Legfontosabb > Tartozékok

Automatikus vízelvezető berendezés

A szivattyú megrendeléséhez hívja a 8 (495) 580-14-38 és a 8 (905) 745-22-45 telefonszámot. A leeresztő szivattyú szállítása Oroszország régiói részére - készpénz szállítás, RF Post. Szivattyúkat is értékesítünk a FÁK országaiba, a külföldre és messze külföldre. A szivattyú kiskereskedelemben és nagykereskedelemben is megvásárolható. Szállítási és szerelési szakember.

Megrendelés az automatikus szállítással az Orosz Föderáció, a FÁK és az egész világon - nagykereskedelem és kiskereskedelem

Lassan víztisztítanak.

Lassan folyik a víz a kádban vagy a zuhanyzóban, mint egy eldugulás?

A pihentető víz hatása (amikor a víz lassan leereszkedik a lefolyóban) néha előfordul, miután összekapcsolt egy zuhanykabinot vagy egy forró kádat, régi épületek házaiban, például a Sztálin házában, régi öntöttvas csatorna rendszerrel, és más esetekben.

A lassú kiömlés okai

Mindennek oka a szifon (leeresztő-túlfolyó eszköz) és a lefolyócsatorna közötti különbség, ez utóbbi általában magasabb a szifonnal vagy a vízzel, miközben a víz áramlása drámaian lelassul.

Mi a teendő

A probléma kiküszöbölése segít az automatikus készülék vízelvezetésének. A vízelvezető készülék a szivattyú elvén működik, automatikusan bekapcsol, amikor víz felgyülemlik, és gyorsan folyik a víz.

A lefolyószerkezetünk, hasonlóan a többihez, kis méretű, könnyen csatlakoztatható és nagy megbízhatóság jellemzi.

Az eszköz alkalmas minden fürdőkádra, zuhanyra és mosdóra

És még egy plusz: nem kell korrigálnod az építők hibáit, és magas betonpadlókat hozhatsz létre, vagy kiegyenlítő anyagot (kő, csempe, fagerendát stb.) Lehet a keret lábai alatt elhelyezni. Az automatikus leeresztő készülék minden padlón egyszerre és egyszerre megoldja a problémát!

Leeresztő szivattyú: jellemzők

Szivattyú a fürdéshez, zuhanyozáshoz és mosogatóhoz való gyors vízelvezetéshez. Kínálunk egy típusú lefolyószivattyút - úszóművelet. Szivattyúink automatikusak, Oroszországban készülnek. Az úszószivattyúnak előnyei vannak az érintőpumpa fölött: egyszerűbb a tervezés és a karbantartás során, és sokkal megbízhatóbb a működésben. Az érzékelő gyakran meghibásodik, és további javítási költségeket igényel.

Ez a típusú szivattyú (áramlás) négy részből áll:

 • Az 1. rész - vétel - tartalmaz úszó mágnest és reed kapcsolót.
 • 2. rész - elektromágneses szivattyú.
 • 3. rész - rugó visszacsapó szelep.
 • A 4. rész a vezérlő.

Ez az eszköz nem igényel további tárolótartályt, ami jelentősen csökkenti méretét. És a kis méretű elektromágneses szivattyú biztonságos és praktikusan működik csendesen.

A szivattyú rotorja állandó mágnes (hengeres ferromágneses ötvözetből), amelynek végén egy kereszt alakú lapátos csúcs van rögzítve. A rotorot vastag falú műanyag kapszulába helyezzük és teljesen elválasztjuk az állórész részektől, ami teljesen biztonságos.

A 40 wattos szivattyúteljesítmény lehetővé teszi, hogy a leeresztett vizet 10 méteres vízszintesen és legfeljebb 2 méteres függőleges szivattyúzással szivattyúzza.

A készülék jellemzői avtosliv:

 • Gyártás - Oroszország
 • Szivattyú típusa - áramlás
 • Bejárat, kilépés - 32 mm
 • Villamosenergia - 220 Volt
 • Motor teljesítmény - 40 watt
 • Zajszint - 12,5 dB
 • Függőleges szivattyúzás - akár 2 méter
 • Vízszintes, akár 10 méteres szivattyúzás
 • A szivattyúzott víz maximális hőmérséklete - 90 fok
 • Hossza - 250 mm, mindkét típusú szivattyú
 • Szélesség - 100 mm, mindkét típusú szivattyú
 • Magasság - 125 mm-es úszószivattyú
 • Zuhanykabin - igen
 • Mosogató - igen
 • Fürdő - igen

A készülék élettartama automatikusan leöblíti a vizet - 7-8 év.

A szivattyú csatlakoztatása a víz leeresztéséhez

A készülék felső részéből származó bejárat 32 mm átmérőjű. A visszacsapó szelep kimenete szintén 32 mm átmérőjű. Emelje fel a légcsövet és rögzítse azt a víz feltöltési szintje fölé, bármilyen kényelmes helyen, anélkül, hogy hajlékony lenne a hullámcső alsó részében.

egyszerű szivattyú vizet a fürdőszobából

Mint már írtam, problémánk van egy külön fürdőszobával. Ugyanakkor szomszédos teleppel ellátott vödöreket kell gyűjteni
a fürdőszobában, és húzza őket egy nyomást (amely a második felszálló).

Mi a legegyszerűbb szivattyú ehhez az esethez? Jobb 12 voltos erővel, soha nem tudod, mi. A tömlő behelyezése a nyílásba
vagy a WC-ben, és menj a daldal!

A szivattyúnak nincs szüksége a keringtetésre, ezért nem keletkezik vákuum.
Erősen vonakodnak elkölteni.

))) Megpróbálhatja hozzáfújni egy alátéthez, és a fürdőszoba alá fog illeszkedni

És mi a teljesítményük és a megengedett munkaidő? újra ott van egy járókerék, akkor működnek, ha a víz fölött van,
nem valószínű, hogy szopni az oldalsó lesz

Üzemanyag-szivattyú a "Lada" befecskendező szelepből A csatlakozódugón, megfelelő huzalon és töltőn 12 V-ra, a kipufogó-megfelelő tömlőre és a kádba kell helyezni, csak rendszeresen kell használni, vagy a vízben kell tárolni, télen szárítani vagy rozsdásodni. Találtam az interneten készített házi autómosóban, egy megfelelő fúvókával, a piszok az autóból csak elrepül.

Nagy ötlet - a szivattyú valóban drága.

A közelmúltban új Tonary mobil üzletek kerültek üzembe, így vannak mosogatók és germán szivattyúk, amelyek a tartályból vizet pumpálnak egy 12V-os tápegységgel, nagyon érdekes, hogy mi és hogyan működik, talán az akváriumok vagy medencék egy része elfér? ugyanaz a költség.

tester írta:
És mi a teljesítményük és a megengedett munkaidő? újra ott van egy járókerék, akkor működnek, ha a víz fölött van,
nem valószínű, hogy szopni az oldalsó lesz

Ez csak nagyon sok bajban fog működni, mielőtt elindulna, meg kell tölteni vízzel, győződjön meg róla, hogy a levegő nincs beszívva.

romaikalyk írta:
Nagy ötlet - a szivattyú valóban drága.

Ha csak a bontási keresésen

Kifoglalja a fürdőszoba felszállóját, határozottan eltulajdonítva, a probléma a szomszédokhoz megy, talán könnyebb lesz megoldani? A szivattyúnak szüksége van a styralok-ról, ha csak akkor jön létre, ha csatlakozik a tömlőkhöz, akkor az automatikus szivattyúk nagyon kis áramlási sebességgel szivattyúznak, 4-5 órát kipréselnek a fürdőből, egy tömlőt kell a lefolyóba és egy lyukat a falba, felemeli a tömlőt, leengedi a külsőt. De ez nem megoldás, a megoldás egy 110-es vagy egy visszacsapó szelep vagy 50 mm-es golyóscsap rekonstrukciója lesz.

Minden fontos információ a kényszer szennyvízszivattyúkról

A magánházak, a házak, valamint a tipikus építészetű házak fürdőszobájának átalakításakor mindig sürgető kérdés merül fel: hogyan lehet teljes körű munkát biztosítani centralizált lefolyás hiányában?

A kényszerített szennyvízcsatorna (sololifta) rendszerei komoly következmények nélkül oldják meg ezt a problémát. Európában ezt a gyakorlatot több mint fél évszázadon keresztül sikeresen alkalmazták, a poszt-szovjet térben a sololifts viszonylag rövid idő alatt jelent meg.

A működés és az eszköz elve

A szivattyú szivattyúk kényszer szennyvízelvezetésre történő telepítése lehetővé teszi, hogy minden megfelelő helyre szaniter létesítményt alakítsanak ki, beleértve az alvázakat, amelyek nagyságrendje kisebb, mint a teljes lefolyó.

Az ilyen eszköz jelenléte biztosítja a vízelvezető tömegek, ideértve a fekáliákat is, és azokban az esetekben, amikor a latrinát áthelyezik vagy telepítik olyan helyiségekbe, amelyek nem erre a célra szolgálnak.

Ugyanakkor a készülék telepítése egyáltalán nem érinti a helyiség esztétikáját, mivel meglehetősen kompakt és teljesen feltűnő.

A kötelező típusú egészségügyi berendezést a széklet eltávolítására és szivattyúzására tervezték. A működésének elve hasonló a vízelvezető eszközhöz, viszont ezzel szemben az egészségügyi szololift nagyobb kaliberű lefolyókhoz van tervezve.

Ez a kis kompakt készülék lehetővé teszi, hogy a hulladék tömegét vízszintesen 100 m-ig, és akár 7 méter magasságban is szivattyúzzák.

A megfelelő modell kiválasztásához a következő adatokkal kell rendelkeznie:

 • a csatorna átmérője;
 • a lefolyótömbök által leküzdésre kerülő távolság hossza;
 • teljesítmény (1 óra alatt pumpált folyadék mennyisége).

A készülék tartályában lévő folyékony hulladékot a mechanizmus forgó pengéi övezi. A motor automatikusan elindul, amint az úszó a kapcsoló vízszintjével emelkedik. Centrifugális mechanizmus segítségével a folyadékot átszivattyúzza a központi csatornába.

A kötelező típusú egészségügyi felszerelés három csoportra osztható:

 • merítés;
 • félig merülő;
 • külső.

  Olvassa el a szennyvízszivattyú előnyeit egy konyhai csiszolóval itt.

  Hogyan válasszuk ki és használjuk a WC-szivattyút egy csiszolóval kényszerített szennyvízhez, ezt a cikket megmagyarázzuk.

  Előnyök és hátrányok

  Az egészségügyi berendezések fő előnye a megbízhatóság. A kisülési csövek (18-40 mm) kis átmérője ellenére az ürítés működése a csiszolórendszer folyamatos működése következtében minden probléma nélkül megtörténik.

  A sololift megbízhatósága a működésének elve alapján következik be: a kisütőtömeget nagy nyomás hatására végzik, míg a hagyományos rendszerekben a csövek tartalmát "gravitációval" futtatják. Ezért nem került sor a kényszer szennyvíz eltömődésére.

  Az eszköz telepítéséhez szükséges munkák nem igényelnek speciális készségeket és erőfeszítéseket, és a keskeny műanyag csatorna használata meglehetősen gazdaságos, és könnyen telepíthető. A kényszerített vízelvezetés minden elemének modern kialakítása van, és kívánság szerint nem lesz nehéz elrejteni őket egy falban, és díszíteni őket egy ponyvával, lábazat vagy csempe.

  Ajánlások a kiválasztáshoz

  Abban az esetben, ha a házban a lefolyó a központosított lefolyó szintje alatt van, ajánlatos egy kényszerített rendszer felszerelésére. Ez különösen igaz a ház házak és pincék. Ilyen esetekben a sololift rendszeren és a csöveken kívül fel kell szerelni egy felhalmozási kút építését, amelyből később a széklet tömegeit kiszivárogtatják a közös felszállóba. Ebben az esetben a szivattyúegység az ilyen rendszer fő eleme.

  Szivattyú a kényszerített szivattyúhoz a következő esetekben:

  • a csőfektetés az úton történik;
  • hogy elkerülje a széles csatornacsövek felszerelését;
  • a csővezeték útján jelentõs különbségek a megkönnyebbülésben;
  • magas központi fekvésű szennyvíz.

  Magántulajdonban és házban a SANICUBIC telepítése ideális, a ház minden vízelvezető berendezésével egyidejű kisülést biztosítva. Ez egy nagyon erős és tartós eszköz, két motorral.

  A lakásban kényszerített szennyvízcsatornákhoz az SFA SANIPACK rendszer alkalmas, univerzális csatlakozószerkezettel. Sikeresen csatlakoztatható a ház minden lefolyóhelyéhez (fürdőszoba, WC, mosógép, zuhanykabin stb.).

  Lakossági használatra az SFA rendszer Sololift jó - egy mechanizmus segítségével a vízmennyiségekből származó hulladékmennyiségeket egyszerre hajtják végre. Népszerűsége nem csak a könnyű használat és a könnyű karbantartás miatt, hanem a megfelelő költségek is.

  A SANIKOM SFA szivattyú univerzális a nyilvános helyiségekbe történő beépítéshez. Ez a készülék ellenáll a magas hőmérsékletnek és a nagy terhelésnek, nagy mennyiségű hulladék tömegének szivattyúzására, de nem alkalmas agresszív anyagok leeresztésére.

  A modelltől, a műszaki jellemzőktől és a céltól függően az SFA szaniter szivattyúk 14 ezerről 95 ezer rubelre kerülhetnek. Minden szennyeződés szennyvízének szivattyúzásához GRUNDFOS szivattyút ajánlunk.

  A csatornarendszer normál működéséhez elengedhetetlen a pontos számítások elvégzése. Mi a lejtő kell a csatorna csövek tanulni ezt az anyagot.

  Csatlakozás a rendszerhez

  A szivattyúberendezés csatlakoztatása a lefolyórendszerhez saját kezűleg történik, de a villamos energiához történő csatlakozáshoz bizonyos készségekre van szükség.

  A kényszerített kibocsátásnál a csövek vízszintes és függőleges elrendezése, hossza és aránya nagy jelentőséggel bír. Az egyes modellek használati utasításában ennek az aránynak a részletes leírása található.

  Így például 4 m csővezeték magassága esetén a vízszintes nem haladhatja meg a 10 métert, és 1 m magasságban a hossza elérheti az 50 métert. Fontos figyelembe venni ezt a feltételt, mivel a szennyvíz elvezetésének minősége attól függ.

  A következő szakaszos telepítési lépések:

  1. A szivattyú befogadójába helyezze be a leeresztő csövet a szifonból vagy a WC-tálból.
  2. A készülék hátsó oldala közel a felszállóhoz.
  3. Csatlakoztassa a rendszert a tápfeszültséghez, védő relé (RCD) előtelepítése.

  A működés jellemzői

  A teljes körű szennyvízszivattyú működésének fő feltétele egy központi vízellátó rendszer jelenléte.

  A mesterséges szennyvíz mechanizmusa a gondozásban szerény. Időről időre meg kell tisztítani a tartályt, hogy összegyűjtse a lefolyótömeget. Ehhez elegendő a "Fehérség" tartályba önteni vagy speciálisan tervezett szerszámot vagy folyadékot a csövek tisztítására, amelyek hatékonyan feloldják a csövek és falak lerakódását.

  Ugyanakkor el kell kerülni azokat a biotermékeket, amelyek a gumi- és műanyag vízvezetékeket használhatatlanná tehetik.

  Ha az egészségügyi szivattyút nem fűtött helyiségekben használja, a téli időszak kezdetén ki kell üríteni a vizet a rendszerből.

  Gyenge pontok, nagyobb bontások és hogyan lehet megakadályozni őket

  Mivel a sololift mechanizmus agresszív környezetben dolgozik, a belső felületeknek és alkatrészeknek kiegészítő védelmet kell biztosítaniuk. Ez minden csomópontra, huzalra és pecsétre vonatkozik.

  • A Sololift telepítését egy félreeső, de hozzáférhető helyen kell végezni.
  • Az aprítógép lapátjának élesnek kell lennie - ez segít elkerülni az eltömődést.
  • A megbízhatóság növelése érdekében további járóképek telepíthetők a járókerék előtt.
  • Vásárlásakor ügyelni kell a termék címkézésére: a hideg vízelvezetésre tervezett kagylóhéjat nem szabad forró vízellátásban használni.

  Abban az esetben, ha az általános kényszercsatorna-telepítés a házban van, akkor ajánlatos, hogy ne egyszerre több leeresztőpontot töltsön be ugyanakkor az instabil feszültség pillanataiban.

  A kötelező típusú székletszivattyúk általában korlátlan élettartamot élveznek, és gondos használattal több mint egy évtizede szolgálhatnak.

  SFA fürdőszoba szivattyúk

  Hivatalos SFA kereskedő

  Mikor van szüksége szivattyúzásra a fürdőszobában?

  A fürdőszivattyú kötelező, ha:

  • a szennyvízcsatorna fekvésének helye a lakásban nem tűnik kényelmesebbnek, de nem szeretné átszervezést tervezni;
  • egy pincet vagy egy privát ház másik szobáját szeretné felszerelni egy másik fürdőszobával, vagy egy mosógépet (mosogatógépet) helyezne el a területére.

  Az SFA kád legegyszerűbb szivattyúja tökéletesen összeegyeztethető a kényszerített vízelvezetés feladataival, kiküszöbölve a nem megfelelő háztartási feladatok megoldásának felelősségét a lakóhelyi tulajdonosoktól.

  Bíráld magadnak: mihelyt a mosdószivattyút a fürdőszobába telepítette, elfelejtené, hogy hova helyezze el a használt vizet, és hogyan vegye ki a házból.

  Szennyvíz-szivattyúrendszer a fürdőszobában, a konyhában vagy a WC-ben - láthatatlan asszisztens otthonában

  Különböző módon, a szivattyút a fürdetésből való vízelvezetéshez "láthatatlan asszisztensnek" nevezik szerény méretének és gyakorlatilag csendes működésének köszönhetően (ez az esztergagépekre is vonatkozik). Annak ellenére, hogy a fürdő szennyvízszivattyúja elektromos árammal működik, teljesen biztonságos a felhasználók számára.

  A SFA vízelvezető szivattyú eltávolítja a mosdókat, zuhanyzókat, WC-ket és bidéteket. Az egységek sokoldalúsága valóban lenyűgöző: nem csak magánházakban és apartmanokban, hanem mosókonyhákban, irodákban és fodrászszalonokban is fel vannak szerelve.

  Speciális pengékkel ellátva a fürdőszobai szivattyú hatékonyan őrölni fogja a folyadék mellett a csatornarendszerbe jutott anyagokat. Ez a funkció különösen fontos a konyhákhoz és a WC-khez. Egy módosított eszköz megvásárlásával nem lehet aggódni a csövek eldugulása miatt - egyszerűen nem, mert a fürdőszobában lévő szivattyúk, valamint a ház vagy apartman egyéb területei gondoskodnak róla.

  Egészségügyi vízelvezető szivattyúk a fürdőszobában lévő víz szivattyúzásához funkcionálisak és nem igényesek

  A kényszerített vízelvezető rendszerek előnyei:

  1. teljesítmény és nagy teljesítmény;
  2. hosszú üzemidő;
  3. a kis méretek lehetővé teszik a készülék helyét a szem számára észrevétlenül;
  4. távvezérlés lehetősége;
  5. hatékony munka még a csatorna-kommunikáció kis átmérője esetén is.

  Mielőtt vásárolna egy fürdőszivattyút, gondoljon arra, hogy milyen csatornákkal fog működni: nagy befogással vagy anélkül, savval és más agresszív anyagokkal dúsítva vagy megfosztva. Az első esetben jobb, ha előnyben részesítjük az aprítógépekkel ellátott aggregátumokat, a második esetben pedig - a kiegészítő biztonsági jellemzőkkel rendelkező professzionális létesítményekben.

  Szaniter szivattyúk a fürdőszobába Sololift

  Szennyvíz-szivattyú telepítése a vágószerkezet nélkül.

  A modern fürdőszobai tulajdonosok elrendezésével gyakran szembesülnek a szennyvíz megszervezésével. Ennek számos oka lehet: hiányzó vagy elhelyezt szennyvíz, vízvezeték, a felszálló alatt található stb. Ilyen helyzetekben a felújítás nem mindig a legjobb megoldás, ezért a gyártók tulajdonosai egy fürdőszobai szivattyút telepítenek. Ez a készülék arra szolgál, hogy a szennyvizet szeptikus tartályba vagy szennyvízelvezetőbe kényszerítse.

  A szivattyúk legfontosabb előnyei a Grundfos Sololift fürdőkádból való vízelvezetéshez

  Mi az a figyelemre méltó pumpa szivattyú a fürdőszobában? Ezek az egységek kompakt méretekkel rendelkeznek, a megbízhatóság jellemzi, a víztelenítő csöveken keresztül képesek a lefolyóvizet elvezetni, amely könnyen elvégezhető bármely bevonás alatt: mind függőlegesen, mind vízszintesen, így a felhasználó számos vízvezeték tulajdonságot és berendezést telepíthet.

  A piacon a fogyasztók széles választékát kínálják hasonló állomásoknak, amelyek között megtalálható az igényeknek és kívánságoknak megfelelő fürdőlefolyó szivattyú. Ilyen berendezésekkel a tulajdonosok a lehető legrövidebb idő alatt nem fognak gondot okozni olyan csatornarendszer kiépítésében, amelybe nem csak vízvezeték-felszerelést, hanem háztartási készülékeket (mosógép, mosogatógép stb.) Is felszerelhet.

  Annak érdekében, hogy jó választás jöjjön létre a vásárlás előtt, meg kell határozni, hogy melyik eszköz alkalmas egyedi kérésekre.

  A fürdőkád szennyvíz szivattyúinak megkülönböztető tulajdonságai Grundfos Sololift 2

  Jelenleg a gyártók számos változtatást kínálnak, amelyek között minden egyes szivattyú a fürdőszobában különleges műszaki jellemzőkkel rendelkezik, amelyeket gondosan tanulmányozni kell a vásárlás előtt.

  Főbb pontok:

  • teljesítmény;
  • a szennyvíz maximális hőmérséklete;
  • maximális vízáram és fejnyomás;
  • kilépések száma;
  • funkcionalitás (ez azt jelenti, hogy képes a széklet tömegének feldolgozására, milyen mértékben képesek vízszintesen és függőlegesen elszivárogni a lefolyót).

  Mindezek a tényezők befolyásolják a felhasználói igények kielégítésének mértékét, ráadásul a fürdőszivattyú árai is függenek tőlük, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni őket.

  Olyan tényezők, amelyek a Sololift2 szivattyúk működését a lehető legkényelmesebbé teszik

  A fürdőszobában lévő vízelvezető szivattyút egyedileg kell kiválasztani, a lakóház vagy vidéki ház sajátos igényei és elrendezése alapján. Nincs univerzális állomás, és hasonló műszaki jellemzőik ellenére a lehetőségek eltérnek egymástól.

  A szennyvízszivattyú fürdő megvásárlásának eldöntésénél a fogyasztóknak meg kell határozniuk, hogy mennyi és mennyi mennyisége kerül felszerelésre a berendezésen. Például egy WC-tálat, egy mosdót és egy zuhanykabinat kell csatlakoztatni. Ezért érdemes megfontolni a három kimenetre tervezett lehetőségeket, ugyanakkor fontos, hogy az egység csiszolóval legyen felszerelve és 50 ° C körüli hőmérsékleten, mint a Sololift2 WC-3. Az ilyen fürdőszobai szivattyúk képesek a szürke és fekélyes vizet a szennyvízrendszerbe egyenletesen kiüríteni, a hulladékot összezúzni, és a szennyvízcsatornába szivattyúzni.

  Amikor egy szivattyút vásárolnak a fürdőből a víz kifolyására, a fogyasztóknak figyelembe kell venniük a méretüket. Ez az árnyalat kulcsfontosságú szerepet játszik azokban az elvi vásárlóknál, akik a fürdő kialakításának rövidségét megzavarva akarják telepíteni a rendszert. A modern fürdőszoba csatorna szivattyú általában kompakt méretű, amely lehetővé teszi, hogy elrejtse, például a WC-tál oldalán vagy a zuhany alatt.

  Szivattyú, hogy a fürdőből vizet ürítsen

  Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

  Antonina Podyakova
  Melyik mosógép megbízhatóbb: függőleges terheléssel vagy oldallal? Függőleges. A dob 2 támaszra támaszkodik, a vízszintes egy, így a csapágyak terhelése kisebb, de a programozók, a szivattyúk és a fűtők általában megszakadnak. A függőleges leállítás bármikor a víz elvezetése nélkül Ez a legmegbízhatóbb. energiamegtakarítás. Függőleges két csapágy a dobon

  Szivattyú a mosogatóhoz: működési elv és megfelelő csatlakozás

  Nem mindig a csatornarendszer lehetősége teszi lehetővé több eszköz egyidejű használatát.

  Például a mosogatógép és a mosógép működése során a lefolyó nem siet, hogy megbirkózzon a kapott javaslatokkal. Ez a lehetőség azonban nem olyan rossz.

  Rosszabb, amikor a szennyvízcsatorna még a szokásos zuhanyozás mellett sem tud megbirkózni. Az ilyen "lustaság" szennyvíz oka lehet sokat. Az eszközök helytelen beszerelésétől és a leeresztő csövek építésétől a mély kopásig.

  A probléma kiváló megoldása a szennyvízszivattyú felszerelése. Meg fogja kényszeríteni a lefolyót a csővezetékbe.

  A működés elve

  Elvileg a szivattyúk a kényszer szennyvíz rendszere, amely nagyon fontos lesz, amikor a fürdőszobát a tulajdonos számára kényelmesebb helyre mozgatja. Nem kevésbé népszerű, ilyen eszközöket használnak magánházak és lakások veszélyes szennyvízzel.

  Gyakran előfordul, hogy az ilyen eszközöket csiszolókészülékkel szerelik fel, ami lehetővé teszi, hogy ne aggódjon az eldugult csövek miatt. A szivattyúzott hulladékot ez a készülék őrzi, és teljesen nyugodtan szállítja a szennyvízcsatornába. Kis méretének köszönhetően a készülék teljesen láthatatlan lehet a kíváncsiskodó szemek számára.

  A modern szennyvízszivattyúk a modelltől függően vízszintes irányban akár 100 méterig, akár függőleges irányban akár 10-ig is el lehet távolítani.

  Ez a tulajdonság nagyon hasznos, ha a berendezés az alagsorban van, és az elvezető rendszer az első emeleten van.

  A szennyvízszivattyú típusai

  A fürdőhöz tartozó szennyvízszivattyúk többféle típusúak lehetnek. Például szivattyúkat csak egy készülékhez terveztek, és van lehetőség arra, hogy csatlakoztasson zuhanycsészét, mosdót, mosógépet és WC-tálat.

  Ezenkívül az eszközöket különböző hőmérsékleti körülményekhez tervezték. Néhányan kizárólag meleg vízzel dolgoznak, de mások számára a 60 fok feletti hőmérséklet nem lesz kritikus.

  A fürdőszobai szivattyúk típusai között megtalálható a szétválasztó is, amely elsősorban mosogatógép vagy mosogatógép és WC-tálca összekötésére alkalmas. Ebben az esetben minden háztartási és székleti hulladékot olyan tömegre alakítanak át, amely nem igényel külön ártalmatlanítási feltételeket.

  Fontos figyelembe venni az eszköz korszerűségét is - az elavult modellek olcsóbbak, de meglehetősen zajosak és nem eléggé gazdaságosak, ami állandó energiafogyasztással nem lesz mindenki számára megfelelő lehetőség.

  Részletes utasítások a mosógép kommunikációhoz ebben a cikkben.

  Előnyök és hátrányok

  Az ilyen eszközök fő előnye természetesen az a képesség, hogy teljes mértékben kihasználják az összes háztartási készüléket és vízvezetéket. Már nem kell gondolni, mit válasszon először - fürödni vagy futtatni a mosogatógépet.

  De vannak más előnyei a szennyvízszivattyúk használatában:

  • Nem okoz sok zajot;
  • Lehetővé teszi a fürdőszoba áthelyezését minden szobában;
  • A készülék hosszú távú működése;
  • Könnyű elérni a helyeket;
  • A cső kis átmérője elrejti a csöveket egy díszdobozzal vagy egy panelrel;
  • Környezetbarát és könnyen használható.

  Az eszköz hátrányai közé tartozik a rendszer rendszeres öblítése a kellemetlen szagok megelőzése érdekében. A készülékből származó szennyvíz szaga a háztartási hulladék felhalmozódásából vagy eltömődéséből eredhet.

  Ezenkívül a készüléknek folyamatosan csatlakoztatva kell lennie a hálózati csatlakozóhoz. Azonban a modern eszközök meglehetősen gazdaságosak és nem fogyasztanak hiába watt.

  Hogyan válasszunk?

  Annak érdekében, hogy a legjobb szennyvízszivattyú legyen minden szempontból, sok tényezőt kell figyelembe venni. Ebben az esetben lehetőség nyílik arra, hogy az összes olyan követelményt kielégítő eszközt telepítse.

  A fő kiválasztási kritériumok a következők:

  • A szivattyúhoz csatlakoztatott eszközök és termékek száma. Ez a megközelítés segít abban, hogy ne veszítse el az új eszközök csatlakoztatásának képességét;
  • A szennyvíz ellátásának magasságát a készülék teljesítménye határozza meg, annál nagyobb az áramlás, annál erősebb a készülék;
  • Figyelembe kell venni a szennyvízcsatorna és a szennyvízcsatorna szennyvízelvezető egycsatornás kibocsátását;
  • Figyelembe kell venni a készülék méretét is, mivel a nem megfelelő méret nem teszi lehetővé a készülék észrevétlenül történő telepítését.

  Ezenkívül meg kell határozni a forró lefolyás lehetőségét és az aprítót. Mindezen tényezők figyelembevételével választhat olyan eszközt, amely tökéletesen megbirkózik a várható terheléssel.

  Olvassa el az elektromos fűtött törülközőtartók jellemzőit a termosztáttal itt.

  Ki kell állítanom a mennyezetet a fürdőszobában? Előnyei és hátrányai.

  Do-it-yourself kapcsolat

  A szivattyú beépítése a fürdőszobába nem igényel különleges készségeket és eszközöket. A részletes utasítások és előírások segítenek a megfelelő elemek összekapcsolásában a készülék bármely szakaszában.

  A modern modellek a kényelmes használatot és az egyszerű telepítést szolgálják, így könnyedén felszerelheti ezt a hasznos egységet.

  Szükséges eszközök

  A szennyvízszivattyú kiváló telepítéséhez nem szükséges speciális szerszám. Elég a szokásos szerszámkészlet varázsló. Az eszköz felszereléséhez elegendő egy csavarhúzó és csavarkulcs készlet.

  Szintén szükséged lesz egy szintre, mérőszalagra és valamilyen tömítőanyagra. A szivattyúk teljes készlete rendszerint teljes, ami lehetővé teszi, hogy ne vesztegessen időt az ilyen vagy más rögzítőanyagok és termékek beszerzésére és vásárlására. Ez a készlet leginkább rejtve van mindenkiben a szekrényben vagy a garázsban.

  Lépésről lépésre

  A szükséges eszközök összegyűjtése után folytathatja a szivattyú beszerelését. Fontos tudni, hogy az eszköz beömlésének mérete megegyezik a csatorna kiömlésének átmérőjével. Ellenkező esetben a készülék nem tudja teljes mértékben végrehajtani a hozzárendelt funkciókat.

  A vízszintes vagy függőleges vízszintes eltávolítás alapértékét a szivattyú és a dokumentumok jellemzői jelzik.

  Ha a szennyvízszivattyú telepítése a mosogató alatt történik, akkor a szifonból egy leeresztő cső kerül a készülék bemeneti eszközébe. Az ellenkező rész a csatornahálózatba kerül.

  A villamossághoz való csatlakozás rejtett módszerrel történhet a panelhez vagy normál kimenettel. Így röviden úgy néz ki a telepítési utasítások.

  Az eszköz biztonságos és hatékony működéséhez azonban még sok részletet kell figyelembe venni:

  • A szükséges távolság a falaktól vagy más eszközektől legalább egy centiméter;
  • Jobb összekötni az alsó pontokon, ami lehetővé teszi, hogy hajszálakat és egyéb szilárd hulladékot szűrjen a működés során;
  • A szivattyú felszerelése előtt fontolja meg a szelepet, amely nem teszi lehetővé a víz fordított áramlását;
  • Az eszköz alatt vibrációbiztos működésű anyagot kell elhelyezni;
  • A szerelés során a csőkötéseket tömítőanyaggal kell szigetelni;
  • Rendszerint az összes beépítési anyag (csavar és egyéb) már szerepel a csomagban, ezért jobb, ha csak vészhelyzet esetén használja a készleteket;
  • Telepítés után ellenőrizze a pontatlanságokat vagy problémákat a tömítéssel vagy a helytelen csatlakoztatással kapcsolatban.

  Szennyvízszivattyú a fürdőszobában - a tökéletes megoldás sok probléma. A szifont vagy a csatornahálót havonta többször, vagy akár egy héten keresztül sem kell tisztítani.

  Ez a csodálatos eszköz lehetővé teszi, hogy a vízvezeték szerelvényeket a lakás minden távolságában vagy magasságában elhelyezzük. Hangja és gazdasága vonzó lesz minden ésszerű ember számára.

  Hasznos információk lehetővé teszik, hogy a készüléket a lehető leghatékonyabban használják az apartmanban, magánházban vagy házban. Az ilyen hasznos eszköz szükséges lesz.

  Az eszköz megvásárlása és telepítése garantálja a szennyvízcsatorna kiváló felhasználását túlzott erőfeszítések és kellemetlen következmények nélkül. Különösen fontos lesz az ilyen eszköz telepítése az átépítés során.

  Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

  Zuhanytálca szivattyúval: hogyan kell zuhanyozni a szennyvízszint alatt?

  Továbbra is folytatom a zuhanyzó témáját a lakásban. Ebben a cikkben a zuhanytálca a szivattyúval megoldjuk a problémát, hogy a zuhanyt a szennyvíz szintje alá lehessen emelni, miközben a padlószintet nem emeljük a zuhanytálcában.

  A szerzőtől

  Az utolsó cikkben bejelentettem egy cikket arról a lehetőségről, hogy egy raklapot a szennyvízcsatorna alá helyeznek. Teljesítem az ígéretet, és elmondom az úgynevezett zuhanytálcát egy szivattyúval.

  A fizikai erő ereje, az összes fizikai törvénynek megfelelően, nem teszi lehetővé a víz felfelé áramlását. Innen csak egy ötlet létezik arról, hogy hogyan lehet zuhanyozni a szennyvízrendszer szintje alatt, egy szivattyút kell használni a lefolyórendszerben.

  A vízszintes és függőleges nyomású kis vízszintes szivattyúval a vízelvezető vizet a zuhanyról 2-3 méter magasra lehet leengedni, és nagyon könnyű zuhanyozni a csatorna szintje alatt. Egy példa a fotón.

  Kényelmes? Természetesen! Ezzel a lehetőséggel nem szükséges "szennyezni" a szennyvízszintet, nem szükséges a padló emeléséhez a fürdőszobában vagy a raklap szintje a technikai magasságokig, akkor nem kell gondolnia a padlón lévő terhelésre. Ezek mindegyike plusz.

  A hátrányok írhatók, a zuhanyszivattyú magas költsége és a munka bizonyos technológiai összetettsége.

  Két lehetőség, hogy a zuhany alatt lehessen zuhanyozni

  Két alapvető lehetőségre fogok rámutatni, hogy a zuhanyt a szennyvízszint alatt tartsam:

  • Először készen álló raklapot vásároljon egy szivattyúval. Ez egy olyan szaniter berendezés, amely elegendő összeszerelni és felszerelni, mint egy egyszerű zuhanytálca a fürdőszobában.
  • A második lehetőség. Külön vegyen egy kompakt szivattyút, tegyen egy zuhanytálcát egy speciális létrával, és szerelje be a szivattyút a zuhanycsatorna és a szennyvízcsatorna között.

  Kész szivattyúval

  A kész zuhanytálcát szivattyúval fogom bemutatni, az SFA Matic tálca alacsony zuhanytálcájának példáján. Megjelenésként egy zuhanytálca és egy doboz, amelyben van egy szivattyú. A szivattyú a mosogatón áll, csatlakozik a tápegységhez.

  Kész szivattyúval

  A szivattyú akkor kezdődik, amikor a víz elfolyik a zuhanyzóból. Van egy úszó a szivattyúban, amely a víz leeresztésekor bezárja a szivattyú tápellátását. A rendszer biztonságos, mivel az elektromos csatlakozások és érintkezők egy szigetelt dobozba kerülnek.

  Az ilyen rendszer előnyei, teljes készen áll a munkára. Mínusz, drága költség (34000 dörzsölés).

  Palettás szivattyú saját szereléssel

  Ezt a lehetőséget nem lehet gazdaságosnak nevezni. Vannak megtakarítások, de nem nagyok. Fontos, hogy a szivattyút ne zuhanyozzon, hanem a palettán kívül, bárhol a fürdőben is elhelyezni.

  Például egy ilyen szivattyút mutatok be, a Grundfos Sololift szennyvíz rendszer példáján.

  Példa szürke leeresztő szivattyúállomásra

  Ez egy teljes csatornaállomás, melynek célja a szürke leeresztő víz leengedése a zuhanyzóból, bidétből, mosogatóból, de nem a WC-szennyvízből.

  A szivattyú készlet tartalma:

  • Szivattyú egy "száraz" motorral, amelyet egy nyomócső visszacsapó szelei védenek;
  • Motor indítási szint relé;
  • Szellőztető szelep szűrővel;
  • Tápkábel 1,2-1,3 méter.

  A szivattyút egy vízszint-érzékelő indítja el. Ez azt jelenti, hogy a víz elfolyik, az úszó felhúzódik a lefolyóban, és a szivattyú be van kapcsolva, ami leengedi a vízelvezető vizet a lakás szennyvízbe.

  Az ilyen szivattyúk fontos fogyasztói jellemzői függőleges és vízszintes fejek. Például az 5/50 nyomás azt jelenti, hogy a szivattyú 5 méteres magasságig emeli fel a lefolyó vizet és 50 méterre szállítja.

  Itt az ideje, hogy emlékezzünk arra, hogy a szivattyú a motor, és a motor zaj. Ezek a szivattyúk nem működnek csendben, és a hangot hallja a videó alján a cikk.

  Az ilyen szivattyúrendszerek költsége 18-20 ezer rubel. Ne feledje, hogy a szürke víz és a szivárgó szennyvíztisztító rendszerek eltérőek.

  Összefoglalva megállapítom, hogy ezek a szivattyúrendszerek minden szükséges csatlakozóval és tömlővel vannak ellátva.

  Hogyan kell zuhanyozni a szennyvízszint alatt?

  Nem fogom leírni a készülék zuhanyzási szintjének alatti munkáját. Jobb látni egyszer, mint százszor hallani. Ezért a videó.

  Videó zuhanytálca szivattyú telepítéssel

  megállapítások

  Ebben a cikkben két lehetőséget választottunk arra nézve, hogy egy zuhanytálcát egy szivattyúval állítsunk a szennyvízszint alatt. Általános következtetések:

  • Külsőleg a palack a szivattyúval nem különbözik egy egyszerű raklaptól, ha maga a szivattyú sikeresen el van rejtve;
  • A zuhany kezdetén hangzik a szivattyú motorja, amely sikeresen elrejthető hanghatással;
  • A zuhanyszivattyúk nem igényelnek karbantartást és tömítettek.

  Minden rendben lenne, ha nem lenne olyan drága. A költség a zuhanytálca egy szivattyú területén 90 ezer rubel, egy külön szivattyú 20-30 ezer rubel.

  Szivattyú a konyha számára: a választás és a beszerelés árnyalata

  A lakás felújítása és a konyha különleges esete már régóta elkápráztatott. A vízellátás vagy a szennyvízcsatorna távolabbi távolságában lévő konyhaszekrény befogadására kompakt megoldásokat készítenek, amelyek nem igényelnek nagy kiadásokat.

  A vízellátással minden egyszerű, a szennyvíz elvezetése miatt elegendő a szaniter szivattyú felszerelése a konyhába.

  1 Mikor ajánlott az egészségügyi szivattyúk felszerelése?

  Ha a felhasználó úgy döntött, hogy a szennyvízcsatorna-csatornát egy feszített gravitációs vízzel helyre helyezi, akkor ajánlott a csatornarendszerhez tartozó speciális berendezések használata.

  A szennyvízkifolyás megszervezése még a szennyvízszint alatt vagy a felszállóhelytől (akár 100 m-ig) jelentős távolságig lehetséges, ha a gravitáció telepítése fizikailag nem lehetséges.

  A mosogatóhoz csatlakoztatott kompakt szivattyú használatával, amelynek mérete funkcionalitásának és mérnöki-kompetens megközelítésének függvénye, problémamentesen lehet megszüntetni a csatorna tömegének eltávolítását. Ugyanakkor nem alkalmazzák az egészségügyi csomópontok nagy változásait és a szerkezet átgondolt tervezését.
  a menübe ↑

  1.1 Szivattyú modellek a konyhában

  A konyhai szivattyúk több szempont szerint oszthatók meg:

  A szivattyú rajzolása a konyhába, méretekkel

  • a vízbeviteli pontok számával;
  • aprítóval jelenlétében;
  • a közbülső tartály térfogata alapján.

  A vízbevezetési pontok száma szerint a szivattyúk modelljei 1-6 aktív összeköttetést jelentenek:

  • mosogató (egy vagy több);
  • zuhanyzó;
  • WC-tál;
  • mosógép.

  Az ilyen típusú szivattyúknál ne használja a darálót, és a beszereléskor fontos, hogy a szilva megfelelő időben történő eltávolításához megfelelő előírásokat válasszon. Ebben az osztályban egyes modellek nem támogatják a víz használatát 50 ° C feletti hőmérsékleten.

  A daráló jelenlétében a szivattyút a kényszerített csatorna osztályába lehet szállítani. Egy kis állomás, amely egy daraboló mechanizmussal rendelkezik, egyszerűen a mosogató alá helyezhető, és az egész konyhában működik, és nem csak. A szennyvízcsatornába való szennyvíz elvezetése a csatornahálózatba való bejutás előtt összetörik, és csak ezután kerül ki a csatornába.

  Ez az opció hatékony a magánlakásokban, házak elővárosi projektjeinek kialakításában.

  A szivattyú kapacitása a tartály térfogatából is meghatározható. Általában nagy tartállyal rendelkező szivattyú nagyobb teljesítményű, sokkal nagyobb, mint a kis méretű. Az álló szivattyúk e csoportja kompakt méretek jelenlétében bármely kényelmes helyen helyezhető el a felhasználó számára. Az ilyen konyhai szivattyúk ideálisak, és lehetővé teszik a vízvezeték felszerelését a csatorna felszállójától távolabb, vagy a szennyvízszintet jóval alacsonyabb (10 m-ig).

  A különböző modellek közül a Grundfos és az SFA által gyártott alábbi egységek bizonyították a konyhai asszisztensek munkáját: a Sololift2 D-2, a Sololift2 C-3 és a SaniViteSilence.
  a menübe ↑

  1.2 Grundfos Sololift2 C-3 szennyvízszivattyú (videó)

  1.3 A tervezési jellemzők és képességek

  A szennyvízrendszer megbízható működésének biztosítása érdekében, amelyhez az egészségügyi szivattyú része, a kiömlőcsatlakozó egy visszacsapó szeleppel van felszerelve. Ez az oldat nem teszi lehetővé az effluens újrahasznosított folyadék tömegének visszatérését a készülékbe.

  Szerkezetileg a szivattyú működtetésének úszási rendszere a berendezés tároló tartályába kerül, amely működésbe lép, amint a szennyvíz eléri a beállított szintet. Ezenkívül a szivattyúzott folyadék tömegének őrlése további lehet.

  A szivattyúberendezés időjárási működése lehetővé teszi a készenléti üzemmód megkerülését és az energiaigényes alkatrész csökkentését.

  Az olyan szaniter szivattyúk vásárlása, amelyek megengedett, 90 ° C-ig terjedő megengedett szennyvízhőmérsékletűek, kényelmesek lehetnek kávézók, éttermi és vendéglátóipari szolgáltatások számára.

  1.4 a szivattyúk előnyei a konyhában

  Miután megvizsgálta a piacot és a szennyvízszivattyúk működését, meghatározhatja főbb előnyeiket a következők használatakor:

  A szivattyú felszerelése a csatornarendszerbe

  • nem igényel komplex felszerelést a helyiségekben;
  • a rendszer feszessége;
  • kicsi, kompakt méretek;
  • a könnyű telepítés és teljesítmény;
  • magas energiahatékonyság;
  • alacsony költségű modellek széles skálája;
  • gyakorlatilag csendes működés;
  • megbízhatóság és tartós élettartam;
  • a háztartási szennyvíz vízszintes és függőleges irányban 100 m-re és 10 m-re történő szivattyúzására;
  • a szennyvízfolyadék üzemi hőmérséklete legfeljebb 90 ° C lehet;
  • a szivattyú által termelt víznyomás legfeljebb 100 l / perc;
  • a tökéletes megoldás a hulladék elvezetésére, ha lehetetlen az áramlás szabad.

  1.5 Segédeszközök hátrányai

  A szivattyú a mosogató alá helyezése egyszerűsíti a vízelvezető csatornák megfelelő irányú mozgását, további kényelmet teremt a belső térben, de van egy flip oldal is az érme számára.

  Az összes megfontolt eszköz közvetlenül függ a rendelkezésre álló teljesítménytől, nevezetesen - nincs áram, sem - a szennyvízcsatorna. Ez nem jelenti azt, hogy ebben az esetben a szivattyúhoz csatlakoztatott mosogató vagy más egészségügyi berendezés használata lehetséges.

  Ezenkívül egy év időközönként a szivattyúrendszer tárolótartályának egészségügyi tisztítása szükséges a zsíros lerakódások felhalmozódása és a kellemetlen szag esetleges megjelenése, az átfolyási átmérők csökkenése miatt.

  Több év elteltével a tömítő gumit és a szilikon komponenseket ki kell cserélni, mert a hőmérsékletkülönbségek esetén ezek az anyagok elvesztik eredeti tulajdonságait. Az anyagok elnyomása elveszíti az áramellátást, a visszacsapószelep inkontinenciáját és a villamos energiával kapcsolatos vészhelyzeteket. Például a szigetelés meghibásodása és a szivattyú állórész tekercselése.

  Az energiaforrások használata növeli a csatornarendszer fenntartásának költségeit.
  a menübe ↑

  2 Csatlakozási javaslatok

  Ha a készüléket kényelmes helyen helyezi el, akkor gondoskodnia kell róla, hogy minden bejövő csatorna a javasolt csőcsatlakozási ponton 3 cm-rel legyen felszerelve. A csatlakoztatott csövek egyik jellemzője a kis hosszúságú. Legfeljebb körülbelül egy méter.

  A csatlakozás első szakaszában csatlakoztassa a bemenetek és a leeresztő csövek bemeneteit. Minden csatlakozás hasonló a szennyvízelvezető berendezések egyéb vízvezeték-csatlakozásához.

  Szennyvíz szivattyú darálóval

  Ezt követi a konyhai szivattyú felszerelése és rögzítése a beépítési helyszínen teljes vagy speciálisan kiválasztott kötőelemek segítségével. A rögzítési pontokat a szivattyú testén elhelyezett speciális fülek határozzák meg.

  A készülék telepítésének befejezése után egy csatorna csatlakozik hozzá.

  Miután elvégezte az utolsó akciót, a konyhai szivattyú készen áll a munkára. Csak arra van hatása, hogy ráhúzódjon, és gyakorlati próbákra is behatolhat.
  a menübe ↑

  2.1 A kapcsolat figyelmeztetései és árnyalata

  Ha a felhasználó szennyvízcsatorna két vagy több egészségügyi szivattyúval rendelkezik, mindegyiknek saját csatlakoznia kell a szennyvízcsatorna-vezetékhez vagy a közös felszállóhoz. Az ilyen készülékek kisülési csöveinek összekapcsolása tilos. Ez tele van egymás túlszivattyúzásával, meghibásodásával, a csatornarendszer rendellenes működésével, a csővezeték-rés előfordulásával, a szennyvízcsatorna meghibásodásával.

  Ha a szivattyú kifolyócsövének egy hosszabb szakasza vízszintes helyzetben van a szint alatt, 0,7 m-es szelep felszerelése ajánlott. a tetején, amely a készülék kikapcsolása után biztosít hozzáférést a levegőhöz.

  Ha egy műanyag csövet szállít az állomással, akkor céljuk, hogy friss levegőt juttasson el a fűtőberendezés elemeihez és hűtsük le. Ez az elem a szivattyúházhoz csatlakozik és 50-70 cm fölé emelkedik.

  Minden, a szivattyúból a csatornahálózatba vezetett csövek szilárd műanyagból készülnek. A hullámkarton tagjai tilosak, mivel a létrehozott fej hatása alatt gyorsan meghibásodnak és vészhelyzetekhez vezetnek.

  A szaniter szivattyú kiegészítő eszközként való használata egy megfelelően működő drift jelenlétében nincs értelme. Mert ez megnöveli a beszerzést, karbantartást és vészhelyzeteket a működés során.

  A szennyvízelvezető állomás megvásárlására vonatkozó döntést a helyiség összes paraméterének figyelembe vételével, a létesítmény végső eredményének ábrázolásával kell támogatni.

  Szennyvízszivattyú a konyhában - felejtse el a hulladékrendszer eltömődését!

  A szennyvíz szivattyú a konyhában lehetővé teszi, hogy a felújítási lakásokhoz bármilyen lehetőséget biztosítson. Az ilyen berendezések népszerűek a lakóingatlanok között a sokemeletes épületekben és a magánlakásokban.

  A lefolyórendszer lefolyójának kellemetlen elhelyezkedése sok lakásban lehetetlenné teszi a tulajdonosok számára, hogy konyhai berendezéseket és egységeket telepítsenek, így a hulladék folyadék gravitáció útján megy. Ez a probléma ma már megoldható. Elég, ha a szivattyút szennyvízhez csatlakoztatják egy városi lakásban a konyhában. Az ilyen berendezéseket speciális engedély nélkül telepítik. Ez biztosítja a szennyvíz átszivárgását a csatornarendszeren át, és mindenképpen megoldja az eldugult szennyvízcsatornákkal kapcsolatos problémákat.

  A szennyvízszivattyú segít a nehéz tervezési helyzetekben

  Ez a szivattyú elengedhetetlen a lakás radikális átépítéséhez. Lehetővé teszi a konyhának vagy a WC-nek egy másik helyiségbe történő áthelyezését, anélkül, hogy aggódnának, hogy a víz nem vezet át a csöveken. Szintén szennyvíz szivattyúberendezést alkalmaznak olyan esetekben, amikor a konyhai mosogató távolabb van a felszállóktól hosszabb távolságra. Ilyen helyzetben a gravitációs áramlás lelassul.

  Itt még egy tényt is figyelembe kell venni. A mosogatóból lefolyik a víz, melyet etethető szilárd részecskék, különböző szennyezőanyagok, állati zsírok és növényi zsírok telítenek. Ennek a tömegnek egy részét naponta rakják le a csövek belső felületére. Ez a szennyvíztermékek lumenjének szűküléséhez vezet. Néhány év múlva meg kell tisztítani a csatornarendszert. Természetesen ez a folyamat kellemes és könnyű folyamatnak nevezhető.

  A szennyvízcsatorna rendszeres tisztításának szükségessége eltűnik, ha olyan szivattyút telepít, amely a mosdóból vizet pumpál.

  A leírt berendezést nem csak a konyhában használják. Azt is megoldja, hogy a kád, a mosdó és a WC mosdó eltávolítása a WC-ben történik. A higiéniai eljárások elvégzése után a folyadék a WC-papír, a haj és a széklet anyagával szennyezett. A csővezeték elégtelen kisülése esetén a szennyvíz gyakran eldugul.

  WC-szennyvízszivattyú

  A vécé mosogatójának szivattyúja a WC-ben ebben az esetben feladja a feladatait. Azonban a fürdőszobának gyakran egy másik típusú szivattyúegységet kell vásárolnia, amely képes a fenti szennyezést hatékonyan darálni. Az ilyen eszközök lehetnek önmagukban vagy beágyazva. Hatékonyabbak a konyhaszivattyúknál. Fő jellemzője egy különleges zúzó mechanizmus jelenléte, amely problémákat okoz a széklet, a papír és más szilárd részecskék feldarabolása érdekében.

  A konyhai csatornarészecskék többféle típusúak. A gyártók az alábbi típusokba kínálják a fogyasztókat:

  • egészségügyi,
  • mozdulatlan
  • csatornaállomások.

  A konyhai szaniter szivattyú a leggyakrabban használt. Szerkezetileg elég egyszerű. Fő komponensei a test, a membránszelep mechanizmus (szivattyúzóeszköz), a légszelep vagy a szénszűrő, az elektromos motor és a rendszer az autostart, technológiai nyílások (kimenő, bejövő). A szivattyúban nincs aprító. Az ilyen konyhai készülékek általában kemény és nagy szilárdságú műanyagból készültek. Biztosítja a szivattyú tömítettségét. Ennek köszönhetően a lakás megbízhatóan védett a kellemetlen szennyvízszagtól.

  Egészségügyi szivattyú a konyhában

  Az egyszerű szaniter szivattyúk a legtöbb esetben csak egy csövet tartalmaznak, hogy a mosogatóból vizet juttassanak (és mellette vannak elhelyezve). Könnyű megtalálni a drágább szivattyút több beömlőnyílással. Nemcsak a mosogatót, hanem mosogatógépet, mosógépet, valamint egyéb konyhai berendezéseket is csatlakoztathatnak. A számát csak a fúvókák száma korlátozza.

  Az egészségügyi szivattyúk energiatakarékos berendezéseknek minősülnek (minimális villamos energiát fogyasztanak a munka számára). Nagyon kompakt, könnyen felszerelhető és leszerelhető. Ennek köszönhetően a sannasos bármikor eltávolítható a mosogatóból, és áthelyezhető egy másik folyékony hulladékforrásra. Az ilyen berendezések hátrányai:

  • Capriciousness egészségügyi szivattyúk. Az ilyen készülékek sok modellje megszakad, amikor elkezdett száraz, erősen szennyezett csatornákkal dolgozva.
  • A + 40-50 ° C-ot meghaladó hőmérsékletű víz átengedése. A forró csatorna azonnal letiltja a szivattyút.
  • Az egység leállítása áramkimaradás közben.

  Tanács. A szennyvízszivattyú használata előtt gondosan olvassa el a használati útmutatót. Ez megóvja sok problémától. Az utasítások egyértelműen jelzik, hogy a szivattyú milyen szennyvízzel (a hőmérséklet és a szennyeződés szintje szempontjából) működik.

  A helyhez kötött szivattyúk viszonylag kicsi méretű speciális tartály formájában készülnek. A mosogatótól, a mosdótól (általában egy külön helyiségben, ahol a vízellátás és a szennyvíz csatlakoztatva van) távolabb helyezkednek el. Az ilyen berendezések alkalmasak arra, hogy a magas hőmérsékletű (70-75 ° -ig) magas hőmérsékletű csatornákat elvezetik, lehetővé téve, hogy több egészségügyi berendezést csatlakoztasson hozzá. Stacionárius egységek, amelyek hatékonyabbá teszik a vizet, mint a higiéniai, és szinte mindig zúzó mechanizmussal. Ezért használják a WC-k és fürdőszobák egészségügyi felszereléséhez.

  Szennyvízszivattyú a mosogató alá

  A sokemeletes apartmanok szennyvizeit ritkán használják. Magántulajdonban, vidéki házakban való használatra ajánlott, ahol nagy mennyiségű (legfeljebb 100 m) távolságot kell szállítani a szennyvizet, és a szennyezett vizet 10 m magasságig kell felszívni. Ezek az egységek szükségszerűen nagy teljesítményű zúzóberendezésekkel vannak ellátva. Folyamatosan működnek (leválasztás nélkül), és egyidejűleg csatlakoznak az otthoni szaniterekhez.

  A konyhai szaniter szivattyúk könnyen felszerelhetők és csatlakoztathatók. Itt nem szükséges speciális szivattyúberendezések szolgáltatása. A szivattyúberendezés minden gyártója világos és nagyon részletes utasításokat tartalmaz. A háziasszonynak gondosan el kell olvasnia a javasolt kézikönyvet, és rövid időre be kell szerelnie a szivattyút.

  A folyamat megkönnyítése érdekében néhány hasznos javaslatot készítettünk Önnek:

  1. 1. A csővezeték azon részei, amelyeken keresztül a szivattyú a szivattyúzott hulladékfolyadékba a WC-ben vagy a konyhában lévő egészségügyi berendezésekből, egy méterenként 3-4 centiméteres lejtéssel kell rendelkezniük.
  2. 2. Ügyeljen arra, hogy a légszelepeket a szivattyú kimenetének alsó részén levő kisülő csővezetékek hosszabb (2,5 m-es) szakaszára telepítse.
  3. 3. 2-3 szivattyú beszereléséhez egy lakásban (külön a különféle helyiségekben és egészségügyi berendezésekben) tilos a kijáraton egy fővezetékbe illeszteni. Minden szivattyúnak saját hozzáféréssel kell rendelkeznie a szennyvízelvezetőhöz. Ez fontos.
  4. 4. A felszálló és a szivattyú között polimer csöveket kell felszerelni. Megvan a szükséges erő. Hullámosított csőtermékek vízelvezetésre nem használhatók. A szivattyúk konyhai berendezései egyszerűen elszakítják egymástól (a szivattyú nagyon sok nyomást eredményez munka közben).

  És még egy dolog. A legfeljebb 1,5 kW teljesítményű szivattyúkat hagyományos konnektorhoz csatlakoztatják. De nagyobb teljesítményű egységeket külön kábellel kell táplálni, és biztonsági berendezés vagy áramköri megszakító telepítéséhez elengedhetetlen.

  Rögtön felidézzük a szivattyúberendezések modern piacának egyik jellemzőjét. Nehéz lesz megtalálni egy valóban jó minőségű és ugyanakkor olcsó egységet a mosogató, mosdó, mosdó vagy kád víz elvezetésére. A szivattyúk árai elég magasak. De a gyártó által a készülékek üzemeltetésére vonatkozó hosszú és baleset nélküli ajánlások betartása mellett dolgoznak. Különleges tippeket a konyhai szivattyú kiválasztására, amit nem adunk. Csak döntsük el, hogy milyen típusú egységre van szüksége, hogy tisztítsa lelkiismeretét, ellenőrizze a berendezés tanúsítványát és a mellékelt szerelvények minőségét.

  Számos konyhai szivattyú modell közül választhatunk ki a fogyasztók körében. Talán ez megkönnyíti a választását. Pozitív visszajelzés az oroszoktól kapott ilyen szivattyúkat:

  • SaniSpeed ​​(gyártó - SFA). A tisztességes minőségű európai termékek. Ajánlott a lakóépületek és lakások, valamint a mosodák, a vendéglátóipari létesítmények konyhájában történő telepítéshez. A SaniSpeed ​​szivattyúk olyan zúzó rendszerrel rendelkeznek, amely felszívja a konyhaszennyező anyagokat.
  • Sololift 2 a Grundfos-tól. Sololift - talán a legnépszerűbb szivattyúk. Különböző a magas minőségű munka és megbízhatóság a működésben. Normál üzemelésnél (viszonylag hosszú ideig) ezek a szivattyúk max. +50 ° -kal való lefolyókkal dolgoznak. Engedélyezhető egy rövid ideig tartó (5-10 perc) melegvíz (akár 75 ° -ig) a Sololift-en keresztül a konyhában.

  Válassza ki a megfelelő szivattyút, és soha ne gondoljon arra, hogy tisztítani kell a csatornahálózatot egy házban vagy egy lakásban.