Legfontosabb > Fürdő

A falak összehangolása a csempe alatt a fürdőszobában - a felszín előkészítés módszerei

A "nedves" zónákkal szemben a kerámia burkolatokkal a leginkább helytálló, ezért nagyon igényes megoldás a fürdőszoba befejezésére. A piacon sokféle csempézett bélés van, melynek köszönhetően a lakástulajdonos egyedülálló, eredeti belső tér kialakítását teszi lehetővé, amely teljes mértékben megfelel az egyéni igényeinek és képességeinek. De ahhoz, hogy megfelelően elvégezhesse a javításokat, előzetesen fel kell készülnie a helyiségek falaira a végső kikészítéshez, amelyet alább tárgyalunk.

Figyelembe véve a csempe előnyeit, a szakembereknek feltétlenül meg kell felelniük a furnér felületének minimális követelményeinek. A falak falán belüli illesztése csak két esetben szükséges: ha a felületek nagyon egyenetlenek és sok hibát mutatnak, valamint olyan esetekben, amikor mozaiklapokat használnak a szoba díszítésére, ami nagyobb igényeket támaszt a furnérozott alapok egyenletességével szemben.

Annak érdekében, hogy a javítás előtt meg lehessen szintelni a válaszfal alatti részeket, először ellenőrizni kell a falak függőleges helyzetét. A kerámia burkolólapokat kizárólag tökéletesen függőleges felületekre szerelik fel. Ha a felületen jelentős szabálytalanságokkal és egyéb hátrányokkal próbál felszínre kerülni, előfordulhat, hogy előre kell vágni a bélést, ami hátrányosan befolyásolhatja a belső tér vonzerejét.

Ha a fürdőszobai falak nem egyenletesek és sok hibát mutatnak, akkor a csempe alá kell igazítani

A függőleges falhoz egy szabványos lyuk használatával ellenőrizni. Ehhez egy szög a fal tetején van rögzítve, majd a padló melletti szál helyzetét ellenőrizzük. Ha az izzószál-távolság a padlószinthez képest a falhoz pontosan ugyanolyan, mint egy rögzített köröm mellett, akkor a fal sík és függőlegesnek tekinthető. Ha a függőleges meredekség nagyobb, mint 1 cm, akkor a falaknak a csempe alá történő igazítása szükséges.

A függőlegesség ellenőrzése után gondoskodnia kell arról, hogy ne legyenek a fal szabálytalansága. Ez egy hosszú sínre vagy szabályra tehető: a szerszámot fel kell ragasztani a felületre, és meg kell vizsgálni, hogy vannak-e üregek és jelentős nyúlványok. A vizsgálatot többször is végre kell hajtani, a fal különböző részeiben, annál inkább ellenőrizni fogja a felületet, annál pontosabban meghatározhatja annak állapotát. Nagyszámú hiba vezet fel a felület szintjének a gipszkarton lapok általi felszámolásához. A rögzítő gipszkarton típusát a falon lévő vetületek mérete alapján választják ki. Ha 2 cm-nél nagyobbak, akkor a lapokat a dobozhoz kell rögzíteni, hogy kisebb hibákat szüntessenek meg, a felületet gipszkartonhoz lehet igazítani, a lapokat önfúró csavarokkal vagy ragasztóval közvetlenül a falra rögzítheti.

Ha a falon jelentős üregek és lyukak vannak, azokat előzetesen ki kell tölteni. Minden esetben egyedi előkészítő munkára van szükség, mielőtt a végső kivitelezést a cserép használatával végezzük. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan kell szintetizálni a falakat a fürdőszobában, figyelembe kell venni a felszín összes azonosított hibáját. Az igazítás csak nagy kiterjedéseket és völgyeket igényel, valamint függőleges eltéréseket. Ha kisebb hibák és repedések vannak, a fal előzetes felkészítés nélkül bélelhető.

A felületek cementhabarcsokkal történő kiegyenlítésének módja gyakorlatilag bármilyen hibát kiküszöbölhet. A javítás megkezdése előtt meg kell vásárolnia a szükséges mennyiségű cementet és homokot. Nem kell félni, hogy vegyen egy kicsit több keveréket, mint amire szükség van, a jó cement a háztartásban minden bizonnyal hasznosnak tűnik többször, különösen azért, mert hosszú ideig megőrizheti műszaki jellemzőit.

A javításhoz gipszet, kötelet, mérőszalagot, kötélzetet, szintet és léceket is igényelnek. Minden szükséges eszközzel a fal legjelentősebb hiányosságait kezelheti, amelyek függőleges eltéréseknek tekinthetők. Ha a fal nemcsak ferde, hanem jelentős lyukakkal és üregekkel is rendelkezik, a javítási eljárás még bonyolultabb lesz.

Tehát a falak falához igazítása érdekében először értékelni kell a felszínt a zúzott zónák jelenlétének. Ha megtalálják őket, azokat óvatosan eltávolítják egy építési kalapáccsal. Most elő kell készíteni egy kis cementhabarcsot a gyártó utasításai szerint, és telepíteni a jelzőfalakat a fal mentén. Az első jelzőfényt a saroktól 300 mm távolságra kell felszerelni, a több jeladó közötti távolságnak kisebbnek kell lennie, mint az alkalmazott szabály teljes hossza.

A beacon telepítéséhez egy cementhabarcsot kell rajzolni egy függőleges sávval a fal teljes magassága mentén. Ebben a megoldásban a világítótorony süllyedt, és a szintjét ellenőrizni kell a függőleges helyzetben. Ha a rake eredetileg nem áll függőlegesen, a helyes nyomógomb megnyomásával állíthatja be. A második beacon pontosan ugyanúgy van felszerelve, mint az első, kissé kisebb, mint a meglévő szabály hossza. Amikor a jelzőfények be vannak helyezve, neked egy kis időt kell adnod ahhoz, hogy teljesen megszilárdítsa a megoldást, általában nem több, mint 3-4 óra.

A falak falának falazásához a csempe alatt a cementhabarcs csak a falra dobhat megoldást. Ha a keverék egyszerűen elterül a felületen, akkor a ragasztása nem kielégítő, ami nagyon fontos, figyelembe véve az egész kerámia csempe nagy méretét.

A megoldás dobásához simítóval vagy vasalóval lehet használni. Nagyon fontos, hogy a cementkeveréket úgy kell elhelyezni, hogy a felszínen lévő egyenletes sorokban feküdjön, hézagok nélkül. A beaconok és a habarcs közötti távolság kitöltésének folyamatában feltétlenül megtudhatja, hogyan kell egy ilyen egyszerű munkát elvégezni, amely csak úgy tűnik, hogy nehéz.

A gipsz falak segítségével szinte minden hibát kiküszöbölhet.

A masszát felfelé helyezzük a felszínre, és megpróbáljuk megtartani a síneken használt vastagság legfeljebb 1-2 centiméter vastagságát. A falak 50-60 centiméteres oldata után a felesleges cementet szabály szerint el kell távolítani, a falikára támaszkodva és alulról felfelé. A szabályon maradt többletet egyszerűen a megoldás segítségével visszahúzzuk a vödörbe.

Ha a fal egyik szakasza lezárja a megoldást, folytathatja a következő részt. Ne féljen túl nagy betonréteg lerakásától, még akkor sem, ha a szárítás után apró repedéseket okoz, ez nem befolyásolja hátrányosan az utolsó rétegburkolat minőségét a kezelt felületre.

A javításra kerülő csempékkel bevont felület előkészítésének második módja a nedvességálló gipszkarton lapok telepítése a teljes falfelületen. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy hatékonyan szintelje a falat, még akkor is, ha nagyon súlyos hibák és kiugrások. Először meg kell jelölni a falat vízszintes fém profilok beszereléséhez. A szabványos méretű gipszkarton lapok használatakor 60 cm távolságra kell elhelyezni egymástól. A szakemberek javasolják a függőleges profilok telepítését is. Nem szükséges a gipszkartonhoz rögzíteni őket, a legfontosabb az, hogy nem engedik meg, hogy a szerelt lapok a falhoz hajoljanak. A szoba hosszának és magasságának megfelelő fémprofilok előkészítéséhez fém ollóval előkészítettek.

A gipszkartonnak a fürdőszobának nedvességállónak kell lennie

A padlóra rögzítővezetéket rögzítenek és a felfüggesztéseket legfeljebb 60 cm távolságban rögzítik a falon. Nagyon fontos, hogy az összes beépített felfüggesztés ugyanazon a függőleges vonalon legyen. Most állítsd be a szélsőséges profilokat, amelyek egyenletessége szükséges a szint szabályozásához. A profilok beállítása után az önfúró csavarokkal rögzítik őket, és a hosszú perforált szalagokat összehajtják úgy, hogy ne zavarják a hyposarton beépítését.

A szélső profilok között a kötelek feszítésre kerülnek függőleges profilok beállítására. 1.2 m-es szabványos gipszkartonok telepítésekor a függőleges profilok tengelyvonalának a lap szélén kell lennie. A gipszkarton közepén lévő egyes profilok közötti távolság a falkonfigurációtól és a felhasznált anyag vastagságától függően változhat.

Ha az összes előzetes munka befejeződött, akkor csak akkor kell rögzíteni a GCR-t a profilokhoz öncsavarró csavarokkal. Csavarja be a csavarokat lassan és óvatosan. A gipszkarton egy törékeny anyag, és nagy nyomatéknál a csavar sapka benyúlik a lemezen. Az összes lemezcsatlakozásnak a profilok tengelyei mentén kell elhelyezkednie, míg a profilokon elég hely kell, hogy legyen a második, a harmadik és az összes többi vásárolt gipszkarton a falon.

Amikor eldönti, hogyan kell szintetizálni a falakat a fürdőszobában a csempe alatt, akkor még azt sem szabad megfontolni, hogy előkészítsd a felületet vakolattal. Ez az anyag nem különbözik erősségétől és egyszerűen nem képes ellenállni a tetején lévő csempe súlyának. Ha a gipszkarton burkolatának felszerelése túlságosan bonyolultnak tűnik, és a falnak nincs 2 cm-nél nagyobb kiemelkedése, a gipszkarton közvetlenül a falra szerelhető, a lapokat önfúró csavarokkal vagy különleges ragasztóval rögzítheti.

Hogyan készítsünk egy szomszédos fürdőt a falhoz

Az ideális fürdőformák (öntöttvas, akril, vas) nem garantálják a termék abszolút összekapcsolását a falhoz. A repedések szinte mindig megmaradnak, szélessége és hossza függ a felület görbülésétől és az egészségügyi berendezés (szigeten, kétoldalas illesztéssel vagy szögletes, háromoldalas illesztéssel) történő felszerelés módjától. Annak megakadályozása érdekében, hogy a víz a fürdőszobában lévő műszaki helyig áramoljon, az ízületeket le kell zárni és lezárni.

Csak a fürdőnek a falhoz való megbízható csatlakoztatásával biztosítható a vízkezelési eljárás, és nem törődnek a nedvesség szivárgásának lehetséges következményeivel.

Összekötő szigetelőanyagok

Számos anyag van a fürdőszobában lévő nyílások kitöltéséhez és vízszigeteléséhez. Kiválasztásuk a rés nagyságától, a konkrét feltételek használatának lehetőségétől, a pénzügyi összetevőtől függ. Az ízületek tömített megmunkálási módszerei speciális képzést igényelnek, egyszerűen kezelhetők önállóan.

tömítőanyagok

A magas páratartalmú helyiségekben legfeljebb 15 mm széles ízületek szigetelésére a poliuretánból, szilikonból és akrilból készült tömítők a legalkalmasabbak. Víztaszítóak, hajlékonyak, ellenállnak a hőmérsékletváltozásnak, tökéletesen tapadnak a kerámiához, a fémhez, a betonhoz, az üveghez, a fahoz és könnyen használhatóak. Előnyben részesítik az egészségügyi típusú készítményeket (antifungális és antibakteriális adalékanyagok vannak jelen).

 1. A szilikon vegyület megbízhatóan barlangolja a kis méretű réseket, szárításkor áttetsző varrássá válik, ami idővel fekete vagy sárga színűvé válhat. A hiányosságok ellenére népszerű a fogyasztók körében.
 2. Az akril tömítőanyag megfizethető áron és nagy ízületeket tölt be. Az időtartam korlátozott.
 3. A poliuretán kompozícióból készült varrat nagy szilárdsággal és jó rugalmassággal rendelkezik, és hosszú ideig megőrzi esztétikai megjelenését.

fugázó

A falak és a fürdőszoba közötti apró hézagok jól eltávolíthatók keverékek (cement, epoxi) befuggatásával. Az eredmény egy erős, tartós varrás, amely ellenáll a nedvességnek és a tisztítószereknek. A habarcs színének meg kell egyeznie a burkolólapok közötti színnel, vagy fehérnek kell lennie. Az eljárásnak bizonyos készségre van szüksége, és a végeredmény túlhúzza a nem túl megjeleníthető megjelenést.

Bordák (sarok) műanyag

A műanyag sarkokat mind a csempe, mind az alatta fel lehet szerelni, és a rést 2,5-3 cm-ig le lehet zárni.

 • A felső termékek szilikonra vannak szerelve. A fürdő szélességének és hosszúságának előre megtartott mérése. A járdaszegélyt a kapott méreteknek megfelelően vágják le. A szélek 45 0 szögben vannak vágva. A dekoratív hatást megerősíti a határok és a sarokcsuklók végein elhelyezett műanyag elemek. Ezt a tömítési módot a költséghatékonyság, az egyszerű kivitelezés és az esztétika jellemzi.
 • A csempe belső sarkának méretét a csempe vastagságának megfelelően választják ki. A műanyag lábazat felszerelése után a fürdő a falhoz közel helyezkedik el.

A kívánt hosszúság sarkát egyidejűleg megnyomják a falhoz, ahol korábban a csemperagasztó és a kád széléig. A felesleges ragasztót a lábazat perforált részébe szorítják. A csempék telepítéséhez speciális horony sarok.

A kerámia felület nem mindig sima (görbület, mélyhúzó szalag stb.). Mivel ebben a helyzetben lehetetlen a fürdőnek a falhoz való csatlakozását megvalósítani, akkor a csempe alsó belső sarkát meg kell őrölni és a varratot be kell állítani.

A felszerelés és felszerelés fáradsága ellenére a módszer ideálisan légmentes és rendezett alaptábla létrehozásához.

A lábazat kerámia

A kerámia határa figyelemre méltó a kopásállóság, a nagy keménység és a mechanikai szilárdság szempontjából, semleges az agresszív közegek hatására, hőmérséklet-változások, harmonikusan kombinálva a burkolólapokkal, és hosszú ideig megőrzi az eredeti külső adatokat.

A szükséges számú határt kiszámítva a falhoz csatlakozó fürdőkád oldalainak mérése egy lábazat hosszával történik, és két részre van osztva (a számított összegnél 2-3 termék szükséges).

A határokat a csemperagasztóra helyezzük (minden ízületet előzetesen szilikonnal kezeljük). Sarokkészítésnél használja a gyártási sarokelemeket, vagy a beállítást csiszológép segítségével végezzük (a termékek széleit 45 ° -os szögben vágjuk). Az egyes elemek közötti varrások simítóelemmel vannak feltöltve.

Rendes csempe

A vágott csempék határok használata régi, bevált és gazdaságos módszer. A kívánt méretű csíkokat a fürdő kontúrján a csemperagasztón kissé szögben kell elhelyezni. Az ízületeket (felső, alsó, oldalsó) speciális keverékkel dörzsöljük (a habarcs színének meg kell egyeznie az anyag színével, hogy kitöltse az ízületeket a csempék között).

A kád felhalmozása csempézett padlón

A csempeburkolat ezzel a tömítési eljárással a fal melletti és felett helyezkedik el, amely teljesen megszünteti a réseket. A csempe felett és alatta lévő ízületek simítóelemmel vannak feltöltve.

Zsugorcsík

A tapadókoronggal ellátott vízszigetelés az egyik legegyszerűbb, legegyszerűbb, gyors és praktikus megoldás a szivárgások megszüntetésére. A szalagok gyártásához használt anyag polietilén. Öntapadó vagy egyszerű (ragasztóval, tömítőanyaggal ragasztva), különböző szélességek, magasságok és hosszúságok.

A szalag különféle lágyságú, nem törik meg, nem reped, ellenáll a stressznek, a nedvességnek, a hőmérsékleti különbségeknek, a fungicidek összetételében való jelenlét miatt a meglévő szabálytalanságokat maszkolja védve a penészgomból. Kivonja az esztétikai megjelenést és megőrzi minőségét évek óta.

A szalagot száraz felületre kell rögzíteni, szorosan a falhoz és a fürdő oldalához kell ragasztani. Csuklók a sarkok és a hézagok töltött szilikon.

Nagy hézagok tömítése

Nem mindig a fürdőszoba és a fal közötti távolság lehetővé teszi egyszerű szigetelési csatlakozási módszerek használatát. Ebben az esetben építési munkákra vagy vízszigetelésre van szükség alternatív anyagokkal.

Polc kiterjesztése

A polc a kád hosszabbításaként könnyen kiküszöböli a nem igényelt tér problémáját, a belső tér belső funkcionális elemeként szolgál.

A szerkezet horgonypontjai a keret (profil vagy fából készült), a falra és a fürdő végére rögzítve. A polc anyaga műanyag, nedvességálló gipszkartonként, rétegelt lemezként használható. A termék tetejének burkolata javítja vízszigetelési tulajdonságait, és megakadályozza a nedvesség szivárgását a tartályon.

Az így létrejött rést fel lehet használni mosodai mosószerek, tisztítószerek, rongyok tárolására. Az oldalsó tér az esztétika javítása érdekében fedezi az ajtót vagy a képernyőt.

Öntött cementcement

A falat szennyezettségtől és portól nedvesítették. A cementhabarcsot az utasításoknak megfelelően állítjuk elő. Mielőtt az anyagot feltölti a résen, egy korlátozó van felszerelve (akadályként, amikor az oldat leesik). Az anyag szárítása és a szükséges keménység megszerzése után a varrást csempékkel, szegélyekkel, öntapadó szalaggal díszítik. A módszer igen időigényes, de hosszú évek óta megbízhatóan tömíti az ízületeket, és nem igényel nagy pénzügyi befektetéseket.

Az ízületek habosítása

A nagyméretű rétegek tömítése a fürdőszobában vízálló habot használ. Az anyaggal történő munkavégzéshez óvatosságra van szükség, ezért védőszemükkel és gumikesztyűkkel kell elvégezni, és nem ajánlott a belső térben dohányozni, elektromos készülékek bekapcsolására (a tűzvédelmi szabályok be nem tartása a kompozíció meggyulladását eredményezheti). A szomszédos felületek védelme érdekében a habbal behatolva maszkoló szalagot használnak.

A léggömb szobahőmérsékleten működik. Használat előtt az edényt legalább 1 percig rázzuk, majd megfordítjuk (a palack alsó részét felemelik és a felső részt leengedjük), és a kompozíciót megszorítjuk. A rést a térfogat 2/3-ai habosították (a szárítási folyamat során az anyag jelentősen megnő a méretben). Keményedés után a tömítőanyagot éles késsel díszítik, védő zománnyal borítva. A vízszigetelő tulajdonságok javítása érdekében egy szegély vagy csempe helyezkedik el a varrás tetején.

A tömített repedéseknek a kiválasztott anyagoktól és a kivitelezéstől függetlenül magas színvonalúnak, megbízhatónak és szervesen kell kiegészíteniük a fürdőszoba belsejét.

Hogyan lehet növelni a falat a fürdőszobában a kommunikáció alatt.

Helló
Felteszek egy kérdést - van egy fürdőszoba a panelházban, amelynek falán tervezik ennek megfelelően indulni:

 • szennyvíz 50 - a fürdőszoba, mosogató és mosógép leöblítése;
 • 25 polipropilén csöveket, illetve a keverők számára a vizet.
  Ehhez a falhoz egy mosdó és egy fürdőszobai csaptelep is csatlakozik, és minden csempe lesz zárva.
  Azt akarom, hogy lezárja a csöveket, nem akarom ragasztani a panelet, azt hiszem, hogy bezárnám a gipszkartont, vagy vastagabbra ragasztom, ragasztom a gipszbe, vagy 50 mm vastag habblokkokat ragasztanak a falragasztóra, és ragasztom őket a falhoz.
  Valójában, mint ezekben az esetekben, helyesebb tennem, amit gondolok, talán valaki meg fogja mondani. A gipszkarton összetéveszti a fal teljes vastagságát, hogy a profilok meglehetősen nagyok legyenek.

OleSha55 írta:
Csatlakoztasson 50 mm vastag habfalakat a csempézett ragasztóhoz a falhoz és árnyékolja azokat.

Készíts egy kis vízszintes dobozt. Mit gondolsz, soha nem csinálod. Ez a nyálkahártya! Szeretne egy már kis, tipikus fürdőszobát egy szobába?

Véleményem szerint optimálisabb a vízkommunikáció vízszintes hibridjeinek lezárása. Ezután szükség esetén javítani lehet ezeket a csöveket. A polipropilén több mint lehetséges.

A Baikal írta:
Készíts egy kis vízszintes dobozt. Mit gondolsz, soha nem csinálod. Ez a nyálkahártya! Szeretne egy már kis, tipikus fürdőszobát egy szobába?

Fürdő 183x207 cm, akkor 175x207 lesz.
És akkor függőlegesen, mindent meg kell fúrni a mosogatók és a mosogató lefolyó, vagy nem tudja elrejteni a csöveket a csempe alatt. A vízszintesen alatta egy kis kitágulás és ezzel a lehetőséggel (a fal vastagításával + -5 cm-rel) kialakul.

tvmaster írta:
Véleményem szerint optimálisabb a vízkommunikáció vízszintes hibridjeinek lezárása. Ezután szükség esetén javítani lehet ezeket a csöveket. A polipropilén több mint lehetséges.

Csatorna 50 + profil + giprok, valami 10 cm-es lesz szabadul fel?

OleSha55 írta:
nincs vágy a panel létrehozására

Szükség van a "Strobit a panel nem lehet"

Mi az ötlet, hogy a doboz nem tetszik? Ha nincs munka a szaniteráruk kabinjainak szétszerelésére és átépítésére, akkor miért csinálnék kertet és csökkentené a már kis területet a fürdőszobában?

A Baikal mögött és a tvmaster nagyon elfogadható ötleteket javasoltak.

By the way, jobban tervezze meg a fürdőszobát felszereléssel és bútorokkal, mutasd meg itt, és akkor elmondják, mi lesz igazán jobb az Ön esetében.

Választható, nem az egész falat, hanem csak az egészet

1 m magasságú habblokkok. És mindannyian benne voltak. És a "kiugrás" maga is egy polc formája lesz a "fürdőruhák" alatt, amely mindenki számára örökre több, mint egy fürdőszobában

Umko írta:
Szükség van a "Strobit a panel nem lehet"
By the way, jobban tervezze meg a fürdőszobát felszereléssel és bútorokkal, mutasd meg itt, és akkor elmondják, mi lesz igazán jobb az Ön esetében.

Nos, a rohamokról azt értették, mert néhányan nem, de szeretnék)
Nos, általában ez a terv - még az írógép felett is tervezik a fürdő alsó falán lévő fűtött törülközőt. És a fürdőszoba csapszeg a jobb falon, de nem, ahol a képen (van egy panel, és valahol el kell távolítani a függőleges kapcsolatokat a csaptelep, a falcsap).

A mosógép-bjaka mindent megront, ezért általában vért kaphat.
Hyih. Hamarosan majdnem ugyanazt csinálom. Gondold át az opciót: mozgassa a mosogatót és a mosógépet egy kicsit, és készítsen egy "párkányt" mögöttük. Furcsa módon, de a habblokkok vagy a GWP a legjobb. Emelje fel a mosogatógép szintjét a mosogatógép szintjére (mellesleg, nem gondolkodnak a keskeny mosógépen, nagyon ajánlom a Candy Alise-t: 6 kg mosás, keskeny szárítás, akinek szüksége van rá, ugyanakkor 4 évig használtam, és nincs panasz).
A kiugrásnál a csöveket és a csöveket ürítik ki, de csak próbálkozzatok ragaszkodás nélkül. Legalább anélkül, hogy a PP-t a szakasz hossza mentén csatlakoztatnánk.
Ezt követően a "kifeszítés" és a két csövet a fürdőbe "a cső végéről" és a "zöld mérföldet" két függőleges csődarab formájában és egy pár vízelvezető nyílást kapjuk a falon. Itt van lehetőség: akár egy teljesen vakolt fal (a szegély körül), vagy egy függőleges csatorna a falazó panelében. De akkor jobb, ha a csövet legalább MP-t a sajtoló szerelvényeknél készítik.
És akkor gondoskodhat a gondolat elterjedéséről:

 • dobja ki az ötletet a hétköznapi rendetlenkedővel, készítsen egy közös munkalapot, pihentesse a kapott párkányon. Az íróasztal alá helyezte az alátétet és a szekrényt. Mosogató vagy felsõ vagy mortise.
 • emelje fel a párkányt

10 cm-rel a mosogató felett, és készítsen hosszú polcot a fal mentén. Igaz, ebben az esetben azt javaslom egy nagy tükörnek, hogy csak a vetület hosszát akassza fel.

Hogyan lehet lezárni a rést a fal és a fürdőszoba között?

Most javításokat végeznek a fürdőszobában, segítségre van szükségem, az a tény, hogy az akrilfürdő hossza 1,7, a fal hossza pedig 2 méter, mint a többi 30 cm-es betöltés. a fürdő végét, az elülső részen, hogy a polcokat, fiókokat, ajtókat.
2) csak növelni a fürdőpolcot
3) hagyja így, majd vásároljon ott egy keskeny csuklós esetben.
Még egy dolog, szeretnék egy helyet hagyni a fürdõ alatt, a macska tálcája alatt, és ennek megfelelõen a macska eljutását.

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Szeretnék egy polcot és egy csúszó modult hozni. A 30-as méretű és a 70-eses eset nem megfelelő. úgy tűnik számomra is, hogy a tálcát ott helyezzük el (a tálca nagyon kicsi, ha a macska a tálcát elhagyja, nehéz a padlót mosni, ha a macska még soha nem összetörte a tálcát, akkor nem jelenti azt,

30 cm nem elég, hogy kitaláljon valamit. Sok baj van, a gyakorlati értelem majdnem nulla. Polc. A széles polc nagyon kényelmes és praktikus. Egy 180 cm-es fürdő, miért nem vettük figyelembe?

akkor is készítsen egy gipszkarton keretet polcok nyitott a széles oldalon (a kád), 20 cm-es mély, és festői helyre őket minden díszes szemetet (angyalok, kagylók, illatos gyertyák), sampon kosarak

, gyönyörű, de a macska valószínűleg nem örül az ilyen ajtónak)

180 cm, nem tekinthető, mert Nem találtam szélessége 70 cm, nem tette szélesebb fürdő, és már megvásárolta a 170.

Kerítés az üvegből, és a fülkeben - egy ceruza.

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Biztosan itt van a században ilyen kérdés, kérek bocsánatot :) De még mindig elrejtsétek az akril fürdőt a csempe alatt vagy sem? Egyrészt a falak görbeek, és nem akarom a kádat egy ushlepsky sarokba vagy oldalra rakni, másrészt c.

Hello, a munkások csak a számlálókhoz érkeztek, most emlékszem, hogy hányszor feküdtem fel a felemelőn, és hányszor ment a vészhelyzet, megnyitva a régi szekrényemet (a mennyezetre nyíló ajtó volt), és én siránkozom - tényleg van egy újratervezés.

Jó napot Talán valaki már megtette, orientálja, kérem. A fürdőszobában elhelyezett járdaszegély 6 hónap alatt romlott, vagyis (drága, gombaellenes stb.) és maga a műanyag szegély is. Úgy gondolom, ki kell cserélned a kijáratot.

Tisztelettel előre, kérjük, adjon tanácsot 1. Van-e elegendő konkrét kapcsolat? Lehetséges a festék vagy a bemélyedések eltávolítása nélkül is. 2. A törölközőmelegítőt felújították és a megkerülést elvégezték, úgy tűnik, mintha valami elkerülhetetlenül elkerülhető lenne, nem tudom.

Tetszett a nagyon, nagyon padlóburkoló Vintage, de mi a választani a falakat. Fürdőszoba mérete 160 * 175. Szeretnék egy színes padlót és sima falakat, egy fából készült asztallapot a mosogató alá. Egy ilyen csempéhez akartam felvenni egy 10 * 30-as fehér sertést.

Mint a falak falához igazítása a csempe alatt

A fürdőszoba kerámia burkolatokkal díszítve a legjobb választás minden jelzőhöz. Ez nem csak hagyományos módon, de a modern gyártási technológiáknak köszönhetően nagyon népszerű. A csempék széles választékának köszönhetően a tervezők egyedülálló belső tereket hozhatnak létre, a legdrágább exkluzív és olcsó költségvetésből. Annak ellenére, hogy nagy az anyagköltség különbsége, minden fogyasztónak lehetősége van gyönyörű és minőségi csempe vásárlására, elfogadható áron.

Mint a falak falához igazítása a csempe alatt

A csempefelületekre vonatkozó követelmények

A kerámia burkolólapok számos előnye közül az egyik nagyon fontos az építtetők szemszögéből nézve - alatta nem kell tökéletesen simítani a falat. A centiméteres magasságban levő szóródás a csempeburkolás során megszűnik, nem szükséges időt és pénzt vesztegetni az előkészítő munka számára.

A csempe alatt lévő aljzat legfeljebb egy centiméteres csepp lehet.

Kivéve, természetesen, mozaiklapok. Alatta kell gondosan összehangolni a felületet, ez az anyag nem tolerálja a szabálytalanságokat, és a falak problémájának kiküszöbölése a ragasztó vastagságának szabályozásával nagyon nehéz. Az ilyen munkákat csak valódi szakemberek végezhetik, akik gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek.

A mozaik alapának a lehető legegyszerűbbnek kell lennie.

Beszélni fogunk a különböző síkfelületek technológiájáról minden típusú kerámialapra vonatkozóan, figyelembe véve a falak tényleges állapotát.

Csempevonalazási anyagok

Nem számítunk konkrét gyártóknak, sok van, mind hazai, mind külföldi. Csak az anyagtípusokról fogunk tudni.

Cement alapú

Gipsz alapú

Gipszkarton és OSB lemezek

Alakező algoritmus a csempefalakhoz

Minden munkát szándékosan kell megközelíteni, ez vonatkozik a falak falra helyezésére is. Mielőtt kiválasztaná az anyagot az összehangoláshoz, alaposan meg kell vizsgálnia a falakat.

Fürdőszoba felújítás előtt

Mit keresel először? Hogyan befolyásolja a felületek tényleges állapotát a technológia megválasztásában?

 1. Ellenőrizze az összes fal függőleges helyzetét. Ez a fő mutató, az optimális technológia választása nagymértékben függ. A kerámia burkolólapok tulajdonságai - csak függőleges felületekre kell helyezni, különben a sarkokban ékeket kell vágni. És ez nem csak csúnya, hanem azt is jelzi, hogy az alacsony minősítésű.

Eszközök a falak függőlegességének ellenőrzésére

A falak függőlegességét egy közönséges vonalvezetéssel ellenőrizzük. A szalagot a fal tetején rögzítse, és nézze meg a szál helyzetét. Az eltérések pontosabb megismeréséhez vonalzó vagy mérőszalag használható. Hajtsa le a falnak a mennyezet alatt és a padló közelében, mérje meg a különbségeket. Ha a különbség több, mint egy centiméter, akkor a falat ki kell egyenlíteni. Ezenkívül csak gipsz vagy gipszkarton használható profilokra. A falak közötti szög eltérhet a közvetlenektől, ez nem probléma a csempe számára.

A fal síkosságának ellenőrzése

Szint ellenőrzése

Minden esetben egyéni megközelítésre van szükség. Néha elegendő lesz néhány nagy kiterjedésű kivágás és a kritikus bemélyedések lepecsételése, kissé felhúzható fel a felületen - és a falfelületet kerámia burkolattal szemben lehet előkészíteni. Ezen a munkán az igazítás teljesnek tekinthető. Minden más szabálytalanságot a cserép lefektetése során ragasztóval távolítanak el. Ami a sekély repedéseket illeti, a legtöbb esetben nem tudnak érintkezni, nincs hatásuk a kivitelezés minőségére. Ha a fürdőszobát mozaik csempével kívánja befejezni, a falakat gondosan fel kell készíteni. Ezt cement alapú vakolattal lehet elvégezni (megbízható, de hosszú és drága) vagy lemezek (sokkal gyorsabbak). Melyik választási lehetőség - csak a döntésed.

Figyelembe vesszük a falak összehangolásának három lehetőségét, mindegyiknek megvan a maga sajátossága, és különleges ismeretet igényel.

A falak összehangolása a fürdőszobában cement-homok megoldásokkal

Ez a módszer minden esetben kivétel nélkül alkalmazható, a leginkább hagyományos és a felelős építők által követelt. A száraz keverék megvásárlásához szükséges mennyiségben az összeg a munkamennyiségtől függ. De ne félj, ha valami anyag marad, mindig hasznos a jövőben. A szorosan csomagolt és tárolt száraz keverék megfelelő körülmények között hosszú ideig tartja fenn eredeti tulajdonságait.

Keverje száraz cementet és homokot

Készítsen szerszámokat gipszkartonhoz, fém vagy fa lécekhez jelzőtáblákhoz, szint, vízvezeték, kötél, mérőszalag.

Vakolási eszköz

Például úgy tekintjük a legnehezebb esetet - a falak nemcsak nagy szabálytalanságokkal rendelkeznek, hanem függőlegesen is eltérnek. Ezenkívül a fürdőben lévő régi tégla kezdett összeomlani, meg kell erősíteni.

A falak állapota a javításhoz

Lépés 1. Használjon építési kalapácsot vagy vésőt a laza darabok eltávolításához. Ideális esetben az egészhez kell jutnod.

Vágócsiszoló a falerősítéshez

Alkalmazza a "Betonkontakt" alapozót a falakon

2. lépés: Készítsen valamilyen oldatot a gyártó utasításai szerint. Állítsa be a jelzőfényeket, az elsőnek kb. 20-30 cm-re kell lennie a saroktól. Az összes jeladó távolsága kissé kisebb, mint a szabály hossza. Mielőtt telepítené a jelzőfényeket, már tudnia kell, hogy milyen vastagságú vakolat kell dobnia.

A jelzőfény rögzítésére szolgáló keverék előkészítése

Hogyan telepítsünk beaconokat?

 1. Vázolja le a tömeget egy függőleges szalaggal a szoba magasságában, és beleolvad egy világítótoronyba. Ha egy szintet használ, állítsa pontosan függőleges helyzetbe, ehhez hajtsa le a szerszám síkját a fémprofil ellen, és nyomja meg a megfelelő helyeken.

Habarcs dobja a falra

Beacon pozíció ellenőrzése

Ne felejtsd el nedvesíteni a falak felületét, mielőtt eldobnák a tömeget. Ezt egy szokványos festékkefével kell elvégezni, vízben kell tartani.

Fontos. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy folyamatosan beszélünk a tömeg dobására, és nem a kenetre. Soha ne tapogassuk meg, ez a vakolat nemcsak nevetségesnek tűnik, hanem jelentősen rontja a habarcs tapadásának szilárdságát a falhoz.

Gyakoroljuk, hogy a súlyt dobjuk az erőfeszítéssel, a lyukaknak egyenletes sorokba kell mennünk, hézagok nélkül és ugyanolyan magasságban. A kezét lazítani kell, a simítónak egy időben a falhoz kell felfelé vagy lefelé mozognia. Tanuld meg, hogy dobja a megoldást balra és jobbra felfelé és lefelé, vegye le a tömeget a simító oldalával és a végével. A készségek elsajátítása időt vesz igénybe, ha egyáltalán nem kapja meg, azt jelenti, hogy a vakolás nem az Ön számára. Kérjen segítséget szakemberektől. De soha ne feltesszük a megoldást a falon, leesik a kerámia csempe.

Miközben az egyik falon lévõ világítótornyok befagyasztják, folytassák a telepítésüket a következõre, így jelentősen felgyorsítaná a munkát.

3. lépés: Telepítse a vakolatvastagság-határolókat a fal külső sarkában, mindig az ajtó és ablak nyílásokhoz szükséges a lejtők kitöltéséhez.

Hogyan telepítik őket? Ehhez sima vékony lapokat, szögeket vagy tüskéket kell használni (a fal elkészítésétől függően), a távtartókat és a házilag készített fémklipeket. Ha a gipszréteg kicsi, akkor használhat gyári fém sarkokat. De úgy véljük, hogy hatékonyabb, mint egy vékony tábla útmutatóként - lehet használni, hogy állítsa be a vastagságot, és az eszközök telepítése sokkal gyorsabb. Az asztalok bármilyen módon vannak rögzítve a sarokban (szegecseltek, szorítókkal rögzítettek, fémrudakból készült, ragasztóval vagy vakolattal ragasztott házi készletek stb.), A pozíció a már behelyezett jelzőfalakhoz igazodik. A vakolat megkötése után a lemezeket eltávolítják. A javasolt megoldás másik előnye, hogy a sarok egyidejűleg vakolva van a falzal, ami nemcsak felgyorsítja a munkát, hanem növeli a vakolat erejét, nincs varrása.

4. lépés: Kezdje a vakolást. Dobja fel a masszát felfelé, kb. Egy centiméter vagy két vastagabb, mint a jeladó magassága. Körülbelül 50-70 cm-re távolítsa el a felesleges oldatot a szabály szerint. Emelje fel a jelzőfények mentén, egyidejű mozgással balra / jobbra. Húzza vissza az összegyűjtött felesleget a vödörbe, és azonnal zárja vissza a nagy mélyedéseket.

Gipszkészlet a spatulán

5. lépés: Folytassa az egész fal vakolását így. Ne féljen, hogy néhány helyen a gipszréteg nagyon vastag lesz. Ha a vastagsága több mint 2 cm, akkor a szárítás során repedések jelennek meg, de a mi esetünkben ez nem jelent problémát. A kerámia burkolatok repedésének telepítésének minősége nincs negatív hatással.

Hogyan és mi kell a falakhoz igazítani a fürdőszobában a csempe alatt

A kerámia burkolólapok nem egyenlőek a szilárdsággal és a higiéniával. Ha nem akarja használni a drága szakembereket, vagy a befejezést a kézműveseknek kívánja bízni, hanem ellenőrizni őket, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy mit kell tenni. Tapasztalataink és gondjaid segítségével megismerheti, hogyan és hogyan lehet a falak falának szintjét megmérni, hogyan kell kezelni a felületeket, hogyan lehet a drága javítások minőségi eredményét biztosítani.

Az előkészítő munka spektrumában - az alap mérése, a bélés előkészítése, a rendszer kiválasztása és a lefektetési terv kidolgozása. Előzetesen számolni kell a csempék számát. Meg kell mérni a fal görbületét, és figyelembe kell venni, hogy a felületek beállításával a csempék száma jelentősen csökkenhet. A vágási munkák minimálisra csökkentése, az idő és a pénz megtakarítása egyszerű az egyes falakon elhelyezett csempék számának köszönhetően. Gyönyörű belső terek létrehozásához figyelembe kell venni a felhasznált anyagokat, a furnérozott falak előkészítésének módját, ismerni kell a szerelési technikákat, a varratok kitöltésének módszereit.

Tippek a csempe kiválasztásához

A fő minősége azoknak a területeknek, ahol mossa és mossa - magas szintű higiéniát. A javítások során a szobák felkészült területeit sorakoztatják. A megfelelően kiválasztott anyagokkal a fürdőszoba nem csak vonzó, hanem "közömbös" is lehet a samponokhoz és a mosószerekhez.

Kerámiatermék kiválasztásakor figyelembe kell venni a nedvesség felszívódását, kopásállóságát (például a PEI skála esetén a csiszoló tisztítószerek - I a nemzetközi ISO rendszer szerint) vagy az agresszív háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás (az "AA" jelölés a legnagyobb ellenállás, "D" a legalacsonyabb). A vízszigetelés és a kopásállóság hozzájárul a máz jelenlétéhez.

A falburkolatokhoz gyakran használják a nem szabványos méretű lapokat. Nem könnyű dolgozni velük. Ezek nehézek és gondosan előkészített felületeket igényelnek. Elvégre még egy kis szabálytalanság is kiborulhat, ami nagy formátumú blokkokon is feltűnő. A fürdőszoba csempeit mozaiknak nevezik. Könnyű számára nemcsak a falak koptatása, hanem a medencék vagy a fürdőkád tálak elrendezése is. Érdekes belső terek segítenek a steklomozaika létrehozásában. A fürdőszobák terét friezekkel hangsúlyozzák.

Előkészítő munka és tisztítás

A falak előkészítése a fürdőszobában kezdődik a régi bevonatok eltávolítása (csempe, festék, lakk, fa, tapéta). A domborműveket levágják, és a gödröket és üregeket egy oldat borítja. A falak mérik és vizsgálják a szabálytalanságok jelenlétét. Szükség esetén igazítsa azokat. Kötelező előkészítő szakasz - mérlegelés.

Mit tisztítunk? Por, szennyeződés, korom, zsír, régi maszk nyomai. Mindez ronthatja az új ragasztó tapadási tulajdonságait és a burkolólapok rögzítésének megbízhatóságát. A zsírfoltok elleni küzdelemben a tisztítószerek hatástalanok lehetnek. Ebben az esetben 3% -os sósavoldatot vagy 5% -os nátrium-hidroxid oldatot fordítunk. A velük való munkavégzés óvatosságot igényel. Ha a megoldások érintkezésbe kerülnek a bőrrel vagy a nyálkahártyákkal, akkor öblítsük le vízzel.

Milyen eszközöket használunk?

 • koptató;
 • csiszolás;
 • valamint a kaparók, a légy kefék vagy a kefék merev sörtékkel.

A falak falra helyezéséhez túlságosan durva helyeket gittal kezelnek.

Mi a teendő a régi csempékkel?

Két módon lehet megszabadulni a régiektől:

 • egy használt réteg eltávolítása (a felső sorból kiindulva, a vízvezeték védelme után);
 • új réteget helyeznek a meglévő tetejére.

A második módszer a "pormentes" javítás egyik változata. Ezenkívül rendkívül gyors feldolgozásra is használják. Ha az egykori lapkát egyenletesen és helyesen rakta le, ezt a réteget alapként lehet használni. Fontos a kerámia felületek megfelelő ragasztásának kiválasztása és a kerámia egyenletességének alapos vizsgálata.

Ideális egyenletesség - nagy ritkaság. Még 2-3 év működési idő sem halad át nyom nélkül, és kicsi és nagy hibákat, pl. Repedéseket tár fel. A tengely mentén történő eltérések esetén a burkolólapot eldobni kell, ami önmagában nehézkes és szinte mindig károsítja a csempézett alapot. Az utóbbit cementtel kell lezárni és kiegyenlíteni.

Milyen eszközökre van szükség?

 • perforátor, amely jelentősen felgyorsítja a folyamatot;
 • kalapács;
 • véső (mindkét csempe szélét összekapcsoljuk, és egyenként elválasztjuk a falról).

A csempe alatt cement, rétegelt festék, roncsoló vakolat található. További terhelés esetén ezek a megbízhatatlan rétegek leesnek. Az ilyen kockázati zónákat az előzetes megütés határozza meg. Ha a "falak áhították", vagyis a hang süket, egy lyukasztó a kezében és folytatódik. Az így kialakult kupolák közelednek.

Pontosan a festékrétegre

Nem tudom eltávolítani a festéket? Igen, de az egyetlen festék, amely jó tapadást biztosít a csempe számára, vízalapú. De tetején meg kell húzni a rácsot, majd használjon speciális ragasztó keveréket.

Minden más régi festékbevonatot eltávolítunk:

 • (pl. AFT-1). Ezeket ecsettel kell felhordani és a festéket buborékolás után eltávolítani;
 • az épület fen, a felmelegedés után a festéket eltávolítják egy spatulával vagy kaparóval;
 • perforátorok speciális fúvóka-spatulával;
 • vágógépek (beillesztett kártyaolvasóval);
 • néha szaggatott, spatula vagy ciklus, csiszolópapír.

A dombok lecsapása

Általában a falak összehangolása a fürdőszobában kezdődik a halmok vágása. Puha felületeknél (gipsz, gipszkarton) használjon spatulát vagy kalapácsot vésővel. Mások számára - lyukasztó fúvókával vagy darálóval. Annak érdekében, hogy ne szakadjon meg, a lemeznek illeszkednie kell a felület típusához, a vasbeton azonban éppen ellenkezőleg, a sima falak problémáját okozza. Nincs semmi elkapni! Szúrni vagy vésővel van szüksége. Ha a szobák sarkán, a mennyezet alatt vagy az elektromos csatlakozóaljzatok közelében dolgozik, ügyelni kell.

A vakolati falak vakolati megoldásai csak kisebb érdességűek. Javasolt a gipsz vagy cement alapú keverék. Ha a csepp több mint 6 cm, akkor speciális víztaszító impregnálóval gipszkarton lapokat kell alkalmazni. Az anyagot könnyedén meg lehet vágni, dokkolni, tele tölteni. Sem a láncindító, sem a dombtető vágása nem szükséges. Az ideális falfalak lehetővé teszik a közbenső rétegek elválasztását a partíciók és a gipszkarton között. Támogatja a hang- és hőszigetelést.

Extra staking

A tűzés célja, hogy azonosítsa a fal legkiugratóbb részét. Ezt a kábel és a fal közötti minimális távolság határozza meg. Tehát amikor a falak beigazítása a fürdőszobában van itt a legvékonyabb gipszréteg helye.

 • hosszú uralkodó;
 • szinten;
 • kötél vagy speciális súly (kötél és rögzített terhelés);
 • körmök körül, amelyek márkák gipsz vagy megoldás lesz rendezve.

Staking algoritmus

 • a mennyezetről és a 30-40 cm-es szöget bezárva, az 1. köröm meghajtása;
 • a kupak és a fal alapja közötti távolság megegyezik a gipszréteg méretével;
 • csökkenti a súlyt a körömből, és nem érte el a padlót;
 • 30 cm-es magasságban a padlóról egy 2-es körmön vezetünk;
 • a kupakja megérinti a vezetéket;
 • függőlegesen az 1. és a 2. köröm közé, a harmadikba vezetünk úgy, hogy a sapka megérintse a vezetéket is;
 • az ugyanazon fal 2. sarkában az eljárás megismétlődik;
 • Negyedik, ötödik és hatodik körmök kalapálnak;
 • hogy ellenőrizzék a fal alapját, az első és a hatodik, a második és a negyedik körmök átlósan vannak kötve egy zsinórral;
 • ha a vezeték megérintette az alapot, akkor a fal egyenetlen;
 • ha a kidudorodásokat nem vágják le, a körmöket ugyanabból a sorból távolítják el, és újból hajtják úgy, hogy a golyó a kidudorodásokon 20 cm - 25 cm;
 • gipszen, 100 mm-120 mm-rel a falról visszavonulnak, köztes jelzőt helyeznek el (majd rögzített vastagságú ragasztóréteggel rendelkeznek);
 • a vízszintes 7-es és 8-as szögek között 1 és 4 között;
 • a 9 és 10 szögek 3 és 5 között vannak;
 • 11 és 12 között 2 és 6 között;
 • a körömtől a körömtől való távolság kevesebb, mint 2 m, és erős szabálytalanságokkal kevesebb;
 • az eljárást hasonló első egyenletességi ellenőrzéssel, konvexitás érzékeléssel és illesztéssel végezzük.

A minőségek gyártásához 2 réteg habarcsot kell alkalmazni, amelynek átmérője kb. 50 mm és vastagsága 5 mm a körömfej felett. Miután az oldat be van állítva, a védjegy teteje a kupak aljára van vágva, és a jel síkja szigorúan párhuzamos a falhoz. A jelek oldalainak vágása után 30-40 mm-es négyzetek maradnak, amelyekhez a szabály rögzítve van (habarccsal, körmökkel) és a vakolás megkezdődik. Így, a fal rögzítésének befejezése után, a világítótorony burkolólapok és minőségek telepítése az oldatból, a falak készen vannak a bélésre.

Falak a fürdőszobában: rémálom vagy ötféle önkifejezés

Minden vadász meg akarja ismerni... mint a falak díszítésére.

Nemrégiben egy barátom megkért, hogy segítsek neki a lakás javításával. De ha az egész ház tervezése nem okozott problémát, akkor maga sem tudta eldönteni a vízvezeték helyiségeinek megjelenését. Különösen, amikor a falak falánál jöttek.

A végső döntés meghozatala előtt számos tervezési lehetőséget választottunk, beleértve az egyesített egészségügyi létesítményeket is. Annak érdekében, hogy megszabaduljak az álmatlan éjszakáktól és a kínzástól, úgy döntöttem, elmondom neked, hogy mi legyen a fürdőszoba falának (hogyan kell kiválasztani a megfelelő anyagszínt), és mennyire befolyásolja a fal és a WC közötti falbontást a szoba belsejében.

A fürdőszobában lévő falak színsémája

Beszélni akarok azzal, hogyan kell kiválasztani a megfelelő színt a fürdőszoba falaira. Végül is nem csak a szoba vizuális felfogása függ ettől, hanem a higiéniai eljárások kényelmét is.

A falak színének kiválasztása nem olyan triviális feladat.

Általában, amikor árnyékot választanak különböző helyiségek díszítésére az egészségügyi helyiségben, az embereket saját ízlésük és szépségük vezérlik. Mindazonáltal vannak olyan általános szabályok, amelyeket nagyon ajánlom követni.

A legfontosabb pontok a következők:

 1. A fürdőszoba egy magas páratartalmú szoba. Ezért a tervezés színét úgy kell megválasztani, hogy végül ne nézzen ki nyers és nyirkos (bár valójában nem így van). A szoba vizuális felfogása a kényelmet nem kevésbé befolyásolja más tényezőknél.
 2. Tipikusan az egészségügyi létesítmények nem különböznek a térben. Ezért szükség van minden erőre, hogy megpróbálja vizuálisan bővíteni a szobát. Ezért javaslom fényes árnyalatok és fényes felületek használatát (de fontos, hogy ne túlzásba vegyen, mert túl sok fényt érzékel sokan negatívan).
 3. A fürdőszoba egy funkcionális szoba, amelyben az emberek higiéniai eljárásokat hajthatnak végre, beleértve hajukat, kozmetikumokat, borotválkozást stb. Ezért a falak színeit borotválni kell, így sok fény van. Ez a használt festékek telítettségének beállításával érhető el.
 4. Ha a fürdőszobát nem csak mosási helyként, hanem otthoni gyógyfürdőként is használják, akkor jobb, ha a falak színét és mintázatát választja, hogy megnyugtasson, és lehetőséget adjon a kikapcsolódásra, nem pedig agresszív hangulatot teremtve.

Nem tudom elmondani az összes lehetséges színt és árnyalatot, ezért csak a legnépszerűbbekre összpontosítok. Le fogom leírni őket, figyelembe véve a lehetséges hatásokat a személyre. Tehát kezdjük:

 1. Vörös szín. Képes a vitalitás és a hangnem növelésére. Miután meglátogatta a piros színű fürdőszobát, a pszichológusok szerint a személy vitalitást kap, és hajlamosabbak lépéseket tenni.

Fürdőszoba, pirosan díszített.

 1. Narancsszín. Erős antidepresszáns és pihentető hatása van. Az aranyszínű falak egy kicsit boldogabbá teszik az embert, és segítenek az állandó stressz kezelésében. Ha egy ilyen helyiségben pezsgőfürdőt szeretne kihúzni, feloldhatja a jelenlegi problémákat, és jó pihenést végezhet.

Az antidepresszánsok helyettesítik az aranysárga színt.

 1. Sárga szín. Ezzel ellentétben az előzőek izgalmasak. A sárga és árnyalatai növelik az emberek idegességét, feszültség és zavartság alakulnak ki. Ráadásul ez a szín vizuálisan korlátozza a helyet és eltorzítja a perspektívát, ezért csak organikusan néz ki tágas szobákban.

Sárga - jobb, ha nem zavarja az idegességet.

 1. Zöld szín, a bizalom, az életerő és a stabilitás szinonimája. A zöld stílusban díszített fürdőszoba élénk energiát kölcsönöz a gondolatoknak és stabilizálja az érzelmi állapotot.

Zöld: a stabilitás a mi mindent.

 1. Türkiz szín. Csillapító hatása van, és segít felszabadítani a felhalmozódott feszültséget. Csökkenti az irritációt, stimulálja egy személy vitalitását és megerõsíti. A türkizkék színű fürdőszoba biztonságot nyújt.

A türkizkék tónusai segítenek a stressz enyhítésében.

 1. Kék szín. A gazdag kék árnyalat lehetővé teszi, hogy pihenjen. A kék fürdőszobában jó a pezsgőfürdő, a víz- és levegőmasszázs öröme. Az ilyen kikapcsolódás után a létfontosságú erők példátlan magasságra emelkednek.

A reklám jobb a kék fürdőszobában.

 1. Violet szín. Az ibolyaszínű falak segítenek megbirkózni a stresszel és növelik az ember önbizalmát.

Violet - merész döntés azok számára, akik meg akarják szabadulni a stressztől.

 1. Szürke szín. Ez egy semleges árnyalat, amely lehetővé teszi az idegek nyugtatását, az ingerlékenységet és az idegrendszeri sérüléseket. Segít majd pozitív módon hangolni. A szürke szín tökéletesen kombinálható más árnyalatokkal, így segít a valóban különleges kialakításban az egészségügyi helyiségben.

A szürke fürdőszobában alig lehet bosszantani.

 1. Fekete színű: a falak ilyen színezése lehangoló a pszichére, és nem javaslom, hogy ezt a színt használom magamon. Jobb kombinálni azt másokkal, mint egy extra.

Fekete - egy komor lehetőség egy amatőr számára.

Most konkrétabban a színpaletta. Először is, amikor színt választasz, figyelembe kell vennie a lakásban lévő fürdőszobát. Ha a szomszédos a hálószobában, akkor stílusának meg kell egyeznie a szoba kialakításával. Abban az esetben, ha az egészségügyi helyiség közös az apartmanok és házak összes lakójához, tetszés szerint gondoskodhat.

Azonban még mindig jobb figyelembe venni a tervek kombinációját. Például, ha más szobákat vidéki stílusban díszítenek, akkor a falak festése egy ultramodern lila színben legalább nevetséges. És fordítva.

A színek kombinációja is fontos. Két lehetőség közül választhat:

 1. Monokróm belső tér. A falak festéséhez egy színt használnak. Bútor és vízvezeték szerelvények illeszkednek hozzá, de annak érdekében, hogy a fürdőszobát ne unalmasak legyenek, meg kell változtatni az árnyalatokat és a telítettséget. Általában három fokozatúnak kell lennie:
 • gyenge - a legtöbb felület esetében;
 • erős - bútorok és vízvezeték szereléshez;
 • gazdag - bármilyen ékezetes.
 1. Többszínű beltér. Általában három vagy több színt használnak, de nem ajánlom több mint hat (természetesen, ha nem festeni a falakat).

A belső terek számának ésszerűen korlátozottnak kell lennie.

A fentiek mellett javaslom, hogy figyeljen a fürdőszoba színének és méretének. Ha a szoba kicsi, akkor jobb, ha kisebb méretű bútorokat vásárolnak, világos színekkel festve - fehér, krém, pasztell stb. A világos és nagyméretű bútorok, beleértve a természetes fát, csak a tágas fürdőszobában látványosak.

Amikor kiválasztja a bútorok színét, meg kell fontolnia, mi fedett a padlón. A bútorok illeszkednek a színhez vagy falakhoz vagy a padlóhoz. De nem egyszerre, és egyidejűleg.

Egyébként mindez attól függ, hogy ízlése és kívánsága a szeretteinek, akik ugyanabban a lakásban (házban) élnek veled. És semmilyen egyetemes utasítás, bármennyire hiányzik, segíteni fog.

Septum bontása

A fürdőszobában a falak kialakításának egyik fontos eleme a szoba és a WC közötti válaszfal. Ajánlom a rokonnak, hogy megtörje a falat a fürdőszoba és a WC között. Személy szerint véleményem szerint ez a megoldás optimális a szűk fürdőszobák számára, mivel egy kényelmes helyiségbe kerül, ahol a mosógép és egyéb szükséges bútorok a fürdőszoba és a WC mellett helyezkednek el.

A partíció bontása jó dolog, de nagyon piszkos.

A rokonom nem akarta a fal lebontását, azzal érvelve, hogy nem akarja elmélkedni a WC-vel a reggeli sminkelés közben. Van azonban egy nagyon elegáns és ergonomikus megoldás erre a kérdésre - egy kis hamis fal vagy egy alacsony összecsukható képernyő, ami könnyen kezelhető a saját kezével.

Személyesen találkoztam ilyen lehetőségekkel a gyakorlatomban:

 1. Üveg válaszfalak. Úgy gondolom, ez a zónák egyik legjobb módja, hiszen az átlátszó anyag lehetővé teszi, hogy elválassza a WC-t a fürdőszobából, de nem vizuálisan csökkenti a helyet. Nagyszerű tükörpartíciót lát. A design lehet állandó és átmeneti (hordozható, összecsukható, és így tovább).

Az üveg válaszfal tökéletesen zónázza a szobát, anélkül, hogy túlterhelt volna a belső térben.

 1. Gipszkarton válaszfalak. A kereten található gipszkarton lapok segítségével bármilyen méretű, alakú és konfigurációs partíciót hozhat létre. A dupla konstrukció kiválónak bizonyult, és belsejében könnyű elrejteni a víz- és csatornahálózatokat, valamint az elektromos vezetékeket. Ami a dekoratív felületet illeti, akkor az itt megadott lehetőségek csak a képzeleted által korlátozottak, mivel bármit lehet ragasztani a GCR-hez.

A gipszkartonból bármilyen formájú és méretű partíciót lehet létrehozni.

 1. Műanyag osztók. Tartós és ideiglenes is lehet. Gyakran használtam polikarbonátot (plexiüveg) műanyag válaszfalak előállítására. Kiderült egy átlátszó fal, amely az üvegtől eltérően kevésbé nehéz és törékeny. Igen, és ez a design sokkal olcsóbb. De gondatlanul működőképes, a polikarbonát felületét karcolás borítja, és elveszíti az átlátszóságot.

A válaszfal műanyagból készülhet.

Csak figyelmeztetni szeretném, hogy a partíció bontása nagyon zajos és piszkos üzlet. Mindenképpen szüksége lesz olajruhára vagy más hasonló anyagra, hogy megóvja a lakás többi szobáját a portól és a piszoktól.

Ezenkívül a partíció lebontásának vagy átvitelének megtervezése során a következő árnyalatokat kell figyelembe venni:

 1. Nem igényel koordinációt a lakáshivatalgal vagy más, hasonló felújítási szervezetekkel, ami nem vezet a szaniter létesítmények teljes területének növekedéséhez. Műszaki projekt nélkül is lehetséges az egészségügyi berendezések helyének áthelyezése anélkül, hogy növelnék a teljes számukat.
 2. Ha a fürdőszobában és a WC-ben a felújítás utáni méretek (nem csak a konyha költségén, ez tilos), vagy egy további eszköz (bidé, zuhanykabin stb.) Telepítésére tervezik, akkor ezek előkészítése és jóváhagyása szükséges.
 3. A bontás során ellenőrizni kell, hogy a partíció nem hordozza-e. Egyébként nem lehet beszélni a leszerelésről.
 4. Nem lehet szétszerelni vagy átméretezni a közüzemi szolgáltatásokat. Különösen tilos a lakóépület általános szellőzőcsatornájának szétszerelése vagy csökkentése, amely általában a vízvezeték egyik falán helyezkedik el.

Anyagok falakhoz

És végül elmondom neked az anyagokat, amelyeket a falak díszítésére lehet használni a fürdőszobában. Ezek az alábbi ábrán láthatók:

Anyagok a falak befejezéséhez a fürdőszobában.

Természetesen ez nem egy teljes lista, de úgy döntöttem, hogy csak a népszerű lehetőségekre gondolok, jelezve azok előnyeit és hátrányait.

1. módszer: cserép

Csempe - klasszikus megoldás faldíszítéshez.

A fürdőszoba - csempe, azaz kerámia csempe klasszikus kialakítása. Ez az anyag nagyon népszerű, és a vitathatatlan vezető nemcsak hazánkban, hanem világszerte is. És mindez azért, mert számos előnye van:

 1. Különböző megjelenés. Most kapható csempe, festett minden lehetséges színben és árnyalatban. Ezenkívül a dekoratív elemek, a frizura, a minták, a textúra és így tovább segíti a falak formatervezését a fürdőszobában. Kiválaszthatja a csempe tervezését és elrendezését, amely alkalmas számítógépes program használatára (én valamilyen módon áttekintettem az ilyen alkalmazásokat, ha érdekel).
 2. Tartósság. A kerámia burkolólapok technológiájának betartásával olyan hosszú ideig tarthat, hogy erkölcsileg elavulttá válik, de nem változtatja meg a megjelenését és a technikai jellemzőit. Igen, a kerámia repedés hatására megrepedhet, de a sérült terület könnyű javítani.
 3. Hygiene. A kerámia csempe nagyon sűrű díszítő felületet tartalmaz, amely gyakorlatilag nem szennyezett a működés során. Mindenesetre a foltokat és a falak szennyeződését egyszerűen eltávolíthatjuk rendszeres habszivaccsal és háztartási mosószerrel.
 4. Erő. A csempe jól megtartja a külső befolyást. A karcolások nem jelennek meg a kerámia felületén, ezért gyakran használják még falak befejezésére is a közegészségügyi helyiségekben, amelyeket nagyszámú ember látogat.
 5. Antiseptichnost. Az anyag nem hajlamos a bio korrózióra, a felszínén nem alakul ki penész és gombák, amelyek elrontják a helyiség megjelenését, és gyakran válnak súlyos betegségek okaként. Az egyetlen veszély a mikroorganizmusok megjelenése a varratokban. Ez azonban elkerülhető a rések antiszeptikával való kezelésével.
 6. Sokoldalúságát. Az anyagot nemcsak a falak, hanem a fürdőszoba mennyezetének tervezésére is felhasználhatják. Mit mondhatok, egyes burkolólapokat még a mennyezetre ragasztják, ha ezt a tervezési döntés megköveteli. Az utóbbi esetben speciális, nagy szilárdságú ragasztót kell használni.

A burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában bizonyos készségeket igényel.

Csak az anyag magas ára és a díszítésre kerülő felületek csempe behelyezésének nehézsége gyakran teszik ezt a fürdőszobai hulladékkezelést. A burkolat technológiáját részletesen ismertetem a honlapomban szereplő cikkeimben. Miután megismertük velük, úgy gondolom, sikeresen leküzdeni fogja a nehézségeket.

2. módszer Festés

A festett falak nagyon látványosak.

A falak festése a fürdőszobában a legolcsóbb módja ennek a felületnek a díszítésére. Csak akkor, ha a szoba falai már gondosan összehangoltak, vakoltak és vakoltak. Ellenkező esetben a fenti műveletek összetettsége valószínűleg arra kényszerít majd Önt, hogy hagyja abba ezt a befejező lehetőséget, és a költségek nem fogják kielégíteni.

Nem gondolom, hogy a festés alatt úgy értem, hogy a fürdőszoba falát zöld vagy kék olajfestékkel fedtem le, amely jól ismert nagyszüleinknek, akik a múlt század közepén lakásokat fogadtak.

Most a befejező anyagok gyártói olyan tartós és vonzó festékeket állítanak elő, amelyeket kifejezetten a fürdő sajátos mikroklímájára terveztek, magas páratartalom és jelentős hőmérsékleti ingadozások jellemzik.

Már beszéltünk a színek és árnyalatok megválasztásáról, csak azt mondom, hogy a fürdőszobában a legjobb megoldás a szilikon festék, de ez sokat jelent. Azok számára, akik menteni akarnak, tudok tanácsot adni a latex vízzel festett festékkel, amely nem vízzel mosható, és ellenáll a jelentős mechanikai stressznek.

A fotó - latex festék a fürdőszobában.

Különösen szeretném kiemelni a festék ilyen tulajdonságát, mint a karbantarthatóságot. Ha a fal bármely része piszkos, vagy rajta van semmilyen karcolás, elég csak ahhoz, hogy elszínezze, hogy helyreállítsa az egykori dicsőségét. Burkolócsempe esetében majdnem nagyságrenddel nagyobb lett volna.

3. módszer Háttérkép

Háttérképek a fürdőszobában lehetővé teszik a belső tér változtatását.

Ez egy másik módja annak, hogy díszítse a falakat a fürdőszobában a költségvetési szerelmeseinek. Háttérkép, valamint festék, előzetesen fel kell készíteni az alapszintet a gitt és a gondos csiszolással. Ellenkező esetben a fal összes hibája megjelenik a háttérképen és elrontja a helyiség megjelenését.

Természetesen a fürdőszoba befejezéséhez nem szokványos papíralapú anyagokat használnak, hanem különleges anyagokat, amelyek nem károsítják a nedves levegőt, és jól tolerálják a hőmérsékleti változásokat.

A fürdőszobában meg kell választani a tapadót, amely nedves levegővel működtethető.

A fürdőszoba díszítésére véleményem szerint többféle tapétát is használhat, amelyeket az alábbi táblázat ír le:

Külön megemlítem a folyékony tapétát. Száraz összetevők (mint a gitt), amelyek vízzel vannak összekeverve, és a falakra spatulával vannak felhordva. Az ásványi (pl. Csillám) és a rostos (cellulóz) adalékok jelenléte miatt a falak szokatlan megjelenést mutatnak. Tapétáknak hívják őket csak azért, mert részlegesen hasonlítanak az anyaghoz a megszilárdulás után.

Folyékony tapéta - vonzó, de drága megoldás faldíszítésre.

Már mondtam a mínuszokról - szükség van a falak előkészítésére.

4. módszer: Műanyag

A műanyag panelek segítenek az ívelt falak összehangolásában.

De a műanyag panelek - ez csak egy költségkeret-megoldás azok számára, akik nem vagy nem akarnak a falak elhelyezésére a jelzőfestővel és az azt követő töltőanyaggal. A fiókok behelyezése a dobozon lehetővé teszi, hogy gyönyörűen díszítse a fürdőszobát jelentős pénzügyi, munkaerő és idő költsége nélkül.

Teljes bizalommal elmondhatom, hogy ha nem tudsz egy csempeburkolatot elhelyezni, és a tapéta görbülete nem teszi lehetővé a falak görbülését, szabadon válasszon műanyag paneleket, mivel sok előnye van:

 1. Egyszerű felszerelés A műanyag egyszerűen ragasztva lehet a falakhoz poliuretán ragasztóval vagy a dobozra szerelve. Az utóbbi lehetőség sokoldalúbb, ezért azt tanácsolom, hogy igénybe vegye.
 2. A széles választékban számos műanyag léc található, különböző színben festve, különböző mintákkal és mintákkal borítva. Ezenkívül kiválaszthat egy olyan anyagot, amely utánozza a csempe, a márvány, a vad kő vagy a fa.
 3. Nedvességállóság. A műanyag nem veszíti el jellemzőit a folyamatos levegőben való üzemeltetés során, magas vízgőz-tartalommal. A lamellák hosszú ideig érintkezhetnek a folyadékkal, így befejezhetik a fali részeket, amelyek közvetlenül a zuhanycsarnok és a fürdő mellett helyezkednek el. Különleges záraknak köszönhetően a burkolóelemek teljesen össze vannak kötve egymással, megakadályozva, hogy a nedvesség behatoljon a falba.
 4. Hőállóság A homlokzat, annak ellenére, hogy polimerből készül, nem változtatja meg méretét és színét a szobahőmérséklet függvényében. De jobb, ha LED-es lámpákat használnak fényforrásként, mivel az izzólámpák deformálhatják a lamellákat.
 5. Tartósság A műanyag panelek jól tolerálhatók mechanikai hatással, beleértve a sokkot is. Ha a keret alátámasztó elemei közötti távolság nem több, mint 50 cm, akkor a dekoráció részletei nem szűnnek meg, még akkor sem, ha valaki a falon nyugszik.
 6. Környezetbarát A bélés bélése nem károsítja az emberi egészséget, mivel a káros vegyi anyagok minimális kibocsátási szintje van.
 7. A csövek elrejtése és a falak összehangolása. Ha műanyag paneleket helyez a falra, hamis fal keletkezik, és a burkolat és a zárt rendszer közötti szabad térben egyszerűen elrejtheti a víz- és csatornarendszereket, az elektromos kábeleket és a szellőzőcsatornákat. Tapéta vagy csempe esetében a falakat kell varratolni.
 8. Antiszeptikus A műanyag panelek nem hajlamosak a korrózióra, így a penész és a penész megjelenése nem félhet. Azonban a mikroorganizmusok behatolhatnak a zárt falon. Az ilyen probléma elkerülése érdekében a falfelületek, a mennyezet és a padló felületének antiszeptikus feldolgozását ajánljuk.

A műanyag panelek utánozhatják más anyagokat.

Őszintén szólva, még nem tudom azonosítani azokat a jelentős hiányosságokat, amelyeket érdemes megemlíteni ebben a cikkben. Ha már eldöntötte, hogy használja őket, akkor azt tanácsolom, hogy olvassa el az egyik cikkemet, amely megmutatja, hogyan kell műanyagot a falra telepíteni a fürdőszobában.

Azonban van egy valóban univerzális módja annak, hogy befejezze a falakat a fürdőszoba - gipszkarton lapok. Róluk a beszéd tovább fog menni.

5. módszer: gipszkarton

A gipszkarton a fürdőszobában lehetővé teszi a valóban egyedi belső terek kialakítását.

A lapos gipszkarton sokoldalú felületkezelő anyag, amelyet bármely helyiség befejezésére használhatunk. Azonban a magas páratartalmú helyiségekben, ahol a fürdőszobában van, speciális gipsz vakolatot kell használni, amelynek előállítása során a gipszhez hozzáadott speciális anyagok gátolják a vizet.

A nedvességállóságú hyposboard eltér a szokásos zöld színű kartonlapoktól, amelyek védik a gipszréteget.

Ennek a finomítási eljárásnak az az ízlése, hogy a szóban forgó anyag segítségével csak durva kikészítést végzünk:

 • a felületek, beleértve a falakat;
 • összetett alakú többszintű szerkezetek elrendezése;
 • válaszfal beépítése, beleértve a díszítőelemeket;
 • a fülkék, kiugrások és más komplex építészeti elemek építése.

Személy szerint gyakran polcokat és munkalapokat készítettem a fürdőszobában gipszkarton segítségével. Számos cikkem azt írja le, hogy a gipszkarton segítségével kompakt doboz készíthet, amely elrejti a csöveket és a felszállókat a helyiségben.

A gipszkartonnak szüksége van egy saját dekorációra.

Azonban a gipszkarton telepítése után még mindig valamilyen díszítéssel kell rendelkeznie - csempe, tapéta, festék stb. Mert lehetetlen díszítő anyagot hívni.

Összefoglaló

Remélem, hogy a fenti információk segítenek a fürdőszoba kialakításában. Bónuszként azt javaslom, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben, amely megmutatja, hogyan kell levágni a falat a fürdőszoba és a WC között.

A megjegyzésekben hagyhatja véleményét a különböző egészségügyi létesítmények helyreállításának lehetőségeiről. Különösen érdekel, hogy mit gondol a fürdőszobában festett falakról? Végtére is, bizonyos készségekkel, akkor egy unalmas szoba egy mesterműve a belsőépítészet!