Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan kell megfelelően helyezni a csempe a fapadlóra

Az építés során az egyik probléma lehet a különböző tulajdonságú anyagok együttes használata. Sokan kétségbe vonják, hogy hogyan lehet a csempeit a padlóra önmagukban elhelyezni, és meg lehet-e tenni. Amikor saját kezével dolgozik, fontos, hogy alaposan megvizsgálja a folyamat valamennyi buktatóját, hogy a ház építése vagy működése során ne legyen gond. Ha a megfelelő anyagokat választja, és azokat a technológiának megfelelően helyezi el, akkor elkerülheti a sok bajt.

Ha szükség van rá

A régi építésű épületek fából készült padlók jelenlétére utalnak. Ezen túlmenően a következő kategóriákba tartozó házak építésénél a kerámiákat egy faalapon kell elhelyezni:

 • keret;
 • csontváz-pajzs;
 • fűrészáru,
 • jelentkezzen.
A csempe elég erős, könnyen tisztítható és vízzel taszítja a vizet, ezért tökéletes a fapadlóra helyezéshez.

Mindezekben az esetekben a házépítés előfeltételezi a fapadlók jelenlétét, ezért amikor kerámia burkolólapokat használnak fel finom anyagként, akkor azt helyesen kell elhelyezni.

A legfontosabb kérdés ebben az esetben: lehet-e csempéket elhelyezni egy fa padlón? Fektetés lehetséges, csak figyelembe kell venni az alap néhány funkcióját. A ház fő helyisége, ahol kerámiákat szeretne elhelyezni:

 • fürdőszoba;
 • fürdőszoba;
 • konyha;
 • várók;
 • folyosókon;
 • folyosókon;
 • használati helyiségek (például mosoda).

Mindezekben az esetekben a legjobb megoldás, kivéve, hogy egy csempe a saját kezével kerüljön, nem található. Mivel ez az anyag nagy szilárdsággal, kopásállósággal, nedvességállósággal és könnyű tisztítással rendelkezik.

Előkészítő szakasz

Mielőtt a csempe burkolatának felhelyezése a fa padlóra megkezdődik, alaposan ellenőrizni kell az alapot és biztosítani kell, hogy stabil legyen. Az igényt a következő tényezők okozzák:

A fapadló cseréje a csempék előkészítése előtt

 1. A kerámia és a fa különféle deformálhatósága. Fa esetén bizonyos hajlatok és hajlatok lehetségesek: a fa rugalmassága miatt könnyedén beállítható kisebb deformációkhoz. A kerámia kemény anyag, amely merev alapra van szüksége. Ha egy instabil aljzatra van helyezve, a nagy formátumú padlóburkoló termékek megrepednek. Az egyetlen megoldás a padlózat cseréje a házban, és az alap megerősítése. De helyénvaló lenne megakadályozni ezt, és biztosítani a fa padló vagy padló stabilitását még a munka megkezdése előtt.
 2. Ha kis formátumú csempe van használva, ha az alap minősége nem kielégítő, akkor nem az, aki repedéseket végez, hanem az ízületeket. Ez a probléma sem kellemes, mivel a szennyeződések repedésekben és résekben halmozódnak fel, ez rontja a bevonat megjelenését. A fürdőszobában nedvességet adnak a repedésekhez. Nagy alap instabilitás esetén a ház padlói egyenetlenekké válnak, ami problémákat okoz a működés során.

Fontos megjegyezni, hogy a cserépnek meglehetősen nagy tömege van. A burkolólapok fektetése egy padlón további terhelést okoz a padlón és durva szerkezetben. Alapos szemrevételezéses vizsgálat elvégzéséhez szükséges az alábbiak azonosítása:

 • a fürdőszobában lévő padlóburkolatok megrepedése és más helyiségek, ahol a saját kezűleg csempét terveznek;
 • a padló nyikorása;
 • gomba, penész vagy más szervezet által okozott károsodás;
 • a rendszer valamennyi vagy egyes elemei instabilitása;
 • laza bilincsek.

Ha legalább egy ilyen problémát észlel, akkor a padlót javítani kell, meg kell erősíteni vagy át kell építeni, néhány esetben hatékony mód lesz a fa padló teljes szétszerelésére és betölteni a cementhabarcsot. Ez igaz a régi stílusú házak fapadlóval. Ha egy fából átfedő házról beszélünk, akkor a teherhordó szerkezetek megerősítésére lehet szükség.
A padló állapotától függően válassza ki a kerámia burkolólapok lefektetésének módját.

Jó alapállapot

Ha egy új épületről vagy a fapadlók és padlók megőrzéséről beszélünk, a következő sorrendben végezhetjük el a munkát:

A dobozok csempei egy szép fapadlón

 1. Fa padló előkészítése a csempe alatt. Először is, minden fa elem antiszeptikával kezelendő. Ezek a vegyületek megakadályozzák a fa sérülését penész, gomba és káros mikroorganizmusok által. A feldolgozás szükséges. A tűzgátló anyagok a fa további védelmére is felhasználhatók. Ezek az anyagok növelik az anyag tűzállóságát. Az esemény nem kötelező a saját kezű házak építésénél, a jövőbeni tulajdonos kérésére. A következő lépés, mielőtt a csempe a fürdőszobába, a fürdőszobába vagy a konyhába (nedves helyiségekbe) behelyezné a vízszigetelés rétegét. Különböző szivárgások fordulhatnak elő a fürdőszobában, ami áradásokhoz vagy fa szerkezetek károsodásához vezethet. Védőanyagként tetőfedő anyagot, linokromot, hidroizot, polivinil-kloridot (PVC) használnak.
 2. A készítmény befejezése után a gipszrostlemezeket a padlóra helyezzük és öncsavarral rögzítjük. Fontos, hogy válasszon nedvességálló anyagot, ez különösen igaz a nedves eljárásokkal rendelkező szobákhoz (fürdőszoba, WC, konyha). Fektetés termel vrazbezhku, ami azt jelenti, hiánya kiterjedt ízületek bármely irányban. A csempe behelyezése előtt a fürdőszobában vagy más helyiségekben a hipofiber lapokat csavarokkal rögzítik az alapra. A kötőelemek magassága 15 cm, az ízületeknél az anyag ragasztóval van rögzítve. Ezután a tetszőleges helyeken történő szellőztetés érdekében fúrjon lyukakat, miután az ízületek elkezdődtek. Amikor az alapozó a gipszroston megszárad, ragasztót alkalmaznak a kerámia burkolólapra. A kompozíciónak alkalmasnak kell lennie a gipszkartonhoz való munkához.
 3. Lay csempe. A munkának a fürdőszobában vagy más helyiség legegyszerűbb sarkában kell kezdődnie. Varrások létrehozásához használjon kereszteket. A felület felszínének és a felesleges ragasztás eltávolításához speciális gumi kalapácsra van szükség.

Miután a habarcs megszáradt, távolítsa el a kereszteződést és az ízületeket.

A késések jó állapotban vannak, és a padló sérült.

Ha a padlólapokat a fürdőszobában, a fürdőszobában vagy a konyhában elrontják, akkor ki kell cserélni őket. Tegye ezt a következő sorrendben:

A padló rossz állapota

Ha a szerkezet súlyosan megsérült, két lehetőség van az események fejlesztésére:

 • a fapadló teljes cseréje (padló és rönk);
 • a padló eltávolítása és beton esztrich öntése.

A második lehetőség a legmegfelelőbb a vasbeton padlójú lakásokhoz. Az elsőt a faházak esetében kell figyelembe venni. Az esztrich előnyben részesítendő, mert idővel az ilyen padlók nem okoznak problémákat.

A fa korszakában ismét megjelenik olyan hibák, mint a csikorgás, a rothadás, a megereszkedés. De ha egy burkolólapot lefektetünk a padlóra, nem könnyű eltávolítani őket, komoly javításra lesz szükség a padló hosszadalmas eltávolításával.

Miután az alapot egy fából kicserélték, a munkát úgy végezzük, mintha a padló jó állapotban lenne, a 2. ponttól kezdve. Ha úgy döntünk, hogy kitöltjük az esztrichet, a telepítést a megfelelő technológiával végezzük.

Fafeldolgozás a fa padlóján

Hosszú ideig a burkolólapot anyagként használják. Ez a természetes alapanyag széles körben elterjedt az olyan fontos tulajdonságok miatt, mint a szilárdság, a tartósság, a nedvességállóság és a tűzállóság. Ha korábban a csempealkalmazás területe nem terjedt túl a fürdőszobában és a konyhában, ma sok ember szeretné látni a cserépet, mint padlót a ház vagy apartman többi részében. Gyakran a javítás folyamán felmerül a kérdés: lehet-e csempéket elhelyezni egy fapadlón?

A technológiai csempe szerint nem javasolható egy fapadlóra helyezés. Úgy gondolják, hogy egy ilyen konstrukció nem merev és nem elég szilárd, ezért mozgatható. Ennek eredményeképpen a fa padlóra fektetett cementhabarcs gyorsan összeomlik, és a burkolólap megreped vagy leesik. Ezen kívül a fa alap alatt a cserép gyorsan rothadás. De ne légy sajnálva a kétségbeesést: ma új technológiák és modern anyagok jelentek meg, amelyek megkönnyítik a fapadlókon lévő kerámia burkolólapok problémájának megoldását. Ebben az esetben a legfontosabb az alapítvány minőségi előkészítése.

↑ A faalap előkészítése

Hogyan kezdjük el ezt a munkát? Az elsődleges feladat a fa padló hiányosságainak kijavítása, aminek következtében merevséget, keménységet és erőt kap.

Faanyag előkészítése a csempe alatt

A megbízható alap a kerámia burkolat tartósságának kulcsa. Ellenőrizze a fa padló állapotát:

 • Vegye le a meglévő lefedettséget Ha a táblák nem sikolnak, ne hajlítsák meg, hagyjuk őket alapul. De még mindig jobb megoldani őket, mert lehetséges, hogy a késéseket nem elég gyakran, vagy nem egyenlítették ki.
 • Ha szükséges, a késleltetés vízszintességét ellenőrizzük egy szinttel - igazítjuk. Fontos, hogy teljesen sima felületet kapjunk. Ne felejtsük el, hogy 1 cm-es rést hagyjunk a falak és a padlólap között, majd vízzel szigeteljük. Agyagot öntünk a késések között, ami a hő- és hangszigetelés funkcióját is kiegészíti. A lapokat korábban eltávolítottuk (feltéve, hogy kielégítő állapotban vannak) vagy 12 mm vastagságú nedvességálló rétegelt rétegelt lemezeket. A rétegelt lemez alapként szolgál a burkolólap alatt: a súlya nem hajlik meg.
 • A késleltetés és az aljzat védelme a penészgombákból és a rothadásból különleges védő impregnálással kezeljük őket.
 • A rétegelt lemezeket vagy réteglapokat csavarokkal rögzítjük, így 5 mm széles réseket hagyunk köztük az alulról történő szellőzés érdekében, így a fa "lélegzik".
 • Annak érdekében, hogy elkerüljük a talaj nedvességét, a beton vagy a fa alapját az alapfelületen, gőzzel vagy vízszigeteléssel (polietilén vagy pergamen vagy bitumenes papír) terjedünk az aljzatra. Speciális masztixokat is használhatunk.

↑ A készüléket a csempe alá kell alapozni

Az első út. Tradicionális esztricheket készítünk, csak vékonyabb és könnyebb. A vízszigetelésnél egy fémrácsot helyezünk el, amelyet önfúró csavarokkal rögzítünk az aljzatba. Kijelözi a világítótornyok szintjét, töltse be a cementköteget 3 mm vastagsággal. Az önterülő habarcsot az esztrich helyett használhatja.

Esztrichpadló önterülő keverék

A második út. Erősítse meg az alapot egy kétkomponensű poliuretán ragasztóval vagy KS ragasztóval (alapja folyékony üveg). Amikor a ragasztó az aljzat tetején megszárad, vízszigetelő film keletkezik. A gyártók azt állítják, hogy ezek a vegyületek megvédik a csempe repedését a faalap alakváltozása esetén. Mivel ez a módszer még nem olyan gyakori, megbízhatóságát nehéz megítélni. Természetesen jobb, ha kemény, szilárd alapot hozunk létre. De ha ez a lehetőség hiányzik, a poliuretán kompozíciók segítségével kiléphet a helyzetből.

A harmadik út. A vízszigeteléshez DSP (cement-forgácslap), GKLV (nedvességálló gipszkarton) vagy GVL (gipszrost lemezek) telepítésre kerül. A GVL lapok sokkal előnyösebbek, mivel műanyag és erősebbek a gipszkartonnál, és könnyebbek és olcsóbbak, mint a DSP lapok. Ezenkívül a gipszszálas bélések megnövelt hang- és hőszigetelő jellemzőkkel vannak megkülönböztetve, és a speciális hidrofób impregnálás teszi őket vízállóvá.

Gipszrostlemezek telepítése fa alapon

A lapokat önfúró csavarokkal rögzítik az aljzatba. Biztosítani kell, hogy a lapok közötti ízületek a lemezek fölé kerüljenek, és egyáltalán ne legyenek a nyíláson, különben a bázis törékennyé válik. Ragasztóvarrat speciális ragasztóval a gipszrost vagy gipszkartonhoz. Ha a padló nem tűnik elég keménynek, akkor a második réteget helyezzük el, miközben biztosítjuk, hogy a második réteg varrása az első réteg lapjai közepén helyezkedjen el.

A rétegelt lemezek fa alapjára helyezve

Lemezek rögzítve és rögzítve. Most mély penetrációs alapozóval fedjük le őket. Várjuk, hogy megszáradjon, és folytassa a csempe lefektetését.

↑ Fapadlólapok elhelyezése fapadlón lépésről lépésre

A fapadló csempeit csak a felületi szint ellenőrzése után helyezzük el. Ezt egy építési szint segítségével végezzük. Ha a felület tökéletesen sima, nincsenek eltérések, akkor a csempe azonnali lefektetéséhez folytathatja a következő lépéseket:

 • Csempe előkészítése
 • Padlójelzés
 • Ragasztás előkészítése
 • Csempézés
 • Seam tömítés

Lerakásra a következő eszközökre van szükség:

 • fogazott simító ragasztó alkalmazása;
 • gumi spatula a tömítésekhez;
 • cserépvágó vagy üvegvágó;
 • tartályok ragasztáshoz és injektáláshoz;
 • gumi kalapács csempék megmunkálásához;
 • rulett, szint és jelölőzsinór.

A kesztyűknek ragasztóval kell dolgozniuk az ujjpárnák védelmére.

↑ cserépkészítés

A burkolólapok elhelyezése előtt ellenőrizze a minőségét és megjelenését

 1. Számoljuk ki, hogy mennyi csempe szükséges. Ehhez megosztjuk a helyiség alapterét, ahol a csempe, az 1 csempe területén helyezünk el. Az esetleges küzdelemhez és a metszéshez 10% -ot adunk a kapott eredményhez. Cserép vásárlásakor fontos, hogy ne zavarja a falat a padlóval. Annak ellenére, hogy kifelé vannak hasonlóak, a padlóburkolat még tartósabb, és felülete különleges bánásmódban részesül, hogy csúszásgátló hatása legyen.
 2. A csempe átterjedése az egész területre kiterjed, ellenőrizzük megjelenését és minőségét. A csöveket a csövek közelében helyezzük el a csövek átmérőjével összhangban.
 3. Biztosítania kell, hogy az előre beállított csempe ne akadályozza az ajtók kinyitását. Ellenkező esetben vegye le az ajtót a csuklópántról, vágja le az alját.
 4. A levegőt a csempe elforgatásával vízbe engedjük 15-20 percig. Néha az elülső oldali foltok a víz hatása alatt alakulnak ki. Nem állunk ellen egy ilyen csempe a vízben, hanem egyszerűen törölje belülről egy nedves ecsettel.

↑ Emelet jelölés

A bevont kordon segítségével húzza meg a hosszú falak közepét összekötő vonalat. Ugyanez a vonal összeköti a rövid falak közepét. A vonalak metszenek a padló közepén. Fókuszálva rájuk, hogy a csempe úgy legyen kialakítva, hogy legalább a falak közelében csempefedést kapjunk.

A padlóburkolat elhelyezése a burkolólapok elhelyezésekor

Ha a burkolólapokat átlósan csempézik, nem kerülheti el a csempék vágását. Amikor az egész csempe a falak mentén helyezkedik el, a munkát az ellenkezőtől kezdve a bejárathoz, a padló végében lévő szobához kezdjük. Az ablaknak párhuzamosnak kell lennie a csempe vonalával. A tengelyek mentén kiterjesztjük a sorokat is merőlegesek egymásra. Keresztek behelyezése a csempe között, határozza meg a varratok távolságát.

↑ Ragasztás előkészítése

A fadarabok fektetése speciális cementragasztóval ajánlott. A száraz keveréket vízzel (a gyártó ajánlásaival összhangban levett víz mennyisége) keverjük össze. A csempe ragasztásának növeléséhez a ragasztóoldathoz hozzá kell adni 10-15% lágyítószert. A ragasztókészítmény kis részleteit állítjuk elő, mivel a keverék 3-4 órán belül megszárad. Egy homogén készítmény előállításához keverés közben keverjük össze.

A ragasztóoldatot egy építő keverő segítségével gyúrjuk

Fontos! A csempe ragasztó kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy alkalmas-e

dolgozik a GVL-n vagy a GKL-n.

A ragasztókészítményt egy fogazott simítóval kell felhordani az alapozott, szárított padlóra. A ragasztót egyenletes csíkokra kell felhordani, a szoba közepén bármely szögből kiindulva. A spatula fogainak mérete a csempe méretétől függ (például 30x30 cm méretű csempe esetén 8 mm-ről egy centiméterre spatulára van szükség). A kész ragasztós oldat 10-15 perc alatt szárad, ezért egy kis területre (legfeljebb 1 m2-re) alkalmazzuk és gyorsan elvégezzük a korrekciós intézkedéseket.

Figyelem! A csempék gyártása során rendkívül fontos, hogy ne csak a kerámia burkolólapok, hanem a felhasznált anyagok - ragasztó keverékek, habarcs, masztix, alapozók - ajánlásait is betartsák.

↑ Fektetés

A ragasztó oldatot felvitték, a padlózat szerkezetét keresztezéssel alakították ki, egyenletesen elosztva az egész felületen, majd a csempe azonnali fektetése egy fa alapon folytatódhat. A felületet felhúzzuk, nyomjuk meg, könnyedén kopogtatunk egy gumi kalapáccsal, hogy jobban illeszkedjünk. Ilyen módon az egész felületet csempével csempézettük, amit előzőleg ragasztóval kezeltünk, és csak ezt követően folytatjuk a következő szakaszt. Annak érdekében, hogy a csempék közötti távolságok megegyezzenek egymással, a műanyagból készült távtartókat használjuk.

A csempe burkolata a padlón - ellenőrizze a felület szintjét

A munka során folyamatosan figyeljük a csempe szintjét egy szabály vagy egy építési szint alkalmazásával, mivel 10 perc elteltével a ragasztó száradása után a helytelenül helyezett csempe helyzete nem javítható. Szükség esetén adjon hozzá vagy vegyen ki ragasztó oldatot a csempe alatt.

Miután lefektettük az összes csempét, folytatjuk a padló és a falak közötti szabad területek kitöltését. A kívánt méretű csempe darabokra vágja ki egy speciális csemperavágót.

Fontos! A küszöbökön, a falakon és a csővezetékek körül a határoló csempéknek szorosan illeszkedniük kell a helyükhöz, azonban nem kell erőfeszítést tenniük.

Miután befejeztük a burkolólapokat a padló teljes felületén, a felületi ragasztóval egy ronggyal tisztítjuk. Két nappal később a csempe a lehető legerősebb. Ezután véget érünk a varrások lezárásához.

↑ Varrás tömítése

A padlólapok megfelelően lezárt tapadási varratai esztétikus megjelenést kölcsönöznek a célnak, hatékonyan elrejti a telepítés esetleges hiányosságait.

A padlóburkolat fugázása

A burkolatok között kialakuló hézagok speciális burkolást (fugó) töltik fel. A legtöbb habarccsal 6 mm széles súrlódásokra tervezték. Először egy ecsettel megnedvesítjük az ízületeket, majd egy speciális gumihevedert alkalmazunk, átlós mozgással.

Figyelem! A hagyományos fugák helyett az ízületek tömítésére a szakértők azt tanácsolják, hogy jobb új szerszámot használni - rugalmas színű szilikon.

Így kitöltjük az összes interglaciális rést, eltávolítjuk a felesleges fugákat. A szárítás varrása 20-30 perc. Ha ez az idő lejárt, óvatosan törölje le a burkolólapokat nedves ruhával, majd egy óra múlva - száraz flanel ruhával. A munka befejeződött.

Dörzsölje meg a csempe burkolatot nedves szivaccsal

Ha érdekesnek bizonyul ebben az esetben, győződj meg róla, hogy lehetséges, hogy nem fektethető le olyan csempeburkolat fapadlóra, melyet faforgácslap, rétegelt lemez, gipszkarton vagy gipszkarton burkolattal borítanak.

Fafeldolgozás a fa padlóján

A kerámia burkolólapok kiválóan alkalmasak a padlóburkolásra, különösen olyan helyiségekben, ahol magas a páratartalom, vagy nagy valószínűséggel érintkezésbe kerülnek a padlón lévő folyadékokkal vagy más anyagokkal. Tipikus példák: fürdőszoba, WC, előszoba, konyha. Ne dobja el a padlóburkolatot és a bentlakásos helyiségekben, ha a padló fűtési rendszerrel van felszerelve.

Fafeldolgozás a fa padlóján

De hogyan lehet a tulajdonosok a magánlakások, ahol az összes padló eredetileg fából készült? Hasonló kérdés merülhet fel a régi épületek tulajdonosaiból, ahol a fedélzet burkolata a rönkökre van szerelve. Lehetőség van a burkolólapok burkolására?

A szorongást azonnal nyugodt állapotba hozhatja - ez egy teljesen végrehajtható művelet, amely nem igényli a bevonat teljes földre vagy beton alapra történő leszerelését, majd vastag beton esztrich öntését követve. Mindazonáltal keményen kell dolgozni, mivel a bevonat ilyen módosításának sikere főként a faalap minőségétől és erősségétől függ.

A legfontosabb dolog a régi bevonat alapos felülvizsgálata.

A csempe lefektetése, ha van ilyen, még a legkisebb gyanú is, ha egy faalap instabilitása van, a meggondolatlanság magassága. Az ok egyszerű:

 • A fa olyan rugalmas anyag, amely deformáció után hajlamos az eredeti kialakításra. De az a tény, hogy "kifogásolható" fapadló (könnyű elhajlás, rugós stb.) Teljesen elfogadhatatlan a kerámiák számára. Minden egyes csempe nagyon kemény, nem hajlítható. A padló "játék" esetében egyszerűen feltörhet.
 • Egy másik eset, ha például egy kis kerámia csempe. A cementtartalmú csemperagasztó is nem szereti a dinamikus hajlítási terhelést. Biztosan apró repedésekbe megy, rétegezni kezd, és a csempe, még az integritásának megőrzése mellett, egyszerűen el fog térni az alaptól.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a burkolat terhelése jelentősen megnő - minden más tényező mellett a padlózat többrétegű "torta" jelentős mennyiségű kerámia burkolólapokkal, építőhabarcsokkal és egyéb lehetséges szerkezeti elemekkel rendelkezik. Így a fa alapnak garantáltan statikus jelleggel kell rendelkeznie. Ezt kell elérni a munka első szakaszában.

Nyilvánvaló, hogy az első lépés mindig egy alapos szemrevételezéses ellenőrzés, a fáradtság legvitatottabb területein történő erőfeszítés alkalmazása a lehetséges rezgések és forrási források azonosítása érdekében. Ha van ilyen, akkor nem kell semmilyen probléma - a bevonatot óvatosan össze kell szerelni és javítani kell, és nemcsak a bizonytalan helyeken, hiszen a padló erősítése egy helyen nem garantálja, hogy nem jelenik meg a másikban. Meg kell érteni az okot, és fel kell számolni a gyökérben.

Néha a bontás után a padló jelenik meg "szörnyű" képet

Továbbá, a tapasztalt kézművesek minden esetben javasolják, hogy a fa alapon csempézett csempéket végezzenek teljes körű keresésük elvégzésére. Ha kerámia bevonatot tervez, azt kell gondolnunk, hogy ez hosszú távra szól, és nem egy évre kettőre. Hol van a garancia arra, hogy egy fa padló elrejtett padlója hiba vagy a megkezdett fa bomlási folyamata, amely ma már nem jelentkezik semmilyen módon, nem fog szó szerint megjelenni egy hónap alatt, vagy akár egy év alatt, amikor a burkolólapot teljesen lefektetik? A javítások elvégzéséhez minden csempe eltávolítása, a faalap szétszerelése - és ez annak köszönhető, hogy a készítmény nem mutatott megfelelő elveket. Nem jobb teljesen, 100% -osan biztos a csempe behelyezése előtt, hogy a fapadló biztonságos és stabil?

A legfontosabb az, hogy eljussanak a lag és a floor gerendákhoz

Ez a kilátások nem különösebben félnek - a fapadló teljes leszerelésével és új betonágyazással helyettesítve, ez az eljárás sokkal egyszerűbb, sokkal kevesebb munkát és pénzügyi befektetést igényel.

Tipikus fa padló durva padlóval

Tehát a fa padló szokásos rendszere egy rönkre szerelt dagonya. A rönkök önmagukban beton alapra helyezhetők. Egy másik lehetőség az, hogy kettős fa padlóburkoló rendszer, vázlatos és befejező padló, valamint a köztük lévő hely, amely hőszigetelő anyaggal tölthető. Bármely padlófelméréshez teljesen el kell távolítania a sétányt, hogy megnyissa a rönköket az ellenőrzéshez, javításhoz és kiegyenlítéshez.

 • Ha bármilyen késedelem esetén a legkisebb aggodalom okozza - repedések vagy olyan területek vannak, amelyeknek a fa bomlási jelei vannak, feltétlenül ki kell cserélni.
 • Abban az esetben, ha a szomszédos késések közötti távolság meghaladja az 500 mm-t, további rudakat kell felszerelni, különben a legvastagabb padlólemez is hajlítható ezen a helyen.
 • Győződjön meg róla, hogy a késést vízszintesen állítja be. Ha biztonságosan be vannak ágyazva, és nincs lehetőség a támasztók magasságának megváltoztatására, akkor ezt egy gyalugó segítségével, vagy pedig egy fa deszkával történő felépítéssel érhetjük el.
 • Természetesen, ha van egy talajvázlat, akkor meg kell kérni, hogy végezzen egy bizonyos javítást - cserélni a romos vagy repedt táblák, hogy megszüntesse a torzulások, karcolások stb. Amikor elkészül, mindkettő, és a rönkök egy sűrű vízzáró réteggel töltik be.
 • Ha már megvan a lehetősége arra, hogy eljusson a késésig és az aljzatig, akkor érdemes megragadni a lehetőséget és feldolgoznia kell az összes adatot antiszeptikus és víztaszító kompozíciókkal. Nem szabad megszabadulnod a nem hajlandóságodtól, hogy ezt az eljárást elvégezzed azzal a ténnyel, hogy az ilyen kezelést korábban, a padló kezdeti megmunkálása során elvégezték - a kompozíciók olcsóbbak, maga a folyamat nem sok időt vesz igénybe, de a tartósság változatlanul megnő.

Kötelező állapot - a fa padló minden részének antiszeptikus feldolgozása

 • Szó szerint az eltávolított padló minden fórumát ellenőrizni kell a sértetlenség, a gyenge területek jelenléte, repedések, kalapált és felesleges szögek hajlítása stb. Minden jelentős hibát tartalmazó táblát el kell távolítani, frissen cserélve.
 • Fontos akció, amelyet nem szabad megfeledkezni a tiszta padlólapok tisztításáról régi festék- és lakkrétegekről abban az esetben, ha a csempék későbbi fektetése közvetlenül rajta van. Megbízható alap létrehozása a csempe számára a tisztított fa szerkezettel való munkavégzést jelenti.

Ez a tisztítás többféle módon történhet:

- Így a festék vagy a lakk eltávolítható előre kopás vagy csiszolóanyagok használatával - csiszoló- és polírozókészülékek, csiszolópapír vagy speciális tartozék a "bolgár" vagy elektromos fúrógéphez.

- Néha vegyszeres tisztítási módszert alkalmaznak - a festéket oldószerrel mossa le. Ez azonban nem a legjobb megoldás, mert a szerves oldószerek aktívan felszívódnak a faanyagba, megsérti természetes tulajdonságait, és sokáig emlékeztetnek magára egy kellemetlen szagú szaggal.

- A termikus módszert széles körben használják - egy épület hajszárítóval, vagy akár egy fúvókákkal. A magas hőmérséklet hatására a festék vagy ég vagy olyan állapotba olvad, hogy egyszerűen eltávolítható egy hagyományos kaparóval (spatula).

 • A padlólapok hátrameneti felszerelése előtt további padlószigetelést lehet mérlegelni. A késések között elaludhatnak az expandált agyag, az ásványgyapot vagy az expandált polisztirol lemezek. A további hőszigetelés soha nem fog fájni senkit.
 • A rönkök padlóburkoló lapjai nem "szilárdak", de 3-5 mm közötti rést hagyva közöttük szükségesek ahhoz, hogy a padló alatti fapadló "lélegezze" és kompenzálja az anyag lehetséges lineáris oszcillációit. Egy másik lehetőség a lyukak véletlenszerű sorrendben történő átfúrása. Ügyeljen arra, hogy a szoba kerületén lévő falaknál kb. 10 mm-es rést hagyjon. Minden maradék rést ragasztószalaggal vagy habmal kissé zárhat.
 • Miután a padlólapokat öntőcsavarokkal rögzítették a rönkökre, újra elvégezték a bevonat alapos minőségellenőrzését. Ha nincsenek hibák, akkor továbbhaladhat a kerámia burkolólapok alapozásához.

Számos módja annak, hogy előkészítsék a csempe lefektetésének alapját

Tehát a javított erős fórumon alapul. Hogyan haladjunk tovább annak tökéletesítéséhez, hogy a kerámia burkolólapok elhelyezése?

1. A burkolólapot a táblák tetején kell elhelyezni.

 • Először is létre kell hoznunk egy vékony, de stabil és megbízható vízszigetelő réteget. Ehhez a fapadlót vastagul kezeljük forró lenmagolajjal, de ez a módszer meglehetősen elavult, szintén nagyon veszélyes, ezért jobb, ha latex impregnálószert használunk. Ecsettel vastagon hordja fel a padlólapokat, amely után azonnal, anélkül, hogy a kompozíciót megszáradnák, egy finomszemcsés üvegszálas hálóval borítják.

Üvegszálas festékháló

 • Amikor a latex kompozíció teljesen száraz, a megbízhatósági rácsot a padlófelületre kell rögzíteni, horganyzott csavarokkal, széles sapkákkal.
 • Az eredmény egy tartós vízszigetelő bevonat lesz, amely ezen felül bizonyos megerősítő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Most fárasztó, hogy a csemperagasztó jó tapadást ér el az alapra. Ezt így teheted. Két rész durva homokból, 2 rész szilikát ragasztóból (gyakran "folyékony üvegből") és egy vízből álló oldatot készítünk. Alapos keverés után a kapott készítményt egyenletesen vékony réteggel adagoljuk a teljes padlófelületre.

Teljes száradás után durva monolit felületet kap, teljesen kész kerámia burkolólapok készítésére.

Videó: a csempék közvetlenül a padlón történő elhelyezése

2. Tervezett vékony nyakkendő kitöltésére

 • Ha sok tapasztalt kézműves véleményét elolvassa, akkor ezek közül néhányan kategorikusan tilos a csempék elhelyezése közvetlenül egy fa alapon. Javaslatuk a kis, könnyű nyakkendő öntése.
 • A kezdeti folyamat - a padlólapok impregnálása vízszigetelő anyaggal nem változik.
 • Ezután a kerület mentén fel kell ragasztani a csillapítószalagot, hogy megakadályozza a falak körül az esztrich deformálódását és megsemmisítését.
 • A beacon rendszer telepítése kb. 30 mm esztrich vastagságú. Ezenkívül vékony fém vagy üvegszálas háló is hozzá lehet férni a világítótornyok között.
 • Az esztrichhez szabványos alap cement-homok habarcsot használhat finom magozott homokkal (1: 3), de jobb, ha speciális száraz építési keverékeket használnak, amelyek üvegszálas mikroerősítőkkel és lágyítókkal rendelkeznek. Az ilyen habarcs és gyorsabban érlelődik, és tartósabb az ilyen körülmények között. Ezenkívül semmi sem akadályozza meg az önterülő kompozíció öntésének használatát és technológiáját.

A készülék könnyen lehúzható a deszka padlóján

 • Az esztrich kikeményedése és teljes érlelése után egy alapozóval kezeljük, amely után készen áll a kerámia burkolatok készítésére.

3. A padlókat rétegelt lemez (forgácslap, OSB)

Ha nem kívánja feloldani a szennyeződést esztrichtöltettel, a szoba nem tartozik a magas páratartalom kategóriába, de meglehetősen intenzív dinamikus terheléssel rendelkezik, akkor a fedélzeti alap 10 mm-es rétegelt lemezekkel borítható. A vastagság több lehet, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez extra teher a rönkre és a padlólapra. By the way, itt lehet menteni a padlóra - elég, hogy helyezze el egy intervallum akár akár 150-200 mm.

Ha a padlót rétegelt lemez borítja, a padlólapok szélesebb körűek lehetnek.

A munkát a következő sorrendben végezzük:

 • A fedélzeti alap fertőtlenítő impregnálás után vízszigetelő anyaggal van burkolva. Az ismertetett esetben ez a szerep lehet viaszos, viaszos vagy bitumenes impregnált építőpapír, vagy akár legalább 200 mikron vastagságú szokványos műanyag fólia.
 • A rétegelt lemezlapokat egy futás során lefektetik, így köztük mindig 5-10 mm közötti kompenzációs rés marad. Hasonló a rés a helyiség peremén a falak mentén.

Rétegelt lemez lemezek hozzávetőleges rendszere

 • A rétegelt lemez önzáró csavarokkal van rögzítve a laplemezhez, amelynek csúcsa nem haladja meg a 150-200 mm-t, mind a lemezkeret mentén, mind a sík mentén. A csavarok kupakjait teljesen be kell süllyeszteni az anyagba.

Néha a nagyobb szilárdság érdekében a rétegelt lemez további méretezését is elvégzik.

 • Miután a rétegelt lemezt a helyiség teljes területére helyezte, a lapok és a falak közötti kompenzációs rések tömítőanyaggal vagy habképzővel vannak lezárva. A felesleges anyag a szárítás után a padlóra van vágva.

A padló teljesen le van burkolva. Ügyeljen a lapok közötti résekre

 • A következő lépés egy vízszigetelő erősítő réteg létrehozása és a felszín elkészítése a csempeburkoláshoz. Itt pontosan ugyanaz, mint amilyet fentebb leírtak a fa padlóra: latex impregnálás → festékháló → homok-homok összetétele.

Ezután közvetlenül a csempékhez juthat.

A rétegelt lemezen az elkészítés után raklapot készíthet

4. Fapadlóburkolat gipszrost lemezekkel (GFL)

Ez a módszer némileg hasonlít a fent ismertetetthez (rétegelt lemezzel), de saját jellegzetességei vannak:

 • Általános szabályként a GVL fel van szerelve egy záróelem a szomszédos lapok összekapcsolására. Ezekben a helyeken különleges ragasztókészülékkel és csavarokkal van összekötve. A GVL és annak középpontja körüli csavarok használata nem szükséges.

Kényelmesen, ha a GVL egy záróelemet tartalmaz

 • Ha a padló fa alapjának szilárdsága lehetővé teszi, és a helyiség működési jellemzői a bevonat speciális megbízhatóságát igénylik, a gipszkarton két rétegben helyezhető el. Ebben az esetben a másodiknak az elsőre merőlegesnek kell lennie. Az ízületek egybeesése nem megengedett.

A kapott "torta" minta diagramja két réteg GVL-vel

 • A gipszkarton felülete egy primer kezelést követően nem igényel semmilyen további manipulációt - kész kerámia burkolólapok készítésére.

A fapadlón felhelyezett felületen történő csempék gyártási folyamata elvben nem különbözik a szokásos technológiától, amelyet részletesen tárgyaltunk a honlap más cikkeiben. Az egyetlen dolog, amit érdemes figyelni, a márka a csempe ragasztó. A legjobb megoldás a "nehéz felületek" összetételének kiválasztása, és a használati utasításban szereplő egyes ragasztóanyag-keverékek esetében közvetlenül jelzik annak lehetőségét, hogy faanyag alapon csempék készíthetők. Az ilyen csempe beszerelése megbízhatóbb lesz.

Nikolai Strelkovsky főszerkesztő

A kiadvány szerzője 2010-11-16

Mint ez a cikk?
Mentés, hogy ne veszítse el!

csempe

Kerámia csempe - a legjobb megoldás a padló befejezéséhez. Előnyös a burkolólapok elhelyezése beton alapon. Ha azonban a szoba padlója fából készült, akkor is csempézhet. Hogy hogyan helyezzük a csempe a fapadlóra, fontolja meg az alábbiakban.

Tartalomjegyzék:

Lehetőség van csempék elhelyezésére a fa padlóján: előnyök és hátrányok

A faanyag burkolásának egyetlen előnye, hogy nincs szükség további padlózat kiegyenlítésére a szerelés előtt. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség kiegészítő esztrich felhordására és a padló szintjének felosztására.

Ennek a folyamatnak azonban sok hibája van. Először is, a csempe instabil a padlón lévő deformációs folyamatokhoz, hatásuk alatt megrepedhet. A fa viszont magasabb páratartalom mellett növekszik, és alacsony hőmérsékleten csökken. Ezek a lineáris mozgások a csempézés után hátrányosan befolyásolhatják a padló teljes állapotát.

Ezenkívül néhány további tényezőt is kiemelünk, amelyek a burkolólapok csempeburkolásának kifogásolását jelzik:

 • a fának meleg szerkezete van, a csempe hideg, ésszerűtlen hideg kerámia burkolólapok elhelyezése meleg fa padlón;
 • miután a csempe a fán fektetett, az oxigén nem áramlik rajta, és az anyag elkezd elromlik a rothadás és a pusztítás;
 • a burkolólapok és a fa működésének időtartama nem azonos, a fa kevésbé csempét takarít meg, ezáltal csökkenti az élettartamát;
 • a csempe-lineáris mozgásoknak való kitettség folyamán elkezd feltörni;
 • A fa padlónak nincsenek statikusak, ami annyira szükséges a csempebeépítés folyamatában.

A csempe behelyezése a helyiségben lévő fapadlóra gyakran szükséges, ha magas a páratartalom és állandó padló tisztításra van szükség. Ez igaz az ilyen konyhákra vagy fürdőszobákra.

A fő szabály a magas minőségű falazat csempe a padlón a fa - a létrehozása tartós és szinte mozdulatlan padló. Mielőtt elkezdené, értékelje a helyiség egyedi jellemzőit, és válassza ki a legoptimálisabb technológiát a csempe ragasztásához. A bevonat minősége közvetlenül függ a technológia megválasztásától.

Hogyan helyezzük a csempe a fapadlóra

A fa padlója egy többrétegű szendvics, melynek előállításához faanyagot használtunk. A padlóburkoláshoz több padlóburkolási lehetőség is létezik:

 • kizárólag padlóburkolatok, amelyeken a padlót lebontják;
 • Nedvességálló tulajdonságokkal rendelkező rétegelt falemezek vagy forgácslap lapok padlóburkolattal, késleltetéssel vagy anélkül;
 • fa padló, amelyen gyakorlatilag nincs hiba;
 • faborítás, amely javításra szorul.

A burkolólapok fektetésének típusa és további intézkedései attól függnek, hogy milyen állapotban vannak a javítások. A burkolólapok felhelyezésére mindkét padló felületén ugyanolyan módon kerül sor, de a padló minden változatának előkészítési sorrendje eltérő.

Végül az előkészítő munka után lapos és tökéletesen lapos felületet kell kapnia, amelyen kerámia csempe helyezhető el.

Ha nedvességálló rétegelt lemezréteget helyeznek a rönkök padlójára, akkor először vízszigetelő réteget kell kialakítani, majd egy további megerősítésű esztricheket kell elhelyezni. Miután az esztrich megszáradt, a padlót nedvességálló ragasztóval borítják és kerámia burkolatokat helyeznek rá.

A rönkökbe épített sétányon először telepítettek kettős vízszigetelést. Ezután nedvességálló rétegelt lemezt és poliuretán ragasztót kell a padlóra helyezni. Ezt követően a csempe a padlóra kerül.

Ezek a fenti lehetőségek a padlók között relevánsak. Ebben az esetben, ha az emeleten az első emeleten kerül sor, akkor az eljárás kicsit változik.

Az aljzatlapok után egy padlóburkolat kerül a padlóra, és kétrétegű vízszigetelésre van szükség. Ezt követően a cementhabarcsot beépítik, csempe ragasztóval és közvetlenül a csempével.

Lehetséges, hogy a padlót szigeteléssel, vízszigeteléssel, OSB-vel, hozzáadott táblával, majd ragasztóval és csempével lefedjék.

Hogyan helyezzünk padlólapokat a fapadlóra?

Annak vizsgálata, hogy mi legyen a fapadlóra a csempe alatt, az a helyiség, ahol a javítás elvégezhető, egyedi tulajdonságai alapján kell irányítania.

A padlózat legegyszerűbb és technikailag korrekt módszere a csempe-burkoláshoz a szintezés. Segítségével stabil bevonatot készíthetünk, amelynek előállításához nedvességálló tulajdonságokkal rendelkező rétegelt lemezeket vagy kompozíciókhoz hasonló végső anyagokat használunk. A padlószintezés száraz módszerrel történő elvégzéséhez a következő anyagokat használják:

 • Vannak készre szabott állítható padozat, amelyeken csavaros vagy műanyag tartó található, amelyek lehetővé teszik a rétegelt lemez nagyon gyorsan történő felhelyezését;
 • lerakódási rendszer létrehozása szilárd fapadlón, majd ráfutó lemezanyagok rá;
 • egy másik rétegelt lemez felhelyezése egy meglévõre;
 • az anyagot OSB formájában rögzítjük a már szintetett padló csavarjai segítségével.

A padlózat száraz előkészítésének befejezése a faforgácslemez, rétegelt lemez vagy hasonló anyagok csempe szereléséhez. Ezek az anyagok minimális lineáris mozgással rendelkeznek, ezért csökkentik a csempe deformálódásának kockázatát működés közben.

A burkolólapok ilyen burkolatokhoz történő rögzítéséhez kétkomponensű poliuretán alapú ragasztót használnak, amely bizonyos rugalmassággal rendelkezik.

A kerámia termékek rögzítése előtt a rétegelt lemezeket meg kell őrölni a varratoknál. A kapott kötések lezárására tömítőanyagot vagy ragasztóanyagot használnak, és a felületkezeléshez alapozó impregnálást alkalmaznak a fa számára.

A fa padló előkészítésének előnyei közé tartoznak a következők:

 • a szigetelő tulajdonságok növelésének lehetősége olyan szigetelőanyagok, mint habanyag, ásványgyapot vagy expandált agyag burkolása útján;
 • egy minimális terhelés jelenléte egy olyan fafelületen, amely nem rendelkezik erõsséggel, például a vasbeton támasztékkal;
 • nagy sebességgel tökéletesen sima bevonatot készítenek, ennek során nincsenek technológiai megszakítások, például az esztrich szárításához.

A száraz szintezés hiánya azonban a mennyezet magasságának csökkenése a szobában, a fal és a padló közötti különbség jelenléte, amelynek díszítésére küszöb vagy lépés szükséges.

Ne feledje, hogy a padló a szobában a kerámia burkolólapoknak néhány centiméterrel kell, hogy legyen a szomszédos szobákban lévő padlók alatt. Mivel a szoba tele van vízzel, nem esik más szobába. Ha a helyiségben a padló a száraz összehangolással magasabb, akkor javasoljuk, hogy hagyja abba ezt a módszert.

Hogyan tegyük a csempe a fapadlóra

A második a padlóburkolat alátámasztása egy egyszerűbb módja a padlóburkolat alátámasztása alatt egy nedves esztrich elrendezésének egyik módja. Ez a töltési módszer lényeges, ha a fa felület nem rendelkezik a kívánt keménységgel a csempe megtartásához.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a fa padlóján levő esztriche leválik mind a szoba faláról, mind az alatta lévő rétegről. Vagyis oly módon hasonlít egy lebegő padlóra, amelyet nem befolyásol egy hőmérséklet-bővítő fa. Ebben az esetben ideális sima padozatot lehet elérni, amelyet nem befolyásol a lineáris mozgások.

Kezdetben a fa padlóra van szükség a rothadt vagy régi táblák javításával és cseréjével újakkal. Kívánatos a köszörülés végrehajtása is. Ezután a padló tele van polimer alapú roverrel. Ugyanakkor a bevonatot egy primerrel előkezeljük. Szükség esetén a padlóburkolatot 10 mm-nél nagyobb padlóra kell ragasztani a polimer alapon.

Az esztrich optimális vastagsága fából készült padló esetében három milliméter. Ez az érték növelése nem kívánatos, mivel a fapadlók súlya és nyomása növekszik.

Annak érdekében, hogy az esztrichet egy fapadlóra szerelje fel, kövesse az alábbi lépéseket:

1. Távolítsa el a padlóburkolatot a rúdra. A padlón lévő bizonytalan és megbízhatatlan elemek jelenlétében cserélje ki őket. Ha az elmaradások között 50 cm-nél nagyobb szög van, ügyelni kell arra, hogy a rendszer megerősítése további négyszögletes támaszok beszerelésével történjen. A padló minden részének feldolgozásához használjon antiszeptikus impregnációt.

2. A következő lépés a padlózat feltöltése. Ebből a célból új vagy régi lapokat kell használni, amelyek vastagsága kb. 4 cm. Vegye figyelembe, hogy a lapok között körülbelül 10 mm-es rés van. Szellőzést kell biztosítani a földalatti térben. A lapok sűrű telepítésével a szellőzőnyílások magukba kerülnek a padlón.

3. Ezt követően a lemez keresztmetszetéhez legalább 1,2 cm vastagságú nedvességálló rétegelt lemezt telepítenek, és más típusú, sűrített anyagú lemezek is használhatók. Az elemek elrendezése hasonlít a téglafalra. A rögzítő csavarjaik kb. 200 mm hosszúak. Adjon 30 mm-es rést a lemezek között.

4. További lépések a vízszigetelés elrendezésével kapcsolatosak. E célból bitumen vagy paraffin alapú vízszigetelést alkalmaznak. Az ilyen vízszigetelő anyagok mint pergament, aszfalt vagy nagy sűrűségű polietilén lehetséges alkalmazása. Annak érdekében, hogy monolit szigetelő bevonatot képezzen, az anyagot átfedéssel kösse össze és rögzítse ragasztószalaggal. A vízszigetelés a falak 10-15 cm-es falán érkeznek, és ragasztóval ragasztják a falra.

5. A padló és a fal között körülbelül 1 cm vastagságú és 100 mm széles csillapító szalag kerül a felületre.

6. Ezután az esztrich közvetlenül fel van szerelve, amelynek gyártásához a szintező keveréket vagy az önterülő vegyületeket alkalmazzák. Annak érdekében, hogy Ön ilyen megoldást készítsen, homokot és folyékony üvegeket kell összekevernie 2 és 1 arányban. Ezenkívül a víz egy részét hozzá kell adni ehhez a kompozícióhoz.

Az öntett réteg megszilárdulása után faalapú csempék készíthetők. Különösen fontos ez a módszer alkalmazása a fürdőszobában, fából készült padlók, mint cserép.

Fából készült padlót is készíthet a csempézéshez, homok- és cementkeverék alapján, üvegszállal erősítve. Ebben az esetben a réteg vastagsága kb. 3 cm, a fugázás azonnal megtörténik. Egy ilyen döntetlen beállítása beaconokkal. Ezután az esztrichnek három hétig meg kell szereznie a teljesítményt, majd egy alapozóval kell lefednie.

A csemperagasztó előkészítése adagokban történik. Mivel nagymértékben változik és gyorsan szárad. A felesleges ragasztót megnyomja a csempe megnyomásával. Annak érdekében, hogy a csempe a felülethez illeszkedjen, gumi kalapáccsal érinti. A csempe lefektetésének pillanatától számított 24 óra elteltével a felületet egy fuga kezeli.

Javaslatokat a csempeburkolat burkolatának megadásáról végezzük el

A fa burkolathoz való ragasztásának legutolsó módszere a padlólap padlóra történő ragasztása poliuretán alapú ragasztóval. Amelyet nem befolyásol a fa hőtágulásának mozgása.

Korábban a padló ellenőrzése olyan javításokat igényel, amelyek javításra szorulnak. Továbbá az alapot a nedvességálló rétegelt lemez takarja. A padló merevségének javítása érdekében a nedvességálló rétegelt lemez lemezlapjait két sorban készítik el. Az alsó sor varratai azonban nem egyezhetnek meg a felsővel.

Az alapítvány a lebegő padlók típusának megfelelően is felépítésre kerül, annak érdekében, hogy kompenzálja az alatta lévő fa hőmérsékletének kiterjedését. Tömítőanyagot használnak az ízületek kitöltésére a lemezek között. Javasoljuk univerzális alapozó felületkezelésre.

Ezután ragasztja a csempeit a bázishoz. Felhívjuk figyelmét, hogy a hígított kétkomponensű ragasztónak szigorúan be kell tartania a gyártó összes ajánlását. A legkisebb hiba ebben a folyamatban a bevonat integritásának megsértéséhez vezet.

A szoba kerületét egy szilikonra helyezett lábazat lezárja. A nedvesség semmilyen esetben sem juthat át a padló alsó részeihez.

Hogyan vinni a vinil csempe a fapadlóra

Kezdetben fel kell készíteni a faalap felszínét a csempék felhelyezésére. Ehhez a lakkot vagy a festéket eltávolítják a bevonatból, a padlót csiszolják. Ha repedések vannak jelen, azokat javítani kell. Ezután a felület alapozva van. Ebben az esetben minden munkát 19-23 fokos hőmérsékleten végzünk.

A padlózat burkolólapjának ragasztásával meg kell határoznia a szoba központi részét, és el kell távolodnia. A csempe rögzítése a padló felületén akril diszperziós ragasztóval készül. Az előkészítés elveit az utasítás tartalmazza.

Két lehetőség van a csempék alapozására - piramis vagy réteg formájában. Vegye figyelembe, hogy a fal és a padló közötti felületen apró rések maradnak, amelyeket egy lábazattal borítanak.

A varratokat két nappal azután kell feldolgozni, hogy a csempét a fából készült alapra rakják.

Hogyan lehet egy csempe egy fa padló videó:

A csempe burkolásának módja a ház fán: a padló nedvesítése, nedves esztrich, expressz lehetőség

Elméletileg lehetséges a burkolólapok fektetése a fa padlóra, de ez az anyag számos jelentős hátránnyal jár, ami a burkolat romlásához vezethet. A fa hajlamos kiszáradni vagy duzzadni, ha a környezeti feltételek megváltoznak. A csempefelület megrepedezésének megakadályozása érdekében alaposan fel kell készíteni az alapot. A bélés élettartamának lerövidítése az ágyazási technológia megsértése.

Miért nem kívánatos kombinálni a kerámiát és a fát?

A csempe ajánlott szilárd szilárd alapra helyezni. Ha ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, akkor más lehetőségeket is figyelembe kell venni. Sokan kíváncsiak, vajon lehetséges-e csempe csempézni egy fapadlón. Ehhez vegye figyelembe a következő tényezőket:

 1. A csempe "hideg" anyagnak számít, a fa viszont éppen ellenkezőleg, megőrzi a hőt, ezért nem célszerű ilyen fedezetet lefedni;
 2. A fa telepítésekor lehetővé kell tenni, hogy "lélegezzük" le, akkor az anyag sokkal hosszabb ideig tart, és a kerámiák nem engedik át a levegőt;
 3. a fa padlóburkolatok ritkán helyezkednek el, mivel az ilyen típusú furnér meghaladja a természetes élettartamot, ennek következtében az alap gyorsan összeomlik, és vele együtt a dekoratív bevonat károsodik;
 4. a fa nem statikus, ami alkalmatlanná teszi a padlót, ha kerámiatermékekkel kívánja elvégezni a bélést;
 5. amikor a fa bővítése vagy zsugorítása során a befejező anyag felülete deformálódott, és a bevonat elemei közötti súrlódás sértetlenségét elsősorban megsértették.

Hogyan helyezzünk csempe a fapadlóra?

A munkákat rönkökön végzik - ezek fából készült keresztdarabok, amelyeket nagy keresztmetszettel jellemeznek. Ezek teljesítik az egész objektum vagy bizonyos szerkezeti elemek tartóinak funkcióját. A fa padlóburkolatot is főként egy rönk tetejére szerelik fel. Ha csempézni kell, akkor durva alapot kell készíteni. A padlófeltételek változhatnak:

 • A padlólapok a rossz állapotuk miatt teljesen le vannak bontva: kiterjedt rothadás, repedések, rothadás. Ha a padló megsérül, akkor el kell távolítania a bevonat minden elemét vagy csak néhány elemét. Eltávolításuk után ellenőrizze a késleltetés állapotát. Ha nem sérültek meg, folytathatja a telepítést. Abban az esetben, ha a késleltetést negatív tényezők is ki vannak téve, ezeket az elemeket kicserélik vagy helyreállítják: a keresztdarabokat csak részben változtatják meg, speciális vegyületekkel kezelik.
 • Néha rönköket olcsóbban takarítanak meg - forgácslap, OSB, rétegelt lemez. A következő lépés a furnér elhelyezése.
 • Ha világos, hogy a késések jó állapotban vannak, a padlóburkolat alapja az eredeti formában marad, de a padlószerkezetet ellenőrizni kell. Ebben az esetben a fa éppen le lett fektetve, vagy a bázis nem olyan régen volt felszerelve, és nem volt ideje kimerülni. Mindkét esetben a padló nem változik, de szükség lehet további összehangolásra.

Mindegyik lehetőség közül kiválasztják saját béléstechnikájukat, mivel az alap készítésének folyamata más.

Első módszer: száraz szintezés

A csempék készítéséhez előkészítse az alapot. Annak érdekében, hogy a bélés működése közben ne legyen deformálódott, annak telepítését a rönkök padlójának szintjén levő lemezekre / lapokra hajtják végre. E célra felhasználható anyagok:

 1. gipszkarton, nedvességállóság jellemzi;
 2. gipszrost lemez;
 3. cement-forgácslapok;
 4. nedvességálló rétegelt lemez.

Mindezek a fajták 1 vagy 2 rétegbe illeszkednek. A lemezek csavarokkal rögzíthetők, és a rögzítőelemek beépítési lépéseinek kicsinek kell lenniük, különben a bevonat "játszani" sétálni. Annak érdekében, hogy a durva alapot tartósabbá tegye, célszerű a végdarabok feldolgozását olyan különleges ragasztóval végezni, amelyet az anyaggal való munkavégzésre terveztek.

Ha a fából készült padló a fürdőszobában, a konyhában vagy egy másik helyiségben van, ahol a páratartalom rendszerint megnövekedett, és a vízzel való érintkezés valószínűsége magas, a lemezek ízületét membrán típusú polimer vízszigeteléssel borítják. Fontos megvédeni azokat a sarkokat, ahol a fal a padlóhoz csatlakozik. Itt a vízszigetelést kis falfelülettel (legfeljebb 5 cm) kell alkalmazni.

A csempeburkolat előkészítése a burkolat felhelyezése előtt történik. Ehhez használjon alapozó összetételt. A kapott bevonatot feldolgozzák. A következő lépésben lefedik a maszkoló rácsot. A fentiek alapján ajánlott megismételni az alapozási eljárást. Egy ilyen intézkedés javítja a ragasztó és az alap tapadását. Fontos szempont, hogy az aljzat burkolatát úgy kell elhelyezni, hogy a dokkolócsatlakozás a fa kereszttartó középpontjába (log) kerüljön.

A cementkötésű forgácslapokat a gipszkartonra / rétegelt lemezre kell helyezni. Ezek a padlószerkezet legfontosabb elemei, a száraz szintező technológiára szerelve. Ennek oka az ilyen termékek megfelelő ereje, tartóssága. A telepítés során a bázisokat folyamatosan ellenőrizni kell a felület minősége szempontjából, amelyhez egy szintet kell alkalmazni. A burkolólapok elhelyezése egyenetlen padlón lehetetlen.

A száraz szintezési módszer előnyei:

 • A padlóburkolat kialakításánál egy szigetelési réteget is felvehet;
 • a padló alacsony súlya miatt a késések terhelése csökken;
 • nagy sebességű telepítés, mivel ebben az esetben nem szükséges cementköszörüléssel dolgozni.

Annak érdekében, hogy a folyamatot ne lehessen megszakítani, előzetesen kiszámítják a szükséges anyagokat: meghatározzák a lemezek, kötőelemek és bélések számát. A módszer hátrányai is vannak. Például egy többrétegű padlószerkezet beépítése, amely szintén emelkedik a rönkökön, hozzájárul a mennyezet magasságának csökkentéséhez. Ez azt jelenti, hogy a száraz igazítás technológia nem alkalmas minden tárgyra.

Második módszer: nedves esztrich

A csempét a fa padlóra lehet helyezni, korábban a hagyományos betonozási módszerrel, de könnyű kivitelben. Önmagában egy fából készült keret (rönkök, padlóburkolat) nem lesz képes megfelelő erősségi szintet biztosítani. Tartóssága alacsony, így a csempézett padló nem tart sokáig.

Javasoljuk, hogy a beépítési technológiát a lebegő padló elvén alkalmazzák. Itt az esztrich nem lesz közvetlen érintkezésben a fa keretével és falával. Az objektum egyéb szerkezeti elemeitől elválasztva kellően sűrű vízszigetelő anyagot használ. A padló kiegyenlítésére gyakran használt polimer kiegyenlítő vagy cement alapú keverék.

A rétegelt esztrich 10-30 mm lehet. Ha a vastagság meghaladja a 10 mm-t, a szerkezet megerősítésére polimer hálót használnak. Tevékenységek sorrendje:

 1. Készítse elő az alapot. Először szüntesse meg a régi padlót, ha van ilyen. Ezután ellenőrizze a fát, amelyből a rönkök készülnek. A következő lépésben megváltoztatják a keresztlécek közötti távolságot. Nem haladhatja meg az 50 cm-t, szükség esetén további gerendákat. A helyreállítási munkálatok során ellenőrizze, hogy van-e szakadék a fal és a késés végszakaszai között. Ennek 1 cm-nek kell lennie, ezért a bevonat nem lesz deformálódva, ha az anyag nagy nedvességtartalmú körülmények között növekszik.
 2. A késleltetés kialakítását antiszeptikus készítménysel kezelik. Mivel a fa nem nedvességálló anyag, fontos, hogy kizárjuk a gomba kialakulásának lehetőségét.
 3. Szerelt sétány. Az anyagot legalább 4 cm vastagságú anyaggal kell felhordani, az ajánlott távolság a táblák között 1 cm, ha egymáshoz közel helyezkedik el, akkor a fa padlóburkolatokban lyukat kell készíteni, ami lehetővé teszi a szerkezet szellőzését.
 4. Nedvességálló rétegelt lemez van felszerelve. A lapokat a padlólapok ellenkező irányba helyezzük. Az anyag ajánlott vastagsága 12 mm. Rögzítse az aljzatot cinkkel bevont csavarok segítségével. A beépítési lépés 20 cm, a rétegeltlemezeket szintén rövid távolságra kell elhelyezni, de ebben az esetben a rés szélessége nem haladhatja meg a 3 mm-t.
 5. A nedvességnek kitett anyagot a szerkezet fölé helyezzük. Megfelelő vízszigetelési lehetőségek: bitumen / paraffin papír, vastag polietilén. Az anyagcsíkok 10 cm-es szélességgel átfedik egymást, a szélét ragasztószalaggal rögzítik. Vízszigetelés kerül a falra, a szalag szélessége 10 cm.
 6. A csarnokszalagot a falak mentén a helyiség peremén helyezik el, vastagsága 0,8-1,0 mm, szélessége pedig 10 cm.
 7. A padló alapját egy további esztrichellel árassza el. Szárítás után fel lehet tenni a cserépet. Ehhez használja a csemperagasztót.

A harmadik módszer: expressz opció

A kerámia burkolólapok fektetése a fa padlóburkolatokon hasonló technológiával történik, mint az előzőekben megfogalmazott esetben esztrich esetén, azonban csak nedvességálló gipszkarton lapokat használnak durva alapként. 2 rétegre szerelhetők. A lapok úgy vannak elrendezve, hogy a varrat ne fedje egymást.

A nedvességálló gipszkarton rögzítését kétkomponensű poliuretán ragasztóval végezzük. Segítségével a faanyagok magas páratartalmú környezetben történő terjeszkedése egyenletes. Ebben az esetben az aljzat méretének enyhe változása kompenzálódik egy rugalmas ragasztókeverékkel. Ezenkívül szilikonalapú tömítőanyagot használnak a gipszkarton lapok összekapcsolására.

Annak érdekében, hogy a fa kiterjedjen a csempe deformációjának veszélye nélkül, a fal és a durva alapvég végrészei között 1 cm-es rés maradjon, míg a felületkezelő anyagot a gipszkarton felülete után alkalmazzák.

Tippek mesterek

Annak érdekében, hogy hamarosan nem kell megjavítania a padlót, követnie kell a padlólap burkolatának mestereinek tanácsát:

 • jól szárított fát kell alkalmazni, különben a szerkezet a munka befejezése után zsugorodik;
 • A lerakódás, a padlólapok és az alaprajz egyéb elemeinek telepítésekor ajánlott állandóan használni az építési szintet, ez azért szükséges, hogy a szerkezet felszíne sima legyen, minimális hiba a helyiség különböző pontjain;
 • ha a táblák és a rönkök nem eléggé megfelelőek, a helyzetet minden rendelkezésre álló anyag segítségével javítják, választásukat a rés nagysága határozza meg, amelyet meg kell tölteni: farostlemez, lécek, vékony lemezek, tetőfúvókák és kartonok;
 • A helyiség körüli technológiai szakadékot szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, ami lehetővé teszi, hogy a fa szerkezete magas nedvességtartalmú körülmények között kibővüljön anélkül, hogy a vízszigetelő réteg szivárogna.

A padlózat burkolólapjának elve ugyanaz, mint abban az esetben, ha az ilyen típusú burkolat egy megbízható betonalapra van szerelve. A munka a sarkából indul, és kívánatos, hogy egy helyet válasszon a leginkább nyitott helyiségben.