Legfontosabb > Bútor

Rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, és honnan kezdtek?

A jól ismert pókok mellett sok csata, nagyon érdekes formájú és színű rovarok gyakran házakban és apartmanokban rendezhetők. Minden fajnak saját élőhelyi feltételei vannak. Például a fürdőszobákban, WC-k, kicsi, fürge tadpole-k és más furcsa, ezüstös, fehér egyének felszámolódnak. Jelenlétük mindig bizonyos mikroklimatikus viszonyokkal társul egy adott helyiségben. A fürdőhelyek sok fajta elcsábítását éppen az állandó páratartalom és nedvesség miatt, amelyek kedvezőek az élethez és a reprodukcióhoz.

Rovarok a fürdőszobában: fotók és nevek

Az egyik oka annak, hogy a fürdőszobákban és a WC-ben fel nem hívott vendégek megsérülnek a megfelelő mikroklímának, ami kedvező körülményeket teremt a kártevők számára, valamint az alapvető higiéniai normákat a szobában. Ilyen esetekben a kártevők aktívan behatolnak a szellőztetésből, repedésekből, az erkélyeken keresztül.

Leggyakrabban a fürdőszobában és a WC-ben található pókhálók, ezüstkagylók, csülök, lepkék (láthatóan megnövelt) pillanatokban megtalálhatók (a fényképen nagyított képen láthatóak), amelyek könnyen eltávolíthatók.

Fehér rovarok a fürdőszobában

Ami a fehér rovarokat illeti a fürdõszobában, lehet, hogy a közelmúltban elhalványult ezüsthal. Kicsi méretűek (legfeljebb 10 mm-ig), a test enyhén megnyúlt, világosszürke vagy szinte átlátszó színű. A test három szőrrel zárul. Nagyon gyors futás.

A moultrikák alatt a moorrikák fehér héjakká válnak, más életszakaszokban pedig szürke színűek. Ők sokféle rákfélék. Ők ártalmatlanok, ne harapjanak. Alkalmanként megjelenhetnek és elpusztítják a növényi, gyümölcskészleteket a raktárakban.

A fürdőszobában és a WC-ben rovarok gyorsan tenyésztenek

Ha gyorsan megjelennek a fehér tadpoles, ez egy hétköznapi aranyhal. Ez a sörték-farok kis, szárnyas fajaira utal. Ez az egyik legősibb teremtmény, a tudósok bebizonyították, hogy ez a faj több mint háromszázmillió évvel ezelőtt létezett.

A tadpole nevét a kis ezüstös skálák jelenléte okozza. Az emberekben néha összekeverik az ezüstös kagylót a százlábú levágottal, de a fő különbség a második rovar között nagy számú hosszú láb.

A lakásban lévő ezüstkagyló nem hordoz veszélyt az emberekre, és nem káros hatással van az egészségre, de mégis jobb megszabadulni tőlük az esztétikai oldalról.

Fehér rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

A fehér rovarok elleni küzdelemhez a fürdőszobában és a WC-n belül el kell döntenie, hogy melyik parazita fajtája zavarja Önt. És már akkor, hogy megszabaduljon tőle, különleges eszközöket választanak ki.

A lakás kezelése előtt fontos, hogy tisztítsák meg a belső tér, minden vízvezeték felszerelést, bútorokat, padlót és falakat. Szükség van továbbá kiegyensúlyozott mikroklimatikus viszonyokra is, ha szükséges, további szellőzést, egy akkumulátort kell felszerelni. Távolítsuk el a hézagokat a szellőzőrácsok között.

A kis fehér rovarokra vonatkozó jogorvoslatok a lakásban

Amikor WC-ben kis fehér bogarak futnak - rendkívül kellemetlen érzeteket okoz, különösen éjszaka. Sokan nem tudják, mit kell tenniük, és pánikba kezdni, ahelyett, hogy gyorsan megszabadulnának.

Számos módon küzdenek velük, de a legfontosabb, hogy kövessük az ajánlásokat a túlzott nedvesség képződésének megakadályozása érdekében.

A leghatékonyabb rovarirtó szerek, amelyek célja, hogy megszabaduljanak a váratlanul feltörő tolakodó vendégektől, tartalmazzák a következőket:

A rovarok megszabadulása érdekében különböző klór alapú anyagokat is használhatunk, amelyek alkalmasak arra, hogy kezeljék a sarkokat és azokat a helyeket, ahol a penész kialakul. Réz-szulfát felhasználásával a mosott falak szárítására, a meleg levegő áramlását a ventilátorral irányítva.

A lakásban ajánlott a bórsav és a kréta keveréke (1: 4). Megszórja az összes helyet, ahol észrevették kártevők (alaplapok, sarkok, rések, a fürdőszoba alatt lévő terület, egészségügyi berendezések).

Mi okozta a rovarokat a fürdőszobában?

A fészek, a centipedesek, a pókok és az ezüstkagylók a WC-ben, a fürdőszobában helyezkednek el, és ott nagy mennyiségű gőz és kondenzátum gyűlik össze, ami növeli a páratartalmat, amit a fent említett személyek imádnak.

Kis fehér rovarok a lakásban:

 • Szennyvízcsövek, amelyek a kondenzátum felhalmozódnak.
 • Különböző polcok és szekrények, fürdőszoba padlók, ahol a tisztítás ritkán történik.
 • Nehezen elérhető helyek (rejtett kommunikáció).
 • A folyamatosan nedves edények, a higiéniai termékek palackjai, valamint a szisztematikusan nedvesített padlószőnyegek.

Bizonyos esetekben ezek az egyének akkor kezdődhetnek, amikor a ház, a lakás a víztestek, parkok közelében vagy a rákosodás idején a következő helyiségben található.

Milyen "tadpoles" fut a WC-ben és a fürdőben? Hogyan lehet megszabadulni tőlük?

A tadpoleshez hasonló rovarok néha megjelennek a fürdőszobában és a WC-ben. Miért jelennek meg? Hogyan lehet megszabadulni tőlük?

Ha kicsi és ezüst, akkor ez az ezüst. Szintén erdei lehet.

Megszabadulni tőlük nehéz. Kipróbálhatja a bórsav keveréket krétával, ha ez segít, akkor nem sokáig. Mert a páratartalomnál újra megjelennek.

A rovarok elleni küzdelemben a legfontosabb a szárazság. A szárazságnak abszolútnak kell lennie. Ne engedje, hogy a fürdőben felhalmozódjon a kondenzáció. A fürdőszobát mindig nyitva tartsuk a szellőzés érdekében, hogy a nedvesség gyorsabban jöhessen létre.

Megpróbálhat más módon. Alacsony hőmérsékleten ezek a rovarok meghalnak. Télen "mellény" lakás. Nyisson egy ablakot vagy erkélyt, és néhány óráig hagyja el a házat. A rovarok meghalnak. És ha a fürdőszobát szárazon tartod, az újak nem jönnek el hozzátok.

Úgy gondolom, hogy a "tadpoles" alatt pontosan az ezüstös halakra gondolsz, a legpontosabban megfelelnek ennek a meghatározásnak. Nagyon hasonlítanak egy tadpole-hoz, a színek ezüstszürkeek és nagyon gyorsan futnak.

A házba papírokkal - WC-papírral, kartonpapírral stb. Be lehet vinni. Ez az egyik kedvenc ételük. Ezek a rovarok ártalmatlanok, nem harapnak, nem tolerálják a fertőzéseket. De ebben a formában nyilvánvalóan nem alkalmas a háziállatok szerepére.

Megszabadulni tőlük könnyű. Jobb, ha elkapják a rovarokat, mert, mint a csótányok, hosszú ideig élni tudnak, és a méreggel ellátott takarmánykések hosszabb ideig tartanak. Vannak egyszerű módszerek.

 1. Mivel kedvelik a sötét, nedves helyeket, szükség van az újság néhány rétegének enyhén nedvesítésére, feldöntésére, és az éjszakai élőhelyükbe helyezésére. Az éjszaka folyamán a rovarok új házba burkolnak, és bátran összegyűjtik, és bontatlanul eldobják. Számos ilyen eljárás lehetővé teszi, hogy megszabaduljon tőlük.
 2. Csomagoljuk egy kis üvegedényt papírral, rögzítjük ragadós szalaggal, hogy ne csússzunk, tegyük a csalit aljára - almát, kenyeret, és helyezzük el az élőhelyeket. Minden gondatlanul eltévedt egy bánásmód elpusztul.
 3. A padlót a padlólemezeken és a szekrények alatt 4: 1 arányban bórsavval és krétával keverhetjük fel, tartsuk meg a héten, majd frissítsük. Ezt a módszert legalább egy hónapig kell alkalmazni, hogy a kirakott tojásokat garantálni lehessen.
 4. Én is szeretem a rovargélt. Több név is van, minden jó. Hosszú ideig elég hosszú élettartamúak. Ezt úgy használom, mivel tavasszal megtisztítom a ház bejárati küszöbét, hogy minden nem kívánt látogató ne járjon. És egészen ősszel nincsenek problémák.

Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - mint veszélyes

A ház háza állandóan különböző rovarok támadása. A szoba bármely részében telepedhetnek. Néhányan inkább egy hálószobát, mások konyhát és szekrényt, mások pedig a fürdőszobában és a WC-ben ülnek. Ennek oka kedvező feltételek és az élelmiszerek elérhetősége. Egy tiszta lakásban sokkal kevesebb "telepes" van. Azonban nem az a tény, hogy nem élhetnek ott. A fehér rovarok a fürdőszobában felháborodást, zavarodottságot és félelmet okoznak. Kik azok? És mit várhat el tőlük?

Furcsa lények a házban

A fürdőszobában és WC-ben a leggyakoribb vendég az ezüstös. Kis rovarok, amelyek nagyon gyorsan futnak és elrejtőznek, amikor bekapcsolják a fényt. Ha már telepedtünk - akkor sokáig. Önmagukban nem tűnnek el, és idővel csak nagyobbak. Képes a legszűkebb résbe behatolni.

Az ezüstös kacsa különböző árnyalatú lehet: sárga, zöld, barna színű. De leggyakrabban a lakásban van egy ezüst. És néha úgy tűnik, hogy fehér. A rákfélék rendjéhez tartozik, és nagyon hasonlít a rügyekhez. A hosszúkás kis testet sokféle mancsok veszik körül: 4 pár alap és 8 pár rövid. A test fején és végén a hosszú egyenes folyamatok vannak. Az elülső részben tévednek egy bajusz, hátul pedig farok.

Ételeként érdekli a tapéta ragasztó, cukor tartalmú anyagok, könyvborítók és természetes szövet. A fürdőszobában vagy a WC-ben helyezkedik el. Mivel ezek a szobák a lakásban nincsenek fényes fény. A hibák éjszaka. Napközben eltakarnak az emberi szemekből, és az esti mezőkre kúsznak. A kis lények szeretik a nedvességet, a nedvességet és a vizet. Az ezüstszínű halak nagy reprodukciós arányban különböznek egymástól, ezért lehetetlen késleltetni az intézkedések meghozatalát. Megszabadulni attól, hogy ez valóságos, de erőfeszítéseket kell tennie.

Veszély és ártalom

Az ezüstös kacsa nem veszélyes az emberekre és a háziállatokra. Nem harap, mert az emberek nem érdekli, és a szóbeli készülék nem teszi lehetővé. Az egyetlen dolog, ami érinti az idegrendszert. A fürdőszobában szörnyű lények láttán a sikolások és a sikolások lebomlanak. De az ingatlan szenvedhet. A tanfolyamon megy az élelmiszer-készletek, különösen a cukor. Könyvborítók, bőráruk, háttérképek.

A harc módszerei

Fizikai módszerek

Az ezüstkagyló szereti a meleget, a nedvességet és a sötétséget. Emiatt számos olyan eseményt tarthat fenn, amelyek a fürdőszobában megoldják a helyzetet. Általános tisztítást kell végezni. Tisztítsa meg a kádban, mosogatóban, WC-ben, vízcsövek közelében keletkezett plakkot és szennyeződést. A klórtartalmú termékeket a helyiségben kezeljük. Miután a réteg megszáradt, réz-szulfátot adjon. A nedvesség csökkentése lehet kandalló vagy rendes szellőzés a fürdő eljárások elfogadása után.

Csapdák és csalik

 1. Megszabadulni a rovarok segítséget csapdába. Ilyen célból tegye be a nedves nyírfa seprű sarkába, és hagyja egyik napról a másikra. Reggel eldobják, mert a kis lények beakadnak a rácsokba. Ha lehetséges, jobb égetni.
 2. A kannák üvegcsapjai segítenek csökkenteni a rovarok számát. Külső papírra vagy szalagra csomagolva. Ilyen felületen az ezüstös kacsa könnyen felcsúszik. Inside, tegyen egy darab édes alma, bogyó vagy cukor. Vissza a kis hibák nem tudnak kijutni.
 3. Egy tekercspapírt megnedvesítettünk és éjszakára maradtunk. Mivel a rovarok szeretik a nedvességet, sietnek, hogy bejussanak a házba. Dobja el vagy égesse le a csapdát anélkül, hogy kicsomagolná.

vegyszerek

Használhatja az aeroszolokat, amelyeket úgy terveztek, hogy megölje a rovarokat. 1 hónap múlva megszabadulhat a meghívott vendégektől. A fürdőszobában és az egész lakásban minden héten rovartalanítás. Kis rovarok lehetnek a konyhában, a hálószobában, a folyosón. Különösen, ha a ház magas páratartalmú. Használhatja az aeroszolt:

A kezelés ideje alatt a légzőszerveket maszkkal vagy légzőkészülékkel kell védeni, és a kezeket kesztyűvel kell védeni. Zárja be az ablakokat és az ajtókat. Az eljárást követően mossa le azokat a helyeket, ahol a kezek érinthetik. És még egy fürdőszoba is. A konyhát olyan eszközök segítségével lehet kezelni, amelyek a lepkék leküzdésére szolgálnak. Megszabadulni fog segíteni:

Népi jogorvoslatok

Az ősidők óta az emberiség által ismert hazai ezüsthalak. A népi jogorvoslat segítségével megszabadulhat a rovaroktól.

Diatomid

 • A diatomit szekrényekben és sötét helyeken szórják. Ez egy élelmiszer por, amely megöli a csúszó állatokat. A folyamat aljzatát, repedéseket a falban, a padlón és a csempék között.
 • A lakásban megszórhatja a hámozott zsetont. A rovarok nem nagyon szeretik ezt a szagot. 5 nap elteltével frissíteni kell a védelmet.
 • A konyhában levő szekrényben összezúzza a fűszereket. Különösen nem szeretem az ezüstfürt szegfűjét. Az aroma nem zavarja az embereket, és elszállítja a kártevőket.
 • Citrus és levendula illóolajok. Hozzáadják a vízhez, majd a szekrényeket oldattal mossák.
 • A bórsav csöpört a mosogató és a WC körül. Az oldatot a cső felületére helyezzük.

A kis lények terjedhetnek az egész lakásban. Ha az ilyen nemkívánatos vendégek megjelenésének oka nem állapítható meg, akkor jobb, ha szakember segítségre vágyik. A legjobb lehetőség az állami egészségügyi és járványügyi szolgálat tájékoztatása, és az érkezés megkezdése. A nagy fertőzés otthon, a független eredmények nem lesznek sikeresek.

megelőzés

Az ezüstkék megjelenéséért egyetlen ház sem biztosított. Azonban a tisztaság és a rend szerint a rovarok választhatnak egy másik lakást ebben a szobában.

 1. A fürdőszobának száraznak kell lennie. Levegő, száraz, tavaszi tisztítást végezzen hetente egyszer. Használjon fehérítőt tartalmazó terméket.
 2. A konyhában rendszeresen ellenőrizze a készleteket. Ne hagyjon morzsákat és kavicsokat. A szekrényben való tisztításkor adjon hozzá ammóniát vagy levendula illóolajat, citrusféléket.
 3. Távolítsa el a magas páratartalmat a lakásban. Ehhez speciális eszközök vannak. Nem túl drágák.
 4. Kozmetikai javítás elvégzésére. Tegyen be minden repedést a falakon, a lemezek között, a padlón. Javítsa ki a csapokat, és megakadályozza a víz felhalmozódását.
 5. Távolítsa el a felesleges elemeket, dobozokat, megakadályozza a törmelék felhalmozódását.

Hasznos lenne elkerülni a szomszédokat, és megismerni a hibák elosztásával kapcsolatos helyzetet. Egy többszintes épület esetében ez gyakori probléma. Körben mindenki fertőzött lesz. A rovarok elterjedésének megakadályozása érdekében együtt kell cselekednünk.

3 Hozzászólások "Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - miért veszélyes"

Hello, úgy döntöttem, megosztom tapasztalataimat az ágynemű eltávolításáról a lakásból. Sokáig szenvedtem, nem találtam megfelelő eszközt arra, hogy megszabaduljam ezt a csapást. A harcok nem voltak többé kitéve ezeknek a harapásoknak, és egy kis fizetés nem engedhette meg, hogy drága fertőtlenítőket hívjon (és a pletyka azt jelenti, hogy nem igazán segítenek, csak egy hete később szállítják le őket). Általában a szomszédom Marina egy elektronikus eszközt adott nekem - Pest Rejekt repeater az általuk reklámozott tévécsatornákban segített neki megszabadulni a csótányoktól és az alagsori bolháktól. Csatlakoztattam, és a hibák elmentek, jól alszom. Most azt hiszem, ilyen magamnak veszem magam, megéri a pénzt. Régi házaink vannak, minden gonosz szellem megtalálható. Itt van a link, ahol megrendeltem: Hivatalos online áruház, talán valaki más segíteni fogja a készüléket.

köszönöm az info! És akkor sokáig zavarba jöttem - milyen állatok.

Rovarok a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégek

A rovarok a fürdőszobában mindig kellemetlen meglepetés, mert ebben a teremben meg kell tartani a különleges tisztaságot és higiéniát. Ezenkívül megjelenésük miatt általában undorítják az embereket, nem beszélve arról, hogy sok ízeltlábú nem ártalmatlan. Ezért ebben a cikkben meg fogom mondani, hogyan lehet megszabadulni ettől a kis "meghívott vendégtől".

A ízeltlábúak a fürdőszobában nem vonzó látvány.

Rovarokat gyúrunk

Először is megfontoljuk, hogy mely rovarok élnek a fürdőszobában, mivel más megközelítésre van szükség a különböző fajok esetében. Így a leggyakrabban ebben a szobában találhatók a következő rovarfajok:

Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk ezeket a rovarokat, élőhelyüket és módjukat, hogy megszabaduljunk tőlük.

A Silverfish szereti a nyers szobákat

ezüstmoly

Az ezüsthal rendkívül kellemetlen, de teljesen ártalmatlan rovarok. Ezek könnyen felismerhetőek a hosszúkás testből, három antenna a farok és a kettő előtt. Végül egy centimétert érnek el.

Általában az ezüstszínű sötétszürke festék. Azonban a közelmúltban elhalványult egyéneknek majdnem fehér színe van. Ezért, ha észreveszi, hogy a kis fehér rovarok élnek a fürdőszobában, akkor biztos, hogy ők.

A bajnokok minden fajta szerves anyagot betáplálnak:

 • penészgombák;
 • rongy,
 • mindenféle szemét az alom alatt;
 • WC-papír, stb.

A halványított ezüstszínű ezüst színű

Mikrobák és piszok, ezek a rovarok nem terjednek el, de a lakásban semmi esetre sem. Nagyon könnyű küzdeni az ezüstkagylóval - a legtöbb esetben elegendő egy összehajtogatott újság vagy cipő, mivel nem sokszorosodnak meg.

Ha észreveszi, hogy ezekben az ezüst rovarok nagy mennyiségben térnek el a fürdőszobában, ami rendkívül ritka, bármilyen háztartási permetet használhat a rovarok ellen. Az ilyen eszközök használatát követõen az ezüstfekete valószínûleg nem fog élni.

Mokritsa - kis rák

woodlice

Woodlice, mint az ezüstkagyló, szintén gyakori vendégek a fürdőszobában. Szigorúan szólva ezek nem is rovarok, hanem apró rákfélék, bár a harcok ellenére ez nem igazán számít.

A hosszúságok elérik az egy centimétert. Ezek könnyen felismerhetőek a páncélhoz hasonló karakterisztikus kitinos bevonattal, és a veszély láttán is. Mint az ezüstszínű, fehér színű is lehet, bár gyakrabban szürke.

Mint minden rákfélék, a fa tetvek is szeretik a nedvességet, így azok olyan helyeken jelennek meg, ahol a víz folyamatosan szivárog. Így egyfajta mutatónak szolgálnak, jelezve, hogy szivárog valahol a fürdőszobában. Ha a helyiség száraz, akkor a faérc soha nem fog megjelenni ott.

Ilyen mértékben a fürdőkád nem nő a fürdőszobában

Ezért, mielőtt megsemmisítené a rovarokat, elháríthatja a vízellátó rendszert vagy a szennyvízcsatornát, és biztosítja a fal és a fürdő összekötésének szorító erejét, hogy megszabaduljon a nedvességtől. Portálunk részletesen leírja, hogyan kell ezt megtenni.

Meg kell mondani, hogy a csemegek sem tolerálják a mikrobákat és nem harapanak, ezért általánosságban teljesen ártalmatlanok. Hogy megszabaduljon tőlük, az általuk lakott helyeket inszekticidekkel kell kezelni, például Karbofos, Lambda Zone, stb.

molylepkék

Pillangók egy másik rovar, aki szereti a nedvességet. Szürke szárnyuk van, világosan meghatározva egy szegély. A sok szőrnek köszönhetően a pillangók bársonyosak.

Pillangó lárvák nedvesen fejlődnek a kondenzátum falain és más olyan helyeken, ahol nedves és piszok képződik. Élelmiszerük mindenféle szerves maradék.

Megjegyzendő, hogy a lepkék mosdója is gyakran kedvenc helye. Azonban sem a fürdőszobában, sem a WC-ben nem sok. Ezért valószínűleg nem találkozik több mint két legyél.

Különösen a megjelenítéshez nincs értelme. Elég, ha a pillangó lecsapja a találkozást, és biztosítja a tisztaságot és szárazságot a szobában. Ezután soha nem találkozik a fürdőszobában lévő rovarokkal.

Szükség esetén természetesen a szobát háztartási aeroszollal kezelheti.

Krím vörös-tenger (százlábú)

százlábúak

A száztizedekben léteznek különböző fajok, amelyek megjelenésükben különböznek egymástól. Az egyetlen dolog, ezeknek a gerincteleneknek hosszú testük és sok lábuk van. Ezért, ha észreveszi, hogy furcsa hosszú rovarok telepedtek be a fürdőszobába, akkor valószínűleg ez egy százlábú.

Gyakran előfordul, hogy veszélyt látnak el, spirálba sodornak, és magányos folyadékot bocsátanak ki. Hogy megszabaduljon tőlük, elég a tisztaság és a szárazság biztosítása a fürdőszobában, valamint az összetévesztendő egyén, amit lát.

A Scolopendra fájdalmasan fojtogat

Ez a típusú centipedes, mint skolopendra mérgező. A harapása irritációt és égési sérülést okoz. Igaz, ez nem okoz súlyos egészségkárosodást.

légycsapója

A flycatchers a millipede család tagja. Azonban nem kötődnek a páratartalomhoz, így egyformán megtalálhatók a fürdőszobában és a WC-ben, valamint más helyiségekben.

A hosszú borjú könnyen felismerhető és sok hosszú láb létezik. Meg kell jegyezni, hogy ezek a rovarok elég gyorsak, ezért gyakran nem könnyű lerakni őket egy cipővel.

Flycatcher - ő egy százlábú otthon

A légyvadászok olyan helyeken telepednek le, ahol kis rovarok vannak, például:

Meg kell jegyezni, hogy a nagyméretű és nagy sebességű mozgás miatt a légycsapók gyakran terrort jelentenek a bérlőknél. Azonban a valóságban nagyon békés rovarok.

Azonban az önvédelem során a légykapacitó még mindig szúrt, és a scolopendra is. A fájdalom harapása hasonló a méhhez.

A légyfogók bármely inszekticid hatóanyaggal kiválaszthatók. Azonban, hasonlóan a többi centipedes, ezek találhatók szórványosan. Ezért a cipő elég ahhoz, hogy elfelejtsük létezésüket.

szúnyogok

A szúnyogok ritkán élnek a fürdőszobában. A lárvák csak akkor tudnak tenyészteni, ha a szoba piszkos és nedves, és ha van edény vagy más tartály vízzel a fürdőszoba alatt.

Leggyakrabban megjelennek a fürdőszobában, hogy harapják az embereket. Ezért használjon szúnyoghálókat az ablakokon, és biztosítja a beltéri tisztaságot is.

Annak érdekében, hogy a lakóhelyén élő szúnyogok eltűnjenek, használhat speciális eszközöket, például a Raid-ot.

A csótányok betegség hordozók

csótányok

A csótányok mindenkinek ismertek. Ezek rendkívül kellemetlen hibák, amelyek nagy sebességgel szaporodnak.

Ráadásul nem csak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is élnek, különösen ott, ahol fennmarad az élelmiszer, azaz a konyhában. A csirkék és a millipedes eltérően a csótányok különböző betegségeket és bélbetegségeket hordoznak.

Azt kell mondanom, hogy elég nehéz a csótányok kivonása, azonban ez teljesen lehetséges. Az utasítás így néz ki:

 1. mindenekelőtt a szokásos módon pusztítsák el azokat a személyeket, akiket például a cipőkkel;
 2. a repedések és a csótányok felhalmozódásának más helyszínei a csótányok speciális eszközeivel kezelhetők. Leggyakrabban speciális fecskendőkben kerülnek értékesítésre, így kényelmesen dolgozhat velük;

A képen - a csótányok orvoslására

 1. 3333 napi rovarok felhalmozódása után 72% háztartási szappannal mossuk;
 2. azok a területek, ahol a csótányok ültek vagy összetörtek, kezeljék a kezét fehérítő oldattal;
 3. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg az összes szemetet, port, penészt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben minden felület szappannal mosson;
 4. rögzítse a szivárgásokat csapokba és csövekbe.

A csótányok megszabadítása érdekében az összes fenti eljárást nemcsak a fürdőszobában kell végrehajtani, hanem a lakás minden más területén is.

pókok

A pókok olyan száraz helyeken élnek, ahol jó a szellőzőnyomás. Ezek az ízeltlábúak önmagukban ártalmatlanok, de a sarkokban egy pókhálót hoznak létre, ami megdönti a terem megjelenését.

Szerencsére a pókok száma kevés - a fürdőszobában 3-5 lehet. Ezért, hogy megszabaduljon tőlük, elegendő a sneaker használata, ráadásul szükséges a pókháló időben történő eltávolítása egy seprűvel.

Itt, valójában, minden információt arról, hogyan lehet megszabadulni a leggyakoribb rovarok a fürdőszobában.

A bórsav jó megelőző intézkedés a rovarok ellen

Hogyan lehet megakadályozni a rovarok megjelenését?

Végezetül elmondom neked néhány megelőző intézkedést, amelyeknek köszönhetően a rovarok soha nem jelennek meg a fürdőszobában.

Tehát ehhez a következő szabályokat kell követnie:

 • soha ne engedje nedvesség és szennyeződés kialakulását a fürdőszobában. Szivárgás esetén haladéktalanul el kell távolítani. Ezenkívül gondoskodni kell a fürdőszoba megfelelő szellőzéséről;
 • gyakran a rovarok a pincékből az otthonokba és a lakóépületek első emeletére csúsznak. Ennek megakadályozása érdekében szükséges a padlón lévő repedések kiküszöbölése;
 • megelőző intézkedésként kis mennyiségű bórsavat önthetünk a fürdő alá. Olyan rovarok, mint csótányok, mérlegek, fák, stb. meg fog halni az első sav felhasználása után.

A bórsav ára mindössze 50-100 rubel csomagonként;

 • emellett a fürdőszobában eloszlathatod a tansy vagy a férgek fürtjeit, amelyek jó hatással vannak az ízeltlábúak visszaszorítására;

A férgek a jó rovarokat támadják

 • gyakran a rovarok a szellõzõk szellõzõ csatornáiból kúszhatnak. Ennek elkerülése érdekében húzza meg a szellőző ablakokat egy rács segítségével, és helyezze a repedező részeket a csatornákba.

Ha követed ezeket a szabályokat, a rovarok megkerülik a fürdőszobát és általában a lakás oldalt.

következtetés

A rovarok a fürdőszobában a legtöbb esetben a megnövekedett nedvesség és szennyeződés miatt jelentkeznek. Ezért annak érdekében, hogy ne szembesüljenek egy hasonló problémával, tartsák meg a szükséges egészségügyi és higiéniai feltételeket ebben a teremben. Ha az ízeltlábúak már feloldódtak, a fenti tippek segítenek megszabadulni tőlük.

A cikkben szereplő videó további információkat tartalmaz. Ha nem sikerült "leküzdeni" a rovarokat, vagy más kérdései vannak, kérje meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Üdvözlünk! Találtam egy rovarot a fürdőszobában, ami pikkelyes gyöngynek tűnt. Tudom, hogy a nedvességtől és a piszoktól tűnnek, de mindkettő kizárt. Nincsenek résidők - egy nagyszabású nagyjavítást végeztek egy évvel ezelőtt. Talán ez minden bizonnyal egy elszigetelt eset, de kérlek mondd meg, honnan jelenhet meg?

A Natalia, a közönséges ezüst (vagy cukor) egy kis rovar a sörtefarok sorrendjéből, amely a nedves természeti tájakon kívül néha emberi telepet vagy élelmiszerraktárt választ ki a településhez.

A cukor skála teste lapos, a végén végigcsúszik, 0,8-1,9 cm hosszú, három filiform folyamata van a faroknál, és a fej hosszú antennái. A harmadik molt után a felnőtt személy kis, ezüstszürke méretekkel van ellátva. Az ezüsthal nedves, sötét helyen él. A természetben, kő és karmok között találhatók, egy réteg levágott levelében. Beléptek a szobába, ezek a rovarok is eldugott nedves sarkokat találnak. És leggyakrabban a fürdőszobába és a konyhába telepednek, de gyakran behatolnak az ablakpárkányok alatt és a padok mögé helyezett terekbe, könyv- és vászonszekrényekbe.

Az ezüstös kagylót házba lehet venni vásárolt toalettpapírral vagy újsággal, bármely árut egy kartonpapírdobozba, vagy egy ruhadarabra vinni, miután meglátogatott egy erdőt, parkot vagy zöldségkertet.

Ezek a rovarok egymástól függetlenül behatolhatnak a házba, szellőzőcsatornák, nedves alagsorok és a fal falai között. Ha a helyiségben a páratartalom magas, akkor az ezüstkagyló könnyen gyökeret verhet és elkezd szaporodni.

hello, a fürdőszobában valamiféle rovar, mint egy bolha, elkezdődött, az akváriumba átszivárogva, a fürdőben lévő letelepedett víz észrevette őket a víz szélén, ugrott rá rajta, mint a vízcsúszók, milyen állatok vannak és veszélyesek az emberekre és az állatokra?

Svetlana, ez lehet egy vízi bolha vagy egy tengeri bolha. Az emberek és az állatok számára teljesen biztonságos, és a halak táplálják rajta:

Kérjük, hagyja a megjegyzést

A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást

Rovarok a fürdőszobában: hatékony ellenőrzési és megelőzési módszerek

A jól ismert házi csótányokon kívül más nagy és nem fekete-fehér rovarok is vannak a fürdőszobában. Függetlenül attól, hogy milyen színűek és méretűek, megjelenésük gyakran a mikroklímának bizonyos feltételeivel társul egy olyan helyiségben, amely életük és reprodukciójuk szempontjából kedvező.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk azokat a rovarok fajtáit, amelyek a leggyakoribbak a fürdőszobában, és megvizsgálják azok előfordulásának okait, valamint a velük való foglalkozás módjait.

A rovarok megjelenésének okairól a fürdőszobában

Az okok a megjelenés a házban, sőt, nem annyira. Ami a fürdőszobát illeti, itt általában a rovarok jelennek meg a normál mikroklímának a szobában, ami miatt bizonyos feltételek keletkeznek, amelyek itt vonzzák őket.

A fürdőszobában a rovarok meglehetősen kiszámíthatónak tűnnek: belépnek a szobába az erkélyeken, a szellőzőcsöveken keresztül, a falakon repedezett repedéseken keresztül.

A rovarok megjelenésének fő oka az, hogy nem tartják be a helyiségben az alapvető higiéniai szabályokat.

Ezen kívül közvetlen okát a megjelenésük - magas páratartalom és nedvesség, felhívja a figyelmet az ezüstös kacsa, fa tetvek, pókok és centipedes.

Az ezüstfű elleni harc a fürdőszobában

Úgy néz ki, mint az ezüstös

Silverfish - a leggyakrabban használt rovar a fürdőszobában. Ezek kis szárny nélküli rovarok, hosszúkás testtel, antennákkal elöl és mögött, és nagyszámú lába.

Testük általában ezüst színű, bár lehetnek változások a barna irányában. Az ezüstös kagyló nagyon gyorsan mozog a falakon és a padlón, és még a legkisebb résbe is elakadhat.

Az ezüstös kacsa a tapadós ragasztóval keményítõt és a cukortartalmú anyagokat tartalmazó könyvkötéseket táplálja.

Ezen kívül ezek a rovarok nem megvetik a pamuttermékeket - ruházat, len, stb., Len, selyem, sőt szintetikus anyagok.

Néha az ezüstös halakat tévesen a tetveknek nevezik, nyilvánvalóan azért, mert általában a fürdőszobában és a WC-ben találhatók: ilyen típusú rovarok a legkényelmesebbek a párás környezetben.

Ez a fajta rovar nem veszélyezteti az embereket és a háziállatokat, de a tapéta, az értékes könyvek és az élelmiszerellátás súlyosan károsodhat.

A fürdőszobában az ezüstös halak elleni küzdelem eszközei a következők:

 • klórtartalmú anyag;
 • hőventilátor;
 • réz-szulfát;
 • inszekticid aeroszolok.

Megszabadulhat az ezüstfürtől, vagy megakadályozhatja annak megjelenését a következő műveletsorok végrehajtásával:

A fűtött törölközőtartó és a megfelelő teljesítményű kivonat - a legjobb módja annak, hogy egy száraz mikroklímát tartsanak a helyiségben

A mérlegek megjelenésének és reprodukálásának megakadályozása érdekében a legegyszerűbb szabályokat kell követni - a kondenzátum felhalmozódásának megakadályozása és a por folyamatos tisztítása, mivel a nedvesség és a por az ezüsthal kedvenc élőhelyei.
Szükség van továbbá olyan időszakos tevékenységek elvégzésére is, amelyek hozzájárulnak a teljes nedvesség eltávolításához a fürdőszobában, mivel például a nedves sarkok helyet nyújtanak a rovarok tojása számára.
A nedvesség kiküszöbölése érdekében ajánlatos a szobai szellőztetést a fürdőszobában (ha a régi nem szivárog), a meglévő szellőző tengely tisztításához.
A nedves helyeket nem csak a WC-ben és a fürdőszobában szárító ventilátorral szárítják - a rovarok a lakóhelyen más kedvező helyeken telepednek le. A szárazságban a rovarok tojásos összekapcsolódása egyszerűen meghal. Megelőző intézkedésként, minden mosás vagy mosás után, a fürdőszobát be kell lélegeznie.

 • Az ezüsthal életének kedvező hőmérséklete +21.. + 27 fok, így a lakás rövid távú hűtési módját is megteheti.
  A hideg évszakban elegendő az erkélyajtók és ablakok kinyitása a házban, és legalább 2 órán át hagyja ezt a formát. Ez a módszer nemcsak a tojáscsomók megsemmisítéséhez, hanem a felnőttek elpusztításához is hozzájárul.
 • A helyiségben általános tisztítást kell végezni: tisztítani kell a porból és a lehetséges nedvességtől, minden saroktól.
  Erre a célra egy klórtartalmú anyag nagymértékben koncentrált oldatát állítjuk elő, és a penészedéssel borított területeket kezeljük. Ezután réz-szulfát-oldatot adtunk rá és egy ventilátor-fűtővel szárítottuk. Végezze el a padló nedves tisztítását az ecettel oldott víz hozzáadásával.
 • Ha van egy nagy könyvtár a lakásban, akkor különös figyelmet kell fordítani rá, biztosítva, hogy minden könyv teljesen száraz legyen. Ennek érdekében gyakoribbá kell tenni a szellőzést és a megelőző száradást a könyvtárban található ventilátor fűtéssel.
  Ha a polcokat a fal közelében lévő könyvekkel helyezi el, akkor körülbelül 30 cm-re kell mozgatni őket, hogy ne éljenek. Ha lehetséges, a könyvet a legfelső polcokon kell tartani, a padlóról legfeljebb a legmagasabb távolságban, ahol mindig magasabb a hőmérséklet és kevésbé páratartalom.
  Ha figyelmen kívül hagyja az ilyen szabályokat, az ezüstkagyló pár hónap alatt egy teljes könyvespolcot felhasználhatatlanná tehet.

  Aeroszol az ezüstös és egyéb rovaroktól

  A szárító helyiségeken kívül a rovar inszekticid aeroszolok használatával a fürdőszobában is megsemmisíthető. A nedvességre hajlamos helyeket kezelik, és két óra múlva levegőztetik a helyiséget.
  Ilyen jó dolog, mint a bórsav elegye (porban) krétával 1: 4 arányban is jó ötletnek bizonyult.
  Megkapták a lehetséges rovarok élőhelyeit a fürdőszobában - a sarkokban, a padok közelében, a repedések közelében, a fürdő alatt és bárhol, ahol valaha láttak.
  A keveréket kb. Egy hétig hagyjuk, és egy hónap után kívánatos az eljárás megismétlése, mert ebben az időben valószínűleg előfordulhat, hogy ezüstszínű halakból származó, előzőleg megrakott tojásból származó tojás jelenik meg.

 • Milyen fehér rovarok tenyésztik a fürdőszobában

  Néhány ember észreveszi, hogy a fehér rovarok megjelennek a fürdőszobában. Sokféle bogarak vannak, amelyek jól érezhetik magukat a fürdőszobában vagy a WC-ben. Ügyeljen arra, hogy tudja, milyennek tűnnek.

  Néhány ember észreveszi a fehér rovarokat a fürdőszobában.

  A rovarok fajtái a fürdőszobában

  A kis fehér rovarok a lakásban nem ritkák. Számos olyan fajta van, amely inkább a fürdőszobában szeretne lakni.

  Például, ezüstszínű. Ezeknek a lényeknek van egy hosszúkás testük és 3 hosszú szőrük a végén. Az antenna 1 cm hosszú, nincsenek szárnyuk. Nem nagy méretűek. Szín - világosszürke, majdnem fehéres. Ha teljesen fehérek, ez azt jelenti, hogy a molting a közelmúltban történt, és a felső réteg még nem teljesen összevont.

  A megjelenés kellemetlen, mert az emberek nem szeretik őket (de gyakrabban félnek a félelemtől). De az ezüsthal ártalmatlan az emberek számára. A fürdőszobákban és a WC-kben gyakran ülnek, mint a többi szobában. Élelmiszerként sokféle szervesanyagot szeretnek. Lehet, hogy az élelmiszer maradványok, és még csak nedves papír is. A WC-ben és a fürdőszobában rongyokat, szemetet, ágyneműt, toalettpapírt és még penészgombákat isznak. A Scalynits nem terjed baktériumokat és szennyeződéseket, ők nem ártanak az embernek.

  A tudósok úgy vélik, hogy az ezüsthal az egyik legősibb rovar, amely ezen a bolygón él. Testüket a primitivitás különbözteti meg, és pontosan ezek a tulajdonságok jellemzők az őseikre. Általában nincs sok a lakásukban, mivel nem túl gyakran és aktívan reprodukálódnak. Megszabadulhat tőlük a szokásos mechanikus módon. Súlyosabb esetekben megfelelő háztartási permetezőket inszekticidekkel.

  Ezen kívül vannak ilyen típusok:

  1. Molylepkék. Ezek a kicsi legyek. Világos és sötét lehet, a fajtól függően. Hosszú szárnyuk 2 mm. Kint, bársonyosnak tűnnek. Nappali lepkék a fürdőszobában és a WC-ben a nedvesség miatt. A lárvák kifejlődése csatornacsövekben történik olyan helyeken, ahol sok szennyeződés és nedvesség van. Mivel az élelmiszer-lepkéknek szükségük van a szerves anyagokra. Általában kevés a szám: maximum 2-3 személy lehet egy szobában. Használhat hagyományos rovarirtókat vagy kézi eltávolítását.
  2. Szúnyogok. Egyszerű szúnyogok jelennek meg a fürdőszobában, általában nedvesség és nedvesség miatt. Ez a környezet a leginkább megfelel.
  3. A csótányok. A csótány a szomszédos apartmanokból való migráció miatt jelenik meg. Általában áthaladnak a szellőzőcsatornákon. Így jutnak be a mosdóba és a fürdőszobába. Általában a csótányok sötétebb árnyalatúak - fekete, barna és pirosak. De fehéres, ritka - csak mulasztás után, amikor egy új fedőlap még nem teljesen alakult ki. Általában megpróbálnak elrejteni, de ritkán ritkán embereket fedeznek fel.
  4. Fatetű. Nem tekinthető rovarnak, de a gyakran a fürdőszobában gyakran megjelenő személyeket is gyakran megfélemlítik. A rákfélék (és a szárazföldi) sorrendjéhez tartoznak, de sokan nem ismerik ezt a besorolást. A moorclothok inkább magas páratartalmú helyeken élnek. Élelmiszerként növényi maradványokat igényelnek. Sokan emlékeznek a faiskolákra, hogy képesek lesznek gyorsan gömbölyögni egy labdát, ha van veszély. Általában azokon a helyeken szeretnek elrejteni, ahol a víz folyamatosan szivárog. Ha a házban megjelenik a csemegebolt, ez a vízellátó és szennyvízrendszer hibás működését jelzi. Ha a víz nem folyik sehova, akkor biztosan nem indul el a szobában. Általában a szomszédokból kerülnek át.

  Ők szürkés árnyalatúak, de néha fehéresek is. Rendszerint a tejfehér árnyalat jelen van azokban az egyénekben, amelyek éppen befejezték a moltot, és külső burkolatok vannak felépítve. Általában a fenyők ártalmatlanok az emberek számára, bár néha inkább a raktárakban tárolt gyümölcsök és zöldségek raktározását kedvelik. Nem támadják meg az embereket, és nem harapják meg őket. Az ilyen paraziták származhatnak közönséges rovarirtókkal. De mindenképpen újra el fog indulni, ha nem távolítja el a vízszivárgást.

  Fatetű. Nem tekinthető rovarnak, de a gyakran a fürdőszobában gyakran megjelent személyek is gyakran zavarosak.

  Szörnyű rovarok otthonában (videó)

  százlábúak

  A száztized alatt megértsék a halottfogót és kötényeket. Ezek a bogarak a fürdőszobában szintén nem igazán rovarok. Annak ellenére, hogy rokon fajok, megjelenésük nagyon eltérő. A centipedeseknek általában sötét árnyalata van - barna, fekete. Időnként azonban fehéres egyének találkozhatnak. Ez azt jelenti, hogy az utóbbi időben lehúzták az előző borítót.

  Ami a Kipsyákot illeti, ezek a gerinctelenek inkább olyan helyeken élnek, ahol nedvesség van. Csendes, rejtett és nedves helyekre van szükségük. A Kivsyaki ártalmatlan. Ha érzékelik a veszélyt, gyorsan spirálba csavarják, és kellemetlen szagot bocsátanak ki a felszabaduló folyadékból. Ez a funkciójuk.

  Ami a flycatchereket illeti, nemcsak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is élhetnek. Vadásztak szúnyogok, legyek, mérlegek, pillangók, csótányok. Ők a fő ételeik. Tehát a flycatchers tekinthető nagyon hasznos lakói a lakásban. Ha vannak paraziták a házban, akkor jobb, ha nem akarjuk megölni a légykapcsokat egyszerre, hanem várni, amíg eltávolítják az összes többi kártevőt. Akkor használhatsz rovarirtókat.

  Rovarok megelőzése

  Annak érdekében, hogy kevésbé kellemetlen vendégek legyenek a fürdőszobában, megelőző intézkedéseket kell tenni. A következőkre forrnak:

  1. A fürdőszobának mindig száraznak kell lennie.
  2. Ügyeljen arra, hogy törölje a kiömlött vizet.
  3. A szobáknak legalább hetente egyszer általános tisztítást kell végrehajtaniuk.
  4. A helyiséget mindig sugározzák.
  5. Ajánlott a tisztításhoz a fehérséget és a fehérítőt tartalmazó egyéb termékeket használni.
  6. A konyha időről időre támaszkodik a leltár ellenőrzéséhez. Ha parazitákat találnak a gabonafélékben és más élelmiszerekben, azonnal el kell dobni őket.
  7. Le nem lehet hagyni a kiömlött szemcséket, morzsákat és más ételmaradványokat.
  8. Tisztítás a szekrények, akkor kell használni a illóolajok citrus és levendula. Szintén megfelelő közönséges ammónia.
  9. Ügyeljen arra, hogy a nedvességtartalom csökkenjen a házban, ha nedvesnek érzi magát. Ehhez speciális eszközöket hoztak létre. Nem olcsóak, de segítenek megakadályozni a bogarak invázióját.
  10. Időnként kozmetikai javítást kell végezni. Ha a falakon repedések vannak, akkor meg kell javítani. Ugyanez vonatkozik a padlóra, a csempékre és a lemezekre.
  11. Valamennyi javítás. Ne engedje, hogy a víz felhalmozódjon.
  12. Felesleges dolgokat eltávolítani. Ez vonatkozik a különböző dobozokra is.
  13. A szemetet nem lehet felhalmozni.

  A fő ok a megjelenése kártevők a fürdőszobában és a WC nedves. Ez általában annak a ténynek köszönhető, hogy a csövek áramlanak. A váratlan "vendégek" legmegfelelőbb módja, hogy megszüntesse a csővezeték és a vízvezeték minden problémáját. Ezenkívül biztosítani kell a szellőzőjáratok rendes működését.

  Ha az apartman az első emeleten található, akkor a padlót általában a nedvességet kedvelő faimport, csótány és egyéb lények kígyózzák el az alagsorból. Ugyanez vonatkozik az egyes házakra is. Ennek megakadályozása érdekében a csövek közötti nyílások és hornyok eltávolítása szükséges. Ez az egyetlen módja annak, hogy a legkisebb "vendégek" sem tudják új menedéket találni.

  Megelőző intézkedésként bórsavat szórni lehet a fürdőszobában és a WC-ben. A rovarok nem lesznek képesek itt élni, mivel már az első egyének gyorsan meghalnak a porrészecskék adagolása után. Még mindig megengedte, hogy felakasztja az ürömöt, tegye be a szakaszokat.

  10 a legfélelmetlenebb rovarok laknak lakások (videó)

  A paraziták kezelésének módszerei a fürdőszobában és a WC-ben

  A nemkívánatos "vendégek" kiküszöbölésére számos lehetőség van:

  1. Fizikai intézkedések. Általában a rovarok, amelyek a fürdőszobában élnek, inkább a nedvességet, a hőt és a sötétséget. Csak mentheti őket ilyen körülmények között. Ez azt jelenti, hogy általános tisztítást kell végezni, amely kiküszöböli az összes szennyeződést, különösen a szerves anyagokat, penészeket, porokat, törmeléket, rongyokat, nedves papírt. Az összes plakettet el kell távolítani a fürdőszobában, a WC mögött és más félreeső helyeken. Ügyeljen arra, hogy a fehérítőt öblítse le mindent. Ezután szárítsa meg a felületet és alkalmazza a réz-szulfát oldatát. Annak érdekében, hogy kevésbé nedvesebb legyen, a helyiséget mindig sugározzák.
  2. Csapdákat. Ez az opció is hatékonynak tekinthető. A kalapokat és csapdákat sarkokban és sötét helyeken kell elhelyezni, ahol a rovarok általában élnek. Reggel kell tisztítani vagy eldobni, de a legjobb égni. Vásárolhat készen vagy készítse el őket.
  3. Kémiai úton. Inszekticid készítmények spray-k formájában a legjobb megoldás. Ezek a legmegfelelőbbek. A szokásos dichlorvos ajánlott. Szintén alkalmas Raptor, Raid, Clean House, Combat.
  4. Népi jogorvoslatok. A felületet diatomitával megszórhatja. Ez a por gyorsan megöli a rovarokat. A zsetonokat még mindig ki tudod dobni. Illata a legjobb elrettentő. Ugyanez vonatkozik az ürömre, levendulára, szegfűjére. A bórsav is segít.
  Szúnyogok. Egyszerű szúnyogok jelennek meg a fürdőszobában, általában nedvesség és nedvesség miatt.

  következtetés

  Ha kis fehér rovarok jelennek meg, ez nem jelent problémát. Sok olyan bogárfaj létezik, amelyek hasonló színűek lehetnek. Az előfordulás megelőzése érdekében megelőző intézkedéseket kell végrehajtani. Ha a paraziták már a lakásban vannak, használjon vegyi vagy fizikai módszereket, hogy megszüntesse azokat. Most sok eszközt fejlesztettek erre.

  Aggódott a fehér bogarakkal a fürdőszobában? - megszabadulni könnyű!

  Lakóhelyünkben rendszeresen élnek a különböző rovarok - bogarak, pókok, szúnyogok, csótányok, amelyek minden szobában élhetnek. De a legnagyobb undorodást a faiskolák és az érthetetlen fehér rovarok okozzák a fürdőszobában és a WC-ben. Szürke, arany, fehér bogarak, amelyek ott élnek, ahol kedvező feltételek vannak számukra - nedvesség és élelmiszer, undor és félelem. Milyen fajta lények, miért jelennek meg, veszélyesek, és hogyan lehet megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában?

  Miért jelennek meg a rovarok a fürdőszobában?

  Még a leginkább jól ápolt és tiszta lakásban is, a nem kívánt telepesek kis, látszólag ártalmatlan teremtmények formájában jelenhetnek meg. Minden kis fehér vagy más színű rovar a fürdőszobában jelzi, hogy problémák vannak a szellőztetéssel vagy szennyvízzel. Vagyis a fürdőszobában túl magas a páratartalom és az egészségügyi és higiéniai normák megsértése.

  Ezután a repedések, a szellőzés, a rések, a vendégek nevezett - ezüstkenyér, centipedes, lepkék és fehér woodlice - be a szobába. Ezért mindig jó állapotban tartsa a vízvezeték szerelvényeket, berendezéseket és berendezéseket, folyamatosan szellőzzön a helyiségben, zárja le az összes ízületet és rést, és azonnal tisztítsa meg a fürdőszobát.

  A kis fehér rovarok leggyakoribb élőhelyei a lakásban:

  • csatorna- és vízvezetékek, amelyeken a kondenzátum felgyülemlik;
  • nehezen elérhető helyek a fürdőszobában - távoli sarkok, rejtett kommunikáció;
  • nedves szivacsok, mosogatórongyok, padlószőnyegek, törölközők és egyéb higiéniai termékek;
  • poros területek - a padló a fürdőszoba alatt, polcok, szekrények;
  • folyamatosan nedves üvegek maszkokkal, balzsamokkal, krémekkel, samponpalackokkal.

  Gyakran ezek a rovarok olyan apartmanokban vagy házakban jelennek meg, amelyek parkok, tavak és folyók közelében helyezkednek el. Ennek eredményeképpen a fürdőszobában, ahol kevés a levegő, nedvesség keletkezik, a mikroklímát zavarja, és különböző pókok, faimportok, fehérhal, szürke és ezüst virágok csúsznak bele. A fürdőszobából ezek a kis lények szóródnak az egész lakásban.

  Általában nem ártanak az emberi egészségnek, de a csúnya kinézet felébreszti a vágyat, hogy azonnal megszabaduljon tőlük. Ha nem tudod kideríteni, miért jelentek meg a nem kívánt rovarok, és nem egyre kisebbek, de csak hozzáadva, akkor kérjen szakképzett szakértőt. A legjobb az egészben, menj az állam egészségügyi és epidemiológiai szolgálatába.

  A fürdőszobai hibák típusai

  Leggyakrabban a fürdőszobában sötét területeken élő rovarok éjszakaiak, és amikor a lámpák be vannak kapcsolva, gyorsan szétszóródnak az oldalukra. Nagyon kellemetlen megjelenésűek - sok láb, hosszúkás test, antennák. A sűrű szarv növekedése mérlegek vagy héj formájában megvédi ezeket a lényeket a kiszáradástól, így nemcsak nedves, hanem száraz környezetben is jól érzik magukat.

  Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet megszabadulni az ezüst-, fa- vagy centipedes-ből, meg kell értenünk, kinek pontosan foglalkozik, mivel egy bizonyos parazita saját küzdelmével rendelkezik. A leggyakoribb típusok ismertek minket. Ezek a fent felsorolt ​​rovarok.

  Ha egy hosszúkás testtel rendelkező, legfeljebb 10 mm-es parazitát látsz, három szőrszálat a végén és 12 pár lábat, akkor ez egy ezüstszínű, így az aljszőrzettel analóg módon megnevezett. Világosszürke, szinte ezüst színűek, és ha fehérnek látszik, az azt jelenti, hogy az ezüstszínű kesztyű levette a régi bőrt, és fehér, majdnem átlátszó testet vett fel. Élelmiszer maradványok, nedves papír, penész, tapéta ragasztó és egymás számára táplálkozik. Nem betegség hordozói, az emberek nem harapnak. Ugyanakkor sokszor szaporodnak, ezért könnyű megszabadulni tőlük.

  Ők is fehérre válthatnak mulattatáskor, a többi időszakban a héja színe szürke. Ezek a hibák egy rákfaj. Általában az emberi egészség szempontjából biztonságban vannak, ne harapjanak, de ha a test felett kúszik, akkor a lábak irritálhatják a bőrt. De a szerves részek kevésbé szertartásosak - elrontják a gyümölcsöket, zöldségeket, a növényi eredetű maradványokat táplálják. Gyorsan reprodukálható - 25 nap után 100 új személy jelenik meg.

  Más rovarok, mint a szúnyogok, a szúnyogok, a centipedesek, a csótányok, a pókok és a hangyák a szellőztetésen keresztül jutnak be a fürdőszobába, de nem okoznak pánikot sürgősen megszabadulni tőlük, és régóta ismertek és hozzáférhetőek mindenki számára.

  A farkas tetvek és mérlegek elleni harcok

  Mielőtt egy lakást kezelne ezzel vagy azzal a rovarok elleni védekezéssel, rendbe kell helyezni a dolgokat, tisztítania kell a helyiséget, szellőztetnie kell, mosni kell a vízvezetékeket, csővezetékeket, csatornahálózatokat, padlókat, falakat és bútorokat. Be kell zárnia az összes hiányosságot és rést. Csak ezt követően elkezdheti elpusztítani a parazitákat a fürdőszobában. Számos módja van ennek.

  1. Fizikai módszerek. Általános tisztítás után a helyiség minden elemét, figyelembe véve a falakat és a padlót, klórtartalmú anyaggal kell kezelni, és szárítás után réz-szulfát oldatot kell alkalmazni. Különféle csapdákat és csalit használhat. Például, hagyja éjszaka a sarok nedves nyírfa seprű, egy tekercs papír vagy egy doboz egy darab cukor, és dobja őket reggel. A rovarok biztosan jönnek édes és nedves.
  2. Kémiai készítmények. A rovarok elpusztítására szolgáló aeroszolok (Raid, Raptor, Dichlorvos) egy hónap alatt elpusztíthatják a meghívott vendégeket, ha hetente a lakásban és különösen a fürdőszobában permetezik. Az eljárás során meg kell védeni a kezét és az arcát - maszkot és kesztyűt, és a feldolgozás után mossa le a kézzel érintkező összes tárgyat, valamint a fürdőt és a mosdót.
  3. Népi jogorvoslatok. Nagymamáink sötét helyeket kezeltek diatomitával a mérlegek és a fák között. Hámozott csipek és fűszerek, különösen a szegfűszegek, nem szeretik a mászkáló lényeket. Bútorokat és vízvezetékeket is moshat levendula ill. Citrus illóolajokkal, szaguk károsítja a kártevőket. A bórsavat a csővezetékre, a mosogatóra, a WC-re kell felhordani.

  A fürdőszobában tartósan megszabadulni a bosszantó rovaroktól, számos különböző intézkedést meg kell tennie:

  • a kandalló vagy kályha eltávolítása érdekében felesleges nedvesség;
  • jól szellőztetni;
  • rendszeresen szellőztesse a fürdőszobát;
  • por még alaposan a nehezen elérhető helyeken;
  • rendszeresen végezze a helyiség egészségügyi kezelését klór tartalmú szerrel.

  Ha ezeket az intézkedéseket követik, a kártevők biztosan elhagyják otthonát. Ne felejtsük el, hogy az első hibák megjelenésére való gyors válasz hatékonyan megakadályozza az egyének továbbterjedését és reprodukcióját.

  Megelőző intézkedések

  Egyetlen szoba sem biztosított a fakéregek vagy mérlegek megjelenése ellen. De bizonyos megelőző intézkedések sokszor csökkentik ezt a kockázatot. A fürdőszoba rendje és tisztasága miatt ezek a bugok választhatnak egy másik lakást:

  1. A fürdőszobát viszonylag alacsony nedvességtartalom mellett kell tartani. Ehhez általános tisztítást kell végezni hetente egyszer, szellőztetni és megszáradni. Használja azt az eszközt, amelyben van fehérítő.
  2. Időről időre ellenőrizze a konyhai készleteket. Tisztítsd meg a morzsákat és a kavicsokat. A szekrények tisztítása során adjunk hozzá levendert, citrus illóolajat vagy ammóniát.
  3. A lakás nedvességtartalmának csökkentése. Speciális eszközök segítenek Önnek ezzel a feladattal. Áruk nem túl magas.
  4. Kozmetikai javítást végezzen. Távolítson el minden lehetséges repedést a falakon, a padlólemezek között. Rögzítse a csapokat, kerülje a víz felhalmozódását.
  5. Dobja el a felesleges dolgokat, dobozokat, ne gyűjtsön nagy mennyiségű szemetet.
  6. A tisztítás során a legjobb, ha olyan termékeket használnak, amelyeknek nincs kedvezőtlen hatásuk az emberre - szappanra, citromra, szódabikarbónára vagy szódára.
  7. A bútorok megelőző intézkedésként bórsav és kréta keverékének arányát 1: 4 arányban kell önteni. Ennek a hatásnak a fokozásához baktériumok bomlását bomlik le, amelyek megzavarják a meghívott vendégeket. Ehhez a legalkalmasabb a tansy, az üröm, a rozmaring, a levendula és a szegfűszegek a hámozatlan fokhagyma.

  Jó lenne kérni a szomszédok helyzetét a hibák eloszlásával. Mint a sokemeletes épületekben, ez gyakori probléma. Ezzel szemben a rovarok elterjedése minden lakásra kiterjed. Annak megelőzése érdekében együtt kell cselekednie.