Legfontosabb > Dekoráció

Válassza ki és telepítse a csapot higiénikus zuhannyal (öntöződoboz) a WC-hez

A higiénés kultúra ugrásszerűen fejlődik. A "tisztaság az egészség garanciája" mindig releváns. Az ember mindig tisztán tartja a testét. A WC-vel közvetlen közelében telepített higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelep cserélheti ki a teljes bidét.

A higiénikus zuhany pozitív tulajdonságai

Úgy gondolják, hogy a lélek látogatása túl gyakran okoz annyi kárt, mint elhanyagolni. A bőr folyamatosan szenved a szappantermékek (samponok, zuhanyzselegek, szappanok) folyamatos expozíciójától. Ez kiszárad, és érzékenyebbé válik a különböző ingerekre. Ezért az európaiak a mindennapi élet legfontosabb elemei közé soroltak egy bidé tálat.

A modern apartmanok elrendezése hazánkban lehetővé teszi bármilyen típusú egészségügyi berendezés felszerelését. Az európai típusú lakóépületek fürdőszobái meglehetősen tágasak. De hogyan kell lakói az épületek "szovjet" típusú? A személyes higiéniát kedvelők számára ezenkívül kiút is van: egy keverő felszerelése, higiénikus öntöződoboz, vagy egy integrált bidé funkcióval ellátott WC-tálca.

Leggyakrabban a lakás "Hruscsov" megtalálja, hogy higiénikus zuhany. Az ilyen népszerűség több ponton következik be, amelyek megkülönböztetik azt a helyhez kötött bidétől:

 1. Nem sok hely van. A bidé tálca körülbelül egy méter szabad helyet foglal el, és kis apartmanokban ez egy nagy luxus.

Ezenkívül a keverők gyártóinak széles körű tervezési megoldásai lehetővé teszik, hogy a retro-hi-tech technológiához bármilyen higiénikus zuhanyozást válasszon.

WC-k bidé funkcióval

[Yad2]
A helytakarékosság érdekében a szaniter kerámiák gyártói gyártották a tömörítéseket egy bidé funkcióval. Ezzel elkerülhető a higiénikus tálca felszerelése, de bizonyos jellemzőkkel és telepítési nehézségekkel jár.

Az integrált higiénikus öntözéssel ellátott toalettek sokkal összetettebb mechanizmussal rendelkezhetnek, mint a hagyományos tömítések. Néhány közülük vannak behúzható vízellátó fúvókák és gombok, amelyek aktiválják őket. Egy kicsit könnyebb - a kiosztott cső a fúvókákkal, amelyek az exponálógomb megnyomására működnek.

A beépített bidével felszerelt vízvezeték-szerelvény azt jelenti, hogy hideg és forró vízhez csatlakoznak. Természetesen csak hideg vízzel tehetjük meg, de a maximális kényelem hatását akkor érhetjük el, ha ilyen eszközt használunk?

A haladás nem áll meg. Az egyszerű szivattyúk között nagyon szokatlan tervek találhatók. Ez magában foglalja a WC-fedelet beépített keverővel higiénikus célokra. Ezek az ülések hajszárítóval és vezérlőegységgel is felszereltek. Az ilyen termékek árai önmagukért beszélnek, de elengedhetetlen eszköz lehet a fogyatékkal élők számára.

Tipp A komplex vízvezeték szerelvények kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a bevált márkákat, amelyek garantálják a termék minőségét.

A beépített bidével, hajszárítóval és egyéb előnyökkel járó vízvezetékek fő hátránya a termék nagyon magas költsége. De nem hasonlítható össze az ilyen készülékek kényelmével.

Különféle higiéniai rendszerek a WC-hez

A higiénikus zuhanyzóval ellátott, fürdőszobával ellátott rendszerek közül számos fő típus létezik:

Fali zuhany

A legáltalánosabb berendezés egy mini bidé. A rendszer 4 fő összetevőt tartalmaz:

 • mixer;
 • zuhanycső;
 • öntöződoboz;
 • falra szerelhető.

A keverőt rendszerint a "bidé és zuhanyfülkék" jelzéssel látják el. A kád feltöltésére és az üzembe helyezésre nincsenek kifúvók, a víz közvetlenül a zuhanyrendszerbe kerül. A keverő beépítésének elve szerint az ilyen típusú mini-bidé 2 további alfajra bontható:

 • egy beépített keverővel, ha a fal felszínén csak egy joystick van a vízellátás szabályozásához és egy külön kimenet a bidé tömlőhöz;
 • nyitott típusú keverővel - egy csomó keverő-tömlő-öntöző kanna nyílt térben.

Bidé a WC-vel

Egész ritka rendszer. Ez egy telepítés közvetlenül a WC-tálra szerelve. A szupermarketekben lévő keverők választékában, teljes készletben:

 • platform a keverő felszereléséhez, öntartó szerelvénnyel ellátva;
 • mixer;
 • zuhanycső;
 • zuhanyzó öntözés;
 • ága csövek meleg és hideg víz ellátásához.

A keverő hasonlít a mosdókagylók modelljéhez. A különbség a kifolyó. A terméknek a mosogatóba való belépése helyett egy szálas csatlakozással kell rendelkeznie. A telepítés során higiénikus zuhanás történik.

Kombinált mosdókagyló

Az ilyen rendszer közös a kombinált fürdőszobában. A mosdóba szerelt csaptelep további csapokkal rendelkezik, amely összeköti a mini bidées zuhanytálcával. Az elágazó cső a termék alján található, a vízellátó tömlők közvetlen közelében. Néha a gyártó a keverőt egy speciális adapterrel egészíti ki, egy tee formájában. Csavarja a kifolyócsőre, és egy zuhanycső van a kiegészítő lyukra szerelve.

A higiénikus zuhanyrendszer kiválasztásakor minden részletre kell gondolni. Ha a fürdőszobában végzett javítás már befejeződött, és a felhasználó úgy döntött, hogy beépített keverővel ellátott mini-bidettel rendelkezik, akkor fel kell ismernie, hogy le kell szedni azt a területet, ahol a szerelés elvégzésére kerül sor. Ebben az esetben a legjobb megoldás egy nyitott keverő kiadása.

Bizonyos esetekben a kis fürdőszoba fel van szerelve egy kis mosdóval, melynek szélessége nem haladja meg a 45 cm-t, a legkényelmesebb a WC-tál fölé helyezett sarokmosó. Ez a trükk nem csak egy mini-bidé rendszert tartalmazó keverőt telepít, hanem más higiéniai eljárások elvégzésére is lehetőséget kínál.

Bidé öntöződoboz funkcionális jellemzői

Sokan nem látják a különbséget a zuhanyfejek és a mini bidé között. Ellentétben a zuhany prototípusával, a higiéniai öntözés számos tervezési jellemzővel rendelkezik.

 1. Kisebb méretek. Mert a "mini" láthatatlan és kevésbé nehézkes.
 2. A fúvókák száma. A zuhanyfej kényelmes, mivel számos olyan fúvókával van ellátva, amelyeken keresztül víz jut. Minél nagyobb a munkaterület, annál kényelmesebb zuhanyozni. Higiénikus öntözési kannában ez az összeg elfogadható minimumra csökken. A fúvókák vékonyabbak, ami minimális vízpermetet biztosít a használat során.

Fontos! Szigorúan nem javasolt a higiéniás rendszer nyomás alatt tartása. Ez különösen káros az öntöző kannában. Számos szelep és csatlakozórendszer nem képes ellenállni az állandó nyomásnak, és a termék meghibásodik. Használat után kapcsolja ki a vizet keverővel vagy egyéb zárszerkezettel.

A keverő beépítése higiénikus öntöződobozba a mosogatón

Ez a fajta munka nem különbözik a hagyományos mosdócsap telepítésétől. Különleges nehézségek nem lehetnek, ha követi az algoritmust az akciók végrehajtásához. Saját telepítés lehetséges. Ehhez szükségünk van:

 • keverő, kiegészítve a zuhanycsővel;
 • higiénikus zuhanyrendszer (tömlő, öntöződoboz, tartó);
 • szerelő készlet a keverő felszereléséhez (szerelőcsavar, anya, nyomásgyűrű, tömítések);
 • rugalmas tömlők a vízellátáshoz való csatlakozáshoz;
 • csaptelepek átfedő forró és hideg vízhez;
 • állítható csavarkulcs (lehetőleg kicsi);
 • nyílt végű csavarkulcs készlet.

Kövesse a telepítési algoritmust:

 1. Zárja le a meleg és hideg vízrendszert a legközelebbi ponton.
 2. Telepítse a kifejezetten erre a beviteli pontra tervezett zárócsapokat. Ez lehetővé teszi a jövőben, hogy könnyen javíthatja és cserélje ki a keverőt.
 3. A termékhez kapott utasítások használatával telepítse a keverőt:
  - Csavarozza a flexibilis fúvókákat és a rögzítő csapot a megfelelő aljzatokba;
  - szerelje fel a gumitömítést a keverő alján lévő horonyba;
  - Tolja be a tömlőket a mosogató nyílásába, amelyet a keverőhöz terveztek;
  - szerelje fel az alsó gumi tömítést a rögzítő csapra;
  - húzza meg szorosan a rögzítőgyűrűt vagy a félgyűrűt egy anyával.

A telepítés során csak kiváló minőségű csatlakozó tömlőket és tömítéseket szabad használni. Az egész rendszer folyamatos működésének időtartama attól függ. Jobb, ha azonnal cserélje ki a tömlőket, hogy a keverőhöz olyan vizet juttasson, amellyel a termék elkészült, jobbak. Így védekezhet az árvízből.

Egy beépített keverő beszerelése

A rejtett csaptelep higiéniai rendszerének felszerelése sokkal bonyolultabb, mint a mosogatóba helyezés. Lehetetlen a fal fúrásának megakadályozása nélkül, vagy olyan speciális doboz létrehozása, amelyben a termék belseje rejtve marad.

A legjobb, ha az ilyen komplexitás munkáját szakemberre bízza, de ha megpróbálod, magad telepítheted. Ennek a munkának a végrehajtásához több fő szakasz is van:

 1. Olvassa el az utasításokat. Ezután el fog képzelni az eszközt és annak jellemzőit.
 2. Tekintsük a keverő és alkatrészeinek telepítési helyét.
 3. Töltse el a vízrendszer elrendezését.
 4. Határozza meg a zuhanycső kimeneti pontját.
 5. A csatlakozóvezetéket erre a pontra vezesse.
 6. Készítsen egy rést a falon vagy a dobozban. A rés kialakításához használhatja a vezetéket, amelyet csővezetékekhez használnak. A legmegfelelőbb módja a lyukasztók használata speciális fúvókákkal.

Tipp Süllyesztett keverő beszerelésekor figyeljen a telepítő doboz jelenlétére. Ezzel megkönnyítheti a telepítési folyamatot.

Kézi bidét telepítése minden felhasználó fiziológiáján alapul. Ne szerelje be a keverőt túl alacsonyra vagy nagyon magasra. A rendszer használatának maximális kényelme érdekében ellenőrizze a használhatóságot. Egy személy nem juthat el egy keverőhöz vagy öntöződobozhoz.

A WC-vel ellátott mini bidéta rendszer nagyon fontos elem az egészségügyi berendezésekben. Ez lehetővé teszi higiénikus manipulációk elvégzését anélkül, hogy a kádba vagy a zuhanyozásba lépne. Higiénikus zuhany - nagyon kényelmes és funkcionális alkalmazás a vízvezeték elemeihez.

Higiénikus zuhany kiválasztása termosztáttal

A fürdőszobákban lévő higiénikus zuhanyzók telepítése gyakori. Ráadásul egy ilyen zuhany nem mindig rendelkezik termosztáttal. Nagyon népszerű a zuhanycsaptelep beépítése a rejtett telepítéssel. Ez a telepítési módszer úgy van megválasztva, hogy megkönnyítse az életet, a személyi higiéniai eljárások az egyik szobából a másikba történő áttérés nélkül végezhetők el. Egy bidé telepítése általában csak többszintes épületben okoz problémákat, mivel az ott lakóknak nincs szabad helyük a fürdőszobában vagy a fürdőszobában, és a bidon készítése meglehetősen bonyolult.

Az egyetlen alternatív megoldás azok számára, akik a tisztaságot és a higiéniát támogatják, magukban foglalják az ilyen készülék WC-szobáiban való felszerelést, mint a modern higiéniai zuhany. Az ilyen eszköz gazdaságilag hasonló a hagyományos bidéhez, amelynek célja az intim higiéniát betöltő személyek vízkezelése.

Jellemzők és cél

Világunk modernitása sokkal inkább szükséges és népszerűbb a lelkénél, mint korábban. Az emberek többsége kis WC-kbe épít, különösen ez a modern lakóházakat érintette. Az ilyen eszköz innovációnak számít, ezért részletesebben vegye figyelembe ezt a vízvezetéket.

A higiéniás zuhanyt az új modern egészségügyi berendezések egyikének nevezik, ami innovatív megoldás, amely lehetővé teszi a klasszikus bidé cseréjét minimális szabad térköltséggel. Ilyen analóg jelenléte miatt a személyi higiéniai eljárás közvetlenül elvégezhető a WC-n. Vagyis az eszköz egy WC-t és egy bidét kombinál, teljes mértékben végzi funkcionalitását, és megfelelően helyettesíti őket magukkal.

A szóban forgó lélek kialakítása meglehetősen kis típusú öntöződobozból áll, egy kis gomb, amelyen a vízáramlás sebességét szabályozzák. Az öntöződoboz csatlakoztatása nem bonyolult eljárás - egykaros keverőre vagy egy elágazó csőre van szerelve rugalmas tömlővel, amelyhez általában egy zuhany csatlakozik. A termosztatikus beépített higiéniai zuhanyt különféle módszerekkel csatlakoztathatja.

Például fel lehet szerelni a mosdóhoz a WC mellett. Egy másik telepítési mód a beépített rögzítésnek nevezik magában a WC-ben, például a fedélen, a tetején. És telepítheti a vízvezetéket is a falra, de ehhez előre telepíteni kell a megfelelő kommunikációt a falon vagy a tetején.

Mindegyik módszer számos saját előnyével, saját funkcióival és funkcióival rendelkezik. Megkülönböztetni mindegyik módszert is a telepítés költsége, a ráfordított idő, valamint a további költségek jelenléte.

A minőségi telepítés érdekében hasznos megismerkedni az utasításokkal, valamint az egyes telepítési módok részletes leírásával.

Falra szerelhető

A vizsgált szaniterberendezés falváltozatai a keverők helyzetével kapcsolatban számos változatban hajthatók végre. A higiénikus zuhanás beágyazható vagy a fal fölé helyezhető.

A falhigiéniás zuhanyzó funkciói egyéni higiéniai eljárás, valamint a fürdő tisztaságának gondozása. A telepítési lehetőség kétségtelen előnyei a kényelem és a kényelem, a könnyű telepítés, az esztétikai megjelenés, a harmonikus kombináció lehetősége a tervezési megközelítéssel a szobában. Az ilyen típusú fogantyú a teljes zuhanytartóba kerül, megbízható merev rögzítés a zuhanyra, rugalmas tömlőre és keverőre való beépítéséhez.

A higiéniás zuhany minden merev alkatrészének krómozottnak kell lennie. Az egyetlen kivétel egy rugalmas tömlő, de a felületét speciális krómozott fonál fogja le.

A fali higiéniai zuhanyzás nagyon sok lépcsőből áll. A beépített konstrukció kiválasztásakor a telepítést először a keverő falában végezzük, míg a rugalmas tömlőnek és a fogantyúnak kívülről kell maradnia. A víz be- és kikapcsolása a gombbal történik, amely általában a fogantyún található. A víz hőmérsékletének és vízmennyiségének szabályozásához a keverőnek van egy speciális karja. Amikor a felhasználó megnyomja a gombot, a víz be van kapcsolva, ami átáramlik a keverőben az öntöződobozba. Ha a zár gombot leengedi, a víz kikapcsol. Annak érdekében, hogy az öntözés ne szivárogjon ki, a keverőn lévő karnak a retesz minden egyes megnyomására rendszeres kapcsolásra van szüksége.

Teljes készlet

A fő elem egy öntöződoboz higiénikus zuhanyozáshoz. Tervezés szerint - ez az analógiája az öntöződobozoknak, amelyeket hagyományos zuhanyzókban és fürdőszobákban használnak. Az egyetlen jelentõs különbség a méretük között lesz: a szóban forgó öntözés meglehetõsen kompakt méretû, amelynek köszönhetõen a tulajdonos teljes körû használhatósággal rendelkezik. Meg kell jegyeznünk, hogy ezt a méretet alaposan átgondoltuk és kiszámítottuk, mivel használat közben a vizet nem más irányba permetezzük, hanem szabályos áramlással tápláljuk.

A termosztátok és keverők a következő részek lesznek a zuhanykészletben. A keverőben lévő termosztát nélkül a vízfűtés csak kézi üzemmódban szabályozható. Ez csak extra bajt okozna. Ezen elemek célja továbbá a vízhőmérséklet csökkenésének és a vízáramlás hirtelen változásának biztosítása. Így termosztát használatával elkerülheti az esetleges égési sérüléseket vagy hipotermiát, vagyis megvédheti magát a kellemetlen érzetektől.

A termosztát feladata, hogy összekeverje a keverőbe jutó vizet. Ennek köszönhetően a kifolyónyílásnál bizonyos kényelmes vízhőmérséklet érhető el, amely egyéni higiéniai eljárásokhoz alkalmazható. Miután a legmegfelelőbb módot választotta egyszer, elmenti a kiválasztott vízmelegítési szintet, és a rendszer minden további használat után fenntartja azt.

Lehetőség van vízvezeték szerelvény beszerelésére a falon. A WC-vel kapcsolatos oldal kiválasztása, amelyről a készüléket fel lehet szerelni, a felhasználóval együtt marad. Ebben a tekintetben nincsenek korlátozások. Annak érdekében, hogy a szobát még kényelmesebbé és kényelmesebbé tegye, a közelben van a törülközőtartók, a közelben lévő folyékony szappanadagolók gondoskodnak.

Ha a választás a beépített zuhanységre esik, akkor el kell pusztítania az egyik falat, hogy a kommunikációt elérje. Ezután a csöveket lefektetik és a keverőt telepítik.

Mosogatószerelés

Ezt a lehetőséget helyesen ismerik fel a legelőnyösebbnek, mivel a mai napig szinte mindenki számára elfogadható. A mosdókagyló és az egészségügyi szaniterek összekapcsolása a fürdőszobában, egy egységes egészet alkotva, a felhasználó megkapja a "kettőt egybe".

Ezenkívül az ilyen típusú telepítésnek számos egyéb feltétel nélküli előnye is van:

 • kényelem és biztonság;
 • az eredetiség és a kényelem;
 • a zuhanycsap telepítésének képessége;

Higiénikus lélek keverője: becslést készítünk, azt választjuk, 2 fokozatban állunk

Elég egyszerű választani egy csaptelepet higiénikus rejtett zuhany vagy falmodell számára. Ehhez elegendő megismerkedni az ilyen zuhanyzók kialakításának legfontosabb jellemzőivel és értékelni előnyeit és hátrányait. De már nehezebb higiénikus zuhanyt létesíteni önmagában - de itt, a cikkben adott tanács által vezérelve, kezelheti.

Egy ilyen eszköz nem lesz felesleges minden fürdőszobában

A higiénikus zuhanyzók előnyei

Kényelmes higiéniai szerelvény

A higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelepeket fokozatosan fel kell venni a berendezések listájába, amelyek - ha nem feltétlenül szükségesek - a fürdőszobába való beépítésre igen kívánatosak. És ha tágas WC-vel rendelkező magánházakban elég hely van a teljes bidé telepítésére, akkor a középületekben és a kis lakásokban nincs alternatíva egy ilyen lélekhez.

Egy nem feltűnő részlet, de nagyon hasznos!

Az ilyen eszközöknek számos előnye van:

 1. Meleg vízsugár használatával a test intim területei a WC után sokkal hatékonyabban tisztíthatók, mint a toalettpapír használatakor.
 2. A bőr, és ami a legfontosabb, a nyálkahártyák nem sérültek, mivel a súrlódás a tisztítás alatt minimális.

A tisztán tartása kényelmesebb.

 1. A vízsugár hatása a zuhanytól egyfajta masszőrnek tekinthető, amely hozzájárul a vérkeringés aktiválásához a medencében.

A statisztikák szerint azok, akik rendszeresen WC-papír helyett higiénikus zuhanyt használnak, sokszor kisebb valószínűséggel találják meg az olyan betegségeket, mint az aranyér, a prosztatagyulladás, a rektális erózió stb.

 1. A plusz a mosdó egészségügyi állapotának hatékony karbantartása. Egy vízsugár a zuhanyból azonnal leöblíti a szennyvizet a WC-ben, így az "illatos" használt papír vödörét eldobhatják.

A hosszú tömlő könnyebb a vízvezeték mosásához.

 1. Végül, a keverővel ellátott higiénikus zuhanyzók kényelmesen használhatók haszonelvű szempontból. A kellően hosszú rugalmas tömlő lehetővé teszi a vízvezeték hatékony mosását. Ezen kívül ez a design kiválóan alkalmas a gyermek edények, macskatálcák, padlóvödör stb. Mosására.

Ideális a háztartási igényekhez is

Nos, a fő plusz, hogy a fal, és különösen a beépített higiéniai zuhany nagyon kompakt méretű. Emiatt a legkompaktabb fürdőszobába is illeszkedik, ahol csak a WC található. Ezek a termékek kedvezően hasonlíthatók össze a klasszikus bidével.

A higiénikus zuhanyt tartalmazó bidetkeverő kompakt és kényelmes.

Tervezési jellemzők

A higiéniai eszközök típusai

A test intim részének kezelésére a természetes igények elhagyása után különböző típusú eszközöket használnak. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, mert ebben a részben csak a főcsoportok rövid leírását adom meg:

Bidé WC

Ennek a megoldásnak a hátránya a magas ár, valamint az a tény, hogy nem lehet fedelet találni a WC-tálak minden modelljéhez.

Igaz, ez a döntés sok szempontból kompromisszum, mivel egy ilyen rendszer folyamatos használata nem olyan kényelmes. De kiegészítő lehetőségként - fennáll a joga.

Modell mosdó csaptelep és tömlővel zuhanyzóval

A "higiénikus zuhany" klasszikus változata

Ez az utóbbi lehetőség, amelyet a táblázatban ismertetünk, a leggyakoribb. Így a jövőben szétszerzem.

Fő elemek

Négy fő elem - a keverőszerkezet külső része, tömlő, öntöződoboz, tartó, kombinálva egy zuhanycsővel

A WC-vel felszerelt higiénikus zuhanyzó több alapelemből áll:

 1. A tervezés központi eleme a vízellátás beállítására szolgáló keverő és a hőmérséklet kiválasztása. A teljes rendszer megbízhatósága közvetlenül függ a keverő választásától, így egy külön alfejezetet adunk ennek a résznek a leírására.

Beépített rész a fej és a hőmérséklet beállításához

 1. A zuhanycső egy rugalmas cső, amely összeköti a keverőt a zuhanyfejjel. A higiénikus zuhany optimális tömlőhossza 1,2-2 m. Ez a rész műanyagból vagy gumiból állhat, díszes fonatként. A polimer modellek tartósabbak, de kevésbé ellenállnak a törésnek, mivel ezeket a tömlőket óvatosan kell használni.

1,5 m hosszú tömlő

 1. Tartozékok a zuhany felszereléséhez - a horgok és klipek sokasága, amelyeket a fal mellett a WC mellett helyeznek el. Bronzból, sárgarézből vagy acélból készült, díszítő bevonattal, amely védelmet nyújt a korrózió ellen. A silumin szorítók általában a gazdaság szegmensével ellátott zuhanyozókkal vannak ellátva, de az alacsony élettartam miatt korlátozott az élettartamuk.

Néha a konzol egy tömlőcsatlakozással van kombinálva. Ebben az esetben a vízellátó rendszerrel egyidejűleg van felszerelve, és a keverőhöz csatlakozik.

A öntözés vezérlõfogantyú önmagában a legkényelmesebb lehetõség.

 1. A zuhanyfej a tömlő végén található, vízpermetet biztosít. Ezek nemcsak a tervezésben, hanem a funkcionalitásban is különböznek egymástól. A leghasznosabb funkciók az áramláskapcsolás (a sugárról a kis cseppekre) és a nyomás beállítása közvetlenül a fúvókán. Nagyon kívánatos olyan modelleket felvenni, amelyek ugyanazzal a kézzel kapcsolhatók be, amellyel tartja az öntöző kannát - ez nagyon kényelmes!

Vintage öntöző dobozok különböző színekben: króm, bronz, arany

A modell bármely stílusban választható.

Keverő típusok

A keverőgép, amint azt korábban említettem, a vízellátó rendszerből érkező víz nyomásának és hőmérsékletének beállítására szolgál a higiénikus zuhanyzó öntöző dobozára.

A mai napig ezeket a keverő típusokat használják:

 1. Dvuhventilnye - a legolcsóbb, jellemzi a könnyű telepítés és karbantartás. Valójában egy pár forgó dobozú daru, amelyet hideg és meleg vízzel ellátott csővezetékekhez csatlakoztatnak. Az optimális vízhőmérséklet kiválasztása a lendkerék alternatív forgatásával történik a darukon, de a rendszer nyomásesése esetén a hőmérséklet kiszámíthatatlanul megváltozhat.

Egykaros rejtett modell

A dizájner egykaros modell megjelenése

 1. Egykaros emelő - a szaniterberendezések ezen kategóriájába tartozó keverők nagy részét képezik. Itt egy külső higiéniai zuhany is található egy keverővel, valamint egy flush-szerelt modell, amelyben csak a fogantyú látható a falon a nyomás és a hőmérséklet beállításához.
  A vízbeömlőkhöz csatlakoztatott patron vagy kerámia boksz egy ilyen keverő központi elemeként szolgál. Az egykaros modellek drágábbak és nehezebbek telepíteni, de sokkal kényelmesebbek a használatukhoz.

Fali kar modell

Néha a könyvtárak nem határozzák meg a záróelem típusát. Ebben az esetben figyeljük a termékkódot, majd a gyártó honlapján keressük az adott modell jellemzőit. A kapott információk hasznosak a termék kiválasztásakor és a cseréreküszöbölt alkatrészek keresésekor.

Modell termosztáttal Ideal Standard Ceratherm

 1. Keverő termosztátok - a legmodernebb termékek. A készülék belsejében termosztatikus elem van, melynek köszönhetően a kilépő víz hőmérséklete mindig azonos szinten tartható. Ez hozzájárul a maximális kényelemhez a használatban, de ez a mixer sajnos nagyon drága.
  Sajnos a minőségi rejtett termosztát megtalálása nem könnyű, ezért be kell szednie a falon lévő keverőházat.

A termosztát működési elve

Ha az optimális ár / funkció arányt választja, akkor számomra úgy tűnik számomra, hogy a legjobb választás a beépített vagy fal típusú egykarú modell telepítése. Egyrészt megtalálhatóak modellek elfogadható áron és telepíthetik őket. Másrészt a beállító rendszer jelenléte megkönnyíti az optimális hőmérséklet és víznyomás beállítását.

Független telepítés

1. szakasz Előkészítő munka

A higiénikus zuhanyzók egyik előnye meglehetősen egyszerű telepítési technológia. A terméket saját maga, szakemberek bevonása nélkül telepítheti. Természetesen bizonyos pontosságra van szükség, az utasításoknak megfelelően.

Általános csatlakozási diagram

A telepítési folyamat maga attól függ, hogy melyik modell telepítésre kerül, valamint magát a helyiség állapotát is. Falra szerelt és beágyazott csaptelepek szereléséhez tömlővel kell fektetni a falakat. A higiénikus zuhanás azonban a befejező munkálatok befejezése után a mosogatóra helyezett.

A Strobleniya-t el lehet hagyni plasztikus falak, giprokom vagy más anyagok nedvességállósága miatt. Így a telepítési folyamat kevésbé időigényes, de a csöveket még mindig a falra kell rögzíteni.

A rendszer elemeinek elhelyezkedése

Az előkészítő szakasz a következő műveleteket tartalmazza:

 1. Először válassza ki a keverő telepítésének helyét. Kívánatos, hogy egy személy elérje a karot vagy a szelepeket anélkül, hogy a WC-ből felállna.
 2. Most a csövek fektetéséhez a falakra jelöltük a jelöléseket. Rendszerint a meleg és hideg vízzel ellátott csövek függőlegesen emelkednek a keverőhöz, de itt minden a vízellátó rendszer kezdeti konfigurációjától függ.

A csővezeték elrendezése a higiénikus zuhanyhoz

 1. Most folytatjuk a falak törését. Először válassza ki a 85-100 mm-es lyuk mélységet a keverőház felszereléséhez. Ezután vezesse ezt a lyuk csővezetéket. Tisztítjuk a perforált betonból / téglatöredékekről és porokról vágott vagy perforált hornyokat.

Csővezeték falcsíkok

 1. A keverő alatt lévő lyukba helyezze be a szerelődobozt. Rögzítse a dobozt vagy távtartót, vagy használjon cementhabarcsot.

Előfordulhat, hogy a telepítő doboz nem szerepel a keverő készletben - akkor külön kell megvásárolnia. A doboz telepítése nélkül megengedett rejtett telepítés is: ebben az esetben a keverő közvetlenül a fali résszel van rögzítve.

A szerelődobozok és fúvókák vízszintes szintre állítása

 1. A csöveket helyezzük el, és a falon lévő lyukba vezetjük, ahol a keverőt telepítjük.

Amikor lefedik a cső falát, kapuk nélkül össze lehet foglalni, mint ezt a fotót

 1. Ha egy fali modellt vagy egy termosztátos készüléket szeretne telepíteni, akkor nem kell a lyukkal hegeszteni, és telepítenie kell a dobozt. Ehelyett a fúvókák a felületre kerülnek, úgy vannak rögzítve, hogy pontosan a burkolatok összekötésére szolgáló lyukakkal vannak szemben.

Következtetések a külső modell szerint

2. lépés. A keverő és a zuhany egyéb elemeinek felszerelése

A higiénikus zuhany felszerelésére vonatkozó utasítások is eltérőek lesznek.

Így a beépített modell használatakor így járunk el:

 1. A dobozba vagy falikába telepítse a keverőművet.

A telepített rejtett rész képe

 1. Csatlakoztatjuk a hozzá csatlakozó tömlőket vízcsövekkel (meleg és hideg víz).
 2. Szükséges lehet az elülső lemez felszerelése, amelyhez a külső rész egy karral vagy lendkerékkel lesz felszerelve a jövőben.
 3. Miután a telepítés befejeződött, lezárjuk a kaput és elvégezzük a befejező munkát.

Belső és külső részek

 1. A befejezőfal tetején egy dekoratív burkolatot építünk be, majd rögzítjük a lendkerék / víznyomás és a hőmérsékletszabályozó karot a tengelykazetta vagy patron karjára.

Telepítési ábra a telepítő dobozban

A fal modell telepítése sokkal könnyebb lesz:

Eccentrics a fal mixer alatt

 1. A falra szerelt vízellátó rendszer következtetéseihez a fúvókákat csatlakoztatjuk a keverőpulton.
 2. Rögzítse a terméket tömítő tömítésekkel ellátott anyák segítségével, szorosan húzva, de deformálódás nélkül.
 3. Ha a modellt termosztáttal használja, ellenőrizzük a termosztatikus elem működését.

A mosogató modelljével minden nagyon egyszerű: elegendő a csaptelep testét a mosogatóra rögzíteni, és alulról felfelé csatlakoztatni a forró és hideg vízellátó tömlőket.

Mosogató a visszahúzott tartóval az öntözéshez

Most végre kell hajtanunk a végső műveletet:

 1. A kiválasztott helyen, egy vagy két horgonycsavarral rögzítse a zuhanyfej tartóját. Ha a tartószerkezetet a falra kell szerelni, csempeburkolattal kell ellátni, használjon speciális fúrót a cserépen.
 2. Csatlakoztassa a zuhanycsövet a keverőre szerelt menetes szerelvényhez. Ellenőrizze a csatlakozás tömítettségét.
 3. Ellenőriztük a nyomást és szabályoztuk a szivárgás hiányát. Ezen a ponton érdemes ellenőrizni, hogy a nyomás és a hőmérséklet milyen jól szabályozott, valamint azt is, hogy a zuhanyfej víz be / ki kapcsolója megbízhatóan működik-e.
 4. Ezután felhevítünk egy öntöződobozt a beépített tartóra. Higiénikus zuhany használható!

következtetés

A fentebb leírt higiéniai zuhany felszerelési technológia szinte az ilyen készülékek bármely típusára használható. Az árnyalatok megértéséhez tanulmányozza a gyártó utasításait, és tekintse meg a cikkben ismertetett tájékoztató videót.

Ha további kérdései vannak, kérdezze meg őket a megjegyzésekben.

Higiénikus zuhany falra szerelhető keverővel

 • Termék kód: 101003
 • Méretek (dshg): 13 x 5 x 0
 • Control: gomb
 • Tétel kód: 101000
 • Méretek (dshg): 13 x 5 x 0
 • Control: gomb
 • Termék kód: 101157
 • Garancia: 60 hónap
 • Control: gomb
 • Termék kód: 101002
 • Méretek (dshg): 12 x 5 x 0
 • Control: gomb
 • Termék kód: 101004
 • Méretek (dshg): 30 x 0 x 0
 • Garancia: 60 hónap
 • Kezelés: két állkapocs
 • Termék kód: 101095
 • Méretek (dshg): 9 x 14 x 4
 • Garancia: 24 hónap
 • Control: gomb
 • Termék kód: 102188
 • Garancia: 72 hónap
 • Vezérlés: egykar
 • Termék kód: 102605
 • Garancia: 60 hónap
 • Vezérlés: egykar
 • Termék kód: 102607
 • Garancia: 60 hónap
 • Vezérlés: egykar
 • Termék kód: 102609
 • Garancia: 60 hónap
 • Vezérlés: egykar
 • Termék kód: 102611
 • Garancia: 60 hónap
 • Vezérlés: egykar
 • Termék kód: 102613
 • Garancia: 60 hónap
 • Vezérlés: egykar

8-499-408-04-54
Az üzemeltetők 10:00 és 19:00 óra között tartják nyitva
megrendelések az oldalon keresztül elfogadottak 24/7

Higiénikus zuhany külső keverővel

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Mariani (Olaszország)
 • Típus: Mixer
 • Szín: Chrome
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Logis
 • Típus: Mixer

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Bravat (Németország)
 • Gyűjtemény: Stream
 • Típus: Mixer

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Bravat (Németország)
 • Gyűjtemény: Stream
 • Típus: Mixer

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Bravat (Németország)
 • Gyűjtemény: Drop
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Metris S
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Fókusz
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Grohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Eurosmart Cosmopolitan
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Novus
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Metris
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis S
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis S2
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis Select S
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis E
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Oras (Finnország)
 • Gyűjtemény: Cubista
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Oras (Finnország)
 • Gyűjtemény: Cubista
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Oras (Finnország)
 • Gyűjtemény: Cubista
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Oras (Finnország)
 • Gyűjtemény: Safira
 • Típus: Mixer

Kosárba helyezett cikk

A kosárba szedett kiválasztott elemek

Az összehasonlításhoz hozzáadott elem

Higiénikus zuhany külső keverővel

Az Aquanet.Ru online áruház ezen oldalán hűtőszekrényt vásárolhat külső keverővel.

Segítünk Önnek felvenni a terméket

Fel fogunk válaszolni a kérdésekre, tanácsot adunk, rendeljük telefonon: 8 (800) 775-12-15. Vagy visszahívhatunk: visszahívást kérhet.

Higiénikus lélek

 • Termék kód: 8347
 • Cikk: 14331.031
 • Gyártó: GESSI
 • Anyag: rozsdamentes acél
 • Méretek (WxD): 16,3x5,4
 • Termék kód: 131435
 • SKU: LM8014C
 • Gyártó: LEMARK
 • Anyag: fém, műanyag
 • Termék kód: 8448
 • Cikk: 32128000
 • Gyártó: HANSGROHE
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 8582
 • Cikk: 32129000
 • Gyártó: HANSGROHE
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 21377
 • Cikk: 01970200
 • Gyártó: HANSA
 • Anyag: műanyag
 • Méretek (WxD): 15,3x5,4
 • Termék kód: 16514
 • Cikk: 27514000
 • Gyártó: GROHE
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 16516
 • Cikk: 27812IK0
 • Gyártó: GROHE
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 60837
 • Cikk: ATLANTIS-IFS-02
 • Gyártó: CEZARES
 • Anyag: Sárgaréz
 • Termék kód: 60834
 • Cikk: ATLANTIS-IFS-01
 • Gyártó: CEZARES
 • Anyag: Sárgaréz
 • Termék kód: 8356
 • SKU: 20021.031
 • Gyártó: GESSI
 • Anyag: rozsdamentes acél
 • Termék kód: 60835
 • Cikk: MARGOT-IFS-01
 • Gyártó: CEZARES
 • Anyag: Sárgaréz
 • Termék kód: 8705
 • Cikk: 32127000
 • Gyártó: HANSGROHE
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 16517
 • Cikk: 27812IL0
 • Gyártó: GROHE
 • Anyag: műanyag
 • Termékkód: 8706
 • Cikkszám: 32122000
 • Gyártó: HANSGROHE
 • Anyag: műanyag
 • Termék kód: 22678
 • Cikk: 5523GO
 • Gyártó: NICOLAZZI
 • Anyag: műanyag
 • Méretek (WxD): 18,5x8,7
 • Termék kód: 155374
 • Cikk: 26328000
 • Gyártó: GROHE
 • Anyag: alumínium

Ez érdekes lehet:

Higiénikus zuhany - hogyan válasszunk?

A higiénikus zuhanyzó a legjobb megoldás azok számára, akik szeretnének egy bidét felszerelni, de a fürdőszoba mérete a lakásban nem teszi lehetővé. Valójában egy WC-t egy bidé funkciójával kombinál, és helyet takarít meg.

Melyik telepítés előnyösebb: fal vagy beépített?

A higiénikus zuhanykészlet egy öntöződoboz keverővel, amelyben nincs kifolyócső. Az ilyen termék beszerelése a WC-n kívül legfeljebb a biztonsági öv szintjénél magasabb magasságban történik. Ha a mosdó mosdójában a mosdóba van beépítve, akkor egyszerűen egy csaptelepet és egy higiénikus zuhanyt kap a mosogatóhoz. A kényelmes hőmérséklet biztosításához tanácsos egy termosztátos modellt választani.

A kialakítás szempontjából a higiénikus zuhanyfülke lehet falra szerelhető vagy süllyesztett. Ebben az esetben egy rejtett telepítésre van szükség, beépített keverővel a fal belsejében. Kint csak egy vízszabályozó és egy öntöző kanna. Ez a fali higiénikus zuhany nagyon hatásosnak és stílusosnak tűnik, ráadásul kevesebb helyet foglal el, ami nagyon fontos egy kis fürdőszobában.

A higiéniai zuhany felszerelése nem igényel nagyméretű javítást. A meglévő kommunikációhoz kapcsolódhat. Például az öblítőtartály szemceruza vagy a mosogató.

Higiénikus zuhanyt vásárolhat boltunkban. Minőségi márkájú termékeket mutatunk be, mint például:

  Grohe; Hansgrohe; Jacob Delafon; Vitra; Kludi.

Különböző színekben kapható: fehér, krómozott, bronz, arany stb.

A weboldalunkon található fényképen kiválaszthatja a megfelelő dizájnt. Azonnali kiküldetés és az ügyfelek véleménye. Figyelj az árra - nagyon megfizethető! Lépjen kapcsolatba velünk - csak minőségi vízvezetékeket kínálunk vonzó áron!

Higiénikus zuhany (falra szerelve)

márka

Ha megbízható és tartós higiéniás zuhanyra van szüksége, az egyik legjobb megoldás a sárgaréz termékek. Itt nemcsak az egyes öntöződobozok találhatók az egyes vízkezelésekhez, hanem az elegáns zuhanykészletek keverővel is.

 • Telepítés: a falra
 • Típus: higiénikus zuhany

Fal bidet zuhany: új szó a személyes higiénia

A higiénikus falra szerelt zuhanyzó egy ismerős, rugalmas tömlő, melyet egy miniatűr öntöző kannával látnak el. A kényelmes konzolnak köszönhetően a rendszer a WC-hez való falra van szerelve, és lehetővé teszi higiéniai eljárások használatát a használat után. Az online boltban lévő fal bidet zuhanyzó ára függ a márkanevtől, a gyártás anyagától és a konfigurációjától:

 • egyéni öntöződobozok - 600 rubelből. (Lemark, Rav Slezak stb.);
 • tömlővel és tartóval - 990 rubel-ről. (Timo, Iddis, VitrA stb.);
 • higiéniai rendszerek keverővel - 3100 rubel. (Rossinka).

Minden bidetes fali zuhanytartóhoz a 3Dplitka.ru gyári garanciát nyújt és Oroszországban szállít.

Lásd még a kádban lévő zuhanyállvány szappantartalmát

Higiénikus zuhany: a választás és a telepítés jellemzői

Ha a WC helyisége nem teszi lehetővé a bidé felszerelését, akkor az alternatívája higiénikus zuhany. Más módon úgy is nevezik, hogy "zuhanyzó bidét". Ez egy praktikus és kényelmes megoldás a személyes higiéniára, amely nem szükséges a fürdő területének kiosztására. Az ilyen zuhanyozó WC-vel történő felszerelésével megteremti az intim higiénia fenntartásának feltételeit.

Jellemzők és cél

A zuhany tömítettségének köszönhetően a bidét akár egy nagyon szerény helyen lévő fürdőszobában is elhelyezhető. Ezért van gyakori választás a tiszta emberek lakó lakások nagyméretű toalett, amikor a telepítése egy bidé nem működik. A higiéniai zuhanytömítés tartalmaz egy öntöző kanna tömlővel, tartóval és keverővel. Van egy gomb az öntöző dobozon, hogy megakadályozza a víz kiszivárgását (annak érdekében, hogy a víz áramoljon, a gombot nyomni kell).

A higiénikus zuhany fő célja a személyi higiénia. A telepítés a bidé helyett történik, hiszen a zuhanyzó nyereségesebb, kis mérete és olcsóbb eszköz. A higiénikus zuhany egyszerűsíti a gyermekek vagy a súlyosan beteg emberek gondozását. A kolorektális megbetegedések vagy nőgyógyászati ​​problémák esetén mosható. Csatlakozhat egy ilyen zuhanyt a fürdõhöz, a WC-hez, a mosdóhoz és a felemelõhöz.

Ennek a készüléknek a hátránya, hogy kikapcsolás után csöpög a víz az öntöződobozból. Bizonyos esetekben a telepítést is meg kell javítani, és a használatban megjelenő permetezők további tisztítást okoznak. Miután abbahagyta a zuhany használatát, várnia kell egy kicsit, hogy a megmaradt vizet lehúzzák a WC-be.

Általában a víz a zuhany bekapcsolása után manuálisan állítható be, a kívánt hőmérsékletre várva, de olyan modelleket is kínálnak, amelyekben a kívánt vízhőmérsékletet az integrált termosztát jelenléte miatt tartják fenn. Egy ilyen keverő gazdaságosabb (nem kell megvárnia, amíg a víz szivárog a kívánt fűtési fokozatba) és biztonságosabb (nincs bekapcsolt égési kockázat).

nyalánkság

A higiénikus zuhany használatának számos előnye van, a legfontosabbak:

 1. Egyszerű telepítés. Higiénikus zuhanyt csatlakoztathat úgy, hogy az sokkal kényelmesebb az Ön számára, és a készülék öntöződobozát bármilyen felületen rögzítheti.
 2. Használat sokoldalúsága. Ennek a technikának köszönhetően képes lesz arra, hogy gondoskodjon magáról, betegségre és gyermekre. Az öntöződoboz rugalmas tömlővel való ellátása akkor is hasznos, ha a fürdőszobában tisztítják, mosogatják a WC-t, a babakertet, a macska tálcát és hasonló tevékenységeket.
 3. Viszonylag alacsony ár. A bidé beszerelése drágább, és a higiénikus zuhany felszerelése falra szerelhető kivitelben olcsóbb, mivel csak egy speciális keverőt, valamint egy tartót és egy öntözőcsövet tartalmazó tömlőt igényel.
 4. Kompakt méret és az összes eljárás végrehajtásának lehetősége egy helyen. Ha összehasonlít egy bidettel, akkor ezek az árnyalatok jelentõs elõnyt jelentenek. Mivel a bidé telepítési normái biztosítják az egészségügyi berendezés helyét a WC-től való távolsággal, célszerűbb egy zuhanyzó használata, amely a lehető legközelebb van, mivel egy helyen maradhat.

Telepítési lehetőségek

Több higiéniai zuhany lehetőség van.

Ha a mosdókagyló melletti fürdőszobában van mosdó, akkor a legmegfelelőbb a csaptelep behelyezése, és a mosdó közelében lévő falra kell tenni egy öntöződobozt. Emellett az öntöződoboz közvetlenül rögzíthető a mosogatón - ez kényelmes, mivel a cseppek kikapcsolása után egyenesen a mosogatóba jut.

A zuhanyfülke modellje teljesen fel van szerelve a falra. A keverő a csőre van szerelve, és az öntözőpohár egy speciális tartóval van rögzítve a mellette lévő falhoz.

Van egy beépített modell, amely elrejti a higiénikus zuhanytervet, a felületen maradt speciális panel mellett. Esztétikus módon ez az opció előnyösebb, de javításra szorul. Ha a javítás már megtörtént, és a higiénikus zuhany beépített modelljére gondolsz, újra meg kell végezned néhány javítási munkát.

Telepítés előtt ellenőrizze, hogy az összes alkatrész raktáron van-e.

Emlékezzünk vissza, hogy a készletnek tartalmaznia kell:

A fal modell felszerelése magában foglalja:

 1. Miután megállította a víz áramlását (ami megakadályozta a felszállónyílást), a csavarokra csavarják a csavarokat, majd a keverőt csavarják hozzá.
 2. Ezután egy tömlő csatlakozik hozzá, és az öntöződoboz a falra szerelt tartóba kerül.

A falmodell felszerelése meglehetősen egyszerű, mivel különleges csövek bevezetése nem szükséges. De ha nem vagy magabiztos a képességeidben, akkor fizethetsz a telepítésért annak a személynek, aki elvégzi az Ön számára.

Kevésbé nehezebb rejtett higiéniai zuhanyt telepíteni, de az eredmény kellemes helyet és egy szép kilátást nyújt a fürdőszobára.

A rejtett higiéniai zuhany felszerelése:

 1. Miután a falon belül egy rést vágtak és kaput helyeztünk, a keverőt egy résbe helyeztük, majd a falba rejtett csöveket összekötjük.
 2. Ezután szerelje fel a joystick-karot, valamint egy öntöződobozt és tömlőt.

Higiénikus zuhany is felszerelhető a WC-re, de ez a lehetőség nem tekinthető a legkényelmesebbnek és olcsóbbnak. Ehhez új vécé és újratöltő huzalozás szükséges.

Zuhanyszerkezet mosdóval

Ha a fürdőszobában mosdó van, könnyen elhelyezhető egy bidé. Ehhez meg kell változtatnia a keverőt.

Meg kell vásárolnia egy csaptelepet higiénikus zuhanyt is - egy visszahúzható tömlővel és egy öntöződobozzal, amelynek van egy gombja. Egy ilyen keverőt nagy megbízhatóság és kényelem jellemez. A készülék bekapcsolásakor a víz először a mosogatóba jut, így beállíthatja a hőmérsékletet. Ezután az öntöződobozon lévő nyomógomb megnyomásával a vizet a zuhany alá küldjük.

A zuhany-bidé csatlakoztatása lehetséges, és a keverőhöz, amelyet egy rendes zuhany beépítésénél használnak. Ez a lehetőség a kombinált fürdőszobában alkalmazható. Ebben az esetben nincs szükség külön mosdó beépítésére a WC-ben.

Biztosítani kell, hogy amikor a zuhany nincs használatban, a csaptelep zárva van, különben az öntöződoboz és a tömlő a víznyomás miatt megsérülhet.

Termosztátos csatlakozás

A termosztáttal ellátott higiéniai zuhanyzás nagyon kényelmes, mivel nem teszi lehetővé a hőmérsékletet minden használatnál, hanem egyszeri beállítását, majd csak a zuhany használatát.

Ne feledje, hogy egy termosztátos zuhany különösen kényelmes a kisgyermekes családok számára. A higiénikus lélek ilyen modellje drágább, de a vízfogyasztás csökken, mert nem kell kihagyni a vizet, hogy megvárja az optimális hőmérsékletet.

Egy meglehetősen kényelmes megoldás a beépített termosztát telepítése, és integrált keverőt is felszerelhet.

Ebben az esetben a higiénikus zuhany felszerelése speciális vízelvezetőt biztosít, amelyet egy olyan fémelem képvisel, amelybe a víz belép. Egy tömlő csatlakozik ehhez az elemhez. Bizonyos gyártók számára egy ilyen típusú speciális csapszerkezet is alkalmas az öntöződoboz tartására, amely nagyon kényelmes a minimális fürdőszobai méretű helyzetben.

A termosztáttal ellátott zuhany felszerelése esetén, mint a mosogatóval felszerelt zuhanyzónál, fontos, hogy az öntöződoboz és a tömlő ne maradjon nyomás alatt (a keverőn lévő víz és a termosztát ki kell kapcsolni). Ha ez a feltétel nem teljesül, az öntöződoboz hamarosan üzemen kívül lesz.

Mixer telepítés

Amint már említettük, az ilyen higiénés zuhanyt tartalmazó csaptelep falra szerelhető vagy süllyeszthető. Melyik választási lehetőség a keverő telepítéséhez a választás, úgy dönt, hogy a lakás tulajdonosa, figyelembe véve kívánságait.

A fali változat közvetlenül a fürdőszobában lévő csövekre van felszerelve. Ebből a célból szinte bármilyen keverőt használhat, amelynek van egy kimenete a zuhanycsőhöz. Miután beépített egy ilyen keverőt, rögzítse a tömlőt, majd csatlakoztassa a higiénikus öntöződobozhoz. A tartó, amelyen az öntöződoboz leakasztható, közvetlenül a WC-re vagy a mellette lévő falra helyezik.

A beépített verzióval a keverő a falhoz rögzített panel mögött helyezkedik el. Ez segít elrejteni a szemhéjjelzőt a fal belsejében, így nem fogja elkapni a felhasználók figyelmét. Egy ilyen keverő ugyanazt az elvet alkalmazza, mint a többiek, csak a víz a fal mögött érkezik az egyik oldalon lévő öntöződobozhoz és a keverőhöz.

Egyéb típusú zuhanyzó bidé

A személyi higiénia érdekében a mosdó speciális modelljét egy bidével kombinálhatja. Ebben a WC-ben a zuhany beépített.

A mosdóba beépített speciális bidétakarók is láthatók, amelyek szintén higiénikus zuhanás funkcióval is rendelkeznek. Az ilyen fedél választásával a zuhanyzót közvetlenül a WC-ülésbe építheti.

Bővebben bővebben a wc-vel ellátott borítóval kapcsolatos cikkben.

A bidétakaró meglehetősen univerzális lehetőség, mivel kiegészíthető számos funkcióval, például egy hajszárító telepíthető az ülésen. Az ilyen eszköz vezérlésére elektromos távirányító áll rendelkezésre. Mind a WC-bidé, mind a fedél-bidé meglehetősen drága, de kényelmesebb és praktikusabb, mint a szokásos higiénikus zuhany.

Az alternatíva lehet egy WC beépített higiéniai zuhannyal.