Legfontosabb > Csapok

Melyik feszített mennyezet jobb a fürdőszobában

A fürdőszoba "boldog", egyenetlen mennyezetekkel, látható lemezdarabokkal és zsaluzatnyomokkal? A szomszédok felülről rendszeresen öntöttek be, arra kényszerítve őket, hogy sokkal gyakrabban végezzenek javításokat, mint szeretnénk? Szüksége van vizuálisan növelni a kis fürdőszoba magasságát? Mindezek a problémák egyetlen megoldás - stretch mennyezet a fürdőszobában.

A polimer szövedékből és a helyiség peremén rögzített hordozóprofilból álló kialakításnak több előnye van a befejeződés egyéb módszereivel szemben:

 • A telepítés sebessége és a munka előkészítő szakaszának hiánya, például a kiegyenlítő felületek, a festék vagy vakolat tisztítása, repedések beágyazása stb.

Ezenkívül a telepítési folyamat nem károsítja a szomszédos falakat, és nincs szükség a törmelékek eltávolítására.

 • Nedves környezetben ellenálló.
 • Higiénia és könnyű gondozás, antisztatikus tulajdonságok.
 • Megbízható védelem a szivárgás ellen.
 • Az elektromos vezetékek és egyéb műszaki kommunikáció elrejtése.
 • Számos dekoratív döntés, amely lehetővé teszi a technológia használatát bármilyen stílusban.

Ezenkívül a tartósságot a nyújtható mennyezetek előnyeinek tulajdonítják - átlagosan legalább 15 évig tartanak, fenntartva az eredeti megjelenést és a teljesítmény jellemzőit. Fontos, hogy válasszon egy kiváló minőségű vásznat, bízza a telepítést szakemberekkel, majd gondoskodjon az illetékes gondoskodásról.

Annak ellenére, hogy a technológia nyilvánvaló előnyei vannak, kételyek merülnek fel arról, hogy lehetséges-e álmennyezet létrehozása a fürdőszobában? Aggályok merülnek fel arra, hogy a szalag és a betonlap között megjelenik egy forma, amelyet nehéz felismerni és ezért időben eltávolítani.

Tipp: Az ilyen hibák elkerülése érdekében a szerelési fázis alatt gondoskodni kell a szellőzőberendezésről a feszített mennyezeten. A vászon alatt átfedő és szomszédos falakat antiszeptikus oldattal kezeljük - kívánatos ezt többször megtenni a hatás fokozása érdekében.

Ha a szerszám még mindig megjelenik, a szerkezetet leszerelik és az érintett felületeket megtisztítják. Ezután a ruhát egy korábbi helyen lehet létrehozni.

A feszültségű ezredek magas költsége és a szélességre vonatkozó korlátozások is utaltak hátrányaikra. És mégis ez a fürdőszobák egyik legjobb fajtája (lásd a fotót):

Melyik feszített mennyezetet választani a fürdőszobában

Nem minden finomanyag egyformán "jó" a fürdőszoba sajátos mikroklímáján. Ez a kijelentés a feszítő vászonokra vonatkozik. Két típusa van:

 • PVC filmből
 • szövet alapon (poliészter poliuretán impregnálással)

Az első lehetőség optimális a magas páratartalmú helyiségekben, a második pedig nagy korlátozások mellett alkalmazható: csak tágas szobákban, ahol jó természetes szellőzés van.

Stretch szövet mennyezet

Ezt a fajta szoknya klasszikus stílusban használatos belső térben. Feltétlenül mentes a szép textúrájú fényes festményektől, amelyek nyilvánvalóan nem különböznek a hagyományos vakolattól. Többször festettek, fotónyomtatással díszítettek vagy kézzel festettek. Stretch mennyezetek egy minta nem rosszabb, mint a valódi freskók.

Szövetek ruhadarabjai:

 • nagy szélesség (legfeljebb 5 m), amely lehetővé teszi a helyiségek egy lapáttal való fedezését további csatlakozások nélkül;
 • a könnyű telepítés - ellentétben a PVC-analógokkal, nem igényel szakemberek és speciális berendezések segítségét;
 • szilárdság, mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás;
 • alacsony vagy magas hőmérsékleten való védettség;
 • levegő és gőzáteresztő képesség, hogy a gomba és a penész ne alakulhasson fel a mennyezeten;
 • környezetbarát;

Hátrányok, ha a fürdőszobáról beszélünk:

 • a textil ruhák nem védik az árvíz esetén: nagy mennyiségű vízzel nem csak elkezdenek hagyni, de deformálódás nélkül is deformálódnak;
 • ilyen mennyezetet nagyon nehéz tisztítani a vízkőből és a spray-k nyomaiban;
 • magas ár, ami ebben az esetben indokolatlan, mert a szövet tartósabb lesz a vinilnél.

Fabric stretch mennyezet a fürdőszobában, fotó:

Melyik feszített mennyezet jobb a fürdőszobában?

A fürdőszoba egy olyan hely, ahol minden aggodalmat el kell mosni egy kemény nap után. Azt akarom, hogy a belső tér szépen kinézzen és segítsen kikapcsolódni. Azonban a szoba jellege miatt nem szabad megfeledkezni a racionalitásról - a javítás során felhasznált összes anyagot jól el kell viselni a nedvesség és a hőmérséklet változásai.

Stretch mennyezetek lehet a legjobb megoldás, amikor tervezik a mennyezet a fürdőszobában. Az interneten széles körben elterjedt fotók és videók adnak egy ötletet a tervezési lehetőségek sokaságáról.

Könnyen telepíthető, olcsó és könnyen karbantartható, kemény környezetben is jól működik (többet a fürdőszobában lévő felfüggesztett mennyezet előnyeiről és hátrányairól).

A boltokban lévő plafon mennyezeti bevonatának szinte korlátlan választéka: a különböző színek és textúrák lehetővé teszik bármilyen bevonat létrehozását. Azonban számos olyan szabályt kell követni, amelyet a mennyezet felállításakor a fürdőszobában kell végrehajtani.

Fényes vagy matt?

A fürdőszobának egy sztring mennyezetének kiválasztása mellett ne felejtsük el, hogy sokan határozzák meg a textúrát. A fényes fényes vagy elegáns matt matrac drámaian különbözhet ugyanolyan árnyékkal.

Fényes stretch szövet egy kis fürdőszobában. Képes fényt tükrözni, vizuálisan megnöveli a szobát és felemeli a mennyezetet. Azonban, ha megválasztja a fényes felületet, akkor óvatosnak kell lennie a világítással - helytelenül helyezett fények tükröződnek a mennyezetről és a vakító fényről.

Egy másik árnyalat, amelyet érdemes megfontolni. A fényes mennyezeten minden válás észrevehetőbb lesz, és akkor jobb, ha speciális eszközzel kezeljük, amely megakadályozza a kondenzátum képződését.

Az előnyök mellett a szoba látványos kinézetén kívül meg lehet jegyezni a látványos megjelenést. A világos fényes mennyezet minden fürdőszobában gyönyörűvé válik, és a különböző árnyalatok lehetővé teszik a megfelelő szín kiválasztását.

A strukturált fényes mennyezetek is jól néz ki - a felhasznált minták lehetővé teszik a fából készült, kő vagy fém mennyezet textúráját. Érdemes azonban óvatosnak lenni: a mennyezet nem illeszkedik a belső térbe. Próbáljon meg kísérletezni a fényes felület kiválasztásával, hogy vizuális hatást érjen el.

A matt plafonok nem különböznek az ilyen ár- és textúrák sokféleségében, de sokkal olcsóbbak. Ez a vászon jól illik egy elegáns, klasszikus stílusú fürdőszobába.

Az átlátszatlan mennyezetek gondozásánál saját árnyalatai vannak - a vászon felépítése miatt gondosabb feldolgozást igényelnek. Próbáljon olyan eszközt választani, amely nem hagy foltokat és foltokat - ebben az esetben a mennyezet tökéletesnek tűnik.

A matt stretch szövet másik előnye, hogy kompatibilis a részletekkel. Nehéz olyan díszítő elemeket választani, amelyek egy fényes mennyezettel kombinálódnak, és egyidejűleg nem tűnnek durvának. A fagyos mennyezet esetében a probléma sokkal könnyebb.

Ráadásul a világos matt felületű mennyezetek világos és szelíd fürdőszobát adnak a szobának, drágának és elegánsnak tűnnek.

Azonban ez a fajta struktúra nem rendelkezik különösebb előnyökkel - válasszon, az ízlésedre támaszkodva.

Színes megoldások

A fürdőszoba tervezésének színe nem csak esztétikai érték. A megfelelő színes megoldás vizuálisan megnöveli a fürdőszoba területét, hogy elérje a kívánt tervezési hatást.

Az árnyékot nyújtó mennyezet megválasztása során több alapelvet kell vezérelnie:

 • Ne felejtsük el, hogy a vászon árnyalata vizuálisan felemeli a mennyezetet, sötét matt, éppen ellenkezőleg, alacsonyabb.
 • Kombinálja a színeket úgy, hogy azok a fő fürdőszobai belsővel legyenek összeillesztve.
 • A megvilágítás megváltoztathatja a végső árnyalatot, ezért a lámpatestek tervezésénél figyelembe kell venni ezt a tényezőt.
 • Ne próbáljon össze több mint három színt - egy ilyen mennyezet durva és gumik szemébe néz.

Ha már választotta a csempe a falak, a vízvezeték és egyéb fürdőszoba belső részei, könnyű lesz kiválasztani a mennyezet színét.

Például, vásároljon feszített vásznat, hogy illeszkedjen a csempe. Azonban ugyanazok az árnyalatok vizuálisan csökkenthetik a szobát, és egy ilyen kép unalmas lesz. Ha egyetlen skálán akarsz állni, játssz az árnyalatokkal - a mennyezetet kissé könnyebbé tedd a falaknál. Ebben az esetben levegőt ad hozzá a térhez, és elegáns képet ad.

Kipróbálhatja a kontrasztos színeket. Ha nem vagy ellentétes a fényes döntésekkel - ez az opció lehet ízlése szerint: például piros csempe és kék mennyezet. Ez a design megoldás nagyon frissnek tűnik, de fennáll annak a veszélye, hogy egy ideig elfáradsz.

Ha a csempe friezei ellentétesek egymással, akkor válassza a mennyezetet a friezeik színében. A kontrasztok játéka frissességet és színt ad hozzá a fürdőszobához, de ez nem fog kifeszíteni a szemét.

A következő tulajdonság a tervezési gondolat újdonságaként jelenik meg: próbálja díszíteni a falakat és a padlót puha, világos árnyalatokban. Világos, például piros vagy narancssárga vízvezeték szerelést telepítsen. Stretch a mennyezet a fürdőszoba díszítik a hang a vízvezeték. A fényes és szokatlan döntés természetesen nagyon elegáns és kifinomultnak tűnik.

Egy másik eredeti megoldás a mennyezet színének kiválasztása, amely megfelel a tartozékoknak és a törölközőknek. Ez bizonyos gondosságot igényel, de nagyon szokatlan és drága. A figyelem még az ilyen gyengeségekre is, biztosan egy szokatlanul érdekes belső teret fog teremteni.

Természetesen ezek általános iránymutatások, amelyek nem szükségesek követni. Figyelembe véve a színegyensúly alapvető szabályait, kiválaszthatja a kívánt árnyalatot, az ízlésére összpontosítva.

Egyszintes vagy többszintű mennyezet?

Két- és többszintű stretch mennyezetek kétségtelenül nagyon stílusosak. Használhatnám azonban a fürdőszobában?

Ha van egy kis fürdőszobája a lakásodban vagy a házadban, jobb, ha tartózkodsz a többszintű épületektől. Jelentősen csökkentik a mennyezet szintjét vizuálisan, elrejtve a szoba már nem elegendő vizuális térfogatát.

Kivétel: ha a kád kis méretű, de magas mennyezettel rendelkezik, érdemes megpróbálni. Ebben az esetben a kétszintes mennyezetek segítenek a helyiség magasságának és területének kontrasztjának vizuális kiegyenlítésében.

Az egyszintű mennyezet elegánsnak, tisztának és drágának tűnik, ezért ne hagyja figyelmen kívül ezt a lehetőséget. A megfelelően kiválasztott színekkel és a pontos háttérvilágítással nem rosszabb, mint a többszintű.

Ha a fürdőszobai felvétel megengedi, kísérletezzen többszintű mennyezettel. Magasságkülönbségeket hozhat létre a zónázáshoz, a vízvezeték-összpontosításra, vagy egyszerűen létrehozhat egy dekoratív installációt a mennyezeten.

Képzeld el, mennyire kellemes lesz a meleg fürdőzés, ha élvezed egy sziklás ég alatt, fényes felhők alatt, vagy figyeled a tenger mélységét fölötted?

A többszintű mennyezetek lehetővé teszik, hogy egy háromdimenziós képet készítsen, amely nagyon stílusosnak tűnik. Azonban, egyszintes feszített vásznon, ezt a hatást elérheti.

Mindazonáltal javasoljuk, hogy elkerüljék a több mint háromszintes mennyezetet - azzal a kivétellel, hogy a fürdőszobája valóban kiemelkedő méretű.

Az egyszintes felfüggesztett mennyezet felfüggesztett szerkezetekkel is szokatlan lesz.

Spectacular recepció: Használjon egy függesztett szerkezetet a benne lévő izzókkal. Egy ilyen mennyezet kemény munkát igényel, de az eredmény kétségtelenül minden erőfeszítést megtesz.

A design lehetőségek a fürdőszobában mennyezetet nyújtanak

Mint már említettük, a textúrák és a színek változatossága közötti különbség gyakorlatilag nem korlátozza a feszített mennyezet kialakításának választékát. Számos eredeti lehetőséget választottunk Önnek, melyeket meg lehet újítani magának, vagy miután tanulmányozta a fő gondolatát, hogy hozzon létre valamit a sajátjától.

Eredetileg a fürdőszoba kialakításában fekete fényes mennyezet jelenik meg spot világítással. Ez létrehozza az éjszakai égbolt hatását. Ez az opció nem alkalmas alacsony mennyezetű fürdőre.

Általánosságban elmondható, hogy a fekete kialakítás a fürdőszobában meglehetősen látványos eszköz, különösen a fehér vízvezetékekkel együtt.

Az extravagáns megoldások rajongói kipróbálhatják a kétszintes feszített mennyezeteket, amelyeknek színes elemei vannak. Jobb, ha a színek megismétlik a falak árnyékát és a vízvezetéket: akkor, amikor a külső fényerő nem fogja létrehozni a sokszínűség hatását. Javasoljuk, hogy konzultáljon a tervezővel a harmonikus belső kialakítás érdekében.

Stretch mennyezetek nyomtatott rájuk is néz ki szép. Ezek a vásznak drágábbak, mint a monokromatikusak, de nem vitatható, hogy nagyon stílusosnak tűnnek.

Válasszon egy mintát a teljes mennyezethez, hogy illeszkedjen az egész belső térbe, vagy korlátozza magát egy kis kontrasztbetéthez - minden esetben egy ilyen mennyezetet nem hagynak figyelmen kívül.

Ha színes színek nélkül szeretne élni, próbálja meg az "alakú bevonatot". A speciálisan alkalmazott nyomtatás hullámokat, kialakított tömörítésű burkolatot, porózus szerkezetet imitál. Ez az opció sokkal inkább visszatartott képeket jelenít meg, de stílusosnak és szokatlannak tűnik. A legfontosabb dolog - a megfelelő árnyék kiválasztása.

Használhatja a klasszikus technikákat a fürdőszoba kialakításában. A nagyon világos mennyezet vékony sötét fényes csíkkal nagyon elegánsnak tűnhet.

Ezzel a technikával vizuálisan bővíti a fürdőszobát, és helyet ad hozzá. Ha szereted a tervezési technikákat két árnyalat használatával, de nem szeretnél élénk színeket - próbáld ki a feszített mennyezet ilyen típusú designját.

Ha a szoba magassága lehetővé teszi, akkor próbáljon meg egy kétszintes feszített mennyezetet tetszőleges formájú betétekkel. Itt a képzelete gyakorlatilag korlátlan. A mennyezeti fogadások egységesek lehetnek, vagy véletlenszerűen szétszórhatók vagy zónákba rendezhetők. Lehetséges egy nagy betét a fürdő felett is - mindez az ízlésedtől függ.

Ebben az esetben a nyomtatott vagy egyszerűen kontrasztos elemek használata nagyon kívánatos - a mennyezet drága és stílusos lesz.

Ne hagyja figyelmen kívül a dekorációs elemeket: fém- és üvegbetéteket, tükröket, alaplapokat és szegélyeket. Ez a díszítés segíteni fogja a mennyezet eredetiségét és ugyanakkor teljes.

Tervező trükk: egy tükör, amely imitálja a fürdőszoba alakját, éppen fölött, nagyon hatásosnak tűnik. Ez a technika azonban nem mindenki számára.

Mindenesetre ne felejtsük el, hogy a felfüggesztett mennyezetek cikkében szereplő fotók csak iránymutatások. Mindig beállíthatja az összes elképzelést saját maga számára, hogy elkészíthesse saját tökéletes fürdőszoba kialakítását.

Csináljon a fürdőszobában feszített mennyezet: tippek mesterek

Napjainkban senki sem kétszik, vajon lehetséges-e felfüggesztett mennyezetet készíteni a fürdőben. A matt vagy fényes vásznok telepítése a legkorszerűbb módszer a modern felújítások realitásának megtervezésére. A kérdés inkább az, hogy milyen mennyezetet kell tenni a fürdőszobában.

Mi okozta a kereslet a stretch mennyezet

A feszített mennyezet felszerelése a leggyorsabb módja a szoba átalakításának. A kiválasztott web telepítése és a szintek konfigurálása legfeljebb néhány órát vesz igénybe. Ennek eredményeként a tulajdonos olyan felületet kap, amely megfelel a lakó- és irodaterület összes követelményének. A következő előnyök tagadhatatlanok:

 • esztétikai fellebbezés;
 • a szoba modern kialakítása;
 • tartósság.

Ami a fürdőszobában felfüggesztett mennyezet felállítását illeti, a szakértők egyértelműen válaszolnak: igen. A telepítők napi megrendeléseket végeznek az ilyen típusú munkákhoz. A földesúr számára az egyetlen nehézség ebben a kérdésben a vászon megfelelő választása. Ez a megjelenés és tartósság függvénye.

Festmények típusai

A fürdőszobában a befejező anyag kiválasztásának fő kritériuma nedvességállóság. A követelmény a rendszeresen növekvő páratartalomnak köszönhető. Minden gyártó feszítő vásznatípusai nem higroszkópikusak, ezért alkalmasak a túlzott nedvességet igénylő körülmények között való alkalmazásra.

A befejező anyagokat több paraméter alapján osztályozzák:

 • megjelenés;
 • termelési anyag;
 • geometrikus méretű vászonok.

Az első kritérium szerint kétféle feszített mennyezetet különböztetünk meg:

Anyagtípus szerint:

A szövetek geometriai méretei megkövetelik a telepítésük módját. Ennek a paraméternek megfelelően kétféle mennyezetet különböztetünk meg:

Melyik feszített mennyezet jobb a fürdőszobában, attól függ, hogy a szoba stílusa milyen stílusban készült. Minden szövetnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

glossza

A fényvisszaverő és tükröző hatású textíliák egyetlen típusa fényes. A felsorolt ​​tulajdonságokat a film - polivinil-klorid film előállításához felhasznált anyag típusa határozza meg. Ez egy szintetikus termék, melyet különböző kémiai összetevőkből készítenek. Ezért a PVC anyagok környezetbiztonsága nemcsak kétséges, de lehetetlen.

Minden fényes film, függetlenül a gyártóktól, káros anyagokat bocsát ki a környező térbe. De egyesek többet, mások - kisebb mértékben. Az orosz piacon vannak vásznak a következő jellemzőkkel:

 • vastagsága 0,15-0,35 mm;
 • szélesség - 250-500 cm;
 • maximális megengedett terhelés a résen - 90 kg / m2.

Annak érdekében, hogy a feszített mennyezet a fürdőben legyen, akkor a legkisebb szélességű, 2,5 méteres filmet választhatja.

A mennyezet behelyezése után a fürdőkád átalakul. Megtalálja a modern és elegáns megjelenést. A fényezés egy csempe és egy belső tér finomítását hangsúlyozza.

Matek vászon

Az átlátszatlan ruhák filmek és szövetek lehetnek. Az anyag textúrájától függően sima vagy mintás felülete van, amelyet a váz szerkezetében kialakított kiemelkedések és mélyedések alkotnak. Csíkos álmennyezet a fürdőszobában - a hagyományos választás azok számára, akik inkább a klasszikus megoldások a dekoráció és a belső.

A PVC-szövetek és a fényes filmek előnyei:

 • egyenletes és csendes világítást biztosít;
 • a szoba kialakítása "meleg" és kényelmesebb lesz;
 • hozzon létre egy harmonikus és békés légkört.

Ha kétségei merülnek fel arról, hogy a fürdőszobában textilszövetből készült stretch mennyezet készül-e, akkor a tervező tippjei eloszlatják őket. A textúrázott matt felületek a leginkább dekoratívak. Nagyszerűek a csempe számára a nyugtató pasztell színekben. Leginkább harmonikusan csempével kombinálva, "a szövet alatt". Ezért nincs kétség afelől, hogy a fürdőben használható textilfilmekből készült szalagfödém használható. Tudod. Fabric - a legkényelmesebb és bemutatható. De saját "mínuszokkal" rendelkeznek.

 1. A felület csak matt.
 2. A fotónyomtatás nem olyan világos és tiszta, mint fényes.
 3. Hosszú vízzel való érintkezés esetén nedvesedés és csöpögés léphet fel.
 4. Nem alkalmas két- és háromszintű mennyezetek felszerelésére.

Hátrányok és előnyök a stretch mennyezetek a fürdőszobában

Mint bármely más burkolóanyag, a feszítő vászon saját "profik" és "hátrányai". Továbbá ezeknek az anyagoknak az előnyei sokkal nagyobbak.

A felsorolt ​​előnyök közül:

 • rugalmasság, leginkább a matt és fényes PVC filmekben;
 • nedvességállóság;
 • gyors telepítés;
 • karbantarthatóság;
 • képes ellenállni az elárasztásnak felülről és jelentős mennyiségű vizet tartani.

Egyes felhasználók szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a feszített vásznak hajlottak és hullámzanak a rajzok hatása alatt. Ez a mennyezet helytelen beszerelésének köszönhető. A légáramlás hiánya jelentős hátrányt jelent ezeknek az anyagoknak.

Ebben a tekintetben szükség van szellőzőnyílások telepítésére, amelyek csökkentik a felület esztétikáját. A standard szellőztető készülék a következő:

 • két sarkon átlósan helyezkednek el;
 • állítsák be őket dekoratív rácsok.

Így létrejön a levegőcsere a helyiség és a felső felső és a feszített mennyezet közötti tér között. Ez az egyetlen módja annak, hogy megszüntessük a feszített háló vibrációit.

A fényes filmek a verejtékezés hátrányát jelentik a forró gőz hatására. Továbbá a szoba hűtése után a nedvesség kondenzálódik, és a gravitáció hatására csökken. Így lehetséges, hogy különös cseppek a mennyezetről. De ez csak a nagy területeken figyelhető meg, és a fürdő fűtése és hűtése gyakori váltakozása következik be.

Hogyan válasszuk ki a színt és a stílust

A tervezők véleménye egyértelmű: a kis méretű fürdőszobákban a sima színek a legelőnyösebbek. Egy kis helyiségben bármilyen világos dekoráció diszharmóniát hozhat. A mennyezet nem olyan gyakran fordít figyelmet a falakra. De be kell építeni és hangsúlyozni kell a helyiség kialakítását. Ez a legjobban pontosan monoton filmeket készít.

Színválasztás

A színes és dekoratív megoldások vászonjai rendkívül szélesek. Ez igaz a fényes és matt filmekre és szövetekre. Alapvetően a mennyezet színét választják, két lehetőségre összpontosítva:

 • belső vagy befejező anyag hangszínében;
 • ezzel ellentétben.

Van egy harmadik, semleges lehetőség, amely megfelel a szoba dekoráció bármely stílusának és színes megoldásának. Ezek fehérek és textil ruhák, átlátszatlan és fényes. Ez az irodai és nyilvános terek standard választéka. A fehér több pozícióban nyer:

 • növeli a természetes vagy mesterséges világítás intenzitását;
 • nyugodt légkört biztosít;
 • minimálisra csökkenti a fali dekoráció hibáit.

A fürdőszobában lévő fehér feszített mennyezet tökéletesen ötvözött a kerámiával és a szaniter felszerelésekkel. Ha kétségei vannak a színválasztással kapcsolatban, maradhat ezen a döntésben.

Az elegáns design hangsúlyozza a fekete feszített mennyezetet, a fürdőszoba pedig ultramodern. De ez a választás csak akkor lehetséges, ha fekete a dekoráció és a szoba díszítése. A kontrasztos hangok a laconikus hi-tech stílusban rejlenek.

A megvilágítás megválasztása

A befejező és néző munkák tervezési szakaszában felmerül az elkerülhetetlen kérdés: a fürdőszobában lévő mennyezetek kiterjedését erős fényekkel lehet díszíteni, melyeket és milyen mennyiségben. A hibák elkerülése végett két szabály vezérli őket.

 1. A filmes vászon kevésbé erőteljes lámpákat állít elő, mint a szövetben. Ez annak köszönhető, hogy az előbbiek kevésbé ellenállnak a hőnek, és hővel deformálódhatnak.
 2. Biztonságosan telepíthető a fürdőszobában háromféle típusú világítóberendezés: energiatakarékos, LED, halogén.

Felfüggesztett mennyezetek beépítése a fürdőszobába

A feszítőruhák felszerelése kétféleképpen történik:

Leggyakrabban először használják, mivel alkalmas bármilyen vászon felszerelésére. A klipek segítségével csak a szövet filmeket húzzák meg. A Harpoon módszer a legegyszerűbb és leggyorsabb telepítést biztosítja, kiküszöböli a vásznat. Ez a módszer a legjobb választás a kis helyiségeknek, amelyek magukban foglalják a fürdőszobákat és a szanitereket.

A fürdőszobában egy feszített mennyezet felszerelése csak egy dolog: a gyakran felmerülő igény az útmutatók közvetlenül a csempere történő felszerelésére. Ebben az esetben kerámia lyukakat kell fúrni, amelyek a repedésekhez vagy a forgácsok kialakulásához vezethetnek.

Az ilyen munka megköveteli, hogy a mester bizonyos készségeket, speciális eszközöket és eszközöket tartalmazzon. Ebben a tekintetben az útmutatók elhelyezése a burkolólapon a tulajdonosnak a falaknál nagyobb költséggel jár.

Ellenkező esetben a feszítő törlőruhák beépítésének munkája a fürdőszobában nem különbözik a más helyiségekhez hasonló folyamatoktól. A Harpoon technológia egyszerű és több szakaszból áll.

 1. Keresztmetszetek jelennek meg, jelezve a jövőben a mennyezetet a falakon. Használjon szintet vagy buborékszintet horgolt zsinórral.
 2. A jelölési vonalak mentén szereljük fel a vezetőket, rögzítsük azokat a falakra a tüskés köröm használatával.
 3. Ha van függőleges csővezeték (víz vagy gáz), akkor a vágólap megfelelő helyén a kívánt átmérőjű lyukat kivágják és megerősítik egy műanyag gyűrű ragasztásával.
 4. Jelzőlámpák lámpatestekhez és függönyökhöz (kárpitok, álmennyezetek).
 5. A ruhadarabokat a vászon sarokpontjaiba rögzítik, és a helyiségek megfelelő helyiségeiben a filmeket a vezetőkön rögzítik.
 6. Megakadályozzák a levegő belépését a szobába, az ablakokat és az ajtókat műanyag burkolattal.
 7. Szereljen fel egy hőpisztolyt, kapcsolja be és melegítse a helyiség hőmérsékletét +70 ° C-ra.
 8. Speciális eszközök segítségével töltse be a vászon széleit az útmutatókban.
 9. Szereljen fel világítótesteket.

A mennyezet behelyezése után a fürdőszobát fokozatosan lehűtik. Nyissa ki az ajtót és végezzen levegőt. Ezután folytassa a mennyezet határvonalának korábban kijelölt módszerének kialakítását.

Tippek a fürdőszobák lefedettségének kiválasztásához

Amikor kiválasztja a textília textúráját és színét a fürdőszobában lévő mennyezethez, ne célszerű csak a tervezési tippekre összpontosítani. Nem kevésbé fontos a pszichológusok ajánlása. Szerintük több kiválasztási kritérium is létezik.

 1. Egy kis szobában nem sok fényes színű akcentus létezik. Szellemi fáradtságot és érzelmi kényelmetlenséget okozhatnak.
 2. Amikor fotónyomtatást választanak, vagy mintákat (beleértve a perforáltakat is), nagyméretű, egyértelműen meghatározott dekorációs elemeket kívánunk.
 3. A fürdőszobában tilos a mennyezet túlterhelése. Itt az egyszintű monofonikus konstrukciók a legmegfelelőbbek.

Fontos kiválasztani a megfelelő szövet gyártóját. Az orosz piacon a német, a belga és a kínai vállalatok termékei a legszélesebb körben képviseltetik magukat. Az első a legjobbak hírnevével bír. A belga csak alig volt rosszabb a rangsorban. A leginkább olcsó és népszerű - kínai filmek, matt és fényes.

A kínai gyártók rongyainak rossz minőségű minősítése nem mindig felel meg a valóságnak. Az ebbe a kategóriába tartozó termékek között tisztességes és megbízható. Megkülönböztethetők az anyag és a felszerelés meglehetősen magas árával.

Hasznos videó

Ezután nézze meg a videót a fürdőszobai stretch mennyezetek tervezési ötleteivel:

Stretch ceiling - népszerű megoldás a fürdőszoba és a WC tervezéséhez. Ha közeledik a vászon színének és textúrájának megválasztásához, látványos és tartós bevonatot kaphat.

(2 értékelés, átlag: 5,00 az 5-ből)