Legfontosabb > Tartozékok

Padlóra szerelt fürdőkádak: a beépítés típusai és jellemzői

Visszatérve házához vagy lakásához, egy személy reméli, hogy pihenni és pihenni fog. Ez segíthet egy ilyen egyszerű intézkedésnek, mint például a fürdés. Ezért a kiváló minőségű, stílusos és tartós fürdőszoba csaptelep kiválasztása nagyon fontos feladat. Napjainkban a padló csapok egyre népszerűbbek. Tökéletesen illeszkednek a belső térbe, nagyszerűen nagyszerűen néznek ki. Javasoljuk, hogy állítsák be, ha két kád van a szobában. És ha a szoba elrendezése egyéni és nem szabványos.

A csaptelepek egy magas rack (1.5 m) formájában készülnek, kiöntővel vannak ellátva, és törölközőkkel és zuhanyzóval rendelkeznek. A padlóban a kád közelében helyezkednek el. A javítás során ajánlatos a vízvezeték-rendszerhez csatlakoztatni őket, és nem utána. Ellenkező esetben a gipszkarton dobozain kívül el kell rejteni a csővezetéket.

Típusú csaptelepek

Számos modell létezik a vízvezeték-piacon, típus szerint osztályozható.

 • A klasszikus kialakítás két kar vagy szelep jelenlétét feltételezi. De számos hátránya van: a szelepek tömítéseinek gyors kopása és a víznyomás manuális beállítása, ami nem mindenki kedveli.
 • Egykaros keverőnek több előnye van, mivel egy kézzel működik. Ennek a modellnek az a fő előnye, hogy kerámia kazettával rendelkezik. Rendszeres cserét igényel, mivel kemény vízzel működik.
 • A kaszkád keverők hatással vannak az ügyfélre, de valójában nem nagyon praktikusak. A vízesés utánzásáért felelős mechanizmus lebomlik.

Emeletes csaptelep zuhanyzóval: elegáns design a tágas fürdőszobában (20 fotó)

Az ilyen rendkívüli egészségügyi berendezések, mint például a padló mixerek, aktívan használják az elmúlt pár évtizedben. Az új modellek fejlesztésének oka az volt, hogy a lakástulajdonosok hajlandóak úszni a megnövekedett kényelem mellett. Most a fürdők gyakran nem a sarokba vagy a falhoz vannak felszerelve, mint korábban, hanem a helyiség közepén, illetve a vezetékes kommunikáció speciális módszereire.

Mi a padló keverő?

Ez a fürdőszobai csaptelep magas polcra (akár másfél méterre) tűnik ki, káddal és törülközőkkel és zuhanyzóval ellátva. A készüléket a padlón közvetlenül a fürdõszobába telepítik: a felhasználók kérésére, akár a lábaknál, akár az oldalon jobbra vagy balra. Feltételezzük, hogy a padló alatti csövet a javítás során befejezi. Ha ez nem lehetséges, a csöveket a falak mentén vízszintesítő dobozok segítségével maszkolják.

A padlófürdős csaptelep 1-2 tartóval rendelkezik, amelyekben a meleg és hideg víz ellátásáért felelős csövek el vannak rejtve. Mint minden modern modell, az ilyen eszköz 1-2 szeleppel, vízfogyasztás-korlátozóval, szellőzővel, szivárgásvédelemmel van ellátva. Szintén feltétlenül védelmet nyújt a fordított áram ellenében.

Az eredeti padlócsap a mosogatóhoz és a zuhanyhoz különféle színes és stílusos megoldásokkal rendelkezik:

 • minimalista hi-tech;
 • retro;
 • állandó klasszikusok;
 • Viktoriánus stílusban.

A krómozott bevonatnak köszönhetően a termékek gyönyörű teljesítményt, hosszú élettartamot és mechanikai igénybevételnek ellenállnak. A keverők nagyon igényesek, a megjelenés bronz és arany utánoz.

Vízvezeték szerelési funkciók

A padlóra szerelt keverő felszerelése nagyon bonyolult eljárás, ami a helyiségben végzett nagyjavítást jelenti. A csövek üzembe helyezését a töltőanyag elhelyezését megelőzően és a bélés felállítása előtt (általában csempék) végzik el, a szakmában szerzett vízvezeték-szerelők is részt vesznek. 25 mm átmérőjű műanyag csövekre van szükség, amelyekhez a padlón kavicsokat hoznak létre, amelyeket később habarccsal töltenek.

A forrasztópáka műanyag csövek összekötésére szolgál, amikor a propilén kommunikáció fémekkel kombinálva speciális adaptert használnak. Egy beton esztriche kerül a tetejére, majd egy cserép.

Előnyök és hátrányok a szabadon álló berendezések

A fürdőszobai csaptelepek, mosdók, zuhanyozók jelentős előnyökkel járnak a versenytársakhoz képest:

 • egyszerűség, egyszerű használat;
 • tartósság és megbízhatóság;
 • a fürdőszoba belsejének díszítésének lehetősége.

A berendezés hátrányai közé tartozik az alkatrészek magas költsége, és a padlóra szerelt keverő felszerelése is nagyon költséges. Általában a középen telepített fürdőszoba tágas szobái csak az elit házban találhatók meg, ezért a szóban forgó technológiai megoldás csak az átlag feletti jövedelemmel rendelkező felhasználók számára áll rendelkezésre.

Termékkínálat

A profilpiacot hazai és külföldi márkák termékei árasztják el, és mindegyikük a következő típusú keverőkből áll:

 • két kar vagy szelep. Ez egy klasszikus tervezési megoldás a vizsgált vízvezeték-osztály számára, de hátrányai vannak: a szelepek tömítései gyorsan koplalnak a kopás miatt, hosszú ideig kell beállítani a vízsugár hőmérsékletét mindkét kezével;
 • egy karral ellátott termék kényelmesebb, mivel egy kézzel működtethető. A modell legfőbb előnye egy kerámia patron jelenléte, de ha a víz kemény, akkor rendszeresen cserélni kell;
 • A zuhanyzó kaszkád csaptelepek látványosak, de a gyakorlatban nem túl kényelmesek. Ráadásul a vízesés szimulálására szolgáló mechanizmus gyorsan lebomlik;
 • a termosztatikus modellek a praktikus beltér szerelmeseinek is alkalmasak: a hőmérséklet-kijelzők mini kijelzőn jelennek meg, ezáltal egyszerűsítve a szabályozási folyamatot, vannak olyan szabályozók, amelyek felelősek a gazdaságos fogyasztásért, a levegőztető szivárgásvédőért;
 • a nem érintkező eszközöket egy egész infravörös érzékelő rendszer vezérli. Ez a higiéniai megoldás szempontjából nagyon biztonságos, mivel a felhasználók nem érintik a szelepeket a kezével, és ez jelentős víztakarékosságot eredményez.

Ebbe a kategóriába tartozó különálló résszel további 2 típusú padlócsaptelepet foglalnak el:

 • Az Electronic a fejlett típusú érintésmentes érintés, amely lehetővé teszi, hogy személyes vízellátási módokat hozzon létre, amelyek mindegyike beállíthatja a hőmérsékletet és a nyomást. Ez a megoldás csak akkor alkalmazható, ha nagyobb a vízkeménység.
 • A kombinált padlócsapok hosszúkás forgódugattyúval vannak ellátva, amely a kád és a mosdó felett váltakozva használható. A modell nagyon kényelmes, vonzza a szokatlan teljesítményt, de mozgó elemei gyorsan elhasználódnak.

Melyek az oszlopok?

Egy jellegzetes belső elem, amely kivétel nélkül minden padlócsaptelep szilárd oszlopokkal rendelkezik, amelyek a padlón egy kád vagy egy mosdó közvetlen közelében vannak rögzítve. Ez az alkatrész egy 1-2 rack, amely tetején a kifolyó, ugyanabban a szegmensben a szerkezet egy zuhanyfej, amelyhez egy tömlő van.

Az oszlop összetételében való jelenlét jelentős előnye az ilyen kombináció nagy szilárdságának nevezhető, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a vízvezeték-berendezések intenzív üzemmódban működnek.

Az alkatrészek és anyagok megbízhatósága lehetővé teszi az oszlopok biztonságosabb felszerelését akár drága belső terekben is, ahol a jövőben nem kívánatos a rekonstrukció.

A csaptelepek kombinálása más belső tárgyakkal

Ha a padló csapok nem csak zuhanyzóval ellátott fürdőkhöz vannak kötve, vagyis akkor, amikor a mosogatóhoz való használatra tervezik, ajánlatos ilyen vízvezetékeket elhelyezni a szoba közepén.

Ezenkívül a kialakítást könnyen el kell forgatni a helyes irányba. Az ilyen elrendezés lehetséges sebezhetősége vizuális zűrzavar lehet a térben: a felhasználóknak óvatosnak kell lenniük, amikor a mosogató és a fürdőszoba között mozognak.

Kényelmes és esztétikai megoldások, amikor a padlószivattyú csak a betűtípust szolgálja ki. A csak ablúzióhoz használt kialakítás a kar hosszában helyezkedik el, és ha egykaros csaptelep van felszerelve, akkor a tulajdonosnak csak kéznél kell felemelni a kezét és beállítani a vizet - nincsenek szükségtelen manipulációk.

Gyakran előfordul, hogy a tálak és a keverők ellentétes árnyalatúak, és a helyiség teljes tartományához ragaszkodnak. Például egy oszlop és egy zuhanyfejjel ellátott oszlop dekoratív fém bevonattal rendelkezhet, akkor a tál és a pódium általában fehér. Gyönyörű bronz csapok, melyet nem feltűnő kőzetek vagy zománc díszítenek. Ezek a fürdőszobában egyfajta hangsúlyt kapnak.

A beépítési és gyártási jellemzőknek köszönhetően a padlócsap a vízvezeték elitkategóriájába tartozik, ezért a modell kiválasztásánál és a helyiség kialakításánál nem szabad elfelejteni, hogy a szerkezet megváltoztatása vagy elhelyezkedése nem lesz könnyű - meg kell szakítani a felületet, le kell szednie a padlórészeket, és új kommunikációs rendszereket kell bevezetnie. Ha van ilyen vágy, hogy csak ilyen vízvezetékeket használjon, akkor meg kell fontolnia a kapcsolatot más helyiségek csomópontjai és a tényleges teljesítményt, hogy az eredmény kellemes lesz a háztartás sok éven át, és megfelelnek az igényeiknek.

Padlóra szerelt fürdőkád: az előnyök és hátrányok

Hazaérkezik egy kemény érc után, természetesen szeretne pihenni és pihenni. És majdnem azonnal a lábát a fürdőszoba felé irányítja, hogy mosson kezet, frissítse magát a zuhany alatt, vagy forró és aromás fürdőt. És furcsa módon a mixer fontos szerepet játszik a kényelmes és hangulatos légkör kialakításában. A modellek széles választékának köszönhetően a padlón álló fürdő mixer, amely praktikus és felhasználóbarát funkciókkal rendelkezik, jelenleg nagyon népszerű.

Először is szeretném megjegyezni, hogy padlócsaptelepek beszerelése a fürdőszobába, ahelyett, hogy falra vagy falra szerelték volna, jobb a nagy szobáknál, különösen akkor, ha nem szabványos elrendezéssel rendelkezik. Ezután megfelelő és harmonikusan illeszkedik a fürdőszoba belsejébe. Ezenkívül a fürdőszobai padló csapok nem zavarják az esetet, ha több fürdőkád van a szobában.

tervezés

Különböző gyártók saját módján megoldják a padlóra szerelhető keverők műszaki felállítását, de mindegyik nemcsak az eredeti telepítési lehetőségek megteremtésére összpontosít, hanem egyszerű és megfizethető javítások nyújtására is. Ezért padló csapok a fürdőszobában, és ilyen nagy igény, különösen a szabadon álló fürdő.

Tehát lássuk, mi a padlócsapda, mi a tervrajzuk. Rendszerint önálló keverőnek van egy vagy két állványa. Az első modellt két csővezeték belsejében tartják (meleg és hideg víz esetén). A második - mindegyik egy külön cső belsejébe kerül.

Minden, a rackre szerelt kültéri fürdőszobai csaptelep elsősorban az alábbi célokat szolgálja: a hideg és meleg vizet a fürdőbe maszkolja. Ennek következtében az állvány egyrészt egy működő elem, hiszen a tartószerkezet tetején lévő szelepek vízzel vannak ellátva, amelyeknek köszönhetően szabályozzák a folyadék nyomását és hőmérsékletét, másrészt egy speciális eszköz, amely rögzíti a zuhanyfejet. Például a padlócsaptelep felhelyezése után az állvány 1,5 méter magasságba kerülhet.

Ami a csöveket a padlócsaptelepre irányítja, a padlón történik, de ha már elvégezte a nagyjavítást a fürdőszobában, akkor a csöveket a sarkokban lévő csapokhoz tarthatja, vagy szépen becsukhatja a gipszkarton dobozát. Nem különbözik a hagyományos keverőkészülék padlócsaptelepek használatától, és egy vagy két kapcsolóval szabályozható. A padlócsaptelep és az állvány további előnye, hogy védettséggel van ellátva olyan ellenárammal, amely véletlenül áthaladhat a vízen. Ezenkívül ezek a csapok különleges módot kínálnak, ami lehetővé teszi a gazdaságosabb vízfelhasználást.

A padlócsapok tökéletesen illeszkednek a csúcstechnikai kád vagy retro stílusába. És nagyon jól kiegészítik a szoba belsejét, tiszta angol stílusban díszítve. Ezenkívül tanácsot adhat a keverő színének kiválasztására, hogy ez egybeessen a fürdő színével, amelyhez közel áll.

Miután megértette a padlócsapokat, szeretnék megemlíteni a fürdőszobában használt csapok egyéb modelljeit. Közülük megkülönböztetett:

 1. Dvuhventilnye. Különösen népszerű volt a múltban. Ezeket két vízfolyás jellemzi (hideg és forró), amelyeket szelepekkel szabályoznak. Ezeknek a daruknak a hátrányai közé tartoznak a gyors kopásgátlók.
 2. Egykaros. Most nagy a kereslet, mert egy kézzel beállíthatja a nyomást és a vízhőmérsékletet. Ez annak köszönhető, hogy kazettás mechanizmussal rendelkező keverőket használnak. De még mindig meg kell változtatni a golyómodult időközönként, mert a szilárd szennyeződések károsítják a vizet.
 3. Lépcsőzetes. Nagyon szép megjelenésük van: az eredeti design, a kanyarok és az alakzatok nem hagynak senkit sem közömbösek. Gyakran előállított üvegcsapokat, amelyek a vizet egy vízesésbe fordítják.
 4. Termosztatikus. Ideális azok számára, akik inkább kontraszt zuhanyozni akarnak, mert bizonyos hőmérsékleten és nyomáson biztosítják a vizet. Két fogantyúval, valamint egy speciális kijelzővel rendelkezik, amely tükrözi az eszköz memóriájában maradt indikátorokat.
 5. Az érintés nélküli. Többet használnak a kávézókban, klubokban és éttermekben, mert nem kell megérinteni őket használat közben. Működnek az infravörös szenzorok, amelyek reagálnak a kéz mozgására közel, majd automatikusan kikapcsolnak. Hagyja a vízfogyasztást.
 6. Elektronikus. A csúcskontaktusos daruk magasabb szintjéig váltak, mivel lehetővé teszik a daruk különböző működési módjaihoz szükséges nyomást és hőmérsékletet. Cselekszik az infravörös érzékelők elvén, de teljesen kemény vízhez nem alkalmas.
 7. Kombinált. Nemcsak a mosogatóhoz, hanem a fürdőhöz is biztosítanak vizet, mivel egy speciális, hosszú gander, amely a megfelelő irányba fordul. Sajnos rövid életük van.

Természetesen a keverők a rögzítés típusától függnek:

 1. Falra szerelhető. A falra szerelhetőek, közvetlenül a kivezetett vízvezetékekhez, minden lehetséges konfigurációval rendelkeznek, de leggyakrabban a szelepkombináció és a daruk egykarú modelljei képviselik őket.
 2. Emeleten. Ezek különböznek egymástól, mivel a vízvezetékeket a padlóhoz rögzített padlócsövek maszkolják. A racken egy keverő (egykar vagy szelep félfordulat). Jól néz ki, ha a fürdő a szoba közepén helyezkedik el.
 3. Bevésőzár. Hagyja maszkolni a zuhanycsövet és a csöveket. A fürdőszoba vagy a mosogató fedélzetére van felszerelve, és a kommunikáció bontja alá. Ha zuhanyra van szüksége, az öntözés eltávolítható a tömlővel együtt.
 4. Süllyesztett a falba. Ez a lehetőség elrejti a rögzítés valamennyi hibáját, és esztétikusabb megjelenést ad a formatervezésnek. Csavarok, csövek, anyák, amelyek a panel mögött vannak elrejtve, és csak a daru szükséges elemeit hagyják kívülről. A hiányosságok közül összetett telepítésnek nevezhető, hiszen falra kell ütni, hogy minden kommunikációt elrendezzen. Ezt követően a hátsó panelt és a keverőt is felszerelik. Ha szivárgás következik be, nehéz lesz meghatározni a helyet, az ügy megszüntetése érdekében újra meg kell szakítani a falat.

felszerelés

Ami az állvány felszerelését illeti a keverővel a szabadon álló fürdő mellett, akkor először a forró és hideg vízzel kell ellátnia. Nagyon ajánlatos ilyen munkát elvégezni, mielőtt a fürdőszobát kerámia burkolólapokkal csempézheted, vagy esztricheket készíthetsz a padlón, mivel ez könnyebbé teheti a rejtett csövek feldolgozását. Ellenkező esetben, amint fent említettük, neked valamit kell díszíteni.

Bármely javítás, különösen a tõkejavítás, a régi vízvezetékek és csövek bontásából, valamint a régi felszín felszínének eltávolításából származik, különösen akkor, ha romlott. Ha teljesen tisztítja a helyiséget a feleslegből és kicseréli, elkezdheti csövek elhelyezését. A padlócsaptelephez pedig jobban elhelyezett a padló. Ez segít önnek speciális 25 mm átmérőjű víz propilén csövekkel. Természetesen nekik is ugyanolyan méretű téglalap alakú hornyokat kell készíteniük, hogy egy cső illeszkedjen hozzájuk, melynek teteje kissé kiugrik a bemélyedésből, és az oldalaknak egy kis helyük lesz az esztrich számára. A szakértők azt javasolják, hogy a horony mélységét és szélességét 3-4 cm-nél nagyobb mértékben kell a cső átmérőjével megtenni. De ha már eltávolította a 16 mm átmérőjű csöveket a vízcső kezdetétől, akkor ne tegyen nagyobb átmérőt. Csak több pénzt költenek a csövekre, de ezzel egyidejűleg a víznyomás növelésével sem nyersz.

A padló daru vízvezetékszerelése előtt részletes rajzot kell készíteni, mivel a csöveket egy speciális forrasztópáccsal kell összekötni. És ahol lesznek elhelyezve, ahogy a fürdőszobákban gyakran az öntöttvas csöveket eltávolítják, speciális szerelvényeket fog használni.

Ha hagyja, hogy a csövek, amelyeken keresztül a padlócsaptelep vízzel egy szabadon álló fürdőbe kerül, be kell töltenie az alatta lévő mélyedéseket egy ragasztós keverékkel vagy csak egy cement-homok habarccsal. Amikor megszárad, közvetlenül az esztrichhez és a kerámia burkolólapok lefektetéséhez. Miután minden szükséges munka megtörtént, szerelje fel a keverőt a fürdőszobába és csatlakoztassa a csövekhez forró és hideg vízzel.

De ha a fürdőszoba padlócsapjának hiányosságairól beszélünk, akkor ez lesz a magas költségük, ezért nem mindenki engedheti meg magának. Bár ha úgy gondolja, hogy szüksége van egy tágas fürdőszobára és egy szabadon álló fürdőre, világossá válik, kinek készülnek. Ehhez járuljon hozzá a csővezetékek speciális vezetéke, ami szintén növeli a padló daru beszerelésének költségeit.

És mégis, ha fürdésre van szükség a lábakon, a tervezők javasolják, hogy a padlóra szerelt csapot a rack mellé helyezzük, mert nemcsak szépnek tűnhet, hanem a hagyományos csapok minden funkcióját is. Különösen jó a padlóra szerelt keverő használata, ha két kád van a közelben.

A legjobb padlócsaptelepek 6 típusának áttekintése

A padló csapok önálló állványos termékek, anélkül, hogy elemeket rögzítenének a fürdőkádra vagy falra.

Szerkezetek szerelése a padló aljzatának betonhoz való rögzítéséhez szükséges.

Közelebbi vizsgálattal a padló-keverők több előnnyel rendelkeznek a másoknál:

 • Szabad magasság és súly. A nagy modelleknél erős támasz szükséges a tartóhoz, a terhelés, amely hátrányosan befolyásolja a betűtípust. E tekintetben a tálra szerelt termékek számos méretkorlátozással rendelkeznek. A falra szerelhető eszközök mérete is korlátozott, mivel Szükséged lesz egy nagyobb talpra, ami nem mindig illeszkedik a belső térbe.

Hogyan válasszunk

A padlón álló fürdőszobai csaptelep évek óta és akár több tucat éves működtetés alatt is megvásárolható, ezért a megválasztás során meg kell felelnie számos olyan szabálynak, amelyek segítenek a sikeres vásárlásban.

Általános tippek

A fürdõ belsejébõl választott terméket kell választani: az egészségügyi tárgy szerencsétlen helye csak a szoba megjelenését károsítja.

A javítás során jobb, ha egy fürdőkád vásárlásával együtt gondolkodunk. Ha a fürdő cseréjét nem tervezik, a választást a meglévő fürdőszobai belső tér figyelembe vételével kell elvégezni.

Mit kell figyelni?

A megfelelő választáshoz a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • Magasságot. A termék kiválasztását a lábakon lévő kádcsésze magasságának kell vezérelnie: a kút helyének a betű oldalán kell lennie. A nem megfelelően kiválasztott magasság hatással lesz a minőségre és a kényelemre a működés során.
 • Méretét. A szerelés a fal vagy a kád oldalán vagy mögött lényegesnek tekinthető, ezáltal elrejtve az oszlopot és a csöveket. Vásárláskor fontolja meg a termék rendelkezésre álló helyét.

Megtalálhatja a gyártót, és ellenőrizheti egy adott modell minõségét, ha rengeteg tételt keres az interneten. Ez a szabály a kevésbé ismert gyártók termékeire vonatkozik.

Mi nem feltétlenül figyelni

Gyakran előfordul, hogy a megfelelő és a kedvenc terméket nehéz választani saját kívánsága miatt. A kiválasztás egyszerűsítése érdekében ajánlatos lemondani számos követelményről:

 • A végrehajtás időtartama. A keverőt hosszú élettartamra tervezték, és az értékesített termékek időtartama nem számít.
 • Az oszlop kialakítása. A design a fürdőszoba mögé vagy a falhoz közel helyezkedik el, az oszlop eltakarásának kiszámításával. A modell kiválasztásakor csak az oszlop stabilitási jellemzői alapján kell eljárni.

Egyéb tippek

Szintén releváns néhány tipp, amelyek segítenek meghatározni a választást:

 • Barátok kérdezősködése. A padlócsaptelep kiválasztására vonatkozó információk beszerezhetők olyan barátoktól, akik már vásároltak és tesztelték a terméket az idő múlásával. Az idővel ellenőrzött modell minden vevőt javasol.
 • Ismerkedés az interneten. Tekintse meg az összes gyártó termékeit, és olvassa el az értékelést minden egyes online forráson keresztül, amely lehetővé teszi az előzetes felvétel megszerzését.
 • Konzultációs eladók. A nagy üzletek és bevásárlóközpontok alkalmazottait tapasztalt eladók képviselik, akik ismerik a vízvezeték-piacot. Minden kérdésre tanácsot adnak, és segítik a megfelelő választást.

A fürdőszobában

Cezares TESORO-VDP-01

Elég nehéz kiválasztani a legjobb modellt a teljes fajta közül - mindegyiknek megvan a saját előnye.

Mindazonáltal az ár / minőség arány alapján az olasz gyártó CESARES TESORO egyértelműen kiemelkedik. A termék öntöttvas vagy acél fürdővel kombinálva.

Műszaki adatok:

 • Teljes név - TESORO-VDP-01
 • Beágyazott rendszer - nem
 • Kezelés - Lever
 • Anyag - réz
 • Garancia - 5 év
 • Szívóhossz - 220 mm
 • Mechanizmus - kerámia patron
 • Deviátor - van

Előnyök:

A TESORO előnyei a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Hosszú kifolyó, amely lehetővé teszi, hogy elegendő távolságot helyezzen el a kád tálától;
 • Az átlagos árkategóriához kapcsolódó költségek;
 • A zuhanykészlet jelenléte, amely nem minden modellben jelen van.

hátránya:

A TESORO-ban két nyilvánvaló hátrány van:

 • A termék megjelenése, amely nem jelent belső terhelést;
 • A beépített rendszer hiánya, a falra szerelhető kivitel kivételével.

TESORO-VDP-01 - a helyes választás a fürdő mögötti telepítéskor. A klasszikusan elrendezett oszlop szemmel látható, és a technikai felszereltség teljes mértékben kielégíti a kényelmes fürdési eljárásokat.

A mosogatóhoz

Carlo Frattini F3721 / PBS QUAD

A mosogató rendszeres és rövid távú higiéniai eljárások elvégzésére és az ember szemében nemcsak magas színvonalú, hanem gyönyörű modellre is fel kell készülni.

És itt előnyben részesítik Carlo Frattini-t a FIMA olasz márka QUAD gyűjteményéből.

Műszaki adatok:

 • Teljes név - Carlo Frattini F3721 / PBS QUAD
 • Beágyazott rendszer - nem
 • Kezelés - Lever
 • Anyag - réz
 • Garancia - 1 év
 • Szívóhossz - 167 mm
 • Mechanizmus - kerámia patron

nyalánkság

A modell előnyei közül két fontos szempont:

 • Alacsony költség, közel a költségvetési kategória;
 • A design sokoldalúsága, amely lehetővé teszi bármilyen típusú mosogató aláfutását.

ellenérvek

A hátrányokat a termék műszaki részében jegyezzük fel:

 • Nincs beépített rendszer, amely kizárja a falhoz való rögzítés lehetőségét;
 • Kis jótállás 1 év.

Carlo Frattini alternatívát jelent azok számára, akik pénzügyileg korlátozottak, amikor belső teret hoznak létre. A modell azonban kiegészíti az elegáns belső térséget. Érdemes megjegyezni, hogy a termék képviseli a QUAD kollekciót, és ehhez kapcsolódó termékeket egyetlen beltéri egységhez megvásárolhat a keverőbe.

Zuhanyhoz

Axor Urquiola 11422000

Azok számára, akik teljes komfortot keresnek, miközben lelküket a lehető legjobban élvezik, megjelenik az Axor Urquiola modell a német Hansgrohe gyártótól.

A termék számos funkcióval rendelkezik a vízkezelés teljes körű elfogadásához: sugárszabályozás, vízáramlás visszacsapó szelep, beépített zuhanytartó. Kombinált fürdők akril és kő.

Műszaki adatok:

 • Teljes név - Axor Urquiola 11422000
 • Beágyazott rendszer - igen
 • Kezelés - Lever
 • Anyag - réz
 • Garancia - 5 év
 • Szívóhossz - 204 mm
 • Mechanizmus - kerámia szelep
 • Kiegészítés - Axor Starck kézizuhany

nyalánkság

A modell olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek jellemzik azt a legjobbat a zuhanyzáshoz:

 • Alacsony vízfogyasztás, legfeljebb 20 liter / perc;
 • Két vízellátási mód: szabályos és szétszórt sugár;
 • A termosztát jelenléte.

ellenérvek

A termék minden tulajdonságával kapcsolatban technikai hiányosságok tapasztalhatók:

 • A tömlő kis hossza 125 cm, ami nem elegendő a vízmozgatás során a manőverezéshez;
 • Hiányzó (külön megvásárolható) a Hansgrohe 10452180 rejtett része telepítésre.

Az Axor Urquiola ideális keverő termosztáttal azok számára, akik a lehető legnagyobb kényelmet élvezik a zuhanyzással: a termék lehetővé teszi a nyomás és a sugár típusának egyetlen mozdulattal történő beállítását.

elektronikus

Ondus 36048 KS0

Az elektronikus keverők még mindig innovációnak számítanak, és ma már kevés modell létezik, de közülük már verseny van.

A német GROHE gyártmányú Ondus modell az elektromos tervezés maximális megtérülését jelenti. Működésének szempontjából a termék feltétel nélkül tekinthető a legjobbnak, ami az elektronikus modelltől függ. Harmonikusan néz ki az ócskavas, öntöttvas és akril nemes fürdők mellett.

Műszaki adatok:

 • Teljes név - Ondus 36048 KS0
 • Beágyazott rendszer - igen
 • Vezérlés - érintés
 • Anyag - réz
 • Tápellátás - 220/230 V
 • Garancia - 5 év
 • Szívóhossz - 190 mm

nyalánkság

A villamos tervezésnek köszönhetően a modell nagy teljesítményű funkciókkal rendelkezik:

 • Vízáramlás-szabályozás;
 • Alacsony energiafogyasztáson (6 V) alapuló nagyfokú védettség a működés során, valamint az elektromosan vezető elemek megbízható elrejtése;
 • Offline funkció;
 • 3 mód: egy alap és két programozható, egyedi beállítási készlet;

Az alapvető funkciók mellett a közös mutatók is érvényesek:

 • A zuhanycső (150 cm) hosszúsága lehetővé teszi a zuhanyzási eljárások kényelmesebb használatát;
 • 5 év garancia, amely nem mindenki tud egy egyszerű keverővel büszkélkedni.

ellenérvek

Ennek a modellnek két panasza releváns:

 • Várható módon a luxus kategóriába tartozó termék magas költsége;
 • Fekete színű, nehezen illeszkedik a fürdőszobába, de fafürdőkhöz is alkalmas.

Azok számára, akik a maximális kényelmet kedvelik, az Ondus egy jó lehetőség: jelenleg az elektronikus keverők az egyetlenek, amelyek ilyen nagy számú funkciót nyújtanak. A költség lenyűgöző, azonban teljes mértékben igazolja a modell képességei, és nem lehet túlértékeltnek tekinteni.

kétlábú

PHOENIX RN3300 / C2CR

A kétpólusú kialakítások jellemzői a hideg és forró víz szabályozásának lehetőségei az optimális hőmérséklet elérése érdekében.

A két lábat számos, különböző célra szolgáló termék képviseli, ezért sokkal fontosabb, hogy egy olyan univerzális modellt válasszon, amely praktikus acél fürdőkhöz és elegáns öntöttvas termékekhez alkalmazható. És közülük a legjobb lesz a PHOENIX olasz termelési Gaia.

Műszaki adatok:

 • Teljes név - PHOENIX RN3300 / C2CR
 • Beágyazott rendszer - igen
 • Vezérlőszelep
 • Anyag - réz
 • Garancia - 5 év
 • Kuka hosszúsága - 150 mm

nyalánkság

A PHOENIX RN3300 / C2CR előnyei sokoldalúak, a funkciók tekintetében a PHOENIX komoly versenytárs a különböző kategóriákba tartozó termékek esetében:

 • Zuhanykészlet;
 • Állítható fürdőszoba / zuhany mód;
 • A zuhanycső nagy hosszúsága 160 cm;
 • Színválaszték: króm / réz / bronz / arany;
 • Egy átlagos kategória ésszerű ára.

ellenérvek

 • A termék hiányát az erős szerelési alap hiánya jellemzi, ami megnehezíti a telepítést.

Ha minden alkalommal szüksége van csaptelepre: zuhanyozók, fürdőkupakok vagy víz optimális hőmérséklet mellett, a PHOENIX egy nagyszerű lehetőség a vásárlásra, amely minden igényt kielégít.

klasszikus

Nuova brenta 5574 + 2501

Az innovációk közepette a klasszikus stílus nem maradt felügyelet nélkül: a múlt termékei ma új képességgel bírnak.

A legjobb, teljesen igazolható retro stílusú modell - az 5574 + 2501 sorozatú Nuova brenta márkájú Nicolazzi. Kombinálja a klasszikus téglalap alakú vagy ovális betűtípusokat és aszimmetrikus fürdőket.

Műszaki adatok:

 • Teljes név: 5574 + 2501 Nuova brenta
 • Beágyazott rendszer - igen
 • Vezérlő szelep (2)
 • Anyag - réz
 • Mechanizmus - kerámia kráter
 • Garancia - 1 év
 • Szívóhossz - 140 mm

nyalánkság

Az előnyök a klasszikus stílus és a funkciók teljes skálájának fenntartása:

 • Zuhanykészlet;
 • Klasszikus dizájn, amely teljesen illeszkedik a retro stílushoz;
 • Vízhőmérséklet szabályozás
 • Forgócső;
 • Megfizethető költség.

ellenérvek

A fő hátrány a telepítés során felmerülő technikai nehézségek:

 • A rögzítő mechanizmus hiánya;
 • Két szerelési furat;
 • Kis jótállási idő.

A telepítés bonyolultsága ellenére az 5574 + 2501 termék nyerő lehetőség a klasszikusok kedvelői számára. Érdemes megemlíteni, hogy az 5574 + 2501 a Nuova brenta gyűjteményéből, amely egy egész sor klasszikus vízvezetékeket ábrázol.

Melyik a jobb

Miután figyelembe vettük az egyes típusú padlócsaptelepeket, a legjobb modellt külön választottuk ki:

 1. Tesoro-VDP-01
 2. Carlo Frattini F3721 / PBS QUAD
 3. Axor Urquiola 11422000
 4. Ondus 36048 KS0
 5. PHOENIX RN3300 / C2CR
 6. 5574 + 2501 Nuova brenta

A fenti listából magabiztosan nevezhetjük a legjobb Ondus 36048 KS0 modellt. Az elektromos rendszer berendezése új szintre emelte a vízvezetéket, ami tükröződik ebben a termékben.

Ondus 36048 KS0 - ez a maximális kapacitás és kényelem, minimális hatással. Kompromisszumként a PHOENIX RN3300 / C2CR a legjobb modell költségvetési alternatívája.

Padlóra szerelhető csaptelepek a legmodernebb stílusban a fürdőszobában

Mindenki azt szeretné, hogy a fürdőszobájuk szigetessé és kényelemgé váljon, de ugyanakkor hozzá is adjon hozzá az eredetiséget. És ez az oka annak, hogy gyakran olyan fürdőszobák javításakor, amelyek eltérnek a hagyományos vízvezeték-szerelési lehetőségektől, az ismert stílusoktól vagy az objektumok szokásos elrendezésétől. Ez közvetlenül a keverőkre vonatkozik. Nézzük részletesebben a modern és szokatlan fürdőszobai berendezések egyikét - a padló csapokat.

Az ilyen típusú egészségügyi berendezések, mint a padló keverője, különböznek:

 1. Nagy magasság.
 2. Tartósság.
 3. Stílusos megjelenés.
 4. Felhasználási kényelem.

Gyakran a keverő padlómodellje a nem szabványos fürdő mellett vásárolható meg, ami eltér a hagyományos méretű vagy eredeti formától.

eszköz

A rejtett telepítésnek köszönhetően a csövekbe illeszkedő csövek és csúnya ízületek maszkolásra kerülnek, ami plusz a fürdőszoba belsejének esztétikájához és szépségéhez. Ha úgy gondolja, hogy elmozdul a szabványos elrendezésektől, és telepíti a fürdőt a falról, akkor a padlóra szerelt csaptelep segít ebben az esetben, és segít a helyiség vonzóvá tenni, és nem zsúfolt csövekkel.

A padlócsaptelepek modelljeit a "lábak" száma osztja fel:

 • egylábúak (egy kar segítségével vezérlik);
 • kétlábúak (bennük a vezérlés gyakran a hagyományos kétszelepes).

Ha egylábú modellt vásárolsz, akkor egy lyukat kell a padlón lenni, és ennek megfelelően két lyukra van szüksége a kétlábú modellhez. A keverő formája lehet négyszögletes vagy kerek.

A tervezéstől függően a padló mixerek teljesen eltérnek - az ultramodernektől az elegáns retro modellekig.

A retro stílusú csapot általában díszítik, hogy úgy nézzen ki, mint egy bronz és ugyanakkor antik. Ilyen padlócsaptelep kiválóan alkalmas egy klasszikus belső térre, például egy retro-fürdő kiegészítéseként, lábacska alakú lábakkal vagy egy dobozos ovális márvány káddal.

anyag

A keverő felülete fényes és matt lehet.

A padlócsaptelep gyártásához általában jó minőségű acélt használnak, amelyet különleges bevonatok egészítenek ki, amelyek védik a szennyeződést és a korróziós folyamatokat.

Leggyakrabban a felület krómozott, így a keverő nemcsak védett, hanem elegáns megjelenést is kap.

A króm mellett a felületet aranyban vagy bronzban lehet színezni vagy elkészíteni.

Padlóoszlopok a keverőhöz

A padlócsaptelep fő elemét egy szilárd oszlop jelöli, amely a mosdó vagy a fürdőszoba melletti padlón van rögzítve. Ezt 1-2 állvány képviseli, egy csővel végződik. A szerkezet felső részéhez egy tömlővel ellátott zuhanyfej található.

A kültéri oszlop fő előnye a nagy szilárdság a gyártás során felhasznált anyagok megbízhatósága miatt. A technológiák folyamatosan javulnak, így ezek a szaniter berendezések jó edzéssel, nedvességgel és alacsony kopásállósággal rendelkeznek.

felszerelés

A csaptelep csövek a padló alatti padlózatba kerülnek, ezért a beszerelés előtt meg kell győződnie arról, hogy megengedheti a csővezetékek földalatti lefektetését a fürdőszobában. A keverő felszerelése során kövesse az utasításokat, és fordítson nagyobb figyelmet a csatlakozások szorosságára.

Mielőtt a berendezést a padlóra rögzítené, ellenőrizze a szivárgás kialakítását. Így elkerülheti a működéssel és a zavarokkal kapcsolatos problémákat. Amikor a padlócsaptelep működését ellenõrizzük, a padlóhoz rögzíthetõ (erre a célra használjon speciális rögzítõket).

gyártók

Az ilyen cégek különböző padlócsaptelep modelleket gyártanak:

Mennyibe kerül a csaptelep beépítése a fürdőszobába?

Válasszon megbízható mestereket közvetítők nélkül és 40% -ot takarít meg!

 1. Töltse ki az alkalmazást
 2. Vásároljon árajánlatot a mesterektől
 3. Válasszon művészeket ár és vélemény alapján
Ismerje meg a keverő beszerelésének árát a fürdőszobában

Nézze meg a házat - Baumanskaya utca, 43s2, Moszkva

Visszajelzés a feladatról

Boris gyorsan és hatékonyan végezte a munkát. Csodálatos mester!

Nézze meg a házat - Baikal utca, Moszkva, Moszkva

Visszajelzés a feladatról

Egy igazi profi művész mindent megtett, gyorsan és hatékonyan! Ajánlom)

Nézze meg a házat - University Ave, 5, Moszkva, Oroszország, 119296

Visszajelzés a feladatról

Gyönyörű és nagyon udvarias mester. Tökéletesen mindent megtettem! Fogok kapcsolatba lépni több!

Nézze meg a házat - Bobruisk utca, Moszkva, Moszkva

Visszajelzés a feladatról

Gyorsan megérkeztünk, minden rendben volt. Nagyon köszönöm!

Nézze meg a házat - 4. Novokuzminskaya utca, 9/2, Moszkva

Visszajelzés a feladatról

Nikolay egy asszisztenssel gyorsan és hatékonyan megoldotta a feladatokat. A vízvezeték már nem folyik, a szomszédok nem panaszkodnak, minden rendben van. Javasolom, hogy Nikolai felelős és hivatásos előadó.

Nézze meg a házat - Zelenogradskaya 33 Cor 3

Visszajelzés a feladatról

Gyorsan megváltozott, köszönöm.

Nézze meg a házat - Green Avenue, 52k1, Moszkva

Visszajelzés a feladatról

 1. Hasonlítsa össze a kifejezéseket, és válassza ki a legjobbat.
 2. Visszajelzés csak az érdeklődő szakemberektől
 3. Ne pazarolja el az időt a közvetítőkkel való kommunikációban

Ami a mixer telepítésének költségeit illeti, a YouDo szolgáltatás varázsló válaszol. Webhelyünk gyors és megbízható módja annak, hogy olyan szakembert találjunk meg, aki minőségi és olcsón beszerelheti a csapot a fürdőszobában. Szakembereink képesek lesznek új keverőt telepíteni, így évekig nem kell cserélni.

A keverő beépítési költsége

Az új csaptelep beszerzésének költsége a Yuda honlapján található árlistában szerepel. De szolgáltatásunk minden egyes előadója egyedileg határozza meg az árakat. Ezért ha érdekel, mennyit költenek pontosan a keverők beszerelésével kapcsolatos szolgáltatások - vegye fel a kapcsolatot mesterünkkel. A keverők beszerelésének általános díja az alkatrész típusától függ. Mindenfajta keverőpultot megrendelhet a mesterektől, beleértve:

 • egykaros
 • dvuhventelnye
 • termosztatikus
 • szenzoros

Az új csaptelep beszerzése olcsóbbá válik, mivel a mesterünk közvetítők nélkül dolgozik. Ön maga is eldöntheti a fürdőszobai csaptelepek beszerzésének költségeit - írja be a kívánt összeget az alkalmazásba, és a varázsló válaszol, akit rendez.

Rendelje meg a csaptelepek beszerelését a fürdőszobában

Ha csaptelepet kell beépíteni a fürdőszobába - rendelje meg a mesterek szolgáltatásait. Ehhez be kell töltenie egy alkalmazást, vagy alaposan meg kell vizsgálnia előadóink már közzétett javaslatait. Mindegyiküknek elég széles körű tapasztalata van és bizonyított képességei a keverő gyors és hatékony telepítéséhez. A csaptelep beépítése a fürdőszobába négyféle módon lehetséges:

 • falra szerelhető
 • beágyazódva a tálba
 • rack szerelt
 • fürdőszoba csapok beszerelése a polcon

Segítség a vízvezeték-szerelőinknek a szolgáltatásaink iránt, biztos lehet benne, hogy magas színvonalú kiszolgálással és olcsó fürdőszobai csaptelepítéssel rendelkezünk.

Padlófürdős csaptelepek: tervezési jellemzők, típusok és formatervezés

A modern belső tér gyakran nem triviális megoldásokat igényel, még olyan esetekben is, mint a fürdőkeverő kiválasztása. A közvetlenül a falra szerelt szokványos eszközök nem alkalmasak például a fürdők számára, amelyek a helyiség közepén helyezkednek el. Ebben az esetben a padlócsapok egyszerűen elengedhetetlenek.

Ezen kívül nagyon stílusosak és eredetiek.

leírás

A padlócsaptelep önálló, közvetlenül a padlóra épített konstrukció, ezért a csöveket a padlóburkolat lefektetése előtt a javítási szakaszban kell elhelyezni. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor a csövek maszkolása a speciális falakon áthaladó speciális dobozokban segít. A keverőt a fürdő mindkét oldalára lehet helyezni. Helye csak a tulajdonos képzeletére és a szoba jellemzőjére korlátozódik. Hazánk számára a padlóra szerelt csaptelep meglehetősen eredeti megoldás, hiszen gyakran a vízcsap közvetlenül a falba épül, és a fürdő mindig a falhoz illeszkedik. A minőségi modellek hosszú élettartamúak. Ezenkívül a gyártók ne felejtsék el ügyelni arra, hogy szükség esetén minden javítási munkát maximális kényelemmel hajtsanak végre.

faj

Nem sokféle padlócsaptelep, ha pontosan megvizsgáljuk a fajtákat, és nem modelleket vagy technikai megoldásokat. Ezek alapvetően különböznek a csövek számában. Lehet, hogy kettő vagy egy, ezért kétszemélyesnek és egylábúnak is nevezik őket. A különbség csak a vízellátás módszerén alapul. A kétlábú modelleknek külön csövek vannak a hideg és meleg vízhez. A víz hőmérsékletének szabályozásához két szelepet kell bekapcsolni. Az egycsöves változatoknál az áramlási szilárdságot és az optimális vízhőmérsékletet egy kézzel állíthatja be.

Ami a további funkciókat, technológiai és formatervezési megoldásokat illeti, a keverők több alfaját is meg lehet különböztetni.

 • Lépcsőzetes. Ez a keverő egy átlagos fürdet egy igazi vízeséské változtathat. Különösen könnyű és elegáns megjelenés üvegből. A lágy vízáramlás nem csak a megjelenést, hanem a testet is örömmel fogja élvezni. A gyártók megbizonyosodtak arról, hogy minden vevő egy olyan modellt talált, amely megfelel a méretének és a formatervezésének.
 • Termosztatikus. Azok számára, akiknek fáradt a víz hőmérsékletének manuális beállítása, a csapok és a szelepek elfordítása, egy ilyen innovációt javasolnak termosztatikus keverőként. Egy speciális kijelzőn látható a pontos hőmérséklet és nyomás. Ezek a paraméterek a készülék memóriájában maradnak, a következő alkalommal, amikor a keverő be van kapcsolva, automatikusan lejátssza őket.

Fürdőszobai csaptelepek

Modell kiválasztása paraméterek szerint

 • Vezérlő típusa: Joystick
 • Telepítés: padló
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • A szabályozás típusa: szelep
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fehér
 • A szabályozás típusa: szelep
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fehér
 • A szabályozás típusa: szelep
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: padló
 • Szín: fényes króm

Padlófürdős kádcsaptelep

Egy ilyen csaptelep megvásárlásakor a vevő elsősorban arra számít, hogy divatos és elegáns csaptelepet kap a fürdőszobájához, ami nagyszerűen kiegészíti a megtervezett belső teret. Ez egy komplett készlet, amely tartalmaz egy rackot (egy vagy kettő), egy beépített kapcsolóval és tartóval ellátott keverőt, egy tusolóval és egy kézi zuhanyzóval.

Az ilyen keverők sajátossága, hogy nagyobb szabad helyet igényelnek a telepítéshez. Ezenkívül a keverőhöz való vízcsatlakozás a padlóról készül. A választás során vegye figyelembe, hogy háromféle keverő van:

 • egy rackbe, amelyhez forró és hideg vizet biztosítanak;
 • két különálló állvánnyal, amelyekhez a víz külön csatlakozik;
 • két külön állványon egy közös platformon, amely elrejti az összes kapcsolatot.

A fürdőkád csaptelepje különböző lehet:

 • dvuhventilnye;
 • egykar;
 • a joystick használatával;
 • hőelem felhasználásával.
 • A kétszelepes keverőnek két daru-doboza van, amelyek külön-külön cserélhetők leesés esetén. Olcsóak, és könnyen megváltoztatható.

Az egykaros rendszer és a joystick csaptelep egy speciális patron, amely teljesen megváltozik törés vagy kopás esetén. Többet költ, mint egy daru, némileg nehezebb megtalálni a márkát, de sokkal hosszabb élettartam.

A kényelem szempontjából az egykaros keverők előnyösek, mivel lehetővé teszik egyidejűleg a víz nyomását és hőmérsékletét egy kézzel.

A fürdőkád csaptelep stílusos és biztonságos

A hőelemekkel rendelkező keverők viszonylag nemrégiben jelentek meg, de már erősen beágyazódtak a vízvezeték-piacon. Ezek sokkal praktikusabbak és kényelmesebbek, mint az előző lehetőségek, mivel automatikusan szabályozzák a vízhőmérsékletet termikus patron segítségével. Szabályozók, beállítja a kívánt hőmérsékletet, és amikor kinyitja a csapot, a víz mindig megy egy adott hőmérsékleten.

A véletlen égések elkerülése érdekében a padlófürdős csaptelep egy speciális biztosítékkal van ellátva, amely azonnal leállítja a vízellátást, ha a hőmérséklet meghaladja a megadott határértéket.

A keverők nagyon népszerűek:

Minden csaptelepet a gyártó garantál. A márkanévtől függően 1 évtől 5 évig terjed. Az élettartam növelése és a keverők idő előtti meghibásodásának elkerülése érdekében mindenképpen telepíteni kell a sárszűrőt.

A csaptelep helyes beszerelése a fürdőszobában végezze el

A csaptelep beépítése a fürdőszobába saját kezűkkel lehetőséget biztosít azok számára, akik mindent megtesznek magukon. Ebben az esetben nemcsak a munka helyességét és következetességét kell megtanulnia, hanem figyelembe kell vennie az összes árnyalatot és funkciót is. Ebben az esetben önállóan és kiváló minőségben cserélheti ki a csapot. A munka valójában egyszerű, de felelős. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogyan helyezzük el megfelelően a csapot a fürdőszobában és hol kezdjük?

Szigetelés és szerszámok

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, néhány eszközt és fogyóeszközt kell készítenie. A munka gyors és hatékony elvégzéséhez a következőkre van szüksége:

 • fogó;
 • állítható csavarkulcs;
 • maszkoló szalag;
 • Teflon tömítőszalag.

A maszkoló szalagot a rögzítőanyák eltakarására használják, hogy elkerüljék a nikkelezett bevonatok károsodását az összeszerelés vagy szétszerelés során. A kulcs szükséges a régi mixer bontásához. A legtöbb esetben egy fumkával (FUM) ellátott teflon szalagot használnak a vízszigeteléshez. Annak ellenére, hogy a modern anyagok rendelkezésre állnak, néhány vízvezeték a régi használt cabol, de mégis fumka is előnyösebb.

Szigetelt tekercselési szálak az óramutató járásával megegyező módon több rétegben. Az anyacsavar meghúzásával a szalagot be kell nyomni, a tömítést tömíteni. Fontos megjegyezni, hogy a szigetelés szélét melyik irányba vezesse. Ellenkező esetben el fog csúszni, és vissza kell húzódnia - a régi szalagot el kell távolítani, az új pedig a megfelelő irányban kell feltekernie. A legtöbb esetben a felsorolt ​​eszközök és anyagok elegendőek ahhoz, hogy a csapot a fürdőszobába cserélje vagy telepítse.

Telepítési módszerek és előkészítés a telepítéshez

Az új termék tervezett telepítésének helyszínén a telepítés függ. Például be lehet ágyazni egy keverőt vagy fel lehet szerelni egy falra. Ha figyelembe vesszük az első opciót, akkor közvetlenül a falba ágyazódnak vagy a kád fedélzetére vannak felszerelve. A keverőt fel lehet szerelni a rackre. Ilyen telepítés lehetséges a szabad hely jelenlétében a fürdőszobában, vagy amikor a cső a padlón keresztül. A legdrágább termékek ma rack-típusú keverők, amelyek választéka nagyon változatos.

A csaptelep beépítése a falra abban az esetben történik, amikor a mosdó és a kád a közelben található. Ez az opció lehetővé teszi, ha szükséges, könnyen szétszerelhető, például a keverő cseréjére. A falra szerelés előnye vonzóbb megjelenés, de a csatlakozó tömlőkhöz nem férhet hozzá. Érdemes megjegyezni, hogy ha a mosogató vagy mosogató könnyen eltávolítható, akkor a csaptelep először csatlakozik, és csak ezután lesz a vízvezeték szerelvény.

Mielőtt a csapot a fürdőszobába telepítené, maga készítse el az eszközt, amint azt az alábbiakban tárgyaljuk, valamint a falra szerelhető vízcsatlakozókat is. Alapvetően a keverő felszerelésére szolgáló szerelvények már rendelkezésre állnak. Abban az esetben, ha nem állnak rendelkezésre, vagy a régi csöveket kicserélik, akkor újak hozzáadásakor a következő fontos szempontokat kell figyelembe venni:

 • a forró vizet balra, a hideg vizet jobbra szállítjuk;
 • a szerelvények tengelyei közötti távolságnak 150 mm-nek kell lennie;
 • ha a fürdőszobai csaptelep oldalra van felszerelve, akkor az optimális magasság 150-200 mm;
 • A csapkötés területének álcázására a szerelvényeket be kell ágyazni a falba.

Ezután folytathatja a keverő összeállítását a későbbi telepítéshez.

A régi szétszerelés és egy új keverő összeállítása

A régi csaptelep eltávolítása a fürdőszobában nem okozhat problémát. A legfontosabb az, hogy leállítsák a forró és hideg vizet a keverőbe. Ezután le kell üríteni a csaptelepen maradt vizet, és elkezdheti eltávolítani. Bontáskor nem kell sok erőfeszítést megtennünk annak érdekében, hogy ne sérülhessünk a falon lévő szerelvény menetes csatlakozása.

Ha a szál sérült, akkor a szerelvény eltávolításához meg kell szüntetni a fal egy részét. Nincs más módja ennek az elemnek a helyére. Ezért óvatosnak kell lenni, ne rohanjon. A régi szelep szétszerelése után alaposan meg kell tisztítani a szerelvényeket a szigeteléstől.

A legtöbb esetben a termékeket összeszerelt állapotban értékesítik, így a vásárlás után össze kell szerelni a fürdőszoba csapot. A vásárlás során ellenőriznie kell a teljességet. Minden tételt celofánba kell csomagolni. A teljes készletnek az alábbi részekből kell állnia:

 • fő egység;
 • gúnár;
 • tömítések;
 • dekoratív csészék;
 • eccentrics;
 • zuhanyfejek;
 • tömlőt.

Az összeszerelési folyamat szükségessé teheti az anyák meghúzását. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a felületet, a szivacsot vagy az anyát több rétegben szalaggal vagy maszkoló szalaggal csomagolják. Ha az elem sérült, akkor helyettesítése problémás lesz.

Telepítési folyamat

Meg fogjuk érteni, hogyan kell a csapot a fürdőszobába felszerelni? Először meg kell csavarni az excentrikákat. A bemeneti szerelvények középpontjai között 150 mm távolság van. A telepítés során hiba esetén tranziens excentrikákat kell telepíteni. A menetes csatlakozásnál csavarozza be a szerelvényeket.

Ezután készítsük el a daru testének tartóját, szükség van a vízszintes helyzet ellenőrzésére. Ahhoz, hogy a csatlakozás a vízvezetékkel el legyen rejtve, használjon díszítő csészéket. Amikor a keverőt a fürdőszobába csatlakoztatja, ügyeljen arra, hogy a vízzáródás megakadályozása érdekében helyezze be a tömítő gélt. Ezután folytathatja a szelepház végleges szerelését, amely az anyák meghúzásával csökken, ami megbízható kapcsolatot biztosít.

Miután a keverőt a fürdőbe telepítette, meg kell vizsgálni a telepítést, amelyhez hideg és meleg vizet biztosítanak. Ha szivárgás van, akkor az anyákat újra meg kell szorítani, de a legfontosabb dolog nem túlzás. A következő csatolt gander. Víz áramlik rajta. A csaptelep beépített házának aljához egy menetes csatlakozással van ellátva.

Felülről szerelje fel egy tömlő és öntöződobozt. A zuhanycső rögzítését a keverőbe szabványos anyával rögzítik. Összeszereléséhez egy öntöző kanna kúp alakú vegyületet használnak. Az összeszerelésnél ne felejtsük el létrehozni egy tömítőgyűrűt. Ezután válassza ki azt a helyet, ahol a tartó felszerelhető a falra, és fúrjon lyukakat. A használati csavarok rögzítéséhez. Ez volt a keverő telepítésének utolsó szakasza.

Hogyan szereljük fel a keverőt oldalra?

A fentiek mellett a keverőt a fürdőre vagy a mosdókagylóra is fel lehet szerelni. Ez általában a meghatározott egészségügyi berendezések fedélzetén történik. A telepítést ilyen típusú csövek végezhetik:

 1. Metal. Kiváló minőségű keveréket biztosít. A szerelés falon vagy betonon lehetséges. A telepítést összetettség és összetettség jellemzi.
 2. Hőálló fémplasztika. Használt megbízható kapcsolatokhoz, de ritkán használják.
 3. Rugalmas tömlő Egy egyszerű és olcsó alternatíva a vízvezető és a keverő összekötésére. A kapcsolatot a megbízhatóság és a rugalmasság jellemzi. De egy ilyen tömlőt nem szabad betonba vagy falba helyezni, mert viszonylag gyors hiba következett be.

Hogyan szereljük fel a csapot a mosdókagylóra? Először ki kell deríteni és meghatározni a szállítóvezetékek hosszát. Ehhez ideiglenesen csatlakoztatni kell a csapot a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz. Miután megtörtént a keverő beömlőnyílása közötti távolság, amelyre a víz kerül beadásra, figyelembe vesszük a szögeket és a hajlításokat. Alapvetően flexibilis tömlőt használnak az ellátáshoz. Szükséges elkerülni a feszített állapotot, de túl hosszú a semmibe. Figyelmet kell fordítani nem csak a méretre, hanem az alkatrészek minőségére is.

Ezután telepítse az eszközt a következő sorrendben:

 1. Gumitömítéseket szerelnek a helyükre, a tápvezetékek csatlakoznak a szelephez anyákkal.
 2. A keverőházban egy speciális mélyedésbe gumiburkolatot helyeznek el a tömítéshez.
 3. A tömlõket a tálban levõ lyukba helyezzük, a tömítést a tál és a keverõ között helyezzük el. Miután a készülék a helyére került.
 4. A készüléket csavarral és anyával rögzítik. Ügyelni kell arra, hogy a telepítés szilárd legyen. Ezután húzza meg az anyákat, de az erőfeszítést figyelni kell, nehogy túlfeszítse.

A következő lépések hasonlóak a készülék falra történő felszereléséhez. A csaptelep beszerelése a fürdőszobában nem bonyolult eljárás. A legfontosabb az, hogy kövessük a fent leírt ajánlásokat. Mielőtt összegyűjtené a keverőt, meg kell ismerkednie a készülékhez mellékelt használati utasítással. Ez elkerülheti az előre nem látható helyzeteket és a termék károsodását.