Legfontosabb > Tartozékok

Készüléktámaszok csempék készítéséhez

Néhány esetben a csempeburkolatoknál a csempék címkézését nem a padlóról, hanem bizonyos helyről kell megkezdeni. Néha tanácsos elkezdeni telepíteni a csempe a falról, és csak akkor - menjen a padlóra. A matricát például a fal teljes felületén nem lehet elkészíteni, például - gyakran nem helyezzük a stílust a fürdőszoba mögé. A konyhai kötények burkolata gyakorlatilag mindig csak láthatósági zónában végez. Ezenkívül az első csempézett sor helyének meghatározása az eredeti belső kialakítás koncepciójának megvalósításánál használható, például összetett burkolat létrehozására.

Bármely célt is beállított magának, támogatást kell nyújtania a csempézett sorok megbízható elhelyezése érdekében, és megakadályozhatja azok csúszását. A vakolat szabályait, fém profiljait és rúdjait leggyakrabban tartóként használják.

A vakolat szabály a legalkalmasabb a cserép-támogatás telepítéséhez és használatához. Könnyen telepíthető, tisztítás után újra felhasználható a rendeltetésszerű használat érdekében. Ezenkívül a szabálynak sokkal nagyobb merevsége van a profilhoz és a fadobozhoz képest, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre helyezze el a csempézett sorokat. Ha azonban a tojózóna hossza túl nagy, akkor jobb, ha fémprofil vagy rúd használható.

Támogatás előkészítése

Ahhoz, hogy a vakolat szabályt támaszként használhassa, az egyik oldal szélén egy átmenő lyukat kell fúrni (1. Jobb, ha a lyuk közepén helyezkedik el - a szabály központi tengelyén.

Szintén készítsen több, körülbelül 20 cm hosszú fadarabot, hogy rögzítse a szabályt a falra. Használhatsz kész anyagdarabokat, vagy elektromos sarkantyúval látod a sínt.

Mint rögzítők, a legalkalmasabb egy kis szakasz (10 * 30 mm) sínek használata. 1,5 m hosszú szabály esetén két szegmens elegendő, 2 méteres szabályok esetén három. Az egyes szegmensek közepén át kell fúrni a lyukat (1. A szabályzatban lévő lyukak és a lécek átmérőjének legalább 4 mm-nek kell lennie a leggyakrabban használt öncsapos csavarok (3,5 mm átmérőjű) használatához.

Ha fémprofilot (gerendát) használ a teljes hosszában, akkor több furatot kell fúrni 4 mm átmérővel és kb. 50 mm-es lépéssel (1. ábra).

Markup Execution

A rögzítőfuratok előzetes fúrásával történő jelölés akkor történik, ha a támaszt szilárd aljzatokra rögzítik. Ha a fal alapja eléggé puha (gipsz, fa vagy forgácslap) - a tartó előfúrási lyuk nélkül rögzíthető - közvetlenül a fal felületéhez.

Miután befejeződött a homlokzat kijelölése, a csempézett homlokzat alsó szegélyének vonalát már a falra kell ráhelyezni. A tartó 5 mm-es távolságra van a vonal alatt, úgy, hogy a tartó a beépítési zóna teljes hosszát lefedi (1.

Rögzítés önmagában

A támogatás egyedül történő rögzítéséhez bizonyos méréseket és számításokat kell végrehajtania. A mérőszalag segítségével tegye félre a burkolat alsó szélétől a távolságot körülbelül 5 mm-rel nagyobb távolságra, mint a szabály felső szélétől a tengelyirányú lyukig terjedő távolság. Jelölje meg a szerelési furat függőleges helyzetét jelölővel. A lyuk vízszintes helyét a burkolat zónájának hosszánál kell kiválasztani, ha a fal hossza lehetővé teszi, hogy egyszerűen helyezze el a lyukat a jövő burkolatának szélén (1.

A fennmaradó szerelési lyukakat önkényesen, kb. 50 cm-es távolságban teszik meg, a burkolat alsó szélétől való távolság a támaszín hosszának felét, a szabály szélességének felét plusz 1,5-2 cm-t (1. A lyukakba műanyag dübelek vannak.

Dupla kötés

Ha a munkát két ember végzi, akkor a jelölés sokkal könnyebb: az egyiket szükség szerint telepítik, a második a szegezőpontokat egy szegekkel jelöli, vagy a falat közvetlenül a támasztó lyukakon fúrja. Abban az esetben, ha fémprofilokat használnak támaszként, jobb ezt a rögzítési módot alkalmazni.

A vakolat szabályainak rögzítése

FONTOS: A telepítés előtti szabály jobb egy fóliát eltakarni - így a telepítés után könnyen tisztítható.

Csavarhúzóval vagy csavarhúzóval rögzítse a szabály szélét megfelelő hosszúságú öncsavarral, anélkül, hogy meghúzná a végét.

Szerelje fel a szerelősíneket ugyanúgy, de ne szorosan nyomja meg őket. Igazítsa be a szabályt a burkolat alsó széleinek sorával, majd - végül nyomja meg a támasztókkal, húzza meg a csavarokat ütközésig, majd húzza meg a csavarokat a szabály szélén.

FONTOS: A tartószerkezet ideális beállítása nem szükséges, mivel az első sorlapok lefektetése egy szinttel történik, és az alsó szegély szélességét ékekkel kell beállítani.

Fémprofil rögzítés

Biztosítsa a profil peremét önmetsző csavarral anélkül, hogy meghúzná a végét. Illessze a profilot és húzza meg a fennmaradó csavarokat, húzza meg az összes rögzítőelemet, amíg meg nem áll.

FONTOS: A profil, a szabálytól eltérően, nincs megnövelt merevsége, ezért nehéz burkolólapok használata esetén csak egy vagy két alsó rétegburkolatot kell rögzíteni, és csak a ragasztó megkötése után folytassa a megmaradt sorokat.

Csempe sarok

Csempe - az egyik legnépszerűbb, praktikus és olcsó alapanyag. Éppen ezért a falakon, a padlón és a mennyezeten gyakran megtalálhatók a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben. De a burkolólapoknál csak egy csempe nem képes. Annak érdekében, hogy a belső tér szép és teljes legyen, további elemeket kell használni, beleértve a sarokot is.

előnyök

A csempe sarka nem kötelező eleme a szemben, de mégis megoldja a nagyon fontos funkcionális és dekoratív feladatot.

Ahhoz, hogy teljes mértékben értékeljük a terület előnyeit, gondosan meg kell fontolni annak előnyeit:

 1. Képesség komplex geometriai felületek kialakítására. A cserép vágása 45 ° -os szögben nagyon nehéz, és néha lehetetlen. A sarok használata lehetővé teszi, hogy megoldja ezt a problémát, és teljesen vágás nélkül végezze el.
 2. A csempe rendellenességeinek és durva éleinek maszkolása. A sarok segítségével tervezett vágás tökéletesen sík és sima.
 3. Dekoratív tényező. A kontrasztos színű sarokban a kész vászon kész és tiszta megjelenést kölcsönöz.
 4. Vízszigetelő. A sarok használata ideális megoldás a nedvesség problémájáért, amely a csempe közötti ízületekbe kerül. A sarok megakadályozza a penész kialakulását és a gomba megjelenését, jelentősen növeli a bevonat élettartamát.
 5. Biztonság. A sarok használata segít megelőzni a lehetséges sérülést, amikor nedves padlóra csúszik. A csempe sarkai és végei zsetont vagy szabálytalanságot okozhatnak, ami különböző vágásokhoz vagy sérülésekhez vezethet.

Ha a design egy fürdőszobát vagy egy másik komplex stílust érintő szobát jelent, pl. Barokk, folklór, etnikai stílus, akkor egy sarok lehet a kompozíció kötelező része.

Típusok és típusok

A sarok a sarkok kialakításához szolgál, a csempe, a komplex felületek, a vízvezeték csomópontjai és a fal közötti csomópont. Formájában két csoportra oszlik: külső és belső.

 1. Külső sarok. A falak kiálló részének kialakítására használják. Ez azért szükséges, mert a bevonatnak ez a része állandó mechanikai igénybevételnek van kitéve. A csempe éles végei, amelyeket egy sarok zár, teljesen kizárják a közeli emberek veszélyét. Ebben az esetben a sarok tisztán védő funkciót végez. A külső sarok azonnal elhelyezhető a csempe behelyezésekor, vagy a befejezett bevonás befejezése után.
 2. Belső sarok. A csempe sarokcsuklóinak kialakítása a szomszédos síkok, például falak és mennyezetek metszéspontján, valamint a zuhanyzó és a fal összekötése. Az ilyen sarok kissé lekerekített, homorú alakú. A belső sarok használata megakadályozza a nedvesség bejutását az ízületekbe a csempe vagy csempe és a fal között.

Az elvégzett funkcióktól függően a sarkok dekoratívak vagy funkcionálisak lehetnek. A dekoratív sarkot pusztán esztétikai célokra használják. A kontrasztos vagy ugyanazon a sarokban a fő vásznon a belső tér harmonikusabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöz. A funkcionális sarok komoly mechanikai terhelést jelent.

Leggyakrabban a sarkok műanyagból, fémből vagy kerámiából készülnek. Azonban a leggyorsabb, olcsó, de rövid élettartamú és kevésbé vonzó lehetőség az ízületek kialakításához egy szalagfékező. Leggyakrabban ilyen sarok öntapadós. Egyes modellek fungicid készítménnyel előkezeltek, hogy megakadályozzák a penészedést és a penészgombást. Ez a sarok nagyon könnyen használható, jól kanyarodik és nem reped.

anyag

A sarkok előállításához a következő anyagokat használják:

 • Fém (alumínium). Univerzális anyag, mely az árnyalat harmonikusan ötvözi a belső színes megoldást. Ezenkívül az alumínium tökéletesen kombinálható a helyiség egyéb fémszerkezeteivel, például zuhanyzóval vagy egyéb vízvezetékkel. Az ilyen sarok előnyei közé tartozik a könnyűség, nagy szilárdság, tartósság, korrózióállóság.
 • A sarok gyakran fémötvözetből készül. Leggyakrabban arany vagy ezüst festékkel borítják (ezek a változatok általánosan alkalmasak a különböző színes megoldásokhoz). A sarok nikkelezett vagy krómozott.
 • A Pvc sarka (polivinil-klorid) számos előnnyel rendelkezik. Nagyon könnyű, elég erős, kitűnő vízálló képességgel rendelkezik, és a színes megoldások széles választékában jelenik meg, ami megkönnyíti a legmegfelelőbb beltér kiválasztását.
 • Kerámia sarok (vagy kerámia profil) - az egyik legjobb választás a belső tér esztétikai integritása szempontjából. Gyakran a kerámia sarok része a csempegyűjteménynek, ezért a legjobb, ha csak egy ilyen modellt vásárol.

Ha a különböző anyagok sarkait különböző szempontok alapján hasonlítjuk össze, akkor persze a fém nem érhető el először a tartósság szempontjából. A legkisebb élettartamú anyagok közé tartoznak a polietilén és a PVC.

A fém sarkok a legnagyobb feszességet is biztosítják. A műanyagnak van a legrosszabb alakja a listán.

A műanyag szalag előnyei magukba foglalják az egyszerű szerelést és a fenti anyagok legalacsonyabb költségét. Azonban az állandó nedvességnek való kitettség azt eredményezi, hogy néhány év elteltével a szalagot meg kell változtatni. A műanyag nagyon kedvező anyag, könnyű összeszerelni, ellenállni a penésznek és a penésznek, és nagyon rugalmas.

A kerámia sarok előnyei a nagy szilárdság és vízállóság mellett az alacsony hővezető képesség és a kifogástalan esztétikai megjelenés miatt is hosszú ideig szolgálnak. A hiányosságok közül kiemeljük a magas költségek és a telepítés bonyolultságát, különösen a nem szabványos építészeti kialakítású belső térben. Talán az egyetlen tényező a kerámiák elhasználódásában az ütésállóság. Erős ütközés után a kerámia gyorsan elkezd összeomlani, ezért a lehető leghamarabb ki kell cserélni.

Hogyan válasszunk?

A csempe sarkának megválasztása több tényezőtől függ:

 1. Csempe vastagsága E mutatótól függően a sarkának számos különböző vastagsága is lehet. A szakemberek javasolják, hogy válasszanak egy 1 mm-es sarkot, amely nagyobb, mint a cserép vastagsága.
 2. Tervezési jellemzők. A merevség típusa szerint a sarkok három csoportra oszthatók (merev, félig merev és puha). Az architektúra összetettségétől függően kiválaszthatja a sarokban a legmegfelelőbb lehetőséget. A műanyag tökéletesen vágott és alkalmas összetett geometriai struktúrák, köztük görbe vonalak díszítésére. A fémprofil ideális geometriailag tiszta és egyenes tér számára.
 3. Mielőtt vásárolna egy sarok, a legjobb, ha egy csempe mintát a boltba, amelyet fel kíván használni a burkolat. Így felvehetsz egy olyan sarkot, amely a legjobban illik a színhez. Ez persze vonatkozik arra, amikor a sarkot és a cserépet különböző gyűjteményekből vásárolják.

Styling lehetőségek

A telepítési lehetőség kiválasztása előtt meg kell határozni, hogy melyik mennyezet kerül felhasználásra. Ha a mennyezet gipszkartonból készült, vagy felfüggesztették, akkor ez ideális lehetőség. A sarok pontosan a jelzéshez van beállítva, ahol a mennyezetet elhelyezik. A sarok telepítése előtt meg kell tenni a szükséges méréseket, és végre kell hajtani a vágást.

Nincs egyértelmű döntése annak a ténynek, hogy a fektetés előtt - cserép vagy cserép.

 • Az első lehetőség - sarkok elhelyezése előre jelzett felületen. Ezután a fõvásznat lefektetik, és a saroknál levõ csuklólapokat levágják.
 • A második lehetőség a falakkal szemben fekszik, csempével és a sarkok lefektetésével. Ez a módszer egy kicsit egyszerűbb, mint az első, azonban az első, a kész bevonat jobban néz ki.

Mielőtt elkezdené a telepítést, a szakértők azt tanácsolják Önnek, hogy alapos méréseket végezzenek és feljegyezzék a falakat, valamint a sarkokat a dokkban. Attól függően, hogy pontosan és pontosan hogyan végzik ezt a munkamenetet, a kész belső tér típusa függ.

Hogyan kell telepíteni?

Tipikusan a burkolólap a fürdő körül kezdődik.

A csempe tetején lévő sarok elhelyezése a következő:

 1. A csempefelületet gondosan elő kell készíteni, tisztítani és zsírtalanítani.
 2. Ezután a tömítőanyag a fürdő érintkezési pontjait a falhoz fogja. Még ha a fürdő közel van a falhoz, még mindig van egy rés. A nedvesség eljuthat, és gomba és penész okozhat. Az ízület lezárása után a sarok ragasztós oldattal (folyékony körmök) van ellátva, és a fürdő felületére helyezzük. Ebben az esetben a sávot szorosan az egész felületre kell nyomni.
 3. Ezután a csempe függőleges irányban van elhelyezve, majd a belső és a külső sarkok fel vannak szerelve.

A sarok alá helyezése a csempe alatt. Ez a módszer némileg bonyolultabb, és speciális kezelői készségeket igényel. A sarok felszerelése egyszerre történik a vízvezeték szerelésével: először egy kád vagy zuhanykabin, majd egy sarok, majd csak a többi csempe.

A technológia megegyezik: a kívánt hosszúság sarkát levágják, majd a ragasztót a falon elhelyezik a telepítési helyszínen egy vékony réteggel. A sarok szorosan nyomja a falhoz. Az egész sarok felszerelése után folytathatja a csempézést. Ragasztást alkalmaznak a csempe felületére, a sarok hornyaiba helyezik és szorosan a falhoz nyomják.

Ennek az opciónak a előnyei közé tartozik a vonzóbb megjelenés és szinte teljes lezárás. De ha idővel szükség lesz a sarok cseréjére, a csempeburkolat egy részét is fel kell szüntetni.

A szalagfülke telepítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Először válassza ki a kívánt szélességnek és hosszúságnak megfelelő szalagot. Ezután a munkaterület elkészül, a fürdőszoba és a fal közötti ízületek tömítettek, majd a szalagot lefektetik. A szalagot leggyakrabban tapadó réteggel állítják elő, de a nagyobb szilárdság érdekében folyékony szöget használhat. Jobb ragasztani a szalagot a sarokból, finoman és határozottan megnyomva az egész felületen.

Kerámia sarkok alkalmazása speciális ragasztóval. A felesleges ragasztó felhelyezése után csak egy darab puha ruhát vagy gézet kell eltávolítania. Erõsebb rögzítéshez a sarkok ragasztott töredékeit az építési szalaggal teljesen lezárhatjuk. Kívánt esetben a sarkok szélei tömítőanyaggal elkenhetők.

tippek

Ha a burkolás önmagában történik, akkor a legjobb, ha a szakemberek tanácsát használják, akik segítenek a javítások gyors, hatékony és pontos elvégzésében.

 1. A fém sarok rögzítésekor ügyelni kell arra, hogy a szerkezetek tökéletesen sík és sima legyen. A legkisebb kanyar rendkívül negatívan befolyásolja az összes munka eredményét.
 2. A telepítés előtt nagyon pontos számításra van szükség a szükséges szögek számával és a szükséges alátámasztásokkal, valamint a felület jelölésével.
 3. Meg kell kezdeni a munkát a szoba legszembetűnőbb sarkából, hogy a kiálló rész a legpontosabb legyen.
 4. Nem szükséges kiválasztani a sarkokat, hogy megfeleljen a bélésnek. Néha ellentétes vagy sokoldalú megoldások teszik nagyon érdekes, hogy legyőzze a klasszikus belső tér.

A csempe sarkok felszereléséhez lásd a következő videót.

Melyek a sarkok a csempékhez és mit használjak fel?

A burkolóanyag nem ugyanazt a kerámiát használja. A kész megjelenés és a működési megbízhatóság egyéb anyagoktól is függ. A csempe sarkai (ezeket csempéknek is nevezik) - egyikük. Maszkolják a hibákat, díszítik a sarkokat, és megvédik a csempe forgácsolását, gombáját és penészgombáját.

Zausovka hog 45 fok alatt. A csempe egyenetlen síkkal van ellátva, így ebben az esetben lehetetlen az elrendezést használni.

A csempe sarka mindenféle árnyalatban és különböző formában jön. Amikor szembenéz, lehet, hogy külső profilra van szüksége a csempe, a belső és a lépcső számára. Vegye figyelembe az egyes lehetőségeket.

Bal - belső sarok, jobb - külső.

Gyors cikk navigáció

Kültéri sarkok

A legnépszerűbb típus. Használjon külső sarkokat. Az értékesítés során alapvetően 7, 9, 11 mm méretűek (2,5 m hosszúak). Az egyik oldalon a csempék hornya, a másik a lemezek díszítésének és védelmének a hatása és a forgács. A rejtett rész perforált a csempék és a kerámiák elrendezésének jobb tapadása érdekében. Díszítő elemek gyártása:

 • műanyagból;
 • alumínium;
 • réz és egyéb anyagok;

Az ablak bélésének vége a konyhában egy műanyag elrendezéssel.

Sarkok felszerelése

A csempék profiljai akkor vannak felszerelve, ha a külső sarok alkotó két fal egyikének készen áll. Néha a munkák befejeztével a burkolat (csempe elrendezések) maradnak. Ez előre nem látható körülmények között történik: problémák merültek fel a szállítással, a házasságot elkapta stb. Mindazonáltal ez a helyzet megköveteli a korszerű minősítést és a súlyosabb számításokat. A legkisebb pontatlanság átfedéssel vagy lemondással járhat.

A következő fal elindítása, a készenlét hátuljából, kapjon egy hornyot a csempe elrendezéshez. A terméknek meg kell egyeznie a csempe méretével. Egy kisebb formátumú csempe sarka nem illeszkedik, és egy nagyobb díszítés arra kényszerít, hogy több ragasztót használjon, és lógni fog.

Ha a csempe nem illeszkedik a sarokba, csiszolja az őrlő hátsó oldalát (3-5 cm szélétől).

A következő fal megkezdéséhez, és a csempe sarka nem feltérképezett, ragasztóval vagy csemperagasztóval van felszerelve. A perforált oldalnak párhuzamosan kell elhelyezkednie a csempe mellett, hogy a merőleges kerámiák szorosan és egyenletesen feküdjenek. Az ízületeket ragasztóanyaggal kell tölteni, a funkcionális jelentéstől megfosztva. Ha nem rendelkeznek a tervezett szemmel, jobb időt tölteni a felesleges keverék összepréselésénél, mint hogy elfogadja a vízszintet.
A videó megmutatja a telepítési elrendezést egy nehéz hely - lejtők kettős külső szöggel:
http://www.youtube.com/watch?v=b-9JPxPx2ks

Sarkok vágása

Ha a mennyezet felfüggesztésre kerül és a csempere esik, vágja el a burkolat alatt lévő elrendezéseket, ne hagyja magát, vagy másoknak, akiknek szüksége van a folytatásra.
Egy külön megbeszélés megérdemli a burkolat felszerelését az ajtó és az ablak nyílása (vagy hasonló helyzetekben) területén. A merőleges elemek elhelyezéséhez 45 fokos szögben kell vágni az éleket. Tegye nagyon óvatosan, különben hiányosak vagy profilok lesznek a burkolólapon, és egyáltalán nem fekszenek kanyarok vagy pajeszek nélkül.

45 fokos vágás a 3 sarkon.

Corner javítás

Előfordul, hogy a csempe elrendezése megszűnt, és talán a kerámia burkolólap profilja megsérült. Ilyen esetekben szükség van javításra, de hogyan kell eltávolítani a berendezést, és még inkább, telepíteni egy új? Ez egy szomorú, de működőképes:

 • óvatosan, hogy ne sérüljön a csempe, vágja le a csempe régi külső sarkát;
 • készítsen újat;
 • vágja le a kárpit hátsó részét;
 • ha szükséges, a profil alatti területet úgy szintre helyezze, hogy megérinti a csempék alatt lévő helyet;
 • ragasztót folyékony körmökkel vagy szilikonnal;

Belső sarkok

A külsőektől eltérően ezek nem túl gyakoriak. A külsõ sarkok elrendezéséhez be kell vágni a csempe vagy díszíteni profillal. A belső nem szükséges, mert nélküle a belső tér nem szenved. Mégis, az emberek egy bizonyos hányada együttérzést tanúsít számukra, ezért tekintsük őket.

Ezek egy kissé bonyolultabb konstrukciót jelentenek, amely a következőkből áll:

 • barázda;
 • perforált borda;
 • homorú homlokrész;

Az előző esethez hasonlóan szerelje fel az elrendezést a csempe alatt, feltárva az egyik falat. Valójában könnyebb vágni a hátsó részt, és ragasztani a sarkokat szilikonnal. Ez megkönnyíti a telepítési folyamatot:

 • ragasztó könnyebb;
 • a bélés végén a munkák elvégezhetők;

Mindkét típusú sarkok használatával, a fugázás előtt meg kell tisztítani a ragasztók közötti profilokat és burkolólapokat. Ha a profil műanyag, ügyeljen arra, hogy ne karcolja meg vagy vágja le a réteget.
A belső sarkok változatai:

Lépj be sarokba

Alumínium sarok a lépcsőn.

 • rendes - a falhoz hasonlóan;
 • overhead;

Az első nem hordoz több funkciót, hanem dekoratív célokat szolgál. Azonban használatuk aláássa a szerkezet szilárdságát, a felszállók fél centiméter távolságra vannak a burkolólemezektől. Egyrészt a burkolólapok elrendezése biztosít némi védelmet az ízületek számára, viszont ennek következtében a lépcsők élettartamának csökkenéséhez vezetnek. Lehetővé teszik a víz felhalmozódásának lehetőségét, amely a hőmérsékleti ingadozások következtében fokozatosan elpusztítja a lépcsők épségét.

Gumisugárral ellátott padot használnak a lépcsőfokokkal szemben, hogy megakadályozzák a csúszást.

A lépcsőkön történő felszereléskor fémes anyagokról beszélünk, nincs műanyag.

Más sarkok

Profilok szükségesek a párkányok és az eltérő anyagok ízületeinek kialakításakor. Számos változat létezik, rendszerint mechanikusan vannak szerelve - kötőelemek segítségével. A berendezés a csempe éleihez van csatlakoztatva, ezért ügyeljen arra, hogy elkerülje a cserép felosztását.

Néha csempe elrendezésre van szükség, amikor alacsony, kanyargós lépcsõt állítunk fel. Ilyen esetekben sarkok vannak egy lapos munkadarabbal és egy fésű hátoldalával, amely lehetővé teszi a profil gördülékeny hajlítását. Fontos, hogy ne sérüljön a "fájdalommentes" kanyar határa.

Megfontoltuk a csempe sarkainak lehetőségeit. A kollektív mezőgazdasági megjelenés ellenére még mindig nem szabad elhagyni őket traumatikus helyeken és olcsó javításokban.

Kerámia burkolólapok elhelyezése, helyes tippek

A kerámia burkolólapok nagyon népszerűek, mint homlokzati anyagok. Ennek számos oka van, mert az anyag kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

A csempe önmagában sok előnnyel jár, de ha a technikával ellentétes, akkor nem fog teljesíteni a fő célját. Ebben a cikkben javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a csempe ragasztásának technológiájával.

Miután ismerkedtek a kerámia burkolólapokkal a saját kezével, nem okoznak komoly nehézségeket. A fő követelmény a technológia megfelelősége.

Lépésről lépésre

A kerámia burkolólapok teljes gyártási folyamata a következő:

 • Felület előkészítés.
 • Jelölést.
 • Főzőcsempe ragasztó.
 • Egymásra rakható.
 • Fugázó ízületek.

Figyelembe vesszük a pontok összes finomságát. Érdemes hozzáfűzni, hogy a csempét a lefektetés előtt gyakran vágni kell a kívánt méretre. Válaszolj erre a kérdésre is.

Először is szerszámokat és anyagokat kell készítenie. Többek között szükség lehet a következő eszközök és anyagok listájára.

műszerek:

 • Spatula szegfűszeggel.
 • Építési vízszint vagy lézer szint.
 • Fa blokk.
 • Gumi kalapács.
 • Elektromos fúrógép.
 • Fúvóka ragasztó keveréséhez.
 • Kézi vagy elektromos csempevágó.
 • Rulett.
 • Marker vagy ceruza.
 • Csempe ragasztó kapacitása.
 • Bolgár.
 • Gumi spatula.
 • Keresztes kerámia burkolólapok kialakításakor varrás keletkezik.
 • Víz.
 • Rongyok és szivacs.

anyagok:

 • Kerámia csempe.
 • Ragasztószerkezet.
 • Habarcs.
 • Az első sor vezető sávja (a falon lévő csempék elhelyezésekor szükséges).

A munka során szükséges elemek és anyagok fő listáját adtuk meg. A folyamat során más tartozékokat is lehet használni.

Az előkészítés a siker kulcsa

A csempe ragasztása előtt a padló vagy fal felülete rendben van. Mindenekelőtt szabadon kell lennie repedések és nagy szabálytalanságok ellen. Száraznak is lennie kell.

A kerámia burkolólapok előkészítése előtt az előkészítés elve a következő:

 1. A régi falburkolatot teljesen eltávolítják a falról és a padlóról.
 2. Az épületektől el kell távolítani az összes építési hulladékot.
 3. A szint ellenőrzi a falak / padló síkosságát. Ha egy nagy csepp észrevehető, akkor a vakolat vagy az esztrich betöltése megtörténik.
 4. Ellenőrizni tudja a régi esztrich szilárdságát, kopogtathatja a felületét, ha a hang süket, akkor jól megtartja, ha üres, akkor le kell szedni és újratölteni. Ez az elv a falon lévő vakolat ellenőrzésére vonatkozik.
 5. Kis repedések, lyukak és szabálytalanságok eltávolíthatók különleges vakolási kompozíciókkal.
 6. Kész és egyenletes felületet közvetlenül a kerámia burkolólapok előkészítése előtt alaposan el kell távolítani.

Ha a javítást a fürdőszobában végezzük, akkor ügyeljen arra, hogy vízszigetelő réteget helyezzen. Ezenkívül az előkészítő szakaszban a szennyvíz, a villamosenergia és a vízvezeték bekötésének befejezése szükséges. Mindezek a kommunikáció a test falában történik.

Ami a falak összehangolását illeti, fontos megérteni a következőket, mindannyian fontosak, ha arra törekszünk, hogy elérjük az ideális szintet és szögeket a szobában. Ha ez nem fontos, akkor a burkolástechnika a felület vizuális illesztését jelenti.

jelölés

A felület előkészítése után a csempe ragasztása előtt a jelölést is végre kell hajtani. Minden a legkisebb részletességgel számol. Például a leggyakrabban a szemekbe kerülő falak helyén teljes lapokra kell kiterjedniük. A díszes csempe nem lehet kiemelkedő helyen.

A jelölés használatával előre tudja meghatározni, hogy hány egész csempe esik egy sorra. A látnivalót a padlón kell tartani. Például, ha kiszámította, hogy az egész hossza az ágy, például 15 csempe és egy kis szegmens, akkor fontolja meg, érdemes vágni keskeny csíkok közelében az egyik fal.

Érdemes megigazítani az egyik falat, hogy néhány centiméterrel csökkentse a helyiséget. Természetesen, ha minden centiméter értékes egy lakásban, akkor ez a módszer irreleváns.

Ha úgy döntenek, hogy a csempe oly módon van elhelyezve, hogy az egyik fal kicsi, akkor azt olyan oldalra kell küldeni, ahol a legkevésbé vonzó a figyelem. Ez nem csak a vendégekre vonatkozik, hanem a lakástulajdonosokra is. Sokan egy idő után sajnálják, hogy úgy döntöttek, hogy apró és keskeny csempecsíkokat helyeznek el. Ez a horizontális jelölés.

A függőleges jelölésnek van egy fontos szabálya - a mennyezet alatt egy egész csempe kell lennie. Minden vágás az első sorban történik. Felfelé néz, nem lefelé. Ezért mérjük a csempe méretét és a varrat hozzávetőleges méretét.

Mindezek a számítások segítenek megtalálni az alacsonyabb szintet. Ennek következtében a kerámia burkolólapok lefektetésére szolgáló vezetőprofil rögzíthető.

Ugyanilyen fontos az elrendezés beállítása a jelölésnél. Számos lehetőség van, köztük a varraton egy varrás, átlósan, a csempe felét, gyémántot és így tovább. A legkeresettebb módszer egy varrás varrása. Itt a függőleges és vízszintes varrás tökéletesen sík.

Ha kis eltérések vannak, akkor az egész nézet vizuálisan romlik. Ezenkívül fontos, hogy a falon lévő falon lévő kör alakú csempe a varratokon konvergáljon.

Ragasztás előkészítése

A jelölés után egy csempe ragasztóanyagot kell készíteni, amely kerámia csempe a padlóra és a falra kerül. Az alkalmazott készítmény lehet kétkomponensű, cement alapú és egykomponensű. Tudnia kell, hogyan kell hígítani a csempe ragasztót.

Ha a kész ragasztót száraz formában vásárolta, akkor kövesse az utasításokat a gyártó csomagolásán feltüntetett arányokról. Ez lehetővé teszi, hogy elérje a ragasztó kívánt konzisztenciáját.

A csemperagasztó cement alapon is használható. Ajánlatos meleg vízben tartani. Egy elektromos fúrógép és egy speciális fúvóka - keverőgépet használnak a keveréshez. Keverjük addig, amíg krémes keverék nem keletkezik a tartályban.

Laying - Felelős színpad

Itt az ideje, hogy megtanuljuk, hogyan kell megfelelően ragasztani a kerámia burkolólapokat. Ha a fektetést falon végezzük, akkor a ragasztót előzőleg egy falra, majd egy cserépre kell helyezni. Az első sorban már telepítve van a vezető profilszintje. Ezért az alkalmazott jelölés első burkolatát ragasztja.

Nem szükséges a csempe önteni a falhoz. Közvetlenül egy sorban több csempe legfeljebb három darab. Miután egy szintet alkalmaznak rájuk, ellenőrizzük, hogy nincs hasa. Egy másik szint függőlegesen ellenőrzött. Ez azért fontos, mert egy nagy réteg fel tud lépni. Az egyes elemek rögzítésekor figyelni kell a szintet.

Cserép finoman nyomja meg. Ennek eredményeképpen a ragasztókon keresztül a ragasztó maradványai kijönnek. A ragasztót feltétlenül eltávolítják. A varratnak nincsenek ragasztó maradványai. A ragasztót a varratból egy keresztvel vagy más vékony tárgyzal lehet eltávolítani. Varrás kialakításához feltétlenül keresztezni kell az egyes lapkákat. Ezeknek a tételeknek azonos méretűnek és vastagságnak kell lenniük.

Ezen elv szerint a fektetés és a padlóburkoló lapok végrehajtása, az egyetlen különbség az, hogy a munkát vízszintesen végzik el. A padlóburkolatoknak hosszabb ideig kell bádogatniuk, mivel a ragasztó vastagságát és a szintet minden oldalról szigorúan ellenőrizni kell.

Ha a mennyezet alatti kis görbületeket nem fogják észrevenni, akkor minden a padlón látható lesz. Továbbá, mielőtt a csempe burkolatát a padlóra helyezi, gondoskodnia kell arról, hogy az esztrich egyenletes legyen. Vannak, akik nem foglalkoznak vele.

Ennek eredményeképpen ez nagy ragasztórétegeket eredményez. Természetesen olcsóbb betölteni egy új cement-homok esztrichet, mint egy nagy cseppet egy csemperagasztóval. Így a padlóburkolat a teljes költséggel a szerelő ragasztóval olcsóbb lesz.

Tehát, amint látja, nincs szükség különleges eszközökre a padlózat vagy a falak burkolásához. Ebben a munkában türelemre és vágyakozásra van szükség, hogy minden részletre figyeljen.

Ezek az alapvető követelmények, hogy hogyan kell megfelelően csempe. Ezenkívül felkéri Önt, hogy nézzen meg egy olyan kognitív videót, amelyen a cikk végén sok más finomságot tanulhat meg e munkában.

fametszés

Mielőtt a csempe ragasztása a sarokban vagy más struktúrák közelében történik, szükség lehet vágásra. Ehhez használjon kézi csempevágó vagy elektromos. Ha a csempe kicsi méretű, akkor egy kéziszámítógép segítségével juthat el.

A vágást óvatosan és lassan kell végrehajtani. Először elvégzik a méréseket, átmegyek a csempere és egyszerre vágják.

Fugázó

A fugázás a csempe lefektetésének utolsó szakasza. Fugázás speciális keverék alkalmazásával. Kiválaszthatja a csempe színe vagy a kontraszt lejátszása között. Először győződjön meg róla, hogy nincs ragasztó maradék vagy egyéb szennyezőanyag a varratoknál.

A habarcsot gumi spatulával végezzük. A habarcs maradványait azonnal el kell távolítani a csempe felületéről. Ha megszáradnak, akkor nehezebb megmosni őket. Ha a habarcs száraz, akkor meg kell mosni a felületet, és törölje száraz.

következtetés
Tehát itt áttekintettük az alapvető tanácsokat kerámia burkolólapok elhelyezésére. Reméljük, hogy ez az anyag gondoskodott a gondolatról, és segíteni fog Önnek abban, hogy minden munkát elvégezzen a saját kezével. Ha aggódsz, és nem biztos benne, hogyan kell megfelelően ragasztani a csempéket a falon vagy a padlón, akkor felajánlunk egy videót a cikk végén.

Tíz praktikus tipp a kerámia burkolólapok készítéséhez

Csempék elhelyezése az összes szabálynak és szabványnak megfelelően

A falak elrendezése a beszerelés előtt

A csempék kiállításán és a mesterfigyelő hívása minden nap 8-20 óra: 8 (499) 608-42-62, 8 (926) 300-24-30.

Miután helyesen elkészítette a felszínt a lefektetéshez, kiegyenlítéséhez, szárításához és tisztításához, pontosan meg kell jelölnie mindent. Ugyanakkor szigorúan be kell tartani a jelölési folyamat technikáját, különösen a kezdők számára. Ezeket a célokat a legjobb a sínek használata. Sima fadarabokból készülhetnek, fűrészelik a kívánt hosszúságúra.

Mérő rúd

Az univerzális hosszú sín a fal alatt a csempe alatt 1,5 méter, de rövidebb, ha nincs elég hely. Most a jelölést a sínen kell alkalmazni. Ehhez egy egyszerű ceruzát vagy jelölőt használhat. A jelölésnek meg kell felelnie az elhelyezett csempe sorának, és fel kell szerelnie magának a csempe méretének és a közöttük lévő varratoknak megfelelően. A jelölést így könnyebben alkalmazzuk - egy sor csempét helyezünk el hosszúságon belül, helyezzük be a megfelelő méretű kereszteződést, majd helyezzünk egy sínt ezen a soron, és jelölje meg a sor minden lapjának széleit. Ha van egy négyzet alakú lapja, akkor egy sín elég, és ha a csempe más oldalhosszú, akkor két lappal kell jelölni. Vagy alkalmazhat címkéket az azonos sín ellentétes oldalain. Fontos, hogy ne távolítsa el a sínt a jelölés alkalmazása során.

A tartó sín felszerelése

Alulról felfelé készített csempék elhelyezése. Ugyanakkor nem az első, hanem a második sor illeszkedik először. Ez azért van, mert minden vízszintes felület, például a padló, az ablakpárkány, a mennyezet stb. a legtöbb esetben nincs pontos vízszintes szintjük. A csempe mindig jól illeszkedik vízszintes és vízszintes (függőleges) vízszinteshez.

Ehhez a munkához szüksége lesz egy másik rake-ra, amelyet támogatnak. Mint ilyen, a mérõrúdhoz hasonló fadarab alkalmas. Annak érdekében, hogy a fektetés sima és gyönyörű legyen a második sor csempe alsó szélénél, a vízszintes vonalat szigorúan szigorúan jelölik és a tartósínet rögzítik.

A padlótól való távolságot a vízszintes szintnek való megfelelés figyelembevételével kell meghatározni. Abban az esetben, ha a padló nem sík, akkor a sínt a fal közepénél a fal közepénél megegyező távolságban kell rögzíteni. Ha szerencséd van, és a vízszintes szint megfelel a szintnek, akkor ez a távolságnak meg kell egyeznie a csempe oldalával és a csempe varrat két szélességével, ami az első sor fölött és alatt lesz. Ebben az esetben azonban a támasztórúd rögzítve van, és a csempézés a második sorból indul - ez általános szabály.

Csempe elrendezés

Miután rögzítette a tartó sínt egy mérő sín segítségével, számolja ki a vízszintes sorba illeszkedő teljes lapok számát. A legtöbb esetben az egész sor soha nem lesz teljesen csempe, és meg kell vágni őket. Ne felejtsük el, hogy rendkívül kényelmetlen a vékony csíkok elvágására, és szakképzett és professzionális eszközök nélkül biztosan egyenetlenek lesznek. Ezért jobb megjegyezni őket, hogy a vágott csempe szimmetrikusan legyen elrendezve a széle mentén, vagy a helyiségtől függően a sarkokban.

Ezután meg kell jelölni a középső függőleges vonalat - meghatározni a fektetendő fal középpontját, rögzíteni a mérő sínt, egy vonalhoz igazítani és rajzolni a középvonalat. Ezután a mérőpálca segítségével határozza meg az egész csempe számát függőlegesen, szintenként és jelölje meg a vízszintes vonalat, amely a teljes csempe felső sorának felső élét jelöli.

Jelölésekor vegye figyelembe a meglévő építészeti elemeket - ajtókat, ablakokat, szellőzővezetékeket stb. és tervezze meg a csempe szimmetrikus elhelyezését, a megfelelő vágási, befejező és sarokelemeket.

Most az első függőleges vonal lerakásának jelölésére egy függőleges függőleges sínt építünk be, amely merőleges a vízszintes tartóra. Illessze a vonalhoz és rögzítse azt.

Ismét megvizsgáljuk a támogatási sínek három értékét: függőleges vonalat, vízszintes szintet és derékszöget. Most elkezdheti a csempézést.

Fürdőszobai mozaik dekoráció, fotós munka, új javítási ötletek

Alumínium burkolólapok elrendezése

A PROFILSTAR cégnél megrendelheti és megvásárolhatja az alumínium csempe elrendezését.

Az alumínium profil minősége és tartóssága ellenére olyan olcsó anyag, amely tökéletesen alkalmas különböző helyszínek befejezésére.

A csempe alatt helyezkedik el, és a kerámia burkolatok és más típusú padlóburkolat (parketta, laminált) ízületének befejeződésére készült.

Az alumínium profil könnyű, könnyen felszerelhető, nem korrodáló, amely képes ellenállni a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak, és minden belső térben jól néz ki, esztétikus megjelenést biztosítva, és segít elrejteni a kerámia burkolólapok kialakításakor felmerülő szabálytalanságokat. Az alumínium burkolólapok széles választékát kínáljuk különböző típusú bevonatokhoz: polírozás, krómozás, eloxálás, polírozás (szatén), valamint egy gazdag színtartomány, amelyből mindenki ízlés szerint megtalálhatja a befejező profilt.

A legelterjedtebb technikai megoldás réz, króm, titán és más fémek alumínium alapú eloxált bevonata, így a profil esztétikus megjelenést kölcsönöz.

A "PROFILSTAR" cég alumínium burkolólapok elrendezése - a helyes döntés. Miután az alumíniumból készült profilt megrendeltük, biztos lehet benne, hogy a nagy üzemi jellemzők és a telepítés nehézségei nem állnak fenn.

Hívjon bennünket az oldalon feltüntetett telefonszámon, és vezetőink választ adnak bármelyik kérdésére. A PROFILSTAR minősége és megbízhatósága!

Elrendezés az eloxált és polírozott alumínium burkolólapokhoz


Cikkszám: PROJOLLY
Mérete H-6mm, 8mm, 10mm, 12.5mm, 15mm
A profil hossza 2,7 méter
Alumínium eloxált, polírozott, krómozott
Színtartomány ezüst, arany, bronz, titán, réz, fekete

A megrendelő kérésére bármely színben festett profil lehet.
PROJOLLY »egyszerűsíti a telepítést, anélkül, hogy törést igényel volna. A PROJOLLY profil a csempe külső sarkaira, falburkolásra, padlókra, lépcsőkre, kádakra stb. Hibás, pontos munkát nyújt magas esztétikai hatással. Erősíti a csempe széleit lekerekített felületen, megakadályozza a forgácsolást és a törést. Az európai előírásoknak megfelelően alkalmazzák biztonsági és biztonsági célokra az állami és a magánterületeken. PROJOLLY MIRROR LINE is kapható, fényes tapintású a SUPERGLYANTS kivitelezéshez a csúcstechnika igényeinek és modern igényeinek kielégítése érdekében, nagyon csillogó díszítő felületekkel. Vannak kapszulák és háromoldalú csatlakozások belső és külső szögekhez. A szín kombinációja PROLISTEL karimával eloxált vagy polírozott alumínium ajánlott.

Elrendezés az alumínium eloxált rugalmas csempe számára


Artik DRJ
A méret N - 8 mm, 10 mm; 12,5 mm
A profil hossza 2,7 méter
Alumínium eloxált és polírozott
Színek ezüst, arany, titán, réz, bronz, fekete

A megrendelő kérésére bármely színben festett profil lehet.

Elrendezés a négyzet alakú alumínium eloxált, polírozott és őrölt előrehaladási profilokhoz


Artikul pjq
H méret - 4,5 mm; 6mm; 8mm; 10mm; 12,5 mm
Profilhossz - 2,7 méter
Alumínium eloxált, polírozott, krómozott és őrölt
Színek ezüst, arany, titán, réz, bronz

A megrendelő kérésére bármely színben festett profil lehet.

A PROJOLLY SQUARE egy téglalap alakú profil, amely különböző padló- és falburkolási megoldásokhoz alkalmazható, a csempe külső sarkainak védelme érdekében. Leegyszerűsíti a fektetést a törékeny kerámiák igényes vágása nélkül, valamint a falburkolatok, lábtámaszok, lépcsők, fürdők szegélyére is. Élénél, parketta, természetes kő, szőnyeg és epoxigyanta bevonatoként használják. Ez kifogástalan, esztétikailag kiváló minőségű munkát garantál. Erősíti a csempeburkolat szélét négyzet alakban, hatékonyan védi a sarkokat, kiküszöböli a forgácsokat és fújja a csapásokat. Megfelel az európai biztonsági szabályoknak az állami és a magánterületeken.

A csempe alakú alumínium eloxált és csiszolt csempe Progress profilok elrendezése

SKU PROFINAL
A méret N - 8 mm; 10mm; 12,5 mm
Profilhossz - 2,7 méter
Alumínium eloxált és polírozott
Színes ezüst, arany
Színek - bronz, fekete - ellenőrizze a vezetőket!

A megrendelő kérésére bármely színben festett profil lehet.

PROFINAL - alumínium profil. Három méretben kapható: 8.10 és 12.5. Ideális kétféle padlószint elválasztására ugyanazon a szinten (pl. Cserép / csempe vagy csempe / fa), ami dekoratív leválasztható profilt hoz létre. Szintén védett lépcsőként vagy dekoratív profilként. Védi a széleket, ellenáll a nehéz terheknek és a rendszeres forgalomnak

L-alakú eloxált alumínium és polírozott alumínium profilok


Artikul PROTERMINAL
Méretek H - 3 mm; 4.5mm; 6mm; 8 mm; 10 mm; 12,5 mm; 15mm; 20mm; 22mm
Méretek B - a profil látható része - 3 mm
A profil hossza 2,5 méter és 2,7 méter
Alumínium eloxált és polírozott
Színek - ezüst, arany
Színes bronz és fekete - Ellenőrizze a vezetőket!

PROTERMINAL műszaki befejező profil. Főleg azonos vagy különböző padlóburkolatokhoz (például kerámia / kerámia - kerámia / parketta / márvány / laminált / szőnyeg / linóleum stb.) Különböző vastagságokhoz való csatlakozáshoz használják. Az eloxált alumínium PROTERMINAL a lépcsőfokok védelmére is használható és padlóburkolatok, padlóburkolatok és lábazati burkolatok.

L-alakú eloxált és polírozott alumínium FLEXIBLE!


Cikk TRD
Mérete N - 4,5 mm; 6 mm; 8mm; 10mm; 12,5 mm; 15mm
Profilhossz - 2,7 méter
Alumínium eloxált és polírozott
Színek ezüst, arany, bronz

A PROELEGANT alumínium eloxált alumínium csempe és laminált rétegek profiljának elrendezése


Cikkszám PROELEGANT
L alakú végprofil
A méret N - 8 mm; 10 mm, 12,5 mm
Méretek A profil B-látható része - 6 mm
Profilhossz - 2,7 méter
Eloxált alumínium csiszolt

A lapok elrendezése - A sarok belső PROINTER


SKU PROINTER
A méret N - 8 mm; 10mm; 12,5 mm; 15 mm
Profilhossz - 2,7 méter
Alumínium eloxált, polírozott
Színek - ezüst, arany, réz, bronz, titán, fekete

A csempe elrendezése - A sarok belső univerzális


IJ. Tétel
A sarok belső univerzális
A profil hossza 2,7 méter
Alumínium eloxált és polírozott
Színek ezüst, arany, bronz, réz, titán, fekete

Burkolási profil Előrehaladási profilok PROFINLIST


SKU PROFINLIST
A méret N - 4,5 mm; 8mm; 10 mm
Profilhossz - 2,7 méter
Alumínium eloxált és polírozott és őrölt
Színek arany, ezüst, titán, réz

A PROFINLIST egy dekoratív határ, amely krómozott betéteket hoz létre a falakon, kerámia burkolólapokkal. Nyitott alapja a "csempe alatt" és az élõ sarkoknak a finom porcelán porcelánból készült furnérral kombinálva. Két azonos és / vagy különböző padlóburkolat vagy szegélyezési lépcsők elválasztására is használható. Ugyanaz a ragasztó, mint a kerámiák és / vagy a mozaikok, különböző kivitelben készül: csillogó, fényes polírozott, eloxált és új TILTEX matt kivitelben. Javasoljuk, hogy a PROJOLLY, a PROTERMINAL, a PROBORD és a PROJOLLYSQUARE termékeket ugyanolyan színtartományban, PROKERLAM és PROJOLLY SQUARE sorozat

Profil U alakú, alumínium eloxált és polírozott progresszív profilok


PROLISTEL
Méretek 8 * 10 * 8

Profilhossz - 2,7 méter
Alumínium eloxált és polírozott és őrölt
Színek ezüst, réz, titán

A PROLISTEL dekoratív profilok / lécek sorozata, amely ideális a csempe / márvány / mozaikburkolat színhatásának megteremtéséhez. A PROLISTEL design, alakja és vastagsága miatt ugyanazzal a ragasztóval rendelkezik, amelyet csempékhez használnak, vízszintes és függőleges vonalakat, falra vagy padlóra, függetlenül a bevonat vastagságától. Különböző bevonatok és vastagságok. Az alumínium eloxált, fényes és földelt, ezért ajánljuk a PROJOLLY, PROTERMINAL, PROBORD és PROJOLLYSQUARE profilok kombinációjához, ugyanolyan színtartományban.

T-profil alumínium eloxált és polírozott


SKU PROCOVER
H méret -4,5 mm; 9 mm
A profil látható része - sapka - 10 mm; 14mm; 18mm; 20mm, 26mm
A profil hossza 2,7 méter
Alumínium eloxált és polírozott és őrölt
Színek ezüst, arany, pezsgő, bronz

PROCOVER profil eloxált alumínium bevonat bevonat. Ezt a két szintet ugyanazon a szinten helyezik el, 6-24 mm résszel a ragasztott két padló között. Védi a padló / burkolat külső széleit. Könnyen illeszkedik és jól néz ki. A profil kialakítása egy függőleges lábú nyilakkal jobb tapadást biztosít szilikonnal / ragasztóval

A profillal szembenézett előrehaladási profilok PROJOLLY

Cikkszám: PROJOLLY
Méret - 3 mm és 4,5 mm
A profil hossza 2,7 méter

A PROJOLLY CERAMO GRANITE / MOSAIC egy alumínium profil, különböző felületi bevonatokkal, kerámia granit, mozaikok és gyanták felszereléséhez, külsõ sarkokhoz, falburkoláshoz, állványok, lépcsõk, fürdõszobák, medencék stb. Garantálja a magas esztétikai szintet a meggondolatlan és pontos munkák. Tömíti a kerekített porcelán kőzetet / mozaik szélét, megakadályozza a forgácsolást és a törést. Hét kivitelben: 2 fényes: krómozott és aranyozott, 2 matt: ezüst és arany, és 3 polírozott alumínium - ezüst, réz, titán.

A falak jelölése a csempe alatt

Mielőtt elkezdenénk a csempék felépítését, ki kell alakítanunk a falakat, és telepítenünk kell az útmutatókat - ez segíti majd a bélést simán és elég gyorsan elvégezni (jobb, ha mindent viszonylag egyenletes útmutatók mentén rakunk le, mint hogy a horizontot a hajlított padlóról építjük).

Útmutatók elhelyezése csempékhez

Először is telepítjük a csempékre vonatkozó útmutatókat - ehhez szükségünk lesz a gipszkarton, valamint egy perforator, egy csavarhúzó vagy egy fúró, egy szellem vagy lézer szint (vagy egy szeszes szint), egy kalapács, egy fém olló és egy marker használatára szolgáló 66/42 rackprofilokra. A jelzőnek szüksége van egy közönséges papírokra - nincs szükség arra, hogy pénzt költsenek a "csempék markereinek" megvásárlására, és a szokásosnál fogva meghalnak.

Ha a felületet "kontakt kontaktus" típusú talaj borítja, egyáltalán nem használunk markert, egyszerű ceruzát használunk, mint a TM (HB).

Nem használunk fát, mert a fa lécek, még a legjobbak is, a nedvesség hatására hajlamosak. Ezenkívül az U alakú profil lehetővé teszi, mely esetben a horizont "beállítható", mivel tömöríthető vagy kicsomagolható.

A profilokat a falhoz rögzítjük fém-fém csavarokkal ("hibák"), amelyek mérete 4.2 x 25 mm. és a SORMAT 6 x 30 mm-es dűbelekkel, előforrasztva egy 6 mm-es perforátorral. fúrjon a falhoz. Menjünk.

1. Mérjük a fal magasságát úgy, hogy kétszer ne vágjuk le a cserépet - fent és lent. Vagyis a nagyon felső sorban szilárd csempe szükséges (ez opcionális, de időt takarít meg). A mérések eredményei szerint (ne felejtsük el figyelembe venni a varratok vastagságát és 1 cm-t hagyni a tartalékban) körvonalazzuk a magasságot, ahol útmutatást fogunk találni.

Ezután az egész helyiség peremén, a magasság szintjén jelöljük a horizontvonalat. Legyen óvatos és körültekintő, ne csússzon le a horizonton, különben később nehéz lesz. Jobb, ha újra ellenőrizzük. Ennek legegyszerűbb módja a lézervezérlés használata egy kivetítővel (az állványon található), amely egyszerre nyújtja a négy falnak a kivetítését. A mi esetünkben az alkoholtartalmú vonalat használom.

Most rögzítse az egyik útmutatót az alábbiak szerint:

Elnézést kérek egy kissé homályos fényképért, de sajnos nincs semmi, ami helyettesítené. Csatlakoztassa először a vezető egyik szélét, majd ellenőrizze a szintet és csatlakoztassa a második élhez. Az élek rögzítése után rögzítse a közepét. A vezetőhossz 1,5 m. Legalább 4 csavar szükséges.

Ezután rögzítse a többiet az óramutató járásával megegyező irányba. Különös figyelmet fordítsunk az ajtóra (a képen látható, hogy hogyan lehet kombinálni a horizontot). Fogd el az idejét, tedd meg mindent óvatosan:

Kész! Fúrjon még néhány furatot és rögzítse a csavarokat - a vezetékeknek merevnek kell lenniük.
Kitűnő. Útmutatók a behelyezett falak burkolásához. A jelölés megkezdésének ideje.

Fektesse ki a falat, mielőtt a csempe

Ha a falak "szintben vannak", vagyis teljesen függőlegesek, akkor elkezdheti tömör csempe burkolását. Ha nem, akkor meg kell tudnia, hogy a függőleges helyzet hogyan kerül átirányításra (szint vagy vízvezeték). Ha a tető hajlik tőled - alulról le kell vágni egy csiszolt csempe. Ha neked van, akkor az alsó sorban egy egész csempe kell kezdened, és vágd le a csúcsot:

Húzza fel a falra egy szintet és egy jelölőt (vagy egy ceruzát) függőleges vonalakat a sorok helyén, majd a vízszinteseket:

Ezeken a vonalakon a horizontot és a függőleges irányítást a bélés folyamatában szabályozhatja. Ha még nem helyezte be a csempeit, és túl lusta a jelölés elvégzéséhez, akkor 100% -a várhatóan problémákat okoz. Ezért ne hagyja figyelmen kívül ezt az intézkedést.

A lapok elrendezésére kész a csempék készítése, akkor elkezdheti szembenézni.