Legfontosabb > Csapok

Padlóburkolatok a fürdőszobában. Áttekintés a jellemzőkre és javaslatokra a padlólap kiválasztásához

Minden nap hatalmas mennyiségű anyag jelenik meg az építőanyagok piacán, amelyek segítségével minden fürdőszobához padlóburkolatok választhatók minden ízléshez és anyagi lehetőséghez. A tapasztalatlan személy számára nagyon nehéz megérteni a különböző textúrák, színek és formák sokféleségét. És gyakran hallja: "Hogyan lehet a padló a fürdőszoba?". Ezért érdemes néhány szót szólni minden egyes befejező anyagról és annak tulajdonságairól.

Porcelán cserép és cserép

A leghíresebb és legalkalmasabb padlóburkolatok a fürdőszobában porcelán csempe és csempe. Számos előnnyel rendelkeznek más anyagokkal szemben, nevezetesen:

Porcelán cserép és tulajdonságai

A mai napig a porcelán a fürdőszobában a legelterjedtebb anyag, a következő tulajdonságoknak köszönhetően:

 • Erő. A porcelán csempe nagyon sokáig tarthat a sokk és más mechanikai hatások ellen. Sem a mosógép, sem a nehéz öntöttvas fürdő nem szörnyű ennek a bevonatnak;
 • Textúra és rajzok. A modern fürdőszobában lévő porcelán kő nagy mennyiségű színpalettán és textúrán készül. Különleges gyűjtemények vannak a falak és a padlók számára készült mintákkal és képekkel, hogy teljes képet alkosson;
 • Nedvességállóság. A kerámia gránit tulajdonságai révén tökéletesen védi a nedvesség behatolását a bevonat felülete alatt, ami évek óta nedvességálló fürdőszobai padlót eredményez;
 • Tartósság és gondozás. A bevonat élettartama tíz év, és mindez nem igényel gondos karbantartást;
 • Biztonság. Mivel a fürdőhely az áramütés, a sérülések és a zúzódások fokozott veszélye (csúszós padló miatt), a biztonság fontos szerepet játszik benne. És a porcelán kőburkolat megfelel a követelményeknek, mert még a sima polírozott felület a nedves állapotban teljesen csúszásmentes.

A kerámia granit csempe bevonatok fenti előnyei mellett néhány negatív tulajdonság van:

 • Ár. A lefedettség költsége nagyon magas, de az anyag tartóssága ezt a mínuszt fedezi;
 • "Hideg bevonat". A tapintható érzékeléseken a porcelán kőből készült bevonat hideg, ami nagyon kellemetlen. Annak érdekében, hogy a padló a fürdőszobában meleg legyen, a kerámia-gránittal együtt gyakran használják a fűtést - a "meleg padló" rendszert.

Kerámia csempék vagy porcelán cserép?

Kerámia csempe, mint anyag a padló a fürdőszobában - az egyik leggyakoribb típusú belsőépítészet, hogy átnyúlik a falak, mennyezet és a padló. A csempe hasonló tulajdonságokkal rendelkezik porcelán kőből, de számos különbség van:

 • A kerámia burkolatok szilárdsága kisebb nagyságrenddel, és nehéz fürdő vagy más eszközök alkalmazása óvatosságot igényel, mivel a bevonat nem képes ellenállni, és a burkolat használhatatlanná válik;
 • A tapintható csempe sokkal szebb;
 • A kerámia csempe több fajta nedvességállóságában van;
 • A csúszásmentes kerámia padlóburkolatnak kiválónak kell lennie, ezért csak a dombornyomott csempe típus alkalmas a padlózat padlózásához.

A porcelán mellett a csempe drága befejező anyag, de tartós és szerelmetlen.

Egyéb befejező anyagok

A fenti anyagokon kívül a fürdőszobában további lehetőségeket is kínálnak, amelyeknek sajátosságaik vannak és egyre népszerűbbek lesznek minden nap. Ezek a lehetőségek teljesen eltávolítják a kérdést: "Hogyan takarja le a padlót a fürdőszobában?", Mert az anyagok kiválasztása óriási.

szőnyeg

Úgy gondolják, hogy a szőnyeg nem működik padló a fürdőszobában. De a padló minden (és nem csak) padlóburkolatának fő tulajdonsága a hőszigetelés, a víztaszító és az antibakteriális tulajdonság. Ha kívánja, kiválaszthatja a követelményeknek megfelelő szőnyeget.

Laminált padló

A lamináló gyártók folyamatosan javítják termékeiket, és a fürdőszobában nagy mennyiségű nedvességálló tulajdonságokkal rendelkező laminált padló jelenik meg a piacon.

Megjegyzés: Ha a választás ilyen típusú befejező anyagokra esik, ne feledkezzen meg arról, hogy a padlót a lehető legkisebbre kell nedvesíteni, és a varratokat és az éleket megfelelően le kell zárni. Ezek a lépések megakadályozzák a nedvesség bejutását a bevonat alá, ami viszont növeli a laminátum élettartamát.

Linóleum és vinil

A fürdőszobában lévő padlóburkolat linóleum vagy vinil csempék használatával egyre népszerűbb, mivel ez az anyag viszonylag olcsó és vízálló, és a színek és a különböző textúrák hatalmas színei segítenek az anyag bármely beltéri anyagának egyszerű kiválasztásában. A bevonat károsodása esetén könnyen cserélhető egy új, vagy egy alkatrész eltávolítására, különösen vinil lemezekre.

Önterülő padló

A közelmúltban megjelenő piacon a fürdőszoba önterülő padlója a profi építők kedvence lesz. És nem meglepő, mert a segítségével tökéletesen lapos és átlátszó felületet hozhat létre. Bármely díszítő anyagot a jellied bélés alá helyezhet, legyen az kavics, kagyló, fotó háttérkép és akár 3D-s kép is.

Megjegyzés: Habár az ömlesztett megoldás talán a legjobb padló a fürdőszobában, magas a költsége. Ezenkívül egy ideális alapanyag, azaz egy esztrich szükséges az öntéshez.

Fa padló

A fürdőszoba padlóburkolata nagyon szép és környezetbarát, mert a fa természetes anyag. Ez a bevonat nagyon drága, és a telepítéssel történő feldolgozása magas szintű ismeretet igényel. Tehát, mielőtt a padlót a fürdőszobába rakja, az építőanyagokat megfelelően kell feldolgozni, illeszkedjenek az összes ízülethez, majd csak indítsa el a telepítést az azt követő vízzel szembeni ellenjavalltatással.

Tudnia kell: A padlóburkolatok magas költsége a fa miatt annak köszönhető, hogy a fürdőszoba csak értékes fafajok számára alkalmas, ami ellenállhat a nedvességnek és sokáig tart.

megállapítások

 • A fürdőszoba padlójának díszítéséhez meg kell értened, hogy mi a padló alapanyaga, mennyire tartósak, a formatervezést választják, és ami a legfontosabb, a javítási költségkeretről döntsön.
 • Alacsony költségű lehetőségek a padló befejezéséhez a fürdőszobában, amit gyorsan elvégezhet és egyszerű (nem kell sok előkészítő munkát igényel) az anyag feldolgozásához. Ezek közé tartozik a linóleum, a szőnyeg és a vinil.
 • Költséghatékony fürdőszoba padló lehet laminált és cserép. Ez az opció a befejező "arany átlag", mert a minőség és a tartósság a magasságban és a költségekben viszonylag alacsony.
 • Egy drága bevonat, amely megköveteli a javítást, egy fürdőszoba, ami kiderül, mivel a magas költségek a befejező anyagok, a telepítés és a szakmai készségeket a telepítéshez. A legdrágább lesz a padló a fürdőszoba, fa, majd az önterülő padló és gránit.

Mindenesetre a fürdőszoba vízálló anyaga drága lesz, és a végeredmény többet jelent a javítási terület miatt, mert egy kis helyiség drága anyagokkal ésszerű áron javítható. És ez a lefedettség több tucat évig tart, miután kamatokkal fizetett.

A fenti lehetőségek a modern fürdőszoba padló megtekinthető a fotó, majd a végső választás a lefedettség.

Anyagok padlóburkolatokhoz a fürdőszobában

Az egyes házak fürdőszobája egy agresszív környezet hatásának van kitéve, szinte mindig magas a páratartalom és a hőmérséklet változás. Mindez jelentősen befolyásolja a szoba belső dekorációját, ezért a fürdőszoba padlóburkolatát praktikusnak és magas színvonalúnak kell választani.

Kerámia burkolólapok

A padlólapok a fürdőszobában leggyakrabban használt padlóburkolók. Főbb a falburkolatokkal szemben, hogy tartósabb, a munkaterület dombornyomásos. Emiatt nem csúszna nedves és csúszós felületre.

A boltban láthatja a padlólapok különböző formáit és színeit, de a legimpozánsabb lesz a mozaik csempe, amely lehetővé teszi, hogy egy egész képet készítsen a padlóburkolatról a fürdőszobában.

Kiváló anyag a padlóhoz a fürdőszobában természetes kő. Jó üzemidejű, könnyen tisztítható, tartós és vízálló. Természetesen kívánatos, hogy először fűtött padlót biztosítsunk ilyen anyag alatt, hogy kényelmesen járhasson rajta. Hátrányokkal növelheti a nedves kőfelülethez való csúszás kockázatát. Az utolsó probléma elkerülése érdekében megpróbálhat textúrapadot elhelyezni.

vinyl

A vinil nagyon könnyen tisztítható és nem fél a nedves környezettől. Egy vinil lap egyszerre lefedi az egész padlót a szobában, vagy összeállíthat egy mozaik mozaikot. Bármelyik csempe a vinil padló a fürdőszobában a kár, akkor mindig változik.

Laminált padló

A laminált padló tartós, tartós és praktikus. Napjainkban a szaküzletekben vízálló anyagokból álló csoportok vannak a padlóban a fürdőszobában, amelyek tisztességesnek és praktikusnak tűnnek a sok nedvességgel rendelkező helyiségekben.

szőnyeg

A fürdőszoba padlóburkolatának szőnyegének kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy ellenállónak kell lennie a penész megjelenésével, kiváló nedvességállósággal és piszoktól mentes tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A talpának kiváló minőségű gumi alapozóból kell állnia, hogy megakadályozza a víz bejutását. Ne felejtsük el az esztétikai oldalt, ezért egy ilyen bevonat mindig tetszetős legyen a megjelenésével, színével és kellemes érzéseivel.

Milyen emeleten választhat a fürdőszobában

A fürdőszobai padlónak a szépség és a praktikusság kombinációjának kell lennie. A kényelmes és biztonságos tartózkodás a fürdőszobában a padló nem csúszik, de az anyag, amelyből készült, vonzónak kell lennie a megjelenés és kellemes tapintású. Ne felejtse el a padló ellenállását a nedvesség hatására.

Mit tegyek a fürdőszobában?

A modern körülmények között felhasznált építőanyagok piaca számos kiváló minőségű anyagot kínál, amelyek különböznek a telepítés módjától, a gyakorlatiasságtól és az esztétikai tartalmaktól. A fő padló a fürdőszobában:

 • Önterülő padlók (3D formátumú padlók)
 • Nedvességálló laminátum
 • PVC csempe
 • Vinil padló
 • Természetes kőből
 • A csempe kerámia.

Vegye figyelembe részletesebben a padlót.

1. Ömlesztett padló. A polimer massza alapján, amely egyenletesen eloszlik és gyorsan keményedik, "öntött padozatnak" nevezzük. A forrásanyagban számos szennyezőanyag lehetővé teszi egy teljesen átlátszó padló kialakítását. Ez viszont megnyitja a díszítő tölteteket.

A nyomtatott panelek, háttérképek, egyedi dekorációs minták és akár természetes kő vagy érmék tökéletesen díszítik a fürdőszoba padlóját. A díszítő dísztárgyak használata lehetővé teszi a térbeli megjelenést, amely divatos 3D hatás.

Az önszintező padlók hosszú ideig szolgálnak - évtizedekig, anélkül, hogy egyáltalán megváltoztatnák tulajdonságaikat és megjelenésüket. Tartósak, ellenállnak a fürdőszoba nedvességének megnövelésében, könnyen használható és csúszásmentes.

A bevonatok hátrányait nagyon drága beszerelésnek kell tekinteni. Azonban a kis terület a fürdőszobában lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy gyönyörű padló a polimer bázis. Az ilyen padló másik "hibája" az a nehézség, hogy újra kell felszerelni, ha szükséges.

2. Kerámia burkolólapok. Ez az anyag nagyon gyakori a magas nedvességállóságnak és vonzó megjelenésnek köszönhetően. A csempékből és porcelán burkolólapokból készült termékek nem alakulnak ki deformálódásnak, ellenállóak a kémiai behatásoknak, valamint a mechanikai sérülésnek (kopásnak vagy egy szilárd tárgy esésének köszönhetően).

A szakértők javasolják, hogy válasszon egy csempe egy megkönnyebbülés vagy durva felület. Ez biztosítja a stabil és biztonságos tartózkodást a fürdőszobában, még akkor is, ha a padlón nagy a nedvesség felhalmozódása. A kerámia cseréi mellett a jövő emeletének különböző mintáinak és színeinek megválasztása is lehetséges.

3. Nedvességálló laminátum. A kifinomult kényelem és a fürdőszoba esztétikus kitöltése lelkes figyelmet szentel a lamináltnak. Azonban érdemes olyan anyagokat kiválasztani, amelyek nagyon ellenállnak a nedvességnek.

Meg kell jegyezni, hogy még egy ilyen laminátum sem tolerálja a folyadék állandó felhalmozódását. A padló és a hosszú élettartam gyönyörű kilátásának biztosítása érdekében rendszeres időközönként törölni kell azt, eltávolítva a cseppfolyósított vizet vagy a kondenzátumot.

A padló a fürdőszobában alapján laminált - jó megoldás. A fa alapú padló csodálatos kilátást nyújt, mindig meleg és kellemes tapintású, és széles választékot kínál a minták és textúrák kiválasztásához. A laminált padló könnyen felszerelhető, és a megfelelő anyagválasztékkal és óvatossággal működtetés közben sok időt tölthet a szoba tulajdonosának.

4. Mesterséges vagy természetes kő. A mesterséges vagy természetes kő (márvány) alapján készült padlóburkolat nagyon szeszélyes a telepítés során.

A termék ára viszonylag jóval magasabb, mint a padló anyagának analógjai. Ha nedves, a kő csúszósá válik, ami néha nem biztonságos a zuhanyzó vagy a fürdő látogatói számára.

Azonban a különféle padlóburkolat a helyiségben határozza meg az egyes lakástulajdonosok kiválasztását a kő javára.

5. Olcsó, de minőségi lefedettség a fürdőszobában - PVC linóleum. A terméket kényelmes szegmensek formájában szállítjuk. Ez az anyag figyelemre méltó jellemzőket, elfogadható árat és magas tartósságot mutat. A linóleum szegmenseit nagyon könnyű elhelyezni az elkészített alapon.

Meleg, ellenáll a szétesésnek és nem csúszós. Azonban a fürdőszobában történő optimális használat érdekében a linóleum nedvességállóságát érdemes megkönnyebbülni. Érdemes figyelni a tojásanyag minőségére is. A túlzott áztatás a bevonaton gombák és penészképződés kialakulásához vezethet.

6. Vinyl padló. A lapos vinil nagyon kényelmes a padló szervezéséhez szinte semmilyen varrat nélkül. A vinileket külön töredéklapokban is fel vannak osztva. Ez az anyag sokféle színben készül.

Azonban az anyag népszerűsége hozta a tulajdonságait: magas gyakorlatiasság, a képesség, hogy visszaszorítsa a nedvességet és az ellenszenvet a csúszás megjelenésére.

Ajánlások kiválasztásakor

A fürdőszobai padló kiválasztása a következő kritériumok alapján történik:

 • "Árkiadás" - a javítás becsült költségvetése
 • A természetes elemek vágya
 • A vágy, hogy hozzon létre egy egyedi vagy különleges fürdőszoba belső
 • Biztonsági szempontok (csúszásgátló)
 • Nedvességállóság.

E kritériumok alapján meghatározhatja a padló kialakításának legjobb módját. A padló a fürdőszobában jobban telepíthető minimális számú ízületekkel és varratokkal. Ez csökkenti a duzzanat valószínűségét és a kórokozó mikroflóra kialakulását. Amikor egy laminált fürdőt választ, ne legyen lusta a padlón lévő nedvesség tisztításával. A zuhanyozó padlójának eredeti előadók ismerősei javasolhatnak 3D-s folyadékot. A kész bevonatot azonban nehezen lehet javítani vagy megváltoztatni. A témában olvashat egy cikket a nedvességálló bevonatok típusairól.

következtetés

Fürdőszoba - egy külön szoba, a padlók, amelyeknek szépnek kell lenniük és ellenállnak a nedvességnek. Az építőanyagok piaca számos megoldást kínál, javítva a nedvességállóságot, különösen fürdőszobákban és zuhanyzókban.

Válassza ki, mit fedezzen a fürdőszoba padlóján: 5 ajánlat

Általában a fürdőszobában végzett javítások során nem gondolunk arra, hogy milyen anyagokat kell használni a padlóhoz. Ha a fürdőszoba - majd csempe! De vannak más lehetőségek is.

Kerámia burkolólapok: előnyök és hátrányok

Leggyakrabban a fürdőszobában pontosan kerámia burkolólapokat használnak. Kitaláljuk, miért.

Kerámia burkolólapok előnyei:

 • könnyen tisztítható;
 • nem okoz allergiát;
 • környezetbarát anyag;
 • tűzálló;
 • nem szívja el a szagokat;
 • nem veszi fel a vizet;
 • képes ellenállni a nehéz terheknek;
 • hosszú élettartam (akár fél évszázad).

A kerámia burkolólapok hátrányai:

 • nem a legolcsóbb befejező anyag;
 • a legvalószínűbbnél a szakemberhez kell fordulnia;
 • nem ellenálló a nehéz tárgyakkal szemben;
 • rossz hangszigetelés;
 • hideg az érintésre.

Porcelán kőzet: előnyök és hátrányok

Mi a különbség a porcelán és a kerámia lapok között? A porcelán kőzet csak 0,05% (10% csempe) vízfelvétele, kevésbé porózus, tartósabb, és idővel megőrzi színét és mintáját.

Porcelán cserép előnyei:

 • nem veszíti el a színt;
 • tűzálló;
 • könnyű gondozni neki;
 • nagyon tartós;
 • nem okoz allergiás reakciókat;
 • nem veszi fel a vizet és a szagokat;
 • nem vezet elektromos áramot.

A porcelán hátrányai:

 • hideg az érintésre;
 • meglehetősen drága;
 • a fektetéshez szakemberre van szüksége.

Ömlesztett padló: előnyök és hátrányok

Az ömlesztett padló egy másik modern padló, amelyet egy fürdőszoba használhat. Különböző típusú önterülő padlók vannak: a simító esztrichtől a polimer padlóig 3D-s mintázattal.

Az ömlesztett padló előnyei:

 • könnyen tisztítható;
 • ökológiailag biztonságos;
 • nedvességálló;
 • meleg (a cserép- és porcelán-kőhöz képest);
 • a háromdimenziós mintázat alkalmazása;
 • élettartama több mint negyven év.

Az önterülő padló hátrányai:

 • a kitöltés összetettsége;
 • egyes esetekben a javítások több hétig is eltarthatnak;
 • a szakember részvétele elkerülhetetlen;
 • helytelen beszereléssel, megrongálódásokkal és karcolásokkal előfordulhat.

Vinyl padló: előnyei és hátrányai

Vinyl csempe egy másik fürdőszoba padló megoldás. Modern vinil padló a piacon egy hatalmas tartományban. Kiválaszthatja a szín és a minta a vinyl csempe csak a belső stílus.

A vinil padló előnyei

 • olcsóak;
 • nagy választék;
 • könnyen kezelhető;
 • gyors illeszkedés;
 • kényelmesen használható

A vinil padlók hátrányai:

 • égetve mérgező anyagokat bocsát ki;
 • deformálódott erős hőmérsékleti ingadozásokkal;
 • a szín idővel eltűnik;
 • Nem természetes anyagokból készült.

Fa padlók: előnyök és hátrányok

Úgy tűnik, hogy rosszabb lehet, mint egy fa padló a fürdőszobában. Nedves is, és a magas páratartalmú fa lassan, de biztosan romlik. De ne felejtsd el, milyen évszázadok építettek hajókat? És semmi.

Az a tény, hogy ha egy fából készült padlót használnak a fürdőszobában, akkor komolyabb megközelítést kell alkalmaznia az anyag kiválasztására, a telepítésre és a feldolgozásra.

Előnyei a fa padló (különböző típusú fa):

 • Természetes, környezetbarát anyag;
 • kellemes textúrájú;
 • meleg;
 • gyorsan szerelhető.

A fa padlójának hátrányai:

 • nem olcsó;
 • gyúlékony;
 • Egyes fafajok súlyos deformálódásnak vannak kitéve (különösen ha helytelen telepítés);

Tehát 5 féle padlóra néztünk a fürdőszobában. Felhívta a figyelmet az egyes anyagok előnyeire és hátrányaira. Most már többet tudsz.

Mi van ágyban a fürdőszobában? Ön dönt.

Hat legjobb fürdőszobai padló lehetőség

A fürdőszobában lévő padlónak számos szabálynak meg kell felelnie, amelyek közül a legfontosabbak csúszásmentesek, kellemes megjelenésűek és kombinálhatók a helyiség többi elemével. De a legfontosabb követelmény a nagy hőmérsékleti szélsőségek és a magas páratartalom ellenállása.

Milyen lehetőségek vannak?

Az építési piac széles választékát kínálja a padlónak. Az árak, a telepítési mód és a minőség különböznek. A legoptimálisabbak a következők:

 • kerámia burkolólapok
 • laminált (nedvességálló)
 • padló természetes vagy mesterséges kőből
 • vinil padló
 • önterülő padló
 • parafa padló

További információ az egyes lehetőségekről

A kerámia csempe ellenáll a mechanikai károsodásoknak, valamint a magas páratartalomnak. Ennek a két előnynek köszönhetően ma a leggyakoribb padlóburkolat a fürdőszobában.

Szintén előnyös "játszik" a termékek széles választékát - különböző méretű, formájú, mintázott, matt vagy fényes felületeket. A csempe nincs deformálva és ellenáll a vegyi anyagoknak.

Azonban ez csúszik, ami veszélyes az egészségre. Ennek a hátrányának a kijavítása érdekében a szakértők javasolják, hogy vásároljanak kerámia burkolólapokat durva vagy texturált felületű fürdőszobákhoz. Ez a bevonat stabilitást biztosít, ha nedvesség is felgyülemlik a padlón.

Természetes vagy mesterséges kő ritkán használják a fürdőszobában. Gyakran úgy választják meg, hogy egy különleges helyiséget hozzanak létre, amikor hangsúlyozni szeretnék a drága kialakítását és a szokatlan javítási megoldásokat.

Az ilyen anyag erősen fel van szerelve, és költsége magas. Könnyű csúsztatni egy nedves kőből. A padlóburkolási lehetőség vitathatatlan előnye nagyon hosszú élettartam.

A nedvességálló laminátum sokkal könnyebb tolerálni a felszín felszínének gyakori felhalmozódását, de ez nem jelenti azt, hogy nem fél a folyadéktól. Annak érdekében, hogy egy ilyen padló szolgáljon sok éven át, gondosan kell gondoskodni róla, vagyis gyakran törölni kell a keletkezett vizet vagy kondenzátumot.

Ez az anyag kellemes tapintású, és a legnehezebb a fürdőszobában - mindig meleg marad (szobahőmérséklet). Miután a padlót a fürdőszobában készítették, érdekes kilátás nyílik a szobára. A különféle bevonási lehetőségek lehetővé teszik, hogy kiválasszon egy terméket a kívánt mintával és textúrával.

A lapos vinilnek minden tulajdonsága meg kell, hogy feleljen a fürdőszoba padlójának. A piacon számos színben és különböző textúrákban jelenik meg. A szerelés során az ízületek kialakulása gyakorlatilag kizárt (kivéve, ha a helyiségnek nagy területe van).

Ez egy tartós anyag, amely megakadályozza a varratot. A vinil nem veszi fel a vizet, és csúszásgátló tulajdonságai is vannak.

Az ömlesztett padló egy polimer masszából alapuló keverék, amelyet egy bizonyos területen öntünk, és gyorsan megemészti. A modern technológiák lehetővé teszik egy teljesen átlátszó felület megszerzését, amely lehetővé teszi egy érdekes dekoráció létrehozását. Gyakran ez a keverék terjedt háttérkép vagy kirakni érméket, akkor is lehetséges, hogy bármilyen más kompozíció. Ha ezt az anyagot használja, 3D-effektust érhet el.

Ez a bevonat nem csúszik és könnyen kezelhető. A szex évtizedekig tarthat anélkül, hogy megváltozna a megjelenése. Ellenáll a mechanikai sérülésnek.

A parafa padlónak számos előnye van. Annak ellenére, hogy fából készült, a bevonat nem veszi fel a nedvességet. Örömmel járni ezen a szinten. A Cork környezetbarát padlóburkolat.

Egy másik plusz a forgalmi dugók - könnyen karbantartható. A padlóján a parafa szinte lehetetlen csúszni. Ráadásul ez a megoldás hangsúlyozza a szoba kialakítását.

A fenti információk alapján a fürdőszobában olyan bevonat választható, amely költség és minőség szempontjából megfelel Önnek. Boldog javítás!

A nappali színes megoldásai a japán stílusban

Az egyszerűség és a stílus, az elegancia és a tisztaság, az árnyék és a fény játéka - a megkülönböztető jegyeket fehérben és szürkében hangsúlyozzák, a belsejét beleveti.

Színes megoldások nappali high-tech stílusban

Lehetséges túlzás nélkül azt mondani, hogy a belső, fekete vagy barna és high-tech stílusban teljesen megváltoztatja a d megjelenését.

Színes megoldások nappali tetőtéri stílusban

A tetőtéri stílust "raktárként" fordítják le. Ennek a tendenciának a fő jellemzői a finomított elemek atipikus kombinációjának nevezhetők.

A színes megoldások nappalija modern stílusban.

A nappali elbűvölés nélkül minden otthon címkéjévé tehető, ezért különös gonddal és választékkal kell megközelíteni.

A nappali színes megoldásai az angol stílusban

Az angol stílus mindig szilárdnak és elegánsnak tűnik, a súlyosságot ötvözi, de ugyanakkor mindig meglepően meleg és otthonos családdal teli.

Részletes feltárás:

Hogyan válasszunk padlóburkolatot a fürdőszobának?

A padló kiválasztása a fürdőszobához más, mint a ház bármely más szobájához szükséges padló kiválasztása. A padlónak vízzárónak, könnyen tisztíthatónak és nedves lábakkal történő biztonságos járatásnak kell lennie.

Ma van egy nagy választéka padló a fürdőszoba. Néhány évvel ezelőtt a kerámia padló és a PVC linóleum volt az egyetlen lehetőség. Most választhat kő, fa, természetes linóleum, parafa és kompozit padlót. Minden elképzelhető alak, méret, szín és textúra. Milyen típusú padló megfelel az Ön személyes stílusának és költségvetésének? Mi a legjobb fürdőszoba padló?

A fürdőszobához tartozó padló megválasztásakor figyelembe kell vennie a következőket: kényelem, biztonság, megbízhatóság, tervezés, könnyű karbantartás és ár.

Tekintettel ezekre a tényezőkre, a legelterjedtebb padlófajtákat értékeltük, kezdve a legjobbakkal.

1. Kerámia csempe (cserép, porcelán cserép)

A kerámia burkolólapok (csempék, porcelán csempe) kiváló választás a fürdőszobák számára. Tartós, vízálló, viszonylag nem drága, és számos modellben, textúrában, színekben és nagyszerű megjelenésként jelenik meg. A minőség javítása érdekében a padlónak kell alkalmazni a varratok speciális habarcs nedvesség elleni védelmet.

Kényelem: A kerámia padlók kemények és hidegek, ezért nem nagyon kényelmesek, de a padló alatti fűtött padlózat felhelyezése megoldja ezt a problémát. A hőmérséklet beállítható, így optimális értéket érhet el.

Biztonság: A kerámia burkolatok nagyon nedvesek lehetnek csúszósak. Ezért használjon speciális szőnyegeket vagy vásárlás kerámia padló csúszásmentes vagy texturált felületre. Minél kisebb a csempe mérete, annál kevésbé csúszós a padlófelület, mivel több csempecsukló van, amely csúszásgátló hatással bír. A kerámia csempe higiénikus padló.

Tartósság: A kerámia padlók a legerősebb és legtartósabb padlók közé tartoznak. Megfelelő gondossággal örökösek lesznek. Az egyetlen dolog, ami történhet, az, ha valami kemény vagy éles a padlóra esik. Ebben az esetben a sérült cseréjét ki kell cserélni.

Design: A kerámia csempe különböző formákban, méretekben, színekben és textúrákban kapható, a design csak a képzeleted által korlátozott. Kombinálhat különböző csempéket, hogy egy valóban egyedi és egyedülálló dizájnt hozzon létre. Ráadásul a kreativitás új szintre emelkedhet színes habarcs alkalmazásával. A dekoratív határok és bélések használata jelentősen növelheti a padló értékét. A csempe felépítése követ egy kőpadlót, amely egy gazdag, texturált és kemény felület hatását, valamint egy fából készült padlót teremt, amely a fürdőszobában meggyőző.

Gondoskodás: Maga a kerámia csempe meglehetősen könnyen tisztítható, de a csempecsuklók porózusak és könnyen piszkosak. A varratok tisztítása után védőszerrel kell kezelni őket, és ezt gyakran meg kell tenni.

Fektetés: jobb, ha a stylistát szakembereknek bízza, de magad is kezelheted.

Ár: A kerámia csempe különböző költségvetési szinteken áll rendelkezésre. Az olcsó és az exkluzív lehetőségek között.

2. Linóleum (vinil bevonat, PVC bevonat)

Ez valószínűleg a legjobb választás egy aktívan használt fürdőszobában. Tartós vinil padlózatot kap a varratok jelenlétével kapcsolatos problémák nélkül.

Kényelem: Ez a padló nagyon kényelmes, ha a vízzel és foltokkal szembeni védelem elsőbbséget élvez. A linóleum fektetése majdnem tökéletes a padlóra. A víz, még akkor is, ha palackozott, nem tud behatolni a padló aljához, ha a linóleum széleit megfelelően lezárták.

Biztonság: A linóleum csúszós lehet nedves állapotban, ezért tanácsos speciális szőnyegeket használni, vagy vásárolni texturált linóleumot.

Tartósság: A linóleumot úgy tervezték, hogy ellenálljon a kopásnak, a festésnek és ellenáll a víznek. Sokan a sokkal intenzívebb forgalomra tervezett szobákhoz tervezték, mint a fürdőszobában, és ezért hosszú ideig szolgálnak a fürdőszobában, de nem addig, amíg a kerámiák. Az olcsó linóleum lesz a legkevésbé tartós.

Design: A linóleumban sokféle szín és mintázat létezik. Többféle stílusú lehetőség létezik. A vinil textúrájú felülettel rendelkezik, valamint utánozza a természetes kő és fa megjelenését, bár még mindig úgy érzi, hogy vinil.

Vigyázat: A linóleum tökéletesen ellenáll a foltoknak és a nedvességnek, és könnyen tisztítható. A padló tisztítását megkönnyíti a padlón lévő varratok hiánya.

Fektetés: Könnyű do-it-yourself telepítés (a linóleumot a hétvégén is könnyedén elhelyezheti)

Ár: A linóleum rengeteg színnel és textúrával rendelkezik, szerény beszerzési költség mellett. Minél vastagabb a vinilréteg, annál nagyobb a lefedettség minősége és költsége.

3. Vinyl csempe (kvarc vinil csempe)

A vinil csempe (PVC csempe) az egyik legnépszerűbb padlóburkolat a fürdőszobában. A PVC csempék könnyen felszerelhetők és vízálló műanyagból készültek. Azonban a csempe közötti varratok miatt vannak esetleges problémák.

Kényelem: A vinil csempe elég kényelmes a lábakhoz, de ha kívánja, használhatja a padlófűtést.

Biztonság: A vinyl csempe nedves lehet csúszós, ezért célszerű speciális szőnyegeket használni, vagy texturált csempéket vásárolni.

Tartósság: A PVC csempe ellenáll a kopásnak, festésnek, és nem fél a víztől. Hosszú ideig tart, ha szükséges, cserélje ki a sérült burkolólapokat.

Design: A PVC csempe különböző színekben és mintákban kapható. Egy egyedi padló létrehozása a fürdőszobában különböző csempe keverhető össze egymással. A PVC csempék egyes mintáit nehezen lehet megkülönböztetni a kerámia burkolólapoktól, kőtől vagy fából, mind a megjelenésükben, mind a tapintási érzetekben.

Ápolás: A vinil csempe könnyen tisztítható és hatékonyan ellenáll a foltoknak és a nedvességnek.

Fektetés: Egyszerű, egyszerűen elvégezhető telepítés. A javítás során csak sérült burkolatok cserélhetők.

Ár: A vinil csempék költsége a felület megjelenésétől, a csempe vastagságától és a védőréteg vastagságától függ. A legolcsóbb opciók összehasonlíthatóak a linóleum árával.

4. Kőpadlók

A kőpadló kiváló választás a fürdőszobák számára. Tartósak, vízállóak és kitűnőek. A minőség javítása érdekében a padlónak kell alkalmazni a varratok speciális habarcs nedvesség elleni védelmet.

Kényelem: A kőpadló hideg és szilárd. Ezeknek a hátrányoknak a semlegesítése érdekében célszerű meleg padlót telepíteni, vagy legalább papucsot és speciális szőnyegeket használni.

Biztonság: A polírozott felületű kőpadlók nagyon csúszósak, ha nedvesek. Ezért ajánlatos egy szőnyeget vásárolni a fürdőszobában, vagy egy texturált felületű kő padlót vásárolni.

Tartósság: A kőpadlók nagyon tartósak és az egész életen át szolgálnak.

Tervezés: Különböző méretű kőlapok keverhetők és illeszthetők, hogy egy exkluzív padozatot készítsenek. A természetes kövek színei többnyire elnémított hangok, így jól illenek a fürdőszobákhoz. Nincs semmi szép, mint egy kőpadló a fürdőszobában.

Ápolás: A kő a legdrágább anyag a padlóhoz a fürdőszobában, és gondoskodni kell, mert jellegénél fogva porózus anyag. Ez azt jelenti, hogy felszívhatja a folyadék bizonyos mennyiségét, ami megfestheti a kőzetet. A tömítőanyag megvédi a kőpadlót a folyadéktól, és megkönnyíti az ápolást. Különleges vegyi anyagokat kell vásárolnia a kőpadló gondozásához.

Különböző típusú kőzetek keménysége befolyásolja a nedvesség és a festés ellenállóképességét. Lágy kövek, például homokkő és mészkő használható fürdésre, de legalább 2 évente egyszer tömítőanyaggal kell kezelni. Több kemény kövek, például gránit és márvány, 4-5 év alatt ritkábban kell feldolgozni.

Fektetés: A kőburkolat fektetése nem nehéz, mint a kerámia burkolólapok elhelyezése, kivéve a lágy kövek burkolatát, amely a vágási folyamat során megtörhet.

Ár: A kőpadlók a kő típusától, vastagságától függően különbözőek, de a fürdőszoba legkedvezőbb választéka marad a padlónak.

Reméljük, hogy ez az információ segít abban, hogy a megfelelő döntést hozza a fürdőszoba padlójának megválasztásához. Ha kétségei vannak a választás helyességével kapcsolatban - kérdezze meg a kérdést, és szakmai választ kap.

Padló a fürdőszobában - melyik közül választhat

A padló felületének kialakítása a fürdőszobában a lakás kialakításának nehéz szakasza. A hőmérséklet és páratartalom instabilitása, ami különleges finomanyagok használatát igényli, jelentősen megnehezíti a feladatot. Ezért minden intézkedés meghozatala előtt meg kell határozni, melyik padló van a fürdőszobában, még szebb és biztonságosabb.

A legjobb padló kiválasztása a fürdőszobában

Fürdőszobai padlóigény

A fürdőszoba padlójának a következő követelményeknek kell megfelelnie:

 • Környezetbarát
 • A közlekedés biztonsága,
 • Gyönyörű megjelenés
 • A zaj és hőveszteség elleni védelem,
 • Nedvességállóság
 • tartósság,
 • Esztétika.

Valójában a fenti követelmények mindegyike valóban megvalósítható. A feladatot két fő összetevőre kell bontani, melyek betartása lehetővé teszi a harmónia elérését: a megfelelő padlóburkolatok kiválasztását és a beépítési technológia szigorú betartását.

A padló megválasztása a fürdőszobában

A gyártók számos lehetőséget kínálnak a padlóburkoláshoz. Az anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni a becsült költségvetést, a személyes ízlést és természetesen a funkcionalitást.

Porcelán kőagyag

A porcelán csempe a fürdőszobában a legjobb megoldás - vízálló, stílusos és gazdaságos. A porcelán csempe texturált, tartós felülettel rendelkezik.

 • Sok lehetőség az űrlapok és a design számára.
 • Könnyű gondozás.

Hideg, gyakran csúszós felület. A probléma megoldható a hullámosított opció kiválasztásakor.

Parafa padló

Az utóbbi években sok tulajdonos a fürdőszobájukhoz parafa padlót választ. Az ilyen anyagok hatalmas előnyökkel rendelkeznek: kellemes és tapintatos meleg felület, nem rothad, és nem veszi fel a vizet, nem támogatja a mikroorganizmusok reprodukcióját. A csempékhez képest a parafa nem csúszik, a lábad alatt felszívódik, ami további kényelmet és gyors formát eredményez.

Ezenkívül teljesen természetes és hipoallergén anyag. Meg kell azonban jegyezni, hogy csak 100% -os parafa nem elnyeli a nedvességet. Az HDF-alapú padlók nem rendelkeznek nedvességállósággal. Ezért a parafát előnyben kell részesíteni, négy-hat milliméter vastagsággal.

Önterülő padló

Az egyik legegyszerűbb lehetőség az önterülő padló. Nemrég elismerést és nagy népszerűséget szerzett. Jelentős előnyt jelent továbbá a vízszigetelő tulajdonságok, a különböző tervezési megoldások, színek és lehetőségek. Ezen kívül, a folyadékot lehet rakni egy meleg padló. Az önterülő padló hátrányai között meg lehet különböztetni a vegyület toxicitását és az alap minőségére vonatkozó követelményeket.

Az önterülő padlók tartósak, higiénikusak, nedvességállóak és esztétikusak. Kívánt esetben mindig van lehetőség 3D-effektusú rajz létrehozására. Ez a bevonat gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket nyit meg a tervezés során, például egy átlátszó polimer alatt, bármit, amit szeretne: a természetről, kavicsokról, homokról és más természetes anyagokról készített fotókat. Ezek a padlók tökéletesen kombinálhatók a belső térrel.

Laminált padló

Jó a fürdőszobában, ha óvintézkedéseket tesz a fa alapzat nedvességtől való védelmére. A laminált bevonat jobb a nedves helyiségeknél, mint a tömörfa.

A laminátum nem más, mint a faforgácsra alapozott speciális gyantával impregnált papír. A felső réteg olyan film, amelynek mintája tölgy, cseresznye, márvány vagy más anyagot utánozza.

A tetején egy átlátszó réteg, amelyet kopásrétegnek neveznek, ami meglepően tartós. Ez garantálja a réteg hosszú kopásállóságát. A nedvesség helyes beszerelésével nehéz bejutni a lamellák közötti feszes varrásokon keresztül.

Speciális vízálló laminált is készült, de még az ilyen anyagok sem tolerálják a vízzel való állandó érintkezést.

csempe

Talán a legelterjedtebb és legnépszerűbb padló a fürdőszobában. A fekvés törékenysége és összetett technológiája ellenére sokan inkább a színek, formák és a természetes anyagok miatt kedvelik.

A csempe pozitív tulajdonságai a fürdőszobában:

 • könnyű karbantartás;
 • tűzbiztonság;
 • képtelenség abszorbálni a szagokat és a vizet;
 • kopásállóság;
 • hosszú élettartam.

Javasoljuk, hogy egy csontozatot válasszon egy hornyos szerkezettel annak érdekében, hogy csökkentse a csúszás veszélyét még nedves padlón is.

linóleum

Könnyen telepíthető és karbantartható, további vízszigetelő réteget biztosít. Az alacsony minőségű linóleumnak azonban komoly hátránya van - a felület gyorsan elhasználódhat, és elveszítheti vizuális vonzerejét. Ezért, ha jobban összpontosítunk a jól ismert gyártók termékeire.

PVC bevonat

A vinil padló gyorsan megtapasztalta a fogyasztói bizalmat. És nem csoda, hogy az esztétika, az erő és a tartósság, a kopásállóság, a vízállóság, a könnyű karbantartás és telepítés nagyon népszerűvé tette. Nemcsak a színek, hanem a minták széles választéka is létezik. Vannak lehetőségek a követ, kő, egyedi és nagyon reális minták, megismételve különböző típusú fa.

A fürdőszoba padlóján csináld magad

Nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni a padlózat készülékét a fürdőszobában, mert a magas páratartalom befolyásolja, mivel ebben a helyiségben nagyszámú cső van elrejtve.

Hasznos itt telepíteni egy meleg padló rendszert a szoba további melegítésére. Ebben a cikkben megnézzük, miként takarják le a padlót a fürdőszobában, az anyagokat és azok jellemzőit, hogyan lehet az esztrich, a padlófűtés és a padlóburkolat felszerelése.

Fürdőszobai padlóigény

A magas páratartalmú helyiség és az esetleges szivárgás veszélye az alap felépítését igényli nedvességálló anyagok alkalmazásával, valamint a víz- és gőzszigetelő réteg elhelyezése.

A fürdőszobai padlóburkolatnak meg kell felelnie az alábbi követelményeknek:

 • melegnek kell lennie, mert a padlón mezítlábossá válunk;
 • a mozgás biztonsága, a nedves bevonat nem csúszik;
 • ökológiai tisztaság;
 • a könnyű telepítés és karbantartás;
 • hosszú élettartam.

Mindezek a paraméterek könnyen elérhetõk, ha megfelelõ anyagokat választanak a padlóhoz és megfelelnek a szerelési technikának.

Padlóeszköz

Az alap minden házban megközelítőleg azonos szerkezettel rendelkezik, csak hőszigetelő réteg és vízszigetelő réteg jelenlétében különbözik.

A nemek a következő elemekből állnak:

 • betonlap;
 • vízszigetelő réteg (nem mindig);
 • hő- és páraelzáró tömítés;
 • önterülő önterülő bevonó cement vagy polimer habarcs;
 • befejező padló.

A helyiség helyi fűtésének eszközén a csatlakozó szerelési szakaszában kábel vagy infravörös fóliás padlót helyezünk.

Kiválasztás

A fürdőszoba legmegfelelőbb bevonata:

 • Kerámia padlólapok;
 • önterülő padló, 3D-s hatással lehet elrendezni;
 • nedvességálló laminátum;
 • linóleum.

Az anyagot attól függően választjuk meg, hogy a fűtött padló fel lesz szerelve, valamint a javítási költségeket. A kiválasztott bevonatnak harmonikusan illeszkednie kell a helyiség általános kialakításához.

Önterülő padlók

Az alkalmazott anyagtól függően több típusú önszintező padozat létezik:

 • cement akril;
 • epoxi;
 • metil-metakrilát;
 • poliuretán.

A fürdőszobában a legjobb megoldás egy poliuretán padló, környezetbarát, tartós és sima fényes felső réteget tartalmaz. A legfrissebb újdonság egy önterülő padló, 3 dimenziós hatással.

 • gyönyörű megjelenés, különösen a padló mellett, 3D hatással;
 • nagy szilárdság és nedvességállóság, a padlótechnika telepítése során 10-20 évig nem veszíti el tulajdonságait;
 • egyszerű ellátás, a bevonatnak nincs varrása és pórusa, ahol a nedvesség felhalmozódhat;
 • nem veszíti el tulajdonságait a csiszolóanyagok hatásának kitéve.

A volumetrikus padló kiválasztásakor egyedülálló egyedi bevonat készíthető bármilyen mintával. A készítmény alkalmazása előtt gondosan fel kell készülni a felületre.

Az alapot meg kell szakítani, sík és tiszta.

Kerámia burkolólapok

Leggyakrabban kerámia burkolatok használják padlóburkolatokként, de mivel hideg szerkezetű, javasoljuk, hogy alatta padlófűtést építsenek alá.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a padlón gyakran kap egy csapást a víz, hogy ne csúszik, jobb, hogy válasszon egy anyag matt felületű (fényes csempe csúszós).

A különböző szerkezetek és árnyalatok széles választéka áll rendelkezésre, amelyek könnyen illeszkednek a legigényesebb tulajdonoshoz.

A csempe különleges helyiséget teremt a szobában, és számos előnnyel rendelkezik:

 • ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának
 • könnyen kezelhető, agresszív anyagokkal szemben ellenálló;
 • könnyen karbantartja a fürdőszoba, a mosógép és a bútorok súlyát.

A hátrány az, hogy a csempék közötti varrások porral és szennyeződéssel vannak eltömve.

A kerámia padlóburkolatoknak nem azonosnak kell lenniük a falakkal. A legfontosabb ebben a témában az egyes elemek színárnyalatainak összetett kombinációjára összpontosítani.

Laminált padló

Csak a vízálló és vízálló laminált padló található, amelyek különböznek a felhasznált anyagok tulajdonságaitól függően, alkalmasak a padló kialakítására a fürdőszobában.

A nedvességálló laminált lap nagy szilárdságú HDF lapokból áll (900 kg / köbméter). Megvédi az anyagot nemcsak a nedvességtől, hanem a baktériumok formájától és felhalmozódásától is. A boltokban leggyakrabban zöldes felületű árnyalatok találhatók. Bizonyos modellekben a beépített gumiszalag hosszirányú oldalán, amely védi a lemezt a nedvességtől.

A vízálló rétegelt lemez egy olyan műanyag lemezen alapul, amelyet forró viaszvegyülettel dolgoztunk ki, amely megakadályozza a nedvesség behatolását.

A tábla felülete továbbá egy polimer réteggel van bevonva, amely védi az anyagot a nedvességtől és a mechanikai sérüléstől.

Bármilyen típusú laminált is használjon, zuhanyozás után a padlófelületet alaposan meg kell törölni, hogy a víz ne álljon, és maga a szoba szellőztetett.

linóleum

A nedvességtől való megfelelő felszereléssel és tömítéssel rendelkező anyag 10-20 évig tart. Az anyagnak magas színvonalúnak (kereskedelmi vagy félig kereskedelmi minőségűnek) kell lennie.

A lábak alatt a fürdőszoba és a bútorokat kell telepíteni bélés, amely megvédi a bevonatot a kialakulását súlyos csomók és szakadás.

 • olcsó;
 • varrat nélküli tömör bevonat;
 • a bevonat melegebb az érintésre, mint a csempe;
 • gyönyörű megjelenés.

A helyesen kiválasztott és a technológiával letett linóleum lehetővé teszi egy olcsó, gyönyörű padlóburkolat beszerzését. Teljesen szárított esztrichre és aljzatra helyezve.

Minden csatlakozást az alaphoz kell lezárni, hogy megakadályozzák a nedvességet.

Természetes kő

A nedvességgel, szilárdsággal és tartóssággal szembeni ellenállása miatt a természetes kő magas páratartalmú helyiségekben is használható.

A kő nem porózus, ezért könnyebb mosni.

Ezenkívül figyelmet kell szentelni az anyag tulajdonságainak, amelynek hatása a nedvesség és füstök felszívódásának megakadályozására irányul.

A fürdőszobában a legjobb padlóburkolat természetes kőből készült gránit és pala.

Kőmorzsák dekoratív szőnyege

Ez a féldrágakő, kavics, márvány és kvarcos homok ásványi részecskék keveréke 3-5 mm-es töredékkel.

 • a működési idő több mint 30 év, a megnövekedett kopásállóság;
 • nedvességgel és agresszív anyagokkal szembeni ellenálló képesség;
 • folytonosságát;
 • szép megjelenés;

A tisztítás magában foglalja a porelszívót porszívóval, törölje le nedves ruhával és dörzsölje le a lengyel felületet.

A hátrányok a magas költségek, a sérülékenység és a mechanikai károsodásra való hajlam.

Minél simább a kő felülete, annál kevésbé hajlamos szennyeződésre a minták és a textúrák éleiben.

Barkács fürdőszoba padló telepítés

Az építési munka és a minimális szerszámok készségével könnyedén elkészítheti a fürdőszoba padlóját a saját kezével. Az első lépés a lemez felületének előkészítése és javítása. Minden típusú padló előkészítő munkája ugyanaz. Ha meg szeretné tudni, hogyan készítsen egy önterülő padlót a fürdőszobában, nézze meg ezt a videót:

A lemez felületének előkészítése

A padló minősége és a padló tartóssága függ a lap megfelelő felépítésétől a telepítéshez.

A munka sorrendje:

 1. A kályhából eltávolítjuk az építőanyagok minden hámlasztó részét, eltávolítjuk a port. Ha üres hang hallható a padló megérintésekor, ez azt jelenti, hogy a régi nyakkendő le van hámozva, amely esetben el kell távolítani.
 2. Ha károkat találnak, azokat cementhabarcsokkal kell lezárni, az 1 mm-nél nagyobb szélességű repedéseket ki kell teríteni egy darálóval, meg kell tisztítani a széleket és bőven nedvesíteni. A cementhabarcs nedves felületre jobban illeszkedik.
 3. Az alap teljes száradása után eltávolítjuk a port, mivel csökkenti az anyagok tapadásának minőségét.
 4. Az alapot két rétegben kell földelni; A második réteget 4 órával az első alkalmazás után alkalmazzuk, és várjuk, hogy teljesen megszáradjon.

A fürdőszobai falak peremén egy ragasztószalag ragasztására van szükség, amely kompenzációs varratként szolgál hőmérséklettel, és védi a szomszédokat az aljától a vízszivárgásoktól.

vízszigetelés

Ha a padlót a saját kezével a fürdőszobában hozza létre, akkor gondoskodnia kell a vízszigetelésről, amely megóvja a mennyezet pórusaiba való nedvesség behatolását és a bázis pusztulását.


Válasszon vízszigetelő anyagot:

 • A bevonat szigetelését három rétegben egy hengerrel vagy ecsettel kell ellátni, ami az alap vízálló;
 • a bitumen emulzió élettartama 5 év;
 • az okleechnaya szigetelést tekercselt átfedő anyagok formájában poliészter vagy üvegszál alapon 150-200 mm-es falra helyezzük. Az anyag alatt lévő felületet előre kell beállítani.
A folyékony vízszigetelés a legalkalmasabb otthoni használatra.

Az átfedés metszéspontja a csövekkel folyadék vízszigetelő anyaggal van feltöltve.

A falak 150-200 mm magasságig és a szomszédos padlófelületen bitumen alapú maszkolattal kezelik.

Ezután egy réteget alkalmazzon a padló teljes felületén, 6 óra múlva pedig egy másik réteget helyez az egész területre. Teljes száradása után folytassa a következő lépést.

Esztrichelő készülék

A padló szintjének kijelölése érdekében a fal hosszával párhuzamos vezetőket rendezünk, a szabály hosszától függően, amely a megoldást elosztja.

A jelzőfények a kívánt magassághoz történő rögzítéséhez nedvességálló anyagokat használunk. A jelölés érvényességét lézeres vagy buborékszinttel ellenőrizzük.

Cement-homokoldat esztrich főzéshez 1: 3 arányban. Annak érdekében, hogy minőségi, meg kell előszárítani a komponenseket alaposan egymás között, és csak akkor adjon hozzá vizet.

Az esztrich telepítése a fürdő távoli sarkából kiindulva, a munka egy megszakítás nélkül történik. A repedés megakadályozása és az erõ növelése érdekében lágyítószereket adunk az oldathoz, és megerõsítjük az építményt erõsített hálóval. Az esztrich vastagsága 2-7 cm legyen, az alkalmazott anyagoktól függően. Ha meg szeretné tudni, hogyan kell megfelelően kötni a beaconokat, olvassa el ezt a videót:

A munka sorrendje:

 1. A világítótornyok közötti betonoldatot kiöntjük és a szabálynak megfelelően osztjuk szét ahhoz, hogy lecsapódjon és a keletkező légbuborékok keletkezzenek.
 2. Amikor az oldatot jól megragadják, de még nem szárítják, távolítsák el az útmutatókat, töltsék be az üregeket betonnal, és állítsák be a kapott masszát.

Az összes munka befejezésekor az esztrichet polietilénnel fedjük le. Minden nap az érési időszak alatt enyhén nedvesítjük fel a felületét vízzel. Az alap teljes szárítási ideje körülbelül 30 nap.

A kerámia burkolólapokat leginkább nedves esztrichekre helyezzük, a fennmaradó padlóburkolatokat az alaphoz teljesen megszáradva telepítjük.

Meleg padlók

A fűtött padlók elektromos és vízfelosztásúak: az elektromos fűtőkábelek és a vízszintes padlózat az esztrich felszerelését igényli. A fűtési szőnyegeket meglévő alapra lehet fektetni, és 2-3 cm-es nyakkendővel zárni.

Javasoljuk, hogy a hőszigetelő fóliából bármilyen típusú meleg padlót helyezzen a hőveszteség elkerülésére a padlóval ellentétes irányba.

Az elektromos padlófűtés felszerelése magában foglalja a fűtőkábelek fektetését és a hőmérsékleti hőmérséklet-érzékelő csatlakoztatását, amely megtartja a beállított hőmérsékletet a fürdőszobában.

Válassza ki a legjobb megoldást a fürdőszoba meleg padlójára: