Legfontosabb > Fürdő

Milyen emeleten választhat a fürdőszobában

A fürdőszobai padlónak a szépség és a praktikusság kombinációjának kell lennie. A kényelmes és biztonságos tartózkodás a fürdőszobában a padló nem csúszik, de az anyag, amelyből készült, vonzónak kell lennie a megjelenés és kellemes tapintású. Ne felejtse el a padló ellenállását a nedvesség hatására.

Mit tegyek a fürdőszobában?

A modern körülmények között felhasznált építőanyagok piaca számos kiváló minőségű anyagot kínál, amelyek különböznek a telepítés módjától, a gyakorlatiasságtól és az esztétikai tartalmaktól. A fő padló a fürdőszobában:

 • Önterülő padlók (3D formátumú padlók)
 • Nedvességálló laminátum
 • PVC csempe
 • Vinil padló
 • Természetes kőből
 • A csempe kerámia.

Vegye figyelembe részletesebben a padlót.

1. Ömlesztett padló. A polimer massza alapján, amely egyenletesen eloszlik és gyorsan keményedik, "öntött padozatnak" nevezzük. A forrásanyagban számos szennyezőanyag lehetővé teszi egy teljesen átlátszó padló kialakítását. Ez viszont megnyitja a díszítő tölteteket.

A nyomtatott panelek, háttérképek, egyedi dekorációs minták és akár természetes kő vagy érmék tökéletesen díszítik a fürdőszoba padlóját. A díszítő dísztárgyak használata lehetővé teszi a térbeli megjelenést, amely divatos 3D hatás.

Az önszintező padlók hosszú ideig szolgálnak - évtizedekig, anélkül, hogy egyáltalán megváltoztatnák tulajdonságaikat és megjelenésüket. Tartósak, ellenállnak a fürdőszoba nedvességének megnövelésében, könnyen használható és csúszásmentes.

A bevonatok hátrányait nagyon drága beszerelésnek kell tekinteni. Azonban a kis terület a fürdőszobában lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy gyönyörű padló a polimer bázis. Az ilyen padló másik "hibája" az a nehézség, hogy újra kell felszerelni, ha szükséges.

2. Kerámia burkolólapok. Ez az anyag nagyon gyakori a magas nedvességállóságnak és vonzó megjelenésnek köszönhetően. A csempékből és porcelán burkolólapokból készült termékek nem alakulnak ki deformálódásnak, ellenállóak a kémiai behatásoknak, valamint a mechanikai sérülésnek (kopásnak vagy egy szilárd tárgy esésének köszönhetően).

A szakértők javasolják, hogy válasszon egy csempe egy megkönnyebbülés vagy durva felület. Ez biztosítja a stabil és biztonságos tartózkodást a fürdőszobában, még akkor is, ha a padlón nagy a nedvesség felhalmozódása. A kerámia cseréi mellett a jövő emeletének különböző mintáinak és színeinek megválasztása is lehetséges.

3. Nedvességálló laminátum. A kifinomult kényelem és a fürdőszoba esztétikus kitöltése lelkes figyelmet szentel a lamináltnak. Azonban érdemes olyan anyagokat kiválasztani, amelyek nagyon ellenállnak a nedvességnek.

Meg kell jegyezni, hogy még egy ilyen laminátum sem tolerálja a folyadék állandó felhalmozódását. A padló és a hosszú élettartam gyönyörű kilátásának biztosítása érdekében rendszeres időközönként törölni kell azt, eltávolítva a cseppfolyósított vizet vagy a kondenzátumot.

A padló a fürdőszobában alapján laminált - jó megoldás. A fa alapú padló csodálatos kilátást nyújt, mindig meleg és kellemes tapintású, és széles választékot kínál a minták és textúrák kiválasztásához. A laminált padló könnyen felszerelhető, és a megfelelő anyagválasztékkal és óvatossággal működtetés közben sok időt tölthet a szoba tulajdonosának.

4. Mesterséges vagy természetes kő. A mesterséges vagy természetes kő (márvány) alapján készült padlóburkolat nagyon szeszélyes a telepítés során.

A termék ára viszonylag jóval magasabb, mint a padló anyagának analógjai. Ha nedves, a kő csúszósá válik, ami néha nem biztonságos a zuhanyzó vagy a fürdő látogatói számára.

Azonban a különféle padlóburkolat a helyiségben határozza meg az egyes lakástulajdonosok kiválasztását a kő javára.

5. Olcsó, de minőségi lefedettség a fürdőszobában - PVC linóleum. A terméket kényelmes szegmensek formájában szállítjuk. Ez az anyag figyelemre méltó jellemzőket, elfogadható árat és magas tartósságot mutat. A linóleum szegmenseit nagyon könnyű elhelyezni az elkészített alapon.

Meleg, ellenáll a szétesésnek és nem csúszós. Azonban a fürdőszobában történő optimális használat érdekében a linóleum nedvességállóságát érdemes megkönnyebbülni. Érdemes figyelni a tojásanyag minőségére is. A túlzott áztatás a bevonaton gombák és penészképződés kialakulásához vezethet.

6. Vinyl padló. A lapos vinil nagyon kényelmes a padló szervezéséhez szinte semmilyen varrat nélkül. A vinileket külön töredéklapokban is fel vannak osztva. Ez az anyag sokféle színben készül.

Azonban az anyag népszerűsége hozta a tulajdonságait: magas gyakorlatiasság, a képesség, hogy visszaszorítsa a nedvességet és az ellenszenvet a csúszás megjelenésére.

Ajánlások kiválasztásakor

A fürdőszobai padló kiválasztása a következő kritériumok alapján történik:

 • "Árkiadás" - a javítás becsült költségvetése
 • A természetes elemek vágya
 • A vágy, hogy hozzon létre egy egyedi vagy különleges fürdőszoba belső
 • Biztonsági szempontok (csúszásgátló)
 • Nedvességállóság.

E kritériumok alapján meghatározhatja a padló kialakításának legjobb módját. A padló a fürdőszobában jobban telepíthető minimális számú ízületekkel és varratokkal. Ez csökkenti a duzzanat valószínűségét és a kórokozó mikroflóra kialakulását. Amikor egy laminált fürdőt választ, ne legyen lusta a padlón lévő nedvesség tisztításával. A zuhanyozó padlójának eredeti előadók ismerősei javasolhatnak 3D-s folyadékot. A kész bevonatot azonban nehezen lehet javítani vagy megváltoztatni. A témában olvashat egy cikket a nedvességálló bevonatok típusairól.

következtetés

Fürdőszoba - egy külön szoba, a padlók, amelyeknek szépnek kell lenniük és ellenállnak a nedvességnek. Az építőanyagok piaca számos megoldást kínál, javítva a nedvességállóságot, különösen fürdőszobákban és zuhanyzókban.

Padló a fürdőszobában - melyik közül választhat

A padló felületének kialakítása a fürdőszobában a lakás kialakításának nehéz szakasza. A hőmérséklet és páratartalom instabilitása, ami különleges finomanyagok használatát igényli, jelentősen megnehezíti a feladatot. Ezért minden intézkedés meghozatala előtt meg kell határozni, melyik padló van a fürdőszobában, még szebb és biztonságosabb.

A legjobb padló kiválasztása a fürdőszobában

Fürdőszobai padlóigény

A fürdőszoba padlójának a következő követelményeknek kell megfelelnie:

 • Környezetbarát
 • A közlekedés biztonsága,
 • Gyönyörű megjelenés
 • A zaj és hőveszteség elleni védelem,
 • Nedvességállóság
 • tartósság,
 • Esztétika.

Valójában a fenti követelmények mindegyike valóban megvalósítható. A feladatot két fő összetevőre kell bontani, melyek betartása lehetővé teszi a harmónia elérését: a megfelelő padlóburkolatok kiválasztását és a beépítési technológia szigorú betartását.

A padló megválasztása a fürdőszobában

A gyártók számos lehetőséget kínálnak a padlóburkoláshoz. Az anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni a becsült költségvetést, a személyes ízlést és természetesen a funkcionalitást.

Porcelán kőagyag

A porcelán csempe a fürdőszobában a legjobb megoldás - vízálló, stílusos és gazdaságos. A porcelán csempe texturált, tartós felülettel rendelkezik.

 • Sok lehetőség az űrlapok és a design számára.
 • Könnyű gondozás.

Hideg, gyakran csúszós felület. A probléma megoldható a hullámosított opció kiválasztásakor.

Parafa padló

Az utóbbi években sok tulajdonos a fürdőszobájukhoz parafa padlót választ. Az ilyen anyagok hatalmas előnyökkel rendelkeznek: kellemes és tapintatos meleg felület, nem rothad, és nem veszi fel a vizet, nem támogatja a mikroorganizmusok reprodukcióját. A csempékhez képest a parafa nem csúszik, a lábad alatt felszívódik, ami további kényelmet és gyors formát eredményez.

Ezenkívül teljesen természetes és hipoallergén anyag. Meg kell azonban jegyezni, hogy csak 100% -os parafa nem elnyeli a nedvességet. Az HDF-alapú padlók nem rendelkeznek nedvességállósággal. Ezért a parafát előnyben kell részesíteni, négy-hat milliméter vastagsággal.

Önterülő padló

Az egyik legegyszerűbb lehetőség az önterülő padló. Nemrég elismerést és nagy népszerűséget szerzett. Jelentős előnyt jelent továbbá a vízszigetelő tulajdonságok, a különböző tervezési megoldások, színek és lehetőségek. Ezen kívül, a folyadékot lehet rakni egy meleg padló. Az önterülő padló hátrányai között meg lehet különböztetni a vegyület toxicitását és az alap minőségére vonatkozó követelményeket.

Az önterülő padlók tartósak, higiénikusak, nedvességállóak és esztétikusak. Kívánt esetben mindig van lehetőség 3D-effektusú rajz létrehozására. Ez a bevonat gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket nyit meg a tervezés során, például egy átlátszó polimer alatt, bármit, amit szeretne: a természetről, kavicsokról, homokról és más természetes anyagokról készített fotókat. Ezek a padlók tökéletesen kombinálhatók a belső térrel.

Laminált padló

Jó a fürdőszobában, ha óvintézkedéseket tesz a fa alapzat nedvességtől való védelmére. A laminált bevonat jobb a nedves helyiségeknél, mint a tömörfa.

A laminátum nem más, mint a faforgácsra alapozott speciális gyantával impregnált papír. A felső réteg olyan film, amelynek mintája tölgy, cseresznye, márvány vagy más anyagot utánozza.

A tetején egy átlátszó réteg, amelyet kopásrétegnek neveznek, ami meglepően tartós. Ez garantálja a réteg hosszú kopásállóságát. A nedvesség helyes beszerelésével nehéz bejutni a lamellák közötti feszes varrásokon keresztül.

Speciális vízálló laminált is készült, de még az ilyen anyagok sem tolerálják a vízzel való állandó érintkezést.

csempe

Talán a legelterjedtebb és legnépszerűbb padló a fürdőszobában. A fekvés törékenysége és összetett technológiája ellenére sokan inkább a színek, formák és a természetes anyagok miatt kedvelik.

A csempe pozitív tulajdonságai a fürdőszobában:

 • könnyű karbantartás;
 • tűzbiztonság;
 • képtelenség abszorbálni a szagokat és a vizet;
 • kopásállóság;
 • hosszú élettartam.

Javasoljuk, hogy egy csontozatot válasszon egy hornyos szerkezettel annak érdekében, hogy csökkentse a csúszás veszélyét még nedves padlón is.

linóleum

Könnyen telepíthető és karbantartható, további vízszigetelő réteget biztosít. Az alacsony minőségű linóleumnak azonban komoly hátránya van - a felület gyorsan elhasználódhat, és elveszítheti vizuális vonzerejét. Ezért, ha jobban összpontosítunk a jól ismert gyártók termékeire.

PVC bevonat

A vinil padló gyorsan megtapasztalta a fogyasztói bizalmat. És nem csoda, hogy az esztétika, az erő és a tartósság, a kopásállóság, a vízállóság, a könnyű karbantartás és telepítés nagyon népszerűvé tette. Nemcsak a színek, hanem a minták széles választéka is létezik. Vannak lehetőségek a követ, kő, egyedi és nagyon reális minták, megismételve különböző típusú fa.

Anyagok padlóburkolatokhoz a fürdőszobában

Az egyes házak fürdőszobája egy agresszív környezet hatásának van kitéve, szinte mindig magas a páratartalom és a hőmérséklet változás. Mindez jelentősen befolyásolja a szoba belső dekorációját, ezért a fürdőszoba padlóburkolatát praktikusnak és magas színvonalúnak kell választani.

Kerámia burkolólapok

A padlólapok a fürdőszobában leggyakrabban használt padlóburkolók. Főbb a falburkolatokkal szemben, hogy tartósabb, a munkaterület dombornyomásos. Emiatt nem csúszna nedves és csúszós felületre.

A boltban láthatja a padlólapok különböző formáit és színeit, de a legimpozánsabb lesz a mozaik csempe, amely lehetővé teszi, hogy egy egész képet készítsen a padlóburkolatról a fürdőszobában.

Kiváló anyag a padlóhoz a fürdőszobában természetes kő. Jó üzemidejű, könnyen tisztítható, tartós és vízálló. Természetesen kívánatos, hogy először fűtött padlót biztosítsunk ilyen anyag alatt, hogy kényelmesen járhasson rajta. Hátrányokkal növelheti a nedves kőfelülethez való csúszás kockázatát. Az utolsó probléma elkerülése érdekében megpróbálhat textúrapadot elhelyezni.

vinyl

A vinil nagyon könnyen tisztítható és nem fél a nedves környezettől. Egy vinil lap egyszerre lefedi az egész padlót a szobában, vagy összeállíthat egy mozaik mozaikot. Bármelyik csempe a vinil padló a fürdőszobában a kár, akkor mindig változik.

Laminált padló

A laminált padló tartós, tartós és praktikus. Napjainkban a szaküzletekben vízálló anyagokból álló csoportok vannak a padlóban a fürdőszobában, amelyek tisztességesnek és praktikusnak tűnnek a sok nedvességgel rendelkező helyiségekben.

szőnyeg

A fürdőszoba padlóburkolatának szőnyegének kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy ellenállónak kell lennie a penész megjelenésével, kiváló nedvességállósággal és piszoktól mentes tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A talpának kiváló minőségű gumi alapozóból kell állnia, hogy megakadályozza a víz bejutását. Ne felejtsük el az esztétikai oldalt, ezért egy ilyen bevonat mindig tetszetős legyen a megjelenésével, színével és kellemes érzéseivel.

Padlóburkolatok a fürdőszobában. Áttekintés a jellemzőkre és javaslatokra a padlólap kiválasztásához

Minden nap hatalmas mennyiségű anyag jelenik meg az építőanyagok piacán, amelyek segítségével minden fürdőszobához padlóburkolatok választhatók minden ízléshez és anyagi lehetőséghez. A tapasztalatlan személy számára nagyon nehéz megérteni a különböző textúrák, színek és formák sokféleségét. És gyakran hallja: "Hogyan lehet a padló a fürdőszoba?". Ezért érdemes néhány szót szólni minden egyes befejező anyagról és annak tulajdonságairól.

Porcelán cserép és cserép

A leghíresebb és legalkalmasabb padlóburkolatok a fürdőszobában porcelán csempe és csempe. Számos előnnyel rendelkeznek más anyagokkal szemben, nevezetesen:

Porcelán cserép és tulajdonságai

A mai napig a porcelán a fürdőszobában a legelterjedtebb anyag, a következő tulajdonságoknak köszönhetően:

 • Erő. A porcelán csempe nagyon sokáig tarthat a sokk és más mechanikai hatások ellen. Sem a mosógép, sem a nehéz öntöttvas fürdő nem szörnyű ennek a bevonatnak;
 • Textúra és rajzok. A modern fürdőszobában lévő porcelán kő nagy mennyiségű színpalettán és textúrán készül. Különleges gyűjtemények vannak a falak és a padlók számára készült mintákkal és képekkel, hogy teljes képet alkosson;
 • Nedvességállóság. A kerámia gránit tulajdonságai révén tökéletesen védi a nedvesség behatolását a bevonat felülete alatt, ami évek óta nedvességálló fürdőszobai padlót eredményez;
 • Tartósság és gondozás. A bevonat élettartama tíz év, és mindez nem igényel gondos karbantartást;
 • Biztonság. Mivel a fürdőhely az áramütés, a sérülések és a zúzódások fokozott veszélye (csúszós padló miatt), a biztonság fontos szerepet játszik benne. És a porcelán kőburkolat megfelel a követelményeknek, mert még a sima polírozott felület a nedves állapotban teljesen csúszásmentes.

A kerámia granit csempe bevonatok fenti előnyei mellett néhány negatív tulajdonság van:

 • Ár. A lefedettség költsége nagyon magas, de az anyag tartóssága ezt a mínuszt fedezi;
 • "Hideg bevonat". A tapintható érzékeléseken a porcelán kőből készült bevonat hideg, ami nagyon kellemetlen. Annak érdekében, hogy a padló a fürdőszobában meleg legyen, a kerámia-gránittal együtt gyakran használják a fűtést - a "meleg padló" rendszert.

Kerámia csempék vagy porcelán cserép?

Kerámia csempe, mint anyag a padló a fürdőszobában - az egyik leggyakoribb típusú belsőépítészet, hogy átnyúlik a falak, mennyezet és a padló. A csempe hasonló tulajdonságokkal rendelkezik porcelán kőből, de számos különbség van:

 • A kerámia burkolatok szilárdsága kisebb nagyságrenddel, és nehéz fürdő vagy más eszközök alkalmazása óvatosságot igényel, mivel a bevonat nem képes ellenállni, és a burkolat használhatatlanná válik;
 • A tapintható csempe sokkal szebb;
 • A kerámia csempe több fajta nedvességállóságában van;
 • A csúszásmentes kerámia padlóburkolatnak kiválónak kell lennie, ezért csak a dombornyomott csempe típus alkalmas a padlózat padlózásához.

A porcelán mellett a csempe drága befejező anyag, de tartós és szerelmetlen.

Egyéb befejező anyagok

A fenti anyagokon kívül a fürdőszobában további lehetőségeket is kínálnak, amelyeknek sajátosságaik vannak és egyre népszerűbbek lesznek minden nap. Ezek a lehetőségek teljesen eltávolítják a kérdést: "Hogyan takarja le a padlót a fürdőszobában?", Mert az anyagok kiválasztása óriási.

szőnyeg

Úgy gondolják, hogy a szőnyeg nem működik padló a fürdőszobában. De a padló minden (és nem csak) padlóburkolatának fő tulajdonsága a hőszigetelés, a víztaszító és az antibakteriális tulajdonság. Ha kívánja, kiválaszthatja a követelményeknek megfelelő szőnyeget.

Laminált padló

A lamináló gyártók folyamatosan javítják termékeiket, és a fürdőszobában nagy mennyiségű nedvességálló tulajdonságokkal rendelkező laminált padló jelenik meg a piacon.

Megjegyzés: Ha a választás ilyen típusú befejező anyagokra esik, ne feledkezzen meg arról, hogy a padlót a lehető legkisebbre kell nedvesíteni, és a varratokat és az éleket megfelelően le kell zárni. Ezek a lépések megakadályozzák a nedvesség bejutását a bevonat alá, ami viszont növeli a laminátum élettartamát.

Linóleum és vinil

A fürdőszobában lévő padlóburkolat linóleum vagy vinil csempék használatával egyre népszerűbb, mivel ez az anyag viszonylag olcsó és vízálló, és a színek és a különböző textúrák hatalmas színei segítenek az anyag bármely beltéri anyagának egyszerű kiválasztásában. A bevonat károsodása esetén könnyen cserélhető egy új, vagy egy alkatrész eltávolítására, különösen vinil lemezekre.

Önterülő padló

A közelmúltban megjelenő piacon a fürdőszoba önterülő padlója a profi építők kedvence lesz. És nem meglepő, mert a segítségével tökéletesen lapos és átlátszó felületet hozhat létre. Bármely díszítő anyagot a jellied bélés alá helyezhet, legyen az kavics, kagyló, fotó háttérkép és akár 3D-s kép is.

Megjegyzés: Habár az ömlesztett megoldás talán a legjobb padló a fürdőszobában, magas a költsége. Ezenkívül egy ideális alapanyag, azaz egy esztrich szükséges az öntéshez.

Fa padló

A fürdőszoba padlóburkolata nagyon szép és környezetbarát, mert a fa természetes anyag. Ez a bevonat nagyon drága, és a telepítéssel történő feldolgozása magas szintű ismeretet igényel. Tehát, mielőtt a padlót a fürdőszobába rakja, az építőanyagokat megfelelően kell feldolgozni, illeszkedjenek az összes ízülethez, majd csak indítsa el a telepítést az azt követő vízzel szembeni ellenjavalltatással.

Tudnia kell: A padlóburkolatok magas költsége a fa miatt annak köszönhető, hogy a fürdőszoba csak értékes fafajok számára alkalmas, ami ellenállhat a nedvességnek és sokáig tart.

megállapítások

 • A fürdőszoba padlójának díszítéséhez meg kell értened, hogy mi a padló alapanyaga, mennyire tartósak, a formatervezést választják, és ami a legfontosabb, a javítási költségkeretről döntsön.
 • Alacsony költségű lehetőségek a padló befejezéséhez a fürdőszobában, amit gyorsan elvégezhet és egyszerű (nem kell sok előkészítő munkát igényel) az anyag feldolgozásához. Ezek közé tartozik a linóleum, a szőnyeg és a vinil.
 • Költséghatékony fürdőszoba padló lehet laminált és cserép. Ez az opció a befejező "arany átlag", mert a minőség és a tartósság a magasságban és a költségekben viszonylag alacsony.
 • Egy drága bevonat, amely megköveteli a javítást, egy fürdőszoba, ami kiderül, mivel a magas költségek a befejező anyagok, a telepítés és a szakmai készségeket a telepítéshez. A legdrágább lesz a padló a fürdőszoba, fa, majd az önterülő padló és gránit.

Mindenesetre a fürdőszoba vízálló anyaga drága lesz, és a végeredmény többet jelent a javítási terület miatt, mert egy kis helyiség drága anyagokkal ésszerű áron javítható. És ez a lefedettség több tucat évig tart, miután kamatokkal fizetett.

A fenti lehetőségek a modern fürdőszoba padló megtekinthető a fotó, majd a végső választás a lefedettség.

Válassza ki, mit fedezzen a fürdőszoba padlóján: 5 ajánlat

Általában a fürdőszobában végzett javítások során nem gondolunk arra, hogy milyen anyagokat kell használni a padlóhoz. Ha a fürdőszoba - majd csempe! De vannak más lehetőségek is.

Kerámia burkolólapok: előnyök és hátrányok

Leggyakrabban a fürdőszobában pontosan kerámia burkolólapokat használnak. Kitaláljuk, miért.

Kerámia burkolólapok előnyei:

 • könnyen tisztítható;
 • nem okoz allergiát;
 • környezetbarát anyag;
 • tűzálló;
 • nem szívja el a szagokat;
 • nem veszi fel a vizet;
 • képes ellenállni a nehéz terheknek;
 • hosszú élettartam (akár fél évszázad).

A kerámia burkolólapok hátrányai:

 • nem a legolcsóbb befejező anyag;
 • a legvalószínűbbnél a szakemberhez kell fordulnia;
 • nem ellenálló a nehéz tárgyakkal szemben;
 • rossz hangszigetelés;
 • hideg az érintésre.

Porcelán kőzet: előnyök és hátrányok

Mi a különbség a porcelán és a kerámia lapok között? A porcelán kőzet csak 0,05% (10% csempe) vízfelvétele, kevésbé porózus, tartósabb, és idővel megőrzi színét és mintáját.

Porcelán cserép előnyei:

 • nem veszíti el a színt;
 • tűzálló;
 • könnyű gondozni neki;
 • nagyon tartós;
 • nem okoz allergiás reakciókat;
 • nem veszi fel a vizet és a szagokat;
 • nem vezet elektromos áramot.

A porcelán hátrányai:

 • hideg az érintésre;
 • meglehetősen drága;
 • a fektetéshez szakemberre van szüksége.

Ömlesztett padló: előnyök és hátrányok

Az ömlesztett padló egy másik modern padló, amelyet egy fürdőszoba használhat. Különböző típusú önterülő padlók vannak: a simító esztrichtől a polimer padlóig 3D-s mintázattal.

Az ömlesztett padló előnyei:

 • könnyen tisztítható;
 • ökológiailag biztonságos;
 • nedvességálló;
 • meleg (a cserép- és porcelán-kőhöz képest);
 • a háromdimenziós mintázat alkalmazása;
 • élettartama több mint negyven év.

Az önterülő padló hátrányai:

 • a kitöltés összetettsége;
 • egyes esetekben a javítások több hétig is eltarthatnak;
 • a szakember részvétele elkerülhetetlen;
 • helytelen beszereléssel, megrongálódásokkal és karcolásokkal előfordulhat.

Vinyl padló: előnyei és hátrányai

Vinyl csempe egy másik fürdőszoba padló megoldás. Modern vinil padló a piacon egy hatalmas tartományban. Kiválaszthatja a szín és a minta a vinyl csempe csak a belső stílus.

A vinil padló előnyei

 • olcsóak;
 • nagy választék;
 • könnyen kezelhető;
 • gyors illeszkedés;
 • kényelmesen használható

A vinil padlók hátrányai:

 • égetve mérgező anyagokat bocsát ki;
 • deformálódott erős hőmérsékleti ingadozásokkal;
 • a szín idővel eltűnik;
 • Nem természetes anyagokból készült.

Fa padlók: előnyök és hátrányok

Úgy tűnik, hogy rosszabb lehet, mint egy fa padló a fürdőszobában. Nedves is, és a magas páratartalmú fa lassan, de biztosan romlik. De ne felejtsd el, milyen évszázadok építettek hajókat? És semmi.

Az a tény, hogy ha egy fából készült padlót használnak a fürdőszobában, akkor komolyabb megközelítést kell alkalmaznia az anyag kiválasztására, a telepítésre és a feldolgozásra.

Előnyei a fa padló (különböző típusú fa):

 • Természetes, környezetbarát anyag;
 • kellemes textúrájú;
 • meleg;
 • gyorsan szerelhető.

A fa padlójának hátrányai:

 • nem olcsó;
 • gyúlékony;
 • Egyes fafajok súlyos deformálódásnak vannak kitéve (különösen ha helytelen telepítés);

Tehát 5 féle padlóra néztünk a fürdőszobában. Felhívta a figyelmet az egyes anyagok előnyeire és hátrányaira. Most már többet tudsz.

Mi van ágyban a fürdőszobában? Ön dönt.

Hat legjobb fürdőszobai padló lehetőség

A fürdőszobában lévő padlónak számos szabálynak meg kell felelnie, amelyek közül a legfontosabbak csúszásmentesek, kellemes megjelenésűek és kombinálhatók a helyiség többi elemével. De a legfontosabb követelmény a nagy hőmérsékleti szélsőségek és a magas páratartalom ellenállása.

Milyen lehetőségek vannak?

Az építési piac széles választékát kínálja a padlónak. Az árak, a telepítési mód és a minőség különböznek. A legoptimálisabbak a következők:

 • kerámia burkolólapok
 • laminált (nedvességálló)
 • padló természetes vagy mesterséges kőből
 • vinil padló
 • önterülő padló
 • parafa padló

További információ az egyes lehetőségekről

A kerámia csempe ellenáll a mechanikai károsodásoknak, valamint a magas páratartalomnak. Ennek a két előnynek köszönhetően ma a leggyakoribb padlóburkolat a fürdőszobában.

Szintén előnyös "játszik" a termékek széles választékát - különböző méretű, formájú, mintázott, matt vagy fényes felületeket. A csempe nincs deformálva és ellenáll a vegyi anyagoknak.

Azonban ez csúszik, ami veszélyes az egészségre. Ennek a hátrányának a kijavítása érdekében a szakértők javasolják, hogy vásároljanak kerámia burkolólapokat durva vagy texturált felületű fürdőszobákhoz. Ez a bevonat stabilitást biztosít, ha nedvesség is felgyülemlik a padlón.

Természetes vagy mesterséges kő ritkán használják a fürdőszobában. Gyakran úgy választják meg, hogy egy különleges helyiséget hozzanak létre, amikor hangsúlyozni szeretnék a drága kialakítását és a szokatlan javítási megoldásokat.

Az ilyen anyag erősen fel van szerelve, és költsége magas. Könnyű csúsztatni egy nedves kőből. A padlóburkolási lehetőség vitathatatlan előnye nagyon hosszú élettartam.

A nedvességálló laminátum sokkal könnyebb tolerálni a felszín felszínének gyakori felhalmozódását, de ez nem jelenti azt, hogy nem fél a folyadéktól. Annak érdekében, hogy egy ilyen padló szolgáljon sok éven át, gondosan kell gondoskodni róla, vagyis gyakran törölni kell a keletkezett vizet vagy kondenzátumot.

Ez az anyag kellemes tapintású, és a legnehezebb a fürdőszobában - mindig meleg marad (szobahőmérséklet). Miután a padlót a fürdőszobában készítették, érdekes kilátás nyílik a szobára. A különféle bevonási lehetőségek lehetővé teszik, hogy kiválasszon egy terméket a kívánt mintával és textúrával.

A lapos vinilnek minden tulajdonsága meg kell, hogy feleljen a fürdőszoba padlójának. A piacon számos színben és különböző textúrákban jelenik meg. A szerelés során az ízületek kialakulása gyakorlatilag kizárt (kivéve, ha a helyiségnek nagy területe van).

Ez egy tartós anyag, amely megakadályozza a varratot. A vinil nem veszi fel a vizet, és csúszásgátló tulajdonságai is vannak.

Az ömlesztett padló egy polimer masszából alapuló keverék, amelyet egy bizonyos területen öntünk, és gyorsan megemészti. A modern technológiák lehetővé teszik egy teljesen átlátszó felület megszerzését, amely lehetővé teszi egy érdekes dekoráció létrehozását. Gyakran ez a keverék terjedt háttérkép vagy kirakni érméket, akkor is lehetséges, hogy bármilyen más kompozíció. Ha ezt az anyagot használja, 3D-effektust érhet el.

Ez a bevonat nem csúszik és könnyen kezelhető. A szex évtizedekig tarthat anélkül, hogy megváltozna a megjelenése. Ellenáll a mechanikai sérülésnek.

A parafa padlónak számos előnye van. Annak ellenére, hogy fából készült, a bevonat nem veszi fel a nedvességet. Örömmel járni ezen a szinten. A Cork környezetbarát padlóburkolat.

Egy másik plusz a forgalmi dugók - könnyen karbantartható. A padlóján a parafa szinte lehetetlen csúszni. Ráadásul ez a megoldás hangsúlyozza a szoba kialakítását.

A fenti információk alapján a fürdőszobában olyan bevonat választható, amely költség és minőség szempontjából megfelel Önnek. Boldog javítás!

A nappali színes megoldásai a japán stílusban

Az egyszerűség és a stílus, az elegancia és a tisztaság, az árnyék és a fény játéka - a megkülönböztető jegyeket fehérben és szürkében hangsúlyozzák, a belsejét beleveti.

Színes megoldások nappali high-tech stílusban

Lehetséges túlzás nélkül azt mondani, hogy a belső, fekete vagy barna és high-tech stílusban teljesen megváltoztatja a d megjelenését.

Színes megoldások nappali tetőtéri stílusban

A tetőtéri stílust "raktárként" fordítják le. Ennek a tendenciának a fő jellemzői a finomított elemek atipikus kombinációjának nevezhetők.

A színes megoldások nappalija modern stílusban.

A nappali elbűvölés nélkül minden otthon címkéjévé tehető, ezért különös gonddal és választékkal kell megközelíteni.

A nappali színes megoldásai az angol stílusban

Az angol stílus mindig szilárdnak és elegánsnak tűnik, a súlyosságot ötvözi, de ugyanakkor mindig meglepően meleg és otthonos családdal teli.

Mit fedezzen a padlón

Mit kell lefedni a padlón: a padló típusai és jellemzői

Amikor gondolkodunk arról, hogy melyik padlózat jobb, sokan gyakorlati szempontból járnak el. És ez teljesen indokolt. Növelt páratartalom, állandó vízzel való érintkezés, hőmérsékletváltozás - mindezek a legfontosabb tényezők, amelyeket a padlóburkolat kiválasztásánál figyelembe kell venni.

tartalom

A fürdőszobai bútorok felelőssége. De különös figyelmet kell fordítani a padló megválasztására, mert ennyire könnyű, például egy nedves felületre csúsztatni, vagy kényelmetlenséget érezni, mezítlábon állva.

A padlózat befejezéséhez csak nedvességálló anyagokat használjon.

A padló a fürdőszobában nem okoz kellemetlenséget, akkor kell kiválasztani, tekintettel a következő jellemzőkre:

 • Nedvességállóság. Ez a legegyszerűbb mutató, amellyel az anyag hosszabb ideig tarthat, miközben vonzó megjelenést biztosít.
 • Biztonság. A padló ne csússzon, ha a víz ráér, mert ez sérülést okozhat.
 • Könnyű gondozás. Az anyagnak könnyen tisztíthatónak kell lennie. Ideális - nedves tisztítás lehetősége mindenféle mosószer nélkül. Így nem szükséges óra és rongy óra használatát a folt tisztításához.
 • Környezetbarát. Az utolsó szerepet nem az emberi egészségre káros károsodás hiánya játssza.
 • Esztétika. Ez az, amit különösen figyelsz. A padlónak gyönyörűnek és eredetinek kell lennie. Ennek lényeges szerepe az anyag minősége és befejeződése, valamint a szoba általános stílusának betartása.
 • Tartósság. Ha a padló kiválasztása megfelel a fenti kritériumoknak, hosszú ideig fog szolgálni.

A gyártók a padlóburkolatok széles választékát kínálják a fürdőszobában. Nézzük a legnépszerűbbeket.

Ez a fajta bevonat a legolcsóbb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. Előnyei azonosíthatók:

 • sokszínű színek;
 • kiváló nedvességállóság;
 • az egyszerű gondozás;
 • könnyű és kényelmes elhelyezése.

A látható előnyök ellenére a linóleumot ritkán használják a közelmúltban. Ez annak köszönhető, hogy az anyagnak komoly hátrányai vannak. Ezért amikor lefektetünk, biztosítani kell, hogy az esztrich és a linóleum között ne legyen rés, ahol a víz behatolhat. Ezt követően penész, penész és kellemetlen szagok keletkezhetnek.

Jobb, ha a linóleumot egy folyamatos lemezre helyezzük, ugyanakkor kvalitatív módon lezárjuk a széleket.

Érdemes megjegyezni, hogy ha a nedvesség a linóleumon megy, csúszós lesz, ami nagyon traumatikus.

Sok éven át a kerámia cserép a hagyományos és legnépszerűbb padlóburkoló anyag a fürdőszobában. A csempe tartós, kemény, nem terheli deformálódni, nem fél a nedvesség negatív hatásaitól, könnyen illeszthető, részben cserélhető és tisztítható is. Normál agyagból készül, így feltétlenül nem toxikus.

Egyes gyártók egész gyűjteményeket hoznak létre, amelyek magukban foglalják a falakat, a padlólapokat és a határokat.

A kerámia burkolólapot a színek és formák végtelen sokfélesége különbözteti meg: akár egyenletes, texturált, matt, tükrös, akár természetes és mesterséges anyagokat is utánozhat. A színek és árnyalatok széles választékának köszönhetően tökéletesen illeszkedik a formatervezéshez, hangsúlyozva és látványos ékezetekkel.

Sok a színek és a textúrák kerámia burkolólapok.

A hátrányok közül érdemes megjegyezni, hogy a padló felülete túl hideg, ami bizonyos esetekben kényelmetlenül használható. Ráadásul a nedvesség behatolhat a rosszul lezárt varratokba. Ebben az esetben az esztrich elkezd szétszakadni, a varratok sötétednek, a csempealap laza lesz. De ha követik a technológia fejlődését és nedvességálló habarcsot használnak, ne féljenek az ilyen pillanatoktól.

Ha nem tudja, hogyan takarja le a padlót, akkor figyeljen a porcelán kőzetre. Ez az anyag a legmegfelelőbb a fürdőszobában. A szakértők erőssége, megbízhatósága, tartóssága és ideális külső adatokra mutatnak rá. Tulajdonságai miatt hasonló a kerámia burkolólapokhoz, csak tartósabb (nem csiszolható, mint kerámián).

A porcelán lapok felülete nem fél a mechanikai sérülésektől.

A porcelán cserépnek hatalmas színe van. Kiválaszthatja az anyagot sima, bizonyos textúrájú vagy utánzó márvány, gránit, fa, szövet, agyag, kő stb.

A padlóburkolatokhoz jobb, ha olyan porcelán burkolólapokat használnak, amelyek emelkedő vagy durva felületűek, még nedves állapot esetén sem csúszik.

A porcelán csempe hideg anyag, de ez a probléma megoldható egy "meleg padló" telepítésével.

Vannak emberek, akik természetesen természetesek, kedvelik a fát. Ez lehet tömör fa vagy parketta. Azonban nem minden fajta ugyanolyan jó a nedves helyiségben. Ideális lehetőségek - vörösfenyő és teakfa. A fát nedvességtől mentes impregnálással és több réteg lakkkal kell kezelni.

Teak padló a fürdőszobában

A fa padlója meleg és kényelmes megjelenést kölcsönöz a szobában. A fő hátrány a mechanikai károsodásokkal szembeni ellenállás hiánya. A nehéz tárgyakból származó apró karcolások és csuklók könnyen megjelennek rajta.

A nedvességálló laminátum jó alternatíva a természetes faanyagnak. Gyönyörű, tartós, könnyen illeszthető és néha olcsóbb, mint a parketta. Problémák merülhetnek fel, ha a nedvesség behatol a varratokba. Ennek eredményeként a panel elkezd deformálódni, és a padló dombornyomásos lesz. E tekintetben sok nedvességálló laminátum készlet tartalmaz speciális gumírozott varratokat, amelyeket a táblák közötti hornyokban kell elhelyezni. Ez megakadályozza, hogy a nedvesség behatoljon a padlóba.

A nem professzionális fogyasztók könnyen megkülönböztethetik a vízálló rétegelt anyagot egy normál HDF lapról a zöld szín tekintetében.

Ez a padló úgy néz ki, mint a linóleum, és az érintés - fényes csempe. Különböző padlóburkolatokban különbözik a rések és varratok hiányában. A megnövekedett tapadási sebesség lehetővé teszi, hogy az anyag szilárdan tapadjon bármely alapra. Teljes nedvességállóság, teljes tömítés, vegyszerállóság - ez minden fürdőszobában fontos.

Ömlesztett padló - a tökéletes megoldás a fürdőszoba számára

Sajnos az önterülő padló nem büszkélkedhet rengeteg színnel. Többnyire nyugodt semleges hangok (mész, bézs, szürke stb.). Igen, a választás nem túl széles, de használhat speciális dekoratív hatásokat, úgynevezett zsetonokat. Az akrilfesték színes részecskéi a bevonat vastagságába ágyazódnak, és csodálatos szépséget és mélységet biztosítanak. Kombinálhat színeket és díszítőelemeket, logókat, jelöléseket és még összetett rajzokat is alkalmazhat.

A sugárburkolat a közelmúltban növekvő népszerűségnek örvend. Miért volt ilyen szeretet ehhez az anyaghoz? Igen, mert számos előnye van, többek között:

 • Kiváló hőszigetelés. Kellemes mezítláb járni rajta.
 • Rugalmasság és rugalmasság. Ezek a mutatók jelentősen növelik a padló élettartamát. Ha például egy objektum esik rá, akkor a gyorsan kialakult csíkok kiegyenesednek.
 • Csodálatos színek. A piac óriási választékot kínál a parafa padlóról a sötétbarna és az arany sárga között, különböző felülettel és textúrákkal.
 • Minimális karbantartás. Egyszerűen törölje le a fedelet egy nedves ruhával. Enyhe tisztítószerek használata megengedett.
 • A parafa nem rothad, és nincs kitéve a penésznek.

A parafa padló tartós, gyönyörű, higiénikus és kellemes tapintású

A fürdőszobák esetében csak tapadó parafa padló használata ajánlott.

A padló tartóssága a fürdőszobában a lefedettség kiválasztásának helyességétől függ. Ezzel a kérdéssel jobb a szakemberekhez fordulni, akik nemcsak azt mondják meg, hogy melyik padló van a legjobb a fürdőszobában, hanem a telepítés végrehajtását is figyelembe véve, figyelembe véve a kiválasztott anyag összes jellemzőjét. Ez garantálja, hogy nem fogja megbánni a felesleges pénzt, és a fürdőszobában sokáig élvezni fogják a jó minőségű dekorációt.

Jó cikk? Mondja el barátainak:

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját a saját kezünkkel - a munkamenetek

A lakás javításának legnehezebb fázisát a fürdőszobában használt eszközpadlónak tekintik, különösen, ha magának kell elvégeznie a munkát. A cikk megvitatja, hogyan kell a padlót a fürdőszobában javítani a saját kezével, és maximális hatékonyságot érhet el a rögzített padlóburkolatokból.

Készülék padló a fürdőszobában

A padlózat fektetése a fürdőszobában a következő:

 • ügyelni kell a csővezetékekre, amelyek egy bizonyos helyet foglalnak el a padlószerkezetben;
 • vegye figyelembe a helyiség magas páratartalmát, ami segít a különleges építőanyagok kezelésében.

Ha a lefektetés önállóan történik, fontos, hogy elérjük a bevonat erősségét és esztétikáját, hogy a fotón vagy a padló szemrevételezéssel szemlélve kétség sem férhet az elvégzett munka minőségével.

A padlóburkolat jellemzői a fürdőszobában

Leggyakrabban a padló kialakítása a fürdőszobában hagyományos szerkezetű. Változatossága annak köszönhető, hogy számos befejező bevonatot használnak. Tény, hogy a padló a fürdőszobában egy többrétegű "pite", ahol az egyes rétegek minősége képezi a legmagasabb jellemzőit a teljes bevonat.

Ha a tulajdonos úgy gondolja, hogy milyen típusú padlóra van szüksége a fürdőszobában, akkor érdemes tudni, hogy a telepítés minden esetben egy bizonyos sorrendben történik.

Az egymásra rakási eljárás a következő:

 • betonlap;
 • bitumenes vízszigetelő réteg vagy bármely más;
 • cement-homok esztrich vastagsága kb. 5 cm;
 • további vízszigetelő réteg különleges zsírral vagy festékkel;
 • a felület egyike a legnépszerűbb módszereknek;
 • padló (fürdőszoba).

A meleg padlók rendszerét is telepítheti, vízleeresztést hozhat létre, vagy drasztikusan megváltoztathatja a vízvezeték helyét, de előzetesen döntenie kell, mert ezek a telepítések párhuzamosan végzős esztrich alkalmazásával történnek (további információ: "Hogyan készítsek meleg padlót a fürdőszobában a saját kezével

DIY fürdőszoba padló

Ha a munkát szakemberek részvételével végzik, akkor türelmesnek kell lenned, mert ez a folyamat nem a legegyszerűbb és sok időt igényel. Nagyon fontos, hogy megfeleljen a technológia minden szakaszában, valamint kövesse a szakemberek gyakorlati tanácsát. A padló tartóssága és hosszú élettartama csak abban az esetben érhető el, ha az egyes rétegek anyagait minőségi szempontból felhasználják, és abszolút pontossággal vannak elhelyezve.

Az egyes rétegek lefektetése után várni kell, amíg meg nem szárad és megszilárdul. Részletesebb információ arról, hogy hányan kell várni, számos olyan csomaggal érhető el, amely sok anyagot tartalmaz. Ezt követõen részletes algoritmust tartunk szem elõttünk, hogyan kell a padlót a saját kezükbe helyezni, és nem rosszabb, mint a szakemberek.

Előkészítő szakasz

Mielőtt eldöntené, hogy mit kell a padlón feküdni a fürdőszobában és mennyibe kerül, meg kell értenie, hogy a talajszerkezet felépítéséhez alapos előkészítése nélkül szükséges. Két fő munkaterület keletkezik attól függően, hogy a padló a javítás időpontjában melyik helyszínen van: csak a lakott vagy lakott lakóterület.

Abban az esetben, ha a padló a fürdőszobában már elkészült, a meglévő bevonatok leszerelésére lesz szükség. Ezután egy esztricitást öntünk a tisztított talpra (bővebben: "Hogyan készítsünk esztrichet a fürdőszobában - típusok és elrendezések").

A legnépszerűbb anyag a csempe. Eltávolításához szükség lesz egy lyukasztásra, amellyel a kerámiák eltörnek, de a korábban létrehozott esztrich is deformálódik. Javasoljuk, hogy ne próbálja visszaállítani a nyakkendőt, hanem egyszerűen távolítsa el. Ha a tulajdonos úgy döntött, hogy lecseréli a padlót, akkor valószínűleg a 20. század elején vagy a 21. század elején újjáépítették a lakást, ami nem jellemzi az akkoriban elvégzett munkák minőségét.

Ha a padlóburkolatot a fürdőszobában nem képviselik csempe, akkor a bontási folyamat kissé másnak tűnik:

 • a linóleumot egyszerűen levághatjuk, mielőtt a lap szélét egy éles tárgyzal meghajolnánk;
 • A padlóburkolatot a szoba egyik oldalán kell fűrészelni, majd a fennmaradó lapokat kézzel vagy egy feszítővas segítségével távolítsa el.

Ami a padló tervezetét illeti, minden sokkal egyszerűbb. Kezdetben a felületet porról, piszokról és törmelékről kell megtisztítani. Legjobb az alap alapos tisztítása után is porszívózik. Minden rést fel kell pecsételni csemperagasztóval, mivel ezek az üregek idővel növekedni fognak. Mihelyt a keverék a repedésekbe öntve száraz, a következő lépcsőhöz juthat.

Vízszigetelő réteg

Mielőtt elkezdené a padlót a saját kezein a fürdőszobába helyezni, nagyon fontos, hogy alapozza meg az alapot. Ugyanakkor több rétegben alkalmazhat primert. Az egyes rétegek alkalmazásához meg kell várni, amíg az előző szárazza. Miután befejezte ezt az eljárást, folytathatja a vízszigetelést.

A meglévő vízszigetelés típusai:

 • beépített - betonlemezre történő alkalmazásra tervezve. Alkalmazva körülbelül 25 cm-es megközelítés a falakon. Lehetővé teszi, hogy a teteje öntse a betonpadlót, amely egy vagy több modern típusú vízszigetelő réteg felállítását javasolja;
 • a tekercs - a falak védelmével azokon a helyeken, ahol a zuhanyzóval vagy fürdővel érintkeznek;
 • festmény - rövid élettartama (3-5 év), de nagyon könnyű alkalmazni. Egy ecsettel vagy hengerrel nagyon gyorsan, még a legnagyobb területek is fedezhetők. A réteget a szokásos megoldás képviseli, mint a festékanyagot, amelyet egy konkrét alapon alkalmaznak, a falakhoz képest enyhe megközelítéssel (10 centiméter);
 • obmazochnaya - a legjobb tulajdonságokkal és a leghosszabb élettartammal rendelkezik.

Ha el kell döntenie, hogy mit takarja a padló a fürdőszobában, és nincsenek korlátozások a pénzügyekben, akkor hatékonyabb lesz a bevonat vízszigetelése.

Ez a következő algoritmus szerint történik:

 • a száraz készítményt vízhez kell adni és alaposan keverni kell. A víz és a por aránya 1: 1 legyen. A legjobb, ha zavarja az elektromos kéziszerszámot: építőgépet, speciális fúvókával ellátott fúrót stb. A kész keveréket úgy lehet tekinteni, mint egy homogén tömeg csomók nélkül;
 • A keveréket az alap teljes felületére hengerrel vagy ecsettel kell felhordani, és a nehezen elérhető helyeket leginkább spatulával kezeljük. A réteg vastagsága a négyzetméterenkénti megengedett térfogatáram alapján számítható ki. Ezt a paramétert a csomagoláson száraz keverékkel jelöljük;
 • A padló és a fal közötti kötéseket vízzáró szalaggal kell ragasztani;
 • a szalag felett egy tartalék vízálló 10-15 cm-t közvetlenül a szalag tetején. Így a vízszigetelő réteg "vályú" alakú és megbízhatóan megvédi a leggyengébb zónákat is a szivárgástól. Ha minden ajánlást betartunk, nemcsak a tulajdonos, hanem a szomszédai is elégednek a szivárgás hiányával;
 • a készítményt két rétegben kell alkalmazni, 4-6 órás időeltolódással;
 • amint a bevonat teljesen száraz, a következő lépcsőhöz juthat.

Strukturális változások a szobában

A vízszigetelés után elkezdheti a kiegyenlítő esztrich öntését, de ebben a szakaszban érdemes megfontolni, hogy a tulajdonosnak van-e jelentős vágya a funkcionális részeknek a fürdőszobába való felvétele tekintetében. Az esztrich létrehozása után nem lehet visszatérni a padlószint előző szintjére, és ott dolgozni.

A következő rendszerek telepítéséről beszélünk:

 • meleg padlók;
 • vízelvezető;
 • mozgó WC-tál, stb.

Tekintsük az ilyen rendszerek telepítésének jellemzőit:

 • A padlófűtés különösen fontos a fürdőszobában, mert a magas páratartalom esetén ez a szoba nagyon meleg. A fürdőszoba padlói mindig hidegek, és ez a probléma nem megoldható fűtés nélkül. Kétféle meleg padlót telepíthet: elektromos és víz. Ráadásul az elektromos kivitel teljesen biztonságos, annak ellenére, hogy magas a páratartalom és a folyadék aktív használata a helyiségben. Érdemes választani a két fajta közül kizárólag gazdasági okokból, hiszen az első esetben villamos energiát kell a munkához felhasználni, és a vízmelegített padló az egész ház vagy lakás fűtési rendszeréhez kapcsolódik;
 • A vízelvezetés hasznos módja a padlónak a fürdőszobában történő lefektetése, ha a padló egy szögben van egy adott helyre, ahol a szennyvízcsatorna található. Ebben az esetben minden olyan folyadék, amely a padlón folyik, vagy be van zárva az elárasztási folyamatba, közvetlenül a csatornába kerül. Meg kell azonban érteni, hogy a padlószintnek legalább 10 centiméterrel nagyobbnak kell lennie. A szennyvízcsatornához vezető csőnek folyamatosan be kell fektetnie a fektetett réteget, és úgy, hogy ne legyen eldugulva az építési hulladékkal, akkor csatlakoztatható;
 • ha úgy gondolja, hogy áthelyezi a WC-t, akkor jelentős változtatásokat kell végrehajtania a padló szerkezetében. A WC-t össze kell kötni a csatornacsatornával, hogy a vízelvezető csatorna szögben beléphessen. A lefolyót kétféle módon el lehet rejteni: emelje fel a padlót vagy építsen egy egyedi talapzatot a WC-tálhoz.

Nagyon fontos, hogy megóvja saját házát az árvizektől. Ehhez nagyon fontos, hogy a padlószintet a fürdőszobában és a folyosóban különböztessük meg, így a víz nem terjedhet más helyiségekbe. Természetesen a teljes árvíz miatt nem ment, de egy ideig megállítja a vizet.

Természetesen bármilyen típusú kommunikációt is fel kell szerelni, mielőtt a kiegyenlítő esztrich kiöntésre kerülne.

Esztrichbetöltő

A padlóburkolat szintje attól függ, hogy az alap megegyezik-e. Fontos, hogy a töltésen dolgozzanak, anélkül, hogy eltérnének a technológiától, mivel bármilyen késedelem bekövetkezhet később a műveletben. A legegyszerűbb kiegyenlítő módszer a cement-homokos habarcs betonozása. Egy alternatíva önmagasító vegyület lenne, de nem alkalmas a nagy szabálytalanságú padlókra. A legjobb, ha befejező bevonatként használják.

Beton esztrich az alábbiak szerint:

 • a falon lévő helyiség pereménél meg kell jelölni a horizontvonalat, amelynek szintje szerint az esztrich kiöntésre kerül Használhat lézeres vagy folyékony épületek szintjét a jelöléshez;
 • a szoba belsejébe való jó minõségû illesztés érdekében érdemes beaconjeleket elhelyezni, ugyanabban a megoldásban kis diákkal rögzíteni, amelyeket egy esztrichhez használnak, de alabástrom hozzáadásával. A világítótorony felső részének meg kell egyeznie a horizont szintjével;
 • az oldatot egy különleges fúvókával ellátott fúróval dagasztják;
 • az oldatot egyértelműen a vízszintvonalon és a világítótornyok szintjén öntik. A nehézségek elkerülése érdekében a legmegfelelőbb a jelzőfények telepítése 1 méteres időközönként;
 • Szükséges az elárasztott területek szintje a szabály segítségével - a 20-30 cm-es lécek nagyobbak, mint a szomszédos világítótornyok közötti távolság. Ha tökéletesen sík sínt húz a felület fölött, egyenletesen eloszlathatja a keveréket minden repedésen és repedésen;
 • az esztrichnek teljesen száraznak kell lennie. Ehhez meg kell figyelni a szobahőmérsékletet, és bizonyos idő elteltével kerülni kell a rajzolást. A cement bevonat esetében egy hónapig kell várni.

Ha hőszigetelt padló beszerelésére kerül sor, akkor a csatlakozó két réteggel van feltöltve. Az öböl az első réteg, akkor várni kell, hogy szárazon. Ezután be kell helyezni a szigetelő réteget és a rendszer fűtőelemeit. A fektetett szerkezet tetejére egy második habarcsot kell önteni.

Fürdőszobai padlóburkolási lehetőségek

Fontolja meg, hogyan takarja le a padlót a fürdőszobában, a csempe kivételével, hogy működésük ne okozzon kellemetlenséget a nem szabványos körülmények miatt. Természetesen a kiválasztás során szükség van egy bizonyos anyag személyes preferenciáira, pénzügyeire és sajátosságaira.

Érdemes megemlíteni a leggyakoribb anyagokat:

 • A parafa meleg anyag, kellemes tapintású szerkezet. Nem esik a rothadó, rugalmas, jól ellenáll a nedvességnek, és védelmet nyújt a gombák kialakulásával és a különböző baktériumok sokszorosításával szemben. Ez a bevonat természetes, és a tulajdonosok számára is kedveskedni fog, mert teljesen biztonságos az emberi egészségre. Ha úgy döntenek, hogy ilyen bevonatot vásárolnak, akkor javasoljuk, hogy egy 4-6 mm vastag parafa tömböt alkalmazzanak, amely rögzítve van az alapon;
 • a fentebb már említettük, hogy hatékonyabb, mint a padló padlózása a fürdőszobában az egyik burkolóanyaggal, a padló feltöltéséhez az önszintező technológiával. Népszerűsége nem olyan nagy, mint a kerámia burkolólapoké, de a design sok tulajdonosot inspirál. Probléma, hogy ez a bevonat az öntés pillanatában mérlegelhető, mert a keverék gyúlékony. Az árnyalatok és minták sokfélesége olyan, hogy minden tulajdonos talál valamit a vendégeket vagy a fotót a közösségi hálózatokon;
 • Az egészségügyi helyiségek fapadlói nagyon ritkák, de ha nedvességálló laminált anyagot használ, akkor valószínű, hogy ilyen bevonat hosszú ideig tart. Külsőleg, a fás padló természetesen nagyon esztétikusnak tűnik;
 • jó minőségű, jó minőségű anyag a linóleum, de nagyon gyorsan törölhető és láthatósága csökken. Általában a linóleumot átmeneti fedezetként használják, vagy pénzeszközök hiányában megbízhatóbb és tartósabb anyag megvásárlására. Lásd még: "Hogyan készítsünk kavicsok padlót a fürdőszobában?".

Miután gondosan tanulmányozta ezt a cikket, könnyedén megértheti a fürdőszobai padlózat lebonyolítását. A legjobb, ha erre a munkára szakemberek fordulnak. Egy profi építő gyorsan és hatékonyan képes megbirkózni a padlószerkezet minden egyes rétegével. Szintén a munkára lesz garancia.

Hagyjon visszajelzést:

A fürdőszoba padlóján csináld magad

Nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni a padlózat készülékét a fürdőszobában, mert a magas páratartalom befolyásolja, mivel ebben a helyiségben nagyszámú cső van elrejtve.

Hasznos itt telepíteni egy meleg padló rendszert a szoba további melegítésére. Ebben a cikkben megnézzük, miként takarják le a padlót a fürdőszobában, az anyagokat és azok jellemzőit, hogyan lehet az esztrich, a padlófűtés és a padlóburkolat felszerelése.

Fürdőszobai padlóigény

A fürdőszoba befejező anyagainak nedvességállónak kell lenniük

A magas páratartalmú helyiség és az esetleges szivárgás veszélye az alap felépítését igényli nedvességálló anyagok alkalmazásával, valamint a víz- és gőzszigetelő réteg elhelyezése.

A fürdőszobai padlóburkolatnak meg kell felelnie az alábbi követelményeknek:

 • melegnek kell lennie, mert a padlón mezítlábossá válunk;
 • a mozgás biztonsága, a nedves bevonat nem csúszik;
 • ökológiai tisztaság;
 • a könnyű telepítés és karbantartás;
 • hosszú élettartam.

Mindezek a paraméterek könnyen elérhetõk, ha megfelelõ anyagokat választanak a padlóhoz és megfelelnek a szerelési technikának.

Padlóeszköz

A meleg elektromos padló jó választás a fürdőszobában.

Az alap minden házban megközelítőleg azonos szerkezettel rendelkezik, csak hőszigetelő réteg és vízszigetelő réteg jelenlétében különbözik.

A nemek a következő elemekből állnak:

 • betonlap;
 • vízszigetelő réteg (nem mindig);
 • hő- és páraelzáró tömítés;
 • önterülő önterülő bevonó cement vagy polimer habarcs;
 • befejező padló.

A helyiség helyi fűtésének eszközén a csatlakozó szerelési szakaszában kábel vagy infravörös fóliás padlót helyezünk.

Kiválasztás

A fürdőszoba legmegfelelőbb bevonata:

 • Kerámia padlólapok;
 • önterülő padló, 3D-s hatással lehet elrendezni;
 • nedvességálló laminátum;
 • linóleum.

Az anyagot attól függően választjuk meg, hogy a fűtött padló fel lesz szerelve, valamint a javítási költségeket. A kiválasztott bevonatnak harmonikusan illeszkednie kell a helyiség általános kialakításához.

Önterülő padlók

A poliuretán optimális a fürdőszobában

Az alkalmazott anyagtól függően több típusú önszintező padozat létezik:

 • cement akril;
 • epoxi;
 • metil-metakrilát;
 • poliuretán.

A fürdőszobában a legjobb megoldás egy poliuretán padló, környezetbarát, tartós és sima fényes felső réteget tartalmaz. A legfrissebb újdonság egy önterülő padló, 3 dimenziós hatással.

 • gyönyörű megjelenés, különösen a padló mellett, 3D hatással;
 • nagy szilárdság és nedvességállóság, a padlótechnika telepítése során 10-20 évig nem veszíti el tulajdonságait;
 • egyszerű ellátás, a bevonatnak nincs varrása és pórusa, ahol a nedvesség felhalmozódhat;
 • nem veszíti el tulajdonságait a csiszolóanyagok hatásának kitéve.

A volumetrikus padló kiválasztásakor egyedülálló egyedi bevonat készíthető bármilyen mintával. A készítmény alkalmazása előtt gondosan fel kell készülni a felületre.

Az alapot meg kell szakítani, sík és tiszta.

Kerámia burkolólapok

Leggyakrabban kerámia burkolatok használják padlóburkolatokként, de mivel hideg szerkezetű, javasoljuk, hogy alatta padlófűtést építsenek alá.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a padlón gyakran kap egy csapást a víz, hogy ne csúszik, jobb, hogy válasszon egy anyag matt felületű (fényes csempe csúszós).

A különböző szerkezetek és árnyalatok széles választéka áll rendelkezésre, amelyek könnyen illeszkednek a legigényesebb tulajdonoshoz.

A csempe különleges helyiséget teremt a szobában, és számos előnnyel rendelkezik:

 • ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának
 • könnyen kezelhető, agresszív anyagokkal szemben ellenálló;
 • könnyen karbantartja a fürdőszoba, a mosógép és a bútorok súlyát.

A hátrány az, hogy a csempék közötti varrások porral és szennyeződéssel vannak eltömve.

A kerámia padlóburkolatoknak nem azonosnak kell lenniük a falakkal. A legfontosabb ebben a témában az egyes elemek színárnyalatainak összetett kombinációjára összpontosítani.

A nedves helyiségekhez válasszon egy vízálló rétegelt anyagot.

Csak a vízálló és vízálló laminált padló található, amelyek különböznek a felhasznált anyagok tulajdonságaitól függően, alkalmasak a padló kialakítására a fürdőszobában.

A nedvességálló laminált lap nagy szilárdságú HDF lapokból áll (900 kg / köbméter). Megvédi az anyagot nemcsak a nedvességtől, hanem a baktériumok formájától és felhalmozódásától is. A boltokban leggyakrabban zöldes felületű árnyalatok találhatók. Bizonyos modellekben a beépített gumiszalag hosszirányú oldalán, amely védi a lemezt a nedvességtől.

A vízálló rétegelt lemez egy olyan műanyag lemezen alapul, amelyet forró viaszvegyülettel dolgoztunk ki, amely megakadályozza a nedvesség behatolását.

A tábla felülete továbbá egy polimer réteggel van bevonva, amely védi az anyagot a nedvességtől és a mechanikai sérüléstől.

Bármilyen típusú laminált is használjon, zuhanyozás után a padlófelületet alaposan meg kell törölni, hogy a víz ne álljon, és maga a szoba szellőztetett.

A megfelelően lezárt bevonat nagyon hosszú ideig tart.

A nedvességtől való megfelelő felszereléssel és tömítéssel rendelkező anyag 10-20 évig tart. Az anyagnak magas színvonalúnak (kereskedelmi vagy félig kereskedelmi minőségűnek) kell lennie.

A lábak alatt a fürdőszoba és a bútorokat kell telepíteni bélés, amely megvédi a bevonatot a kialakulását súlyos csomók és szakadás.

 • olcsó;
 • varrat nélküli tömör bevonat;
 • a bevonat melegebb az érintésre, mint a csempe;
 • gyönyörű megjelenés.

A helyesen kiválasztott és a technológiával letett linóleum lehetővé teszi egy olcsó, gyönyörű padlóburkolat beszerzését. Teljesen szárított esztrichre és aljzatra helyezve.

Minden csatlakozást az alaphoz kell lezárni, hogy megakadályozzák a nedvességet.

Természetes kő

A pórus nélküli anyag könnyebben megmosható.

A nedvességgel, szilárdsággal és tartóssággal szembeni ellenállása miatt a természetes kő magas páratartalmú helyiségekben is használható.

A kő nem porózus, ezért könnyebb mosni.

Ezenkívül figyelmet kell szentelni az anyag tulajdonságainak, amelynek hatása a nedvesség és füstök felszívódásának megakadályozására irányul.

A fürdőszobában a legjobb padlóburkolat természetes kőből készült gránit és pala.

Kőmorzsák dekoratív szőnyege

A bevonathoz 3-5 mm finom frakciót kell használni

Ez a féldrágakő, kavics, márvány és kvarcos homok ásványi részecskék keveréke 3-5 mm-es töredékkel.

 • a működési idő több mint 30 év, a megnövekedett kopásállóság;
 • nedvességgel és agresszív anyagokkal szembeni ellenálló képesség;
 • folytonosságát;
 • szép megjelenés;

A tisztítás magában foglalja a porelszívót porszívóval, törölje le nedves ruhával és dörzsölje le a lengyel felületet.

A hátrányok a magas költségek, a sérülékenység és a mechanikai károsodásra való hajlam.

Minél simább a kő felülete, annál kevésbé hajlamos szennyeződésre a minták és a textúrák éleiben.

Barkács fürdőszoba padló telepítés

Az építési munka és a minimális szerszámok készségével könnyedén elkészítheti a fürdőszoba padlóját a saját kezével. Az első lépés a lemez felületének előkészítése és javítása. Minden típusú padló előkészítő munkája ugyanaz. Ha meg szeretné tudni, hogyan készítsen egy önterülő padlót a fürdőszobában, nézze meg ezt a videót:

A lemez felületének előkészítése

A kályhát tisztára kell mosni.

A padló minősége és a padló tartóssága függ a lap megfelelő felépítésétől a telepítéshez.

A munka sorrendje:

 1. A kályhából eltávolítjuk az építőanyagok minden hámlasztó részét, eltávolítjuk a port. Ha üres hang hallható a padló megérintésekor, ez azt jelenti, hogy a régi nyakkendő le van hámozva, amely esetben el kell távolítani.
 2. Ha károkat találnak, azokat cementhabarcsokkal kell lezárni, az 1 mm-nél nagyobb szélességű repedéseket ki kell teríteni egy darálóval, meg kell tisztítani a széleket és bőven nedvesíteni. A cementhabarcs nedves felületre jobban illeszkedik.
 3. Az alap teljes száradása után eltávolítjuk a port, mivel csökkenti az anyagok tapadásának minőségét.
 4. Az alapot két rétegben kell földelni; A második réteget 4 órával az első alkalmazás után alkalmazzuk, és várjuk, hogy teljesen megszáradjon.

A fürdőszobai falak peremén egy ragasztószalag ragasztására van szükség, amely kompenzációs varratként szolgál hőmérséklettel, és védi a szomszédokat az aljától a vízszivárgásoktól.

vízszigetelés

Ha a padlót a saját kezével a fürdőszobában hozza létre, akkor gondoskodnia kell a vízszigetelésről, amely megóvja a mennyezet pórusaiba való nedvesség behatolását és a bázis pusztulását.


Válasszon vízszigetelő anyagot:

 • A bevonat szigetelését három rétegben egy hengerrel vagy ecsettel kell ellátni, ami az alap vízálló;
 • a bitumen emulzió élettartama 5 év;
 • az okleechnaya szigetelést tekercselt átfedő anyagok formájában poliészter vagy üvegszál alapon 150-200 mm-es falra helyezzük. Az anyag alatt lévő felületet előre kell beállítani.

A folyékony vízszigetelés a legalkalmasabb otthoni használatra.

Az átfedés metszéspontja a csövekkel folyadék vízszigetelő anyaggal van feltöltve.

A falak 150-200 mm magasságig és a szomszédos padlófelületen bitumen alapú maszkolattal kezelik.

Ezután egy réteget alkalmazzon a padló teljes felületén, 6 óra múlva pedig egy másik réteget helyez az egész területre. Teljes száradása után folytassa a következő lépést.

Esztrichelő készülék

A padló szintjének kijelölése érdekében a fal hosszával párhuzamos vezetőket rendezünk, a szabály hosszától függően, amely a megoldást elosztja.

A jelzőfények a kívánt magassághoz történő rögzítéséhez nedvességálló anyagokat használunk. A jelölés érvényességét lézeres vagy buborékszinttel ellenőrizzük.

Cement-homokoldat esztrich főzéshez 1: 3 arányban. Annak érdekében, hogy minőségi, meg kell előszárítani a komponenseket alaposan egymás között, és csak akkor adjon hozzá vizet.

Az esztrich telepítése a fürdő távoli sarkából kiindulva, a munka egy megszakítás nélkül történik. A repedés megakadályozása és az erõ növelése érdekében lágyítószereket adunk az oldathoz, és megerõsítjük az építményt erõsített hálóval. Az esztrich vastagsága 2-7 cm legyen, az alkalmazott anyagoktól függően. Ha meg szeretné tudni, hogyan kell megfelelően kötni a beaconokat, olvassa el ezt a videót:

A munka sorrendje:

 1. A világítótornyok közötti betonoldatot kiöntjük és a szabálynak megfelelően osztjuk szét ahhoz, hogy lecsapódjon és a keletkező légbuborékok keletkezzenek.
 2. Amikor az oldatot jól megragadják, de még nem szárítják, távolítsák el az útmutatókat, töltsék be az üregeket betonnal, és állítsák be a kapott masszát.

Az összes munka befejezésekor az esztrichet polietilénnel fedjük le. Minden nap az érési időszak alatt enyhén nedvesítjük fel a felületét vízzel. Az alap teljes szárítási ideje körülbelül 30 nap.

A kerámia burkolólapokat leginkább nedves esztrichekre helyezzük, a fennmaradó padlóburkolatokat az alaphoz teljesen megszáradva telepítjük.

Meleg padlók

A fűtött padlók elektromos és vízfelosztásúak: az elektromos fűtőkábelek és a vízszintes padlózat az esztrich felszerelését igényli. A fűtési szőnyegeket meglévő alapra lehet fektetni, és 2-3 cm-es nyakkendővel zárni.

Javasoljuk, hogy a hőszigetelő fóliából bármilyen típusú meleg padlót helyezzen a hőveszteség elkerülésére a padlóval ellentétes irányba.

Az elektromos padlófűtés felszerelése magában foglalja a fűtőkábelek fektetését és a hőmérsékleti hőmérséklet-érzékelő csatlakoztatását, amely megtartja a beállított hőmérsékletet a fürdőszobában.

Válassza ki a legjobb megoldást a fürdőszoba meleg padlójára:

Az elektromos kábelek és fűtőszőnyegek a kerámia burkolat alá helyezhetők. A film infravörös padozatát nem lehet a magas páratartalmú helyiségekben elhelyezni.

Telepítés 3 D padló

Vegyük fontolóra, hogyan készítsünk egy fürdőszobai padlót 3 d effektussal. A polimer ömlesztett padlót három rétegben egy kész összekötőre helyezzük:

 • alapréteg;
 • a kép rajzolása;
 • átlátszó réteg 3 d effektussal.

Alapos bevonatot alkalmazzon egy tökéletesen lapos alapon, amelynek maradék nedvességtartalma legfeljebb 4%. Az alapréteghez való jobb tapadás érdekében a betonhabarcsot vízzel megnedvesítettük.

A lemez felületének előkészítése a szokásos padlólaphoz hasonlóan történik.

Alapréteg

Miután megragadta a csillapítószalagot és felhelyezte az irányjelzőket, folytassa az első réteget.

Az első réteg telepítése az alapszögből indul.

 1. Öntsön 5-6 liter vizet egy tágas edénybe, fokozatosan töltse ki a zsákot száraz keverékkel, keverje össze egy építő keverővel vagy egy fúvókával, amíg homogén oldatot nem kap a konzisztencia, mint a tejföl. A keveréket gyorsan fel kell használni, mert 10 percen belül keményedik.
 2. A telepítés a távoli sarkból indul, az ajtó felé haladva. Öntsük az oldatot és szétoszlatjuk a felszínen a szabály szerint, távolítsuk el a légbuborékokat egy tűgörgővel.

Töltse le az alap lefedettséget egy lépésben. A szomszédos területeket 10 percnél rövidebb időközönként kell kitölteni.

Kép rajzolása

A kép megrendelhető a szalagpapíron történő nyomtatáskor

A fürdőszobához illik a tengeri téma képe. Lehetséges, hogy a padlót kagylóval és apró kavicsokkal díszítjük.

Először is kiválaszthatjuk a képet, megrendeljük a nyomdai cégnél a banner textílián, melynek mérete olyan, mint a fürdőszoba padlója.

Itt kell figyelembe venni a fürdőkádat, a mosógépet és a bútorokat, nehogy elrejtsék a rajzot. A képet úgy kell elhelyezni, hogy egy nyitott területen illeszkedjen.

Középső kép középpontja

Stages laying minta:

 1. Az alapbevonatot primerrel bevonjuk, a polimert a primerhez szerves oldószerrel keverhetjük.
 2. Miután megszáradt, rakja le a mintát a padlón, ha a képet öntapadós alapon alkalmazza, elkezdünk ragasztani a középső részből, és simítsuk le jól, hogy minden levegő kijön. Az anyag egy része, amely a falra van csomagolva, levágva.

Amikor a héj összetételét használjuk, gyorsan egymáshoz közel helyezzék egymáshoz egy kaotikus sorozatban. Ha úgy dönt, hogy létrehoz egy ömlesztett részecskék mintáját, ne feledje, hogy ez egy nagyon összetett és időigényes folyamat. A fürdőszobában való ilyen lefedettségről lásd ezt a videót:

A díszítőelemek közötti réseket polimer agyaggal töltjük meg, majd a kapott felületet teljesen szárazra hagyjuk.

Befejezés réteg

Az áttetsző bevonat bevonása térfogathatást eredményez. Naponta egy tiszta felületre kerül a minta alkalmazása után.

Séta a befejező réteg alatt a munkát csak akkor lehet tenni a cipő magas tüskék (kraskostyami).

 1. Keverjük össze az összetevőket, hogy egyenletes konzisztenciát kapjunk. A távoli sarkon öntjük a kompozíciót, egyenletesen elosztjuk az egész padlón. Háromdimenziós térfogathatás esetén a rétegvastagságnak legalább 3 mm-nek kell lennie.
 2. A bevonat fél óra alatt megkötődik, amikor is a felületet tűgörgővel kezeljük a légbuborékok eltávolítása céljából.

A befejező réteg élettartamának növelése érdekében lakkokkal nyitható. A teljes száradás előtt meg kell védeni a bevonatot a mechanikai sérülésektől.