Legfontosabb > Tartozékok

Mennyezet és padlózat a fürdőszobában és WC-vel

Ebben a cikkben fogunk beszélni, mi legyen a padló a fürdőszoba és WC. Közvetlenül megjegyezzük, hogy ezen a helyszínen komoly gyakorlati funkciót rendelnek a profilhoz.

Ez bezárja a falak, a padló és a mennyezet közötti rést, és nagyon fontos, hogy az ízületek szorosak legyenek úgy, hogy a nedvesség ne kerüljön be, és ne rontsa el a felületet, ezáltal megóvja a helyiséget a gombák kialakulásától és más mikroorganizmusoktól.

Plinth a WC és a fürdőszoba, válassza ki a jogot

A fürdő nagyon különleges helyiség, különleges mikroklímával és nehéz üzemi körülményekkel. Ezért a WC-vel és a fürdőszobával szembeni követelmények sokkal magasabbak, mint a szokásos lakó- és középületeknél. A befejező anyagoknak legalább higroszkóposaknak kell lenniük, és könnyen moshatók, beleértve a csiszoló- és klórtartalmú vegyületek tisztítását.

Mennyezeti padló a fürdőszobában, egy példa arra, hogyan kösse össze a padlót és a falakat különböző textúrájú anyagokkal

A padlóra

Ezek a helyiségek általában csempékkel, műanyag panelekkel burkolva, a mennyezet vízzel diszperziós festékekkel festhető, a padlók csempézettek, a WC pedig laminált lehet. A célszerűség és a praktikusság alapján világos, hogy a csempézett felületek kikészítéséhez a födémek dekorációjában használt alapanyagokból készült fürdőszobába és toalettjébe egy lábazatot kell használni.

Ha a fürdőszoba burkolólapokkal vagy porcelánnal van bélelve, akkor a legjobb, ha ugyanabból a csempeből egy padlófedőt használ. A kívánt szélességű csíkokat a saját kezével vághatja, vagy felvehet egy készenfutót a szoba kialakításához. A járólapot ugyanolyan ragasztóval ragasztják, mint a cserép vagy tömítőanyag. Szintén nem fél a víztől és a gombáktól, könnyen tisztítható, finom csiszolópasztával megtisztítva, az ellátás során fertőtlenítő maró hatású oldatokat használhat, ami nagyon fontos az ilyen helyiségekben.

Hogyan készítsünk egy lábazatot a fürdőszobában, ha a mennyezetet PVC burkolattal kell bevonni

Például a padlólap padlója utánozza a fa vagy a laminált padló textúráját, ilyen esetben tökéletesen használható a műanyag padlózat padlója a fürdőszoba és a WC számára. Ez a megoldás nem kevésbé praktikus, mint a padlóra burkolt kerámia alaplap. A PVC profil rugalmas, könnyen vágható, segédelemeket biztosít a készletben - mindez nagyban megkönnyíti a felszerelést. Ezenkívül a műanyagból készült lábazatot a teljes hossz mentén lágy szilikon szalaggal látták el, amely segíti a sörnyitást a felületek ellen, és megakadályozza a víz áthatolását a fal és a padló között.

Számos belső tér speciálisan meleg színekkel van ellátva, és a dekorációs anyagokat otthon választják, kényelmesek. Tehát a WC-ben, gyakran használják a padló laminált. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a padló többféle védettségi fokkal rendelkezik, és ha megfelelően használják, több mint egy tucat évig szolgálhat, beleértve bizonyos helyiségekben is. Rétegelt padlóburkolatokhoz, laminált lábazathoz MDF szinte mindig rendelkezésre áll, tartós epoxigyantával, amely mechanikus és kémiai hatással bír. Fából készült filét is használhat, de mielőtt felhelyezi a lábazatot, először vízelváló készítménnyel kell kezelni.

A keskeny lábazat szinte láthatatlan a fürdőszoba és a WC belsejében, de megbízhatóan védi az ízületet a nedvességtől

Nem hagyhatja figyelmen kívül a fürdőszoba és a mosdó műanyag panelek díszítését - ez egy költségvetés, ugyanakkor nagyon praktikus javítási lehetőség. A panelek nem rothadnak, nem szívják fel a nedvességet, a háztartási vegyszerek egyszerűen tisztíthatók. Az ilyen típusú béléshez speciális mennyezeti és padlóburkolatú PVC lábazatok vannak, amelyek hornyokat tartalmaznak. A belső tér holisztikus, nagyon egyszerű és megbízható működés közben.

A mennyezetre

Gyakran a fürdőszobában és a WC-ben lévő mennyezet vízalapú, akril vagy latex festékkel van festve, és csak szépen kell gondoskodnia a fal és a mennyezet közötti kötésről. Ezen túlmenően, a fürdőszoba, mint általában, egy nagyon kis szoba, sarkok és előrejelzések alatt a kommunikáció. A fürdőszobában és a WC-ben lévő mennyezeti lábazat esztétikai funkcióval rendelkezik, és ha a megfelelő bagettot választja, vizuálisan korrigálja a tér geometriáját.

A fürdőszobában egy széles lábazattal bővül a belső grafika.

Megjegyeztük, hogy a szobák bonyolult formájúak, és a beépítés megkönnyítése érdekében, ugyanakkor nem veszítik el az esztétikum és a belső tér szépségét, ezért rugalmas padlólapokat, például nagy mennyiségű gumiból készült poliuretánt kell használni. Ez a baguette könnyen görbül minden köríves szegmens körül, nem rothad, könnyen ragasztva, bármilyen színben festhető. A polisztirolból és habból készült alaplapok WC-k kikészítésére használhatók, ahol a páratartalom nem olyan magas, mint a fürdőszobában.

A fürdőszobában lévő álmennyezet talán túlcsordulhat, ha a csempe szorosan illeszkedik a mennyezethez, de még ilyen esetekben is ajánlatos egy keskeny profilra tömíteni az ízületet, így hangsúlyozva a tér teljességét és kifejező képességét. A padló színében festett alaplap összekapcsolja a belső részleteket egyetlen képre. Ha a fal fele vagy 2/3-a csempével van ellátva, akkor a fürdőszoba széles lábazata vizuálisan korrigálja a szoba alakját, ha a mennyezet színét festik, a szoba nagyobb lesz, és ha a falak színe magasabb, akkor magasabb lesz.

A dekorációhoz illeszkedő keskeny alaplap vizuálisan összeköti a fürdőszobai elemek elemeit, és nem veszi észre a szemet

A mennyezet és a padló profilok mellett a helyiség gyönyörű díszítése érdekében a fürdőszoba és a csempe közötti speciális alaplapot használják, szorosan lezárja az összes rést, és nem enged meg víz áramlását a fürdő alatt. Továbbá győződjön meg róla, hogy megnézzük a példaképeket, hogyan válasszuk ki a megfelelő lábazatot a fürdőszobában, a kép megmutatja érdekes ötleteket, hogy a fürdőszoba belseje ne csak praktikus és kényelmes legyen, hanem esztétikailag is vonzó.

Széles műanyag és kerámia talapzat a fürdőszobában, a fotó példában, hogyan kell összeállítani az anyagokat

Padló padlólapok a fürdőszobához: tippek a választás és a beépítés szabályairól

A padlózat olyan szükséges díszítő elem, amely elrejti a falak és a padló közötti réseket, így átmeneti vonalat képez az egyik felületről a másikra. A padlóburkolat a fürdőszobában nemcsak díszítő szerepet játszik, hanem a gyakorlati követelményeknek is megfelel. Kedvezőtlen üzemi körülmények között az anyagot védeni kell a víz behatolásától. Tippek a választáshoz és az alaplap felszerelésének szabályai részletesebben tárgyalja ebben a cikkben.

Miért van szükségem egy lábazatra a fürdőszobában?

A padló lábazatokat nem használják minden szobában. Ha a fal és a padló díszítése kiváló minőségű és rések nélkül van a csatlakozási pontokon, akkor ez a díszítő elem nélkül is lehetséges. Ám egy fürdőszobában ez a megközelítés téves lenne.

A fürdőszobák hőmérsékletváltozása, magas páratartalma és bőséges mennyisége kedvezőtlen feltételeket teremt a bevonatok működéséhez. A padlózat az ilyen helyiségekben nemcsak az épület esztétikai kiegészítése, hanem a padló és a fal közötti rések és rések közötti védelme is a nedvesség behatolásától.

A résbe szivárgott víz hozzájárul a gomba és a penész kialakulásához és terjedéséhez, ami károsíthatja a helyiséget. Ráadásul a nedvesség a fürdőszobában csak a nedvességet kedvelő rovarok (pl. Centipedes és woodlice) terjedéséhez járul hozzá. Továbbá a nem zárt ízületek végül felgyülemlik a szennyeződéseket, ami nem a legjobb módja a fürdőszoba megjelenésének.

Alapanyagi követelmények

A fürdőszobák hőmérséklete és páratartalma saját megkülönböztető jellemzőkkel bír. A rendszeres vízkezelések, valamint a ruhák mosása és szárítása jelentősen befolyásolja a páratartalmat. Jó szellőzés hiányában a mikroklíma a helyiségben a legtöbb időben kedvezőtlen lesz, ami nem feltétlenül befolyásolja a befejező anyagok állapotát. Emiatt különleges követelményeket támasztanak a padlólemezekre a padló alján.

A lábazatnak a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • A terméknek nagy vízállóságúnak kell lennie.
 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás. Az anyagot nem szabad deformálódni a kedvezőtlen hőmérsékleti és nedvességi viszonyoktól.
 • Ugyanilyen fontos a nagy szilárdság és a mechanikai igénybevételnek való ellenállás.
 • Kémiai közömbösség A fürdőszobáknak rendszeres tisztításra van szükségük, hogy elkerüljék a káros mikroorganizmusok megjelenését és terjedését. Az ilyen helyiségben levő lábazatnak ellenállnia kell a háztartási vegyi anyagok különböző eszközeinek.
 • Az anyag ellenáll a korróziónak és a rothadásnak.

Minden fürdőszobához tervezett padlóburkolat anyaga és megjelenése különbözik. Minden terméknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni a megfelelő opció kiválasztásakor. Tartsunk részletesebben az egyes anyagtípusokra.

kerámiai

A kerámia alaplapok ideális megoldást nyújtanak egy csempeburkolatú helyiségben. Az ilyen termékek költsége meglehetősen magas, amit az anyag magas műszaki jellemzői indokolnak.

A kerámia szegélyezés nem különbözik jelentősen a csempék gyártásától. A kiváló minőségű agyagot magas hőmérsékleten tömörítik, mázolják és sütik.

Alátámassza a kerámia alaplapok főbb előnyeit:

 • magas nedvességállóság;
 • gombafejlődéssel és -formákkal szembeni ellenálló képesség;
 • a szennyeződéstől és a könnyű gondosságtól;
 • a helyiségben nemkívánatos mikroklíma állapotában nincs deformáció;
 • nagy keménység és szilárdság;
 • esztétikai megjelenés;
 • hosszú élettartam, amely több mint 15 évig tarthat anélkül, hogy elveszítené az eredeti megjelenését és tulajdonságait;
 • környezetbarát.

Azonban a kerámiabetéteknek vannak hátrányai is. A kis mínuszok közé tartozik:

 • magas költségek;
 • a törmelék (annak ellenére, hogy a kerámia kemény anyag, mechanikai ütközés esetén a bevonat feltörhet vagy repedhet).

A kerámia lábazatot a csempe ragasztására rögzítik. Az ilyen termék beszerelése sokkal munkaigényesebb, mint a műanyag alaplapok rögzítése.

műanyag

A műanyag lábazat polivinil-kloridból készül. A termékek ezen verziója nagyon népszerű, mivel ötvözi a jó minőségű és az alacsony árat.

PVC padlóburkolatok többféle típusból állnak:

 • linóleum és szőnyeg bevonatokhoz;
 • univerzális modellek, amelyek jól kombinálhatók az összes anyaggal.

A PVC talpazat sok modellje gumírozott élekkel rendelkezik. Ez a lehetőség a legkedvezőbb a fürdőszobában való használatra, mivel ez a termék leginkább a padló és a fal felületéhez illeszkedik.

A PVC alapú kültéri díszítőelemek számos előnnyel rendelkeznek.

Az ilyen talapzatok fő előnyei:

 • könnyű csatolás;
 • olcsó;
 • nedvességállóság;
 • jó rugalmasság;
 • a háztartási vegyi anyagok ellenállása;
 • gomba és penész ellenállása;
 • nem rothadó;
 • széles választékú termékek különböző árnyalatokban.

Ne felejtsük el a polivinil-klorid termékek néhány hiányosságát.

A mínuszok közül az alábbiak találhatók:

 • A fehér színű és más fényes termékek idővel sárga színűek.
 • A talplemez beszerelésekor különleges dugókat és sarkokat kell használni, ami befolyásolja a felület megjelenését, nem a legjobb megoldás. Még ha a kötőelemek tökéletesen illeszkednek a színükhöz, jelenlétük továbbra is észrevehető.
 • Az anyag nem rendelkezik nagy szilárdsággal.

poliuretán

A poliuretán lábazatok meglehetősen magas műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra a rossz működési körülmények között működő helyiségekben történő használatukat.

Az ilyen termékek előnyei a következők:

 • Hosszú élettartam. Az anyag 30 évig nem veszíti el tulajdonságait és megjelenését.
 • Ellenáll a nedvességnek.
 • Az anyag nem felszívja a kellemetlen szagokat.
 • Ellenáll a magas és alacsony hőmérsékleteknek.
 • Egyszerű telepítés. Az anyag rugalmasságának és plaszticitásának köszönhetően a lábazat egyszerűen csatlakoztatható még a falak és a padló egyenetlenlése esetén is. Ezenkívül a vágószerszámok nem igényelnek speciális szerszámokat - minden munkát normál késsel lehet elvégezni.
 • A talapzat könnyen tisztítható.
 • A termékek ellenállnak a vegyi anyagoknak.
 • A különféle formák és textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy a megfelelő választás bármely belső tér számára. A poliuretán szinte bármilyen festékanyaggal festhető.

Számos jelentős előnye ellenére a fürdőszobában ritkán használják a poliuretán lábazatokat, mivel a termék nem képes megfelelő szűkületet biztosítani. Ennek az anyagnak egy másik hátránya, hogy a mechanikai hatások következtében nagy a valószínűsége annak,

fém

A fém szegélyléc alumíniumból készül. A kiváló minőségű és kiváló teljesítmény miatt ezek a termékek magas páratartalmú helyiségekben is alkalmazhatók.

Az alumínium szegélyezésnek az alábbi előnyei vannak:

 • korrózióállóság;
 • kopásállóság;
 • hőállóság;
 • könnyű a ragasztáshoz vagy speciális kötőelemekhez;
 • vonzó megjelenés;
 • nagy tartósság (a lábazat nem szakad meg, és nem is süllyed a nagy felületen);
 • ellenáll a háztartási vegyi anyagok többségének;
 • vízzárás;
 • jó rugalmasság (a termék komplex alakú felületek befejezésére használható).

Érdemes megjegyezni, hogy a fémcsíkok költsége meglehetősen magas. Az ilyen termékek egy másik hátránya az ellátás néhány jellemzője. Az anyag elveszítheti eredeti megjelenését a savas és csiszoló részecskéket tartalmazó bizonyos termékeknek való kitettség miatt: a felület sötétebbé válik. Ilyen hiba segít a szappanos víz vagy fogkrém javításában.

A természetes kőből

Alaplapok gyártásához leggyakrabban használták a természetes kövek, mint a márvány és a gránit. A természetes anyagokból készült deszkákat a kifinomultság jellemzi. Ezenkívül a már meglévő márvány- és gránit alaplapok a műszaki jellemzőkben sokszor nagyobbak, mint más anyagok hasonló termékei. A természetes kő magas szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik. A márvány előállítása különleges víztaszító készítménnyel borított termék előállítása során, amely nem teszi lehetővé a víz bejutását az anyag szerkezetébe. A gránitlemezek ellenállnak a vegyi anyagoknak, és nem érzékenyek a nedvesség és a szélsőséges hőmérsékletek deformálódására.

A természetes kőből előállított termékek hátránya elsősorban a magas költségek. Azonban egy kis fürdő esetében a befejező anyag költsége nem lesz olyan nagy. A termék másik hátránya néhány telepítési nehézség. Természetes anyaggal történő munkához különleges eszközökre van szükség, amelyek lehetővé teszik a lábazathoz való vágást anélkül, hogy károsítaná.

Öntapadó

Különálló típusú padlóburkolatokhoz tartoznak az öntapadós PVC modellek. Az ilyen modell egy rugalmas, rugalmas szalag, amelynek hátsó oldalán ragasztóréteget alkalmaznak. Egy ilyen termék felszerelése nagyon egyszerű, és nem igényel nagy erőfeszítést, időt és költségeket további kötőelemekhez vagy ragasztókhoz. Az öntapadó alaplap jól védi az ízületeket a víz és a szennyeződés behatolásától. Ennek az anyagnak a hátránya rövid élettartam.

Hogyan válasszunk?

A padlózat kiválasztásakor először figyelembe kell venni a padló színét a fürdőszobában. Ahhoz, hogy a padlóról falra sima átmenetet érjen el, a padlóburkolatokhoz hasonló színű léceket kell használni. Az átmeneti vonal világosabbá tételéhez olyan kontrasztos vagy legalábbis több árnyalatú árnyalatot kell használnia. A megfelelő szín kiválasztásakor a fal tónusára is koncentrálhat.

Számos tervező úgy véli, hogy a padlószalagok nem különbözhetnek a padló és a falak színétől. Ajánlott egy sima átmenetet létrehozni az egyik felületről a másikra egy hasonló hangszínnel. Egyes színek lábazata segítségével vizuálisan megváltoztathatja a helyiség méretét. A mennyezet magasságának vizuális növeléséhez szalagokat kell használni a falakhoz. A fürdőszoba területére vizuálisan nagyobb lett, helyezze a padlót a padló színére.

Padlóburkolat a fürdőszobában

Nagyon zavaros a közös fal és padlóburkolat a fürdőszobában. Szerintem a padló aljzat felett. De sehol senki nem látta őt a fürdőszobában. Milyen jó lesz kinézni, és hogy praktikus lesz-e, ha a plintus fehér fa..

Legjobb válasz

Miért zavarja meg a fal- és padlócsempe csomópontja? Ha a csempe jól van elhelyezve, és nincsenek stilisztikai korlátozások, akkor a lábazathoz egyáltalán nincs szükség. Ráadásul a fürdőszobában lévő nedves talapzat nagyobb figyelmet igényel magának, soha nem tudja, hogy mi történik - permetezték, töltötték. Ezenkívül könnyebb tisztítani lábazat nélkül is, különösen fehér.

Miért zavarja meg a fal- és padlócsempe csomópontja? Ha a csempe jól van elhelyezve, és nincsenek stilisztikai korlátozások, akkor a lábazathoz egyáltalán nincs szükség. Ráadásul a fürdőszobában lévő nedves talapzat nagyobb figyelmet igényel magának, soha nem tudja, hogy mi történik - permetezték, töltötték. Ezenkívül könnyebb tisztítani lábazat nélkül is, különösen fehér.

Spit photos of your közös) Talán eszmék jönnek azonnal)

Általánosságban elmondható, hogy a falazószerkezetnek nincs helye a fürdőszobában, még erkélyeken sem ajánlott még fűtetlen erkélyeket használni.

Sok cserépkollekcióban vannak határok. Nézd, talán kiderülne, hogy valami alkalmasat vesz fel.

Köszönöm. A fotók nem kényelmesek. A csempe fehér a padlón és a falakon. A javító nagy távolságot tett ki a padló és a falburkolat között, több mint 5 mm. Grout, vagyis a fény. Nem látta azonnal, most, azt hiszem, nagyon nagyon praktikus

Keressen egy oldalt a csempe színében, csak egy centiméter széles. És vannak gyöngyök, természetesen nem lesz olyan könnyű eltávolítani, mint egy sima oldalt, de még mindig jobb, mint egy lyuk.

a küszöb lehetetlen - a vége nincs befejezve - az ATAS fog kinézni,

igen, gondolkodom rajta, nem csak a gyöngyökön, hanem a ceruza felett..

Oooo, akkor a probléma, természetesen. Egyenes erősen látható? Aztán, mivel minden fehér, lehet egy műanyag talppal, mint a konyharuhákhoz? Minden más szín, kivéve fehér a fürdőszobában lesz jelen?

De hogyan lehet egy ceruzát ragasztani? Gyorsan esik le. Azt is tervezték, hogy a csempék között.

És ha ilyen színt kapsz? Ez egy kerámia lábazat, amelyet általában padlólapként szállítanak.

Szinte fehér:

grafit. De nem akarom... vizuálisan csökkenteni fogja a fürdő területét

Nos, azt hiszem. A gyöngyöket is BETWEEN halmozódásra tervezték.

Meg fogom nézni... fehér padlólemezek lesznek az egész lakásban. Szóval úgy gondoltam, hogy ilyen probléma. talán nem érdemes megszakítani egy másik Plyus lakást

Érett ajánlat. Ha jól értem, az alaphoz való előnye fehér és fa. Ezután kereshet élőben és értékelheti az alaptáblát az Italona Greenlife Larice gyűjteményéből.

A csempe maga így néz ki:

Itt egy lábazat:

köszönöm A lábazatom csak fehér.

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Üdvözlünk! Van szomszédos WC és fürdőszoba. A szellőzőcsatorna csak a WC-ből van, a fal és a WC közötti lyuk van. Hogyan készítsünk egy normális kaput? A régi lakásban mindegyik fürdőszobában van egy saját ventilátoros ventilátor (a.

Tisztelt szakemberek, kérjük, tanácsolja a csempeporokat. Meg akarom törölni magát, és csak epoxi habarcsot. Az én dolgozóim kategorikusan ellene vannak, de biztos vagyok benne, hogy tudok :) Nem értenek egyet. Ennek az oldalnak köszönhetően - sok információ, hogyan kell csinálni, de.

Hello mindenkinek mondja meg, ki érti - szükségem van a kollektor bekötésére a fürdőszobában (mosogató + bidé + WC + fürdő + zuhanyzó + higiénikus zuhany + mosó). Panel ház, kilencedik emelet (utolsó), a cső végén. Milyen lehetőségek vannak?

Jó estét, kedves szerelmeseim! Már sikerült megbizonyosodnunk róla, hogy ezen a webhelyen sokan nagy ízűek, ezért szeretnék veled konzultálni. Most a javítás tervezési szakaszában vagyunk, és egy fürdőszobával kezdjük. Az alábbiakban egy képünk a miénk.

Nagyon tetszett a kép a képen. De nem találok ilyesmit. Segítség, valaki látott ilyesmit

Tippek a lábazathoz a fürdőszobában és a WC-ben

Amikor a lakás javítása közeledik a véglegeshez, csak a lábazatot kell felszerelni. E tekintetben különös figyelmet érdemelnek a fürdőszoba és a WC, mert a legnehezebb az, hogy kiválasszuk a keretet ezekhez a helyiségekhez. Ez a felhasználásuk és dekorációjuk jellegéből adódik.

Hogyan válasszunk egy lábazatot egy fürdőszoba és egy WC számára, hogy ezeket a szobákat praktikusabbá és higiénikusabbá tegyék, miközben harmonikusan kiegészítik a belsőépítészetet, megtudhatja ebből a cikkből.

A fürdőszobai szegélyek fajtái

Korábban a fürdőszobában lévő összes ízületet cementhabarccsal lezárták, de a korszerű, javításra alkalmas anyagok nemcsak gyönyörűen, hanem funkcionálisan is meg tudják csinálni.

Mielőtt egy lábazatot készít a fürdőszobában, meg kell határozni azokat a fő funkciókat, amelyeket a dekoráció e része elvégez. A tervezés a szoba használt baguette padló, mennyezet és fal. A padló- és mennyezetburkolat a fürdőszobában főként díszítő célokra szolgál. A felületek ízületét a nedvességtől, a penésztől és a penésztől is védik.

Falkeret - a padlólemez a fürdőszoba és a csempe, a fal és a mosdó között. Fő feladata a bevonatok kötésének védelme a vízszivárgástól, a penész megjelenéséig.

kiválasztás

A fürdőszobai keret kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a gyártás anyagára, a helyiség kialakításának való megfelelésre, valamint a kiváló minőségű és megbízható beszerelésre.

Ne feledje: a jó minőségű anyag sok éven át szolgál.

felső

Habos vagy poliuretán bagett használható a mennyezetre a fürdőszobában. A rugalmasabb és tartósabb termékek poliuretánból készülnek. A hab filé olcsóbb, de oldószerekkel megsemmisíthető.

A fürdőszobában és a WC-ben található széles poliuretán álmennyezet vastagságú stukkót hoz létre

emelet

A padlóburkolat a fürdőszobában jobban kedveli a kerámiát vagy a PVC-t. Ezek a termékek könnyen felszerelhetők a padlón, jól tolerálják a nedvesség és a hőmérséklet változásait.

A padlóminőségű kerámia aljzatok védik a helyiségben lévő ízületeket, tökéletesek a csempe számára, eltérő kialakításúak és színesek.

A PVC szalagok törékenyebbek, további rögzítőelemeket igényelnek. Ezeknek a termékeknek azonban kiterjedt színtartományuk van, amely lehetővé teszi bármely felülethez való kombinálását.

Kerámia és PVC - padlózat a fürdőszobában, fotó

Falra szerelhető

A fürdőszoba és a fal közötti kötés a legveszélyesebb, ezért megbízható védelmet igényel. A falburkolatok gyakran műanyagból vagy kerámiából készültek. Kerámia - a tökéletes megoldás a fürdőkád szegélyezéséhez. Jól illik a porcelánszaniterekhez.

Különféle kerámia szegély - csempézett lábazat a fürdőszobában

A műanyag fríz kombinálja az elérhetőséget és a megbízhatóságot. A PVC termékek nagyon rugalmasak, és lehetővé teszik a felületi rendellenességek elrejtését.

A műanyag fríz jó dekoratív hatással bír.

Ha a kád és a WC monokróm burkolattal van bélelve, akkor az alumínium szegély alkalmazása jó megoldás.

Alumínium szegélyléc a fürdőszobában kombinálható kiegészítőkkel fémes színekkel, tükrökkel

Gyorsan álcázza a csúnya ízületet a felületek között, lehetővé teszi a rugalmas padlólapok használatát. Ez egy vékony, öntapadó szalagfüggöny, amelyet magas páratartalmú helyiségekben használnak. Egy tökéletesen illeszkedő felületre van ragasztva. Csak ebben az esetben jó vízszigetelés, maszkoló varratok, megakadályozva a gomba fejlődését.

Javaslat: ha lehetetlen a vízszintes falra helyezni a falat, akkor jobb, ha jól illeszkedő műanyag frízet helyez.

A fürdőszobai lábazati aljzat tökéletes megjelenést kölcsönöz.

WC szegély

Szükségem van egy gőzfürdőre? Ha a falak csempeburkolattal vannak ellátva, akkor a keretben ilyen dekorációra nincs szükség. De ha a falak a WC-tapéta vagy PVC burkolatok, akkor a lábazat kell. Ez lehet PVC keret vagy csempehatár.

Plinth a WC-hez (a szoba fringing és anélkül)

Plintó - fontos elem minden szobában. Különösen nehéz túlbecsülni szerepét a fürdőszobában. A hevedernek köszönhetően megvédheti a felületet a szennyeződésektől és a nedvességtől, hosszú ideig meghosszabbítva az életét. A modern gyártási technológiák lehetővé teszik a szélezést minden belső tér számára.

Hogyan válasszunk egy padló és mennyezet lábazatot egy fürdőszoba

A padlóra vagy mennyezetre szerelhető lábazaton keresztül elvégezheti az alap befejezését, és átadhatja annak szép megjelenését. Az ilyen dekoráció bármilyen helyiségben van felszerelve, akár a fürdőszobában, akár a WC-ben.

Természetesen ezeknek a helyiségeknek a sajátossága bizonyos korlátozásokat ír elő a járda vagy a filék kiválasztására. A deszkáknak elsősorban a nedvességre ellenállónak kell lenniük.

A fürdőszobában és a WC-ben kialakított alaplapok leginkább megfelelnek, és tovább fogunk beszélni a cikkben.

Fürdőszoba alaplap design

Mind a filé, mind a padlófedélnek meg kell ismételnie a padló / mennyezet vagy a falak színeit. Csak fehér alaplapok használhatók a szinte bármilyen színes kivitelezéssel együtt.

Megjegyzés: Ha azt szeretné, hogy a szoba magasabbra nézzen, válasszon egy olyan falazatot, amely követi a fal színét. A WC-k és a nagyon kis területű fürdőszobák számára a padló színének megfelelőbb beállítása megfelelőbb.

A járda alakja általában a helyiség méretétől függ. Nagyméretű fürdőkhöz és WC-khez választhatja ki az ömlesztett opciót, a kisebbek esetében a laposak jobban illeszkedik. A fürdőszoba és a WC egy széles lábazata csak akkor illeszkedik jól, ha a mennyezetek magasak. Kövesse ezeket az alapvető szabályokat, és a fürdőszoba és a WC nagyon elegáns és elegáns. Például:

Gyönyörű alaplap kiválasztása a fürdőszobában és a WC-ben

A fürdőszoba és a WC alaplapjainak megfelelő kiválasztása nem kevésbé fontos, mint a lakás többi szobájában. Természetesen a választás itt történik, figyelembe véve a mikroklímának a saját kereteit. Azonban még mindig ott van, és nem mondható el, hogy nagyon kevés.

Ebben a cikkben megmondjuk, milyen típusú padló- és mennyezeti padlólap létezik a fürdőszobában és a WC-ben; melyik közülük jobban megfelel ezeknek a helyiségeknek a telepítéséhez, és ami kevesebb.

A padlólemezek típusainak és elvének kiválasztása a fürdőszobában és a WC-ben

Általában a padló a fürdőszobában csempével van megmunkálva, a falak vagy az alsó részük csempével vagy PVC panelekkel is elkészül. Ennek megfelelően nagyon ritka esetekben fából készült lábazatokat, padlót használnak a fürdőszobában, ha díszítésre más padlóburkolatot vagy falburkolatot választanak. Ezért nem vesszük figyelembe a fát.

Padlóburkolatok

A klasszikus megoldás a csempe - kész kerámia padlóburkolatokkal történő felszereléshez. A kerámia nem fél a kémiai detergensektől, magas hőmérsékletektől, és nem romlik a magas páratartalomtól. A kerámia aljzat egy padlóra egyidejűleg egy padló és falburkolat egy fürdőszobában vagy WC-ben, a csempe ragasztó létre.

Kerámia talapzat a fürdőszobában. A padlóburkolatok képei

Nem kevesebb, mint a kész kerámia, rögtönzött padlólap a fürdőszoba és a WC számára. Ezek önmagukban készülnek, padlócsempe csíkokra vágva. A fürdőszobához vagy a WC-hez tartozó csempézett lábazat technikai tulajdonságai nem különböznek a megvásárolttól, így a választás itt csak a vágytól függ: készenléti vásárlás, vagy egy kis időre vágás.

Hogyan készítsünk egy lábazatot a fürdőszobában és a WC-ben: padlóburkoló csempék

A műanyag díszléceket csempével kombinálva ritkán használják. Ez lehet egy költségvetési lehetőség - PVC, vagy drágább - padló lábazatok poliuretánból vagy duropolimerből. A műanyag nagyon alkalmas a fürdőszoba felszerelésére, mivel nem fél a nedvességtől és a hőmérsékletváltozástól. A műanyag díszítések hátrányai a fürdőszobába történő beszereléskor: a mosogatószerek kiválasztásának és a csempék fúrásának korlátozásai - amennyiben falburkolatban használják.

PVC lábazat WC-hez, padlóhoz

Mennyezeti díszlécek

Rendszerint speciális lábazatokat helyeznek el a fürdőszobában lévő függesztett mennyezetre. Valójában ez olyan kiegészítők, amelyekben a panelek PVC végei feltöltődnek. Így egyszerre két funkciót hordoznak: kötőelemek és dekoráció. Itt nincs különösebb választás, kivéve, hogy a szín és a minták hiánya vagy jelenléte a bagett felületén változhat.

A csempe és a függesztett mennyezet közötti határ

Kívánt esetben fel lehet szerelni egy felfüggesztett álmennyezet és habosított vagy poliuretánból készült díszlécek alatt. Az első kevesebb lesz, a második pedig tovább tart, és hosszabb ideig megőrzi esztétikai tulajdonságait. A fürdőszobában hab vagy poliuretán álmennyezet is van a kombinációban - a falak a cserépben és a festett mennyezeten.

Azonban mindkét esetben a PVC panelek végeinek rögzítésének módja megváltozik: a szerelvények hiányában a szegélyek mentén szegecseltek vagy csavaroztak a léc elemeihez. És ennek megfelelően a bagettokat olyan szélesek választják ki, hogy elrejthessék magukkal ezeket a kötőelemeket. Egy tipikus példa egy meglehetősen széles lábazata a fürdőszobának a következő képen:

Függesztett mennyezetek használhatók, és a poliuretán vagy hab mennyezeti zsákjai

Nos, a feszített mennyezetek a fürdőszobában csak egy lehetőség: egy rugalmas lábazathoz a fürdéshez. A választás itt csak színes - ezeknek a díszlécek palettája elég széles. Azonban a bagett leggyakrabban fehér vagy a mennyezet színében van kiválasztva.

Fürdőszoba alaplap

A lábazat a dekoráció fontos eleme, és egyszerre két funkciót valósít meg - praktikus és esztétikai. A mennyezet és a padló körzetének maszkolásával párhuzamosan megakadályozza a por, a nedvesség és a kis törmelék belépését. A megfelelően kiválasztható lábazat a belső tér teljes megjelenését biztosítja, segít az anyagok vagy tervezési funkciók költségének hangsúlyozásában. Köszönhetően egy gazdag választéknak, nem nehéz egy fürdőszobai lábazatot választani, a legfontosabb, ha figyelembe vesszük a dekoráció és a színséma stílusát.

Fürdőszoba alaplap

Típusú fürdőszoba padló

A magas páratartalom miatt különleges követelményeket támasztanak a fürdőszoba befejező anyagaiban, és a padlólemezek sem kivétel. A vízkezelések során a víz gyakran leereszkedik a padlóra, a fröccsenés és a pangás esik, és a mennyezeti zsákok folyamatosan kitéve a gőznek. Emiatt a fürdőszoba alaplapoknak a következő jellemzőkkel kell rendelkezniük:

 • vízálló;
 • rothadás és korrózióállóság;
 • a deformációval szembeni ellenállás hőmérsékleti expozíció alatt;
 • ellenálló a mosószerek és a kopás.

Színes műanyag lábazat

A kerámiából és a polimerekből származó termékek nagyban megfelelnek ezeknek a követelményeknek, de ilyen körülmények között a fa, a laminált és az MDF alapanyagai gyorsan felhasználhatatlanná válnak.

Kerámia alaplapok

Alumínium lábazat

Padlóburkolat könnyedén

Hogyan válasszuk ki a jobb lábazatot

A díszítés minden egyes elemének harmonikusan illeszkednie kell a teljes kialakításba, hogy a fürdőszoba harmonikus legyen. A lábazatot úgy kell megválasztani, hogy figyelembe veszi a belső tér színsémáját, a helyiség méretét és a fal- és padlóburkolat anyagait.

Mennyezeti díszlécek

A fóliákat és poliuretán bagetteket hagyományosan mennyezetre használják. Főként fehér színben készülnek, bár vannak színbeállítások. A legegyszerűbb termékek vékony, sima lécek, és a legdrágábbak a széles csíkok, amiket stukkó formázással utánzanak. Ha a javításra szánt alapok nem nagyon korlátozottak, akkor válasszon poliuretán alaplapokat, mivel a hab kevésbé tartós és vonzóbb megjelenést veszít.

Mennyezeti habszivacs

Nagyon fontos a baguette méretének kiválasztása. Egy kis fürdőszobában egy keskeny, sima felületű keskeny alaplap ideális, amely csak a síkok elválasztását hangsúlyozza, és nem vesz helyet. A tágas fürdőszobában éppen ellenkezőleg, egy széles, megkönnyebbülő alaplap megfelelőbb: vizuálisan simítja ki a sarkokat és a kiemelkedéseket, elegáns megjelenést kölcsönöz a belső térnek. A nagy mennyiségű filctollak stukkó utánzása csak a klasszikus stílusú, nagy fürdőszobákban használható.

Sima profilú ereszek

A stretch mennyezetekhez speciális rugalmas PVC alaplapokat használnak. Széles színekben kaphatók, beleértve a fémes és a tükrös árnyalatokat is. A különleges kialakítás miatt könnyen beilleszthető a vászon és a fal közötti résbe, amely mindkét felülethez szorosan illeszkedik. A szabványos poliuretán bagettok itt nem működnek.

Aljzat a nyújtó mennyezethez

A színes szegélyek fajtái

A lábazat színe is fontos. Fehér minden kivétel nélkül alkalmas minden beltérre, de a színeknek meg kell felelniük a mennyezet, a falak vagy a díszítő színek hangulatának. A falak színe alatt egy széles bagett láthatóan csökkenti a mennyezetet, de ha ugyanolyan színű, mint a mennyezet, a falak alacsonyabbak, mint valójában. A világos színű alaplapok a falak legkisebb egyenlőtlenségeit hangsúlyozzák, míg a fehér és a pasztellák sikeresen maszkolják ezeket a hibákat.

Fotók színes mennyezeti baguette

Példa a fürdőszoba mennyezetére

Talapzat

Úgy néz ki, mint a legszebb harmonikus lábazata ugyanazt az anyagot, mint a padlót. Mivel a padlólemezek leggyakrabban csempézettek, a padlót a legjobb választani kerámia. Ez egy drága lehetőség, és a telepítés bizonyos készségeket igényel, hiszen itt nagyon fontos az illeszkedés pontossága, de ez a padló nagyon hatásosnak tűnik.

Kerámia alaplap a padlóhoz

A legjobb megoldás, ha a lábazat és a padlólapok ugyanabból a gyűjteményből - ebben az esetben az összes elem tökéletesen kombinálható egymással textúra és szín.

Plinton és cserép ugyanabból a gyűjteményből

Ha a költségvetés korlátozott, akkor használhatja a műanyag alaplapokat, kiválasztva a megfelelő színeket. Jó választás lenne a porcelán vagy természetes kő utánzása a padlólap hangján. Kiváló minőségű PVC alaplapok különböző textúrák utánzását vizuálisan lehetetlen megkülönböztetni a természetes anyagoktól, és sokkal olcsóbbak lesznek, mint a kerámiák.

A padlólapok színe eltérhet a padlóburkolattól, és megfelel a falak vagy dekoráció árnyékolásának. Ha a fürdőszoba egy színben készül, az alaplap jobb, ha egy kicsit könnyebb vagy sötétebb hangot ad a szoba vizuális megkülönböztetéséhez. A keskeny elemeket kis fürdőszobákban használják, széles - tágas, magas mennyezettel.

A padló alátétek

Színbeállítások fa utánzással

Hogyan építsünk egy lábazatot?

A mennyezetek és a padlóelemek bizonyos mértékű telepítési különbségeket mutatnak, ezért mindegyik telepítését külön kell figyelembe venni. De az elemek számát ugyanaz a képlet számítja ki. Annak érdekében, hogy megtudja, mennyi mennyiségi bagett van szükség, meg kell mérni a kerületet a fürdőszobában, oszd meg a hossza a baguette, és kerekíteni. Például a szoba szélessége 2,5 m, a hossza 3 m, a perem 11 m, a plafonszint hossza általában 2 m. Az elosztáskor kapjuk az 5,5-ös értéket és kerekítjük annak egész számát. Vagyis 6 sínre van szükségünk, bár még jobb, hogy még egy darabot vegyünk fel, így van egy szegély a vágáshoz.

Mennyezeti lábazat típusok, méretek

A padlólemezek számát ugyanúgy kell kiszámítani, és a különbség csak az elemek hosszában van. Például a műanyagot általában 2,5 m hosszúságúak, kerámiában pedig 30-90 cm-esek. Minél nagyobb a fülkék és a kidudorodások a helyiségben, annál nagyobb a vágási anyag felhasználása. A befejező munkálatok befejezése után el kell kezdeni a telepítést.

Rögzítés álmennyezethez

A munkához szüksége lesz:

 • mennyezeti bagett;
 • akril tömítőanyag;
 • építő ragasztó;
 • jelölő és mérőszalag;
 • rögzítőpisztoly;
 • hajvágó olló

Előzetesen fel kell készülnie mindent, amire szüksége lehet az alaplap felszereléséhez

1. lépés: Vegye ki az első bagettot, és próbálja meg a vonalat a mennyezet és a fal között. Óvatosan nyomja meg a ceruzával a vágási pontokat a széleken. Lehetséges, hogy nem alkalmazza maga a zsákot, de mérni a távolságot egy mérőszalaggal, a legfontosabb az, hogy a lehető legpontosabban mérje a méréseket, hogy ne kelljen külön-külön maszkolni a réseket a bagettek között.

2. lépés Helyezze a bagettot a dobozba, és vágja el a széleit pontosan a kívánt vonal mentén. Szükséges 45 fokos szögben vágni, és a lábazathoz csatlakozó aljzat oldalát az alábbi esetnek kell alávetni. A bal oldalt balról a szerszámba helyezzük és jobbra-balra vágjuk, jobb oldal fordítva. A külső sarkok dokkolásához a bal oldali részek szekcióit balról jobbra kell végrehajtani, a jobb oldali részeket jobbról balra vágják. Kezdetnek tűnhet egy kicsit zavaros, de nem nehéz megállapítani a folyamatban. A tapasztalt kézművesek forgácsolófűrészeket használnak a vágáshoz, lehetővé téve, hogy pontosan és gyorsan vágja le az anyagot a megfelelő szögben.

A lábazat végét vágja le

3. lépés. Az előkészített lábazatot lefelé helyezzük egy sima felületre, és a szerelő ragasztót óvatosan felhúzzuk a pisztolyról. A ragasztót a baguette oldalfala mentén egy vékony, folyamatos szalagon alkalmazzák, szinte a legszélén. Nem kell sűrű réteget készíteni, mivel az alaplap megnyomása után a felesleges mennyiséget ki kell húzni.

Tanács. Az anyagok jobb tapadása érdekében a talapzatot és az azokat ragasztandó területeket alaposan meg kell törölni a porból. Még ha a befejezés befejezése után is alapos tisztítást végeztek, a porrészecskéknek még ideje van a felszínre telepedni.

Plinth a fürdőszobában: hogy legyen vagy nem

A falak és a padlók befejezésének utolsó szakasza, valamint általában az egész javítás a padlólapok telepítésének színpadán áll. Ez a kijelentés minden szobának, különösen lakóhelynek megfelelő. De ez igaz a fürdőszoba díszítésére és kialakítására? Szükségem van egy padlóra a padlón? És mi ennek az érzékeny teremnek az általános lábazata? Mindezeket és még sok mindent megtárgyaltunk a cikkben.

A legfontosabb kritériumok a lábazat kiválasztásakor

Fürdőszoba - ez az egyik legnehezebb és szeszélyesebb hely a házban. Végtére is mindig van nedvesség. Ezért az építőanyagok javításakor történő kiválasztásakor ezt figyelembe kell venni, és tanácsos ezt a problémát jól felkészíteni.

Sokan úgy vélik, hogy a padló befejeződik a padlólapokkal díszítve. De ez egyáltalán nem így van. A javítás következő lépése egy padlófedél telepítése. Ha minden a tányéron világos, akkor mi a jellemző ennek a fontos elemének?

A fürdőszobában lévő kerámia alaplapok jó kiegészítői lehetnek a csempézett padlónak

Tehát itt vannak a fő jellemzői, hogy a padlónak a fürdőszobában kell lennie:

 • Nedvességállóság;
 • Nagy szilárdságú anyag;
 • A talapzatnak meg kell akadályoznia a gombaformák kialakulását és terjedését;
 • A lábazatnak esztétikailag kellemesnek és színesnek kell lennie a díszítés más elemeivel.

Ha még mindig úgy dönt, hogy a lábazatot a fürdőszobába telepíti, akkor kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy minden részletet figyelembe vegyen, majd több mint egy évet szolgál ki.

A főbb típusú határok a fürdőszobában

Az építőanyagok mai piaca meglepő módon választja ki az alaplapok választékát, nemcsak a színek, a méretek és a textúra, hanem az anyagból is, amelytől származik. Meg kell jegyezni, hogy a termék ára is függ ettől. Tehát az anyagi lábazatok szerint a következőkre van osztva:

 • márvány;
 • fémből;
 • műanyagból;
 • kerámia;
 • Fa vagy MDF.

Figyelem! Nem szükséges, hogy a fürdőszoba választhassa a fából készült lábazatokat. Nem tart sokáig, mert rosszul hat a nedvességgel. Ez drága és nem tanácsos.

Az anyagok jellemzői

Tehát milyen anyagot kell megállítani? Most többet:

 • A műanyag keret, a fentiek közül a legolcsóbb. De ez nem teszi a legrosszabbat. Éppen ellenkezőleg, nagyon egyszerűen telepíthető, könnyen tisztítható, ellenáll a nedvességnek és a penésznek. Egy másik jelentős plusz az, hogy az üzletek óriási színválasztékot és textúrát kínálnak az ilyen típusú lábazathoz. Ezért minden tervezésnél könnyű választani.

A műanyag határok sokasága a piac népszerű ajánlatainak példáján

Tipp Ha megállt, és kerámia keretet választott, akkor a legjobb, ha a színsémát azonnal kiválaszthatja a boltban, hogy megfeleljen a padlólap színének. Így csak nem mehetsz rosszra, és a fürdőszobád kialakítása teljesnek tűnik.

 • A fémrácsot rendszerint nagyon ritkán választják. Nem illeszkedik minden stílushoz a fürdőszobában. A legjobb az egészben, ilyen plinth nézni, ha a fürdőszoba készül a hi-tech vagy retro. Az ilyen termék kiválasztásánál figyelni kell arra, hogy milyen fém készült. Korrózióállónak kell lennie.

A fém lábazat fő előnyei:

 • Hosszú élettartam;
 • Nagy szilárdságú anyag;
 • Nem érzékeny a sokkokra, nem szeszélyes a működésben.

A legdrágább, de a legelegánsabbak a márványból készült szegélyek. A fürdőszobában valódi díszítés lesz, nem pedig csak kiegészítése.

Kőből készült határ: drága, de hatékony megoldás

Költségüket hosszú élettartam indokolja.

Figyelem! A kerámia és a műanyag határokat önmagában is megtervezheti, de a márvány- és fémtermékek kiváló minőségű telepítéséhez jobb szakemberek meghívása.

Plinth, hogy legyen vagy sem

A legfontosabb kérdés, amelyet mindenki, aki a fürdőszobában végzett javításokkal szembesül, a következő: "Valóban telepítenie kell a padlófedőt? Vagy a mosdóban semmiért sem? "Így a vélemények két táborra oszthatók. Egyesek úgy vélik, hogy finoman vághatja a falakat és a padlóburkolatokat, a sima csuklókat a fal és a padlóburkolat között, majd a lábazat felszerelésének szükségessége eltűnik.

De szakértők, akik szakmailag foglalkoznak a javítási és építési munkákkal, azzal érvelnek, hogy a járdaszegély a fürdőszobában éppen olyan fontos, mint bármelyik otthoni szobában. Úgy gondolják, hogy a padlóburkolat a fürdőszobai tervezést teljes körűvé és harmonikusvá teszi. De ez nem a fő oka annak, hogy a szakképzett szakemberek ragaszkodnak hozzá. A legfontosabb, hogy a fürdőszobában a járdaszegély a kiemelkedő vízszigetelés fontos funkciója. Ez megakadályozza, hogy a nedvesség nehezen elérhesse a helyeket, valamint a penész és gomba kialakulását. Vagyis a talapzat segít a lakosság legfontosabb problémájának megoldásában.

Mindenesetre, hogy a fürdőszobában egy járdaszegélyt telepítsen, mindenki személyes választása, ahogyan azt "ízlésnek és színezésnek" mondják. De ha úgy dönt, hogy meghallgatja a szakértők véleményét, és kiegészíti a fürdőszobája formatervezését és lakberendezését egy lábazattal, akkor komolyan vegye figyelembe a választását. Ha figyelembe vesszük az összes tippet és javaslatot, akkor ez a dekor elem sok éven át örömet okoz.

Mit kell figyelni, amikor kiválasztunk egy fürdőszoba lábazatot

A szokásos padlózat első pillantásra úgy tűnik, hogy a belsőépítészet olyan elhanyagolható része, amelyet sok lakó, miközben saját otthonát díszítik, nem nagy jelentőséget tulajdonít a tervezésnek és a funkcionális tulajdonságoknak.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a lakótelepeken a padlólemezek fő célja a falak és a kész padló közötti technológiai szakadék bezárása, ezáltal vizuális megkülönböztetést biztosítva a lakóházak függőleges és vízszintes felületei között. Mindez igaz, de szeretném emlékeztetni Önöket arra, hogy az esztétikai funkciók mellett az alaplapok beszerelése gyakorlati jelentőséggel bír, mivel megakadályozzák a nedves és hideg levegő behatolását az aljzatból, és sok modern modell kábelcsatornával vagy zárt üregekkel van felszerelve az elektromos vezetékek rejtett telepítéséhez.

A fürdőszoba belsejében lapos kerámia lapok.

Áttekintés a padlólapok a fürdőszoba

A fürdőszobák és fürdőszobák belsejének befejezésének folyamata során háromféle padlót használnak egyszerre. Az egyiket a mennyezet és a falak összekötésére szerelik fel, a második pedig a falak és a padló találkozásánál, a harmadik pedig a mosdókagylóra, a kádra vagy a zuhanykabinra van felszerelve, és a fal és a vízvezeték szerelvények közötti víz elleni védelemre tervezték.

Annak érdekében, hogy minden olvasó könnyen meg tudja határozni, hogy melyik lehetőséget használják legjobban az egyes esetekben, ez a cikk áttekinteni fogja a felülvizsgálati utasításokat, amelyekben az építőiparban vásárolható legegyszerűbb típusú alaplapok fő működési jellemzőiről beszélni fogok.

Műanyag alaplapok szimbolikus ábrázolása és felszerelése kábelcsatornával.

A padló alátétek típusai

Figyelembe véve a fürdőszoba helyiségének sajátosságait, és azt is, hogy gyakorlatilag láthatatlan lesz a fürdőszobai padlón, azonnal azt szeretném tudni, hogy a padlózat kiválasztásakor mindenekelőtt figyelmet kell fordítani a funkcionális tulajdonságaira, és csak ezután - esztétikai.

Gyakorlati megfigyelések alapján elmondhatom, hogy a padló aljzatának a fürdőszobában először is elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy nem szabad elpusztítani vagy szétszakítani egy vödör, tál, mosógép stb.

Másodszor, nedvességálló és teljesen lezárt, hogy védelmet nyújtson a víz és a padló közötti csatlakozások között, és harmadszor a felület nem járulhat hozzá a penészgomba kifejlődéséhez, és naponta egyszer tisztítható háztartási tisztítószerekkel.

A kerámia padlózat mintái.

 1. A legtöbb esetben a fürdőszoba teljesen kovácsolt kerámia burkolattal van ellátva, így a fal és a padló találkozásánál a legmegfelelőbb megoldást javasoljuk a készenléti kerámia alaplapok használatát a fürdőszobában, amelyek építőlemez ragasztóra vannak szerelve. Ezek meglehetősen drágák, költségeik 480 és 720 rubel / méter között mozognak, de a kerámia burkolathoz képest nem alacsonyabbak, teljes mértékben megfelelnek az egészségügyi és higiéniai követelményeknek, és eltérő lehetõséggel rendelkezhetnek a keresztirányú profil és a színek alakjára;
 2. Költséghatékonyabb megoldásként figyelembe vehet egy műanyag lábazatot kábelcsatornával, amely lehetővé teszi a vízmelegítő, hajszárító és mosógép csatlakoztatására szolgáló elektromos kábel rejtett telepítését. Ez majdnem tízszer olcsóbb, 40-80 rubel. 1 méterig, a fürdőszobában azonban olyan modelleket kell választani, amelyek felső és alsó részében gumi vagy szilikon betét van, ami szoros és szoros illeszkedést biztosít a falhoz és a padlóhoz;

A lágy él a széleknél szoros illeszkedést biztosít a vízszintes és a függőleges síkhoz.

 1. Abban az esetben, ha a fürdőszobában lévő falak műanyag panelekkel vannak ellátva, ezekhez a szerelvényekhez van egy kész megoldás, amely egy kis műanyag lábazattal van ellátva U alakú polccal, amelybe a padlón történő felszerelés után műanyag paneleket helyeznek be. Különböző színekben is lehet, és ára 35 és 60 rubel között mozog.

Plasztábla U-alakú polcra műanyag panelek beszereléséhez.

A fürdőszoba javítása érdekében egy egyszerű kerámia alaplap kézzel készíthető, és a padlólapok maradványait 60-80 mm széles csíkokra vágja, majd a fal és a padló csomópontját csekély szögben rögzíti az építőlemez ragasztóval.

A mennyezeti lábazat választása

A mennyezeti szegélyléc, szemben a padlóval, nagyobb mértékben dekoratív értékkel rendelkezik, és a mennyezet és a falak közötti vonal aláhúzására van beállítva.

Ezenkívül a mennyezetfagyás jól megválasztott arányai segítenek a vizuálisan növelni a fürdő magasságát, és néhány esetben még a fal görbületét és a hely geometriai egyenlőtlenségét is korrigálni lehet.

 1. Véleményem szerint egy szinte minden helyiségben használható fürdőszoba felszerelésére alkalmas univerzális technikai megoldás egy poliuretán habból készült álmennyezet, amely széles formátumú és méretű széles választékban kapható, ezért költsége igen eltérő, 370, és végül 1500 rubel / mp. Alapvető fehér modellek állnak rendelkezésre, de bármelyik megfelelő színben belső akrilfestékkel lehet festeni. Könnyen vághatók fel egy építő késsel, és a falon egy különleges ragasztóval szerelik fel, amely a készletben megtalálható;

Mennyezeti dekoráció poliuretán burkolattal.

 1. Abban az esetben, ha falburkolatok vagy műanyag panelek közelednek a mennyezethez, és nem szükséges nagy ernyő telepítése, azt javasoljuk, hogy keskeny PVC profilt használjon 6 vagy 8 mm széles, sekély horonnyal, ahol a cserepek vagy a burkolólapok behelyezhetők a telepítés során a falon;

Plasztikus végrajzok csempékhez.

 1. A felfüggesztett vagy függesztett álmennyezet behelyezésekor a fürdőszobában lévő álmennyezetet úgy kell felszerelni, hogy a zárt mennyezetet a helyiség kerületén megvédje a vízgőz áthatolásától. Ebben az esetben javaslom egy olyan szögletes műanyag profil használatát, amelynek az oldalsó polcok kis negatív szöge van, amelyeknek szélei szilikon vagy gumi rugalmas betétek vannak.

A LED-es háttérvilágítás beépítési rendszere poliuretán habrácsban.

Ha széles padlóburkolatú, széles poliuretán habszivacsot használ, akkor egy légmentes LED csíkot helyezhet el a nyitott belső üreg teljes hosszában, így az eredeti háttérvilágítást a fürdőszobában is felszerelheti.

Védő fürdő lábazata

Annak ellenére, hogy a fürdőkád, a mosdó vagy a zuhanytálca általában egy falhoz közel helyezkedik el, még mindig van egy kis rés azok között, amelyekbe a víz szabadon leeshet, ami kedvező feltételeket teremt a penészgomba fejlődéséhez.

Ennek megakadályozása érdekében javasoljuk, hogy védőprofilt vagy szegélyt helyezzen be az egészségügyi berendezések felső szélére, amelyet függőleges polcon ragasztanak a falhoz.

A kép kerámia szegélyt és sarokbetéteket mutat.

 1. Acél vagy öntöttvas falakhoz való hermetikus összekötés érdekében a kerámia burkolólapok kerete leginkább megfelelő, míg a sarkokban lévő szomszédos csempék csatlakoztatását célszerűen különleges, tálca alakú sarokbetétekkel végezzük.
 2. A fém vagy kerámia héj falához való csatlakozásnál javaslom egy egyszerű és olcsó megoldást egy műanyag sarokprofil formájában szilikon betétekkel, amelyeket ragasztóval vagy kétoldalas szalaggal lehet a mosogatóhoz vagy a falhoz rögzíteni.

Műanyag profil a fal és a mosogató csomópontjának tömítésére.

 1. A mosogatók és a zuhanyzók, valamint a fém- vagy akrilfürdők sokoldalú megoldása rugalmas műanyag alaplap öntapadós alapon. Ez viszonylag olcsó, 80-200 rubel / m., Eladják tekercsekben, és egy sekély hornya mentén a teljes hosszúságú, lehetővé téve, hogy hajlítsa minden szög mentén a középvonalban. Miután eltávolította a védőfóliát a ragasztórétegről, meg kell állítania a szükséges szöget, és fel kell ragasztania a függőleges polcot a falhoz, és a vízszinteset a vízvezeték szerelvény felső széléhez.

Rugalmas öntapadós műanyag szalag felszerelése.

A műanyag profil vagy kerámia szegélyezéshez a falburkolathoz és a fürdő felső oldalához ragasztva javasoljuk, hogy használjon "folyékony körmöket", vagy bármely más alkalmas polimér-ragasztóanyagot, amely tartalmaz gombaellenes adalékanyagokat.

következtetés

Összefoglalva, azok számára, akik ragasztóval vagy kétoldalas szalaggal kívánják felszerelni a padlót a fürdőszobában, erősen nem ajánlom szilikon tömítőanyag alkalmazását a rések lezárására. Az a tény, hogy az alkalmazás után vékony szilikonfóliát hagy a felületen, amely nagyon kevés tapadást mutat a legtöbb ragasztóanyaghoz, ezért a tapadás minősége ebben az esetben nagyon alacsony lesz.

A bemutatott táblák minden egyes típusáról részletesebb információt kaphat a jelen cikk bemutatott videóiról, és ha az olvasónak bármilyen kérdése van a szerzővel, bármikor megvitatásra kerülhet a megjegyzések formájában.