Legfontosabb > Fürdő

Csempe a WC-hez

A kerámia burkolatok évek óta folyamatosan az egyik legkedveltebb, praktikusabb és gazdaságosabb megoldás a fürdőszoba díszítésére. A különböző méretű, textúrájú és színes csempék nagy választéka lehetővé teszi számodra, hogy a legdivatosabb trendek és a saját ízlése alapján egyedi formában hozzon létre egyedi formavilágot.

A fürdőkád és a fürdőszoba felújításához használt kerámiacsempék több fő csoportra oszthatók méretük, alakjuk, összetételük, technikai és működési jellemzőik alapján:

 • Mosaic. Mozaik csempék - a legkisebb lapok, és ez az előnye. Ha a hagyományos cserép alkalmas a sima és sima felületek burkolására, akkor a mozaikot széles körben használják domború, íves, aszimmetrikus elemek, valamint összetett geometriájú ívelt felületek díszítésére. A mozaik ideális dekoratív panelek, bonyolult díszítések, tervrajzok létrehozásához. Attól függően, hogy milyen anyagból készült, a mozaik lehet fém, kerámia, üveg, tükör stb. Eladva a darabon vagy egészben. Mozaik tökéletesen más típusú bevonatokkal. Alkalmas világos, eredeti ékezetek létrehozására a belső térben vagy egyedi felületek díszítésére.
 • Porcelán csempe. A legtartósabb anyag, amelyet általában a nagy forgalmú területek padlózásához használnak. De az utóbbi időben falak díszítésére használták. Ez az egyik legtartósabb és tartósabb alapanyag. Rendszerint nagyobb méretű, mint a hagyományos cserép, ezért a porcelán kőzetgyártás befejezése gyorsabb és könnyebb. A csempe rajzainak és színeinek óriási választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusú döntésben díszítse a WC-szobát.
 • Texturált csempe. Viszonylag "fiatal" és nagyon eredeti kivitelben. Ez az anyag széles színekben és textúrákban kapható. A texturált csempékkel díszített falak domború, dombornyomott felületűek, utánoznak fát, természetes kőből, téglából és más textúrákból. Az anyag ára magasabb, mint a hagyományos kerámiák esetében, de a végeredmény megéri.
 • Színes csempe. Az egyik legegyszerűbb és legelső lakberendezési lehetőség. A csempe minta vagy díszítéssel ideális egyedi falakkal szemben, díszítik a belső tárgyakat, a vízvezetéket, a tükröket, a bútorokat és a fényes ékezeteket. Ez tökéletesen ötvözi a monofonikus anyagokat, amelyek alkalmasak a határok dekorációjára.
 • Tégla "metró". Négyszögletes csempe üvegből, kőből, gránitból, márványból és más anyagokból tökéletes a fürdőszoba felé néz. A bevonat a textúrában utánozza a téglafalat. Ez a megjelenés nagyon drága és nemes. A tisztán esztétikai fellebbezés mellett a "Metro" csempe nagy szilárdságot és teljesítményt nyújt.

Leggyakrabban a csempe négyzet vagy téglalap alakú. A négyzet alakú lapok széles méretei: 10 * 10, 15 * 15 és így tovább, nagyon nagy méretűek, például 600 * 600 mm. Nagyméretű csempe használható például tágas nyilvános fürdőszobák végzésére.

A négyszögletes csempe szintén különböző méretű: 20 * 25, 20 * 30, 20 * 40 mm stb.

Csempe típusok

A megfelelő csempe kiválasztásánál a WC-szoba díszítéséhez ne felejtsük el, hogy különböző anyagokat használnak a padló és a falak számára. A padló felé néző tartósabb és robusztus csempék ellenállnak az állandó mechanikai igénybevételnek. Csúszásmentes bevonattal is rendelkeznie kell, hogy megakadályozza a nedves padló és a sérülések megcsúszását.

Csempézés a WC-ben - 35 fotó

A legtöbb orosz lakberendezést alig lehet tökéletesnek nevezni. A tulajdonosok azonban egyre inkább olyan szakemberek szolgáltatásai felé fordulnak, akik szép és releváns projekteket fejlesztenek ki. Úgy tűnik, hogy olyan kicsi és tisztán funkcionális szobát hozhat létre, mint egy mosdó? A WC-k kialakításának alábbi példái meggyőzhetik az ellenkezőjét, és az egyik legfontosabb eszköz a helyi kényelem megteremtéséhez a csempe a WC-ben.

Élénk példa arra, hogyan tudsz kompetens módon használni a minimális szabad helyet. A körkörös klasszikus virágdíszítéssel ellátott alacsony kulcs díszítő betétek vizuálisan növelik a helyiség magasságát. A mosdó mögött egy kis dobogó található.

Egy másik eset, amikor a WC-ben lévő csempe segít a tér nagyobb méretének megteremtésében. A fotó - az egyik legnépszerűbb gyűjteménye az ukrán gyártó a csempe Inter Cerama - Fantasy.

Valódi kinyilatkoztatás a modern WC kialakítás minimalista kialakítása. Csempe - termelés Kerama Marazzi, a Plener gyűjteménye. A meglehetősen nagy formátumú és meleg otthoni hangok is függőlegesen vannak elhelyezve, ami lehetővé teszi, hogy vizuálisan kicsit többet hozzon létre.

És itt a legnépszerűbb bézs színű kerámia lapok bemutatásra kerülnek minden dicsőségében. Sötét fürtök az oldalfalakon, a wc mögött - tiszta függöny. A WC kialakítása nem úgy tűnik, mintha az eredetiség skáláján nagy pontok lennének, de a kiválasztott színtartomány ellazul.

És még egyszer örömmel üdvözöljük az Inter Keram "Fantasia" gyűjteményéből a szeretett pillangókat. Igaz, egy másik színsémában. A háttérvilágítás hátterében a díszek úgy tűnik, hogy életre kelnek és gyorsan felfelé repülnek. A WC-telepítés telepítve van - lehetővé tette a szoba tágasabbá tételét. Kényelmes polc mögött - ahogy láthatja, rengeteg hasznos dolgot tárolhat rajta.

Csempe mozaikszerkezete - nagyon jövedelmező megoldás, és sokkal gazdagabb, mint a tapéta a WC-ben. A padló logikailag kiegészíti a választott stílust. Ügyeljen arra, hogy harmonikusan illeszkedjen a lógó WC- és dísznövények belsejébe. Abban az esetben, ha minden részlet a helyén van.

Valódi színpadi zűrzavar, Kerama Marazzi kerámia csempe "Valkyrie" segítségével. A sikoltozó hangok mögött időközben egy tapasztalt tervező kényes munkáját elrejti.

Figyeld meg, milyen okos módon itt vannak a túlnyúlások. A csempe téglája helyet ad a részletekkel, és segít megszabadulni az unalomtól.

Talán a leginkább triviális változata minden bemutatott. Design, ami bármiért hibás lehet, de nem a másodlagos.

Nagyon családias design, ahonnan lazít. A szoba rendkívül részletes. A kerámiaméretek mint lábazatok nagyon megfelelőek.

Első pillantásra egy nagyon unalmas projekt egy WC-vel, csempével márvány foltok. Azonban nincs semmi fölösleges. A csövek biztonságosan el vannak rejtve a dobozban. Az elfogadott hagyományokkal ellentétben a padló itt könnyű. Ez segít elkerülni a kis helyiség túlzott sötétedésének hatását.

Hatékony kerámia burkolólapok térfogat-szerkezettel. A felfüggesztett WC miatt a szoba nagyobb szabad helyet kapott. Ügyeljen arra, hogy milyen okosan megverte a padlót - és itt is figyeljük a vonakodást, hogy sötét hangon festessük.

Mozaik a WC-ben - mindig szép. A projekt igazi fénypontja egy miniatűr téglalap alakú tükör.

Ha a hangulat nem nagyon világos zöld szín nagyon hasznos lehet. Klasszikus WC-design.

Úgy tűnik, ennek a tervezési projektnek a szerzői elfogadták a mottót: "A díszek nem sokat történnek". A végeredmény azonban örömet okoz a szemnek: egy kompakt WC, elegáns vázák egy fülkében. A stílus 100% -ban teljes.

Sok tulajdonos valamilyen oknál fogva kerülje el a WC hátsó falát. Nézd meg ezt a csodálatos cserépedényt a fürdőszobában: a hátsó fal nélkül sokkal szigorúbb és szárazabb lenne.

Az eredeti wc tökéletesen illeszkedik a kerámiák békés világoszöld hangzásához. A falakon lévő márványfoltok növelik a helyiség mélységét.

A WC-csempék luxus felújítása kifejező oszlopokkal és nagy peremű szegélyekkel. A padló diagonálisan van elhelyezve, a kis betétek díszítik a már teljesen telített részleteket és színeket.

Aranyos WC-szoba design. A falakon feltűnően érzéketlen díszek, csillogó kerámiák. Ebben a mosdóban pihenhet.

A WC belseje, amely kerámia mozaikot tartalmaz. Kommunikáció a gipszkarton mögött.

Úgy gondolják, hogy a WC-ben lévő csempe először is nem hangulatos. A Ceramica Paradyz vezető lengyel gyártó "Zephyr Carioca" csempegyűjtemény teljes mértékben megfelel a megadott kritériumoknak.

A terjedelmes agyag határok vonzódnak az antik motívumokhoz. Meglepő módon a korszerű, lecsupaszított csatornacsövek tökéletesen illeszkednek az épített térbe.

Azok számára, akik a tégla burkolattal díszített WC-k falát szeretnék koptatni, figyelmet kell fordítaniuk erre a rendkívüli lehetőségre. Talán nehéz megszabadulni egy ilyen tökéletességtől.

Megijeszteni a magas mennyezeteket? Használja őket előnyként a WC kialakításának egyedi kialakításában. A csempe eredeti szerkezete lehetővé teszi, hogy minimális számú dekoratív betétet készítsen.

Világos, hangulatos, vidám - talán így jellemezheti ezt a projektet. Ebben a WC-ben sikeresen kiválasztott csempe játszott döntő szerepet.

Fekete és fehér színek egy pecsétes mintában. Az eredetiség ebben a döntésben nem elég, de az eredmény szép.

A piros és fehér csempe is tökéletesen kombinálható. Ebben az esetben hígított virágos határ. A puha padlószőnyeg jól illeszkedik ehhez az elképesztő koncepcióhoz.

Számos kézműves azt állítja, hogy a WC-ben lévő fényes csempe előnyösebb. Ennek a nyilatkozatnak a támogatása a képen látható helyiség kialakítása.

Modern WC kialakítás. Csempe apró négyzetek formájában vizuálisan telíti a szobát. A hangját felvette és a padlót.

És itt egy példa arra a tényre, hogy a mosdó matt lapja legalább olyan fényes, mint a szórakozás. Mindazonáltal mindent relatív, de lehetetlen nem jegyezni a bemutatott tér meglepő harmóniáját.

A képre gyakorolt ​​gyenge figyelem nem teszi lehetővé, hogy teljes mértékben értékeljük a kényelmet ebben a kis szobában.

A hátsó falon lévő virágos panelek és szokatlanul színes határok lenyűgöző kényelmet nyújtanak.

Ebben a mosdófotóban nem találsz csillogó hangokat és eredeti terveket. Szilárd geometriai harmónia. A LED-es világítás meleget és harmóniát tölt be.

A kisméretű WC-t sikeresen le lehet keríteni kerámia burkolattal. By the way, a fekete fedél a fehér tál a WC-tál meglehetősen életképes megoldás ez a tervezési változat, nem?

És a desszert, a legédesebb macskák. Inkább az aranyos képüket a miniatűr WC-szoba hátsó falán. A fekete-fehér klasszikus kombinációja. A WC-ben a képen látható kialakítás figyelemre méltó a feltűnő tekercs felé a modern minimalista irányba.

Hogyan válasszunk egy csempe a WC?

A túlméretezett WC-helyiségnek tisztának kell lennie, néha még steril környezetben is, ezért a legideálisabb megoldás az, hogy díszítse a felületét gyönyörű burkolólapokkal. A kerámia vagy kőtermékek méhsejtek vagy mozaikok formájában tartós, könnyen karbantartható anyag. A kerámia burkolólapok meglehetősen széles színekben találhatók, lehetnek mintázatok, konvex textúra, üvegfelületek és tükrök.

Jellemzők és előnyök

A modern WC-vel szemben számos lehetőség kínálkozik, a legnépszerűbb megoldás a csempe megvásárlása. Ha egyszerre vásárolt minőségi anyagot, sok időt takarít meg a javítás végrehajtásáért, elkerülheti a szokatlan paraméterek illeszkedését, és a vécére elegáns belső térrel kell végződnie.

A vécé vagy fürdőszoba befejezéséhez választott cserépnek számos előnye van.

 • Ez egy teljesen ártalmatlan anyag, melynek nincsenek káros összetevői.
 • A kerámia termékek stabilak, segítik a tisztaság tisztaságát a fürdőszobában kiváló szinten, anélkül, hogy elveszítenék az eredeti megjelenést.
 • Sokféle dekorációs lehetőséget kínál. A csempe használatával bármilyen helyiséget átalakíthat és bizonyos hibákat elrejthet.
 • Demokrata érték.

A kerámia csempe lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát a lehető legszélesebb színválasztékban fejezze be. Az anyag üveg vagy tükörfelület, kép vagy stílusos texturált elem lehet. A hatalmas modellcsalád lehetővé teszi, hogy választani a lehetőséget, amely hosszú ideig kérjük a kiváló kilátás a tulajdonosok a lakásban.

A fürdőszoba, amelynek falai nem nagyon simaak, aszimmetriával vagy ívvel rendelkeznek, a legjobb telepítési lehetőség mozaik. A túlméretezett szobák a legjobbak a fényes színek kivilágításához.

Sok fogyasztó valamilyen oknál fogva úgy gondolja, hogy a finom anyag megfelelő megválasztása meglehetősen stílusos design és megfelelő színválaszték.

A szakemberek további fontos tanácsokat adnak a csempe kiválasztásánál is, amelyet érdemes hallgatni.

 • A szaniter létesítményekhez tartozó padlótermékek nagyon súlyosak lesznek, és nem használhatók falra történő szerelésre, mivel ezek nem lesznek függőleges falakon;
 • akkor is jobb, ha nem alkalmaznak könnyű csempe a falak, mert ez is egy padlóburkolat mellett nagyon csúszós;
 • nincs értelme olyan termékeket vásárolni, amelyeket nyilvános WC-khez terveztek, mivel ilyen gyakran nem használja a saját fürdőszobáját.

Az épületboltokban megtalálhatók a padlóra kiadott termékek, elegáns fali csempe, valamint gyönyörű mennyezeti mennyezeti lámpatestek is megvásárolhatók.

A padlóburkolat anyagai a leginkább ellenállóak a rázkódásokkal szemben, csúszásgátló tulajdonságai vannak. A falak csempei sokkal könnyebbek, mint a padlótermékek, miközben sokkal törékenyebbek és meglehetősen csúszósak - padlófelszerelésként való használata nem teljesen biztonságos. A piacon is megtalálható a csempe, amelyet a legalkalmasabb az alacsony hőmérsékleten, valamint a nyilvános fürdőszobák speciális gyűjteményei: ezek a termékek jó kopásállósággal rendelkeznek és nagy szilárdságúak is. Ezeknek az anyagoknak a költsége sokkal magasabb, emiatt a WC-k cseréjéhez ezeket az anyagokat egyszerűen nem kell figyelniük.

Gyakorlati csempe a WC-hez: 4 választás

A megfelelően választott csempe a WC-hez kibővíthet egy kis szobát, és a színséma, hogy javítsa a hangulatot. És ha a fürdőszobának pihennie kell, akkor gondoskodnia kell egy elegáns WC-ről. Egy kis helyiségben, amely sterilitást és tisztaságot igényel, a csempe a legjobb megoldás. A burkolóanyag széles választéka, a paletták és a textúrák sokféle változata a piacon.

Miért jobb a WC-ben feküdni

A csempe kiválasztása előtt figyelembe kell venni a helyiség sajátosságait, az egészségügyi egység elhelyezkedését és színsémáját. Az elemek két típusból állnak: fal- és padlólapok. Az első lehetőség nem alkalmas padlóra történő felhelyezésre, mivel nem képes ellenállni a terhelésnek. A második sokkal nehezebb és jó sűrűségű. Ha függőleges felületre helyezik, akkor az elemek saját súlyuk alatt lebeghetnek. Nincs is értelme a hidegálló és szakosodott kerámiák használatát nehéz teherre tervezni.

A választás során a következő árnyalatokat kell figyelembe venni:

 • Szoba mérete;
 • Lakástervezés, ha a szobák klasszikus stílusúak, érdemes betartani ezt a témát;
 • Helyszíni vízvezeték;
 • További fal dekoráció.

A csempe méretei befolyásolják a vizuális érzéseket. Kisméretű szobákhoz kis mozaik és közepes méretű csempe készül. Egy tömör helyiségben nagyobb anyagot vehet fel, amely kiemeli előnyeit és magas költségeit.

A kerámia csempézés a legáltalánosabb megoldás a WC-kárpitozáshoz.

A színes megoldás megváltoztathatja a tér értelmét. A kisebb helyiségekben könnyebb használni a világos színeket. A bézs és a homokszín nemes. A belső világosság fényes jegyzeteket hoz. A nyugalom szerelmesei egy tengeri témában WC-t rendezhetnek. Az extravagáns természete élénk színű palettát használ.

A fekete szín nagyon stílusosnak tűnik, de ez a megoldás csak a nagy szobákra vonatkozik.

Cserép kiválasztása esetén előnyben részesítheti az egyik árnyalatot vagy a színek kombinációját. A klasszikus megoldás a sötét alsó és a könnyű felső, a tematikus határok által elválasztott fektetése. Gyakran a tervezők az egyes zónák kontrasztos kiválasztását alkalmazzák - amikor az egész csempe ugyanabban a színpalettában van, és a fürdőszobát fényes csíkkal kiemelik. A divatos trend a színek váltakozása, ha a csíkok vízszintes vagy függőleges elrendezésben vannak. Ez vizuálisan kiterjesztheti vagy kiterjesztheti a szobát. A csempe fényes felülete fényesebbé teszi a szobát. Matte - kényelmet és intimitást biztosít. A színes és formatervezett megoldás a lakás stílusától és a tulajdonosok kívánságaitól függ.

Gyönyörű csempe a WC-hez

Az elrendezési beállítások csempe vizuálisan változtathatja meg a helyiség méretét. A csempe, alapjában véve, hangsúlyozza a WC világos geometriáját függőlegesen a padlóhoz képest. Ez a legegyszerűbb és legegyszerűbb megoldás. Hígítani az unalmas minta segít a csíkot egy másik árnyékban, hogy nyújtsák a falakat, és emelje fel a mennyezetet. Használhatod a szórásos módszert is, ha más színű véletlen lapokat próbál meg kivenni.

Érdekesebbnek tűnik a falak lekötése:

 • Vízszintes helyzetben levő elemek;
 • A tojás megy, a varratok a cserép közepéig mozognak;
 • Ez a telepítési módszer csökkenti a plafonokat;
 • A falak szélesebbnek tűnnek.

A mozaik burkolólapok alkalmasak a falak és a WC-szoba padlólapjaira, valamint különböző konvex és íves felületekre

Ha a WC szabálytalan geometriai paraméterekkel rendelkezik, az átlós bélés segíthet. Elrejti a lemezek összes szabálytalanságát és hibáját. Ez az opció nagyon látványosnak tűnik, mind a nagy, mind a kis helyiségekben. Az elrendezés előnye a tér vizuális kiterjedése. Szigorúan, és nem unalmas az elemek egyszerű elrendezését, mint egy sakktáblát. Ez a bélés egyszerűen elvégezhető, és a telepítés alapvető módján alapul. A falak és a padló egy látványos kilátást nyújt a moduláris elrendezéssel, amikor különböző méretű csempe-típusokat használnak.

Ez a homlokzat képes elrejteni a falak hibáit, és különleges hangulatot ad a szobának.

Kiválaszthat egy másik elrendezést, vagy kombinálhatja a kompozíciókat, mindez a tulajdonosok ízlésétől és preferenciáitól függ.

Kerámia burkolólapok elhelyezése a WC-hez

A kerámia csempe különbözik a csempézett, tartósabb szerkezettől, nehezebb és nem rendelkezik ilyen fényes felületekkel. Egy nagy szobában többféle elrendezést lehet kombinálni, és megkaphatja az eredeti mintát.

A padlón lévő elemek a következőképpen helyezhetők el:

 • A rombusz fektetése, a bélés 45 ° -os szögben történik;
 • Halászbogyó emlékeztet parkettára;
 • A mintázat elforgatásával és elmozdulásával, két méretű csempe behelyezésével - kicsi, mint betételem és egy nagy boríték, ez a homlokzat elrejti a fal összes szabálytalanságát;
 • Moduláris kialakítás, nagyszerű megjelenés a nagy szobákban.

Ha a csempe a klasszikus módszerrel kerül elhelyezésre, azt a falakkal párhuzamosan kell elvégezni.

A kiválasztott módszer után helyes elrendezést kell végezni. Ha a klasszikus verziót használjuk, akkor az egész elemeket le kell bontani a padlóra, majd távolítsuk el. A fektetés a sor közepétől kezdődik, az egész lapka segítségével. A fal melletti maradék helyet faragott részekkel tölti.

Az átlós falazat háromféle módon hajtható végre: a középponttól, a szögtől és a küszöbtől.

Az első változatban meg kell találni a központot, forgatni kell az elemet 45ᵒ-val és elvégezni a bélést. Elkezdheti a burkolólapokat a küszöbön elhelyezni, átlósan felfelé vágva. Először mutasson ki minden darabot, majd az összes elemet. Ha a szoba sarkának bélését vezetjük, a falazat első eleme leszabályozott csempe lesz.

A padlólapok optimális mérete a WC számára

A padlólapok alakja és mérete változó. Ha a szoba tágas, nagy tárgyakat vásárolhat, ez csökkenti a varratok számát. Kis helyiségű helyiségben ajánlatos közepes és kis méretű csempe beszerzése.

A nagy cserép könnyen használható, és a bevonat jobb vízszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik

Padlóburkolási paraméterek:

 • Tér mérete 50x50, 30x30 vagy 60x60 mm;
 • Négyszögletes 25x20, 40x60 mm;
 • Mozaik 1x1 és 5x5 cm között.

A divatos trend a 25x60 vagy a 30x60cm hosszú oldalakkal szemben fekszik. A mozaik nem kis elemekből épül fel, hanem hálós alapon. Ez az anyag a legjobb kombinációban egy nagyobb lapkával. A befejezés hátránya kemény munka. A közepes méretű csempéket különböző méretű helyiségekben használják.

A csempék kiválasztása a WC-hez (videó)

Ha meg szeretné tudni, hogy melyik csempe közül választhat, megtekintheti a készleteket és rajzokat tartalmazó fürdőszobák katalógusát. Szükség van a belső részlet bemutatására, majd vásárolni. Ezután az eredmény sokáig örül majd a szemnek, és a tulajdonosok büszkesége.

Csempe a WC-hez: tippek a saját kezük megválasztására és megfogására

A WC-hez tartozó burkolólap egy közös alapanyag, amely praktikus, tartós és tartós. A magas páratartalmú helyiségek higiénikus tisztaságot igényelnek, ezért nehéz választani egy megfelelőbb megoldást, mint a cserép. Ez a cikk megvitatja az anyag fõbb fajtáit és tippjeit annak kiválasztásáról és stílusáról.

A magas páratartalmú burkolólapokkal rendelkező szobák a legpraktikusabb anyag.

A kerámia burkolólapok előnyei és hátrányai a fürdőszobában

A cserép mint facsart anyag számos előnnyel jár. Népessége elsősorban műszaki jellemzőinek köszönhető. Érdemes megjegyezni, hogy nem igényel különös gondosságot, mivel a por és a piszok nem maradnak rajta. A felület tisztításához, kerámia burkolattal bélelve elegendő egy közönséges nedves ruhát vagy szivacsot és minden mosószert használni.

A csempe praktikus, környezetbarát és könnyen karbantartható.

Egy másik előnye a csempe a WC - magas környezeti barátság. Nem bocsát ki káros vegyi anyagokat, és nem okoz allergiás reakciókat még az érzékeny emberekben sem. A kerámiák szintén tűzálló furnérozott anyagok, amelyek penész és penész ellenállnak.

Hasznos információk! A csempe működési ideje nem tíz év. Az anyag ereje lehetővé teszi, hogy a készülékeket, valamint a bútorokat tegye rá.

A csempe ereje lehetővé teszi, hogy helyeket és nehéz bútorokat helyezzen rá

A kerámia burkolatok használatának bizonyos hátrányai vannak, amelyeket a vásárlás előtt figyelembe kell venni. Az egyik legfontosabb negatív oldal a hideg felület. Ez a hátrány azonban kiküszöbölhető úgy, hogy a csempe egy meleg padló fölé kerül.

A csempe érdemein túlmenően vannak olyan hátrányai is, amelyekre érdemes figyelni.

A csempe nincs jó hangszigeteléssel. Azonban ha kívánja, akkor a padlót és a falakat is elhelyezheti, amelyek elnyelik a hangot. Magának a csempenek a telepítéséhez kívánatos, hogy építési ismeretekkel és ismeretekkel rendelkezzenek. A fektetés csak tökéletesen sík felületen történik.

A csempe helyes felszereléséhez tökéletesen sík felületre kell helyezni.

A csempék számának és a tervezésének megválasztását javasoljuk, hogy a telepítés előtt előre lehessen végezni. Ezzel a telepítés során elkerülhető a baj. A szakértők azt is javasolják, hogy tanulmányozzák a csempe fotóját a fürdőszoba felé nézve. Ez lehetővé teszi a különböző tervezési döntések relevanciájának vizuális megítélését.

A kerámia burkolólapok típusai a WC-hez

Ezt az anyagot elsősorban falakon és padlóburkolatokon használják a fürdőszobákban és a WC-kben. Az ilyen típusú termékek nem csak összetételben, hanem méretben, alakban és minőségi jellemzőkben vannak osztályozva. Tekintsük a legelterjedtebb burkolólapokat.

A telepítés előtt meg kell határoznia a tervezést és pontos számítást kell készíteni a csempék számáról

Csempe egy minta. Ez az egyik legnépszerűbb megoldás a fürdőszoba díszítésére. Egy gyakoribb lehetőség a szokásos színes furnér. A teljes körű formatervezéshez, valamint az egyes belső elemek díszítéséhez használják.

A kombinált fürdőszoba segítségével ilyen csempe lehet megkülönböztetni tükör vagy vízvezeték. Gyakran a szokásos többszínű kerámiával kombinálva használt minta. Ez a megoldás meglehetősen népszerű csempe kialakítás kis WC-kben. A színekben és mintákban eltérő színű fotók megtekinthetők online.

A kerámia burkolólapok nagyon változatosak, nemcsak méretükben és formájukban különböznek, hanem jellemzőik is

Texturált csempe. Az ilyen jellegű szemléletet az eredetiség különbözteti meg. Az építőipari piacon sokféle textúrát, valamint az ilyen kerámiák színeit megtalálja. A természetes kő, a fa stb. Utánzat csempe nagyon népszerű.

A texturált bélés ára magasabb, mint a hagyományos termékeknél, de az eredmény igazolja az árat. Az ilyen burkolólapok elhelyezése ugyanazon az elven történik, mint a hagyományos kerámiák esetében.

A texturált csempe fém, fa vagy kő utánzata nagyon népszerű.

Mosaic. Az ilyen típusú kerámia burkolat kis méretű. Ez a tényező lehetővé teszi, hogy mozaiklapokat rakjon le olyan felületekre, amelyek nem tökéletesen laposak. A boltívek, íves, aszimmetrikus és konvex elemek bélésére használják.

A mozaik csempe blokk és darab, ideális szokatlan design kialakítására.

Figyelj! A mozaik burkolatnak köszönhetően komplex dísztárgyakat lehet készíteni, amelyek bármilyen belső térre díszíthetnek. A tervezés szempontjából a legérdekesebb ez az anyag.

Az eladási helyen található darabos és blokk mozaik. A második terméket teljes körű vécépcsőként értékesítik, és csak tökéletesen lapos felületeken való alkalmazásra alkalmas.

A csempe falra és padlóra történik. A fal könnyebb és kevésbé tartós, mint a padló

Porcelán csempe. Ez az anyag rendkívül tartós és gyakran használják a nyilvános mosdókban. A porcelán cserép kopásállósága határozza meg célját. Rendszerint a padlóra van helyezve. Az anyagból készült csempe méretei valamivel nagyobbak a hagyományos termékekhez képest. Ez egyszerűsíti a telepítést.

Kapcsolódó cikk:

Az anyagok előnyei és hátrányai, katalógusokból és fényképekből álló termékek kialakítása a szoba belsejében, a termékek árai.

Fal és padlólapok WC-hez

A WC vagy fürdőszoba felé néző kerámia csempék kétféleképpen oszlanak meg: fal és padló. Az első közülük nem olyan erős, és kisebb súlyú is. Egy másik tulajdonság, hogy az ilyen bélésnek rendelkeznie kell a csúszásgátló bevonat felszerelésével. A padlóburkolatot nem ajánlott a falra helyezni, mivel egyszerűen nem lehet függőleges felületen tartani.

A padlólapok három típusba sorolhatók: extrudált, extrudált és porcelán kő

Ma a falburkolatok széles választéka hihetetlenül széles. A méret, a szín és a textúra különbözik. Az építőiparban megvásárolható termékek fényes vagy matt felületűek, minta, texturált, valamint tükörlapok. A csempézett elemek képei lehetővé teszik, hogy vizuálisan megvizsgálják, hogyan fog kinézni egy kis WC-vel vagy kombinált fürdőszobával.

Ezzel szemben a padlólapok a gyártási módszerektől függően különböző típusúak. Tekintsük részletesebben:

Lehetőség van csempék megvásárlására nem csak a profi boltban, hanem megrendelésre az interneten keresztül is

 • lenyomva
 • extrudált;
 • porcelán kőagyag.

Az otthoni stílushoz az első két legalkalmasabb. Azonban ha kívánja, használhatja porcelán kőburkolatát is, amelyet nagy szilárdság jellemez. Lehetőség van csempe megvásárlására egy profi üzletben vagy egy hipermarketben, és lehetőség van a megrendelés regisztrációra az interneten keresztül is.

Mit jelent a kerámia burkolatok jelölése?

Az európai márkák által gyártott cserép háromféle, a teljesítmény minőségétől függően. A csempe típusát a szín megjelölésével határozhatja meg. A pirossal jelzett termékek a legmagasabb minőségűek. Sok szakértő azt ajánlja, hogy megvásárolja őket, mivel azok a fürdőszobák és a WC-k leginkább alkalmasak. Az átlagos minőségű termékek hagyományosan kék és alacsony zöld színűek.

Figyelnie kell egy másik mutatólap burkolólapra a fürdőszobában és a WC-ben - a kémiai vegyületekkel szembeni ellenállás. A jelölésnél latin betűkkel jelöljük, mint például:

 • AA (nagy stabilitás);
 • B (közepes stabilitás);
 • C (alacsony stabilitás).

A cserép minősége három típusra oszlik: a legjobb minőség piros, közepes minőségű kék, és gyenge minőségű zöld

Figyelj! A cserépen található római számok jelzik a kopásállóságát. Az otthoni fekvésnél a legalkalmasabb olyan csempe használata, amely Ι-ΙΙΙ osztályú kopásállósággal rendelkezik.

Hogyan lehet meghatározni a csempe célját? Annak érdekében, hogy megértsük, milyen célokra használják a csempe, figyelmet kell szentelnünk a feltüntetett ikonra. Ez lehet láb (padlólap) vagy ecset (falazólap).

Hogyan válasszuk ki a csempe a fürdőszoba és WC: tippek

A kis szobák esetében jobb, ha egy csempe világos színeket választanak, így a szoba látványosabbnak tűnik.

Annak érdekében, hogy megválaszolhassuk a fürdőszoba és toalett csempe kiválasztásának kérdését, figyelmet kell fordítanunk néhány fontos tényezőre. Először is figyelembe kell venni egy adott helyiség méretét. Például kis helyiségek esetén kívánatos egy csempe világos színek kiválasztása, mivel vizuálisan kiterjeszti a helyet. A sötét kialakítás a falak és a padló a fürdőszoba vagy WC, éppen ellenkezőleg, vizuálisan szűkíti a padlót.

Mielőtt a csempeit a toaletté rakja, ajánlott a tojás mintázatának elkészítése. Ehhez nagyon fontos, hogy előzetesen meghatározzuk a helyiségben lévő összes egészségügyi berendezés helyét, valamint további belső elemeket.

Az a felület, amelyen a burkolólapot lefektetik, szintén meghatározó tényező a vásárláskor. Tehát, a padló a legjobb matt vagy dombornyomott csempe, jó ellenállás a mechanikai stressz. Az ilyen csempe azonban nagyobb gondot igényel. Ez annak köszönhető, hogy jobban érzékeny a szennyezésre. A falaknál a fényes, könnyű csempe a legalkalmasabb.

Mielőtt cserépet vásárolna, részletesen meg kell gondolnia az egész tervet.

Az olasz márkák cseréje a legjobb minőségben különbözik. Az ilyen termékek hosszú működési élettartammal rendelkeznek, de ez is több, mint a hazai társaik számára.

Ezenkívül a burkolóanyag kiválasztása a szoba kialakításától és a tulajdonosok személyes preferenciáitól függ. Mielőtt cserépet vásárolna, előre kell döntenie a mennyiségeiről és tanulmányoznia kell a kerámia burkolólapok méretét. Ezeknek a termékeknek a képei a telepítés előtt és után is lehetővé teszik számunkra, hogy értékeljük egy adott stílus megvalósíthatóságát.

WC kialakítás: a csempe kiválasztása a színtől függően

Amint már említettük, a könnyű csempe a legkisebb helyiségekben alkalmazható. A tervezők azt javasolják, hogy válasszon egy könnyű csempe, amely néma hangot ad a vizuális terjeszkedéshez. Kívánt esetben a különböző színű WC-lapokat is le lehet fejezni. Ebben az esetben a szabály az, hogy a könnyű felületek növelik a területet. A különböző világos árnyalatok kombinációja nem károsítja a WC-t vagy a fürdőszobát.

A sötét csempe, éppen ellenkezőleg, szűkítő, csillapító hatása van. Ha úgy dönt, hogy a sötét színű lapokat használja, javasoljuk, hogy helyezze a mennyezetre. Így megvalósul a szoba meghosszabbításának hatása. Ez a csempe is alkalmas a padlóra való felhelyezésre, de a falak díszítésére jobb választani egy másik lehetőséget.

A világos kialakítás érdekében jobb, ha legfeljebb négy színt használunk, amelyeket egymással kombinálunk.

Hasznos információk! Ha több szín kombinációját szeretné létrehozni, akkor emlékezni kell arra, hogy ne válasszon túl sok árnyalatot. Kombináció esetén 2-4 szín elegendő.

A csempe lehet egy dísz és egy kép. A WC-k ilyen cserép nem a legjobb megoldás. Azonban ha a sarkokat a szobában kívánja simítani, akkor a díszítéssel ellátott csempe lehetővé teszi.

A különféle csempeburkolat kialakításának köszönhetően helyesen elhelyezheti az ékezeteket mind a kicsi, mind a dimenziós helyiségekben. És az is lehetséges, hogy összeállítsák az egyedi csempézett elemek egyedi mintáját.

WC kialakítás 2 négyzet. m (fürdőszoba nélkül): fotó és ajánlások

A kisméretű WC-k a panelházakban kis területen különböznek (csak 2 m2). Egy ilyen kis szoba egy egyedi stílusban nem egyszerű feladat. A korlátozott hely nem teszi lehetővé egyedi, stílusos vízvezeték szerelését. Ezekben a WC-kben is nehéz lehet további belső tárgyakat (pl. Polcokat) elhelyezni.

Nem ajánlatos sötét csempe a kis helyiségek fali díszítésére, ezért jobb, ha csak a padlóra vagy mennyezetre helyezi

A lakóházban lévő WC-k díszítésére használhatja a két vagy több színű lapkát. A szoba kialakításának alapja - a hátsó fal. Számára a legjobb választani ugyanolyan méretű csempe. Javasoljuk előre meghatározni a fő és a kiegészítő színeket. Az elsőnek meg kell foglalnia a fal fő területét, a második pedig akcentussal, és általában egy szalagban van elhelyezve. A csempe javítás után a WC-k fotói segítenek meghatározni a stílus irányának megválasztását.

A kis fürdőkádban a csempe díszvel jól néz ki

A kisméretű WC vizuális terjeszkedéséhez sötét színnel teljesen kitöltheti a hátsó falat. Ebben az esetben az oldalsó falaknak világosnak kell lenniük, és a legjobbak közül - fehér. Így van egy vizuális hosszabbítás a szoba.

Használhatja a csempe a WC, amely egy dísz. Ez kényelmet teremt a kis szobában. A minták a csempe lehet egyszínű és többszínű, valamint a tükör. Javasoljuk, hogy a hátsó falra is helyezze őket. Bármelyik lehetőség közül választhat egy panelházban lévő mosdóhoz.

A csempe méretei és alakjai a WC-ben: a szabványos és szokatlan termékek képei

A modern építési piacot számos, egymással szemben lévő anyag különbözteti meg. A kerámia burkolatok széles köre hihetetlenül széles. Először is ajánlott figyelni a termékek alakjára, amelyek lehetnek:

A csempe kiválasztása nagyon széles, nemcsak különböző méretű, hanem különböző formájú is lehet

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • háromszög;
 • gyémánt alakú.

A négyzet alakú csempe klasszikus megoldás a padlón való elhelyezésre. Az ilyen csempe standard méretei 30x30 és 50x50 cm. A négyszögletes termékeket leggyakrabban faldíszítésre használják. Méreteiknél általában 25x20 cm.

A nagy csempe jobban megfelel a tágas szobáknak.

A bonyolult alakú csempék kiválasztása teljesen függ a WC különlegességeitől. A fotólap (a telepítés előtt és után) segít meghatározni a szükséges burkolat megválasztását.

Figyelj! A tervezőknek tanácsos egy kis csempe használatát abban az esetben, ha a helyiségnek nincs elegendő mérete. Nagyméretű csempe alkalmas egy tágas szobának, és csökkenti a varratok számát.

Csempe élénk színek nagyszerűen néz ki a kis szobákban.

Kiváló és modern megoldás - többfunkciós csempegyűjtemény. Az ilyen burkolóanyagnak egyetlen színe vagy mintája van, és más szerkezetű. Ezeket a készleteket a padlón történő elhelyezésre használják egy lakás vagy ház minden szobájában, figyelembe véve egy koncepció megőrzését. A különféle textúrák segítségével kiválaszthatja a szükséges csempéket a WC, konyha, nappali és egyéb helyiségekhez.

Ajánlatos megtekinteni a releváns fényképeket. A modern stílusú WC-ben megkülönböztethető megjelenés és hatékonyan kezeli a funkcióit.

A csempe behelyezése a WC-ben történik: a fürdőszoba előkészítése

A csempe felhelyezése előtt el kell készíteni az előkészítő munkát. Először fel kell készíteni a padlót. Ezt egyszerűen megmagyarázzuk: áthaladva a fő csöveket, amelyek vízhez jutnak a lakásba. A WC-vel való vízvezeték jelenléte a fő oka a magas páratartalomnak. Ezért a felületi felületeket vízszigetelő anyaggal kell ellátni.

Ha a falakat korábban olajfestékkel vagy meszeléssel festették, akkor mielőtt a csempeburkolatot a WC-ben elhelyeznék, teljesen fel kell számolni ezeket az anyagokat. Ezt a szabályt minden esetben figyelembe kell venni, ellenkező esetben a burkolóanyag nem lesz a falhoz szükséges tapadás.

A WC-ben meg tudod csinálni, de bizonyos készségekre van szükséged.

Ahhoz, hogy megszüntesse a festék és a mázolás a munkafelületen, akkor elő kell készíteni egy spatula és egy tartály vízzel előre. A következő lépés az aljzat alkalmazása a falakon és a padlón. A kompozíció jó tapadást biztosít a csempe számára a felületi felületekhez.

Hogyan tegyen csempe a WC-ben a padlón: utasítások

Nagyon fontos megjegyezni, hogy az önbeálló csempe bizonyos képességeket igényel, vagy nagyon pontosan ragaszkodik az algoritmus működéséhez. Az utasításoktól való bármilyen eltérés problémákat okozhat a kerámia burkolólapok telepítése során. Némelyiküket nagyon nehéz megoldani, és alig van bárki, aki újra akarja újratárgyalni a munkát.

A csempe sikeres telepítéséhez kövesse a munka algoritmusait.

Először meg kell vásárolnia a szükséges eszközöket és anyagokat, amelyek szükségesek ehhez a folyamathoz. Tekintsük részletesebben:

 • csempe;
 • spatula (fogazott);
 • ragasztó vagy cementhabarcs;
 • tic;
 • építési szint.

Figyelj! Ha minden termék azonos színű, akkor folytathatja a telepítést. A váltakozó, többszínű csempe behelyezésekor a legjobb megoldás lenne egy előzetes rajz készítése. A papírra helyezett fektetési mintázat segít elkerülni a munka során elkövetett hibákat.

Annak érdekében, hogy a varratok is legyenek, mindig különleges keresztezőket kell elhelyezni a csempe között.

Tehát, hogyan kell a csempe a WC-vel saját kezűleg? A legjobb a kerámiaburkolat felszerelésének elindítása a helyiség messziről (a bejáratnál). A megoldás, amelyen a csempe "leül", az utasításoknak megfelelően történik. A gyártás után egy fogazott simítót kell bevinnie, és a készítményt a padló felületére kell felhordani. Megfelelőnek kell lennie 2-3 oldalas termékek befogadásához.

Ezután az első csempe van elhelyezve. Fontos megjegyezni, hogy néhány milliméternyi résnek kell lennie a fal és a termék széléig. A szükséges távolságot a műanyagból készült keresztezések okozzák. Minden terméket feltétlenül ellenőrizni kell az épület szintjén. Az igazítás mind vízszintes, mind függőleges síkban történik.

Az első burkolólap behelyezése után olyan kereszteket kell elhelyezni, amelyek hozzájárulnak a lapos varratok betartásához, és folytatják a telepítést. Ezt a technológiát a padlózat burkolólapjainak egész folyamatában figyelik. A fotók segítenek megérteni a folyamat bonyolultságait. És azt is javasoljuk, hogy nézzen meg több olyan képzési videót, amelyet könnyű megtalálni a neten.

Miután a cserép le van fektetve, egy napra el kell hagynia, hogy a cementhabarcsot szárazon hagyja

Rendszerint a sarkokban és a falnál, az ajtó közelében található, meg kell vágni a homlokzati anyagot. Ehhez használjon speciális eszközt - plitkorez. Ez helyettesítheti egy közönséges bolgár, de nem garantálja a szükséges pontosságot. Így a javítási csempe a WC-ben. A fotózás, amely a lefektetés szakaszát és a végeredményt ábrázolja, hozzájárul a technológia önálló megértéséhez.

Miután lefektetett a csempe, várnia kell egy napig. Ez idő alatt a cement habarcsnak ideje lesz, hogy megszáradjon. A végső szakaszban, spatulával és száraz ruhával, fugázzák az ízületeket.

Hogyan lehet egy csempe a WC-ben a falon: az algoritmus működik

A toalett falához való fektetésnél egy hagyományos, négyszögletes alakú csempe közül választhat. A magas keresletet olyan képek is használják, amelyek a szobát személyiséget adják. A kis mosdókban lévő mozaik nagyon hatásosnak tűnik, de a telepítés több időt vesz igénybe.

Mielőtt a csempeburkolatot a falra helyezi, ajánlott jelölést készíteni.

Folyamatosan vegye fontolóra, hogyan kell csempét elhelyezni a WC-ben a falakon. A falburkolat felállítása előtt javasoljuk a falak jelölését. Ehhez egy normál markert vagy ceruzát használhat. A jelölés lehetővé teszi a sorok egyenletes elrendezését. A második szintjén meg kell telepíteni a támasztót.

Ezután cementhabarcsot vagy ragasztóanyag-összetételt kell alkalmazni a falon. Fontos megjegyezni, hogy ha a fal nem tökéletesen lapos vagy még jelentős nyúlványokkal rendelkezik, akkor ez a probléma megoldást jelent. Csak több habarcsot kell alkalmazni, amely kitölti a fal hibáit és összehangolja a lapkát. Szakemberek javasolják a telepítés előtt, hogy tanulmányozza a fényképet a WC-burkolólapok.

Csempék szerelése a falakon alulról felfelé, de a második sorból történik

Figyelj! Amikor a csempéket a falra rakod, használd az épület szintjét és a műanyag kereszteződést is. Az alapanyag felépítése alulról indul, de az első sort az utolsó helyre helyezzük.

Az első burkolólapot az ajtó legtávolabbi falához közeli sarokban kell elhelyezni. Ezután a sor következő elemei vannak felszerelve és igazítva, valamint menetes töredékek hozzáadásával. A doboz, amelyet a WC-kbe építenek, hogy eltakarja a szennyvízcsatornát, szintén csempeburkolattal van ellátva.

A csempéknek a WC-ben történő elhelyezése önmagában pénzt takarít meg, a legfontosabb dolog az, hogy mindent megteszünk, és ne rohanunk

Ha tudni szeretné a kérdést, hogy miként lehet csempéket tenni a WC-ben, akkor teljes egészében befejezheti az egész folyamatot, és megmentheti pénzügyeit. A mesterek nem ajánlanak rohanást a csempe telepítése során. A legjobb megoldás az, ha rövid megközelítésekkel dolgozunk.

Így a csempe a WC-vel kiváló megoldás, amely megvédi a falakat egy nedves helyiségben a gomba megjelenésétől. A csempe kiválasztása a mosdó méretétől, valamint a tulajdonosok egyedi preferenciáitól függ. Saját stylingja gondosságot és pontosságot igényel.

Olcsó csempe a WC-hez

Méret: 402x402, 420x420 mm

Ez a termék látható.

Méret: 402x402, 250x400 mm

Méret: 200x300, 302x302 mm

Méret: 200x300, 302x302 mm

Méret: 400x250,402x402 mm

Méret: 300x300, 600x300, 600x600 mm

Méret: 500x200, 502x502 mm

Méret: 600x600, 300x600 mm

Méret: 200x500, 200x63, 500x63 mm

Méret: 502x502,750x250 mm

Méret: 402x402, 250x400 mm

Méret: 402x402, 250x400 mm

Méret: 400x150, 402x402 mm

Méret: 600x600, 250x400 mm

Méret: 600x600, 895x300, 300x300 mm

Ez a termék látható.

Méret: 250x750 mm

Méret: 402x402, 400x150 mm

Méret: 400x300, 200x200 mm

Méret: 150x400, 402x402 mm

Méret: 400x150, 402x402 mm

Méret: 300x895 mm

Méret: 200x200 mm

Méret: 400x150, 402x402 mm

Méret: 600x300 mm

Méret: 500x200 mm

Méret: 250x400, 240x240 mm

Méret: 200x300, 330x330 mm

Méret: 750x250 mm

Méret: 402x402, 300x200, 200x099 mm

Méret: 500x200, 502x502 mm

Ez a termék látható.

Méret: 400x150, 402x402 mm

Méret: 250x400, 402x402 mm

Ez a termék látható.

Méret: 250x750, 502x502 mm

Ez a termék látható.

Méret: 502x502, 250x750 mm

Ez a termék látható.

Méret: 231x200, 200x231, 500x200, 231x200, mm

Különbségek padlólapok a WC a többiek, a telepítés szakaszai csináld magad

A fürdőszoba túlzás nélkül egy egyedülálló helyiség a házban. A cserépet megfelelő módon kell kiválasztani és helyezni. A WC-ben lévő megfelelő csempe garantálja a tisztaságot, valamint a családtagok kényelmét. A WC-vel való kezelése a saját kezével könnyű, de ismernie kell az ilyen technikák alapvető technikáit és szempontjait.

Csempe a WC-vel a padlón.

Szoba jellemzői

Mivel a WC gyakran kicsi, első pillantásra úgy tűnik, hogy a burkolólapok elhelyezése a padlón a legegyszerűbb feladat. De nem volt ott, valójában a kis teremben volt a legnehezebb a csempe behelyezése. Ezenkívül meg kell valósítanod a tér vizuális terjeszkedését, és ennek érdekében a bevonatot egy bizonyos minta alapján kell elhelyezni.

Figyelj! Csempe a fürdőszobában kell könnyű mosni, mert ebben a szobában a legtöbb baktérium. Gyakran kell tisztítani, és ami a legfontosabb, hogy produktív legyen.

Világos padló a WC-ben

Érdemes figyelni a cserép kiválasztására is, mert nem csak a higiéniai eljárások kényelme, hanem a megjelenése is függ. Így a könnyű tisztításnak sima, de nem csúszósnak kell lennie. Érdemes megtagadni a porózus cserép megvásárlását, megóvja a piszkot és a baktériumokat, és a tisztítás nehéz lesz. A WC-ben lévő világos árnyalatok csekély teret nyújthatnak. Ami a habarcsot illeti, jobb, ha felveszi a hangot a hangszínre, vagy néhány tónust könnyebb.

A nagy csempe eredetinek tűnik a padlón.

Tippek a tervezőtől

Ezekkel az egyszerű tippekkel vonzóvá teheti a szobát. Pontosabban:

 • A padlón elhelyezett színes rajz feleslegessé válik, az egyenetlen alap benyomását kelti.
 • Az elemek függőleges elhelyezésének köszönhetően nagyobb a mennyezet.
 • A hosszúkás színes csíkok jól néz ki a WC belsejében.
 • Vizuálisan bővíteni a terület segít mozaikpadló.
 • A jó színek hidegek: kék, türkiz, ezüst.
 • A csempe díszének absztraktnak vagy egyértelműen keresztirányúnak kell lennie.
Mozaik használható padlókhoz

Styling eszközök és anyagok

Fontos feladat, mielőtt a csempe burkolatát a padlóra rakja, minden szükséges eszközt és anyagot fel kell készítenie. Közülük:

 • kiválasztott csempe;
 • kapacitás, amelyben a ragasztót összekeverik;
 • rulett és építési szint;
 • gumi kalapács / kalapács;
 • üvegvágó vagy cserépvágó;
 • fém és gumi lehúzó;
 • LBM;
 • fogazott spatula;
 • cement, homok, szabály;
 • a víz;
 • alapozó, henger vagy kefe;
 • ragasztó a csempe lefektetéséhez;
 • kereszttartók távtartókhoz;
 • fugázó ízületekhez.
Példa egy mozaikos fürdőszobára

Alapítvány előkészítése

A padló alatt a csempe kell készíteni, ha szükséges, igazítani. Ehhez először távolítsa el a régi padlót, és ellenőrizze a beton esztrich állapotát. A következő kritériumoknak kell megfelelnie:

 1. Sima - 1 m magasságkülönbség nem több, mint 2 mm.
 2. Nincsenek repedések, lyukak.
 3. Száraz.

Nem szabadna reménykednie abban, hogy a padlólap ragasztója képes lesz igazítani mindent - a réteg nem lehet túl vastag, ezért jelentős hibákkal új esztrichet kell kitöltenie. Ez lehet az önterülő keverékekből vagy a cement-homok összetételéből - ez a hibák összetettségétől függ. Ha a különbség legfeljebb 1 cm, akkor szintetizálunk folyékony keverékekkel. Ha a hibák mélyebbek, akkor csak a szintező esztrich segít.

Ötletek a padlóhoz Ötletek a padlóhoz

Ne felejtsük el, hogy a munkának folytatásához, vagyis a csempe réteg kialakításához csak az esztrich szárítása után lehetséges. Egy másik előkészítési lépés az esztrich felületének primerje. Ez elősegíti a ragasztó és az esztrich tapadását, ezáltal biztosítva a falazat tartósságát.

Csempe előkészítése

Az elkészített, szárított alapon meg kell bontani a csempe és számát. Ez különösen fontos, ha rajz van rajta. Sőt, ezt a technikát függetlenül alkalmazzák a fekvő - közvetlen vagy átlós módszerrel.

Szintező cement esztrich

Közvetlen rögzítés

Hogyan tegyük egyszerűen a csempe, még a munka megkezdése előtt érdemes tudni. Az első dolog, amit a padlón meg kell jelölni. Ez így történik:

 • Határozza meg a szoba közepét az egyik falon.
 • Húzza fel a merőleges vonalat az ellenkező falra.
 • Hasonlóképpen, hogy még két falat készítsen.
 • Az eredmény egy keskeny sor a padlón pontosan a közepén. Ezek a mérföldkő, amelyen az első csempe kerül.
Közvetlen csempe telepítés

Az ilyen jelölés után a telepítés nem lesz bonyolult. Munkavégzés:

 • Ragassza fel a ragasztót egy fogazott simítóval.
 • A jelöléshez csatolt csempe.
 • Ellenőrizze az építési szint lefektetésének síkságát. Ha eltérés van, javítsd ki a pozíciót egy céllal.
 • Távolítsa el a felesleges ragasztót.
 • Ezután helyezzük el a másodikat ugyanúgy, ne felejtsük el, hogy kereszt elemeket helyezünk az elemek közé.

A rendszer szerint a következő teljes csempe van elhelyezve. Ezt követően a sarkok elemeit levágják, a WC alatt - ugyanúgy vannak elhelyezve. A ragasztót a ragasztó teljesen megszáradása után lehet elvégezni. Ehhez a ragasztott lapokat 1-2 napig hagyni kell.

A munkamódszerrel szemben

Ennek a módszernek az egyik fontos jellemzője: ha a WC-k szélessége olyan, hogy csak egy sor teljes csempe van elhelyezve, akkor a helyiség közepére kell helyezni. Vagyis az extrém méret a falhoz, a vágott elemek ugyanazok.

Egyszerűen lehetővé válik a négyszögletes és téglalap alakú lapok felszerelése.

Diagonális kialakítás

Ez az opció bonyolultabb, mint az előző, de a halmozott csempe egy fontos feladatot fog betölteni - a szoba beállítását, ha nem a megfelelő formában van. Ebben az esetben a kiindulópont a szoba küszöbének középpontja. Ez határozza meg a vonalzó - a kapott küszöbméretek fel vannak osztva. Ezután az egész csempe félig átlósan van vágva. Ezt csiszolók segítségével teheti meg, először szemüveget visel. Nem szükséges teljesen levágni a burkolólapot, 2 mm-es mélységig vágni. Ezután a csempe könnyen törik.

Négyzetes csempe átlós elhelyezése

A csempe átlós technikával történő lefektetésének eljárása:

 • A kivágott háromszögletöltést az ajtóra vágja, az akut szög mélyen a WC-be irányul. Ettől fogva további elemek lesznek.
 • A WC és a falak alatt meg kell jelölni a kívánt méretű csempék vágásához.
 • Az elemek között telepíteni kell a távtartót.
 • Szárítás után az ízületeket is be lehet fektetni.
Az ízületek fugázása

Figyelj! Az átlós módszer csak négyzet alakú lapkákat lehet elhelyezni.

Így, hogyan lehet csempe a padlón a WC-ben segít létrehozni a helyes geometriai alakzatokat, és kissé növelni egy kis szobát, különösen, ha a csempe van kiválasztva a világos árnyalatok.

A járólapos WC jól néz ki

következtetés

Csempe a padlón, valamint a falak a fürdőszoba, a legpraktikusabb és higiénikus megoldás. A csempe felhelyezése nem nehéz, és gondoskodik róla.