Legfontosabb > Bútor

Stretch mennyezet a fürdőszobában

A fürdőszoba "boldog", egyenetlen mennyezetekkel, látható lemezdarabokkal és zsaluzatnyomokkal? A szomszédok felülről rendszeresen öntöttek be, arra kényszerítve őket, hogy sokkal gyakrabban végezzenek javításokat, mint szeretnénk? Szüksége van vizuálisan növelni a kis fürdőszoba magasságát? Mindezek a problémák egyetlen megoldás - stretch mennyezet a fürdőszobában.

A polimer szövedékből és a helyiség peremén rögzített hordozóprofilból álló kialakításnak több előnye van a befejeződés egyéb módszereivel szemben:

 • A telepítés sebessége és a munka előkészítő szakaszának hiánya, például a kiegyenlítő felületek, a festék vagy vakolat tisztítása, repedések beágyazása stb.

Ezenkívül a telepítési folyamat nem károsítja a szomszédos falakat, és nincs szükség a törmelékek eltávolítására.

 • Nedves környezetben ellenálló.
 • Higiénia és könnyű gondozás, antisztatikus tulajdonságok.
 • Megbízható védelem a szivárgás ellen.
 • Az elektromos vezetékek és egyéb műszaki kommunikáció elrejtése.
 • Számos dekoratív döntés, amely lehetővé teszi a technológia használatát bármilyen stílusban.

Ezenkívül a tartósságot a nyújtható mennyezetek előnyeinek tulajdonítják - átlagosan legalább 15 évig tartanak, fenntartva az eredeti megjelenést és a teljesítmény jellemzőit. Fontos, hogy válasszon egy kiváló minőségű vásznat, bízza a telepítést szakemberekkel, majd gondoskodjon az illetékes gondoskodásról.

Annak ellenére, hogy a technológia nyilvánvaló előnyei vannak, kételyek merülnek fel arról, hogy lehetséges-e álmennyezet létrehozása a fürdőszobában? Aggályok merülnek fel arra, hogy a szalag és a betonlap között megjelenik egy forma, amelyet nehéz felismerni és ezért időben eltávolítani.

Tipp: Az ilyen hibák elkerülése érdekében a szerelési fázis alatt gondoskodni kell a szellőzőberendezésről a feszített mennyezeten. A vászon alatt átfedő és szomszédos falakat antiszeptikus oldattal kezeljük - kívánatos ezt többször megtenni a hatás fokozása érdekében.

Ha a szerszám még mindig megjelenik, a szerkezetet leszerelik és az érintett felületeket megtisztítják. Ezután a ruhát egy korábbi helyen lehet létrehozni.

A feszültségű ezredek magas költsége és a szélességre vonatkozó korlátozások is utaltak hátrányaikra. És mégis ez a fürdőszobák egyik legjobb fajtája (lásd a fotót):

Melyik feszített mennyezetet választani a fürdőszobában

Nem minden finomanyag egyformán "jó" a fürdőszoba sajátos mikroklímáján. Ez a kijelentés a feszítő vászonokra vonatkozik. Két típusa van:

 • PVC filmből
 • szövet alapon (poliészter poliuretán impregnálással)

Az első lehetőség optimális a magas páratartalmú helyiségekben, a második pedig nagy korlátozások mellett alkalmazható: csak tágas szobákban, ahol jó természetes szellőzés van.

Stretch szövet mennyezet

Ezt a fajta szoknya klasszikus stílusban használatos belső térben. Feltétlenül mentes a szép textúrájú fényes festményektől, amelyek nyilvánvalóan nem különböznek a hagyományos vakolattól. Többször festettek, fotónyomtatással díszítettek vagy kézzel festettek. Stretch mennyezetek egy minta nem rosszabb, mint a valódi freskók.

Szövetek ruhadarabjai:

 • nagy szélesség (legfeljebb 5 m), amely lehetővé teszi a helyiségek egy lapáttal való fedezését további csatlakozások nélkül;
 • a könnyű telepítés - ellentétben a PVC-analógokkal, nem igényel szakemberek és speciális berendezések segítségét;
 • szilárdság, mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás;
 • alacsony vagy magas hőmérsékleten való védettség;
 • levegő és gőzáteresztő képesség, hogy a gomba és a penész ne alakulhasson fel a mennyezeten;
 • környezetbarát;

Hátrányok, ha a fürdőszobáról beszélünk:

 • a textil ruhák nem védik az árvíz esetén: nagy mennyiségű vízzel nem csak elkezdenek hagyni, de deformálódás nélkül is deformálódnak;
 • ilyen mennyezetet nagyon nehéz tisztítani a vízkőből és a spray-k nyomaiban;
 • magas ár, ami ebben az esetben indokolatlan, mert a szövet tartósabb lesz a vinilnél.

Fabric stretch mennyezet a fürdőszobában, fotó:

Kell egy feszített mennyezet a fürdőszobában?

Tegyük fel most: a fürdőszobában a feszített mennyezet ideális megoldás, és ebben az esetben csak pluszokat lehet felsorolni, és a mínuszok csak a kellemetlen szellőzésű szobákban nyilvánulhatnak meg.

Ebben a cikkben nem csak az ilyen típusú felületek általános előnyeiről és hátrányairól van szó, hanem arról is, hogy milyen különbség van két népszerű bevonat között: a PVC és a faburkolat.

A különbség igen jelentős, és figyelembe kell vennie minden szempontot a megrendelés eldöntése előtt. Mert valaki számára kategorikusan nem alkalmas anyag, hanem valaki számára PVC.

Hátrányok a stretch mennyezetek egy fürdőszoba rossz szellőzés

Stretch plafon - rossz "lélegzik", és biztos, hogy senki nem titok. Legalább PVC anyagból, még a szövetből is, mert szintén telített. És pontosan azért, mert ha a fürdőkád nem rendelkezik jó szellőzéssel, akkor jobb, ha nem veszi figyelembe ezt a lehetőséget.

Magyarázzuk meg, miért: gomba, mindenütt jelenlévő gomba. Mindemellett sokkal gyorsabban fog megjelenni, mint a rendszeresen festett mennyezeten, mivel a mennyezet és a mennyezet között nincs szellőztetett terület.

Elvben, ha magas mennyezettel rendelkezik, és a szellőzőnyílást, amely a fürdőszobában van elhelyezve, a feszített mennyezet felett helyezhető el, akkor ez a probléma lehet, hogy nem. De ez csak akkor lehetséges, ha a szellőzés nincs eltömődve és rendszeresen "húz" (ez ritkaság a régi panelházakban).

És ha "húzza" így, akkor a gomba elkezd virágozni és szagolni a mennyezeten. És ha egy szokványos mennyezet könnyedén lehúzható, feldolgozható és újra festett, anélkül, hogy túlságosan tönkrement volna, akkor feszültséggel egy másik dal.

Szinte lehetetlen mosni egy gombából, hiszen végül is nem csak kívülről, hanem belülről is. És a legrosszabb dolog az, hogy imádja a mennyezet és a falak közötti ízületek helyeit, valamint a spotlámpák körüli hézagokat. Bíráld meg magadnak, milyen örömmel múlik a penész ilyen helyeken.

A probléma részben megoldható, ha a mennyezet sötét. Ez egyszerűen nem látható gomba! De ez nem jelenti azt, hogy nem.

Ő él, és folyamatosan felszabadítja a levegőbe a bomlástermékeit, nevezetesen a toxinokat, amelyek megmérgezik. A penész egy élő dolog, és napról napra eszik a mennyezetedet, akár látod, akár nem.

Röviden, ha biztosan tudják, hogy a fürdőszobája rosszul szellőztetett, és a mennyezeten, és mielőtt a penész állandóan kialakulna, akkor megszabadulni a problémától egy stretch mennyezet segítségével - ez nem fog működni és nem álmodik.

Elrejtés - igen, ez lesz. Különösen a fekete mennyezetre. De nem sajnálja az egészségét? Mold - nagy károkat okoz az egészségre, különösen a légzőrendszerre.

Egy másik mínusz, amely csak az árvíz után következik be

Ez a mínusz a PVC stretch mennyezetek egyik legfontosabb előnye: az a képesség, hogy megőrizze a szomszédaiból kiszivárgott vizet. A nyújtható mennyezet hatalmas mennyiségű vizet tartalmaz, és az árvíz nem következik be, igen.

A baleset megszüntetése érdekében csak hívja a mestert, és ürítse ki a vizet. De ebben az esetben a mennyezetlemez maga nedves marad, és a mennyezet ismételt meghúzásával újra megőrzi ezt a páratartalmat. Nincs rá hely, és néhány hónap múlva a gomba nem fog sokáig tartani.

És itt is: ha a mennyezeted magas, kb. Három méter magas, ez nem a te eseted, mivel a légtelenítő a mennyezetlevél és a lemez között helyezhető el, így az ízületek közötti szellőztetés hézagot hagy. Ebben a helyzetben a kályha kiszárad, és nem lesz gond.

De ha egy szabványos mennyezet 2,5 m magasságban van, akkor a szellőztetés nem fog működni ott, mert a vásznat legalább 40 centiméterrel kell lefelé csökkenteni. És mi lesz az eredmény? A fej mennyezete gyakorlatilag.

Ezért fontolja meg ezt a lehetőséget. Ha diszfunkcionális szomszédjaid vannak a tetején, folyamatosan folyó csövekkel, akkor tudd, hogy a feszített mennyezet nem sokáig tart, és akkor kell szétszerelni, ha öntettel áztatják.

Figyelmeztettük a mínuszokat, és ha úgy gondolja, hogy ez semmi köze sincs, azt javasoljuk, hogy folytassátok az olvasást. A felfüggesztett mennyezetre vonatkozó anyag két lehetőségét vizsgáljuk, és megvitatjuk azok jellemzőit.

PVC mennyezetek: Előnyök és jellemzők

PVC fólia - nagyon jó anyag a fürdőszoba mennyezetének befejezéséhez. Könnyű és egyszerű mosni, képes ellenállni az árvíznek. A költségek, szemben a szövet mennyezetek - sokkal alacsonyabb.

Egyesek a PVC-t zavarják, mert műanyag, ami azt jelenti, hogy az anyag nem környezetbarát, és vegyi anyagokat fejleszt ki a levegőben, pontosabban fenolban.

Igen, van fenol a PVC filmben, senki sem állítja. Az anyag párolgása azonban csak egy esetben lehetséges - erősen melegítve.

Sőt, nem körülbelül 30-40 fok, de nagyon erős fűtés: egy épület szárító, bekapcsolta a gáz a tűzhely, a közvetlen napsugárzás.

A fürdőszobában, mint tudják, ezek a lehetőségek teljesen kizárt.

Mi van az esztétikával, akkor ízlés. A PVC mennyezetek fényesek és hasonlítanak a gumira, és ez egy amatőr design. Bár van néhány lehetőség a fotónyomtatással, ahol a fény csak a kép mélységét hangsúlyozza. Például, ha a mennyezet vizes mélységet mutat buborékokkal vagy valami ilyesmi.

Továbbá lehetetlen nem észrevenni, hogy a fényesség képes tükrözni. És ez azt jelenti, hogy ha ilyen mennyezetet helyez be egy kis fürdőszobába, akkor magasabb és tágabb lesz.

Mossa le a PVC stretch mennyezetet sokkal könnyebb, mint a ruhával. Egyáltalán nem vizet tölt. Általánosságban ez egy nagyszerű lehetőség, a legfontosabb, hogy gondosan válasszák a színeket, hogy ne hasonlítsák össze a fürdőszoba mennyezetét a cirkusz kupolájával.

De a folyamatos előnyök mellett egy hátrány is van, amelyet nem lehet megemlíteni: tükröződés.

Valószínűleg megkérdezed: miért van ez egy mínusz, ha egy kicsit magasabbak ezt a tulajdonságot pluses-kel? Itt, ahogy mondják, "az érmének két oldala van."

A lámpák túl tükröződhetnek, és vak szemek, ha felnéz.

És nem nézni a mennyezetet a fürdőszobában lehetetlen, különösen, ha hazudsz benne. De nem helyezi el a spot világítást, és a probléma "nem" -re változik.

Végül kevés embernek van 15 négyzetméteres fürdőszobája, ahol nagy mennyiségű fény szükséges. Egy kicsi fürdőt szépen megvilágított egy falon rögzített lombkorona.

A PVC mennyezetben van egy nagy hátrány - ez a varratok. De nincsenek kapcsolatban a fürdőszobával, mivel a mennyezetek általában nagyon kicsiek, és nincs szükség a vásznak forrasztására.

De ha 3 méteres szélességű kád van - háromszor gondolkozz. A varratok láthatóvá válnak, és a látvány nem a leginkább kellemes. Tény.

Itt megtalálhatóak a fürdőszoba álmennyezetekről készült fényképek.

Csak a PVC-ből lehet választani. Nagyon változatosak, ahogy láthatja, és ennek a filmnek köszönhetően rengeteg érdekes ötletet érhet el.

Fabric plafonok

Plusz faburkolat - matt. Úgy néz ki, nemes és drága. És csak a szövet segítségével, tökéletesen utánozhatod a festett felületet.

Továbbá minden minta jól néz ki egy matt felületen. Annak a ténynek köszönhetően, hogy nincs csepp reflux, minden sor látható a lehető legegyértelműbb. Ez különösen alkalmas a 3D effektusú rajzokra.

Nos, és valószínűleg nem érdemes megemlíteni, hogy a spotlámpák nagyszerűen érzik magukat egy matt felületen. Nincs káprázás és a szem nem vak. Ezért a nagy fürdőszoba - ez egy jó lehetőség.

A szövet bevonat költsége jelentősen magasabb. A gyártók azt állítják, hogy a szövet sokkal környezetkímélőbb, és éppen ez az oka a nagyobb költségeknek.

De itt például nagyon szkeptikusak vagyunk ezekért a biztosítékokért, mivel ha nincs a fenol a szövetrongálatban, akkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy tiszta gyapotból vagy selyemből készült.

Igen, ez egy szövet, de valójában gumival telített! És ami valóban ott van, vegyes - csak a gyártó ismert.

Tehát a környezettudatosság szempontjából egy dolog megéri a másikat. Vagyis természetesen nem természetes anyagok.

Van egy másik jellemzője az anyag mennyezet, ami érdemes megemlíteni: nem mossa jól. De nagyjából nincs semmi a fürdőszobában, amely elkenheti a felületet.

Azonban, ha van egy gázkazán ott, akkor készülj fel arra a tényre, hogy a mennyezet sárgul gyorsan. A gáz gáz, és koromot képez.

Nos, és így tovább: az anyag áztatja a nedvességet. Ez azt jelenti, hogy még többé-kevésbé kielégítő szellőzés esetén fennáll a gombás támadás veszélye.

Általában az anyag jó az ablakos nagyméretű fürdőszobák számára, különben a szoba mindig "úszó" lesz. Ezért a kicsi - jobb, ha marad a PVC.

Figyelembe kell vennünk azt is, hogy a szövetkezet mennyezet, amelyet saját kézzel rögzíthet, anélkül, hogy kézműveseket vonzana. A telepítéshez nincs szükség speciális szerszámokra, kivéve a szokásos perforátort, a profilok szereléséhez.

De a PVC mennyezet feszes egy épületszárítóval. Az eszköz drága, és kifejezetten egyetlen mennyezet beszerelésére vásárol - nincs értelme.

Természetesen bérelheted, de nem bérelheted ki a készségedet és tapasztalatodat. A filmbevonatok telepítésének folyamata pedig nagyon szükséges. A hajszárító egy rossz vágása és döntése - búcsút mondhatsz a vászonra.

A szövetek teljesen megfoghatatlanok, és azok, akik a vállukból növekvő karokkal rendelkeznek, mindenképpen megbirkózni fognak ezzel a feladattal.

Itt - fotók szövet stretch mennyezetek a fürdőszobában. Tekintse meg, milyen jól néz ki:

A végső összehasonlítás: ami jobb, szövet vagy PVC a fürdőszobában?

Tehát most csökkentjük a terhelést a hitelével, és végül eldönthetjük.

 • Alacsony költség
 • Nem szívja fel a nedvességet
 • Mossa jól
 • Ne engedje az árvizet
 • Nem mindig lehet jó színt választani.
 • Nem lehetett megvilágítani
 • A látható varrás miatt nem lehet nagy területű fürdőt befejezni
 • Tisztelt nézet!
 • A helyszín megvilágításának képessége
 • Minden fotónyomtatás jól néz ki.
 • A saját kezük felszerelésének lehetősége
 • Nem olcsó
 • Rossz mosás
 • Italok nedvességet
 • Nem árvízkorlát

Fogyasztói visszajelzések a fórumokon

És itt megismerheti, mit mondanak az emberek a mennyezetükről a fürdőszobákban. Valaki dicséri őket, és valaki rettenetes. De jellemző, hogy csak azokat, akik nem rendelkeznek velük, megvetik. Amint azt mondják: Nem tudom, de elítélem.

De azok, akik már felvetették a függesztett mennyezetet a fürdőszobában - elégedettek. Ebben a szobában van, kétségtelenül, ez a bevonat szilárd plusz.

A "feszített mennyezet a fürdőszobában és előnyei és hátrányai" című áttekintésünk véget ért. Reméljük, hogy az információ hasznos lesz számodra!

Csináljon a fürdőszobában feszített mennyezet: tippek mesterek

Napjainkban senki sem kétszik, vajon lehetséges-e felfüggesztett mennyezetet készíteni a fürdőben. A matt vagy fényes vásznok telepítése a legkorszerűbb módszer a modern felújítások realitásának megtervezésére. A kérdés inkább az, hogy milyen mennyezetet kell tenni a fürdőszobában.

Mi okozta a kereslet a stretch mennyezet

A feszített mennyezet felszerelése a leggyorsabb módja a szoba átalakításának. A kiválasztott web telepítése és a szintek konfigurálása legfeljebb néhány órát vesz igénybe. Ennek eredményeként a tulajdonos olyan felületet kap, amely megfelel a lakó- és irodaterület összes követelményének. A következő előnyök tagadhatatlanok:

 • esztétikai fellebbezés;
 • a szoba modern kialakítása;
 • tartósság.

Ami a fürdőszobában felfüggesztett mennyezet felállítását illeti, a szakértők egyértelműen válaszolnak: igen. A telepítők napi megrendeléseket végeznek az ilyen típusú munkákhoz. A földesúr számára az egyetlen nehézség ebben a kérdésben a vászon megfelelő választása. Ez a megjelenés és tartósság függvénye.

Festmények típusai

A fürdőszobában a befejező anyag kiválasztásának fő kritériuma nedvességállóság. A követelmény a rendszeresen növekvő páratartalomnak köszönhető. Minden gyártó feszítő vásznatípusai nem higroszkópikusak, ezért alkalmasak a túlzott nedvességet igénylő körülmények között való alkalmazásra.

A befejező anyagokat több paraméter alapján osztályozzák:

 • megjelenés;
 • termelési anyag;
 • geometrikus méretű vászonok.

Az első kritérium szerint kétféle feszített mennyezetet különböztetünk meg:

Anyagtípus szerint:

A szövetek geometriai méretei megkövetelik a telepítésük módját. Ennek a paraméternek megfelelően kétféle mennyezetet különböztetünk meg:

Melyik feszített mennyezet jobb a fürdőszobában, attól függ, hogy a szoba stílusa milyen stílusban készült. Minden szövetnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

glossza

A fényvisszaverő és tükröző hatású textíliák egyetlen típusa fényes. A felsorolt ​​tulajdonságokat a film - polivinil-klorid film előállításához felhasznált anyag típusa határozza meg. Ez egy szintetikus termék, melyet különböző kémiai összetevőkből készítenek. Ezért a PVC anyagok környezetbiztonsága nemcsak kétséges, de lehetetlen.

Minden fényes film, függetlenül a gyártóktól, káros anyagokat bocsát ki a környező térbe. De egyesek többet, mások - kisebb mértékben. Az orosz piacon vannak vásznak a következő jellemzőkkel:

 • vastagsága 0,15-0,35 mm;
 • szélesség - 250-500 cm;
 • maximális megengedett terhelés a résen - 90 kg / m2.

Annak érdekében, hogy a feszített mennyezet a fürdőben legyen, akkor a legkisebb szélességű, 2,5 méteres filmet választhatja.

A mennyezet behelyezése után a fürdőkád átalakul. Megtalálja a modern és elegáns megjelenést. A fényezés egy csempe és egy belső tér finomítását hangsúlyozza.

Matek vászon

Az átlátszatlan ruhák filmek és szövetek lehetnek. Az anyag textúrájától függően sima vagy mintás felülete van, amelyet a váz szerkezetében kialakított kiemelkedések és mélyedések alkotnak. Csíkos álmennyezet a fürdőszobában - a hagyományos választás azok számára, akik inkább a klasszikus megoldások a dekoráció és a belső.

A PVC-szövetek és a fényes filmek előnyei:

 • egyenletes és csendes világítást biztosít;
 • a szoba kialakítása "meleg" és kényelmesebb lesz;
 • hozzon létre egy harmonikus és békés légkört.

Ha kétségei merülnek fel arról, hogy a fürdőszobában textilszövetből készült stretch mennyezet készül-e, akkor a tervező tippjei eloszlatják őket. A textúrázott matt felületek a leginkább dekoratívak. Nagyszerűek a csempe számára a nyugtató pasztell színekben. Leginkább harmonikusan csempével kombinálva, "a szövet alatt". Ezért nincs kétség afelől, hogy a fürdőben használható textilfilmekből készült szalagfödém használható. Tudod. Fabric - a legkényelmesebb és bemutatható. De saját "mínuszokkal" rendelkeznek.

 1. A felület csak matt.
 2. A fotónyomtatás nem olyan világos és tiszta, mint fényes.
 3. Hosszú vízzel való érintkezés esetén nedvesedés és csöpögés léphet fel.
 4. Nem alkalmas két- és háromszintű mennyezetek felszerelésére.

Hátrányok és előnyök a stretch mennyezetek a fürdőszobában

Mint bármely más burkolóanyag, a feszítő vászon saját "profik" és "hátrányai". Továbbá ezeknek az anyagoknak az előnyei sokkal nagyobbak.

A felsorolt ​​előnyök közül:

 • rugalmasság, leginkább a matt és fényes PVC filmekben;
 • nedvességállóság;
 • gyors telepítés;
 • karbantarthatóság;
 • képes ellenállni az elárasztásnak felülről és jelentős mennyiségű vizet tartani.

Egyes felhasználók szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a feszített vásznak hajlottak és hullámzanak a rajzok hatása alatt. Ez a mennyezet helytelen beszerelésének köszönhető. A légáramlás hiánya jelentős hátrányt jelent ezeknek az anyagoknak.

Ebben a tekintetben szükség van szellőzőnyílások telepítésére, amelyek csökkentik a felület esztétikáját. A standard szellőztető készülék a következő:

 • két sarkon átlósan helyezkednek el;
 • állítsák be őket dekoratív rácsok.

Így létrejön a levegőcsere a helyiség és a felső felső és a feszített mennyezet közötti tér között. Ez az egyetlen módja annak, hogy megszüntessük a feszített háló vibrációit.

A fényes filmek a verejtékezés hátrányát jelentik a forró gőz hatására. Továbbá a szoba hűtése után a nedvesség kondenzálódik, és a gravitáció hatására csökken. Így lehetséges, hogy különös cseppek a mennyezetről. De ez csak a nagy területeken figyelhető meg, és a fürdő fűtése és hűtése gyakori váltakozása következik be.

Hogyan válasszuk ki a színt és a stílust

A tervezők véleménye egyértelmű: a kis méretű fürdőszobákban a sima színek a legelőnyösebbek. Egy kis helyiségben bármilyen világos dekoráció diszharmóniát hozhat. A mennyezet nem olyan gyakran fordít figyelmet a falakra. De be kell építeni és hangsúlyozni kell a helyiség kialakítását. Ez a legjobban pontosan monoton filmeket készít.

Színválasztás

A színes és dekoratív megoldások vászonjai rendkívül szélesek. Ez igaz a fényes és matt filmekre és szövetekre. Alapvetően a mennyezet színét választják, két lehetőségre összpontosítva:

 • belső vagy befejező anyag hangszínében;
 • ezzel ellentétben.

Van egy harmadik, semleges lehetőség, amely megfelel a szoba dekoráció bármely stílusának és színes megoldásának. Ezek fehérek és textil ruhák, átlátszatlan és fényes. Ez az irodai és nyilvános terek standard választéka. A fehér több pozícióban nyer:

 • növeli a természetes vagy mesterséges világítás intenzitását;
 • nyugodt légkört biztosít;
 • minimálisra csökkenti a fali dekoráció hibáit.

A fürdőszobában lévő fehér feszített mennyezet tökéletesen ötvözött a kerámiával és a szaniter felszerelésekkel. Ha kétségei vannak a színválasztással kapcsolatban, maradhat ezen a döntésben.

Az elegáns design hangsúlyozza a fekete feszített mennyezetet, a fürdőszoba pedig ultramodern. De ez a választás csak akkor lehetséges, ha fekete a dekoráció és a szoba díszítése. A kontrasztos hangok a laconikus hi-tech stílusban rejlenek.

A megvilágítás megválasztása

A befejező és néző munkák tervezési szakaszában felmerül az elkerülhetetlen kérdés: a fürdőszobában lévő mennyezetek kiterjedését erős fényekkel lehet díszíteni, melyeket és milyen mennyiségben. A hibák elkerülése végett két szabály vezérli őket.

 1. A filmes vászon kevésbé erőteljes lámpákat állít elő, mint a szövetben. Ez annak köszönhető, hogy az előbbiek kevésbé ellenállnak a hőnek, és hővel deformálódhatnak.
 2. Biztonságosan telepíthető a fürdőszobában háromféle típusú világítóberendezés: energiatakarékos, LED, halogén.

Felfüggesztett mennyezetek beépítése a fürdőszobába

A feszítőruhák felszerelése kétféleképpen történik:

Leggyakrabban először használják, mivel alkalmas bármilyen vászon felszerelésére. A klipek segítségével csak a szövet filmeket húzzák meg. A Harpoon módszer a legegyszerűbb és leggyorsabb telepítést biztosítja, kiküszöböli a vásznat. Ez a módszer a legjobb választás a kis helyiségeknek, amelyek magukban foglalják a fürdőszobákat és a szanitereket.

A fürdőszobában egy feszített mennyezet felszerelése csak egy dolog: a gyakran felmerülő igény az útmutatók közvetlenül a csempere történő felszerelésére. Ebben az esetben kerámia lyukakat kell fúrni, amelyek a repedésekhez vagy a forgácsok kialakulásához vezethetnek.

Az ilyen munka megköveteli, hogy a mester bizonyos készségeket, speciális eszközöket és eszközöket tartalmazzon. Ebben a tekintetben az útmutatók elhelyezése a burkolólapon a tulajdonosnak a falaknál nagyobb költséggel jár.

Ellenkező esetben a feszítő törlőruhák beépítésének munkája a fürdőszobában nem különbözik a más helyiségekhez hasonló folyamatoktól. A Harpoon technológia egyszerű és több szakaszból áll.

 1. Keresztmetszetek jelennek meg, jelezve a jövőben a mennyezetet a falakon. Használjon szintet vagy buborékszintet horgolt zsinórral.
 2. A jelölési vonalak mentén szereljük fel a vezetőket, rögzítsük azokat a falakra a tüskés köröm használatával.
 3. Ha van függőleges csővezeték (víz vagy gáz), akkor a vágólap megfelelő helyén a kívánt átmérőjű lyukat kivágják és megerősítik egy műanyag gyűrű ragasztásával.
 4. Jelzőlámpák lámpatestekhez és függönyökhöz (kárpitok, álmennyezetek).
 5. A ruhadarabokat a vászon sarokpontjaiba rögzítik, és a helyiségek megfelelő helyiségeiben a filmeket a vezetőkön rögzítik.
 6. Megakadályozzák a levegő belépését a szobába, az ablakokat és az ajtókat műanyag burkolattal.
 7. Szereljen fel egy hőpisztolyt, kapcsolja be és melegítse a helyiség hőmérsékletét +70 ° C-ra.
 8. Speciális eszközök segítségével töltse be a vászon széleit az útmutatókban.
 9. Szereljen fel világítótesteket.

A mennyezet behelyezése után a fürdőszobát fokozatosan lehűtik. Nyissa ki az ajtót és végezzen levegőt. Ezután folytassa a mennyezet határvonalának korábban kijelölt módszerének kialakítását.

Tippek a fürdőszobák lefedettségének kiválasztásához

Amikor kiválasztja a textília textúráját és színét a fürdőszobában lévő mennyezethez, ne célszerű csak a tervezési tippekre összpontosítani. Nem kevésbé fontos a pszichológusok ajánlása. Szerintük több kiválasztási kritérium is létezik.

 1. Egy kis szobában nem sok fényes színű akcentus létezik. Szellemi fáradtságot és érzelmi kényelmetlenséget okozhatnak.
 2. Amikor fotónyomtatást választanak, vagy mintákat (beleértve a perforáltakat is), nagyméretű, egyértelműen meghatározott dekorációs elemeket kívánunk.
 3. A fürdőszobában tilos a mennyezet túlterhelése. Itt az egyszintű monofonikus konstrukciók a legmegfelelőbbek.

Fontos kiválasztani a megfelelő szövet gyártóját. Az orosz piacon a német, a belga és a kínai vállalatok termékei a legszélesebb körben képviseltetik magukat. Az első a legjobbak hírnevével bír. A belga csak alig volt rosszabb a rangsorban. A leginkább olcsó és népszerű - kínai filmek, matt és fényes.

A kínai gyártók rongyainak rossz minőségű minősítése nem mindig felel meg a valóságnak. Az ebbe a kategóriába tartozó termékek között tisztességes és megbízható. Megkülönböztethetők az anyag és a felszerelés meglehetősen magas árával.

Hasznos videó

Ezután nézze meg a videót a fürdőszobai stretch mennyezetek tervezési ötleteivel:

Stretch ceiling - népszerű megoldás a fürdőszoba és a WC tervezéséhez. Ha közeledik a vászon színének és textúrájának megválasztásához, látványos és tartós bevonatot kaphat.

(2 értékelés, átlag: 5,00 az 5-ből)

Stretch mennyezet a fürdőszobában: az előnye és hátránya

A fürdőszoba olyan helyiség, amely bizonyos tulajdonságokkal rendelkezik, magas nedvességtartalmú hely, néha kondenzáció és nedvesség. Ezenkívül a fűtési csövek és a törülközőszárítók felmelegítik a levegőt, és ez csak hozzájárul a rozsda, az oxidáció, a penész és a penész felgyorsult fejlődéséhez a bútorokon és a szerkezeteken. A mennyezeti rendszer típusának kiválasztásakor a legjobb megoldás egy PVC fólia feszített mennyezeti rendszerének telepítése. A poli (vinil-klorid) több előnnyel rendelkezik a magas páratartalmú helyiségek belsőépítészeti tulajdonságaihoz képest.

Előnyei egy stretch mennyezet a fürdőszoba

+ Nem engedélyezi a mennyezet térbe történő párolgását.

Általában, a fürdőszobák elégtelen szellőztető rendszerével páralecsapódás és nedvesség felhalmozódik a mennyezet alatt, penész és gombák fejlődnek, és a szerkezet belső csövek, csövek, kivonatok, rozsda megjelenik.

+ Megszünteti az elárasztást az emeletről vagy a tetőről.

A szomszédok által elárasztott vízesetek nem ritkák. A pvc vászon négyzetméterenként akár 100 liter vízzel is rendelkezik. A dolgok és a bútorok száraz maradnak.

+ Olcsóbb és gyorsabb telepítés.

A négyzetméterenkénti költség nem csak az anyag költségeitől, hanem a bonyolultságtól is függ. Itt a munkaintenzitás többszörösen alacsonyabb, mint egy "csontváz" létrehozása rudakból vagy fémprofilokból.

Melyik textúra a fürdőszobában jobb lesz: fényes, matt vagy szatén?

A gyakorlatiasság szempontjából, javasoljuk egy matt vagy szatén filmet, mert nem tükrözik a csepp nedvességet, és könnyen tisztíthatók. A fényes vásznak viszont jobban kell törődnie és törölnie kell őket, de sokkal szélesebb színválasztékkal és fényesebbé válnak.

Annak mélyebb megértéséhez, hogy miért a legjobb megoldás a fürdőszoba feszített mennyezetje, elmondjuk Önnek a lehetséges mennyiségi nehézségeket, amelyek más mennyezeti mennyezeti modellek telepítésekor várhatóak.

Hátrányok a padlóburkolat mennyezetére a fürdőszobában

- A fényes, krómozott felületek oxidációja a tükörbetétek nedvességéből, zúzódásából és homályosodásából.

- Nem lezárt. A víz az áradás során szivároghat a résszerkezeten.

- A párolgás miatt a mennyezet alatt a kondenzáció valószínűleg megjelenik, ami nem megengedett az elektromos bekötés telepítésekor.

- Gyakran drágább, mint a feszítő rendszerek.

- Nagyszerű tapasztalattal rendelkező minőségi mester szükséges. Általában a rack-kialakításokat olyan szakértők gyűjtik össze, akiknek minimális tapasztalatuk van, "térdeken", háztartási szerszámokkal. Ezért fennáll a kockázata annak, hogy a "nem szakemberhez" forduljon.

A stretch mennyezetekben a professzionális berendezések költsége sokkal magasabb, így az "egynapos mesterek" valószínűsége minimális. Például cégünkben a szakértők a legjobb szakmai felszereléssel és tapasztalattal rendelkeznek, több mint 10 éve, szuperkompetikus feladatokat látnak el.

- A telepítési sebesség hosszabb.

- Nehéz alkalmazni a fotónyomtatást, és néha lehetetlen.

- Kis színválaszték.

A műanyag panelek mennyezetének hátrányai

- Ha a panelek alatt lévő szerkezetet fémprofilokon szerelik fel, rozsda fordulhat elő.

- A nedvességtartályok konstrukcióját gomba és penész borítja, amíg az alap bomlása és megsemmisítése meg nem szűnik. A feszített mennyezetben a fal profil PVC-ből készül, így a nedvesség nem szörnyű.

- Vizuálisan olcsóbbnak tűnhet, mint egy feszített mennyezet.

- A fotónyomtatást nehezebb alkalmazni, és néha lehetetlen.

- Nem szoros, így nem véd a hirtelen árvíz ellen. Pvc vászon viszont megtartja folyadék akár 100 liter négyzetméterenként. A víz leereszthető és visszaállítható a felszínre.

- A telepítési sebesség sokkal alacsonyabb.

- Az előző esethez hasonlóan nehéz megtalálni a széles körű tapasztalattal rendelkező szakembert is.

Gipszkarton mennyezet felépítése

- Nem illik. Nagy nedvességtartalmú szoba.

következtetés

Miután vonalat rajzoltunk a fentiek alatt, kétségtelenül ajánlunk egy függesztett mennyezetet a fürdőszobában.

Részletesebb tanácsadással vagy a munka költségeinek kiszámolásával kérjük, töltsön ki egy erre az oldalra vonatkozó formanyomtatványt, és menedzserünk hamarosan visszahívja Önt. Telefonon is hívhat minket: +7 (351) 776-23-60. Az alkalmazások naponta 8.00 és 22.00 óra között, hétvégén és ünnepnapokon vehetők igénybe.

Stretch mennyezet a fürdőszobában: a fő előnye és hátránya, valamint a választék árnyalatai

Lehetett-e álmennyezetet készíteni a fürdőszobában? Magam is érdekeltem ezt a kérdést, de most, tapasztalat és tudás megszerzése után készen állok arra, hogy válaszoljon rá, és elmondjam e lefedettség minden előnyét és hátrányát. Is közlöm az árnyalatokat az anyag kiválasztásáról.

Stretch ceiling - népszerű megoldás a fürdőszobában

A fürdőszoba használatának lehetőségeiről

A nyújtható mennyezet egy vászon, amelyet a falra szerelt profilok között nyújtanak. Mivel a vászon leggyakrabban PVC (polivinil-klorid) film. Teljesen nem fél a nedvességtől és a fürdőszobában bekövetkező hőmérséklet-változásoktól.

A fürdőszobában a stretch mennyezetek leggyakrabban használt polivinil-klorid filmek

Az újonnan érkezők gyakran érdeklődnek az anyag környezettudatosságának kérdésétől is. A vinil kendő teljesen ártalmatlan az emberi egészségre, valamint a PVC-panelekre, amelyek gyakran fürdőszobákat burkolnak. Az egyetlen dolog, amely csak a jól ismert gyártók anyagait érinti, akik minőségi tanúsítványokkal rendelkeznek.

Így nincs ok arra, hogy tilos a dekoráció típusának használata a fürdőszobában - minden kétség ezen a ponton teljesen megalapozatlan. De van értelme alkalmazni, vagy inkább előnyben részesíteni egy másik bevonatot? Ezután megpróbáljuk foglalkozni ezzel a kérdéssel.

A PVC bevonat tükrözi a fényt, így tágasabbá és fényesebbé teszi a szobát.

Alapvető teljesítmény

Mint minden más alapanyag esetében, ez a bevonat nem nélkülözi mind az előnyöket, mind a hátrányokat. Ezért vegyük figyelembe a feszített mennyezet legfőbb előnyeit és hátrányait a fürdőszobában.

Előnyök:

 • Vonzó megjelenés. Úgy néz ki, szép és modern, és a design lehet nagyon különböző. Ez lehetővé teszi a bevonat bármilyen belső stílussal való használatát;
 • Gyakorlatiasság. Nincs szükség karbantartásra, ha szükséges, a felület nedves szivaccsal törölhető;
 • Hagyja elrejteni a kommunikációt. A vászont a főfelülettől bizonyos távolságra feszítik. Ebben a térben elrejthet vezetékeket vagy más kommunikációt;
 • Szorítás. A gőz nehezen jut be a háló és a fő felület közötti térbe. Ennek következtében nincs kondenzáció, és ennek megfelelően a penész nem jelenik meg;

A film képes védeni a helyiséget az árvíz miatt.

 • Rugalmasság. A PVC anyag nyújthat, sőt védi a helyiséget az áradástól a felülről;
 • Vizuálisan bővítse ki a szobát. A fényvisszaverő képességgel rendelkező mennyezet lefedi a szobát. Ennek eredményeként a tér vizuálisan megnagyobbodott;
 • Nem szükséges a felület előkészítése. A telepítés elég gyorsan történik, piszkos és nedves munka nélkül;

A film lehetővé teszi, hogy díszítse a belső tér egy fényképes képet

 • Nagy design választék. A feszített vászon nemcsak a mennyezet díszítését teszi lehetővé bármilyen színben, hanem fényképet is díszít.

hátrányai:

 • Alacsony hőállóság. A PVC nem tolerálja a negatív hőmérsékleteket. Ezért ez a bevonat nem alkalmas időnként felmelegedett lakóházak számára.

Ezenkívül nem ellenáll a magas hőmérséklet magas fűtésének. Ezért a feszített mennyezetű fürdőszobában lévő világítást LED (energiatakarékos) lámpákkal kell végrehajtani. A hagyományos izzólámpákat is használhatja, de teljesítményük nem haladhatja meg a 40 wattot.

A feszített mennyezetű fürdőszobában lévő világítást kis mennyiségű hőenergiával kell ellátni

Meg kell mondanom, hogy a faburkolatok mentesek e hátránytól, de ritkán használják őket a fürdőszobákban. Részletesen elmondom róluk;

 • Csökkentse a szoba magasságát. Amint azt fentebb elmondtam, a vászont a mennyezettől távolabb nyújtják, ami kissé csökkenti a helyiség magasságát. Igaz, ezt a hiányosságot kompenzálja az a képesség, hogy vizuálisan bővítse a teret;
 • Könnyen szakad. A vászon képes 100 kg vízre 1 m2-enként ellenállni, de kemény, éles tárgyakkal könnyedén elszakad. Ezért óvatos hozzáállást igényel;

A vinilfilm könnyedén megszakad

 • A telepítés bonyolultsága. A PVC vászon felszerelése hőpisztoly használatát igényli. És még akkor is, ha rendelkezésre áll, a kezdő nem valószínű, hogy képes a telepítést maga elvégezni, mivel ez bizonyos készségeket igényel.

Telepítési utasítások stretch vinyl plafon meglehetősen bonyolult

Most önállóan becsülheti az összes előny és hátrányt, és eldöntheti magának, hogy használja-e ezt a mennyezeti anyagot a fürdőszobában, vagy sem.

Az újoncok gyakran érdeklődnek a fürdőszobai anyagok - szalag vagy álmennyezet - használatához. A tartószerkezet tartósabb és hőálló, de nem képes megvédeni az áradástól a felülről, ráadásul több helyet foglal el a helyiségben. Ezért önnek kell döntenie magának, a saját kívánsága alapján a kivitelezés és a kivitelezés szempontjából.

A tartó még tartósabb, de hátrányai vannak

A főbb árnyalatok a választás

Megtudtuk, hogy van-e feszített mennyezet a fürdőszobában. Igen, és sikeresen felhasználhatók bármelyik telephelyen. De innen van még egy kérdés - hogyan válasszuk ki ezt az anyagot?

A kiválasztás támogatása érdekében az alábbiakban két fő különbséget fogok tárgyalni:

Főbb anyagi különbségek

Web típus

A vászon típusától függően ez az anyag két típusból áll:

 • Film. A leggyakoribb lehetőség, amellyel a fentiekben említettem;

A szövött anyag nagy nedvességállósággal is rendelkezik

 • Ruhával. Ez egy szőtt anyag, amely mintázattal díszíthető. A polimer impregnálás miatt ez az anyag nem kevésbé nedvességálló, mint a film, ezért a teljesítmény szempontjából nagyon alkalmas a fürdőszobában való használatra.

Az ilyen bevonat azonban sokkal drágább, mint a PVC-ek. Ezenkívül az anyagnak természetesen nincs fényes felülete. De nem fél az alacsony és magas hőmérsékletektől.

Mint a film esetében, a bevonatot fényképészeti képpel díszíthetjük.

A szövetet további eszközök használata nélkül nyújtják. Ennek köszönhetően megteheti a telepítést.

A fotó - kiváló minőségű szövet mennyezet deskor

Költség. Az összehasonlításnál a leghíresebb gyártóktól származó fényes és szövetanyagok árait idézem:

Stretch mennyezet a fürdőszobában: az előnye és hátránya

A felfüggesztett mennyezet használatának népszerűsítése az otthoni bútorozásban hozzájárult a javítási munkák fejlesztéséhez ebben az irányban. Maga a folyamat meglehetősen egyszerű, de bizonyos ismereteket és eszközöket igényel. Van egy stretch mennyezet a fürdőszobában előnye és hátránya. Ezért a telepítés előtt számos fontos tényezőt kell figyelembe venni: a gyártó, a típus, a textúra típusa, a munka és gondozás összetettsége stb.

Stretch mennyezet a fürdőszobában érvek és ellenérvek

Videó: álmennyezet a fürdőszobában - tervezési ötletek

Vászon típusok függesztett mennyezetekhez

A feszített mennyezet kialakítása keretből és vászonból áll. Ebbe az irányba többféle termék létezik, amelyek pontosan különböznek a feszítő elemben: poliklórozott film vagy szövet. Ennek megfelelően az ezen anyagok által birtokolt tulajdonságok eltérőek.

A szövetalapú mennyezet jellemzői

Az anyag egy poliészter szövet, általában egy darabból varrat nélkül. Poliuretán impregnálással kezelik, ezzel növelve az erősséget és a mechanikai károsodással szembeni ellenállást.

Poliészter feszített mennyezet

Lehetőség van arra, hogy az anyagot monofonikusan vagy a rajzon a felületen rajzolja. Az egyes térhálós szöveti darabokból álló mintákat is gyártják, de költsége sokkal magasabb.

Termék áttekintés poliklórozott fóliával (PVC)

Az anyagvastagság mindössze 0,22 mm, a film lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkezik: nagy rugalmasság, szilárdság és képes elviselni akár 100 kg terhelést 1 m 2 -re. A filmet 5,6 méter széles tekercsben adják el, így nagyméretű helyiségek kialakítására alkalmas.

PVC stretch mennyezet

A fotónyomtatási módszer használata lehetővé teszi bármilyen tervezési megoldás megtestesítését, amely nem korlátozódik semmilyen keretre: ívelt, kúpos, közvetlen feszültség, 3D effektus létrehozása stb.

Érdemes mérlegelni a feszített mennyezet előnyeit és hátrányait a fürdőszobában és az egyik és a másik típusban. Az első típusú mennyezetburkolat előnye a természetesbb észlelés, amely harmóniát, valamint a festés és a könnyű telepítés lehetőségét biztosítja. De a hátrány az alkalmazási korlátozás.

Például, a konyhában vagy a fürdőszobában telepítse textil mennyezet nem, mert nagyon érzékeny szagokra és nedvességre. A gőzök felszívódása hátrányosan befolyásolja az állapotát. Épp ellenkezőleg, a PVC mennyezetek ideálisak a fürdőszobákba való beépítéshez (a továbbiakban csak azokat tekintjük).

Válassza ki a vászon típusát

A felület különböző textúrájú lehet: matt, fényes vagy szatén.

Az első lehetőség - a legelmaradottabb és nem igényel gondoskodni, mert nem olyan érzékelhető csepp kondenzátum. Alkalmas a csendes kisbetűs belső részletek kedvelői számára.

Matt nyújtható mennyezet

A második lehetőség drágább. A fényesség nagyobb gondot igényel, mivel a válások jól láthatóan láthatóak. Egy kis területű fürdőszobának tökéletes, mivel a tükörfelület megteremti a tér terjeszkedésének hatását.

Fényes feszített mennyezet

A harmadik lehetőség - kicsit olyan, mint a faburkolat stílusa. Világos, szaggatott fény. Nagyszerű a többszintű dizájnhoz.

Szatén feszített mennyezet

Kapcsolódó cikk:

Hogyan válasszon mennyezetet a fürdőszobában? Egy külön kiadványból megtudhatja, hogyan lehet a mennyezet felső határát, előnyeit és hátrányait.

Szerelési technológia: szerszámok, munkafolyamat

Sokan vásárolnak stretch mennyezeteket a fürdőben anélkül, hogy mérlegelnék az előnyeiket és hátrányait, és szeretik őket, hogy nem igénylik a felület kiegyenlítését. Ez jelentősen csökkenti a munka mennyiségét és felgyorsítja a telepítési folyamatot.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szakismeretek hiánya komoly problémákhoz vezethet, beleértve a webes sérüléseket vagy a helytelen rögzítést.

A telepítés során speciális eszközöket is használnak, amelyek nem állnak rendelkezésre minden tulajdonos számára:

 • 50 kW-os teljesítményű hőpisztoly;
 • kísérő eszköz - perforátor, építőszárító, csavarhúzó, szerelőpisztoly, fémfűrész;
 • kötőelemek - dugók, csavarok;
 • kiegészítő eszközök - spatula, mérőszalag, épületszint, szögmérő vagy négyzet, építési ceruza;
 • létrára.

Varázsló készlet plafon szereléshez

A felszerelés hiánya esetén ne kezdjen javításokat saját kezűleg, vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel. Ha minden szükséges eszközzel rendelkezel, vagy kölcsönözheti őket, akkor újra megmérheti a feszített mennyezet előnyeit és hátrányait a fürdőben, és elvégezheti a telepítést az utasításoknak megfelelően.

 • A szoba méretének eltávolítása

A fürdőszobai paraméterek és a szögek mutatóinak mérése szögmérővel történik. Ezután megnevezzük a falakat, amelyekhez egy szintet és egy ceruzát használunk. A plafon minimális távolsága 4 cm, és nem lesz felesleges a plafon alatt a mennyezet további zajszigetelésére.

A zsákok jelölése

 • Profil rögzítés

Mérjük meg a profil kívánt hosszúságát mérőszalaggal, és vágjuk le az alkatrészeket fém ollóval. A kereszteződésnél el kell hagynia a sarkokat, hogy pontosan illeszkedjenek a két dobozba. Lyukak lyukak az egész hosszon. A feltüntetett jelöléssel a profilt csavarhúzóval, csavarokkal és csavarokkal rögzítjük.

A csavarok lehajtható profilja

 • Elektromos telepítés

A világításnak előre kell döntenie. Tipikusan a függesztett mennyezetek spotlámpákat használnak. Helyzetük rossz számítása fontos munkaidő. A készülékek felszerelése magától a PVC-szintelés után történik. A mennyezeti álmennyezetekről szóló LED-es mennyezeti lámpákról külön cikket olvashat.

A reflektorok konzoljának felszerelése

 • A szoba és vászon előkészítése

Melegítsük fel a szobát hőpisztollyal

 • PVC rögzítés

A fűrészlapnak a profilhoronyba való betöltése érdekében használjon spatulát. Az alapszögből kell kiindulni (a vászonra van jelölve). Miután rögzítette az egyik sarkot, forduljon az ellenkezőhöz, majd töltse ki a másik két munkát. Ezután lépjen az egyes falak középpontjából a kerület körül.

A film rögzítése a nyílásokban

 • Felületi kiegyenlítés

A sima felületek segítenek egy hajszárító felépítésében. Irányítsa a levegő áramlását a középponttól a falig. Ezt követően az ízületek maszkolását (ha van ilyen) és a dekoratív kupak felszerelését végezzük.

A hajlítások simítása az épület hajszárítójával

Felhívjuk figyelmét, hogy a PVC kellemetlen szagot adhat, de a levegőztetés után eltűnik.

A mennyezet PVC-szel történő felszerelésének előnyeit és hátrányait mérlegelve

Stretch mennyezet a fürdőben, amelynek előnyeit és hátrányait mérlegelni kell a beszerelés előtt, kiváló módja annak, hogy átfedjék az építési hibákat.

A tervek előnyei közül:

 • egyszerű telepítés - akár a mennyezetet is fel lehet szerelni, de hosszabb ideig tart;
 • a munka sebessége - átlagosan 3-4 óra telt el;
 • az a képesség, hogy a felület simára és sima legyen, anélkül, hogy a mennyezetet kiegyenlítené;
 • egyszerű karbantartás - normál dörzsölés a porból és cseppekből elég;
 • újratelepítés lehetősége;
 • legfeljebb 15 éves szolgálat;
 • ellenállni a terheknek - ha a szomszédok felülről töltik fel, a filmben marad a víz, ahonnan ki lehet pumpálni.

Számos pozitív tulajdonság ellenére a felfüggesztett mennyezetek ellentmondásosak, például:

 • a fotónyomtatás magas költsége;
 • a pontatlanságok és a megjelenés elvesztése (nyilvánvaló ízületek), ha kívánja, pénzt takarítanak meg és kisebb szélességű szöveget vásárolnak;
 • a nem fűtött helyiségekbe történő beépítés képtelensége - 5 ° C alatti hőmérséklet esetén megrepedhet;
 • a szükséges eszközök listája a telepítéshez.

Függesztett mennyezetet kell felszerelnem?

Van egy feszített mennyezet a fürdő profik és hátrányai. Megállapítani, vagy sem, nemcsak az egyéni preferenciák, hanem a pénzügyi lehetőségek kérdése is.

Ha egyedülálló belső teret szeretne létrehozni, sok pénzt kell eltöltenie: rendeljen személyre szabott anyagot fotónyomtatással, 3D hatással. Ha dupla mennyezetet szeretne készíteni, szüksége lehet egy építész szolgáltatására.

Ha csak azt szeretné, hogy hígítsa a belső térben, anélkül, hogy költségeket igényelne, figyelmet szentel az olcsó kínai mintáknak a vászonra.

Stretch mennyezet a fürdőszobában: az előnye és hátránya

A mennyezet egyenetlen felületének problémája a fürdőszobában messze van. Ma, a mennyezet egyenletességének elérése érdekében nem szükséges gondosan vakolni és felhímezni. A technológiák nem állnak, és a feszített mennyezetek úgy vannak kialakítva, hogy csökkentik a fürdőszobában a mennyezet befejezésére fordított időt. Gyorsan telepíthető, könnyen karbantartható és hosszú élettartamú is.

Hogyan függ a felfüggesztett mennyezet, milyen típusú

A nyújtható mennyezet egy speciális fém vagy műanyag keretre szerelt szerkezet, amelyet a helyiség peremén elhelyezve a mennyezet alatt a falak mentén helyezkednek el. A nyújtható mennyezetek változatos kialakításúak, alakúak vagy többszintűek lehetnek.

A múlt század közepén először használták a stretch mennyezeteket. Aztán azt tervezték, hogy dekoratív módon elrejtik az összes kiálló szabálytalanságot, és elrejtik a kommunikációt. Egy bizonyos idő elteltével a gyártók figyelték a felfüggesztett mennyezet minőségét és javították. Továbbá a modern világban hatalmas színminták vannak a mennyezetre, mind egyszólamúak, mintázatokkal és vázakkal, szilárd mintával.

Stretch mennyezeti készülék

Valamennyi, az anyagnak megfelelő sztreccsík két csoportra osztható:

 • Fabric. Az ilyen mennyezetek anyaga vékony poliészter szövet, amelyet poliuretán polimerekkel impregnálnak. A gyártók 5 méter széles és 100 méteres hosszú tekercsekben gyártanak textilrétegű mennyezeteket, és ennek köszönhetően a textíliák mennyezetében nincs varrás.

Az ilyen típusú mennyezetek beépítésének fő jellemzője a hőpisztoly használatának hiánya. Ebben a tekintetben a faburkolat felállítása függetlenül elvégezhető.

Ez a lehetőség azonban nem használható a fürdőszobában. Ha hirtelen a szomszédoktól szivárgó víz szivárog, akkor a mennyezetet elszíneződnek és elkényeztetik. Továbbá folyamatosan felszívja a magas hőmérsékleten képződő kondenzátumot. Ezért a textilraszter mennyezet nem alkalmas a fürdőszobában való használatra.

 • Film. Az ilyen feszített mennyezet PVC fólia. Ha magas hőmérsékletnek van kitéve, a film elolvad és megváltoztatja rugalmasságát. Ezen a ponton az elkészített keretre feszítik és rögzítik. Az anyag felmelegítésére speciális hőpisztolyt használnak. Miután a film megnyúlt, megváltoztatja rugalmasságát és lefagy. Tulajdonságai miatt az ilyen mennyezetek jól illeszkednek a fürdőszobába. Nem nedvesítik meg és nedvességet szívnak fel, mint a faburkolatok. Ráadásul nem nagyon igényesek a működésben.

Bármely sztreccs mennyezet megrendelhető. A mérőket a jövőbeli mennyezet hosszának és szélességének mutatóival határozzák meg, és elkészítik az anyagot a munka számára.

Előnyei és hátrányai a stretch mennyezetek használata a fürdőszobában

Nyilvánvaló előnyei vannak a feszített mennyezetek felett a fürdőszobában alkalmazott mennyezetre felhasznált más típusú befejező anyagoknál:

 1. Stretch film mennyezet vízálló: nem fél a víz fröccsenésétől és a kondenzációtól. Ezenkívül ez az anyag nagy mennyiségű vizet képes a vászonban tartani, amely a szomszédos államokban bekövetkezett baleset következtében érhető el. Ha azonban az árvíz megtörtént, és a mennyezet tele van vízzel, akkor éles tárgyat kell áthatolni, és a vizet a tartályba be kell engedni.
 2. Ez a mennyezet hosszú élettartammal rendelkezik, amely megfelelő gondozással körülbelül 15 év. Ez nem mondható más befejező anyagokról: a vakolat idővel összeomolhat és a festék buborékolhat.
 3. Esztétikai tulajdonságok. Vedd fel a mennyezet alatt stílusa a belső tér a fürdőszoba nem nehéz. A PVC anyagból készült színek és színpaletták gazdagsága lehetővé teszi a fürdőszoba tervezését. Ma nagyon gyakori fotónyomtatás stretch mennyezet. További költségek esetén kiválaszthatja a kívánt mintát, vagy megadhatja a sajátját, és egy speciális nyomtatón készül, majd a mennyezetre szerelhető.
 4. Egy másik plusz a többszintű mennyezet létrehozása. Ha a fal magassága megengedi, a feszített mennyezet 2 vagy 3 szintjét állíthatja be, amelyek közül az egyik a pontvilágításba épül.
 5. A kommunikáció elrejtésére való képesség. Minden kábelezés egy PVC réteg mögött helyezkedik el.
 6. Könnyű gondoskodni a mennyezetről. Más felületektől eltérően a függesztett álmennyezet a tisztításban nem egyszerű. A felület tisztításához nedves ruhával kell áttörni.
 7. A telepítés sebessége. A feszített mennyezet behelyezésekor végzett munka akár 1 napig is eltarthat. Ugyanakkor nem lesz szennyezett építési hulladék. E tényezõ miatt feszítõrendszerek telepíthetők a padlóburkoló padló befejezése után.
 8. Higiéniai anyag. A PVC film felületén nem keletkezik penész és gomba, mivel antibakteriális tulajdonságai vannak.
 9. Tűzbiztonsági. A film nem hajlamos a tűzre, ami azt jelenti, hogy nem komoly veszélyt jelent.

Az ilyen sok előnyök közül a felfüggesztett mennyezet nem nélkülözhetetlen. Kevés, de még mindig jelen vannak:

 1. Nagy költségek A többi befejező anyaghoz képest az álmennyezetek a legdrágábbak közül az első helyet foglalják el. Minél bonyolultabb a mennyezet kialakítása, annál magasabb lesz az ára.
 2. A mennyezet könnyű károkat okozhat éles vagy kemény tárgyak esetén. Ha valamilyen élesen véletlenül eléri a feszítőszerkezetet, nagy a valószínűsége annak, hogy lyuk alakul ki;
 3. Korlátozott megvilágítási lehetőségek. A mennyezet nem melegszik fel, a világításnak megfelelőnek kell lennie, inkább LED-nek;
 4. Az önellátás lehetetlensége. A feszített mennyezet rögzítéséhez legalább két emberre van szüksége, és speciális hőszerszámra van szüksége.

Még mindig több előnnyel jár, mint a hátrányok, azonban ha ezek a hátrányok elfogadhatatlanok a fürdőszoba mennyezeténél, előnyben részesítsék egy másik befejező anyagot.

A feszített mennyezet behelyezése forró szárítóval

A stretch mennyezet gondozása

Mint már említettük, a felfüggesztett mennyezet nem igényel komplex ellátást, amely attól függ, hogy milyen felületet használtak: matt vagy fényes.

 • A fényes feszített mennyezetet piszkosan törölve egy ablaktörlővel vagy speciális polírozással törlődik. A por eltávolításához elegendő a mennyezetet száraz ruhával vagy puha ruhával törölni;
 • A tompa feszítõtetõt sima vízzel tisztítják; mivel a felület nem hagy foltokat, a tisztítás ritkábban fordul elő, mint fényes opció esetén.

Tervezési tippek

A mennyezet harmonikus kombinációjával a fürdőszoba tervezésével meg kell választanod a textúrát és a színt.

 • Ha a fürdőszoba kis méretű, a fényes mennyezet a legjobb választás. A fényes fényvisszaverő tulajdonságok, valamint a világos árnyalatok miatt a térben növekvő tér hatása keletkezik.
 • Ha kísérletet szeretne készíteni, válasszon felfüggesztett mennyezetet fotónyomtatással, amely kövek, víz, fa, kavics vagy bőr látható.
 • Standard fehér színű feszített mennyezet minden fürdőszobában;
 • Ha a belső tér egy art deco fürdőszoba vagy minimalizmus, akkor előnyben részesíteni a fekete mennyezet.

Ezenkívül elkészítheti az eredeti stretch mennyezetet, amely az éjszakai égboltot utánozhatja. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy egy munkanap után pihenjen.