Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell tisztítani a csempe a fürdőszobában a vízkőből

Szürke foltok a vízvezeték és csempe felületén a fürdőszobában nem tűnnek nagyon szépnek, de vízkőnek nevezik őket. A tisztítás sok nehézséget és erõforrás-beruházást okoz, de tudva, hogy miért jött létre, nem pazarolhatja az idõt a tisztításra, hanem annak megelõzésére.

A vízkőképződés oka

Ismeretes, hogy a csapvíz, bár a lakosság belföldi igényeit szolgálja, de tele van különböző sókkal és mészel. Ezen elemek jelenléte a víz összetételében szükséges, különben veszélyes az emberi egészségre, ilyenek a mai technológiák. És a biztonság ára kalkulált a csempe felületén a fürdőszobában. A réteg sűrűsége eltérő lehet, minden a víz minőségétől függ - ha túl kemény, akkor a lerakódások nagyon gyorsan jelennek meg, és nehéz eltávolítani őket. A puha víz is raid, de sokkal könnyebb eltávolítani.

Mindenesetre a csempe mosása a fürdőszobában a vízkőből. Amint meglátod az első sávokat, kezdd el tisztítani őket. Ismeretes, hogy a felületeken és az anyagon lévő régi foltokat nehezebb eltávolítani, mint a frissek.

A mészkőzet kémiai összetétele

A boltok számos ipari szerszámot kínáltak. Segítségükkel gyorsan letisztíthatják a betéteket, eltávolíthatják a régi szagokat, megszüntethetik a baktériumok terjedését. Kellemes illatúak és tisztaságúak is.

Annyi ilyen kompozíció ellenére, hogy nem minden ember képes megtalálni a megfelelő cserépet a mosáshoz, és még inkább vásárolni. A keskeny irányítású keverékek ára nem mindig áll rendelkezésre, ezért a megmentés érdekében gyakran kapnak egyetemes eszközöket, amelyek minden típusú formáció ellen küzdenek, beleértve a gombákat és a rozsdát is. Használatukkal a mész is eltávolítható a fürdőszobai cserépből.

De fontos tudni, hogy a klór nem alkalmas mosogatásra, beleértve a vízkőzetet is. Ideális a fürdőkád peremének, belső felületének tisztítására, de a hatása alatt lévő csempe elszíneződhet, vagy fehér foltok jelennek meg. Mossa le őket, persze, nem fog működni. Emiatt a klór tartalmú készítmények nem alkalmasak a fürdő minden elemére. Fontos kiválasztani azokat az eszközöket, amelyek alkalmasak a plakk eltávolítására, különben sok mellékhatást kaphat.

Ezeket a célokat az is jobb, ha nem használnak porokat, mivel tartalmaznak csiszolóanyagokat. A folyékony vagy kémiai kémia előnyben részesítendő, és a legnépszerűbbek a következők:

 • Mr. Muscle;
 • Cillit;
 • Domestos;
 • Comet és más analógok.

Próbálja meg azonnal lemosni a keletkező vízkőzetet, amint észreveszi annak megnyilvánulását, a fenti kompozíciók használatával.

Népi jogorvoslat a mészkőhöz

A vegyipar képességeinek kibővítése előtt a háziasszonyok rengeteg problémával szembesültek sok problémával, hogy a csempék tisztítása a fürdőszobában a raidből otthon könnyű legyen. Ráadásul a népi gyógymódok gazdaságosabbak, alkalmasak a kémiai összetételre hajlamos allergiásokra és általában az emberi egészségre biztonságosabbak.

Szappanoldat

A csempék mosásához a fürdőszobában, és általánosságban a gondozáshoz egy egyszerű szappan oldat alkalmas. Ez a módszer ideális azok számára, akiknek sok ideje van, mivel ajánlatos a felszínt ezzel a vegyülettel minden második napon áttörni, mindig vízzel mosogatva és szárazra törölni. Az ilyen ellátás legalább fél órát vesz igénybe, de ha rendszeresen csinálod, nem fogsz félni egy mészmérettől.

ecet

Ha vízkő alakult ki, akkor a csempéket a fürdőszobában asztali ecettel mossa le, tisztítja a felületeket és fertőtlenítő hatást fejt ki. Ez a módszer hátránya - az ecetet alkotó savak a csempe közötti ízületek elpusztításához vezethetnek. Ezért helyezze rá a ruhára, és csak a csempe felületét törölje át, próbáljon meg nem érinteni az ízületeket. Ugyanakkor a kezeket kesztyűkkel kell védeni, és a feldolgozás után a lapokat vízzel kell mosni és száraz ruhával törölni.

Citromsav

A kátrányos fürdőköpeny eltávolításához a citromsav segít. Csak gondosan alkalmazza, mivel a kristályok károsítják a felületet. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a csempe, hígítsa a sav meleg vízben - hogy egy mérsékelten vékony megoldás, körülbelül egy evőkanál vizet 20-30 gramm. sav. Minden szennyezett területet törölje és vízzel öblítse le.

ammónia

A régi ragyogás és a ragyogás helyreállítása segít az ammóniának - híg egy evőkanál 2 liter vízben, permetezze vagy alkalmazza a kompozíciót a szennyeződés területére. 5-10 perc elteltével öblítse le, törölje át a felületet egy tiszta nedves ronggyal, majd végül törölje le.

Az ipari eszközök vagy az emberek tanácsának kiválasztásakor ügyelni kell a kefékre is. Semmi esetre sem használhat fémhálót, bár gyorsan eltávolítja a sztrájkokat. Használata után karcolások maradnak. Előnyös rongyok, melamin szivacs, amelyek a kristályok összetételében vannak, amelyek a víz nyomása alatt hab alakulnak ki. Ennek következtében ezek a szivacsok nem hagyják el a csíkot, és összegyűjtik az összes nedvességet, vagyis a száraz ruhával a végén nincs szükség. A fogkefe használata megengedett az ízületek tisztítására és a sár rétegek megszabadulására.

megelőzés

A gyakorlatban ellenőrizhető, hogy a problémát könnyebb megelőzni, mint megoldani. A mészes virágzás mellett ez a bölcsesség is igaz. Ezenkívül nem nehéz megfogalmazni a megelőző intézkedéseket - úgyhogy a plakett nem válik a falon lévő falak díszítésévé a cserépen, elegendő a felületek 1-2 alkalommal hetente mossa le. Nem szükséges agresszív vegyi anyagokat használni, még az egyszerű folyékony szappan is alkalmas megelőzésre. És az ásványi lerakódások megjelenését könnyen megakadályozhatja a helyek szappanos törlésével.

Rendeljen szabályt a falak és a csapok száraz ruhával történő törlése után, hogy megakadályozza a mész és a penész kialakulását, ami még nehezebb a harcban.

Így időszerű és kiváló minőségű takarítás takaríthat meg a további felesleges idő, pénz és erőfeszítéssel. És a fürdőszoba ragyog, és édes édességet!

Hogyan kell eltávolítani a vízkőoldali házi jogorvoslatokat?

A cikk tartalma

 • Hogyan kell eltávolítani a vízkőoldali házi jogorvoslatokat?
 • Hogyan távolítsuk el a plakkot a vízforralóból
 • Hogyan kell megtisztítani a szamovár méretarányt?

Otthoni gyógyszerek a vízkő eltávolítására

A mészet az üzletekben értékesített speciális háztartási vegyszerek segítségével lehet szabályozni. Ha azonban úgy véljük, hogy a legtöbb esetben a testtel érintkező vagy élelmiszerrel érintkező felületekről beszélünk (például egy fürdőszoba vagy egy vízforraló felületéről), sokan nem próbálják használni a hatékony kémiai anyagokat. Ilyen esetekben a hazai jogorvoslat a mentésre kerül.

A mész betéteket bármilyen sav megsemmisíti. Ezért az ellene való küzdelemben fő szerepet kaphat az "élelmiszer" savak, amelyek valószínűleg minden otthonban találhatók. És az első helyen a hatékonyság jelenik meg: • oxálsav
 • ecetsav
 • citromsav (helyettesíthető citromlével).

A mészkamrák felületének tisztítására 5-9% savoldatot használnak. Ennek a koncentrációnak a megoldásához egy evőkanál (egy diával) oxálsav vagy citromsav feloldása szükséges egy pohár meleg vízben. Az asztali ecet nem igényel hígítást - csak azokat a koncentrációkat értékesítik, amelyek szükségesek a felületek tisztításához.

A szóda és a burgonyakeményítő hatékonyan küzdenek a vízkő elleni küzdelemben is - szintén a bizonyított hazai jogorvoslatok közé tartoznak a szürke kéregek kezelésére.

Hogyan tisztítsuk meg a teáskannákat, kávéfőzőket, edényeket és egyéb ételeket a plakkból

A mész, a teáskanna vagy a kávéfőző tisztításához tegyen egy zsák citromsavat, fedje le a vizet, és forraljuk fel. Ezután engedje le a vizet, és távolítsa el a laza mészhéjdarabokat. Ha még mindig szürke virágzik a falakon vagy a fűtőelemen, dörzsölje szivaccsal. A puha szürke héja sok nehézség nélkül eltűnik. Ismételje meg az eljárást, ha szükséges.

A citromsav helyett használhatja a citromot, amelyet több darabra vágnak.

A szürke virággal borított fémes ételeket fél citrommal törölheti, hagyja a citromlevet 5-7 percig, majd mossa ki és öblítse le tiszta vízzel.

Hogyan kell lemosni a vízkőzetet csapokról, vízvezetékről, cserépről

Jobb, ha ecetet használunk a fémfelületek tisztítására - hatékonyan kezeli nemcsak a vízkő, hanem a rozsdásodással is. Az ecetet vigye a szivacsra, törölje le a mosogató, csövek vagy csapok felületét, majd puha kefével tisztítsa meg, öblítse le vízzel és törölje szárazra. A nehezen elérhető helyeken és ízületeken fogkefét használhat.

Ha a mészhéj elég vastag - hozzá lehet adni a szódabikarbónát az ecettel, ez hatékonyabbá teszi a tisztítást. Használhatsz egy "ecetsűrűséget" is a szivacsos tisztítás helyett - egy ecetet áztasson el, helyezze a tisztítandó helyre, és hagyja fél órát.

Az eltávolítható részeket (például egy zuhanyfejet) néhány óra hosszat ecetsav, citromsav vagy oxálsav meleg oldatában helyezhetjük el, majd alaposan öblítjük vízzel.

A csempe mészkő méretének tisztításához törölje le az említett savak bármelyikével megnedvesített szivaccsal. Tisztítsa meg szódával - vízzel kell összekeverni, és a kapott csíkot a csempere helyezze, majd alaposan dörzsölje meg és öblítse le vízzel.

Hogyan tisztítsa meg a mosógépet a plakkból

A mosógépből származó vízkő eltávolítása érdekében öntsünk 3-4 tasak citromsavat a fő mosogatótérbe vagy közvetlenül a dobba, majd állítsuk be a leghosszabb mosási ciklust a maximális hőmérsékleten.

Mosás közben rumorozó hangok lehetségesek - vízzel történő leeresztés közben vízkőmentesítenek. A mosás befejezése után ellenőrizni kell a lefolyót, a dobot és a gumi elemeket - ha mész betétek találhatók, akkor azokat el kell távolítani.

Hogyan lehet megszabadulni a mész és a húgyhólyag mosdójától?

A vizeletkő és a mészkő megjelenése nem egynapos folyamat. Az egészség nem valószínű, hogy ártana neki, de a szaniter kerámiák nagyon valószínűek. Ezenkívül a szennyezett WC vagy mosogató típusa elrontja a tökéletes fürdőszoba teljes képét. Ma elmondjuk, hogyan kell harcolni a legrosszabb ellenségei egészségügyi porcelán és a cserép a szokásos, otthoni körülmények között.

Az üledék okai

Annak érdekében, hogy hatékony módszert válasszon a szaniter kerámiák (fajansz) betéteinek ellenőrzésére, meg kell kezdeni a megjelenésük, összetételük stb. Okainak feltárását. A nehezen elvégezhető feladat a "Látni kell az ellenséget látás által".

A vízkő olyan ásványi anyagok lerakódása, amelyek bőségesen vannak csapvízben, kerámia és króm termékek felületén. Általában a szennyeződés sárgás-narancssárga foltok formájában történik. És annál gyakrabban mosakodik a WC-ben levő víz, annál gyorsabban a raid.

Fontos! Ha az idő nem távolítja el a plakkot a vízellátó fúvókákból, az üledék eltömődést okozhat. Mindegyik "otthoni segítő" állapotának figyelése.

A húgykő az emberi testben lévő ásványi anyagok lerakódása. Ezek a vizeletből származnak és a kerámiatermékek falain helyezkednek el. A vízben lévő ásványi anyagokkal kombinálva sűrű és nagyon esztétikus szürkés színű réteget képeznek. A kerámia bevonatában fellépő szabálytalanságok súlyosbítják és felgyorsítják ezt a folyamatot.

A szaniter kerámiák kiválasztásakor ellenőrizze a tál belső felületének simaságát. Az ideális megoldás az egészségügyi porcelánból készült termékek vásárlása, ellentétben az olcsóbb fajanszkendővel, sűrű szerkezete van. Ezt úgy érjük el, hogy növeljük a termék égetésének hőmérsékletét. És pontosan ez a sűrűség teszi a porcelán WC-tálakat még simaabbá, és a plakk és a kő nem olyan gyorsan evett a porcelán szerkezetbe, így sokkal könnyebb tisztítani kezével.

Nyilvánvaló, hogy az egészségügyi porcelán a luxus vízvezeték gyártására szolgáló anyag, így az ára jóval magasabb, mint a fajanszmodelleké. Akár ezt a funkciót a mínuszokra is be kell állítani, az minden felhasználónak eldöntheti.

A betétek megjelenésének legfőbb oka a kerámia tisztítására szolgáló megelőző módszerek elhanyagolása. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy minél gyakrabban történik a WC-szoba tervezett tisztítása és a szaniteráruk tisztítása, annál hosszabb ideig marad a WC a saját eredeti formáján.

Tisztítás rögtönzött és népi gyógymódokkal

A mosdó, mosdó vagy zuhanytálca tisztításához nem kell a boltba futnia, és pénzt költeni drága vegyi anyagokra. Ráadásul a hatékony anyagok drágák, és még kevésbé hatékonyak, nem akarok pénzt költeni. Annak érdekében, hogy megmentse magát a felesleges hulladéktól, valamint a mész és a húgyhólyag vizesblokkjától, használhatja az elérhető eszközöket, amelyek mindig a háziasszony arzenáljába tartoznak. Így több módja annak, hogy tisztítsa meg a vízvezetékeket, kölcsönzött az emberektől.

Citromsav

A mészkő fő ellensége a citromsav. Nagyon hatékonyan küzd az üledékekben, amelyek nem éri el kritikus pontjukat.

Ehhez szükség van:

 • 3-4 táska anyagot vásárol;
 • a szennyezett területeken;
 • zárja le a WC-fedelet;
 • várjon 4-5 órát (jobb reggelig);
 • Mosd le a vizet, alaposan tisztítsa meg ecsettel.

A nagyobb hatékonyság érdekében többször megismételheti az eljárást.

Ecetsav

Ugyanaz, mint a citrom. Használatához azonban elő kell készíteni az ecetet:

 • 250 g ecetet vagy 9% -os étkezési ecetet mérjünk;
 • melegítse fel a folyadékot 45-50 ° C-ra (ügyeljen arra, hogy a tartály fedelét lefedje, hogy a maró ecetsav szaga elkerülhető legyen);
 • öntsünk meleg ecetet a mosdóba;
 • a hatékonyság érdekében adj hozzá egy kis szódabikarbot (2-3 ts);
 • feltétlenül zárja be a WC-tál fedelét;
 • hagyja 2-3 órát vagy éjszaka.

Reggel alaposan öblítse le a tálat vízzel és dörzsölje ecsettel vagy más ecsettel.

Oxálsav

Ez az eszköz napjainkban háttérbe szorul és egyre kevesebbet ér a boltokban. De ha találkozol vele a modern piacon, vedd fel magad, mert olcsó és hatékony módja annak, hogy visszaállítsd a kerámiád eredeti fehérségét. Alkalmazza a terméket egy enyhén nedves puha ronggyal, vagy a vizeletkő és a plakk lerakódásának helyére megszórja. Sajnálom, hogy az anyag nem éri meg. A feldolgozás után az ásványi lerakódásokat ecsettel kell összegyűjteni és alaposan öblíteni tiszta vízzel.

Soda szóda

Ez a gyógyszer mindenki számára a konyhában van. A szóda felhasználásával növelheti a sav, ecetsav vagy citromsav hatását. A szennyezett területeken leesett szóda elpusztítja az ásványi anyagok szerkezetét, és teljesen eltávolítja a plakkot a kerámiatermékek felületéről. A WC tisztításához legalább 200 g (1 csomag) szükséges. A nagyobb hatékonyság érdekében a gyógyszert naponta egyik napról a másikra kell hagyni. Reggel csak ecsettel kell feldolgozni a tálat, tisztítva az ásványi lerakódások maradványait.

Coca cola

Nem számít, milyen különös hangzik, de ezzel a csodálatos itallal nem csak a szomjúságát kímélheti, hanem a régi mészet is eltávolíthatja. Ehhez öntsön 1-2 liter folyadékot a tálba, és hagyja éjszakára. Nem ismert, hogy a Cola tisztító tulajdonságait feltárták, csak azt feltételezhetjük, hogy az inni a gondoskodó anyát a WC-be öntötte, aki később felfedezte, hogy "minden" beteget ült.

A tisztaságot védő kémia

Rögtönzött anyagokkal a nem kritikus szennyeződések tisztíthatók. Amikor a mészkő lerakódások inkább a WC-tál fedéllel rendelkeznek, és a vizeletkő kialakulása sötétbarna árnyalatot eredményezett, a népi jogorvoslatok használhatatlanok. Kizárólag a nehéz vegyi tisztítószerek formájában álló nehéz tüzérség képes kezelni.

Nagyon fontos! A maró vegyszerekkel csak gumi kesztyűben kell dolgozni! Ne hagyja figyelmen kívül a biztonságot!

 1. Foszforsav. Ez az eszköz segít nemcsak a WC-tál fenekén lerakódó ásványi lerakódások tisztításában, hanem megvédi a rozsdát, amely lefedi a csatorna és a tartály belsejében lévő töltőberendezések részét. Tisztításhoz kb. 100-150 g készítményt kell önteni a tálba és a WC-tálba, várjon 10-15 percet, és alaposan öblítse le a termék felületét folyó vízzel. Ennek az eszköznek az a fő előnye, hogy nem gátolja a gumi és műanyag termékeket.
 2. Sósav Rendkívül óvatosan kell használni, nemcsak a bőr védelmére, hanem a légutak védelmére is. Elég, hogy egy anyaggal törölje le a vízkőzetet, és azonnal feloldódik. És a vizeletkő eltávolításához tegyen fél poharat a tálba, és hagyja 10 percig. Használatakor győződjön meg róla, hogy a WC-tálca összekötésekor nincsenek műanyag vagy gumikeverékek. A sósav feloldja őket a virágzás mellett.

Legjobb olyan speciális mosószereket használni, amelyek csak WC-tálakra szolgálnak. Használat előtt győződjön meg róla, hogy megvizsgálja a termék címkéjét.

Az ásványi lerakódások kritikus és rendkívül bőséges növekedése esetén használhat egy folyékony elektrolitot, amelyet az autóelemekben használnak. Csak végső megoldásként használható, amikor más eszközök nem hoztak eredményt. Összetételében kénsavat tartalmaz, ezért ne felejtsd el, hogy gondoskodj a saját biztonságáról.

Megelőző intézkedések

Mindenki tudja, hogy sokkal könnyebb megakadályozni a szennyezés megjelenését, mint megkeresni a harcot. A mész és a vizeletkő betétek elterjedésének megelőzése érdekében több tippet kell használnia:

 1. Állítsa be a vízelvezető rendszert úgy, hogy a víz folyamatosan ne áramlik a tálba a hordóból. Ez segít nemcsak a mészlerakódások megakadályozásában, hanem a vízkészletek gazdaságos fogyasztásának biztosításában is.
 2. Ne öntsön be a WC-zsírba és más élelmiszer-törmelékbe, mert hozzájárul a daganatok megjelenéséhez a WC felületén.

Ha a WC-t tiszta állapotban tartják, nincs szükség a maró hatású vegyszerek használatára. A megfelelő gondossággal a kerámia hosszú ideig tiszta lesz.

Megszabadulni a vízkőtől a felületeken

A vízvezeték bevonatai a kalcium-karbonát, amikor a víz elpárolog. Ritkán a tisztítás után a vízvezeték felületén nő, és nehéz lesz feloldani. A vízkő eltávolításához speciális tisztítószereket kell használni.

Gyorsan távolítsa el a plakettet

A vízkőfelhalmozódások elleni küzdelemben teljes fegyverszervezésre van szükség: mind a népi, mind a vegyi anyagoktól. Nem minden tárolóeszköz alkalmas tükör vagy üveg törékeny felületére. Ezért a bevonat minden egyes típusától el kell távolítani.

Csempével

A legjobb választás a fent ismertetett professzionális tárolóeszközök.

A vásárlók a következő tisztítószereket preferálják a listából:

Mindegyik termék képes néhány perc alatt oldani a foltokat.

Tükrökkel és üveggel

A törékeny tükrök és az üveg gondoskodik a kezelésre és a tisztításra. A plakk eltávolításához használjon szappanoldatot, citromsavat vagy ecetet. A fenti eszközök mindegyike univerzális különböző felületekhez. Alkalmas műanyag, tükör, csempe.

És kevésbé agresszív eszközöket használnak: pasztaszerű és krémes tisztítószerek: "Cif" és "Mr. Muskul". Nem hagynak csíkot, gondosan megőrzik a felület integritását, anélkül, hogy repedés keletkezne.

Műanyaggal

Sokkal könnyebb eltávolítani a vízkőlerakódásokat a műanyagból a WC-hez vagy mosogatóhoz képest. Kiváló orvoslás: citromsav. Az ilyen klaszterek gyorsan feloldódnak, és maga a sav nem mérgező, és nem károsítja a kezek és a légzőrendszer bőrét.

Vízvezetékkel

Különösen gyakran plakk alakul ki a vízvezetékben: WC, csaptelep, fürdőszoba, mosogató. Minden készülék esetében külön tisztítási mód van.

 1. A mész eltávolítása a csaptelepekből. Rákot ecettel nedvesített. Ezután a daru ezzel a rongygal van burkolva. A legfontosabb dolog - megragadni azokat a helyeket, ahol mészhalmazok vannak. Egy rongy rögzített (egy szokásos gumiszalag fog) egy órára. Miután lejárt az idő, ajánlott törölni a csapot egy tiszta ruhával vagy törölközővel.
 2. Megszabadulni a plakk a WC-ben. Két komponensre van szükség: borász és ecet. Keverjünk össze 2-3 csésze fehér ecetet és boraxot 1: 1 arányban. Az elegyet a mosdóba öntjük, és 2 órán át hagyjuk. Az elosztott idő letelte után az oldatot átöblítik, a mosdót ecsettel tisztítják.

Csökkentő anyagok

A vízvezeték megfelelő működésével a mészlerakódások lehetősége minimalizálható. A speciális eszközök ismerete segít gyorsan foglalkozni velük.

népszerű

Egyes természetes eredetű termékek eltávolíthatják a sárga virágzást a vegyi tisztítószerekkel együtt.

 1. Citromsav. Gyakran használják a rögtönzött eszközöket a söpredékkel. Minden, ami szükséges: friss citrom. A szennyezett területet hozzá kell dörzsölni. Egy másik lehetőség: préseljük a citromlevet, keverjük össze a vizet. A kapott elegyet a felület tisztítására használják. Higiénikus és egyszerű módja, amelynek pluszja a gyümölcs kellemes illata.
 2. Szóda és ecet oldat. Gyors, természetes felülettisztítási módszer. Az első vízben felhígított szóda, majd ecet után. A megoldás hatása azonnal megkezdődik, az eredmény kisebb erőfeszítésekkel érhető el, anélkül, hogy károsíthatja az eszközök bevonását.
 3. Ecetsavas oldat. Ebben az esetben használjon tiszta ecetet, vízzel hígítva. Annak érdekében, hogy tisztítsák meg a vízvezetéket, egy permetezőre lesz szükségük, és a kész spray alatt minden palack alkalmas erre. Az oldatot a felszínre permetezzük, és az alkalmazástól számított 10 percen belül elkezd dolgozni.
 4. Bleach. Hatékony megoldás, amely eltávolíthatja a régi bevonatokat. Az egyetlen negatív anyag a toxicitás. A fehérítőt csak kesztyűvel lehet kezelni, hogy megakadályozzák a kezek sérülését. A klór segít a mossa a sárgás virágzást, de elhagyhatja a mikroszálakat a vízvezeték és csempe felszínén.
 5. Ammónia. Vízben elszakadva erőteljesen elfér a futó rétegekkel. A termékeket nem csak a kerámiából, hanem a műanyagból is meg lehet mosni. Nem mindenki számára alkalmas, éles, kellemetlen szag miatt.

szakmai

A modern kémia sok hatékony tisztítószert kínál, amelyek sikeresen küzdenek a meszes lerakódásokkal.

 1. Gél "Cillit Bang". A népszerű eszköz részeként hidrogén-kloridot tartalmaz, amely a mész nehezen felhalmozódik. A rozsda jól kezeli, és a háziasszony arzenáljának a legjobb tisztítószere. Segít nemcsak a mész megszabadulni, hanem a felület fehérítését is, gyönyörű ragyogását visszaadva.
 2. «Domestos». A Domestos nehéz szennyezéssel küzd. A "Cillit Bang" -tal analóg módon sósavat tartalmaz. A források előnyei között: gazdaságos fogyasztás, elfogadható ár, gyermekek védő sapka jelenléte.
 3. Sanox Ultra. Olcsó eszköz gyártott Oroszországban. Univerzálisan használható: nemcsak a plakk elleni küzdelemhez, hanem a rozsda megszüntetéséhez és a közönséges szennyezéshez is. Az egyetlen hátrány - a gyors kiadások az alapok.

Megakadályozza a plakettet

A mészlerakódások elkerülése érdekében a fürdőszobában, a WC-ben és a konyhában naponta takarítható.

 • A lefolyó helyes beállítása fontos. A tartályból (vagy a mosogatóhoz) nem szabad víz folyni egész idő alatt.
 • A zsír és az élelmiszer maradványok hozzájárulnak a plakk kialakulásához. Javasoljuk, hogy azonnal tisztítsa meg a mosogatót az eltömődés elkerülése érdekében.
 • A WC-tál minden egyes használatát követően tisztítsa meg a felületet ecsettel.

A plakk okozta

A mészkő rétegek a vízvezeték felületének rendellenes gondozásából származnak. Minél gyakoribb a tisztítás és tisztítás, annál kevésbé valószínű a betétek előfordulása.

A leggyakoribb okok a következők:

 1. Korai öblítés. Ha a vizelet időben nem mossa le, a rétegképződés kockázata jelentősen megnő, ez vizeletkő kialakulásához vezet. A szokásos tisztítószerek vagy ecsetek már nem képesek megbirkózni a stagnáló betétekkel.
 2. A kemény vagy túl forró víz káros a modern vízvezetékhez. Ha a tisztítási folyamat elkezdődik, a mészlerakódások nagyon gyorsan alakulnak ki.
 3. Sérült vízvezeték felület. Repedések - közös hely a vízkőzet számára. A nem megfelelő működés a mosogatók, WC-k repedéseinek növekedéséhez, és ennek következtében a terjedéséhez vezet.

A felületek napi tisztítása havonta havonta általános takarítást eredményez. A felületek időben történő törlése, közvetlenül használatuk után, csökkentheti a plakk megjelenésének kockázatát.

LiveInternetLiveInternet

-Címkék

-zene

-Kategóriák

 • főzés (2090)
 • tészták, gombák, gombák (292)
 • Növényi ételek (258)
 • sütés (167)
 • saláták, ételek (154)
 • téli betakarítás (151)
 • A második ételek (129)
 • pita kenyér és pizza (103)
 • desszertek, édességek és krémek (100)
 • főzési tippek (96)
 • belsőség (93)
 • üdülés (92)
 • csirke (88)
 • szószok, ételízesítők (84)
 • halételek (79)
 • gyorsan (73)
 • italok (69)
 • reggelihez (66)
 • sajtok, joghurtok, tejföl, vaj (61)
 • Első tanfolyamok (46)
 • pácolt hal, konzervek (38)
 • takarékosan (28)
 • Nincs termék, cserélje ki vagy főzzön! (20)
 • egészség (1814)
 • áttekintés (227)
 • testtisztítás (203)
 • minden nap! (161)
 • immunitás, egészség elixírek. (124)
 • torna (101)
 • fűszernövények, bogyók (92)
 • látás (87)
 • lábszár, hasnyálmirigy, cellulitisz (82)
 • Emésztőrendszer (82)
 • mágikus pontok (78)
 • az élelmiszerről (75)
 • az egészséges táplálkozás törvényei (68)
 • élelmiszer-gyógyszer (68)
 • egészségügy (63)
 • edények, csatlakozások (62)
 • májban (54)
 • fűszerek (53)
 • gyógyító zenék és képek. Meditáció (51)
 • fogászati ​​egészség (50)
 • közönséges hideg (49)
 • Női egészség (37)
 • lenmag, lenmagolaj, zab (32)
 • köhögés (32)
 • jóga, qigong (30)
 • dohányzás (30)
 • méz, propolisz tinktúra és. (29)
 • kenőcsök, dörzsölő tinktúrák (26)
 • légzési gyakorlatok (25)
 • paraziták (25)
 • fokhagyma, chaga, múmia (15)
 • nyomás (11)
 • jód (8)
 • egészséges táplálkozás (911)
 • Főételek (304)
 • Sütés, desszertek (206)
 • saláták, ételek (139)
 • Első tanfolyamok (106)
 • túró ételek (80)
 • Sütőtök (67)
 • átnevezés ingyenes (24)
 • szépség receptek (317)
 • arcápolás (173)
 • lábápolás (54)
 • arcmasszázs és gimnasztika (48)
 • hajápolás (35)
 • smink (21)
 • oldalak (279)
 • általános (83)
 • főzésre (81)
 • különböző (44)
 • egészség (37)
 • kedvencek (27)
 • a szépségről (5)
 • varázsa, összeesküvés, rítus (205)
 • az egészség, a szépség és a mindennapi élet számára (131)
 • szóda, só (40)
 • mások (33)
 • tea és tej gomba, almabor ecet (23)
 • hagyma, fokhagyma, tojáshéj (16)
 • háztartási szappan, ricinusolaj (12)
 • hidrogén-peroxid (9)
 • fogyás (125)
 • házi kémia (123)
 • takarítás és mosás (53)
 • mosás (37)
 • kozmetika és gondozás (36)
 • a pszichológia, a bocsánat és a kibocsátás technikái (119)
 • Ortodoxia, imádság (107)
 • LiRu, Internet, Számítógép (104)
 • otthon (100)
 • termékek szerint (69)
 • cipőkön (18)
 • megtakarítás (5)
 • különböző (98)
 • nyaraló (anyuka) (80)
 • zöldséges kert az ablakpárkányon (76)
 • Virágok (55)
 • Monetáris (52)
 • diéta (51)
 • Varrás, kötés és javítás (50)
 • belső ötletek javítása (44)
 • Tippek (43)
 • zene, filmek, könyvek (38)
 • illóolajok (24)
 • stílus és divat (21)
 • Akció, segédprogram (19)
 • BLUE ALENA CLEAR (1)
 • átdolgozás (19)

-Keresés napló szerint

-Feliratkozás e-mailben

-statisztika

Megtakarítás a vízkőből Csodálatos orvoslás + HOGYAN KÉSZÜLÉKEN KÍVÜL A FÜRDŐBEN KÜLÖNBÖZŐ FELÜLETEKKEL?

A leghatékonyabb módszerek a vízkő eltávolítására

2. Az öreg sárga virágot a WC-ből eltávolítani, öntsünk rá ecetet, és hagyjuk éjszakára. Reggel megmarad vízzel, és jár az ecsettel. A WC pedig szokatlan fehérséget ragyog.

3. Egy másik módja annak, hogy eltávolítsuk a sárgaságot és a vízkőtétet a WC-tál belső falain. Ez ecetsavval történhet. Öntsük a savat a WC-falra, csukjuk le a fedelet, és hagyjuk éjszakára (vagy egy napra, ha senki sem otthon). Ezután tiszta, kemény kefével és öblítse le vízzel. Ha a raid nem ment el azonnal, ismételje meg az eljárást többször. Kis mennyiségben használjunk ecetsavat!

4. Hogyan lehet eltávolítani a fürdő falától vagy az ásványi sók lerakódásától? Egy szennyezett helyen, helyezz egy rongyot, amelyet fél óra alatt ecetbe mártott. A lerakódások könnyen lemosódnak.

5. Nagymértékben szennyezett mészfürdővel ammóniát adhat a vízhez, a felületre 10 percig, majd forró vízzel öblítse le.

6. Hogyan lehet eltávolítani a sárga virágot? A fürdő felületéről sárga virágzás eltávolítható vízzel enyhén hígított mosószerrel.

7. Távolítsa el a vízkőlécet a zuhanyzóból feloldva a vízmosó porba, és adjunk hozzá ecetet. Az akril felületek, lúgok, savak, ammónia, aceton, csiszolóanyagok és egyéb agresszív anyagok tisztítása során nem szabad használni. A zuhanykabinok üvegajtói fűtött ecettel nedvesített ruhával tisztíthatók.

8. A fürdőből és mosogatóból származó rozsda könnyen eltávolítható úgy, hogy ecetsavval kezeli.

9. A kád és a mosogató tisztításához használjon tisztítószert vagy szódát a pépes felületre hígítva. Hagyja 10-15 percig, törölje szivaccsal vagy nejlon ecsettel, öblítse le. Erősen szennyezett, egy kis mész, a mosdó mosható mosogatószerrel kis mennyiségű folyékony ammónia hozzáadásával mosható. Hagyja 10 percig és öblítse le. A zománcozott felületek, a kerámiától eltérően, nem tartalmaznak savakat (sósav, oxálsav) tartalmazó szereket.

10. Emlékezz! A krómozott és nikkelezett termékeket enyhe súrolószerekkel (ammónia, viasz) vagy meleg vízben oldott mosószerekkel tisztítsák meg. A durva csiszolóanyag nem használható.

A HÚSVÉT ELTÁVOLÍTÁSA MINDEN FELÜLETBEN 30 SECONDON.

NAPLÓ

2017. március 07. kedd, 16:01 + az idézetben

Lányok, elmondok titeket. A fürdőm és a WC csak szikrázik, és mindezt köszönöm az új takarítóeszköznek, amit magamnak fedeztek fel. Könnyű előkészíteni, és a költség 25-szer olcsóbb, mint a szokásos bevásárlóeszköz. Már mindannyian ismerem őt. Tehát nem fogod megbánni. Garantálom!

Rögtönzött eszközt használunk a fürdőnek a rozsdától való tisztítására. Mindenkinek jól ismert.

Ammónia és hidrogén-peroxid oldat, amelyeket gyógyszertárakban értékesítenek.

A kívánt koncentrációjú oldat elkészítése: READ MORE

Hogyan kell mosni a fürdőt a rozsdától

HOGYAN KIKAPCSOLNI A KÜLÖNBÖZŐ KISZERELÉSBEN LÉVŐ LEMEZEKET

Szombat, Július 09, 2016 21:00 + az idézethez

Senki sem mentes a rozsda megjelenésétől, plakk a fürdő zománcozott felületén. Hogyan lehet megszabadulni a rozsdától és visszajuttatni az eredeti megjelenést a fürdőszobájába az alábbiakban ismertetjük.

De ne menjen azonnal a boltba speciális eszközökhöz. Sajnos a legtöbbjük hatástalan. Először is vegye figyelembe a használati utasítást, ha nincs meghatározott tisztítási mód a fürdőszobában - ne vásárolja meg.

Megszabadulunk a mészkő Wonder gyógyszertől

Aggódni fog a mosdókagyló kialakulása krómozott csaptelepeken a fürdőszobában és a konyhában, a sárga foltok az oldalán és a fürdőkádban, a WC-tál nyakán és peremén, és a fehér virágzás megjelenése az edényeken, hogy ragyogjon? Ezután fordítson figyelmet egy otthoni gyógymódra, amely aktívan küzd mindenféle rossz víz ellen.


Rólam, úgy tűnik, itt írva: povarenok.ru/advice/show/63/.
A plakett szétzúzza a szelepek és szerelvények mozgó alkatrészeit - csapok és szelepek - a vízvezeték gumitömítések és tömítések mérettáblák, rugalmasságuk csökken, ami a tömítések, balesetek és szivárgások szakadásához vezet. A mészkő réteg alatt a korróziós folyamatok fokozatosan fejlődnek, ami idő előtti meghibásodáshoz is vezet.

És további 7 pénzeszköz közül választhat:

1. A vízkő eltávolítása a zuhanycsatlakozásokból nem szükséges tisztítószereket és szerszámokat használni. Elég, hogy a zuhanycsövet egy nagyon meleg vízzel vagy forró levegő alatt tárolja. A víz hőmérsékletének 100 fokosnak kell lennie: a vízkő eltávolításához kézzel is könnyen eltávolítható. Ez a módszer alkalmas mind krómozott, mind műanyag csövekre.

2. Vegye ki a régi sárga virágot a parcellákból az ecettel és hagyja el az éjszakát. Reggel megmarad vízzel, és jár az ecsettel. A mosdó rendkívüli fehérséggel ragyog.

3. A fürdőből és mosogatóból származó rozsda könnyen eltávolítható úgy, hogy ecetsavval kezeli. 10. A kád és a mosogató tisztításához fel kell használni a felületükön hígított mosószert vagy szódát. Hagyja 10-15 percig, törölje szivaccsal vagy nejlon ecsettel, öblítse le. Erősen szennyezett, egy kis mész, a mosdó mosható mosogatószerrel kis mennyiségű folyékony ammónia hozzáadásával mosható. Hagyja hagyni 10 percig, és mossuk le. A zománcozott felületek, ellentétben a kerámiákkal, nem tolerálják a savakat (sósav, oxálsav) tartalmazó termékeket. Ne feledd! A krómozott és nikkelezett termékeket enyhe súrolószerekkel (ammónia, viasz) vagy meleg vízben oldott mosószerekkel tisztítsák meg. A durva csiszolóanyag nem használható.

4. Egy másik módja annak, hogy eltávolítsuk a sárgaságot és a vízkőtétet a WC-tál belső falain. Ez ecetsavval történhet. Öntsük a savat a mosdó falára, csukjuk le a fedelet, és hagyjuk az éjszakát (vagy egy napot, ha senki sem otthon). Ezután tiszta, kemény ecsettel, és mossa le vízzel. Ha a raid nem ment el azonnal, ismételje meg az eljárást többször. Ecetsavat használjunk kis adagokban!

5. Hogyan lehet eltávolítani a fürdő faláról vagy az ásványi sók lerakódásától? Tegyen egy rongyot ecettel mártva fél órára a szennyezett helyen. A lerakódások könnyen lemosódnak.

6. Nagymértékben szennyezett mészkőfürdőben ammóniát adhat a vízhez, a felületre 10 percig, majd forró vízzel öblítse le.

7. Hogyan távolítsák el a sárga patinát? A fürdő felületéről sárga virágzás eltávolítható vízzel enyhén hígított mosószerrel. 8. Távolítsa el a vízkőlerakódást a zuhanyzókból, feloldható vízzel mosóporra és ecetet adhat. Az akril felületek, lúgok, savak, ammónia, aceton, csiszolóanyagok és egyéb agresszív anyagok tisztítása során nem szabad használni. A zuhanykabinok üvegajtói fűtött ecettel nedvesített ruhával tisztíthatók.

HOGYAN KIKAPCSOLNI A MEGFELELŐ FÉNYT A KÜLÖNBÖZŐ FELÜLETEN KÉSZÜLT FÜRDŐBEN?

2014. szeptember 25., csütörtök, 18:12 szerkesztés + idézetpárban

Elfogadom, kellemes fürdeni, zuhanyozni vagy csak mosni, tiszta, jól karbantartott szobában. Ez a fürdőszoba természetesen akkor lesz, ha az időszerű magatartás minden felületen megtisztítja. De sajnos a modern élet gyorsuló üteme nem mindig teszi lehetővé számunkra, hogy figyeljünk a csempe vagy zuhanytálca megfelelő tisztítására, és ez sajnos kellemetlen mészkészlet felhalmozódásához vezet.

Hogyan lehetünk és milyen hatékony eszközökkel használjuk a fürdőszoba tisztaságának megteremtéséhez, ezt a cikket meg fogjuk mondani.

Minden önálló tiszteletreméltó háziasszonynak feltétlenül meg kell szereznie a szükséges tisztítószer-készleteket és "kiegészítőket", hogy megkönnyítse a helyiségek tisztítási folyamatát. Mindenféle mosógélek és porok, modernek, és a promóciónak köszönhetően a nagy teljesítményű krémek és permetezők sokféle szennyezőanyag megsemmisítésére még mindig nem mindig állnak fenn az elemi vízkővel, és csak felületesen eltávolítják azt.

Mi a vízkő

A kemény víz, amely nagy mennyiségű magnézium- és kalcium-sót tartalmaz, különböző felületeken ülepedve mészkősarát képez. Ő viszont teljesen eltűnik csak savas anyagok felhasználásával.

Hiba azt hinni, hogy egy ilyen jellegű támadás könnyedén alkalmas a megsemmisítésre. Ha gyorsan eltávolíthatja a nyomokat az üveg polcról, akkor a fürdő felületéről vagy a WC-tál faláról nem annyira egyszerű. Tekintsük a leghatékonyabb módszereket a különféle anyagok tisztítására a fürdőszobában használt vízkőből

A tisztítás során vegyszereket és savas oldatokat használva gumi kesztyűvel kell védenie a kezét.

Csempe és kerámia

Ha hosszú ideig nem gondoskodik a csempézett fürdőszobai burkolatokról, akkor hamarosan nem fog ragyogni, mivel a felújítás után a mész betétek miatt. Ezenkívül fekete varrat jelenik meg a varratok között, akkor komolyan gondoskodnia kell alapos tisztításról.

A csempék szisztematikus tisztításához olyan krémes szerszámokat kell használni, amelyek a porral ellentétben nem képesek a felületet karcsú részecskékkel megkarcolni. Ugyanilyen hatásosak lehetnek a klór tartalmú szerek, amelyek fertőtlenítő hatással bírnak.

Asztali ecet

Annak érdekében, hogy mélyen megtisztítsa a felületet a csempe és a csempe ízületek, akkor fordulhat népi jogorvoslatok, amelyek tárolják konyha fiókok. A legegyszerűbb lehetőség az, hogy 6% -os asztali ecetet használjunk. Öntse az ecetet egy spray palackba, majd szórja rá a csempézett falra, és ecsetelje felette. Várjon néhány percet, amíg a sav a betétekre hat, alaposan öblítse le a felületet tiszta vízzel és törölje szárazra mikroszálas ruhával.

Ha nincs az ecetet a háztartásban, és csak az ecetsav lényegében (80% koncentrációnál) van hozzá, győződjön meg róla, hogy vízzel hígítja, mielőtt a csempere helyezi. A lényeg egy részéhez 12 rész vízre van szükség.

Kerámia vízvezeték tisztítására, amelynek felszínén a mészhalmozódás gyakran felhalmozódik, ugyanazt az asztali ecetet vagy almaecetet használják.

Vegyünk egy pohár ecetet, öntsük egy edénybe és melegítsük 40 fokig. Ezután öntsük a mosdóba, és hagyjuk éjszakán át anélkül, hogy öblítenénk (add hozzá szódát). Reggelre a szennyeződés eltűnik, csak mossa le a megoldást.

A vécé tisztítása a víz helyéről, először le kell venni, majd öntsön valamilyen kémiai mosószert az ilyen egészségügyi létesítmények tisztításához. Egy-két órára indulunk, szükségtelen fa- vagy műanyag spatulát veszünk, tisztítjuk a plakkot a felszínen lévő közeggel, majd alaposan öblítsük le.

Citromsav

A kalkulált és fehérítő felületek eltávolítására kiváló eszköz a közönséges citromsav. Finom kristályos porot adunk vízzel előmelegített szivacsra, a felületet megtisztítjuk és vízzel öblítjük.

Az oldószerek, a sűrített savak és az alkáli anyagok nem használhatók a kőzetekből származó mészlerakódások eltávolítására. Ez valószínűleg károsítja a felületet, és tönkreteheti a megjelenést.

Akril felületek

Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a mészhéjaidat akrillal vagy káddal tisztítsa. Nem tisztítható porokkal és egyéb csiszolóanyagokkal.

De a citromsav egy ilyen probléma, hogy megbirkózni tökéletesen jól, az algoritmus a következőképpen működik:

 1. Vegyünk egy nagy szivacsot és egy pár savas zacskót;
 2. Öntsük a tartályt egy tartályba, adjunk hozzá vizet (fél zsák savat egy cc vízben), keverjük addig, amíg teljesen feloldódik.
 3. Elkezdjük tisztítani a fürdőszobát, és egy szivacsot egy savas víz oldatába merítünk, és gondosan dörzsöljük az összes üregeket és duzzanatokat. Hagyja 15 percig.
 4. Ezután ismét nedvesítsük a szivacsot az oldatban, és járjunk tovább a felületen, a sárgaságot és a virágzást. Az eljárás végén alaposan öblítse le a tiszta vizet, és csodálkozzon azon, hogy megváltozott az akrilfürdője.

Öntöttvas felületek

Ha az öntöttvas fürdőben lévő mész betonok nem nagyon öregek, egyszerűen eltávolíthatók egy hagyományos edény mosogatószerrel. Kis mennyiséget kell felhordani a felületre, különös figyelmet fordítva a lefolyó és a fal alján lévő területre, dörzsölje szivaccsal, öblítse le.

Az öntöttvas zománcfürdő, valamint a fém csapok és tömlők súlyosabb szennyeződése súlyos "tüzérséggel" távolítható el krémes termékek formájában (Comet, Cilit, Pemolux, stb.). De a termék kiválasztásánál figyeljen arra a kompozícióra, amelyben csak a plakkra kell hatással lenni a korróziógátló gátlókra, a termékek felületének károsítása nélkül.

Üveg és műanyag

A fürdő üvegfelületén lévő vízkőképződéshez való könnyű kezelés megkönnyíti a fenti eszközök egy részét. Tehát egy szappanoldat könnyen eltávolíthatja a frivolos lerakódásokat, és súlyosabb esetekben citromsavat és ecetet használhat.

Tapasztalat szerint ismeretes, hogy az üvegfelületek (polcok, tükrök, zuhanykabinok) mész-betáplái sokkal könnyebben tisztíthatók, mint a többi anyag plakkjai, és a szisztematikus tisztítás legalább egy nap alatt megóvja ezt a problémát.

Ma a szupermarketek polcán és a hagyományos raktárépületeken megtalálja a fürdőszobákhoz és a felületekhez szükséges összes tisztítószert. De emlékeztetni kell arra, hogy a preferenciát pépesnek és krémesnek kell adni, mivel ezek a leginkább jóindulatúak és ugyanolyan hatékonyak a mészhéjú lerakódások elleni küzdelemben.

Még néhány szó a citromsav kiváló tulajdonságairól. Nagyszerű a felületek és a műanyag tisztításához, beleértve. A mész teljesen feloldódik, és a kéz és az anyag sértetlen marad, mivel a sav gyenge és ártalmatlan.

Hogyan lehet megszabadulni a mészkő a fürdőszobában népi jogorvoslat?

A fürdő felületén lévő plakát elkerülhetetlen jelenség, amelyet minden hostessnek szembe kell néznie. Általában nem nehéz megszabadulni tőle, azonban ezt a folyamatot bölcsen kell megközelíteni, különben nem csak a só és ásványi lerakódások, hanem a vízvezeték szerelvények is megszabadulnak. Ezért ebben a cikkben megmondom, hogyan és mire kell mosogatni a fürdőt és más felületeket a rögtönzött raidről rögtönzött eszközökkel, hogy ne rontsák el a vízvezetéket.

A fürdő raidja nem vonzó látvány.

Honnan származik a raid

Közvetlenül tudomásul veszem, hogy a plakett megjelenésének megakadályozása szinte lehetetlen, mivel a megjelenés fő oka a víz elpárolgása, ami kölcsönhatásba kerül a szappannal. Igaz, hogy még önmagában a csapvizet is hagyja patinát, mivel nagy mennyiségű mechanikai részecskéket és sókat tartalmaz.

A víz kiszáradása után mindezek az ásványi anyagok és egyéb elemek szürke virágzás formájában helyezkednek el a felszínen. Ha a víz vasban gazdag, akkor a narancsszínű narancs színét is festheti. Ennek eredményeképpen egy hófehér fürdőszoba nagyon rövid idő alatt egy csúnya "sauromalin" színtartályt válik át.

A keverőben és más felületeken mész betétek jelenhetnek meg.

Természetesen minden használat után törölheti a fürdőt egy száraz ruhával. Ebben az esetben hamarosan nem látja a raidet. Azonban lehetetlen nyomon követni a felszínre eső összes cseppet, ezért előbb vagy utóbb még mindig szembe kell nézni az üledékek eltávolításának szükségességével.

Jelenleg számos háztartási vegyi anyag van, ami hatékonyan tisztítja mindkét típusú plakettet. A legtöbb készítmény savas alapú, ezért nagyon mérgező, és égési sérülést okozhat, ha érintkezésbe kerül a bőrrel. A por termékek környezetbarátabbak, azonban a vízvezeték felületét karcolják meg, aminek következtében fokozatosan elveszíti eredeti vonzó megjelenését.

Ezért mindenféle "népszerű" eszköz nagyon fontos a mi korunkban.

A vízkő eltávolítása

Először is fontolja meg, hogyan kell tisztítani a fürdőt a mészméről. Ehhez használhatja a következő népi jogorvoslatokat:

A vízkő eltávolításának leghatékonyabb népi módszerei

Az alábbiakban elmondom, hogyan lehet megszabadulni a szennyezéstől mindezen módokon.

1. módszer: táblázat ecet

A vízvezeték felületének legegyszerűbb módja a 6% -os asztali ecet használata. Ezt a következőképpen használhatja:

 1. Öntse hígítatlan ecetet egy permetezőpalackba, például néhány tisztítószerből;
 2. majd szórja az ecetet a fürdő szennyezett területére. A nagyobb hatékonyság érdekében ecsettel "táncolhat" a tetején, de nem túl kemény ahhoz, hogy ne karcolja meg a bevonatot;
 3. Ezután a felszínt fél órára vagy akár egy órára kell hagyni. Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a felület nem volt ideje kiszáradni. A kompozíciót rendszerint 15 percenként kell alkalmazni;
 4. a megadott idő elteltével tisztítsa meg a felületet ecsettel;
 5. szükség esetén az eljárást meg kell ismételni;
 6. a befejezése a vízvezeték kell öblíteni vízzel.

Ez a módszer alkalmazható a csempere. Az egyetlen dolog, mielőtt a csempe mosás a fürdőszobában a raid, mossa meg szappanos vízzel nyílt hozzáférés közvetlenül a mész.

Ha nagy mennyiségű plakk gyűlik össze a lefolyónyílás közelében lévő területen, ahogy gyakran van, dugja be a dugót, és öntsön egy pohár ecetet a fürdőbe, amely körülbelül 40 fokos hőmérsékletre melegszik. Az ecetet egyik napról a másikra kell hagyni, majd a szennyezés valószínűleg eltűnik.

2. módszer: Citromsav

A citromsav jó alternatíva az ecethez. Fő előnye a kellemetlen szag hiánya. A felület tisztítását citromsavval végezzük a következők szerint:

 1. oldjon fel egy evőkanál citromsavat egy pohár vízben. A szemcséknek teljesen feloldódniuk kell, különben megkarcolhatják a fürdő felületét;
 2. permetezővel vagy szivaccsal, az oldatot a szennyezett területekre, és várjon 10-15 percet;
 3. Ezután mossa be a szivacsot a megoldásba, és dörzsölje be a saját kezével. Ennek eredményeként a felületet a szeme előtt megtisztítják;
 4. Végül öblítse le a fürdőt vízzel.

Meg kell mondanom, hogy a citromsav tökéletesen eltávolítja a szappanos lerakódásokat. Ezért egy oldatban nedvesített szivaccsal "sétálhat" az egész fürdőben.

A fotósütő szódában

3. módszer: szóda és mosópor

Egy másik hatékony detergens a következő összetevőkből állhat:

Ezt az eszközt a következőképpen használják:

 1. a szódát és a port fokozatosan öntsük a forró vízbe;
 2. Most a szivacsot az oldatba mártsa és kezelje a szennyezett területre. A készítményt a felületen 10-15 percig kell hagyni;
 3. Most a szennyezést ugyanazzal a szivaccsal kell törölni.

Ha kiválasztja, hogyan kell lemosni a csempéket a fürdőszobában a raidből, akkor is maradhat ezen a kompozíción. Hatékonyan kezeli a különféle szennyeződéseket különböző felületeken, és még a penész is.

Szóda ecettel - hatékony eszköz a vízkő elleni küzdelemhez

4. módszer: Szóda ecet

Ha a fürdőkád felületét gyorsan, hatékonyan és minimális erőfeszítéssel tisztítja, akkor használjon ecetsavas ecetet. Ezen eszközök használatára vonatkozó utasítások a következők:

 1. először dörzsölje meg a felületet szóda oldattal. Ehhez három evőkanálnyi szódát kell hígítani egy pohár vízbe;
 2. Ezután ne alkalmazza a felszíni ecetet. A plakk eltávolításának folyamata egy kémiai reakció mellett kezdődik, amelyhez hab és sziszegés keletkezik;
 3. fél óra elteltével a kezelt felületet vízzel mossuk;
 4. Szükség esetén ismételje meg az eljárást.

Általánosságban az első és második alkalommal a vízvezeték felület teljesen fehér lesz.

5. módszer: ammónia

Az ammónia jól tisztítja a különböző szennyeződések felületét, hogy "ragyogjon". Ezért ez a kedvenc "nagymama" eszköze.

Nagyon egyszerű dolgozni vele - egy rongyot ammóniában áztatva és a szennyezett területre rakja. Egy óra múlva öblítse le a felületet hideg vízzel.

Amikor ammóniával dolgozik, biztosítsa a helyiség jó minőségű szellőzését, mivel éles kellemetlen szagú.

Az ammónia alternatívájaként hidrogén-peroxidot használhat. Ez a vegyület tönkreteszi a plakkot az aktív oxigén felszabadulása következtében kémiai reakció során.

Sárga bevonat a fürdő felületén

Sárga virágzás eltávolítása

Tehát, a mészkamrás lerakódások tisztításával kitaláltuk. Végül elmondom, hogyan és mire kell mosni a sárga virágot. Ehhez az alábbi eszközöket kell használni:

A leghatékonyabb népi jogorvoslat a sárga virágzás ellen

1. módszer: Borax és citromlé

Először is megvizsgáljuk, hogyan lehet eltávolítani a sárga virágot a borax citromlével, mivel ezt az eszközt évtizedek óta tesztelték. Ezt a következőképpen kell alkalmazni:

 1. készítsen egy paszta citromlevet és bóraxot;
 2. a sárga felületen a kefét ecsettel kell felhordani;
 3. hagyja megszáradni a pasztát;
 4. Most mossa le a pasztát a rozsdás vízzel együtt.

Rendszerint a rozsda elhagyja a kompozíció első alkalmazását. Szükség esetén azonban az eljárás megismételhető.

2. módszer: házi paszta

A paszta elkészítéséhez a következő összetevőkre van szüksége:

Az összetevők összekeverése után a rozsdafoltra legfeljebb 30 percig kell őket felhordani. Ezután a pasztát folyó vízzel le kell öblíteni.

Trinátrium-foszfát vízvezeték és más felületek tisztítására

3. módszer: Trinátrium-foszfát és hidrogén-peroxid

A trinátrium-foszfát kiváló zsírtalanító szer. Bármely hardverraktárban vásárolható meg. És ha hozzáadsz hozzá egy kis hidrogén-peroxidot, rozsdásodik.

Ezt a készítményt a következőképpen alkalmazzuk:

 1. négy evőkanál trinátrium-foszfát feloldódik három líra vízben;
 2. majd kis részletekben 50 g hidrogén-peroxidot adunk az oldatba;
 3. Továbbá nedvesítse a szivacsot a kapott készítményben és dörzsölje azt rozsdás foltokkal;
 4. ha a folt éppen észrevehetővé válik, alkalmazza a terméket, és hagyja 10 percig;
 5. a meghatározott idő elteltével öblítse le a kezelt területet bőséges vízzel;
 6. szükség esetén ismételje meg az eljárást.

4. módszer: oxálsav

Egyszerű és egyben hatékony eszköz az oxálsav. Vízzel hígítani 1:10 arányban és a szennyezett területre kell felhordani.

Ezt az eszközt az alábbiak szerint kell alkalmazni:

 1. oxálsavat alkalmazzon a szennyezett területre ecsettel;
 2. majd hagyja el a kompozíciót három órán át;
 3. Ezután törölje le a kezelt területet meleg vízben mártott szivaccsal.

5. módszer: hidrogén-peroxid és ammónia

Végezetül, fontolja meg, hogyan kell tisztítani a fürdőt hidrogén-peroxiddal és ammóniával. Ez a következőképpen történik:

 1. tiszta tartályban 150 mg ammóniát és 50 mg hidrogén-peroxidot elegyítünk;
 2. az oldatot hagyjuk 10 percen át, amíg a reakció befejeződik;
 3. most meg kell nedvesíteni a szivacsot az oldatban és alkalmazni kell a sárga területen;
 4. 20 perc múlva a terméket folyó vízzel mossuk.

Meg kell mondanom, hogy ez a módszer nagyon univerzális, ezért felhasználható a vízkő eltávolítására is.

Az embereket gyakran érdekli a tükör tisztítása a plakkból. Ezeket a célokat tökéletes fogpor, amelyet rongyok segítségével őröltek. Ugyanígy tisztíthatja az üvegpolcokat.

Itt valójában a plakk fürdő tisztításának minden módja, amit el akartam mondani.

következtetés

A fent leírt tisztítási módszerek segítségével eltávolíthatja az esetleges támadást, ugyanakkor nem károsíthatja a felületet. Ezenkívül némi megtakarítást eredményeznek, mivel az összes kompozíció ára sokkal alacsonyabb, mint a speciális alapok költsége.

További információért lásd a videót ebben a cikkben. Ha a cikk bármely pillanata megkérdőjelezte volna Önt, kérdezze meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

2016. augusztus 14

Ha kifejezni szeretné a hálát, hozzá pontosítást vagy kifogást, kérje meg a szerzőt valamit - adj hozzá egy megjegyzést vagy köszönetet mondjon!

A falak falvastagságai különböző készítmények alkalmazásával eltávolíthatók. A legfontosabb dolog - ne károsítsa a fürdőt!

Valószínűleg minden háziasszony tudja, hogyan távolíthatja el a fürdőszobában a vízkőzetet - de az üzleti életben kiderül, hogy nem minden népi módszer hatékony. Ugyanúgy lehetetlen garantálni, hogy egy gyári eszköz fog működni. Ezért, mielőtt elkezdené tisztítani, meg kell ismernünk azokat a recepteket, amelyek valóban tisztességes eredményt adnak.

A vízkőképződés a fürdőszobában

A fürdőszoba és a fürdő maga definíció szerint tökéletesen tiszta. Idővel azonban mind a csempe, mind a vízvezeték fokozatosan elveszti csillogását, először sárgássá válik, majd szürke árnyalattal. Mészkőre hibáztatják:

A kalcium- és magnéziumsók lerakódása hasonlít a fotóra.

 1. A fürdő használatakor folyamatosan érintkezik csapvízzel. Ugyanez vonatkozik a cserépre - itt a kapcsolat nem olyan hosszú, de még mindig teljesen elkerülni, hogy a cseppek leesnek a lapra.
 2. A különböző településeken lévő csapvíz eltérő összetételű, de szinte mindenütt több (viszonylag) mennyiségű kalcium- és magnéziumsót tartalmaz.
 3. A fürdő falai mentén ezek a sók oldhatatlanok, bevonatot képeznek - először egy vékony filmet, majd vastagabb, majdnem áthatolhatatlan durva bevonatot.
 4. Ha hagyod a helyzetet, akkor a raid elég gyorsan - hónapok alatt - az ún. "Vízkő" lesz. A sók lerakódása nagy sűrűséggel és jó tapadással jellemezhető. Ezért elég nehéz tisztítani ezt a kőzetet anélkül, hogy károsítaná a zománcot vagy az akril réteget.
 5. A bõrünkön lemosó zsíros részecskék hozzájárulnak a polírozott felületek filmjének kialakulásához is. A zsír, mint tudjuk, nem oldódik fel vízzel, mert ez az anyag kitűnő a plakkhoz kötőanyagként.

Ez történik, ha figyelmen kívül hagyja a rossz vízminőséget

Amint láthatjuk, a betétek képződésének mechanizmusa a csempe és a fürdő maga (valamint a mosdó vagy zuhanytálca) meglehetősen egyszerű. Most rájövünk, hogyan lehet megszabadulni a raidtől.

Tisztítási eljárások

Öntöttvas és zománcfürdők

A zománcozással ellátott sárgaréz és acél fürdőket a legmagasabb külső hatásokkal szembeni ellenállás jellemzi. Ha a fürdőszobát olyan időben készítették el, amikor nem volt unalmas "tervet vezetni", és az OTC nem hagyta ki a teljes házasságot, akkor több mint egy tucat évig szolgálhat családja számára - míg nem rosszabb, mint az új.

A zománc jelentős erőssége jelentősen leegyszerűsíti a szennyeződések eltávolítását, így a termék mosásának problémái nem lesznek:

A terméket permetezzük és egy szalvéta nélkül adjuk.

 1. Alkalmas alkáli- vagy szerves oldószereket tartalmazó készítmények esetében. Fontos, hogy alaposan olvassa el az utasításokat: ha a készítményben salétromsavat vagy kénsavat észlel, akkor jobb, ha nem használ ilyen szerszámot. A savas tisztítószereket a nehéz szennyeződések eltávolítására használják, és csak kis területeken.
 2. A fürdő mosására szolgáló eszközök a felületre kerülnek, egyenletesen permetezik vagy szétterítik egy szöszmentes ruhával.

Csak kesztyűvel dolgozunk, mert a gyenge lúgok és a szerves savak is "égetnek" a bőrön. Lehet, hogy nincs kémiai égés - de szárazság és repedés szinte garantált!

 1. Várunk egy kis időt arra, hogy a tisztítószer komponensei reagáljanak a mészlerakódásokkal. A reakció során meglehetősen mérgező füstök keletkezhetnek, ezért a fürdőszobában jól szellőzik, és nem próbáljuk meg mélyen lélegezni.

A szennyeződés eltávolítása után mossa le a fürdőt

 1. A fürdő tisztítását feltétlenül ki kell tölteni az öblítéssel: először, nyomás alatt egy zuhanyfúvóka használatával feldolgozzuk az összes falat, majd hideg vízzel töltsük meg a fürdőt, és mossuk le, hogy teljesen eltávolítsuk a vegyi anyagokat és a plakk maradékokat.

Akril fürdők

Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt, akkor azt a vízvezeték üzembe kellett volna adni, amikor eladta. De csak abban az esetben, ha megismétlem: az akril olyan anyag, amelynek nagy érzékenysége van a vegyi anyagokra, ezért a tisztító porok csiszolóanyagokkal, valamint erős savakkal, acetonnal, ammóniaval vagy fehérítővel kapcsolatos folyékony termékek használata szinte garantálja, hogy kárt okoz.

Ezen szempontok alapján, az akrilfürdő tisztításának módját választva kedvelem a speciális krémes termékeket (Sanfor, Gel WC 5+, Acrilan, Cif krém, RAVAK Turbocleaner stb.). Természetesen az ár valamivel magasabb, de ez a különbség nem olyan jelentős. De rendkívül halkan működnek, védi az akril falakat a károsodástól, ugyanakkor hatékonyan eltávolítja a plakettet.

Akril tisztítószerek

Azonban ezeknek a vegyületeknek a kényes hatása hátrányos: csak viszonylag friss patinával viselkedik. Ezért szeretnék legalább két-három héten keresztül tisztítani az akril fürdőm.

Ha egy hónap és fél-két hónap "séta" a tisztítást, és felveszi a raidet, akkor egy egész palack mészet kell készítenie, és ez nem tény, hogy karcolások nélkül is megteheti.

Az akrilokat lehetőleg finoman tisztítsák anélkül, hogy merev szivacsokat használnának.

Van egy népi remedy, amely lehetővé teszi, hogy még egy régi akril bevonattal is megbirkózzon, minimális erőfeszítéssel és pénzzel. Az utasítás:

 1. A fürdőt a hideg vízzel (20 - 250 ° C) töltse. Nagyon fontos, hogy a víz lefedi a vízkőzetek minden területét.
 2. 0,5 liter ecetet (7-9%) öntek a vízbe, vagy elaludok egy csomó citromsavat (100 g).

Ha nincs ecet, de van ecet lényege, akkor meg kell hígítani a szükséges koncentrációhoz. Ha ez nem történik meg, akkor az akril valószínűleg 99% -os valószínűséggel károsodik.

 1. Legalább 12 óráig hagyom a fürdőt, legfeljebb egy napig.
 2. Cserélem a vizet, öblítem a falakat egy zuhanyfejjel, majd törölje száraz, kemény ruhával (nem szivacs!).

Ezek az eszközök segítenek eltávolítani a súrlódást.

Általában ilyen egyszerű műveletek lehetővé teszik, hogy egy havi raidet távolítsanak el a saját kezével, anélkül, hogy a háztartási vegyi anyagok legkisebb karcolódását vagy apró darabját elhagynák az akril felületén.

Törölünk egy erős raidot és egy "vízkőből"

Ha a fürdők falán nagy lerakódások keletkeznek, amelyek nemcsak nem kedvelik a szemet, hanem nem is engedik meg, hogy nyugodtan fürödjenek és párologtassanak a bőrön, drasztikus intézkedéseket kell tennie. Természetesen ez az algoritmus elsősorban öntöttvas és zománcozott termékekhez alkalmazható, de akril fürdő is - ha gondosan jár el - tisztítható.

A fehérség eléggé agresszív, mert egy kicsit hozzáadjuk

A hatékony só eltávolító az alábbiak szerint készül:

 1. Tisztító por vízzel kevert egy vastag zagyhoz. A kapott tömegben adjunk hozzá egy evőkanálnyi "fehér" és 2 evőkanál ecetet.
 2. Gumi vagy műanyag spatula a keletkező masszát a vízkőképes területekre helyezi.
 3. 15 - 20 percen belül fenntartjuk az eszközöket.
 4. Használjon közepes keménységű szivacsot a problémás területek törléséhez, a granulátum és más sók eltávolításához a tisztító por maradékával együtt.

A mész szivaccsal eltávolítható.

Mielőtt az akrilfürdőt ily módon megtisztítjuk, győződjünk meg arról, hogy a por nem tartalmaz klorinolt és csiszolószemcséket.

 1. A fürdőt öblítjük és szárazra töröljük, az újonnan tisztított területeket polírozva.

Az ammónia is jól reagál erre a feladatra

A por fehér színű por helyett használhatja:

 • ammóniát, vízzel hígítva 1: 1 arányban;
 • citromlé (természetes) vagy citromsavoldat (evőkanál 100 ml vízben);
 • só és ecet keveréke (jól működik, de nem alkalmas akrilra).

Azonban, ahogy fentebb említettem, jobb, ha nem alkalmazzuk a rendkívül hatékony tisztítószereket. Sokkal könnyebb eltávolítani a friss virágozást, mivel rendszeres takarítással töltött időt szinte garantálva menteni magad a jövőbeli problémáktól.

Hasznos tippek

Trükkök a hatékonyabb tisztításhoz

Mielőtt eltávolítaná a vízkőzetet különböző vegyszerekkel, érdemes elolvasni és figyelembe venni azokat a tippeket, amelyeket ebben a részben adok meg. Mindegyik az én személyes tapasztalataimon alapul, ezért hasznos lesz nemcsak a kezdő, hanem a tapasztalt hostess számára is.

 1. Amikor por alakú készítményeket használnak, a porszuszpenzió szinte mindig kialakul: a pénz egy része elpazarolódik, és egy rész általában bejut a légutakba, ami nem jó az egészségre. Annak érdekében, hogy elkerüljék az események ilyen fejlődését, kb. 1 cm vizet veszek a kádban, kiöntem a port, és azután a felhalmozódott kávét a falra terítem.

Az anyagot azonnal porítsuk vízben, hogy elkerüljük a port.

 1. Amikor egy bevonattal ellátott felületre pasztaszerű tisztítószert alkalmazunk, fontos, hogy a termék ne szárítsa ki. Ha több mint fél óráig kell ellenállnia, akkor a polietilénnel fedjük le a területet, megakadályozva a folyadék korai elpárolgását.
 2. Ha citromsavat használnak a tisztításhoz, jobb, ha nem öntünk száraz port a vízbe, hanem öntsük a kész oldatot. Kényelmes egy 1,5 literes műanyag palackban, 50 g anyagtartályba öntjük és víz hozzáadásával optimális koncentrációjú oldatot kapunk.

A citromlé is segít, de a citromsav feltétlenül olcsóbb!

 1. Citromsav és ecet hozzáadható a vízhez úszás közben. Két vagy három teáskanál ecet vagy fél teáskanál citromsav nem befolyásolja érzéseinket semmilyen módon (a koncentráció nem ugyanaz!), De a víz savasságának növekedése miatt a plakk sokkal lassabban alakul ki. És azok a betétek, amelyek megjelennek, több zsírt tartalmaznak, ezért erőfeszítés nélkül eltávolíthatók.
 2. A klorinollal és más hatóanyagokkal képzett porok csak gyárilag zománcozott tisztítással tisztíthatók. Ha a zománc bevonat helyreállt, akkor óvatosan kell kezelni - ugyanúgy, mint egy akrilfürdő.

Mint nem tudod tisztítani a fürdőt

A reklámnak köszönhetően nagyon jól tudjuk, hogy "nem minden yoghurt egyformán hasznos." Ez az állítás egy ilyen összetételre igaz, mint plakk eltávolítására szolgáló eszköz: nem minden oldat vagy por használható a fürdő gondozása során.

 1. Az első tétel, amelyet már említettünk, agresszív savak (kénsav, salétrom) alapú kompozíció. Csak a vécék köldök eltávolítására, a fajansztermékek tisztítására és a nagyon erős szennyeződések leküzdésére használhatók. A zománc hosszas érintkezésével szinte garantálják, hogy elszínezik, és az akril nem fog ellenállni egy ilyen "vegyi támadásnak".

Az savas termékek porcelánra vagy cserépre alkalmasak, de nem akril vagy zománcozott fémek esetében.

 1. Ne használjon magas csiszolóanyag-tartalmú porokat is. A csiszolószemcsékkel érintkezésbe kerülő akril felületek azonnal elveszítik vonzerejüket, és a zománc szenvedhet - különösen akkor, ha túlzottan súrlódásnak tesz szert.
 2. Egy másik fontos pont - a készítmények koncentrációja. Itt segíteni fogunk az utasítások átgondolt tanulmányozásával: ha meg van írva, hogy a terméket hígítani kell, meg kell hígítanunk, anélkül, hogy reménykednénk abban, hogy a koncentrált kompozíció gyorsabban tisztítja a falakat. Meg tudja tisztítani, de fennáll annak a lehetősége, hogy ezzel párhuzamosan az aktív komponensek károsítják a zománcot vagy az akrilát.
 3. Végül figyeljen a szerszámokra. Néha egy sűrű bevonatot szinte lehetetlen súrlódás nélkül eltávolítani, de ez nem jelenti azt, hogy fémkötözőt használhat. A fém karcolás minden, még a legerősebb zománc, ezért csak szintetikus szivacsot használunk a vízvezeték szerelvények gondozásához.

Csak puha szivacsot használunk: a fémvágó garantálja, hogy hagyja a karcolásokat

következtetés

Természetesen minden háztartásnak saját válasza van a kérdésre, hogyan kell tisztítani egy akril fürdőt, vagy hogyan lehet eltávolítani a plakkot egy zománcozott termékből. De számomra úgy tűnik számomra, hogy az összegyűjtött információk, valamint a videó ebben a cikkben sokak számára hasznosak lesznek. Nos, és ha valami nem működik (soha nem tudhatod - raid, ez más!) - kérdéseket tegyél fel a megjegyzésekben.

2016. augusztus 13

Ha kifejezni szeretné a hálát, hozzá pontosítást vagy kifogást, kérje meg a szerzőt valamit - adj hozzá egy megjegyzést vagy köszönetet mondjon!

Mielőtt eltávolítaná a vízkőzetet a fürdőszobában, fontos, hogy ne hibázzon a háztartási vegyi anyagok kiválasztásával. Nemcsak hatékonynak, hanem ártalmatlannak kell lennie, mind a vízvezetékhez, mind az ember számára.

A mészkőképződés okai és jellemzői

A mészlerakók bűnösét csapvíznek, vagy inkább kémiai összetételének tekintik. A magnézium és a kalcium sók nagy mennyisége, amikor a víz érintkezik a felszínnel, a szennyezés megjelenéséhez vezet, ami végül kalcinálódik és vízkővé válik. Ez az oktatás

 • piszkos fehér árnyalatú, amelyhez a sárgaság hozzáadódik;
 • nem oldódik fel vízben;
 • szinte lehetetlen eltávolítani speciális eszközök nélkül;
 • károsíthatja a bevonatot.

A meszesedéshez hozzájáruló tényező a zsíros lerakódások, amelyek a bőrfelületről lemosódnak, és kötőanyagként szerepet játszanak a só részecskéknek.

Csökkentő anyagok

A tapasztalt háziasszonyok arzenáljában számos anyag van a mészlerakódások leküzdésére. Hagyományosan különleges és népi jogorvoslatokra oszthatók.

Speciális termékek

A háztartási vegyi anyagok közé tartozik a nagyszámú tisztítószer, amely lehetővé teszi a különböző típusú felületek tisztítását. Ezek lehetnek különféle hatékonyságú krémek és gélek, oldatok és porok.

 1. Mr. Muskul, hatékony eszköz a kő és a rozsda elleni küzdelemre a különféle bevonatok, beleértve az akril, öntöttvas, zománc és kerámia. Gél vagy permet formájában kapható. Az első szivacsot használják, a másikat az érintett felületre permetezik. Néhány perc múlva vízzel lemossuk.
 2. Silit, még egy univerzális készítmény kis mennyiségű oxálsavval. Ez az elem növeli a hatékonyságot, de óvatosságra van szüksége, ha akril felületeken használják. A készítmény jellemzői nemcsak a kalcinálás eltávolítását teszik lehetővé, hanem védőfóliát is hoznak létre, amely megakadályozza annak újrakeverését.
 3. A Domestos, a háztartási vegyi anyagok egyik leghatékonyabb megoldása jól illeszkedik a meszesedés és rozsdafoltok hatásaihoz. Vastag konzisztenciája miatt a függőleges falakon jól megtartja. Antibakteriális hatása van. Nem ajánlott akril.
 4. A tisztító lágy verziója a SanClin, miközben könnyedén megküzd a kővel, lehetővé teszi a zsírok, rozsda rétegeinek eltávolítását, védőfóliát hoz létre a kezelt területeken. Két formája van: gél és oldat egy tartályban spray-vel. A készítmény kézzelfogható előnye kellemes illat és észrevehető frissítő hatás az alkalmazás után.

Az összes lehetőség alkalmazási módja közel azonos. A kiválasztott terméket szivaccsal vagy a bevonat felett permetezzük. Egy bizonyos idő elteltével, néhány percről néhány órára vízzel mossuk. A használatra vonatkozó részletesebb utasításokat általában a tartályok címkéin találják.

Népi jogorvoslatok

Azok számára, akik inkább menteni a mosás, otthoni felkészült tisztítószerek lesznek a legkedvezőbb választás. Kedvezőbbek és gyakran kevésbé hatékonyak, mint a gyári versenyzők.

 1. Citromsav, az egyik legnépszerűbb anyag, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a plakettjétől a kialakulásának kezdeti szakaszában. A pályázati eljárás egyszerű, és nem igényel különleges előkészítést. Alternatív módon bizonyos mennyiségű kristályszerű anyagot öntünk a szivacsra, a kalcinálási helyeket feldolgozzuk és vízzel mossuk.
 2. Ecet, egy másik terméket, amelyet gyakran hatékony választásként használnak. A megnövekedett savasság káros hatással van a mészre, lehetővé teszi a kő eltávolítását gyorsan, hatékonyan és negatív következmények nélkül a fényes felületre. A megoldás legegyszerűbb módja egy folyadéknak egy tartályba öntése spray-palackgal, szennyeződéssel, ecsettel történő tisztításával, 10 percig tartó várakozással, és alaposan tisztítva folyó vízzel.
 3. A szóda továbbra is népszerű választás a tisztábbak között. Ebből elkészítheti egy evőkanálnyi oldatot egy liter vízben, vagy alkalmazhatja a port szivacsra. Az eljárás többi része nem tér el a fent leírtaktól.

Ezek az anyagok egymástól függetlenül, vagy különböző módon és arányban kombinálhatók, figyelembe véve a bevonat jellemzőit.

Vas- és zománcfürdők tisztítása

Az öntöttvas fürdőhöz vagy emulált bevonattal ellátott tisztítószer kiválasztásához az anyag csiszoló tulajdonságait figyelembe kell venni:

 • az olcsó háztartási vegyszerek hatékonyan kiküszöbölik a mészlerakódásokat, de összetételében általában sok csiszolóanyag van, amelyek a karcolások észrevehetetlenek a szemmel, felgyorsítják a kőzetképződést;
 • az ilyen bevonatokhoz előnyben részesített megoldás az inhibitorokat tartalmazó szerek, a kőzet elpusztítása a zománc károsítása nélkül;
 • A nitrogén vagy kénsavas vegyületek nem ajánlottak mindennapi használatra, egyszer használhatók egy régi kő ellen;

A legjobb választás a tisztításhoz felületaktív anyagokon alapuló tisztítószerek, viszonylag könnyű eltávolítani a plakkot, anélkül, hogy károsíthatja az alapot.

Akrilfürdő tisztítása

Az akrilkamra mészkamrából való megóvása korai szakaszában nem nehéz. Az ilyen típusú bevonatokat jól tisztítják a legtöbb folyékony készítmény. De vannak bizonyos árnyalatok:

 • az agresszív anyagok, például az ammónia, az aceton vagy a fehérítő természetesen megtisztítja a felületet, de az érzékeny bevonathoz visszafordíthatatlan károsodást okoznak;
 • A tisztítószerek teljes listájáról tanácsos kivá- lasztani az akril fürdők számára tervezett választékot, a megfelelő jelöléssel a címkén;
 • Az erőteljes betétek elkerülése érdekében rendszeres tisztítás ajánlott, hetente egyszer elég lesz ahhoz, hogy tiszta és vonzó vízvezetéket tartson.

Ha valamilyen okból kifolyólag a speciális kémia nem áll rendelkezésre, használhat házi készítésű receptet finom hatással. Töltsük fel vízzel 25 ° C-os hőmérsékleten, adjunk hozzá 6% -os ecetet (0,5 liter) vagy citromsavat (zacskóba), és hagyjuk egy éjszakán át. Reggel az oldatot leöblítik, alaposan lemossák és száraz, puha ruhával szárítják.

A régi plakk és a "vízkő eltávolítása"

Elengedhetetlen az erős, régi szennyeződések leválasztása óvó intézkedésekkel. Ebben az esetben meg kell venned a lehetőséget és kihasználnod a hatalmas kompozíciókat. Egy ilyen tisztítószer változata lehet fehérségen alapuló készítmény:

 • a súrolóporot kis mennyiségű vízzel keverje össze;
 • adjunk hozzá egy evőkanál fehér és két ilyen kanál ecetet;
 • spatula segítségével gondosan kezelje a kőzet által érintett területeket és várjon 20 percet;
 • lágy szivacs puha ütéssel, levágja és teljesen mossa le az anyag maradványait a mész mellett;
 • Az utolsó lépés a felület puha, száraz ruhával való szárítása.

Hasonló tisztítási tulajdonságokkal rendelkező, alternatív receptúra ​​egyenlő arányban vízzel hígított salamonikát alkalmaz. A kapott oldatnak hozzá kell adnia a művészetet. kanál citromsavat.

Hasznos tippek és ajánlások

Jobb, ha nem tisztítok

A tisztább mosogató kiválasztásának megkülönböztetése a legtartósabb bevonat károsodásához vezethet. Ezért mindig fel kell jegyeznie a nem ajánlott anyagok listáját:

 • agresszív savakat tartalmazó gyógyszerek;
 • erős kopásálló tulajdonságokkal rendelkező porok;
 • nagy koncentrációjú szerek.

Ez utóbbit a gyártó által ajánlott arányokban kell előhígítani. A tisztítószer gondos kiválasztásán túl komolyan meg kell keresni a keféket és a kaparókat. Nem lehet durva anyagból készülni, például a fémtermékeket teljesen ki kell zárni. A legjobb választás a szivacsok, kefék, kaparók elasztikus szintetikus anyagokból.

Hogyan kell ellenőrizni a fürdőszobát és megakadályozni a vízkőzetet?

Soha ne felejtsük el, hogy a szennyezés elleni küzdelem legjobb módja, beleértve a mészlerakódást is, megelőzésük. Vannak egyszerű módszerek a kalcinálás megelőzésére:

 • kötelező mosogatás minden használat után;
 • rendszeres takarítás legalább hetente egyszer;
 • Áztassa a ruhákat és a dolgokat, hogy csak külön tartályokban végezzen.

Szűrők hozzáadása a megelőző intézkedések listájához. Drágább, de a költségeket a vízvezeték tisztasága és biztonsága indokolja. A jövőben nem kell sok pénzt költenie a helyreállítására.

Tisztítsa meg a fürdőt a sárga virágzásból (videó):

A tiszta, csillogó fürdő a kényelem a házban, a házigazda büszkesége és fontos higiéniai viszonyai. Azonban a kád tiszta tisztítása nem könnyű. Végtére is, a fürdőszoba a legnépszerűbb hely a házban. Minden családtag naponta többször használják. És a vízfoltok, a szappanfoltok, a fogkrémek részecskéi folyamatosan a felületen vannak. Idővel ez a réteg vízkővé alakul, ahonnan megszabadulni.

Mi az a vízkő?

A kád felszínére eső víz, csempe, üvegpolcok és a WC-tál pereme kiszárad, és sáros patinát hagy maga után. Ez azért van, mert a víz meglehetősen kemény, magában foglalja a magnézium és kalcium sókat. Megszabadulni egy ilyen raid csak olyan anyagok, amelyek savas összetételében. Napjainkban számos alkáli és szerves tisztítószert kínálunk, amelyek azonnal eltávolítják a mészkőzetet. Mindezek az eszközök különböző formában állnak rendelkezésre - por, spray, gél.

hogyan kell tisztítani a WC-t a mész méretaránytól

Speciális tisztítószerek használata

Ahhoz, hogy hatékony eredményt érhessen el, kövesse a helyes algoritmust a mosószer alkalmazása során.

 1. A tisztítás előtt mindig viseljen kesztyűt. A legtöbb mosószer a bõrt roncsolja. Ha allergiásak a mosószerek, akkor viselhet maszkot is. Így a mérgező füstök nem lépnek be a szervezetbe.
 2. A teljes felszerelés után meg kell nedvesíteni a felületet és a szivacsot.
 3. Mosószert kell felhordani. Spray közvetlenül alkalmazható a felületre, ahonnan a vízkő eltávolítását tervezi. A gélt és a por közvetlenül a szivacsra kell felhordani, majd törölje le a tisztított felületet.
 4. Óvatosan dörzsölje le a mész által érintett területeket. Hagyja fél órán át a felületet.
 5. Ismét gondosan törölje le az összes szennyezett helyet egy szivaccsal. Minden mossa folyó víz alatt. A kezelt területen nem maradhat mérgező anyag. Nagy szennyeződés esetén ismételje meg a folyamatot.
 6. Törölje le az összes mosott felületet. Ez a legjobb a mikroszálas ruhával. Nem hagy foltot és villit, szárazra törli.

Hogyan lehet eltávolítani a vízkőlapot a csempékből?

Javítás után a csempe tökéletesnek tűnik - csillogó és csillogó. Idővel azonban homályos, sáros és csúnya lesz. Mi a teendő? Nos, ne csináld újra ugyanazt a javítást?

A megfelelően kiválasztott eszköz lecsillapítja a csempeit a piszoktól, a vízkőtől. A csempe ízületekben formában és gomba is kialakulhat. Az állandó nedvességtől és a magas páratartalomtól függ. Ezért a burkolatot antibakteriális szerekkel is meg kell tisztítani. Sokan vannak polcain, de ha mosószerekre allergiásak, háztartási trükköket kell használni.

Tehát gyorsan és hatékonyan tisztítani a csempe a fürdőszobában segít ecetet. Általában gyenge megoldást használ, csak 6%. Ha az otthonodban lévő ecet erősebb, meg kell hígítani először. Az elkészített oldatot egy olyan edénybe öntjük, amely tüzelőanyagot és permetezett ecetet tartalmaz az érintett területeken. Ezután a permetezett felületeket ecsettel vagy szivaccsal törölni kell. Fontos megérteni, hogy az ecsetnek színtelennek kell lennie, mert az ecet erodálja a szerkezetet, és a villi színes foltokat hagyhat a csempe felületén.

A kerámia fürdő és a WC tisztítása

Kerámia - meglehetősen nem szeszélyes anyag. Azonban ahhoz, hogy a fazekasságot eredeti formájukban tartsa, gondosan kell gondoskodnia róluk. Először is ugyanazt az ecetet használhatja. Tökéletesen megőrzi mész és almabor ecetet.

A WC tisztítása során nagyon fontos a higiénia fenntartása, mivel a tiszta WC a család egészségét garantálja. Az antimikrobiális lemezek mellett, amelyeket a WC-tál pereménél szerelnek fel, hetente tisztítani kell ecsettel és antibakteriális szerekkel. És ahhoz, hogy eltávolítsák a régi vízkőzetet a WC-tál felületéről, éjszaka kell tölteni ecettel. Reggel, öblítse ki a vizet a WC-ben, és látni fogod, hogy nincs nyom a plakett. Megjegyzendő, hogy a WC-tálra agresszívabb tisztítószereket terveztek, így nem mindig használhatók fürdők tisztítására.

A citromsav segít tisztázni a vízkőfürdőt. Szétszóródhat a szennyezett felületeken és tisztítható, mint a por. A citromsav is hígítható - egy evőkanál egy pohár tiszta vízben. Az elkészített oldat sokkal gyorsabban működik.

Tisztítsa meg az öntöttvas fürdőt a mészkőből

Az öntöttvas tartós és jó anyag. Ezek a fürdők hosszú ideig tartják a hőt. Ezek azonban hajlamosak a vízkőre. Meg tudsz oldani a szokásos szódával. Egy kis port kell szétszórni a teljes felületen a fürdő és tisztítani, mint általában. A szóda nemcsak tisztítja, hanem károsítja a baktériumokat, és fehéríti a felületet.

Ha a fürdő régi foltokkal rendelkezik, a szódát szappannal és folyékony ammóniával keverhetjük. Az ilyen összetétel kiküszöböli még a leginkább gyökerező szennyezést is.

Hogyan lehet kiküszöbölni a vízkőzetet az akril felületeken?

Az akril fürdők egyre népszerűbbek. Végül is elég könnyűek, tartósak, simaak, és tökéletesen megtartják a hőt. Az ilyen fürdők azonban hajlamosak a karcolásokra. Ezért, amikor egy akrilfürdőre tisztítunk, fontos kiválasztani a legszelídebb példát. Ha akril felületeket használ, akkor fontos megjegyezni, hogy nem lehet túlzottan forró vizet öntenek egy ilyen fürdőbe.

Amikor egy akril fürdőbe tisztít, válasszon előnyben a gélt és a permetet. A por a karcolásokat a felületen hagyhatja. Az ilyen fürdőben nem használható szóda, ammónia, aceton és más korrozív készítmények. A tisztítószer kiválasztásakor a csomagoláson fel kell tüntetni az "akril fürdőkhöz használt" felirat. Csak ez a jelölés biztosítja Önnek a tiszta fürdőt karcolások és "korrodált" helyek nélkül.

Tisztítjuk az üvegpolcokat, a tükröket, a műanyagot a mészméről.

A fenti felületekből álló kis csíkok normál szappanoldattal kiküszöbölhetők. Az üveg és a tükrök minden feltüntetett eszközzel megtisztítják: szóda, ecet, citromsav. A zavarosság és a foltok elkerülése érdekében szemüvegeket és tükröket használjon, rendszeres vagy ammóniát használjon.

A műanyag tisztítása során ne használjon por - csak folyékony, krémes vagy pépes eszközöket - a karcolások elkerülése érdekében.

By the way, a tiszta zuhanyt és a tömlőt a plakk, meg kell tenni a design egy vödörben citromsav hígított ott fél órán keresztül. Az ilyen eszközök minden egyes kanyarban törlődnek, és nem szabad nagy erőfeszítéseket tenni.

Népszerű módja a vízkőmentesítésnek

 1. A szóda, a citromsav, az ecet és az ammónia mellett fehérítőt is használhat. Tisztítja, fertőtleníti, eltávolítja a sárgaságot.
 2. Az ecetsav vagy citromvíz hatásának javítása érdekében az előkészített keveréket előmelegíteni kell.
 3. A vízkő elleni küzdelemhez terpentin vagy festékhígító használható.
 4. Lehetőség van a felületek tisztítására klórral. Teljesen tisztítja és megakadályozza a baktériumok és baktériumok reprodukcióját.
 5. A felületeket gőztisztítóval tisztíthatja. A magas hőmérséklet miatt mélyen behatol a plakkba, és elpusztítja.
 6. Biztonságos a fajansz, fém, műanyag és zománc tisztítása oxálsav alkalmazásával. Ez a sav a legtöbb tisztítószer része, de a gyógyszertárban sokszor olcsóbb. Az oxálsavat vízzel hígítsuk krémes állapotúra, majd az elegyet piszkos felületekre kell felhordani. Hagyja 3 órán át, majd öblítse szivacsot. A foltoktól nem marad nyom.
 7. A felületet hagyományos, citromlével is tisztíthatja, vízzel felfelé hígítva.

A fürdő jó állapotban tartásához rendszeres tisztítást kell végezni, és rendszeresen törölni kell a felületet. És akkor a vízkőnek egyszerűen nincs ideje megjelenni. Hagyja, hogy a tisztítás kellemes és kényelmes legyen, és a fürdõ mindig ragyogni fog, és kérjük a szemet.