Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell telepíteni egy függő mosogatót? Három hatékony lehetőség.

A legtöbb régi stílusú apartman problémája a fürdőszobák kis területe. A komfortérzés és az új háztartási berendezések megjelenése miatt a kis méretű WC-szobák tulajdonosai a szabad helyet keresik. Egy kényelmes és egyszerű kiutalás volt a felfüggesztett héj telepítése. A nagy lakások tulajdonosai később ezt a rögzítési módszert alkalmazták. A lógó mosogató beépítése érdekes stílusú döntés volt, és lehetővé tette számunkra, hogy eredeti fürdőszobai terveket készítsenek. De hogyan kell telepíteni egy függő mosogató?


Fotó 1. Felfüggesztett mosogató.

A vízvezeték világa viszont különböző mosogató modelleket ajánlott fel. A gyártás, forma és méret különböztek egymástól. A boltban megtalálható mosogatók:

 • kerámia;
 • kő;
 • akril;
 • márvány;
 • üveg;
 • fém.

A felfüggesztett mosdókagyló felszerelése segít abban, hogy olyan helyet alakítson ki, amelyben a lefolyó- és csatornacsövek nem láthatók. Az anyagok különbsége nem az egyetlen ilyen modell. A lógó mosogatónak három fajtája van a falra: a konzolokra, a falra rögzítésre a csapokon és rögzítéssel egy talapzaton.

Lógó mosdókábel beépítése a csapokra


2. kép A rögzített mosdócsapok rögzítése.

A hüvelyes mosogató rögzítése a falon a szegecseken klasszikus módon. Ehhez egy kis elektromos fúró szükséges, a vízszintes vízszintes szintet, egy teflon szalagot és egy állítható csavarkulcsot. A telepítési munka több lépcsőt tartalmaz. Miután eldöntötte a mosogató helyét, jelölje meg a jelölést. A falra illeszkedő vízszintes vonal elégséges lesz. Ne feledje, hogy a vonalat vízszintesen egy szinttel igazítja. Tegye vissza a tálat a falhoz, hogy megjelölje a rögzítési pontokat. Ehhez hajtsuk le a berendezést a falhoz, és körvonalazzuk a helyet, ahol a szegecseket felszerelik. Használjon fúrógépet, készítsen lyukakat és tegyen be dugókat. Ha lyukakat kell fektetnie a csempere, akkor rögzítse a rögzítőszalagot azon a helyen, ahol fúrni szeretne.


Photo 4. A keverő felszerelése a függő mosogatóra.

Csavarja be a csapokat a lyukakba. A kiálló résznek 1,5-2 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a héja szélessége. Laza, kinyúló vége van szükség az anyák rögzítésére. A következő lépés a keverő telepítése. A mosogatót a falra szerelés előtt kell elhelyezni. Ezeknek a munkáknak a végrehajtásához rugalmas tömlők és csapok szükségesek. Helyezze a tömlőket a mosogató speciális lyukaira. Helyezze a tömítést a keverőre. Alján kell viselni párnát és alátétet. Ezután húzza meg a rögzítőanyákat az egyes tömlőn. Állítsa be a keverőt úgy, hogy a tálban legyen. Ezután ragasszon tömítőanyagot a szögelvezető szálakra, és húzza meg őket. Használjon vízvezeték kendert vagy teflon szalagot a tömítéshez.

A mosogató szerelése a konzolokra a felülről történik. Tegyen elő szilikon tömítőanyagot a hátfalra. Lehet, hogy fehér vagy színtelen. Ezzel megakadályozható, hogy a víz ne kerüljön a falra. A kupakokat a tálca behelyezése előtt el kell viselni. Ellenőrizze a tálat vízszintesen. Ezután húzza meg az anyákat. Az utolsó lépés a szifon csatlakoztatása. Rugalmas csővel van összekötve a csatornacsövekkel.

Figyelem! A tömítések állapotának figyelése. Rugalmasaknak és mentesnek kell lenniük. Ebben az esetben csak szivárgásmentességet biztosítanak.

A függesztő mosogató rögzítése a falhoz tartókkal

A rögzítőelemek akkor használatosak, ha nehéz mosogatót vásárolt. Ez lehet kő, öntöttvas vagy márvány vízvezeték. A falra szerelt autómosó felszerelése speciális tartókon néhány eltérést mutat az első szerelési opciótól. Mielőtt elkezdené a munka jelölését. Ehhez határozza meg a zárójelek közötti távolságot. A falon feltüntetett helyeken lyukakat kell fúrni. Ezután hajtsa végre a konzolok felszerelését, és tegye a mosogatóba. Mielőtt rögzítené a mosogatót, telepítse a keverőt és a szifont.


Fotó 4. A felfüggesztett mosogató a konzolon különböző beltéri stílushoz adható be.

Hogyan szereljük fel a mosdót az állványokra

A mosogatószerkezet a szekrénybe történő beszerelését ugyanolyan lépéseknek megfelelően hajtják végre, mint a csapok és a konzolok felszerelése. Az egyetlen különbség az, hogy állványt rögzítenek a tartóelemekhez, és benne egy mosdót is. Csavarokkal a falhoz van rögzítve. Ragaszthatja a tálat szilikon ragasztóval egy megbízható tőkefalra.


Fotó 5. Mosogató talapzaton.

A telepítés előtt gondosan mérlegelni kell a szerelt mosogató és a talapzat kiválasztását. A szekrény kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy elemei nem befolyásolják a szifon helyét és a keverő rögzítését. Ellenkező esetben további lyukakat kell fektetni az állványok mögé.

Hogyan szereljünk fel egy beépített mosdót a csapokra vagy a konzolokra, részletesen leírjuk az első két változatban. Ennek a módszernek az a sajátossága, hogy biztosítja a szekrényeket. Ehhez jelölje meg a palack magasságát egy sorral, majd adja hozzá a mosogató magasságát, és jelölje meg a csapok vagy furatok helyét a csapokhoz. Az első sorban a szekrényt a falra szereljük. És a második jelölésnél - rögzítjük a mosogatót horgonycsavarokkal vagy szilikon ragasztóval. Rugalmas tömlők csatlakoztatják a mosogatót a csatornához. Telepítse a keverőt. Lehet egykaros vagy egykaros. A legfontosabb dolog nem keverni a forró és hideg víz ellátásával. Mosogatók és szekrények beszerelésekor használja a szintet a vízszintes telepítés nyomon követéséhez. Mielőtt elkezdené a munkát, győződjön meg róla, hogy a rendszer teljesen le van zárva, húzza meg újra az összes rögzítőanyát. Ellenőrizze a mosogatót munka közben.

Fürdők, szaunák és medencék

A fürdőszobai bútorok és fürdőszobai szerelvények gyártási technológiájának fejlesztése nem hagyja abba a fejlődést, ami hozzájárul a kádak, zuhanykabinok és mosdók széles választékának megjelenítéséhez, amelyek nem csak a színben és a felhasznált anyagokban különböznek a korábbi vízvezeték-választási lehetőségektől, hanem a különleges tervezési jellemzőkben is. Napjainkig a fürdőszoba módosításának egyik legmegfelelőbb módja a felsővezeték szerelése, beleértve a mosdókat is. Annak ellenére, hogy a Szovjetunió óta a tervezők ismerték a vízszerelést, a rajongók őrzése folyamatosan feltöltődött, és ha néhány évtizeddel ezelőtt csak a nyilvános mosdók egyik legfontosabb jellemzője volt, a felfüggesztett vízvezeték már a luxus apartman WC-k belsejében is elismert helyet kapott. Ez annak köszönhető, hogy számos előnye van a függő mosogatóknak, amelyek nem maradhatnak észrevétlenül. Ez róluk szól, valamint a felsővezeték szerelésének jellemzőiről, amit ebben a cikkben ismertetünk.

tartalom

A mosdók mosogatói a fürdőszobában - egy aktuális ötlet a fürdőszoba kialakításában

Annak ellenére, hogy a mosogatók az egyik legrégebbi vízvezeték-típus, ma már a népszerűség csúcsán vannak. A Szovjetunió óta ismertek, amikor az emberek nem láttak semmit, kivéve a fehér mosogatót, amelyet fúróval, önmetsző csavarokkal és néhány egyszerű rögzítővel csavart a falhoz, majd összekapcsolódtak a csatornarendszerrel. És ha korábban ezek a mosdók voltak előnyben részesítve, hiszen a termékdiverzitás idején, a termelés minden ágazatában nem volt semmi választás, akkor is újra trendek, annak ellenére, hogy tervezési jellemzőik nem mentek át alapvető tervezési változásokon. Az építőanyagok piacán versengő modern gyártók a legmagasabb szintű konnektív lehetőségeket mutatják be a bíróság számára, amely három fő csoportra osztható:

A szekrényzel vagy speciális szekrénnyel felszerelt mosdók legalább kényelmes telepítési lehetőséggel rendelkeznek, hiszen ezt a telepítési módot választva további helyet hozhat létre, amely a lehető leghatékonyabban használható;

Ennek az opciónak számos előnye van:

 • Kényelmes elrejteni a víztől és a csatornarendszerektől, a szifont és még egy kis áramlási típusú vízmelegítőt a szekrényben;
 • A fürdőszobában található medálban a higiéniás tárgyak és a rend fenntartásához szükséges elemek vannak, mind a fürdőszobában, mind az egész házban: itt kívülről szemlélő kanálok, rongyok és mosószerek is elrejthetők;
 • Mivel a lámpatestet a szekrénybe szerelik úgy, hogy a szekrény alatt szabad hely áll rendelkezésre, ez nem zavarja a fürdőszobai tisztítást;
 • A tervezők szerint a medencében elhelyezett mosdókagyló ergonómiai megoldásnak számít a kis fürdőszobában, mivel elegánsnak tűnik, anélkül, hogy sok szabad helyet foglalna el.

Állványhéj - "tulipán" típusú kagylók, amelyek ezt a nevet kapták hasonlóságukhoz egy növényhez;

Végül pedig a mosdók, amelyek közvetlenül a falra vannak felszerelve. A valóban felfüggesztett mosogatók beépítése speciális támasztékok és rögzítők használata nélkül történik. Ez a design a kerámia mosogatók számára a legoptimálisabbnak tekinthető, míg a nehezebb anyagok, például a márvány vagy a gránit mosdókagylója kívánatos egy másik telepítési mód kiválasztása.

Ha a fürdőszobában nincs lenyűgöző mérete a mosogatónak a talapzaton - nem a leginkább praktikus megoldás, ellentétben a másik két lehetőséggel. Például egy szekrénybe beépített mosdó hasznos lehet abban az esetben, ha a szekrény tágas tartály a higiéniai tárgyak és a fürdőszoba tárolt tárgyak számára, továbbá hatékonyan elrejti a kommunikációt. Ami a falra szerelt lógó mosogatókat illeti, azok a szelídség és a könnyedség színvonala. Ebben a tekintetben hatékonyan takarítanak meg helyet kis fürdőszobákban. A klasszikus felfüggesztett szerkezeteken kívül vannak szögbeli módosítások is, amelyek beépítése - a hagyományos felfüggesztett mosogatókkal ellentétben - azt jelenti, hogy nem falra vannak rögzítve, hanem a saroknyílásban.

Lógó mosogató fotó

A lógó mosogatók fajtái: az alak és méret hatása a mosogatók működésére

A medálmosók formájával összhangban a következő fajták különböztethetők meg:

 • Az egyik leginkább kompakt lehetőség - sarokmosó;
 • Tágas lógó mosogatók;
 • Széles ovális alakú héjak vagy klasszikus körvonalakkal;
 • Széles téglalapos mosogatók, valamint dupla modellek;
 • Szokatlan aszimmetrikus alakzatok.

Fontos megjegyezni, hogy a formák és modellek sokfélesége ellenére minden egyes mosogatógépet a lekerekített élek jelenléte jellemez, ami lehetővé teszi, hogy a fürdőszobában lógó mosdókat tekintse az ergonomikus bútorok egyikeként, valamint a fürdő tisztaságának megőrzésére, beleértve a mosogatók tisztítását és mosását.. A tágas fürdőszobás apartmanok tulajdonosai közül a legnépszerűbbek a klasszikus téglalap alakú és ovális alakú mosogatók. Ez azért van, mert az ilyen modellek egyik legfontosabb előnye, hogy az ilyen modellek dimenzióitól függetlenül a lehető legkényelmesebb ergonómia lehet. Ennek eredményeképpen ez nemcsak kényelmes mosást, hanem más higiéniai eljárásokat is lehetővé tesz, mindenkor megfeledkezve a szabad hely hiányáról a fürdőszobában.

A mosdókagyló mérete egy másik besorolási kritérium, amely szerint a felfüggesztett mosogatók több csoportra oszthatók. Az egyes csoportokban lévő mosogatók méretei a következő három fő színvonal egyikébe illeszkednek:

 • Maxi osztály, amely magában foglalja a mosdókagyló, 60-150 cm szélességgel;
 • Osztály szabvány, amelynek szélessége nem haladja meg az 50-60 cm-t;
 • Mini osztály, beleértve a mosdókat, amelyek mérete nem haladja meg a 30-50 cm-t.

A felfüggesztett mosogatók méreteit meghatározó másik fontos mutató a 25-50 cm-es mélység. A felfüggesztett mosogató mélysége tisztán egyedi mutató, hiszen a mosogató megfelelő megválasztására vonatkozó kritérium a mosogatónak a tulajdonos növekedéséhez való illeszkedése, amit bizonyos mértékben a mosogató mélysége határoz meg.

Anyagok lógó tálalók gyártásához: válassza ki a megfelelőt

Mielőtt megvásárolná a függő mosdót, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a gyártás alapanyagaival. Napjainkig a gyártók számos olyan kopásálló anyagot használnak, amelyek nagy teljesítménnyel rendelkeznek, beleértve a kerámiát, a rozsdamentes acélt, a kompozit anyagokat, valamint a természetes és mesterséges eredetű kőt. Ezenkívül bronz és réz is használható.

Kerámia anyagok, köztük agyag és porcelán. A hasonló eredetűek ellenére a porcelán és a fajansz tárgyak továbbra is bizonyos különbségek. A porcelán, szemben a fajanszal, a drága anyagok csoportjába tartozik, ezért homogén szerkezete és nagyobb sűrűsége van. A faience viszont egy kevésbé homogén porózus szerkezettel és kisebb sűrűséggel jellemezhető, ami fontos gyakorlati készséget jelent, amely lehetővé teszi a porcelán fajansztól való megkülönböztetését. Lényege abban rejlik, hogy a porcelán termék megfelelő megérintésével tiszta hangos hang hallható, míg a fajansztermék esetében a hang csendesebb és süketlen. Ezenkívül a fajansztermékek szerkezete kiküszöböli az anyag áttetszőségét a napfényben, míg a porcelán esetében éppen ellenkezőleg van. A szakértők azt mondják, hogy az idő múlásával a földi termékeket alig észrevehető apró repedések fedik le, ami bizonyos bájjal és egyéniséggel bír.

Az üveg egy másik ismert anyag, amely a mosogatók előállításához szükséges. Az üveg népszerűsége a fogyasztók körében viszonylag nemrégiben történt, amikor a hagyományos üvegeken kívül az acél termékei tartósabb módosításokat eredményeztek - edzett üveg, nagy szilárdsága és ütésállósága miatt.

A megjelenés az egyik legfontosabb jellemző, amely szerint az összes rendelkezésre álló üveg választék lehetséges. A homályos vagy átlátszó üveg, sima vagy fordítva, hullámosított, színezett vagy klasszikus színtelen, valamint különböző mintákkal vagy domborművekkel díszítve - mindez szinte korlátlan lazító üvegedényt és széles képzelőerőt hoz létre.

Természetes eredetű kő - a mosogatók gyártásánál egy újabb masszív rést vesz át a különböző anyagokon belül. A természetes kő, az onyx, a gránit, a márvány és a kevésbé ismert travertin különböző fajtáit használják a lógó héjak gyártásában. Felismerték őket a nem szabványos textúrák és az eredeti design jelenléte miatt, így az ilyen típusú kőzetek egészségügyi termékei a fürdőszobát váratlanul érintik elegáns és nemes.

A természetes kő kevésbé jelentős előnyei abszolút higiéniája és nagy szilárdsága. A jelentős előnyök ellenére bizonyos hátrányok jellemzők a természetes kőmosókra, amelyek közül az elsőt nehézsúlyúnak kell tekinteni, amelynek következtében az ilyen mosogatók nem javasoltak a falra a hagyományos módon, segédponyvák vagy talapzatok használata nélkül. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy a természetes kőből készült mosogatók gondos karbantartást igényelnek, így a tisztítószerek használatát megszüntetik, amelyek magukban foglalják a savakat, a kő felületét korrodálják, valamint a csiszolóanyagokat, ami a felület károsodásához és a karcolások kialakulásához vezet.

Annak ellenére, hogy a mesterséges kőzetet a nagyobb termelékenység jellemzi, mint a természetes, sok tekintetben alacsonyabb az utóbbiaknál, és elsősorban a súlyok tekintetében. A mesterséges kőből készült termékeknél nagyobb a súly a természetes kőből készült hasonló tárgyakhoz képest, ami egy másik minőségi követelmény, amely korlátozza a mesterséges kő nagy mennyiségű felhasználását a lógó mosogatók gyártásánál.

Azonban a gondozásban sokkal szerényebbek, mivel a műkő szerkezete összetett anyag, amelynek összetétele a kőzetforgácsok 80% -a (pl. Gránit, márvány vagy kvarc) és a kötő polimerek 20% -a, amely lehet akril. Az összetett anyagok meghatározott összetételének köszönhetően az ellátás legmagasabb ereje, megbízhatósága és egyszerűsége jellemzi. Ebben a tekintetben az összetett anyagokból készült héjak ellenállnak nemcsak a rázkódásoknak, hanem az aktív savak, lúgok káros hatásainak, valamint a csiszoló tulajdonságokkal rendelkező tisztító poroknak is. A kompozit anyagokból készült mosogatók dekoratív jellemzői szintén a legmagasabb szinten vannak, mivel az anyagot alkotó színező komponensek lehetővé teszik a szaniter termékek tervezésének végtelen számú megszámolását.

A fémeket a medálfedők készítéséhez is használják, de a réz és a bronz a leggyakrabban használt nagy teljesítményű és dekoratív tulajdonságaik miatt. A rozsdamentes acélból készült lámpatesteket is használják, de a szakértők szerint a konyhai mosogatók előállításához legalkalmasabb megoldásnak számít.

A színesfémek irigylésre méltó népszerűsége, melynek vonzó megjelenése miatt a fogyasztók elismerést nyertek. A nemvasfémekből készült mosdókagylók sikeresen kiegészítik a mediterrán stílusban díszített fürdőszobát, vagy a vidéki stílusban díszített kis fürdőszobát. A külső előnyök ellenére a fémhéjak hátrányai is vannak, például az ellátás nehézségei: az ilyen héjak meglehetősen szeszélyesek, mivel a zöld foltok rájuk maradnak, és a karcolások könnyen előfordulhatnak olyan tisztítószerek használatával, amelyekkel a csiszolóanyagok szerepelnek. az összetevők.

Felfüggesztett mosogató telepítése: előkészítő tevékenységek

Ha megszokta a saját hazai problémáinak megoldását, javasoljuk, hogy hallgassa meg a lógó mosogató telepítésével kapcsolatos tanácsokat. Vegyünk egy lépésről lépésre eljárást, amelyet figyelembe kell venni a felfüggesztett héj rendezésének folyamatában. Mielőtt vásárolna mosogatót, kiszámolja annak méretét. Ehhez elég megmérni a fürdőszoba méretét, majd meghatározni a mosogató helyét a fürdő többi eleméhez képest. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a beépítési intézkedések azt jelentik, hogy a mosogatót egy szilárd alapra rögzítik, amelyhez a gipszkarton falak nem alkalmasak azok számára, akik úgy döntenek, hogy egy függő mosdót építenek.

Ha a szennyvízcsatorna és a vízvezeték-összeköttetések végrehajtása előtt elhatározta, hogy telepíti a mosogatót, a szakemberek figyelmébe ajánljuk figyelmüket a belépési és kilépési pontokra.

A felfüggesztett mosogató telepítésének lépései

Először határozza meg a felfüggesztés héja magasságát. A szakemberek ugyanakkor ajánlják bizonyos szabályok betartását, amelyek szerint a mosdó optimális felszerelési szintje a padlótól 85 cm távolság;

Jelölje meg a falat a padlóval párhuzamos egyenes vonal mentén. Ezután csatlakoztassa a mosogatót a megadott vonalhoz, és jelölje meg a rögzítőelemek helyét. Ebben a szakaszban jobb lesz ha találsz magadnak egy asszisztenst, aki megtartja a mosogatót a vonal szintjén, és győződjön meg róla, hogy nincsenek eltérések tőle, miközben ebben az időben lesz jelölés;

Ezután folytassa a lyukakat a kötőelemekhez. Ehhez a jelzett pontok szerint fúrjon a falba, hajtsa be a tüskéket, majd csavarja be a speciális rögzítőcsapokat. Mielőtt megvásárolná, győződjön meg róla, hogy a szerelvények szabványos módon a mosogatóhoz vannak kötve. Miután elkezdte meghúzni a csapokat, győződjön meg róla, hogy olyan távolságban húzódnak ki, amely elegendő ahhoz, hogy a mosdóelemek rögzítő elemeit rögzítse rájuk. A szakértők azt javasolják, hogy a szegecsek szabad szélét hagyja el, ami egyenlő a teljes héj vastagságával, 15 mm-es távolsággal, ami szükséges a csavarok speciális anyák csavarozásához a rögzítéshez.

A következő lépés a keverő felszerelése, és ajánlott a mosogató telepítéséig végrehajtani. Ennek az az oka, hogy a mosogató rögzítése után a keverő beépítése esetén a beépítési munkálatokat alulról kell elvégezni, ami rendkívül kellemetlennek minősül.

Az összeszerelési intézkedések utolsó lépése a mosogató szerelése, a falra való rögzítésével. Először is fel kell szerelni a rögzítőcsapokat, fel kell szerelni az erősítő műanyag betéteket, majd fokozatosan húzza meg az anyákat. Minden intézkedést megfelelő gondossággal kell végrehajtani, ami megakadályozza a mosogató károsodását a szerelés során. A műanyag bélések telepítése egy másik tényező, amely védi a héjat a károsodástól.

Miután befejeztük a függő mosogató falra szerelését, folytassuk egy másik integrált összeszerelési intézkedést - csatlakoztassuk a mosogatót a csatornába és a vízvezeték-csatlakozásokhoz. Ennek az intézkedésnek a végrehajtása során a mosogatót hideg és forró vízzel ellátott tömlőkön keresztül kell a megfelelő csövekre csatlakoztatni, majd ellenőrizni kell a csatlakozások szorosságát. Annak érdekében, hogy az újonnan létrehozott vegyületek megfeleljenek az erősségre vonatkozó követelményeknek, nem feltétlenül szükséges szorosan szorítani, és elegendő speciális gumibetéteket használni, amelyek egyidejűleg megbízható és szoros illeszkedést biztosítanak. A munka végén győződjön meg róla, hogy nincs vízszivárgás, és szükség esetén húzza meg a rögzítőelemeket.

A végső lépés a mosogató csatlakoztatása a csatornahálózatba. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

A mosogató alján rögzítse a lefolyót, és a tetején - egy rozsdamentes acélból készült rácsot, majd csavarokkal rögzítse őket;

 • A szivárgás megakadályozása érdekében helyezze el a tömítőgumit a szifon és a lefolyó közé;
 • A szifon felszereléséhez speciális anyát használva csatlakoztassa a lefolyóhoz;
 • Végül csatlakoztassa a hullámcsövet a csatornarendszerhez.

Hogyan lehet önállóan rögzíteni a mosogatót a falra: lépésről lépésre

A vízellátó rendszer új alkatrészeinek cseréjével vagy beépítésével kapcsolatban speciális megközelítésre és szakértelemre van szükség. Azonban a telepítési folyamat önmagában nem olyan nehéz: elegendő a kezekhez és a szükséges eszközökhöz, valamint a titok készítéséhez professzionális építőkből. Ha új mosdót kell telepíteni a falra, akkor nem szükséges szakemberre hívni. Csak olvassa el cikkünket és kezdje el magának a saját szerepét!

A falakon lévő mosogatók sajátossága és modellezése

A mosogató beépítésének legújabb modern tendenciája az eszköz rögzítése a falfelülethez. Ez az elrendezés módja az oroszok egyik legismertebb és legnépszerűbb, hiszen ez a fajta telepítés méltó és jelentős előnyökkel jár. A mosogató falra szerelésével a kívánt helyiségmérőt megtakaríthatja, és a mosogató alatt lévő hely nagyon kényelmes a tisztításhoz és a tisztításhoz.

Mielőtt elkezdené a telepítést, válassza a falra szerelt modellt a leginkább ergonomikus kialakításban. Egy különálló modell sajátos tervezési pontokkal rendelkezik, amelyek természetesen befolyásolják a telepítés módját. Ennélfogva szükség van legalább néhány ismeretre a telepítésről és a készüléknek az általános vízellátó rendszerhez történő csatlakoztatásának sajátosságairól.

Tanács. Válassza ki a falra szerelt mosdó tervét ilyen csővezeték elrendezéssel és egy csatornát a csatornarendszer alatt, amely teljesen megegyezne a kommunikáció terjesztésében.

Érdekes megoldás az, hogy a mosogatót a mosógép fölé helyezzük, így értékes helyet takaríthat meg a fürdőszobában.

Szükséges eszközök

A mosdót önállóan szerelheti a falra, és rendelkezik az alábbi eszközökkel:

 • elektromos fúró;
 • fúrók a betonhoz, párosítva a pobeditovym tippekkel;
 • egy csavarhúzó készlet;
 • gázkulcs (svéd);
 • kalapács;
 • csavarkulcs készlet;
 • építési szint;
 • fekete jelölő

Tipp: A legmegfelelőbb, ha különálló készleteket vásárolnak a mosogató beépítéséhez a bevált és szaküzletekben. Valójában a híres márkák márkás termékeire összpontosítva nem aggódhat a telepítés stabilitása és minősége miatt.

A menetes csatlakozásoknál tömörítőt, például vontatót és megbízható rögzítőberendezést kell vásárolni.

Előkészítő munka

Már eldöntötte a legmegfelelőbb héjszerkezetet, és telepíti? Vedd el az idejét! Először is elő kell készíteni néhány előzetes munkát, amely a következő:

 • kapcsolja ki az összes vizet;
 • határozza meg, melyik sarok a helyiségben a legjobb a tálhoz, figyelembe véve a csővezeték összekapcsolását a keverő alatt;
 • illeszkedjen a mosogató paramétereihez a hozzá elkészített helyre, próbálja meg látni a végső megjelenését és pozícióját.

Tanács. A tál méretei rendkívül fontosak. Válassza ki a legkisebb, de ugyanakkor esztétikailag vonzó dizájnt.

A mosogató nem szabad nagy teret foglalni, de olyan méretezési paraméterekkel kell rendelkeznie, amelyek többet jelentenek, mint a vízpermet spektrumát. A szerkezet optimális mérete 65 cm, a padló alatti legmegfelelőbb beépítési magasság 80 cm, míg a mosogató előtt 90 cm-nél a legmagasabb távolságot kell hagyni.

Mint látható, mint a függesztett vízvezeték-szerelvényekhez, a falra szerelt mosdók beépítése a padló érintése nélkül történik. Csatolmányként megbízható zárójeleket használnak, amelyek gyakran meglehetősen dekoratív kivitelben készülnek.

Lépésrõl lépésre Telepítési útmutató

 1. Jelölje meg a középvonalat egy vonalzóval, markerrel és lélekszinttel. Ez lesz a soron. A tál egyfajta felső határa lesz.
 2. Fontos figyelembe venni a mosogató oldalfalainak vastagságát. Ezeknek elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy ellenálljanak a zárónyomásnak. Mérjük meg a vastagságot és rögzítsük a jövőbeli telepítés többi paraméterét a tálca mindkét oldalán.
 3. Vízszintesen csatlakoztassa az összes rendelkezésre álló címkét, amely jelzi a rögzítőelemek magasságát.
 4. Végül a munka magával a mosdóval kezdődik. Fordítsa el a tálat, és rögzítse a konzolokat a külső falaira.

Tanács. Természetesen a legegyszerűbb ilyen telepítést összeállítani - kizárólag a kényelem kedvéért: az egyik mosogatóvá változik, a második pedig markert jelent.

 1. Mozgassa a mosogatót szorosan a vízszintes helyzetbe, és jelölje meg a helyére a rögzítőelemeket. Ezt egy külső résszel végzik. Folyamatosan mérje meg az összes zárójel és vonal egybeesését.
 2. Egy fúró segítségével készítsen lyukakat, amelyek átmérője kissé kisebb, mint a rögzítőeszközök és a csavarok mérete.
 3. Beat a kész fúrt helyeken parafa, vagy perselyek tartós műanyag vagy nejlon, csavar őket a csavarokat.

 • A tartókonzolok erre a tartóra vannak szerelve, amelyre a héjtartó tetejére van szerelve.
 • Jelölje meg a készülék jövőbeli felszerelésének helyét a falra, fúrja és emelje fel a mosogatót.
 • Csatlakoztassa a szifoncső kifúvó végét a szennyvízcsatorna aljzatába, szerelje be a keverőt, csatlakoztassa a vízellátást.
 • Miután elkészített egy könnyű rögzítő "csalit", végezze el a tálca vízszintes beállítását. Ezután menj át újra az összes kalandra és rögzítsd őket.
 • ↑ vissza a tartalomhoz

  Varázsló titkai

  Annak érdekében, hogy a mosogató jó minőségű telepítése a falra illeszkedjen, érdemes megismerni a folyamat egyes árnyalatait, amelyek nélkül a beépített szerkezet nem lenne olyan megbízható és stabil. Ezek a legjobb telepítők tippjei:

  • A falszerkezet jelentős hátrányt jelent - vizuálisan nyitott csővezeték és szerelvények. A tál kifinomult esztétikája a szekrény kialakításának köszönhetően elérhető, amely lezárja az összes bélést és szifont. Az ilyen berendezés további előnye jó hely a különböző szükséges tartozékok tárolásához.
  • A gyakorlatban a rögzítőberendezések teljes készletének általánosnak kell lennie a termékhez. Nézze meg ezt a kérdést, mert gyakran: vagy a gyártó elfelejti, hogy a mosogatóhoz rögzítse a kötőelemeket, vagy azok minősége nem különösebben magas.
  • Annak elkerülése érdekében, hogy a nedves pára belépjen a tál és a fal közötti térbe, használjon minőségi tömítőanyagot, például szilikont.

  A szerelés befejezése után ellenőrizze a rendszer leeresztését a tömítettség érdekében, a szifon feltöltésével vízzel. Ha szivárgást észlel, készítsen szűkebb fürtöt és egy további hermetikus réteget.

  • A tálat csak a befejező munkák befejezése után helyezze el. Legyen nagyon figyelmes a rögzítők felszerelésére.
  • A fal felületén, amelyen felhelyezi a tálat, erősnek és stabilnak kell lennie, ellenkező esetben használjon támasztókeretet.
  • Ha telepítés után a mosogató nem "sétál" - ez egyértelmű jelzi, hogy a tálca telepítési folyamata sikeres volt.

  A jól kivitelezett telepítési eljárás a termék kiváló funkcionalitásának és tartósságának szinonimája. A fentiek figyelembevételével, a telepítés előtt szakképzett szakember segítségét kérheti.

  Ismerje meg, hogyan kell helyesen rögzíteni a mosogatót a falra

  A mosogató biztonságosan a lakások legkedveltebb eleme a házban. Ha megkezdte a javításokat a fürdőszobában, vagy csak úgy döntött, hogy az elavult rendes mosdót egy olyan modellre cseréli, amely a falhoz van kötve, akkor a szakértők véleménye nélkül nem teheti meg.

  Lehetőségek a mosogató falhoz rögzítéséhez

  A mosdókagyló falmodellei csak betonra vagy téglára épített, tartós fővárosi falszerkezetekre vagy speciális keretszerkezetekre is felszerelhetők.

  A mosdókagyló többféle módon is felszerelhető a falra:

  1. A mosdókagyló tálca egy csuklós asztallapra vagy egy gerincburkolat fedelére szerelhető. Maga a szekrény vagy az asztallap zárókon vagy horgonyokon van felszerelve. Ez a rögzítési módszer növeli a megbízhatóságot.

  Tanács. A helyesen rögzített konzol nem mozoghat az erő hatása alatt. Ha meg van győződve arról, hogy a tartószerkezet megbízhatósága lemosható. A mosdó rögzítése további klipekkel vagy egészségügyi tömítőanyaggal történik.

  Különböző zárójelek a mosogatóhoz

  A mosdó falra történő felszereléséhez szükséges lámpatesteknek ellenállniuk kell a vízvezeték súlyának a szélességgel. Különböző fémekből készülnek.

  • Speciális tartók egy adott modell felszereléséhez. Gyakran ezek a különleges formatervezett mosdókagylók szokatlan alakúak. Az ilyen vízvezetékhez tartozó záróelemek a készletben találhatók, és speciális alakú csapok, a mosogató körüli hajlított cső vagy szokatlan hegesztett szerkezetek formájában készülhetnek. Az ilyen rögzítéseket speciális dekoratív készítményekkel (kerámia vagy fém) kezelik.
  • A tipikus falburkolatok konzoljai öntöttvasból vagy acélból készülnek, és korrózióvédő bevonattal vannak bevonva. T alakú vagy G alakú állványokból készülnek, és a tartó méretének beállításához csúszós csomókkal ellátott keretek formájában is készíthetők. A fém tartószerkezet, melynek belsejében a mosdó helyezkedik el, kiemelkedő megbízhatóságuk miatt figyelemre méltóak.

  Mosogató beépítése záróelem nélkül

  A rögzítő készletet szükség esetén a mosogatóhoz kell kötni, ha valamilyen oknál fogva nincs ott, vagy a minőség jó kívánnivalót hagy maga után. A híres márkák termékeire összpontosít, hogy később ne aggódjon a telepítés minőségével kapcsolatban.

  Döntse el a helyet, ahol a mosdót telepíti, és méréseket végez. Általában ajánlott a tálat a padlóról 70-85 cm magasra szerelni.

  A kiválasztott magasságban az építési szinten húzzon vízszintes vonalat. Most tegyük a tál felső szélét a függő sorra, és jelöljük meg a rögzítési pontokat. Furatokat fúrunk a jelöléseken, és behelyezzük a tüskéket. A csavarozott csapok csavarjaiban. A csavaros csavarnak 2 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a mosogató szélessége, a végleges beszerelés után húzzuk meg az anyákat, amíg meg nem áll.

  Tartószerkezet

  A konzolok felszerelése előtt ellenőrizni kell a csapágyfelület szilárdságát. Ehhez a jelölés szög. Ha a felület laza, akkor növelje a fúrás mélységét és vegyen fel nagy átmérőjű hardvert. Lágy gipszben vagy betonban nehezen rögzíthető a tartó, ezért a lágy réteg alatt a rögzítés mélysége legalább 25 mm. Ilyen esetekben egyenként, 50-120 mm hosszúságú horgonyokat választanak ki.

  1. Jelölje meg a vízszintes vonalat a fentiek szerint.

  Tanács. Húzzuk fel a fal és a mosdó közötti rést szaniter szilikon tömítőanyaggal. Ez megvédi Önt a gomba megjelenésétől, ha a víz belép a résbe.

  Csuklós mosogató beépítése egy járókerékkel

  Ez a lehetőség jó, mert elrejtheti az egész szaniter szerelvényt a szekrényben.

  A kívánt magasságon vízszintes vonalat rajzolunk. Megpróbáljuk a szekrényt, megnézzük, hogy miként fogják össze a szifont és a keverőt. Szükség esetén azonnal mérje meg és fúrjon további vízvezetékfuratokat a hátsó falba. Most szereljük fel a konzolokat és a szekrényt. A zárójelek csatolása, amit korábban említettünk.

  Felülről egy mosdót építünk be, összekötjük a szifont és a csatornázást. Ha a tálca modell további rögzítést biztosít a falhoz, akkor fúrjon lyukat a megfelelő helyeken és húzza meg a horgony csavarokat. Vagy ragasztja a mosogatót a falhoz szilikonnal a nagyobb megbízhatóság érdekében.

  Mosdókeret kialakítása

  Ha a fürdőszobában lévő falak nem elég erősek a mosogató telepítéséhez, de tényleg csak egy ilyen modellt akarnak, akkor a probléma megoldható a keretszerkezet telepítésével. A padlóhoz és a falhoz van rögzítve, és profilból áll. A lábakkal állítható magasságú, így a mosdó a padlóról a kívánt magasságban helyezhető el. Minden kommunikáció rejtve van a struktúrában.

  Az eljárás a következő:

  • a keret szintre van állítva és a padlóhoz és falhoz rögzítve;
  • a csapokat a megfelelő magasságon csavarják fel a mosogató rögzítésére;
  • a keretet nedvesség ellenálló gipszkartonra kell csévélni és csempével vagy bármilyen más befejező anyaggal átszitálni;
  • egy gumi alátétet helyeznek a csapra a fal és a mosdó közé, hogy csökkentsék a zajt működés közben;
  • rögzítse a csuklós medencetámaszokat a bélés felett.

  A megfelelően összeszerelt szerelés akár 400 kg terhelést is képes ellenállni, és ez nem csak mosogató, hanem egyéb vízvezeték is. Ezenkívül a tervezés egy rést hozhat létre, és polcként is használható.

  Fürdőszoba mosdókagyló: lépésenkénti telepítési utasítás

  A felfüggesztett héj, amely a szovjet időkben népszerűsödött, nem veszíti el álláspontját.

  Az egyszerű szerelési és egyszerű telepítési módot több csavarral szerették, így nem meglepő, hogy a ma felszerelt modellek ugyanolyan fontosak, mint sok évvel ezelőtt.

  A lógó mosogatók típusai

  A gyártók számos különböző típusú függesztett mosogatót kínálnak, amelyek több alcsoportra oszthatók.

  Az olyan mosdók, amelyeknek különleges éjjeliszekrényük vagy szekrényük van, kényelmesek. Ezek a modellek nagyon népszerűek, ha a fürdőszobában hasznos helyre van szükség. A bútortervezésnek számos előnye van:

  • A szekrény hasznos, ha vízvezetékeket vagy kis vízmelegítőt kíván elrejteni. Ugyanakkor a csövek megjelenése nem rontja a fürdőszoba megjelenését.
  • A szekrényt háztartási kellékek, vegyszerek, higiéniai termékek, rongyok, vödrök takarítására is használhatják.
  • A tervezők egyetértettek abban, hogy az ilyen formatervek stílusosak, elegánsak, és egyúttal lehetővé teszik a helyiség ergonomikus használatát egy kis fürdőszobában.

  De vegye figyelembe, hogy a medál modellek önálló egységek, amelyek bármikor eltávolíthatók a mosdóból. A tálas tartók a falon vannak, és a zárójelek vagy csapok, amelyek a terméket felfüggesztett állapotban tartják. Bútor könnyű álruhálni a csövet.

  Az állványon lévő héj más néven a "tulipán". Ezt a nevet azért kapta, mert hasonló volt a virághoz. Az ilyen típusú mosogató megkülönböztető jellemzője egy állvány vagy oszlop jelenléte. Az ilyen modelleket félkör alakú formában végzik, de vannak kivételek. A pendant modelleknél az állvány csak dekoratív funkciót szolgál.

  Kétféle tulipánhéj létezik. Az első nézet, egy talapzattal könnyedén felismerhető az oszlop a padlóhoz, a második típus félperselye a tálhoz közvetlenül a falhoz csatlakozik. Ha összehasonlítja őket, az oszlophoz tartozó mosogató stabilabbnak tekinthető.

  Érdeklődnek a mosdók mosogatói a falhoz csatolt fürdőszobához. Ezek a modellek nem igényelnek további támaszokat vagy oszlopokat. Ez a legjobb megoldás, ha kerámia mosogatót szeretne telepíteni. A nehezebb anyagból készült termék, például a gránit vagy a márvány, komolyabb telepítést és kiegészítő támogatást igényel éjjeliszekrény vagy állvány formájában.

  A mosogató alá helyezett szekrény helyett egy mosógépet (egy speciális mini-modellt) vagy egy könyvespolcot helyezhet el.

  Anyaggyártás santekhpriborov

  Mielőtt kiválasztaná a modellt, meg kell ismerkednie azokkal az anyagokkal, amelyekből modern vízvezetékeket gyártanak. Az Eminent márkák széles választékot kínálnak a kopásálló anyagokból, amelyek nem veszítik el a műszaki és esztétikai tulajdonságokat sok éven át.

  A kerámiából, rozsdamentes acélból és néhány összetett anyagból készült mosogatók nagy teljesítményű jellemzői. Sok vásárló inkább mesterséges anyagból vagy természetes kőből készült termékeket részesíti előnyben.

  A kerámia porcelán és a földi mosogatók a legnépszerűbbek. Sokan összekeverik ezt a két fogalmat, bár vannak különbségek. A porcelán a sima homogén szerkezet és a nagy sűrűség miatt a drágább anyagok közé tartozik. A fajansz megkülönböztethető a porozitással és a gyors elhasználódással: a kisebb repedések, ha helytelenül kezelik őket, gyorsan nagyokká válnak.

  Nehéz megkülönböztetni a fajansz és a porcelán mosogatót, különösen akkor, ha a fajansz termék egy egységes védőréteggel van ellátva, amely tartósabb, mint maga az anyag.

  Szokatlan üvegedények. Nem vékony üvegből készültek, amelyek a legkisebb hatással repedtek, hanem egy erős edzésű, nagy szilárdságú jellemzőkkel. A stílusos megjelenés vonzza a figyelmet, de pontosan addig, amíg az első cseppek az üvegre esnek, és szappanos sztreccsekkel borítják. Az üvegek mögött különös gonddal kell eljárni.

  A természetes kőből készült mosogatók különböző módosításokat tartalmaznak. Gránitból, ónixból vagy márványból készülnek. Termékei gyönyörűek a természetes természetes minta miatt, de a magas költségek miatt nem hozzáférhetőek. A természetes kő tömegét a telepítési feltételek is előírják: jobb, ha olyan termékeket szeretne előnyben részesíteni, amelyek lógó modellekhez állványt állítanak.

  Melyik forma praktikusabb

  Általában a vásárlók megpróbálnak olyan modellt találni, amely nem sok helyet foglalna a fürdőszobában (ez a Hruscsov fürdőszobájának szükségessége), és kényelmes és biztonságos formában volt. Az ilyen vízvezeték-berendezések széles körben megtalálhatók a szaküzletekben, és költségük és minősége más.

  Népszerűbb, mint a lekerekített éllel rendelkező egyéb termékek - kerek és ovális. Biztonságosan használhatók, ami fontos, ha gyermekük van a családban. A hófehér modellek között megtalálhatók a legkülönfélébb formatervezési minták: pasztell és világos, matt és fényes, rajzokkal és díszekkel.

  Ha a fürdőszobában nincs helyhiány, megengedheti magának egy téglalap alakú vagy négyzet alakú mosdót.

  Külön meg kell említeni a tervezési modelleket. Gömb alakú, kúp alakú, háromszög alakú. Néha a felfüggesztett szerkezetek egy egészségügyi felszerelés részét képezik, és megismétlik a teljes gyűjtemény közös formáit.

  Jelentős a héjméret

  A felfüggesztési modellek szélessége és hossza fontos a felhasználók és a telepítők számára. Az első a víztelenítés során a kényelem iránt érdeklődik, a második az a lehetőség, hogy a szerkezetet összekapcsolják a kommunikációval és a falzal.

  Túl kicsi elemek nem praktikusak - amikor a csaptelep be van kapcsolva, a fröccsenések minden oldalról szétszóródnak, és a padlón tüskéket hoznak létre. Ennek eredményeképpen a nedvesség felhalmozódásakor - a sarkokban - penész fog megjelenni.

  A nagyméretű mosdókagylók a túlsúly miatt a telepítési problémákat okozzák, és nehéz a tipikus fürdőszobák méreteivel ellátott mosdót elhelyezni. Ha nagy méretűek érdekelnek, akkor jobb, ha más modellekre, egy talapzaton vagy a táblagépre épül.

  A tálban levő mosdókagyló szélessége három csoportra osztható:

  • miniatűr - 55 cm-ig;
  • közepes - 55-60 cm;
  • átlag felett - 60 cm-tõl.

  Az első kényelmesen WC-ben helyezkedik el, külön a fürdőszobából. Egyenesek és szögletesek, kerekek és téglalap alakúak. A kompakt modell még a legközelebbi helyiségben is megtalálja a helyét, de a béléscsöveket meleg és hideg vízzel kell ellátnia.

  Ha megfelelő héjat keres, akkor a termék mélységének kell vezérelnie, ami általában 25-50 cm-es keretbe illeszkedik.

  A felfüggesztett formatervezést egyéni sorrendben kell kiválasztani, amelyet a növekedés és a használhatóság vezérel. Ha a családnak gyermeke van, és lehetővé teszi a felvétel készítését, telepíthet egy dupla modellt, ahol az egyik mosdó felemelkedik a normál magasságra, a második az alsó.

  Így egy adott modell kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy megtanulja a fürdőszoba méretét. Az előző modell méretei segítenek, ha a vásárlás előtt teljesen megfelel Önnek, távolítsa el a méretet: szélesség, hossz, a keverő pontos telepítési helye.

  Lehetséges szerelési módszerek

  Három lehetőség van egy függő mosogató felszerelésére:

  Az első esetben a falra egy aljzat van felszerelve - egy fémlemez rögzítőelemekkel, amelyhez egy tálat csavarnál felfüggesztve. A második lehetőség megbízhatóbb, mivel a konzolok biztosan támogatják a tálat minden oldalról. Ez a megoldás a legnépszerűbb, mivel a záróelemek a mosogató alá vannak és gyakorlatilag láthatatlanok.

  A harmadik opciót sokkal ritkábban használják. A keret hasonlít a konzolokra, de ellentétben velük, támogatja a tálat minden oldalról. A kialakítás ereje teljesen függ a szerelőkeret minőségétől.

  A felfüggesztett szerkezet alapja mindig fal. Ha van egy szekrény vagy állvány a mosogató alatt, akkor valószínűleg szerepet játszik a dekoratív elemnek, amely a szifont és a csövet lefedi. Ellenkező esetben más típusú mosogató lesz.

  Mi szükséges a telepítéshez?

  Mielőtt új egészségügyi felszerelést vásárolna, meg kell mérnie a fürdőszobát és kiszámolja a jövő mosogatójának méreteit. Ha van egy régi mosogatója, és minden szempontból megfelel neked, akkor méréseket is végezhetsz.

  Érdemes megvizsgálni a csatorna és a vízvezetékek használhatóságát, így a vízvezeték bekötésekor nincsenek további problémák. Ne feledkezzen meg olyan technikai árnyalatokról, mint a csövek átmérője és szöge.

  Az alábbi szerszámok szükségesek lehetnek az elakadt mosogató telepítéséhez:

  • drill;
  • állítható csavarkulcs;
  • szinten;
  • teflon szalag;
  • vonalzó vagy mérő.

  Ezek az elemek segítenek gyorsan és könnyedén telepíteni egy függő mosogatót a fürdőszobában.

  Szükség lehet további billentyűkre és ceruza is. Győződjön meg róla, hogy gondoskodik a szükséges egészségügyi berendezések beszerzéséről - keverő és szifon. A szifon esetében az anyag szilárdsága és megfelelő alakja fontos, a keverő számára fontos, hogy a mosogató stílusa és mérete megegyezzen. Az előkészítő szakaszban számításokat és méréseket kell végrehajtania a telepítés sikeres elvégzéséhez.

  A mosogató függesztésére vonatkozó utasítások

  A legfontosabb dolog, amikor egy függesztett mosogató telepítése helyes hely és erős kötőelemek, ezért először határozza meg a mosogató fő helyét egy vonalzóval és egy ceruzával.

  1. lépés Jelölje meg azt a helyet, ahol a mosogató csatlakozik a falhoz. Hiszed a szintet. A mosogató hátulról történő elfordításával lyukakat talál a rögzítéshez. Húzza a mosogatót a falhoz és egy ceruzával jelölje meg azokat a pontokat, ahol a lyukak találhatók.

  Lépés 2. Kapcsolja be a fúrógépet és fúrjon lyukakat a ceruzával jelölt helyeken. Helyezze be a tüskéket a kapott lyukakba - ezek a legtehetségesebb és legmegbízhatóbb kötőelemek a nehéz termékek számára.

  3. lépés Telepítse a csapokat a telepítési utasításban megadott séma szerint. A csapok hosszának elégnek kell lennie ahhoz, hogy a héjat felhúzza, és húzza meg a csavarokat.

  4. lépés Telepítse a keverőt a mosogatóra, és rugalmas tömlőket csatlakoztat hozzá - nem kell hosszú ideig és kellemetlen helyzetbe keveredni a csatlakozással.

  5. lépés: A sűrűség és a rögzítési szilárdság növelése érdekében zsírt tegyen a mosogató hátoldalára.

  Lépés 6. Csatlakoztassa a mosdót a rögzítőcsapok tetejére. Tegye rá a tömítőbetéteket és szorosan húzza meg az anyákat.

  7. lépés Csatlakoztassa a szifont. A készlet részletes instrukciói megtalálhatók a készletben.

  8. lépés Csatlakoztassa a szifont a szennyvízcsatornába, rugalmas tömlõket - a hidegvíz és a melegvíz csövekhez.

  Az alapvető telepítési lépések befejeződnek. Telepítés után ellenőrizze a vízszintes szintet. Nyissa ki a vizet a csapban, és győződjön meg róla, hogy simán és problémamentesen folyik. Hajlítsa előre egy kicsit, győződjön meg arról, hogy kényelmesen használja a mosdót.

  Professzionális tervezői tippek

  Sok szakértő javasolja az ilyen típusú mosogatószereket, amelyek megfelelnek a higiéniai követelményeknek. Ebben az esetben a tökéletes megoldás porcelán vétel. Teljesen megfelelnek a minőségi előírásoknak, magas kopásállósággal rendelkeznek. Ezenkívül a porcelán a középár-szegmens anyaga, ami azt jelenti, hogy mindenki számára hozzáférhető.

  Ügyeljen a fürdőszoba stílusára. Ha puha pasztell színek dominálnak, akkor a legjobb megoldás az üvegből vagy fehér fajanszból / porcelánból készült modell. A ragyogó csillogás helyett kiválaszthatja a mattot, amely nem olyan könnyen szennyezett, és részben befedi az összes irányba repülő fröccsenőket.

  Emellett figyeljen a gyártóra. Például a Kerasan márkájú olasz modellek kiváló minőségűek. A cég már régóta foglalkozik elegáns kiegészítők gyártásával és fürdőszobai bútorokkal.

  A lógó mosogató megvásárlásakor ne felejtsd el a gyártás anyagát és a méretét. Tágas fürdőszobákhoz - nagyméretű, kis méretű - kompakt.

  Ha nehézségekbe ütközik, válassza ki a termék szabványméretét. Ezek alkalmasak bármilyen fürdőszobába történő beépítésre, és a csatlakozásukhoz nem szükséges erő és pénzt költeni.

  De ne felejtsük el, hogy a lógó mosogató kiválasztásakor a legfontosabb dolog az, hogy minden családtag számára ugyanolyan könnyen használható, tartós, megbízható és biztonságos. Felveheti kedvenc modelljét, ismerkedjen meg a telepítés és az otthoni telepítés szabályaival.

  Hasznos videó a témában

  Olyan videókat kínálunk, amelyek segítenek Önnek önállóan, bármilyen segítség nélkül telepíteni a függő mosdót a fürdőszobában.

  A felfüggesztett mosogató telepítésének gyors módja:

  A praktikus vízvezeték-tanácsok segítségével helyesen kiszámíthatja a padlóról a mosogatóra jutó távolságot:

  A lógó mosogató szerelése és kezelési módjai:

  A lógó mosogatók telepítési szabályainak ismeretében könnyedén telepítheti kedvenc modelljét. Egy jó segítő lesz az utasítás, amelyet általában a készlet tartalmaz. Ha bármilyen nehézségei vannak a telepítés során, vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel: a mosogatók és mosogatók telepítési szolgáltatásának költsége általában alacsony.

  A mosdó rögzítése a falba a fürdőszobában

  Mielőtt megtanulná, hogyan kell a mosdókat a fürdőszoba falához rögzíteni, meg kell tanulnia az ilyen típusú vízvezetékek típusairól és különbségeiről. Ez a tudás segít abban, hogy minden fürdőszobához megfelelő termékválasztékot válasszon, és válassza ki a legjobb rögzítési módot. A burkolatokat megkülönböztetik formatervezési és formatervezési tulajdonságaik, gyártási anyaguk és rögzítő eszközeik.

  A mosdó rögzítése a falba a fürdőszobában

  Típusok és anyaggyártás falburkolatok

  Az új anyagok és technológiák megjelenése lehetővé tette a gyártók számára, hogy jelentősen bővítsék termékeik kínálatát. A fürdőszobák megvalósításánál a következő mosogató falra szerelhető.

  Bútorok mosogatói

  Az adott kialakítástól függően rögzíthető a falra vagy a fürdőszoba sarkára.

  Szekrény mosdóval

  A mosogatók anyagai szerint:

  • kerámia. A legáltalánosabb opció, az összes mutató szerint, kielégíti a felhasználók többségét. Különböző méretűek és geometrikusak, elölről vagy a szoba sarkában rögzíthetők. A hátrány - félnek éles csapásoktól;

  Mesterséges kőmosók

  Természetes kőből készült fürdőszobai mosdók

  Kő mosogató

  Üveg mosdó a fürdőszobában kerek

  Fürdőszobai mosdó

  Egy adott mosogató kiválasztásakor figyelembe kell venni minden jellemzőt, a módszer és a rögzítési elemeknek meg kell felelniük a tömegnek és a telepítési helynek. A legtöbb mosogatót szabványos kötőelemekkel értékesítik, de nem mindig vesznek figyelembe a teherhordó falak előállításának tényleges anyagát. Ezt tartsa szem előtt. Ha a termékeket fából vagy gyengített felületekhez rögzítik, akkor külön rögzítést kell vásárolni. Gyárilag téglafalra szerelhető.

  A következő rögzítőelemeket használják a mosogatók rögzítésére.

  Tüskék, szegecsek, horgony

  Most, hogy információt kaptok a kagylók típusairól és arról, hogy hogyan javíthatja őket, tájékozott döntéseket hozhat. A cikkben részletesen megfontoljuk a mosogató rögzítésének lehetőségét.

  Lépésről lépésre útmutatást a mosogató rögzítéséhez a fürdőszobai falhoz

  Ne rohanjon, hogy azonnal menjen az áruházba, először ajánlott tisztázni a telepítés minden részletét és előkészíteni a rögzítés helyét. A munkához szükség van egy fúrógépre perforátorral, forrasztott csavarokkal, csavarkulcsokkal vagy csavarkulccsal, mérőszalaggal, szinttel és ceruzával.

  Ellenőrizze a fal állapotát a mosogató rögzítésének helyén. A legtöbb esetben a fürdőszobák kerámia burkolattal vannak készítve, ez minden tekintetben kiváló anyag. De csak egy feltétellel - a lefektetést a felelősségteljes csempészek végezték.

  Kiváló minőségű falburkolat

  A tenyésztők ragasztják az egész felületet, ennek eredményeképpen a fal és a csempe között vannak légkamrák. Ilyen helyeken szigorúan tilos a falra szerelt mosdók telepítése. A burkolólapok, ha nem azonnal repedéseket okoznak, szükségszerűen a mosogató alatt a legkisebb további terhelésnél keletkeznek használat közben.

  A falról távolodó rosszul ragasztott csempe.

  Könnyű találni üregeket - kopogni a csempe, amint hallja a "dob" hang - nincs ragasztó ebben a helyen.

  Ellenőrizze a minőségi dobozok cseréjét

  Egy másik szabály. Soha ne fúrjon lyukakat a csempe közötti ízületekbe, ezek a faldíszítés leggyengébb pontjai. A lyukak és a varratok közötti távolságnak legalább két centiméternek kell lennie.

  Gyakorlati tanácsok. Jelölésekor mozgassa a héj becsatolását a falhoz néhány centiméter balra / jobbra felfelé / lefelé, amíg megtalálja a legjobb lehetőséget.

  A boltban kell vásárolni: a vízvezetékek számának megfelelő szálat, a megfelelő hosszúságú rugalmas tömlőket, egy keverőt vagy egy közönséges csapot, egy menetes tömítőanyagot (a FUM-szalag jobb, de vontatás is lehetséges). Ha minden elkészül, akkor folytathatja a mosogató rögzítését. A példában vegye fontolóra a mosogató beépítését a csapokra, és minden más módszer nem sok más.

  Zárja le az ütközőt

  1. lépés: Jelölje meg a mosogató telepítési helyét. Az átlagos magasság 80-90 cm-en belül van, de beállíthatja a saját igényeinek megfelelően. Töltsön egy vonalat a falon ceruzával, ellenőrizze a szintet szintenként.

  2. lépés: Távolítsa el a technológiai lyukak közötti távolságot a mosogató csapjaira és helyezze át a falra.

  Ne siessen, ne tévedj. Ha rossz helyen fúrja a lyukakat, akkor nehéz a hiba javítása. Az a tény, hogy a két legközelebbi furat közötti távolság nem lehet kevesebb, mint három centiméter. Ez azt jelenti, hogy ugyanazzal a távolsággal kell a mosogatót áthelyezni, és ez nem mindig lehetséges. Ezenkívül egyes esetekben a rossz lyukakat be kell dugni, különben láthatóvá válnak. Tegye a lyukakat a csempebe - nagy probléma. Ami a mosogatókat illeti, amelyeket a fürdőszoba sarkában rögzítettek, akkor a rossz jelölésekkel csak felemelhetőek, ami tovább bonyolítja a hibajavítás folyamatát.

  Gyakorlati tanácsok. Az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a szerelőfuratok megjelölésénél néhány percig meghívjon egy segédt. Hagyja tartani a mosogatót a kívánt helyzetben, és akkor egy ceruzával pontosan jelölje meg a lyukak helyét a kötőelemekhez. Minden további munka már elvégezhető függetlenül.

  3. lépés: Fúrja le a csapok furatait.

  Lyukak fúrásához vízvezetékhez

  Csak éles fúróval dolgozzon, óvatosan indítsa el a fúrást, csúszik a csempe sima felületén. Ne felejtse el, hogy a kerámia burkolólapok szigorúan tilosak a fúráshoz, ha a fúró a "bélyeg" pozícióra vált, akkor biztosan repedések keletkeznek. A fúrót csak a teljes burkolat fúrás után kapcsolja a "lyukasztó" helyzetbe.

  Ha kevésbé szennyezi a padlót, fedje le a falra papíron. A szennyeződés megakadályozásának másik módja egy porszívóval párhuzamosan működni. Tartsa a tömlőt a fúrólyuk közelében, minden építőpor azonnal felszívódik.

  A lyuk mélysége legalább 4-5 cm. Vannak olyan esetek, amikor a fúró pontosan a téglák közötti varrást éri, ez nagyon rossz. Különösen, ha a kőművesek nem töltötték be teljesen a tojás során, vagy rossz minőségű habarccsal dolgozták. Mi a teendő ilyen esetekben?

  1. Ha a falban lévő falat legalább egy téglában hajtják, akkor növelni kell a lyuk mélységét, amíg el nem éri a varratot. A műanyag elem betöltése előtt töltsön be egy lyukot a varratba egy kis illesztéssel vagy fogpiszkálóval. A műanyag eltömődése közben szilárdan a falra támaszkodnak, és megakadályozzák, hogy a héj elhajoljon.
  2. Tedd rögzítési. Ez a módszer növeli a hab beton különböző elemeinek rögzítésének erejét. Ehhez kúpos lyukat kell készíteni a falon, a kúp tetején a csempe. Ez a fúró oszcilláló mozgása miatt történik. Ezután a lyuk megtisztul a levegőből a porból, a központosító persely be van helyezve, a lyuk fel van töltve, és a hajtű azonnal felhelyezhető.

  A fúró telepítéséhez egy kisméretű lyuk rögzítése vagy kavargása

  A második és a harmadik opció nehezebb, de sokkal megbízhatóbb. Ha a mosogatógép súlyos, csak azokat használja.

  Lyukak a cserépben

  4. lépés Helyezze be a csapok műanyag részeit a lyukakba és a kalapácsot a helyére. Az elemeknek egy kis erőfeszítéssel kell belépniük, ellenkező esetben a csap szorítása közben fordulnak elő.

  Csővezeték csavarozás

  Tanács. A tapasztalatlan mesterek lyukakat fúrnak olyan mélységig, amely egyenlő a csap hosszaival. Ez hiba, a műanyag nem fog teljes hosszúságúra belépni egy ilyen nyílásba. Az a tény, hogy a fúrás után lehetetlen teljesen eltávolítani a port a lyukról. A műanyag a végéig nyírja, amíg kemény porrá nem kerül. Az ilyen gondok elkerülése érdekében készítsen lyukat a falban 1-2 cm-rel hosszabb ideig, mint a csavar műanyag része. Minden maradék por szabad zsebbe kerül.

  5. lépés Helyezze a mosdót a csapokra, helyezze be a gumi vagy műanyag tömítéseket és szorosan húzza meg a rögzítő anyákat. Ellenőrizze a mosogatóhely szintjét és húzza meg teljesen az anyákat.

  Helyezze a mosdót a csapokra

  6. lépés Tömítse a mosogató és a fal közötti rést egy tiszta tömítőanyaggal, távolítsa el a felesleges anyagot.

  Tömítse át a mosogatóról a falra

  A mosogató rögzítésének befejezése után elkezdheti szaniterberendezések és szerelvények összegyűjtését.

  Csatlakoztassa a tömlőket, ürítse ki és szerelje fel a keverőt vagy csapot

  A szifon csatlakoztatására szolgáló csapok alatt a csaptelepek csatlakoztatásához szükséges csapok

  Ellenőrizze, hogy a fürdőszoba vízellátása ki van-e kapcsolva. Ha minden rendben van, hajlékony tömlőket csatlakoztathat.

  Lépés 1. Távolítsa el a dugókat a vízbevezető nyílásokból, amelyek vízhez jutnak a mosogatóba. Ellenőrizze a fonal állapotát, távolítsa el az idegen tárgyakat, ha vannak ilyenek.

  2. lépés Csavarja le az elzárószelepeket a foglalatokra. Jobb, ha széles FUM szalagot használnak tömítőanyagként, de vontató és különleges paszta is készíthető. A tömörítőt óramutató járásával megegyező irányban kell feltekerni, 5-6 fordulat elegendő. A megfelelően felhegesztett szalag ne csússzon be a lyukba és fedje le az összes szálat. Mielőtt meghúzná, óvatosan nyomja meg a fonalat az ujjaival. Ne felejtse el, hogy a csap az óramutató járásával megegyező irányba fordul Ne tegyen nagy erőfeszítéseket, ne felejtse el a szilumin tulajdonságait. A csapónyílásnak felfelé kell állnia, és a közeli / nyitott fogantyúnak alul kell lennie. Csinálja ugyanezt a második csaptel. Állítsa be helyzetüket és zárja le a csapokat.

  Helyezze be a csapot a mosogatóba fentről, és rögzítse az alját

  Az alátétet és a tömítést a hold formájában, egy vagy két anyát veszünk fel, és rögzítjük a keverőt a mosogató alján

  3. lépés Telepítse a vízellátó flexibilis tömlőket és ideiglenesen húzza meg őket kézzel. Belsejében gumitömlõkkel vannak ellátva, nincs szükség tömítésre.

  Gyakorlati tanácsok. Miután csavarja be a tömlőket a béléscsőbe, ajánlatos lemosni őket. Ehhez mindenképpen helyezzen egy üres edényt, és rövid idő alatt kapcsolja be a vízellátást. Erős nyomás megszünteti az összes szennyeződést, nem akadályozza a keverő vékony áthidalóit.

  4. lépés Telepítse és telepítse újra a keverőt. Az összeszerelés és a telepítés folyamatát a gyártó jelzi, kövesse az összes ajánlást.

  5. lépés Csavarja be a tömlők második végeit a keverőcsövek kimenetére, húzza meg az anyákat. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a szivárgást. Ehhez helyezzen egy papírt vagy újságot az ízületek alatt, és várjon öt percet. Ha szivárgás van, akkor a vízcseppek megjelennek a papírra. Ha szivárgást talál, javítsa meg.

  Illessze be a keverőbe vezető hullámcsövet a szelepszárba, és húzza meg a lengőanyákat.

  Videó - GROHE mosogatóhoz való egykaros keverő beszerelése

  6. lépés: Folytassa a szifon szerelését és felszerelését. Különböző típusok lehetnek, a hagyományos műanyagtól a különleges rozsdamentes acélig. A szerelés előtt ellenőrizze az egyes részek teljességét és állapotát. A szüntelenül működő gyártók műanyag termékeket gyártanak újrahasznosított anyagokból, és ez nagy zsugorodást eredményez, miután kiszállt a penészből. Ennek következtében a formázott felületek egyenetlenek, ezeken a helyeken a tömítés nem szorul jól. Ezeknek a pillanatoknak még a szifonok megszerzése során is figyelniük kell. De ha a házasságot már otthon találták meg - nincs semmi szörnyű, a mosogató megbízhatóan fog működni, csak a telepítés még egy kis időt vesz igénybe. Az ízületek tömítettségét úgy érik el, hogy szilikonnal megkenik a párnákat, a rétegvastagság körülbelül egy milliméter. Óvatosan helyezze a gitt tömítéseket a helyére, ne tekerje őket az anyák rögzítéséhez. És még egy. Az ilyen módon szerelt szifont nem szabad vízzel azonnal feltölteni, és hagyjon időt a szilikon beállítására. Ez egy napig tart.

  Helyezzen be egy leeresztő rácsot a lyukba

  A leeresztő cső és az eltérítő szerelvények felszerelése