Legfontosabb > Csapok

Kell egy feszített mennyezet a fürdőszobában?

Tegyük fel most: a fürdőszobában a feszített mennyezet ideális megoldás, és ebben az esetben csak pluszokat lehet felsorolni, és a mínuszok csak a kellemetlen szellőzésű szobákban nyilvánulhatnak meg.

Ebben a cikkben nem csak az ilyen típusú felületek általános előnyeiről és hátrányairól van szó, hanem arról is, hogy milyen különbség van két népszerű bevonat között: a PVC és a faburkolat.

A különbség igen jelentős, és figyelembe kell vennie minden szempontot a megrendelés eldöntése előtt. Mert valaki számára kategorikusan nem alkalmas anyag, hanem valaki számára PVC.

Hátrányok a stretch mennyezetek egy fürdőszoba rossz szellőzés

Stretch plafon - rossz "lélegzik", és biztos, hogy senki nem titok. Legalább PVC anyagból, még a szövetből is, mert szintén telített. És pontosan azért, mert ha a fürdőkád nem rendelkezik jó szellőzéssel, akkor jobb, ha nem veszi figyelembe ezt a lehetőséget.

Magyarázzuk meg, miért: gomba, mindenütt jelenlévő gomba. Mindemellett sokkal gyorsabban fog megjelenni, mint a rendszeresen festett mennyezeten, mivel a mennyezet és a mennyezet között nincs szellőztetett terület.

Elvben, ha magas mennyezettel rendelkezik, és a szellőzőnyílást, amely a fürdőszobában van elhelyezve, a feszített mennyezet felett helyezhető el, akkor ez a probléma lehet, hogy nem. De ez csak akkor lehetséges, ha a szellőzés nincs eltömődve és rendszeresen "húz" (ez ritkaság a régi panelházakban).

És ha "húzza" így, akkor a gomba elkezd virágozni és szagolni a mennyezeten. És ha egy szokványos mennyezet könnyedén lehúzható, feldolgozható és újra festett, anélkül, hogy túlságosan tönkrement volna, akkor feszültséggel egy másik dal.

Szinte lehetetlen mosni egy gombából, hiszen végül is nem csak kívülről, hanem belülről is. És a legrosszabb dolog az, hogy imádja a mennyezet és a falak közötti ízületek helyeit, valamint a spotlámpák körüli hézagokat. Bíráld meg magadnak, milyen örömmel múlik a penész ilyen helyeken.

A probléma részben megoldható, ha a mennyezet sötét. Ez egyszerűen nem látható gomba! De ez nem jelenti azt, hogy nem.

Ő él, és folyamatosan felszabadítja a levegőbe a bomlástermékeit, nevezetesen a toxinokat, amelyek megmérgezik. A penész egy élő dolog, és napról napra eszik a mennyezetedet, akár látod, akár nem.

Röviden, ha biztosan tudják, hogy a fürdőszobája rosszul szellőztetett, és a mennyezeten, és mielőtt a penész állandóan kialakulna, akkor megszabadulni a problémától egy stretch mennyezet segítségével - ez nem fog működni és nem álmodik.

Elrejtés - igen, ez lesz. Különösen a fekete mennyezetre. De nem sajnálja az egészségét? Mold - nagy károkat okoz az egészségre, különösen a légzőrendszerre.

Egy másik mínusz, amely csak az árvíz után következik be

Ez a mínusz a PVC stretch mennyezetek egyik legfontosabb előnye: az a képesség, hogy megőrizze a szomszédaiból kiszivárgott vizet. A nyújtható mennyezet hatalmas mennyiségű vizet tartalmaz, és az árvíz nem következik be, igen.

A baleset megszüntetése érdekében csak hívja a mestert, és ürítse ki a vizet. De ebben az esetben a mennyezetlemez maga nedves marad, és a mennyezet ismételt meghúzásával újra megőrzi ezt a páratartalmat. Nincs rá hely, és néhány hónap múlva a gomba nem fog sokáig tartani.

És itt is: ha a mennyezeted magas, kb. Három méter magas, ez nem a te eseted, mivel a légtelenítő a mennyezetlevél és a lemez között helyezhető el, így az ízületek közötti szellőztetés hézagot hagy. Ebben a helyzetben a kályha kiszárad, és nem lesz gond.

De ha egy szabványos mennyezet 2,5 m magasságban van, akkor a szellőztetés nem fog működni ott, mert a vásznat legalább 40 centiméterrel kell lefelé csökkenteni. És mi lesz az eredmény? A fej mennyezete gyakorlatilag.

Ezért fontolja meg ezt a lehetőséget. Ha diszfunkcionális szomszédjaid vannak a tetején, folyamatosan folyó csövekkel, akkor tudd, hogy a feszített mennyezet nem sokáig tart, és akkor kell szétszerelni, ha öntettel áztatják.

Figyelmeztettük a mínuszokat, és ha úgy gondolja, hogy ez semmi köze sincs, azt javasoljuk, hogy folytassátok az olvasást. A felfüggesztett mennyezetre vonatkozó anyag két lehetőségét vizsgáljuk, és megvitatjuk azok jellemzőit.

PVC mennyezetek: Előnyök és jellemzők

PVC fólia - nagyon jó anyag a fürdőszoba mennyezetének befejezéséhez. Könnyű és egyszerű mosni, képes ellenállni az árvíznek. A költségek, szemben a szövet mennyezetek - sokkal alacsonyabb.

Egyesek a PVC-t zavarják, mert műanyag, ami azt jelenti, hogy az anyag nem környezetbarát, és vegyi anyagokat fejleszt ki a levegőben, pontosabban fenolban.

Igen, van fenol a PVC filmben, senki sem állítja. Az anyag párolgása azonban csak egy esetben lehetséges - erősen melegítve.

Sőt, nem körülbelül 30-40 fok, de nagyon erős fűtés: egy épület szárító, bekapcsolta a gáz a tűzhely, a közvetlen napsugárzás.

A fürdőszobában, mint tudják, ezek a lehetőségek teljesen kizárt.

Mi van az esztétikával, akkor ízlés. A PVC mennyezetek fényesek és hasonlítanak a gumira, és ez egy amatőr design. Bár van néhány lehetőség a fotónyomtatással, ahol a fény csak a kép mélységét hangsúlyozza. Például, ha a mennyezet vizes mélységet mutat buborékokkal vagy valami ilyesmi.

Továbbá lehetetlen nem észrevenni, hogy a fényesség képes tükrözni. És ez azt jelenti, hogy ha ilyen mennyezetet helyez be egy kis fürdőszobába, akkor magasabb és tágabb lesz.

Mossa le a PVC stretch mennyezetet sokkal könnyebb, mint a ruhával. Egyáltalán nem vizet tölt. Általánosságban ez egy nagyszerű lehetőség, a legfontosabb, hogy gondosan válasszák a színeket, hogy ne hasonlítsák össze a fürdőszoba mennyezetét a cirkusz kupolájával.

De a folyamatos előnyök mellett egy hátrány is van, amelyet nem lehet megemlíteni: tükröződés.

Valószínűleg megkérdezed: miért van ez egy mínusz, ha egy kicsit magasabbak ezt a tulajdonságot pluses-kel? Itt, ahogy mondják, "az érmének két oldala van."

A lámpák túl tükröződhetnek, és vak szemek, ha felnéz.

És nem nézni a mennyezetet a fürdőszobában lehetetlen, különösen, ha hazudsz benne. De nem helyezi el a spot világítást, és a probléma "nem" -re változik.

Végül kevés embernek van 15 négyzetméteres fürdőszobája, ahol nagy mennyiségű fény szükséges. Egy kicsi fürdőt szépen megvilágított egy falon rögzített lombkorona.

A PVC mennyezetben van egy nagy hátrány - ez a varratok. De nincsenek kapcsolatban a fürdőszobával, mivel a mennyezetek általában nagyon kicsiek, és nincs szükség a vásznak forrasztására.

De ha 3 méteres szélességű kád van - háromszor gondolkozz. A varratok láthatóvá válnak, és a látvány nem a leginkább kellemes. Tény.

Itt megtalálhatóak a fürdőszoba álmennyezetekről készült fényképek.

Csak a PVC-ből lehet választani. Nagyon változatosak, ahogy láthatja, és ennek a filmnek köszönhetően rengeteg érdekes ötletet érhet el.

Fabric plafonok

Plusz faburkolat - matt. Úgy néz ki, nemes és drága. És csak a szövet segítségével, tökéletesen utánozhatod a festett felületet.

Továbbá minden minta jól néz ki egy matt felületen. Annak a ténynek köszönhetően, hogy nincs csepp reflux, minden sor látható a lehető legegyértelműbb. Ez különösen alkalmas a 3D effektusú rajzokra.

Nos, és valószínűleg nem érdemes megemlíteni, hogy a spotlámpák nagyszerűen érzik magukat egy matt felületen. Nincs káprázás és a szem nem vak. Ezért a nagy fürdőszoba - ez egy jó lehetőség.

A szövet bevonat költsége jelentősen magasabb. A gyártók azt állítják, hogy a szövet sokkal környezetkímélőbb, és éppen ez az oka a nagyobb költségeknek.

De itt például nagyon szkeptikusak vagyunk ezekért a biztosítékokért, mivel ha nincs a fenol a szövetrongálatban, akkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy tiszta gyapotból vagy selyemből készült.

Igen, ez egy szövet, de valójában gumival telített! És ami valóban ott van, vegyes - csak a gyártó ismert.

Tehát a környezettudatosság szempontjából egy dolog megéri a másikat. Vagyis természetesen nem természetes anyagok.

Van egy másik jellemzője az anyag mennyezet, ami érdemes megemlíteni: nem mossa jól. De nagyjából nincs semmi a fürdőszobában, amely elkenheti a felületet.

Azonban, ha van egy gázkazán ott, akkor készülj fel arra a tényre, hogy a mennyezet sárgul gyorsan. A gáz gáz, és koromot képez.

Nos, és így tovább: az anyag áztatja a nedvességet. Ez azt jelenti, hogy még többé-kevésbé kielégítő szellőzés esetén fennáll a gombás támadás veszélye.

Általában az anyag jó az ablakos nagyméretű fürdőszobák számára, különben a szoba mindig "úszó" lesz. Ezért a kicsi - jobb, ha marad a PVC.

Figyelembe kell vennünk azt is, hogy a szövetkezet mennyezet, amelyet saját kézzel rögzíthet, anélkül, hogy kézműveseket vonzana. A telepítéshez nincs szükség speciális szerszámokra, kivéve a szokásos perforátort, a profilok szereléséhez.

De a PVC mennyezet feszes egy épületszárítóval. Az eszköz drága, és kifejezetten egyetlen mennyezet beszerelésére vásárol - nincs értelme.

Természetesen bérelheted, de nem bérelheted ki a készségedet és tapasztalatodat. A filmbevonatok telepítésének folyamata pedig nagyon szükséges. A hajszárító egy rossz vágása és döntése - búcsút mondhatsz a vászonra.

A szövetek teljesen megfoghatatlanok, és azok, akik a vállukból növekvő karokkal rendelkeznek, mindenképpen megbirkózni fognak ezzel a feladattal.

Itt - fotók szövet stretch mennyezetek a fürdőszobában. Tekintse meg, milyen jól néz ki:

A végső összehasonlítás: ami jobb, szövet vagy PVC a fürdőszobában?

Tehát most csökkentjük a terhelést a hitelével, és végül eldönthetjük.

 • Alacsony költség
 • Nem szívja fel a nedvességet
 • Mossa jól
 • Ne engedje az árvizet
 • Nem mindig lehet jó színt választani.
 • Nem lehetett megvilágítani
 • A látható varrás miatt nem lehet nagy területű fürdőt befejezni
 • Tisztelt nézet!
 • A helyszín megvilágításának képessége
 • Minden fotónyomtatás jól néz ki.
 • A saját kezük felszerelésének lehetősége
 • Nem olcsó
 • Rossz mosás
 • Italok nedvességet
 • Nem árvízkorlát

Fogyasztói visszajelzések a fórumokon

És itt megismerheti, mit mondanak az emberek a mennyezetükről a fürdőszobákban. Valaki dicséri őket, és valaki rettenetes. De jellemző, hogy csak azokat, akik nem rendelkeznek velük, megvetik. Amint azt mondják: Nem tudom, de elítélem.

De azok, akik már felvetették a függesztett mennyezetet a fürdőszobában - elégedettek. Ebben a szobában van, kétségtelenül, ez a bevonat szilárd plusz.

A "feszített mennyezet a fürdőszobában és előnyei és hátrányai" című áttekintésünk véget ért. Reméljük, hogy az információ hasznos lesz számodra!

Stretch mennyezet a fürdőszobában

A fürdőszoba "boldog", egyenetlen mennyezetekkel, látható lemezdarabokkal és zsaluzatnyomokkal? A szomszédok felülről rendszeresen öntöttek be, arra kényszerítve őket, hogy sokkal gyakrabban végezzenek javításokat, mint szeretnénk? Szüksége van vizuálisan növelni a kis fürdőszoba magasságát? Mindezek a problémák egyetlen megoldás - stretch mennyezet a fürdőszobában.

A polimer szövedékből és a helyiség peremén rögzített hordozóprofilból álló kialakításnak több előnye van a befejeződés egyéb módszereivel szemben:

 • A telepítés sebessége és a munka előkészítő szakaszának hiánya, például a kiegyenlítő felületek, a festék vagy vakolat tisztítása, repedések beágyazása stb.

Ezenkívül a telepítési folyamat nem károsítja a szomszédos falakat, és nincs szükség a törmelékek eltávolítására.

 • Nedves környezetben ellenálló.
 • Higiénia és könnyű gondozás, antisztatikus tulajdonságok.
 • Megbízható védelem a szivárgás ellen.
 • Az elektromos vezetékek és egyéb műszaki kommunikáció elrejtése.
 • Számos dekoratív döntés, amely lehetővé teszi a technológia használatát bármilyen stílusban.

Ezenkívül a tartósságot a nyújtható mennyezetek előnyeinek tulajdonítják - átlagosan legalább 15 évig tartanak, fenntartva az eredeti megjelenést és a teljesítmény jellemzőit. Fontos, hogy válasszon egy kiváló minőségű vásznat, bízza a telepítést szakemberekkel, majd gondoskodjon az illetékes gondoskodásról.

Annak ellenére, hogy a technológia nyilvánvaló előnyei vannak, kételyek merülnek fel arról, hogy lehetséges-e álmennyezet létrehozása a fürdőszobában? Aggályok merülnek fel arra, hogy a szalag és a betonlap között megjelenik egy forma, amelyet nehéz felismerni és ezért időben eltávolítani.

Tipp: Az ilyen hibák elkerülése érdekében a szerelési fázis alatt gondoskodni kell a szellőzőberendezésről a feszített mennyezeten. A vászon alatt átfedő és szomszédos falakat antiszeptikus oldattal kezeljük - kívánatos ezt többször megtenni a hatás fokozása érdekében.

Ha a szerszám még mindig megjelenik, a szerkezetet leszerelik és az érintett felületeket megtisztítják. Ezután a ruhát egy korábbi helyen lehet létrehozni.

A feszültségű ezredek magas költsége és a szélességre vonatkozó korlátozások is utaltak hátrányaikra. És mégis ez a fürdőszobák egyik legjobb fajtája (lásd a fotót):

Melyik feszített mennyezetet választani a fürdőszobában

Nem minden finomanyag egyformán "jó" a fürdőszoba sajátos mikroklímáján. Ez a kijelentés a feszítő vászonokra vonatkozik. Két típusa van:

 • PVC filmből
 • szövet alapon (poliészter poliuretán impregnálással)

Az első lehetőség optimális a magas páratartalmú helyiségekben, a második pedig nagy korlátozások mellett alkalmazható: csak tágas szobákban, ahol jó természetes szellőzés van.

Stretch szövet mennyezet

Ezt a fajta szoknya klasszikus stílusban használatos belső térben. Feltétlenül mentes a szép textúrájú fényes festményektől, amelyek nyilvánvalóan nem különböznek a hagyományos vakolattól. Többször festettek, fotónyomtatással díszítettek vagy kézzel festettek. Stretch mennyezetek egy minta nem rosszabb, mint a valódi freskók.

Szövetek ruhadarabjai:

 • nagy szélesség (legfeljebb 5 m), amely lehetővé teszi a helyiségek egy lapáttal való fedezését további csatlakozások nélkül;
 • a könnyű telepítés - ellentétben a PVC-analógokkal, nem igényel szakemberek és speciális berendezések segítségét;
 • szilárdság, mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás;
 • alacsony vagy magas hőmérsékleten való védettség;
 • levegő és gőzáteresztő képesség, hogy a gomba és a penész ne alakulhasson fel a mennyezeten;
 • környezetbarát;

Hátrányok, ha a fürdőszobáról beszélünk:

 • a textil ruhák nem védik az árvíz esetén: nagy mennyiségű vízzel nem csak elkezdenek hagyni, de deformálódás nélkül is deformálódnak;
 • ilyen mennyezetet nagyon nehéz tisztítani a vízkőből és a spray-k nyomaiban;
 • magas ár, ami ebben az esetben indokolatlan, mert a szövet tartósabb lesz a vinilnél.

Fabric stretch mennyezet a fürdőszobában, fotó:

Csináljon a fürdőszobában feszített mennyezet: tippek mesterek

Napjainkban senki sem kétszik, vajon lehetséges-e felfüggesztett mennyezetet készíteni a fürdőben. A matt vagy fényes vásznok telepítése a legkorszerűbb módszer a modern felújítások realitásának megtervezésére. A kérdés inkább az, hogy milyen mennyezetet kell tenni a fürdőszobában.

Mi okozta a kereslet a stretch mennyezet

A feszített mennyezet felszerelése a leggyorsabb módja a szoba átalakításának. A kiválasztott web telepítése és a szintek konfigurálása legfeljebb néhány órát vesz igénybe. Ennek eredményeként a tulajdonos olyan felületet kap, amely megfelel a lakó- és irodaterület összes követelményének. A következő előnyök tagadhatatlanok:

 • esztétikai fellebbezés;
 • a szoba modern kialakítása;
 • tartósság.

Ami a fürdőszobában felfüggesztett mennyezet felállítását illeti, a szakértők egyértelműen válaszolnak: igen. A telepítők napi megrendeléseket végeznek az ilyen típusú munkákhoz. A földesúr számára az egyetlen nehézség ebben a kérdésben a vászon megfelelő választása. Ez a megjelenés és tartósság függvénye.

Festmények típusai

A fürdőszobában a befejező anyag kiválasztásának fő kritériuma nedvességállóság. A követelmény a rendszeresen növekvő páratartalomnak köszönhető. Minden gyártó feszítő vásznatípusai nem higroszkópikusak, ezért alkalmasak a túlzott nedvességet igénylő körülmények között való alkalmazásra.

A befejező anyagokat több paraméter alapján osztályozzák:

 • megjelenés;
 • termelési anyag;
 • geometrikus méretű vászonok.

Az első kritérium szerint kétféle feszített mennyezetet különböztetünk meg:

Anyagtípus szerint:

A szövetek geometriai méretei megkövetelik a telepítésük módját. Ennek a paraméternek megfelelően kétféle mennyezetet különböztetünk meg:

Melyik feszített mennyezet jobb a fürdőszobában, attól függ, hogy a szoba stílusa milyen stílusban készült. Minden szövetnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

glossza

A fényvisszaverő és tükröző hatású textíliák egyetlen típusa fényes. A felsorolt ​​tulajdonságokat a film - polivinil-klorid film előállításához felhasznált anyag típusa határozza meg. Ez egy szintetikus termék, melyet különböző kémiai összetevőkből készítenek. Ezért a PVC anyagok környezetbiztonsága nemcsak kétséges, de lehetetlen.

Minden fényes film, függetlenül a gyártóktól, káros anyagokat bocsát ki a környező térbe. De egyesek többet, mások - kisebb mértékben. Az orosz piacon vannak vásznak a következő jellemzőkkel:

 • vastagsága 0,15-0,35 mm;
 • szélesség - 250-500 cm;
 • maximális megengedett terhelés a résen - 90 kg / m2.

Annak érdekében, hogy a feszített mennyezet a fürdőben legyen, akkor a legkisebb szélességű, 2,5 méteres filmet választhatja.

A mennyezet behelyezése után a fürdőkád átalakul. Megtalálja a modern és elegáns megjelenést. A fényezés egy csempe és egy belső tér finomítását hangsúlyozza.

Matek vászon

Az átlátszatlan ruhák filmek és szövetek lehetnek. Az anyag textúrájától függően sima vagy mintás felülete van, amelyet a váz szerkezetében kialakított kiemelkedések és mélyedések alkotnak. Csíkos álmennyezet a fürdőszobában - a hagyományos választás azok számára, akik inkább a klasszikus megoldások a dekoráció és a belső.

A PVC-szövetek és a fényes filmek előnyei:

 • egyenletes és csendes világítást biztosít;
 • a szoba kialakítása "meleg" és kényelmesebb lesz;
 • hozzon létre egy harmonikus és békés légkört.

Ha kétségei merülnek fel arról, hogy a fürdőszobában textilszövetből készült stretch mennyezet készül-e, akkor a tervező tippjei eloszlatják őket. A textúrázott matt felületek a leginkább dekoratívak. Nagyszerűek a csempe számára a nyugtató pasztell színekben. Leginkább harmonikusan csempével kombinálva, "a szövet alatt". Ezért nincs kétség afelől, hogy a fürdőben használható textilfilmekből készült szalagfödém használható. Tudod. Fabric - a legkényelmesebb és bemutatható. De saját "mínuszokkal" rendelkeznek.

 1. A felület csak matt.
 2. A fotónyomtatás nem olyan világos és tiszta, mint fényes.
 3. Hosszú vízzel való érintkezés esetén nedvesedés és csöpögés léphet fel.
 4. Nem alkalmas két- és háromszintű mennyezetek felszerelésére.

Hátrányok és előnyök a stretch mennyezetek a fürdőszobában

Mint bármely más burkolóanyag, a feszítő vászon saját "profik" és "hátrányai". Továbbá ezeknek az anyagoknak az előnyei sokkal nagyobbak.

A felsorolt ​​előnyök közül:

 • rugalmasság, leginkább a matt és fényes PVC filmekben;
 • nedvességállóság;
 • gyors telepítés;
 • karbantarthatóság;
 • képes ellenállni az elárasztásnak felülről és jelentős mennyiségű vizet tartani.

Egyes felhasználók szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a feszített vásznak hajlottak és hullámzanak a rajzok hatása alatt. Ez a mennyezet helytelen beszerelésének köszönhető. A légáramlás hiánya jelentős hátrányt jelent ezeknek az anyagoknak.

Ebben a tekintetben szükség van szellőzőnyílások telepítésére, amelyek csökkentik a felület esztétikáját. A standard szellőztető készülék a következő:

 • két sarkon átlósan helyezkednek el;
 • állítsák be őket dekoratív rácsok.

Így létrejön a levegőcsere a helyiség és a felső felső és a feszített mennyezet közötti tér között. Ez az egyetlen módja annak, hogy megszüntessük a feszített háló vibrációit.

A fényes filmek a verejtékezés hátrányát jelentik a forró gőz hatására. Továbbá a szoba hűtése után a nedvesség kondenzálódik, és a gravitáció hatására csökken. Így lehetséges, hogy különös cseppek a mennyezetről. De ez csak a nagy területeken figyelhető meg, és a fürdő fűtése és hűtése gyakori váltakozása következik be.

Hogyan válasszuk ki a színt és a stílust

A tervezők véleménye egyértelmű: a kis méretű fürdőszobákban a sima színek a legelőnyösebbek. Egy kis helyiségben bármilyen világos dekoráció diszharmóniát hozhat. A mennyezet nem olyan gyakran fordít figyelmet a falakra. De be kell építeni és hangsúlyozni kell a helyiség kialakítását. Ez a legjobban pontosan monoton filmeket készít.

Színválasztás

A színes és dekoratív megoldások vászonjai rendkívül szélesek. Ez igaz a fényes és matt filmekre és szövetekre. Alapvetően a mennyezet színét választják, két lehetőségre összpontosítva:

 • belső vagy befejező anyag hangszínében;
 • ezzel ellentétben.

Van egy harmadik, semleges lehetőség, amely megfelel a szoba dekoráció bármely stílusának és színes megoldásának. Ezek fehérek és textil ruhák, átlátszatlan és fényes. Ez az irodai és nyilvános terek standard választéka. A fehér több pozícióban nyer:

 • növeli a természetes vagy mesterséges világítás intenzitását;
 • nyugodt légkört biztosít;
 • minimálisra csökkenti a fali dekoráció hibáit.

A fürdőszobában lévő fehér feszített mennyezet tökéletesen ötvözött a kerámiával és a szaniter felszerelésekkel. Ha kétségei vannak a színválasztással kapcsolatban, maradhat ezen a döntésben.

Az elegáns design hangsúlyozza a fekete feszített mennyezetet, a fürdőszoba pedig ultramodern. De ez a választás csak akkor lehetséges, ha fekete a dekoráció és a szoba díszítése. A kontrasztos hangok a laconikus hi-tech stílusban rejlenek.

A megvilágítás megválasztása

A befejező és néző munkák tervezési szakaszában felmerül az elkerülhetetlen kérdés: a fürdőszobában lévő mennyezetek kiterjedését erős fényekkel lehet díszíteni, melyeket és milyen mennyiségben. A hibák elkerülése végett két szabály vezérli őket.

 1. A filmes vászon kevésbé erőteljes lámpákat állít elő, mint a szövetben. Ez annak köszönhető, hogy az előbbiek kevésbé ellenállnak a hőnek, és hővel deformálódhatnak.
 2. Biztonságosan telepíthető a fürdőszobában háromféle típusú világítóberendezés: energiatakarékos, LED, halogén.

Felfüggesztett mennyezetek beépítése a fürdőszobába

A feszítőruhák felszerelése kétféleképpen történik:

Leggyakrabban először használják, mivel alkalmas bármilyen vászon felszerelésére. A klipek segítségével csak a szövet filmeket húzzák meg. A Harpoon módszer a legegyszerűbb és leggyorsabb telepítést biztosítja, kiküszöböli a vásznat. Ez a módszer a legjobb választás a kis helyiségeknek, amelyek magukban foglalják a fürdőszobákat és a szanitereket.

A fürdőszobában egy feszített mennyezet felszerelése csak egy dolog: a gyakran felmerülő igény az útmutatók közvetlenül a csempere történő felszerelésére. Ebben az esetben kerámia lyukakat kell fúrni, amelyek a repedésekhez vagy a forgácsok kialakulásához vezethetnek.

Az ilyen munka megköveteli, hogy a mester bizonyos készségeket, speciális eszközöket és eszközöket tartalmazzon. Ebben a tekintetben az útmutatók elhelyezése a burkolólapon a tulajdonosnak a falaknál nagyobb költséggel jár.

Ellenkező esetben a feszítő törlőruhák beépítésének munkája a fürdőszobában nem különbözik a más helyiségekhez hasonló folyamatoktól. A Harpoon technológia egyszerű és több szakaszból áll.

 1. Keresztmetszetek jelennek meg, jelezve a jövőben a mennyezetet a falakon. Használjon szintet vagy buborékszintet horgolt zsinórral.
 2. A jelölési vonalak mentén szereljük fel a vezetőket, rögzítsük azokat a falakra a tüskés köröm használatával.
 3. Ha van függőleges csővezeték (víz vagy gáz), akkor a vágólap megfelelő helyén a kívánt átmérőjű lyukat kivágják és megerősítik egy műanyag gyűrű ragasztásával.
 4. Jelzőlámpák lámpatestekhez és függönyökhöz (kárpitok, álmennyezetek).
 5. A ruhadarabokat a vászon sarokpontjaiba rögzítik, és a helyiségek megfelelő helyiségeiben a filmeket a vezetőkön rögzítik.
 6. Megakadályozzák a levegő belépését a szobába, az ablakokat és az ajtókat műanyag burkolattal.
 7. Szereljen fel egy hőpisztolyt, kapcsolja be és melegítse a helyiség hőmérsékletét +70 ° C-ra.
 8. Speciális eszközök segítségével töltse be a vászon széleit az útmutatókban.
 9. Szereljen fel világítótesteket.

A mennyezet behelyezése után a fürdőszobát fokozatosan lehűtik. Nyissa ki az ajtót és végezzen levegőt. Ezután folytassa a mennyezet határvonalának korábban kijelölt módszerének kialakítását.

Tippek a fürdőszobák lefedettségének kiválasztásához

Amikor kiválasztja a textília textúráját és színét a fürdőszobában lévő mennyezethez, ne célszerű csak a tervezési tippekre összpontosítani. Nem kevésbé fontos a pszichológusok ajánlása. Szerintük több kiválasztási kritérium is létezik.

 1. Egy kis szobában nem sok fényes színű akcentus létezik. Szellemi fáradtságot és érzelmi kényelmetlenséget okozhatnak.
 2. Amikor fotónyomtatást választanak, vagy mintákat (beleértve a perforáltakat is), nagyméretű, egyértelműen meghatározott dekorációs elemeket kívánunk.
 3. A fürdőszobában tilos a mennyezet túlterhelése. Itt az egyszintű monofonikus konstrukciók a legmegfelelőbbek.

Fontos kiválasztani a megfelelő szövet gyártóját. Az orosz piacon a német, a belga és a kínai vállalatok termékei a legszélesebb körben képviseltetik magukat. Az első a legjobbak hírnevével bír. A belga csak alig volt rosszabb a rangsorban. A leginkább olcsó és népszerű - kínai filmek, matt és fényes.

A kínai gyártók rongyainak rossz minőségű minősítése nem mindig felel meg a valóságnak. Az ebbe a kategóriába tartozó termékek között tisztességes és megbízható. Megkülönböztethetők az anyag és a felszerelés meglehetősen magas árával.

Hasznos videó

Ezután nézze meg a videót a fürdőszobai stretch mennyezetek tervezési ötleteivel:

Stretch ceiling - népszerű megoldás a fürdőszoba és a WC tervezéséhez. Ha közeledik a vászon színének és textúrájának megválasztásához, látványos és tartós bevonatot kaphat.

(2 értékelés, átlag: 5,00 az 5-ből)

Stretch mennyezet a fürdőszobában: az előnye és hátránya

A mennyezet befedése a fürdőszobában különleges megközelítést igényel, mivel a mennyezetet a páratartalom és a hőmérséklet állandó változása okozza. Az elmúlt években a hagyományos mázolás és a festészet egyre inkább eljut a modern anyagokhoz. Mint például a feszített mennyezet.

Követelmények a mennyezet felújításához a fürdőszobában

A fürdőszobában a mikroklíma meglehetősen bonyolult - a forró gőz, a kondenzátum és a szomszédos szivárgások esetleges szivárgása tetejére elkényeztetheti a nem nedvességálló bevonatokat. A meszelés és a festék végül festett, hámlasztott.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Nedvességálló gipszkarton, bár képes ellenállni a páratartalom változásainak, elárasztva, lerakódni és haszontalan lesz. A műanyag panelek nem félnek a nedvességtől, de gyorsan kondenzálódnak. Ha a szellőztetés gyenge, penészedést okozhat. Nem fogják megmenteni a panelet sem a súlyos szivárgásoktól sem - a könnyű és törékeny anyag, amelyből készültek, hajlani és törni egy nagy vízoszlop alatt.

A fürdőszobában végzett javítás nem olcsó élmény, ezért jobb választani a befejező anyagokat, amelyek nem veszítik el a díszítő tulajdonságokat és hosszú ideig tisztességes megjelenést mutatnak.

A fürdőszobának megfelelő anyagnak a következő jellemzőkkel kell rendelkeznie:

 • gőz és vízsugár ellenállása;
 • szilárdság és tartósság;
 • könnyű mosás és tisztítás;
 • antisztatikus tulajdonságok;
 • gyönyörű megjelenés.

A nyújtható mennyezetek mindezen követelményeknek megfelelnek, ezért egyre inkább használják a fürdőszobában lévő mennyezet javításában. Az ilyen mennyezeteket különbözõ színek, szerkezetek és egyedi kialakítás jellemzi.

Új trendek a fürdőszoba tervezésében

Melyik feszített mennyezetet választani a fürdőszobában

Az anyagok, amelyek stretch mennyezet, két csoportra oszthatók:

 • különböző textúrájú poli (vinil-klorid) -kendő;
 • poliészter textilszövet poliuretán réteggel bevonva.

Jellemzőik kissé eltérnek egymástól, bár az eredmény hasonló lehet. Gyakran működési tulajdonságai, mint a tartósság és a vízállóság, különböznek.

NYÁK-alapú nyújtható mennyezetek

A PVC díszítésére gyakran használnak PVC vásznak. Vékony PVC-fóliából állnak, polírozva, különböző sűrűségűek.

A különböző polírozás miatt háromféle PVC vásznat különböztetünk meg:

 • fényes - egy ilyen mennyezet tükrözi nemcsak a fényt, hanem a belső tér is;
 • szatén, amely képes diffundált fényt tükrözni;
 • csillogó, nem fényvisszaverő fény.

Ezeknek az anyagoknak a jellemzői általában hasonlóak, a különbség csak szennyeződéssel és porral szemben ellenálló. A legkisebb por egy sima, fényes felületre települ, és egy laza matt szerkezet hajlamosabb a szennyeződésre, sokkal nehezebb a mosás. A szatén vászon a szennyezés ellenálló, gyöngyházfényű, fényes és drága megjelenést kölcsönöz.

Ezeknek a vásznak az erõssége és vízállósága megegyezik - nem szivárognak nedvességgel és szivárgáskor képesek ellenállni egy nagy vízoszlopnak (legfeljebb 100 kilogramm négyzetméterenként). Ebben az esetben a víz nagy mennyiségű csepp formájában gyűjtődik a központba, és a bevonat károsítása nélkül lecsapolható.

PVC nyújtható mennyezetek erőssége

Figyelj! A PVC burkolatok felszerelését úgy végezzük, hogy a helyiséget hőfegyverrel 60 fokig melegítjük. Ezen a hőmérsékleten a szövet puha és műanyag lesz.

Textil nyújtható mennyezetek

A fürdőszobában lévő textilszalagok kevésbé használatosak - nincsenek párahatároló tulajdonságai, és lehetővé teszik a víz áthaladását. A fürdőből vagy zuhanyból származó vízpára behatol egy ilyen szövedék mikropórusába, ott telepedik, és végül szürke vagy sárga csíkokat képez. Ha a víz szivárog, akkor nem fog tartani, a szövet megsérül, és a mennyezet cserére szorul.

A textilszövetek palettája nem különbözik, és magában foglalja a fehér, szürke, pasztell árnyalatokat és több telített színt. Nem mindig lehet pontosan kiválasztani őket a kívánt hangban.

A textíliák nyújthatók a fürdőszobában, ha jó ellátási és elszívó szellőzéssel rendelkezik, kiküszöböli a kondenzátum képződését, valamint az árvíz lehetőségét.

A legtöbb esetben a textíliák mennyezetének használata indokolatlan, mivel ára magasabb, mint a PVC filmek, és tulajdonságaik rosszabbak. Az egyetlen vitathatatlan plusz az 5,2 m-es vászon szélessége, de a kisebb helyiségek számára ez irreleváns.

Figyelj! A textil mennyezetek felszerelése nem igényel fűtést. Szobahőmérsékleten fel vannak szerelve előre rögzítve a falba.

Stretch mennyezetek

Előnyei és hátrányai a stretch mennyezetek a fürdőszobában

A fürdőszobában elnyújtott mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek a más típusú felületeken, így egyre népszerűbbek a lakások és házak tulajdonosai.

 1. Nedvességállóság. A fürdőszobában ez egy nagyon fontos minőséget jelent, hiszen a folyamatos páratartalom, a fürdőkád vagy a zuhanyzás gőzzése, valamint a fröccsenő víz tönkreteheti a befejező anyagokat, hagyja el a foltokat és a foltokat. A megfelelően megválasztott stretch mennyezetek nem félnek a nedvességtől.
 2. Vízszivárgással szembeni ellenállás. A városi lakásokban ez nem olyan ritka helyzet: a vízvezetékek, mosógépek vagy csövek károsodása következtében a víz a szomszédok földjén van, és egy kicsit később - a mennyezeten. Ebben az esetben a meszelés vagy a festék elkerülhetetlenül elkényeztetett, különösen, ha forró vízzel elárasztják. A szárítás után a betonlemez belsejében lévő só-erózió következtében a felületén rozsdás vagy sóoldat foltok keletkeznek, amelyeket nehéz eltávolítani és festeni.

Amint korábban említettük, a függesztett mennyezetek ellenállnak a vízszivárgásnak, ami kedvezően hasonlítható össze a festékkel és a festékkel

A PVC-ben lévő, gyakran használt fürdőszálak nagy szilárdsággal és rugalmassággal rendelkeznek. Amikor elárasztják, egyszerűen összegyűjtik és visszatartják a vizet, és csak akkor kell öntözni őket, akár a kézművesek segítségével. A víz eltávolítása és a mennyezetek szárítása után a mennyezet azonos alakú. A bevonatok megjelenésénél ez a baj nem lesz hatással.

 1. Antisztatikus tulajdonságok. Ennek következtében a por nem pihent a vászonra, és a nedvességgőzök nem képeznek kondenzátumcseppeket. A mennyezet hosszú ideig friss megjelenést és tisztaságot biztosít, nem veszíti el a színmélységet. A fürdőszoba tiszta és tágas hangulatot teremt.
 2. A nyújtható mennyezetek könnyen tisztíthatók. A vízformájú foltok bármely mennyezet felületén megtörik, de könnyedén moshatók PVC-réteggel, enyhén nedves szivaccsal. Amikor erősen szennyezett, a mennyezetet folyékony mosogatószerrel kezeljük - nem hagy foltokat és fehér maradékot. Mosás után elegendő törölni egy nemszövött szalvétával, és a vászon tisztaságot és ragyogást kap.

A szalagfödém mosása

A feszített mennyezet felszerelése

Feszített mennyezeti szerelés

A feszített mennyezetek hátrányait a fürdőszobában külön kell feltüntetni. Ezek a PVC-mennyezetek működésének korlátozásán alapulnak.

 1. A PVC anyagon alapuló mennyezetek nem használhatók + 5 ° C alatti hőmérsékleten - mikrotömbök hálózata fedezi, és elveszíti rugalmasságukat. A városi lakosztályban ez a hőmérséklet nem valószínű, még vészhelyzet esetén is a hőhálózatokban. Privát házak és nyaralók átmeneti tartózkodási fagyasztás szobák lehetséges, de szinte nincs esélye árvíz a fürdőszobában. Emiatt az országban jobb a poliészter alapú textil mennyezet használata.
 2. A feszített állapotban lévő PVC anyagnak meglehetősen törékeny szerkezete van, fél az éles tárgyaktól, a pontoktól, beleértve a nagynyomású vízsugarakat. Meg kell védeni őket a sérüléstől.
 3. A PVC-vászon szélessége nem haladja meg a 3,2 métert. Ezért a nagy szobákban lehetetlen, hogy zökkenőmentes. De a fürdőszobában ez a tulajdonság nem annyira fontos, mert a szoba méretei általában nem haladják meg a vászon szélességét, legalább egyik oldalán.

Amint az a feszített mennyezet előnyeinek és hátrányainak áttekintéséből is látható, a fürdőszobában történő használata ésszerű választás. Az ilyen mennyezetek segítségével nemcsak a fürdőszobában a legjobb mikroklímát hozhatja létre, hanem egyedülálló vonzerőt is alkothat.

Stretch mennyezeti rögzítés

Videó - A feszített mennyezetek összehasonlítása a fürdőszobában más típusú bevonatokkal

Figyelj! A magas páratartalom elkerülése érdekében a fürdőszobában egy elszívó szellőztető rendszert kell felszerelni. Ugyanakkor a mennyezeti diffúzorok elhelyezhetők a legnagyobb gőzfelhalmozás helyén, például a fürdőkád vagy a zuhany fölött.

Hogyan válasszunk függő mennyezet a fürdőszobában: utasításokat

A vászon anyagának és textúrájának megválasztása fontos lépés, amelyen nem csak a mennyezet megjelenése, hanem a tartóssága is függ.

A tervezők javasolják megfontolni:

 • helyiségméretek és mennyezetmagasságok;
 • a falak és padlók felületének színét és szerkezetét;
 • színes vízvezeték;
 • tervezett világítás;
 • a kommunikáció jelenléte, amelyet a vászon mögé kell rejteni.

A mennyezet szerkezetének és anyagának megválasztása elsősorban a helyiség méretétől és helyétől függ. Az asztal a fürdőszobák és a WC-k számára előnyben részesített anyagokat mutatja be.

Táblázat. A választott anyag nyújtható mennyezet.

Stretch mennyezet a fürdőszobában: a fő előnye és hátránya, valamint a választék árnyalatai

Lehetett-e álmennyezetet készíteni a fürdőszobában? Magam is érdekeltem ezt a kérdést, de most, tapasztalat és tudás megszerzése után készen állok arra, hogy válaszoljon rá, és elmondjam e lefedettség minden előnyét és hátrányát. Is közlöm az árnyalatokat az anyag kiválasztásáról.

Stretch ceiling - népszerű megoldás a fürdőszobában

A fürdőszoba használatának lehetőségeiről

A nyújtható mennyezet egy vászon, amelyet a falra szerelt profilok között nyújtanak. Mivel a vászon leggyakrabban PVC (polivinil-klorid) film. Teljesen nem fél a nedvességtől és a fürdőszobában bekövetkező hőmérséklet-változásoktól.

A fürdőszobában a stretch mennyezetek leggyakrabban használt polivinil-klorid filmek

Az újonnan érkezők gyakran érdeklődnek az anyag környezettudatosságának kérdésétől is. A vinil kendő teljesen ártalmatlan az emberi egészségre, valamint a PVC-panelekre, amelyek gyakran fürdőszobákat burkolnak. Az egyetlen dolog, amely csak a jól ismert gyártók anyagait érinti, akik minőségi tanúsítványokkal rendelkeznek.

Így nincs ok arra, hogy tilos a dekoráció típusának használata a fürdőszobában - minden kétség ezen a ponton teljesen megalapozatlan. De van értelme alkalmazni, vagy inkább előnyben részesíteni egy másik bevonatot? Ezután megpróbáljuk foglalkozni ezzel a kérdéssel.

A PVC bevonat tükrözi a fényt, így tágasabbá és fényesebbé teszi a szobát.

Alapvető teljesítmény

Mint minden más alapanyag esetében, ez a bevonat nem nélkülözi mind az előnyöket, mind a hátrányokat. Ezért vegyük figyelembe a feszített mennyezet legfőbb előnyeit és hátrányait a fürdőszobában.

Előnyök:

 • Vonzó megjelenés. Úgy néz ki, szép és modern, és a design lehet nagyon különböző. Ez lehetővé teszi a bevonat bármilyen belső stílussal való használatát;
 • Gyakorlatiasság. Nincs szükség karbantartásra, ha szükséges, a felület nedves szivaccsal törölhető;
 • Hagyja elrejteni a kommunikációt. A vászont a főfelülettől bizonyos távolságra feszítik. Ebben a térben elrejthet vezetékeket vagy más kommunikációt;
 • Szorítás. A gőz nehezen jut be a háló és a fő felület közötti térbe. Ennek következtében nincs kondenzáció, és ennek megfelelően a penész nem jelenik meg;

A film képes védeni a helyiséget az árvíz miatt.

 • Rugalmasság. A PVC anyag nyújthat, sőt védi a helyiséget az áradástól a felülről;
 • Vizuálisan bővítse ki a szobát. A fényvisszaverő képességgel rendelkező mennyezet lefedi a szobát. Ennek eredményeként a tér vizuálisan megnagyobbodott;
 • Nem szükséges a felület előkészítése. A telepítés elég gyorsan történik, piszkos és nedves munka nélkül;

A film lehetővé teszi, hogy díszítse a belső tér egy fényképes képet

 • Nagy design választék. A feszített vászon nemcsak a mennyezet díszítését teszi lehetővé bármilyen színben, hanem fényképet is díszít.

hátrányai:

 • Alacsony hőállóság. A PVC nem tolerálja a negatív hőmérsékleteket. Ezért ez a bevonat nem alkalmas időnként felmelegedett lakóházak számára.

Ezenkívül nem ellenáll a magas hőmérséklet magas fűtésének. Ezért a feszített mennyezetű fürdőszobában lévő világítást LED (energiatakarékos) lámpákkal kell végrehajtani. A hagyományos izzólámpákat is használhatja, de teljesítményük nem haladhatja meg a 40 wattot.

A feszített mennyezetű fürdőszobában lévő világítást kis mennyiségű hőenergiával kell ellátni

Meg kell mondanom, hogy a faburkolatok mentesek e hátránytól, de ritkán használják őket a fürdőszobákban. Részletesen elmondom róluk;

 • Csökkentse a szoba magasságát. Amint azt fentebb elmondtam, a vászont a mennyezettől távolabb nyújtják, ami kissé csökkenti a helyiség magasságát. Igaz, ezt a hiányosságot kompenzálja az a képesség, hogy vizuálisan bővítse a teret;
 • Könnyen szakad. A vászon képes 100 kg vízre 1 m2-enként ellenállni, de kemény, éles tárgyakkal könnyedén elszakad. Ezért óvatos hozzáállást igényel;

A vinilfilm könnyedén megszakad

 • A telepítés bonyolultsága. A PVC vászon felszerelése hőpisztoly használatát igényli. És még akkor is, ha rendelkezésre áll, a kezdő nem valószínű, hogy képes a telepítést maga elvégezni, mivel ez bizonyos készségeket igényel.

Telepítési utasítások stretch vinyl plafon meglehetősen bonyolult

Most önállóan becsülheti az összes előny és hátrányt, és eldöntheti magának, hogy használja-e ezt a mennyezeti anyagot a fürdőszobában, vagy sem.

Az újoncok gyakran érdeklődnek a fürdőszobai anyagok - szalag vagy álmennyezet - használatához. A tartószerkezet tartósabb és hőálló, de nem képes megvédeni az áradástól a felülről, ráadásul több helyet foglal el a helyiségben. Ezért önnek kell döntenie magának, a saját kívánsága alapján a kivitelezés és a kivitelezés szempontjából.

A tartó még tartósabb, de hátrányai vannak

A főbb árnyalatok a választás

Megtudtuk, hogy van-e feszített mennyezet a fürdőszobában. Igen, és sikeresen felhasználhatók bármelyik telephelyen. De innen van még egy kérdés - hogyan válasszuk ki ezt az anyagot?

A kiválasztás támogatása érdekében az alábbiakban két fő különbséget fogok tárgyalni:

Főbb anyagi különbségek

Web típus

A vászon típusától függően ez az anyag két típusból áll:

 • Film. A leggyakoribb lehetőség, amellyel a fentiekben említettem;

A szövött anyag nagy nedvességállósággal is rendelkezik

 • Ruhával. Ez egy szőtt anyag, amely mintázattal díszíthető. A polimer impregnálás miatt ez az anyag nem kevésbé nedvességálló, mint a film, ezért a teljesítmény szempontjából nagyon alkalmas a fürdőszobában való használatra.

Az ilyen bevonat azonban sokkal drágább, mint a PVC-ek. Ezenkívül az anyagnak természetesen nincs fényes felülete. De nem fél az alacsony és magas hőmérsékletektől.

Mint a film esetében, a bevonatot fényképészeti képpel díszíthetjük.

A szövetet további eszközök használata nélkül nyújtják. Ennek köszönhetően megteheti a telepítést.

A fotó - kiváló minőségű szövet mennyezet deskor

Költség. Az összehasonlításnál a leghíresebb gyártóktól származó fényes és szövetanyagok árait idézem:

Stretch mennyezet a fürdőszobában: az előnye és hátránya

A fürdőszoba, mint bármi más a házban, vonzónak kell lennie. A mai napig, a design, akkor különböző módszerek befejező, de stretch mennyezet érdemel különös figyelmet. Ezek a dizájnok nem csak vonzónak tűnnek, hanem egyszerűen telepíthetők és kényelmesek a mindennapi gondozásban. A színek és textúrák hatalmas választékának köszönhetően a feszített mennyezetek segítségével teljesen megváltoztathatja a fürdőszoba megjelenését. A szerkezetnek a saját kezével történő felszereléséhez elegendő kiválasztani a megfelelő szövetet, és alkalmazni egy speciális telepítési technológiát.

Különlegességek

A fürdőszobában elnyújtott mennyezet egy többfunkciós kialakítás, sok pozitív tulajdonsággal. Mivel ezt a szobát magas páratartalom jellemzi, a felületkezeléshez szükséges anyagnak vízállónak kell lennie. A padló és falak a fürdőszobában általában csempékkel vannak védve, a mennyezethez hasonlóan, a kialakításhoz lehetetlen festék és vakolat használata, amely végül összeomlik. Ezért a feszítőrendszerek a legjobb megoldásnak számítanak a fürdőszoba kialakításában, nem gyűjtik össze a port, nem ellenállnak a gomba reprodukciójának, és nem félnek a nedvességtől. Telepítheti ezeket a mennyezeteket és a WC-ben.

A szerkezet összeszerelése egy stretch szövetből áll, amely speciális szövetekkel vagy filmmel használható. A felület élettartamának meghosszabbítása érdekében tanácsos a film alapú film kiválasztása, praktikusabbak és ellenállnak a magas páratartalomnak. Először a profilkeretet készítik, majd a dekoratív kompozíciót fixálással rögzítik. A telepítés előtt meg kell mérni a helyiséget és el kell döntenie a tervezést.

A nyújtható mennyezetek mind a nagy, mind a kis helyiségekben gyönyörűek. Ugyanakkor, ha a fürdőszoba területe kicsi, akkor vizuálisan bővíthető, előnyben részesítve a fényes felületű festményeket. Az eredmény érdekes fényes játék lesz. Az 5 m2-nél kisebb méretű helyiségeknél a legjobb, ha egyetlen színű anyagot választanak, mintát; nagy szobák esetén ajánlott a felhős égbolt vagy a tengeri téma ábrázolása. Érdemes odafigyelni a szerkezet alakjára is, amely nem csak a tervezési stílus függvénye, hanem a szabad hely rendelkezésre állása is.

Előnyök és hátrányok

Stretch mennyezet nagyon népszerű a fürdőszoba belsejében. A széleskörű keresletet nem csak az esztétikai megjelenés magyarázza, hanem számos előnnyel is rendelkezik.

A legfontosabb előnyök az alábbiak.

 • Magas nedvességállóság. A telepítéshez használt film nem fél a víztől és megbízhatóan védi a szobát az áradástól a felülről. Ha árvíz történik, akkor 1 négyzet. m vászon akár 100 liter vízzel is képes ellenállni. A film egy nagy buborékgá változik, és a víz könnyedén leereszthető, lyukasztva.
 • Tartósság. Abban az esetben, ha a telepítés helyesen történik, a mennyezet megbízhatósága 15 évig tarthat. Ugyanakkor az évek során tökéletesnek fog tűnni.
 • Hatalmas lehetőség egy design létrehozására. A vásznok széles választékának köszönhetően beltéren matt és fényes felületet lehet választani, színes és szilárd anyagokat használva. A modern dekoráció során gyakran használják a minta és a fotónyomtatással ellátott stretch-mennyezeteket, kiemelten hangsúlyozzák a szoba stílusát, és a belső tér csúcspontjává válnak.

Kiválasztása szövet, stretch mennyezet a fürdőszobában, szedjük szét az előnyeit és hátrányait

Az alapok a megfelelő választás stretch mennyezet a fürdőszoba. Előnyei és hátrányai a szövet mennyezet. A mesterek ajánlásai a színkombináció kiválasztásánál, a feszítõszerkezet felszerelésén és a szövetrongálásokon.

A modern trend az, hogy olyan függesztett és feszítőszerkezeteket használjon, amelyek nem rendelkeznek ugyanolyan típusú műanyaggal, a beton merevsége és az arc nélküli gipszkarton, mint a szobák mennyezetfenntartására. És a fürdőszoba sem kivétel. De mielőtt az újonnan gyártott technológiákat előnyben részesítenék, érdemes eldönteni, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a textilszalagok mennyisége, és olvassa el azoknak a felhasználóknak az értékelését, akik ilyen szerkezetet telepítettek.

Szövet vagy PVC: Előnye és hátránya

A nyújtható mennyezet rugalmas és puha anyag, így még egy kis szoba alacsony falakkal rendelkezik, némi szelídséggel és további térfogattal. A legtöbb esetben ez az egyetlen lehetőség a nagy magasságkülönbségű felületek gyors kiegyenlítésére.

A textíliák gyártásához használt anyagok leggyakrabban PVC-fólia vagy szövetek, amelyek mindegyike saját előnye és hátránya.

PVC vászon

A nyújtható fólia mennyezetének sima szerkezete van. A matt felület nem öntött reflexiókat, és teljesen átadja az eredeti árnyalatot, míg a fényes felület a tükör visszaverődésének köszönhetően vizuálisan növeli a helyet.
A PVC film fő előnyei közé tartoznak a következők:

 • Gőz és víz ellenáll;
 • A szennyeződés egyszerű eltávolítása;
 • Az árvíz esetén gyorsan felépülő képesség;
 • Képesség rajzok alkalmazására és összetett kompozíciók létrehozására.

Telepítésük a film egy alumínium vagy műanyag zacskóban való nyújtása, és a helyiség speciális berendezések használatával történő fűtése kísér.

De a filmrétegek mechanikai károsodásnak vannak kitéve, és nem ellenállnak az alacsony hőmérsékleteknek. Azonban, amint azt a feszítőszerkezet tulajdonosainak véleménye is mutatja, a filmes vásznak csak tárgyakkal (simítóval, késsel) károsodhatnak. A kisebb tárgyak véletlenszerű lövése (például forgalmi dugók) nem károsítja a felületet.

Ezenkívül a termékek szélessége korlátozott, és ezért nagy rétegvastagság esetén varrni kell.

Fabric plafonok

A textilszálas mennyezetek gyártásának alapja a poliuretán keverékkel impregnált poliészter szövet, amelyet bevonó réteggel borítanak. Emiatt ugyanolyan víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a film-analógok. Ez lehetővé teszi számukra, hogy használják a fürdőszobák befejezésére anélkül, hogy aggódnának, hogy elveszítik vonzó megjelenésüket magas páratartalom mellett.

A főbb előnyök a szövet mennyezet

 • Ellenáll a mechanikai sérülésnek. A feszített vásznat nehezen károsíthatja véletlenül kipattanással vagy karcolással.
 • Nagy fagyállóság. Az alacsonyabb hőmérséklet -40 ° C, a felső + 80 ° C. Még a hőmérsékletkülönbség esetén is, a szövet vásznak nem repednek vagy deformálódnak.
 • Egyszerű fertőtlenítés. A speciális bevonat miatt a szövet antisztatikus tulajdonsággal rendelkezik, ezáltal minimálisra csökkenti a gondozási gondokat.
 • Hipoallergén. A ruhák gyártásához használt anyagok az emberi egészség szempontjából biztonságosak. A "lélegző" anyag szabad levegő mikrocirkulációt biztosít.

Az anyagvázak tagadhatatlan előnye, hogy méretük lehetővé teszi a zökkenőmentes telepítést. Pontosan feszített vászon ideális alapja a művészi festészetnek és a digitális fotónyomtatásnak. A polimer szövetre felvitt kép nem fakul a napfényben, és nem süllyed el idővel. Szükség esetén a vászonokat akár négyszer is lehet újrafesteni akril festékekkel.

Figyelem: vegye figyelembe, hogy a szövetek nem lehetnek fényes és tükrös textúrák. Csak matt felületet hoznak létre.

A mikroperforált szövetek javított hangszigeteléssel rendelkeznek. A szigeteléssel együtt (ugyanazok a habszivacsok) segítenek védeni a szomszédos zaj ellen.

Van-e hátránya?

A textilfestmények fő hátránya, hogy képtelenek megtartani a vizet. A szomszédok tetejéről való áradás esetén, egyszer a szövetszöveten, a víz minden bizonnyal áthatol a meglévő pórusokon a felszínre.

De ebben az esetben a szövetnek "biztonságos" a vízelem ellenállásának ideje. Forró víz esetén 6-8 óra, hideg - legfeljebb két napig. Ezzel a megoldással egy szakértőt be kell hívni a probléma megoldására. Ezért a fürdőszobában lévő mennyezeteket csak akkor szabad elhagyni, ha a fent említett szomszédok rendszeresen áradnak.

Egy másik hátrány a szövet festmények viszonylag magas költsége. De még a késztermékek alapos vizsgálatával is minden kétség eltűnik - megéri. A faburkolat különösen esztétikus. Meg tudják változtatni a tér vizuális érzékelését, átalakítva a helyiség elrendezés hátrányait.

Jellemzők beépítési feszültség szerkezet

A szövetszerkezet beépítésének legfontosabb jellemzője egy "tiszta" telepítés, amely nem foglal magában "nedves" eljárásokat, és nem igényel további helyiségek fűtését. A telepítés során egy bagett készítése tekinthető a leginkább "piszkos" folyamatnak, amely a mennyezet felületén rögzítve van.
Azonban, hogy a szövet nyújtható mennyezet, amelynek előnyei és hátrányai nagymértékben függenek a berendezés minőségétől, a lehető legrövidebb megjelenésűnek tűnik, fontos, hogy kövesse a telepítési technológiát.

A keretprofilhoz való csatlakozás elve egy ruhadarabhoz hasonlít, amely rögzíti és biztonságosan rögzíti a vászon széleit.

A textíliák szövetből történő felszerelése komplex geometriai kialakítású helyiségekben is elvégezhető. A vászonok megrendelésekor nem szükséges a terület pontos méreteinek milliméterre történő kiszámítása. Kis méretekkel. És a tökéletes feszítés és a textília egyenletes kiegyenlítése után távolítsa el a felesleget, éles késsel vágja le a széleket, és díszes mennyezeti lábazattal maszkolja azokat.

Tervező tervezési tippek

Napjainkban a nyújtható szövetek gyártói lehetőséget nyújtanak a mennyezet díszítésére bármilyen színben. De a színkombinációk csak bizonyos körülmények között megfelelőek. Ezért a paletta kiválasztásakor a formatervezés mesterei számos ajánlást kínálnak:

 1. Az alacsony falú helyiségben a padló jobb, ha sötét színeket, a mennyezetet pedig a legvilágosabb árnyalatokban készít. Hozzáadva a színeket a falakhoz, vizuálisan megnöveli a szoba magasságát.
 2. Az épületek aránytalanul magas falakkal rendelkeznek, épp ellenkezőleg, a mennyezet sötét árnyalatúak. A magasság vizuális csökkenésének hatására a helyiség nem tekinthető keskeny kútnak.
 3. Ha a fürdőszoba ablakai délre néznek, és sok napsütést engednek be, jobb, ha a mennyezetet "hideg" árnyalatokkal rendezik a tér harmonizálása érdekében. Ez lehet palackzöld, lila, türkiz.
 4. Ha az ablakok észak felé néznek, inkább a világos színeket ajánljuk. A napsütéses sárga vagy elnémított narancssárga mennyezet kényelmesebbé teszi a szobát, és nem hagyja, hogy elájuljon a természetes fény hiányától.

Kezelési útmutató

A szövetből készült ruhák, valamint a fürdőszobában lévő felületek rendszeres tisztításra szorulnak. De mivel az anyag a működés során nem alakul deformálódott és gyakorlatilag nem sül, az ápolás nem különbözik más típusú mennyezetek ellátásától.
A penge ecsettel vagy puha, súrolt száraz kefével tisztítható.

A puha fejpárral ellátott porszívó nagy segítség lehet ebben. A készülékkel való munkavégzéshez annak érdekében, hogy ne sérüljön a szövet, a porszívó teljesítménye minimális legyen, és a fúvóka kissé megérintse a kezelendő területet.
Nem rossz hordozható vászon és tisztítás nedves szivacs. Amint azt a vendéglátók véleménye is megmutatták, akik olyan textilszálas mennyezeteket telepítettek, a legalkalmasabbak a selyem- vagy mikroszálas szalvéták, amelyek nem hagyják el a villót.

Tipp: A vászon mosásához válasszon olyan szalvétákat, amelyek nem halványulnak ki, és nem jelölik ki a színt. A foltok és a fugázóanyagok megjelenésének elkerülése érdekében próbálja meg ne keményen nyomni, és ne dörzsölje többször egy szövetszalagot.

Nagy szennyeződés esetén az Ariel típusú porszappan oldat kiváló. De érdemes felkészülni arra, hogy szinte lehetetlen megszabadulni az elárasztás során kapott foltoktól. Ők "eszik" a vászon struktúrájába, és elhagyják a "válásokat".

A felület megfelelő időben történő tisztításával a web vonzó megjelenését megőrizheti, tökéletes állapotban tartva 15-25 évig.