Legfontosabb > Csapok

Hatékony módszerek a rovarok ellenőrzésére a fürdőszobában

A fürdőszobának a higiéniát és a tisztaságot kell erősítenie a házban. Itt a családtagok különböző vízkezelési eljárásokat vesznek igénybe, és itt általában a mosó- és tisztítószerek nagy részét tárolják. Azonban a nedves levegő és a helyiség nem kielégítő szellőzése különböző fürdőszobai rovarok megjelenéséhez vezethet, ami az egyik kellemetlen jelenség a helytelen egészségkárosodás kialakulásában. A közhiedelemmel ellentétben nemcsak a forró déli országok lakói, hanem az európai régió lakói is ilyen problémával szembesülhetnek. Ha ugyanazt a problémát váratlanul megverte, cikkünk segít a rovarok elleni küzdelemben.

Mielőtt egy rovarriasztóhoz rohanna, meg kell határoznia, hogy milyen rovarok vannak. Ahogy mondják, az ellenséget személyesen kell ismerni. Ezért az alábbiakban felsoroljuk azokat a rovarokat, amelyek otthonában élhetnek.

hangyák

Ami azt illeti, hogy a hangyák úgy néznek ki, nem kell mondanom. A szokásos hangyákkal ellentétben, amelyek a természetben élnek, a hazai hangyák vörös színűek és nagyságrendje kisebb, mint a vadon élő társaik. Ha magányos hangyát találsz a fürdőszobában - ez nem okoz riasztást. Talán véletlenül bevitte az utcáról ruhákra vagy cipőkre, vagy az ételhez került a házba. Ha azonban a hangyák gyakran találkoznak a szemével, akkor valószínűleg hosszú és komoly harc lesz velük.

Mi vonzza a hangyákat a fürdőszobában? Talán elfelejtette, hogy bizonyos ételek vagy élelmiszerek maradtak a fürdőszobában, vagy itt vagy valamilyen gyümölcsöt vagy bogyót, és néhányuk valahol letelepedett, és most vonzza a rovarokat az illatával. A lehetőségek sokak lehetnek.

Ha hangyát találsz a fürdőszobában, először meg kell határoznod, honnan származik a hangyák. Ehhez zárja be az összes olyan repedést, amelyen keresztül a hangyák az utcára fürdhetnek. Ha lakóépületben lakik, kérdezze meg szomszédjait, ha ugyanazt a problémát tapasztalták. Ha pozitív választ kap, akkor tudja, hogy egyedül nem fogsz megbirkózni ezzel a balszerencével.

A hangyák képesek több, egymással összekapcsolódó csalóka egész hálózatát felépíteni. Gyorsan visszaállíthatják számukat, még akkor is, ha az egyik gyilkosság teljesen megsemmisül. Ezért a lakóépületben lévő hangyák elleni harcot központilag kell végezni annak érdekében, hogy kiszűrjék az elosztásuk összes központját.

porszemecske

A fecsegők az egyik legelbűvölőbb rovarok. Ezek a kis repülő kártevők úgy tűnnek, mintha a semmiből és eltűnnének a semmiből, csak meg kell szabadulni a terjedésük forrásától.

Hol jönnek a szúnyogok a fürdőszobában? Mindenki tudja, hogy ha egy megharapott almát hagysz valahol a konyhában vagy egy szobában, néhány óra múlva egy kis törzs medvék fog átütni rajta. Ez különösen igaz a forró nyári hónapokban, amikor a hűtő nélküli termékek rövidebb nagyságrendben romlanak. De honnan jöttek a szúnyogok a fürdőszobában?

Ne feledje, közelmúltban meg kellett mosni néhány terméket a fürdőszobában? Lehet, hogy megmosta az almát, amelyet a villa hozott, vagy mosott és vágott a görögdinnye által a vendégek. Ha a termékek részecskéi a fürdőszobában maradtak, és nem tisztítottak, hamarosan várakoznak a vendégekre, mert a fürdőben lévő meleg és párás levegő felgyorsítja a bomlási folyamatokat, és kiváló táptalajt jelent a szúnyogok számára.

csótányok

Most házi csótányok ritkán találkoznak. Az ember hosszú távú küzdelme ezekkel a rovarokkal szinte teljesen tönkretette lakosságát a nagyvárosokban. Számos kémiai eszköz jelenléte lehetővé teszi számukra, hogy a csótányok rövid idő alatt és különösebb nehézségek nélkül legyőzzenek.

Miért jelennek meg a csótányok a fürdőszobában? Önmagukban, a csótányok a lakásban, ahol szorosan figyelemmel kíséri a tisztaságot, nem fog megjelenni. Csak olyan szomszédokból tudnak feltérképezni, akik kevésbé szentelnek higiéniai ügyekben. Mivel az egyik házban található fürdőszobák szellőztető rendszere általában szabályos, éppen ennek köszönhető, hogy a bálvány kártevők utaznak. Ezért rovarirtó szerek használata esetén ne felejtse el feldolgozni őket és a szellőzőrácsokat a fürdőszobában.

szúnyogok

Nyáron a szúnyogok nem rejtenek el sehol. Rendszerint egy nyílt ablakban vagy szellőzőcsövön keresztül belépnek a fürdőszobába. Ha azonban a földszinten laksz, alatta pedig egy pincében van, akkor a szúnyogok a padlón repedéseken keresztül behatolhatnak a lakásába. Az a tény, hogy a szúnyogok kedvelik a nedves és a sötét szobákat, ami azt jelenti, hogy a fürdőszoba tökéletes hely nekik. A szúnyogok megszabadítása meglehetősen egyszerű.

woodlice

A mokritek elsősorban a fürdőszobában találkozhatnak, ellentétben a ház többi szobájával. Amint a nevük azt is jelzi, a fenyőfák találhatók, ahol nedves. Ha még soha nem láttad őket, akkor az első találkozás egy ilyen meghívott vendéggel a fürdőszobában valóságos sokk lehet számodra. Kicsi, kellemetlen, szürke-szürke-szürke kártevők, amelyek domború háttal nagyon gyorsan mozognak. Láthatja őket csak az első pár másodpercen belül, miután belépett a fürdőbe, és megvilágította a fényt. Ezután a fürdőszobában vagy mosogató alatt nyom nélkül eltűnnek, a padlón és a falakon lévő csempék között nem lezárt varratokon stb. Az ilyen rovarok tenyésztése nehéz, de lehetséges. Hogyan? Az alábbiakban meg fogjuk mondani.

ezüstmoly

Még inkább kellemetlen kinézetű rovarok mérlegek. A faggyúktól eltérően hosszúkás testük és rövid lábuk van. Antennák vannak elöl és hátul. Egy kicsit erdebbek, de ugyanolyan gyorsan mozognak, így nem könnyű elkapni és megölni egy ilyen undorító teremtményt. Az emberek számára teljesen ártalmatlanok. Mivel az ezüstszínű kenyér és poliszacharidokat tartalmazó élelmiszerek enni, a leginkább, hogy tönkreteszik a nedves papír vagy tapéta a fürdőszobában. De élni a környéken olyan lényekkel, amiket alig akartok.

Olvasson többet a cikkünkben, hogyan lehet megszabadulni az ezüstfürtől.

százlábúak

A legveszteségesebb rovarok felsorolása, amelyek a fürdőszobában találhatók, a centipedesek. A velük való találkozás nyilvánvalóan nem a szíve gyenge. Bár úgy gondolják, hogy a centipedes ártalmas az emberi egészségre azáltal, hogy irritálja a bőrt, nagyrészt ezek a lények nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre. De a kilátásuk még mindig nem bízik benne. Általában önmagukban nem jelennek meg.

Az a tény, hogy a centipedesek más apró rovarokra táplálkoznak, ezért először pisztrángot vagy faggyút kell elfogyasztania, és csak akkor fog megjelenni százaléka.

A megjelenés okai

Rovarok a fürdőszobában két csoportra oszthatók:

 • Az első csoport a külső körülmények. A rovarok a lakás más területein is megjelennek, és egyszerűen átkeverednek a fürdőbe idővel. Az alagsorból vagy a szomszédokból vagy egyszerűen az utcáról érkező szellőzőcsövek és rések között tudtak csúszni vagy repülni.
 • Az okok is lehetnek belsőek. Ez az, amikor a rovarok forrása közvetlenül a fürdőszobádban található, és a helytelen mikroklímának köszönhetően keletkezett. Itt két fő oka van: őrültség és magas páratartalom. Miután megállapította a rovarok okát, könnyebben kezelheti őket.

A harc módszerei

Tekintsük a leghatékonyabb módszereket ezeknek a rovaroknak a megszabadulására.

hangyák

A hangyák kezelésének módja attól függ, hogy mennyire rossz a helyzet abban a pillanatban. Ha te és a szomszédod kapsz egy hangyát a házban, akkor azt jelenti, hogy ezek a rovarok már sikerült egy egész hálózatot létrehozni a házban. Ebben az esetben jobb, ha azonnal fordul a kórokozók elleni szakemberekhez. Egy csalócsapat érkezik hozzánk, amely egyszerre megment egy ilyen szerencsétlenségtől.

Ha a helyzet nem annyira sajnálatos, és még mindig remélem, hogy meg tudsz oldani a hangyákat, az inszekticid aeroszolok, különleges gélek, porok és ceruza segítenek ezeknek a rovaroknak a leküzdésében. A hangyák elleni népszerű eszközök közül a legnépszerűbb az élesztő, a bórsav és a kukoricaliszt. Az ilyen eszközök azonban hatástalanok és alkalmasak nem lakossági vagy ritkán látogatott helyiségekben.

porszemecske

Ahhoz, hogy megszabaduljon a vérkeringésektől, először meg kell találnia és el kell távolítania az előfordulásuk okát. Tisztítsa meg a fürdőszobát fehérítővel. Határozza meg, honnan származhatnak a szúnyogok. A tisztítás után megszabadulhat azoktól az egyéntől, akik már megjelentek a fürdőszobában, erős vegyszerek, például diklór-szal.

Ha azonban féltél a szeretteid vagy a gyermekeid egészségét károsítani, akkor jobb, ha kevésbé drasztikus eszközökkel - csapdát építesz:

 • Az edény alján helyezzen egy gyümölcsöt vagy zöldséget.
 • Felülről szerelje be egy keskeny nyakú papírból készült tölcsért. Belül a midges fog repülni, de nem tudnak visszajönni.
 • A következő napon csak dobja el a csapdát a szemétbe.

csótányok

Annak megakadályozása érdekében, hogy a csótányok a szellőzőcsöveken keresztül belépjenek a lakásba, a szellőztető csöveket szorosan meg kell húzni védőhálóval, amelyet vegyszerekkel kezelnek a csótányok ellen.

Ellenkező esetben a csótányok elleni küzdelem eszközei ugyanazok mindenütt - különböző ceruzák, gélek és más mérgező rovarok.

szúnyogok

A fürdőszobában levő szúnyogok eltávolításának módszerei nem különböznek más szobák rovarainak kezelésétől. Használjon speciális fertőtlenítőket, valamint szúnyogok piszkáló lemezét, vagy vásároljon speciális szúnyogcsapdát.

woodlice

A tetvek kezelésének legfontosabb eszköze a megelőzés. Tartsa a fürdőszobát tiszta, tiszta szennyeződést és penészesedést időben, megelőzze a szivárgást és biztosítsa a megfelelő szellőzést.

Ha ezek a rovarok megzavarták, akkor először és legfőképpen a helyiség alapos nedves tisztítását végezzük. Ezután szellőztesse a fürdőszobát és kezelje a falakat egy kémiai faültetvény-szabályozóval, amelyet szaküzletből vásárolhat.

Olvasson többet a cikkünkben, hogy hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek.

ezüstmoly

Ezek a rovarok általában kevés. Ha megölsz egy fishfish-t, akkor valószínűleg ez megakadályozza a kommunikációt az ilyen típusú rovarokkal.

Ha hirtelen több képviselőt találsz a silverfish-ban a fürdőszobában, akkor használj bármilyen rovarfertőt.

százlábú

Ezek a rovarok nagyon szeretik elrejteni a fapadló repedéseit, így az egyik lehetséges módja a harcok elleni küzdelemnek az, hogy a padlón a parkettát használják.

Szakosodott boltok speciális termékeket árulnak a centipedes irányítására. Azonban, ahogy azt a gyakorlat is mutatja, a csótányok elleni küzdelem eszközei a centipedes ellen is nagyon hatékonyak.

Megelőző módszerek

A jövőben a rovarok megjelenésétől való védelme érdekében használja az egyszerű tippeket:

 • Gondosan javítsd ki a fürdőszobában található repedéseket és lyukakat, ahonnan hirtelen váratlanul jelenhetnek meg a váratlan vendégek.
 • Telepítse a szellőzést a helyiségben, ha úgy érzi, hogy a normál szellőztető rendszer nem megfelelően működik.
 • Rendszeresen kezelje a fürdőszobát klór tartalmú termékekkel.
 • Javítsák meg az összes csövet a fürdőszobában és biztonságosan lezárják.
 • Vigyázzon a higiéniára - rendszeresen mosakodó antibakteriális anyagokkal kezelje, nemcsak a falak és padlókat a fürdőszobában, hanem a benne lévő vízvezetékeket és belső tárgyakat is.
 • Minden sampon, tusfürdő, krém, stb. használat után.
 • Száraz törölközőket alaposan használjon.
 • Gondoskodjon arról, hogy a kondenzáció a lehető legkevesebb halmozódjon a helyiségben.
 • Ha van egy ablak a fürdőszobában, a lehető leggyakrabban levegőt engedjen a levegőbe, és próbálja meg a lehető legtöbb természetes napfényt elérni.

Rovarok a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégek

A rovarok a fürdőszobában mindig kellemetlen meglepetés, mert ebben a teremben meg kell tartani a különleges tisztaságot és higiéniát. Ezenkívül megjelenésük miatt általában undorítják az embereket, nem beszélve arról, hogy sok ízeltlábú nem ártalmatlan. Ezért ebben a cikkben meg fogom mondani, hogyan lehet megszabadulni ettől a kis "meghívott vendégtől".

A ízeltlábúak a fürdőszobában nem vonzó látvány.

Rovarokat gyúrunk

Először is megfontoljuk, hogy mely rovarok élnek a fürdőszobában, mivel más megközelítésre van szükség a különböző fajok esetében. Így a leggyakrabban ebben a szobában találhatók a következő rovarfajok:

Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk ezeket a rovarokat, élőhelyüket és módjukat, hogy megszabaduljunk tőlük.

A Silverfish szereti a nyers szobákat

ezüstmoly

Az ezüsthal rendkívül kellemetlen, de teljesen ártalmatlan rovarok. Ezek könnyen felismerhetőek a hosszúkás testből, három antenna a farok és a kettő előtt. Végül egy centimétert érnek el.

Általában az ezüstszínű sötétszürke festék. Azonban a közelmúltban elhalványult egyéneknek majdnem fehér színe van. Ezért, ha észreveszi, hogy a kis fehér rovarok élnek a fürdőszobában, akkor biztos, hogy ők.

A bajnokok minden fajta szerves anyagot betáplálnak:

 • penészgombák;
 • rongy,
 • mindenféle szemét az alom alatt;
 • WC-papír, stb.

A halványított ezüstszínű ezüst színű

Mikrobák és piszok, ezek a rovarok nem terjednek el, de a lakásban semmi esetre sem. Nagyon könnyű küzdeni az ezüstkagylóval - a legtöbb esetben elegendő egy összehajtogatott újság vagy cipő, mivel nem sokszorosodnak meg.

Ha észreveszi, hogy ezekben az ezüst rovarok nagy mennyiségben térnek el a fürdőszobában, ami rendkívül ritka, bármilyen háztartási permetet használhat a rovarok ellen. Az ilyen eszközök használatát követõen az ezüstfekete valószínûleg nem fog élni.

Mokritsa - kis rák

woodlice

Woodlice, mint az ezüstkagyló, szintén gyakori vendégek a fürdőszobában. Szigorúan szólva ezek nem is rovarok, hanem apró rákfélék, bár a harcok ellenére ez nem igazán számít.

A hosszúságok elérik az egy centimétert. Ezek könnyen felismerhetőek a páncélhoz hasonló karakterisztikus kitinos bevonattal, és a veszély láttán is. Mint az ezüstszínű, fehér színű is lehet, bár gyakrabban szürke.

Mint minden rákfélék, a fa tetvek is szeretik a nedvességet, így azok olyan helyeken jelennek meg, ahol a víz folyamatosan szivárog. Így egyfajta mutatónak szolgálnak, jelezve, hogy szivárog valahol a fürdőszobában. Ha a helyiség száraz, akkor a faérc soha nem fog megjelenni ott.

Ilyen mértékben a fürdőkád nem nő a fürdőszobában

Ezért, mielőtt megsemmisítené a rovarokat, elháríthatja a vízellátó rendszert vagy a szennyvízcsatornát, és biztosítja a fal és a fürdő összekötésének szorító erejét, hogy megszabaduljon a nedvességtől. Portálunk részletesen leírja, hogyan kell ezt megtenni.

Meg kell mondani, hogy a csemegek sem tolerálják a mikrobákat és nem harapanak, ezért általánosságban teljesen ártalmatlanok. Hogy megszabaduljon tőlük, az általuk lakott helyeket inszekticidekkel kell kezelni, például Karbofos, Lambda Zone, stb.

molylepkék

Pillangók egy másik rovar, aki szereti a nedvességet. Szürke szárnyuk van, világosan meghatározva egy szegély. A sok szőrnek köszönhetően a pillangók bársonyosak.

Pillangó lárvák nedvesen fejlődnek a kondenzátum falain és más olyan helyeken, ahol nedves és piszok képződik. Élelmiszerük mindenféle szerves maradék.

Megjegyzendő, hogy a lepkék mosdója is gyakran kedvenc helye. Azonban sem a fürdőszobában, sem a WC-ben nem sok. Ezért valószínűleg nem találkozik több mint két legyél.

Különösen a megjelenítéshez nincs értelme. Elég, ha a pillangó lecsapja a találkozást, és biztosítja a tisztaságot és szárazságot a szobában. Ezután soha nem találkozik a fürdőszobában lévő rovarokkal.

Szükség esetén természetesen a szobát háztartási aeroszollal kezelheti.

Krím vörös-tenger (százlábú)

százlábúak

A száztizedekben léteznek különböző fajok, amelyek megjelenésükben különböznek egymástól. Az egyetlen dolog, ezeknek a gerincteleneknek hosszú testük és sok lábuk van. Ezért, ha észreveszi, hogy furcsa hosszú rovarok telepedtek be a fürdőszobába, akkor valószínűleg ez egy százlábú.

Gyakran előfordul, hogy veszélyt látnak el, spirálba sodornak, és magányos folyadékot bocsátanak ki. Hogy megszabaduljon tőlük, elég a tisztaság és a szárazság biztosítása a fürdőszobában, valamint az összetévesztendő egyén, amit lát.

A Scolopendra fájdalmasan fojtogat

Ez a típusú centipedes, mint skolopendra mérgező. A harapása irritációt és égési sérülést okoz. Igaz, ez nem okoz súlyos egészségkárosodást.

légycsapója

A flycatchers a millipede család tagja. Azonban nem kötődnek a páratartalomhoz, így egyformán megtalálhatók a fürdőszobában és a WC-ben, valamint más helyiségekben.

A hosszú borjú könnyen felismerhető és sok hosszú láb létezik. Meg kell jegyezni, hogy ezek a rovarok elég gyorsak, ezért gyakran nem könnyű lerakni őket egy cipővel.

Flycatcher - ő egy százlábú otthon

A légyvadászok olyan helyeken telepednek le, ahol kis rovarok vannak, például:

Meg kell jegyezni, hogy a nagyméretű és nagy sebességű mozgás miatt a légycsapók gyakran terrort jelentenek a bérlőknél. Azonban a valóságban nagyon békés rovarok.

Azonban az önvédelem során a légykapacitó még mindig szúrt, és a scolopendra is. A fájdalom harapása hasonló a méhhez.

A légyfogók bármely inszekticid hatóanyaggal kiválaszthatók. Azonban, hasonlóan a többi centipedes, ezek találhatók szórványosan. Ezért a cipő elég ahhoz, hogy elfelejtsük létezésüket.

szúnyogok

A szúnyogok ritkán élnek a fürdőszobában. A lárvák csak akkor tudnak tenyészteni, ha a szoba piszkos és nedves, és ha van edény vagy más tartály vízzel a fürdőszoba alatt.

Leggyakrabban megjelennek a fürdőszobában, hogy harapják az embereket. Ezért használjon szúnyoghálókat az ablakokon, és biztosítja a beltéri tisztaságot is.

Annak érdekében, hogy a lakóhelyén élő szúnyogok eltűnjenek, használhat speciális eszközöket, például a Raid-ot.

A csótányok betegség hordozók

csótányok

A csótányok mindenkinek ismertek. Ezek rendkívül kellemetlen hibák, amelyek nagy sebességgel szaporodnak.

Ráadásul nem csak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is élnek, különösen ott, ahol fennmarad az élelmiszer, azaz a konyhában. A csirkék és a millipedes eltérően a csótányok különböző betegségeket és bélbetegségeket hordoznak.

Azt kell mondanom, hogy elég nehéz a csótányok kivonása, azonban ez teljesen lehetséges. Az utasítás így néz ki:

 1. mindenekelőtt a szokásos módon pusztítsák el azokat a személyeket, akiket például a cipőkkel;
 2. a repedések és a csótányok felhalmozódásának más helyszínei a csótányok speciális eszközeivel kezelhetők. Leggyakrabban speciális fecskendőkben kerülnek értékesítésre, így kényelmesen dolgozhat velük;

A képen - a csótányok orvoslására

 1. 3333 napi rovarok felhalmozódása után 72% háztartási szappannal mossuk;
 2. azok a területek, ahol a csótányok ültek vagy összetörtek, kezeljék a kezét fehérítő oldattal;
 3. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg az összes szemetet, port, penészt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben minden felület szappannal mosson;
 4. rögzítse a szivárgásokat csapokba és csövekbe.

A csótányok megszabadítása érdekében az összes fenti eljárást nemcsak a fürdőszobában kell végrehajtani, hanem a lakás minden más területén is.

pókok

A pókok olyan száraz helyeken élnek, ahol jó a szellőzőnyomás. Ezek az ízeltlábúak önmagukban ártalmatlanok, de a sarkokban egy pókhálót hoznak létre, ami megdönti a terem megjelenését.

Szerencsére a pókok száma kevés - a fürdőszobában 3-5 lehet. Ezért, hogy megszabaduljon tőlük, elegendő a sneaker használata, ráadásul szükséges a pókháló időben történő eltávolítása egy seprűvel.

Itt, valójában, minden információt arról, hogyan lehet megszabadulni a leggyakoribb rovarok a fürdőszobában.

A bórsav jó megelőző intézkedés a rovarok ellen

Hogyan lehet megakadályozni a rovarok megjelenését?

Végezetül elmondom neked néhány megelőző intézkedést, amelyeknek köszönhetően a rovarok soha nem jelennek meg a fürdőszobában.

Tehát ehhez a következő szabályokat kell követnie:

 • soha ne engedje nedvesség és szennyeződés kialakulását a fürdőszobában. Szivárgás esetén haladéktalanul el kell távolítani. Ezenkívül gondoskodni kell a fürdőszoba megfelelő szellőzéséről;
 • gyakran a rovarok a pincékből az otthonokba és a lakóépületek első emeletére csúsznak. Ennek megakadályozása érdekében szükséges a padlón lévő repedések kiküszöbölése;
 • megelőző intézkedésként kis mennyiségű bórsavat önthetünk a fürdő alá. Olyan rovarok, mint csótányok, mérlegek, fák, stb. meg fog halni az első sav felhasználása után.

A bórsav ára mindössze 50-100 rubel csomagonként;

 • emellett a fürdőszobában eloszlathatod a tansy vagy a férgek fürtjeit, amelyek jó hatással vannak az ízeltlábúak visszaszorítására;

A férgek a jó rovarokat támadják

 • gyakran a rovarok a szellõzõk szellõzõ csatornáiból kúszhatnak. Ennek elkerülése érdekében húzza meg a szellőző ablakokat egy rács segítségével, és helyezze a repedező részeket a csatornákba.

Ha követed ezeket a szabályokat, a rovarok megkerülik a fürdőszobát és általában a lakás oldalt.

következtetés

A rovarok a fürdőszobában a legtöbb esetben a megnövekedett nedvesség és szennyeződés miatt jelentkeznek. Ezért annak érdekében, hogy ne szembesüljenek egy hasonló problémával, tartsák meg a szükséges egészségügyi és higiéniai feltételeket ebben a teremben. Ha az ízeltlábúak már feloldódtak, a fenti tippek segítenek megszabadulni tőlük.

A cikkben szereplő videó további információkat tartalmaz. Ha nem sikerült "leküzdeni" a rovarokat, vagy más kérdései vannak, kérje meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Üdvözlünk! Találtam egy rovarot a fürdőszobában, ami pikkelyes gyöngynek tűnt. Tudom, hogy a nedvességtől és a piszoktól tűnnek, de mindkettő kizárt. Nincsenek résidők - egy nagyszabású nagyjavítást végeztek egy évvel ezelőtt. Talán ez minden bizonnyal egy elszigetelt eset, de kérlek mondd meg, honnan jelenhet meg?

A Natalia, a közönséges ezüst (vagy cukor) egy kis rovar a sörtefarok sorrendjéből, amely a nedves természeti tájakon kívül néha emberi telepet vagy élelmiszerraktárt választ ki a településhez.

A cukor skála teste lapos, a végén végigcsúszik, 0,8-1,9 cm hosszú, három filiform folyamata van a faroknál, és a fej hosszú antennái. A harmadik molt után a felnőtt személy kis, ezüstszürke méretekkel van ellátva. Az ezüsthal nedves, sötét helyen él. A természetben, kő és karmok között találhatók, egy réteg levágott levelében. Beléptek a szobába, ezek a rovarok is eldugott nedves sarkokat találnak. És leggyakrabban a fürdőszobába és a konyhába telepednek, de gyakran behatolnak az ablakpárkányok alatt és a padok mögé helyezett terekbe, könyv- és vászonszekrényekbe.

Az ezüstös kagylót házba lehet venni vásárolt toalettpapírral vagy újsággal, bármely árut egy kartonpapírdobozba, vagy egy ruhadarabra vinni, miután meglátogatott egy erdőt, parkot vagy zöldségkertet.

Ezek a rovarok egymástól függetlenül behatolhatnak a házba, szellőzőcsatornák, nedves alagsorok és a fal falai között. Ha a helyiségben a páratartalom magas, akkor az ezüstkagyló könnyen gyökeret verhet és elkezd szaporodni.

hello, a fürdőszobában valamiféle rovar, mint egy bolha, elkezdődött, az akváriumba átszivárogva, a fürdőben lévő letelepedett víz észrevette őket a víz szélén, ugrott rá rajta, mint a vízcsúszók, milyen állatok vannak és veszélyesek az emberekre és az állatokra?

Svetlana, ez lehet egy vízi bolha vagy egy tengeri bolha. Az emberek és az állatok számára teljesen biztonságos, és a halak táplálják rajta:

Kérjük, hagyja a megjegyzést

A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást

Hogyan lehet megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában?

A rovarok megjelenése a fürdőszobában nem ritka. Valaki nem törődik vele, és félelmetes ember kezd az új "szomszédokkal" küzdeni. Egyes hölgyek különféle okok miatt félnek a szúnyogoktól: a személyes félelemtől, a szobából és másoktól való károktól való félelemtől. Ezért azonnal elkezdik a harcot, anélkül, hogy felismernék a rovarok reprodukálásának valódi okát. Végtére is, a teljes körű küzdelem érdekében meg kell szüntetni a paraziták előfordulásának forrásait.

A rovarok a fürdőszobában

A fő okok a következők:

 • Magas páratartalom;
 • Kíméletlen körülmények;
 • Jó tenyészhely.

A fürdőszoba mindig nedves, így a megnövekedett páratartalom nem meglepő. De az egészségtelen állapotokat ki kell zárni. Az ilyen rovarok a penész, az étkezési törmelék és még a nedves papír számára is táplálkoznak, ezért élnek a fürdőszobában. A mosógép mögött, a csempe, a csatorna és a mennyezet dobozai közötti ízületekben, valamint a falak és a vízvezeték szerelvényei közötti ízületekben is lakhatnak. Sok rovar élhet egy nedves helyiségben.

Pókok a fürdőszobában

A legtöbb pók él a szabadban, de egyes képviselők szeretnek házban élni. Általában ezek a lakosok ismerik fel a web jelenlétét. A pókok szeretik a sarokban ülni. Az emberi lakásokban kis fűző pókok (a test hossza nem haladja meg a 10 mm-t), házi készítésű szürke és fekete pókok (legfeljebb 18 mm hosszúak) feltekerhetők. Ha sokat elváltak, akkor ez kedvező életkörülményeket jelez. Vagyis a pókok megszakítás nélküli áramforrást találtak. Kis méretű fekete legyeket is lehetnek.

Emellett az ilyen emberek az utca felől (ruhában) magukkal hozhatják az embert. A pókok szeretik a hőt, így át tudnak menni más szobából a fürdőszobába. Ezek a lények hosszú időre nem vonzanak figyelmet, mivel a fürdő alatt, a szellőzés alatt, a varratok között rejtenek el.

Szúnyogok a fürdőszobában

A szúnyogok megjelenése a fürdőszobában - nem a legrosszabb probléma. Nem állandóan élnek ott, csak pihenni. Ez a jelenség csak a legelterjedtebb tulajdonosok és piszkos helyiségek sajátja, amelyek hetekig vizes medencékkel rendelkeznek. Ebben az esetben a szúnyogok nagy sebességgel szaporodnak. Alkalmas erre a vízre és sötét helyekre. Éjjel ezek a rovarok a fürdőszobában laknak, és a nap folyamán a lakás tulajdonosainak vérét keresik. Úgy tűnik, hogy a szúnyogok nem veszélyesek (csak harapás után minden viszket), de képesek tolerálni a veszélyes betegségeket. Ezért szigorúan szükséges származni.

A mosdó a fürdőszobában

Ezek a rovarok még a legcsekélyebb mértékű egészségtelen körülmények között is megjelennek (néhány sarokba kerülő törmelék vagy hosszú, hosszú ideig nem száradt pocsolya). A lakásba jutnak az ablakok és az ajtók. Ha az ablakok alatt virágoskert, fák vagy konzervdobozok vannak, akkor a kúszó boldogan repül a házba, és megtalálja a legkényelmesebb helyet - a fürdőszobát.

Az eltömődött csővezetékek rovarirtást is okozhatnak. Nem ajánlott ételt vagy edényeket mosni a fürdőszobában. A csőben ragadt legkisebb étel a szúrás reprodukcióját okozza. Az ilyen rovarokat a rothadt szag vonzza, ezért nem ajánlott különféle növényeket tartani a fürdőszobában. A rendszeres öntözés és a magas páratartalom károsítja a gyökereket és a talajt.

Centipedes (centipedes) a fürdőszobában

A centipedeseknek nemcsak félelmetes megjelenése van, hanem bőrallergiát is okozhatnak. Századok a leggyakoribb lakók a nedves területeken. Ezzel a csodálatos rovarral és sok tépő lábon járnak, gubacsok futnak. A mikroklíma és az egészségügyi szabályok szigorú betartása a centipedes / centipedes sokszorozódásához vezet.

Pókokat, legyeket, hangyákat, lepényeket, csótányokat, ágyékokat és szúnyogokat etetnek. Úgy tűnik, egy százlábú haszna más kártevők megsemmisítésével, de az emberi bőrön is hagyják a harapásokat. A harapás viszket, mint egy szúnyog után, és elpirul.

Hiányzik a fürdőszobában

A hiányok egy kis szürke rovarok, amelyek lábai a test oldalán vannak. A fürdőszobákban nagy nedvességtartalom és nedvesség miatt rendezik. A folyók a falakon lévő nyílásokon keresztül jutnak be a helyiségbe, a szomszédok vízellátásán vagy a csatornarendszeren keresztül.

A sűrített testnek köszönhetően a fa tetvek még a legszűkebb réseken és a kéreg alatt is képesek élni. Az emberek számára teljesen biztonságosak. A licks nem harap, a fertőzések nem hordoznak, ezért megjelenésük jelzi a nagy nedvességet. Ennek oka lehet a rossz szellőzés és a helyiség szellőzése.

Silverfish (cukor) a fürdőszobában

A cukor ezüsthal a leginkább ártatlan rovarok, amelyek imádják a nedvességet. Ezért választanak egy élőhely-fürdőt. Adagolnak az ezüstös penészgombák, az élelmiszer-maradványok, a nedves papír és a rothadt rongyok. Ha folyamatosan figyeli a fürdő tisztaságát, ne mossa az ételt ott, akkor ezek a rovarok egyszerűen nem tudnak túlélni.

A megjelenésnél az ezüstös kagylónak hosszúkás teste van, több antennája van a test hátulján és a kiálló antennák előtt. Több mint 1 cm, nem nőnek. Általában az ezüstszínű halak világos szürke vagy sötét színűek. Sugar silverfish - világos színű. De néha teljesen elszíneződött rovarokat találsz, ami egy nemrégiben jelentkező rovarra utal. Az ezüsthal nem nagy mennyiségben tenyésztik, így könnyen ki lehet őket hozni. Ezek a rovarok nem jelentenek kárt az emberi lénynek.

Hogyan lehet megszabadulni a cukormérlegektől, a faéről, a szúnyogoktól, a pókoktól, a centipedesektől és más rovaroktól a fürdőszobában?

Rögtön eszébe jut a vegyi anyagok alkalmazása, de először meg kell szabadulnod a rovarok forrásától. Ehhez szükség van:

 • Folyamatosan szellőztetni kell a fürdőszobát és ellenőrizni kell a szellőzés szintjét;
 • Ne hagyja a pocsolyákat a padlón, próbálja meg törölni a maradék vizet a mosdóban azonnal mosás után;
 • Ne mosasson gyümölcsöt és zöldséget a fürdőszobában. Az ételdarabok elakadhatnak a lefolyócsövön, és ez a rovarok tápláléka lesz;
 • Minden nedves ruhát és ruhát tisztítani az erkélyen, vagy egy tágasabb szobában, hogy ne hozzon létre további nedvességet;
 • Javítsák meg az összes vízvezetéket, hogy ne legyen csíkok.

Ezt követően a fürdőszobát speciális parazitákkal kell kezelni. Javasolt továbbá az összes varrat tisztítása a szennyeződésektől, a nedves tisztítás klórozott és fertőtlenítőszerek használatával.

Sokan égetett meszet használnak, hogy megölik a fahéj rovarokat és más rovarokat. A tartályba öntik és a fürdőszobában legalább 2-3 napig maradnak. Néhány öntsön mészet a vízbe. Ugyanakkor az ajtó bezáródik, és minden repedés zárva van. Ekkor a szoba használata szigorúan tilos. Három nap elteltével csak a süllyesztett és elhagyták a holt rovarokat. Alaposan szellőztesse a szobát is. Ez persze kellemetlenséget okoz, különösen akkor, ha a fürdőszobát összekapcsolják, de segít megszabadulni minden rovartól.

A házban és különösen a WC-ben és a fürdőszobában lévő rovarok ellenőrzésére és eltávolítására szolgáló sikeres vegyszerek: Raid, Combat, GET - chlorpyrifos, szokásos dichlorvos stb., Ami nem nehéz megtalálni a bolt polcain.

A gyomnövények után folyamatosan tisztán kell tartani a tisztaságot a fürdőszobában, hogy megakadályozzuk a rovarok jövőbeni invázióját. Ha ragaszkodik a szabályokhoz, a csemegekorongok, mérlegek és centipedesek már nem jelennek meg. Bár szinte mindegyik ártalmatlan az ember számára, még mindig nem akarja bejutni a fürdőbe, és félelemmel távoznia. Pókok egy idő után megjelenhetnek, mivel más szobából származnak. És a fennmaradó rovarok a nedves és nedves éghajlatú nagy szeretetben lévő fürdőszobákban rendeződnek. Ezért nincsenek elmosódások, nedves rongyok és pocsolyák, nem lesz rovar!

Milyen rovarok telepednek a fürdőszobába és hogyan lehet megszabadulni tőlük

Hosszú története során egy ember megtanulta erődítményeket építeni, ahol nagyon nehéz behatolni. Más emberek, de nem rovarok. Kis méretűek, mindenhol behatolhatnak: a hálószobákban, a konyhában, még a fürdőszobában is. És ott vannak, nem világos, hogy mi, és ami a legfontosabb, miért - végtére, véleményünk szerint erre nincsenek előfeltevések. Szerencsére sokféleképpen lehet megszabadulni a váratlan szomszédoktól, és megakadályozni a jövőben való előfordulását. De mindent rendben.

Milyen típusú rovarok telepednek a fürdőszobába

A fürdőszobákban, a szezontól és a régió éghajlati viszonyaitól függően leggyakrabban több rovarfaj él (mind a csúszó, mind a repülő):

szúnyogok

A szúnyogok a tározókhoz közeli nedves helyeken telepednek le, így a fürdőszobában, ahol mindig van valamilyen víztartály, ideális hely ezeknek a vérszívóknak. Az egész családot szellőztetés útján veszi át, és hosszú ideig élhetnek egymással egy emberrel, különösen azért, mert minden nap "táplálékot" kapnak: fürdés közben fürödni, vagy csak megváltoztatni a ruháját, a szúnyogoknak jó alkalom adni a véredzésre.

A szúnyogok hosszú ideig élhetnek a fürdőben

A szúnyogok teljesen olvashatatlanok - mindenkire harapnak: mind az egészséges emberek, mind az állatok, és a betegek. Ha a "vérszívó áldozat" véréből kórokozó kórokozó valamilyen kórokozója a rovarok törzsébe kerül, akkor a szúnyog nyálán át továbbítódhat egy másik személynek vagy állatnak, amikor megharap. Nem lehet megítélni, hogy az a személy, akit elfertõztek, 50-50-re fertõzõ, hogy nem fog fertõzni. A szúnyogok sokféle betegséget tolerálhatnak, kezdve a malária és a szúnyog encephalitis (szúnyog influenza) és a filariasis között.

A filariázis a nyirokrendszer olyan betegsége, amelyet egy humán vagy állati vérben áthatolnak egy lárvában, ott, amikor utoljára elhalványul és felnőtt, szexuálisan érett emberré válik, aki a "fogadó" 17 éves korában él.

pókok

A pókok szeretik a száraz helyeket, ezért ha a fürdőszobában mindig száraz, de piszkos, akkor ott meg kell várni a vendégeket. Ezek az ízeltlábúak egy emberi család otthonában is élnek, amelynek száma ritkán meghaladja az öt egyént. Mint a szúnyogok, a pókok a szellőztetésen keresztül belépnek a lakásba, és különböző helyiségek sötét sarkában helyezkednek el, de közelebb a vízhez - a fürdõ jó hely, ahol élni lehet. Egy másik módszer egy rovar bejutására egy lakásban van egy személy: a pókok kicsi, szürke színűek, teljesen láthatatlanok a ruhákon. De ilyen módon általában egy vagy két pók belépnek a házba.

A pókok a fürdőszobában vannak, ahol víz jut

A lakásokban leggyakrabban szürke, fekete pók vagy pókhéjas pók találhatók. Elsősorban a kis rovarokra táplálkoznak, amelyeket elkaptak az interneten. Néha embert haraphatnak; ez csak akkor veszélyes, ha a pók egy vérszívó ízeltlábú, amely korábban fertőzött volt. Lehetetlen meghatározni, hogy a bérlő "bizonyos" tesztek nélkül "egészséges"-e, és ezek a helyiségek pókok nincsenek mérgek. A tarantulák és hasonlók nem közel állnak a tartósan lakott házakhoz (nyáron télen üres télikertben élnek).

Leggyakrabban a pókok megijesztik az embert a hálójukkal, ami nyilvánvalóan nem illeszkedik az általános belsejébe, és a mennyezetről vagy a polcról esik. A meglepetés hatása és sok felnőtt szőrös lábának jelenléte megrémült.

Úgy vélik, hogy a pókok a házban - szerencsére jó szerencsét és jólétet, de ez az első jele egészségtelen körülmények között a házban. Még mindig tolerálhatók, ha sosem megharagtak egy embert, de ez néha megtörténik.

csótányok

Csótányok a házakba belépnek a szellőztetés és a különböző falak, padlók, a lábazaton keresztül. Főleg a pincékből származnak, ha van, mit profitálnak, és a szomszédos apartmanokból. Ők, mint minden rovar, létfontosságú vízzel rendelkeznek, ezért gyakran laknak a fürdőszobákban, ahol egy zuhanyzós csepp víz marad. A konyhában nincs életet adó nedvesség, mint a fürdőszobában, de ott van az élelmiszer, így a csótányok a konyhában és a fürdőszobában süvítenek.

Néha csótányok találhatók a WC-ben - ott is vonzottak a víz.

A csótányok létfontosságú víz, amelyet könnyebb megtalálni a fürdőszobában, mint a konyhában

Azon kívül, hogy ezek a lények elfogyasztják az ételünket, és vizet isznak, különböző bélbetegségek hordozói. Ez annak köszönhető, hogy a rovarok mindenütt, ahol lehetséges és ahol az egészségtelen körülmények uralkodnak, mindenféle baktériumok és mikroorganizmusok összegyűlnek a mancsukra és a chitén borítójára, majd továbbítják azokat más felületekre, amelyekre feltűnnek, és az általuk fogyasztott élelmiszerekre.

woodlice

A Woodlice olyan apró rákfélék, amelyek porban és nedves helyen élnek, így azok olyan házakban jelennek meg, ahol nem tisztelnek a barátok. Kizárólag a növényzetet táplálják, így nem harapnak el egy embert, vagy nem tudnak bejutni a testébe. Feltételezhető, hogy a bükkösök lizikát, baktériumokat és más mikroorganizmusokat visznek a lábukon, de ez még nem bizonyított.

Lacky - kis rákok

A faiskolák veszélyesek a beültetett növényekre. A rovarok az egész napot a víz mellett (a kádban, a WC-ben) töltik, és éjjel küldik őket élelmiszerkeresésre. Ezek után a rákfélékben kis földi csomók maradnak az edénytálcában. Ha a földet 1-3 nappal azután távolítja el, ez az első jel, hogy a tetvek megjelentek a házban.

ezüstmoly

Az ezüsthal kis fehér rovar, sárga vagy acél, három pár végtag rovar. Sötét, nedves helyeken élnek (a padló, a csempe, a csövek mögött), és kedvenc "ételük" nyomtatott kiadványok: könyvek, magazinok, fényképek. Ráadásul minél régebbi a könyv, annál nagyobb az az érzés, hogy az ezüstös halak megeszik.

Az ezüsthal kedvenc csemege könyvek.

Ez a kis rovar nem jelent különleges veszélyt az emberre: nem harap, nem eszik, de vízre van szüksége. Egyes tudósok úgy vélik, hogy a lábukon lévő mérlegek képesek mindenféle mikrobák és baktériumok hordozására, de erre nincsenek pontos adatok. Leggyakrabban az emberek pusztítják el ezeket a lényeket kizárólag esztétikai okokból - nem egy hely rovarának az ember házában.

Pillangó repülni

A pillangók hihetetlenül gyönyörűek, és a szárnyakat kis villi borítja. A szárnyuk csillogó és irizáló, egyfajta kaleidoszkópra emlékeztet. Természetben nincs sok ilyen szép teremtmény, sajnálatos, hogy a lepkék a tojásaikat a csatornába és a sárba rakják, ahonnan felnőtt egyedek jelennek meg.

A pillangó pillangó az egyik legszebb rovar.

Ezek a lények nedves területeken élnek, közelebb a vízhez és a szerves hulladékot takarmányozzák. A lakásban gyakran behatolnak a pincék szellőztetésén. Egy férfi mellé állva ritkán több mint két vagy három személy él.

Pillangók, ellentétben a sok más rovarokkal, amelyek túlságosan nedvesen halnak meg, hasonló körülmények között érzik magukat, mint a vízben lévő halak.

Ezek a legyek nem képesek megfertőzni egy személyt vagy egy állatot, de ki kell dobni őket otthonuktól. Először is, elég gyorsan szaporodnak, ami esztétikai szempontból rossz. Másodszor, a kis testükön lévő bugok nedvességet hordanak az egész lakásban, nedvességet, és ennek következtében a rothadás terjedni fog. És harmadszor, mivel a pillangók táplálják a növényi élelmiszerek maradványait, az "ünnepen" részecskék felhalmozódnak az élőhelyükön, ami szintén rothadáshoz és penészgomba fejlődéshez vezethet.

Piros hangyák

A vörös hangyákat a cipő, vagy a zöldség és a gyümölcs talpán hozza a lakásba. Főleg kenyérmorzsákat fogyasztanak, de más ételhulladékot is fogyasztanak.

A vörös hangyákat nagyon nehéz szaporítani.

Mint sok rovar, a hangyák mindenütt szó szerint feltérképeznek, mindenféle mikrobákon összegyűjtik magukat, amelyeket "az emberek" adnak, és hagyják őket a felületeken és az élelmiszereken. A hangyák nem egyedül fogyasztanak, így az általunk okozott kár óriási. Ez a második probléma, amelyet ezek a kis teremtmények hoznak létre. A harmadik probléma az életerő.

A hangyák az egyik legtartósabb rovarok, mint a csótányok. Pusztítod el őket - egy másik szobába vagy szomszédjaiba költöznek, és egy idő után visszajönnek. És annál inkább a gyarmatuk a házban, annál kevésbé esik megszabadulni tőlük.

százlábúak

Az apartmanokban csak kétféle centipedes van (amelyek egyébként nem tekinthetők rovaroknak):

 • Moszkoviták: élő és fajták nedves és meleg helyen; veszély esetén veszélyes szagú anyagot forgatnak és szabadulnak fel; Hatalmas finom
 • Flycatchers: kisebb rovarokat eszik, nem támadják meg az embereket; főként ott telepednek, ahol más rovarok élhetnek: legyek, szúnyogok, lepkék és mások; A halfogók minden apró rovarokat, még csótányokat isznak.

A Flycatchers nem támadja meg az embereket, hanem önvédelmet is képes harapni a méreg befecskendezésével a támadóba. Allergiás reakciót okozhat.

Rovarok okai

A rovarok, a kis állatoktól eltérően, nem képesek (vagy nem hajlandók) szilárd ételeket fogyasztani, bár a nyálban sokan vannak olyan különleges anyagok, amelyek képesek a szilárd anyagot folyékonyítani. Kedvelik a puha, rothadó ételeket, amelyek nem okoznak ártalmat, mert ezek a lények csak nedves, rothadt és hulladékként élnek és szaporodnak. Számukra ez egy ismerős és meglehetősen hangulatos élőhely. Továbbá a nedvesség jelenléte kötelező tényező - ahol nedves, nedvesség is van, ami azt jelenti, hogy ott élhet.

A penész gyorsan fejlődik nedves helyeken.

Mi emberek, a nedvesség azonnal rothadással jár, formával, talán még szennyeződéssel is. Mindez nagyon vonzó a rovarok számára, amelyek nem tudnak túlélni a tiszta szobákban, ahol egyszerűen nincs mit nyerni. Ezért a váratlan vendégek megjelenése a házában azt jelenti, hogy megsértették a higiéniai szabályokat, és a házban egészségtelen körülmények uralkodnak.

Rovarriasztó

Nem lehet biztos abban, hogy az ideális rend helyreállításával és az egész idő alatt történő megőrzésével megszabadulhat a rovaroktól - várják a mindenható szennyeződést, hogy visszatérjenek házába, és nem tűnnek el, ezért különböző eszközöket kell használnia a kártevők kivédéséhez és a tisztaság fenntartásához.

A csótányok a leghatékonyabb védelmet élvezik a külsõ expozíció ellen: a chitinos fedelét szinte lehetetlen elpusztítani, elõször kétszer vagy akár háromszor is meg kell ölni egy rovarot. Ezért, hogy megszabaduljon a kártevők, meg kell használni azokat a szerszámokat, amelyek alkalmasak a csótányok ellenőrzésére: ha egy rovarölőszert, akkor annál inkább rovarok.

Mechanikai hatás

Ha a rovarok száma kicsi, akkor megszabadulhat tőlük egy cipőt használva, egy váratlan vendéget csaphat, vagy újságot használhat. A könnyű kezelhető csótányok nem működnek, az első sztrájk után el tudnak menekülni és életben maradni. Az egyetlen dolog, ami azonnal megöli őket, forrásban van. Ha látod, hogy egy csótány békésen ül, és kíváncsi, hogy mit vár, és megvan a lehetősége a víz gyors forralására, akkor megölni azt forró vízzel öntött rovarra. Először is, kititikus fedele megszakad, és a csótány sebezhetővé válik, másrészt egyszerűen megfojtja az ilyen mennyiségű vizet.

A leggyakoribb cipő megszabadulhat a rovaroktól

vegyi anyagokkal

Ha nincs ideje üldözni a meghívott vendégeket, vagy a lakosságuk meglehetősen magas, vagy általában hangyák, akiknek családjainak 85% -a soha nem látja, akkor csak a rovarirtók segítenek Önnek. A legmegfelelőbb és "tiszta" (nem piszkos foltok) a következő gyógyszerek:

aeroszol

Az aeroszol hatásos bármilyen rovarfajta ellen, 2-3 hétig megtartja hatását, nem öl meg tojásait, ezért újra kell dolgozni.

Aeroszol - a rovarriasztó legalkalmasabb formája

Szükséges a személyi higiéniai termékek és ruhák eltávolítása, az emberek és a háziállatok eltávolítása a lakásból, majd a fürdőszobában minden felületet permetezzenek, különös figyelmet fordítva a kád vagy a zuhany alatt lévő sarkokra, 25-40 cm távolságról, hagyják el a helyiséget 15-20 percig, majd szellőztesse az egész lakást 1-2 órán keresztül, hogy ne maradjon szag.

Mivel az aeroszolok toxikusak, légzőkészüléket és kesztyűt kell viselni.

A legnépszerűbbek a Combat, Raid, Raptor és Geth.

Az asztalom alatt találtam egy csótánycsontot, ahol a tápegység a számítógépen van! Képzeld el, milyen horror és undor tapasztaltam, amikor ez a kis gazember megjelent az asztalomon, aztán lehajoltam, és megláttam ott egy egész kölyköt ennek a szeszélyes kisbabának! A balonchikban azt írják, hogy rovarokra, klaszterükre és a tervezett élőhelyükre lehet szórni. úgyhogy úgy döntöttem, hogy ellenőrizem a pillanatnyi akciót, és átadom nekik egy patakot. És tudod, nehéz elhinni, de a csótányok kölykei haltak meg közvetlenül a szemem előtt! Reggel nem jött fel az asztalom alatt álló lény! Még mindig csak egy seprűvel kell eltörölnünk a holttestüket! Ez egy győzelem! Az orvosság mérgező! ezért alaposan mossa le a szobát a vágás után!

tatysik888

http://irecommend.ru/content/sdokhnite-tvari-libo-ya-libo-tarakany

csapdák

A csapdák mindenféle rovarokat vonzanak, amelyek örökké belül maradnak, ezért a "hálózatok" megváltoztatására van szükség, amint teljesen kitöltöttek. Nagyon könnyű használni őket: az utasítások szerint nyitva kell lennie, és a padlóra vagy a falra kell felszerelni, attól függően, hogy milyen típusú dobozt használnak.

A rovarcsapdák akár elektromosak is lehetnek

A csapda felszerelése előtt célszerű tisztítani, hogy a felületek tiszták legyenek.

Csapdákat állított, majd majdnem másnap észrevette, hogy kevesebb csótány van. Sajnos, nem tűntek el teljesen, de tényleg egyre kevésbé és egyre gyakrabban fordultak elő a halott rovarok. Tehát a csapdák működnek!

Én vagyok az alena

http://otzovik.com/review_4589272.html

Mel kapcsolatba lép, rovarokkal érintkezve belép a testébe, majd a vízzel való érintkezés után betonba fordul, és a rovar meghal. Igaz, az eredményt elég hosszú ideig (egy-két hónapig) várni kell, de az egész lakosság megsemmisül, hiszen egy személy egy "ajándékot" hoz a méheknek.

Ez a rovarriasztó könnyen használható: hosszú utakat kell rajzolnod a repedések és a lehetséges rovarok mentén, hogy a kártevők lépjenek az anyagon. A krétát nem lehet törölni a felületről, különben a cselekvés nem lesz. Nem ajánlott gyermekeknek és háziállatoknak.

Mashát az egyik legjobb rovarriasztónak tartják.

És a sekély MASK sajnos nem is segít nekünk! Általában megdöbbentettem, hogy ez a kréta minden más értékelést tartalmaz 5-ra! Ezért fotófelvételeket készítek. Kár, hogy maguk a főszereplők nem akartak részt venni a forgatásban)) Ezen túlmenően ezek a szalagok epicentruma közvetlenül futnak! Talán valami rossz csótány van? Miután több mint egy hét telt el... ------ A csótányok még mindig elmentek! Igaz, 2 hónap telt el, és lehetetlen pontosan megmondani, hogy ez segített a kicsiben... de még mindig tény marad.

Maria008

http://irecommend.ru/content/vot-i-stal-tarakan-pobeditelem-i-lesov-i-polei-povelitelem-o-moei-voine-s-usatymi

A gyógyszer gélszerű, amely különös illattal és egy rovarirtóval rendelkező csalit tartalmaz, amely pár napig megbénítja a rovarokat. Csak a rovarokkal való érintkezésben működik, a kártevők lábát a többi testvérre is kiterjesztheti.

Az eredmény hosszú ideig kell várnia, de az egész lakosság megsemmisül.

A felmosott felületeken, amelyeken rovarok csúsznak, pontosan kell alkalmazni egy gélt (a pontok között 5-10 cm távolságra kell lennie). Lehetetlenné válik a termék öblítése, ezért nem ajánlott abban a házban, ahol vannak gyermekek vagy háziállatok.

A géleket kell alkalmazni

A szag nem érezhető. Az eredményt másnap láttam, vagy inkább nem láttam csótányokat. Nem voltak ott. Sem testeket sem figyeltek meg. Ahol elpárologtak, nem tudom. De most már nem volt egy év. A hangyákról nem mondhatok semmit: segítség vagy sem. Ha van csótány (de nem a fejében), azt javaslom. Nagyon hatékony orvosság.

nevestapalacha

http://irecommend.ru/content/ot-tarakanov-v-golove-ne-pomozhet-tolko-v-kvartire

Akvafumigator

Ha a gőzképző anyag vízzel érintkezik, termikus reakció kezdődik, és a rovarirtó gőzök elterjednek az egész helyiségben, leülnek minden felületen és minden résen, ezért a rovaroknak nincs esélyük elrejteni a termékből. Érinti az érintkezési kártevőket, bénulást okoz. Az anyag megtartja hatását több hétig, és bár nem hatékony a tojások ellen, elpusztítja az új egyedeket, amelyek valószínűleg nem rendelkeznek idővel utódaik létrehozására.

Az Aqua füstölő gőzzel működik, amely kitölti az összes rést

Három órával később visszatértünk a lakáshoz, kinyitottuk az ajtót, és láttuk, hogy még mindig köd van a lakásban. Miközben az ablakok megnyitása futott, egy kicsit lélegezni tudtam, miután néhány percig köhögtem, a szagok tartósan torokfájást okoztak. Még 20 percig vártunk, amíg eltűnik a köd és a lakásból származó illat, hogy be tudjanak menni a gyerekekkel. Aztán természetesen megvizsgáljuk a lakást, hogy megtaláljuk az élőlények holttestét, boldogan kijelentve, hogy léteznek, és nem kevesen vannak. Aztán látom a képet, hogy a rovarok egy kis része a falakon és a mennyezeten próbál csúszni, de egyértelműen részegen és félig halva, egy porszívót használva, hogy segítsen nekik végül meghalni. Első benyomásom szerint sokkal jobban szeretem az eredményt, mint a lakás kezelése után a dezinektort.

dzhes

http://otzovik.com/review_1459810.html

Népi módok

A népi jogorvoslat a legbiztonságosabb az emberek számára, különösen a kisgyermekek és az allergiás betegek számára, de nem olyan hatékonyak, mint a vegyi anyagok. A régimódi módszerek hatása néha több hétre vár, amelyek során gyorsan megjelennek az új egyének.

A legnépszerűbb eszközök a következők:

 • bórsav; meg kell forralni egy kemény tojást vagy burgonyát, megőrölni egy burgonyapürével, adjunk hozzá bórsavat (folyékony vagy porított - ez nem számít), kis bolyhokat rakunk és elterjedtük, ahol rovarok találhatók; a sav halmozódik fel a szervezetben, és elérve a kritikus mennyiséget, elpusztítja az egyént; amint a szárazság megszűnik, a szerszám megszűnik; a csótányok és a hangyák ellen; A bórsav elpusztítja a rovarokat
 • ammónia; az ammóniának nagyon erős szaga van, ezért légzőkészüléket kell használnia; az alkoholt hígítsuk vízzel 1:10 arányban, és a kapott oldatot a fürdőszobában felhordjuk; az alkohol visszaszorítja a rovarokat, de csak akkor, ha szaga van; amint eltűnik, az eljárást meg kell ismételni; Az ammónia nagyon erős szaga van
 • vízsugár; egy literes edényt töltsön fel és töltse fel vízzel; a nyakat olajjal kell elkenni, nehogy kiszabaduljon; a lakásban minden más vízforrást elzárva, és hagyja az edényt az éjszakára; rovarok jönnek az öntözőhelyre, nem tudnak kiszállni a dobozból és ott megfulladni; ez a módszer segít megszabadulni egy kis számú kártevőtől, így az eljárást minden este végre kell hajtani;

Módszerek a rovarok megjelenésének megelőzésére a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy a rovarok ne jelenjenek meg a fürdőben, több feltételnek kell megfelelnie:

 • tartsa tisztán az egész házat; a rovarok bárhol el tudnak enni, de közelebb kerülnek a vízhez; Nagyon könnyen tisztítható a tisztaság, ezért nehéz újra irányítani.
 • legalább havonta egyszer alaposan tanulmányozza a fürdőszoba állapotát - ha legalább víz áramlik valahol, nedvesség fog megjelenni, és a rovarok össze fognak futni; Nem láthatja azonnal a fürdőszobát
 • a fürdőszobát legalább hat hónaponként, a személyes higiéniai termékek és ruházati cikkek eltávolítása után fertőtleníteni kell; a padlón lévő helyiség feldolgozása és a falak észrevehetetlenek maradnak a hatóanyag szemhéjfilmjein, amely néhány hét alatt elpusztítja a meghívott vendégeket, ha eljönnek; A diszinszekció önállóan elvégezhető.
 • óvatosan ellenőrizze a holmiját: zsákok, ruhák, cipők, amikor rovarokra jössz haza; A rovarok szeretik az emberek dolgát utazni.

Ezeknek az egyszerű szabályoknak ismerniük kell mindazokat, akik nem akarják megosztani otthonukat rovarokkal.

A rovarok világa nagyon gazdag és változatos; Egyes képviselők gyönyörűek és biztonságosak az emberek számára, nagyon károsítják az embereket, és egyesek megsemmisítik a saját fajtájukat. Nagyon érdekes az életüket megnézni: hogyan mozognak, esznek, kommunikálnak egymással. De néha eljutnak a házunkba és elkezdenek otthont adni, tekintve, hogy a személy valamilyen mozgó bútor, és nem a ház mestere. Hatalmas problémákat okoznak számunkra, kezdve a "jól, nem szép, amikor itt mozog", és véget ér az egészségünk fenyegetésével. Ezért, függetlenül attól, milyen gyönyörű vagy aranyos a rovar, akkor vagy el kell távolítani, ha lehetséges, vagy megsemmisíteni.