Legfontosabb > Tartozékok

Rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, és honnan kezdtek?

A jól ismert pókok mellett sok csata, nagyon érdekes formájú és színű rovarok gyakran házakban és apartmanokban rendezhetők. Minden fajnak saját élőhelyi feltételei vannak. Például a fürdőszobákban, WC-k, kicsi, fürge tadpole-k és más furcsa, ezüstös, fehér egyének felszámolódnak. Jelenlétük mindig bizonyos mikroklimatikus viszonyokkal társul egy adott helyiségben. A fürdőhelyek sok fajta elcsábítását éppen az állandó páratartalom és nedvesség miatt, amelyek kedvezőek az élethez és a reprodukcióhoz.

Rovarok a fürdőszobában: fotók és nevek

Az egyik oka annak, hogy a fürdőszobákban és a WC-ben fel nem hívott vendégek megsérülnek a megfelelő mikroklímának, ami kedvező körülményeket teremt a kártevők számára, valamint az alapvető higiéniai normákat a szobában. Ilyen esetekben a kártevők aktívan behatolnak a szellőztetésből, repedésekből, az erkélyeken keresztül.

Leggyakrabban a fürdőszobában és a WC-ben található pókhálók, ezüstkagylók, csülök, lepkék (láthatóan megnövelt) pillanatokban megtalálhatók (a fényképen nagyított képen láthatóak), amelyek könnyen eltávolíthatók.

Fehér rovarok a fürdőszobában

Ami a fehér rovarokat illeti a fürdõszobában, lehet, hogy a közelmúltban elhalványult ezüsthal. Kicsi méretűek (legfeljebb 10 mm-ig), a test enyhén megnyúlt, világosszürke vagy szinte átlátszó színű. A test három szőrrel zárul. Nagyon gyors futás.

A moultrikák alatt a moorrikák fehér héjakká válnak, más életszakaszokban pedig szürke színűek. Ők sokféle rákfélék. Ők ártalmatlanok, ne harapjanak. Alkalmanként megjelenhetnek és elpusztítják a növényi, gyümölcskészleteket a raktárakban.

A fürdőszobában és a WC-ben rovarok gyorsan tenyésztenek

Ha gyorsan megjelennek a fehér tadpoles, ez egy hétköznapi aranyhal. Ez a sörték-farok kis, szárnyas fajaira utal. Ez az egyik legősibb teremtmény, a tudósok bebizonyították, hogy ez a faj több mint háromszázmillió évvel ezelőtt létezett.

A tadpole nevét a kis ezüstös skálák jelenléte okozza. Az emberekben néha összekeverik az ezüstös kagylót a százlábú levágottal, de a fő különbség a második rovar között nagy számú hosszú láb.

A lakásban lévő ezüstkagyló nem hordoz veszélyt az emberekre, és nem káros hatással van az egészségre, de mégis jobb megszabadulni tőlük az esztétikai oldalról.

Fehér rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

A fehér rovarok elleni küzdelemhez a fürdőszobában és a WC-n belül el kell döntenie, hogy melyik parazita fajtája zavarja Önt. És már akkor, hogy megszabaduljon tőle, különleges eszközöket választanak ki.

A lakás kezelése előtt fontos, hogy tisztítsák meg a belső tér, minden vízvezeték felszerelést, bútorokat, padlót és falakat. Szükség van továbbá kiegyensúlyozott mikroklimatikus viszonyokra is, ha szükséges, további szellőzést, egy akkumulátort kell felszerelni. Távolítsuk el a hézagokat a szellőzőrácsok között.

A kis fehér rovarokra vonatkozó jogorvoslatok a lakásban

Amikor WC-ben kis fehér bogarak futnak - rendkívül kellemetlen érzeteket okoz, különösen éjszaka. Sokan nem tudják, mit kell tenniük, és pánikba kezdni, ahelyett, hogy gyorsan megszabadulnának.

Számos módon küzdenek velük, de a legfontosabb, hogy kövessük az ajánlásokat a túlzott nedvesség képződésének megakadályozása érdekében.

A leghatékonyabb rovarirtó szerek, amelyek célja, hogy megszabaduljanak a váratlanul feltörő tolakodó vendégektől, tartalmazzák a következőket:

A rovarok megszabadulása érdekében különböző klór alapú anyagokat is használhatunk, amelyek alkalmasak arra, hogy kezeljék a sarkokat és azokat a helyeket, ahol a penész kialakul. Réz-szulfát felhasználásával a mosott falak szárítására, a meleg levegő áramlását a ventilátorral irányítva.

A lakásban ajánlott a bórsav és a kréta keveréke (1: 4). Megszórja az összes helyet, ahol észrevették kártevők (alaplapok, sarkok, rések, a fürdőszoba alatt lévő terület, egészségügyi berendezések).

Mi okozta a rovarokat a fürdőszobában?

A fészek, a centipedesek, a pókok és az ezüstkagylók a WC-ben, a fürdőszobában helyezkednek el, és ott nagy mennyiségű gőz és kondenzátum gyűlik össze, ami növeli a páratartalmat, amit a fent említett személyek imádnak.

Kis fehér rovarok a lakásban:

 • Szennyvízcsövek, amelyek a kondenzátum felhalmozódnak.
 • Különböző polcok és szekrények, fürdőszoba padlók, ahol a tisztítás ritkán történik.
 • Nehezen elérhető helyek (rejtett kommunikáció).
 • A folyamatosan nedves edények, a higiéniai termékek palackjai, valamint a szisztematikusan nedvesített padlószőnyegek.

Bizonyos esetekben ezek az egyének akkor kezdődhetnek, amikor a ház, a lakás a víztestek, parkok közelében vagy a rákosodás idején a következő helyiségben található.

Rovarok a WC-ben és a fürdőszobában

Megtalálta a rovarok fürdőszobájában és a fürdőszobájában, és nem tudja, hogyan kell? Mi a teendő, ha a rovarok a fürdőszobában és a WC-ben gyorsan elindulnak? Nem pánikba, hanem arra, hogy kitaláljuk, milyen rovar van, hogyan kell harcolni és megfelelő intézkedéseket tenni. Ebben az anyagban foglalkozunk a különböző ezüstösök, lepkék és módszerek kezelésével kapcsolatos legfontosabb okokkal.

Milyen rovarok telepednek le a fürdőszobában?

A fürdőszoba ideális hely, ahol különböző paraziták szaporodnak. A wc-en és a fürdőszobában lévő rovarok többféle típusból állnak. Gyakran, mint a konyhában, a fürdőszobában és a WC-ben, olyan csótányok találhatók, amelyek minden körülmények között élnek, és különösen a hő és a nedvesség szempontjából.

A második leggyakoribb szúnyogok fajták, mivel kiválóan érzik magukat egy nedves környezetben. Mosquito lárvák vízben fejlődnek, ezért a rendszeres gőzök és kondenzátumok csak hozzájárulnak a paraziták számának növekedéséhez.

Pókok is rendszeresen megjelennek a sarkokban.

Is találkozhat:

 • Az ezüstös kacsa egy kis, világosszürke lény, amelynek jellegzetes hosszúkás teste és három hosszú hajszál van a test végében.
 • A pillangó pillangó egy kis légy, amelynek fekete teste van, a szárnyak 2 mm hosszúak.
 • A hüvelyesek, százlábúak, lepattogók és kipárnák kétlábú százlábúak vagy nagyszámú lábbal rendelkező állatok, a földi gerinctelenek, amelyek széles körben elterjedtek.

Miért jelennek meg a paraziták a fürdőszobában?

A fürdőszobában és a WC-ben élő rovarok ezeket a szobákat választják, elsősorban a nagy páratartalmú gőzök, kondenzátumok felhalmozódása miatt. Ezekben a szobákban a legkényelmesebb életkörülmények.

 • A beltéri éghajlat megváltozott. A páratartalom jelentősen megnövekedett vagy túlzott szárazság alakult ki, a helyiség nem szellőztetett, levegő stagnálása.
 • Az egészségügyi és higiéniai normákat nem tartják be. A fürdőszobát és a WC-t rendszeresen nem tisztítja a szennyeződéstől és a portól.
 • Otthona közel van ahhoz, ahol a rovarok találhatók. Például a magánház az erdőben van, ahol sok szúnyog van. Vagy az alagsorban lévő földszinten vagy nem messze a házától távol van, sok pince van.
 • A szomszédai mérgező rovarok. Aztán elkezdik a legközelebbi lakást. Beléptek a WC-szellőztető rendszerbe, fal repedésekbe, bányákba, csövekbe, és végigmegyek az apartmanok fürdőszobájába.

Hol baktériumok és rovarok gyakran felhalmozódnak?

 • Hidegvíz csatorna, amely rendszeresen felhalmozza a kondenzátumot.
 • Helyek a fürdőszoba, a WC, a mosógép, ahol nincs szabad hozzáférés, ahol a magas páratartalom koncentrálódik, és ahol a leggyakrabban nem törölni.
 • Nedves ruhák, padlószőnyegek a WC és a fürdőszoba közelében, ha állandó nyers állapotban vannak.

Gyakran gyakran rovarok is felhalmozódnak a fürdőszoba sarkában, amelyek nehezen hozzáférhetőek az emberek számára. Például a fürdőszoba vagy a mosógép mögött helyezkednek el. A különféle paraziták kockázatának minimalizálása érdekében fontos, hogy a fürdőszobának megfelelő helyiséget egy WC-vel kombinálva vagy nem kombinálva vegyen figyelembe, figyelembe véve az egészségügyi eszközök elhelyezését, a csempeburkolást és a minimális nedvszívó képességet elnyelő bútorokat. Szintén gondoskodnia kell a jó minőségű szellőzőrendszerről.

Mennyire veszélyesek a rovarok?

Nagyon gyakran a lakosok a lakások aggódnak, hogy a megjelenése a különböző rovarok jelzi a bizonytalanság, hogy a fürdőszobában és a fürdőszobában, a megnövekedett százalékban a baktériumok. De leggyakrabban, valójában a paraziták, hogy élnek a fürdőszobában nem hordozói betegségek és fertőzések, amelyek veszélyesek az emberek és a háziállatok. Csak azok a rovarok járulhatnak hozzá a házban lévő patkányok megjelenéséhez, amelyek táplálják őket. Hogyan érkeznek a patkányok a WC-vel a lakásba? A csatornába távoznak, mivel hosszú úszással és víz alatt állnak. A patkányokat az ultrahangrendszer elpusztítja a speciális szolgáltatások meghívása után.

Az ezüstös kagyló, amely a leggyakrabban a fürdőszobába telepszik, egyáltalán nem jelent veszélyt. De veszélyes az anyagi dolgokra, mivel a fürdőszobában él, és keresi az ételt a konyhában. Ezért fontos tudni, hogyan lehet megszabadulni a mérlegtől a fürdőszobában és a WC-ben.

A különböző típusú rovarok elleni küzdelem módjai

Hogyan lehet megszabadulni a rovarok a lakásban a WC? Ez attól függ, hogy milyen típusú parazitál telepedett, milyen korán észlelte a megjelenését és a rendelkezésre álló eszközöket a harcra.

A paraziták elleni küzdelem általános szabályai:

 • Teljes rendelés a mosdóban. Szükséges minden szükséges dolgot eltávolítani, alaposan öblítse le a bútorokat, a vízvezeték szerelvényeket, a padlókat és a falakat, valamint az ízületeket fertőtlenítőszerrel. Például Domestos meg fog tenni.
 • A fürdőszobai mikroklímát kiegyensúlyozottan kell kialakítani, a fürdőszobát rendszeresen szellőztetni kell, érdemes egy kényszerített szellőztető rendszert is felszerelni, és egy fűtött törülközőtartót is felszerelni.
 • Távolítsa el a folyosókat a szellőzőrácsok és rácsok alatt az összes rés eltávolításával és bezárásával.
 • Használjon speciális kémiát, hogy a rovarok elkerüljék a lakását. Használjon vegyszereket, például: "Tarak", "Combat", "Raid", "Death to Pests".
 • A klórtermékeket úgy kell használni, hogy minden sarkot és helyet meg lehessen kezelni, ahol penész van. Réz-szulfát szárított hely klórral végzett kezelés után. Ezután kötelező nedves tisztítást végzünk, ecetet kell hozzáadni a vízhez (egy pohár ecetet 3 liter vízre).

Hogyan lehet megszabadulni a faéktől a WC-ben és a fürdőszobában? A faanyagot klór tartalmú anyagokkal, hőventilátorokkal, réz-szulfáttal vagy inszekticid aeroszolokkal távolíthatja el. A legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a woodlice a fürdőszobában és a WC-vel, - do bórsav oldat por krétával (aránya 1-4), és megszórjuk őket, ahol lehet élni paraziták. Ezek résidők, alaplapok, sarkok, helyek a fürdőszobában és egyéb vízvezeték szerelvények.

A keveréket egy hétig, egy hónappal később kell hagyni, ismételje meg az eljárást.

Hogyan lehet megszabadulni a legyek a WC a lakásban? A hő előidézésével megjelenik a legyek, lehetséges és szükség van a harcra. Használjon ragasztószalagokat és kenetes vízvezetékeket, falakat és mennyezetet ecettel.

Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - mint veszélyes

A ház háza állandóan különböző rovarok támadása. A szoba bármely részében telepedhetnek. Néhányan inkább egy hálószobát, mások konyhát és szekrényt, mások pedig a fürdőszobában és a WC-ben ülnek. Ennek oka kedvező feltételek és az élelmiszerek elérhetősége. Egy tiszta lakásban sokkal kevesebb "telepes" van. Azonban nem az a tény, hogy nem élhetnek ott. A fehér rovarok a fürdőszobában felháborodást, zavarodottságot és félelmet okoznak. Kik azok? És mit várhat el tőlük?

Furcsa lények a házban

A fürdőszobában és WC-ben a leggyakoribb vendég az ezüstös. Kis rovarok, amelyek nagyon gyorsan futnak és elrejtőznek, amikor bekapcsolják a fényt. Ha már telepedtünk - akkor sokáig. Önmagukban nem tűnnek el, és idővel csak nagyobbak. Képes a legszűkebb résbe behatolni.

Az ezüstös kacsa különböző árnyalatú lehet: sárga, zöld, barna színű. De leggyakrabban a lakásban van egy ezüst. És néha úgy tűnik, hogy fehér. A rákfélék rendjéhez tartozik, és nagyon hasonlít a rügyekhez. A hosszúkás kis testet sokféle mancsok veszik körül: 4 pár alap és 8 pár rövid. A test fején és végén a hosszú egyenes folyamatok vannak. Az elülső részben tévednek egy bajusz, hátul pedig farok.

Ételeként érdekli a tapéta ragasztó, cukor tartalmú anyagok, könyvborítók és természetes szövet. A fürdőszobában vagy a WC-ben helyezkedik el. Mivel ezek a szobák a lakásban nincsenek fényes fény. A hibák éjszaka. Napközben eltakarnak az emberi szemekből, és az esti mezőkre kúsznak. A kis lények szeretik a nedvességet, a nedvességet és a vizet. Az ezüstszínű halak nagy reprodukciós arányban különböznek egymástól, ezért lehetetlen késleltetni az intézkedések meghozatalát. Megszabadulni attól, hogy ez valóságos, de erőfeszítéseket kell tennie.

Veszély és ártalom

Az ezüstös kacsa nem veszélyes az emberekre és a háziállatokra. Nem harap, mert az emberek nem érdekli, és a szóbeli készülék nem teszi lehetővé. Az egyetlen dolog, ami érinti az idegrendszert. A fürdőszobában szörnyű lények láttán a sikolások és a sikolások lebomlanak. De az ingatlan szenvedhet. A tanfolyamon megy az élelmiszer-készletek, különösen a cukor. Könyvborítók, bőráruk, háttérképek.

A harc módszerei

Fizikai módszerek

Az ezüstkagyló szereti a meleget, a nedvességet és a sötétséget. Emiatt számos olyan eseményt tarthat fenn, amelyek a fürdőszobában megoldják a helyzetet. Általános tisztítást kell végezni. Tisztítsa meg a kádban, mosogatóban, WC-ben, vízcsövek közelében keletkezett plakkot és szennyeződést. A klórtartalmú termékeket a helyiségben kezeljük. Miután a réteg megszáradt, réz-szulfátot adjon. A nedvesség csökkentése lehet kandalló vagy rendes szellőzés a fürdő eljárások elfogadása után.

Csapdák és csalik

 1. Megszabadulni a rovarok segítséget csapdába. Ilyen célból tegye be a nedves nyírfa seprű sarkába, és hagyja egyik napról a másikra. Reggel eldobják, mert a kis lények beakadnak a rácsokba. Ha lehetséges, jobb égetni.
 2. A kannák üvegcsapjai segítenek csökkenteni a rovarok számát. Külső papírra vagy szalagra csomagolva. Ilyen felületen az ezüstös kacsa könnyen felcsúszik. Inside, tegyen egy darab édes alma, bogyó vagy cukor. Vissza a kis hibák nem tudnak kijutni.
 3. Egy tekercspapírt megnedvesítettünk és éjszakára maradtunk. Mivel a rovarok szeretik a nedvességet, sietnek, hogy bejussanak a házba. Dobja el vagy égesse le a csapdát anélkül, hogy kicsomagolná.

vegyszerek

Használhatja az aeroszolokat, amelyeket úgy terveztek, hogy megölje a rovarokat. 1 hónap múlva megszabadulhat a meghívott vendégektől. A fürdőszobában és az egész lakásban minden héten rovartalanítás. Kis rovarok lehetnek a konyhában, a hálószobában, a folyosón. Különösen, ha a ház magas páratartalmú. Használhatja az aeroszolt:

A kezelés ideje alatt a légzőszerveket maszkkal vagy légzőkészülékkel kell védeni, és a kezeket kesztyűvel kell védeni. Zárja be az ablakokat és az ajtókat. Az eljárást követően mossa le azokat a helyeket, ahol a kezek érinthetik. És még egy fürdőszoba is. A konyhát olyan eszközök segítségével lehet kezelni, amelyek a lepkék leküzdésére szolgálnak. Megszabadulni fog segíteni:

Népi jogorvoslatok

Az ősidők óta az emberiség által ismert hazai ezüsthalak. A népi jogorvoslat segítségével megszabadulhat a rovaroktól.

Diatomid

 • A diatomit szekrényekben és sötét helyeken szórják. Ez egy élelmiszer por, amely megöli a csúszó állatokat. A folyamat aljzatát, repedéseket a falban, a padlón és a csempék között.
 • A lakásban megszórhatja a hámozott zsetont. A rovarok nem nagyon szeretik ezt a szagot. 5 nap elteltével frissíteni kell a védelmet.
 • A konyhában levő szekrényben összezúzza a fűszereket. Különösen nem szeretem az ezüstfürt szegfűjét. Az aroma nem zavarja az embereket, és elszállítja a kártevőket.
 • Citrus és levendula illóolajok. Hozzáadják a vízhez, majd a szekrényeket oldattal mossák.
 • A bórsav csöpört a mosogató és a WC körül. Az oldatot a cső felületére helyezzük.

A kis lények terjedhetnek az egész lakásban. Ha az ilyen nemkívánatos vendégek megjelenésének oka nem állapítható meg, akkor jobb, ha szakember segítségre vágyik. A legjobb lehetőség az állami egészségügyi és járványügyi szolgálat tájékoztatása, és az érkezés megkezdése. A nagy fertőzés otthon, a független eredmények nem lesznek sikeresek.

megelőzés

Az ezüstkék megjelenéséért egyetlen ház sem biztosított. Azonban a tisztaság és a rend szerint a rovarok választhatnak egy másik lakást ebben a szobában.

 1. A fürdőszobának száraznak kell lennie. Levegő, száraz, tavaszi tisztítást végezzen hetente egyszer. Használjon fehérítőt tartalmazó terméket.
 2. A konyhában rendszeresen ellenőrizze a készleteket. Ne hagyjon morzsákat és kavicsokat. A szekrényben való tisztításkor adjon hozzá ammóniát vagy levendula illóolajat, citrusféléket.
 3. Távolítsa el a magas páratartalmat a lakásban. Ehhez speciális eszközök vannak. Nem túl drágák.
 4. Kozmetikai javítás elvégzésére. Tegyen be minden repedést a falakon, a lemezek között, a padlón. Javítsa ki a csapokat, és megakadályozza a víz felhalmozódását.
 5. Távolítsa el a felesleges elemeket, dobozokat, megakadályozza a törmelék felhalmozódását.

Hasznos lenne elkerülni a szomszédokat, és megismerni a hibák elosztásával kapcsolatos helyzetet. Egy többszintes épület esetében ez gyakori probléma. Körben mindenki fertőzött lesz. A rovarok elterjedésének megakadályozása érdekében együtt kell cselekednünk.

3 Hozzászólások "Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - miért veszélyes"

Hello, úgy döntöttem, megosztom tapasztalataimat az ágynemű eltávolításáról a lakásból. Sokáig szenvedtem, nem találtam megfelelő eszközt arra, hogy megszabaduljam ezt a csapást. A harcok nem voltak többé kitéve ezeknek a harapásoknak, és egy kis fizetés nem engedhette meg, hogy drága fertőtlenítőket hívjon (és a pletyka azt jelenti, hogy nem igazán segítenek, csak egy hete később szállítják le őket). Általában a szomszédom Marina egy elektronikus eszközt adott nekem - Pest Rejekt repeater az általuk reklámozott tévécsatornákban segített neki megszabadulni a csótányoktól és az alagsori bolháktól. Csatlakoztattam, és a hibák elmentek, jól alszom. Most azt hiszem, ilyen magamnak veszem magam, megéri a pénzt. Régi házaink vannak, minden gonosz szellem megtalálható. Itt van a link, ahol megrendeltem: Hivatalos online áruház, talán valaki más segíteni fogja a készüléket.

köszönöm az info! És akkor sokáig zavarba jöttem - milyen állatok.

Rovarok a fürdőszobában: a meghívottak és a velük való foglalkozás módjai

A rovarok a fürdőszobában valódi problémát jelentenek, ezért ma megpróbáljuk megszabadulni tőlük egyszer és mindenkorra. Szóval, a rovarok a fürdőszobában és a legjobb módszerek a kisebb kártevők kezelésére.

Ha a lakásban néha hangyákat, csótányokat és ágyékokat találnak, akkor a fürdőszobában vannak olyan lakosok, akik kedvelik a hűvös, sötét és nedves helyeket, de ugyanazok a csótányok, mint a hangyák gyakoriak lehetnek a fürdőszobában.

A csempék, a vízvezeték és a falak közötti ízületek, a mennyezet és a szennyvízcsatornák között a rovarok élnek a fürdőszobában, gyakran a mosógép mögött vagy a mosodai kosárban helyezkednek el. Általában meglehetősen elég a feltételek megteremtése, és szó szerint egy pár kis rovar készen áll arra, hogy egy teljes kolóniát gyorsan kialakuljon a fürdőszobában.

Milyen rovarok élhetnek a fürdőszobában?

Tény, hogy a fürdőszobában vagy a kombinált fürdőszobában sok rovar található, beleértve a legyeket, a pókokat, a kis mogyorót, a hangyákat és másokat, de leggyakrabban a következő típusú kis scumbagok vannak, akik látásukban jobban unatkoznak, mint a megélhetésük.

Pókok a fürdőszobában

A fürdőszobában pókok gyakoriak, ám gyakoriak, ha már a házukban voltak. Bizonyos tulajdonosok számára soha nem jelenhetnek meg, de mások számára állandó parishioners lesz. Ennek oka nemcsak a fürdő speciális feltételei, hanem a pókok megközelítő élőhelye is. Talán van egy száraz és meleg palisade melletted, ahol a kis pókok szeretnek látogatni, vagy egy nedves alagsorban a ház alatt, ahol hasonló rovarok is szeretnek látogatni.

Röviden, rengeteg olyan körülmény létezik, ahol a pókok élhetnek - néhány olyan, mint a száraz helyek, mások - nedvesek, egyesek inkább enni, mások nyugalmat élveznek, és nem érintik meg stb.

Hangyák a fürdőszobában

Nos, a hangyákról szólva csak arra emlékszel, hogy meglehetősen gazdaságosak és szomorúak, ami azt jelenti, hogy a fürdőszobából mindent elvonulnak, ami rossz, és számukra reménykedik. Elvesztett egy pár epernyi eperet, amelyet a fürdőszobában mostak - a hangyák ott voltak, nem keresték a szúnyogokat - a rendezők is élvezhetik, csak egy séta van az utcáról a fürdőszobába (például a falak szegényes lezárása egy magánházban) - elvárják a vendégeket is.

De készek arra, hogy tetszenek neked, a hangyák elhagyhatják magukat, ha nincs érdekük a számukra, bár nem ok arra, hogy meghívás nélkül várják a vendégeket a fürdőszobába.

Főzés csalit a hangyák számára

Szúnyogok a fürdőszobában

Ne lepődj meg, mert a szúnyogok egyáltalán nem nehéz belépni egy lakásba, hanem megtalálni a legjobb helyet élni, és még inkább. Éjjel vagy éjszaka utazva a lakás körül azonnal érezhetik, hol lehetnek enni, és hol tölthetik el az éjszakát, ezért a hüllők sikeres tevékenységének szezonában a fürdőszobában bőségesek lehetnek.

A szúnyogok a sötétség és a páratartalom iránt érdeklődnek - egy hely, ahol el kell rejteni. Ha bekapcsolja a lámpát és meglátja a szúnyogot, akkor megijesztheti, majd azonnal eltűnik és elrejtőzik valahol a fürdőszoba alatt. Most van az új otthona. Tehát a többi vérszívó is, aki éjszaka vadászik, és gyűlöletes sikollyal ébred fel.

Midge a fürdőszobában

A kis mogyoró, amely nem világos, honnan jön, és ahol eltűnik, megjelenik a fürdőszobában, ha vannak bizonyos egészségtelen körülmények. Ismét a legjobb idő a mogyoró számára egy meleg nyár, amikor a gyümölcsök vagy a zöldségek darabjai bárhol maradhatnak.

Sokan tagadhatják, hogy a fürdőszobák egyáltalán nem helyek a termékek számára, de higgyék el nekem, hogy a szokásos szociális felmérések szerint az emberek több mint 85% -a mosogatja a fürdőszobai termékeket, ezért úgy gondoljuk, hogy ez a probléma megoldódott. Ráadásul csak figyelni kell, hogy egy gyűlölt szörény egy kis cseresznyére vagy egy paradicsomból megy át.

Centipedes a fürdőszobában

Nos, így jutottunk a legelterjedtebb fürdőszobába - centipedes. Az alábbiakban a woodlice és az ezüstös kacsa, amelyek az első versenytársak erre a címre, de ez később lesz. Időközben emlékezünk a centipedes megjelenésre. Nasty, ijesztő, harapós, rövid, csak csúnya teremtmények, amelyek nem csak vizuális kényelmetlenséget okoznak, hanem bizonyos egészségügyi problémákat is okozhatnak.

A százlábú fajtájától függően teljesen ártalmatlan lehet, de csak a sok lábának érintésével és a kertben lévő hernyóval is irritálhatja a bőrt. A századik évszázados letelepedés a fürdőszobában nagyon egyszerű - csak a megfelelő mikroklímát hozzon létre és kezdje el az egészségügyi szabványok figyelmen kívül hagyását, és biztosan találkozik velük.

Hiányzik a fürdőszobában

Nem kevésbé rokon rovarok, nedves környezetben lakók, akik könnyen megtalálhatják maguknak a házat a különféle tárgyak, a varratok és az ízületek, a bútorok és a szellőzőnyílások mögött, ahol remekül érzik magukat.

A közepes méretű nagysebességű rovarok olyan szürkés-szürke kártevők, amelyek csak a megjelenésük miatt kényelmetlenséget okoznak. Egy kicsi, domború lényt nehéz eltávolítani a fürdőszobából, de ha megpróbálod, akkor ezek a vendégek gyorsan elhagyják a házat.

Silverfish a fürdőszobában

A pókhálós szemek hosszúkás testekkel és rövid lábakkal rendelkező rovarok, gyorsan átfordítva őket, a rovar elég sebességet hoz létre, hogy elfusson tőle, miközben papucsot keres a samozud elkövetésére. Úgy gondolják, hogy az ezüstkagyló a fürdőszobában veszélyes lehet, bár ezt nem erősítették meg. De mégis, a kellemetlen rovarokat nem szabad kételkedni, azokat időben törölni kell.

Ha a fürdőszobában rovarriasztó fészket keresel, észrevenni egy vagy több egyedet, akkor keményen kell kipróbálni, mert a fürdőszobában lévő ezüstös halak bárhol élhetnek, mint minden korábban leírt rovar.

A rovarok a fürdőszobában

A rovarok megjelenésének okai a fürdőszobában nagyon sokak lehetnek, és korábban néhányat korábban már említettünk. De a legfontosabbakat szeretném megragadni, hogy minden olvasó megértse, miért rovarok tenyésztik a fürdőszobában.

 • A szoba mikroklímájának megváltoztatása. A rovarok egyik oka a fürdőszobában. A legfontosabb tényezők a fokozott páratartalom vagy túlzott szárazság, folyamatosan meleg levegő, levegő nélküli levegő-stagnálás.
 • Az egészségügyi és higiéniai előírások be nem tartása. A fürdőszobát mindig tiszta helyiségnek tekintették, és ha ez a feltétel megsérül, akkor nem csak a penész és a gombák jelenhetnek meg a területén, hanem sok rovar is.
 • A rovarok otthona közelsége. Ha az alagsorban lévő földszinten lakik, ha vannak pincék a közelben, ha van mellette egy tározó, ha házát kert vagy park veszi körül, akkor mindez "ifs" és még sokan mások is rovarok okoznak a házban.
 • Fehér rovarok a házban. Mindannyian tudjuk, hogy például a csótányok áthaladnak a legközelebbi apartmanokon keresztül, ha szomszédjaik vadásztak. Ez történik más rovarokkal is, amelyek túlélték a méregt. Először a lyukakba, a falak repedéseibe, a szellőztető tengelyekbe telepednek, majd oda mennek, ahol kényelmesebbé válnak.

Miután látta a rovarokat a fürdőszobában, próbáljon meg cselekedni, mielőtt letelepednének és megszerveznének egy fészket vagy egy nagy telepet.

Hogyan kezeljük a rovarokat a fürdőszobában?

A kis koszos emberek elleni küzdelem a fürdőszobában nagyon egyszerű, annak ellenére, hogy sokan kétségbeesett próbálkozásokról beszélnek pókokról, szúnyogokról, mogyorókról és másokról, és gyenge eredményekről. Elég, hogy ellenálljon egy olyan algoritmának, amely nemcsak a rovarokat a fürdőszobában fogja enyhíteni, hanem megakadályozza a penész, a gombák, a kellemetlen szagok előfordulását.

 • Helyezze a fürdőszobát tisztaságra, tisztítsa meg az összes felesleges, öblítő felületet és az ízületeket fertőtlenítőszerekkel, például a Domestos, amely az egyik legjobb termék.
 • Ezután győződjön meg róla, hogy normalizálja a fürdő mikroklímáját, próbálja meg megszáradni és állandó levegőztetést szervezni. Ha lehetséges, telepítse a szellőzést a szobában, egy elektromos fűtött törölközőt.
 • Határozza meg az "idegen" rovarok otthoni hozzáférését, próbáljon lefelé tömíteni a folyosókat, például a szellőzőrácsok és rácsok alatt, távolítsa el az összes rést, cserélje le a dugókat, ha vannak lyukak.
 • Ha a rovarok önmagukban nem tűnnek el, akkor segíthet nekik például a kártevőket a házból speciális kémia segítségével. Jelenleg az ipar számos olyan hasonló eszközt képvisel, amelyek kiváló feladatokat végeznek a feladatokkal. Példaként említhetjük a halált a kártevőkre, a Taraxra, a Combatra, a Raidre és másokra.

A fent említett szabályok betartásával gyorsan megszabadulhat a rovaroktól a fürdőszobában, és hasonló feltételeket tarthat a fürdőszobában, és nem látja őket többé.

Rovarok a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégek

A rovarok a fürdőszobában mindig kellemetlen meglepetés, mert ebben a teremben meg kell tartani a különleges tisztaságot és higiéniát. Ezenkívül megjelenésük miatt általában undorítják az embereket, nem beszélve arról, hogy sok ízeltlábú nem ártalmatlan. Ezért ebben a cikkben meg fogom mondani, hogyan lehet megszabadulni ettől a kis "meghívott vendégtől".

A ízeltlábúak a fürdőszobában nem vonzó látvány.

Rovarokat gyúrunk

Először is megfontoljuk, hogy mely rovarok élnek a fürdőszobában, mivel más megközelítésre van szükség a különböző fajok esetében. Így a leggyakrabban ebben a szobában találhatók a következő rovarfajok:

Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk ezeket a rovarokat, élőhelyüket és módjukat, hogy megszabaduljunk tőlük.

A Silverfish szereti a nyers szobákat

ezüstmoly

Az ezüsthal rendkívül kellemetlen, de teljesen ártalmatlan rovarok. Ezek könnyen felismerhetőek a hosszúkás testből, három antenna a farok és a kettő előtt. Végül egy centimétert érnek el.

Általában az ezüstszínű sötétszürke festék. Azonban a közelmúltban elhalványult egyéneknek majdnem fehér színe van. Ezért, ha észreveszi, hogy a kis fehér rovarok élnek a fürdőszobában, akkor biztos, hogy ők.

A bajnokok minden fajta szerves anyagot betáplálnak:

 • penészgombák;
 • rongy,
 • mindenféle szemét az alom alatt;
 • WC-papír, stb.

A halványított ezüstszínű ezüst színű

Mikrobák és piszok, ezek a rovarok nem terjednek el, de a lakásban semmi esetre sem. Nagyon könnyű küzdeni az ezüstkagylóval - a legtöbb esetben elegendő egy összehajtogatott újság vagy cipő, mivel nem sokszorosodnak meg.

Ha észreveszi, hogy ezekben az ezüst rovarok nagy mennyiségben térnek el a fürdőszobában, ami rendkívül ritka, bármilyen háztartási permetet használhat a rovarok ellen. Az ilyen eszközök használatát követõen az ezüstfekete valószínûleg nem fog élni.

Mokritsa - kis rák

woodlice

Woodlice, mint az ezüstkagyló, szintén gyakori vendégek a fürdőszobában. Szigorúan szólva ezek nem is rovarok, hanem apró rákfélék, bár a harcok ellenére ez nem igazán számít.

A hosszúságok elérik az egy centimétert. Ezek könnyen felismerhetőek a páncélhoz hasonló karakterisztikus kitinos bevonattal, és a veszély láttán is. Mint az ezüstszínű, fehér színű is lehet, bár gyakrabban szürke.

Mint minden rákfélék, a fa tetvek is szeretik a nedvességet, így azok olyan helyeken jelennek meg, ahol a víz folyamatosan szivárog. Így egyfajta mutatónak szolgálnak, jelezve, hogy szivárog valahol a fürdőszobában. Ha a helyiség száraz, akkor a faérc soha nem fog megjelenni ott.

Ilyen mértékben a fürdőkád nem nő a fürdőszobában

Ezért, mielőtt megsemmisítené a rovarokat, elháríthatja a vízellátó rendszert vagy a szennyvízcsatornát, és biztosítja a fal és a fürdő összekötésének szorító erejét, hogy megszabaduljon a nedvességtől. Portálunk részletesen leírja, hogyan kell ezt megtenni.

Meg kell mondani, hogy a csemegek sem tolerálják a mikrobákat és nem harapanak, ezért általánosságban teljesen ártalmatlanok. Hogy megszabaduljon tőlük, az általuk lakott helyeket inszekticidekkel kell kezelni, például Karbofos, Lambda Zone, stb.

molylepkék

Pillangók egy másik rovar, aki szereti a nedvességet. Szürke szárnyuk van, világosan meghatározva egy szegély. A sok szőrnek köszönhetően a pillangók bársonyosak.

Pillangó lárvák nedvesen fejlődnek a kondenzátum falain és más olyan helyeken, ahol nedves és piszok képződik. Élelmiszerük mindenféle szerves maradék.

Megjegyzendő, hogy a lepkék mosdója is gyakran kedvenc helye. Azonban sem a fürdőszobában, sem a WC-ben nem sok. Ezért valószínűleg nem találkozik több mint két legyél.

Különösen a megjelenítéshez nincs értelme. Elég, ha a pillangó lecsapja a találkozást, és biztosítja a tisztaságot és szárazságot a szobában. Ezután soha nem találkozik a fürdőszobában lévő rovarokkal.

Szükség esetén természetesen a szobát háztartási aeroszollal kezelheti.

Krím vörös-tenger (százlábú)

százlábúak

A száztizedekben léteznek különböző fajok, amelyek megjelenésükben különböznek egymástól. Az egyetlen dolog, ezeknek a gerincteleneknek hosszú testük és sok lábuk van. Ezért, ha észreveszi, hogy furcsa hosszú rovarok telepedtek be a fürdőszobába, akkor valószínűleg ez egy százlábú.

Gyakran előfordul, hogy veszélyt látnak el, spirálba sodornak, és magányos folyadékot bocsátanak ki. Hogy megszabaduljon tőlük, elég a tisztaság és a szárazság biztosítása a fürdőszobában, valamint az összetévesztendő egyén, amit lát.

A Scolopendra fájdalmasan fojtogat

Ez a típusú centipedes, mint skolopendra mérgező. A harapása irritációt és égési sérülést okoz. Igaz, ez nem okoz súlyos egészségkárosodást.

légycsapója

A flycatchers a millipede család tagja. Azonban nem kötődnek a páratartalomhoz, így egyformán megtalálhatók a fürdőszobában és a WC-ben, valamint más helyiségekben.

A hosszú borjú könnyen felismerhető és sok hosszú láb létezik. Meg kell jegyezni, hogy ezek a rovarok elég gyorsak, ezért gyakran nem könnyű lerakni őket egy cipővel.

Flycatcher - ő egy százlábú otthon

A légyvadászok olyan helyeken telepednek le, ahol kis rovarok vannak, például:

Meg kell jegyezni, hogy a nagyméretű és nagy sebességű mozgás miatt a légycsapók gyakran terrort jelentenek a bérlőknél. Azonban a valóságban nagyon békés rovarok.

Azonban az önvédelem során a légykapacitó még mindig szúrt, és a scolopendra is. A fájdalom harapása hasonló a méhhez.

A légyfogók bármely inszekticid hatóanyaggal kiválaszthatók. Azonban, hasonlóan a többi centipedes, ezek találhatók szórványosan. Ezért a cipő elég ahhoz, hogy elfelejtsük létezésüket.

szúnyogok

A szúnyogok ritkán élnek a fürdőszobában. A lárvák csak akkor tudnak tenyészteni, ha a szoba piszkos és nedves, és ha van edény vagy más tartály vízzel a fürdőszoba alatt.

Leggyakrabban megjelennek a fürdőszobában, hogy harapják az embereket. Ezért használjon szúnyoghálókat az ablakokon, és biztosítja a beltéri tisztaságot is.

Annak érdekében, hogy a lakóhelyén élő szúnyogok eltűnjenek, használhat speciális eszközöket, például a Raid-ot.

A csótányok betegség hordozók

csótányok

A csótányok mindenkinek ismertek. Ezek rendkívül kellemetlen hibák, amelyek nagy sebességgel szaporodnak.

Ráadásul nem csak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is élnek, különösen ott, ahol fennmarad az élelmiszer, azaz a konyhában. A csirkék és a millipedes eltérően a csótányok különböző betegségeket és bélbetegségeket hordoznak.

Azt kell mondanom, hogy elég nehéz a csótányok kivonása, azonban ez teljesen lehetséges. Az utasítás így néz ki:

 1. mindenekelőtt a szokásos módon pusztítsák el azokat a személyeket, akiket például a cipőkkel;
 2. a repedések és a csótányok felhalmozódásának más helyszínei a csótányok speciális eszközeivel kezelhetők. Leggyakrabban speciális fecskendőkben kerülnek értékesítésre, így kényelmesen dolgozhat velük;

A képen - a csótányok orvoslására

 1. 3333 napi rovarok felhalmozódása után 72% háztartási szappannal mossuk;
 2. azok a területek, ahol a csótányok ültek vagy összetörtek, kezeljék a kezét fehérítő oldattal;
 3. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg az összes szemetet, port, penészt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben minden felület szappannal mosson;
 4. rögzítse a szivárgásokat csapokba és csövekbe.

A csótányok megszabadítása érdekében az összes fenti eljárást nemcsak a fürdőszobában kell végrehajtani, hanem a lakás minden más területén is.

pókok

A pókok olyan száraz helyeken élnek, ahol jó a szellőzőnyomás. Ezek az ízeltlábúak önmagukban ártalmatlanok, de a sarkokban egy pókhálót hoznak létre, ami megdönti a terem megjelenését.

Szerencsére a pókok száma kevés - a fürdőszobában 3-5 lehet. Ezért, hogy megszabaduljon tőlük, elegendő a sneaker használata, ráadásul szükséges a pókháló időben történő eltávolítása egy seprűvel.

Itt, valójában, minden információt arról, hogyan lehet megszabadulni a leggyakoribb rovarok a fürdőszobában.

A bórsav jó megelőző intézkedés a rovarok ellen

Hogyan lehet megakadályozni a rovarok megjelenését?

Végezetül elmondom neked néhány megelőző intézkedést, amelyeknek köszönhetően a rovarok soha nem jelennek meg a fürdőszobában.

Tehát ehhez a következő szabályokat kell követnie:

 • soha ne engedje nedvesség és szennyeződés kialakulását a fürdőszobában. Szivárgás esetén haladéktalanul el kell távolítani. Ezenkívül gondoskodni kell a fürdőszoba megfelelő szellőzéséről;
 • gyakran a rovarok a pincékből az otthonokba és a lakóépületek első emeletére csúsznak. Ennek megakadályozása érdekében szükséges a padlón lévő repedések kiküszöbölése;
 • megelőző intézkedésként kis mennyiségű bórsavat önthetünk a fürdő alá. Olyan rovarok, mint csótányok, mérlegek, fák, stb. meg fog halni az első sav felhasználása után.

A bórsav ára mindössze 50-100 rubel csomagonként;

 • emellett a fürdőszobában eloszlathatod a tansy vagy a férgek fürtjeit, amelyek jó hatással vannak az ízeltlábúak visszaszorítására;

A férgek a jó rovarokat támadják

 • gyakran a rovarok a szellõzõk szellõzõ csatornáiból kúszhatnak. Ennek elkerülése érdekében húzza meg a szellőző ablakokat egy rács segítségével, és helyezze a repedező részeket a csatornákba.

Ha követed ezeket a szabályokat, a rovarok megkerülik a fürdőszobát és általában a lakás oldalt.

következtetés

A rovarok a fürdőszobában a legtöbb esetben a megnövekedett nedvesség és szennyeződés miatt jelentkeznek. Ezért annak érdekében, hogy ne szembesüljenek egy hasonló problémával, tartsák meg a szükséges egészségügyi és higiéniai feltételeket ebben a teremben. Ha az ízeltlábúak már feloldódtak, a fenti tippek segítenek megszabadulni tőlük.

A cikkben szereplő videó további információkat tartalmaz. Ha nem sikerült "leküzdeni" a rovarokat, vagy más kérdései vannak, kérje meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Üdvözlünk! Találtam egy rovarot a fürdőszobában, ami pikkelyes gyöngynek tűnt. Tudom, hogy a nedvességtől és a piszoktól tűnnek, de mindkettő kizárt. Nincsenek résidők - egy nagyszabású nagyjavítást végeztek egy évvel ezelőtt. Talán ez minden bizonnyal egy elszigetelt eset, de kérlek mondd meg, honnan jelenhet meg?

A Natalia, a közönséges ezüst (vagy cukor) egy kis rovar a sörtefarok sorrendjéből, amely a nedves természeti tájakon kívül néha emberi telepet vagy élelmiszerraktárt választ ki a településhez.

A cukor skála teste lapos, a végén végigcsúszik, 0,8-1,9 cm hosszú, három filiform folyamata van a faroknál, és a fej hosszú antennái. A harmadik molt után a felnőtt személy kis, ezüstszürke méretekkel van ellátva. Az ezüsthal nedves, sötét helyen él. A természetben, kő és karmok között találhatók, egy réteg levágott levelében. Beléptek a szobába, ezek a rovarok is eldugott nedves sarkokat találnak. És leggyakrabban a fürdőszobába és a konyhába telepednek, de gyakran behatolnak az ablakpárkányok alatt és a padok mögé helyezett terekbe, könyv- és vászonszekrényekbe.

Az ezüstös kagylót házba lehet venni vásárolt toalettpapírral vagy újsággal, bármely árut egy kartonpapírdobozba, vagy egy ruhadarabra vinni, miután meglátogatott egy erdőt, parkot vagy zöldségkertet.

Ezek a rovarok egymástól függetlenül behatolhatnak a házba, szellőzőcsatornák, nedves alagsorok és a fal falai között. Ha a helyiségben a páratartalom magas, akkor az ezüstkagyló könnyen gyökeret verhet és elkezd szaporodni.

hello, a fürdőszobában valamiféle rovar, mint egy bolha, elkezdődött, az akváriumba átszivárogva, a fürdőben lévő letelepedett víz észrevette őket a víz szélén, ugrott rá rajta, mint a vízcsúszók, milyen állatok vannak és veszélyesek az emberekre és az állatokra?

Svetlana, ez lehet egy vízi bolha vagy egy tengeri bolha. Az emberek és az állatok számára teljesen biztonságos, és a halak táplálják rajta:

Kérjük, hagyja a megjegyzést

A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást

A fürdőszobában és a WC-ben kis fehér rovarok támadtak: hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégektől

A gerinctelen ízeltlábú állatok világából meghívott vendégek szinte minden lakásban megjelennek. Az idegenek felfedezése után van egy vágy - gyorsabban megszabadulni tőlük. A rovarok a fürdőszobában különösen bosszantóak - az a gondolat, hogy ilyen vonzó jelenlétet tapasztalhatunk elviselhetetlennek. Mi a teendő, ha idegesítő lények lakoznak?

tartalom

Milyen rovarok telepednek a fürdőszobában ↑

A fürdőszoba ideális hely mindenféle paraziták tenyésztésére. Legtöbbször a tulajdonosok megtalálják az összes ismert, mindenütt jelen lévő csótányt, amely minden körülmények között képes élni. Nem csak a konyha szerepel az érdeklődési területükön.

A szúnyogok kellemes környezetet élveznek, különösen akkor, ha nyílt tartályban víz van. A magánházak tulajdonosai szembesülnek ezzel a problémával.

Pókok élhetnek itt, akik a gyengén megvilágított sarkokat választják, pókhálóval szövik és vigyáznak a zsákmányra. Egy kellemetlen szomszédsággal egyszerűen cselekednek - megfosztják őket a "lakóteretől".

Ha a fürdőszoba nedves, akkor érdemes várni a betakarítás a fa tetvek - maga a neve azt mondja, hogy a rovar jobban nedves. Éjjel-nappal vannak, így rendszerint az irodai órákon kívüli látogatások során találhatók.

A fehér hibák gyakoribbak. Az észlelhetetlen teremtmények első észlelése valódi pánikot okoz, a vágy, hogy gyorsan megszabaduljon a meghívott vendégektől. De a kíváncsiság felmerül - ki adott nekünk? A válasz egyszerű - rovar, egészen ártalmatlan rovar az ember számára. Szereti az életet egy nedves környezetben.

A Silverfish és a woodlouse különböző osztályokhoz tartozik. Azonosításuk helytelen, de a kezelésük módszerei hasonlóak.

Miért jelennek meg a rovarok a fürdőszobában ↑

Ennek egyik fő oka az ilyen típusú helyiségek magas páratartalma. Az ember örök társainak konyhájában az élelmiszer-hulladék, a gabona vagy a liszt vonzza az embereket. A kényelmes életkörülmények miatt választott fürdőszobát.

Vannak kulcsfontosságú területek:

 • szennyvíz- és hidegvízcsövek - a kondenzátum gyakran felhalmozódik rájuk;
 • nehezen elérhető terek - a fürdőszoba alatt, a kommunikáció zárt;
 • ahol a nedvesség koncentrálódik, és ritkán törölni kell a por - mezzaninok, polcok;
 • nedves padlóruhák, szőnyegek a fürdőszobában vagy a WC-ben, ha nem megfelelő anyagból készültek és folyamatosan nedvesek.

Nem meglepő, hogy a kívülállók megjelentek a fürdőszobában. Még a legígéretesebb háziasszonyok és a tisztasági rajongók sem tudnak lépést tartani a tér minden négyzetcentiméterével. Csak az emberek számára, mindent biztonságosan elrejtettek - a rovarok könnyedén eljuthatnak az életre alkalmas helyekre.

A küzdelemnek azonnal fel kell derülnie. Az időben történő válasz megakadályozza a meghívott vendégek reprodukálását.

Milyen veszélyesek a rovarok a fürdőszobában ↑

Könnyű, hosszúkás háromszögek, amelyek a fürdőszobába vándorolnak - kellemetlen látvány. Az undor és a félelem érzése van, hiszen sok rovar olyan fertőzés hordozója, amely veszélyes az emberre és a háziállatokra.

Az ezüstkagyló - a fürdőhelyek leggyakoribb vendégje - nem tartozik ebbe a kategóriába. Az emberek számára ártalmatlan, ami nem mondható háttérképről vagy családi fotókról. Ez egy rovar életciklusának sajátosságairól szól. Az eredeti élőhely nedves, sötét hely. Keményítőt és poliszacharidot tartalmazó növényi eredetű anyagok táplálkoznak.

Egy városi lakás vagy egy vidéki ház állapotában "élnek" a fürdőszobában, de a mindennapi kenyérért a helyiségeken kívül mennek, ami hasonló a természeti feltételekhez - nagy páratartalom, majdnem állandó sötétség.

Étel az ezüstös halak számára:

 • keményítő;
 • liszt;
 • cukor;
 • tapéta paszta;
 • könyvkötés;
 • kép;
 • keményítőszövetek.

Az ezüsthal veszélye még mindig fennáll - az étrend veszélyt jelent a háttérképre, a kedvenc képekre és még a ruhákra is.

Könnyű felismerni az ezüstszínű halakat - fehér hosszúkás testét hosszú, elülső és hátsó villás antennák keretezik, és rövid lábak vannak elrendezve a lábak hosszában. Könnyű színű rovarok nyernek a harmadik molt után. Ezt megelőzően az ezüstös sötétség sötét.

Hogyan kell kezelni az ezüstszínű ↑

Úgy véljük, hogy a hibák eltávolításának problémája gyakorlatilag oldhatatlan, de nem az. Némi erőfeszítést kell tenni és rendszeresen meg kell előzni a "visszaesések" megelőzését. De a lakás lesz mentes a felesleges "bérlők".

A harc módszerei között vannak:

 • a fürdőszoba hatékony szellőzésének biztosítása a páratartalom csökkentése érdekében;
 • a lakás hőmérsékletének csökkentése az őszi-téli időszakban az önálló fűtési rendszer levegőztetésével vagy kikapcsolásával - az ezüstös halak a levegőben +21 és + 27 ° C között élnek;
 • tisztítsa meg a por minden nehéz helyzetben lévő helyről;
 • a nedves sarkok, más nedves helyek elszívása ventilátor fűtéssel;
 • a lakás és a fürdőszoba tisztítása klórtartalmú anyagok felhasználásával - ez a fertőtlenítéshez szükséges;
 • az otthoni könyvtár gondos karbantartása és az élelmiszer megfelelő tárolása;
 • felületkezelés inszekticid aeroszolokkal.

Néhány módszer segíteni fog a túlzott nedvességet kedvelő kertben. A "víztelenítő" események után ezek a lények is olyan környezetben lesznek, amely alkalmatlan a lakóhelyre.

Az önserkentő rovarok gyakran nem hoznak a kívánt eredményt, lehet, hogy nem rendelkeznek megfelelő vegyi anyagokkal. Egy ventilátoros fűtőberendezés vásárlása egyszeri akcióra egyszerűen nem megfelelő. A probléma helyes megoldása a szakképzett szakemberek felkeltése, tudják, mit kell tenniük, ha a rovarok a nedvesestől kiveszik a kádban. A szakemberek nehéz feladatnak számítanak, és a fürdőszoba működésének elveinek megváltoztatására vonatkozó ajánlásai segítenek megakadályozni az ezüstös kagyló vagy fenyőfa újbóli megjelenését.

Rovarok a fürdőszobában: hatékony ellenőrzési és megelőzési módszerek

A jól ismert házi csótányokon kívül más nagy és nem fekete-fehér rovarok is vannak a fürdőszobában. Függetlenül attól, hogy milyen színűek és méretűek, megjelenésük gyakran a mikroklímának bizonyos feltételeivel társul egy olyan helyiségben, amely életük és reprodukciójuk szempontjából kedvező.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk azokat a rovarok fajtáit, amelyek a leggyakoribbak a fürdőszobában, és megvizsgálják azok előfordulásának okait, valamint a velük való foglalkozás módjait.

A rovarok megjelenésének okairól a fürdőszobában

Az okok a megjelenés a házban, sőt, nem annyira. Ami a fürdőszobát illeti, itt általában a rovarok jelennek meg a normál mikroklímának a szobában, ami miatt bizonyos feltételek keletkeznek, amelyek itt vonzzák őket.

A fürdőszobában a rovarok meglehetősen kiszámíthatónak tűnnek: belépnek a szobába az erkélyeken, a szellőzőcsöveken keresztül, a falakon repedezett repedéseken keresztül.

A rovarok megjelenésének fő oka az, hogy nem tartják be a helyiségben az alapvető higiéniai szabályokat.

Ezen kívül közvetlen okát a megjelenésük - magas páratartalom és nedvesség, felhívja a figyelmet az ezüstös kacsa, fa tetvek, pókok és centipedes.

Az ezüstfű elleni harc a fürdőszobában

Úgy néz ki, mint az ezüstös

Silverfish - a leggyakrabban használt rovar a fürdőszobában. Ezek kis szárny nélküli rovarok, hosszúkás testtel, antennákkal elöl és mögött, és nagyszámú lába.

Testük általában ezüst színű, bár lehetnek változások a barna irányában. Az ezüstös kagyló nagyon gyorsan mozog a falakon és a padlón, és még a legkisebb résbe is elakadhat.

Az ezüstös kacsa a tapadós ragasztóval keményítõt és a cukortartalmú anyagokat tartalmazó könyvkötéseket táplálja.

Ezen kívül ezek a rovarok nem megvetik a pamuttermékeket - ruházat, len, stb., Len, selyem, sőt szintetikus anyagok.

Néha az ezüstös halakat tévesen a tetveknek nevezik, nyilvánvalóan azért, mert általában a fürdőszobában és a WC-ben találhatók: ilyen típusú rovarok a legkényelmesebbek a párás környezetben.

Ez a fajta rovar nem veszélyezteti az embereket és a háziállatokat, de a tapéta, az értékes könyvek és az élelmiszerellátás súlyosan károsodhat.

A fürdőszobában az ezüstös halak elleni küzdelem eszközei a következők:

 • klórtartalmú anyag;
 • hőventilátor;
 • réz-szulfát;
 • inszekticid aeroszolok.

Megszabadulhat az ezüstfürtől, vagy megakadályozhatja annak megjelenését a következő műveletsorok végrehajtásával:

A fűtött törölközőtartó és a megfelelő teljesítményű kivonat - a legjobb módja annak, hogy egy száraz mikroklímát tartsanak a helyiségben

A mérlegek megjelenésének és reprodukálásának megakadályozása érdekében a legegyszerűbb szabályokat kell követni - a kondenzátum felhalmozódásának megakadályozása és a por folyamatos tisztítása, mivel a nedvesség és a por az ezüsthal kedvenc élőhelyei.
Szükség van továbbá olyan időszakos tevékenységek elvégzésére is, amelyek hozzájárulnak a teljes nedvesség eltávolításához a fürdőszobában, mivel például a nedves sarkok helyet nyújtanak a rovarok tojása számára.
A nedvesség kiküszöbölése érdekében ajánlatos a szobai szellőztetést a fürdőszobában (ha a régi nem szivárog), a meglévő szellőző tengely tisztításához.
A nedves helyeket nem csak a WC-ben és a fürdőszobában szárító ventilátorral szárítják - a rovarok a lakóhelyen más kedvező helyeken telepednek le. A szárazságban a rovarok tojásos összekapcsolódása egyszerűen meghal. Megelőző intézkedésként, minden mosás vagy mosás után, a fürdőszobát be kell lélegeznie.

 • Az ezüsthal életének kedvező hőmérséklete +21.. + 27 fok, így a lakás rövid távú hűtési módját is megteheti.
  A hideg évszakban elegendő az erkélyajtók és ablakok kinyitása a házban, és legalább 2 órán át hagyja ezt a formát. Ez a módszer nemcsak a tojáscsomók megsemmisítéséhez, hanem a felnőttek elpusztításához is hozzájárul.
 • A helyiségben általános tisztítást kell végezni: tisztítani kell a porból és a lehetséges nedvességtől, minden saroktól.
  Erre a célra egy klórtartalmú anyag nagymértékben koncentrált oldatát állítjuk elő, és a penészedéssel borított területeket kezeljük. Ezután réz-szulfát-oldatot adtunk rá és egy ventilátor-fűtővel szárítottuk. Végezze el a padló nedves tisztítását az ecettel oldott víz hozzáadásával.
 • Ha van egy nagy könyvtár a lakásban, akkor különös figyelmet kell fordítani rá, biztosítva, hogy minden könyv teljesen száraz legyen. Ennek érdekében gyakoribbá kell tenni a szellőzést és a megelőző száradást a könyvtárban található ventilátor fűtéssel.
  Ha a polcokat a fal közelében lévő könyvekkel helyezi el, akkor körülbelül 30 cm-re kell mozgatni őket, hogy ne éljenek. Ha lehetséges, a könyvet a legfelső polcokon kell tartani, a padlóról legfeljebb a legmagasabb távolságban, ahol mindig magasabb a hőmérséklet és kevésbé páratartalom.
  Ha figyelmen kívül hagyja az ilyen szabályokat, az ezüstkagyló pár hónap alatt egy teljes könyvespolcot felhasználhatatlanná tehet.

  Aeroszol az ezüstös és egyéb rovaroktól

  A szárító helyiségeken kívül a rovar inszekticid aeroszolok használatával a fürdőszobában is megsemmisíthető. A nedvességre hajlamos helyeket kezelik, és két óra múlva levegőztetik a helyiséget.
  Ilyen jó dolog, mint a bórsav elegye (porban) krétával 1: 4 arányban is jó ötletnek bizonyult.
  Megkapták a lehetséges rovarok élőhelyeit a fürdőszobában - a sarkokban, a padok közelében, a repedések közelében, a fürdő alatt és bárhol, ahol valaha láttak.
  A keveréket kb. Egy hétig hagyjuk, és egy hónap után kívánatos az eljárás megismétlése, mert ebben az időben valószínűleg előfordulhat, hogy ezüstszínű halakból származó, előzőleg megrakott tojásból származó tojás jelenik meg.