Legfontosabb > Fürdő

Falra szerelt mosószárítók: a modern modellek áttekintése

A ruhadarabok problémája mindig nagyon akut, különösen a több emeletes épületek lakóinak, vagy azoknak az embereknek, akik szűk helyen vannak, és nincsenek erkélyük vagy loggiauk. A nehéz helyzetből kifolyólag a ruhák szárítói voltak. Különböző kivitelben és méretben készülnek, típus szerint.

Jellemzők és előnyök

Annak érdekében, hogy a ruhaszárító vásárlásakor a megfelelő választás legyen, el kell döntenie a módosításáról, és tudnia kell a szerkezet csatolásának helyét, hiszen szabad utazásra van szükség. A keresett falra szerelt ruhaszárító. Ezek a összecsukható eszközök kényelmesek, funkcionálisak és nem nagy teret foglalnak el, ami olyan körülmények között fontos, amikor nincs erkély, és a kád kicsi.

A ruhaneműk szárításához szükséges falszerkezet csavarokkal vagy szegekkel ellátott csúszó rendszer.

A falra szerelhető szárítók saját jellemzőkkel és előnyökkel rendelkeznek.

 • Tömörség. A készülék kis mérete könnyen illeszkedik minden szobába, még a legkisebb is.
 • Funkcionalitás. A falszerkezetek hatalmas tartományban vannak, a termékek összecsukva vannak, rejtettek, leengedve vannak.
 • Nagy erőssége.
 • Az immobilitás, amely miatt a mosás nem esik le a szárítóból, például a padlóváltozatokban.
 • Nedvességállóság. A műanyag és az acélszerkezetek nem félnek az esőtől és a hótól.
 • Egyszerű telepítés. Magától is telepítheti a terméket, elegendő egy minimális eszközkészlet és egy fél órás szabadidő.
 • Az alkalmazás egyszerűsége, a falszárító nem igényel speciális elhagyást.
 • A rendeltetési célra használt hosszú üzemidő.
 • Gyakorlati és megbízható.
 • A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás.
 • Megjelenés, amely lehetővé teszi, hogy jól nézzen ki minden belső fürdő, erkély, loggia.
 • Megfizethető árszegmens.

Ezenkívül a fémfali szárítók különleges védőréteggel vannak bevonva, amely meggátolja a maró folyamatokat. Szárítás közben is használhatja a ruhadarabokat és a terméket kampókkal töltheti fel.

A típusok típusai

A mai napig sok változata a fal szárító. Valaki alkalmas csúszott design, és valaki inkább egy hajtogató eszköz.

A gyártók a következő típusú falváltozatokat kínálják az ügyfeleknek:

 • elektromos;
 • kötél;
 • „Harmonika”.

Ezenkívül számos más faj is számos okból kifolyólag kevésbé keresett.

Sliding wall dryers - a tökéletes egyensúly a költségek és a funkcionalitás között. Egy ilyen modell mozoghat és elmozdulhat. A eltolható helyzetben a szárító a törülközőt viselheti. A design számos feszítőhuzalt tartalmaz. A falhoz rögzítve bármely magasságban egy speciális panel segítségével.

A design előnyei az erõssége, a használhatóság, a tömörség és a nagy terhelés ellenállóképessége.

A csúszó falszárítók két típusból állnak:

 • inerciális, ellenáll egy 5-6 kg terhelésnek;
 • konzolos, 8-10 kg terhelésnek ellenáll.

A konzolos modellek valamivel drágábbak, mint a tehetetlenség, de praktikusabbak és tartósabbak.

Összecsukható szárító szerkezet két kis panelből és kötélből áll. Leggyakrabban a panelek műanyagból készülnek. A szárító a mennyezet alatt van rögzítve - egy panel a másikval szemben, és kötélkötelekkel van összekötve. Szükség esetén egy panel átkerül a másikra, így összeszereli a szerkezetet, és a kötelek automatikusan el vannak rejtve a panel belsejében.

Az ilyen struktúrák mind hosszban, mind szélességben fejlődhetnek. A modell legfeljebb hat kötelet tartalmazhat. Az ilyen termékek az olcsó árszegmensek közé tartoznak, könnyen kezelhetők, de a maximális terhelés 7 kg. Az ilyen köteleken lévő ágynemű nem lesz képes kiszáradni.

A hajszárítók ideálisak kis fürdőkhöz és erkélyekhez, mivel nem sok helyet foglalnak el. Amikor a szerkezetet nem használják, egyszerűen felemelkedik, szorosan a falhoz. Az ilyen eszközök megfizethetők. Műanyagból, fémből, fából készültek, különböző színváltozatokban, gyakran dekoratív szerepet játszanak.

Az elektromos szárítók a ruhák szárításának modern módszerei. A fürdőszoba be van szerelve. Az ilyen eszközök funkcionálisak, mivel a szárításon kívül törülközőt és fűtési eszközt is használnak. A készülék a hálózatról működik, ezért a helyiséget fel kell szerelni egy csatlakozóval és jó szellőzéssel, hogy a levegőben ne legyen túlzott páratartalom.

Sok modellt kiegészít egy érzékszervi vezérlőrendszer, a köteleket 50-60 fokos hőmérsékletre melegítik. A szerkezet hossza általában egy méter, és képes ellenállni a 15 kg-os terhelésnek.

Ezenkívül sok más típusú falra szerelhető szárító is létezik, például egy többszintű felfüggesztésű vagy kötélmodellel rendelkező eszköz, amely összecsukható. Jobb, ha szintetikus zsinórokkal száradó kötél eszközöket választanak, mivel nedvességállóak, nem dörzsölnek, nem keletkeznek plakk és gombák.

A népszerűek olyan modellek-harmonikák is, amelyek egyszerűen használhatók, kompaktek és ideálisak a kis ruhák szárításához. A nagyméretű erkélyekhez és fürdőszobákhoz alkalmas szárító "lift", amelynek megkülönböztető jellemzője a legmagasabb szilárdság, ennek köszönhetően a készülék akár 25 kg terhelést is képes ellenállni.

A legtöbb modern ruhaneműnek automata kötélfeszítő rendszere van, ami nagyon kényelmes. Számos gyártó olyan modelleket gyárt, amelyek például horgokkal vagy csúszó polcokkal, hengerekkel vagy bilincsekkel felszereltek.

Méretek

A textíliák szárítóinak méretei nagyon különbözőek lehetnek, minden a modelltől függ. Ha a kád vagy erkély kis méretű, akkor jobb, ha egy keskeny szerkezetet vásárol, amelynek szélessége 50 vagy 60 cm, és ha a terület lehetővé teszi, akkor megvásárolhatja a lehetőséget egy méteres vagy annál nagyobb szélességgel.

Vásárláskor figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy az ágyneműt nem lehet keskeny szárítókra helyezni, kis tárgyak lógására. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy minél keskenyebb a szárító, annál kevésbé kötél vagy gally lesz a szerkezetben.

anyagok

Napjainkban a gyártók sokféle, különböző anyagból készült ruhadarabokat kínálnak az ügyfeleknek. A szárítók acélból, műanyagból, fából, alumíniumból vagy csak kötélből készülhetnek.

Az acélszárítók gyakran krómozottak. Ez a termék esztétikai fellebbezést nyújt.

A krómozott acélszerkezetek előnyei:

 • nagy szilárdság;
 • hosszú üzemidő;
 • gyönyörű ragyog;
 • megbízhatóság;
 • ellenáll a korróziós folyamatoknak.

A fényesség és a vizuális megjelenés megőrzése érdekében speciális tisztítószereket kell használni a tisztításhoz és ápoláshoz.

A formatervezett ruhadarabok - a legnépszerűbb eszközök. Sok előnyük van.

 • Ellenállás a korróziós folyamatokhoz.
 • Megfizethető ár.
 • Alacsony tömeg.
 • Széles termékválaszték.
 • Könnyű gondozás. A tisztításhoz és a mosáshoz nincs szükség speciális szerszámokra.
 • A műanyag lécek nem hagynak ráncokat a szárított ruhaneműre.
 • Ne formázzanak foltokat a dolgokra.

Ráadásul a modern műanyag nem sárgul el idővel, és tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába vagy az erkély belsejébe.

Az alumínium szerkezetek ideálisak azok számára, akiknek nincs pénzük.

Az alacsony költség ellenére az ilyen terveknek vannak előnyei:

 • kis súly;
 • a könnyű telepítés és a könnyű karbantartás.

Ezeket kis mennyiségű vászon szárítására tervezték.

Rope szárítók - a legegyszerűbb és a költségvetés. Vásárláskor figyelni kell a gyártósorok anyagára, a szintetikus tartós és megbízható.

A fából készült szárítók tartósak, vonzóak és megbízhatóak. De vásárláskor szem előtt kell tartani, hogy a fa szerkezetek nem tolerálják a nedves környezetet, így a kiváló minőségű termékek gyártói mindig különleges védőszerekkel kezelik a felületüket.

Vannak olyan kombinált minták is, amelyek többféle anyagot, például alumíniumot és acélt használnak. A kombináció miatt a termék olcsóbbá válik. A legmegbízhatóbbak fém és műanyag formatervezés. Az alap fém, és az egyes elemek műanyag.

A gyártók áttekintése

A falra szerelt ruhaszárítók sok gyártója van, úgy véljük, hogy a legismertebb, legkeresettebb és jól bevált vállalatok.

 • Leifheit. Német gyártó, melynek termékei modern dizájn és kiváló minőségűek. Ez egy prémium szegmens. A márka szárítóit a megbízhatóság, a jó szilárdság és a kiváló minőségű acél határozza meg, amelyekből a szerkezetek készülnek. A húrok hossza két méterről indul.
 • Melicone. Az olasz gyártó a fülpárkányok számára a ruhák szárítására. A márka ötvözi a megbízható európai minőséget és az olasz designt. A termékeket a tartósság, a megbízhatóság, a környezetbarát jelleg és a különböző formatervezési minták jellemzik. Az alumínium szárítók mindig különleges réteggel vannak bevonva, amely megvédi a vászonokat a fémekkel való érintkezéstől.
 • Gimi. Jól ismert olasz gyártó különböző termékek és kiegészítők az otthoni. Az arzenáljában sok a ruhadarabok száradása. A termékek jellemző tulajdonságai az ergonómia, a tömörség, a funkcionalitás, a környezettudatosság, a speciális tanúsítványok, az egyszerű telepítés és üzemeltetés. Leggyakrabban a fém és a műanyag gyártása.
 • Dogrular. Orosz gyártású szárítógépek különböző módosítások. Műanyagból, alumíniumból és rozsdamentes acélból készülnek. Ellenáll a mechanikai sérülésnek és a korróziónak.
 • Granchio. Az olasz márka szárítóit kompakt kialakítással, tartóssággal, modern kialakítással és különleges tartós mechanizmusokkal különböztetik meg, amelyek biztosítják a termék zavartalan működését.
 • Comfort alumínium. A fehérorosz gyártású szárítók. A márka egyik jellemzője az egyetemes modellek felszabadítása. Általában alumíniumból, műanyagból és rozsdamentes acélból készülnek egy széles méretű rácsban. A konstrukciók mechanizmust használnak az elakadt ruhák emelésére és leeresztésére.
 • Zalger. Német márka, amely ötvözi a minőségi és a modellvonalak egyértelműségét. Minden termék hosszú élettartamú, megbízható, díszített, túlságosan pretenciálatlan. A cég minden típusú szárítógépre specializálódott.
 • Marta. A cég háztartási cikkeket gyárt, amelyek magukban foglalják a tartóssággal jellemzett összes szárítót. A használt rozsdamentes acél gyártása speciális bevonattal, amely megakadályozza a mechanikai sérüléseket és a korróziót. Az ár és a minőség ideális aránya.
 • Foppapedretti. Egy olasz gyártó, aki a termékek előállítása során előnyben részesíti a fát, és tökéletesen ötvözi a fémekkel és műanyagokkal. Minden formatervezés környezetbarát, tartós és megbízható. A falszárítók arzenáljában sok lehetőség van a hajtogatásra.

A ruhanemű szárítóeszközeinek költsége 500 és 50 000 rubel között változik, attól függően, hogy milyen a kialakítás, az anyag és a funkcionalitás.

A fent felsorolt ​​gyártók véleménye pozitív, mivel mindegyikük magas színvonalú felszerelést és kiváló minőségű anyagokat gyárt a termelésben, figyelembe véve a modern vevők követelményeit - környezetbarát, tartósság, modern design, kompaktság és antibakteriális bevonatok.

Hogyan válasszunk?

A megfelelő falra szerelhető ruhaszárító kiválasztásához bizonyos ajánlásokat be kell tartania.

 • Határozza meg a feltételezett terhelést. Jobb, ha olyan formaterveket vásárolsz, amelyek ellenállnak a nehéz terheknek, így az ágyneműt, törölközőt, ágytakarót és más nehéz tárgyakat kiszáríthatják.
 • Pontosan megértsd, hol telepíti a struktúrát.
 • Válassza ki a rögzítés típusát, figyelembe véve a csapágyfal gyártásához használt anyagot, amelyen a ruhanemű szárító eszköze rögzítésre kerül. A falak, amelyekhez erős szerkezetek rögzítése megengedett, tégla vagy betonnak kell lenniük.
 • Ügyeljen a termék anyagára. A legerősebb és legtartósabb acél- és alumínium szerelvényeket figyelembe veszik. A kialakításnak nagy a nedvességállósága. Ha az eszköz az erkélyre van szerelve, akkor fagyállónak kell lennie.
 • Különös figyelmet kell fordítani a kötélre, mivel egyrészt a természetes zsinór környezetbarát, másrészt a szintetikus anyagok tartósabbak és tartósabbak.

Ezenkívül figyelmet kell fordítani a rudak (kötelek) közötti távolságra is, mivel annál inkább, annál jobb és gyorsabb szárítás történik. Ha a távolság kicsi, a ruhanemű szorosan illeszkedik, és a szárítás hosszú időt vesz igénybe, ez a rossz levegőáramlás miatt következik be.

Nem lehet megvásárolni a terveket nyilvánvaló karcolásokkal, különösen fémeszközökön, mivel a rozsda a helyükön jelenik meg, és a ruhaneműen marad. Nem ajánlott olyan ruhaszárítót vásárolni, amelyben a rudakat hegesztéssel rögzítik, mert ezeken a helyeken a korrózió gyorsan fejlődik. Kiváló minőségű formatervezési mintáknál a rögzítési pontok műanyag sapkák alatt vannak elrejtve, ami meggátolja a ruhák és a lyukak kialakulását.

A termékkínálat és a széles választékú színek széles választéka lehetővé teszi, hogy vegyen egy ruhaszárítót, amely összhangban van a fürdőlap burkolólapával, az erkélyen és minden egyéb anyagon.

Helymeghatározási példák

A fali szárítógép a fürdőszobában, a loggiában vagy az erkélyen helyezkedik el.

 • Az utóbbi esetben a kialakítás az oldalfalra telepíthető. Ez optimális, mert a legtöbb szárító előrehalad, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségű mosnivalót tud befogadni. Nagyon kényelmes a csúszás és a hajtás minták.
 • A kis szárítók az ablak alatti erkélyre vannak szerelve, de nem lesznek helyük előre.
 • A szárító kényelmes helyzete a fal, ahol az erkélyhez vezető kijárat található. A kültéri modelleknek ellen kell állniuk a szélsőséges hőmérsékleteknek.
 • A többszintű szárító jól néz ki a loggián, hiszen ez a szoba nagyobb, mint egy standard erkély vagy fürdőszoba. Inerciális modelleket tekintik a legnépszerűbb erkélyszárítóknak, különösen a helytakarékosság szempontjából.
 • A fürdőszobában tetszőleges méretű és méretű termék tetszőleges, mindez a helyiségtől függ. További elhelyezésre csak egy elektromos szárítógépre van szükség, mivel egy kifolyócső és egy jó szellőztető rendszerre van szükség.
 • Gyakran a szerkezet azon a falon van elhelyezve, ahol a fürdőkád áll, így rosszul préselt mosnivalók esetén a víz nem fut le a padlóra. A mennyezet alá helyezett szárító a legjobban néz ki, ha természetesen a design lehetővé teszi.
 • A kis szárítók jól látják az akkumulátort, hozzájárulva a gyors száradáshoz.
 • A kötélszárítók a helyiségben vannak felszerelve, szemben a falakkal.

A ruhaszárítók erkélymodellei és a fürdőszobai tervek számos hasonlóságot mutatnak. Minden falra szerelhetőek (műanyag, fa, fém vagy vakolat). Az egyetlen dolog, amit előzetesen meg kell tenni, az a blokk erősítés végrehajtása egy profil segítségével és rögzítés öncsavarral.

A következő videóban látni fogod, hogyan készítsd el a falat a ruhaszárítóval a saját kezedben.

Fali mosógép

Az a kérdés, hogy "hol mosodja meg a ruhát?" Már nem annyira akut, mert a technológia fejlődésével számos kényelmes megoldást találtak erre a problémára. A közelmúltban az egyetlen alkalmas hely a ruhák szárítására egy városi lakóházban volt egy erkély vagy egy mennyezet alatt feszített húrok, és ma kompakt és funkcionális szárítók telepíthetők a lakás minden sarkában.

A szárítógép legmegfelelőbb helye a fürdőszobában van. Először is, ott idegen ruhákat nem fognak észrevenni. Másodszor, a fürdőszobában rendszerint szellőztető rendszer van telepítve, amely segít gyorsan megszabadulni a felesleges nedvességtől. Még akkor is, ha a fürdőszobája nagyon kicsi, még mindig van szabad hely a felszereléshez, mivel a kis méretű helyiségek kereskedelmi forgalomban kaphatók.

A kis fürdőszobák tulajdonosainak meg kell vizsgálniuk a falra szerelhető szárítót. A falhoz vannak csatlakoztatva, így rengeteg helyre nincs szükségük, és az összeszerelt falra szerelt szárítók szinte láthatatlanok. Ez a cikk a falra szerelt ruhanemű-szárítók jelenlegi típusaira, az elhelyezésükre és telepítésükre jellemző.

Típusok, előnyeik és hátrányaik

összecsukható

Az összecsukható szerkezet a fürdőszoba fölé húzódó kötelek modern módosítása, amelyen anyáink és nagymamák ruhái szárításra kerültek. Két műanyag panelből áll, amelyek között húzódó kötelek vannak. A panelek az ellenkező falra vannak szerelve (leggyakrabban - a mennyezet alatt). Ha nincs szükség a szárítóra, az egyik rész eltávolításra kerül a falról és a másikhoz rögzítve. A kötelek automatikusan visszahúzódnak a panelbe. A modelltől függően 4-6 sor kötél van.

Előnyök:

 • olcsó;
 • kis fürdőszoba és kombinált fürdőszoba felszerelésének lehetősége;
 • könnyű kezelhetőség.

hátránya:

 • az összenyomható szárító maximális terhelhetősége 7 kg;
 • olyan költségvetési modellek esetében, amelyek nem rendelkeznek meghúzási mechanizmussal, a kötelek a vászon súlya alá süllyedhetnek;
 • rossz minőségű műanyag repedés után néhány szárító;
 • ha a szárító nagyon magas, akkor rendkívül kényelmetlen lesz a ruhát felakasztani rajta;
 • Ha a szárítón lévő ágyneműt feltölti a betűkön, akkor szárítás közben nem lesz képes vízkezelésre.

Ruhaszárító a fürdőszobában - Kényelmes stílus minden helyre 76 képen

Ágyneműszárító a fürdőszobában, minden mosás után mosandó ruhát kell mosni.

Valaki a ruhák szárításának funkcióját használja a mosógépekben, valaki lefeszíti az akkumulátort.

A mai napig kereskedelmi forgalomban kapható formatervezési minták, amelyek lehetővé teszik a folyamat kényelmes és hatékony elvégzését.

Ágynemű szárítók fajtái

A szárítók szerkezeti formában különböznek egymástól, és a felszínhez való csatlakoztatás módja.

A szárító a mennyezetre van szerelve, a formatervezés egy fémrúd, amelyet görgősmechanizmussal és kötél segítségével felfüggesztettek. A mennyezet alá szerelt.

Alternatív megoldásként lecsúsztathatja az összes sávot, lógni a ruhákon, és felemelni. Ez a formaterv mintegy 20 font nyers vászon ellenáll.

A mennyezetre szerelt szárító a magas szobákhoz, valamint a normál mennyezetű, kis szobákhoz is alkalmas.

Fali szárító:

Rúd - a szárítónak ez a kialakítása az egyik falra van szerelve, a cselekvés elve hasonló a szárítóhoz, a mennyezethez rögzítve. Jól használható a gyapjútermékek szárításához, valamint a deformáció elkerülése érdekében nem ajánlatos összecsukni.

Kötél - széles eloszlású. Jellemzője a kötél feszességének és a magasság szabályozásának hiánya. Az alacsony lógó ruhák nehezebbé teszik a fürdőszobát, és a kötelek túlzott elhelyezése arra kényszeríti Önt, hogy folyamatosan használjon egy széket.

Konzol - megfelelő használatra, a csatolót fizikai fúrórúd formájában kell benyomni. Ez a forma kis fürdőszobákhoz alkalmas. A vászon száradása után összehúzódik és szorosan illeszkedik a falhoz. Lehetővé teszi a felhasználható terület jelentős növelését.

Ideális kisebb tárgyak szárításához (törölközők, pólók, gyermekruhák), de nem alkalmas nagy tételek szárítására (ágynemű, takaró).

Padlóra szerelt szárító

A szárító a padlóra van szerelve. A kibontásnál nagy munkaterület van. Bármelyik helyiségben szabad helyet biztosíthat. Ez könnyedén összehajtogat és elszakad.

Bármely szűk helyiségben eltávolítható. A padlóra szerelt szárítók összecsukva kis helyet foglalnak el. Egy kis helyiségben egy ilyen szárítógép felveheti az összes szabad helyet.

Elektromos szárító

A korlátozott időtartamú emberek számára ideális az elektromos szárító. A pozitív oldal az a képesség, hogy gyorsan száraz ruhát viseljen, de nem alkalmas mindenféle szövetre.

Egyes textíliák egyszerűen deformálódnak a túlmelegedésből, és elvesztik esztétikai tulajdonságaikat. Az ilyen textíliák élettartama gyorsan csökken.

A dolgok szárítása az akkumulátoron

A szárítóruhák változatossága a hőmérséklet függvényében. További telepítésre nincs szükség. A vászon csak az akkumulátoron van.

A nagy elemek szárazak az akkumulátoron, de nehéz a kis dolgokra.

Az ilyen típusú szárításhoz gondosan kell kezelni a hőmérsékletet igénylő termékeket.

A fürdőben a dolgok szárítása

Ezzel a típusú szárítással kiválasztható a tervezés, amely könnyen telepíthető és eltávolítható.

A fürdő munkafelületét foglalja el, de felszabadítja a padlón lévő helyet. Ha ilyen szárítót helyez a fürdőszobába, akkor lehetetlen használni.

Hogyan határozható meg a ruhadarab kialakítása?

Természetesen a szárító kiválasztásakor el kell döntenie, hogy hol és hogyan kényelmesen száradhat meg.

Megfelelő a szárításuk a fürdőszobában, elegendő hely van a szárításhoz a nappaliban, vagy a szárítógép az erkélyre is áthelyezhető - mindez határozza meg a szárító tipikus kialakítását.

Ha kisebb mennyiségben szárazra szeretné tenni a dolgokat, akkor nem kell egy nagy padlószárítót választania.

Ha egy kis lakásban élsz, a konzolos vagy mennyezeti szárítók jobban megfelelnek, mivel nem fognak sok helyet összehajtogatni. A padlószárítók leginkább a tágas szobákban használhatók.

A szárítók kiválasztásánál ügyelni kell az építéshez felhasznált anyagokra.

Az állandó magas páratartalom miatt a fémszerkezetet rozsdamentes acél anyaggal kell kezelni. Választhat egy rozsdamentes acél szárítót. Egy ilyen szárító hosszú ideig szolgál majd, és nem fogja elveszteni megjelenését.

Minden szerelvény szárítót jól kell végrehajtani. A rögzítőelemek és a csuklópántok a szárítót a felületen vagy a kibontott állapotban kell tartani. A feszítő kötelek sima felületűek legyenek.

Egy adott szárítógép kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdő sajátosságait és a szabad hely jelenlétét. A megfelelően kiválasztott szárító díszíti a fürdőszobát.

Ruhaszárítók a fürdőszobában

Az olyan szárítószekrények, amelyek népszerűsége jelentősen megnőtt, lehetővé teszik számos kellemetlenség kiküszöbölését: nem kell lemosni a mosott ruhákat az egész lakásban, gyorsabban kiszáradnak, kevesebbet törnek és nem zavarják meg. A szárító könnyű használata nagymértékben függ a tervezéstől, méretétől, funkcionalitásától, a gyártás anyagától.

Ruhaszárítók a fürdőszobában

A legjobb megoldás kiválasztásához többet kell megtudni a szárítók fajtáiról, előnyeiről és hátrányairól, valamint a telepítési módszerekről.

Ágynemű szárítók fajtái

A modern ruhák szárítóit széles választékban mutatják be - a hagyományos kereszthornyoktól a rackekig, az elektromos modellekig, több hőmérsékleti rendszerrel. Ezek nemcsak formában és méretben különböznek, hanem a beépítési módban is, továbbá minden egyes szárítógép speciális terhelésekhez van tervezve. A legtöbb modell alumíniumból, rozsdamentes acélból és műanyagból készült, bár a fa termékek is nagyon keresettek.

A képen látható mennyezeti szárító

A kialakítástól függően a szárító a fal padlójára vagy oldalaira szerelhető, falra vagy mennyezetre szerelve. A telepítési módszer a legfontosabb kritérium a modell kiválasztásakor, és annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, jobb előre megismerni az egyes típusok alapvető jellemzőit.

Padlómodellek

Összecsukható padlószárító

A padlószárító általában egy hajtogatott keret, vízszintes rudakkal vagy feszített fémszálakkal, amelyeken a mosoda fel van függesztve. A kibontott formában a szárító meglehetősen sok helyet foglal el (különösen a kiegészítő modulokkal ellátott tervek), de lehetővé teszi, hogy kényelmesen sok dolgot helyezzen el. Összeszerelt állapotban a szárító vastagsága nem haladja meg a 10 cm-t, és könnyen be lehet tolni a kád és a mosógép között. Átlagosan ezek a modellek körülbelül 20 kg nedves ruhát viselnek, és maga a szerkezet súlya nem több, mint 3,5-4 kg.

Függőleges szárító

A szabványos vízszintes szárítók mellett a kereskedelemben kapható, többszintű, a polcok típusának modelljei is vannak, amelyek szintén összecsukhatóak és kerekekkel vannak felszerelve az egyszerű mozgáshoz. Amikor kibontják, kevesebb helyet foglalnak el, mint a vízszintesek, és ideálisak a kis dolgok szárításához - fehérneműk, zokni, ingek, blúzok stb.

Szárító padló polcok formájában

A kültéri szerkezetek előnyei:

 • az egyszerű használat és a tartósság;
 • kis súly;
 • kiváló teljesítmény;
 • a szárítót bármilyen kényelmesen elhelyezhetjük;
 • Nincs szükség csatolásra.

Az ilyen szárítók egyetlen hátránya az, hogy hasznos területet foglalnak el, és egy kis lakás esetében ez nagyon sürgős probléma.

Fal modellek

Fali összecsukható szárító

A falra szerelt szárítók sokkal kényelmesebbek a használathoz. Ők útmutatók a kereszttartók lógó ruhát. A falszerkezetek teleszkóposak, csúszósak, magasságban állítható kereszttartókkal. Vannak olyan kompakt modellek, amelyekben a rugós dob van a tokban, lehetővé téve, hogy a húrok a szemben lévő falak között húzódjanak. A tetején lévő dolgok nem zavarják a fürdőszobát, ha nem csak ágynemű, és a szárítógép összeszerelése után harmonikusan illeszkedik a belső térbe, és nem fáj a szeme.

Kötélfali ruhaszárító

 • kompakt méret;
 • könnyű és kényelmes működés;
 • alacsony ár;
 • esztétikus megjelenés.

Egy ilyen inerciális egység nem rontja el a szoba belsejét, és lehetővé teszi, hogy gyorsan húzza meg a ruhaszárítót

 • kis kapacitás;
 • a maximális terhelés a modelltől függően nem haladhatja meg a 7-10 kg-ot;
 • telepítéshez szükséges a falak fúrása.

Felfüggesztett modellek

Vezetőfülkés szárító

Tervezés szerint a mennyezeti szárítók falra hasonlítanak, csak a mennyezethez csatlakozó vezetők. A lécek magassága állítható, a ruhanemű lógatásakor könnyen leengedhetők a kívánt szintre, majd felhúzódnak. Ezenkívül minden keresztléc a többiektől függetlenül mozoghat, ami a szárítógép működését megkönnyíti. Az ilyen konstrukciókat általában a fürdő fölé kell szerelni annak érdekében, hogy megakadályozzák a pocsolyák a padlón lévő nedves ruháról való csöpögést.

A szárító mennyezet fa lécekkel

 • a lógó dolgok nem hasznos helyet foglalnak el, és szinte nem zavarják a fürdőszoba használatát;
 • a szárítók kompakt mérete és esztétikai megjelenése;
 • a formatervezési minták kényelmesen használhatók.

Az ilyen szárítók hátránya a telepítés bonyolultságának nevezhető. A rögzítésnek olyan erősnek és megbízhatónak kell lennie, amennyire csak lehetséges, valamint lefedésekre is, hogy az egész szerkezet ne csökkenjen a nedves tárgyak súlya alatt.

Automata elektronikus szárítógép

Fürdőszárító

Szárító a fürdő oldalán

Ezek a szárítók vékony csövekből vagy húrokból állnak. Vízszintes helyzetben lehetnek a kád tetején vagy az ellenkező oldalon lévő szögben. Az állvány nem csúszott le, különleges műanyag tartókkal rendelkezik. Vannak olyan modellek is, amelyek az oldal szélén vagy a radiátoron vannak lógva. Nagyon kicsiek és elsősorban törölközők, zoknik és fehérneműk szárítására használják.

Fürdőszárító

Mosás a mosdó fedélzetén

Az ilyen szárítók előnyei csak a kis súly és az egyszerű kezelhetőség miatt, a kényelem és a funkcionalitás miatt, itt észrevehetően vesztesek. Sok ilyen kialakítás nem lógott, nem alkalmasak ágynemű szárítására. Továbbá, miközben a dolgok szárazak, nincs lehetőség fürdésre, mivel a szárító közvetlenül fölött van.

Szárítás a finom tárgyak számára a fürdőben

Elektromos szárítók

Az elektromos szárítók nem kevésbé keresletet igényelnek, mint a hagyományos, még a magas költségek ellenére sem. Ők pótolhatatlanok, ha gyorsan meg kell szárítani a kabátot, meleg pulóvert, szőnyeget és más hasonló dolgokat, amelyek normál körülmények között több napig száradni fognak. Elektromos modellek is nagyon változatos, és lehet padló, fal, lóg. Legtöbbjük termosztáttal van felszerelve, amely lehetővé teszi az optimális szárítási mód kiválasztását, a vászon típusától függően. Elektronikus időzítőkkel is szárítógépek vannak, amelyek segítségével beállíthatja az eszköz időtartamát. Ezek a szárítók nagyon kevés villamos energiát fogyasztanak, szinte csendesen dolgoznak, ellenállnak a 15 kg-os terhelésnek.

Elektromos szárító

 • gyors és egységes szárítás;
 • egyszerű használat;
 • összecsukva a szárító legalább egy helyet foglal el.

Különböző típusú padlófüggő elektromos szárítók

 • magas ár;
 • további energiaköltségek;
 • a biztonsági előírások betartásának szükségességét.

Népszerű vászonszárító modellek

Szárító fal Gimi Rotor-6

"Liana" mennyezeti szárító

Szárítófal Leifheit TELECLIP

Szárítógép padló Siena

GIMI ALABLOCK Külső szárító

Alcona SBA-A4-FX elektromos szárító

Ajánlások a szárító kiválasztásához

A szárító kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a gyártás anyagára. A leginkább praktikus és tartós termékek rozsdamentes acélnak számítanak. Idővel nem veszítik el megjelenésüket, ellenállnak a legnagyobb terhelésnek, nem hagyják el a foltokat, és egyszerűen tisztítják a plakettet.

Rozsdamentes acél szárító

Alumínium porszórt modellek is jól néz az első, de intenzív használat a bevonat kezd héja, és alumínium sötét jelek ruhát.

Alumínium padlószárítók

A műanyag termékek a leginkább megfizethetőek és vonzóak, csak korlátozott élettartamuk van. Igen, és nagy terhelés nem lehetséges, különben a műanyag tok gyorsan megtörhet. Idővel ezek a szárítók elveszítik vonzó megjelenésüket, a műanyag sárga színű, sárguló szalagokkal.

Ruhaszárító műanyag padló

Ami a fa szárítót, a megfelelő gondossággal, akkor szolgálnak egy nagyon hosszú ideig, ráadásul ezek a modellek gyakran eredeti alakja és harmonikus megjelenése a fürdőszoba belső. De ha gyakran és nagy mennyiségben kell lemosni, akkor jobb, ha lemond a fa szárítóról a fém javára.

Szárító fából

Az eredeti összecsukható szárító fa

A választásnál figyelni kell a csatlakozások minőségére, a bevonat sűrűségére, az elemek könnyű mozgására. A húr vagy a gallyak nem lehetnek túl vastagak: az optimális távolság 7-10 cm, ha kisebb, akkor a dolgok megérintik egymást és szárazabbak. A szárító keretén nem lehetnek éles kiugrások, hegesztési nyomok, foltok, érdesség. Ha az alap ragyog a bevonaton, akkor jobb, ha megtagadja az ilyen vásárlást - hamarosan a festék elkezd lehámulni.

A kiváló minőségű szárítóban minden elemnek sima színű, sima felületű felülete van, a csövek a végekből dugókkal, valamint az ízületekkel vannak lezárva. A csomagoláson fel kell tüntetni, hogy a felszerelés, méret, súly, a telepítésre vonatkozó utasításoknak kell lenniük.

Lehetőségek a ruhaszárító beépítéséhez a fürdőszobában

A szárítógép beépítése a fürdőszobába nem igényel speciális ismereteket és készségeket, így a telepítéssel nem nehéz. A rögzítő elemek sorrendje kissé eltérhet a termék kialakításától függően, ezért a beszerelés előtt gondosan olvassa el a gyártó utasításait. Leggyakrabban hiba történik a mennyezeti szárítók telepítésekor, ezért részletesebben megfontolják a telepítés lehetőségeit.

A "Liana" szárító telepítése

A munka megkezdése előtt a szárító összes elemét ki kell teríteni az asztalra, és ellenőrizni kell a berendezést. A kötőelemek rendszerint a készlet részét képezik, de nem mindig megbízhatóak, és sok kézműves külön vásárolja meg őket. A szárító maga mellett ceruzát, kalapácsot és fúrógépet is igényel a megfelelő fúrókhoz - betonhoz és csempehez.

1. lépés: Válassza ki a szárító optimális helyét és tegye a jelvényeket a mennyezetre ceruzával. Ehhez vigye a konzolokat görgőkkel, szerelje fel őket a mennyezetre, és jelölje meg pontokat a szerelő lyukakon keresztül. A konzoloknak egymással párhuzamosaknak kell lenniük, ugyanazon a szinten, és a távolságuknak meg kell felelniük a szárítórudak hosszának.

2. lépés: Fúrjon lyukakat a mennyezetbe, fújja ki a port, szorosan dugja a kalapácsokat. Ezután csavarokkal rögzítse a záróelemeket, és zárja le a rögzítőelemek hornyait a csomagban található különleges dugókkal.

3. lépés: A konzolhoz párhuzamos falhoz rögzítse a tartóelemet a zsinór rögzítéséhez. Körülbelül 1,3-1,5 m magasságban kell elhelyezni a padlóról, szigorúan vízszintesen. A rögzítés ugyanaz: jelölje meg a rögzítőelemek pontját a lyukakon, fúrókon, dugókon és csavarokon keresztül. Ha a fal burkolólapokkal van burkolva, vegyen egy lándzsa alakú fúrót pobedite forrasztással, különben a csempe megszakadhat.

Rögzítőelem rögzítése

4. lépés: Óvatosan helyezze el a kábeleket egy sima felületen, és kezdjen el felváltva rögzíteni őket minden rúdhoz. Ehhez egy szoros csomót kötözött a végén, a zsinórt a rúd hornyába helyezi, és a csomót szorosan befelé feszíti. Ezenkívül rögzítse és az összes többi vezetéket is.

5. lépés: Kezdje el a szárító szerelését. Húzza a kábeleket mindkét zárónyíláson lévő lyukakon keresztül. Ha a rögzítő konzol a jobb oldalon található, a szerelés a bal oldali konzolral kezdődik, és fordítva. Maga a zsinór nem könnyű behatolni a lyukba, így a kényelem érdekében használhatsz egy drótszövetet, hajlítással vagy hosszú hurok formájában. A vezeték szabad vége két zárófedélen keresztül húzódik.

6. lépés: Az első rúd be van húzva, majd a felső kupakot a zsinór csomóval rögzíti, és a konzol kivágásához vezet. Ismételje meg a műveletet a többi felfüggesztéssel, hogy mindegyik ugyanazon a szinten legyen.

7. lépés. Ezután határozza meg a rudak helyének alacsonyabb szintjét, amelyre a legmegfelelőbb a ruhanemű, és egy másik csomót köt. A csomókat az alsó kupakokba húzzák, és a többi kötegdarabot levágják. Ezután a felfüggesztéseket ismét a kiindulási helyzetbe húzzuk.

A "Fortuna" szárító telepítése

A "Fortune" modell fémbilincsekből áll, amelyeken két mozgatható alumínium profil található. Egy egyszerű mechanizmus és acélkábelek segítségével a profilokat könnyen fel lehet emelni és leengedni a kívánt magasságra, egymástól függetlenül. A profilok teljes hosszában speciális lyukak vannak az akasztók számára, amelyeken a ruhák száradása megfelelő.

A konzolok a mennyezethez vannak rögzítve, és a vezetőhenger és a vezérlőegység a falra kerül. Először választania kell a szárító legmegfelelőbb helyét a fürdőhöz képest úgy, hogy a vászonból származó víz közvetlenül áramoljon benne, és ne alakuljon ki a padlón lévő pocsolyák. Ezután közvetlenül a telepítésre léphet.

1. lépés: A mennyezeten egy ceruzával jelölje meg a zárójelek rögzítési pontját, 2 egyenként. Meg kell egy téglalap oldalú 1,8-2 m és 0,4-0,6 m. A falon túl, megállapította, hogy a kötőelemek, a vezérlő egységet, és helyezze a megvezetőhenger szigorúan egyetlen függőleges vonal.

Szerelőhengerek és vezérlőegység

2. lépés. A jelöléseket megfelelő mélységű lyukakkal fúrják, és a horgonyok segítségével rögzítik a konzolokat görgőkön és a vezérlőegységen.

3. lépés Az acélkábel végét óvatosan a tartóba (rák) húzzuk, erős csomót kötözünk a végén, és meghúzzuk. A kábel másik végét vezesse a műanyag rögzítőbe és a bélésbe, amely a szárítóval együtt kerül, majd húzza át a vezérlőegység másik oldalán található görgőn.

Egy csomót kötözzön be és egy rákot adjon át

4. lépés: A betétet a görgőhöz szorítjuk, egy rögzítővel rögzítjük, és a rákot felfelé húzzuk úgy, hogy szilárdan támaszkodjon a reteszre. Ezután vigye át a kábelt a kettős henger külső oldaláról és a vezetőhengeren keresztül.

Húzza meg a kábelt a bilincsen és a betéten

5. A vezérlőegységen csavarja le a kupakot úgy, hogy a belső reteszelő alátét ne essen ki. A kábel szabad vége erre a sapkára van vezetve, hurok formájában összehajtva és ugyanazon lyukon keresztül vezetett. Most a kábelt az ellenkező irányba húzzák, de mindkét henger belsejéből. Ugyanakkor a kettős hengeret az irányítás felé kell fordítani.

Húzza a kábelt a hengeren keresztül

Ragasztott henger és kábel húzás

6. lépés Alternatív módon rögzítse a díszítőlemezeket minden görgő alatt, majd helyezze a rákokat és állítsa be a kábel hosszát úgy, hogy amikor a rákok a felső részen helyezkednek el, a vezérlőegység és a hurok közepe közötti távolság nem haladja meg a 10 cm-t, majd a kábel szabad végét levágja.

A kötelet egy rákkal húzzuk meg

A kötelek húzásának folyamata

7. lépés: A hurok közepén helyezze be a rögzítő alátétet, és az ujjaival tartva húzza meg a kábelt a kupakba. A vezérlőegység fogantyújának használatával a kábel enyhén leereszthető, hogy a kupakot be lehet csavarni.

Hogyan válasszunk egy ruhaszárítót a fürdőszobában?

Minden háziasszony tudja, hogy a mosott ruhanemű kiszárításához több négyzetméter szabad területet kell használni a száraz levegőben. Ha ilyen helyet talál egy kis lakásban, nehéz. Az erkélyen vagy a loggián lévő szárítószalag gyorsasága az időjárástól függ. Ezenkívül az áthaladók előtti vászonszárítás fajtája kényszerítő életfeltételeket idéz elő. A szárítógépek drágák, és további helyet igényelnek a fürdőszobában. A praktikus és költséghatékony megoldás a mosodai mosdó használata a fürdőszobában.

Ruhaszárítók típusai

A háztartási szárítók gyártói számos lehetőséget kínálnak a ruhaneműk szárításához szükséges tartozékokhoz. A következő jellemzőkben különböznek egymástól:

 • telepítési módszer;
 • építés;
 • léphessen;
 • a vászon szárításának megszervezéséhez szükséges terület.

A mosógép egy terhelésének mértéke a kiválasztott modell méretétől és tervezésétől függ. Ha a mosógép kompakt és maximális terhelése nem haladja meg a 4 kg-ot, akkor választhat egy falra szerelhető terméket, a modellt a kád vagy a fűtőtest oldalán.

A kis lakásokban lehetőség van fal- és mennyezeti szárítókra, így nem szabad az erkélyt rendszerszárítással lemondani.

emelet

Az ilyen modellek kényelmesek, mivel áthelyezhetők egyik helyről a másikra. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy olyan helyiséget válasszon, ahol alacsony a nedvességtartalom a ruhák szárításához vagy jó levegőáramlással a feldolgozási sebesség befolyásolásához. Számos húr lehetővé teszi, hogy lógni egy csomó tiszta vászon.

A klasszikus szárítók padlószerkezetei kibontott formában sok helyet foglalnak el, és ha a helyek lehetővé teszik, akkor megkaphatja magának ezt az egyszerűen használható modellt. A kis lakásokhoz a szárítóállványok kompakt változatai vannak, amelyek kibontva a zuhanykabinba visszahúzódnak.

Az anyag, amelyből a szárító készül, meghatározza a termék tartósságát. A tartós fa és acél tartó. Egy ilyen termék ellenáll a sok nedves ruhának. A műanyag és az alumínium modellek alacsony terhelésűek, ezért tartósnak nem tekinthetők.

Falra szerelhető

Amikor a fürdőszobában egy falra szerelt mosószárítót választunk, tudnunk kell, hogy milyen típusai vannak:

 1. Összecsukható konzol oldalelemek kombinációjával harmonika formájában. A módosítástól függően ez a fogas 5-10 részből állhat a dolgok száradásához. A fali konzolra szerelhető, és akár 5 kg nedves ruhával is képes ellenállni.
 2. Kötél húrzsinórral. Ez a lehetőség a szovjet múltból származó ruhadarab jobb alternatívája. A szárító konstrukciója tömör, a szabályozó segítségével megakadályozhatja a kötelek elcsúszását.
 3. Inerciális összecsukás. Ez egy változata az előző modellnek, amely lehetővé teszi, hogy a köteleket száraz ruhákhoz csak szükség esetén telepítse. A kialakítás egy kényelmes magasságban felfüggesztett tekercsből áll, amelyet körülötte feltekercseltek, és az ellenkező falra rögzítették a rögzítőkkel. Ez a függesztők 5 kg terhelésnek ellenállnak.
 4. Teleszkópos a rudak mozgatásával vezetők mentén. A modell méretét a fürdő méreteinek megfelelően kell megválasztani, hogy a vezetők a falhoz rögzíthetők legyenek. Ha az ilyen fogasok hossza kisebb, mint a fürdőszoba mérete, akkor a vezetők "lógnak a levegőben", interferenciát okozva.

hamis

A mennyezeti szárító a legkeresettebb modell a vásárlók körében a helytakarékosság, az egyszerű használat és a tartósság miatt. A kötélhez képest ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a ruhát kényelmes magasságba helyezzük a vállmagasságnál, majd a rudak felhúzásával olyan dolgokkal, amelyeket fel lehet emelni, hogy felszabadítsa a fürdő hasznos területét. Ezeket a modelleket lianasnak hívják.

Liana, mint elismert vezető, nem csak a magas mennyezetű apartmanok, hanem a kis helyiségek számára is alkalmas, mivel lehetővé teszi a ruhák száraz feletti magasságát.

Fürdőszárító

A fürdőszárító kicsi, és a nedves mosnivalók további helyszínére is használható. Mivel a fürdőszobában mindig magas a páratartalom, meg kell tudni, hogy korrózióvédelmet biztosítanak-e az ilyen fogantyúhoz.

A kád vízszintesen elhelyezett szárítója lehetővé teszi, hogy kiszáradjon olyan finom kötöttáru, amelyet nem lehet mosni mosás után. Az ilyen modell kiválasztásakor ismerni kell a fürdőkád méretét.

elektromos

Az elektromos szárítók alkalmasak a kisgyermekes családok és azok számára, akiknek kevés szabadidejük van. Az ilyen szárítógépeken még a zakók, takarók és a gyermekek puha játékok is gyorsan száradnak.

Az elektromos vállfák körébe tartoznak a padló, a mennyezet, a fali modellek. Néhány mennyezeti módosítás a kényelem érdekében biztosítja a beépített lámpákat és a hajszárítót a szellőzéshez.

A fali lehetőségek jelentősen megtakarítják a helyet, és jó feladatot végeznek fő feladatukkal, még akkor is, ha kicsiek. A padlószárítók polcok, álpadlók és transzformátorok formájában vannak.

A legfrissebb technikai újításokat a távvezérlő modellek, az időzítő opciói és a szárítási mód meghatározásának lehetőségei mutatják be.

csúszó

Az ilyen akasztók kompakt modellek, amelyek lehetővé teszik a kis lakásban jelentős helytakarékos megtakarítást. Ezeknek a szárítóknak a hossza 50 és 120 cm között van, és a szélesség jelentősen csökken, miután befejezték a textília feldolgozását az összecsukás lehetőségének köszönhetően. Az ilyen termékek lehetnek fémből vagy fából.

összecsukható

Ezek a modellek mind ruhadarabok, mind törülközőtartók szárítására szolgálhatnak. Összecsukható szárítók egy összecsukható kivitel, amely a legkisebb fürdőszobában használható.

Előnye és hátránya

A szárító bármely modelljének előnyei és hátrányai vannak, amelyeket részletesen meg kell vizsgálni:

 1. A padlóelemek nem igényelnek rögzített rögzítést, telepítésük nem nehéz, nagy mennyiségű szárító ruhát tudnak elszállásolni. A hátrányok közé tartozik az, hogy helyet kell biztosítani a telepítéshez és a tároláshoz, amikor hajtogatják.
 2. A falra szerelhető szárítók egyszerűen használhatók, és nem igényelnek sok helyet. A hátrány az, hogy komplex telepítési munkát kell végezni a szárító telepítésénél. A tartószerkezeteket megbízható falra erősítik a falra. A hátrányok magukban foglalják az alacsony terhelés ellenállóképességét.
 3. A mennyezeti szárítók lehetővé teszik a fürdőszoba használatát, és ugyanakkor kiszáradják a mosodát. Könnyen használható, tartós. A hátrányok magukban foglalják a mennyezetre és a termék összeszerelésére vonatkozó komplex installációjukat, amelyben a bonyolultság a csipke áthaladása a görgőn és a rudak mozgásának vezérlőegységén. Mielőtt felszerelné a tartókon elhelyezett görgőket, a mennyezeten lévő lyukakat a tartóban lévő jelöléseknek megfelelően meg kell fúrni. Ez segít elkerülni az akasztó rögzítésében elkövetett hibákat.
 4. Elektromos szárítók. Fő előnyük - magas szárítási sebességük ellenére - ez a háztartási készülék jelentős hátrányokkal küzd:
  • a biztonság betartásának szükségessége a telepítési hely és a további üzemeltetés kiválasztásakor;
  • további villamosenergia-költségek;
  • magas költségek;
  • nem alkalmas bizonyos típusú textíliák szárítására.

Tippek a választáshoz

A ruhaszekrény kiválasztásánál figyelembe kell venni a mosógép egy terhelésének, az üzembe helyezés helyének méretét, a termék anyagát, a csatlakozó szerelvények és további rögzítők minőségét.

Mielőtt kiválasztaná a megfelelő modellt, megérdemli a további árnyalatokat:

 1. Vásárlás előtt ügyeljen a húrok vagy pálcák közötti távolságra, ami kiszárad. A 7 cm-nél rövidebb távolságban elhelyezkedő szalagokon a ruhanemű hosszú ideig nedves marad.
 2. A rúd felületének anyaga - a termék minőségének másik mutatója, mivel a vászon nem maradhat el foltok tőlük. Az ágynemű mindig tiszta lesz a fa és a fém rudak zománcozott vagy horganyzott bevonata után történő szárítás után.
 3. A termék telepítésével, a termék kitöltésével és a gyártóval kapcsolatos információk jelenléte a kiválasztott modell magas színvonalát jelzi.

Hogyan készítsünk egy szárítót a saját kezünkkel

Ha a raktárakban a fürdőszobába adott kiegészítők nem alkalmasak az általános paraméterek, a design vagy az ár szempontjából, akkor a ruhaszárítót függetlenül lehet készíteni.

A legköltséghatékonyabb feszítőfogasok kellemetlenek, mert nem esnek le, ha a ruhákat le kell akasztani vagy eltávolítani. A fémcsövek alsó válltartója a nyersanyagok szigorú kiválasztását igényli.

Van egy módja annak, hogy egy eredeti, összecsukható szárítógépet fából készült, amely könnyen illeszkedik minden belső és kis helyet foglal el akkor is, ha kibontotta. A fürdőszobában a ruhaszárító felszereléséhez a következő anyagok szükségesek:

 • a keret gyártására szolgáló fadarabok, amelyek hosszát a szárító méretének megfelelően választják ki;
 • kerek oszlopok;
 • rétegelt lemezlemez (tartókalap) - egy téglalap, amelynek rövid oldala 3 cm-rel hosszabb, mint a szárító keret rövid oldala;
 • bútorpántok;
 • bútor összehajtogató mechanizmus;
 • kötőelemek;
 • retesz a rögzítéshez (bútorzár).

A gyártási folyamat 9 egyszerű lépésből áll:

 1. Az összes alkatrészt megtekintette, figyelembe véve a szárító korábban megfontolt méreteit.
 2. Fúrjon 2 oldalszegélyt szimmetrikusan elrendezett, vak kerek lyukakkal, sekély mélységgel. A lyukak átmérőjének meg kell egyeznie a kerek rudak átmérőjével.
 3. Helyezze a rudakat a lyukakba.
 4. Szerelje össze a két hosszú gerenda vázszerkezetét és a kapott billetet. Rögzítse a keretet sarokba csavarokkal vagy szegekkel.
 5. Csatlakoztassa a keretet a rétegelt lemezlaphoz (alap) a bútorszárnyak segítségével, 2 cm-es alsó hosszú éltől kezdve.
 6. Keretek és alapok feldolgozása akrilfestékkel vagy lakkal.
 7. Csatlakoztasson két hajtogató mechanizmust az egyik oldalhoz a keret oldalsó lemezeihez, másik oldalán az alap oldalirányú oldalához.
 8. Szerelje fel a reteszelő zárat a szerkezet felső oldalának közepére.
 9. Erősítse meg a szárítógépet a falon.

megállapítások

A szárítógép kiválasztásakor a fürdőszoba tervezési jellemzőire, a szabad hely jelenlétére vagy hiányára kell összpontosítania. A fürdõben a megfelelõen kiválasztott szárító nemcsak funkcionális és praktikus, hanem egy esztétikailag vonzó elem is.