Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszoba polcok

A fürdőszobának kötelező eleme a vízvezeték- és kommunikációs rendszereken kívül a fürdőkellékek és kiegészítők tárolására szolgáló bútorok. Azonban a fürdőszoba elhelyezése nem jelenti a bőséges szabad helyet, így a masszív szekrénybútor helyett polcokat.

A fürdőszobában lévő polcok jelenléte miatt a rend fenntartása és a szoba kényelmesebb használata - mindent, amire szüksége van, mindig elérhető. Emellett a polcok lehetővé teszik a zónás fürdőszobát, és vonzóbbá és stílusosabbá teszi őket.

Különlegességek

A fürdőszobai polcokról általában nem csak a falra rögzített polcok, hanem a zárt szekrények és polcok, könyvespolcok, sarokteleszkóp polcok, egyéb fémszárítós fémszekrények is szerepelnek.

A típustól és a tervezéstől függetlenül minden polcnak meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • nedvességgel és korrózióval szembeni ellenálló képesség (ez a fürdőszobában megnövekedett páratartalom miatt);
 • szilárdság;
 • a fürdőszoba becsült méreteinek mérete;
 • biztonság;
 • külső vonzereje;
 • biostabilitással;
 • praktikum és funkcionalitás.

A szerkezetek fő célja a dolgok tárolása (általában törülközők és fürdõlapok) és higiéniai cikkek. A polcok megfelelő kiválasztásával és elhelyezésével a belső tér átalakul, akcentussá válik, vagy vizuálisan bővíti a fürdőszobát.

A polcok különböznek a szekrénybútorok kompaktságától, ergonómiájától és a szereléstől és a rögzítéstől. A polcok használatának köszönhetően még a kis méretű fürdőszobák is multifunkcionálisak és kényelmesebbé válnak.

A fürdőszobák polcai a telepítés módjától és az elhelyezés jellemzőitől függően a következő típusok:

 • padló (álló);
 • sarokszintű;
 • fal (vagy szerelt).

A padló kialakítását általában a következő bútorok jellemzik:

 • A polcok nyitott polcok, amelyek közös fém kerethez kapcsolódnak. A polcok lehetővé teszik, hogy hatékonyan használják a fürdőszoba helyiségét, amelyet a WC felett lévő falak mentén telepítenek. Rendszerint a polcokat törülközők és fürdőlapok tárolására tervezték. A könyvespolc kivitelezése szögletes kivitelben lehetséges - ergonómikusabb modell.
 • Egy másik lehetőség a kis fürdőszobák számára egy kihúzható polc. A polcai átalakítása a méret és a helyszín megváltoztatásával történik, ami miatt a többé-kevésbé tágasabb lesz. A nagyobb kényelem érdekében az ilyen modelleket gyakran bútorkerékkel látják el.
 • A szárítókat ruhák szárításához használják. A szerelt és a falra szerelt modellektől eltérően a helyhez kötött szárítók sokkal kényelmesebbek a használathoz, mert összecsukhatóak és elhelyezettek, például egy szekrényben vagy öltözőben. Ezenkívül az összecsukható szárítók biztosítják a termékformák megőrzését, ami fontos például a vászon, a gyapjú ruhák szárítása során.
 • A fürdőköpeny nem olyan népszerű a fürdőszobában. Kivételt képeznek a mosogató alatti szekrények, amelyek ajtókkal ellátott zárt szekrények. Nem foglalnak el szabad helyet, és egyszerre 2 funkciót töltenek be - a higiéniai kiegészítők tárolóhelyeként szolgálnak, és elrejtik a mosogató kommunikációs rendszert.
 • Polcok - ezek ugyanazok a polcok, de összességében. Magassága általában meghaladja az 1 métert.
 • A fürdőszoba alatti polcok általában önállóan vannak felszerelve és praktikusak - nem szabad helyet foglalnak el, de háztartási vegyi anyagokat, vödröket és rongyokat tárolhatnak. Mindezek a tárgyak a kíváncsiskodó szemek elől rejtve csúsznak fürdőkádakkal. Ajtóként szolgálnak.
 • A függők hasonlóak a folyosókon és folyosókon található struktúrákhoz. Főleg fémből készülnek. Törölközők, fürdőköpenyek elhelyezhetők az ilyen fogasoknál.

A sarokszerkezetek különösen kényelmesek a kis méretű fürdőszobákban, mert nem szabadulnak el a szabad helyektől. A legnépszerűbb változatok közé tartoznak a polcok és polcok, zárt szekrények és nyitott polcok. Mindegyiknek van egy háromszög alakja.

A kompakt sarokpolcok gyakran a mosógép vagy a fürdőkád tetején helyezkednek el. A modell magában foglal 2-3 szintet, maguk a polcok kis kerítésekkel vannak ellátva, ami megakadályozza, hogy a polcokon tárolt palackok és buborékok ne csússzanak és ne essenek le. A legmegfelelőbbek a perforációval ellátott fém és műanyag modellek.

Számos sarokpolc a tapadókorong. Előnyük a mobilitás. Szükség esetén gyorsan megváltoztathatja a polc helyét. A telepítéshez nem szükséges a tartó és a varrott fal felszerelése.

A szerelt típusú falszerkezeteket aktívan használják kis helyiségekben, ahol rögzített álló tárolók lehetségesek. A falra szerelhető modellek felszerelésére előtetők vannak.

A speciális sarokpolcok teleszkóposak. A "vak" sarokban vannak elhelyezve, ahol más struktúrák telepítésére lehetetlen. A teleszkópos polcok általában műanyagból készülnek, de erős tartószerkezettel rendelkeznek. Ha egy ilyen polc 4-5 réteggel rendelkezik, könnyen cserélheti a szekrényt.

A fontos pillanat - a felhasználó beállíthatja a polcok pozícióját, a magasságuknak a saját belátásuk szerint történő változtatásával. A teleszkópos eszközök könnyen felszerelhetők - a fürdőszoba és a mennyezet, vagy a fal és a másik merőleges fal közé vannak befogva (ha egy modellről beszélünk a szopókon).

Teleszkópos polcok használata kényelmes a sarokban a fürdő felett. Tartják a szükséges kozmetikumokat napi használatra. Általában egy kétszintes vagy háromszintű struktúra elegendő egy 3-4 fős család számára. Kényelmesen, ha az alsó részen ilyen polcra van mosdókonyhák horogja.

A fürdőszobában tárolt legkedveltebb szerelt szerkezetek között vannak:

 • Biztosított. Ezek általában kompakt modellek, de ha törölközőket és más fürdőszobai textíliákat tárolnak rájuk, a szárító által elfoglalt terület jelentősen megnő.
 • Fűtött törölközőtartók - a falon elhelyezett, törülközők szárítására szolgáló állóeszközök. Többféle törölköző melegítő is létezik:
 • Az első egy rácsos függesztő, a törülközők szárítása a természetes szellőzés hatására történik.
 • A második típus a központi fűtési rendszerhez kapcsolt cikcakk vagy trapéz alakú csövek. Az ilyen készülékek nagyon kényelmesek, mivel nemcsak a textíliákat szárítják, hanem a fürdőt is felmelegítik.
 • Vannak olyan radiátoreszközök, amelyek fűtési fűtőelemekkel rendelkeznek, amelyek a hálózatra csatlakoztatva működnek.
 • A szekrények egy doboz, polcokkal és ajtóval. Ergonómikus és praktikus használat esetén a szekrények általában a mosogató felett vannak (majd tükör van az ajtó külső oldalához) vagy mosógéphez.
 • A fürdőszoba fölötti polcok hasonlóak a sarokhoz, de négyszögletesek vagy négyzet alakúak, és a fal mentén helyezkednek el, nem a sarokban. Általában a mosdókagyló, a fürdő, a WC közelében helyezkednek el.

A fürdőszoba fölötti polcok felépíthetők. Úgy gondolják, hogy ez az opció az egyik legmegfelelőbb és ergonómikusabb, bár az ilyen eszközök megszervezését a fürdőszoba javításának szakaszában kell végrehajtani. A fal melletti falon egy gipszkarton és fém profilok polcai vannak, amelyeket csempe burkolatokkal (ugyanúgy, mint a fürdőszoba falához hasonlóan) takarja. A kapott polc samponok és egyéb kozmetikumok számára alkalmas, amelyeknek mindig hozzá kell férniük. A polc nem történik, nem emelkedik fel a fürdőszobában, és könnyen tisztítható.

 • A függönyöket fürdőköpenyek és törülközők lógására is használják. Horgok vannak a falhoz rögzítve. A padozatoktól eltérően a falikarok nem sok helyet foglalnak el, és nem kockáztatják a felborulás veszélyét, ha helytelen (egyoldalú) helyzet vagy túl sok a dolguk a vállán. Azonban a fali modellek elszakíthatják magukat a falról (ha ragasztják őket), vagy túl nagy terhelés esetén törnek.

A csuklós kivitelek valóban ergonomikusak, azokat a vízvezeték vagy a bútor fölé kell helyezni. Más szóval, az ilyen polcok alatt a padlón lévő helyet be kell foglalni.

A felszerelés módjától függően polcok tartoznak a tépőzárral vagy a mellékelt támasztókhoz vagy tüskékhez rögzítve. A ragasztószalaggal ellátott eszközök kiválasztásánál előnyben kell részesíteni a ragasztószalag polcainkat. A falra rögzített tapadókorongokkal is felszereltek. Ezután a tapadókorongot egy speciális sapkával lezárják, amely vákuumot biztosít. Az ilyen eszközök sokféle súlyt képesek ellenállni, és nem csúsznak le durva felületről.

A polcok zárt és nyitott. Az elsőek hatalmasak a süket ajtók jelenlétének köszönhetően, de lehetővé teszik számukra, hogy elrejtsék a tárolt tárgyakat a kíváncsiskodó szemekből, és megvédjék őket a portól. A kényelem érdekében az ilyen ajtók ajtójának gyakran van tükrük. A nyitott polcok nem rejtik el, mi van rajtuk tárolva, de kevesebb helyet és helyet foglalnak el, könnyebbek és légiesebbek.

A hosszú fürdők kedvelői, valamint azok, akik ezt a folyamatot olvasják, értékelni fogják a polc-tálcát. Ez egy kicsi szélességű "tábla", amely a hídhoz hasonlóan a fürdőszobának egyik oldaláról a másikra dobál. Kiderül, egy kis asztal vagy tálca. Sok modell fel van szerelve alátétekkel a könyv vagy hornyok alatt, például egy pohár borral.

anyag

A felhasznált anyagok tekintetében a fürdőszoba polcai:

 • Műanyag. Jól tolerálják a nedvességet, változatos kialakításúak, a könnyedséggel, alacsony költséggel jellemezhetők, de mechanikai károsodásnak, penészedésnek vannak kitéve. A műanyag modellek kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a perforált aljzatú termékeket. Ebben az esetben nem halmozódnak fel a nedvesség.
 • Metal. Az ilyen tartós, vonzó kültéri minták, amelyek nem tudnak ellenállni a vízzel és vízgőzzel való közvetlen érintkezésben, rozsdásodhatnak. E tekintetben a krómozott polcokat vagy rozsdamentes acél termékeket praktikusnak tartják. A krómozott felületű termékek modern belső megjelenésűek.

Ha a fém polcok kivételes változatát keresi, fordítson figyelmet a kovácsolt modellekre, valamint a félig antik bronz polcokra. Ezek a lehetőségek vonzóvá válnak az ország stílusában, a Provence-ban, a klasszikus előadásban.

 • Gipszkarton. Ezek a polcok a fürdőszoba javításának szakaszában vannak felszerelve. Általában a fülkébe van szerelve, és ugyanolyan anyagból készülnek, mint a fürdőszoba bélése (általában csempék). Előnyük az ergonómia, a tartósság, az a képesség, hogy a legmegfelelőbb egy adott polcra, vonzó megjelenés.
 • A kerámia és üvegmodellek többnyire kis méretű díszítő polcok. Az ilyen szerkezetek nedvességre érzékenyek, de nagyon törékenyek. A kerámiákat és az üvegeket általában más anyagokkal együtt használják.

Az üvegpolcok alapja az edzett üveg, mely a tartósságot a hagyományos üveghez képest biztosítja. Mechanikus ütközés és ütés hiányában az ilyen polcok tartósak. Különösen vonzóak a hátsó megvilágítású üvegmodellek, amelyek lehetnek a beltér "kiemelése".

 • A keményfából és MDF-ből készült polcokat a tartósságuk, az alacsony súlyuk és a tiszteletre méltó megjelenésük különbözteti meg, de a fürdőszoba magas páratartalmának feltételei között az ilyen polcok rövid életűek. Kivétel a speciális víztaszító vegyületekkel impregnált fadobozok. A szerkezetek zárójelekkel, pántokkal vagy sarkokkal vannak rögzítve.

méretek

A fürdőszobába szerelt polcokat úgy tervezték, hogy "kirakják" a szobát, és a tárgyak és kiegészítők tárolására szolgálnak. Azonban a helytelen választás vagy túlterhelés a tárolt tárgyak, a szerkezetek látszólag hanyag, és a fürdőszoba kevésbé rendezett. Ebben a tekintetben fontos kiválasztani a megfelelő méretezési adatokat méret szerint.

A keskeny polcok vagy polcok "elindíthatók" a padlóról a mennyezetre. Ebből a szobából csak előnyös, mert vizuálisan magasabb lesz. A tágas fürdőszobák esetében jobb, ha szélesebb lehetőségeket választasz, valamivel magasabb magasságban, mint a fal közepén, polcokon vagy polcokon.

A polcok méretén kívül fontos gondoskodni a helyes elhelyezésről. Tehát a polcokat és a törülközőkhöz való horgokat közelebb kell tenni a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz. Az optimális távolság 60-70 cm, ebben az esetben a szerkezetek kissé alacsonyabbra vannak helyezve (140-150 cm magasságban a padlóról), míg a horogoknál jobb, ha egy helyet választanak (160 cm-t a padlóról). A gyermekek számára jobb, ha különálló kampókat vásárolnak, és gondoskodnak a gyermek növekedéséről.

A fogkefék és a fogkrém tárolására szolgáló kialakítás általában a mosogató és a tükör közötti falon van rögzítve. Kívánatos, hogy a tükörtől 15 cm-ig a polcig maradjon, és legalább 30 a polc és a mosogató között.

szín

A természetes fanyar árnyalatok, valamint a barna kávés paletták lehetővé teszik az otthoni melegség és kényelem fürdő jegyzetének belsejét. Jól néz ki a csempézett fürdőszobákban. A csempe, mint általában, egy bizonyos hidegséggel és súlyossággal társul. A fa kiegészítők használata lágyítja ezt a hatást. Emellett a fából készült bútorok mindig elegánsnak és tiszteletre méltónak tűnnek.

Ami a műanyag modelleket illeti, elégedettek a színbőséggel. Fontos olyan termék kiválasztása, amelynek műanyaga ömlesztve van festve. Ezzel a technológiával a pigment egyenletesen eloszlik a nyersanyagokban, és a teljes vastagságot foltolja. Ennek eredményeként egy rózsaszín polc vagy bármely más élénk színű termék megőrzi árnyékát az egész életciklus alatt. A színes műanyag polcok hátránya az, hogy a felszínén azonnal észrevehető a szárított vízcsepp.

A színes polcok inkább a belső tér hangzásához tartoznak. A drágább polcok modellje lehet krómozott, sárgaréz vagy aranyozott felületek szimulálása. Megfelelő opció kiválasztása után kényelmesen össze lehet kötni egy ilyen polcot szaniterekkel.

Stílus és design

A polcok formájának nemcsak ergonómikusan kell elhelyeznie a szükséges kellékeket és textíliákat, hanem összhangban kell lennie a belső tér stílusával.

Mindegyik irányt bizonyos jellemzők jellemzik, amelyeket a bútorok megjelenésében tükrözni kell.

 • A klasszikus belső térben egyszerű geometriai alakzatok - téglalap, négyzet, trapéz alakú - kiválaszthatók. A polcokat általában fából, kőből, üvegből választják. Vannak faragott elemek, aranyozott állványok és szerelvények, kovácsolt tartók.
 • A romantikus - ugyanazok a lehetőségek, de lekerekített sarkok, valamint ovális, kerek, félköríves.
 • A minimalista belső kialakításhoz kis polcokat kell választani üvegből vagy MDF-ből. A fürdőszoba egy kis területével vagy a fülkék jelenlétében választhat egy megfelelő lehetőséget a kerekeken lévő niche méretére.
 • A csúcstechnológiájú belső terekhez fém- vagy kombinált polcokat vehet fel, amelyek króm vagy üvegfelületeket ötvöznek.
 • A neoklasszicizmus és art deco esetében a fa textúrák relevánsak: dió, tölgy, wenge fémtartóval vagy szerelvénnyel.
 • A nyugodt, modern belső terek lehetővé teszik a csempével vagy mozaikokkal bélelt beépített polcokat. Ha elegendő mozaikot választasz, akkor egy ilyen polc a keleti stílusban a belső tér kiegészítője és díszítése lesz.

Vizuálisan növelni a fürdőszobában javasolt bútorok magasságát vízszintes részekkel. A lépcsőkben telepített polcok vizuálisan bővítik a helyiségeket. Ehhez használhatod az ajtók tükrös fali szekrényeit is.

Az üvegpolcok, ha nem higéniai termékeket kapnak, vizuálisan is kibővíthetik a teret. Javasolt kombinálni őket más üvegfelületekkel, például egy zuhanykabin vagy fürdõ áttetszõ ajtajával.

A fém polcok mind a klasszikus, mind a modern belső térben egyformán jól mutatnak. Ha a megfelelő típusú tartozékot választja egy sárgaréz fogantyúval vagy kovácsolt elemekkel, kiegészíti a fürdőszoba hátsó belsejét. A fém termékek harmonikusan kombinálódnak kővel, fával és üvegfelületekkel.

Gyakran előfordul, hogy a műanyag vagy fém sarokmodellek unalmasnak és arctalannak tekinthetők. Egy ilyen nyilatkozat téves, amikor a tervezési termékekre vonatkozik. A sarokmodellek alakjának és alakjának jellemzői lehetővé teszik számunkra, hogy beszéljünk a külső hasonlóságról a fák ágakkal. Az eladásra szokatlan sarokpolcok találhatók, madárfák ágaként. Biztosan mondhatjuk, hogy hitelesnek tűnnek, és még a legszegényebb fürdőszobát is díszítik.

Hogyan válasszunk?

Mivel a fürdőszoba folyamatosan érintkezik a vízbútorokkal, előnyben kell részesítenie a nedvességálló termékeket. Az is fontos, hogy a méretek mérete megegyezzen a helyiség méretével. A nagyméretű polcok és a hosszú polcok nevetségesek a kis fürdőszobákban.

A vásárlás előtt alaposan meg kell mérni a fürdő területét, át kell vinni egy megfelelő méretarányú papírra. Ezután meg kell próbálnia a lehető legpontosabban a rajzon a vízvezeték és a kommunikáció helyét. Ezt követően megtervezheti, hogy hol és milyen bútorokat telepítsen.

Fontos meghatározni a polcok költségvetését és színeit. A következő lépés annak meghatározása, hogy milyen típusú anyagot készítenek a polcról. Ha fából készült termékeket vásárol, és megtervezi azokat, akkor azonnal vásároljon jacht lakkot. Meg kell dolgozniuk a vágóhelyeket, ezáltal megakadályozva a nedvesség elérését.

A fürdőszobába kerülő polcok nem racionálisak a fából vagy a korrózióra hajlamos anyagokból. Előnyben részesítjük a beágyazott modelleket, amelyeket a csempe alá vágunk. Ez a design ergonómikus és biztonságos (a fürdőzésre szoruló személy nem kockáztathatja a fejét a polcokon), hosszú évekig tart, anélkül, hogy bonyolult ellátást igényelne.

A mosogató polcoknak nem szabad túlságosan túlnyúlniuk a mosogató és a tükör mögött, és feltétlenül egységesnek kell lenniük a stílus szempontjából. A többiek számára teljes kreatív szabadságuk van. A legelterjedtebbek a műanyagból vagy üvegből készült polcok.

Ha a kis helyiségek zárt kialakítását választja, jobb, ha a szekrényeket és a szekrényeket a rekesznyílással választja. A tágas szobákhoz hasonló ajtókkal és swing ajtókkal rendelkező polcokat is használhat.

A por polcja általában műanyagból készült és a mosógép fölé van szerelve. Kombinálható más opciókkal vagy a ruhanemű gép színének megválasztásához. Rendszerint semleges fehér. Győződjön meg róla, hogy a polc és a kötőelemek ellenállnak a por tömegének, valamint légkondicionálóknak és egyéb eszközöknek a tisztításhoz.

Nem ajánlott az egész porcsomagot felhelyezni a csuklós polcra. Ezenkívül esztétikainak tűnik, de a csomag súlyos súlyával az ezred eltörhet. Sokkal kényelmesebb a kis dobozok használatát, ahol a port öntik. A maradék tárolható egy polcon a fürdő vagy más zárt részek alatt.

Samponok, mosogatószerek és higiéniai termékek esetében jobb beépíteni a beépített polcot a fürdő felett vagy egy szögletes modellt vásárolni. A fal maradék szabad területe a szerelt polcok, polcok vagy akasztók alatt azonosítható.

Gyártók és vélemények

Az európai gyártók vezetője a Villeroy német márka Boch. A vízvezetékgyártás mellett a gyártó a fürdőszobába kiegészítőket és polcokat gyárt. A termékek felkeltik azokat, akik értékelik a kiváló minőségű és nem szabványos megoldásokat keresnek.

A gyűjteményekben borvörös színű bútorok, félköríves szekrények, világos türkiz szekrények találhatók a mosdó alatt. Azonban vannak teljesen hagyományos lehetőségek - fehér, bézs modellek, valamint polcok utánzása egy fa felület. A legtöbb tartozék 4-5 színváltozatban érhető el, amely lehetővé teszi, hogy megtalálja a legmegfelelőbb árnyalatot.

Ezek az ezredek kiváló minőségű osztrák és német kiegészítőkkel rendelkeznek. Fogantyúk - krómozott, sárgaréz, vannak modellek bronz, arany fogantyúval. A termékek élettartama - 5 és 10 év között (a modelltől függően). A hátrány a magas költségek.

Ha tetszik a természetes fából készült kényelem, figyeljen a spanyol (vagy inkább a közös spanyol-orosz) gyártó Roca polcaira. Nedvességálló forgácslap bútorokból áll, 3 árkategóriában - gazdaságos, közepes és prémium kategóriákban kapható. A gyűjtemények többségét padlóállványok, szekrények, tokok, valamint moduláris készletek képviselik (azok elemei könnyen változnak egymás között, ami lehetővé teszi a készlet megjelenését). Az előnyök a bútorok ergonomikus mérete, a nedvességálló tartós bevonat, a krómozott és sárgaréz hardverek jelenléte, valamint az ajtók zökkenőmentes lezárására szolgáló mechanizmusok.

Egy másik márka, amelynek gyűjteményében polcok és egyéb fából készült fürdőszobai bútorok találhatók, Cersanit. A termékek alapja - nedvességálló bevonatú forgácslemez, a fő paletta - minden fa árnyalata, valamint fehér. Hagyományosan minden gyártott termék 2 csoportra osztható - kis helyiségekben (például 36 cm széles mosogató szekrényekhez) és tágas helyiségekhez (2 m széles mosogató aljához).

A fából készült, vagy inkább bambusz termékek az Umbra Aquala egyedülálló szerkezettel rendelkeznek, és a szobában meleg és kényelmes légkört töltenek be. Előnye nem csak az anyag környezetbarát és tartóssága, hanem a különböző árnyalatok - a könnyű fától a majdnem fekete tónusokig. A márkájú termékek számos választási lehetőséggel (kb. 25 gyűjtemény) és széles árkategóriával büszkélkedhetnek.

Ha kompakt fürdőszobai bútorokat keres, nézze meg a hazai Triton cég javaslatát. A legtöbb termék (és körülbelül 50 gyűjtemény) laminált vagy zománcozott forgácslapból készül. A polcok átlagos mérete 45-120 cm, sok padló és felfüggesztett modell (amely ritkán megtalálható az orosz gyártóknál). A termékek ára jóval alacsonyabb, mint a nyugati társaik költsége. Azonban a felhasználók szerint a polcok megduzzadhatnak a gyakori vízzel való érintkezésből.

Bútorok a "Hruscsov" és hasonló kis helyiségek található az "Aqua Rodos" sorban. A márkájú termékek elégedettek az optimális minőséggel és a megfizethető árral a szokásos vevők számára.

Polcok a fürdőszobában

Vélemények

Még nincs itt semmi

Fali polcok a fürdőszoba számára

A fürdőszoba a ház sarka, ahol gondoskodunk magunkról. Ezért sok a helyiség megjelenésétől függ. Vagyis ennek a helyiségnek a designja és attribútumainak egyedinek kell lenniük. Kiválasztjuk a tervezést a tér nagysága alapján. A fürdőszoba belseje nem csak vízvezeték, hanem dekoráció, világítás és befejező anyagok, valamint még sok más.

Kompakt és stílusos és hatékony

És mégis, mi a teendő, ha a négyzetméter nem teszi lehetővé, hogy mindent úgy rendezzen, ahogy a szíved vágyik? A helytakarékosság egyik leghatékonyabb módja a bútorok különböző fürdőszobai kiegészítők, különösen a polcok használatának tárolása. Mit válasszon?

A tükrökkel rendelkező szögletes polcok egyre fontosabbá válnak. Nagyon praktikus, kényelmes és stílusos. A fém polcok általában egyedülállóak az erősség és a szabványok betartása szempontjából. Az üveg sarokpolcok viszont tökéletesen illeszkednek a belső térbe.

 • ✅ Vásároljon polcokat a fürdőszobában az online áruházban
 • ✅ Polcok a fürdőszobában 890 rubel áron.
 • ✅ A fürdőszoba mosdójában Moszkvában vásárolható

Fürdőszoba polcok

Lásd még

A fürdőszoba polcja nem csak funkcionális, hanem egy belső tulajdonság is

Számos mód van a hely optimalizálására. Néhányan próbálnak speciális szekrényeket vagy szekrényszekrényeket elhelyezni, hogy elrejtsenek mindenféle testápolási termékeket, fogkeféket, fogkrémeket és egyéb tartozékokat az emberi szemtől távol. De nem mindig van hely a bútorok számára, és egy polc jelenléte esetén a fürdőszobában sokkal könnyebb hozzáférni a gyakran használt dolgokhoz. Az ilyen kiegészítő felületek mindig egy funkciót látnak el, de ez nem okozta a tervezők számára, hogy korlátozzák létrehozásukat. Ezek lehetnek:

 • Különböző anyagokból készül: üveg, acél, fa, műanyag;
 • Különböző beépítési tulajdonságokkal rendelkeznek: szerelt, sarok, padló stb.;
 • Bármely tervhez integrálva.

A fürdőszobai polcok nem csupán a tér optimális kialakítását segítik elő, hanem harmonikus kombinációval is rendelkeznek a vízvezeték-szereléssel és faldíszítéssel, mindenképpen a tervezés szerves részévé válnak. A kedvező légkör mindig javítja a házban élők hangulatát.

Vásárolhat egy polcot a fürdőszobában az Ön igényei szerint a "zuhany"

Ugyanakkor a virtuális házban lévő falra szerelhető polc árai jóval alacsonyabbak, mint a kiskereskedelmi árak. Válasszon egy lehetőséget egy nagy katalógusból, mentse el, szerezze be a gyártók tanúsítványait és segítséget nyújt a választásból.

Fali polcok a fürdőszoba számára

Polc Ravak Evolution X000000399

Üvegpolc Aquaton Aria 50

Üveg polc Aquaton Aria 80

Polc Aqwella 5 csillagok Európa 70

Polc Akvaton 1A127803XX010 105 üveg

Polc Aqwella 5 csillagok Európa 100

Arms Jacob Delafon Párhuzamos EB509-NF 40 cm asztali tetejére

A fürdő polc IFO Tividens RP1433080000 fehér

Polc Aquaton Sevilla 95 üveg

Polc Aquaton Brook 30 tölgy ferrara, nyitott

Polc Aquaton Sevilla 120 üveg

Polc Akvaton 1A121903TU780 100 ezüst ezüst

Polc Akvaton 1A121903TU950 100 üveg fekete

Polc Cezares LIVMENS.01 Rovere Sbiancato Puha barna

Regény Aquanet Opera 115 fekete

Polc Cezares 45013

Polc Aquanet Opera 115 fehér

A polc kerámia Laufen Living 8.7043.4.000.000.1 120 egy mosogató fehér

A polc kerámia Laufen Living 8.7043.6.000.000.1 150 egy mosogató fehér

Hibaüzenet

Kérjük, írja le az aktuális oldal hibáját, és javítani fogjuk!

Polcok a fürdőszobához: típusok és választási lehetőségek

A fürdőszobának kötelező eleme a vízvezeték- és kommunikációs rendszereken kívül a fürdőkellékek és kiegészítők tárolására szolgáló bútorok. Azonban a fürdőszoba elhelyezése nem jelenti a bőséges szabad helyet, így a masszív szekrénybútor helyett polcokat.

A fürdőszobában lévő polcok jelenléte miatt a rend fenntartása és a szoba kényelmesebb használata - mindent, amire szüksége van, mindig elérhető. Emellett a polcok lehetővé teszik a zónás fürdőszobát, és vonzóbbá és stílusosabbá teszi őket.

Különlegességek

A fürdőszobai polcokról általában nem csak a falra rögzített polcok, hanem a zárt szekrények és polcok, könyvespolcok, sarokteleszkóp polcok, egyéb fémszárítós fémszekrények is szerepelnek.

A típustól és a tervezéstől függetlenül minden polcnak meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • nedvességgel és korrózióval szembeni ellenálló képesség (ez a fürdőszobában megnövekedett páratartalom miatt);
 • szilárdság;
 • a fürdőszoba becsült méreteinek mérete;
 • biztonság;
 • külső vonzereje;
 • biostabilitással;
 • praktikum és funkcionalitás.

A szerkezetek fő célja a dolgok tárolása (általában törülközők és fürdõlapok) és higiéniai cikkek. A polcok megfelelő kiválasztásával és elhelyezésével a belső tér átalakul, akcentussá válik, vagy vizuálisan bővíti a fürdőszobát.

A polcok különböznek a szekrénybútorok kompaktságától, ergonómiájától és a szereléstől és a rögzítéstől. A polcok használatának köszönhetően még a kis méretű fürdőszobák is multifunkcionálisak és kényelmesebbé válnak.

A fürdőszobák polcai a telepítés módjától és az elhelyezés jellemzőitől függően a következő típusok:

 • padló (álló);
 • sarokszintű;
 • fal (vagy szerelt).

A padló kialakítását általában a következő bútorok jellemzik:

 • A polcok nyitott polcok, amelyek közös fém kerethez kapcsolódnak. A polcok lehetővé teszik, hogy hatékonyan használják a fürdőszoba helyiségét, amelyet a WC felett lévő falak mentén telepítenek. Rendszerint a polcokat törülközők és fürdőlapok tárolására tervezték. A könyvespolc kivitelezése szögletes kivitelben lehetséges - ergonómikusabb modell.
 • Egy másik lehetőség a kis fürdőszobák számára egy kihúzható polc. A polcai átalakítása a méret és a helyszín megváltoztatásával történik, ami miatt a többé-kevésbé tágasabb lesz. A nagyobb kényelem érdekében az ilyen modelleket gyakran bútorkerékkel látják el.
 • A szárítókat ruhák szárításához használják. A szerelt és a falra szerelt modellektől eltérően a helyhez kötött szárítók sokkal kényelmesebbek a használathoz, mert összecsukhatóak és elhelyezettek, például egy szekrényben vagy öltözőben. Ezenkívül az összecsukható szárítók biztosítják a termékformák megőrzését, ami fontos például a vászon, a gyapjú ruhák szárítása során.
 • A fürdőköpeny nem olyan népszerű a fürdőszobában. Kivételt képeznek a mosogató alatti szekrények, amelyek ajtókkal ellátott zárt szekrények. Nem foglalnak el szabad helyet, és egyszerre 2 funkciót töltenek be - a higiéniai kiegészítők tárolóhelyeként szolgálnak, és elrejtik a mosogató kommunikációs rendszert.
 • Polcok - ezek ugyanazok a polcok, de összességében. Magassága általában meghaladja az 1 métert.
 • A fürdőszoba alatti polcok általában önállóan vannak felszerelve és praktikusak - nem szabad helyet foglalnak el, de háztartási vegyi anyagokat, vödröket és rongyokat tárolhatnak. Mindezek a tárgyak a kíváncsiskodó szemek elől rejtve csúsznak fürdőkádakkal. Ajtóként szolgálnak.
 • A függők hasonlóak a folyosókon és folyosókon található struktúrákhoz. Főleg fémből készülnek. Törölközők, fürdőköpenyek elhelyezhetők az ilyen fogasoknál.

A sarokszerkezetek különösen kényelmesek a kis méretű fürdőszobákban, mert nem szabadulnak el a szabad helyektől. A legnépszerűbb változatok közé tartoznak a polcok és polcok, zárt szekrények és nyitott polcok. Mindegyiknek van egy háromszög alakja.

A kompakt sarokpolcok gyakran a mosógép vagy a fürdőkád tetején helyezkednek el. A modell magában foglal 2-3 szintet, maguk a polcok kis kerítésekkel vannak ellátva, ami megakadályozza, hogy a polcokon tárolt palackok és buborékok ne csússzanak és ne essenek le. A legmegfelelőbbek a perforációval ellátott fém és műanyag modellek.

Számos sarokpolc a tapadókorong. Előnyük a mobilitás. Szükség esetén gyorsan megváltoztathatja a polc helyét. A telepítéshez nem szükséges a tartó és a varrott fal felszerelése.

A szerelt típusú falszerkezeteket aktívan használják kis helyiségekben, ahol rögzített álló tárolók lehetségesek. A falra szerelhető modellek felszerelésére előtetők vannak.

A speciális sarokpolcok teleszkóposak. A "vak" sarokban vannak elhelyezve, ahol más struktúrák telepítésére lehetetlen. A teleszkópos polcok általában műanyagból készülnek, de erős tartószerkezettel rendelkeznek. Ha egy ilyen polc 4-5 réteggel rendelkezik, könnyen cserélheti a szekrényt.

A fontos pillanat - a felhasználó beállíthatja a polcok pozícióját, a magasságuknak a saját belátásuk szerint történő változtatásával. A teleszkópos eszközök könnyen felszerelhetők - a fürdőszoba és a mennyezet, vagy a fal és a másik merőleges fal közé vannak befogva (ha egy modellről beszélünk a szopókon).

Teleszkópos polcok használata kényelmes a sarokban a fürdő felett. Tartják a szükséges kozmetikumokat napi használatra. Általában egy kétszintes vagy háromszintű struktúra elegendő egy 3-4 fős család számára. Kényelmesen, ha az alsó részen ilyen polcra van mosdókonyhák horogja.

A fürdőszobában tárolt legkedveltebb szerelt szerkezetek között vannak:

 • Biztosított. Ezek általában kompakt modellek, de ha törölközőket és más fürdőszobai textíliákat tárolnak rájuk, a szárító által elfoglalt terület jelentősen megnő.
 • Fűtött törölközőtartók - a falon elhelyezett, törülközők szárítására szolgáló állóeszközök. Többféle törölköző melegítő is létezik:
 • Az első egy rácsos függesztő, a törülközők szárítása a természetes szellőzés hatására történik.
 • A második típus a központi fűtési rendszerhez kapcsolt cikcakk vagy trapéz alakú csövek. Az ilyen készülékek nagyon kényelmesek, mivel nemcsak a textíliákat szárítják, hanem a fürdőt is felmelegítik.
 • Vannak olyan radiátoreszközök, amelyek fűtési fűtőelemekkel rendelkeznek, amelyek a hálózatra csatlakoztatva működnek.
 • A szekrények egy doboz, polcokkal és ajtóval. Ergonómikus és praktikus használat esetén a szekrények általában a mosogató felett vannak (majd tükör van az ajtó külső oldalához) vagy mosógéphez.
 • A fürdőszoba fölötti polcok hasonlóak a sarokhoz, de négyszögletesek vagy négyzet alakúak, és a fal mentén helyezkednek el, nem a sarokban. Általában a mosdókagyló, a fürdő, a WC közelében helyezkednek el.

A fürdőszoba fölötti polcok felépíthetők. Úgy gondolják, hogy ez az opció az egyik legmegfelelőbb és ergonómikusabb, bár az ilyen eszközök megszervezését a fürdőszoba javításának szakaszában kell végrehajtani. A fal melletti falon egy gipszkarton és fém profilok polcai vannak, amelyeket csempe burkolatokkal (ugyanúgy, mint a fürdőszoba falához hasonlóan) takarja. A kapott polc samponok és egyéb kozmetikumok számára alkalmas, amelyeknek mindig hozzá kell férniük. A polc nem történik, nem emelkedik fel a fürdőszobában, és könnyen tisztítható.

 • A függönyöket fürdőköpenyek és törülközők lógására is használják. Horgok vannak a falhoz rögzítve. A padozatoktól eltérően a falikarok nem sok helyet foglalnak el, és nem kockáztatják a felborulás veszélyét, ha helytelen (egyoldalú) helyzet vagy túl sok a dolguk a vállán. Azonban a fali modellek elszakíthatják magukat a falról (ha ragasztják őket), vagy túl nagy terhelés esetén törnek.

A csuklós kivitelek valóban ergonomikusak, azokat a vízvezeték vagy a bútor fölé kell helyezni. Más szóval, az ilyen polcok alatt a padlón lévő helyet be kell foglalni.

A felszerelés módjától függően polcok tartoznak a tépőzárral vagy a mellékelt támasztókhoz vagy tüskékhez rögzítve. A ragasztószalaggal ellátott eszközök kiválasztásánál előnyben kell részesíteni a ragasztószalag polcainkat. A falra rögzített tapadókorongokkal is felszereltek. Ezután a tapadókorongot egy speciális sapkával lezárják, amely vákuumot biztosít. Az ilyen eszközök sokféle súlyt képesek ellenállni, és nem csúsznak le durva felületről.

A polcok zárt és nyitott. Az elsőek hatalmasak a süket ajtók jelenlétének köszönhetően, de lehetővé teszik számukra, hogy elrejtsék a tárolt tárgyakat a kíváncsiskodó szemekből, és megvédjék őket a portól. A kényelem érdekében az ilyen ajtók ajtójának gyakran van tükrük. A nyitott polcok nem rejtik el, mi van rajtuk tárolva, de kevesebb helyet és helyet foglalnak el, könnyebbek és légiesebbek.

A hosszú fürdők kedvelői, valamint azok, akik ezt a folyamatot olvasják, értékelni fogják a polc-tálcát. Ez egy kicsi szélességű "tábla", amely a hídhoz hasonlóan a fürdőszobának egyik oldaláról a másikra dobál. Kiderül, egy kis asztal vagy tálca. Sok modell fel van szerelve alátétekkel a könyv vagy hornyok alatt, például egy pohár borral.

anyag

A felhasznált anyagok tekintetében a fürdőszoba polcai:

 • Műanyag. Jól tolerálják a nedvességet, változatos kialakításúak, a könnyedséggel, alacsony költséggel jellemezhetők, de mechanikai károsodásnak, penészedésnek vannak kitéve. A műanyag modellek kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a perforált aljzatú termékeket. Ebben az esetben nem halmozódnak fel a nedvesség.
 • Metal. Az ilyen tartós, vonzó kültéri minták, amelyek nem tudnak ellenállni a vízzel és vízgőzzel való közvetlen érintkezésben, rozsdásodhatnak. E tekintetben a krómozott polcokat vagy rozsdamentes acél termékeket praktikusnak tartják. A krómozott felületű termékek modern belső megjelenésűek.

Ha a fém polcok kivételes változatát keresi, fordítson figyelmet a kovácsolt modellekre, valamint a félig antik bronz polcokra. Ezek a lehetőségek vonzóvá válnak az ország stílusában, a Provence-ban, a klasszikus előadásban.

 • Gipszkarton. Ezek a polcok a fürdőszoba javításának szakaszában vannak felszerelve. Általában a fülkébe van szerelve, és ugyanolyan anyagból készülnek, mint a fürdőszoba bélése (általában csempék). Előnyük az ergonómia, a tartósság, az a képesség, hogy a legmegfelelőbb egy adott polcra, vonzó megjelenés.
 • A kerámia és üvegmodellek többnyire kis méretű díszítő polcok. Az ilyen szerkezetek nedvességre érzékenyek, de nagyon törékenyek. A kerámiákat és az üvegeket általában más anyagokkal együtt használják.

Az üvegpolcok alapja az edzett üveg, mely a tartósságot a hagyományos üveghez képest biztosítja. Mechanikus ütközés és ütés hiányában az ilyen polcok tartósak. Különösen vonzóak a hátsó megvilágítású üvegmodellek, amelyek lehetnek a beltér "kiemelése".

 • A keményfából és MDF-ből készült polcokat a tartósságuk, az alacsony súlyuk és a tiszteletre méltó megjelenésük különbözteti meg, de a fürdőszoba magas páratartalmának feltételei között az ilyen polcok rövid életűek. Kivétel a speciális víztaszító vegyületekkel impregnált fadobozok. A szerkezetek zárójelekkel, pántokkal vagy sarkokkal vannak rögzítve.

méretek

A fürdőszobába szerelt polcokat úgy tervezték, hogy "kirakják" a szobát, és a tárgyak és kiegészítők tárolására szolgálnak. Azonban a helytelen választás vagy túlterhelés a tárolt tárgyak, a szerkezetek látszólag hanyag, és a fürdőszoba kevésbé rendezett. Ebben a tekintetben fontos kiválasztani a megfelelő méretezési adatokat méret szerint.

A keskeny polcok vagy polcok "elindíthatók" a padlóról a mennyezetre. Ebből a szobából csak előnyös, mert vizuálisan magasabb lesz. A tágas fürdőszobák esetében jobb, ha szélesebb lehetőségeket választasz, valamivel magasabb magasságban, mint a fal közepén, polcokon vagy polcokon.

A polcok méretén kívül fontos gondoskodni a helyes elhelyezésről. Tehát a polcokat és a törülközőkhöz való horgokat közelebb kell tenni a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz. Az optimális távolság 60-70 cm, ebben az esetben a szerkezetek kissé alacsonyabbra vannak helyezve (140-150 cm magasságban a padlóról), míg a horogoknál jobb, ha egy helyet választanak (160 cm-t a padlóról). A gyermekek számára jobb, ha különálló kampókat vásárolnak, és gondoskodnak a gyermek növekedéséről.

A fogkefék és a fogkrém tárolására szolgáló kialakítás általában a mosogató és a tükör közötti falon van rögzítve. Kívánatos, hogy a tükörtől 15 cm-ig a polcig maradjon, és legalább 30 a polc és a mosogató között.

szín

A természetes fanyar árnyalatok, valamint a barna kávés paletták lehetővé teszik az otthoni melegség és kényelem fürdő jegyzetének belsejét. Jól néz ki a csempézett fürdőszobákban. A csempe, mint általában, egy bizonyos hidegséggel és súlyossággal társul. A fa kiegészítők használata lágyítja ezt a hatást. Emellett a fából készült bútorok mindig elegánsnak és tiszteletre méltónak tűnnek.

Ami a műanyag modelleket illeti, elégedettek a színbőséggel. Fontos olyan termék kiválasztása, amelynek műanyaga ömlesztve van festve. Ezzel a technológiával a pigment egyenletesen eloszlik a nyersanyagokban, és a teljes vastagságot foltolja. Ennek eredményeként egy rózsaszín polc vagy bármely más élénk színű termék megőrzi árnyékát az egész életciklus alatt. A színes műanyag polcok hátránya az, hogy a felszínén azonnal észrevehető a szárított vízcsepp.

A színes polcok inkább a belső tér hangzásához tartoznak. A drágább polcok modellje lehet krómozott, sárgaréz vagy aranyozott felületek szimulálása. Megfelelő opció kiválasztása után kényelmesen össze lehet kötni egy ilyen polcot szaniterekkel.

Stílus és design

A polcok formájának nemcsak ergonómikusan kell elhelyeznie a szükséges kellékeket és textíliákat, hanem összhangban kell lennie a belső tér stílusával.

Mindegyik irányt bizonyos jellemzők jellemzik, amelyeket a bútorok megjelenésében tükrözni kell.

 • A klasszikus belső térben egyszerű geometriai alakzatok - téglalap, négyzet, trapéz alakú - kiválaszthatók. A polcokat általában fából, kőből, üvegből választják. Vannak faragott elemek, aranyozott állványok és szerelvények, kovácsolt tartók.
 • A romantikus - ugyanazok a lehetőségek, de lekerekített sarkok, valamint ovális, kerek, félköríves.
 • A minimalista belső kialakításhoz kis polcokat kell választani üvegből vagy MDF-ből. A fürdőszoba egy kis területével vagy a fülkék jelenlétében választhat egy megfelelő lehetőséget a kerekeken lévő niche méretére.
 • A csúcstechnológiájú belső terekhez fém- vagy kombinált polcokat vehet fel, amelyek króm vagy üvegfelületeket ötvöznek.
 • A neoklasszicizmus és art deco esetében a fa textúrák relevánsak: dió, tölgy, wenge fémtartóval vagy szerelvénnyel.
 • A nyugodt, modern belső terek lehetővé teszik a csempével vagy mozaikokkal bélelt beépített polcokat. Ha elegendő mozaikot választasz, akkor egy ilyen polc a keleti stílusban a belső tér kiegészítője és díszítése lesz.

Vizuálisan növelni a fürdőszobában javasolt bútorok magasságát vízszintes részekkel. A lépcsőkben telepített polcok vizuálisan bővítik a helyiségeket. Ehhez használhatod az ajtók tükrös fali szekrényeit is.

Az üvegpolcok, ha nem higéniai termékeket kapnak, vizuálisan is kibővíthetik a teret. Javasolt kombinálni őket más üvegfelületekkel, például egy zuhanykabin vagy fürdõ áttetszõ ajtajával.

A fém polcok mind a klasszikus, mind a modern belső térben egyformán jól mutatnak. Ha a megfelelő típusú tartozékot választja egy sárgaréz fogantyúval vagy kovácsolt elemekkel, kiegészíti a fürdőszoba hátsó belsejét. A fém termékek harmonikusan kombinálódnak kővel, fával és üvegfelületekkel.

Gyakran előfordul, hogy a műanyag vagy fém sarokmodellek unalmasnak és arctalannak tekinthetők. Egy ilyen nyilatkozat téves, amikor a tervezési termékekre vonatkozik. A sarokmodellek alakjának és alakjának jellemzői lehetővé teszik számunkra, hogy beszéljünk a külső hasonlóságról a fák ágakkal. Az eladásra szokatlan sarokpolcok találhatók, madárfák ágaként. Biztosan mondhatjuk, hogy hitelesnek tűnnek, és még a legszegényebb fürdőszobát is díszítik.

Hogyan válasszunk?

Mivel a fürdőszoba folyamatosan érintkezik a vízbútorokkal, előnyben kell részesítenie a nedvességálló termékeket. Az is fontos, hogy a méretek mérete megegyezzen a helyiség méretével. A nagyméretű polcok és a hosszú polcok nevetségesek a kis fürdőszobákban.

A vásárlás előtt alaposan meg kell mérni a fürdő területét, át kell vinni egy megfelelő méretarányú papírra. Ezután meg kell próbálnia a lehető legpontosabban a rajzon a vízvezeték és a kommunikáció helyét. Ezt követően megtervezheti, hogy hol és milyen bútorokat telepítsen.

Fontos meghatározni a polcok költségvetését és színeit. A következő lépés annak meghatározása, hogy milyen típusú anyagot készítenek a polcról. Ha fából készült termékeket vásárol, és megtervezi azokat, akkor azonnal vásároljon jacht lakkot. Meg kell dolgozniuk a vágóhelyeket, ezáltal megakadályozva a nedvesség elérését.

A fürdőszobába kerülő polcok nem racionálisak a fából vagy a korrózióra hajlamos anyagokból. Előnyben részesítjük a beágyazott modelleket, amelyeket a csempe alá vágunk. Ez a design ergonómikus és biztonságos (a fürdőzésre szoruló személy nem kockáztathatja a fejét a polcokon), hosszú évekig tart, anélkül, hogy bonyolult ellátást igényelne.

A mosogató polcoknak nem szabad túlságosan túlnyúlniuk a mosogató és a tükör mögött, és feltétlenül egységesnek kell lenniük a stílus szempontjából. A többiek számára teljes kreatív szabadságuk van. A legelterjedtebbek a műanyagból vagy üvegből készült polcok.

Ha a kis helyiségek zárt kialakítását választja, jobb, ha a szekrényeket és a szekrényeket a rekesznyílással választja. A tágas szobákhoz hasonló ajtókkal és swing ajtókkal rendelkező polcokat is használhat.

A por polcja általában műanyagból készült és a mosógép fölé van szerelve. Kombinálható más opciókkal vagy a ruhanemű gép színének megválasztásához. Rendszerint semleges fehér. Győződjön meg róla, hogy a polc és a kötőelemek ellenállnak a por tömegének, valamint légkondicionálóknak és egyéb eszközöknek a tisztításhoz.

Nem ajánlott az egész porcsomagot felhelyezni a csuklós polcra. Ezenkívül esztétikainak tűnik, de a csomag súlyos súlyával az ezred eltörhet. Sokkal kényelmesebb a kis dobozok használatát, ahol a port öntik. A maradék tárolható egy polcon a fürdő vagy más zárt részek alatt.

Samponok, mosogatószerek és higiéniai termékek esetében jobb beépíteni a beépített polcot a fürdő felett vagy egy szögletes modellt vásárolni. A fal maradék szabad területe a szerelt polcok, polcok vagy akasztók alatt azonosítható.

Gyártók és vélemények

Az európai gyártók vezetője a Villeroy német márka Boch. A vízvezetékgyártás mellett a gyártó a fürdőszobába kiegészítőket és polcokat gyárt. A termékek felkeltik azokat, akik értékelik a kiváló minőségű és nem szabványos megoldásokat keresnek.

A gyűjteményekben borvörös színű bútorok, félköríves szekrények, világos türkiz szekrények találhatók a mosdó alatt. Azonban vannak teljesen hagyományos lehetőségek - fehér, bézs modellek, valamint polcok utánzása egy fa felület. A legtöbb tartozék 4-5 színváltozatban érhető el, amely lehetővé teszi, hogy megtalálja a legmegfelelőbb árnyalatot.

Ezek az ezredek kiváló minőségű osztrák és német kiegészítőkkel rendelkeznek. Fogantyúk - krómozott, sárgaréz, vannak modellek bronz, arany fogantyúval. A termékek élettartama - 5 és 10 év között (a modelltől függően). A hátrány a magas költségek.

Ha tetszik a természetes fából készült kényelem, figyeljen a spanyol (vagy inkább a közös spanyol-orosz) gyártó Roca polcaira. Nedvességálló forgácslap bútorokból áll, 3 árkategóriában - gazdaságos, közepes és prémium kategóriákban kapható. A gyűjtemények többségét padlóállványok, szekrények, tokok, valamint moduláris készletek képviselik (azok elemei könnyen változnak egymás között, ami lehetővé teszi a készlet megjelenését). Az előnyök a bútorok ergonomikus mérete, a nedvességálló tartós bevonat, a krómozott és sárgaréz hardverek jelenléte, valamint az ajtók zökkenőmentes lezárására szolgáló mechanizmusok.

Egy másik márka, amelynek gyűjteményében polcok és egyéb fából készült fürdőszobai bútorok találhatók, Cersanit. A termékek alapja - nedvességálló bevonatú forgácslemez, a fő paletta - minden fa árnyalata, valamint fehér. Hagyományosan minden gyártott termék 2 csoportra osztható - kis helyiségekben (például 36 cm széles mosogató szekrényekhez) és tágas helyiségekhez (2 m széles mosogató aljához).

A fából készült, vagy inkább bambusz termékek az Umbra Aquala egyedülálló szerkezettel rendelkeznek, és a szobában meleg és kényelmes légkört töltenek be. Előnye nem csak az anyag környezetbarát és tartóssága, hanem a különböző árnyalatok - a könnyű fától a majdnem fekete tónusokig. A márkájú termékek számos választási lehetőséggel (kb. 25 gyűjtemény) és széles árkategóriával büszkélkedhetnek.

Ha kompakt fürdőszobai bútorokat keres, nézze meg a hazai Triton cég javaslatát. A legtöbb termék (és körülbelül 50 gyűjtemény) laminált vagy zománcozott forgácslapból készül. A polcok átlagos mérete 45-120 cm, sok padló és felfüggesztett modell (amely ritkán megtalálható az orosz gyártóknál). A termékek ára jóval alacsonyabb, mint a nyugati társaik költsége. Azonban a felhasználók szerint a polcok megduzzadhatnak a gyakori vízzel való érintkezésből.

Bútorok a "Hruscsov" és hasonló kis helyiségek található az "Aqua Rodos" sorban. A márkájú termékek elégedettek az optimális minőséggel és a megfizethető árral a szokásos vevők számára.