hogy ragaszkodjon egy adott technológiahoz a művelet elvégzéséhez.

Fázis száma 1. Keretszerelés

A falszegmens profilja a helyiség falának kerületén van elhelyezve a korábban elvégzett mérések alapján. Szerelje fel a mennyezetet 15-20 cm-re a főtől. Használjon horgonyokat, bővítőcsavarokat vagy csavarokat a szereléshez. Szerelési lépés kb. 50 cm.

Figyelmeztetés. Felszerelés előtt győződjön meg arról, hogy a falvezeték nem halad át, mert akkor meg kell erősíteni a tápfeszültséget.

Fázis 2. A csapágyak felszerelése

Ezután telepítjük a hordozó síneket, amelyek párhuzamosan felszerelhetők az egyik falhoz vagy bármilyen szögben. A Reiki a fal sarok profiljában rögzített éleket rögzít. A megereszkedés elkerülése érdekében különleges rugós akasztókra kell felakasztani őket.

3. fokozat. Világítás beszerelése

Most speciális rasztereszközöket telepítünk, amelyek mérete megfelel a szabványos moduloknak. A mennyezet behelyezése előtt a világítást úgy szerelik fel, hogy semmi sem zavarja a kapcsolatot.

4. fokozat. Burkolólapok elhelyezése

Most a paneleket a lámpatestektől mentes cellákba helyezzük. Ugyanakkor ellenőrizni kell a mennyezetfeszítés feszességét.

Függesztett mennyezet videó felszerelése műanyagból

Függesztett mennyezetek szerelése

Az ilyen mennyezetek felszerelése még egyszerűbb, mint a moduláris. Számukra nincs szükség keret létrehozására, mivel az egész szerkezet csak a lécekből áll. Megértjük részletesebben.

 1. Először a fal sarokját állítjuk be. Elrejti a csúnya ízületeket a lécek és a fal között. A sarkok különböző színekben jönnek.
 2. Határozza meg a jövőbeli mennyezet irányát. Meghatározásakor állítsa merőlegesen a lécek szintjére. A szintet fal sarkok határozzák meg. Az ilyen léceket átvonásoknak vagy szalagoknak nevezik. Mindegyik mennyezeti gyártó speciális termékeket gyárt.
 3. A mennyezetre szerelt kereszttartók ugyanúgy vannak, mint a moduláris mennyezet hordozócsíkjai - a rugós akasztóknak köszönhetően. Ha nincs elég ház vagy lakás, akkor a függesztőkarok rögzíthető a mennyezetre.

 • Mérjük a falak közötti távolságot, és egy fűrészszalagon lerövidítjük a léceket. A sínek végei illeszkednek a fal sarkaiba, és hosszuk mentén bepattannak a keresztléc aljába.
 • A világítás beszerelésekor a szükséges lyukakat a fúró és a fúvókák segítségével vágják le a léceken.
 • A választott típustól függően kis lécek maradhatnak a lécek között, amelyeket kívánság szerint speciális betétekkel lehet lezárni, vagy a helyiség jobb szellőztetésére.
 • Természetesen minden mennyezetnek saját telepítési funkciói vannak, ezért javasoljuk a telepítés előtt olvassa el az utasításokat, amelyek részletesen ismertetik a szakaszos telepítést.

  Függesztett mennyezet kiválasztása nem csak a fő mennyezet hibáinak megszüntetését, hanem a fürdőszobát is különlegesvé teszi. Ha pihenni szeretne egy kemény munkanap után, a fürdőben fekszik, akkor a matt mennyezet tökéletes lesz az Ön számára. Ha hatékonyan szeretné megváltoztatni a fürdőszoba kialakítását, válassza ki a tükrözött mennyezetet. Ha egyszerűbbet szeretne, akkor figyeljen a rácsos mennyezetre. Ha különleges mennyezetre van szüksége szokatlan formában, ebben az esetben a megoldás egy gipszkarton felfüggesztett mennyezetének telepítése lesz. Mint látható, a tenger a megoldások a különböző tervezési ötletek!

  Fürdőszoba mennyezetek

  A fürdőszobák racionálisan gondoskodnak hamis mennyezet. Ezek a szerkezetek jó állapotban vannak, mert elrejthetik mögöttük a felső szint hibáit, a csúnya kommunikációs csöveket és a szellőző dobozokat.

  Fürdőszoba mennyezetek

  A függő mennyezetek típusai a fürdőszobában

  Mivel a fürdőszoba egy kis terület, a gyönyörű, de nehézkes többszintű struktúrák nincsenek benne. Az optimális megoldás az egyszintes mennyezet vagy a peremén kiálló kicsi rések. Ebben az esetben a szoba helyzete magasabbnak és tágabbnak tűnik. Fontos, hogy a világítási pontokat helyesen rendezzék, mivel a mennyezet esetében dekorációként működnek.

  Ebben a példában a gipszkarton szerkezet egy tágas fürdőszobai szeparáló eszközként működik.

  A fürdőszoba mennyezetre vonatkozó alapvető követelményei - nedvességállóság és könnyen tisztítható felület. Ezekkel a kritériumokkal összhangban válassza ki azt az anyagot, amelyet beborít a keretszerkezet.

  • nedvességálló gipszkarton;
  • műanyagból;
  • feszítőfilmek.

  Stretch mennyezetek a fürdőszobában

  A fürdőszobában kétféleképpen lehet hamis álmennyezetet készíteni:

  • önállóan választja ki az anyagot és kidolgozza a tervezési rendszert;
  • vásároljon kész készletet a gyártóktól.

  Táblázat. Lehetőségek a fürdőszobás álmennyezetre.

  Do-it-yourself stretch mennyezet: lépésről lépésre

  Ebben a cikkben részletes utasításokat talál a taposó mennyezet beillesztésére saját kezével! Azt is ajánljuk, hogy olvassa el a fürdőszobában lévő stretch mennyezet előnyeit és hátrányait.

  Rack mennyezetek a fürdőszobában

  A befejező anyagok gyártói a fürdőszobákhoz és a WC-khez hajlított mennyezetek készletét kínálják. De ezeknek a szerkezeteknek a méretei csak a standard szobákhoz alkalmazhatók.

  Rács álmennyezet

  Standard készletméretek:

  Rack álmennyezet

  A standard méretű rack-mennyezeteket három gyártó gyártja: Cesal, Albes, Alconplas. Annak ellenére, hogy ezeknek a felfüggesztett szerkezeteknek a telepítése azonos, az egyes vállalatok termékei különböznek a mennyezet kialakításában. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen választani, tudnia kell, hogy csak kétféle álmennyezet van: nyitott és zárt. A szerkezetek (lamellák) befejező elemei közötti távolságok (rések, rések) jelenlétében vagy hiányában különböznek egymástól. Nincsenek hiányok a zárt (hézagmentes) típusú mennyezetekben. És a fordított helyzet nyílt típusszerkezettel.

  A "Albes"

  Az "Albes" nyílt típusú rack mennyezet műszaki jellemzői

  A panelek kialakításában is vannak saját árnyalatai. A sínek geometriai alakjával összhangban két típus létezik: francia és német. Az előbbinek több lekerekített vége van, az utóbbiakat a vonalak világossága és a geometria helyességének különbözteti meg. Válassza ki azt a lehetőséget, amely a legmegfelelőbb a fürdőszobai design stílusban.

  A függő mennyezetek építésének elemei Cesal (francia formatervezés)

  A standard készlet többféle felfüggesztő elemet tartalmaz:

  • kikészítő anyagok - lécek;
  • sávok - olyan útmutatók, amelyek segítségével a felfüggesztett szerkezet keretét képezik;
  • U-alakú profil - a helyiség körül elhelyezkedő vezetők;
  • H-profil - befejező csíkok, amelyek a sínek hosszát összekötik.

  Stringer a rack mennyezethez

  Minden gyártó készletét részletes telepítési utasításokkal egészítik ki. Köszönet neki, a szerelés a rack mennyezet kezelni minden. De érdemes megfontolni, hogy részletesebb, lépésről-lépésre szóló utasításokról van szó, amelyek lehetővé teszik a munkát a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban.

  Rack mennyezetek a fürdőszobában

  Rack mennyezet a fürdőszobában

  Tükrözött padlóburkolat a fürdőszobában

  Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

  Ha úgy dönt, hogy telepít egy gipszkarton építési, először is meg kell választani a megfelelő befejező anyagot. A magas páratartalmú helyiségekben nedvességálló gipszkarton - GKLV használatos.

  Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

  A gipszkarton típusai a szakasz típusa szerint

  Ennek az anyagnak a gyártói felhívják a fogyasztó figyelmét arra a tényre, hogy csak a jó minőségű szellőzésű helyiségekben használható.

  Ezért, ha nem lehet stabil friss levegő beáramlását létrehozni, további védelmet kell biztosítani a gipszkartonhoz. Ezt különböző festékekkel lehet elvégezni, amelyek nedvességálló filmeket képeznek a szárítás után. Ezek bármilyen, a belső munkákra szolgáló kompozíciók, amelyek címkéjén megjelölés van: "nedvességálló festék". Bármely gyártó bármely terméke közül választhat, de a legnépszerűbb Tex, COVER COLOR, Aquatex és Ticurilla.

  Nedvességálló festék Tikkurila Luja Puolihimmea

  Mit kell telepíteni függesztett mennyezet a fürdőszobában

  A GKLV felfüggesztett szerkezeteinek beszereléséhez útmutatókat és mennyezeti profilokat kell előírni. Az első sor a falak a szoba azon a szinten, amely felfüggesztett mennyezet. A második a fő keret támogatja.

  Gipszkarton mennyezet elrendezése

  A fő alkotóelemek a függő mennyezetek keretrendszere létrehozásához

  Ha jelentősen eltérni szándékozik az alapfelülettől, speciális vékonyfém szalagokra van szükség. Ezeknek a termékeknek lyukak vannak a lyuk mindkét oldalán a közepén. A központi lyukon keresztül a felfüggesztések az alapfelülethez vannak rögzítve, majd a perforált oldalak mindegyike meghajlott, és a fémprofil be van helyezve ezek közé a "bajuszok" közé. Az összes rögzítést kis öncsévélő csavarok SMM 3.5 / 51 segítségével végzik el.

  Felfüggesztés közvetlenül a gipszkarton mennyezetéhez

  A felfüggesztések telepítése

  A felfüggesztés legfontosabb nehézsége a lyukak fúrása az alapfödémben. Általában a tipikus lakások felső szintjei konkrétak.

  Ezért a munka elvégzéséhez a következőket kell tennie:

  • perforátor (vagy perforátor üzemmódú fúró);
  • csavarhúzó (az akkumulátorral működő modellek előnyben részesítendők, függetlenek az elektromos hálózattól);
  • a fúró kemény ötvözéssel (pobeditovaya);
  • kalapács;
  • univerzális műanyag tüske.

  Szerszámok gipszkarton mennyezetek beépítéséhez

  A szerszámok és anyagok előkészítése után a következő munkatípusok kerülnek sorba:

  • fel kell szerelni a felfüggesztések szerelési sémáját (a távolság nem haladhatja meg a 40 cm-t);
  • megfelelő jelöléseket kell tenni a fürdőszobai mennyezeten;

  Felépítés felfüggesztéshez

  Megfelelő felfüggesztés

  Függesztő tartó a gipszkarton mennyezetéhez

  Szerelési útmutatók

  A felfüggesztett szerkezetek felállításakor, elsősorban a PN 28/27 profil profiljainak felfüggesztésére és kerületmenti vezetéseire. Mielőtt a Mon 28/27-et telepítené a szoba falaira, meg kell adnia egy jelölést, amely meghatározza az új mennyezet szintjét.

  A fémprofilokat a fogantyúkkal analóg módon rögzítik, ugyanazokkal az eszközökkel és műanyag tüskékkel. A jelölő vonalnak a profil alsó szélének szintjén kell lennie. A lamellákat úgy szereljük fel, hogy az oldalsó polcainkat a helyiségbe fordítsák.

  A profil indítása a helyiség pereménél történik

  Eszköz keret

  A gipszkartonból készült felfüggesztett szerkezet keretének kialakítása során számos szabályt be kell tartani.

  1. A keretes oszlopok közötti távolság nem haladhatja meg az 50 cm-t.

  A csapágyprofil be van helyezve az indításba és fémcsavarokkal van rögzítve

  A profilkereszteződést a rákok erősítik

  Keret gipsz-mennyezet: a fő profilok be vannak helyezve a sínekbe, és a felfüggesztésekhez vannak csatlakoztatva

  A telepítés során az épület szintjét kell használni, és rendszeresen ellenőrizni kell, hogy a keret alsó síkja helyesen van-e kialakítva. A kábelezést a felfüggesztések telepítése előtt meg kell tenni.

  A kábelezést előre kell rögzíteni (itt használják a rögzítő klipeket)

  Kész keret a gipszkartonhoz

  A gipszkarton beépítése és befejeződése

  A gipszkarton vágása fémfájlokkal vagy éles íróasztallal ellátott elektromos vágópálcával végezhető el. Az utóbbi optimális a gipszkartonokhoz való munka során, de a GKLV elektromos vágógép vágásához a legkényelmesebb. Működés közben nagy mennyiségű gipszpor kerül kibocsátásra. Ezt figyelembe kell venni, és friss levegő folyamatos áramlásával kell végrehajtani.

  A kábelezést előre kell rögzíteni (itt használják a rögzítő klipeket)

  A GKLV rögzítéséhez a kerethez speciális csavarokat használnak: dupla menetes, oxidált, a razzenkovki és egy süllyesztett fejjel. A rögzítők közötti távolság 25-40 cm.

  Egy gipszkarton lapjának rögzítése egy fém kerethez: a kontúrok szivárgási szintjének vezérlése

  A lapok között 2 mm-es résnek kell lennie.

  A munka befejezésekor a hasított test vágásakor a gipszkarton vakolat kezdődik. A fürdőszobában a mennyezetek nedvességálló kompozíciókat használnak. A gumi vagy a fém raklapot tartalmazó gitt. A GKLV ragasztott üvegszálas háló szövetcsuklóinak helye. Miután a gitt megszáradt, elkezd őrölni a felületet, majd elkezdheti befejezni a gipszlemezt a kiválasztott anyaggal.

  A gipszlemezek közötti varrások lezárásának folyamata

  SHEETROCK, univerzális gitt (11 l)

  Gipszkarton mennyezet vakolat

  A mennyezet becsapása a csípés után

  A műanyag bélés álmennyezetének felszerelése

  A műanyag bélés matt vagy fényes, texturált felület lehet. Leggyakrabban fényes paneleket használnak a mennyezet elrendezéséhez a fürdőszobában, mivel fényvisszaverő hatásuk van, ami fényt és tágat eredményez a szobában.

  Mennyezet a műanyag panelek a fürdőszobában

  Szerszámok és anyagok műanyag bélésű függesztett mennyezetekhez:

  • fémprofil Mon 28/27;
  • fém csavarok;
  • szerszámok fémprofilok és GKLV vágásához és rögzítéséhez (fúró, csavarhúzó, fém olló, daraboló, éles kés);
  • fúró betonhoz és téglához;
  • tipli-körmök;
  • víz vagy épület szintjén;
  • mérőszalag és jelölő.

  Szerszámok műanyag panelek szereléséhez a mennyezetre

  PVC profilok és függönyrudak típusai

  A felfüggesztett mennyezet felszerelésének sorrendje

  1. lépés: A falak megjelölése. Az új mennyezeti vonalat vizet vagy buborékszintet, szalagméretet és jelölőt használják. Tekintsük a süllyesztett lámpatestek méreteit.

  A műanyag panelek mennyezetének rajzolása

  2. lépés: A fémprofilok furatait fordítsa el egymástól 25-30 cm távolságra. A munkában használjon fúrógépet és a megfelelő átmérőjű fúrót.

  Lépés 3. Csatlakoztassa a PN 28/27 deszkákat a falhoz úgy, hogy azok a jelölő vonalon vannak.

  4. lépés: Jelölőjelek a fém lyukak helyének falán.

  5. lépés: Egy perforátor (vagy perforátoros fúrógép) fúrja a lyukakat a korábban említett pontokon.

  6. lépés Hammer a dugókban.

  7. lépés Rögzítse a fémprofil-csavarokat.

  Szerelési vezetőprofilok

  8. lépés Telepítse a megerősítő ugrókat. Ha a fürdőszoba szélessége meghaladja az 1,2 métert, akkor szükséges az erősítő hüvelyek felszerelése, amelyek megakadályozzák a műanyag bélés elcsúszását. A jumperek száma a helyiség méretétől függ, és az 55-60 cm közötti távolságot figyelembe véve kell meghatározni.

  Hogyan készítsünk jumpert a profilból a kerethez?

  • a mennyezetre húzódnak a jumperek sorai;
  • a jelölő vonalakon jelzik a felfüggesztések beépítési pontjait (40 cm-es lépés);
  • fúrólyukak a felfüggesztéshez;
  • tüskék beszerelése;
  • a szuszpenziók hozzá vannak csatolva;

  Közvetlen felfüggesztések telepítése

  Keret doboz nélkül

  Példa a jumperek használatára

  9. lépés: Műanyag U-alakú profil beszerelése. A műanyag U-alakú profil közvetlenül a fémprofil vezetőkhöz van rögzítve. Használjon horganyzott csavarokat.

  Műanyag profil rögzítése (1. lépés)

  Műanyag profil rögzítése (2. lépés)

  10. lépés: Bélés telepítése. A munka szakaszai az alábbiakban találhatók.

  1. Az első panel egész hossza levágódik a tüske részéről, amely a következő panelhez csatlakozik.
  2. Vágjon egy vágott véget egy műanyag U-alakú profilban, nyomja a bélést a falhoz.

  Az első panel felszerelése

  A panel becsavaródik a profilhoz

  A második panel zárva lesz

  A második panel le van nyomva, hogy a zár kattanjon

  A lyuk alatt a lámpa

  11. lépés Telepítse az utolsó panelt. A műanyag burkolatból készült felfüggesztett mennyezetek kialakításakor gyakran előfordul, hogy nincs elég hely a teljes utolsó panel beszereléséhez. Ezért az analógiát az első befejezése után vágják le.

  Az utolsó panel telepítése (1. lépés)

  Az utolsó panel felszerelése (2. lépés)

  A műanyag U-alakú profil kissé behajlított, és a falpanel vágott vége be van építve. A felfüggesztett mennyezet felszerelése befejeződött. Egy ilyen épület felépítése egy kis helyiségben legfeljebb 1 munkanapot vehet igénybe.

  A műanyag panelek fa mennyezetre történő beszerelésének terve

  Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

  Mint bármely más helyiségben, a mennyezet a fürdőszobában teljesen másképpen vágható. Vannak olyan lehetőségek, amelyek drágák és látványosak, praktikusak, hagyományosak, eredetiek - ez mind a háztulajdonosok pénzügyi lehetőségeitől és ízlésétől függ. De egy opció kiválasztásakor figyelembe kell vennie a szoba sajátosságait, különben a díszítés hamarosan elveszíti dekoratív hatását. Nézzük meg részletesebben, hogy melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában, hogy vonzó, megbízható és ne okozzon gondot a tisztításban.

  Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

  Alapvető mennyezeti követelmények

  A fürdőszobát elsősorban a magas páratartalom jellemzi, ami befolyásolja a festék tartósságát, erősségét és esztétikai megjelenését. A nedvesség és a hő hozzájárulnak a mennyezet és falak formájának kialakulásához, fémelemek korróziójához, foltok és foltok kialakulásához a padlón.

  A mennyezetnek nedvességállónak kell lennie

  Ezért a fürdőszobában a mennyezetnek több fontos követelménynek kell megfelelnie:

  • ellenáll a nedvességnek, könnyen tisztítható és mosható;
  • ne bocsásson ki káros füstöket;
  • egy szép megjelenésű, és egyezik a fürdőszoba belsejének stílusával;
  • A szerkezet leplezett elemeinek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük.

  A mennyezetet biztonságos anyagból kell készíteni és könnyen tisztítható.

  Fontos, hogy a mennyezet tartós legyen

  A befejező anyagoknak a vízállóságon túl ellen kell állniuk a gombáknak és a korróziónak, és tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy évente ne kelljen javítani a mennyezeten.

  Mennyezet "Csillogó ég" kék háttérvilágítással és arany hangulattal

  Fürdőszoba mennyezeti lehetőségek

  A mennyezetvakolás, a mészhomok festése és a mennyezet felületének festése a leginkább költséghatékony. A legdrágább - üvegnyomtatók fotónyomtatással és ólomüveggel, tükrözött mennyezettel. A középáras szegmensben sok lehetőség van: műanyag iparvágány, süllyesztett mennyezetek és vízálló gipszkartonból készült hajlított szerkezetek. Annak megértéséhez, hogy melyik a legoptimálisabb, meg kell vizsgálnia minden típus előnyeit és hátrányait.

  Gipszvakolat és meszelés

  Most már bármelyik hardverraktárban könnyen megtalálhatók vízálló vakolatok és töltőanyagok, és nagyon kedvező áron. Segítségükkel egyszerűen kiküszöbölhetők a kis szabálytalanságok, apró repedések és egyéb hibák, hogy a mennyezet nagyon ügyes megjelenést biztosítson. A pályázati folyamatot könnyű elsajátítani, és sok lakástulajdonos szívesebben csinálja magukat, ami a varázsló szolgáltatásait takarítja meg.

  Nagyon fontos, hogy jól felkészítse a felületet, tisztítsa meg mindazt, ami nem szilárdan rögzítve van, és zárja be az ízületeket a padlólapok és a mély rések között. A vakolatot több rétegben alkalmazzák, amelyek mindegyikét gondosan dörzsölik és alapozzák. A meszeléshez használjon krétát vagy hidratált mészet, vízzel hígítva a kívánt konzisztenciára.

  Krét vagy mész habarcs készítése a mennyezet meszeléséhez

  • az anyagok olcsóak és környezetbarátek;
  • a munka önmagában is elvégezhető;
  • ha szükséges, egyszerűen kiküszöbölhető hibák egy külön területen;
  • A mész fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így a mennyezeten nincs forma.

  Mennyezeti fehérítő spray

  • túl világos nézet;
  • az alap készítése és kiegyenlítése sok fizikai erőfeszítést igényel;
  • a nedves gõzbõl való meszelés az idõ alatt elpárolog, és sárgára vált, ezért évente frissíteni kell a bevonatot;
  • ha a mennyezetet permetezik, szárítás után csúnya csepegés lesz.

  színezés

  Mint a meszelés esetében, a mennyezet felülete tökéletes összehangolást igényel, különösen ha a festék fényes ragyog. A fürdőszobák festéke egyszerűen hatalmas, szinte mindegyik környezetbarát, nedvességgel és kopásálló, széles színpalettával rendelkezik. A legtöbb készítménynek páragátló és gombaellenes tulajdonságai vannak, ami nagy jelentőséggel bír a szobákban, például a fürdőszobában. Nem szükséges a mennyezet monoton: a festék színben kombinálható, rajzolás díszek és minták, különböző stencilek használata.

  Festékhenger mennyezet

  • díszítő, képessége képzelni;
  • az alkalmazás egyszerűsége;
  • az anyagok megfizethető költsége;
  • a festék sokkal tartósabb fehérítő;
  • a munkát önállóan lehet elvégezni;
  • a mennyezet mosható.

  A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

  • a felületnek tökéletesen illeszkednie kell;
  • az idő múlásával a szín elhalványul, a fehér festék sárgára süllyed, a foltok megjelenhetnek a bevonaton;
  • a szomszédok feletti árvíz esetén a díszítés reménytelenül hibás lesz.

  Festett mennyezet mosható

  Nedvességálló tapéta

  Nedvességálló tapéta, ragasztók és szerszámok a mennyezetre ragasztott ruhák ragasztására

  Ez a fajta befejezése meglehetősen ritka, mert nem praktikus. A tapéta beillesztéséhez a mennyezetet olyan óvatosan készítik el, mint a festésnél, mivel bármilyen szabálytalanság láthatóan vékony bevonat alatt jelenik meg. Vízálló vinyl tapéta lehet többször átfestve, hogy frissítse a fürdőszoba belsejét.

  Ragasztó alkalmazása a mennyezetre egy görgővel

  A sarkokban és a falak közelében jobb a ragasztó használata ecsettel

  A ragasztó alkalmazása a háttérképhez

  Ragasztó tapéta a mennyezetre kényelmesebb együtt

  A második web rögzítése

  Használjon varróhengert varratokhoz.

  A léggörgőt a mennyezetről a tapéta elé szorítják

  Ne engedje, hogy a vázlat megjelenjen a tapéta szárítási időszakában.

  • a befejező költségek viszonylag olcsóak;
  • A háttérkép vonzó és otthonos megjelenést kölcsönöz a mennyezetnek.

  Nedvességálló színes tapéta a mennyezeten

  • öntapadós tapéta a mennyezeten nagyon nehéz, segítségre van szüksége;
  • a ruhák vágása, rögzítése és rögzítése nagy gondot igényel;
  • a tapétaformák alatt gyakran alakul ki;
  • amikor a szomszédok felülről áradanak, a burkolatot teljesen megváltoztatni kell.

  Műanyag mennyezet

  PVC műanyag mennyezet

  Műanyag mennyezet a fürdőszobában

  A műanyag paneleket borító - nagyon népszerű fürdőszobai dekoráció. A panelek a mennyezetre szerelt alumínium kerethez vannak rögzítve. A keret elrejti a mennyezet felületének minden hibáját, lehetővé teszi beépített világítás beépítését, a kommunikáció elrejtését. A panelek mérete, vastagsága, színe és textúrája eltérő, így szinte bármilyen stílustípusra választhat.

  Profil panelek fix rögzítéséhez

  A profil rögzítése a helyiség peremén található dübelekkel történik.

  Összekötő keretprofilok

  A mennyezeti lábazat rögzítése

  A panel be van helyezve az alaplapra.

  PVC panelek szerelése

  Lyuk fúrásával a lámpa alatt

  Az utolsó panelt fűrészeljük, és bepattanunk az alaplap és az előző panel hornyaiba

  • a mennyezet nagyon esztétikusan és vonzónak tűnik;
  • az anyagok költsége nem túl magas;
  • nincs szükség a felület szintre emelésére;
  • a telepítés nem igényel speciális készségeket és azoknak a képességét, akik tudják, hogyan kell kezelni az eszközt;
  • a formatervezés tartós, szükség esetén az egyéni paneleket pótolhatja;
  • a bevonat egyáltalán nem fél a nedvességtől, de nem deformálódik, könnyen tisztítható mosószerekkel.
  • a mennyezet néhány centiméterrel alacsonyabb;
  • piszok halmozódhat fel az ízületekben, és normális szellőztetés hiányában ott fejlődik a gomba.

  Rack mennyezet

  Ez a lehetőség nagyon elegáns, modern megjelenésű. A design egy fém keret, keskeny szalaggal, alumíniummal vagy vékony acéllemezzel bevont korrózióálló bevonattal. Az ilyen bevonatok színtartománya nagyon széles, a Reiki arany, krómozott, különleges mintázattal rendelkező minták. A telepítés lehet nyitott és zárt: az első esetben bizonyos szélességű rések maradnak a lécek között, a második esetben az összes elem tompán van felszerelve. A szerelés nagyon egyszerű, mindenki elsajátíthatja.

  Tükrös mennyezet csíptetve

  • látványos kilátás, sokszínű színek;
  • egyszerű telepítés;
  • nincs szükség a bázis szintre emelésére;
  • lehetőség van a beépített világítás felszerelésére;
  • az anyag ellenáll a nedvességnek, a korróziónak, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a gombáknak;
  • az egyszerű gondozás;
  • ha szükséges, könnyű helyettesíteni az egyes elemeket;
  • a felülről történő áradás esetén a bevonat nem károsodik;
  • az átlagos élettartam 30-35 év.

  Rack fém mennyezet

  • a rack plafon költsége drágább, mint a rendszeres műanyag;
  • piszok felhalmozódhat a varratokon és az ízületeken.

  Kazettás mennyezet

  Nyissa fel a profil mennyezetét

  A felfüggesztett szerkezetek között a kazetta vagy a moduláris mennyezet nagy igényeket támaszt. Ez egy felfüggesztett fém keret, amelynek celláiban díszítő paneleket helyeznek. A fürdőszobában használt alumínium, plexi, horganyzott acél, akril, ásványi panelek. Színük és textúrájuk különbözik, monoton és mintázott lehet.

  Fotó kazetta mennyezet

  • nincs szükség a mennyezet felszínének felszínére;
  • a keret tökéletesen elrejti a kommunikációt, lehetőség van beépített világításra;
  • ha egy külön panel megsérül, könnyen cserélhető;
  • a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is fennáll - elegendő csak az egyik modul felemelése;
  • a panelek modern és vonzó megjelenést kölcsönöznek a mennyezetnek.

  Kazetta, a mennyezet része

  • magas költségek;
  • a felfüggesztési rendszer legalább 15 cm-es helyet foglal el, így nem alkalmas az alacsony mennyezetű fürdőszobákra.

  Mennyezeti csempe

  Mennyezeti csempe varrás nélkül

  Mennyezeti csempe a mennyezeten, fotó

  Mennyezeti csempe egy mintával

  A polisztirol burkolat is nagyon népszerű. A csempe hangulatos és esztétikailag vonzó megjelenést kölcsönöz a legtöbb belső stílusnak. Ragasztásához a csempe, a mennyezet jól kell készíteni, szintezett, áttört, győződjön meg róla, hogy fedezi egy alapozó. A sztiropor ellenáll a nedvességnek és a penésznek, időnként újrafesthető.

  Ragasztó csempe

  Mennyezeti csempe és lábazat

  • olcsó;
  • kis tömegű anyag;
  • különböző textúrák;
  • a burkolat könnyedén feldolgozható a telepítés során;
  • az egyszerű gondozás.

  Fénykép polisztirol burkolólapok

  Hátrányok: alaposan fel kell készíteni a felületet;

  • a vágás és az összekötő lapok pontosságot és pontosságot igényelnek;
  • az anyag könnyedén megtörik, ezért a ragasztáskor lehetetlen keményen nyomni a csempere;
  • piszok halmozódhat fel az ízületekben;
  • ha felfelé kerül, akkor a bevonat lehúzható, és meg kell változtatni.

  gipszkarton

  Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

  A gipszkarton szerkezetek meglehetősen gyakran megtalálhatók a nagy területen lévő fürdőszobákban. Ezek fémkeretek, leggyakrabban többszintű, kialakított formák, beépített világítással, nedvességálló gipszkarton lapokkal. Felülről a burkolat vízzel szemben festett és festett. Az ilyen többszintű mennyezet nagyon eredeti és stílusos; az anyag könnyen feldolgozható, a telepítés nem igényel speciális készségeket.

  Split szintű gipszkarton mennyezet

  • a keret tökéletesen elrejti az összes hibát, vezetéket, csövet, nincs szükség gondos előkészítésre az alap;
  • a burkolat tökéletesen tolerálja a gőz és a hőmérséklet változását, mosható és ellenáll a gombák fejlődésének;
  • a mennyezet vonzónak és szilárdnak tűnik.

  Gyönyörű függesztett mennyezet világítással

  • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
  • a keret néhány centiméternyi helyet vesz igénybe;
  • a plafon elrendezése meglehetősen drága;
  • javítás esetén egy külön szakasz helyettesítése problémás;
  • időszakosan a mennyezetet festeni kell, hogy frissítse a megjelenést.

  A gipszkarton és a feszített mennyezet kombinációja

  Stretch mennyezet

  A nyújtható PVC burkolatok népszerűsége csak évente növekszik. Ezek kombinálhatók bármilyen díszítéssel, különböző színekben és textúrákban különböznek. Különösen látványos megjelenésű mennyezetek fotónyomtatással és 3D-s képekkel.

  Stretch mennyezet a fürdőszobában

  Fehér feszített mennyezet, elszívó elszívó a központban

  • magas dekoráció;
  • nedvességállóság, hőmérsékletváltozás, a kondenzáció nem felhalmozódik a mennyezetre;
  • amikor elárasztják, a bevonat nagy mennyiségű vizet tart meg a leeresztés után, amely ismét megszerzi korábbi alakját.

  Stretch mennyezet a fürdőszobában

  Stretch mennyezet fotónyomtatással

  Gyönyörű stretch mennyezet két szinten

  • a telepítés speciális felszerelést és szakmai készségeket igényel, ezért nem lehet felfüggesztett mennyezetet saját maga elvégezni;
  • az ilyen kivitel meglehetősen drága a rackhez és a kazettatartókhoz képest;
  • a film könnyen sérülhet éles tárgyakkal;
  • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
  • károsodás esetén a bevonatot teljesen ki kell cserélni, és nem javítható.

  Üveg mennyezet

  Megvilágított üveg mennyezet

  Egy ilyen kivitel egy drága öröm, de szokatlanul látványos. A temperált üveglapok átlátszatlanok, tükrök, színesek, képek és színes üvegablakok, beépített világítással. A telepítés a kazettatestek típusától függ, de a keret megerősített, mivel az üveg súlya elég nagy. Természetesen az alapnak különösen tartósnak kell lennie, különben az egész szerkezet összeomolhat.

  Üveg mennyezet, falfestmény

  • a mennyezet szokatlanul lenyűgöző és eredetinek tűnik, vizuálisan bővíti a szobát;
  • az üveg nem fél a nedvességtől vagy a gombától, minden mosószerrel mosható;
  • Gondos gondossággal a bevonat több mint egy tucat évig tart.
  • magas anyagköltség és felszerelés;
  • a telepítés pontosan kiszámolja a terhelés alapjait és jelentős munkaerőköltségeket, ezért szakembernek ezt meg kell tennie;
  • nem alkalmas gyenge padlójú helyiségekre;
  • az üveg felületén a foltok könnyen maradnak, ezért gondosan törődjenek vele.

  Üveg mennyezet

  Melyik mennyezetet választani

  Az ismertetett opciók mindegyike vonzó a maga módján, de ha figyelembe vesszük a költségek optimális arányát, a díszítést és a könnyű telepítést, akkor a műanyag vagy a süllyesztett mennyezet a legjobb megoldás. A panelek széles választékának köszönhetően talál egy érdekes és szokatlan szín- és textúrát, vagy éppen ellenkezőleg, egy diszkrét klasszikus változatot választ. Ha a fürdőszobát high-tech vagy loft stílusú stílusban díszítik, ideálisan a tükrös bevonattal ellátott panelhez, valamint a krómozott és a fémes színekhez. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk a képzelőerőt, érezzük magunkat egy kis tervezőnek.

  Fodros mennyezet

  A rack mennyezet felszerelése a fürdőszobában

  A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszoba befejezésének utolsó szakasza. A burkolat előtti mennyezetet porról, gipsz vakolatról, festékről tisztítani kell, minden meglévő repedést hímezni és tömöríteni kell. A gomba által érintett helyeket fertőtlenítőszerekkel kell tisztítani és kezelni. Összefoglalva, a felületet vízálló alapozóval, gombaellenes adalékokkal fedjük le, hogy a jövőben megszüntessük a penész megjelenését.

  Tanács. A beszerelés előtt a vezetékeket világító eszközökhöz kell kötni, és rögzíteni kell a huzalokat a mennyezetre dugós szögekkel és műanyag bilincsekkel.

  A folyamat során szüksége lesz:

  • díszítő lécek műanyagból vagy alumíniumból;
  • alumínium profilok;
  • sarkok (csapágyak);
  • szuszpenziók;
  • csavarok és dugók;
  • ollók fémhez;
  • szinten; fúrjon egy sor fúróval.

  1. lépés: A falon lévő helyiség peremén sík vízszintes vonal húzódik 15 cm-es távolságra a durva bázistól. A jelöléshez nagyon kényelmes a lézer szint használata, de a szokásos építés hiányában az ember megteheti.

  2. lépés: A jelölő vonalon jelölje meg minden 40-50 cm-es pontot a kötőelemek lyukaira, és ugyanazokat a jelöléseket tegye a profilra. Fúrjon lyukat a vezetőkbe, majd a falakba, a megfelelő fúróval. A lyukak átmérőjének 6 mm-nek kell lennie.

  Jelölés a falon és furatok

  3. lépés: A falakon lévő lyukakba tolja be a tüskéket, kalapálja őket a felületre, egy profilra és csavarozza be az önfúró csavarokat.

  Helyezzen be dugókat a lyukakba

  A profilnak szigorúan a vonal mentén kell elhelyezkednie, a vízszintes eltérések a szerkezet ferdítéséhez vezetnek. A sarkok csatlakoztatásához a profilok végeit 45 fokos szögben vágják le.

  Angle dokkolási lehetőség

  4. lépés: A hordozó gumiabroncsok két ellentétes fal között helyezkednek el. A szálak végeinek és a profilfalnak körülbelül 10 mm-es résszel kell rendelkezniük a hőtágulás kompenzálásához. Ebben az esetben az elemek szigorúan merõlegesek egymásra.

  Tanács. A két zsinór összekötéséhez szükség van egymásra helyezni, a perforált lyukakat igazítani és rögzíteni mindkét oldalon csavarokkal.

  5. lépés: A mennyezeten jelölje meg a rögzítőelemek helyét a falakhoz képest 20 cm távolságra és kb. 0,7-1 méter között. Fúrjon lyukakat, dugja be a tüskéket és csavarja be a szorítót. A csavarokat nem csavarták a végére, így hagyva a lehetőséget a sínek magasságának beállítására.

  Csuklós mennyezetek összeszerelési rendszere

  6. lépés: Rögzítse az első sínt: helyezze be a kezdőprofilba, illessze be a szalagok hornyait, és nyomja le, amíg meg nem ugrik. A sín végei és a profil fala között 5 mm-es rések maradjanak.

  Reiki profil (műanyag)

  A rács be van helyezve a profilvégbe

  A sín a feszítőszerkezetbe és a fal másik oldalán található

  Műanyag lécek felszerelése

  7. lépés. Ugyanígy rögzítse az összes többi síneket a lámpa helyére. Ahhoz, hogy egy lyuk alatta legyen, a panelen jelölje meg a kivágás középpontját ceruzával és fúróval a kívánt átmérőjű koronával. Ezután helyezze be a fényforrás testét a lyukba, tartsa meg, rögzítse a panelet a szalagokhoz, vezesse a huzalt belsejébe és csatlakoztasson egy villanykörtét.

  Fúvókák fúráshoz

  Jövő lyuk a lámpához a sínben

  8. lépés Ugyanúgy rögzítik az összes többi felszerelést, ellenőrizzék a munkájukat, kiegészítik a teljes sínek telepítését. Ha az utolsó deszka szélesebb, mint amennyi szükséges, fém szélessel szélessé válik. Az anyag nagyon vékony, így a vágás nem nehéz.

  Csatlakoztatott lámpatest (példa a mennyezetre szerelésre tükörhatással)

  Tanács. A sínen való kényelem érdekében vágóvonalat kell húzni, majd merőleges vágásokat kell tenni ugyanazon az oldalon 4-5 cm távolságra egymástól, és kissé hajlítsa meg az anyagot. Ezután könnyebb és gyorsabb lesz a felesleg.

  Lépés 9. Az utolsó rúd rögzítése után ellenőrizze a fedél vízszintes helyzetét, és ha szükséges, húzza meg a szalagok csavarjait. A lécek közötti lyukak ezt könnyű elvégezni.

  Először is az utolsó fűrészelt rake telepítve van, utoljára, de utoljára

  10. lépés. Most már a speciális nyílásokkal zárja le a réseket, ha azokat a tervezés biztosítja. A kívánt hosszúságra van vágva, a lécek között, szorosan benyomva a kattanáshoz.

  A dekoratív mennyezeti csík példája egyszerűen bepattan a nyílásokba.

  A kész bevonatnak nincsenek rések és repedések az elemek között, minden lécnek ugyanabban a síkban kell lennie. Ha a mennyezet hullámokban halad, azt jelenti, hogy nem húzta meg a kötőelemeket a szalagokon. A probléma kijavításához meg kell szúrni a betéteket a problémás területeken, csavarja be a csavarokat, és helyezze vissza a betéteket.